Archieven

 31-08-2017 

Officieel: Josué Sa vier jaar bij Anderlecht

Officieel: Josué Sa vier jaar bij Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft de komt van Josué Sa afgerond. De Portugese verdediger tekent een contract voor vier jaar bij de landskampioen. De 25-jarige Sa komt van Vitória Guimarães, waar hij aanvoerder was. "Ik ben heel blij met deze stap in mijn carrière", klinkt het in een eerste reactie. Lees verder »

Wie gaat er nog vertrekken?

Wie gaat er nog vertrekken?

TRANSFERS Vanavond om middernacht sluit de transfermarkt. Op inkomend vlak mogen we met Josué Sa en een linksback nog twee spelers verwachten en misschien komt er nog een verrassing. Maar welke spelers kunnen er nog vertrekken? Lees verder »

Josué Sa, een type-Pareja

Josué Sa, een type-Pareja

TRANSFERS De Portugees Josué Sa landde gisteren op Zaventem om zijn transfer naar Anderlecht te finaliseren. Hij onderhandelde twee uur in het bureau van Herman Van Holsbeeck en ook René Weiler was bij dit gesprek aanwezig.  Lees verder »

Vandaag nog nieuwe linksback?

Vandaag nog nieuwe linksback?

TRANSFERS De transfer van Robert Beric is rond, die van Josué Sa bijna en mogelijk komt er vandaag nog een derde aanwinst voor Anderlecht. Paars-wit is nog op zoek naar een linksback om een oplossing te hebben wanneer er iets gebeurt met Ivan Obradovic. Lees verder »

Dauda naar A-kern?

Dauda naar A-kern?

JEUGD Anderlecht wil de concurrentie onder de aanvallers aanscherpen en zou daarom overwegen om Mohammed Dauda over te hevelen naar de A-kern. De jonge Ghanees scoorde dit seizoen bij de U21 al vier keer in zes wedstrijden. Lees verder »

Thelin tekent vijfjarig contract

Thelin tekent vijfjarig contract

TRANSFERS In Het Nieuwsblad bevestigt de manager van Isaac Kiese Thelin dat de Zweed een contract voor vijf seizoenen (vier + één) getekend heeft bij Anderlecht. Hij noemt het een grote deal. "We zijn hier fier op. Dit duidt op vertrouwen van Anderlecht in mijn speler", zo zegt hij. Lees verder »

 30-08-2017 

Josué Sa als opvolger van Bram Nuytinck?

Josué Sa als opvolger van Bram Nuytinck?

TRANSFERS Volgens de Portugese pers heeft Anderlecht zijn nieuwe verdediger beet: de 25-jarige Josué Sa van Vittoria Guimaraes. Sa is kapitein en dus logischerwijs ook titularis bij de Portugezen en wordt uitgespeeld en centrale verdediger. Hij genoot zijn opleiding bij Sporting Portugal. Lees verder »

Anderlecht wil Harbaoui houden

Anderlecht wil Harbaoui houden

TRANSFERS Nu Isaac Kiese Thelin en Sylvère Ganvoula worden uitgeleend en Lukasz Teodorczyk mogelijk ook nog vertrekt, wil Anderlecht Hamdi  Harbaoui niet langer van de hand doen. De speler zelf hoopt wel op een transfer.  Lees verder »

Teodorczyk wil niet vertrekken

Teodorczyk wil niet vertrekken

TRANSFERS Door de komst van Robert Beric dreigt Lukasz Teodorczyk naast de ploeg te vallen. Omdat Anderlecht vreest dat de Pool hier niet goed mee zal omgaan, wil het hem nog snel verkopen. Alleen ziet Teodorczyk dat niet zitten. Hij wil graag blijven. Lees verder »

Beric: "Bij dat ik naar Anderlecht kom"

Beric:

TRANSFERS - INTERVIEWS Robert Beric landde gisteren op Zaventem en stond er meteen de aanwezige pers te woord. De spits verklaarde veel zin te hebben in Anderlecht en verzekerde iedereen dat hij zware knieblessuer volledige verleden tijd is. Ook over het Facebook-bericht dat hij triest is om Saint-Étienne te verlaten, had hij iets te zeggen. Lees verder »

Stilte rond transfer Dendoncker

Stilte rond transfer Dendoncker

TRANSFERS Het ziet er steeds meer naar uit dat de transfer van Leander Dendoncker naar Monaco op niets zal uitdraaien. Dendoncker geldt als alternatief voor Fabinho, maar Monaco wil na Kylian Mbappé geen tweede sterkhouder naar PSG laten vertrekken. Lees verder »

 29-08-2017 

Capel en Anderlecht gaan uit elkaar

Capel en Anderlecht gaan uit elkaar

TRANSFERS Diego Capel is niet langer een speler van Anderlecht. "Mijn tijd bij Anderlecht zit erop. Het is tijd om nieuwe uitdagingen op te zoeken", zo laat de Spanjaard weten via Twitter. Hij richt ook een uitgebreid woord van dank aan de supporters. Lees verder »


 28-08-2017 

Officieel: Svilar is van Benfica

Officieel: Svilar is van Benfica

TRANSFERS De transfer van Mile Svilar naar Benfica is rond. De 18-jarige doelman tekent in Lissabon een contract voor vijf seizoenen en krijg er rugnummer 1. "Dit is een juiste beslissing", zo vertelt Svilar op de website van zijn nieuwe club. Lees verder »

Opinie: grijs, zoals de nieuwe truitjes

Opinie: grijs, zoals de nieuwe truitjes

WEBSITE - OPINIES

'Niet tevreden, geld terug': mocht Anderlecht dit credo hanteren, de club stevende af op het faillissement. Het voorbije jaar is ons zoveel beloofd (vooral in de periode dat de abonnementen verkochten worden, toeval?), we zien er niets van terug. Erger nog: de coach maakt zich niet eens zorgen.

Lees verder »

Weiler: "Ik maak me geen zorgen"

Weiler:

INTERVIEWS Wie verwachtte een kwade of nerveuze René Weiler te zien op de persconferentie na de wedstrijd tegen Gent, kwam bedrogen uit. Zoals steeds beantwoordde de Zwitser rustig alle vragen. "Of ik me zorgen maak? Neen, de prijzen worden pas op het einde uitgedeeld." Lees verder »

Weiler wilde Kums en Sels op de bank zetten

Weiler wilde Kums en Sels op de bank zetten

WEDSTRIJDEN Matz Sels en Sven Kums stonden tegen hun ex-club AA Gent allebei in de basis, maar René Weiler was van plan om de twee op de bank te zetten, zo schrijft La Dernière Heure. Volgens de krant was Weiler tot zaterdag overtuigd om Boeckx tussen de palen te zetten. Pas zondagochtend veranderde hij van gedachten. Lees verder »

 27-08-2017 

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Met het mes op de keel betreden AA Gent en Anderlecht om 18 uur het veld van de Ghelamco Arena. Met één punt op twaalf kennen de Buffalo's een dramatische start. Anderlecht doet met vier punten niet veel beter. De verliezer gaat met donderwolken de interlandbreak in. Lees verder »

 26-08-2017 

'Anderlecht wil Origi huren'

'Anderlecht wil Origi huren'

TRANSFERS Volgens de Engelse krant The Telegraph heeft Anderlecht interesse in Divock Origi. De Rode Duivel heeft het steeds moeilijker om speelminuten te verzamelen bij Liverpool en Anderlecht zou hem willen huren. Lees verder »

Trebel raakt fit voor Gent

Trebel raakt fit voor Gent

BLESSURES Adrien Trebel miste de vorige wedstrijd door een blessure aan de adductoren, maar die lijkt verleden tijd. De middenvelder trainde gisteren mee en raakt volgens Het Laatste Nieuws fit voor morgen. Lees verder »

Verdringt Boeckx Sels uit doel?

Verdringt Boeckx Sels uit doel?

WEDSTRIJDEN Frank Boeckx vierde maandag een geslaagd wederoptreden bij de beloften en dat is ook René Weiler niet ontgaan. Na de matige competitiestart overweegt de coach om Boeckx morgen tegen Gent opnieuw tussen de palen te zetten, zo schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »

Weiler haalt Harbaoui bij wedstrijdkern

Weiler haalt Harbaoui bij wedstrijdkern

WEDSTRIJDEN Vele maanden was hij persona non grata bij René Weiler, maar kijk: daar is Hamdi Harbaoui weer. De Anderlecht-coach nam de spits op in zijn wedstrijdselectie voor de partij tegen AA Gent. Moet de Tunesiër de redder worden nu Teodorczyk en Kiese Thelin amper een bal goed raken? Lees verder »

Bruno onzeker voor AA Gent

Bruno onzeker voor AA Gent

BLESSURES Massimo Bruno heeft last van de adductoren en is onzeker voor de partij van morgen tegen AA Gent. Een domper voor de flankaanvaller: vorige week veroverde hij net een basisplaats en scoorde hij. Bovendien zou het morgen zijn honderdste wedstrijd voor Anderlecht zijn. Lees verder »

Meïté niet happig op uitleenbeurt

Meïté niet happig op uitleenbeurt

TRANSFERS"Als we Dendoncker verkopen, is een scenario mogelijk waarbij we zijn vervanger huren van de club die Leander koopt." Deze woorden sprak Herman Van Holsbeeck donderdag uit. Dendoncker naar Monaco, Meïté naar Anderlecht: de link is snel gelegd. Alleen staat Meïté hier niet voor te springen. Lees verder »

Last Minute transfer voor Teodorczyk?

Last Minute transfer voor Teodorczyk?

TRANSFERS Nog vijf dagen en de transfersmarkt sluit. Het is niet uitgesloten dat naast Leander Dendoncker ook Lukasz Teodorczyk nog vertrekt. De kloof tussen club en speler wordt steeds groter en dit weekend vinden er onderhandelingen plaats over een mogelijke transfer. Lees verder »

Svilar tekent maandag bij Benfica

Svilar tekent maandag bij Benfica

TRANSFERS Nog twee dagen en dan is het huwelijk tussen Anderlecht en Mile Svilar definitief voorbij. Volgens Het Laatste Nieuws zet de doelman maandag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Benfica. Anderlecht zou twee miljoen euro voor hem vangen. Lees verder »

Roef meteen in basiself bij Beveren

Roef meteen in basiself bij Beveren

ANDERE Amper enkele dagen na zijn overstap naar Waasland-Beveren staat Davy Roef al meteen aan de aftrap. De door Anderlecht verhuurde goalie zal vanavond tegen STVV tussen de palen staan en Merveille Goblet naar de bank verdringen. Lees verder »

Prono seizoen van start !

Prono seizoen van start !

WEBSITE Met de loting van de Champions League en de Europa League, is ook de Anderlecht-Online prono weer van start gegaan. Deelnemen aan de eerste ronde kan tot een half uur voor de aftrap van de wedstrijden op 12 september. De eindwinnaar kan zich, zoals steeds, aan een prijs verwachten net als één van de trouwste deelnemers. Lees verder »

Meïté in plaats van Dendoncker?

Meïté in plaats van Dendoncker?

TRANSFERS Het ziet er dan toch naar uit dat Leander Dendoncker Anderlecht zal verlaten voor Monaco. Een degelijke vervanger is dan ook een absolute noodzaak gezien de reeds opgelopen achterstand in de competitie en de kleppers die worden voorgeschoteld in de Champions League. Is Soualiho Meïté de oplossing voor paars-wit? Lees verder »


 25-08-2017 

Anderlecht gaat samenwerken met RWDM

Anderlecht gaat samenwerken met RWDM

JEUGD Anderlecht en RWDM slaan de handen in elkaar wat betreft het opleiden van jonge, Brusselse voetballers. Het is zelfs niet uitgesloten dat in de toekomst jonge Anderlecht-talenten naar Molenbeek trekken om ervaring op te doen in een eerste ploeg. Lees verder »

Kalender speeldag 7 tot en met 12

Kalender speeldag 7 tot en met 12

ANDERE Vandaag is de kalender bekend gemaakt van speeldag 7 tot en met 12. Nadat de 1/16de finales van de Croky Cup gespeeld zijn, zullen de exacte speelmomenten voor speeldagen 13 tot en met 18 bepaald worden. Dit zal op maandag 25 september gebeuren. Lees verder »

Walem roept Lukebakio, Faes en Leya Iseka op

Walem roept Lukebakio, Faes en Leya Iseka op

ANDERE Ook de jonge Rode Duivels komen in actie. Op dindsdag 5 september ontvangen ze Turkije in het stadion van OH Leuven. Coach Johan Walem riep Anderlecht-spelers, Wout Faes (momenteel op huurbasis bij Excelsior Rotterdam) en Aaron Leya Iseka (uitgeleend aan Zulte-Waregem) op. Ook Dodi Lukebakio Ngandoli is opgeroepen voor België, hij speelde al 1 oefeninterland met Congo, en kan dus ook nog voor België kiezen.  Lees verder »

Sels en Dendoncker opgeroepen voor Rode Duivels

Sels en Dendoncker opgeroepen voor Rode Duivels

ANDERE De Rode Duivels hebben twee interlands op het programma staan tegen Griekenland en Gibraltar. Bondscoach Roberto Martinez stelde een ruime selectie samen van 28 spelers. Daarin  is er plaats voor Matz Sels en Leander Dendoncker. Ondanks de geruchten dat Chelsea Eden Hazard niet wou laten gaan, zit ook hij bij de selectie.  Lees verder »

Svilar geland in Portugal

Svilar geland in Portugal

TRANSFERS De deal tussen Benfica en Svilar komt alsmaar dichterbij. De jonge doelman landde deze middag op de luchthaven van Portugal. Later op de dag zal hij wellicht een meerjarig contract tekenen bij Benfica.  Lees verder »

Tickets en prijzen Champions League

Tickets en prijzen Champions League

WEDSTRIJDEN - ANDERE Anderlecht maakte zonet de prijzen bekend voor de Champions League en net als de gelote ploegen, zijn ook de prijzen best pittig te noemen. Abonnees betalen tussen de 210 euro en 95 euro, niet abonnees tussen 285 euro en 105 euro, voor de drie thuiswedstrijden in de Champions League. Lees verder »

Spajic: "Europa League moet ons doel zijn"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic noemde het gevaar direct bij naam, na de Champions League loting. "Ons niet belachelijk laten maken tegen PSG en Bayern." De Serviër richt zich dan ook meteen op de derde plaats: "Een ticket voor de Europa League moet ons doel zijn. Tegen Celtic moeten we onze ambitie tonen." Lees verder »

UEFA eert Vanden Stock

UEFA eert Vanden Stock

ANDERE Roger Vanden Stock heeft in ieder geval al de Champioins League -en de Europa League trofee in zijn bezit. Zij het dan wel de miniatuurversie. Vanden Stock kreeg beide overhandigd van de UEFA, naar aanleiding van zijn dertig jaar dienst in het 'UEFA Club Competitions Committee', waar hij nu afscheid van neemt. De voorzitter wil zich meer focussen op zijn werk bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Boeckx: "Niet denken dat we kansloos zijn"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx kijkt realistisch naar de droomaffiche die RSC Anderlecht geloot heeft in de Champions League. Maar dat wil niet zeggen dat hij zijn ploeg volledig afschrijft. Een derde plaats kan mogelijk zijn. Belangrijk is dat paars-wit blijft geloven in een stunt volgens de doelman.  Lees verder »

 24-08-2017 

Wedstrijdkalender Champions League

Wedstrijdkalender Champions League

ANDERE Na de tegenstanders, zijn nu ook de speeldata bekend. Anderlecht begint zijn Champions League campagne op 12 september in de Allianz Arena van Bayern München. Op 27 september ontvangt het thuis Celtic. 18 oktober komt Paris Saint-Germain op bezoek om dan op 31 oktober te gaan spelen in het Parc des Princes.  Lees verder »

Onyekuru: "Droom die uitkomt"

Onyekuru:

INTERVIEWS Henry Onyekuru was heel blij met de loting voor de Champions League: "Een droomloting", liet hij zich ontvallen. De Nigeriaan staat dan ook te popelen om aan te slag te gaan op het Europese toneel: "Ik heb altijd al gedroomd van de Champions League." Lees verder »

"Fantastische loting voor de supporters"

INTERVIEWS RSC Anderlecht weet tegen wie het aan de bak moet in de Champions League. Met Bayern Munchen en Paris Saint-Germain krijgt het twee toppers tegenover zich, Celtic is op papier de meest haalbare tegenstander. "Een toploting voor de supporters", liet Herman Van Holsbeeck weten, "Sportief zal het heel wat moeilijker gaan." Lees verder »

Officieel: De Jong doelman bij Anderlecht

Officieel: De Jong doelman bij Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de komst van Boy de Jong bekend gemaakt. De 23-jarige zoon van keeperstrainer wordt bij de landskampioen derde doelman na Matz Sels en Frank Boeckx. Over de duur van het contract wordt niets gemeld, maar wellicht gaat het om een verbintenis van één seizoen. Lees verder »

Ganvoula wil voorlopig niet vertrekken

Ganvoula wil voorlopig niet vertrekken

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht is meer en meer geneigd om Silvère Ganvoula alsnog uit te lenen. Antwerp toont al een tijdje interesse in de Congolees, alleen ziet die een vertrek momenteel niet zitten. Indien het toch tot een tijdelijke overgang komt, heeft Antwerp de beste kaarten. Sportief directeur bij de Great Old, Luciano D'Onofrio onderhoudt goede banden met Roger Vanden Stock.  Lees verder »

Beric probeert transfer te forceren

Beric probeert transfer te forceren

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht is nog steeds in volle onderhandeling om Robert Beric, één jaar te huren van het Franse Saint-Etienne. Ook de speler zelf wil naar België komen. "Anderlecht is onze eerste keuze", bevestigde de makelaar van Beric, Amir Ruznic. Alleen wil Saint-Etienne voorlopig alleen maar verkopen voor 6 miljoen euro.  Lees verder »

Boy de Jong: "Ik kom als derde keeper"

Boy de Jong:

TRANSFERS - INTERVIEWS Boy de Jong, zoon van keepertrainer, Max de Jong, sluit vandaag aan bij RSC Anderlecht. De Jong tekende voor één jaar. Onvermijdelijk komen ook de kwatongen los, die de transfer van Boy zien als vriendjespolitiek, maar daar trekt de jonge doelman zich niets van aan: "Het is niet mijn vader die beslist heeft dat ik hier mag tekenen." Lees verder »

Lokeren toont interesse in Harbaoui

Lokeren toont interesse in Harbaoui

TRANSFERS De kans bestaat dat Hamdi Harbaoui opnieuw uitgeleend wordt aan een ex-club van de Tunesiër. Vorig seizoen was dat Charleroi, nu toont Lokeren interesse in de 32-jarige aanvaller. Bij RSC Anderlecht zal Harbaoui niet aan spelen toekomen, dus dringt een oplossing zich op. Lokeren bevestigt de interesse, maar er is nog niets concreet.  Lees verder »

Om 18u loting Champions League

Om 18u loting Champions League

ANDERE Gisterenavond werden de laatste voorrondes voor de Champions League afgewerkt. RSC Anderlecht zit in pot 3 en ontloopt zo Napoli, Tottenham, FC Basel, Olympiakos, Liverpool, AS Roma en Besiktas. Vanaf 18u begint de loting in Monte Carlo. De eerste speeldag zal op dinsdag 12 en woensdag 13 september afgewerkt worden. Lees verder »

 23-08-2017 

Doelman De Jong tekent vandaag

Doelman De Jong tekent vandaag

TRANSFERS Boy de Jong tekent vandaag een contract voor één seizoen met optie bij Anderlecht. De 23-jarige zoon van keeperstrainer Max traint straks ook een eerste keer mee. "Deze kans kon ik niet laten liggen", zo vertelt hij. Lees verder »

Antwerp wil Ganvoula

Antwerp wil Ganvoula

TRANSFERS Antwerp zoekt een vervanger voor de geblesseerde Obbi Oulare en volgens Het Laatste Nieuws is Sylvère Ganvoula één van de kandidaten. Het is echter onduidelijk wat de plannen van Anderlecht zijn met de van Westerlo overgekomen spits. Lees verder »


 22-08-2017 

Trebel traint vanaf morgen weer mee

Trebel traint vanaf morgen weer mee

BLESSURES Adrien Trebel moest de wedstrijd tegen STVV aan zich voorbij laten gaan wegens last aan de adductoren. Zijn revalidatie verloopt gunstig en normaal gezien hervat Trebel morgen de trainingen. Ondervindt te Fransman geen hinder dan zal hij inzetbaar zijn voor de wedstrijd tegen AA Gent, komende zondag. Lees verder »

Delferière en videoref voor Gent - Anderlecht

Delferière en videoref voor Gent - Anderlecht

ANDERE Komende zondag verplaatst RSC Anderlecht zich naar de Ghelamco Arena voor de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, vierde official Nathan Verboomen en de videoref. Lees verder »

Bestuur heeft goede babbel met Weiler

Bestuur heeft goede babbel met Weiler

ANDERE Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock brachten gisteren en bezoekje aan de training en hadden daar een goed gesprek met coach René Weiler. De manager en de voorzitter luisterden naar Weilers visie op de huidige problemen, maar vroegen ook een reactie. Lees verder »

Benfica betaalt twee miljoen euro voor Svilar

Benfica betaalt twee miljoen euro voor Svilar

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck vertelde gisteren dat hij bijna een oplossing heeft voor Mile Svilar en zoals verwacht komt deze oplossing uit Portugal. Het Laatste Nieuws vernam van Portugese bronnen dat Benfica twee miljoen euro zal betalen om de 17-jarige doelman over te nemen. Lees verder »

Sterke Boeckx houdt nul tegen Genk

Sterke Boeckx houdt nul tegen Genk

BLESSURES - JEUGD Frank Boeckx maakte gisteren zijn wederoptreden bij de U21 tegen Genk en speelde een sterke partij. Met meerdere knappe reddingen hield hij de Limburgers, met topaankoop Ingvartsen en Pozuelo, van een doelpunt. Ook Anderlecht scoorde niet, dus bleef het 0-0. Lees verder »

 21-08-2017 

Omeonga debuteert in Serie A

Omeonga debuteert in Serie A

JEUGD Het gaat hard voor Stéphane Omeonga. Een jaar geleden kreeg de Luikenaar als speler van de U21 te horen dat er geen toekomst bij Anderlecht voor hem was weggelegd, gisteren debuteerde hij in de Italiaanse Serie A. Lees verder »

Boeckx maakt wederoptreden bij U21

Boeckx maakt wederoptreden bij U21

BLESSURES - JEUGD Frank Boeckx speelt vanavond zijn eerste wedstrijd sinds hij in mei geopereerd werd aan de rug. De doelman viert zijn wederoptreden bij de U21 in een wedstrijd tegen RC Genk. Van de A-kern staan ook Sylvère Ganvoula  en Emmanuel Sowah aan de aftrap. Lees verder »

Abonnementen uitverkocht !

Abonnementen uitverkocht !

ANDERE RSC Anderlecht laat weten dat alle abonnementen voor het seizoen 2017-2018, verkocht zijn. Ook de vakken die dit jaar beschikbaar waren voor familie en studenten zijn volledig uitverkocht. Voor de komende thuiswedstrijden zijn er wel nog steeds enkele losse tickets beschikbaar aan de loketten of online. Lees verder »

Opinie: Grote kuis 2.0

Opinie: Grote kuis 2.0

OPINIES Afgelopen seizoen ging René Weiler met de grove borstel door de paars-witte kern. Wie niet meestapte in dat verhaal, ging er uit. Maar als er vorig jaar een schifting gebeurde op gebied van mentaliteit, is er nu één nodig op vlak van kwaliteit. Lees verder »

U21 vanavond tegen KRC Genk

U21 vanavond tegen KRC Genk

WEDSTRIJDEN - JEUGD De wedstrijden blijven zich opvolgen voor de U21 van RSC Anderlecht. Vanavond verplaatsen ze zich naar de Luminus Arena voor de wedstrijd tegen KRC Genk, aftrap voorzien om 19u30. KRC Genk telt 3 punten in het klassement, ze wonnen hun eerste wedstrijd tegen Kortrijk met 0-4. Lees verder »

Geen concrete aanbiedigen voor Dendoncker

Geen concrete aanbiedigen voor Dendoncker

TRANSFERS - INTERVIEWS Leander Dendoncker is een schim van de speler van vorig seizoen op het veld. Al gaf de middenvelder gisteren al aan dat hij niet alles alleen kan op het veld. Sommige beweren dat een transfer in het hoofd van Dendoncker speelt, al wil hij dat zelf niet geweten hebben. En echte concrete aanbiedingen zijn er niet voor de speler. Lees verder »

Verschueren wellicht vandaag terug naar huis

Verschueren wellicht vandaag terug naar huis

ANDERE Michel Verschueren volgde de wedstrijd van RSC Anderlecht gisteren vanuit het ziekenhuis. De voormalige Anderlecht-manager zou last gehad hebben van een bloedvergiftiging. Na enkele onderzoeken in het ziekenhuis, waar de uitkomst goed van meeviel, mag Mister Michel vandaag wellicht terug naar huis.  Lees verder »

Gaat Anderlecht Svilar verkopen ?

Gaat Anderlecht Svilar verkopen ?

TRANSFERS - ANDERE Er beweegt vanalles rond de doelmannen bij RSC Anderlecht. Davy Roef kreeg eerder al groen licht om te vertrekken, nu blijkt dat de club zich ook neergelegd heeft bij een verkoop van Mile Svilar. Zo wil het vermijden dat hij de club verlaat gebruik makende van de voetbalwet '78. Benfica blijft geïntresseerd, wellicht komt er de komende dagen meer duidelijkheid.  Lees verder »

Anderlecht wil Thelin kwijt

Anderlecht wil Thelin kwijt

TRANSFERS Isaac Kiese-Thelin mocht gisteren nog eens in de basis starten, maar de Zweed kon niet overtuigen. Omdat paars-wit nog een spits wil halen deze mercato, probeert het Thelin te verpatsen. De spits werd aangeboden bij Waasland-Beveren. Lees verder »

 20-08-2017 

U17 wint Suning Cup

U17 wint Suning Cup

JEUGD De U17 van RSC Anderlecht hebben deze namiddag het Suning Cup Youth International Tournament, gewonnen. Ze versloegen in de finale hun leeftijdsgenoten van Inter Milaan met 2-1. Daarbovenop kreeg Rik Vercauteren de trofee van beste keeper van het toernooi. René Peeters werd verkozen tot beste coach. Van harte proficiat !! In youth we trust !! Lees verder »

Mister Michel opgenomen in ziekenhuis

Mister Michel opgenomen in ziekenhuis

ANDERE Michel Verschueren kon de wedstrijd van deze namiddag tegen Sint-Truiden, niet bijwonen. Mister Michel werd opgenomen in het UZ te Jette, dat maakte hij zelf bekend via zijn gekende twitter-account. We willen hem langs deze weg alvast een spoedig herstel toewensen !! Lees verder »

Dendoncker: "Moeten dringend weer winnen"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker zag het scorebord na afloop met lede ogen aan. "Thuis drie goals slikken, dat kan en dat mag niet", gaf Dendoncker eerlijk toe. Net als René Weiler ziet hij een gebrek aan mentaliteit in de ploeg: "We zijn de solidariteit om voor elkaar te vechten kwijt." Lees verder »

Weiler: "Moeten mentaal sterker worden"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler zag veel kansen van zijn ploeg, maar daar bleef het ook bij. "Het was niet goed", geeft de coach eerlijk toe. En hij gaf meteen ook een hint mee richting bestuur: "Er moet nog nieuw bloed bijkomen, wie of wat, daar wil ik mij niet over uitspreken." Lees verder »

Anderlecht verliest nu ook thuis

Anderlecht verliest nu ook thuis

WEDSTRIJDEN Na Charleroi vorige week, pakt ook STVV de scalp van Anderlecht. De thuisploeg kwam nog op voorsprong via Bruno maar incasseerde nadien 3 tegendoelpunten. De frommelgoal van de ingevallen Teodorczyk kwam hopeloos te laat. De Brusselaars blijven achter met 4 op 12.  Lees verder »

Saint-Etienne ziet huurovereenkomst niet zitten

Saint-Etienne ziet huurovereenkomst niet zitten

TRANSFERS - ANDERE De afgelopen wedstrijden is duidelijk geworden dat RSC Anderlecht nog wel een spits kan gebruiken. Het heeft daarvoor Robert Beric op zijn verlanglijstje staan. De Sloveen ziet een tijdelijke verhuis best wel zitten en heeft dat ook kenbaar gemaakt aan zijn huidige club Saint-Etienne. Alleen zijn die niet zo tuk om hem te verhuren, ze willen hem eigenlijk helemaal niet laten gaan.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Vanmiddag krijgt Anderlecht op de vierde speeldag STVV op bezoek. Tegen de Limburgers moet paars-wit winnen om zijn competitiestart wat kleur te geven. De landskampioen kan wellicht rekenen op Lukasz Teodorczyk, die twijfelachtig was. Lees verder »


 19-08-2017 

Najar terug tegen Lokeren ?

Najar terug tegen Lokeren ?

BLESSURES - ANDERE Andy Najar komt langzaam maar zeker dichter bij zjn terugkeer. De Hondurees trainde deze week individueel maar wil volgende week de groepstrainingen hervatten. De wedstrijd tegen Gent van volgende week zondag komt wellicht te vroeg. Maar de kans zit erin dat Najar op speeldag zes, tegen Lokeren, opnieuw inzetbaar is.  Lees verder »

Jéremy Doku bezorgd U17 opnieuw overwinning

Jéremy Doku bezorgd U17 opnieuw overwinning

JEUGD Vandaag kwamen de U17 in China in actie tegen de organistor van het tornooi Jiangsu Suning. De paars-witte jongeren wonnen hun wedstrijd met 1-0. Het was opnieuw Jéremy Doku dat voor het doelpunt zorgde en zo zijn ploeg de zege bezorgde. Morgen staat de finale op het programma tegen Inter Milaan.  Lees verder »

Mendoza terug naar Argentinië

Mendoza terug naar Argentinië

BLESSURES - ANDERE Juan Mendoza, de Argentijnse dokter die eerder ook al Nicolas Frutos en Mathias Suarez hielp na een aanslepende blessure en nu in het land was om Andy Najar te helpen, is teruggekeerd naar Argentinië. Hij blijft in contact met Najar en mochten er problemen zijn zal Mendoza terug naar België reizen.  Lees verder »

Obradovic papa van een zoontje

Obradovic papa van een zoontje

ANDERE Eind juli is Ivan Obradovic papa geworden van een zoontje. Het jongetje kreeg de naam Viktor mee. Het jongetje werd een week te vroeg geboren waardoor Obradovic niet aanwezig was bij de bevalling.  Lees verder »

Teodorczyk opgeroepen bij Polen

Teodorczyk opgeroepen bij Polen

ANDERE RSC Anderlecht ziet eind volgende week, na de wedstrijd tegen Polen, terug enkele internationals vertrekken. Na Chipciu en Stanciu voor Roemenië, en Obradovic en Uros voor Servië. Is het nu de beurt aan Lukasz Teodorczyk die opgeroepen is voor de nationale ploeg van Polen.  Lees verder »

Kara: "Een transfer kan nog altijd"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj tekende onlangs zijn verbeterd en verlengd contract, maar dat wil niet zeggen dat een transfer volledig afgesloten is. Een vertrek kan nog altijd, maar dan moet wel het hele plaatje kloppen. "Als ik voor het geld had gekozen dan zat ik nu in Turkije", verduidelijkt de Senegalees.  Lees verder »

Teodorczyk onzeker voor STVV

Teodorczyk onzeker voor STVV

BLESSURES Lukasz Teodorczyk heelft last van de schouder en is onzeker voor de wedstrijd van morgen tegen Sint-Truiden. Bedoeling is dat de Pool normaal vandaag de groepstrainingen hervat, lukt dat niet, dan komt Silvère Ganvoula bij de selectie morgen.  Lees verder »

Benfica ligt op de loer

Benfica ligt op de loer

TRANSFERS - ANDERE Zoals het er nu naar uitziet zal Mile Svilar niet meer uitkomen voor RSC Anderlecht. Een definitieve breuk tussen club en doelman lijkt onvermijdelijk. Het Portugese Benfica ziet het allemaal graag gebeuren. Svilar wil immers zijn contract verbreken via de beruchte wet van '78. Indien het zover komt, kan Benfica Svilar gratis binnenhalen. Lees verder »

Mbodj: "Tegen Sint-Truiden moet iedereen opstaan"

Mbodj:

INTERVIEWS Het was opnieuw Kara Mbodj die present tekende voor de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden nu zondag. De Senegalees weet dat zijn ploeg beter moet, maar wil nog niet van een crisis spreken. Toch heeft hij een belangrijke boodschap voor zondag: "Tegen Sint-Truiden moet iedereen opstaan." Lees verder »

Anderlecht volgt Sloveense aanvaller

Anderlecht volgt Sloveense aanvaller

TRANSFERS Volgens de Franse sportkrant L'Equipe, toont RSC Anderlecht verregaande interesse in de 26-jarige Robert Beric. De Sloveen ligt momenteel onder contract bij Saint-Etienne, die één van de tegenstanders van paars-wit was in de groepsfase van de Europa League vorig jaar. Er zouden al verkennende gesprekken geweest zijn tussen alle partijen. Lees verder »

Lichte voorkeur voor Excelsior Rotterdam

Lichte voorkeur voor Excelsior Rotterdam

TRANSFERS Davy Roef heeft van RSC Anderlecht groen licht gekregen om te vertrekken, al zal dat evenwel op huurbasis zijn. Zowel Waasland-Beveren als het Nederlandse Excelsior Rotterdam. Roef zelf blijkt een avontuur bij Exelsior te verkiezen, daar onderging huidig doelman Damen twee knieoperaties, waardoor Roef zijn kansen om te spelen ziet stijgen.  Lees verder »

 18-08-2017 

Onyekuru: "De doelpunten zullen snel komen"

Onyekuru:

INTERVIEWS Het Astridpark heeft er een nieuwe chouchou bij: Henry Onyekuru. Tot grote onvrede en onbegrip van de fans, begon Onyekuru tegen Charleroi op de bank, iets waar de speler zelf niet zwaar aan tilt. "Ik begrijp dat ik op de bank zat." Het is duidelijk, Onyekuru voelt zich opperbest bij Anderlecht: "This team is perfect." Lees verder »

Gerkens: "Ik zal mijn kans wel krijgen"

Gerkens:

INTERVIEWS Zondag wordt een speciale wedstrijd voor Pieter Gerkens, dan speelt Anderlecht immers tegen zijn ex-club Sint-Truiden. Veel speelminuten verzamende Gerkens nog niet, maar daar maakt hij zich niet echt zorgen om. "De stap van STVV naar Anderlecht was groot, ik zal mijn kans wel krijgen, maar nu moet ik vooral blijven werken", aldus Gerkens. Lees verder »

 17-08-2017 

Lens: "Capel geen optie voor ons"

Lens:

TRANSFERS Het Franse Lens heeft geen interesse voor Diego Capel. Dat beweerde Het Nieuwsblad nochtans deze morgen. In La Voix du Nord spreekt coach Alain Casanova dit bericht tegen. "Uiteraard ken ik hem, want dat is mijn beroep, maar deze speler is door onze aanwervingsstaf niet voorgesteld." Lees verder »

CL: Anderlecht nu al zeker van 12,7 miljoen euro

CL: Anderlecht nu al zeker van 12,7 miljoen euro

ANDERE De UEFA heeft gisteren de verdeling van de prijzengelden voor de Champions League voor het seizoen 2017-2018 bekend gemaakt. De 32 teams die de groepsfase bereiken zijn nu al verzekerd van een vast bedrag van 12,7 miljoen euro. Daar kan uiteraard nog bijkomen. Zo zal een overwinning  Anderlecht 1,5 miljoen euro opleveren. Een gelijkspel is goed voor 500.000 euro. Lees verder »

Najar traint (voorzichtig) met de groep

Najar traint (voorzichtig) met de groep

BLESSURES Goed nieuws van Andy Najar. Gisterenvoormiddag werkte hij een individuele oefensessie af, maar na de middag trainde hij voorzichting mee met de groep. Anderlecht hoopt de rechterflankspeler na de interlandbreak van begin september speelklaar te hebben. Lees verder »

 16-08-2017 

U17 starten met winst in China

U17 starten met winst in China

JEUGD De U17 hebben hun eerste wedstrijd op het Suning Cup International Youth Tournament gewonnen. In China versloegen de jongens van René Peeters (foto) het Japanse Kashima Antlers met 3-0. Jerémy Doku scoorde twee doelpunten. Tussendoor vond ook Halim Timassi de weg naar doel. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik zal terugkeren"

Vanden Borre:

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre zijn avontuur in Congo draaide uit op een sisser. Vanaf het begin werd hij niet aanvaard in de kleedkamer van TP Mazembe, toch beschouwt hij het avontuur niet als vruchteloos, hij leerde er immers het thuisland van zijn mama kennen. Vanden Borre blijft ook niet bij de pakken neerzitten: "Ik zal terugkeren." Lees verder »

Anderlecht scout rechtsback

Anderlecht scout rechtsback

TRANSFERS Andy Najar blijft sukkelen met blessures en Dennis Appiah is ook niet helemaal top. Veel opties heeft René Weiler niet op de rechtsback, dus kijkt Anderlecht uit naar een rechtsback. Daarbij kwam het uit bij Ricardo Pereira van Porto. Al zijn er ook kapers op de kust, ook Tottenham toont interesse in Pereira.  Lees verder »

Obradovic en Spajic opgeroepen voor Servië

Obradovic en Spajic opgeroepen voor Servië

ANDERE Op zaterdeag 2 september en dinsdag 5 september, speelt Servië respectievelijk, tegen Moldavië en Ierland, in het kader van de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018. Zowel Uros Spajic als Ivan Obradovic zijn door Slavoljub Muslin opgeroepen voor de nationale ploeg van Servië. Lees verder »

 15-08-2017 

U21 starten bekercampagne met winst

U21 starten bekercampagne met winst

JEUGD De U21 hebben in hun eerste wedstrijd van de Beker van België met 1-3 gewonnen bij Eendracht Aalst. Mohammed Dauda (foto) zette Anderlecht iets voorbij het half uur op 0-2. Francis Amuzu scoorde de derde treffer. Lees verder »

 14-08-2017 

Ticketinfo: Anderlecht - Sint Truiden

Ticketinfo: Anderlecht - Sint Truiden

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht, Sint-Truiden in het Astridpark. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor deze wedstrijd. Prijzen variëren tussen 25€ en 30€, 18€ voor -16 jarigen. Tickets kunnen online en aan de loketten aangekocht worden. Aftrap voor deze wedstrijd is voorzien om 14u30. Lees verder »

Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden

Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden

ANDERE Komende zondag staat speeldag vier van de Jupiler Pro League op het programma voor RSC Anderlecht. STVV komt dan op bezoek in het Astridpark. Wim Smet is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Pieter Becquet en vierde official Lawrence Visser. Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »

U21 Beker: Anderlecht naar Eendracht Aalst

U21 Beker: Anderlecht naar Eendracht Aalst

JEUGD Vanavond beginnen de U21 van RSC Anderlecht aan hun Beker-campagne. De paars-witte reserven zitten in een poule samen met Eendracht Aalst, Sporting Charleroi en OH Leuven. Voor hun eerste wedstrijd verplaatsen ze zich naar het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

U17 gaan China ontdekken

U17 gaan China ontdekken

JEUGD De paars-witte U17 gaan een fantastische ervaring tegemoet. Ze vertrekken vandaag richting China om er te gaan spelen op het Suning Cup International Youth Tournament, georganniseerd door Jiangsu Suning FC, een Chinese eersteklasser. Op 21 augustus is de terugkeer naar België voorzien.  Lees verder »

Hanni: "Niet gedaan wat verwacht wordt"

Hanni:

INTERVIEWS Kapitein Sofiane Hanni was allerminst tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Charleroi heeft dan ook verdiend gewonnen. Een verplaatsing naar Mambourg is nooit gemakkelijk. Als dan ook de ploeg op het veld het laat afweten, wordt dat zonder pardon afgestraft.  Lees verder »

Lukaku scoort twee keer bij debuut

Lukaku scoort twee keer bij debuut

ANDERE Romelu Lukaku kreeg enkele weken geleden zijn droomtransfer naar Manchester United. En hij heeft zijn start op Old Trafford niet gemist. Gisteren scoorde hij twee keer in zijn debuutwedstrijd voor Manchester United. Daarmee geeft hij ook meteen nog eens alle haters lik op stuk. Proficiat Sportingboy !!!  Lees verder »

Interesse in Zinho Gano

Interesse in Zinho Gano

TRANSFERS - ANDERE Eén doelpunt op drie wedstrijden, veel te weinig voor RSC Anderlecht. Het is dus duidelijk dat er nood is aan een targetspits en daarvoor zou paars-wit interesse tonen in Zinho Gano, die nu al vier doelpunten op zijn naam heeft staan,  van Waasland-Beveren volgens Het NieuwsbladLees verder »

Kums: "Te slordig voor doel"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums ziet ook wel waar het schort bij Anderlecht, er worden te weinig kansen gecreëerd voor doel. Over zijn wissel wil hij niet al te veel kwijt: "Dat is de keuze van de trainer." Eén ding is zeker, er moet gewerkt worden op de afwerking voor doel want balbezit alleen is niet genoeg. Lees verder »

 13-08-2017 

"Trappen niet genoeg op doel"

INTERVIEWS René Weiler weet waaraan hij moet werken de komende week. De trainer wil zijn spelers vaker op doel zien trappen, zolang ze dat niet doen, kunnen er ook geen doelpunten komen. Al geeft hij wel toe dat er nog meerdere elementen zijn waar moet aan gewerkt worden.  Lees verder »

Sels ziet positieve zaken

Sels ziet positieve zaken

INTERVIEWS In tegenstelling tot de supporters en de analisten, zag Matz Sels wel positieve zaken van zijn ploeg op Mambourg. Wat die positeive zaken zijn, kon hij echter niet benoemen: "Er zijn altijd positieve elementen", was de povere commentaar van de doelman.  Lees verder »

Lukebakio: "Er is veel vertrouwen"

Lukebakio:

INTERVIEWS Eén Anderlecht-speler was alvast heel tevreden vandaag, al stond die op de andere helft van het veld. Er viel ook niets op te merken op de wedstrijd van Dodi Lukebakio Ngandoli, die op huurbasis voor Charleroi uitkomt. Hij was dan ook bijzonder opgezet dat zijn ploeg de drie punten kon thuishouden.  Lees verder »

Zwak Anderlecht onderuit bij Charleroi

Zwak Anderlecht onderuit bij Charleroi

WEDSTRIJDEN De nieuwe competitie is drie speeldagen ver en we kunnen stellen dat Anderlecht zijn start gemist heeft. Tegen Charleroi ging de landskampioen met 2-0 de boot in. Maar veel erger dan de nederlaag was de manier waarop: paars-wit kan amper nog scoren, laat staan kansen creëren. Lees verder »

Trebel start, Onyekuru op de bank

Trebel start, Onyekuru op de bank

WEDSTRIJDEN Om 18u gaan in Stade du Pays de Charleroi, Charleroi-Anderlecht van start. Paars-wit start met Adrien Trebel in de basis en Henry Onyekuru op de bank, voor de rest zijn er geen wijzigingen, en komen dezelfde tien namen als tegen Oostende aan de aftrap.  Lees verder »

Boeckx: "Later graag met de jeugd werken"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx denkt stilletjesaan ook aan zijn carrière na het voetbal. Hij ziet zichzelf wel werken met de jeugd, als keeperstrainer of gewoon om hen goede raad te geven, zoals nu Mile Svilar bijvoorbeeld. Ook Herman Van Holsbeeck zei al dat hij zo een rol wel ziet weggelegd voor Boeckx.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "We moeten hem blijven steunen"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Beetje bij beetje naderen we het einde van de zomermercato, en Herman Van Holsbeeck heeft nog een paar dossiers op zijn bureau liggen. Gisteren kwam het goede nieuws naar buiten dat Kara Mbodj zijn contractverlenging getekend heeft. Maar er zijn nog kwesties die moeten afgerond worden, zoals die van Lukasz Teodorczyk. Lees verder »

Capel stond dicht tegen Panathinaikos

Capel stond dicht tegen Panathinaikos

TRANSFERS Er zijn nog een paar spelers waar Herman Van Holsbeeck een oplossing moet voor vinden. Zoals Hamdi Harbaoui die vorige donderdag meespeelde met de beloften en daar het enige doelpunt voor paars-wit maakte. Ook Diego Capel loopt nog rond op Neerpede en die had bijna een deal met Panathinaikos. Lees verder »

 12-08-2017 

Eyenga-Lokilo op de bank in Premier League

Eyenga-Lokilo op de bank in Premier League

JEUGD Kent u Jason Eyenga-Lokilo nog? Dat is de jongen die ondanks een sterkmaking bij Anderlecht toch koos voor een buitenlands avontuur, met een rechtzaak tot gevolg. Maar intussen gaat het hem wel voor de wind. Vandaag zat hij voor het eerst in de wedstrijdkern van een Premier League-wedstrijd. Lees verder »

King Kara tekent bij tot 2020

King Kara tekent bij tot 2020

ANDERE De kogel is door de kerk, Kara Mbodj tekende zonet zijn contractverlenging bij RSC Anderlecht tot 2020. Zo komt er ook een einde aan de speculaties over een nakend vertrek van de Senegalese international. Ook komend seizoen mag paars-wit op zijn verdediger rekenen.  Lees verder »

"Communicatie loopt enkel nog via advocaten"

INTERVIEWS Het lijkt niet meteen gaan goed te komen tussen RSC Anderlecht en Mile Svilar. Paars-wit kreeg bevestiging van de voetbalbond dat Svilar nog tot 2019 onder contract ligt, terwijl de entourage van de jonge doelman dreigt met de wet van '78. "Momenteel wordt er alleen gepraat via advocaten", geeft Herman Van Holsbeeck toe.  Lees verder »

"Het is nog niet gedaan"

ANDERE Wie Anthony Vanden Borre al afgeschreven heeft, mag terugkomen op dat voornemen. Op de facebookpagina van Trésor Diowo, de goede vriend en fysiektrainer van Vanden Borre, verschenen gisteren enkele foto's waar Vanden Borre zich in het zweet werkt. "Het is nog niet gedaan", horen we bij zijn entourage. Lees verder »

Boeckx op de bank tegen Charleroi

Boeckx op de bank tegen Charleroi

BLESSURES Davy Roef sukkelt met de hamstrings en Mile Svilar is ook nog altijd 'ziek' thuis. Resultaat, Frank Boeckx zit morgen op de bank op Mambourg. Voor de rest kan René Weiler op een volliedige, buiten Andy Najar, groep rekenen.  Lees verder »

 11-08-2017 

Vanden Stock: "Ja, ik ga naar Charleroi"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Komende zondag, vieren Roger Vanden Stock en zijn vrouw Kiki, kun 75ste verjaardag. Maar geen sprake van dat dat ook zondag zal gevierd worden. Zondag speelt RSC Anderlecht op Mambourg om 18u en de voorzitter is niet van plan om die wedstrijd te missen. "Ja, ik zal aanwezig zijn op Charleroi", zegt Vanden Stock.  Lees verder »

Boeckx: "Entourage Svilar speelt belangrijke rol"

Boeckx:

INTERVIEWS Mile Svilar en RSC Anderlecht, dat is momenteel water en vuur. De jonge doelman had gehoopt om dit seizoen de nummer 1 te zijn onder de lat, maar René Weiler acht hem daar nog niet klaar voor. Dus wil Svilar Anderlecht verlaten, desnoods onder dwang. Frank Boeckx predikt geduld, zowel bij de jonge doelman als bij zijn entourage.  Lees verder »

"Ik ben nog aan het onderhandelen met Kara"

TRANSFERS - INTERVIEWS Er liggen nog altijd enkele transferdossiers op het bureau van Herman Van Holsbeeck. Leander Dendoncker moet beslissen tegen ten laatste dinsdag, dan is de deadline van 15 augustus. En dan is er ook nog Kara Mbodj, waarmee er afspraken gemaakt zijn vorige winter: "Ik ben nog met hem aan het onderhandelen", geeft Van Holsbeeck toe.  Lees verder »

Mata naar Genk op huurbasis

Mata naar Genk op huurbasis

TRANSFERS - ANDERE Clinton Mata werd lange tijd gelinkt aan RSC Anderlecht, tot paars-wit zelf het getwijfel van Mata beu werd en de stekker uit het dossier trok. Clinton Mata verlaat nu alsnog Charleroi, voor Genk. Mata gaat de Limburgs één seizoen versterken op uitleenbasis, zonder aankoopoptie.  Lees verder »

Trebel en Chipciu klaar voor Charleroi

Trebel en Chipciu klaar voor Charleroi

BLESSURES Alexandru Chipciu en Adrien Trebel zijn fit verklaard voor de wedstrijd op Mambourg komende zondag. Beide haakten de voorbije week af voor de training door lichte blessures en trainden apart in de zaal. Wellicht maken ze zondag deel uit van de selectie voor de verplaatsing naar Charleroi.  Lees verder »

"Moet de medische staff bedanken"

INTERVIEWS Frank Boeckx staat sinds maandag terug op het veld om te trainen met zijn ploegmaats. Eind mei onderging de doelman nog een operatie aan de rug. Er was een afwezigheid voorspeld van drie maanden, maar na elf weken staat 'Frank the Tank' er weer: "Ik moet de medische staff bedankten." Lees verder »

Vancamp: "Ik ben Weiler ontzettend dankbaar"

Vancamp:

INTERVIEWS Jorn Vancamp is dit seizoen uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC. Hij wil er nu bewijzen aan René Weiler dat hij klaar is voor de grote stap bij RSC Anderlecht. De jonge aanvaller koestert ook geen wrok tegenover de Zwitser: "Ik ben hem ontzetten dankbaar voor de kansen die ik al kreeg." Lees verder »

Svilar wil eenzijdig contract opzeggen

Svilar wil eenzijdig contract opzeggen

TRANSFERS Er lijkt direct geen beterschap iin zicht tussen RSC Anderlecht en Mile Svilar. Eerder dreigde Anderlecht om een deurwaarder op de jonge doelman af te sturen, omdat die 'licht' geblesseerd thuis blijft. Omgekeerd dreigt de jonge doelman nu om eenzijdig zijn contract op te zeggen. Lees verder »

 10-08-2017 

Harbaoui scoort bij beloften

Harbaoui scoort bij beloften

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 1-1 gelijk gespeeld tegen KV Oostende. Hamdi Harbaoui scoorde voor de rust het doelpunt voor paars-wit. Van Mile Svilar was er in de selectie opnieuw geen spoor. Lees verder »

U21: Anderlecht - KV Oostende

U21: Anderlecht - KV Oostende

JEUGD De A-kern heeft al twee officiële competitiewedstrijden en de Supercup achter de rug. Tijd dus voor de U21 om aan hun competitie te starten. Vanavond om 19u30 ontvangen ze KV Oostende op de kunstgrasvelden te Neerpede. Volgende week maandag trekken ze naar Eendracht Aalst voor de Belgische Beker voor beloften. Lees verder »

Diowo: "Anthony is niet gestopt"

Diowo:

INTERVIEWS Deze morgen verscheen in de media dat Anthony Vanden Borre het profvoetbal, nog een keer, vaarwel zei. "Niets van aan", zegt zijn beste vriend en fysiektrainer Trésor Diowo. Vanden Borre zou wel zijn contract met  TP Mazembe, in onderling overleg, ontbonden hebben. Maar traint ondertussen weeral een week om terug op niveau te komen.  Lees verder »

Oplossing voor Roef tegen eind augustus

Oplossing voor Roef tegen eind augustus

ANDERE Bij Anderlecht heerst momenteel een hele hetze rond de doelmannen. Groot slachtoffer lijkt Davy Roef te worden, die zit te wachten tot er eindelijk duidelijkheid komt rond de keepers. Volgens voetbalkrant.com is het wel de bedoeling dat er een oplossing komt voor Roef tegen eind augustus. Het is niet de bedoeling dat Roef blijft als derde keeper.  Lees verder »

"Dendoncker, Kara en Teodorczyk zijn beter dat ze blijven"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock wordt net als zijn vrouw Kiki, komende zondag 75 jaar oud. De voorzitter denkt nog niet meteen aan stoppen, maar bereidt wel stilletjesaan zijn opvolging voor, al heeft hij nog niet echt namen in gedachten. Hij heeft nu vooral een goede raad voor Leander Dendoncker, Kara Mbodj en Lukazs Teodorczyk: "Blijf nog maar één seizoen bij Anderlecht." Lees verder »

"Dat zou een stukje clubgeschiedenis zijn"

INTERVIEWS Sofiane Hanni is een beetje verkouden, maar dat staat hem niet in de weg om de trainingen zoals normaal af te werken. In een interview met Het Laatste Nieuws heeft hij het over zijn nieuwe koerier, Sven Kums, ploegmaat Lukasz Teodorczyk en de keuze tussen de titel of overwinteren in de Champions League dit seizoen.  Lees verder »

Trebel trainde deze week nog niet

Trebel trainde deze week nog niet

BLESSURES Adrien Trebel heeft deze week nog geen training kunnen afwerken. De middenvelder kreeg tijdens zijn korte invalbeurt zondag tegen Oostende een trap en hield er een lichte blessure aan over. Die trap en blessure waren ook de reden waarom hij na de partij zo nukkig was. Lees verder »

Toch geen deurwaarder naar Svilar

Toch geen deurwaarder naar Svilar

TRANSFERS Anderlecht zag uiteindelijk af van het plan om een deurwaarder naar Mile Svilar te sturen. Volgens Het Laatste Nieuws deed de club dit omdat het nieuws was uitgelekt. Intussen trainde de doelman ook gisteren opnieuw niet mee. Lees verder »

 09-08-2017 

Najar zegt ook Honduras af

Najar zegt ook Honduras af

BLESSURES Andy Najar sukkelt tegenwoordig van de ene blessure in de andere waardoor hij op RSC Anderlecht nog niet aan spelen is toegekomen. De Hondurees zegde nu ook officieel de kwalificatieduels met Honduras in septmeber, af. Honduras speelt op 2 en 5 september tegen Trinidad Tobago en de Verenigde Staten.  Lees verder »

Nog 100-tal abonnementen te koop

Nog 100-tal abonnementen te koop

ANDERE De abonnementenverkoop op RSC Anderlecht loopt als een trein. Er zijn momenteel nog een 100-tal abonnementen te koop op de dienst ticketing. Meer info over de dienst ticketing kan je hier bekijken. Je kan er ook de verschillende voordelen die een abonnement met zich meebrengt bekijken.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Kara gaat verlengen"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Het begint er meer en meer op te lijken dat Kara Mbodj ook komend seizoen voor RSC Anderlecht zal voetballen. Deze morgen raakte al bekend dat de club hem een verbeterd contract wil voorschotelen en volgens Herman Van Holsbeeck gaat de Senegalees dat ook tekenen.  Lees verder »

Wordt Manchester spoedig concreet voor Dendoncker?

Wordt Manchester spoedig concreet voor Dendoncker?

TRANSFERS Manchester United lijkt concreter te gaan worden in zijn interesse in Dendoncker. De Engelse club gaat op zoek naar een stand-in voor Nemanja Matic, die recent overkwam van Chelsea. En de naam van Leander Dendoncker komt steeds meer bovenaan de wenslijst van de Britse grootmacht te staan. Lees verder »

Anderlecht stuurt deurwaarder naar Svilar

Anderlecht stuurt deurwaarder naar Svilar

TRANSFERS De vete tussen Anderlecht en Mile Svilar loopt steeds hoger op. Nadat hij met een lichte blessure afzegde voor de Otten Cup, kwam de doelman maandag niet opdagen voor de training. Daarop besliste Anderlecht om vandaag een deurwaarder in te zetten, zo schrijft Sudpresse. Lees verder »

Anderlecht past voor Kosanovic

Anderlecht past voor Kosanovic

TRANSFERS Nadat Milos Kosanovic zondag aanwezig was tijdens Anderlecht - Oostende, gingen sommigen druk aan het speculeren. Volgens Het Laatste Nieuws is de verdediger wel degelijk aangeboden bij Anderlecht, maar meldde paars-wit dat het niet geïnteresseerd is. Lees verder »

Anderlecht wil contract Kara verlengen

Anderlecht wil contract Kara verlengen

TRANSFERS Anderlecht mag met Kara Mbodj dan wel afspraken gemaakt hebben over een transfer, de club heeft liefst van al dat de verdediger gewoon blijft. Daarvoor wil het ook een inspanning doen. Paars-wit heeft Kara een aanbod gedaan om zijn contract te verlengen. Lees verder »

Kennen jullie Juan Mendoza nog?

Kennen jullie Juan Mendoza nog?

BLESSURES Juan Mendoza is terug op Anderlecht. De "wonderdokter" streek ettelijke jaren geleden al eens neer in het Astridpark, toen om Nicolas Frutos van zijn hardnekkige blessures te verlossen. De dokter zal nu hetzelfde trachten te doen voor Andy Najar, die van de ene blessure in de andere hervalt. Lees verder »

 08-08-2017 

Heylen gelukkig bij Zulte-Waregem

Heylen gelukkig bij Zulte-Waregem

INTERVIEWS - ANDERE Michaël Heylen ruilde RSC Anderlecht in voor Zulte-Waregem, hij tekende er een contract voor drie jaar. En net dat detail zorgt voor rust in het hoofd van Heylen. Het is duidelijk, Heylen is gelukkig bij Zulte-Waregem, tot grote vreugde van Francky Dury.  Lees verder »

Harbaoui viert verjaardag van zijn vrouw

Harbaoui viert verjaardag van zijn vrouw

ANDERE Terwijl Anderlecht zich buigt over zijn spitsenprobleem, viert die andere "vergeten" spits de verjaardag van zijn vrouw. Hamdi Harbaoui traint wel af en toe mee met de A-kern, maar veel meer zit er niet in. Vorig seizoen had de Tunesiër een serieuze aanvaring met René Weiler, met als gevolg: weg speelkansen bij paars-wit. Lees verder »

Hasi haalt ook Gillet binnen

Hasi haalt ook Gillet binnen

TRANSFERS - ANDERE Besnik Hasi blijft vissen achter ex-Anderlecht spelers. Zo heeft hij nu Guillaume Gillet naar Olympiakos gehaald. De Luikenaar tekende er een contract voor twee seizoenen. Bij Nantes zijn ze niet te spreken over hoe de transfer verlopen is. Maar Gillet laat het niet aan zijn hart komen: "Ik wil grootste dingen verwezenlijken bij Olympiakos." Lees verder »

Boeckx heeft groepstrainingen hernomen

Boeckx heeft groepstrainingen hernomen

ANDERE Frank Boeckx heeft maandag de groepstrainingen hernomen. De doelman onderging in mei een herniaoperatie en is nog niet 100% fit, daardoor mag Davy Roef nog niet vertrekken. Anderlecht wil pas aan een uitleenbeurt of vertrek van Roef denken, als Boeckx volledig fit is. Misschien eind augustus of anders pas in december.  Lees verder »

Anderlecht wil éénzijdig optie lichten

Anderlecht wil éénzijdig optie lichten

TRANSFERS Mile Svilar liet de training gisteren aan zich voorbij gaan. De Ottencup liet hij ook al schieten wegens lichtgeblesseerd. Svilar wil weg bij Anderlecht, maar daar zijn ze niet van plan hem zomaar te laten gaan. Paars-wit denkt eraan om de optie in zijn contract eenzijdig te lichten, waardoor hij in juni 2018 niet transfervrij kan vertrekken.  Lees verder »

Teodorczyk wil niet vertrekken

Teodorczyk wil niet vertrekken

INTERVIEWS Het Turkse Fenerbahçe toont interesse in Lukasz Teodorczyk, alleen wil de spits Anderlecht helemaal niet verlaten. Dat laat zijn makelaar, Marcin Kubacki, weten: "Hij had gewoon een off-day, dat kan gebeuren, hij blijft bij Anderlecht." Lees verder »

Van Driessche fluit Charleroi - Anderlecht

Van Driessche fluit Charleroi - Anderlecht

ANDERE Doordat verschillende scheidsrechters gebuisd waren, krijgen nu enkele nieuwe namen hun kans op het hoogste niveau. Zo fluit Bram Van Driessche de wedstrijd op Mambourg komende zondag. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Christophe Baillieul en vierde official Wesley Alen.  Lees verder »

Anderlecht-Online Quiz gelanceerd

Anderlecht-Online Quiz gelanceerd

WEBSITE Anderlecht-Online lanceert opnieuw een quiz-seizoen. De winnaar, de runner-up en één van de trouwste deelnemers ontvangen allen een prijs aan het einde van het quiz-seizoen. Er worden tien rondes gespeeld. De eerste ronde blijft online tot 21 september. Vanaf dan volgen de rondes elkaar elke 14 dagen op. Lees verder »

 07-08-2017 

Bod van 3,5 miljoen euro voor Svilar?

Bod van 3,5 miljoen euro voor Svilar?

TRANSFERS Volgens het Portugese O Jogo heeft een niet nader genoemde club een bod van 3,5 miljoen euro uitgebracht op Mile Svilar. De doelman ligt op ramkoers met Anderlecht en wil weg. De blessure waarmee hij afhaakte voor de Otten Cup, was volgens Het Nieuwsblad "héél licht". Lees verder »

Bruno vader van zoontje Ilan

Bruno vader van zoontje Ilan

ANDERE Dubbel feest voor Massimo Bruno gisteren. Niet alleen won hij met Anderlecht tegen KV Oostende, de 23-jarige flankaanvaller werd ook voor het eerst vader. De jonge spruit luistert naar de naam Ilan. Lees verder »

 06-08-2017 
 05-08-2017 

Lukebakio en Leya Iseka treffen doel

Lukebakio en Leya Iseka treffen doel

WEDSTRIJDEN Zowel Dodi Lukebakio als Aaron Leya Iseka vonden vanavond de weg naar doel. Lukebakio (foto) scoorde twee keer voor Charleroi, Leya Iseka zette een strafschop om voor Zulte Waregem. Voor Leya Iseka is het zijn eerste doelpunt in eerste klasse. Lees verder »

Weiler twijfelt aan Najar

Weiler twijfelt aan Najar

BLESSURES Het is nog steeds wachten op een terugkeer van Andy Najar. René Weiler vertelde gisteren op zijn persbabbel dat hij hoopt dat de rechtsback over drie tot vier weken opnieuw paraat is. "Maar het is afwachten wat hij ons dan kan bijbrengen", aldus Weiler. Lees verder »

Bod op Rogério

Bod op Rogério

TRANSFERS Anderlecht heeft bij Juventus een bod uitgebracht op Rogério. Paars-wit wil de 19-jarige linksachter graag huren. Bij Juventus kwam de Braziliaanse jeugdinternational nog niet verder dan de beloften. Lees verder »

 04-08-2017 

Degryse: "Dendoncker is kandidaat Gouden Schoen"

Degryse:

TRANSFERS - INTERVIEWS Marc Degryse ziet in Leander Dendoncker de winnaar van de volgende Gouden Schoen, op voorwaarde dat hij bij RSC Anderlecht blijft natuurlijk. Atletico, Everton en Manchester United maken Dendoncker nog steeds het hof. René Weiler weet ook niet goed waar hij aan toe is. Vooral met de bedragen van tegenwoordig is niets meer zeker.  Lees verder »

Weiler: "Teo blijft hard werken"

Weiler:

INTERVIEWS Vorige week kwam Lukasz Teodorczyk niet tot scoren. René Weiler blijft echter het volste vertrouwen hebben in de Pool. Ook tegen Oostende verwacht Weiler een defensieve wedstrijd van de kustboys. "Maar zolang Lukasz hard blijft werken ben ik tevreden", zegt de coach over zijn Poolse spits.  Lees verder »

Svilar toch niet op Otten Cup

Svilar toch niet op Otten Cup

JEUGD In laatste instantie is Mile Svilar dan toch niet mee naar Eindhoven gereist voor de Otten Cup. Tiziano Delmotte (17 jaar) vervangt hem en zal in Nederland als doublure optreden voor Olivier Vliegen. Lees verder »

Interesse SD Eibar in Capel wordt concreter

Interesse SD Eibar in Capel wordt concreter

TRANSFERS Het Spaanse SD Eibar, toonde al eerder interesse in Diego Capel. Pedro Leon, de man bij SD Eibar sukkelt nog met blessures, en zo komt Capel terug in beeld bij de Spanjaarden. Al blijft het momenteel vooral bij interesse op afstand en is er nog geen echt bod gedaan op  Capel.  Lees verder »

Weiler: "Roef blijft momenteel tweede doelman"

Weiler:

INTERVIEWS De doelmannenkwestie bij RSC Anderlecht, er is al heel wat inkt over gevloeid. René Weiler bevestigde dat momenteel, Davy Roef, tweede doelman blijft. Al wil de coach niet spreken over eerste, tweede en derde, vierde doelman. "Ik beschik over vier goeie doelmannen", aldus Weiler.  Lees verder »

"We leggen Teodorczyk geen druk op"

INTERVIEWS In zijn laatste twaalf wedstrijden voor Anderlecht kwam Lukasz Teodorczyk slechts twee keer tot scoren. Voor Anderlecht is echter geen reden om de Pool in vraag te stellen. "Hij scoorde de twee doelpunten die ons de titel bezorgde en was vorig seizoen meer dan eens onze redder als een crisis dreigde." Lees verder »

"Vertrek Stanciu is uitgesloten"

TRANSFERS Vanuit Roemenië klinken er berichten dat Anderlecht Nicolae Stanciu nog wil verkopen deze zomer, maar dat spreekt manager Herman Van Holsbeeck formeel tegen. "Uitgesloten. Nicolae wil niet weg, hij wil eerst slagen bij Anderlecht." Lees verder »

Naar een samenwerking met Antwerp?

Naar een samenwerking met Antwerp?

ANDERE Enkele jaren geleden schakelde Anderlecht Luciano D'Onofrio in om enkele transfers mogelijk te maken. Intussen is D'Onofrio de sterke man bij neo-eersteklasser Antwerp, maar dat betekent niet dat Anderlecht niet meer met hem kan samenwerken, zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Doumbia was bijna van Lille

Doumbia was bijna van Lille

TRANSFERS Idrissa Doumbia speelt dit seizoen op uitleenbasis bij Zulte Waregem, maar het scheelde niet veel of hij was vandaag een speler van het Franse Lille. Dat verklaart Zulte Waregem-manager Eddy Cordier vandaag in de Gazet van West-Vlaanderen. Lees verder »

"Roef is bij Deportivo een man geworden"

INTERVIEWS Door de onduidelijke situatie rond Mile Svilar, mag Davy Roef momenteel niet vertrekken. Dat zegt Herman Van Holsbeeck vandaag in L'Avenir. De manager ontdekte deze voorbereiding trouwens een geheel nieuwe Roef. "Hij is niet meer de introverte doelman die we kenden." Lees verder »

Piste-Kabasele geen optie als Kara vertrekt

Piste-Kabasele geen optie als Kara vertrekt

TRANSFERS Terwijl Thomas Vermaelen niet meteen een 'neen' is, is Christian Kabasele dat wel. De centrale verdediger werd het voorbije jaar meermaals aan Anderlecht gelinkt, maar van een transfer deze zomer is geen sprake. "Dat is uitgesloten", stelt Herman Van Holsbeeck in Sudpresse. "Trouwens, Watford laat hem ook niet gaan." Lees verder »

Kabasele op weg naar Turkije

Kabasele op weg naar Turkije

TRANSFERS De voorbije dagen sprak Nathan Kabasele met het Israëlische Maccabi Petah Tikva over een transfer, maar zo ver komt het wellicht niet. De aanvaller verkiest een overstap naar Turkije boven één naar Israël. Lees verder »

Franse tester Eneme-Ella alweer weg

Franse tester Eneme-Ella alweer weg

JEUGD Ulrick Eneme-Ella is teruggekeerd naar zijn club Red Bull Salzburg, zo heeft hij ons laten weten. De 16-jarige Franse jeugdinternational was de voorbije dagen op proef en speelde het voorbije weekend mee met de U21 tegen Sint-Niklaas. Lees verder »

Weiler doet persconferentie voor wedstrijd

Weiler doet persconferentie voor wedstrijd

ANDERE Het was al een tijdje geleden dat René Weiler nog eens een persconferentie gaf naar aanleiding van een competitiewedstrijd. Europees was de Zwitser steeds aanwezig maar de Jupiler Pro League liet hij over aan een speler. Tot vandaag dan. De Pro League ziet het allemaal graag gebeuren   Lees verder »

Vermaelen zegt niet nee

Vermaelen zegt niet nee

TRANSFERS RSC Anderlecht is op zoek naar een verdediger en heeft daarvoor Thomas Vermaelen op zijn verlanglijstje staan. Paars-wit lag zijn oor al eens te luisteren bij de entourage van de Rode Duivel en werd niet meteen met een nee weggestuurd. "Maar er zijn nog veel andere clubs die hem willen", reageerde Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »

 03-08-2017 

De Jonge ruilt U19 voor Berchem

De Jonge ruilt U19 voor Berchem

JEUGD Na elf jaar in de jeugdopleiding bij Anderlecht trekt Kevin de Jonge naar Berchem Sport. De 19-jarige middenvelder vindt zijn transfer naar de nieuwkomer in de eerste amateurliga "een mooie stap vooruit". Lees verder »

Anderlecht heeft Rode Duivels op wenslijst

Anderlecht heeft Rode Duivels op wenslijst

TRANSFERS Als Kara Mbodj vertrekt, heeft Anderlecht een stevige kwaliteitsinjectie achteraan nodig. Paars-wit heeft alvast enkele grote namen op het oog. Volgens Het Nieuwsblad hoopt de landskampioen om met Thomas Vermaelen of Laurent Ciman een Rode Duivel te strikken. Lees verder »

Kara in beeld bij Fenerbahçe

Kara in beeld bij Fenerbahçe

TRANSFERS Volgens Senegalese media stond Kara Mbodj dicht bij een transfer naar Sevilla. Een akkoord was nakend, maar omdat paars-wit vasthield aan zijn prijs, kwam het niet tot een transfer. Sevilla koos voor Simon Kjaer van Fenerbahçe. Lees verder »

Boeckx traint maandag opnieuw voluit

Boeckx traint maandag opnieuw voluit

BLESSURES Vandaag en morgen volgt Frank Boeckx nog een individueel programma, maar vanaf maandag mag de doelman opnieuw voluit meetrainen met de groep. Aanvankelijk was voorzien dat hij pas in september volledig hersteld zou zijn van zijn rugoperatie, maar Boeckx ligt ver voor op schema. Lees verder »

 02-08-2017 

Spajic: "Ik blijf"

Spajic:

INTERVIEWS Bram Nuytinck vertrok vorige week naar Udinese. Een vertrek van Kara Mbodj is ook nog altijd mogelijk. Gelukkig is er dan ook nog Uros Spajic. Hij stelt de club en de supporters direct gerust: "Ik blijf". De Serviër hoopt ook dat Kara nog een seizoen aan zijn zijde blijft staan.  Lees verder »

Anderlecht wil duidelijkheid tegen half augustus

Anderlecht wil duidelijkheid tegen half augustus

TRANSFERS De kans bestaat nog altijd dat Leander Dendoncker Anderlecht verlaat. De club wil in ieder geval graag duidelijkheid tegen 15 augustus. Een voorstel dat ook de speler zelf ziet zitten. Hij beseft dat eind augustus de kernen al gevormd zijn en het dan moeilijker is om zich te integreren in een nieuw team. Lees verder »

 01-08-2017 

Opinie: Ambitie loont meer dan ooit

Opinie: Ambitie loont meer dan ooit

OPINIES Hoewel Anderlecht deze zomer al heel wat spelers haalde, verdiende het fameus aan uitgaande transfers. Daarmee kan het de komende weken nog voor een kwaliteitsinjectie zorgen. Want door de nieuwe verdeelsleutel wordt het kampioenenbal belangrijker dan ooit. Lees verder »

Wil Anderlecht Stanciu alweer verkopen?

Wil Anderlecht Stanciu alweer verkopen?

TRANSFERS Tijdens de voorbereiding maakte hij een goede indruk, maar tijdens de Supercup zagen we opnieuw een zwakke Nicolae Stanciu. Tegen Antwep startte de Roemeen op de bank en Anderlecht zou nu ook beseffen dat er een probleem-Stanciu is. Vanuit Roemenië komen er berichten als zou paars-wit Stanciu nog deze zomer willen verkopen. Lees verder »

U19: Programma PSV Otten Cup

U19: Programma PSV Otten Cup

JEUGD Komend weekend (4 - 6 augustus) vindt de 71e editie van de PSV Otten Cup plaats. Anderlecht U19 zit in groep B en verdedigt zijn titel van vorig jaar. Toen won Anderlecht het tornooi door in de finale Manchester United te verslaan na penalty's.  Lees verder »

Henrotay: "Ja, ik praatte al met PSG"

Henrotay:

TRANSFERS - INTERVIEWS Leander Dendoncker wordt de laatste tijd vooral met Manchester United gelinkt. Maar ook het Paris Saint-Germain zou interesse tonen, dat bevestigde Christophe Henrotay, de makelaar van Dendoncker. "Ja, ik praatte met PSG, maar over verschillende spelers van Anderlecht", aldus Henrotay tegenover Footmercato. Lees verder »

Europese topclubs hoeven Svilar niet

Europese topclubs hoeven Svilar niet

TRANSFERS Omdat Anderlecht de ongeduldige houding van de entourage van Mile Svilar beu is en de doelman nog maar één jaar onder contract ligt, is de club bereid om de jongeling te verkopen. Sterker nog: paars-wit is Svilar gaan aanbieden bij verschillende Europese topclubs, maar voorlopig zonder succes. Lees verder »