Archieven

 30-09-2018 

Nog meer zorgen voor Anderlecht?

Nog meer zorgen voor Anderlecht?

BLESSURES - INTERVIEWS De kans bestaat dat RSC Anderlecht het een tijdje zonder zijn kapitein moet doen. Adrien Trebel vroeg zelf om zijn vervanging omdat hij iets hoorde "kraken". Hij gaf achteraf toe dat hij de voorbije twee dagen al iets kleins voelde aan de hamstrings.  Lees verder »

Vanhaezebrouck viseert supporters

Vanhaezebrouck viseert supporters

INTERVIEWS Het was weer huilen met de pet op, balbezit ja, maar voetbal, dat kregen we in het Astridpark amper te zien tegen STVV. Logisch dat het publiek begint te morren, de wittebroodsweken zijn volgens hen allang voorbij, tijd voor boter bij de vis. Alleen komt die er niet, tegen 10 man voetbalde Anderlecht amper een kans bij mekaar.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Met een stevige portie druk op de ketel ontvangt Anderlecht vanmiddag STVV. De late overwinning vorig weekend tegen Standard zorgde even voor rust, maar de 0-3-thuisnederlaag tegen Union in de beker zorgde voor een nieuwe portie onvrede bij de fans. Een reactie is gewenst. Lees verder »

U21- wedstrijd tegen Eupen uitgesteld

U21- wedstrijd tegen Eupen uitgesteld

JEUGD De competitiewedstrijd van de U21 van morgen tegen Eupen is uitgesteld naar een latere datum. Woensdag spelen de U19 van Anderlecht hun eerste wedstrijd in de UEFA Youth League. Heel wat spelers van de U21-kern spelen hier mee.  Lees verder »

 28-09-2018 

"Misschien moeten we strenger zijn"

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers kon in de laatste minuten tegen Union Saint Gilloise zijn frustratie niet beteugelen. Een jeugdzonde misschien, maar één die er dringend uitmoet. "Misschien moeten we wat strenger beginnen zijn", zegt Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Mijn stoel staat nog vast"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS De kritiek was ongemeen hard na het verlies tegen Union gisterenavond. Vooral trainer Hein Vanhaezebrouck wordt geviseerd, al voelt die niet dat zijn positie onder vuur ligt. "Ik had een man-to-man gesprek met de voorzitter, ik ga hier niet vertellen wat er gezegd is, maar we hebben allebei het beste voor met de club". Lees verder »

Opinie: mag het wat meer zijn?

Opinie: mag het wat meer zijn?

Het seizoen is nog maar een paar maanden oud, maar we hebben reeds een paar debacles meegemaakt: kansloos tegen een tweedeklasser, Europees geklopt door de middenmoot van Slowakije. We hebben wat geduld geoefend, maar nu vragen we toch: "Mag het misschien wat meer zijn?" Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Dit is mijn schuld"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Wie deze morgen denkt dat de 0-3 uitslag van RSC Anderlecht tegen Union een nachtmerrie was, u hebt het wel degelijk goed gezien. Hein Vanhaezebrouck nam na de wedstrijd de schuld volledig op zich: "Ik heb verkeerde keuzes gemaakt". Maar nu wacht zondag STVV, focus daarop. Lees verder »

Schorsing dreigt in competitie voor Saelemaekers

Schorsing dreigt in competitie voor Saelemaekers

ANDERE Alexis Saelemaekers mocht twintig minuten voor het einde van de wedstrijd invallen. In minuut 92' pakte hij rood voor natrappen. Een domme rode kaart, waar frustratie aan de basis lag. Alleen kan die hem nu ook een straf kosten in de competitie, het gevolg als je rechtstreeks rood pakt in de Beker van België. Lees verder »

Coucke verontschuldigt zich bij fans

Coucke verontschuldigt zich bij fans

ANDERE De supporters van RSC  Anderlecht die gisteren aanwezig waren in het Astridpark, hadden zich hun avond voetbal wellicht anderd voorgesteld. Marc Coucke stuurde na de wedstrijd ook meteen een tweet de wereld in om zich te verontschuldigen voor de wanvertoning. Lees verder »

 27-09-2018 

Evenepoel ook wereldkampioen wegrit

Evenepoel ook wereldkampioen wegrit

ANDERE Na de tijdrit eergisteren heeft Remco Evenepoel vandaag ook de wegrit voor junioren gewonnen op het WK wielrennen. De oud-middenvelder van Anderlecht leek half koers uitgeteld na een valpartij, maar toen begon hij aan een buitenaards nummer dat eindigde met de wereldtitel. Lees verder »

Dan toch nog gerechtigheid?

Dan toch nog gerechtigheid?

ANDERE Enkele weken geleden was er de hele heisa rond de schorsingen en de indicatieve tabel. De enige speler die uiteindelijk een schorsing kreeg en die ondertussen uitgezeten heeft is Ognjen Vranjes, de rest -Carcela, Wesley, Ocansey, Brogno- ontsnapten door een juridisch steekspel. Of toch niet ? De Evocatiecommissie stuurt het viertal terug naar de Geschillencommissie Hoger Beroep. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Union

Voorbeschouwing: Anderlecht - Union

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Union strijden vanavond als laatste twee clubs voor een plaats in de 1/8e finales van de Beker van België. Hein Vanhaezebrouck laat aanvoerder Adrien Trebel rusten en kan verder niet rekenen op Zakaria Bakkali en James Lawrence. Lees verder »

Geen shuttledienst voor bekerduel

Geen shuttledienst voor bekerduel

ANDERE Voor de bekerwedstrijd van vanavond tegen Union zullen er geen shuttelbusjes rijden tussen de parking van de Decathlon en het Constant Vanden Stock-stadion. Bij de drie Europese duels zal dit wel het geval zijn. Lees verder »

Schollen geeft aftrap tegen Sint-Truiden

Schollen geeft aftrap tegen Sint-Truiden

ANDERE Davy Schollen keert zondag terug naar het Astridpark om de aftrap te geven van de wedstrijd tussen Anderlecht en STVV. De oud-doelman speelde tussen 2006 en 2012 voor Anderlecht, voornamelijk als tweede doelman. Daarna beëindigde hij zijn loopbaan bij STVV, waar ze ook begon. Lees verder »

Ongeveer 10.000 Anderlecht-supporters

Ongeveer 10.000 Anderlecht-supporters

ANDERE Bij Union Saint-Gilloise liep de ticketverkoop voor de derby van vanavond als een trein. Bij RSC Anderlecht is er minder enthousiasme, ongeveer 10.000 paars-wit supporters zullen de wedstrijd volgen vanuit de tribune. Wellicht zitten daar onvermijdelijk ook een paar Union-fans tussen. Lees verder »

Ook vips moeten 10 euro betalen

Ook vips moeten 10 euro betalen

ANDERE Vanavond is de eerste bekerwedstrijd voor RSC Anderlecht. In het verleden was die wedstrijd gratis voor de vips, maar niet meer onder Marc Coucke. Zij moeten ook, net als alle andere Anderlecht-supporters, 10 euro inkom betalen willen ze de wedstrijd bijwonen. Lees verder »


 26-09-2018 

Amuzu: "Wil zeker nog 2 à 3 jaar bij Anderlecht blijven"

Amuzu:

INTERVIEWS Francis Amuzu mocht deze middag plaatsnemen naast coach Hein Vanhaezebrouck voor zijn eerste persconferentie. De 19-jarige heeft de voorbije wedstrijden meer dan bewezen dat hij zjin basisplaats waard is bij RSC Anderlecht. De jonge flankaanvaller kijkt op naar kapitein Adrien Trebel en is niet gehaast om bij paars-wit te vertrekken. Lees verder »

Amuzu: "Ik liet mij wat hangen"

Amuzu:

INTERVIEWS Francis Amuzu is een vaste waarde geworden in de basiself van Hein Vanhaezebrouck, en daar heeft hij hard voor gewerkt. Zo hard dat de coach geen andere keus meer had dan hem op te stellen: "Hij draaide Saelemaekers op training helemaal zot." Lees verder »

Trebel krijgt rust morgen

Trebel krijgt rust morgen

INTERVIEWS Morgen staan de 1/16e finales van de Beker van België op het programma voor RSC Anderelcht dat thuis Union Saint-Gilloise ontvangt. Kapiteien Adrien Trebel krijgt rust, dat wou Hein Vanhaezebrouck al kwijt, maar de coach wil Union vooral niet onderschatten. Lees verder »

Kindermans: "Blij met carrièreswitch Evenepoel"

Kindermans:

JEUGD Als kind leek Remco Evenepoel in de wieg gelegd voor het voetbal, maar nu verbaast hij de wereld als wielrenner. Die ommekeer kwam er nadat Anderlecht geen toekomst in hem zag. "Anderlecht geloofde niet dat hij het tot de eerste ploeg zou schoppen", geeft jeugdcoördinator Jean Kindermans toe. Lees verder »

 25-09-2018 

Bekertickets te koop tot donderdag 18 uur

Bekertickets te koop tot donderdag 18 uur

WEDSTRIJDEN Wie nog geen ticket heeft voor de bekerderby van overmorgen tegen Union, kan nog tot 2:45 uur voor de wedstrijd tickets aankopen aan het loket van het Constant Vanden Stock-stadion. Veel eenvoudiger is het evenwel om het vooraf te doen via de Anderlecht-website. Lees verder »

UYL: Anderlecht - Admira om 18u

UYL: Anderlecht - Admira om 18u

WEDSTRIJDEN - JEUGD Volgende week woensdag 3 oktober begint RSC Anderlecht aan zijn UEFA Youth League-campagne. Paars-wit ontvangt FC Admira in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. De terugwedstrijd is voorzien op dinsdag 23 oktober. Aftrap van beide wedstrijden is voorzien om 18u. Deze ronde zijn wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling. Lees verder »

Verjaardag webmaster Skyhawk

Verjaardag webmaster Skyhawk

WEBSITE Vandaag is de verjaardag van één van de oprichters van Anderlecht-online, webmaster Skyhawk. De vele dingen die hij doet achter de schermen zijn niet op te sommen en van belang om de dagelijkse werking van de site te garanderen. We willen hem dan ook van harte een gelukkige verjaardag wensen van het hele Anderlecht-online-team en hem bedanken voor alles !! Lees verder »

Croky Cup: Wedstrijd tegen Union op Q2

Croky Cup: Wedstrijd tegen Union op Q2

ANDERE Donderdag staat het tweede thuisduel, in een reeks van vier, op het programma. De bekerwedstrijd tegen Union Saint-Gilloise. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar aan de loketten en online. Wie thuisblijft kan de wedstrijd volgen op Q2. De uitzending begint om 20u45. Lees verder »

Van Driessche fluit Anderlecht - STVV

Van Driessche fluit Anderlecht - STVV

ANDERE Zondag om 14u30 ontvangt RSC Anderlecht STVV in het Astridpark. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Kevin Monteny, Jeroen Walschap en vierde official Wim Smet. Lees verder »

Union vraagt en krijgt extra tickets

Union vraagt en krijgt extra tickets

ANDERE Het bekerduel van donderdag tegen Union Saint-Gilloise leeft blijkbaar meer bij Union dan bij RSC Anderlecht. Union bracht alle 1100 tickets al aan de man en vroeg extra tickets, die vraag wordt nu ingewilligd met 200 extra kaartjes. Lees verder »

 24-09-2018 

U21 verslaan Aalst in Beker

U21 verslaan Aalst in Beker

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 2-0 gewonnen tegen Eendracht Aalst in de Beker van België voor U21. Edo Kayembe (foto) bracht Anderlecht na 39 minuten op voorsprong. Iets voorbij het uur legde Yari Verschaeren de eindstand vast. Lees verder »

Ontlading in de kleedkamer

Ontlading in de kleedkamer

ANDERE En of de ontlading groot was in de kleedkamer na de drie punten tegen Standard. Alexis Saelemaekers schreeuwt het uit van blijdschap en materiaalman Jean Debock vuurt de "zikkezakke" aan als vanouds. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Deze groep zit niet in crisis"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Een paar keer verliezen en het woord crisis is rap gezegd rond RSC Anderlecht. De overwinning deed dus meer dan deugd, zeker voor Hein Vanhaezebrouck die eigenlijk nooit het woord crisis in de mond heeft genomen: "En die hebben we toch eigenlijk zopas ook vermeden hé", knipoogt de coach. Lees verder »

Santini: "Het werd tijd"

Santini:

INTERVIEWS Vijf wedstrijden stond Ivan Santini al droog en dat kruipt in het hoofd van een spits, dat geeft hij zelf ook toe. Uitgerekend tegen zijn ex-ploeg scoorde hij opnieuw, en hij had zich nochtans voorgenomen om niet te juichen uit respect, maar de emoties waren te groot bij het doelpunt. Lees verder »


 23-09-2018 
 22-09-2018 

50ste thuiswinst tegen Standard ?

50ste thuiswinst tegen Standard ?

ANDERE RSC Anderlecht heeft morgen de kans om voor de 50ste keer thuis te winnen van Standard. Als ze winnen natuurlijk. In de 94 keer dat beide ploegen mekaar treffen in het Constant Vanden Stock Stadion kon paars-wit 49 keer de punten thuishouden.  Lees verder »

Schoenen ontsmet na wedstrijd in Trnava

Schoenen ontsmet na wedstrijd in Trnava

ANDERE Na de wedstrijd in Trnava heeft Anderlecht de schoenen van spelers en staf ontsmet met ammoniak. Het terrein van de Slovaken lag er slecht bij, mogelijk door een grasziekte. Anderlecht wil niet het risico nemen de ziekte naar hun terreinen over te dragen. Lees verder »

 21-09-2018 

Suray bezorgt U21 de zege in slotminuut

Suray bezorgt U21 de zege in slotminuut

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 3-2 gewonnen van Cercle Brugge. Verdediger Lucas Lissens zette Anderlecht al vroeg op voorsprong. Halfweg de eerste helft maakte Cercle gelijk. Luka Adzic scoorde kort daarna de 2-1 vanop strafschop. Op slag van rust hingen de bordjes weer gelijk. Mathis Suray scoorde in minuut 89 het winnende doelpunt. Lees verder »

"Desnoods zet ik vijf of zes jongeren"

INTERVIEWS Ook de day after zinderde de nederlaag tegen Trnava nog na bij Anderlecht. Voor het vertrek terug naar België sprak Hein Vanhaezebrouck met de pers. Wijzigingen zondag tegen Standard zitten eraan te komen. "Voor de drie offensieve posities moeten we zoeken naar een oplossing." Lees verder »

Abazaj en Adzic in selectie reserven

Abazaj en Adzic in selectie reserven

WEDSTRIJDEN - JEUGD Kristal Abazaj en Luka Adzic beginnen langzaam maar zeker meer op het toneel te verschijnen. Vanavond zijn ze beide geselecteerd bij de reserven van RSC Anderlecht voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Aftrap vanavond in het trainingscentrum te Neerpedestraat 569 in Anderlecht, is voorzien om 19u30. Lees verder »

Croky Cup: Visser leidt Brusselse derby

Croky Cup: Visser leidt Brusselse derby

ANDERE In de voorbereiding kregen we al een Brusselse derby tegen RWDM. Volgende week donderdag volgt de volgende in de Beker van België tegen Union Saint-Gilloise. Scheidrechter Lawrence Visser krijgt de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Lees verder »

Acht Anderlecht-speelsters in selectie Red Flames

Acht Anderlecht-speelsters in selectie Red Flames

DAMES Op 5 en 9 oktober spelen de Red Flames twee barragewedstrijden tegen Zwitserland. Inzet: kwalificatie voor de laatste ronde van de play-offs voor het WK. Bondscoach Ives Serneels maakte deze middag zijn selectie bekend voor deze twee wedstrijden. Acht Anderlecht-dames behoren tot de selectie. Lees verder »

Dinamo Zagreb walst over Fenerbahçe

Dinamo Zagreb walst over Fenerbahçe

WEDSTRIJDEN Niet alleen Anderlecht leed gisterenavond een pijnlijke nederlaag in Groep D van de Europa League, Fenerbahçe onderging hetzelfde lot. De Turken kregen een zware 4-1-pandoering te verwerken bij Dinamo Zagbreb. Zagreb en Trnava zijn zo de verrassende eerste leiders in de poule. Lees verder »

Pas vannamiddag terug in België

Pas vannamiddag terug in België

ANDERE RSC Anderlecht keert pas deze namiddag terug naar België. Deze morgen staat er nog een training op het programma in Slovakije. Door het late uur koos Hein Vanhaezebrouck om nog daar te blijven tot vandaag in plaats van gisterenavond laat nog terug te keren. Lees verder »

Naamsverandering stadion niet aan de orde

Naamsverandering stadion niet aan de orde

ANDERE Toen bekend raakte dat de Nationale Loterij de nieuwe sponsor is van RSC Anderlecht, deed het "Lotto-stadion", al vlug de ronde. Maar een naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion is momenteel niet aan de orde, laten beide partijen weten. Ook shirtsponsoring komt er tot nu toe nog niet. Lees verder »

Union vraagt meer tickets

Union vraagt meer tickets

ANDERE Volgende week donderdag ontvangt RSC Anderlecht, Union Saint-Gilloise in het Astridpark voor de Beker van België. Union kreeg 1.100 tickets van paars-wit en die gingen allemaal al de deur uit. Het heeft nu een aanvraag ingediend om nog tickets bij te krijgen. Lees verder »

Makarenko gehinderd door Tandpijn

Makarenko gehinderd door Tandpijn

BLESSURES Voor het eerst dit seizoen geen Evgen Makarenko aan de aftrap. De nacht voor de wedstrijd tegen Trnava had hij amper geslapen wegens tandpijn, zo weet Het Laatste Nieuws. De Oekraïner zat wel op de bank en viel vijf minuten voor tijd in. Lees verder »


 20-09-2018 

Onmondig Anderlecht verliest in Trnava

Onmondig Anderlecht verliest in Trnava

WEDSTRIJDEN Een ontstellend zwak Anderlecht is aan zijn Europa League-campagne begonnen met een 1-0-nederlaag bij het nietige Trnava. Negentig minuten lang kreeg paars-wit geen bal tussen de palen. Toen Didillon en Dimata zich bij een hoekschop lieten aftroeven, was het lot van Anderlecht bezegeld. Lees verder »

Corryn supportert mee voor Anderlecht vanuit tribune

Corryn supportert mee voor Anderlecht vanuit tribune

ANDERE De eerste helft Trnava - Anderlecht zit erop, opvallende aanwezige in de tribune te Slovakije: Milan Corryn. Hij ruilde enkele weken geleden, verrassend Anderlecht in voor het Slovaakse Trencin. Maar vanavond supportert hij voor paars-wit, dat laat hij weten via een videoboodschap bij RSCA tv. Lees verder »

UEL: Amuzu en Vranjes in de basis

UEL: Amuzu en Vranjes in de basis

ANDERE Om 21u start RSC Anderlecht aan zijn eerste Europese wedstrijd tegen Trnava. Ognjen Vranjes zit in België nog een schorsing uit, maar in Slowakije staat hij in de basis. Ook Francis Amuzu maakt deel uit van de basiself.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Spartak Trnava - Anderlecht

Voorbeschouwing: Spartak Trnava - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21 uur is Spartak Trnava de eerste tegenstander van Anderlecht in de poules van de Europa League. De kampioen van Slovakije kondigt zich aan als een moeilijk te ontwrichten ploeg die vooral gevaarlijk is op de tegenaanval. Toch moet Anderlecht hen kunnen verslaan. Lees verder »

Devroe: "Adzic en Abazaj zijn op komst"

Devroe:

INTERVIEWS Luka Adzic en Kristal Abazaj waren een van de eerste nieuwkomers bij RSC Anderlecht tijdens de zomermercato. Toch hebben we geen van beide al een rol van betekenis gespeeld. Luc Devroe legt uit waarom en dat zowel Adzic als Abazaj binnenkort meer in beeld zullen komen. Lees verder »

RSC Anderlecht gaat in zee met Lotto

RSC Anderlecht gaat in zee met Lotto

ANDERE Lotto is de komende vijf jaar de nieuwe sponsor van RSC Anderlecht. Dat maakte Lotto zelf bekend via zijn website.  "Lotto is fier om met een voetbalclub te kunnen samenwerken die reeds vele titels behaalde en die in het hart zit van menig supporter in het hele land", staat in de mededeling te lezen. Lees verder »

Devroe: "Hein krijgt tijd"

Devroe:

INTERVIEWS Wat als RSC Anderlecht vanavond verliest van Trnava en ook zondag in eigen huis, Standard niet de baas kan? Dan wordt er nogal eens vlug naar de trainer gekregen. Luc Devroe spreekt nu al zijn vertrouwen uit in Hein Vanhaezebrouck: "Dan zal er niets gebeuren, Hein krijgt de tijd." Lees verder »

Grasmat ligt er heel slecht bij

Grasmat ligt er heel slecht bij

INTERVIEWS RSC Anderlecht trainde gisterenavond al een eerste keer in het stadion van Trnava en maakte daar een onaangename vaststelling: de grasmat ligt er heel slecht bij. "Heel jammer", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Maar mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen voetballen". Lees verder »

Coucke komt later naar Trnava

Coucke komt later naar Trnava

ANDERE Gisteren vertrok een goed gevuld vliegtuig richting Trnava voor de wedstrijd van vandaag. Het vliegtuig is volledig gevuld met de spelers, bestuur, sponsors, stewards en pers en nog enkele andere die deel uit maken van RSC Anderlecht. Enkel Marc Coucke ontbrak, hij volgt later op eigen kracht richting Slovakije.  Lees verder »

 19-09-2018 

Devroe: "Geen creativiteit? Da's ver gezocht"

Devroe:

INTERVIEWS Na de één op negen de voorbije drie wedstrijden weerklinkt hier en daar de kritiek dat Anderlecht een speler mist als Carcela of Pozuelo, een stilist zoals het die in het verleden wel had. Luc Devroe weerlegt die kritiek nu, maar geeft wel toe dat hij graag nog een extra aanvaller had gehaald. Lees verder »

Makarenko: "Trnava is fysiek sterk"

Makarenko:

WEDSTRIJDEN Spartak Trnava is voor voetbalminnend België een nobele onbekende, maar met James Lawrence loopt er bij Anderlecht iemand rond die de Slovaken erg goed kent. Volgens Evgen Makarenko vertelde Lawrence zijn ploegmaats al over de sterktes van Trnava.  Lees verder »

Bakkali mee naar Trnava, geen Lawrence

Bakkali mee naar Trnava, geen Lawrence

WEDSTRIJDEN Spelers en staff van Anderlecht zijn zopas op het vliegtuig gestapt richting Slovakije voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Spartak Trnava. Zakaria Bakkali, die zich gisteren blesseerde op training, reist mee. James Lawrence, die vrijdag een hersenschudding opliep, stapte niet in het vliegtuig. Lees verder »

"In Saelemaekers herken ik een jonge Najar"

INTERVIEWS Andy Najar is zowat de enige die nog rondloopt op Neerpede die er ook bij was toen Van Holsbeeck en Vanden Stock er de plak zwaaide. De laatste maanden kampte hij ook met heel wat blessures, maar de Hondurees is een vechter, vastbesloten om zijn steentje bij te dragen tegen Trnava.  Lees verder »

440 fans in Trnava

440 fans in Trnava

ANDERE RSC Anderlecht zal ook in Trnava kunnen rekenen op de steun van zijn supporters. Zo'n 440 supporters maken de verplaatsing mee. Voor 300 van hen staat er een mooie treinreis op het programma. De trein die geheel in de stijl van het oude Tsjechoslowaijke zou zijn, brengt hen van Bratislava naar Trnava.  Lees verder »

Bornauw, Amuzu en Morioka fit voor morgen

Bornauw, Amuzu en Morioka fit voor morgen

BLESSURES Sebastiaan Bornauw, Francis Amuzu en Ryota Morioka zijn alledrie fit voor de wedstrijd van morgen. Hein Vanhaezebrouck kan ook rekenen op Ognjen Vranjes die Europees wél mag meespelen, maar in België nog een schorsing uitzit. James Lawrence heeft nog teveel last van zijn botsing op training.  Lees verder »

Saelemaekers geschorst tegen Trnava

Saelemaekers geschorst tegen Trnava

ANDERE Alexis Saelemaekers is geschorst voor de eerste twee Europa League-wedstrijden. Vorig seizoen pakte hij rood in de Youth League, met deze schorsing tot gevolg. Een tegenvaller waar Anderlecht niet direct op gerekend had.  Lees verder »

 18-09-2018 

Anderlecht gaat door met E-sporter

Anderlecht gaat door met E-sporter

ANDERE Ook in het nieuwe Anderlecht van Marc Coucke is er plaats voor digitale sport. Zakaria Bentato zal paars-wit ook dit seizoen vertegenwoordigen als officiële e-sporter. Zijn profcontract werd verlengd tot eind dit seizoen. Lees verder »

Trnava - Anderlecht live op Canvas

Trnava - Anderlecht live op Canvas

De Europa League-wedstrijd tussen Spartak Trnava en Anderlecht is donderdag live te bekijken op Canvas en op Sporza.be. De wedstrijd begint om 21 uur, de uitzending al een 25 minuten eerder. Filip Joos geeft commentaar. Lees verder »

Corryn debuteert met snelle gele kaart

Corryn debuteert met snelle gele kaart

JEUGD Milan Corryn maakte afgelopen weekend zijn debuut voor AS Trencin. Tegen Senica mocht het jeugdproduct van Anderlecht na 77 minuten invallen. Amper één minuut later kreeg hij al een gele kaart. Trencin won met 2-0 en staat derde. Lees verder »

Verjaardag webteamlid "Lajoya"

Verjaardag webteamlid

WEBSITE We geven het toe, we zijn te laat, maar beter laat dan nooit. Gisteren was de verjaardag van onze nieuwste webteamlid "Lajoya". Zij vervoegde enkele maanden geleden ons team en neemt vooral de Engelse sectie onder haar hoede. Alsnog een gelukkige verjaardag Kelly en bedankt voor je tijd en inzet voor Anderlecht-online !!!  Lees verder »

Verschueren: "We kunnen concurreren met Club"

Verschueren:

INTERVIEWS Michael Verschueren was gisteren te gast in VISTA!. Naast bestuurslid van RSC Anderlecht is Verschueren ook actief binnen de European Club Association (ECA). Daar werkt men momenteel aan een 'Europa League II', liet Verschueren weten. Natuurlijk liet hij ook zijn licht schijnen op Anderlecht en de 1 op 9. Lees verder »

Operatie niet nodig voor Trebel

Operatie niet nodig voor Trebel

BLESSURES Adrien Trebel ging gisteren op bezoek bij een Duitse specialiste om het probleeem met zijn buikspieren te onderzoeken. Zijn entourage laat weten dat een operatie momenteel niet de beste oplossing is. Positief is dat de kapitein tijdens en na de wedstrijd tegen Genk nauwelijks pijn had.  Lees verder »

Delferière fluit Anderlecht - Standard

Delferière fluit Anderlecht - Standard

ANDERE Zondag is het zover, de eerste clasico van dit seizoen voor de A-kern. Scheidsrechter Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard in goede banen te leiden. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u. Lees verder »


 17-09-2018 

U21 vernederen een Standard vol A-kernspelers

U21 vernederen een Standard vol A-kernspelers

JEUGD De U21 zijn met ruime 0-4-cijfers gaan winnen bij Standard. Een erg sterke prestatie, want bij de Rouches speelden A-kernspelers Goreux, Kosanovic, Miangue, Lestienne en Carlinhos mee. Voor Anderlecht scoorden Yari Verschaeren (foto), Mohamed Bouchouari, Jeremy Doku en Sieben Dewaele. Lees verder »

Reserven: Selectie Standard - Anderlecht

Reserven: Selectie Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN - JEUGD Zondag is het aan de A-kern om Standard te bekampen in het Astridpark. Vanavond is het aan de Reserven, zij trekken wel richting Luik voor hun Clasico. In de Académie Robert Louis Dreyfus, Allée du Bol d’Air 11, 4031 te Angleur nemen ze het op tegen hun leeftijdsgenoten van de Rouches.  Lees verder »

EL: Schotse scheidsrechter voor Anderlecht

EL: Schotse scheidsrechter voor Anderlecht

ANDERE Donderdagavond neemt RSC Anderlecht heb op tegen Spartak Trnava in de City Arena Trnava. De UEFA duidde de Schot Kevin Clancy aan om deze wedstrijd in goede banen te leiden. De 32-jarige Clancy maakte in juli 2012 zijn Europees debuut in de voorrondes van de Europa League. Lees verder »

Santini: "De 6-0 tegen Spanje hangt er nog in"

Santini:

INTERVIEWS Ivan Santini was duidelijk vermoeid tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk. Tijd om te recupereren is er niet, want donderdag wacht Trnava en zondag komt Standard op bezoek in het Astridpark. Daarna de 1/16 finales van de Beker van België en enkele dagen later komt STVV op bezoek.  Lees verder »

Bakkali: "Mijn tijd komt nog wel"

Bakkali:

INTERVIEWS Zakaria Bakkali maakte tijdens de wedstrijd tegen Antwerp een meer dan deftige indruk. Voorbije zaterdag zat hij op de bank. De aanvaller schikt zich momenteel in zijn invallersrol: "Dat is de keuze van de trainer, ik heb daar geen moeite mee." Lees verder »

Lawrence wellicht ook out voor Trnava

Lawrence wellicht ook out voor Trnava

BLESSURES James Lawrence maakte op training een ongelukkige botsing waar hij een hersenschudding aan heeft overgehouden. Het voorbije weekend heeft de verdediger nog doorgebracht in een donkere kamer in het ziekenhuis. Wellicht haalt hij de verplaatsing naar Trnava niet.  Lees verder »

Trebel op consultatie bij buitenlands specialist

Trebel op consultatie bij buitenlands specialist

BLESSURES Adrien Trebel heeft al een tijdje last van de buikspieren. Het woord operatie wordt nog niet uitgesproken, maar binnen RSC Anderlecht houden ze er wel rekening mee. Vandaag gaat de Fransman op consultatie bij een buitenlandse specialist, clubdokter Chris Goossens vergezeld hem.  Lees verder »

 16-09-2018 

Coucke: "Geef ons wat geduld"

Coucke:

ANDERE 1 op 9, dat is de balans van RSC Anderlecht na drie wedstrijden tegen Antwerp, Club Brugge en Genk. Véél te weinig, dat geeft ook voorzitter Marc Coucke toe. Toch vraagt hij om nog wat geduld hebben met deze groep. Al zijn niet alle supporters het daarmee eens en missen ze creativiteit in de groep.  Lees verder »

 15-09-2018 

Sanneh in de basis

Sanneh in de basis

ANDERE RSC Anderlecht neemt het binnen een uurtje op tegen KRC Genk in de Luminus Arena. Bubacarr Sanneh staat aan de aftrap, Sven Kums start op de bank. Hij krijgt er gezelschap van heel wat jongeren, zoals Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga en Edo Kayembe.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na een weekend interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Racing Genk. Na de 1 op 6 tegen Club Brugge en Antwerp mag paars-wit eigenlijk niet opnieuw punten verliezen. Eenvoudig wordt dit niet: Genk is momenteel de best voetballende ploeg van het land. Lees verder »

 14-09-2018 

"Perfecte verstandhouding tussen Trebel en mij"

INTERVIEWS Na de wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp uitte Hein Vanhaezebrouck in de pers kritiek op sommige spelers. Snel werd de link gelegd met Adrien Trebel. Op zijn persbabbel vandaag wilde Hein Vanhaezebrouck kort duidelijk maken dat hij en Trebel goed overeenkomen. "Als hij fit is, speelt Adrien altijd." Lees verder »

Lawrence volgende verdediger die uitvalt

Lawrence volgende verdediger die uitvalt

BLESSURES Anderlecht kan zondag niet rekenen op James Lawrence. De verdediger blesseerde zich vanmorgen op training aan het hoofd. "Hij is out voor de wedstrijd tegen Genk", vertelt coach Hein Vanhaezebrouck. Die had wel goed nieuws over Adrien Trebel, Kenny Saief en Elias Cobbaut. Lees verder »

De generatie van ’00: Kiwior en co

De generatie van ’00: Kiwior en co

Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van  2000. Wordt iemand van hen de eerste speler geboren vanaf 1 januari 2000 die debuteert voor Anderlecht? En wie van deze jaargang pakt een basisplaats in de Youth League? Lees verder »

Amuzu out tegen Genk

Amuzu out tegen Genk

BLESSURES Net als Sebastiaan Bornauw heeft ook Francis Amuzu nog last van zijn blessure van voor de interland break. Ook hij zal er morgen tegen Genk allicht niet bij zijn. Hoe lang Amuzu onbeschikbaar is, valt nog af te wachten. Zijn knieblessure wordt wekelijks geëvalueerd door de medische staff.  Lees verder »

Nog handvol tickets beschikbaar voor Anderlecht-Standard

Nog handvol tickets beschikbaar voor Anderlecht-Standard

ANDERE Op zondag 23 september om 18 uur ontvangt Anderlecht Standard Luik voor de Clásico. En het ziet er naar uit dat deze zal gespeeld worden in een uitverkocht Astridpark. Er zijn nog slechts een paar tiental tickets beschikbaar op de online ticketing. Wie er bij wil zijn, kan best snel zijn ticketje bestellen! Lees verder »

Sanneh: "Transferprijs jaagt me geen schrik aan"

Sanneh:

INTERVIEWS Bubacarr Sanneh staat morgen voor het eerst in de basis bij Anderlecht. De 23-jarige Gambiaan is vol vertrouwen dat hij zal slagen bij Anderlecht. "In Gambia kent iedereen me als 'timber', dit betekent boom en wijst naar mijn onverzettelijkheid. In Denemarken luidde mijn bijnaam 'de rots' omwille van mijn fysieke kracht." Lees verder »

 13-09-2018 

Bornauw wellicht niet hersteld voor Genk

Bornauw wellicht niet hersteld voor Genk

BLESSURES Anderlecht kan zaterdag waarschijnlijk niet rekenen op Sebastiaan Bornauw. De verdediger heeft nog steeds last van zijn enkel. Door deze blessure miste hij twee weken geleden de wedstrijd tegen Antwerp en onlangs twee interlands met de Belgische U21. Lees verder »

 12-09-2018 

Beker U21: Nieuwe datum voor Anderlecht-Aalst

Beker U21: Nieuwe datum voor Anderlecht-Aalst

JEUGD Doordat vele jeugdspelers van Anderlecht opgeroepen waren voor de verschillende nationale ploegen, werd Anderlecht - Eendracht Aalst in de Beker van België voor U21 uitgesteld. De nieuwe datum voor deze wedstrijd wordt maandag 24 september. De wedstrijd wordt gespeeld in het Belgian Football Centre in Tubeke. Aftrap is om 19u30. Lees verder »

Adzic wint, Santini krijgt pandoering

Adzic wint, Santini krijgt pandoering

WEDSTRIJDEN In de voorrondes voor het Europees Kampioenschap U21 won Luka Adzic gisteren met de Servische U21 met 1-2 van Rusland. Adzic mocht invallen in minuut 69 en gaf de assist voor de winning goal van Aleksandar Lutovac. Servië blijft zo ruim op kop in de groep met 24 op 24. Lees verder »

 11-09-2018 

U21: Dimata zet België op weg naar vlotte zege

U21: Dimata zet België op weg naar vlotte zege

JEUGD De Belgische beloften wonnen vanavond van Hongarije met 0-3. Net zoals tegen Malta was het opnieuw Dimata die de score opende. De Belgen waren heer en meester in de eerste helft, maar wisten toch maar één keer te scoren. In de tweede helft trof Dimata na 73 minuten opnieuw raak, dit keer vanop de penaltystip. Siebe Schrijvers legde in de slotfase de 0-3 eindstand vast.  Lees verder »

Ndayishimiye trekt naar NEC Nijmegen

Ndayishimiye trekt naar NEC Nijmegen

TRANSFERS Anderlecht-talent Mike Trésor Ndayishimiye kiest voor het Nederlandse NEC Nijmegen. Dat maakte de Nederlandse tweedeklasser zonet bekend. "Ik ben blij en trots om de komende drie seizoen voor NEC uit te mogen komen", vertelt de 19-jarige spits die bij Anderlecht einde contract was. Lees verder »

 10-09-2018 

U17: Gelijkspel voor België in Polen

U17: Gelijkspel voor België in Polen

JEUGD België U17 neemt momenteel deel aan de Syrenka Cup in Polen. De spelers van Bob Browaeys speelden 1-1 gelijk tegen Polen. Killian Sardella, Bram Van Laere en Anouar Ait El Hadj (foto) stonden aan de aftrap. In de tweede helft vielen Jeremy Doku (67 '), Marco Kana (46') en Rob Nizet (82 ') in. Lees verder »

Kies de slogan op het shirt voor volgend seizoen

Kies de slogan op het shirt voor volgend seizoen

ANDERE RSC Anderlecht maakte onlangs bekend dat het in de zee gaat met het, in België vrij onbekende, sportmerk Joma. De reden voor de verandering was omdat de supporters meer inspraak krijgen in het ontwerp. En die inspraak is nu meer concreet. Jij kan mee kiezen welke slogan paars-wit volgend seizoen op zijn truitjes zet. Lees verder »

Supporters dromen van Boussoufa

Supporters dromen van Boussoufa

TRANSFERS Mbark Boussoufa is een transfervrije speler. De voorbije jaren stond hij al eens dicht bij een terugkeer naar RSC Anderlecht, maar hij trok uiteindelijk naar AA Gent. Zonder succes. Nadat het contract van Boussoufa bij Al-Jazeera afliep, is hij dus een transfervrije speler. En dat doet sommige paars-wit supporters al dromen. Lees verder »

 09-09-2018 

Start prono seizoen!

Start prono seizoen!

WEBSITE Met de loting van de Europese competities, gaat ook onze prono weer van start. De eerste ronde staat online tot en met dinsdag 18 september. Deelnemen is gratis en kan via je Anderlecht-online profiel. Aan het einde van het seizoen zijn er mooie prijzen te winnen voor de winnaar en de trouwste deelnemer. Succes! Lees verder »

Beker U21: Anderlecht - Eendracht Aalst uitgesteld

Beker U21: Anderlecht - Eendracht Aalst uitgesteld

JEUGD Morgenavond stond voor de U21 van Anderlecht een wedstrijd in de groepsfase van de Beker van België U21 op het programma. Door de vele selecties van Anderlecht-spelers bij verschillende internationale jeugdploegen wordt deze wedstrijd tegen Eendracht Aalst uitgesteld naar een latere datum. Lees verder »

 08-09-2018 

Anderlecht volgt drie jonge Nigerianen

Anderlecht volgt drie jonge Nigerianen

JEUGD Anderlecht blijft zijn vizier richten op Afrika om jong talent op het spoor te komen. Zo weet Allnigeriasoccer.com dat paars-wit drie spelers van de Nigeriaanse U17 op het oog heeft. De concurrentie is wel niet min: ook Ajax en Arsenal hebben de jongens op hun lijstje staan. Lees verder »

Sanneh speelt gelijk met Gambia

Sanneh speelt gelijk met Gambia

WEDSTRIJDEN Sanneh speelde vanavond met Gambia een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Algerije. De wedstrijd eindigde op 1-1. Beide goals vielen vlak na rust. Sanneh speelde de volledige wedstrijd. Gambia staat nu op een voorlopige 3e plaats in Groep D met 1 punt uit 2 wedstrijden.  Lees verder »

Vranjes veroordeeld in Griekenland ?

Vranjes veroordeeld in Griekenland ?

ANDERE Ognjen Vranjes zou in Griekenland veroordeeld zijn tot acht maanden cel met uitstel, dat meldt in ieder geval de Griekse pers. De aanklacht is: aanzetten tot geweld via sociale media. Hij zou op sociale media aggresief gereageerd hebben tegen de aanhang van Olympiakos.  Lees verder »

 07-09-2018 

Adzic wint met Servische U21

Adzic wint met Servische U21

WEDSTRIJDEN Luka Adzic was de enige Anderlecht-speler die vanavond in actie kwam. Hij speelde 64 minuten mee met de Servische U21 tegen Macedonië. Servië won met 2-1 en is goed op weg naar het EK. Na zeven wedstrijden telt het 21 punten op 21. Lees verder »

Dimata scoort ook bij jonge Duivels

Dimata scoort ook bij jonge Duivels

ANDERE De nationale beloften hebben hun kwalificatiewedstrijd tegen Malta gewonnen met 0-4. Daarmee staan ze voorlopig aan de leiding van hun groep, al kan Zweden nog naast hen komen staan. Landry Dimata tekende voor het eerste doelpunt, Siebe Schrijvers, Dodi Lukebakio en Aaron Leya Iseka zorgden voor de 0-4 eindstand.  Lees verder »

Crocky Cup: Brusselse derby live op VTM

Crocky Cup: Brusselse derby live op VTM

ANDERE Alle speeldata voor de Beker van België liggen nu definitief vast. Donderdag 27 september ontvangt RSC Anderlecht, Union Saint Gilloise in het Astridpark. De Brusselse derby wordt bovendien live op VTM uitgezonden. Aftrap is voorzien om 20u45. Lees verder »

 06-09-2018 

Roef blijft bij Rode Duivels

Roef blijft bij Rode Duivels

ANDERE Davy Roef werd eerder deze week opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez als vierde keeper. Koen Casteels was achtergebleven voor de geboorte van zijn dochterje. Ondertussen is het verblijf van Roef bij de Belgische ploeg verlengd, Simon Mignolet haakt af wegens blessure. Lees verder »

Saelemaekers: "Meunier is mijn voorbeeld"

Saelemaekers:

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers geniet momenteel van zijn eerste selectie voor nationale beloften. Voor de jonge jonge rechtsachter is 2018 een droomjaar. Hij maakte er zijn debuut bij de eerste ploeg van RSC Anderlecht en zit nu dus bij de beloften van de Rode Duivels. Lees verder »

 05-09-2018 

Blessurenieuws: Vranjes, Dauda, Bornauw

Blessurenieuws: Vranjes, Dauda, Bornauw

BLESSURES Ognjen Vranjes zal niet in actie komen met Bosnië-Herzegovina tijdens deze interlandperiode. De verdediger moest afhaken met een blessure. Hetzelfde geldt voor Sebastiaan Bornauw. Zoals verwacht heeft hij met een enkelblessure de selectie van de Belgische U21 meteen verlaten. Lees verder »

 04-09-2018 

Loting UEFA Youth League

Loting UEFA Youth League

JEUGD In Nyon werd zopas geloot voor het kampioenenspoor in de UEFA Youth League. De U19 van Anderlecht neemt het in de eerste ronde op tegen FC Admira uit Oostenrijk. Deze wedstrijden worden gespeeld op 3 en 24 oktober. Anderlecht speelt eerst thuis.  Lees verder »

Buikspieren beletten Trebel voluit te gaan

Buikspieren beletten Trebel voluit te gaan

BLESSURES Adrien Trebel kreeg de voorbije twee wedstrijden de nodige kritiek te slikken. Niet geheel terecht, zo blijkt vandaag. Volgens Het Laatste Nieuws sukkelt de middenvelder met de buikspieren. De voorbije week trainde hij amper met de groep en zondag speelde hij met een inspuiting. Lees verder »

Beloften verliezen van STVV

Beloften verliezen van STVV

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond met 2-3 verloren van STVV. Yari Verschaeren (foto) bracht Anderlecht op voorsprong, maar nog voor de rust scoorde STVV twee keer. Na de rust diepten de bezoekers de score uit tot 1-3. Diezelfde Verschaeren milderde in de slotfase. Lees verder »

Bondsparket gaat in evocatie

Bondsparket gaat in evocatie

ANDERE Het gedoe rond de schorsingen voor de voorbije topper Brugge-Anderlecht, is nog niet ten einde. Het bondsparket heeft nu beslist om in evocatie te gaan. De straffen van Wesley, Mehdi Carcela, Ocansey en Brogno werden uiteindelijk geschrapt, en daartegen gaat de bond in evocatie.  Lees verder »

"Geld was niet het probleem"

TRANSFERS - ANDERE Met velen volgden we vorige vrijdagavond de ontwikkelingen rond de transfer van Lazar Markovic. Die ging uiteindelijk niet door, de Serviër zou te hoge looneisen hebben gehad. Maar dat spreekt Markovic tegen via zijn officiële twitteraccount: "Geld was niet het probleem". Lees verder »

 03-09-2018 

U21: Selectie RSCA - STVV

U21: Selectie RSCA - STVV

JEUGD Straks nemen de reserven van RSC Anderlecht het op tegen de reserven van STVV. Coach Jonas De Roeck selecteerde 18 spelers voor deze wedstrijd. De aftrap is voorzien om 19u30 in het trainingscentrum op Neerpede, Neerpedestraat 569 te 1070 Anderlecht. Lees verder »

Corryn definitief naar FK AS Trenčín

Corryn definitief naar FK AS Trenčín

TRANSFERS De 19-jarige middenvelder Milan Corryn, trekt de deuren van RSC Anderlecht definitief achter zich dicht en trekt naar Slovakije. FK AS Trenčín is actief in de Fortuna Liga, de hoogste Slowaakse competitie. Eind vorig jaar verlengde Corryn bij paars-wit nog tot 2020. Lees verder »

 02-09-2018 

Owusu straft laksheid Anderlecht af

Owusu straft laksheid Anderlecht af

WEDSTRIJDEN Voor de tweede keer dit seizoen heeft Anderlecht puntenverlies geleden. Tegen Antwerp begon paars-wit wevelend, maar enkel Pieter Gerkens kon scoren. Na het half uur, en zeker na de rust, zakte Anderlecht in elkaar. In de toegevoegde tijd werd dit afgestraft door William Owusu. Lees verder »

Kat Kerkhofs in spionkop, Q-music DJ als 'Ketje'

Kat Kerkhofs in spionkop, Q-music DJ als 'Ketje'

ANDERE Een opgemerkte gaste deze namiddag in de spionkop bij Mauves Army, Kat Kerkhofs zat er luidkeels mee te zingen én te drinken. Wellicht was mevrouw Mertens er aanwezig voor de opnames van haar nieuwe programma Tipsy. Een programma dat ze maakt samen met haar zus en waarin ze een maand lang elke dag moeten drinken. Lees verder »

Eerste basisplaats voor Bakkali en Lawrence

Eerste basisplaats voor Bakkali en Lawrence

ANDERE Anderlecht neemt het om 14u30 op tegen Antwerp. Hein Vanhaezebrouck kiest voor een verrassend elftal. Zo staan Zakaria Bakkali en James Lawrence voor het eerst in de basis. Bakkali staat op de linkerflank, Andy Najar start volgens een tweet van de club zowaar centraal in de verdediging.  Lees verder »

 01-09-2018 

Beloftedoelman Delmotte naar Wingene

Beloftedoelman Delmotte naar Wingene

JEUGD Tiziano Delmotte, doelman bij de U21, ruilt Anderlecht voor KVC Wingene. Dat maakte hij zelf bekend via zijn Facebook-pagina. De 18-jarige Delmotte kwam vorig jaar over van Gent, maar nu gaat hij zich bewijzen in de derde amateurliga. Lees verder »

Geen Eibar of Valladolid voor Obradovic

Geen Eibar of Valladolid voor Obradovic

TRANSFERS Op de laatste dag van de transferperiode was er voor Obradovic nog interesse van de Spaanse topklassers Eibar en Real Valladolid. Dat schrijft Voetbalkrant. Vooral deze laatste club was concreet. Er lag een contract voor één seizoen met optie voor een tweede klaar. Lees verder »

Debuteert Mbokani tegen Anderlecht?

Debuteert Mbokani tegen Anderlecht?

WEDSTRIJDEN Antwerp kan morgen tegen Anderlecht een beroep doen op Dieumerci Mbokani. De Great Old legde de oud-spits van Anderlecht deze week onder contract en de spits is morgen speelgerechtigd. Om te starten is hij wellicht nog niet klaar, maar een invalbeurt zit er zeker in. Lees verder »

Transferoverzicht Anderlecht

Transferoverzicht Anderlecht

TRANSFERS De transferperiode zit erop en betekent dus dat de ploeg compleet is. Gisterenavond 10 minuten voor middernacht bevestigde Marc Coucke dat de deal omtrent Markovic niet kon doorgaan omwille van zijn salaris en de 50 % doorverkoopclausule.

  Lees verder »

  Transfer Markovic struikelde over loon Trebel

  Transfer Markovic struikelde over loon Trebel

  TRANSFERS Dat de transfer van Lazar Markovic naar Anderlecht op de valreep mislukte, lag volgens Het Nieuwsblad aan de transfereisen van de speler. Enkele dagen geleden lekte het hoge loon van Adrien Trebel uit en de entourage van Markovic gebruikte dit om de lat hoog te leggen. Lees verder »

  Devroe polste ook Utrecht-Belg Dessers

  Devroe polste ook Utrecht-Belg Dessers

  TRANSFERS Niet alleen Lazar Markovic stond op het lijstje van last minute offensieve versterkingen. Luc Devroe dacht ook aan Cyril Dessers van FC Utrecht, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Nederlandse ploeg vroeg echter een te hoge transfersom voor de spits. Lees verder »

  Niakaté trekt naar Guingamp

  Niakaté trekt naar Guingamp

  TRANSFERS Sikou Niakaté, van wie de transfer naar Anderlecht maandag in laatste instantie afsprong, heeft toch zijn transfer hogerop beet. De 19-jarige verdediger ruilt de Franse tweedeklasser Valenciennes voor Guingamp in de Ligue 1. Lees verder »

  Geen Markovic voor Anderlecht

  Geen Markovic voor Anderlecht

  TRANSFERS - ANDERE We krijgen even een déjà vu naar de laatste wintermercato. Toen kwam Aleksandar Mitrovic in de laatste minuten van de mercato niet naar RSC Anderlecht, hetzelfde is nu gebeurd met Lazar Markovic. De Serviër was al op Neerpede, maar voorzitter Coucke liet tien minuten voor middernacht weten dat de transfer niet doorging.  Lees verder »