Archieven

 30-04-2004 

Broos selecteert jeugd

Broos selecteert jeugd

Trainer Broos wil experimenteren met de jeugd de volgende weken. Zo zullen onder andere Junior en Guerk wellicht hun kans krijgen om eens te spelen. Lees verder »

 29-04-2004 

Eén spreekbuis voor de club

Eén spreekbuis voor de club

Manager Van Holsbeeck heeft nog eens ontkend dat Peter Kenyon, directeur van Chelsea, in Anderlecht is geweest om te praten over Kompany. Verder wil Van Holsbeeck volgend seizoen nog maar één spreekbuis voor de club. Lees verder »

 28-04-2004 

 27-04-2004 
 26-04-2004 

Aruna out met verrekking adductoren

Aruna out met verrekking adductoren

Anderlecht moest het zaterdag in Lier zonder Aruna stellen. De spits had de training van vrijdag al moeten verlaten, later werd een verrekking aan de adductoren vastgesteld. Hij zal enkele dagen moeten rusten. Lees verder »

Broos wil versterkingen

Broos wil versterkingen

Hugo Broos heeft zijn eerste titel als Anderlecht-trainer op zak, maar denkt nu al aan de volgende. "Er moet zeker versterking komen", zegt Broos. Lees verder »

 25-04-2004 

 24-04-2004 

Voorbeschouwing Lierse - Anderlecht

Voorbeschouwing Lierse - Anderlecht

Lierse is de ploeg die thuis het minst aantal keren kon scoren: amper 13 doelpunten. Anderlecht is de ploeg die het meest buitenshuis scoorde: 31 treffers. Vergeet niet het kampioenenfeest deze avond in Anderlecht! Lees verder »

VDB:"Ik heb schrik dat het te snel gaat"

VDB:

Aimé Antheunis heeft de 16-jarige Anderlecht-verdediger Anthony Vanden Borre opgeroepen. Dat is niet helemaal naar de zin van Anderlecht-trainer Hugo Broos. Ook Vanden Borre zelf vindt dat zijn selectie te snel komt. Lees verder »

 23-04-2004 

Reacties op de titel

Reacties op de titel

Vanzelfsprekend niks dan blije gezichten in het Anderlechtkamp, na het binnenhalen van de 27e landstitel. Enkele reacties op een rijtje... Lees verder »

Operatie voor Kolar

Operatie voor Kolar

Normaal gezien wordt Martin Kolar maandag geopereerd aan de knie. Hij kreeg tijdens de match tegen Standard een trap op de knie. Hij zal zeker 6 maanden out zijn. Lees verder »

Aruna opgeroepen

Aruna opgeroepen

Vijf spelers uit de Belgische competitie maken deel uit van de Ivoriaanse selectie voor de oefeninterland tegen Guinée. Zo is ondermeer Aruna Dindane opgeroepen. Lees verder »

Anderlecht zoekt verder in Noorwegen

Anderlecht zoekt verder in Noorwegen

Nadat Anderlecht al interesse toonde voor de Noor Erlend Hantsveit van Brann Bergen, hebben ze nu hun oog laten vallen op een ploegmaat van Hantsveit. Het gaat om de 23-jarige Nigeriaanse middenvelder Seyi Olofinjana. Lees verder »

Vanavond kampioen?

Vanavond kampioen?

Anderlecht volgt de match van CLub Brugge vanavond héél aandachtig. Als Brugge immers punten verliest tegen Moeskroen, viert paars-wit zijn 27e landstitel zonder te spelen. De meningen hierover zijn verdeeld in het Anderlechtkamp. Lees verder »

België-Turkije: selectie Rode Duivels

België-Turkije: selectie Rode Duivels

Anthuenis heeft 20 Rode Duivels geselecteerd voor de vriendschappelijke interland van komende woensdag tegen Turkije in het Boudewijnstadion. Met doelman Peersman en verdediger Vandenborre werden twee nieuwelingen opgeroepen. Lees verder »

Nog geen podium aan stadion

Nog geen podium aan stadion

Anderlecht bouwt nog geen podium aan het eigen stadion. Een paar jaar geleden moest het de kampioenenviering twee keer uitstellen en moest het podium telkens worden afgebroken. Lees verder »

Brussels wil Verschueren en Boskamp

Brussels wil Verschueren en Boskamp

FC Brussels reikt de hand naar Michel Verschueren. De club zoekt een manager en wil de ex-manager van Anderlecht en RWDM er maar al te graag bij. "De deur staat open voor Michel Verschueren. De beslissing ligt bij hem", klonk het. Lees verder »

 22-04-2004 

Sonck: "Ik wil hier niet weg"

Sonck:

Wesley Sonck was gisteren, na zijn wedstrijd met Ajax tegen een selectie Marokkaanse spelers, vrij duidelijk: "Anderlecht? Ik wil niet weg bij Ajax! Van een transfer naar Brussel is dus geen sprake!" Lees verder »

"Inter zal een bod op Kompany doen"

"Inter zal een bod uitbrengen op Vincent Kompany." Dat zegt manager Herman Van Holsbeeck. Inter is al langer op zoek naar een centrale verdediger en ziet in het samenwerkingsverband een kans om de verdediger te ruilen. Lees verder »


 21-04-2004 

Waalse Pijl en signeersessie

Waalse Pijl en signeersessie

De spelersgroep volgde vandaag de Waalse Pijl. Morgen (13u) zijn de spelers aanwezig op een signeersessie in het Westland Shopping Center te Anderlecht. Tot 30/4 kan men er een tentoonstelling over RSCA gaan bezichtigen. Lees verder »

Ajax zegt afspraak Anderlecht af

Ajax zegt afspraak Anderlecht af

Ajax heeft woensdag een afspraak met een delegatie van Anderlecht afgezegd. De vertegenwoordigers van de Belgische topclub wilden naar Amsterdam komen om te praten over een eventuele overgang van Sonck en Jelle van Damme. Lees verder »

Kompany werkte Broos op de zenuwen

Kompany werkte Broos op de zenuwen

Kompany heeft dinsdag een standje gekregen van Broos. De speler moest alleen rondjes lopen omdat hij zich de jongste dagen steeds nonchalanter gedroeg. Broos wou hem zo op zijn plichten als voetballer in eerste klasse wijzen. Lees verder »

Jestrovic te duur voor Besiktas?

Jestrovic te duur voor Besiktas?

De managers van Jestrovic hebben gisterennamiddag, in Istanbul, gesproken met Lucescu, de trainer van Besiktas. Hij vroeg de afgevaardigden naar garanties in verband met de knie van Jestrovic. Lees verder »

 20-04-2004 

Anderlecht niet op afzondering

Anderlecht niet op afzondering

Anderlecht heeft beslist om toch niet in afzondering te gaan voor de belangrijke wedstrijd van zaterdag. Er wordt om 14.30u getraind, daarna mogen alle spelers gewoon naar huis. Lees verder »

Lierse - Anderlecht op groot scherm

Lierse - Anderlecht op groot scherm

RSC Anderlecht zal de wedstrijd Lierse-Anderlecht met toestemming van de betaalzender Canal+ live uitzenden op een groot scherm van 18m aan het Constant Vanden Stock stadion op zaterdagavond om 18u00. Lees verder »

De Bilde krijgt kampioenenpremie

De Bilde krijgt kampioenenpremie

Ook al is Gilles De Bilde nu ook bij SK Lierse op een zijspoor belandt, toch zal hij een kampioenenpremie ontvangen als Anderlecht kampioen wordt. De spits staat namelijk nog altijd op de loonlijst van de Brusselse club. Lees verder »

Besiktas biedt Jestrovic droomcontract

Besiktas biedt Jestrovic droomcontract

Het is Besiktas menens om Jestrovic van RSCA over te nemen. De huidige nummer drie uit de Turkse competitie biedt Nenad een contract voor drie seizoenen, dat hem jaarlijks het dubbele van zijn overeenkomst bij RSCA oplevert. Lees verder »

 19-04-2004 

Anderlecht op afzondering?

Anderlecht op afzondering?

Zoals reeds gezegd, kan Anderlecht vrijdag kampioen worden als Club Brugge niet wint van Moeskroen. Daarom willen de spelers van Anderlecht, net als 3 jaar geleden, eventueel samen op afzondering gaan om de titel te vieren. Lees verder »


 18-04-2004 

Brugge stelt de kampioenenviering uit

Brugge stelt de kampioenenviering uit

Door de winst van Brugge tegen GBA (2-1) is paars-wit nog geen kampioen. De 27e titel kan ten vroegste vrijdag binnen zijn, als Brugge punten laat liggen op Moeskroen. Anders kan RSCA het zelf doen door een punt te halen op Lierse Lees verder »

 17-04-2004 

Kolar zes maanden out

Kolar zes maanden out

Martin Kolar kreeg gisteren heel slecht nieuws. Een scanneronderzoek bracht aan het licht dat de linkermiddenvelder van Anderlecht een scheur heeft opgelopen aan de binnenste kruisbanden van de linkerknie. Lees verder »

 16-04-2004 

Anderlecht wint met 4-1 van Bergen

Anderlecht wint met 4-1 van Bergen

Als Club Brugge zondag punten verliest, dan is Anderlecht kampioen. Paars-wit klopte Bergen thuis met 4-1. Het was wel een moeizame start en pas na de uitsluitig van een speler van Bergen kon Anderlecht scoren. Lees verder »

Hendrikx: "Beter met mij"

Hendrikx:

Anderlecht-speler Marc Hendrikx reageerde verrast op het bericht dat hij weg zou moeten bij Anderlecht. Hij had een gesprek met Hugo Broos en Herman Van Holsbeeck. "Niemand heeft mij gezegd dat ik weg moet." Lees verder »

Anderlecht - Bergen

Anderlecht - Bergen

Bergen verloor geen enkele van zijn laatste 5 uitmatchen en slikte slechts 1 tegengoal. Anderlecht won maar 1 van zijn laatste 4 matchen. Aruna speelt vanavond zijn 100ste wedstrijd voor Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht voor vol huis

Anderlecht voor vol huis

Blijkbaar dachten vele Anderlecht-supporters dat paars-wit vanavond al kampioen kon worden, want de wedstrijd tussen Anderlecht en Bergen is volledig uitverkocht. Lees verder »

Selectie tegen Bergen

Selectie tegen Bergen

Aruna trainde donderdag niet mee, moet deze ochtend nog verzorgd worden maar werd toch geselecteerd voor de match tegen Bergen. Iachtchouk raakte niet fit. Zitka is er wel weer bij, net als Jestrovic. Lees verder »

Hendrikx en Vanderhaeghe mogen weg

Hendrikx en Vanderhaeghe mogen weg

Voor Marc Hendrikx en Yves Vanderhaeghen kan de landstitel wel eens de laatste worden bij Anderlecht. De topclub heeft de twee spelers nog onder contract maar zal hen een aanbieding niet ontzeggen. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 83 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2004 
 14-04-2004 

Website info: toelichting bij NetXplo

Website info: toelichting bij NetXplo

Anderlecht-online lanceerde zopas de NetXplo module (onderaan rechter menu). Netxplo doet aan marktonderzoek aan de hand van een webpoll. Verder geven ze ook nog nieuws weer en een kleine reclameknop (van andere deelnemende sites) Lees verder »

FIFA-ranking: België blijft zestiende

FIFA-ranking: België blijft zestiende

De FIFA heeft woensdag haar nieuwe rangschikking voor landenteams bekendgemaakt. Brazilië blijft daarin de lijst aanvoeren voor Frankrijk en Spanje, terwijl Mexico en Nederland op plaatsen vier en vijf van stek wisselen. Lees verder »

 13-04-2004 

Zitka op de bank vrijdag

Zitka op de bank vrijdag

Invallersdoelman Van Steenberghe (enkelverzwikking) raakt allicht niet speelklaar voor vrijdag tegen Bergen, zodat de pas herstelde Zitka tegen Bergen op de bank zit. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik ben geen dikkenek"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre, die vrijdag als rechtsachter van Anderlecht schitterde op Standard, was er het hart van in dat hij op de RTBF tijdens het voetbalprogramma Match 1 "een beetje een dikkenek" werd genoemd. Lees verder »

 12-04-2004 

Volgende week al kampioen????

Volgende week al kampioen????

RSCA kan volgende zondag reeds kampioen spelen zonder zelf te spelen. Indien het vrijdag Bergen verslaat en Brugge zondag tegen Beerschot punten laat liggen is het zover. De 27ste titel is dan binnen. Lees verder »

Kwetsuur voor Aruna?

Kwetsuur voor Aruna?

In de slotfase van de wedstrijd tegen Standard werd Aruna nog geveld na een obstructiefout van Enakarhire. Hij moest met de brancard afgevoerd worden. Op dit moment is het nog onduidelijk of hij al dan niet een kwetsuur heeft. Lees verder »

 11-04-2004 
 10-04-2004 
 09-04-2004 

Standard - Anderlecht: 1 - 1

Standard - Anderlecht: 1 - 1

De topper op Sclessin tussen Standard en Anderlecht is op een gelijkspel geëindigd. Na de rust controleerde Anderlecht de partij maar kwam niet meer tot scoren. Brugge kan maandagavond profiteren van deze draw. Lees verder »

Topper: Standard - Anderlecht

Topper: Standard - Anderlecht

Het is van op Beveren (7 feb.) geleden dat Anderlecht nog eens kon scoren op verplaatsing. Standard daarentegen is al 10 thuismatchen op rij ongeslagen. Zoals eerder vermeld zal het een 4-4-2 worden. Lees verder »

Scouting Bréchet geannuleerd

Scouting Bréchet geannuleerd

De voorziene scouting van Inter Milaan-speler Jeremie Bréchet is geannuleerd. Hij zou dit weekend spelen met de reserven van Inter, maar die match is afgelast. Bréchet liet wel al weten dat hij nu toch wil praten met Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht gaat meer scouten

Anderlecht gaat meer scouten

Anderlecht gaat zijn scoutingsactiviteiten de komende weken in België en in het buitenland opvoeren. De scouts denken dit weekend ook Brechet te gaan bekijken, de France linksachter van Inter Milaan. Lees verder »

 08-04-2004 

Aruna: "Ik moet beter doen"

Aruna:

Ook al zit spits Aruna Dindane in een mindere periode, hij wil zich niet verschuilen achter flauwe excuses. "Het is normaal dat ik uitgefloten word als ik slecht speel. Ik moet maar beter doen." Lees verder »

Zitka keert terug

Zitka keert terug

Deze avond zal voor het eerst sinds lange tijd Zitka onder de lat staan bij Anderlecht. Hij speelt dan mee met de reserven tegen Standard. De keeper geraakte geblesseerd door een trap tijdens de match tegen Westerlo. Lees verder »

 07-04-2004 

Spelers volgen Waalse Pijl

Spelers volgen Waalse Pijl

De spelers en het bestuur van Anderlecht zullen op uitnodiging van Gella Vandecaveye de Waalse Pijl in de Vip-bus van Passage Fitness First volgen. Dat bedrijf is één van de sponsors van het team van Dave Bruylandts. Lees verder »

Trip naar Zuid-Korea afgelast?

Trip naar Zuid-Korea afgelast?

De reis van Anderlecht naar Zuid-Korea, aan het eind van dit seizoen, staat op de helling. Uit Zuid-Korea kwam het bericht dat de trip niet zou doorgaan, om een voorlopig onduidelijke reden. Lees verder »

Tester bij Anderlecht

Tester bij Anderlecht

Het jongere broertje van Arnar Vidarsson streek gisteren op Anderelcht neer voor een testperiode. De broer van de Lokeren-speler is pas 16, linksvoetig en speelt ook centraal op het middenveld. Lees verder »

 06-04-2004 

20 miljoen euro voor Kompany

20 miljoen euro voor Kompany

Anderlecht heeft een prijs gezet op het hoofd van de 17-jarige Vincent Kompany. "Omdat de vraag zo groot is, hebben we de geïnteresseerden laten weten dat hij voor minder dan 20 miljoen euro niet vertrekt", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

Zewlakow zwaar aangeslagen

Zewlakow zwaar aangeslagen

Verdediger Michal Zewlakow was zaterdag in de match tegen Moeskroen de kop van jut voor de Anderlecht supporters, en werd verschillende keren uitgefloten. De speler zelf reageerde zwaar aangeslagen op de fluitconcerten. Lees verder »

Aruna en Traoré ziek

Aruna en Traoré ziek

Aruna Dindane en Traoré zijn ziek en konden gisteren niet meetrainen. Eveneens Doll kon niet meetrainen, hij heeft last van een spierblessure. Lees verder »

 05-04-2004 
 03-04-2004 

Anderlecht laat 2 punten liggen

Anderlecht laat 2 punten liggen

In de kop van het klassement hebben leider Anderlecht en Moeskroen met een flauwe 0-0 de punten gedeeld. De verwachtingen voor de match waren hoog, maar daar kwam weinig van terecht. Lees verder »

Anderlecht - Moeskroen

Anderlecht - Moeskroen

Nenad Jestrovic begint uitgerekend tegen zijn ex-ploeg aan zijn schorsing na een rode kaart in een reservenwedstrijd. Vanden Borre krijgt rust en wordt vervangen door Zewlakow. Lees verder »

 01-04-2004 

Zetterberg blijft bij RSCA

Zetterberg blijft bij RSCA

Intussen staat het ook vast dat Anderlecht Pär Zetterberg niet naar het Qatarese Al Sadd laat vertrekken. De club van Luka Peruzovic wilde de middenvelder 2 maanden huren voor de eindronde, maar Anderlecht gaat er niet op in. Lees verder »