Archieven

 31-08-2006 

Vanden Borre trainde weer alleen

Vanden Borre trainde weer alleen

De Rode Duivels hebben in Kraainem vandaag weer een training afgewerkt en daarbij moest Anthony Vanden Borre een individueel schema volgen. Hij heeft last van een blessure aan het linkerbeen. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Franky Vercauteren geeft enkele jongeren de kans om de verplaatsing naar Rome te maken. Hij neemt zijn ganse kern plus 2 jongeren mee. Wel is er twijfel over Siani, voor hem komt de wedstrijd wellicht te vroeg. Lees verder »

Spaanse intresse in Mbo blijft

Spaanse intresse in Mbo blijft

Volgens een artikel in de Spaanse pers is Real Club Deportivo de Huelva, de huidige nummer 11 van de Primera Division, geïnteresseerd in Mpenza om naast de 21-jarige Franse aanwinst Florent Sinama-Pongolle in de spits te lopen. Lees verder »

 30-08-2006 

Verkoop mini-abonnementen gestart

Verkoop mini-abonnementen gestart

Voor de Anderlechtabonnees is de verkoop van mini-abonnementen voor de Champions League vandaag gestart. De vrije verkoop zal volgende week donderdag starten. Abonnees kunnen alvast hun plaats reserveren door het geld te storten. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Sébastien Siani moet wat gas terugnemen de komende dagen. Een echo toonde aan dat hij last heeft van vochtophoping in de spier. Cristian Leiva sloot vandaag weer aan bij de groep. Lees verder »

Zitka waarschuwt voor te veel aan euforie

Zitka waarschuwt voor te veel aan euforie

Daniël Zitka lijkt één van de weinige spelers die niet zo euforisch doet wat betreft de Champions League loting: "Tegen Lille wordt het alvast opletten voor Peter Odemwingie, de enige speler die ik ken bij de Fransen." Lees verder »

Pareja: "Ik heb nog veel te bewijzen"

Pareja:

Pareja heeft zich al in de kijker weten te spelen en velen spreken vol lof over de Argentijn. De verdediger kon tegen Brugge voor het eerste een volledige wedstrijd uitspelen. Zelf blijft hij rustig bij al die aandacht. Lees verder »

Supercup niet op 1 september

Supercup niet op 1 september

Verschillende media berichtten dat de Supercupwedstrijd tussen Anderlecht en Zulte Waregem, die onderbroken werd door hevige regenval, zou plaatsvinden op vrijdag 1 september. Maar deze geruchten kloppen alvast niet. Lees verder »

Engelse intresse voor Deschacht

Engelse intresse voor Deschacht

Dat Olivier Deschacht de laatste tijd sterk staat te verdedigen is ook buitenlandse clubs opgevallen. Zo zou Sheffield United een oogje hebben laten vallen op de 25-jarige verdediger. Lees verder »

Transferperiode bijna afgelopen

Transferperiode bijna afgelopen

De transferperiode is bijna afgelopen, er resten nog welgeteld 2 dagen, en nog steeds heeft Van Holsbeeck zijn belofte om een extra verdediger aan te trekken niet waar kunnen maken. Lees verder »

Mbo: gaat hij, of gaat hij niet

Mbo: gaat hij, of gaat hij niet

Opmerkelijke uitspraak van Mbo vandaag in Het Laatste Nieuws want daarin verklaart de speler dat hij, ondanks de eerdere berichtgeving, bij Anderlecht blijft. Deze beslissing kwam er omdat er zich geen club aangeboden heeft. Lees verder »

Vanden Borre mist afspraak met pers

Vanden Borre mist afspraak met pers

Als het aan Anderlecht lag, zou Vanden Borre gisteren terug met de pers mogen gesproken hebben maar dat kan wel eens anders uitdraaien. De speler kwam namelijk niet opdagen en de pers bleef in de kou staan. Lees verder »

 29-08-2006 

Blessurenieuws deel 2

Blessurenieuws deel 2

En nog wat meer blessurenieuws van het Anderlechtfront. Goed nieuws voor Mark De Man, zijn enkelblessure geneest vlot. Mogelijk kan hij volgende week al weer lopen en zelfs binnen 3 weken weer met de bal trainen. Lees verder »

Gedrag Brugse 'supporters' ondermaats

Gedrag Brugse 'supporters' ondermaats

Het gedrag van verschillende Brugse 'supporters' was beneden alle peil. Kreten als 'islamieten parasieten' en 'Boussoufa parasiet' waren regelmatig, dan niet constant te horen. Vooral de buitenlanders waren het slachtoffer. Lees verder »

Vercauteren woont UEFA-congres bij

Vercauteren woont UEFA-congres bij

Trainer Vercauteren is uitgenodigd voor het UEFA-congres van topcoaches. Dat vindt nu donderdag en vrijdag plaats in Genève. Onder meer Marcello Lippi, voormalig bondscoach van Italië, zal als gastspreker aantreden. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Frutos heeft een echografie ondergaan en daaruit is gebleken dat de Argentijn, zoals eerder verwacht werd, maar een verrekking heeft. Hij zou normaal gezien tegen Moeskroen opgesteld kunnen worden. Lees verder »

Ministage voor spelers

Ministage voor spelers

Zondag speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Lazio Roma. Franky Vercauteren heeft rond deze wedstrijd een kleine oefenstage gebouwd om zo goed voorbereid te zijn op de wedstrijd tegen Moeskroen. Lees verder »

Kuffour aangeboden op Anderlecht?

Kuffour aangeboden op Anderlecht?

Volgens de Waalse pers werd Samuel Kuffour, verdediger van AS Roma en voordien bij Bayern München, aangeboden bij RSC Anderlecht. Het is echter onduidelijk hoe betrouwbaar dit bericht is. Feit is dat Kuffour een nieuwe club zoekt. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De fans van Anderlecht die naar de wedstrijden gaan kunnen hun agenda aanpassen. De Voetbalbond heeft namelijk weer enkele wijzigingen aangebracht en daar horen ook Anderlechtwedstrijden bij. Lees verder »

Mbo wil nieuwe club vinden

Mbo wil nieuwe club vinden

Het staat nu goed als zeker vast dat Mbo Mpenza Anderlecht zal verlaten. Na de komst van de verschillende Argentijnen, Boussoufa en Tchité is de speler bij de reserven beland. Hij zoekt nu een andere club. Lees verder »

"Zitka is de beste van België"

Vorig seizoen nog 2e doelman, nu is Daniel Zitka één van de uitblinkers bij Anderlecht. Zijn naam wordt vaak vanuit de tribunes gescandeerd en hij heeft de meubelen al meermaals moeten redden. Lees verder »


 28-08-2006 

Reserven delen de punten met Club Brugge

Reserven delen de punten met Club Brugge

De reserven van Anderlecht kwamen vanavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Club Brugge. RSCA kwam 2-0 achter, maar dankzij een doelpunt van Mbo Mpenza en een own-goal kwamen de Brusselaars nog langszij. Lees verder »

Inter laagdunkend over Anderlecht

Inter laagdunkend over Anderlecht

Bij Inter Milan heeft men duidelijk geen positief beeld over RSC Anderlecht. Inter zit in de Champions League in een groep met Bayern München, Sporting Lissabon en Spartak Moskou. Voorzitter Moratti gaf hier zijn mening over. Lees verder »

Hassan: "Schitterende goal van Mémé"

Hassan:

Het was dankzij een pracht van een assist dat Tchité de bal in de netten kon werken. Maar die pass ging vooraf met een sterk staaltje voetbal van de Egyptenaar: "Ik stond op dat moment tussen 2 spelers", verklaart de speler. Lees verder »

Van Holsbeeck tevreden man

Van Holsbeeck tevreden man

Na afloop was ook manager Van Holsbeeck zichtbaar een tevreden man. "Dit is een ongelofelijke week voor ons, met deze zege als hoogtepunt. De komst van Pareja opent veel perspectieven voor de verdediging." Lees verder »

Kolar naar Frankrijk

Kolar naar Frankrijk

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het 'probleem' Kolar. Martin Kolar mocht al een tijdje de club verlaten, liefst op huurbasis, maar vond geen club. Hij kon wel bij enkele clubs test afleggen maar die draaiden op niets uit. Lees verder »

Frutos last van verrekking

Frutos last van verrekking

Een verrekking aan de lies/adductor is de reden waarom Frutos niet op de bank zat tegen Brugge en noodgedwongen vanuit de tribune moest meekijken. Hij liep de blessure op zaterdag bij het trappen op doel. Lees verder »

Selectie Rode Duivels bekend

Selectie Rode Duivels bekend

Vandereycken heeft zonet de selectie bekend gemaakt van de spelers die zullen aantreden voor de tweede kwalificatiematch tegen Armenië. De wedstrijd vindt plaats op woensdag 6 september in Yerevan. Lees verder »

Reacties Van Damme en Vanderhaeghe

Reacties Van Damme en Vanderhaeghe

Jelle Van Damme, die pas in de 70ste minuut het veld mocht opkomen, geeft toe dat hij ontgoocheld is over het feit dat hij niet met het basiselftal mocht aantreden. En Vanderhaeghe is gelukkig met de 12 op 12. Lees verder »

 27-08-2006 

AEK Athene speelt gelijk

AEK Athene speelt gelijk

Champions League tegenstander AEK Athene kon niet winnen van Heraklion. Het beef steken op een gelijk spel (1-1) en staat na de 2e speeldag in de Griekse competitie op de 8ste plaats. Doelpuntenmaker voor Athene was Nalitzis. Lees verder »

Reactie Vercauteren & Boussoufa

Reactie Vercauteren & Boussoufa

2 andere mensen die tevreden waren met de winst zijn Boussoufa en Vercauteren. In tegenstelling tot Deschacht vindt Boussoufa de zege verdiend: "Club had nog twee goeie kansen na de rust, maar de beste kansen waren voor ons." Lees verder »

Deschacht: "We hielden vol"

Deschacht:

Ook Olivier Deschacht was in de wolken met de overwinning: "Alles viel mee vandaag, er was vreugde in de kleedkamer. We hebben afgezien, vooral in het eerste deel van de 2 helft, maar toch konden we scoren." Lees verder »

Zitka: "Op reflex rekenen"

Zitka:

Man van de match is zeker en vast Daniël Zitka die met enkele mooie reflexen de bal uit zijn netten hield. "De eerste helft moest ik bijna niet in actie komen. Het was een moeilijke eerste helft voor ons." Lees verder »

Goor: "Je moet scoren om te winnen"

Goor:

Goor was duidelijk opgetogen met de 1-0 winst tegen Brugge: "Je moet scoren om te winnen, daar lag het verschil. Wij hebben kunnen scoren, zij hebben dat niet gedaan. Het was een moeilijke wedstrijd met niet al te veel kansen." Lees verder »

Anderlecht wint met het kleinste verschil

Anderlecht wint met het kleinste verschil

RSCA – Club, er werd veel van verwacht maar het werd een gesloten wedstrijd met veel inzet en veel duels. Wel trok Anderlecht aan het langste eind en kon het winnen met 1-0 . Het was alweer Tchité die RSCA de drie punten bezorgt. Lees verder »

 26-08-2006 

Hassan gelukkig met loting

Hassan gelukkig met loting

Middenvelder Ahmed Hassan verklaarde aan de pers dat hij tevreden is met de loting. "We hadden dit niet verwacht, hadden we mogen kiezen dan kozen we direct voor deze groep. Buiten Milan zijn de andere 2 gelijkwaardig aan mekaar." Lees verder »

Selectie RSCA - Brugge bekend

Selectie RSCA - Brugge bekend

Na de training maakte coach Franky Vercauteren zijn 20-koppige selectie bekend voor de topper Anderlecht - Brugge. De kern trainde vandaag achter gesloten deuren en vertrok later op afzondering. Lees verder »

Voorbereidingen Champions League

Voorbereidingen Champions League

Nu er geloot is voor de poules van de CL kan Anderlecht hun tegenstanders beginnen scouten. Dit weekend vertrekken er scouts naar Lille (zaterdag tegen Bordeaux) en Athene (zondag tegen Kreta) om er de matchen te bekijken. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Lastige opdracht"

Van Holsbeeck:

Met de topper tegen Brugge sluit Anderlecht een week af om U tegen te zeggen. In tegenstelling tot Vercauteren zit Herman Van Holsbeeck vol vertrouwen en hoopt op winst tegen Brugge: "6 punten voorsprong zou fantastisch zijn." Lees verder »

Anderlecht stuit op 'njet' van Ajax

Anderlecht stuit op 'njet' van Ajax

In hun zoektocht naar een nieuwe rechtsachter merkte RSCA de Tsjech Grygera (Ajax) op. De Nederlanders zijn echter niet van plan om de rechtsback te laten vertrekken. Paars-wit zal ook dit weekend nog zoeken naar een vervanger. Lees verder »

Zetterberg officieel scout

Zetterberg officieel scout

Voor Pär Zetterberg wordt de topper tegen Brugge de eerste in zijn nieuwe functie als lid van de scoutingcel. "Ik maakte in het verleden wel al eens een topper mee vanuit de tribune, toen ik in de lappenmand lag." Lees verder »

Bekerloting op woensdag 30 augustus

Bekerloting op woensdag 30 augustus

Op 30 augustus wordt er geloot voor de 1/16de finales van de Beker van België. Vanaf dan zullen alle eersteklassers meedoen, behalve Bergen, dat verloor tegen US Centre. De wedstrijden zullen afgewerkt worden op 21 en 22 oktober. Lees verder »

Vercauteren: "Vergeet Real en AC Milan!"

Vercauteren:

Het lijkt er op dat trainer Vercauteren de enige is die niet zweeft na de 2-1 op Real Madrid: "U heeft de eerste helft niet gezien zeker?”, vraagt de trainer zich af. Hij klonk dus allesbehalve euforisch gisteren tegen de pers. Lees verder »


 25-08-2006 

Mag AC Milan wel Europees spelen?

Mag AC Milan wel Europees spelen?

Anderlecht is ingedeeld in een groep met Lille, AEK Athene en AC Milan, maar het is nog niet zeker of die laatste club ook daadwerkelijk mag deelnemen aan het Koninginnenbal. Dit ten gevolge van het omkoopschandaal. Lees verder »

Real vol lof over Anderlecht

Real vol lof over Anderlecht

Anderlecht heeft zich woensdag in Madrid getoond en dat hebben ze daar geweten. Ruud van Nistelrooy: "We wisten dat Anderlecht kwaliteiten had, maar zo sterk hadden we ze niet verwacht." Lees verder »

Boussoufa: "Prachtige ervaring"

Boussoufa:

Ook Mbark Boussoufa is in de wolken met het resultaat tegen Madrid. "Het was een prachtige ervaring. We hebben prachtige dingen laten zien, vooral in de 2e helft. Nu is het aan ons om zo voort te doen." Lees verder »

Siani: "Het is gewoonweg ongelofelijk"

Siani:

De jonge Siani kan amper de juiste woorden vinden na zijn goal tegen het grote Real. Na zijn doelpunt in een stomende 2e helft spreekt iedereen vol lof over hem. "Dit op mijn 19de realiseren, het is prachtig." Lees verder »

Biglia: "Ik wou mijn shirt niet wisselen"

Biglia:

Een andere uitblinker tijdens de match Real – Anderlecht was de Argentijn Biglia. Hij heeft er wellicht zijn beste match gespeeld sinds hij bij Anderlecht getekend heeft. Maar de Argentijn blijft bescheiden en dankt de hele ploeg. Lees verder »

Reacties van spelers

Reacties van spelers

De Argentijn Pareja: "Het is totaal geen ontgoocheling om in deze groep te moeten spelen daar elke groep moeilijk zal zijn. De loting verandert niet meer en onze taak zal alles behalve eenvoudig zijn. Lees verder »

 24-08-2006 

Opnieuw bod op Mpenza

Opnieuw bod op Mpenza

De Spaanse club Alaves heeft opnieuw een bod gedaan op Mbo Mpenza. Enkele dagen geleden gebeurde dit ook al. De club zou de spits van Anderlecht willen lenen. Morgen wordt er opnieuw onderhandeld. Lees verder »

Goor: "Gelukkig vermijden we groep A"

Goor:

Kapitein van de ploeg, Bart Goor, is blij dat Anderlecht niet in groep A terechtgekomen is. "Dit is een mooie groep om iets te verwezenlijken. Ik ben enorm blij dat we niet in groep A terecht zijn gekomen." Lees verder »

Van Holsbeeck is optimistisch

Van Holsbeeck is optimistisch

Herman Van Holsbeeck reageerde optimistisch na de loting voor de Champions League in Monaco. "Ik denk dat we vooral opgelucht mogen zijn dat we niet in groep A zitten. In groep H mogen we gezonde ambitie koesteren. Lees verder »

Franky Vercauteren over loting CL

Franky Vercauteren over loting CL

Met groep H heeft Anderlecht geen slechte loting achter de rug, dat beseft Franky Vercauteren ook, maar toch blijft hij realistisch. "We moeten zeker ambitieus zijn, maar ook realistisch blijven", zei hij. Lees verder »

Kalender CL bekend

Kalender CL bekend

De volledige kalender van de Champions League staat vast. Anderlecht begint thuis tegen Lille op 13 september. Daarna trekt het naar Athene en vervolgens staat er een dubbele confrontatie met AC Milan op het programma. Lees verder »

Haalbare loting voor Anderlecht

Haalbare loting voor Anderlecht

Zopas vond de loting voor de eerste ronde van de Champions League plaats. Anderlecht zit in groep H met AC Milan, Lille OSC en AEK Athene. De eerste wedstrijd van Anderlecht is op woensdag 13 september, thuis tegen Lille. Lees verder »

Biglia: "Nog niet aan mijn maximum"

Biglia:

De Argentijn Lucas Biglia was dé uitblinker gisteren tegen Real Madrid, maar hij blijft bescheiden. "Ik voel me goed in de groep, het gaat beter en beter. Maar ik zit nog niet aan mijn maximum", klinkt het veelbelovend. Lees verder »

Anderlecht scout twee verdedigers

Anderlecht scout twee verdedigers

Volgens HLN scout Anderlecht momenteel twee spelers die al eerder de interesse hadden gewekt van paars-wit. Namen zijn niet bekend, maar misschien komt de Spanjaard Juan Valesco opnieuw in beeld. Lees verder »

Kompany niet tegen Armenië

Kompany niet tegen Armenië

Vincent Kompany zal er niet bij zijn tegen Armenië op 6 september. Donderdag gaat de speler onder de scanner. Dinsdag, toen Hamburg tegen Osasuna speelde, moest hij al na twaalf minuten vervangen worden. Lees verder »

Eindfase UEFA-cup drie jaar op VRT

Eindfase UEFA-cup drie jaar op VRT

De openbare omroep zal de komende drie jaar de heen- en terugwedstrijden van de kwartfinales, de halve finales en de finale van de UEFA-cup uitzenden. Ook de Europese Supercup zal op VRT te zien zijn. Lees verder »

 23-08-2006 

Serhat mee naar Madrid

Serhat mee naar Madrid

Vercauteren zal Frutos ongetwijfeld matchritme laten opdoen. Ook Serhat is weer fit en maakt de verplaatsing mee. De kans is groot dat hij speelminuten krijgt. In aanvallend opzicht zal er dus iemand de baan moeten ruimen. Lees verder »

Rode Duivels tot 2010 op VT4

Rode Duivels tot 2010 op VT4

VT4 heeft het contract in de wacht gesleept om al de officiële wedstrijden van de Rode Duivels uit te zenden. Het contract loopt tot 2010. Ook de uitzendrechten van de UEFA-beker en de voorrondes van de CL zijn in hun handen. Lees verder »

Vernieuwing van jeugdcomplex dichtbij

Vernieuwing van jeugdcomplex dichtbij

Anderlecht zal vandaag met het Brussels stadsbestuur en het Brussels Gewest rond de tafel zitten om er te onderhandelen over de vernieuwing van het jeugdcomplex in Neerpede. Verwacht wordt dat een overeenkomst zal bereikt worden. Lees verder »

Hellings en MacDonald definitief weg

Hellings en MacDonald definitief weg

Hoewel ze al geruime tijd uitgeleend werden aan verschillende clubs, waren Sergio Hellings en Sherjill MacDonald nog eigendom van Anderlecht. Daar kwam gisteren verandering in, beide spelers verlaten Anderlecht definitief. Lees verder »


 22-08-2006 

Selectie voor galawedstrijd

Selectie voor galawedstrijd

Morgenochtend zakken 23 spelers af naar Spanje om er de galawedstrijd te spelen tegen Real Madrid in het Santiago Bernabéustadion. De Koninklijke zal alvast aantreden met haar sterkste elftal. Lees verder »

Schollen is ambitieus

Schollen is ambitieus

Even zag het ernaar uit dat Schollen de plaats van Zitka ging kunnen innemen. De doelman van Anderlecht raakte immers geblesseerd in te wedstrijd tegen Westerlo. Misschien brengt de wedstrijd van woensdag goed nieuws. Lees verder »

Mbark Boussoufa wil truitje van Ronaldo

Mbark Boussoufa wil truitje van Ronaldo

De defensie van Westerlo kreeg geen vat op Boussoufa. De Nederlander kijkt uit naar de wedstrijd tegen Madrid. Hij hoopt daarbij het truitje van Ronaldo te pakken te krijgen, al heeft hij concurrentie van Vanden Borre... Lees verder »

Aquatraining voor De Man

Aquatraining voor De Man

Mark De Man, die al een tijd out is met een enkelblessure, revalideert door middel van aquatraining. Zijn terugkeer wordt pas voor half oktober verwacht. Lees verder »

Diarra mogelijk toch tegen Anderlecht

Diarra mogelijk toch tegen Anderlecht

Even was er grote twijfel onstaan of Diarra wel tegen Anderlecht zou kunnen uitkomen nu woensdag tijdens de galawedstrijd tegen Real Madrid. Er was namelijk onenigheid ontstaan tussen Lyon en Madrid betreffende de transfer. Lees verder »

Legear gelukkig in het Astridpark

Legear gelukkig in het Astridpark

Jonathan Legear maakte tegen Westerlo indruk door de hele rechterflank voor zijn rekening te nemen en met succes. "Ik ben negentien en ik heb al een basisplaats bij Anderlecht: dat is toch fantastisch?'" Lees verder »

Tchité zet bond onder druk

Tchité zet bond onder druk

Mohammed Tchité die een sterke seizoensstart kent bij Anderlecht wil maar wat graag voor de Rode Duivels spelen en zet de bond onder druk. "Als de Rode Duivels me echt nodig hebben, dan was die naturalisatie al lang geregeld." Lees verder »

 21-08-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De wedstrijd tegen Westerlo heeft niet al te veel extra blessureleed veroorzaakt, enkel Juhasz moest vroegtijdig het veld verlaten. Al bij al valt de blessure nog mee en kan de Hongaar binnen een paar dagen al terug meetrainen. Lees verder »

Real met Lopez in het doel

Real met Lopez in het doel

De kans is groot dat Capello, trainer van Real, kiest voor de jonge Lopez als doelman en niet Iker Casillas. De jonge keeper maakte tijdens de voorbereiding een zodanige goede indruk dat hij de voorkeur krijgt op de international. Lees verder »

Leiva: "Hopen om tegen Real te spelen"

Leiva:

Christian Leiva was ook in de wolken met zijn invalsbeurt: "We hopen allemaal tegen Real Madrid te kunnen spelen", vertelt Christian Leiva. "Daar kunnen we inschatten of we het niveau van de Champions League aankunnen." Lees verder »

Frutos: "Spelen belangrijker dan scoren"

Frutos:

"Natuurlijk ben ik gelukkig dat ik in mijn eerste match dit seizoen heb kunnen scoren. Maar veel belangrijker is dat ik heb kunnen spelen", reageerde de Argentijn Nicolas Frutos na zijn eerste comeptitieminuten dit seizoen. Lees verder »

Frutos nieuwe penaltytrapper

Frutos nieuwe penaltytrapper

"Na het afhaken van Zetterberg wil ik de penalty's altijd wel nemen", zo doet Nico Frutos, die zondag meteen al zijn eerste strafschop binnentrapte, zijn verhaal. Vorig jaar nam Pär Zetterberg nog de penalty's. Lees verder »

Juhasz verzwikte zijn enkel

Juhasz verzwikte zijn enkel

Het ziet er naar uit dat Vercauteren een serieuze harde noot zal moeten kraken betreffende de verdediging. Roland Juhasz verzwikte tijdens een actie zijn enkel. Het is nog niet geweten hoe lang hij afwezig zal zijn. Lees verder »

Man van de match: Mohammed Tchité

Man van de match: Mohammed Tchité

Het was Tchité die na de match uitgeroepen werd tot man van de match en hij mocht dan ook de fles champagne in ontvangst nemen. En terecht, want met de eerste hattrick van het seizoen heeft hij een zeer puike prestatie neergezet. Lees verder »

Vercauteren looft tegenstander

Vercauteren looft tegenstander

"Er zijn er niet veel die hier zullen winnen", dat zijn de woorden van Franky Vercauteren na de wedstrijd tegen Westerlo. Maar zelf was hij niet te spreken over de 3 tegendoelpunten... Lees verder »

 20-08-2006 

Goor opgetogen met winst

Goor opgetogen met winst

De aanvoerder van Anderlecht, Bart Goor, is opgetogen met de overwinning en zeker om het feit dat er goed gevoetbald werd. "Ik denk dat we Club niet op een beter moment kunnen ontvangen", verklaart hij aan de pers. Lees verder »

Donderdag loting Champions League

Donderdag loting Champions League

Donderdag is het zover, dan weet Anderlecht in welke bokaal het zit en tegen wie het zal uitkomen in de Champions League. Dat betekent ook weer dat spelers een lijstje maken met hun gedroomde tegenstander. Lees verder »

Boussoufa: "Tevreden met resultaat"

Boussoufa:

Na de wedstrijd was Boussoufa duidelijk tevreden met het resultaat. De speler werd in de 89ste minuut vervangen door Leiva. "Ik ben tevreden met het resultaat en we hebben mooi voetbal gebracht, zeker de eerste 25 minuten." Lees verder »

RSCA volgt Spanjaard

RSCA volgt Spanjaard

Anderlecht zou volgens enkele bronnen een nieuwe rechtsachter op het oog hebben. Het gaat om de 29-jarige Spanjaard Juan Velasco die nog tot 2007 onder contract ligt bij zijn huidige club Atletico Madrid. Lees verder »

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Westerlo, het blijft voor Anderlecht een harde noot om te kraken. En al de blessures en de schorsing van Vanden Borre maakt het er niet makkelijker op voor Franky Vercauteren. Live op Sporza - Canvas vanaf 17.45. Lees verder »


 19-08-2006 
 18-08-2006 

Anderlecht zondag naar Westerlo

Anderlecht zondag naar Westerlo

Westerlo is de afgelopen jaren geen makkelijke tegenstander geweest voor Anderlecht. De trainer weet dat het een zware wedstrijd zal worden, maar de 3 punten moeten mee naar het Astridpark. Lees verder »

Eerste werkdag voor Zetterberg

Eerste werkdag voor Zetterberg

Zetterberg is gisteren van start gegaan als scout bij Anderlecht. De Zweed zal voortaan verantwoordelijk zijn voor de Belgische en Scandinavische markt. Op termijn zou hij teammanager van de eerste ploeg worden. Lees verder »

Perisic niet naar Anderlecht

Perisic niet naar Anderlecht

Ivan Perisic, de 17-jarige aanvallende middenvelder uit Kroatië heeft besloten om niet naar Anderlecht te gaan. Hij tekende zopas een contract voor vier jaar bij het Franse FC Sochaux. Lees verder »

Nieuws van de internationals

Nieuws van de internationals

Gisteren vonden enkele interlands plaats waarin ook Anderlechtspelers actief waren. Eén van hen was Ahmed Hassan, die met de Egyptische nationale ploeg met 0-2 onderuit ging tegen Uruguay. Lees verder »

Kolar test in Frankrijk

Kolar test in Frankrijk

Martin Kolar, middenvelder op overschot bij Anderlecht, verblijft momenteel in Frankrijk. Hij zal er testen voor tweedeklasser Ajaccio, waar Ruud Krol trainer is. Eerder testte hij al voor het Griekse Iraklis, maar zonder succes. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zondag staat de wedstrijd tegen Westerlo op het programma en het ziet er naar uit dat Franky toch een paar spelers zal kunnen recupereren. Enkele spelers moeten wel nog terugkeren van hun interlandverplichting. Lees verder »

Lamah hoopt op een doorbraak

Lamah hoopt op een doorbraak

De 18-jarige Roland Lamah is één van de jongeren die op punt staat door te breken dit seizoen. De aanvaller zit al een tijd in de kern van Anderlecht en mocht een eerste keer invallen tegen Germinal Beerschot. Lees verder »

 17-08-2006 

Alaves brengt bod uit op Mbo

Alaves brengt bod uit op Mbo

Volgens de Spaanse spelersmakelaar Sierra Alvarez, heeft Alaves een officieel bod uitgebracht bij Anderlecht op Mpenza. De Spaanse club is bereid één miljoen euro te betalen en Mpenza voor één seizoen onder contract te leggen Lees verder »

Van Damme geschorst tegen Moeskroen

Van Damme geschorst tegen Moeskroen

Jelle Van Damme zal er in en tegen Moeskroen niet bij zijn nadat hij een rode kaart had opgelopen tegen STVV. Van Damme wordt slechts 1 match geschorst en zal dus in de topper tegen Brugge aanwezig zijn. Lees verder »

Wie wordt de nieuwe rechtsachter?

Wie wordt de nieuwe rechtsachter?

Al heel wat kandidaten voor de rechtsachterpositie passeerden de revue in Anderlecht, maar dat leverde tot nu toe nog niets concreets op. Manager Herman Van Holsbeeck vreest zelfs dat het moeilijk zal worden om iemand te vinden. Lees verder »

 16-08-2006 

Legear: "Ik wil altijd depanneren"

Legear:

Jonathan Legear oogstte veel lof na zijn prestatie op de rechtsachterpositie tegen Panathinaikos, maar Vercauteren ziet in hem geen rechtsback. Legear deelt dezelfde mening, maar wil de ploeg altijd depanneren op die positie. Lees verder »

Bood Levante op Mpenza?

Bood Levante op Mpenza?

Spaanse bronnen berichten dat Levante een bod uitbracht op Mbo Mpenza van 1,25 miljoen euro, maar bij Anderlecht weet men voorlopig van niets. Heel wat clubs informeerden al, maar de meeste clubs willen de spits enkel huren. Lees verder »

De jeugd blijft winnen

De jeugd blijft winnen

Anderlecht heeft nu ook het internationale preminiementornooi wisselbeker Bart De Wispelaere op zijn naam geschreven. Eerder dit weekend wonnen ook de miniemen en kadetten van paars-wit al een internationaal tornooi. Lees verder »

 15-08-2006 

Beloften geven het goede voorbeeld

Beloften geven het goede voorbeeld

De jonge Rode Duivels hebben deze avond het goede voorbeeld gegeven door te gaan winnen van Frankrijk. Het oefenduel eindigde met het kleinste verschil: 0-1, dankzij een doelpunt van Yulu-Matondo in de 70ste minuut. Lees verder »

Forfaitscore tegen Grimbergen

Forfaitscore tegen Grimbergen

Anderlecht won deze namiddag op het veld van Grimbergen met zware 0-5 cijfers. Boateng, Mbo Mpenza, Allagui, Nicolas Frutos en Mémé Tchite zorgden voor de Brusselse doelpunten. Lees verder »

 14-08-2006 

Morgen tegen Grimbergen

Morgen tegen Grimbergen

Morgen speelt RSCA een oefenwedstrijd tegen Grimbergen. Franky kan op verschillende spelers geen beroep doen wegens de interland van de Duivels nu woensdag tegen Kazachstan. De aftrap heeft plaats om 16u in het Prinsenbosstadion. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vandaag hielden de spelers het in de voormiddag op een looptraining en in de namiddag trokken ze naar Neerpede waar ze in de gietende regen enkele wedstrijdjes afwerkten. Frutos werkte de ganse training af en is weer volledig fit. Lees verder »

Ticketing opent zijn deuren

Ticketing opent zijn deuren

De nieuwe locatie van de ticketing van Sporting Club Anderlecht is vandaag geopend. Tickets kunnen nu verkregen worden waar vroeger de fanshop was. Er zal, door de ruimere locatie, veel klantvriendelijker gewerkt kunnen worden. Lees verder »

"Het moet onmiddellijk koekenbak zijn!"

Overmorgen beginnen de Rode Duivels aan hun reeks kwalificatiematchen voor het EK 2008. Na de afwezigheid van de Duivels op het EK in Portugal en het WK in Duitsland moeten ze zich nu herpakken. Aanvoerder Goor is duidelijk. Lees verder »

Pujol bezoekt ex-ploegmaats

Pujol bezoekt ex-ploegmaats

Deze voormiddag was er opmerkelijk bezoek in het Vanden Stockstadion. Grégory Pujol bracht tijdens de looptraining zijn ex-ploegmaats een bezoekje. De Franse spits is momenteel actief bij bij de Franse club Sedan. Lees verder »

Anderlecht wint ook miniementornooi

Anderlecht wint ook miniementornooi

De miniemen van Anderlecht hebben in Bierbeek het internationale tornooi al voor de zesde keer gewonnen. In de finale versloeg het Lierse met 5-2. Aan het tornooi namen bijna alle Europese grootmachten deel. Lees verder »

Anderlecht wint Europees Kadettentornooi

Anderlecht wint Europees Kadettentornooi

De Kadettenploeg van Anderlecht heeft in Overijse het Europees Kadettentornooi gewonnen. Het won de laatste wedstrijd met 7-1 tegen de kadetten van Beveren. Anderlecht won het tornooi al tweemaal en bleek ook nu het sterkste team. Lees verder »

 13-08-2006 
 12-08-2006 

Schollen waarschijnlijk 1 week out

Schollen waarschijnlijk 1 week out

De liesblessure van Davy Schollen valt mee. De doelman zou slechts 1 week out zijn. Schollen raakte donderdag geblesseerd, en moest zo forfait geven voor de oefenwedstrijd van RSCA tegen Panathinaikos en voor de Rode Duivels. Lees verder »

Lazio Roma nodigt RSCA uit

Lazio Roma nodigt RSCA uit

De Italiaanse topclub Lazio Roma heeft RSC Anderlecht uitgenodigd om op 3 september oefenwedstrijd af te werken. De Italiaanse competitie begint enkele dagen later, en Lazio ziet in Anderlecht een geschikte oefenpartner. Lees verder »

RD: Amper negen spelers op eerste training

RD: Amper negen spelers op eerste training

De eerste training van de Rode Duivels als voorbereiding voor het duel tegen Kazachstan zit er op. Amper 9 spelers kwamen opdagen: De Vlieger, De Decker, Defour, Dembele, Geraerts, Goor, Van Damme, Vanden Borre en Vandenberghe. Lees verder »

Twijfels over broer Boussoufa

Twijfels over broer Boussoufa

De broer van Mbark Boussoufa mocht ook mee naar Griekenland maar moest 90 minuten op de bank blijven zitten. Hij test op dit ogenblik bij Anderlecht tot aan de match tegen Grimbergen. Lees verder »

Anderlecht: "Legear geen rechtsback"

Anderlecht:

Ondanks de lovende woorden in de pers over Legear tijdens de wedstrijd tegen het Griekse Panathinaïkos over zijn prestaties op de rechterflank, blijft Vercauteren duidelijk: hij wil een echte rechtsback. Lees verder »

AS Roma laat oog vallen op Baseggio

AS Roma laat oog vallen op Baseggio

Het Italiaanse AS Roma zou volgens de plaatselijke pers sterk geïnteresseerd zijn in Walter Baseggio. AS Roma wil Alou Diarra inlijven als spelverdeler, maar ook Olympique Lyon wil Diarra. Baseggio zou een alternatief zijn. Lees verder »

 11-08-2006 

Oproep: Verrassing voor Munaron

Oproep: Verrassing voor Munaron

Jacky Munaron, de keeperstrainer en levende legende van Anderlecht wordt 50 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag zal er voor de wedstrijd tegen Club Brugge op 27 augstus voor een verrassing gezorgd worden door zijn kinderen. Lees verder »

Schollen geeft forfait voor Rode Duivels

Schollen geeft forfait voor Rode Duivels

Davy Schollen ondervindt te veel hinder van een lichte liesblessure en gaf forfait voor de match van volgende week woensdag tegen Kazachstan. Hij wordt door bondscoach Vandereycken vervangen door Brian Vandenbussche (Heerenveen). Lees verder »

Transfer rechtsachter zit in het slop

Transfer rechtsachter zit in het slop

De zoektocht naar een rechtsachter verloopt moeilijker dan verwacht. Lamey mag niet weg van PSV, en overtuigde Anderlecht ook niet. Er komt dus ook geen bod. De andere pistes worden wellicht ook niets, wegens te hoge vraagprijzen. Lees verder »

Rode Duivels: lichte blessure De Decker

Rode Duivels: lichte blessure De Decker

Wim De Decker, die opgeroepen was ter vervanging van Gill Swerts, heeft nu zelf last van een lichte blessure. De speler viel tijdens een training op z'n schouder. Zijn selectie komt normaal gezien niet in gevaar. Lees verder »

 10-08-2006 

Schollen blijft in België

Schollen blijft in België

Anderlecht vertrok deze ochtend naar Griekenland voor het vriendschappelijk duel, maar zonder doelman Davy Schollen. Hij heeft last van een liesblessure. De medische staf zal beslissen of hij met de Rode Duivels kan spelen. Lees verder »

120ste interland voor Ahmed Hassan

120ste interland voor Ahmed Hassan

De selectie van Ahmed Hassan voor de oefeninterland van Egypte tegen Uruguay zorgt ervoor dat zijn teller op 120 komt te staan. De speler is dan ook zeer trots op wat hij tot dusver bereikte met de Egyptische nationale ploeg. Lees verder »

Leiva: "Natuurlijk ben ik ontgoocheld"

Leiva:

De Argentijnse aanwinst Christian Leiva zal waarschijnlijk deze avond in actie komen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panathinaikos. Voor de middenvelder wordt het dé gelegenheid om zich in de ploeg te werken. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Mpenza moet blijven"

Van Holsbeeck:

Gisteren trok Mbo Mpenza aan de alarmbel en drong aan op een vertrek. Volgens Franky Vercauteren is er geen plaats meer in de kern van Anderlecht voor Mpenza, maar manager Van Holsbeeck denkt daar totaal anders over. Lees verder »

Piste Strasser opgeborgen

Piste Strasser opgeborgen

Anderlecht volgde ook de Luxemburgse verdediger Jeff Strasser van het Duitse Mönchengladbach. Toch heeft manager Van Holsbeeck aangekondigd dat ze de Luxemburger niet langer zullen scouten. Lees verder »

Blessurenieuws: Frutos en Serhat weer fit

Blessurenieuws: Frutos en Serhat weer fit

De paars-witte ziekenboeg loopt stilaan leeg, want zowel Nicolas Frutos als Serhat Akin konden gisteren een training met de groep afwerken. Ze reizen evenwel niet mee naar Griekenland, voor de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. Lees verder »

Salou Rode Duivel

Salou Rode Duivel

Ibrahim Salou (Club Brugge), die binnen enkele weken officieel Belg is, heeft de knoop doorgehakt: hij kiest voor de Belgische nationale ploeg. Hij zal dus niet voor zijn geboorteland Ghana spelen. Lees verder »

Rode Duivels kennen hun scheidsrechter

Rode Duivels kennen hun scheidsrechter

Volgende woensdag is het D-day voor de Rode Duivels want staat er de kwalificatiewedstrijd tegen Kazakstan op het menu. De spelers weten nu ook wie hun scheidsrechter is, met name de Noord-Ier Mark Courtney. Lees verder »

 09-08-2006 

Selectie voor Panathinaikos

Selectie voor Panathinaikos

Franky Vercauteren maakte vandaag een selectie van 21 spelers bekend die morgen het Griekse Panathinaikos partij zal geven tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Vrijdagavond keren de Anderlechtspelers terug uit Griekenland. Lees verder »

Kompany: "Ik ben zeer ambitieus hier"

Kompany:

Vincent Kompany verliet Anderlecht deze zomer voor ongeveer 8 miljoen euro, maar hij heeft zich zijn overgang naar Hamburg nog geen seconde beklaagd. "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière", reageert de verdediger. Lees verder »

 08-08-2006 

Nieuws van het trainingsveld

Nieuws van het trainingsveld

De spelers die geen interlandverplichtingen hadden, moesten vandaag twee trainingen afwerken. Ook evalueerde de medische staf hoe de blessures van Frutos, Serhat, Biglia, Pareja, Proto, Van Steenberghe en Tiote evolueren. Lees verder »

Commotie rond scheidsrechter blijft

Commotie rond scheidsrechter blijft

De ophef die er ontstaan is tijdens en na de match RSCA – GBA blijft nazinderen. Zo zou Colemonts in januari een negatieve evaluatie gekregen hebben. Colemonts is trouwens een scheids uit de B-categorie. Lees verder »

 07-08-2006 

Blessurenieuws en opgeroepen spelers

Blessurenieuws en opgeroepen spelers

Dit weekend zijn er geen wedstrijden gepland in de hoogste voetbalklasse en dat is maar goed ook want heel wat spelers hebben last van blessures. Deze week rust komt dus al goed op tijd, al is er nog de match tegen Panathinaikos. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik walg hiervan"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre kreeg tegen Germinal Beerschot rood in de eerste helft, en baalde dan ook na de wedstrijd. "Dit is vervelend voor de ploegmaats. Ik walg hier echt van, die kaart was absoluut onlogisch", foeterde hij. Lees verder »

Wedstrijden van Anderlecht verplaatst

Wedstrijden van Anderlecht verplaatst

Vandaag maakte de Belgische voetbalbond bekend dat enkele wedstrijden in de Jupiler League gewijzigd worden. Voorlopig zijn ook drie wedstrijden van Anderlecht verplaatst, op de vijfde, zesde en zevende speeldag. Lees verder »

Selectie België - Kazachstan

Selectie België - Kazachstan

Enkele minuten geleden maakte bondscoach René Vandereycken zijn 20-koppige selectie bekend voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Kazachstan. Die vindt op 16 augustus plaats in het Constant Vanden Stock stadion. Lees verder »

Franse interesse voor Kolar

Franse interesse voor Kolar

De transfer van Martin Kolar naar het Griekse Iraklis ging uiteindelijk niet door, maar nu ligt er een andere piste open voor de Tsjech. De Franse tweedeklasser Ajaccio, waar Ruud Krol coach is, wil de middenvelder inlijven. Lees verder »

Deschacht: "Penalty was compensatie"

Deschacht:

Over de fout op Mbark Boussoufa, die een penalty opleverde, werd al heel wat gediscussieerd. Beerschot had het over een cadeau van de ref, Boussoufa zelf vond de penalty terecht. Olivier Deschacht heeft zo zijn eigen mening. Lees verder »

Scheidsrechter vergat kaarten

Scheidsrechter vergat kaarten

Het debuut van scheidsrechter Laurent Colemonts in de eerste klasse was al onmiddellijk omstreden. Hij gaf rood en een vrij goedkope penalty aan Anderlecht, maar vergat tijdens de rust dan ook nog zijn kaarten in de kleedkamers. Lees verder »

Hassan: "Niet aangeduid als penaltynemer"

Hassan:

Indien er een strafschop gefloten wordt, dan blijft er steeds de vraag: wie neemt hem? Toen Zetterbeg nog in het elftal stond, was hij de vaste penaltynemer. Maar nu hij speler-af is, is er bij velen nog geen duidelijkheid. Lees verder »

Boussoufa: "Terechte strafschop"

Boussoufa:

Als we iemand moeten bedanken na de wedstrijd, is het zeker Mbark Boussoufa. Hij lag aan de basis van de penaltygoal van Hassan. De pers en tegenstanders vinden dat Anderlecht een cadeau gehad heeft, de speler zelf niet. Lees verder »

 06-08-2006 

Lamey mag niet weg van PSV

Lamey mag niet weg van PSV

Anderlecht kan de zoektocht naar een rechtsback verder zetten. PSV heeft namelijk besloten dat de verdediger de club niet mag verlaten. "Ik wil Lamey graag houden, we hebben weinig backs", verklaart Ronald Koeman aan de pers. Lees verder »

 05-08-2006 

Vercauteren: "Eerste helft was slecht"

Vercauteren:

Franky Vercauteren was gelukkig met de overwinning maar zeker en vast niet hoe die er gekomen is. "De eerste helft was gewoonweg slecht", zegt de trainer. "De opgelegde taken werden gewoonweg niet uitgevoerd." Lees verder »

Biglia wil herkansing tegen GBA

Biglia wil herkansing tegen GBA

Door de rode kaart van Van Damme in de wedstrijd tegen STVV werd Lucas Bigla vroegtijdig gewisseld. Dat hij er niet zwaar aan tilt is geweten, wel is de Argentijn onder de indruk van het niveau van de Belgische competitie. Lees verder »

Bond wil terug naar Heizel

Bond wil terug naar Heizel

Het lijkt er op dat de Rode Duivels wellicht terug wedstrijden in het Heizelstadion zullen afwerken. Sinds het contract met de stad Brussel verbroken is, spelen de Duivels in clubstadions. Lees verder »

Ook loketten voor bezoekers dicht

Ook loketten voor bezoekers dicht

Ondanks dat er in het vak voor de bezoekers nog enkele plaatsen onbezet blijven, zullen deze vrije plaatsen niet meer te koop aangeboden worden. Ook de verkoop van tickets tegen Lokeren en Gent loopt als een trein. Lees verder »

Transfer van Kolar gaat niet door

Transfer van Kolar gaat niet door

Kolar testte deze week bij de Griekse club Iraklis, maar dat leidde tot niets. Anderlecht zou hem een jaar uitlenen, met een optie tot aankoop. Maar volgens de Griekse trainer past Kolar niet meer in het gewenste profiel. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Een hele eer"

Van Holsbeeck:

Ook Van Holsbeeck vindt de uitnodiging van Real een hele eer. "Het is gegaan via clubmanager Serrano, een oude rakker die door de nieuwe voorzitter opnieuw naar Real Madrid is gehaald. Hij kent Michel verschueren goed." Lees verder »

 04-08-2006 

Vercauteren maakt selectie bekend

Vercauteren maakt selectie bekend

Vercauteren heeft de namen bekend gemaakt die deel uitmaken van de 19-koppige selectie tegen Germinal Beerschot. Na de training vertrok de ploeg op afzondering. Tevens is er ook nieuws van enkele geblesseerde spelers. Lees verder »

Lamah in rijtje Europese toptalenten

Lamah in rijtje Europese toptalenten

Het EK was geen succes voor de Belgische beloften, maar toch haalt één speler het rijtje van tien Europese toptalenten dat door de UEFA is opgesteld. Anderlechtenaar Roland Lamah is volgens de Europese voetbalbond een rastalent. Lees verder »

Piste Lamey blijft open

Piste Lamey blijft open

Anderlecht twijfelt nog of het een bod gaat uitbrengen op Michael Lamey, men gaat wel de verdediger opnieuw bekijken zaterdag in het oefenduel tegen Nürnberg en op 13 Augustus tegen Ajax. Lees verder »

Anderlecht hoopt op Standard

Anderlecht hoopt op Standard

Als Standard zich ten koste van het Roemeense Steaua Boekarest plaatst voor de Champions League, is dat goed nieuws voor Anderlecht. Steaua heeft namelijk een hogere Europese coëfficient dan Anderlecht. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De Argentijn Biglia kreeg verzorging wegens een bloeduitstorting. Frutos en Proto (knie), Pareja (dij), Tiote (contractuur) en Jan Van Steenberghe, die last heeft aan de voet, trainden individueel. Lees verder »

Goor: "Brugge is kandidaat voor de titel"

Goor:

Als het van de supporters afhangt, verplettert Anderlecht dit seizoen de concurrentie. Maar Goor is daar niet van overtuigd en ziet Brugge als een grote kandidaat voor de titel. "Het is 50-50", verklaart de nieuwe aanvoerder. Lees verder »

Serkan Akin wordt prof

Serkan Akin wordt prof

Serkan Akin, broer van Serhat Akin, heeft zijn eerste profcontract getekend bij R.S.C. Anderlecht. Serhat (knie) streek na een lange revalidatie in Duitsland terug neer in Anderlecht. Voorlopig zal hij individueel trainen. Lees verder »

Mark De Man geopereerd

Mark De Man geopereerd

Mark De Man werd op donderdag 3 augustus geopereerd aan zijn enkel, de operatie verliep vlot en er traden geen complicaties op. De verdediger zal ongeveer 2 maanden buiten strijd zijn. Lees verder »

Zitka: "Ik denk alleen aan nu"

Zitka:

Sinds de blessure van Proto is Daniël Zitka de vaste waarde in het doel van Anderlecht. Maar straks keert Proto terug uit blessure en mag hij meer dan waarschijnlijk naar de bank verhuizen. De Tsjech zelf denkt daar nog niet aan. Lees verder »

 03-08-2006 

Anderlecht tegen Real Madrid

Anderlecht tegen Real Madrid

Anderlecht zal de tegenstander zijn van Real Madrid in de trofee van Bernabeu, woensdag 23 augustus, die dient om de nieuwe ploeg, getraind door de eveneens nieuwe Fabio Capello (Ex-Juventus) voor te stellen. Lees verder »

"We moeten Hassan intensief begeleiden"

Van Holsbeeck is fier op de transfers die hij gerealiseerd heeft. Vooral op Hassan, die Anderlecht verkoos boven enkele Spaanse en Engelse ploegen. Herman bevestigt dat er integratieproblemen waren maar die zijn van de baan. Lees verder »

Boussoufa in Studio 1

Boussoufa in Studio 1

Zondagavond ontvangt Frank Raes in Studio 1 Mbark Boussoufa. Hij zal er napraten over de wedstrijd tegen GBA en het hebben over zijn toekomst bij paars-wit. Studio 1, zondag 6 augustus om 22.40 uur op Eén. Lees verder »

Abonnementen uitverkocht

Abonnementen uitverkocht

Via de officiële website laat Anderlecht weten dat al de abonnementen verkocht zijn. En net als de topper tegen Brugge, is nu ook de wedstrijd tegen Germinal Beerschot volledig uitverkocht. Lees verder »

Deschacht lucht zijn hart

Deschacht lucht zijn hart

Enkele dagen terug kwam de pers naar buiten met het feit dat Deschacht mogelijk een rol zal spelen in de centrale verdediging. Maar de verdediger zelf prefereert de linkachter om daar de beste te worden. Lees verder »

 02-08-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De Argentijn Biglia kreeg tijdens de training een stevige trap op de knie en de enkel maar ernstig lijkt het niet te zijn. Mbo hervatte de groepstraining en Frutos traint vanaf deze middag terug mee. Lees verder »

Mbokani aangekomen in Anderlecht

Mbokani aangekomen in Anderlecht

Dieumerci Mbokani is vandaag aangekomen en vatte onmiddellijk de training aan. Later zal hij nog medische tests afleggen. Deze Congolese spits tekende midden juni een contract voor 1 jaar bij paars-wit. Lees verder »

Gent - Anderlecht op zondag 19/11

Gent - Anderlecht op zondag 19/11

Vanwege de veiligheid heeft burgermeester Beke van Gent besloten om o.a. de wedstrijd AA Gent - RSC Anderlecht op zondag 19/11 om 13u00 te laten plaatsvinden. Normaal gezien was de wedstrijd op zaterdag 18/11. Lees verder »

Van Damme gelukkig bij Anderlecht

Van Damme gelukkig bij Anderlecht

Ondanks de problemen die Jelle Van Damme heeft in zijn woonplaats, is hij dolgelukkig bij Anderlecht. "Het is lang geleden dat ik me zo goed voelde. Ik wil hier een vaste waarde worden", verklaart hij aan de pers. Lees verder »

Kijkoperatie voor De Man

Kijkoperatie voor De Man

Donderdag ondergaat Mark De Man een kijkoperatie aan de enkel. Hoe lang de verdediger effectief uit zal zijn is nog niet geweten. Verwacht wordt van 6 weken tot 3 maand. Lees verder »

Van Damme verhuist naar Pajottenland

Van Damme verhuist naar Pajottenland

Jelle Van Damme is de beledigingen van anti-Anderlechtsupporters in zijn woonplaats Lokeren grondig beu. Hij heeft dan ook besloten te verhuizen en is nu op zoek naar een rustige woonst in het Pajottenland. Lees verder »

Foutje Kompany nekt Hamburg

Foutje Kompany nekt Hamburg

Was hij in zijn eerste match voor Hamburg nog de held, dan is hij nu de anti-held. Mede door een foutje van Kompany verloor Hamburg van Bremen in de halve finale van de Liga Pokal in Duitsland. Lees verder »

 01-08-2006 

Kolar voor een jaar naar Iraklis

Kolar voor een jaar naar Iraklis

Het bestuur van paars-wit heeft eindelijk een oplossing gevonden voor Martin Kolar. De Tsjech had toestemming gekregen van Anderlecht om uit te kijken naar een andere club, maar dan alleen op huurbasis. Lees verder »

Mbo krijgt rust, Tiote niet tegen GBA

Mbo krijgt rust, Tiote niet tegen GBA

Mbo heeft enkel in de voormiddag een individuele training moeten afleggen. De spits liep tegen de reserven van STVV een contractuur op. Tiote ging op controle, daaruit is gebleken dat zijn verrekking nog niet helemaal genezen is. Lees verder »

6000 abonnementsaanvragen geweigerd

6000 abonnementsaanvragen geweigerd

Dat het aantal verkochte abonnementen dit jaar nog nooit zo hoog was als andere jaren is wellicht niemand ontgaan. De ticketingdienst van Anderlecht heeft zo'n 6000 aanvragen moeten weigeren. Er zijn nu 21500 abonnementen verkocht Lees verder »

Keeper Daniel Zitka opgelucht

Keeper Daniel Zitka opgelucht

Zitka kreeg tijdens de openingspartij twee treffers rond de oren en werd eens ter hulp gesneld door de paal. De Tsjech haalde na de wedstrijd opgelucht adem. "Met STVV hebben we al 1 aartsmoeilijke verplaatsing achter de rug." Lees verder »

Anderlecht mag Pantsil vergeten

Anderlecht mag Pantsil vergeten

Anderlecht mag de piste Pantsil nu defitinief opbergen. De Ghanees tekent een contract voor 4 jaar bij West Ham. West Ham betaalt de club van de 25-jarige speler ongeveer 1,5 miljoen euro. Lees verder »

Competitiewedstrijden verboden in juli

Competitiewedstrijden verboden in juli

Hoewel de eerste speeldag al achter de rug is, verbiedt het bondsreglement competitiewedstrijden in de maand juli. Toch maakt Robert Sterckx van de Profliga zich geen zorgen over het bewuste artikel V/17 van de voetbalbond. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws van de blessurebank: de revalidatie van Frutos verloopt vlot en zijn knie is praktisch helemaal genezen. Pareja en Proto mogen beetje bij beetje zwaardere revalidatie-oefeningen doen. Lees verder »

Anderlecht heeft verdediger op oog

Anderlecht heeft verdediger op oog

Het lijkt erop dat het bestuur een speler op het oog heeft die het wil aantrekken om de rechtsback te versterken. Maar de beslissing wordt uitgesteld tot de terugkeer van Vanden Stock donderdag. Lees verder »

Operatie voor De Man

Operatie voor De Man

Geen goed nieuws betreffende de enkel van Mark De Man. De speler vreesde er zelf al voor en de dokter heeft bevestigd dat een operatie noodzakelijk is. De speler zal zeker 2 maand out zijn. Lees verder »

Wilhelmsson even in het land

Wilhelmsson even in het land

Opvallende bezoeker gisteren in Neerpede: Christian Wilhelmsson kwam enkele zaken afhandelen en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ex-ploegmaats goedendag te zeggen. Voor Chippen begon de competitie ook op vrijdag. Lees verder »