Archieven

 31-03-2015 

YL: Israëliër fluit halve finale

YL: Israëliër fluit halve finale

De 36-jarige Israëliër Eitan Shmuelevitz is door de UEFA aangeduid om de halve finale tussen Anderlecht - Shakhtar Donetsk in goede banen te leiden. De aftrap wordt gegeven op vrijdag 10 april om 13u in het te Nyon. Lees verder »

"Een eer om aanvoerdersband te dragen"

Michaël Heylen nam gisteren de aanvoerdersband over van Junior Malanda. "Het was een vreemd gevoel na het pijnlijke verlies van Junior, maar het was een hele eer om zijn aanvoerdersband over te nemen", aldus Heylen. Lees verder »

N'Sakala verovert Congolese harten

N'Sakala verovert Congolese harten

Tijdens de stage in Dubai was er ook tijd voor de ontgroening van de nieuwe spelers. Fabrice N'Sakala ontsnapte niet aan de inwijding en voerde een dans op, tot grote hilariteit van de groep. Lees verder »

Atletico Madrid behoudt interesse in Mbemba

Atletico Madrid behoudt interesse in Mbemba

De Spaanse media berichten de laatste dagen over de toegenomen interesse van Atletico Madrid in Chancel Mbemba. Ze zien in hem een mogelijke vervanger van Joao Miranda die vermoedelijk op het eind van dit seizoen de club verlaat. Lees verder »

Defour, Praet en Mbemba sluiten weldra aan

Defour, Praet en Mbemba sluiten weldra aan

Vorig weekend kregen de spelers nog vrij van Besnik Hasi. Gisteren twijfelde Hasi niet om de pees er op te leggen. Steven Defour, Dennis Praet en Chancel Mbemba trainden nog individueel, maar sluiten deze week bij de groep aan. Lees verder »

Vraag aan de redactie #2

Vraag aan de redactie #2

In de aanloop naar de play-offs beantwoordt de redactie van Anderlecht-online dagelijks één of meerdere van jullie vragen. Vandaag: vraag nummer twee. Lees verder »

 30-03-2015 

Tielemans scoort voor jonge Duivels

Tielemans scoort voor jonge Duivels

De Jonge Duivels hebben in Leuven met 2-1 gewonnen van Moldavië. Het betrof de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2017 in Polen. Het was Youri Tielemans die in de dertiende minuut de 1-0 op het scorebord zette. Lees verder »

Blessure voor Davy Roef

Blessure voor Davy Roef

Opgemerkte afwezige in de selectie van de nationale U21, was Davy Roef. De Anderlecht keeper zou gisteren afgezegd hebben voor de wedstrijd vandaag. Hoe erg de blessure is en voor hoelang hij zal afwezig zijn is nog niet bekend. Lees verder »

Huurovereenkomst Marin misschien verlengd

Huurovereenkomst Marin misschien verlengd

Volgens goal.com zou de huurovereenkomst die Anderlecht heeft met Chelsea omtrent Marko Marin, verlengd zijn tot en met volgend seizoen. Het was al duidelijk dat Anderlecht de aankoopoptie van 6 miljoen niet ging lichten. Lees verder »

Heylen kapitein bij nationale U21

Heylen kapitein bij nationale U21

Om 20u trappen de nationale beloften hun kwalificatieronde voor het EK 2017 van start. Michaël Heylen start als nieuwe kapitein van de ploeg, ook Youri Tielemans en Nathan Kabasele zitten bij de basiself. Lees verder »

U21: België - Moldavië op 11+

U21: België - Moldavië op 11+

De jonge Duivels beginnen vandaag aan hun kwalificatiecampagne voor het EK 2017. Dennis Praet en Leander Dendoncker zegden eerder al af maar Davy Roef, Michael Heylen, Andy Kawaya, Nathan Kabasele en Youri Tielemans zijn erbij. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - Charleroi

Vertenten fluit Anderlecht - Charleroi

Bart Vertenten is aangeduid om de wedstrijd tegen Charleroi in goede banen te leiden. Alle wedstrijden van de play-offs worden bijgestaan door zes scheidsrechters. De aftrap is voorzien om 18u op maandag 6 april. Lees verder »

Vraag aan de redactie #1

Vraag aan de redactie #1

In de aanloop naar de play-offs beantwoordt de redactie van Anderlecht-online dagelijks één of meerdere van jullie vragen. Vandaag: vraag nummer één. Lees verder »

U19: Abaz geselecteerd voor Macedonië

U19: Abaz geselecteerd voor Macedonië

Emil Abaz, een jonge speler die actief is met de U17 van de RSCA Academy, heeft deelgenomen aan twee vriendschappelijke wedstrijden met de U19 van Macedonië. Abaz speelde beide wedstrijden tegen Cyprus, te Skopje. Lees verder »

"Acheampong positieve noot bij Ghana"

Frank Acheampong speelde zaterdag een uur lang als linksachter bij Ghana. "Een vreemde keuze", schrijft Ed Dove, een journalist die het Afrikaanse voetbal volgt, maar wel een goede. Dove zag Acheampong sterk presteren. Lees verder »

N'Sakala: "Congo is keuze van het hart"

N'Sakala:

Fabrice N'Sakala maakte zaterdag zijn debuut voor Congo. De verdediger geniet met volle teugen van het oefenkamp in Dubai. "De sfeer is erg goed. Neeskens Kebano en Chancel Mbemba zeiden het al, maar nu ontdek ik het zelf." Lees verder »

Anderlecht-jeugd sterk tegen Oostende

Anderlecht-jeugd sterk tegen Oostende

De Anderlecht-jeugd nam het afgelopen weekend op tegen Oostende. Van de zes partijen werden er vijf gewonnen en vooral de U13 maakten brandhout van hun tegenstander: 17-0 werd het. Enkel de U16 kon niet winnen. Lees verder »

Najar trapt Honduras naar Gold Cup (video)

Najar trapt Honduras naar Gold Cup (video)

Honduras heeft zich vannacht na een 3-0-overwinning tegen Frans Guyana geplaatst voor de Gold Cup. Andy Najar was de grote man bij de thuisploeg. Op het half uur scoorde hij twee keer: een trap vanop 30 meter en een rake kopbal. Lees verder »

Basiskracht Mitrovic verliest met Servië

Basiskracht Mitrovic verliest met Servië

Na een 2-1-nederlaag in Portugal is Servië zo goed als uitgeteld voor het EK. Bij de Serviërs speelde Aleksandar Mitrovic de hele wedstrijd, maar hij scoorde niet. Nochtans kreeg hij kort na de rust een erg grote kopkans. Lees verder »

 29-03-2015 

Acheampong start bij verliezend Ghana

Acheampong start bij verliezend Ghana

Frank Acheampong stond in de basis tijdens de oefeninterland die Ghana gisteren afwerkte tegen Senegal. De Anderlecht-speler begon als linksback en werd na 63 minuten vervangen bij een 0-0-stand. Ghana verloor met 1-2. Lees verder »

N'Sakala meteen titularis bij Congo

N'Sakala meteen titularis bij Congo

Fabrice N'Sakala en Nicaise Kudimbana kwamen gisteren in actie met Congo. Ze verloren tegen Irak met 1-2. Dinsdag spelen beide ploegen terug tegen elkaar. De kans voor Congo om revanche te nemen. Lees verder »

Matthys wint met België

Matthys wint met België

In hun tweede wedstrijd van de Eliteronde wonnen de nationale U19 met 2-0 van Zweden. Kapitein Hervé Matthys speelde de volledige wedstrijd. De derde en laatste wedstrijd is komende dinsdag 31 maart tegen Litouwen. Lees verder »


 28-03-2015 

Sterke Bossin verliest met Ierland

Sterke Bossin verliest met Ierland

Liam Bossin heeft met de Ierse U19 ook de tweede wedstrijd van de elite-kwalificatieronde voor het EK verloren. Tegen Duitsland werd het 3-2. Bossin speelde een sterke wedstrijd, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Lees verder »

 27-03-2015 

Vraag het aan de redactie!

Vraag het aan de redactie!

Sinds de verloren bekerfinale blijkt er heel wat ongerustheid in de paars-witte supportersrangen geslopen. We worden de laatste dagen overspoeld met vragen. Vanaf morgen behandelen we hier dagelijks één of meerdere vragen. Lees verder »

Newcastle en Mitrovic: puntjes op de i

Newcastle en Mitrovic: puntjes op de i

Vandaag pakken enkele kranten en nieuwssites uit dat Newcastle United een bod van 15 miljoen Pond zal uitbrengen op Aleksandar Mitrović, dat is zo'n 20 miljoen euro. Mooi bedrag maar helaas klopt het verhaaltje niet helemaal. Lees verder »

Duivels hebben respect voor Deschacht

Duivels hebben respect voor Deschacht

Dinsdag vertelde Olivier Deschacht dat hij geen speelminuten verwacht omdat Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen beter zijn. Deze laatste twee nuanceren dit. "Deschacht is echt een goede speler", vertelt Vertonghen. Lees verder »

Chelsea laat vraagprijs Marin zakken

Chelsea laat vraagprijs Marin zakken

Volgens bepaalde berichten zou Chelsea zijn vraagprijs voor Marko Marin willen laten zakken tot twee miljoen pond of 2,7 miljoen euro. Maar de kans dat Anderlecht de Duitser definitief overneemt, is ook met dit bedrag erg klein. Lees verder »

Chelsea volgt prestaties Leya Iseka

Chelsea volgt prestaties Leya Iseka

De goede prestaties van Aaron Leya Iseka blijven niet onopgemerkt. The Mirror weet dat Chelsea de spits is komen bekijken. Een transfer lijkt echter niet voor meteen. Iseka verlengde onlangs zijn contract bij Anderlecht tot 2020. Lees verder »

Matthys en U19 starten met nederlaag

Matthys en U19 starten met nederlaag

De Belgische U19 hebben hun eerste wedstrijd van de elite-kwalificatieronde voor het EK met 1-0 verloren van Rusland. Hervé Matthys, aanvoerder en de enige speler van Anderlecht in de selectie, speelde de hele partij. Lees verder »

 26-03-2015 

De Jong: "Hoop nieuwe stadion mee te maken"

De Jong:

Max de Jong heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem ook volgend seizoen aan Anderlecht bindt. "Het bestuur en Besnik Hasi wilden dat ik bijtekende. Deze waardering is erg prettig", zegt de Nederlander. Lees verder »

Bossin onderuit met Ierse U19

Bossin onderuit met Ierse U19

De U19 van Ierland hebben hun openingswedstrijd van de elite-kwalificatieronde voor het EK met 1-0 verloren van Tsjechië. Anderlecht-doelman Liam Bossin speelde de hele partij. Lees verder »

Dendoncker haakt af bij Rode Duivels

Dendoncker haakt af bij Rode Duivels

Ook Leander Dendoncker zal maandag niet in actie komen bij de Belgische U21 tegen Moldavië. Hij heeft te veel last van de enkel en zal bij Anderlecht revalideren. Eerder zegden ook Dennis Praet en Steven Defour (A-kern) al af. Lees verder »

UYL: geel gevaar voor zeven spelers

UYL: geel gevaar voor zeven spelers

Maar liefst zeven spelers van Anderlecht moeten in de halve finale opletten om niet tegen een gele kaart aan te lopen. Bij een geel karton missen ze de finale. Intussen is ook de scheidsrechter voor de halve finale bekend. Lees verder »

'Newcastle maakt van Mitrovic een hoofddoel'

'Newcastle maakt van Mitrovic een hoofddoel'

Volgens de Noord-Engelse krant Chronicle is Aleksandar Mitrovic één van de hoofddoelen van Newcastle voor de komende transferzomer. De club gelooft dat Mitrovic door zijn fysieke capaciteiten meteen furore kan maken in Engeland. Lees verder »

Najar verliest met Honduras

Najar verliest met Honduras

Honduras heeft vannacht met 3-1 de heenwedstrijd in de play-offs voor de Concacaf Gold Cup met 3-1 verloren van Frans-Guyana. Andy Najar viel in na 65 minuten. De eindstand stond toen al op het scorebord. Lees verder »

Mogelijke samenwerking met FC Santoba

Mogelijke samenwerking met FC Santoba

De test van de Guineeër Aboubacar Sidiki Fofana kadert in een mogelijke samenwerking van Anderlecht met zijn club FC Santoba. Santoba-voorzitter Malick Kebe is in België om hierover te spreken met de landskampioen. Lees verder »

U19 te sterk voor U21 van Union

U19 te sterk voor U21 van Union

Ook de U19 speelden gisteren een oefenduel, zij namen het op tegen de U21 van derdeklasser Union. Anderlecht won het gala-duel met 0-2 na doelpunten van Bjorn Schoukens (foto) en tester Aboubacar Sidiki Fofana. Lees verder »

U16 verslaan Japan in oefenduel

U16 verslaan Japan in oefenduel

De U16 van Anderlecht speelden gisteren in Neerpede een oefenduel tegen de nationale ploeg van Japan. Anderlecht haalde het met 4-3 na doelpunten van Alexis Saelemaekers, Alan Mayanga (foto), Lindon Selahi en Mathias De Grave. Lees verder »


 25-03-2015 

Opinie: het nieuwe stadion

Opinie: het nieuwe stadion

Nicko11, een trouwe bezoekers van de site en supporter in hart en nieren, vroeg ons om zijn opinie over het nieuwe stadion met jullie te delen. Daar zijn opinie er boenk op zit kunnen we niet anders dan hierop ja zeggen. Lees verder »

Moysés Dos Santos overleden

Moysés Dos Santos overleden

Oud-Anderlecht Moysés Dos Santos is overleden. Hij speelde van 1964 tot 1966 bij paars-wit. Morgen, donderdag 26 maart, wordt Dos Santos begraven op de begraafplaats van Brussel om 13.45 uur. Lees verder »

Dendoncker onzeker voor Belgische U21

Dendoncker onzeker voor Belgische U21

Leander Dendoncker sukkelt met een blessure aan de enkel en is onzeker voor de interland met de Belgische U21 van maandag tegen Moldavië. Ernstig is het allemaal niet en de start van de play-offs op 6 april komt niet in gevaar. Lees verder »

 24-03-2015 

Transfergeruchten: Tielemans

Transfergeruchten: Tielemans

Nog enkele maanden en het seizoen loopt ten einde, de gebruikelijke transfergeruchten duiken weer op. Na Chancel Mbemba is het nu aan Youri Tielemans die gekoppeld wordt Wolfsburg. Lees verder »

Marin enkele weken buiten strijd

Marin enkele weken buiten strijd

Onderzoek heeft uitgewezen dat Marko Marin zondag tijdens de bekerfinale hervallen is in een oude hamstringblessure. Anderlecht laat weten dat de aanvallende middenvelder hierdoor enkele weken niet kan voetballen. Lees verder »

Geblesseerde Praet past voor Rode Duivels

Geblesseerde Praet past voor Rode Duivels

In navolging van Steven Defour moet nu ook Dennis Praet afzeggen voor de Rode Duivels, al gaat het hier wel om de U21. Praet speelde zondag de hele bekerfinale, maar blijft nu dus bij Anderlecht om verder te revalideren. Lees verder »

Deschacht: "Deze selectie betekent veel"

Deschacht:

Met een dag vertraging mocht Olivier Deschacht zich vandaag toch melden bij de Rode Duivels. De 34-jarige verdediger hapte gretig toe. "Ik heb geen seconde getwijfeld", zo vertelt hij. "Dit is iets waar ik erg trots op ben." Lees verder »

"Aaron droomt van Spanje en Engeland"

De familie Batshuayi-Leya Iseka beleeft gouden tijden. Michy is voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels en broer Aaron maakt furore in de UEFA Youth League. "Het is geweldig om zo'n twee kinderen te hebben." Lees verder »

Ook Lyon ziet iets in Mbemba

Ook Lyon ziet iets in Mbemba

Volgens John Sinnott, sportjournalist bij CNN, zou ook Olympique Lyon zijn oog hebben laten vallen op Chancel Mbemba. Tussen 2002 en 2008 werd Lyon zeven keer op rij kampioen. Momenteel staan ze tweede op één punt van PSG. Lees verder »

Marin en Rolando blijven niet

Marin en Rolando blijven niet

De huurlingen Marko Marin en Rolando spelen volgend seizoen niet meer voor Anderlecht. Niet alleen zijn het dure vogels, ook sportief slagen ze er niet in om de verwachtingen waar te maken. Rolando zou naar AS Roma trekken. Lees verder »

Spelers hadden dagje verlof

Spelers hadden dagje verlof

Gisteren maandag hadden de spelers een dagje verlof. Vandaag kan Besnik Hasi maar beschikken over tien spelers uit een kern van dertig. Vijftien jongens hebben interlandverplichtingen en er zijn verschillenden geblesseerden. Lees verder »

Anderlecht heeft jong Guineeër op proef

Anderlecht heeft jong Guineeër op proef

De komende drie maanden test de 18-jarige Aboubacar Sidiki Fofana uit Guinée bij Anderlecht. Zondag vertrok hij uit zijn geboorteland richting België om mee te trainen met de beloften. Fofana speelt momenteel voor Santoba FC. Lees verder »

Gaat Anderlecht spelen in Allianz Arena?

Gaat Anderlecht spelen in Allianz Arena?

De Duitse verzekeringsgroep Allianz is een belangrijke kandidaat om zijn naam te geven aan het nieuwe nationale stadion. Het bedrijf zou mogelijk ook een deel van de huursom betalen die Anderlecht moet ophoesten om er te spelen. Lees verder »

12.000 fans poseren voor RSCA-groufie

12.000 fans poseren voor RSCA-groufie

Maar liefst 12.000 fans daagden zondag op voor de Anderlecht-groufie in het fandorp voor de bekerfinale. Oud-spelers Marcin Wasilewski, Milan Jovanovic, Cheikhou Kouyaté en Roland Juhasz gingen mee op de foto. Lees verder »

 23-03-2015 

Rode Duivels trainen in Neerpede

Rode Duivels trainen in Neerpede

De Rode Duivels strijken weer neer in Neerpede ter voorbereiding van hun duels tegen Cyprus en Israël. Op 24 en 29 maart zijn de trainingen open voor publiek, op andere dagen gaan de trainingen door achter gesloten deuren. Lees verder »

Hasi aangevallen met....friet

Hasi aangevallen met....friet

De wedstrijd begon gisteren een half uur later, reden: zowel de spelersbus van Anderlecht en Club Brugge, als de scheidsrechters zaten vast door een blokkade die was opgeworpen door de politie. Lees verder »

Deschacht: "Verlengingen zeker gewonnen"

Deschacht:

De ontgoocheling stond op het gezicht te lezen bij Olivier Deschacht toen hij de pers te woord stond. Hij was erg kort van stof. "Eindelijk dacht ik eens geluk te hebben tegen Brugge, maar het mocht weer niet zijn." Lees verder »

Spelers ontstemd over tegendoelpunten

Spelers ontstemd over tegendoelpunten

Twee doelpunten die nooit mochten vallen zorgen ervoor dat Club Brugge en niet Anderlecht de Beker wint. Silvio Proto, Olivier Deschacht, Maxime Colin en Steven Defour reageren ontstemd. "Twee individuele fouten nekken ons." Lees verder »

Hasi: "Details hebben uitslag bepaald"

Hasi:

Zoals heel Anderlecht was Besnik Hasi erg ontgoocheld na de nederlaag tegen Club Brugge. Vooral de twee tegendoelpunten doen hem pijn. "Het is jammer dat we zo’n goals incasseren. Voor de rest had Club amper kansen." Lees verder »


 22-03-2015 

Beker: Aftrap om 18.30 uur

Beker: Aftrap om 18.30 uur

Doordat de Anderlechtbus pas om 20 na zes aangekomen is in het stadion, en de scheidsrechters ook nog niet aangekomen zijn, zal de aftrap een half uur later gegeven worden, dus om 18.30 uur. Lees verder »

Bekerfinale Club Brugge - Anderlecht

Bekerfinale Club Brugge - Anderlecht

Om 18 uur is het zover, dan wordt de Bekerfinale tussen Club Brugge en RSC Anderlecht in het Boudewijnstadion afgetrapt. Het is de derde keer dat beide ploegen in de bekerfinale tegenover elkaar staan. Ze wonnen elk één keer. Lees verder »

 21-03-2015 

Fiorentina volgt Mitrovic

Fiorentina volgt Mitrovic

De Italiaanse pers weet dat Fiorentina nu ook een oogje heeft laten vallen op Mitrović. Het lijstje met geïnteresseerde clubs wordt zo alsmaar langer want eerder werden Milan, Roma, Newcastle, Arsenal en Swansea genoemd. Lees verder »

Oud-spelers komen zondag supporteren

Oud-spelers komen zondag supporteren

Vier voormalig Anderlecht spelers komen morgen paars-wit aanmoedigen in het Koning Boudewijn Stadion. Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic, Roland Juhasz en Cheikhou Kouyaté zullen de wedstrijd bijwonen. Lees verder »

Contract en Ierse selectie voor Bossin

Contract en Ierse selectie voor Bossin

Zoals reeds voorzien was, heeft Liam Bossin een contractverlenging getekend bij Anderlecht. Hij tekende bij voor drie jaar tot 2018. De jonge Ierse U19 international is ook opgeroepen voor de Ierse nationale ploeg. Lees verder »

Hasi: "De kansen zijn fiftyfifty"

Hasi:

Indien u nu nog niet weet dat morgen de bekerfinale op het programma staat, dan komt u van Mars. Besnik Hasi is er klaar voor, maar ook Club Brugge, beseft de coach. De Bruggelingen komen op een wolk terug van Instanboel. Lees verder »

 20-03-2015 

Bijkomende informatie Bekerduel

Bijkomende informatie Bekerduel

In aanloop van het duel nu zondag tegen Club Brugge worden er door de club als de voetbalbond enkele maatregelen getroffen. Zo gaat parking C aan de Heizel voor Anderlechtsupporters om 12u open. Lees verder »

Haagen maakt goede indruk bij Cambuur

Haagen maakt goede indruk bij Cambuur

Na twee dagen te hebben meegetraind bij Cambuur Leeuwarden, keert Kristiaan Haagen terug naar België. Cambuur-trainer Henk de Jong vertelt dat Haagen een goede indruk naliet en Cambuur hem zal blijven volgen. Lees verder »

Hasi: "Defour en Praet raken speelklaar"

Hasi:

Besnik Hasi kwam op zijn persbabbel vanmiddag met goed nieuws: zowel Rolando, Marko Marin, Dennis Praet als Steven Defour raken speelklaar voor de bekerfinale. "Steven is fit. Het gaat om één match en die wil hij absoluut spelen." Lees verder »

Waarom Wilmots Anderlecht-duo niet oproept

Waarom Wilmots Anderlecht-duo niet oproept

Op zijn persconferentie legde Marc Wilmots uit waarom hij Olivier Deschacht en Anthony Vanden Borre niet selecteerde. "Ik ga Deschacht niet oproepen om op de tribune te zetten en Meunier is momenteel beter dan Vanden Borre." Lees verder »

Swansea en Mitrovic: 16 miljoen euro?

Swansea en Mitrovic: 16 miljoen euro?

In de Engelse krant The Daily Mirror staat vandaag het bericht dat Swansea graag deze zomer Aleksandar Mitrović wil aantrekken. Niks nieuws onder de zon, want al in januari was bekend dat Mitrovic op hun verlanglijstje staat. Lees verder »

Het nieuwe stadion in cijfers en beelden

Het nieuwe stadion in cijfers en beelden

Het Laatste Nieuws kon enkele cijfers bemachtigen van het nieuwe nationale stadion, zo komen er 60.250 paars-witte zitjes. Het Nieuwsblad weet dan weer dat Anderlecht acht tot tien miljoen euro huur per jaar zal betalen. Lees verder »

Anderlecht werkt samen met FC Dender

Anderlecht werkt samen met FC Dender

Anderlecht gaat investeren in de grasmat van FC Dender. De beloften van paars-wit spelen regelmatig in het Van Roy-stadion en vanaf volgend seizoen zullen ook de vrouwen hun hun wedstrijden afwerken. Lees verder »

Tinelli op proef bij Anderlecht

Tinelli op proef bij Anderlecht

De 16-jarige Loris Tinelli, een Luxemburgse verdediger, komt eerstdaags aan bij Anderlecht voor een proefperiode van drie maanden. Tinelli is Luxemburgs international bij de U17 en speelt voor Union 05 Kayl-Tétange.
Lees verder »


 19-03-2015 

YL: Kawaya meeste assists

YL: Kawaya meeste assists

Andy Kawaya staat aan de leiding met de meeste assists in de Youth League. Ook de topschutter is van Anderlecht. Aaron Leya Iseka staat op een gedeelde eerste plaats met Dominic Solanke van Chelsea. Lees verder »

Matthys: "Dit is een schitterend resultaat"

Matthys:

Herve Matthys leefde gisterenavond op wolkjes. "5-0 in de kwartfinale van de Youth League, daar kan je enkel maar van dromen!", reageert hij euforisch. "De coaches hebben ons perfect voorbereid en wij voerden het even goed uit." Lees verder »

Coach Donetsk: "Wordt interessant duel"

Coach Donetsk:

Op 10 april neemt Anderlecht het in de halve finale van de UEFA Youth League op tegen Shaktar Donetsk. Op hun website blikt Donetsk-coach Valeriy Kryventsov vooruit. "In de poules speelden wij twee keer gelijk tegen Porto." Lees verder »

Drie sterkhouders onzeker voor finale

Drie sterkhouders onzeker voor finale

Steven Defour heeft gisteren niet meegetraind. Rolando en Marko Marin namen enkel deel aan de opwarming. Alle drie zijn ze onzeker voor de bekerfinale. Dennis Praet ging wel voluit en is klaar voor zondag. Lees verder »

Haagen test nu bij Cambuur

Haagen test nu bij Cambuur

Kristiaan Haagen gaat vanaf vandaag testen bij Cambuur Leeuwarden. De voorbije twee dagen was de verdediger uit de beloftenkern van Anderlecht op proef bij NAC Breda. Lees verder »

"Dit is de geschiedenis van Anderlecht"

Herman Van Holsbeeck glunderde gisterenavond. "Wat heb ik genoten en samen met mij 13.000 anderen", aldus de Anderlecht-manager. "Gelukkige hebben jongens als Kawaya, Bastien en Leya Iseka een langdurig contract." Lees verder »

"Leya Iseka is een doelpuntenmachine"

Met drie doelpunten was Aaron Leya Iseka de grote man bij de overwinning van de Anderlechtse U19 tegen Porto. De lof kwam na afloop van alle kanten, maar de spits heeft zijn doel nog niet bereikt. "Ik wil topschutter worden." Lees verder »

Anderlecht bouwt eigen topsportlab

Anderlecht bouwt eigen topsportlab

Anderlecht blijft werken aan de uitbouw van de club. Het wil een eigen topsportlab bouwen. "Onze spelers moeten nu voor medische testen naar ziekenhuizen of het Energy Lab in Gent. We willen dit voortaan zelf kunnen doen." Lees verder »

Politie vreest hooligans bij bekerfinale

Politie vreest hooligans bij bekerfinale

Vanuit de harde kernen van Club Brugge en Anderlecht komen er signalen dat er zondag voor de bekerfinale zwaar geknokt zou worden. De politie is op de hoogte en voorziet de grote middelen. Ook de clubs voorzien extra stewards. Lees verder »

 18-03-2015 

"Sylla werkt enorm hard aan zijn comeback"

Sinds zijn transfer in januari werkt Idrissa Sylla volop aan zijn revalidatie. Volgens zijn manager heeft de spits honger naar de bal en hoopt hij Anderlecht snel van dienst te zijn. "Hij wil de club bedanken voor het vertrouwen." Lees verder »

Youth League: bij winst tegen Donetsk

Youth League: bij winst tegen Donetsk

De wedstrijd tussen Anderlecht en Porto vanavond is de laatste kwartfinale in de UEFA Youth League. Chelsea, AS Roma en Shaktar Donetsk plaatsten zich al voor de halve finales. De winnaar van deze avond komt uit tegen Donetsk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Porto (YL)

Voorbeschouwing: Anderlecht - Porto (YL)

De U19 van Anderlecht kunnen vanavond geschiedenis schrijven en zich plaatsen voor de halve finale van de UEFA Youth League. Het moet hiervoor Porto uitschakelen en rekent op de steun van ruim 10.000 Anderlecht-supporters! Lees verder »

Belgische U17 plaatsen zich voor EK

Belgische U17 plaatsen zich voor EK

Met een 0-0-gelijkspel tegen Nederland hebben de Belgische U17 zich verzekerd van deelname aan het EK. Jorn Vancamp stond in de basis en werd na 55 minuten vervangen door Orel Mangala. Alper Ademoglu en Wout Faes speelden niet. Lees verder »

Van den Brom komt zondag supporteren

Van den Brom komt zondag supporteren

Anderlecht krijgt zondag tijdens de bekerfinale steun uit onverwachte hoek. John van den Brom komt vanuit Nederland naar Brussel om zijn oud-ploeg aan te moedigen. De coach hield ook na zijn ontslag een goede band met Anderlecht. Lees verder »

YL: Selectie Anderlecht - Porto

YL: Selectie Anderlecht - Porto

Coach Mohammed Ouahbi maakte zijn selectie bekend voor de wedstrijd tegen FC Porto in kader van de Youth League. Andy Kawaya, Samuel Bastien en Gilles Denayer maken terug hun opwachting na een blessure. Lees verder »

 17-03-2015 

Hierdoor wint Anderlecht de beker: #5

Hierdoor wint Anderlecht de beker: #5

Op 22 maart strijden Anderlecht en Club Brugge om de Beker van België. Anderlecht-online zocht voor u de vijf voornaamste redenen waarom Silvio Proto zondag de beker in de lucht zal steken. Vandaag: reden nummer vijf Lees verder »

Haagen test twee dagen bij NAC Breda

Haagen test twee dagen bij NAC Breda

Anderlecht-belofte Kristiaan Haagen vertoeft momenteel in Nederland bij NAC Breda. De 19-jarige verdediger traint er twee dagen mee bij de club uit de Eredivisie. Haagen ruilde in 2013 KV Mechelen voor Anderlecht. Lees verder »

Proto: "Dit moet een alarm doen afgaan"

Proto:

Silvio Proto baalde als een stekker na het verlies tegen Gent. De doelman hoopt dat dit een signaal is en iedereen zijn lessen trekt. "Er was een probleem van concentratie en mentaliteit. Dat was niet voor het eerst dit seizoen." Lees verder »

Vanden Borre komt goed weg

Vanden Borre komt goed weg

De Reviewcommissie liet weten niemand te zullen vervolgen na speeldag 30. Anthony Vanden Borre ontsnapt dus aan een schorsing na zijn trap naar de benen van Moses Simon. Lees verder »

Anderlecht houdt groepsgesprek

Anderlecht houdt groepsgesprek

De nederlaag van zondag tegen Gent en vooral de manier waarop is hard aangekomen bij Anderlecht. Paars-wit hield gisteren een groepsgesprek om iedereen weer bij de les te krijgen. Vooral de gebrekkige mentaliteit moet verbeteren. Lees verder »

Anderlecht volgt Renaud Emond

Anderlecht volgt Renaud Emond

De kans is groot dat Aleksandar Mitrovic en Gohi Bi Cyriac deze zomer vertrekken. Dus zit Anderlecht niet stil en is nu al op zoek naar een vervanger. Daarbij komt Renaud Emond van Waasland Beveren in beeld. Lees verder »

Gumienny leidt bekerfinale

Gumienny leidt bekerfinale

De bekerfinale van komende zondag zal onder leiding staan van Serge Gumienny. Ook nu weer zal de wedstrijd onder toezicht staan van zes officials, net als alle wedstrijden in de play-offs. Lees verder »

 16-03-2015 

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

De door Anderlecht verhuurde spelers kenden een wisselvallig weekend. Sommigen wonnen, andere verloren, maar geen van allen slaagde erin om zich echt te laten opmerken. Het overzicht. Lees verder »

Geen zorgen om enkel Defour

Geen zorgen om enkel Defour

Steven Defour tastte gisteren opnieuw naar zijn rechterenkel, waar hij twee weken geleden mee uitviel tegen Kortrijk. Besnik Hasi wou geen risico's nemen en wisselde hem bij de rust al is er geen reden voor ongerustheid. Lees verder »

Mitrovic is topschutter

Mitrovic is topschutter

Aleksandar Mitrovic veroverde gisteren de Gouden Stier. Hij scoorde tegen Gent zijn veertiende doelpunt. Het was al de tiende keer dit seizoen dat hij de 1-0 maakte voor Anderlecht.
Lees verder »

 15-03-2015 

Anderlecht laat drie punten liggen

Anderlecht laat drie punten liggen

Paars-wit is er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van de reguliere competitie te winnen Het ging thuis tegen Gent onderuit met 1-2. Aleksandar Mitrović scoorde voor Anderlecht het openingsdoelpunt. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Via dit eenvoudige berichtje willen we graag Pieter (actief onder de alias 'Garrincha') een gelukkige verjaardag wensen. Hij is al jaren Nederlandstalig nieuwsredacteur en hiervoor zijn we hem enorm dankbaar. Lees verder »

 14-03-2015 

Defour en Praet in selectie

Defour en Praet in selectie

Besnik Hasi maakte na de namiddagtraining zijn selectie bekend voor de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen AA Gent. Steven Defour en Dennis Praet maken opnieuw deel uit van de selectie. Lees verder »

Ontdek "Purple Touch"

Ontdek

Anderlecht start als eerste Belgische club met een digitaal magazine: "Purple Touch". Het biedt de fans een blik achter de schermen, vooral met video's. De eerste editie komt er naar aanleiding van de bekerfinale tegen Club Brugge Lees verder »

Suárez: "Ik ga weer spelen"

Suárez:

Matias Suárez praat in de Argentijnse krant La Mañana de Córdoba, openhartig over zijn blessureleed. Hij heeft diep gezeten en overwoog om te stoppen met voetballen. Maar hij herpakte zich en wil zo snel mogelijk terug spelen. Lees verder »

Hasi: "Gent is zeker een titelkandidaat"

Hasi:

Hein Vanhaezebrouck wijst naar de rol van de scheidsrechters omdat Aleksandar Mitrovic 'altijd gaat leunen'. Het kadert allemaal in zijn plan om de Serviër zondag af te stoppen. Besnik Hasi heeft zijn eigen idee over de strategie. Lees verder »

Tielemans: "Ik blijf bij Anderlecht"

Tielemans:

Youri Tielemans maakt een mindere periode door. Maar begint er stilaan weer bovenop te komen. In een interview met Het Laatste Nieuws kijkt hij vooruit naar de play offs en ook terug naar zijn mindere periode. Lees verder »

 13-03-2015 

Hasi: "Niet veranderen wat goed is"

Hasi:

Door de blessure van Rolando is er dit weekend een plaats vacant centraal achterin. Besnik Hasi hintte vandaag dat hij Michaël Heylen laat starten. "Hij speelde al twee keer tegen Moses Simon en deed dat telkens goed." Lees verder »

Alvarez speelt dit seizoen niet meer

Alvarez speelt dit seizoen niet meer

Slecht nieuws voor Oswal Alvarez. De Colombiaan zat de voorbije weken niet meer in de wedstrijdkern en nu is duidelijk waarom: hij sukkelt opnieuw met de enkel. "Oswal zal dit seizoen niet meer in actie komen", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Hasi: "Defour klaar voor bekerfinale"

Hasi:

Op zijn persconferentie vanmiddag overliep Besnik Hasi zijn ziekenboeg. Hij had goed nieuws over Dennis Praet en Steven Defour. "Praet trainde drie dagen met de groep. Krijgt hij geen reactie, dan zit hij op de bank." Lees verder »

Nieuwe grasmat klaar voor zondag

Nieuwe grasmat klaar voor zondag

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock-stadion. De matten liggen, maar hebben nog niet de frisse, groene kleur. Meststof en lichten moeten daar nu voor zorgen. Lees verder »

 12-03-2015 

Belgische U17 vlot langs Noord-Ierland

Belgische U17 vlot langs Noord-Ierland

De Belgische U17 hebben hun openingswedstrijd op de eliteronde in Nederland met 4-0 van Noord-Ierland gewonnen. Aanvoerder Wout Faes, Alper Ademoglu en Orel Mangala stonden in de basis. Jorn Van Camp verving na 66 minuten Mangala. Lees verder »

Kameroener Ngah nog steeds op proef

Kameroener Ngah nog steeds op proef

Tijdens de open training gisteren konden we ook Fabrice Gael Ngah aan het werk zien bij de beloften. Ngah is een 17-jarige Kameroener die begin februari in Anderlecht neerstreek voor een proefperiode. Lees verder »

Atletico Madrid denkt aan Tielemans

Atletico Madrid denkt aan Tielemans

Atletico Madrid wil komende zomer zijn middenveld verjongen en denkt daarbij concreet aan twee spelers: Ignacio Camacho van Malaga en Youri Tielemans van Anderlecht. De Madrilenen zouden Tielemans al meermaals gescout hebben. Lees verder »

Eindelijk goed nieuws over Suarez

Eindelijk goed nieuws over Suarez

Vanuit Spanje komen er eindelijk positieve geluiden over de revalidatie van Matias Suarez. "Hij voelt bijna niets meer aan zijn knie", zegt fysiotherapeut Miguel Marin. "Suarez werkt zes tot zeven uur per dag." Lees verder »

Dendoncker kiest Anderlecht boven Spanje

Dendoncker kiest Anderlecht boven Spanje

Leander Dendoncker, die gisteren zijn contract verlengde tot 2020, genoot ook interesse uit Spanje. Celta de Vigo wilde de middenvelder graag inlijven. Celta houdt van jong Belgisch talent. In januari haalde het Theo Bongonda. Lees verder »

 11-03-2015 

Officieel: Rassoul tekent contract

Officieel: Rassoul tekent contract

We konden het u al eerder melden, maar nu is het ook officieel: Khadim Joher Rassoul heeft zich tot het einde van het seizoen aan Anderlecht verbonden. Zijn contract bevat ook een optie voor de volgende seizoenen. Lees verder »

Kawaya en Bastien trainen weer voluit

Kawaya en Bastien trainen weer voluit

Ruim 500 supporters zakten vanmiddag af naar Neerpede om de open training bij te wonen. Ze zagen hoe Rolando, Steven Defour en Chancel Mbemba niet mee trainden. Wel weer van de partij waren Andy Kawaya en Samuel Bastien. Lees verder »

Officieel: Dendoncker verlengt tot 2020

Officieel: Dendoncker verlengt tot 2020

Seizoensrevelatie Leander Dendoncker heeft zijn contract bij Anderlecht vandaag verlengd tot 2020. "De manier waarop hij dit seizoen uitgroeide tot een patron op het middenveld is bewonderenswaardig", looft Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Geen risico's met Marin en Rolando

Geen risico's met Marin en Rolando

Besnik Hasi wil geen risico's nemen met de licht geblesseerden Marko Marin en Rolando. Beide spelers liepen tegen Lokeren een contractuur op en starten zondag tegen Gent zeker niet in de basis. De play-offs zijn prioriteit. Lees verder »

(Roze) shirts verkopen als nooit tevoren

(Roze) shirts verkopen als nooit tevoren

De shirts van Anderlecht vliegen dit seizoen werkelijk de deur uit. De 7.500 paarse truitjes zijn al een tijdje uitverkocht en ook de roze doen het goed. Ondanks de negatieve commentaren zijn er daar ook al 5.000 van verkocht. Lees verder »

Vanmiddag open training

Vanmiddag open training

Supporters die nog eens een training van Anderlecht willen bijwonen, kunnen dit vanmiddag doen. De oefensessie van 14.30 uur in Neerpede staat open voor het publiek. Het adres: Neerpedestraat 569 in Anderlecht. Lees verder »

Mitrovic bij beste koppers in Europa

Mitrovic bij beste koppers in Europa

Van de dertien doelpunten die Aleksandar Mitrovic dit seizoen maakte in de competitie, waren er zeven een kopbal. Het Laatste Nieuws vergeleek met zes topcompetities en daaruit blijkt dat Mitrovic bij de beste koppers hoort. Lees verder »

 10-03-2015 

Anderlecht scout jonge Nigeriaanse spits

Anderlecht scout jonge Nigeriaanse spits

Anderlecht blijft speuren naar jong, buitenlands talent. Zondag scoutte paars-wit op de Africa Cup voor U20 de Nigeriaanse spits Taiwo Awoniyi. De 17-jarige aanvaller deed het erg goed: hij scoorde twee keer tegen Senegal. Lees verder »

Video: Vico scoort own-goal met zijn hak

Video: Vico scoort own-goal met zijn hak

Fede Vico speelde gisteren een volledige wedstrijd met Cordoba, maar hij kende geen gelukkige avond. Cordoba stond 1-0 voor tot Vico in de 87e minuut een erg ongelukkige own-goal maakte. In blessuretijd werd het nog 1-2. Lees verder »

Steegen: "Spelers willen geen kunstgras"

Steegen:

Anderlecht liet voor de play-offs een nieuwe grasmat aanleggen. Bij heel wat clubs is het speelveld in slechte staat. Zou kunstgras geen goede oplossing zijn? Dit is echter niet aan de orde voor het Contstant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Rolando niet tegen Gent, Marin onzeker

Rolando niet tegen Gent, Marin onzeker

Anderlecht zal zondag tegen Gent niet kunnen rekenen op Rolando. De Portugees liep tegen Lokeren een contractuur op aan de dij en is een week out. Marko Marin sukkelt met dezelfde blessure. Hij kan mogelijk wel spelen. Lees verder »

 09-03-2015 

Einde seizoen voor jeugdproduct Evenepoel

Einde seizoen voor jeugdproduct Evenepoel

Slecht nieuws voor Remco Evenepoel: de beloftevolle U15-speler liep dit weekend een breuk van het heupbeen op. Hij komt dit seizoen niet meer in actie. Evenepoel is aanvoerder van de paars-witte U15 en jeugdinternational. Lees verder »

Bitsindou op Africa Cup U20

Bitsindou op Africa Cup U20

Romani Scott Bitsindou is momenteel actief op de Africa Cup voor -20-jarigen in Senegal. Gisteren speelde hij met Congo-Brazzaville 1-1 gelijk tegen Ivoorkust. Bitsindou speelde één helft. Lees verder »

Verbist fluit Anderlecht - AA Gent

Verbist fluit Anderlecht - AA Gent

Johan Verbist is aangeduid om de wedstrijd van komende zondag tegen AA Gent in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Bart Vandeweghe en vierde official Frederik Geldhof. De aftrap is om 14.30 uur. Lees verder »

Opinie: made in Belgium

Opinie: made in Belgium

Als goudhaantjes eieren legden, kon Anderlecht zijn abonnees bij elke thuiswedstrijd trakteren op een omelet. Toch moet paars-wit vooral opletten dat die goudhaantjes hen geen windeieren leggen. Lees verder »

Hasi: "N'Sakala moet beter doen"

Hasi:

Fabrice N'Sakala lag aan de basis van de twee Anderlecht-doelpunten maar veroorzaakte een penalty voor de tegenstander. Daarmee is ook alles gezegd. Besnik Hasi was vooral niet te spreken over de penalyfout. Lees verder »

Hasi: "Dat was géén gele kaart"

Hasi:

Aleksandar Mitrovic kreeg zaterdagavond zijn achtste gele kaart. Zo komt de Serviër dicht bij een schorsing van twee speeldagen. Besnik Hasi was niet te spreken over de gele kaart, die er volgens hem geen was. Lees verder »

 08-03-2015 

Colin: "Niet hetzelfde zonder Defour"

Colin:

Door de schorsing van Anthony Vanden Borre stond Maxime Colin na drie wedstrijden bankzitten weer in de basis. Hij beseft dat Anderlecht door het oog van de naald kroop tegen Lokeren en geeft toe dat het Steven Defour miste. Lees verder »

Mitrovic nu ook topschutter

Mitrovic nu ook topschutter

Aleksandar Mitrovic deed gisteren de drie punten cadeau aan Anderlecht met een heerlijke kopbalgoal. Hij staat nu samen met Ivan Santini en Renaud Emond aan de leiding voor de Gouden Stier met dertien doelpunten. Lees verder »

Hasi: "Onverdiend gewonnen"

Hasi:

De drie punten mee naar huis en daarmee is ook alles gezegd. Besnik Hasi voelde zich bijna schuldig tegenover Lokeren. Al beseft hij dat het drie belangrijke punten zijn. "Een onverdiende zege", is Besnik Hasi eerlijk. Lees verder »

Blessures voor Rolando en Marin

Blessures voor Rolando en Marin

Rolando werd tijdens de rust reeds vervangen met pijn aan de dij. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. "Het is afwachten of hij fit raakt voor de partij van volgende week tegen Gent", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

 07-03-2015 

Paars-wit met drie punten huiswaarts

Paars-wit met drie punten huiswaarts

Dankzij een heerlijke kopbal van Mitrovic is Anderlecht er in geslaagd de drie punten mee naar Brussel te nemen. Eerder in het duel had Tielemans al een penalty binnen getrapt (0-1), net als Maric (1-1). Lees verder »

Opstelling Lokeren - Anderlecht

Opstelling Lokeren - Anderlecht

Straks om 20u wordt er in het Daknamstadion afgetrapt voor het duel Lokeren - Anderlecht. De opstellingen van beide ploegen zijn beschikbaar en daarin zijn niet echt verrassingen te vinden. Lees verder »

Rassoul tekent contract tot juni

Rassoul tekent contract tot juni

Besnik Hasi bevestigde gisteren op zijn persbabbel dat Anderlecht de Senegalese tester Joher Khadeem Rassoul vastlegt tot het einde van het seizoen. "Hij komt met goeie adelbrieven, we gaan nu zijn progressie bekijken", zegt hij. Lees verder »

Hasi geen fan van Afrikaanse interlands

Hasi geen fan van Afrikaanse interlands

Fabrice N'Sakala en Nicaise Kudimbana trekken na de bekerfinale op stage met de nationale ploeg van Congo. Besnik Hasi is hier niet gelukkig mee. "Als spelers naar Afrika trekken, krijgen we ze niet altijd fit terug", zucht hij. Lees verder »

Hasi relativeert kritiek Odoi

Hasi relativeert kritiek Odoi

Anderlecht kijkt vanavond Denis Odoi in de ogen. De oud-verdediger van paars-wit haalde afgelopen week opnieuw zwaar uit naar zijn ex-club, maar Besnik Hasi tilt hier niet zwaar aan. "Hij is intelligent, maar babbelt graag he." Lees verder »

Marin: "Tijd om nu ook goals te maken"

Marin:

Marko Marin groeit stilletjes maar zeker naar zijn beste vorm toe. Tegen de bekerfinale en de play-offs wil hij deze gevonden hebben. "Bij Werder had ik een geweldige tijd met Ozil. Met Praet zou het even goed kunnen klikken." Lees verder »

Najar mag feestje bouwen

Najar mag feestje bouwen

Deze avond tegen Lokeren speelt Andy Najar zijn 50e wedstrijd in een Anderlecht-shirt. Normaal gezien had ook Anthony Vanden Borre mogen vieren want hij had deze avond zijn 150e Belgische competitiewedstrijd kunnen spelen. Lees verder »

Anderlecht aast op Nikos Vergos

Anderlecht aast op Nikos Vergos

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht aast op de diensten van Nikos Vergos, een 19-jarige aanvaller onder contract bij Olympiakos Piraeus. Paars-wit kent hem van de Youth League waar hij al vijf keer kon scoren. Anderlecht bracht al een bod uit maar dat werd door de Grieken afgewezen. Lees verder »

Leya Iseka vijf jaar langer bij paars-wit

Leya Iseka vijf jaar langer bij paars-wit

Aaron Leya Iseka heeft zijn handtekening geplaatst onder een contract van vijf jaar bij Anderlecht, dat meldt de club vrijdagavond. "Ik ben erg blij dat hij zijn lot aan Sporting Anderlecht verbonden heeft", aldus Besnik hasi. Lees verder »

 06-03-2015 

Op naar een hervorming van het profvoetbal?

Op naar een hervorming van het profvoetbal?

Het Belgisch profvoetbal zal binnenkort hervormd worden. De Pro League besliste zonet dat er slechts ruimte voor 24 profploegen is in België. Hoe deze over de eerste en tweede klasse verdeeld zullen worden, is nog niet bekend. Lees verder »

N'Sakala op stage met Congo

N'Sakala op stage met Congo

Florent Ibenge, bondscoach van Congo, mag Fabrice N'Sakala op zijn lijstje zetten om mee op stage te vertrekken naar Dubai. Congo zal er ook twee vriendschappelijke wedstrijden afwerken tegen Irak. Lees verder »

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Besnik Hasi maakte na de namiddagtraining zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgen tegen Lokeren. Anthony Vanden Borre is geschorst nadat hij tegen Kortrijk zijn vijfde gele kaart pakte. Lees verder »

U17: Anderlecht-viertal voor eliteronde EK

U17: Anderlecht-viertal voor eliteronde EK

Van 12 tot 17 maart gaat België in Nederland strijden in de eliteronde, de laatste kwalificatieronde voor het EK 2015. Bob Browaeys, coach van de U17, nam Alper Ademoglu, Jorn Vancamp, Orel Mangala en Wout Faes op in zijn selectie Lees verder »

Lokeren nog te vroeg voor Praet

Lokeren nog te vroeg voor Praet

Dennis Praet trainde deze namiddag bijna een hele training mee, maar de wedstrijd van morgen tegen Lokeren komt nog te vroeg. Wellicht speelt hij komende maandag een helft mee met de beloften. Lees verder »

Hasi niet overtuigd van Saponjic

Hasi niet overtuigd van Saponjic

Ivan Saponjic is één van de spitsen die Anderlecht volgt voor het geval Aleksandar Mitrovic deze zomer vertrekt. Volgens sommige bronnen is er al een akkoord, andere zeggen dan weer dat Besnik Hasi niet overtuigd is. Lees verder »

Speelt Tielemans weldra voor Congo?

Speelt Tielemans weldra voor Congo?

Florent Ibenge, de bondscoach van Congo, probeert zoveel mogelijk Belgen met Congolese roots te overtuigen om voor zijn nationale ploeg te kiezen. Ook drie Anderlecht-spelers staan op zijn verlanglijstje. Lees verder »

Porto wil Mbemba: clubs al akkoord?

Porto wil Mbemba: clubs al akkoord?

Porto heeft Chancel Mbemba op zijn verlanglijstje staan. Sommige bronnen beweren zelfs dat er al een akkoord is tussen Porto en Anderlecht, als tegenprestatie voor de transfers van Defour en Rolando. Maar wil Mbemba dat zelf ook? Lees verder »

Contractverlenging voor Bossin

Contractverlenging voor Bossin

Er ligt een contractverlenging klaar van drie jaar voor Liam Bossin. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen derde keeper wordt bij de A-kern, na Silvio Proto en Davy Roef. Lees verder »

 05-03-2015 

Heraanleg grasveld ten einde

Heraanleg grasveld ten einde

Er werd met man en mach gewerkt om zo snel mogelijk het nieuwe grasveld in het Constant Vanden Stock aan te leggen. De werken zijn ten einde en iemand kon het niet laten een foto inclusief spreuk te tweeten. Lees verder »

YL: Anderlecht - Porto op 18 maart

YL: Anderlecht - Porto op 18 maart

De datum van de kwartfinale in de UEFA Youth League tussen Anderlecht en Porto is bekend. Het duel wordt gespeeld op woensdag 18 maart om 19 uur in het Constant Vanden Stock-stadion. Fransman Nicolas Rainville is scheidsrechter. Lees verder »

Strafschopgoal Dinamo eigenlijk ongeldig

Strafschopgoal Dinamo eigenlijk ongeldig

Werd Anderlecht drie keer geflikt bij het strafschopdoelpunt van Dinamo Moskou? Volgens oud-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen had de treffer moeten worden afgekeurd. "Twee spelers liepen te snel het strafschopgebied in." Lees verder »

 04-03-2015 

Ngoma: "Mbemba kan Defour vervangen"

Ngoma:

Uit onze poll blijkt dat 43 procent onder jullie voor Chancel Mbemba kiest als vervanger van de geblesseerde Steven Defour. Een uitstekende keuze vindt Otis Ngoma, oud-trainer van Mbemba bij de Congolese beloften. Lees verder »

Odoi weet waarom Scholz Standard koos

Odoi weet waarom Scholz Standard koos

Dennis Odoi zit nooit om een straffe uitspraak verlegen en ook nu niet. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom Alexander Scholz niet voor Anderlecht koos. "Anderlecht gaf hem niet het gevoel dat ze hem absoluut wilden." Lees verder »

"Altijd bereid om over hervorming te praten"

Tweedeklasser Roeselare heeft een nieuw voorstel tot competitiehervorming gelanceerd. Het idee krijgt veel bijval en ook Anderlecht reageert positief. "Het is duidelijk dat iets moet veranderen voor de tweedeklassers", klinkt het. Lees verder »

Bekerfinale: tribune 3 uitverkocht

Bekerfinale: tribune 3 uitverkocht

Vandaag loopt de eerste voorrangsperiode voor abonnees af voor tickets voor de bekerfinale. De volledige tribune 3 van het Koning Boudewijnstadion is al uitverkocht. Er blijven enkel nog tickets voor tribune 4 over. Lees verder »

Welke toekomst voor verhuurde spelers?

Welke toekomst voor verhuurde spelers?

Maart wordt een belangrijke maand voor sommige verhuurde spelers. Als er aankoopopties moeten gelicht worden, gebeurt dit doorgaans voor 31 maart. Wat brengt de toekomst voor de door Anderlecht verhuurde spelers? Een overzicht. Lees verder »

Praet wint Vlaams-Brabantse Sportprijs

Praet wint  Vlaams-Brabantse Sportprijs

Dennis Praet heeft de Vlaams-Brabantse Sportprijs gewonnen. En hij heeft nog goed nieuws: "Ik hervat woensdag de groepstrainingen en hoop weer top te zijn voor de bekerfinale en de play-offs", laat Praet weten aan Sporza. Lees verder »

D'Onofrio en Anderlecht, de beste vrienden

D'Onofrio en Anderlecht, de beste vrienden

Luciano D'Onofrio kwam Anderlecht al verschillende keren ter hulp. Zowel bij de transfers van Defour en Rolando was D'Onofrio het breekijzer. Maandag kreeg hij dan ook een centrale plaatsaan de eettafel tijdens een galadiner. Lees verder »

Chelsea volgt Tielemans en Dendoncker

Chelsea volgt Tielemans en Dendoncker

Vorige zondag zat de internationale hoofdscout van Chelsea Tony White in de tribune van het Vanden Stock Stadion. Het is niet de eerste keer dat er scouts gestuurd worden, maar dat het deze keer de hoofdscout was, wil veel zeggen. Lees verder »

Geen verlenging voor Rolando

Geen verlenging voor Rolando

Rolando zal zijn verblijf bij Anderlecht niet verlengen. Dat bevestigt hij tegenover de Portugese krant O Jogo. Rolando wordt momenteel geleend van FC Porto tot het einde van het seizoen. Lees verder »

 03-03-2015 

Zware straf Van Damme voor tackle op Conté

Zware straf Van Damme voor tackle op Conté

De Geschillencommissie van de Voetbalbond heeft Joachim Van Damme zwaar gestraft voor zijn tackles op Ibrahima Conté. Hij wordt voor vier speeldagen geschorst, waarvan drie effectief. Hij moet ook een boete betalen van 1.600 euro. Lees verder »

Blessurenieuws: Sylla en Praet

Blessurenieuws: Sylla en Praet

Samen met Steven Defour trok gisteren ook Idrissa Sylla naar dokter Geert Declercq. Zijn blessure aan de adductoren evolueert gunstig en de kans is reëel dat de spits tijdens de play-offs kan debuteren voor Anderlecht. Lees verder »

Stojic: "Olympiakos wil Milivojevic houden"

Stojic:

Luka Milivojevic is aan een succesvolle uitleenbeurt bij Olympiakos bezig en de kans is groot dat hij ook volgend seizoen in Athene speelt. "Binnenkort wordt er gepraat over een definitieve overgang", zegt manager Ranko Stojic. Lees verder »

Beloften verliezen met 1-3 tegen Genk

Beloften verliezen met 1-3 tegen Genk

De beloften van Anderlecht blijven op de sukkel in hun play-offs. Tegen Genk werd voor de vierde keer in vijf wedstrijden verloren. Ondanks de aanwezigheid van onder meer Nuytinck, Kabasele en Cyriac werd het 1-3. Lees verder »

 02-03-2015 

Poll: Jullie verkiezen Mbemba en Rolando

Poll: Jullie verkiezen Mbemba en Rolando

In onze webpoll vroegen we jullie welke centrale verdediger jullie zeker zouden opstellen. Chancel Mbemba en Rolando haalden beiden 36 procent van de stemmen binnen. Olivier Deschacht strandde op plek drie met 25 procent. Lees verder »

Blessure Defour: de opties van Hasi

Blessure Defour: de opties van Hasi

Hoewel de blessure van Steven Defour al bij al nog meevalt, zal Besnik Hasi het de volgende twee wedstrijden zonder zijn veldmeester moeten doen. Wij bekeken welke opties Hasi heeft om zijn afwezigheid op te vangen. Lees verder »

Defour terug voor bekerfinale

Defour terug voor bekerfinale

Steven Defour onderging deze middag een MRI-scan aan de enkel. Daaruit blijkt dat de ligamenten licht geraakt zijn. Geen breuk dus. Defour wordt volgens Stadion terug fit verwacht tegen de bekerfinale. Lees verder »

Selectie beloften Anderlecht - Genk

Selectie beloften Anderlecht - Genk

De beloften spelen deze avond om 19.30 uur in het Edmond Machtens-stadion tegen Genk. Mo Ouahbi selecteerde voor dit duel 18 spelers, waaronder verschillende spelers uit de A-kern zoals Nuytinck, Kabasele en Cyriac. Lees verder »

Nieuwe grasmat in aanleg

Nieuwe grasmat in aanleg

Anderlecht stoomt zich klaar voor de play-offs en daar hoort ook (noodgedwongen) een nieuwe grasmat bij. Normaal gezien was de heraanleg voorzien op 15 maart, net na de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Lees verder »

Rolando niet geschorst voor rode kaart

Rolando niet geschorst voor rode kaart

Rolando wordt niet geschort voor zijn rode kaart tegen Kortrijk. Het bondsparket is van mening dat de speler al zwaar genoeg gestraft was met zijn uitsluiting. De verdediger is er volgende week tegen Lokeren dus gewoon bij. Lees verder »

Arsenal stuurt scouts voor Mitrovic

Arsenal stuurt scouts voor Mitrovic

Chancel Mbemba is niet de enige Anderlecht-speler die gewild is over het Kanaal. De Engelse krant Daily Star weet dat Arsenal Aleksandar Mitrovic aandachtig volgt en hem vorig weekend scoutte tegen Genk. Lees verder »

Defour: Anderlecht hoopt op bekerfinale

Defour: Anderlecht hoopt op bekerfinale

Vandaag ondergaat Steven Defour een MRI-scan die moet duidelijk maken hoe ernstig zijn enkelblessure is. Bij Anderlecht ging men er gisteren alvast vanuit dat de middenvelder fit raakt voor de bekerfinale op 22 maart. Lees verder »

Beslissende maand voor Suarez

Beslissende maand voor Suarez

Vorige week trok dokter Geert Declercq naar Barcelona. Hij ging er praten met Ramon Cugat, de dokter met wie Matias Suarez nu samenwerkt. Een operatie aan de patellapees biedt geen garanties, daar zijn beide dokters het over eens. Lees verder »

Proto houdt weer zijn netten schoon

Proto houdt weer zijn netten schoon

In acht van de tien laatste competitiewedstrijden hield Silvio Proto zijn netten schoon. Enkel Standard en KV Mechelen wisten in die periode te scoren tegen Anderlecht. "Elke keer we de nul houden, is dit een kleine overwinning." Lees verder »

Hasi: "Trots op mijn spelers"

Hasi:

Een trotse coach gisterenavond na de wedstrijd tegen Kortijk. Na de het fluitsignaal balde Besnik Hasi de vuisten en schreeuwde zijn blijdschap uit. "Chapeau voor mijn spelers", zei de coach na de wedstrijd. Lees verder »

Dendoncker schittert op alle posities

Dendoncker schittert op alle posities

Leander Dendoncker schoof een rij achteruit na de rode kaart van Rolando. Na de blessure van Defour schoof hij terug naar het middenveld. Hij deed het overal schitterend en zag zijn prestatie beloond met een doelpunt. Lees verder »

Entourage Mbemba bevestigt interesse

Entourage Mbemba bevestigt interesse

De entourage van Chancel Mbemba bevestigt dat het Engelse Newcastle interesse heeft in de Congolese verdediger. Newcastle is niet de enige club die aast op Mbemba. Ook Atlético Madrid en FC Porto volgen de Congolees. Lees verder »

 01-03-2015 

Jongeren overtuigend tegen Kortrijk

Jongeren overtuigend tegen Kortrijk

De Anderlecht-jongeren kwamen gisteren al in actie tegen Kortrijk. Ze toonden wederom dat paars-wit de beste jeugdopleiding van het land heeft want maar liefst vier van de vijf duels werden gewonnen. Lees verder »

Rolando: "Tielemans moet nog veel leren"

Rolando:

Rolando dirigeert de verdediging alsof hij al jaren bij paars-wit speelt. Ook heeft hij lof voor Youri Tielemans. "Tielemans heeft veel kwaliteiten maar om een niveau hoger te speler zal hij toch moeten verbeteren." Lees verder »

Gilles Denayer terug op de grasmat

Gilles Denayer terug op de grasmat

Na verschillende weken afwezigheid, dit wegens een blessure aan de enkel, maakte Gilles Denayer gisteren bij de U19 tegen Kortrijk zijn wederoptreden. Hij mocht in de tweede helft terug van de grasmat proeven. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

Vanmiddag om 18 uur spelen Anderlecht en KV Kortrijk de topper van de 28e speeldag. Wint Anderlecht en verliest Club Brugge punten, dan wipt paars-wit over de Bruggelingen en wordt het leider in het klassement. Lees verder »