Archieven

 30-11-2007 

Goor: "Die bal móét gewoon binnen. Punt."

Goor:

Het was Bart Goor die de beste kans van de eerste helft miste en hij beseft ook dat die erin moest. "Ongelofelijk. Dat was zo gemakkelijk dat ik mis. Ik kreeg te veel tijd en begon te twijfelen tussen binnenkant voet of de wreef." Lees verder »

Jacobs: "Dit is een gemiste kans"

Jacobs:

"Het eerste kwartier waren we niet scherp genoeg, daarna was de agressiviteit er wel", zo vertelde Jacobs aan Sporza. "Globaal bekeken hadden we echter meer kansen dan Standard, dus dit is een gemiste kans voor ons." Lees verder »

Topper eindigt op een gelijkspel

Topper eindigt op een gelijkspel

Vanavond werd de topper tussen Anderlecht en Standard gespeeld. Beide ploegen konden niet overtuigen en zo eindigde de match in een scoreloos gelijkspel. De kloof met de Rouches blijft op die manier zes punten. Lees verder »

Ariël Jacobs te gast bij Frank Raes

Ariël Jacobs te gast bij Frank Raes

Jacobs zal zondag te gast zijn bij Frank Raes in Studio 1 op één. Het zal vooral gaan over de topper Anderlecht-Standard en hoe het in Anderlecht zit na het ontslag van Frank Vercauteren. Studio 1, zondag op één. Lees verder »

Hassan vindt Sint-Petersburg te koud

Hassan vindt Sint-Petersburg te koud

Ahmed Hassan heeft een bod van het Russische Zenit Sint-Petersburg afgeslagen. Dat vertelt zijn manager aan een Egyptische voetbalwebsite. De middenvelder kon er nochtans 2 miljoen per jaar gaan verdienen. Lees verder »

Topper trekt ook buitenlandse aandacht

Topper trekt ook buitenlandse aandacht

De buitenlandse clubs zakken vanavond massaal af naar het Vanden Stock-stadion. Niet minder dan vijftig scouts zullen aanwezig zijn. Onder meer Arsenal, Manchester United, Schalke 04, Hamburg, PSV, Ajax en Parma sturen een spion. Lees verder »

Van Holsbeeck in Roemenië

Van Holsbeeck in Roemenië

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck is momenteel in Roemenië om met Steaua Boekarest te spreken over een verhuur van spits Cyril Théréau. Théréau zelf ontkent intussen zelf al akkoord te zijn met Steaua. Lees verder »

Tottenham ontsnapt, Hapoel stunt

Tottenham ontsnapt, Hapoel stunt

Na 45 minuten voetbal leken gisteren in Groep G twee verrassingen in de maak. Zowel Aalborg bij Tottenham als Tel Aviv bij Getafe stonden toen immers 0-2 voor. Uiteindelijk slaagde enkel de Spurs er nog in het tij te keren. Lees verder »

 29-11-2007 

Ariël Jacobs: "Een zege brengt ons dichter"

Ariël Jacobs:

Na het vriendschappelijke duel tegen Valenciennes en de bekerwedstrijd tegen Hamme, wordt de wedstrijd tegen Standard morgen de eerste wedstrijd van Ariël Jacobs met veel belang. "Anderlecht kan een goeie zaak doen", zegt Jacobs. Lees verder »

Lucas Biglia: "Ik voel me goed bij RSCA."

Lucas Biglia:

Lucas Biglia begint zich stilaan thuis te voelen in het Astridpark. Zo goed zelfs dat hij bereid is om een nieuw contract te tekenen bij RSCA: "Op dit moment wordt er zelfs gepraat over een contractverlenging", zegt hij in HNB. Lees verder »

Polak fit voor topper

Polak fit voor topper

Jan Polak, die niet in de kern zat tegen Hamme door een beenblessure, is nu helemaal fit bevonden. Samen met Jelle Van Damme is hij speelklaar voor de wedstrijd tegen Standard. Lees verder »

Supporteren voor Getafe en Tottenham

Supporteren voor Getafe en Tottenham

Vandaag vindt de derde speeldag in de UEFA Cup plaats. Anderlecht komt echt niet in actie deze week. Zeker is dat paars-wit vanavond de koppositie in de groep kwijt zal zijn. Zeges van Getafe en Tottenham zouden ideaal zijn. Lees verder »

Biglia: "Tonen dat we Anderlecht zijn"

Biglia:

Ook Lucas Biglia beseft dat het tegen Hamme weeral niet goed was. "Toch moeten we er blijven in geloven. Op training merk ik dat iedereen veel zin heeft. We moeten tegen Standard tonen dat we Anderlecht zijn", zo zegt hij in HN. Lees verder »

Anderlecht bijna akkoord met Steaua

Anderlecht bijna akkoord met Steaua

De kans is groot dat Cyril Théréau na nieuwjaar opnieuw voor Steaua Boekarest speelt. De spits zelf heeft al een akkoord, de clubs zijn er nog niet uit. Enkel de huursom van 200.000 euro zou nog een probleem vormen. Lees verder »

 28-11-2007 

Anderlecht volgt Kim Jung-Woo

Anderlecht volgt  Kim Jung-Woo

In de zoektocht naar versterking blijft Anderlecht de Aziatische markten afspeuren. Nu heeft paars-wit zijn oog laten vallen op Kim Jung-Woo, speler bij het Japanse Nagoya Grampus Eight en tevens Koreaans international. Lees verder »

SF-wagen voorgesteld

SF-wagen voorgesteld

Zoals iedere Anderlechtfan wel weet, werd vandaag de paars-witte bolide aan de pers voorgesteld. Het bestuur van Anderlecht is in de wolken. "We mogen blij zijn dat een Belgische club gevraagd wordt", klinkt het bij Vanden Stock. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vadis (spierletsel dij) kreeg vandaag verzorging en mocht in de namiddag al een individuele revalidatietraining afwerken. Van Damme, Wasilewski en Polak zijn weer helemaal fit. Ook Triguinho kon de groepstraining hervatten. Lees verder »

Geen interesse in Tomou

Geen interesse in Tomou

In Het Laatste Nieuws ontkent het bestuur van Anderlecht de interesse in Bertin Tomou van Moeskroen. Dit gerucht verscheen gisteren in de media, maar wordt nu dus meteen weerlegd. Lees verder »


 27-11-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Morgen traint Anderlecht achter gesloten deuren. Supporters besparen zich dus maar de moeite om naar het Astridpark af te zakken. Polak en Wasilewski konden de training hervatten, net zoals Jelle Van Damme. Lees verder »

Vadis: "Geweldige ervaring"

Vadis:

Vadis geldt als één van de grootste jeugdtalenten van Sporting. Omdat hij onder Vercauteren geen kansen kreeg liet de jonge speler horen dat hij weg wou bij Anderlecht. Onder Jacobs kreeg hij snel een kans tegen Hamme. Lees verder »

Proto sinds lang nog eens in doel

Proto sinds lang nog eens in doel

Doelman Silvio Proto stond tegen Hamme sinds lang nog eens tussen de palen. Ondanks een tegentreffer moest de doelman niet veel ballen wegwerken. “Het viel te verwachten dat ik weinig werk op te knappen zou krijgen.” Lees verder »

Goor: “We moeten opnieuw iets opbouwen”

Goor: “We moeten opnieuw iets opbouwen”

“Een tweedeklasser gooit de boel automatisch dicht, maar dat mag geen excuus vormen voor onze moeilijke kwalificatie. We moeten opnieuw iets opbouwen onder een nieuwe coach en deze zege draagt daartoe alvast bij”, aldus Goor. Lees verder »

Mpenza rekent niet op contractverlenging

Mpenza rekent niet op contractverlenging

Hij scoorde tegen Hamme de 2-1 maar naar eigen zeggen rekent Mbo Mpenza niet op een contractverlenging bij Anderlecht. “Vertrouwen is belangrijk voor mij. Nu heb ik gevoel dat ik weer op dezelfde hoogte sta als andere spelers.” Lees verder »

Ook Tomou is kandidaat-spits

Ook Tomou is kandidaat-spits

Volgens Het Laatste Nieuws volgt Anderlecht de prestaties van Moeskroenspits Bertin Tomou met grote interesse. Met name Ariël Jacobs, die de spits kent van bij Moeskroen, zou hem er graag bij willen. Lees verder »

Ook Steaua Boekarest wil Théréau terug

Ook Steaua Boekarest wil Théréau terug

VRT Teletekst meldt dat Steaua Boekarest vorige week in Anderlecht was om te praten over een verhuur van Cyril Théréau. De spits kwam in de zomer van Steaua naar Anderlecht en de Roemenen willen hem na de winterstop graag huren. Lees verder »

 26-11-2007 

Beker van België: loting op 5 december

Beker van België: loting op 5 december

Op woensdag 5 december wordt er in het bondsgebouw te Brussel geloot voor de 1/8ste finales van de Beker van België. Vanavond werd Mechelen - Cercle Brugge, de laatste match van de 1/16de finales, met 2-4 gewonnen door Cercle. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De wedstrijd tegen Hamme heeft de blessurebank weer vol doen lopen. Zo liep Vadis, die 20 minuten voor affluiten vervangen werd door Baseggio, een spierletsel op aan de dij. Lees verder »

Tottenham en Getafe spelen gelijk

Tottenham en Getafe spelen gelijk

De twee sterkste tegenstanders van Anderlecht in de Uefa Cup, Tottenham Hotspur en Getafe, zijn stilletjes uit hun dipje aan het kruipen. Tottenham speelde 1-1 gelijk tegen West Ham en Getafe lukte dezelfde uitslag in Zaragoza. Lees verder »

Charleroi wil Théréau terughalen

Charleroi wil Théréau terughalen

Sporting Charleroi denkt serieus aan om Cyril Théréau tijdens de winterstop terug te halen. Onder Vercauteren kon de spits nog niet overtuigen en als het onder Jacobs niet betert, is een transfer in januari zeker niet uitgesloten. Lees verder »

Serhat kijkt uit naar duel tegen België

Serhat kijkt uit naar duel tegen België

Serhat Akin zit met Turkije samen in de groep met België. Als Turkije tegen België moet zal Serhat vele ploegmaats en vrienden terugzien. Eén daarvan is Vincent Kompany. "Ik kijk fel uit naar een duel met Vincent". Lees verder »

Anderlecht volgt doelman van Union

Anderlecht volgt doelman van Union

Anderlecht volgt al geruime tijd de prestaties van Mulopo Kudimbana, dat is de doelman van tweedeklasser Union. Kudimbana is, in tegenstelling tot wat zijn naam misschien doet vermoeden, een Belg en nog maar 20 jaar oud. Lees verder »

 25-11-2007 

België in de groep met Spanje

België in de groep met Spanje

Vandaag werd er geloot voor de WK-voorrondes in Zuid Afrika. België lootte een moeilijke maar haalbare groep. Het zit onder meer met oude bekende Spanje en Armenië. Kan België na een paar gemiste campagnes nog eens naar een WK? Lees verder »

Reactie Jacobs

Reactie Jacobs

Na de wedstrijd tegen Hamme wou trainer Ariel Jacobs tegenover de pers een reactie kwijt: “"We zijn goed begonnen aan onze match. Ik ben vooral blij dat we op de hele match eigenlijk maar één kans hebben weggegeven." Lees verder »


 24-11-2007 

Vadis heeft nog niet bijgetekend

Vadis heeft nog niet bijgetekend

Vadis verklaarde na de wedstrijd tegenover Sporza dat hij nog steeds niet bijgetekend heeft. De jonge speler wou eerst bij Anderlecht weg maar nu Jacobs de trainer is wil hij mogelijk blijven. Lees verder »

Anderlecht bij laatste 16

Anderlecht bij laatste 16

Anderlecht heeft deze avond, thuis, van tweede klasser Hamme met 2-1 gewonnen. Hierdoor overwintert Anderlecht in de Beker van België en zit het bij de laatste 16. Doelpuntenmakers waren Legaer, Vanderheyden en Mpenza. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Hamme

Voorbeschouwing: Anderlecht - Hamme

Vanavond speelt Anderlecht thuis tegen 2e klasser Hamme voor het behoud in de Beker van België. Na het ontslag van Frank Vercauteren en de oefenwedstrijd tegen Valenciennes zal het de eerste echte match worden voor Ariël Jacobs. Lees verder »

Hassan kwaad na ontslag Vercauteren

Hassan kwaad na ontslag Vercauteren

Ahmed Hassan heeft voor het eerst gesproken over het ontslag van Frank Vercauteren. Hij zei in HLN dat hij "geschokt en woedend" was nadat hij te horen kreeg dat Frank Vercauteren ontslagen werd bij Anderlecht. Lees verder »

Marcin Wasilewski bestraft

Marcin Wasilewski bestraft

Ariël Jacobs heeft Marcin Wasilewski bestraft door hem niet de selecteren voor de match tegen Hamme. Marcin Wasilewski kwam een dag te laat terug, zonder contact op te nemen, na zijn kwalificatie met Polen voor het EK. Lees verder »

Silvio Proto mag nog eens spelen

Silvio Proto mag nog eens spelen

Geen Daniel Zitka tussen de palen vanavond, maar wel Silvio Proto. "Niet omdat Zitka interlandverplichtingen had, maar omdat het vooraf al afgesproken was dat Silvio de wedstrijden tegen Valenciennes en Hamme zou spelen." Lees verder »

Selectie bekerwedstrijd

Selectie bekerwedstrijd

Ariël Jacobs heeft zeventien spelers geselecteerd voor de bekerwedstrijd van vanavond tegen Hamme. Bij de kern geen Akin, Boussoufa, Polak, Von Schlebrügge en Wasilewski. Wel erbij zijn Walter Baseggio en de jonge Bakary Sare. Lees verder »

 23-11-2007 

Fernandez naar RSCA is uitgesloten

Fernandez naar RSCA is uitgesloten

Op verschillende websites verscheen gisteren dat Luis Fernandez gevolgd zou worden door Anderlecht maar Herman Van Holsbeeck ontkende het gerucht. "Fernandez hier? Dat is onzin", verduidelijkte Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Piste Alonso Solis verlaten

Piste Alonso Solis verlaten

Anderlecht zal Alonso Solis niet aantrekken. De Costa Ricaanse speler werd onlangs genoemd bij RSCA. Alonso Solis had al tweemaal geprobeerd door te breken in Europa maar dat was mislukt. RSCA zou daarom geen risico's wilen nemen. Lees verder »

Jelle Van Damme tegen jongere broer

Jelle Van Damme tegen jongere broer

Zaterdag speelt RSCA thuis tegen tweedeklasser Hamme. Daar speelt Siebe Van Damme, de jongere broer van Jelle Van Damme. Het is de eerste keer dat de broers tegenover elkaar zullen staan. Siebe is net zoals Jelle verdediger. Lees verder »

Interesse in Jol bevestigt

Interesse in Jol bevestigt

Van Holsbeeck heeft vandaag in HLN de interesse bevestigt in Martin Jol. "Het blijft de intentie om het seizoen met Ariël Jacobs uit te doen. Tegen dan kijken we uit naar mogelijke vervangers. Jol is daarbij alvast een kandidaat." Lees verder »

 22-11-2007 

Anderlecht sprak met Martin Jol

Anderlecht sprak met Martin Jol

Volgens Nederlandse bronnen is Martin Jol in beeld bij Anderlecht. Zelfs toen Vercauteren nog trainer was, zou er reeds een delegatie van de Brusselse club naar Londen afgereisd zijn voor een gesprek. Lees verder »

Tchité in de clinch bij Santander

Tchité in de clinch bij Santander

Mémé Tchité beleeft goede tijden bij zijn nieuwe club Racing Santander. Tchité scoorde al drie keer en droeg daarmee zijn steentje bij. Zijn club staat momenteel op de zevende plek. Maar dinsdag liep het even mis. Lees verder »

Franse trainer Luiz Fernandez aangeboden

Franse trainer Luiz Fernandez aangeboden

De Israëlische makelaar Dudu Dahan heeft de Franse trainer Luiz Fernandez aangeboden bij Anderlecht. Volgens Dahan ziet hij Anderlecht best zitten. "Hij woont in Parijs en is het reizen moe. Op anderhalf uur staat hij in Brussel." Lees verder »

Ook Costa Ricaan Solis wordt gevolgd

Ook Costa Ricaan Solis wordt gevolgd

Anderlecht wil tijdens de winterstop z'n kern versterken en intussen duiken de eerste namen van mogelijke nieuwkomers op. De nieuwste in het rijtje is Alonso Calderon Solis uit Costa Rica. Solis is een 29-jarige spelmaker. Lees verder »

Overzicht EK-kwalificatie

Overzicht EK-kwalificatie

Gisteren vond de laatste speeldag plaats in de EK-kwalificatie. België en Hongarije waren al uitgeschakeld, maar voor Turkije stond de plaatsing nog op het spel. Tsjechië daarentegen was al geplaatst zodat Zitka mocht debuteren. Lees verder »

Zitplaatsen RSCA - Hamme uitverkocht!

Zitplaatsen RSCA - Hamme uitverkocht!

Komende zaterdag komt Hamme naar Anderlecht in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België. RSCA laat alleszinds al weten dat alle zitplaatsen voor deze match uitverkocht zijn. Er resteren enkel nog 3000 staanplaatsen. Lees verder »


 21-11-2007 

Volgende week voorstelling Anderlechtwagen

Volgende week voorstelling Anderlechtwagen

Volgende week woensdag zal RSCA zijn racewagen tonen waarmee ze zullen deelnemen aan de SuperLeague Formula.De racecompetitie begint in augustus 2008 en het peterschap van de bolide zal gaan naar ex-RSCA speler Gilles De Bilde. Lees verder »

België wint van Azerbeidzjan met 0-1

België wint van Azerbeidzjan met 0-1

België speelde vanavond zijn laatste EK kwalificatiewedstrijd tegen en in Azerbeidzjan.Op een slecht veld speelde België zwak en de beste kansen in de 1e helft waren voor Azerbeidzjan. Na de rust kon Pieroni toch nog de 0-1 maken. Lees verder »

Zitka debuteert en houdt de nul

Zitka debuteert en houdt de nul

Daniel Zitka stond vandaag voor het eerst tussen de palen in een interland. Zijn land Tsjechië won met 0-2 in Cyprus, mede dankzij een doelpunt van ex-Anderlechtspits Jan Koller. Tsjechië was al zeker van deelname aan het EK. Lees verder »

Bart Goor speelt vanavond 77e interland

Bart Goor speelt vanavond 77e interland

Goor zal vanavond, in Azerbeidzjan zijn 77e interland spelen. Daarmee komt de Anderlecht speler naast Georges Grün. "Door mijn domme rode kaart voor spugen tegen Spanje (2005) heb ik 10 interlands gemist. Maar ik ga niet klagen". Lees verder »

Zvonko Milojevic nog altijd in coma

Zvonko Milojevic nog altijd in coma

Ex-keeper van RSCA, Zvonko Milojevic ligt nog altijd in coma nadat hij een ongeluk had met de auto. HLN laat ook weten dat Zvonko ademhalingsproblemen kreeg in de nacht van zondag tot maandag. Maandag moest hij normaal ontwaken. Lees verder »

Mpenza te duur voor Mechelen en Moeskroen

Mpenza te duur voor Mechelen en Moeskroen

Gisteren kon u hier lezen dat zowel KV Mechelen als Moeskroen interesse tonen in Mbo Mpenza. Nadat eerder KVM al aangaf dat Mpenza voor hen financieel onhaalbaar is, haakt nu ook zijn ex-club Moeskroen af om dezelfde reden. Lees verder »

 20-11-2007 
 19-11-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ondanks dat er nog heel wat spelers interlandverplichtingen hadden, waren er toch twee trainingen vandaag. Hassan is wel al terug zodat er in totaal nu nog negen spelers ontbreken. Lees verder »

EK kwalificatie uitslagen van RSCA-spelers

EK kwalificatie uitslagen van RSCA-spelers

Tsjechië won met 3-1 van Slowakije en stoot zo zeker door naar het EK 2008. Zitka was reservekeeper en Polak stond in de basis. Polen wist zich ook te plaatsen. Ze wonnen van België met 2-0. Wasilewski speelde de hele match. Lees verder »

Vadis overweegt nu toch contractverlenging

Vadis overweegt nu toch contractverlenging

Nu Frank Vercauteren niet langer coach is, wil Vadis Odjidja Ofoe nog wel eens nadenken over een nieuwe verbintenis bij Anderlecht. Als hij onder Jacobs (meer) speelkansen krijgt, zou de jongeling een contractverlenging overwegen. Lees verder »

Mpenza wil nog steeds naar het buitenland

Mpenza wil nog steeds naar het buitenland

Vrijdag maakte Mbo Mpenza in het oefenduel tegen Valenciennes zijn rentree in het eerste elftal. Sinds 20 september hield een blessure hem aan de kant. Na het ontslag van Vercauteren hoopt hij op een nieuwe kans onder Jacobs. Lees verder »

"Zetterberg scoutte Sapina"

Pär Zetterberg was vrijdag aanwezig op een oefenwedstrijd van Moeskroen. Volgens de krant SudPresse was de Zweed daar om verdediger Jérémy Sapina te scouten. Door een kwetsuur aan de adductoren speelde hij echter niet. Lees verder »


 18-11-2007 

Polen plaatst zich voor EK-eindronde

Polen plaatst zich voor EK-eindronde

Marcin Wasilewski heeft zich met Polen geplaatst voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Polen klopte België met 2-0. Zowel Wasilewski als Bart Goor bij de Belgen speelden de hele wedstrijd. Lees verder »

 17-11-2007 

Anderlecht ontkent contact met Degryse

Anderlecht ontkent contact met Degryse

In Het Laatse Nieuws viel vandaag te lezen dat Anderlecht Marc Degryse zou willen aantrekken. De club zou in hem een hoofd scouting of technisch directeur zien. Op de officiële clubsite werd dit gerucht echter formeel ontkend. Lees verder »

Triguinho keert terug naar Brazilië

Triguinho keert terug naar Brazilië

Zoals verwacht zal Anderlecht de optie op Triguinho niet lichten. De Braziliaan kon de verwachtingen niet inlossen en keert tijdens de winterstop terug naar zijn thuisland. Braziliaanse media linken hem intussen aan Botafogo. Lees verder »

Akin heeft de griep

Akin heeft de griep

Deze avond speelt Turkije in Oslo tegen Noorwegen, mogelijk zal dat zonder Serhat Akin zijn. De Anderlechtspeler recupereert nog van een griepaanval. Lees verder »

 16-11-2007 

Valenciennes - Anderlecht: 3-3

Valenciennes - Anderlecht: 3-3

Ariël Jacobs heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach overleefd. Na 90 minuten stond het 3-3. Doelpuntenmakers bij Anderlecht waren Théréau, Frutos en Mpenza. Pujol, ex-Anderlecht, scoorde twee maal. Lees verder »

Doelpunt Legaer mag niet baten

Doelpunt Legaer mag niet baten

Ondanks een doelpunt van Jonathan Legaer hebben de nationale beloften de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk verloren met 3-2. Het tweede Belgische doepunt kwam op naam van Yulu-Matondo. Lees verder »

Anderlecht-lexicon eindelijk voorgesteld

Anderlecht-lexicon eindelijk voorgesteld

Na meer dan zeven jaar arbeid hebben Johan Serkijn en Marcel Gallez vandaag 'Het Lexicon van RSC Anderlecht' voorgesteld. Dit naslagwerk biedt een overzicht van alle 557 spelers die de afgelopen eeuw voor Anderlecht speelden. Lees verder »

Promotieweekend in fanshop

Promotieweekend in fanshop

Net als de vorige jaren organiseert de fanshop ook dit jaar weer een uitverkoop. Deze zal doorgaan op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Een massa spullen zullen tegen stevige korting (tot -60%) worden verkocht. Lees verder »

Vercauteren praat nog niet

Vercauteren praat nog niet

Sinds zijn ontslag heeft Frank Vercauteren niet meer met de pers gesproken. Gazet van Antwerpen belde hem op, maar de ex-coach weigert alle commentaar. "Ik kan en mag voorlopig niets zeggen. Niet zolang alles geregeld is." Lees verder »

Oud-doelman Milojevic zwaargewond na ongeluk

Oud-doelman Milojevic zwaargewond na ongeluk

Zvonko Milojevic, die tussen 1997 en 2003 voor Anderlecht uitkwam, is gisteren zwaar gewond geraakt tijdens een auto-ongeval. De Serviër verloor veel bloed en werd meteen geopereerd. Hij ligt in coma en de toestand is zorgwekkend. Lees verder »

Anderlecht tegen Valenciennes

Anderlecht tegen Valenciennes

Vandaag speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen het Franse Valenciennes. Jacobs selecteerde hiervoor zowel spelers van de A-kern als van bij de jeugd. Heel wat vaste waarden zijn afwezig wegens interlandverplichtingen. Lees verder »

 15-11-2007 

Théréau klaar voor nieuwe start

Théréau klaar voor nieuwe start

Een van de spelers die onder Vercauteren weinig aan spelen toekwamen, was Cyril Théréau. Onder Jacobs hoopt hij nu op een nieuwe kans. "Ik geef eerlijk toe dat Vercauterens ontslag voor mij een opluchting was", aldus de Fransman. Lees verder »

 14-11-2007 

Column Filip Joos

Column Filip Joos

Elke woensdag laat Sporzajournalist Filip Joos in De Morgen zijn licht schijnen over de voetbalactualiteit. Ook hij kan vandaag niet om het ontslag van Vercauteren heen. Een mooi stukje journalistiek, dat de moeite is om lezen. Lees verder »

Binnenkort gesprek met Morten Olsen

Binnenkort gesprek met Morten Olsen

Binnenkort zal Herman Van Holsbeeck een gesprek voeren met Morten Olsen. Michel Verschueren schoof de naam Olsen naar voren nadat Frank Vercauteren ontslagen werd. Het is de bedoeling Olsen aan te trekken in de zomer. Lees verder »

René Peeters wordt nieuwe assistent-coach

René Peeters wordt nieuwe assistent-coach

Het bestuur heeft René Peeters aangesteld als nieuwe hulptrainer. Momenteel traint Peeters de beloften en samen met Daniël Renders, die de rechterhand van Jacobs wordt, zal hij de verbindingsman met het eerste elftal worden. Lees verder »

Nieuwe start voor bankzitters?

Nieuwe start voor bankzitters?

Voor een aantal spelers komt het vertrek van Vercauteren niet echt ongelegen. Onder Jacobs kunnen ze een nieuwe start nemen en zich proberen in de ploeg te spelen. Het is nu aan Baseggio, Mpenza, Vadis en Théréau om zich te tonen. Lees verder »

Familie Vercauteren opgelucht na ontslag

Familie Vercauteren opgelucht na ontslag

De familie van Vercauteren toont zich niet ontgoocheld na het ontslag. "Onze moeder was opgelucht", zo zegt zijn broer Francis. "Altijd die kritiek, die pers, die moeilijke relatie met sommige spelers: we hadden er genoeg van." Lees verder »

 13-11-2007 

Eerste training van Jacobs

Eerste training van Jacobs

Het leven gaat door op Anderlecht. Ariël Jacobs leidde zijn eerste training vandaag. De groep, zonder zijn internationals, ging joggen in het bos. Jacobs volgde per mountainbike. Lees verder »

Trekt Anderlecht nieuwe Pool aan?

Trekt Anderlecht nieuwe Pool aan?

Nadat Anderlecht eerder al interesse toonde in de Poolse spits Maciej Zurawski, zou Paars-wit volgens Poolse bronnen opnieuw een oogje hebben op de 31-jarige speler. Zurawski speelt momenteel bij Celtic Glasgow in Schotland. Lees verder »

Reacties na ontslag Frank Vercauteren

Reacties na ontslag Frank Vercauteren

"Zwartste dag uit mijn carrière", zo beschreef Olivier Deschacht zijn dag gisteren. Vele spelers van paars-wit hadden dit niet verwacht en zijn enorm verrast. Baseggio gaf geen reactie over het ontslag en Legear is Frank dankbaar. Lees verder »

Eerste namen opvolgers Vercauteren

Eerste namen opvolgers Vercauteren

Vercauteren is nog maar net de laan uitgestuurd of de eerste namen van opvolgers zijn al te lezen in de dagbladen. Jacobs blijft bij goede resultaten aan tot het seizoenseinde. Anders komt er een nieuwe coach. Lees verder »

 12-11-2007 

Ontslag Vercauteren op Studio 1

Ontslag Vercauteren op Studio 1

Het ontslag van Frank Vercauteren is natuurlijk hot news, zo ook in Studio 1 deze avond. Het programma wijdt een heel deel van zijn programma aan het ontslag van de trainer. U kan Studio 1 bekijken op één om 22u55. Lees verder »

Officieel: Vercauteren ontslagen

Officieel: Vercauteren ontslagen

Volgens verscheidende nieuwsbronnen zou Anderlecht coach Frank Vercauteren ontslagen zijn door het bestuur. Dit nieuws wordt gemeld door de kranten van de Sudpresse groep en werd door andere nieuwssites overgenomen. Lees verder »

Standard polst naar Vadis

Standard polst naar Vadis

Na Hamburg heeft nu ook Standard zijn zinnen gezet op Vadis, het jonge verdedigende talent van Anderlecht. Vadis weigert nog steeds bij te tekenen omdat hij geen speelkansen krijgt. Lees verder »

 11-11-2007 

Anderlecht kopje onder

Anderlecht kopje onder

23 punten, dat heeft Anderlecht op 13 speeldagen verzameld. Dat een wedstrijd op het Kiel nooit makkelijk is voor Anderlecht wisten we al, maar dat Anderlecht daar ging verliezen ... en dan nog wel met 2-0. Lees verder »

Tottenham Hotspur wint van Wigan Athletic

Tottenham Hotspur wint van Wigan Athletic

Deze namiddag stond er Tottenham-Wigan op het programma in het stadion: White Hart Lane. Tottenham onder leiding van ex-Sevilla trainer Ramos begon zeer aanvallend. Na 90' loonde de aanvallende tactiek : eindstand 4-0. Lees verder »

Getafe wint van FC Barcelona

Getafe wint van FC Barcelona

Getafe, de opponent van RSCA in de UEFA-Cup, heeft gewonnen van Barcelona met 2-0 cijfers. Het sterrenteam van Barça kon niet op tegen het sterke Spaanse blok uit Getafe. De goals van Getafe werden gmaakt door Del Moral en Albin. Lees verder »

 10-11-2007 

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Vercauteren heeft deze avond al 18 namen vrij gegeven die het morgen opnemen tegen Germinal Beerschot. Morgen komen daar nog 2 namen bij uit deze groep: Walter Baseggio, Bakary 'Bouba' Sare of Vadis Odjidja Ofoe. Lees verder »

Legear in basiself?

Legear in basiself?

Morgen staat er een wedstrijd tegen Germinal Beerschot op het programma, altijd een lastige verplaatsing voor Anderlecht al gingen ze vorig jaar met 1-3 winnen. In het seizoen 2005-2006 kon GBA feesten met een 2-0 overwinning. Lees verder »

Zal RSCA Vadis moeten laten gaan ?

Zal RSCA Vadis moeten laten gaan ?

Hamburg zou concrete interesse hebben voor Anderlechttalent Vadis Odjida-Ofoe. Hamburg is de ploeg van zijn vriend Vincent Kompany. Vadis heeft nog een contract tot eind dit seizoen. Hij speelt al sinds 1999 bij RSCA. Lees verder »

Anderlecht klopt Henin

Anderlecht klopt Henin

Neen, er was geen wedstrijd tussen Henin en Anderlecht, het gaat hier over de kijkcijfers van de wedstrijd Aalborg - Anderlecht. Zo'n 387.750 mensen keken op VT4 hoe Anderlecht 1-1 gelijk speelde. Lees verder »

 09-11-2007 

Ajax denkt opnieuw aan Boussoufa

Ajax denkt opnieuw aan Boussoufa

Anderlecht-speler Mbark Boussoufa is opnieuw in beeld bij Ajax om de 'vacature Sneijder' in te vullen, zo melden inside-bronnen binnen Ajax. De interesse voor Boussoufa vanuit Amsterdam is niet nieuw. Lees verder »

Van Holsbeeck is teleurgesteld

Van Holsbeeck is teleurgesteld

“Ik ben ontgoocheld”, zei Anderlechtmanager Van Holsbeeck na afloop van de wedstrijd. “Dit was zeker geen grote match. Er waren te veel technische mankementen. Aan de twee kanten." Lees verder »

Reacties Deschacht en Zitka

Reacties Deschacht en Zitka

Zitka: “Het terrein lag er zwaar bij. Wij hadden nochtans meer kansen dan Aalborg. Eén punt is eigenlijk niet zo slecht, maar we kwamen voor de drie punten. Nu moeten we er nog eens drie halen thuis tegen Tottenham.” Lees verder »

Bart Goor: "We hadden moeten winnen"

Bart Goor:

"Spijtig dat we op vijf minuten voor tijd de kwalificatie voor de volgende ronde uit handen geven", zo zegt Goor in HB. "Het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen. Ze ontwikkelden steeds meer druk op hun specifieke manier." Lees verder »

 08-11-2007 

Tottenham wint in de UEFA Cup

Tottenham wint in de UEFA Cup

Tottenham heeft zijn eerste zege in de UEFA Cup te pakken. De Londense club won bij het zwakke broertje van de groep, Hapoel Tel-Aviv. De score was 0-2 met doelpunten van Keane en Berbatov. Shish (Hapoel) kreeg rood. Lees verder »

Voorbeschouwing: Aalborg - Anderlecht

Voorbeschouwing: Aalborg - Anderlecht

Nu al naar de volgende ronde? Na de negentig minuten dat Anderlecht zal spelen in Aalborg komt er een antwoord op die vraag. Onder andere Morton Olsen heeft Anderlecht gewaarschuwd voor een sterk Deens blok. Lees verder »

Gratis match is reeds voorbij...

Gratis match is reeds voorbij...

Elk jaar krijgen de abonnees van RSCA een gratis wedstrijd voorgeschoteld. Dit seizoen hebben de fans die echter nog niet gekregen, tenminste dat denken ze... Bij Anderlecht zelf klinkt het gans anders. Lees verder »

Ariël Jacobs niet mee naar Aalborg

Ariël Jacobs niet mee naar Aalborg

Ariël Jacobs zal vanavond niet te zien zijn in de Uefa-Cup match tegen Aalborg. De assistent-trainer van Anderlecht is namelijk naar Tel Aviv gevlogen om daar de match Hapoel Tel Aviv-Tottenham Hotspur te volgen. Lees verder »

Aalborg-RSCA live op VT4 (vanaf 19u)

Aalborg-RSCA live op VT4 (vanaf 19u)

Vanavond kan u de match van RSCA op het veld van Aalborg LIVE volgen op VT4. De uitzending start om 19u. De aftrap van de match is een kwartier later, om 19u15. Mits winst is RSCA praktisch zeker van kwalificatie. Lees verder »

Winst tegen Aalborg = kwalificatie!

Winst tegen Aalborg = kwalificatie!

Als Anderlecht vanavond de 3 punten pakt in Aalborg, mag paars-wit zo goed als zeker Europees overwinteren. Mathematisch is het dan wel (nog) niet zeker, maar statistisch gezien is de kans groot. Lees verder »

Biglia fit bevonden voor de dienst

Biglia fit bevonden voor de dienst

Ten gevolge van een bloeduistorting op het onderbeen kon Lucas Biglia gisteren niet voluit trainen. Hij kan straks echter gewoon spelen. Afgaand op de training van dinsdag, strijden Legear en Akin voor een basisplaats. Lees verder »

"Geen champagne, wel rode wijn"

Zo omschrijft Aalborgcoach Erik Hamren Anderlecht. "Tegen Tel Aviv en Westerlo zag ik een fles rode wijn. Daarmee bedoel ik een ervaren ploeg die als een blok speelt. Het is een fysiek sterk team zonder veel tierlantijntjes." Lees verder »

 07-11-2007 

Geen luchtbrug tijdens Africa Cup

Geen luchtbrug tijdens Africa Cup

Anderlecht had vorige maand het idee geopperd om samen met enkele andere clubs mogelijk een luchtbrug te voorzien tijdens de Africa Cup in januari. De FIFA steekt hier nu een stokje voor door zulke praktijken te verbieden. Lees verder »

Akin over mogelijke contractverlenging

Akin over mogelijke contractverlenging

Anderlecht heeft de intentie om het contract van de Turk te verlengen. Akin zelf zit dat best zitten denkt daarbij vooral aan het vertrek van zijn beste vriend Wilhelmsson die meer op de bak zit dan speelt. Lees verder »

Bijnaam Akin: Inspector Gadget

Bijnaam Akin: Inspector Gadget

Serhat Akin heeft wel een heel speciale bijnaam bij Anderlecht. Hij wordt er, vooral door de 3 Argentijnen, Inspector Gadget genoemd. “Waarom ze me zo noemen? Dat moet je aan de Argentijnen vragen”, aldus Akin. Lees verder »

Telenet wil voetbalrechten delen

Telenet wil voetbalrechten delen

Telenet stelt voor om de voetbalrechten te delen tussen de verschillende aanbieders van digitale televisie. Ook de verspreiding van beelden via het open net is voor de telecommaatschappij belangrijk. Lees verder »

Anderlecht vertrokken naar Denemarken

Anderlecht vertrokken naar Denemarken

Anderlecht is vandaag naar Denemarken vertrokken voor de partij van morgen tegen Aalborg aB. Mbark Boussoufa bleef in Brussel wegens een blessure. Toch lijkt paars-wit gerust te zijn in een goede afloop. Lees verder »

 06-11-2007 

Reactie Zitka

Reactie Zitka

"Drie jaar geleden verschalkte Delen me al eens op een identieke manier met een stiftertje, nadat ik gevoelsmatig plat ging om de verwachte schuiver te blokkeren. Die beelden kwamen me opnieuw voor ogen", aldus de doelman. Lees verder »

Nog steeds Roemeense interesse in Théréau

Nog steeds Roemeense interesse in Théréau

Théréau blijft de Roemeense interesse behouden. Via een tussenpersoon liet Dinamo Boekarest weten dat ze de Fransman willen binnenhouden. Ook Rapid Boekarest toont interesse. Zelf wil Théréau niet per se weg uit het Astridpark. Lees verder »

Geen voetbal meer op VRT?

Geen voetbal meer op VRT?

Dit seizoen vervalt het huidige voetbalcontract dat Belgacom TV in handen heeft. De telecommaatschappij wil gerust meer bieden op het voetbal maar dat zal ten koste zijn van de uitzendingen op de VRT. Lees verder »

477.911 kijkers voor RSCA - Tel Aviv

477.911 kijkers voor RSCA - Tel Aviv

De eerste wedstrijd van RSCA in de groepsfase van de UEFA Cup, tegen Hapoel Tel Aviv, kon op Canvas 477.911 kijkers bekoren. De wedstrijd was daarmee het best bekeken programma op Canvas van de week. Lees verder »

Limited 2008 Edition Calendar te koop

Limited 2008 Edition Calendar te koop

Vanaf 15 november kunnen de echte trouwe fans van Anderlecht een kalender kopen waarin hun helden chique en stijlvol gekleed zijn. De fotoshoot is een samenwerking met Matinique en RSCA die hun fans willen bedanken. Lees verder »

Goor: "Na Cercle was ik heel kwaad"

Goor:

Bart Goor heeft een moeilijke periode achter de rug. Toch haalde hij weer een degelijk niveau in de partij tegen Westerlo. "De fluitconcerten en de kritiek deren me niet", reageert hij in de kranten. Lees verder »

 05-11-2007 

Volgend seizoen is er kerstvoetbal

Volgend seizoen is er kerstvoetbal

De Jupiler League 2008-2009 gaat van start op 16 augustus 2008, zonder de beloften die naar de Olympische Spelen in Peking gaan. Voorts zal er ook gevoetbald worden op 26 en 30 december 2008. Het kerstvoetbal is dus een feit. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Slecht nieuws van de blessurebank, Boussufa kreeg tijdens training een reactie en is zeer onzeker voor de wedstrijd van donderdag tegen Aalborg. Biglia, die tijdens de rust vervangen werd wegens ziekte, trainde gewoon mee. Lees verder »

Club Brugge - Anderlecht al uitverkocht

Club Brugge - Anderlecht al uitverkocht

De verkoop van tickets voor de topper Club Brugge - Anderlecht heeft amper 2 halve dagen geduurd. Die periode volstond om het Jan Breydel stadion volledig uit te verkopen voor de topper van zondag 16 december (aftrap om 13u). Lees verder »

Ex-speler Van Steenberghe stopt met voetbal

Ex-speler Van Steenberghe stopt met voetbal

Oud-Anderlechtdoelman Jan Van Steenberghe stopt aan de winterstop met voetballen. De 35-jarige keeper is momenteel aan de slag bij FC Dender en stond tussen 2003 en 2007 onder contract bij Anderlecht, waar hij derde keeper was. Lees verder »

 04-11-2007 

Getafe wint en Aalborg verliest

Getafe wint en Aalborg verliest

Getafe won vanavond met 2-0 van Osasuna. De wedstrijd bleef lang gesloten, maar Getafe maakte in de slotfase van de wedstrijd het verschil met doelpunten van Hernandez (penalty) en Granero. Lees verder »

Lamah scoort voor Roda JC

Lamah scoort voor Roda JC

Roland Lamah, die dit seizoen op huurbasis speelt bij Roda, scoorde vanmiddag een doelpunt tegen Ajax. Desondanks verloor Roda de wedstrijd met 4-2. Ook Cheik Tioté startte in de basis bij de club uit Kerkrade. Lees verder »

Legear: "Bijna goal van het jaar"

Legear:

Legear speelde niet zijn beste wedstrijd maar in de tweede helft had hij iets moois in gedachten, toen hij alleen voor De Winter kwam. "Had die lobbal binnen gegaan, dan had ik het doelpunt van het jaar." Lees verder »

Hapoel Tel-Aviv verliest opnieuw

Hapoel Tel-Aviv verliest opnieuw

Maccabi Petah Tikva duwde Hapoel Tel-Aviv gisteren nog dieper in crisis. Hapoel verloor van Maccabi met 2-1. Dankzij een doelpunt van Badir kon Hapoel nog wel langszij komen, maar Preda bezorgde Maccabi alsnog de winst. Lees verder »

Ahmed Hassan uit voorzorg vervangen

Ahmed Hassan uit voorzorg vervangen

Ahmed Hassan moest tegen Cercle nog geschorst toekijken, maar vandaag stond hij weer in de basis. Een kwartier voor tijd werd de Egyptenaar echter vervangen door Théréau, uit voorzorg zo blijkt. Lees verder »

 03-11-2007 

Anderlecht sluipt dichter bij Standard

Anderlecht sluipt dichter bij Standard

Anderlecht versloeg Westerlo met 3-1 en sluipt zo dichter bij Standard. Aanklampen tot de winterstop, zoals Herman Van Holsbeeck zei, lijkt aardig te lukken. Serhat Akin was met 2 goals de man van de match. Lees verder »

Moeder Vincent Kompany overleden

Moeder Vincent Kompany overleden

Met diepe droefdheid vernemen we het overlijden van de moeder van ex-Anderlecht speler Vincent Kompany. De moeder zou gisteren al zijn gestorven. Kompany is onmiddellijk naar België afgereisd toen hij het nieuws vernam. Lees verder »

Vercauteren is het oneens met Biglia

Vercauteren is het oneens met Biglia

Lucas Biglia verkondigde eerder deze week dat het samenspel met Jan Polak nog te stroef verloopt. "Ik en Polak lopen elkaar voor de voeten", klonk het. Coach Frank Vercauteren deelt deze mening niet. Lees verder »

Aalborg - RSCA live op VT4

Aalborg - RSCA live op VT4

De Uefa Cup wedstrijd tussen Aalborg en Anderlecht zal live worden uitgezonden op VT4. De uitzending start op donderdag 8 november om 19u, de aftrap wordt een kwartier later gegeven. Gunther Schepens is de studiogast. Lees verder »

Brozek moet 2 miljoen kosten

Brozek moet 2 miljoen kosten

Anderlecht gaat in januari een nieuwe spits aantrekken en Pavel Brozek is één van de kandidaten. Als Anderlecht hem wil binnenhalen, zal het diep in de geldbuidel moeten tasten want de 24-jarige Pool zou zo'n 2 miljoen kosten. Lees verder »

 02-11-2007 

Beloften kloppen Westerlo met 0-1

Beloften kloppen Westerlo met 0-1

De paars-witte beloften hebben vanavond hun wedstrijd in en tegen Westerlo met 0-1 gewonnen. Een doelpunt van Bakary Sare vlak na de rust volstond om de drie punten mee terug naar Brussel te nemen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Westerlo

Selectie Anderlecht - Westerlo

Trainer Frank Vercauteren maakte vandaag een 19-koppige kern bekend voor de wedstrijd tegen Westerlo. Nicolas Frutos zal er niet bij zijn. Hij liep tegen Cercle op zijn derde gele kaart en is bijgevolg geschorst. Lees verder »

Boussoufa opgeroepen voor interlands

Boussoufa opgeroepen voor interlands

Mbark Boussoufa is door bondscoach Henri Michel opgeroepen voor de interlands van Marokko tegen Frankrijk (16 november) en Senegal (21 november). De oefenduels zijn een voorbereiding op de Africa Cup. Lees verder »

Anderlecht 61ste op wereldranglijst

Anderlecht 61ste op wereldranglijst

Anderlecht heeft van alle Belgische clubs het best gepresteerd afgelopen jaar in Europese en nationale wedstrijden. Paars-wit steeg 39 plaatsen op de ranking ten opzichte van vorig jaar en staat nu 61ste. Lees verder »

Anderlecht volgt Stijn De Smet

Anderlecht volgt Stijn De Smet

Stijn De Smet, de beloftevolle aanvaller van Cercle Brugge, wekt door zijn goede prestaties de interesse van verschillende topclubs. Ook Anderlecht is gecharmeerd door de jonge Belgische spits. Lees verder »

Joodse gemeenschap boos op Hassan

Joodse gemeenschap boos op Hassan

De Joodse gemeenschap in België neemt het Ahmed Hassan bijzonder kwalijk dat hij de spelers van Hapoel Tel-Aviv geen hand ging geven na de match vorige donderdag in de groepsfase van de Uefa Beker. Lees verder »

"Ook Mbo Mpenza zal nog reageren"

Het rommelt bij stadsgenoot FC Brussels. Voorzitter Johan Vermeersch pakte dinsdag de spelersgroep verbaal aan en riep tegen Matumona iets in de trant van kruip in een boom en eet bananen! Lees verder »

Crisis bij Hapoel Tel-Aviv zwelt aan

Crisis bij Hapoel Tel-Aviv zwelt aan

Hapoel Tel Aviv, de Israëlische tegenstander van Anderlecht in de Uefa Cup, zit in een diepe crisis. De ploeg bengelt onderaan het klassement met slechts 4 punten en 6 doelpunten uit 7 wedstrijden. Lees verder »

 01-11-2007 

Veiling voetbalshirts op Ebay

Veiling voetbalshirts op Ebay

Tussen 1 en 10 november zullen er op Ebay voetbalshirts van bekende profvoetballers geveild worden. De opbrengst gaat integraal naar Maison Papy, een Belgisch-Congolees project voor straatkinderen in Kinshasa. Lees verder »

Quiz gaat van start

Quiz gaat van start

Het quiz-seizoen is zopas van start gegaan! Elke 14 dagen zal er een quiz ronde online geplaatst worden. Deelnemer is gratis en kan door "quiz" te activeren in uw Anderlecht-Online profiel! U kan er naartoe navigeren via "Games". Lees verder »

Ticketverkoop Brugge-RSCA

Ticketverkoop Brugge-RSCA

Zaterdag start in Brugge de voorverkoop voor de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 15 december om 13 uur ’s middags. Men verwacht natuurlijk veel toeschouwers in het Jan Breydelstadion. Lees verder »