Archieven

 30-06-2022 

Het blijft wachten op Esposito

Het blijft wachten op Esposito

TRANSFERS De uitleenbeurt van Sebasiano Esposito aan Anderlecht is nog steeds niet officieel. Het Laatste Nieuws meldt nu dat Anderlecht zich geen zorgen maakt en het verlossende bericht tegen het weekend moet volgen. De transfer van Romelu Lukaku naar Inter zou voor de vertraging zorgen. Lees verder »

Officieel: regels voor U23 in 1B liggen eindelijk vast

Officieel: regels voor U23 in 1B liggen eindelijk vast

JEUGD De Pro League heeft eindelijk de definitieve regels vastgelegd voor de spelers die bij de U23 in 1B mogen aantreden. Het meest opvallende is dat spelers van de A-ploeg die terugkeren na een blessure waardoor ze zes of meer wedstrijden misten, ook bij de U23 mogen aantreden om wedstrijdritme op te doen. Lees verder »

 29-06-2022 

Ook geen oefenduel tegen Almere

Ook geen oefenduel tegen Almere

WEDSTRIJDEN De oefenduels vallen als vliegen, want nu is ook bekend geraakt dat het oefenduel tegen Almere City niet doorgaat. De exacte reden is (nog) niet gekend. Op twee dagen tijd ziet RSC Anderlecht dus al drie oefenwedstrijden van hun planning verdwijnen.  Lees verder »

 28-06-2022 

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

Vakantie gedaan voor Kana, Ashimeru (en Dauda)

ANDERE Marco Kana en Majeed Ashimeru maakten vandaag voor het eerst in deze voorbereiding hun opwachting in Neerpede. Het duo kreeg door interlandvoetbal en een blessurebehandeling wat langer verlof. Op Instagram deelde Anderlecht enkele beelden van de twee met de boodschap 'Back in BX' (Terug in Brussel). Lees verder »

Dan toch niet tegen Helmond

Dan toch niet tegen Helmond

WEDSTRIJDEN Het gisteren aangekondigde oefenduel tegen Helmond Sport gaat niet door. De partij was voorzien voor dinsdag 12 juli. In de plaats speelt Anderlecht tegen Almere City. Die wedstrijd werd eerder vandaag door Almere bekendgemaakt. Lees verder »

Ook oefenduel tegen Almere

Ook oefenduel tegen Almere

ANDERE RSC Anderlecht heeft nog een oefenwedstrijd toegevoegd aan hun voorbereiding. Op 12 juli om 18 uur speelt het tegen Almere, locatie nog niet bekend. Dat maakte de Nederlandse club bekend op hun clubwebsite.  Lees verder »

Speciale constructie in huurdeal Esposito

Speciale constructie in huurdeal Esposito

TRANSFERS - ANDERE Het is enkel nog wachten op de officiële aankonding omtrent Sebastiano Esposito, de spits legde gisteren al zijn medische testen af in het UZ Gent. RSC Anderlecht huurt de spits voor één seizoen en heeft een aankoopoptie bedongen, Inter Milan op zijn beurt heeft dan een terugkoopoptie. Lees verder »


 27-06-2022 

Esposito aangekomen in Neerpede

Esposito aangekomen in Neerpede

TRANSFERS Vanavond omstreeks 19 uur is Sebastiano Esposito aangekomen in Neerpede. De 19-jarige Italiaanse spits legde vandaag zijn medische testen af. Volgens La Dernière Heure zal zijn uitleenbeurt morgen worden bekendgemaakt. Lees verder »

Murillo: "Valencia? Ik weet van niets"

Murillo:

TRANSFERS Amir Murillo ontkent de berichten als zou hij op weg zijn naar Valencia. Gecontacteerd door door het Panamese medium Team Deportes vertelde hij het volgende: "Ik weet van niets. Dit zijn pure verzinsels door de pers. Ik weet niet waar men het over heeft." Lees verder »

'Inter sprak met management Gomez'

'Inter sprak met management Gomez'

TRANSFERS Het Italiaanse TuttoMercatoWeb meldt dat een vertegenwoordiger van het managementsbureau van Sergio Gomez een bezoekje heeft gebracht aan de kantoren van AC en Inter Milaan. Vooral Inter zou gecharmeerd zijn door de linksback, klinkt het. Lees verder »

Seraing-speler Jallow gelinkt aan Anderlecht

Seraing-speler Jallow gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Het is u vast ook opgevallen dat de Franse website Footmercato erg gul is in het linken van spelers aan Anderlecht. De nieuwste in de rij is Ablie Jallow van Seraing. Ook Gent, Zulte Waregem, Nantes, Lorient en Frankfurt worden genoemd als zouden ze interesse hebben in Jallow. Lees verder »

 26-06-2022 
 25-06-2022 

'Transfer Esposito rond en bevestigd'

'Transfer Esposito rond en bevestigd'

TRANSFERS We mogen ons opmaken voor de komst van Sebastiano Esposito naar Anderlecht. De gezaghebbende Italiaanse journalist Nicolo Schira schrijft vanavond op Twitter dat de transfer "rond en bevestigd" is. Volgens hem gaat het om een huur met aankoopoptie. Lees verder »

Kompany: "Geen spelers van Anderlecht halen"

Kompany:

INTERVIEWS"Fantastisch", met dat adjectief omschrijft Vincen Kompany zijn periode bij Anderlecht. Tijdens zijn eerste persconferentie als Burnley-coach kwam hij uiteraard ook terug op zijn avontuur bij paars-wit. "Ik hoefde niet te vertrekken. Dat is in onderling overleg beslist." Lees verder »


 24-06-2022 

Het aftellen kan beginnen, eerste foto gelekt

Het aftellen kan beginnen, eerste foto gelekt

ANDERE Vandaag stelt RSC Anderlecht het nieuw shirt voor, ondertussen heeft een franstalig journalist al een eerste foto gelekt van wat het nieuwe shirt kan zijn. Echt veel heeft de foto niet prijs, wel zien we dat het shirt verschillende soorten schakeringen paars bevat.  Lees verder »

Huurdeal van een jaar

Huurdeal van een jaar

TRANSFERS - ANDERE Het is wachten op de officiële aankondiging van Sebastiano Esposito. Iedereen is het erover eens dat die niet lang meer op zich zal laten wachten. Het zou wel gaan over een huurdeal van één seizoen en niet over een definitieve overgang. Lees verder »

Gillet zowel T3 als T2

Gillet zowel T3 als T2

ANDERE Gisteren was de eerste werkdag voor Guillaume Gillet als T3 van kersvers RSC Anderlecht-coach Felice Mazzu. Maar Gillet neemt ook een rol bij de Anderlecht-Futures voor zijn rekening. Hij wordt er T2 van coach Robin Veldman.  Lees verder »

Ajax heeft Zirkzee op transferradar

Ajax heeft Zirkzee op transferradar

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft de hoop om Joshua Zirkzee nog een jaar te huren, nog niet opgegeven. Het krijgt wel concurrentie vanuit Nederland, Ajax heeft namelijk zijn oog laten vallen op de spits en heeft geen problemen om een eventueel transfersom van tien miljoen euro te betalen.  Lees verder »

 23-06-2022 

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

Foto's: Cullen vraagt vriendin ten huwelijk

ANDERE Omdat het niet altijd over voetbal moet gaan. Anderlecht-middenvelder Josh Cullen geniet nog even van zijn vakantie en doet dat met volle teugen. De Ier vertoeft momenteel in Dubai en aan de voet van de Burj Al Arab vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk. Lees verder »

Mazzu: "Ik wil elke wedstrijd winnen”

Mazzu:

INTERVIEWS Felice Mazzu sprak vandaag voor het eerst als coach van Anderlecht met de pers. Hij vertelde hoe vereerd hij zich voelt om hier te mogen werken, maar ging ook in op sportieve vragen. "3-5-2 zoals bij Union? Ik pas mijn systeem aan in functie van de spelers die ik ter beschikking heb.” Lees verder »

Mazzu: "Trebel zal een kans krijgen"

Mazzu:

INTERVIEWS Een nieuwe coach, een nieuwe kans. Adrien Trebel mag de komende weken bewijzen dat hij Anderlecht komend seizoen nog diensten kan bewijzen. "Adrien is een speler van Anderlecht. Net als iedereen zal hij tijdens de voorbereiding zijn kans krijgen", vertelde Felice Mazzu vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

Juventus-belofte gelinkt aan Anderlecht

Juventus-belofte gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Franse website Footmercato schrijft dat Anderlecht interesse toont in Marley Aké, een 21-jarige Fransman van Juventus. Aké is een linksbuiten die vorig seizoen 73 minuten mocht meespelen in de Serie A. Nu wil hij elders meer speelminuten verzamelen. Lees verder »

Ook oefenduel tegen Roda JC

Ook oefenduel tegen Roda JC

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een extra oefenwedstrijd toegevoegd aan de agenda. Op zaterdag 2 juli speelt het om 14 uur tegen Roda JC. De wedstrijd vindt plaats in het stadion van Roda, maar enkel abonnees van de Nederlandse club zijn welkom. Lees verder »

 22-06-2022 

Gesprekken met Inter verlopen vlot

Gesprekken met Inter verlopen vlot

TRANSFERS De kans is reëel dat Anderlecht binnenkort Sebastiano Esposito aankondigt als volgende aanwinst. Het Laatste Nieuws weet dat de gesprekken met Inter Milaan goed opschieten. Paars-wit zou de aanvaller huren met een optie tot aankoop van 5 miljoen euro. Lees verder »


 21-06-2022 

Officieel: Angulo is een Anderlecht-speler

Officieel: Angulo is een Anderlecht-speler

TRANSFERS Anderlecht heeft vanavond zijn tweede zomertransfer officieel bekrachtigd. De 19-jarige Ecuadoriaan Nilsson Angulo tekent een contract voor vijf seizoenen. "Deze stap naar Anderlecht is een droom", zo vertelt hij. "Ook in Ecuador staat Anderlecht bekend als een grote club." Lees verder »

Kompany wil Ashimeru bij Burnley

Kompany wil Ashimeru bij Burnley

TRANSFERS Vincent Kompany zou twee weken geleden gebeld hebben naar Majeed Ashimeru met de vraag om hem te volgen naar Burnley. Dat schrijft de Ghanese journalist Owuraku Ampofo op Twitter. Ashimeru zou het aanbod afgewezen hebben. Hij wil bij Anderlecht blijven. Lees verder »

Weijs: "1B zal heel moeilijk worden"

Weijs:

JEUGD - INTERVIEWS Wat mogen we komend seizoen verwachten van de U23 die aan de slag gaan in 1B? Willem Weijs, vorig seizoen T2 bij Anderlecht van vanuit Nederland bekend met jongerenteams in de tweede afdeling, waarschuwt dat het een grote aanpassing zal worden. "Het is heel anders dan jeugdvoetbal." Lees verder »

Anderlecht polst bij Taravel voor 1B

Anderlecht polst bij Taravel voor 1B

TRANSFERS Nu Guillaume Gillet zijn voetbalschoenen heeft opgeborgen, moet Anderlecht op zoek naar een andere ervaren pion om de U23 te gidsen in 1B. Volgens La Dernière Heure heeft paars-wit gesprekken aangeknoopt met Jérémy Taravel om deze vacature in te vullen. Lees verder »

Anderlecht heeft Italiaanse spits op het oog

Anderlecht heeft Italiaanse spits op het oog

TRANSFERS - ANDERE Peter Verbeke zit niet stil, een spits staat nog altijd hoog op het transferlijstje. Daarvoor heeft hij, volgens Italiaanse bronnen, zijn oog laten vallen op de 19-jarige Sebastiono Esposito. De centrumspits speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij FC Basel maar is eigendom van Inter Milaan.  Lees verder »

Mazzu betaalt zelf vier weken opzeg

Mazzu betaalt zelf vier weken opzeg

ANDERE Gisteren was de eerste officiële werkdag van Felice Mazzu. Aangezien zijn opzegperiode nog liep bij Union en hij die niet kon presteren betaalt de coach zelf zijn opzegvergoeding aan zijn ex-club. In totaal gaat het over vier weken. Lees verder »

 20-06-2022 

Esposito in voetsporen van Nmecha en Zirkzee?

Esposito in voetsporen van Nmecha en Zirkzee?

TRANSFERS Vanuit Italië worden de berichten steeds hardnekkiger als zou Anderlecht zijn zinnen gezet hebben op Sebastiano Esposito van Inter Milaan. Esposito is een aanvaller van bijna 20 jaar. Hij debuteerde al voor Inter Milaan, maar speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij het Zwitserse Basel. Lees verder »

Officieel: Gillet stopt en wordt T3

Officieel: Gillet stopt en wordt T3

ANDERE In een bericht op de clubwebsite heeft Anderlecht de samenstelling van de technische staf voor komend seizoen bekendgemaakt. Daarbij dus ook Guillaume Gillet. Zoals gisteren al uitgelekt wordt hij T3 en zal hij dus niet als speler bij de U23 in 1B aan de slag gaan. Lees verder »

Zomerstage van 6 tot 11 juli

Zomerstage van 6 tot 11 juli

ANDERE RSC Anderlecht trekt op zomerstage naar het Nederlandse Horst, normaal gezien van 6 tot 11 juli. Vandaag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zoals altijd gaat die van start met medische testen voor de aanwezige spelers, een deel vandaag, een deel morgen. Lees verder »

 19-06-2022 

Murillo gelinkt aan Valencia

Murillo gelinkt aan Valencia

TRANSFERS Volgens de Panamese journalist Billy Pineda staat Amir Murillo in de belangstelling van Valencia. Ook de namen van Burnley en Rayo Vallecano vallen. Murillo mag Anderlecht deze zomer verlaten bij een goed bod. Dat kwamen club en speler overeen. Lees verder »

Anderlecht hervat in twee groepen

Anderlecht hervat in twee groepen

ANDERE Voor de niet-internationals van Anderlecht zit de vakantie erop. Morgen en overmorgen worden zij voor het eerst weer op de club verwacht om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Dat zal in twee groepen gebeuren. Zowel morgen als overmorgen moeten er zich 15 spelers melden. Lees verder »

Gillet naast speler ook assistent-coach?

Gillet naast speler ook assistent-coach?

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat Guillaume Gillet deel zal uitmaken van de staff van Felice Mazzu. Paars-wit zoekt nog een T3 en de 38-jarige middenvelder, die terugkeert bij Anderlecht om de U23 in 1B ervaring bij te brengen, zou die functie waarschijnlijk invullen. Lees verder »


 17-06-2022 

Angulo aangenkomen in België

Angulo aangenkomen in België

TRANSFERS Nilsson Angulo, de jonge Ecuadoriaan die de eerste zomeraanwinst van Anderlecht moet worden, is vanavond aangekomen in België. La Dernière Heure spotte hem er samen met zijn zaakwaarnemer. Angulo's club LDU Quito laat intussen weten dat voor Angulo met deze transfer een droom in vervulling gaat. Lees verder »

 16-06-2022 

Dauda: "Ik wil Anderlecht verlaten"

Dauda:

TRANSFERS Als het van Mohammed Dauda afhangt, trekt hij deze zomer de deur van Anderlecht definitief achter zich toe. "Ik wil Anderlecht verlaten voor een club die een mooi project voor me heeft en genoeg speeltijd te bieden heeft", vertelt hij tegenover het Ghanese TV3. Lees verder »

Zirkzee: Bayern of Stuttgart?

Zirkzee: Bayern of Stuttgart?

TRANSFERS Het Duitse Sport 1 meldt dat Joshua Zirkzee tijdens de voorbereiding de kans krijgt om zich te tonen bij Bayern München. Sportief voorzitter Hasan Salihamidzic zou hem die willen geven. Wat coach Julian Nagelsmann precies met Zirkzee van plan is, weet het medium echter niet. Lees verder »

Ook T2 Weijs verlaat Anderlecht

Ook T2 Weijs verlaat Anderlecht

TRANSFERS Assistent-coach Willem Weijs zal er maandag niet zijn wanneer Anderlecht de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Het Nieuwsblad weet dat hij de club verlaten heeft. Zijn bestemming is nog onzeker, maar wellicht wordt het Lommel. Lees verder »

Mogelijke versterking op komst uit Zweden

Mogelijke versterking op komst uit Zweden

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws en de plaatselijke media is Anderlecht geïnteresseerd in de Nigeriaanse middenvelder Ishaq Abdulrazak. Momenteel speelt hij bij de Zweedse club Norrköping waar hij wordt omschreven als een snelle en energieke speler die zowel centraal als op de flank kan spelen. Lees verder »

 15-06-2022 

Ait El Hadj op longlist Golden Boy

Ait El Hadj op longlist Golden Boy

ANDERE Anouar Ait El Hadj is één van de honderd kanshebbers op de Golden Boy-award. De organiserende website Tuttosport maakte vandaag de longlist bekend. Ook voormalige Anderlecht-spelers Jérémy Doku en Eliot Matazo staan erop. Lees verder »

Vrije verkoop abonnementen gestart

Vrije verkoop abonnementen gestart

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vandaag is de vrije verkoop van de abonnementen voor het volgende seizoen gestart. Een aantal vakken zijn reeds uitverkocht. Naast toegang tot alle thuiswedstrijden omvat een abonnement ook andere voordelen, zoals toegang tot de wedstrijden in 1B en van de vrouwenploeg. Abonnees krijgen ook korting in de fanshop. Lees verder »

 14-06-2022 

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

Gelukkige verjaardag Purpleketje !

WEBSITE Vandaag zetten we een medewerker van de franse sectie in de bloemetjes, Purpleketje. Hij volgt vooral de jeugd en voorziet onze site van fotomateriaal van alle spelers, jong en oud. Hij geniet momenteel ook van een welverdiende vakantie. Geniet ervan Patrick en een heel gelukkige verjaardag ! Lees verder »

 13-06-2022 

Overzicht van de internationals

Overzicht van de internationals

ANDERE Kristoffer Olsson speelde niet in de partij tussen Zweden en Noorwegen. Zweden verloor de partij met 3-2 en staat slechts derde in de groep op vier punten van Servië en zeven van Noorwegen. Joshua Zirkzee speelde de eerste helft met de U21 van Nederland tegen Wales. Hij slikte een geel karton na 37 minuten, maar Nederland won wel met 0-1. Hierdoor eindigt Oranje eerste en plaatsen ze zich voor Euro 2023. Lees verder »

Debast, Arnstad en Gomez overtuigden jullie het meest

Debast, Arnstad en Gomez overtuigden jullie het meest

WEBSITE Zeno Debast, Kristian Arnstad en Sergio Gomez konden jullie dit seizoen het meest overtuigen. Debast en Arnstad traden weliswaar aan in veel minder wedstrijden dan Gomez, maar overtuigden jullie wel van hun kwaliteiten in de speelminuten die ze verzamelden. In de spelersbeoordeling (gegeven door onze bezoekers) scoort Debast dan ook 72% en Arnstad net geen 68%. Sergio Gomez is de eerste echte vaste waarde in de ranking met 65%. Lees verder »

 12-06-2022 

Fabian48 wint de Anderlecht-Online Prono

Fabian48 wint de Anderlecht-Online Prono

WEBSITE Met de drie Europese finales achter de rug, wordt ook de Anderlecht-Online pronoafgerond. De winnaar voor dit jaar is Fabian48. Hij eindigde met 132 punten en had zo drie puntjes overschot op de nummer twee. Fabian48 mag zich dan ook opmaken voor de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Den Tejjek werd gekozen als trouwste deelnemer aan de prono en ontvangt eveneens een cadeau. Lees verder »

 10-06-2022 

Debast traint mee met Rode Duivels

Debast traint mee met Rode Duivels

ANDERE Zeno Debast moest de laatste wedstrijden van RSC Anderlecht toekijken vanop de zijlijn, de centrale middenvelder kampte met een voetblessure. Maar zijn comeback is ingezet, vandaag mocht hij zelfs meetrainen met de Rode Duivels. Lees verder »

Gezocht: stadion voor beloften

Gezocht: stadion voor beloften

JEUGD De beloften van RSC Anderlecht treden volgend seizoen aan in 1B. Vraag is waar ze hun thuiswedstrijden gaan afwerken. Eerste optie was het Lotto Park maar de vrees is dat de grasmat dan teveel wedstrijden te verduren gaat krijgen. Er is ook al gepolst bij Lokeren om op Daknam te spelen.  Lees verder »

 09-06-2022 

"Jullie hebben de echte Olsson nog niet gezien"

INTERVIEWS Hij is misschien wel de ontgoocheling van de voorbije transferzomer: Kristoffer Olsson kon bij Anderlecht nog geen potten breken. Dat beseft de Zweed zelf ook. "Ik kan mijn goeie wedstrijden op één hand tellen", geeft hij toe in Het Nieuwsblad. Volgend seizoen wil hij beter doen. Lees verder »

Oud-speler Nzita gelinkt aan Anderlecht

Oud-speler Nzita gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Italiaanse media maken gewag van interesse van Anderlecht voor Mardochee Nzita. Nzita is een 22-jarige linksachter die zijn opleiding genoot bij paars-wit en drie jaar geleden naar Italië trok. Als de interesse zou kloppen, is het zo goed als zeker om de ploeg in 1B te versterken. Lees verder »

 08-06-2022 
 07-06-2022 

Nice praat met Kompany

Nice praat met Kompany

ANDERE Nog voor zijn vertrek bij RSC Anderlecht definitief was werd het Engelse Burneley al genoemd als volgende werkgever van Vincent Kompany. Maar er zijn kapers op de kust, ook het Franse Nice toont verregaande interesse, beide partijen zouden zelfs al rond de tafel hebben gezeten. Lees verder »

 04-06-2022 

Akkoord met Charleroi over Diawara

Akkoord met Charleroi over Diawara

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad bestaat er geen twijfel meer: Samba Diawara (44) wordt de nieuwe T2 van Anderlecht als assistent van Felice Mazzu. De krant beweert dat Anderlecht alvast een akkoord vond met Charleroi over de overname van de Malinees. Lees verder »

 02-06-2022 
 01-06-2022 

Twist over 250.000 euro

Twist over 250.000 euro

TRANSFERS Het is niet met de beruchte sportwet uit 1978 dat Felice Mazzu zijn contract opzegde bij Union. Het Laatste Nieuws verduidelijkt vandaag dat er in het arbeidsrecht twee wetten uit 1978 zijn. De deze die Mazzu gebruikte, is de klassieke wet die voor iedereen en elk type arbeidsovereenkomst geldt. Lees verder »