Archieven

 30-06-2019 
 29-06-2019 

Anderlecht scoort er zes in Oudenaarde

Anderlecht scoort er zes in Oudenaarde

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede oefenwedstrijd met 0-6 gewonnen bij Oudenaarde. Vincent Kompany speelde niet, maar coachte vol passie vanop een stoel voor de dug-out. Isaac Kiese Thelin scoorde twee keer. Ook jongeren Halim Timassi en Anouar Ait El Hadj vonden de weg naar doel. Lees verder »

Klacht tegen licenties ongegrond verklaard

Klacht tegen licenties ongegrond verklaard

ANDERE In juni van vorig jaar dienden enkele supporters klacht in tegen Marc Coucke wegens belangenvermenging. Doel was om de licentie van RSC Anderlecht en KV Oostende in te trekken omdat ze van mening waren dat Coucke nog te veel invloed had bij KV Oostende.  Lees verder »

Webteam assistentie gevraagd!

Webteam assistentie gevraagd!

WEBSITE Anderlecht-Online bestaat al sinds het jaar 2000 en werkt volledig met vrijwilligers die zich elke dag inspannen om jullie al het nieuws van onze favoriete club te brengen. Onze Nederlandstalige redactie kan echter wel wat versterking gebruiken. Ben je student en wil je een centje bijverdienen? Ambiëer je een carrière als journalist? Schrijf je graag of ben je gewoon gepassioneerd? Laat het ons weten! Lees verder »

 28-06-2019 

Kompany wil Nasri naar Anderlecht halen

Kompany wil Nasri naar Anderlecht halen

TRANSFERS Vincent Kompany informeerde bij Samir Nasri of hij zin heeft in een avontuur bij Anderlecht. Zijn oud-ploegmaat zit zonder club nadat West Ham zijn aflopend contract niet verlengt. Nasri voelt echter meer voor een exotische bestemming. Dat schrijft Het Nieuwsblad.  Lees verder »

Belgische interesse voor Gerkens

Belgische interesse voor Gerkens

TRANSFERS Hoewel hij na de wedstrijd tegen RWDM aangaf niet te vertrekken, is het onzeker of Pieter Gerkens nog een plaats heeft in het nieuwe Anderlecht. Zijn ex-club STVV en Zulte Waregem tonen alvast vage interesse in de vlotst scorende Anderlecht-middenvelder, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Lees verder »


 27-06-2019 

Opnieuw Ghanese spits op de radar

Opnieuw Ghanese spits op de radar

TRANSFERS Volgens berichten uit Ghana toont Anderlecht interesse in aanvaller Abdul Fatawu Safiu. De 24-jarige Fatawa kende een sterk seizoen bij Asante Kotoko. Die laatste is de club waar Anderlecht 2,5 jaar geleden ook Mohamed Dauda weghaalde. Lees verder »

Olympiakos past voor Sa

Olympiakos past voor Sa

TRANSFERS Josué Sa werd aangeboden bij Olympiakos, maar de Griekse topclub hoeft de verdediger niet. Sa keert deze zomer terug naar Anderlecht na een uitleenbeurt aan Kasimpasa. De kans dat hij bij Anderlecht kan blijven, is nihil. Lees verder »

 26-06-2019 

Gezin Kompany verhuist naar Brussel

Gezin Kompany verhuist naar Brussel

ANDERE Mocht je nog twijfelen, het is Vincent Kompany wel degelijk menens bij RSC Anderlecht en is het niet enkel een passage. Heel het gezin Kompany verhuist namelijk naar Brussel. Bij Anderlecht is men momenteel bezig met scholen te zoeken voor de kinderen. Lees verder »

Najar moet niet vertrekken

Najar moet niet vertrekken

BLESSURES - ANDERE Andy Najar heeft er al een blessureseizoen op zitten en hij keerde ook vroegtijdig van zjin nationale ploeg terug met een blessure. Michaël Verschueren zegt wel dat Anderlecht blijft geloven in de Hondurees en hij zeker niet moet vertrekken. Lees verder »

Ook pers is onder de indruk van Kompany

Ook pers is onder de indruk van Kompany

ANDERE De tent op de synthetische velden te Neerpede zat vol met persmensen gisteren. Nederlande, Franse en zelfs Engelse. En op één voor één maakte Vincent Kompany indruk. "Hij stond daar met zoveel flair, met zoveel présence", aldus Peter Vandenbempt, sportjournalist van Sporza. Lees verder »

Van Holsbeeck urenlang ondervraagd in zaak Propere Handen

Van Holsbeeck urenlang ondervraagd in zaak Propere Handen

ANDERE Het was de laatste weken wat stil in de zaak Propere Handen maar dat wil niet zeggen dat de speurders stilzitten, integendeel. Momenteel verwerken ze de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic. In kader van die verklaringen werd gisteren ex-manager Herman Van Holsbeeck ondervraagd, hij zou zich persoonlijk verrijkt hebben bij een transfer. Lees verder »

Verschaeren afgestudeerd

Verschaeren afgestudeerd

ANDERE Yari Verschaeren scoorde niet alleen op het EK voor beloften, ook op studiegebied scoorde hij. Gisteren mocht hij namelijk zijn diploma Economie-Wiskunde in ontvangst nemen. Een puike prestatie van de 17-jarige want hij was de voorbije maanden ook een vaste waarde bij RSC Anderlecht. Proficiat Yari !! Lees verder »

 25-06-2019 

Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

Kompany maakt statement met nieuwe Facebook-cover

ANDERE Vincent Kompany heeft vanmorgen de foto's van zijn officiële Facebook-account aangepast. Op zijn profielfoto is hij voortaan te zien in Anderlecht-outfit. De coverfoto van zijn pagina is er één van de Anderlecht-supporters toen die in april een duidelijke boodschap richting bestuur stuurden. Lees verder »


 24-06-2019 

Invalbeurt Adzic in laatste EK-match

Invalbeurt Adzic in laatste EK-match

WEDSTRIJDEN Net als zijn ploegmaats bij Anderlecht sluit Luka Adzic het EK voor U21 af met drie nederlagen. Zijn Servië verloor zijn laatste wedstrijd met 2-0. Adzic mocht op het uur invallen. De eindstand stond toen al op het bord. Het waren zijn eeste, en dus ook enige, speelminuten op dit EK. Lees verder »

"Yari is de toekomst van het Belgische voetbal"

INTERVIEWS Yari Verschaeren mocht als 17-jarige mee met de nationale beloften naar het EK in Italië. Het lukte de jonge Duivels niet om naar de volgende ronde door te stoten maar dat belette Verschaeren niet om indruk te maken op bondscoach Johan Walem die meteen aangaf ook voor de verdere wedstrijden van de nationale beloften op Verschaeren te rekenen.  Lees verder »

Janssen opnieuw op de radar

Janssen opnieuw op de radar

TRANSFERS RSC Anderlecht zou zich opnieuw verdiept hebben in het dossier van Vincent Janssen, momenteel onder contract bij Tottenham. De Nederlandse international kon daar echter niet echt doorbreken en Anderlecht zou wel eens kunnen de ideale tussenstap zijn om zichzelf weer in de kijker te spelen.  Lees verder »

Voorstelling nieuwe kalender misschien uitgesteld?

Voorstelling nieuwe kalender misschien uitgesteld?

ANDERE De Jupîler Pro League-kalender voor het nieuwe seizoen werd normaal bekend gemaakt op 1 juli, dat is al enkele weken dan normaal. Dat heeft alles te maken met de matchfixing zaak tegen KV Mechelen die momenteel loopt. De kans bestaat zelfs dat de bekendmaking van de kalender naar een latere datum wordt opgeschoven.  Lees verder »

Verschaeren: "Was een fantastisch avontuur"

Verschaeren:

INTERVIEWS Johan Walem beloonde Yari Verschaeren voor zijn puik seizoen met een basisplaats bij de Belgische beloften. Verschaeren bedankte met een pareltje van een doelpunt tegen Italië, al was die niet voldoende voor de winst. Voor Verschaeren zelf is zijn korte aanwezigheid op een EK "een fantastisch avontuur". Lees verder »

Uitleenbeurt Trebel geen optie

Uitleenbeurt Trebel geen optie

TRANSFERS - INTERVIEWS Adrien Trebel heeft er meer dan degelijke helft opzitten tegen RWDM. Toch heeft RSC Anderlecht nog steeds de bedoeling om de Fransman te verkopen. Nantes toont interesse maar wil enkel huren, maar daar kan volgens Michael Verschueren geen sprake van zijn.  Lees verder »

Kompany ging jonge Duivels bekijken

Kompany ging jonge Duivels bekijken

ANDERE Vandaag start de eerste werkdag van Vincent Kompany, op het veld zal hij wellicht nog niet te zien zijn, er staan eerst nog medische en fysieke tests op het programma. Het voorbije weekend ging Kompany nog te jonge Duivels bekijken in en tegen Italië. Lees verder »

 22-06-2019 

Dan toch oefenduel tegen Ajax

Dan toch oefenduel tegen Ajax

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal op zaterdag 6 juli dan toch een oefenwedstrijd spelen tegen Ajax. Het duel zal plaatsvinden in het Nederlandse Putten. Eerder gaf de burgemeester van Anderlecht geen toelating voor het duel. Door de start van de Tour in Brussel zijn alle ordediensten daar nodig. Lees verder »

Jong Anderlecht wint eerste oefenpot

Jong Anderlecht wint eerste oefenpot

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Het versloeg RWDM met 0-1, een doelpunt na 7 minuten van Pieter Gerkens. Anderlecht speelde voor en na de rust met twee verschillende elftallen. Een dozijn jeugdspelers kreeg hun kans. Lees verder »

'Vlap is morgen een speler van Anderlecht'

'Vlap is morgen een speler van Anderlecht'

TRANSFERS Is er eindelijk schot gekomen in de transfer van Michel Vlap naar Anderlecht? De Duitse website Fußballtransfers weet dat de aanvallende middenvelder op het punt staat om naar Anderlecht te verhuizen. Volgens de website kan hij morgen al worden voorgesteld. Lees verder »

Kompany wilde Belhocine bij zich houden

Kompany wilde Belhocine bij zich houden

TRANSFERS Vincent Kompany had graag gehad dat Karim Belhocine bij Anderlecht was gebleven. Het beviel Kompany dat Belhocine dichtbij de spelers stond. De Algerijnse Fransman verkoos het hoofdtrainerschap boven het assistentschap en trok daarom naar Charleroi. Lees verder »

Barcelona volgt Bornauw

Barcelona volgt Bornauw

TRANSFERS Topclubs houden hun ogen overal open en spotten ieder jong talent. Zo ook FC Barcelona. De Spaanse grootmacht is niet ontgaan dat Sebastiaan Bornauw een sterk debuutseizoen kende en ze houden zijn prestaties in het oog.  Lees verder »

Kompany wil Dhauholou houden

Kompany wil Dhauholou houden

TRANSFERS Als het van Vincent Kompany afhangt, maar Olivier Ciryack Dhauholou komend seizoen deel uit van de A-kern van Anderlecht. Hoewel hij fysiek erg fragiel is, gelooft Kompany in de jonge spits uit Ivoorkust. Wanneer hij verlost is van zijn fysieke ongemakken, kan hij zijn kans krijgen. Lees verder »

 21-06-2019 

Officieel: Appiah naar Nantes

Officieel: Appiah naar Nantes

TRANSFERS - ANDERE Dennis Appiah zijn transfer naar Nantes is rond. De Fransman trekt de deuren van Neerpede definitief achter zich dicht, dat maakte RSC Anderlecht officieel bekend. Appiah kwam in 2016 bij paars-wit maar kon zich nooit echt doorzetten.  Lees verder »

Vranjes krijgt nummer 21 bij AEK

Vranjes krijgt nummer 21 bij AEK

ANDERE En of Ognjen Vranjes blij is met zijn verhuur aan AEK Athene. Vandaag postte hij op zijn Instagram-account enkele foto's van de contractondertekening. Hij poseert ook fier met het truitje van de Griekse club met rugnummer 21.  Lees verder »

CL: Anderlecht-dames kennen hun tegenstanders

CL: Anderlecht-dames kennen hun tegenstanders

DAMES Wat de heren niet konden de waarmaken, deden de paars-witte dames wel: Europees voetbal. Meer nog, het lukte voorzitter Marc Coucke om de voorrondes van de Champions League voor vrouwen naar RSC Anderlecht te halen. Vandaag was de loting, de Anderlecht-dames spelen tegen LSK Kvinner FC, PAOK en Linfield Ladies. Lees verder »

Herinnering: RWDM-RSCA Corteo om 15u30

Herinnering: RWDM-RSCA Corteo om 15u30

ANDERE Morgen trapt RSC Anderlecht de oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen op gang. Het gaat op bezoek bij RWDM voor de echt Brusselse Derby. Supportersgroep Mauves Army organiseert morgen een corteo die vertrekt op het Lindeplein te Anderlecht om 15u30. Lees verder »

Oud-ploegmaat Kompany op proef

Oud-ploegmaat Kompany op proef

TRANSFERS Anderlecht heeft sinds twee dagen de Duitser Sidney Sam op proef. Dat meldt Le Soir. De 31-jarige aanvallende middenvelder speelde vorig seizoen in de Duitse tweede klasse bij Bochum. Hij is opgeleid bij Hamburg en speelde daar in 2007-2008 samen met Vincent Kompany. Lees verder »

Kara zoekt club ver weg

Kara zoekt club ver weg

TRANSFERS Op zijn dertigste hoopt Kara Mbodj een lucratieve transfer te maken naar een bestemming ver weg. Volgens Het Nieuwsblad speurt de verdediger naar een club in China, het Midden-Oosten of een andere exotische bestemming. Lees verder »

Belhocine naar Charleroi?

Belhocine naar Charleroi?

TRANSFERS Charleroi is de enige eersteklasser die nog geen nieuwe trainer heeft. De Carolo’s trekken nu aan de mouw van Karim Belhocine, T3 bij RSC Anderlecht waar hij nog één jaar onder contract ligt.  Lees verder »


 20-06-2019 

Bekendmaking Jupiler Pro League kalender op 1 juli

Bekendmaking Jupiler Pro League kalender op 1 juli

ANDERE De eersteklassers hebben intussen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen aangevat. De supporters kijken uit naar de aftrap van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Wanneer dat is wordt binnen tien dagen, op 1 juli, bekend gemaakt. Nu is het nog afwachten welke zestien ploegen de Jupiler Pro League op gang trappen. Lees verder »

Appiah aangekomen bij Nantes

Appiah aangekomen bij Nantes

TRANSFERS - ANDERE Dennis Appiah is aangekomen te Nantes, een Franse journalist spotte de verdediger op het vliegveld van Nantes. De komende dagen legt de Fransman er zijn medische tests af om er vervolgens een contract van vier jaar te tekenen.  Lees verder »

Vranjes geland in Athene

Vranjes geland in Athene

TRANSFERS - ANDERE Michaël Verschueren liet dinsdag al weten dat er een akkoord was met AEK Athene omtrent een huurbeurt van Ognjen Vranjes. Een deal is nu ook nakende, op sociale media verschijnen foto's van de Bosniër die aangekomen is in Athene.  Lees verder »

Officieel: Bellamy wordt coach U21

Officieel: Bellamy wordt coach U21

JEUGD - TRANSFERS Craig Bellamy heeft een contract voor drie jaar getekend als U21-coach van Anderlecht. Dat maakte de club zonet bekend. "Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team”, zo meldt jeugdcoördinator Jean Kindermans. Lees verder »

Persvoorstelling Vincent Kompany

Persvoorstelling Vincent Kompany

ANDERE Het is bijna zover, volgende week dinsdag 25 juni stelt RSC Anderlecht officieel Vincent Kompany die dan terug is van verlof na zijn wedstrijden met de Rode Duivels. Om 15u stellen voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren de speler-manager voor.  Lees verder »

Michel Verschueren gezond en wel

Michel Verschueren gezond en wel

ANDERE Er was rond de middag even opschudding op sociale media, iemand had opgemerkt dat er redelijk veel kransen werden afgegeven bij RSC Anderlecht. Onmiddellijk werd er aan Michel Verschueren gedacht, die heeft ondertussen al laten weten op twitter dat hij nog gezond en wel op zijn stoel zit.  Lees verder »

EK-gangers pas terug week voor competitiestart

EK-gangers pas terug week voor competitiestart

ANDERE Vincent Kompany hamert erop dat de spelers tussen de interlands en de start van de trainingen voldoende rust krijgen. Zo wil hij de EK-gangers extra tijd geven om te bekomen van een lang seizoen. Volgens Het Nieuwsblad zullen Yari Verschaeren en co hierdoor pas een week voor de competitiestart de training hervatten. Lees verder »

 19-06-2019 

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard

JEUGD - TRANSFERS Na Matthieu Luka Epolo (U14) en Nathan Ngoy (U16) verhuist nu ook Antony Descotte van Anderlecht naar Standard. De 15-jarige aanvaller kende het voorbije seizoen heel wat blessureleed. Een verschil in visie met jeugdcoördinator Jean Kindermans leidt hem nu naar Luik. Lees verder »

De Poorter na één jaar alweer weg

De Poorter na één jaar alweer weg

JEUGD - TRANSFERS Rousseau De Poorter ruilt de opleiding van Anderlecht voor een avontuur bij Zulte Waregem. Dat meldt hij aan onze redactie. De verdediger kwam vorige zomer over van Lokeren, maar kon bij de U18 amper speelminuten afdwingen door de grote concurrentie. Lees verder »

Max de Jong openhartig

Max de Jong openhartig

INTERVIEWS De Waalse krant La Dernière Heure ging vorige week in Nederland op bezoek bij Anderlechts keepertrainer Max de Jong die onlangs voor 2 jaar bijtekende.  Een deel van zijn uitspraken werd ondertussen ook al overgenomen door diverse voetbalwebsites, maar hieronder volgt alsnog een korte résumé.
  Lees verder »

Geen Anderlecht - Ajax

Geen Anderlecht - Ajax

ANDERE Het was iets waar beide supporterskernen naar uitkeken, een galawedstrijd tussen RSC Anderlecht en Ajax. De clubs hadden een akkoord bereikt om de wedstrijd te laten doorgaan op 6 juli in het Constant Vanden Stock Stadion, maar de burgemeester van Anderlecht stak daar een stokje voor en stelde zijn veto. Lees verder »

Kayembe kan contract verlengen

Kayembe kan contract verlengen

TRANSFERS Niet alle spelers moeten vertrekken bij Anderlecht. Zo wil paars-wit het contract van Edo Kayembe met een seizoen verlengen. Dat weet Het Nieuwsblad. Mogelijk zal de club hem nadien een seizoen uitlenen om speelminuten en ervaring op te doen. Lees verder »

Frey aangeboden, bod op Muriqi

Frey aangeboden, bod op Muriqi

TRANSFERS Het Nieuwsblad weet dat de Zwitserse spits Michael Frey werd aangeboden bij Anderlecht. De aanvaller van Fenerbahçe scoorde vorig seizoen twee keer tegen Anderlecht in de Europa League. Desondanks is hij in Istanbul vooral bankzitter. Lees verder »

 18-06-2019 

Geen oefenduel tegen Heist

Geen oefenduel tegen Heist

WEDSTRIJDEN Het oefenprogramma van Anderlecht begin stilaan vorm te krijgen. Beetje bij beetje vernemen we de namen van tegenstanders in oefenwedstrijden. Tegen KSK Heist zal paars-wit dit jaar niet oefenen. Dat meldt de club uit de eerste amateurliga aan onze redactie. Lees verder »

Appiah naar Nantes

Appiah naar Nantes

TRANSFERS - ANDERE Volgens verschillende media in België en Frankrijk is de transfer van Dennis Appiah van Anderlecht naar Nantes afgerond. Als de verdediger slaagt voor zijn medische test, tekent hij bij Nantes een contract voor vier seizoenen.  Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Hamburg

Anderlecht oefent tegen Hamburg

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelt op 20 juli 2019 een oefenwedstrijd tegen Hamburg. Vincent Kompany maakt indertijd de overstap van paars-wit naar Hamburg, voor de speler-manager wordt het dus een wedstrijd op bekend terrein. Afspraak om 13u30 in het Volksparkstadion.  Lees verder »

Deal Dejaegere zo goed als rond

Deal Dejaegere zo goed als rond

TRANSFERS - ANDERE Gent-voorzitter Ivan De Witte liet gisteren op de persconferentie weten dat er geen sprake was dat Dejaegere naar RSC Anderlecht zou vertrekken. Toch komen er ook tegenstrijdige berichten die zeggen dat de deal zo goed als rond is. De toekomst zal het uitwijzen.  Lees verder »

Gerucht Biglia blijft terugkomen

Gerucht Biglia blijft terugkomen

TRANSFERS - ANDERE Twee weken geleden kregen we een tip: "Anderlecht zou spreken met Biglia". Zoals met alle nieuws gaan we met zo'n nieuwtjes voorzichtig om en willen we niet zomaar alles op jullie afvuren. Maar, het gerucht blijft nu aanhouden, Anderlecht zou zelfs al eens geproken hebben met El Principito, maar die houdt de boot voorlopig af.  Lees verder »

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern

JEUGD Zes jongeren krijgen tijdens de voorbereiding de kans om zich te tonen aan Vincent Kompany en Simon Davis. Vijf namen kenden we al, nu meldt Het Laatste Nieuws dat ook de 17-jarige Anouar Ait el Hadj zal meetrainen met de A-kern. Lees verder »

Geen Kara en Bakkali, wel Nkaka

Geen Kara en Bakkali, wel Nkaka

BLESSURES Kara Mbodj (foto) ontbrak gisteren op de eerste training van Anderlecht. De verdediger is ziek, zo luidt de uitleg. Zakkaria Bakkali trainde binnen en werkt aan zijn herstel na een operatie aan de knie begin mei. Lees verder »


 17-06-2019 

Geen sprake van transfer Dejaegere

Geen sprake van transfer Dejaegere

TRANSFERS Brecht Dejaegere naar Anderlecht, daar komt niets van in huis. Dat vertelden de Buffalo's vanmiddag tijdens de persconferentie naar aanleiding van start van de voorbereiding. Het is een reactie op een bericht uit Het Laatste Nieuws van twee weken geleden. Lees verder »

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

Léoni en Suray trainen mee met A-kern

JEUGD Op de verschillende nieuwssites circuleren foto’s van de eerste training van Simon Davies deze morgen. Op diep foto’s herkennen we Théo Leoni en Mathis Suray, vorig seizoen actief bij de U21. Afgelopen dagen werden Colassin, Sardella en Lutonda al genoemd als kanshebbers voor de A-kern. We weten binnenkort wellicht welke jongere definitief zijn kans krijgt bij de A-kern.  Lees verder »

Nieuwe kans voor Vranjes?

Nieuwe kans voor Vranjes?

ANDERE - ANDERE Verschillende spelers hebben de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart, onder hen ook Ognjen Vranjes. In tegenstelling tot de verwachtingen startte Vranjes de trainingen met de A-kern onder toeziend oog van de nieuwe staff.  Lees verder »

"Vincent heeft het laatste woord"

INTERVIEWS Simon Davies was duidelijk op zijn persvoorstelling deze namiddag: "In alle beslissingen heeft Vincent Kompany het laatste woord". Davies verwacht daar evenwel geen problemen rond omdat zowel zijn filosofie als die van Kompany overeenstemmen.  Lees verder »

"Zoeken nog nieuwe fysiektrainer"

INTERVIEWS Naast gerichte versterkingen is RSC Anderlecht nog op zoek naar een fysiektrainer. Dat zei Michael Verschueren op de persconferentie deze namiddag. Er zijn gesprekken lopende met verschillende kandidaten en een defenitieve beslissing zal normaal niet meer lang op zich laten wachten.  Lees verder »

Galawedstrijd tegen Ajax op 6 juli ?

Galawedstrijd tegen Ajax op 6 juli ?

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht werkt aan een oefenwedstrijd tegen Ajax die zou doorgaan op 6 juli. Bevestigen kon Michael Verschueren nog niet omdat nog niet alles in orde is met de verschillende veiligheidsinstanties. Eens alles in orde is zal de club alle info officieel communiceren. Lees verder »

Ook trainen doet Anderlecht in paars en wit

Ook trainen doet Anderlecht in paars en wit

ANDERE De trainersstaf gaat in het zwart gekleed om de trainingen te leiden. De spelers die trainen in de traditionele kleuren paars en wit. De hoofkleur is paars, aan de mouwen en de schouders is er gekozen voor een paars-wit gestreept motief.  Vincent Kompany krijgt het rugnummer vier.  Lees verder »

Trainersstaf in het zwart

Trainersstaf in het zwart

ANDERE Veel is het nog niet, maar het is een begin. Het Laatste Nieuws kon enkele foto's nemen van de nieuwe trainer van RSC Anderlecht en Pär Zetterberg in Joma-tenue. Het ziet ernaar uit dat die in het zwart zullen gekleed gaan. Of de spelerstruitjes is het nog even wachten.  Lees verder »

Wie herneemt vandaag?

Wie herneemt vandaag?

ANDERE Voor de spelers van RSC Anderlecht zit de vakantie er vandaag op, buiten de internationals die nog wat extra vakantie krijgen of nog actief zijn op een toernooi. Ook Vincent Kompany sluit later aan, hij wordt verwacht op 25 juni. Wie is er dan wel present vandaag ? Lees verder »

Sambi Lokonga neemt deel aan jogging La Louvière

Sambi Lokonga neemt deel aan jogging La Louvière

ANDERE Sambi Lokonga blesseerde zich in december van vorig jaar aan de knie. Er stond de middenvelder een lange revalidatie te wachten maar daar komt stilaan een eind aan. Gisteren nam hij deel aan de jogging La Louvière samen met Stephan Stassin, Ben Haegeman en Jean-François Lenvain.  Lees verder »

Jean Kindermans in Vilnius

Jean Kindermans in Vilnius

ANDERE RSC Anderlecht ging de afgelopen maanden de samenwerking aan met verschillende binnenlandse en buitenlandse clubs. In het kader van de samenwerking met de Litouwse federatie trok Jean Kindermans enkele dagen naar Vilnius.  Lees verder »

Voorstelling nieuwe truitjes om 14 uur

Voorstelling nieuwe truitjes om 14 uur

ANDERE Eindelijk, vandaag is het eindelijk zover. Om 14 uur is de voorstelling van de nieuwe truitjes van RSC Anderlecht met nieuwe shirtsponsor Joma. Er zullen drie verschillende shirts zijn, het derde zal gebruikt worden voor de wedstrijden van de Beker van België.  Lees verder »

"Legends of Neerpede"

ANDERE Anthony Vanden Borre vertoeft de voorbije maanden op Dubai. Eerst ging hij er aan zijn fysiek werken bij Star Agency, het fitnessbedrijf van ex-Anderlechtspeler Christiaan Wilhelmson. Hij kreeg er de laatste dagen het gezelschap van Romelu Lukaku die op vakantie is in Dubai maar ook aan zijn fysiek blijft werken.  Lees verder »

Santini gelinkt aan Sampdoria

Santini gelinkt aan Sampdoria

TRANSFERS Vandaag starten de voorbereidingen bij RSC Anderlecht, buiten de internationals is iedereen terug present, ook de huurlingen. Het is duidelijk dat de huidige kern nog serieus moet afgeslankt worden. Ivan Santini zou interesse genieten van Sampdoria. Lees verder »

Wachten op de nieuwe truitjes

Wachten op de nieuwe truitjes

ANDERE Joma wordt op sociale media bestookt met vragen over de nieuwe truitjes. Het is duidelijk dat de fans ongeduldig worden en eerlijk gezegd wij ook. Ook Joma reageerde op twitter al dat het toch wel tijd wordt om de truitjes voor te stellen.  Lees verder »

Bellamy nieuwe coach U21?

Bellamy nieuwe coach U21?

JEUGD David Steegen poseerde al met Craig Bellamy en zetten de foto op Instagram. Verwacht wordt dat Bellamy de nieuwe coach is van de U21. Vandaag is de persvoorstelling van nieuwe hoofdcoach Simon Davies. Krijgen we daar ook de voorstelling van Bellamy?  Lees verder »

 16-06-2019 

Saief verlooft zich met zijn Lozan

Saief verlooft zich met zijn Lozan

ANDERE Sportief loopt het momenteel minder voor Kenny Saief, maar op persoonlijk vlak gaat het de 25-jarige Amerikaan voor de wind. Via Instagram laat hij weten dat hij zich verloofd heeft met zijn vriendin Lozan Halabi. Lees verder »

Verschaeren overweegt hogere studies

Verschaeren overweegt hogere studies

INTERVIEWS Yari Verschaeren heeft er een druk jaar opzitten: hij combineerde topvoetbal bij Anderlecht met zijn laatste jaar middelbaar. De laatste examens zijn achter de rug en op 22 juni weet hij de resulaten. Maar Verschaeren denkt niet dat zijn schoolcarrière er nu opzit. Lees verder »

Verschaeren: "Zetterberg had gelijk"

Verschaeren:

INTERVIEWS Yari Verschaeren start vandaag aan het EK voor U21. Met zijn 17 jaar is hij de jongste speler van het toernooi. De aanvallende middenvelder hoopt desondanks beslissend te zijn. "Als ik dat kan bij Anderlecht, dan hier misschien ook. Het niveau op training is alleszins gelijkaardig." Lees verder »

Deschacht en Frutos trekken Anderlecht-truitje nog eens aan

Deschacht en Frutos trekken Anderlecht-truitje nog eens aan

ANDERE Een selectie van oud-Anderlecht-spelers speelde gisteren op Eendracht Aalst een galawedstrijd ter ere van de honderdste verjaardag van de ex-eersteklasser. Bart Goor, Danny Boffin, Nicolas Frutos, Olivier Deschacht, Stéphane Stassin, Mark De Man, Frederik Peiremans en Michel Dewolf trokken voor de gelegenheid nog eens het Anderlecht-shirt aan. Lees verder »

Engelse en Schotse interesse voor Lawrence

Engelse en Schotse interesse voor Lawrence

TRANSFERS Nu James Lawrence een basisplaats beet heeft bij de Welshe nationale ploeg, tonen verschillende clubs van over het Kanaal interesse in de verdediger. De Schotse traditieclub Glasgow Rangers en de Engelse tweedeklassers Swansea en Stoke zien in Lawrence een potentiële versterking, schrijft de Daily Record. Lees verder »

Kosovaar Muruqi gelinkt aan Anderlecht

Kosovaar Muruqi gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Turkse media maken gewag van interesse van Anderlechtvoor Vedat Muriqi. Dat is een 25-jarige spits uit Kosovo die vorig seizoen 17 keer scoorde voor Rizespor in de Turkse hoogste klasse. Muriqi heeft nog een contract voor één jaar, maar zijn voorzitter wil 10 miljoen euro voor hem. Lees verder »

 15-06-2019 

Delcroix genomineerd voor Golden Boy Award

Delcroix genomineerd voor Golden Boy Award

ANDERE Hannes Delcroix behoort tot de honderd jonge voetballers die kans maken op de Golden Boy Award. Deze prijs van de Italiaanse krant Tuttosport bekroont de beste speler onder de 21 jaar die in Europa speelt. Vorig jaar won Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. Lees verder »

Roef in beeld bij Utrecht

Roef in beeld bij Utrecht

TRANSFERS Het Nieuwsblad weet dat Davy Roef in beeld is bij FC Utrecht, de nieuwe club van John van den Brom. Roef keert na een uitleenbeurt van twee jaar aan Waasland-Beveren terug naar Anderlecht. Dat kans dat hij blijft is klein. Lees verder »

 14-06-2019 

Bouchouari tekent bij Dudelange

Bouchouari tekent bij Dudelange

JEUGD - TRANSFERS U21-speler Mohamed Bouchouari vertrekt na 1 seizoen al terug bij RSC Anderlecht. Hij tekende een contract bij het Luxemburgse F91 Dudelange. De 18-jarige rechtsachter kwam vorig jaar over van Zulte-Waregem en was een vaste waarde in het team van coach Jonas De Roeck. Lees verder »

 13-06-2019 

'Appiah heeft akkoord met Nantes'

'Appiah heeft akkoord met Nantes'

TRANSFERS Wordt Dennis Appiah de eerste speler die Anderlecht deze zomer weet te verkopen? Vandaag raakte bekend dat Nantes interesse toont en volgens de Franse website 20 Minutes laten ze er geen gras over groeien. Nantes zou al een akkoord bereikt hebben met Appiah zelf. Lees verder »

Vlap en Atalanta blijkt gebakken lucht

Vlap en Atalanta blijkt gebakken lucht

TRANSFERS De Italiaanse website TuttoAtalanta, dat deel uitmaakt van het bekendere TuttoMercatoWeb, staat Atalanta Bergamo dichtbij een akkoord met Anderlecht-target Michel Vlap. De Italianen zouden 3,5 miljoen euro voor hem betalen, klinkt het. Onze collega's van FeanOnline vernamen echter dat hier niets van klopt. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Benfica

Anderlecht oefent tegen Benfica

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een nieuw oefenduel aan zijn voorbereidingskalender toegevoegd. De tegenstander is niet de minste. Op woensdag 10 juli reist Anderlecht naar Portugal. In het mythische Estadio Da Luz speelt tegen de grootmacht Benfica.  Lees verder »

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

Lutonda hervat trainingen bij A-kern

JEUGD Thierry Lutonda mag zich maandag melden bij de A-kern wanneer deze de voorbereiding op het nieuwe seizoen start. Dat bevestigt hij aan Anderlecht-Online. De 18-jarige linksachter was vorig seizoen één van de sterkhouders bij de U21.  Lees verder »

Deschacht binnenkort T2 van Yves Vanderhaeghe?

Deschacht binnenkort T2 van Yves Vanderhaeghe?

ANDERE Olivier Deschacht en Yves Vanderhaeghe zijn ook naast het voetbal goede vrienden van elkaar. De kans bestaat dat die vriendschap hem nu ook verderzet aan de zijlijn van het voetbalveld. Kortrijk heeft Deschacht immers een voorstel gedaan als T2 van huidig coach Vanderhaeghe. Lees verder »

Ook Appiah naar Nantes?

Ook Appiah naar Nantes?

TRANSFERS - ANDERE Franse eersteklasser Nantes heeft nog een Anderlecht-speler op zijn transferlijstje staan. Zo zou het concrete interesse hebben in Dennis Appiah. De Franse rechtsachter kreeg eerder al te horen dat hij geen toekomst meer heeft bij paars-wit. Lees verder »

Bestuur Anderlecht verzamelt in Durbuy

Bestuur Anderlecht verzamelt in Durbuy

ANDERE Na de interland tegen Schotland vertrokken de Rode Duivels op een welverdiende vakantie, behalve Vincent Kompany. Hij bleef in eigen land en zakte af naar Durbuy om er overleg te plegen met het bestuur van RSC Anderlecht over de verdere toekomstplannen. Ook vandaag staan er nog gesprekken op de agenda. Lees verder »

Persvoorstelling Simon Davies

Persvoorstelling Simon Davies

ANDERE Volgende week maandag stelt RSC Anderlecht officieel Simon Davies voor aan de pers als nieuwe trainer. Ondertussen is het ook wachten op de voorstelling van de nieuwe Joma-truitjes. Eerder circuleerde 14 juni als voorstelling, maar het blijft voorlopig stil op dat vlak. Lees verder »

 12-06-2019 

Sanneh wint met Gambia

Sanneh wint met Gambia

WEDSTRIJDEN Bubacarr Sanneh speelde vanavond een oefeninterland met Gambia. Sanneh en co versloegen Marokko met 0-1. De Anderlecht-verdediger speelde de hele partij. Marokko bereidt zich voor op de Africa Cup. Gambia plaatste zich niet. Lees verder »

Hjulmand wordt bondscoach van Denemarken

Hjulmand wordt bondscoach van Denemarken

TRANSFERS Kasper Hjulmand wordt na het EK 2020 bondscoach van Denemarken. Dat maakte de Deense voetbalbond vandaag bekend. Hjulmand was in de winter topkandidaat om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht en zijn naam werd ook genoemd voor komend seizoen. Lees verder »

Colassin en Sardella naar A-kern?

Colassin en Sardella naar A-kern?

JEUGD Volgens Sport/Voetbalmagazine zullen vier sterkhouders van de U21 waarschijnlijk de stap zetten naar de A-kern. Verdediger Killian Sardella (17 jaar) en aanvaller Antoine Colassin (18 jaar, foto) zijn er daar twee van. Lees verder »

FC Cincinnati stuurt Saief vroeger terug

FC Cincinnati stuurt Saief vroeger terug

BLESSURES - TRANSFERS FC Cincinnati zal de uitleenbeurt van Kenny Saief vroegtijdig stopzetten. De Amerikaanse website The Atletic schrijft dat de club momenteel werk maakt van de opzegging van het huurcontract. Een hamstringblessure is hiervoor de reden. Ook wordt er getwijfeld of de middenvelder wel gelukkig is bij de club. Lees verder »

 11-06-2019 

Amuzu wacht af om te verlengen

Amuzu wacht af om te verlengen

TRANSFERS Anderlecht biedt Francis Amuzu een nieuw contract voor drie jaar, maar de flankaanvaller wacht nog even af om zijn handtekening te zetten. Dat schrijft Le Soir. Volgens de Waalse krant wil zijn management eerst zien wat het EK voor U21 brengt. Lees verder »

 10-06-2019 

Goal en rood voor Chipciu

Goal en rood voor Chipciu

WEDSTRIJDEN Alexandru Chipciu gaat de vakantie in met een 0-4-overwinning. Met de nationale ploeg van Roemenië versloeg hij Malta in een kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar. Chipciu scoorde het derde doelpunt, maar kreeg kort voor tijd een tweede gele kaart. Lees verder »

Euro U21 met sterke paars-witte invloed

Euro U21 met sterke paars-witte invloed

JEUGD Het Europees kampioenschap voor de Belgische U21 start met een wedstrijd tegen Polen. De Belgische nationale ploeg loopt over van de talenten die gevormd werden op de RSCA Academy. Vijf spelers lopen zelfs nog rond op Anderlechtse velden. Lees verder »

Svilar als concurrent voor Didillon?

Svilar als concurrent voor Didillon?

TRANSFERS Mile Svilar trok in 2017 met veel misbaar de deur van het Astridpark achter zich dicht. De getalenteerde keeper achtte zich rijp voor een basisplaats en forceerde een transfer naar Benfica. Svilar werd 13 keer opgesteld in de Portugese hoofdstad, maar leek daarna een terugval te kennen. Lees verder »

Yari Verschaeren beste speler van 2018-2019

Yari Verschaeren beste speler van 2018-2019

WEBSITE Het Anderlechtse kwakkelseizoen heeft ook een impact gehad op jullie spelersbeoordelingen. Youngster Yari Verschaeren werd door jullie verkozen tot beste speler van het seizoen met een score van net geen 72%. Proficiat! Sambi Lokonga eindigde, misschien een beetje verrassend, op de tweede plaats met een score van 68%. Keeper Thomas Didillon vervolledigt de top drie met een score van 65%. Lees verder »

 09-06-2019 

Danilou kroont zich tot oppermeester in de prono

Danilou kroont zich tot oppermeester in de prono

WEBSITE Met de Champions League finale van vorig weekend, zit het pronoseizoen er weer op voor dit jaar. Danilou kroonde zich andermaal tot kampioen. Het betreft reeds zijn derde titel in vier jaar tijd. Proficiat met de knalprestatie! Deze keer was het verschil echter zeer klein, namelijk 2 punten meer dan burundi. Lees verder »

Lawrence onderuit tegen Kroatië

Lawrence onderuit tegen Kroatië

WEDSTRIJDEN James Lawrence speelde gisteren een EK-kwalificatiematch tegen Kroatië. De Welshman speelde de volledige wedstrijd, maar scoorde na 17 minuten een owngoal, waardoor Kroatië op voorsprong kwam. Wales verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 en blijft zo 3e in de groep na Hongarije en Kroatië. Lees verder »

 08-06-2019 

Kompany was "Jean-Pierre Vanoverschelden"

Kompany was

INTERVIEWS Het sloeg in als een bom enkele weken geleden, Vincent Kompany keert terug naar RSC Anderlecht. Opmerkelijk was vooral hoe de betrokkenen het nieuws zo lang hebben kunnen stilhouden. Marc Coucke onthulde deze week bij Q-Music hoe dat lukte, Kompany kreeg een codenaam: Jean-Pierre Vanoverschelden.  Lees verder »

Vermaelen houdt antwoord in beraad

Vermaelen houdt antwoord in beraad

ANDERE Gisteren raakte bekend dat RSC Anderlecht polste bij Thomas Vermaelen voor een transfer naar Brussel. Volgens Het Laatste Nieuws zei Vermaelen toch niet meteen "neen", al is de kans bijzonder klein dat het effectief tot een overgang komt.  Lees verder »

Mbokani jaar langer bij Antwerp

Mbokani jaar langer bij Antwerp

TRANSFERS Michael Verschueren zei enkele maanden geleden dat indien hij het voor het zeggen had vorige zomermercato, Dieumerci Mbokani een speler van Anderlecht zou geweest zijn. Deze zomer was er opnieuw die kans, maar paars-wit pastte uiteindelijk. Mbokani tekende een nieuw contract bij Antwerp.  Lees verder »

Nog geen Kompany tegen RWDM

Nog geen Kompany tegen RWDM

ANDERE Supporters die al een ticket kochten voor de oefenwedstrijd tegen RWDM in de hoop Vincent Kompany aan het werk te zien, hebben pech. De verdediger is dan nog met vakantie en sluit pas 25 juni aan bij de groep.  Lees verder »

 07-06-2019 

Najar in definitieve selectie voor Gold Cup

Najar in definitieve selectie voor Gold Cup

BLESSURES De blessure die Andy Najar gisterennacht opliep tijdens een oefeninterland tegen Paraguay, valt mee. De rechtsback van Anderlecht zit in de definitieve selectie selectie van 23 spelers voor de Gold Cup die de Hondurese bondscoach afgelopen nacht bekend maakte. Lees verder »

 06-06-2019 

Boeckx: "Ik wil nog iets betekenen"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx is blij dat het seizoen voorbij is, stilaan begint hij ook na te denken over zijn toekomst. Nog een seizoen op de bank ziet hij niet meteen zitten. Ergens is hij ook teleurgesteld dat hij niet meer kansen kreeg vorig seizoen: "Misschien had ik het tij kunnen keren", aldus Boeckx.  Lees verder »

Wel degelijk Yusuf op de radar

Wel degelijk Yusuf op de radar

TRANSFERS Het is dus toch Alhassan Yusuf voor wie Anderlecht wedstrijden van IFK Göteborg heeft bijgewoond. Gisteren schreven we al dat Anderlecht present was tijdens Göteborg - AIK Solna, maar dat niet duidelijk was of dit voor Yusuf was. Het Laatste Nieuws belde rond en kreeg bevestiging dat Anderlecht interesse heeft in de 18-jarige Nigeriaan. Lees verder »

 05-06-2019 

Isak op weg naar Sociedad

Isak op weg naar Sociedad

TRANSFERS Als Anderlecht daadwerkelijk geïnteresseerd was, dan mag het een transfer van Alexander Isak zo goed als zeker vergeten. De Zweedse spits van Borussia Dortmund staat op het punt om te tekenen bij Real Sociedad in Spanje. Lees verder »

"Voetbal moet opnieuw de prioriteit zijn"

INTERVIEWS De neerwaartse spiraal bij RSC Anderlecht is al een tijdje bezig. Het is aan het nieuwe bestuur om de club opnieuw te brengen waar ze thuishoort, aan de top. Daarom moeten er nieuwe prioriteiten gesteld worden volgens Frank Arnesen: "Voetbal moet op plaats één, twee en drie komen." Lees verder »

 04-06-2019 

Verschaeren met nationale beloften naar Euro U21

Verschaeren met nationale beloften naar Euro U21

JEUGD - ANDERE Johan Walem, bondscoach van de nationale beloften, maakte zonet zijn definitieve selectie bekend voor Euro U21 te Italië. Yari Verschaeren heeft zijn eerste definitieve selectie beet en mag mee naar Italië. Ook Sebastiaan Bornauw, Francis Amuzu, Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers stappen mee het vliegtuig op.  Lees verder »

Exotische transfer voor Kara?

Exotische transfer voor Kara?

TRANSFERS - ANDERE Kara Mbodji mag wellicht vertrekken bij RSC Anderlecht. Alou Cissé neemt de Senegalees niet mee naar de Africa Cup wat eigenlijk een negatieve invloed heeft op zijn transferprijs. Volgens La Dernière Heurelonkt de verdediger naar een exotische bestemming.  Lees verder »

Zulj gelinkt aan Lazio

Zulj gelinkt aan Lazio

TRANSFERS De eerste maanden bij RSC Anderlecht waren geen succes voor Peter Zulj, er was nochtans veel verwacht van de komst van de Oostenrijker. Zulj krijgt tijdens de voorbereiding wel opnieuw de kans om zich te bewijzen, maar ondertussen zou er ook interesse zijn uit Italië voor de middenvelder. Lees verder »

Kompany op bezoek te Neerpede

Kompany op bezoek te Neerpede

ANDERE Vooraleer Vincent Kompany voluit aan de slag kan gaan bij RSC Anderlecht heeft hij nog verplichtingen met de Rode Duivels. Gisteren kwam hij alvast eens langs te Neerpede. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bij RSC Anderlecht gaan van start op 17 juni 2019 met de medische en fysieke testen.  Lees verder »

Dimata op bezoek bij nationale beloften

Dimata op bezoek bij nationale beloften

ANDERE De nationale U21 oefende gisteren tegen hun leeftijdsgenoten van Frankrijk. Landry Dimata out na zijn knieoperatie ging zijn ploegmaats bezoeken en woonde de wedstrijd bij. Maar veel geluk bracht hij de nationale beloften niet die met 3-0 onderuit gingen.  Lees verder »

 03-06-2019 

Roddel van de week: Yaya Touré naar Sporting?

Roddel van de week: Yaya Touré naar Sporting?

TRANSFERS Verschillende voetbalwebsites pakten vandaag uit met het sensatienieuws dat Yaya Touré nog een jaartje bij Anderlecht zou komen spelen. De inmiddels 36 jarige Touré was tot december aan de slag bij Olympiakos bij hij in onderling overleg besliste zijn contract te beëindigen. Lees verder »

Niks concreets met betrekking tot Depoitre & Vermaelen

Niks concreets met betrekking tot Depoitre & Vermaelen

TRANSFERS De naam van Laurent Depoitre circuleert de laatste dagen wel vaker op verschillende websites. De spits wordt daarbij frequent in verband gebracht met een transfer naar RSC Anderlecht. Voorlopig zijn er echter geen concrete aanwijzingen van een nakende transfer. Het enige concrete is een uitspraak van de spits waarin hij aangeeft "alle opties open te houden". Lees verder »

Musona en Adzic spelen interlands

Musona en Adzic spelen interlands

JEUGD - ANDERE Knowledge Musona kwam in actie met Zimbabwe tegen de Komoren. Musona viel in na 77 minuten en zag zijn land makkelijk met 2-0 winnen. Luka Adzic maakt dan weer deel uit van de U21 van Servië voor het EK. Zijn tegenstanders zijn Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Lees verder »

 02-06-2019 
 01-06-2019 

Interesse in Serviër Rodic?

Interesse in Serviër Rodic?

TRANSFERS Het Nieuwsblad las in de Servische media dat Anderlecht interesse zou tonen in Milan Rodic. Dit is een 28-jarige linksachter die uitkomt voor Rode Ster Belgrado. Tijdens de  UEFA Nations League was hij ook een vaste waarde bij de nationale ploeg. Lees verder »