Archieven

 30-04-2010 

Selectie Zulte-Waregem - Anderlecht

Selectie Zulte-Waregem - Anderlecht

Door de blessures van enkele basisspelers selecteerde Ariël Jacobs slechts 18 spelers voor de wedstrijd van vanavond tegen Zulte-Waregem. Biglia, Lukaku, Legaer en Rnic zijn er allevier niet bij, Deschacht en Van Damme wel. Lees verder »

 29-04-2010 

Chatelle in beeld bij Sint-Truiden

Chatelle in beeld bij Sint-Truiden

Anderlecht en Sint-Truiden gaan deze zomer wellicht zaken doen met elkaar. Paars-wit toont interesse in Simon Mignolet en Ibrahim Sidibe, terwijl STVV graag enkele Anderlechtspelers wil inlijven.
Lees verder »

Anderlecht richt vizier op Shikabala

Anderlecht richt vizier op Shikabala

Anderlecht heeft er een doel van gemaakt om de kern van dit seizoen bij elkaar te houden, maar daarnaast speurt paars-wit ook naar bijkomende versterking. Zo wordt de Egyptenaar Shikabala nadrukkelijk aan Sporting gelinkt. Lees verder »

Mazuch tot 2014 onder contract bij paars-wit

Mazuch tot 2014 onder contract bij paars-wit

Ondrej Mazuch zal ook de komende jaren voor Anderlecht voetballen. De Tsjechische verdediger voetbalde dit seizoen op huurbasis in Brussel, maar paars-wit heeft de optie in het contract van Mazuch inmiddels gelicht bij Fiorentina. Lees verder »

Deschacht kan bijtekenen tot 2015

Deschacht kan bijtekenen tot 2015

Anderlecht is volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor de volgende jaren. In dat opzicht wil paars-wit ook Olivier Deschacht langer aan zich binden. De kapitein kan zijn contract in het Astridpark verlengen tot medio 2015.
Lees verder »

 28-04-2010 

Shirts geveild voor goede doel

Shirts geveild voor goede doel

Op initiatief van Marie en Lorraine, de vriendinnen van Guillaume Gillet en Jonathan Legaer worden er opnieuw drie shirts geveild ten voordele van vzw La Tramontane. Het gaat op de shirts van Suarez, Van Damme en Chatelle. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Een dag na de oefenwedstrijd tegen Grimbergen bleven een heel deel spelers afwezig op de groepstraining. Lucas Biglia (kniestoot) en Jelle Van Damme (contractuur hamstring) trainden individueel, net als Nemanja Rnic. Lees verder »

STVV wil Anderlecht-spelers huren

STVV wil Anderlecht-spelers huren

Sint-Truiden wil volgend seizoen graag drie spelers van Anderlecht huren. Het gaat om Thomas Chatelle, Hernan Losada en Aleksandr Iakovenko. Beide clubs gaan binnenkort samenzitten om te kijken wat mogelijk is. Lees verder »


 27-04-2010 

Boussoufa: "Kansen op vertrek zijn 50-50"

Boussoufa:

In de media verscheen vorige week dat er bij Anderlecht een supercontract klaarligt voor Mbark Boussoufa, maar de speler zelf hoorde nog niks. "Misschien had Herman te veel champagne gedronken toen hij dat zei", lacht Boussoufa. Lees verder »

Handtekeningensessie in Westland Shopping

Handtekeningensessie in Westland Shopping

De voltallige spelersgroep zakt morgen af naar het Westland Shopping Center in Anderlecht voor een handtekeningensessie. Tussen 13.30u en 14.30u kan iedereen er terecht voor een handtekening van of foto met zijn favoriete spelers. Lees verder »

Lokeren en Cercle Brugge willen Zitka

Lokeren en Cercle Brugge willen Zitka

Eersteklassers Lokeren en Cercle Brugge tonen interesse om Daniël Zitka over te nemen van Anderlecht. In het Astridpark komt Zitka na zijn blessure niet meer aan spelen toe. Hij hoopt dit volgend seizoen elders wel te kunnen. Lees verder »

Gaan Anderlecht en Sint-Truiden zaken doen?

Gaan Anderlecht en Sint-Truiden zaken doen?

Anderlecht gaat binnenkort met Sint-Truiden rond de tafel zitten om te kijken of één van beide clubs geen spelers heeft die de andere kan gebruiken. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Concrete namen worden er niet genoemd. Lees verder »

 26-04-2010 

Poolse supporters feliciteren Anderlecht

Poolse supporters feliciteren Anderlecht

De supporters van de Poolse club LKS Lödz hebben Anderlecht dit weekend proficiat gewenst met het behalen van de dertigste landstitel. Ze deden dit met een groot spandoek met daarop de boodschap 'Congratulations RSCA'. Lees verder »

Iakovenko wordt international

Iakovenko wordt international

Oleksandr Iakovenko wordt dit seizoen uitgeleend aan Westerlo en die uitleenbeurt blijkt een schot in de roos voor de aanvallende middenvelder van Anderlecht. De 22-jarige Oekraïner is nu zelfs opgeroepen door zijn bondscoach.
Lees verder »

Polak: "Dit betekent veel voor mij"

Polak:

Na acht maanden blessureleed maakte Jan Polak tegen Gent zijn wederoptreden. "Ik ben blij dat ik na die lange afwezigheid weer op het veld kon staan", zo zei hij. "Het maakte niet uit of ik één dan wel vijf minuten mocht meedoen." Lees verder »

Chatelle: "Frustratie weggespeeld"

Chatelle:

Thomas Chatelle mocht tegen Gent nog eens starten en bedankte met een assist en een schitterend doelpunt. "Ik heb vandaag de frustratie van een heel seizoen weggespeeld", zo vertelde hij na de wedstrijd. Lees verder »

Jacobs: "Het collectief is onze kracht"

Jacobs:

Ariël Jacobs was onder de indruk van de manier waarop Anderlecht tegen AA Gent begon. "We speelden een schitterende, wervelende eerste helft. Er werd bijna niks weggegeven en we maakten drie doelpunten, echt indrukwekkend." Lees verder »

Anderlecht - Gent 4-2

Anderlecht - Gent 4-2

Anderlecht heeft zijn titel thuis gevierd met een 4-2-overwinning tegen AA Gent. Paars-wit begon wervelend aan de partij en na een kwartier stond het al 3-0. Jan Polak maakte vijf minuten voor tijd zijn wederoptreden. Lees verder »

 24-04-2010 

Legear verlengt tot 2014

Legear verlengt tot 2014

Jonathan Legear heeft zich dit seizoen opgewerkt tot een erg belangrijke schakel bij Anderlecht en dat is ook het bestuur niet ontgaan. De jonge Luikenaar kreeg dan ook een nieuw en verbeterd contract.
Lees verder »

De Roover: "Graag naar een Belgische topclub"

De Roover:

oMarcin Wasilewski traint na acht maanden blessureleed opnieuw mee bij Anderlecht, maar de landskampioen speurt toch naar een extra rechtsachter. Sepp De Roover solliciteert alvast naar een plaatsje bij een Belgische topclub.
Lees verder »


 23-04-2010 

RC Genk wil 3,5 miljoen euro voor De Bruyne

RC Genk wil 3,5 miljoen euro voor De Bruyne

Anderlecht heeft bij RC Genk geïnformeerd naar Kevin De Bruyne, maar het is geschrokken van de transferprijs die de club vraagt. Genk laat De Bruyne maar gaan voor 3,5 miljoen euro. Anderlecht hoopte hem voor de helft te strikken. Lees verder »

 22-04-2010 

Lukaku mist mogelijk laatste wedstrijden

Lukaku mist mogelijk laatste wedstrijden

Nu Anderlecht zeker is van de landstitel, wil het Romelu Lukaku wat rust gunnen. Speler en club willen in deze periode de wijsheidstanden van Lukaku laten trekken, zodat hij zonder problemen aan de examens kan beginnen in juni. Lees verder »

Gaat Anderlecht samenwerken met Belgrano?

Gaat Anderlecht samenwerken met Belgrano?

De voorzitter van de Belgrano heeft in de Argentijnse pers gezegd dat zijn club mogelijk gaat samenwerken met Anderlecht. Twee jaar geleden plukte Anderlecht er Matias Suarez weg en ook nu volgt het twee spelers van Belgrano. Lees verder »

Polak: "Geen last van mijn knie"

Polak:

Jan Polak speelde gisteren een uur mee tegen Woluwe-Zaventem. Achtaraf had hij er ook een goed gevoel bij. "Het was leuk om nog eens een match te spelen", vertelde hij. "Ik voel me goed en heb geen last van mijn knie." Lees verder »

Fulham volgt Van Damme al een jaar

Fulham volgt Van Damme al een jaar

De Engelse club die interesse toont in Jelle Van Damme zou wel eens Fulham kunnen zijn. Volgens Het Nieuwsblad volgen de Engelsen Van Damme al een jaar en hebben ze hem al meermaals bekeken. Lees verder »

 21-04-2010 

Anderlecht gelijk bij wederoptreden Polak

Anderlecht gelijk bij wederoptreden Polak

Anderlecht heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld in een oefenduel tegen derdeklasser Woluwe-Zaventem. Paars-wit kwam vlak voor de rust op achterstand, maar Kabasele maakte gelijk. Bij Anderlecht kwam Jan Polak een uur in actie. Lees verder »

Martinez terug in België

Martinez terug in België

Mario Martinez is opnieuw in België nadat hij in Honduras zijn schoonzus heeft begraven. De 21-jarige Hondurees trainde vandaag alweer mee met de groep, maar de oefenwedstrijd van vanavond tegen Woluwe-Zaventem komt te vroeg. Lees verder »

Selectie Woluwe-Zaventem - Anderlecht

Selectie Woluwe-Zaventem - Anderlecht

Vanavond speelt Anderlecht een oefenwedstrijd op het veld van derdeklasser Woluwe-Zaventem. Ariël Jacobs selecteerde hiervoor 17 spelers. Eén van hen is Jan Polak, die zijn rentree maakt na acht maanden blessureleed. Lees verder »

Wasilewski wil spelen tegen Sint-Truiden

Wasilewski wil spelen tegen Sint-Truiden

Terwijl zijn ploegmaats nog aan het bekomen waren van de titelviering, werkte Marcin Wasilewski volop aan zijn comeback. "Ik voel me beter en beter. Daarom wil ik nog dit seizoen spelen", zo vertelde hij aan de Poolse pers. Lees verder »

Wie mag blijven, wie zal vertrekken?

Wie mag blijven, wie zal vertrekken?

Twee dagen na de landstitel evalueerde manager Herman Van Holsbeeck de huidige kern met het oog op volgend seizoen. Hij heeft er vertrouwen in dat de meeste sterkhouders zullen blijven. In de breedte zullen wel wat spelers gaan. Lees verder »

Dure camera gestolen tijdens titelfeest

Dure camera gestolen tijdens titelfeest

Om de titelviering goed in beeld te brengen voor de website, had Anderlecht zondag een camera geïnstalleerd op het podium. Tijdens het feest is die camera echter gestolen. Anderlecht belooft een beloning voor tipgevers. Lees verder »

Operatie De Sutter goed verlopen

Operatie De Sutter goed verlopen

Tom De Sutter werd dinsdag met succes geopereerd aan zijn geblesseerde knie. De spits zal drie tot vier maanden aan de kant staan. Mbark Boussoufa was gisteren ziek en trainde niet. Legear en Kouyate deden wel probleemloos mee. Lees verder »

Anderlecht biedt Boussoufa monstercontract

Anderlecht biedt Boussoufa monstercontract

Mbark Boussoufa kan zijn contract bij Anderlecht vernieuwen en ziet dit gepaard gaan met een forse loonsverhoging. Het jaarsalaris van de Marokkaan zal worden opgetrokken naar 1,6 miljoen euro bruto. Nu verdient hij 1,3 miljoen. Lees verder »


 20-04-2010 

Beloften verslaan Cercle Brugge met 1-2

Beloften verslaan Cercle Brugge met 1-2

De beloften van Anderlecht hebben maandagavond met 1-2 gewonnen tegen Cercle Brugge. Tester Kenneth Omeruo en Junior Kabananga scoorden voor Anderlecht. Van de a-kern kwam de dag na het titelfeest niemand in actie. Lees verder »

Buitenlands bod voor Van Damme

Buitenlands bod voor Van Damme

Een buitenlandse club heeft bij Anderlecht een bod gedaan op verdediger Jelle Van Damme. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck bevestigd. Om welke club het gaat, wou hij niet kwijt. Alleen dat het niet Rubin Kazan is. Lees verder »

Polak en Wasilewski mogelijk nog in actie

Polak en Wasilewski mogelijk nog in actie

De kans is groot dat Jan Polak en Marcin Wasilewski op de slotspeeldag in actie komen. Ariël Jacobs zei gisteren in Extra Time dat Polak morgen aantreedt in een oefenwedstrijd. Als die test slaagt, kan hij ook competitie spelen. Lees verder »

Spelers krijgen titelpremie van 10.000 euro

Spelers krijgen titelpremie van 10.000 euro

Na het behalen van de landstitel mogen alle spelers 10.000 euro extra bijschrijven op hun bankrekening. Geen onaardig bedrag, maar toch een heel stuk minder dan de 100.000 euro die hun collega's van Standard vorig jaar kregen. Lees verder »

Lukaku verkiest bed boven school

Lukaku verkiest bed boven school

Zondag zei Romelu Lukaku nog het feest niet te laat te maken omdat hij maandag naar school moest, maar daar was gisteren geen Lukaku te bespeuren. "We hadden hem nochtans verwacht", klinkt het bij de directie. Lees verder »

 19-04-2010 

Zoekt Chatelle andere oorden op?

Zoekt Chatelle andere oorden op?

Thomas Chatelle vierde zondag samen met zijn ploegmakkers de dertigste landstitel van Anderlecht, maar toch is de flankspeler niet geheel tevreden in het Astridpark. De voormalige Genkspeler overweegt dan ook een vertrek.
Lees verder »

Wat schrijven de kranten?

Wat schrijven de kranten?

Alle kranten berichten vandaag uitvoerig over de landtitel van Anderlecht. De teneur is overal hetzelfde: Anderlecht is de oververdiende kampioen. Sporza zette de krantencommentaren op een rijtje en wij willen ze u niet onthouden. Lees verder »

Biglia: "Deze titel is voor Frutos"

Biglia:

Lucas Biglia was ook tegen Brugge de patron van de ploeg, zoals hij dit al een heel seizoen is. "Ik wil nu niet gezegd hebben dat mijn aandeel in deze titel groter is dan in de andere. Dit is en blijft het werk van de hele groep." Lees verder »

Vanden Stock: "Elke keer emotioneel"

Vanden Stock:

Voorzitter Roger Vanden Stock genoot met volle teugen van de titelviering. "Onze spelers bewezen het hele jaar dat ze de beteren waren en we verdienen deze titel helemaal." Voor volgend seizoen droomt hij van de Champions League. Lees verder »

 18-04-2010 

Anderlecht pakt 30ste landstitel

Anderlecht pakt 30ste landstitel

Anderlecht heeft zijn 30ste landstitel beet. Paars-wit won verdiend met 1-2 tegen een zwak Club Brugge. De goals van Anderlecht werden gemaakt door Jelle Van Damme en Matias Suarez, Wesley Sonck scoorde nog tegen. Lees verder »

Anderlecht volgt Sidibe (STVV)

Anderlecht volgt Sidibe (STVV)

Anderlecht zoekt, door de blessure van Tom De Sutter en het stoppen van Nicolas Frutos, naar een nieuwe spits. Ibrahima Sidibé is een mogelijke kandidaat voor de Brusselaars. Lees verder »


 17-04-2010 
 16-04-2010 

Martinez kost 625.000 euro

Martinez kost 625.000 euro

Anderlecht zou Mario Martinez graag definitief vastleggen, maar het vindt de vraagprijs van 625.000 euro te hoog. Daarom heeft Herman Van Holsbeeck aan zaakwaarnemer van Martínez gevraagd om de voorwaarden opnieuw te bespreken. Lees verder »

Jacobs wil één of twee nieuwe spitsen

Jacobs wil één of twee nieuwe spitsen

Door de blessure van De Sutter en het afscheid van Frutos, begint Anderlecht volgend seizoen met Romelu Lukaku als enige diepe spits. "We kunnen niet alle gewicht op zijn schouders leggen. We zoeken één of twee spitsen." Lees verder »

Espanyol heeft afbetalingsplan voor Pareja

Espanyol heeft afbetalingsplan voor Pareja

Anderlecht en Espanyol Barcelona zijn het eens geworden over het afbetalingsplan voor Nicolas Pareja. Pareja verhuisde in 2008 voor 5 miljoen euro naar Espanyol, maar de Spanjaarden moeten Anderlecht nog 1,6 miljoen euro betalen. Lees verder »

Verscherpte maatregelen voor topper

Verscherpte maatregelen voor topper

Voor de topper van zondag zijn nog 3.000 tickets beschikbaar voor Club Brugge-supporters. Om er voor te zorgen dat enkel thuisfans in de Club-vakken terecht komen, moet al wie een ticket koopt een charter ondertekenen. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 89 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2010 

Anderlecht volgt drie jonge Argentijnen

Anderlecht volgt drie jonge Argentijnen

De kans is reëel dat Anderlecht zich deze zomer opnieuw versterkt met Argentijnen. Volgens HLN heeft paars-wit interesse in Pablo Chavaria en Franco Vazquez van Belgrano. Ook Gaston Suarez, de neef van Matias, wordt gevolgd. Lees verder »

Van Damme sluit vertrek niet uit

Van Damme sluit vertrek niet uit

Anderlecht en Jelle Van Damme praten over een contractverlenging. De verdediger heeft geen haast om bij te tekenen. "Tegen een nieuw buitenlands avontuur zeg ik zeker niet bij voorbaat neen, maar ik focus nu niet op een transfer." Lees verder »

Suarez: "Ja, ik had moeten scoren"

Suarez:

Matias Suarez speelde tegen Kortrijk een erg bedrijvige match. De Argentijn kreeg een resem kansen, maar scoren lukte niet. "Ik had inderdaad moeten scoren, ja", zo beseft hij. "Maar vandaag wou hij er echt niet in." Lees verder »

Jacobs: "Naar Club om te winnen"

Jacobs:

Het stemde Ariël Jacobs tevreden om weer te winnen, al was hij ook kritisch. "We hebben op een andere manier vorige week tegen Club hetzelfde voorgehad", zegt Jacobs. "Een resem kansen krijgen om het af te maken en het niet doen." Lees verder »

 14-04-2010 

Roger Lukaku: "Romelu blijft enorm nuttig"

Roger Lukaku:

Romelu Lukaku heeft in de play offs de weg naar de netten nog niet gevonden. Volgens zijn vader vindt de aanvaller dit toch vervelend. "Ik heb hem gezegd dat hij niet altijd moet scoren om een goeie match te spelen", zo zegt die. Lees verder »

"Badibanga verdient deze selectie"

Ziguy Badibanga kan vanavond tegen KV Kortrijk zijn debuut maken voor Anderlecht. De 18-jarige aanvaller is een van de sterkhouders van de beloften. Kan hij na Romelu Lukaku de volgende Anderlecht-jongere worden die doorbreekt? Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Ariël Jacobs heeft 22 spelers opgeroepen voor de wedstijd tegen KV Kortrijk. De meest opvallende naam is die van Ziguy Badibanga, voor wie het de eerste selectie is. Kanu heeft scheurtje in zijn meniscus. Zijn seizoen zit erop. Lees verder »

 13-04-2010 

Donk mist topper tegen Anderlecht

Donk mist topper tegen Anderlecht

Club Brugge moet het zondag tegen Anderlecht opnemen zonder Ryan Donk. De verdediger pakte rood in de vorige confrontatie tussen beide clubs en is twee nu duels geschorst. Hij mist de matchen tegen Zulte-Waregem en Anderlecht. Lees verder »

 12-04-2010 

Polak heeft groepstraining hervat

Polak heeft groepstraining hervat

Jan Polak heeft vandaag voor het eerst sinds eind augustus opnieuw met de groep kunnen getraind. De Tsjech zelf spreekt voorlopig niet met de pers. Ariël Jacobs zal later deze week meer uitleg geven over Polaks situatie. Lees verder »

Ook Duitse clubs volgen Iakovenko

Ook Duitse clubs volgen Iakovenko

Het aantal clubs dat Oleksandr Iakovenko van nabij volgt neemt toe. Volgens Sport.be stuurden ook Aken, Hamburg en Mönchengladbach scouts om de door Anderlecht verhuurde Oekraïner te bekijken. Lees verder »

Kouyaté mogelijk niet tegen Kortrijk

Kouyaté mogelijk niet tegen Kortrijk

Na de wedstrijd tegen Sint-Truiden strompelde Cheikhou Kouyaté naar de bus. Ook zaterdag had hij nog te veel last van de enkel om te kunnen meetrainen. De kans dat hij er woensdag tegen Kortrijk bij is, is dan ook klein. Lees verder »

 11-04-2010 
 10-04-2010 

Kruiswijk: "Wil graag in Nederland blijven"

Kruiswijk:

Arnold Kruiswijk voelt er niet veel voor om volgend seizoen terug te keren naar Anderlecht, dat al aangaf hem niet meer nodig te hebben. "Ik weet niet hoe Anderlecht zich gaat opstellen, maar ik wil graag in Nederland blijven." Lees verder »

Van Damme: "Zij vochten voor elke bal"

Van Damme:

"Een gelijkspel op Stayen is geen superslecht resultaat", verraste Jelle Van Damme na de macht voor de camara's van Belgacom TV. Al vond hij wel dat er meer in zat. "In de eerste helft kregen we wel de kansen om te winnen." Lees verder »

Siani: "Mij getoond aan Anderlecht"

Siani:

De gelukkigste Anderlecht-speler had gisteren een STVV-shirt aan: Sébastien Siani wordt door paars-wit uitgeleend aan Sint-Truiden en speelde een prima partij. "Ik heb me getoond aan Anderlecht en daar ben ik blij om." Lees verder »

Jacobs: "Speelden veel te onrustig"

Jacobs:

Ariël Jacobs was niet gelukkig met het gelijkspel tegen STVV. "Ons eerste halfuur was heel goed, maar na de goal kwam de decompressie en het gebrek aan concentratie", zegt Jacobs. "Door die snelle tegengoal geef je hen vleugels." Lees verder »

Anderlecht kan alweer niet winnen: 1-1

Anderlecht kan alweer niet winnen: 1-1

Anderlecht is er na 3 wedstrijden tegen Sint-Truiden nog steeds niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen de promovendus. Paars-wit acteerde een uur lang onder niveau en mocht na negentig minuten blij zijn met een punt. Lees verder »

 09-04-2010 

Broer Kouyaté vandaag in Anderlecht

Broer Kouyaté vandaag in Anderlecht

Anderlecht verwelkomt vandaag de broer van Cheikhou Kouyaté. Mamadou zal bij Anderlecht een test afleggen en blijft ook voor de mogelijke titelviering. De jongen wordt vergezeld door mama Kouyaté. Lees verder »

Mignolet: "Nog niks gehoord van Anderlecht"

Mignolet:

Net nu Anderlecht naar Sint-Truiden trekt, bericht de pers over interesse van Anderlecht voor STVV-keeper Simon Mignolet. "Noch ik noch mijn manager hebben iets gehoord van Anderlecht", zegt Mignolet vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder »

"Martinez moet nu niet aan contract denken"

Anderlecht heeft nog een week tijd op de optie in het contract van Mario Martinez te lichten. Net nu wordt hij getroffen door een familiaal drama. "Over zijn voetbaltoekomst moet hij zich nu geen zorgen maken", zegt Ariël Jacobs. Lees verder »

Shirts Biglia en Mazuch onder de hamer

Shirts Biglia en Mazuch onder de hamer

De shirts die Lucas Biglia en Ondrej Mazuch in december droegen tegen Dinamo Zagreb worden nu per opbod verkocht. De opbrengt hiervan gaat naar vzw La Tramontane. Het initiatief komt van de vriendinnen van Legaer en Gillet. Lees verder »

Jacobs: "0 op 6 motiveert"

Jacobs:

De trip naar Sint-Truiden wordt vanavond lastiger dan het lijkt. In de competitie haalde Anderlecht 0 op 6 tegen de Kanaries. "Maar dat is iets wat wel motiveert, iets dat we per se willen ombuigen", zegt Ariël Jacobs. Lees verder »

 08-04-2010 

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Selectie: Sint-Truiden - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft 21 spelers geselecteerd voor de wedstrijd van morgen tegen Sint-Truiden. Lucas Biglia (quadriceps) en Cheikhou Kouyate (enkel) trainden vandaag deels met de groep. Morgen moet blijken of ze ook kunnen spelen. Lees verder »

Van Damme excuseert zich bij Geraerts

Van Damme excuseert zich bij Geraerts

Club Brugge-speler Karel Geraerts blesseerde zich tijdens topper na een stevige tackle van Jelle Van Damme en mist de rest van het seizoen. Jelle Van Damme ontkent kwaad opzet. "Mijn enige bedoeling was de bal te spelen." Lees verder »

Anderlecht denkt aan Mignolet en Bossut

Anderlecht denkt aan Mignolet en Bossut

Anderlecht wil volgend seizoen graag een extra doelman die de concurrentie met Silvio Proto kan aangaan. Simon Mignolet van Sint-Truiden is de eerste keuze. Als hij niet haalbaar is, komt Sammy Bossut van Zulte Waregem in beeld. Lees verder »

Wordt Scifo de vervanger van Walem?

Wordt Scifo de vervanger van Walem?

Anderlecht heeft bij ex-speler Enzo Scifo gepolst om Johan Walem te vervangen als coach van de beloften. De 44-jarige Scifo heeft nog geen antwoord gegeven. In het verleden was hij al hoofdtrainer bij Charleroi en Moeskroen. Lees verder »

 07-04-2010 

Schoonzus Martinez ontvoerd en vermoord

Schoonzus Martinez ontvoerd en vermoord

In Honduras is de voorbije nacht het vermoorde lichaam van de schoonzus van Mario Martinez terug gevonden. De jonge vrouw werd 22 dagen geleden ontvoerd voor losgeld. Anderlecht laat Martinez naar huis vertrekken. Lees verder »

Walem vertrekt als beloftentrainer

Walem vertrekt als beloftentrainer

Johan Walem heeft besloten om zijn contract als beloftencoach bij Anderlecht niet te verlengen. Walem zegt dit te doen om persoonlijke redenen. "Ik heb beslist om een tijdje afstand te nemen van mijn beroep in België." Lees verder »

Club Brugge geïnteresseerd in Iakovenko

Club Brugge geïnteresseerd in Iakovenko

Oleksandr Iakovenko, nu nog verhuurd aan Westerlo, mag rekenen op flink wat belangstelling. Zo zouden onder meer AA Gent, Club Brugge en Ajax gecharmeerd zijn. Anderlecht vraagt twee miljoen euro voor de 22-jarige flankspeler. Lees verder »

Transfernieuws

Transfernieuws

In de bestuurskamer van Anderlecht wordt er druk gewerkt met het oog op volgend seizoen. Voor Jelle Van Damme ligt er een nieuw contract klaar, terwijl enkele andere spelers dicht bij een vertrek staan. Lees verder »

 06-04-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Na twee dagen verlof werd er vandaag opnieuw getraind. Lucas Biglia en Cheikhou Kouyate deden niet mee. Zij kampen met lichte blessures en kregen verzorging. Biglia sukkelt met een kneuzing aan de quadriceps, Kouyaté met de enkel. Lees verder »

Anderlecht volgt Genk-talent De Bruyne

Anderlecht volgt Genk-talent De Bruyne

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft laten verstaan erg gecharmeerd te zijn door Kevin De Bruyne van RC Genk. "We kijken eerst in de Belgische competitie en dan is De Bruyne zeker een jonge Belg die kwaliteiten heeft." Lees verder »

Speelt Anderlecht weldra in Besix-Arena?

Speelt Anderlecht weldra in Besix-Arena?

De Brusselse bouwfirma Besix heeft er erg veel geld voor over om zijn naam te geven aan het nieuwe Anderlecht-stadion. Besix is de firma die het stadion zal bouwen. Als het zo ver komt, zal Besix erg veel geld moeten bovenhalen. Lees verder »

Minstens vijf dagen schorsing voor Donk

Minstens vijf dagen schorsing voor Donk

Het bondsparket heeft Ryan Donk uitgenodigd om meer uitleg te komen geven over de rode kaart die hij zaterdag kreeg. Dit gebeurt meestal enkel indien het bondsparket de overtreding zwaarder dan vier speeldagen schorsing inschat. Lees verder »

Wasilewski ontmoet fans tijdens topper

Wasilewski ontmoet fans tijdens topper

De meest opmerkelijke toeschouwer tijdens de topper van zaterdag was zonder twijfel Marcin Wasilewski. In één van de Anderlecht-vakken deelde hij handtekeningen uit en ging hij mee op de foto. "Dit geeft me een boost." Lees verder »

Ook Barcalona en Real Madrid volgen Lukaku

Ook Barcalona en Real Madrid volgen Lukaku

De Spaanse media melden dat ook Barcelona en Real Madrid de prestaties van Romelu Lukaku op de voet volgen. Op de website Futbol Mercado heeft Christophe Henrotay, Lukaku's manager, wel gezegd dat Lukaku nog zeker één jaar blijft. Lees verder »

 05-04-2010 

Spelers krijgen twee dagen paasverlof

Spelers krijgen twee dagen paasverlof

Na de match tegen Club Brugge heeft Ariël Jacobs zijn spelers twee dagen verlof gegeven om de paasdagen rustig bij de familie door te brengen. De coach had dit voor de match aan de spelers beloofd als ze minstens een punt haalden. Lees verder »

Jacobs: "Vooraf getekend voor 7 op 9"

Jacobs:

Ariël Jacobs moest met lede ogen aanzien hoe Anderlecht een 2-0-voorsprong toch nog weg gaf. "We hadden de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen", zo zei hij. "Dat we het nog weggaven met twee frommelgoals is jammer." Lees verder »

 03-04-2010 

Interesse in Dequevy

Interesse in Dequevy

Anderlecht toont interesse in Joeri Dequevy, een 20 jarige spits van Roeselare. Opvallend is dat Dequevy gevormd is in Anderlecht, waar hij 12 jaar verbleef. De spits wordt eveneens gevolgd door Standard en GBA. Lees verder »

Brugge pakt een punt in Brussel

Brugge pakt een punt in Brussel

Anderlecht en Brugge delen de buit na de clash van vanavond. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen, mede dankzij scheidsrechter Gumienny, die de wedstrijd in de tweede helft kapot floot. Lees verder »

 02-04-2010 

De Sutter: "Ik wil meer dan invalbeurten"

De Sutter:

Hoewel Tom De Sutter vaak op de bank zit, wil Anderlecht hem absoluut behouden. De Sutter zelf twijfelt echter. "We zullen wel zien", zegt De Sutter vandaag. "Ik ben gelukkig bij Anderlecht, maar ik wil meer dan invalbeurten." Lees verder »

Topper nog niet uitverkocht

Topper nog niet uitverkocht

De topper tegen Club Brugge van morgen is nog niet uitverkocht. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor zitplaatsen tegen 42 euro per stuk. De aftrap van de wedstrijd wordt morgen gegeven om 20.00u Lees verder »

Suarez: "Ik ben Messi niet"

Suarez:

De jongste weken komt Matias Suarez er weer helemaal door. "De bal rolt inderdaad goed voor mij", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Al heb ik nog niet het niveau dat ik in Argentinië bij Cordoba haalde." Lees verder »

Komt Hassan weer in België voetballen?

Komt Hassan weer in België voetballen?

De kans bestaat dat Ahmed Hassen, die van 2006 tot 2008 het mooie weer maakte bij Anderlecht, volgend seizoen opnieuw in België speelt. Als Lierse van tweede klasse naar eerste promoveert, zal het de Egyptenaar mogelijk strikken. Lees verder »

 01-04-2010 

Lukaku gisteren wel met Gouden Stier

Lukaku gisteren wel met Gouden Stier

Romelu Lukaku speelde gisteren opnieuw met de Gouden Stier van topschutter op zijn rug. Zondag deed hij dit niet en dit lokte kritiek uit van de Pro League. Toen hij gisteren De Sutter verving, was zijn truitje weer in orde. Lees verder »

De Sutter: "Veel werk verzet"

De Sutter:

Tom De Sutter stond opnieuw in de basis. De spits scoorde niet, maar speelde een erg nuttige wedstrijd. "Ik heb hard gewerkt", zo vond hij. "Het zware veld was wel krachtenslopend. Lukaku heeft mij dan goed vervangen." Lees verder »

Boussoufa: "Fantastisch dat we dit kunnen"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa was de leider van een voor de rust wervelend Anderlecht. "We hebben de wedstrijd heel vroeg beslist op een grootse manier", zo zegt hij. "Het is fantastisch dat we dit kunnen, want dat is weinig ploegen weggelegd." Lees verder »