Archieven

 01-04-2019 
 31-03-2019 

Van Driessche fluit topper

Van Driessche fluit topper

ANDERE Veel tijd om zijn wonden te likken heeft RSC Anderlecht niet. Donderdag wacht immers Club Brugge in het Astridpark. Bram Van Driessche heeft de taak gekregen om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Wim Smet (foto) is de vierde official van dienst.  Lees verder »

"Het was een collectief falen"

INTERVIEWS RSC Anderlecht bracht te weinig in zijn eerste wedstrijd van play-off 1. Kara Mbodji geeft toe dat zijn ploeg te zwak was tegen een sterk KRC Genk. "Genk was superieur, ze verdienden dan ook de overwinning", aldus de Senegalees. Lees verder »

"Geven te gemakkelijk doelpunten weg"

INTERVIEWS Pieter Gerkens geeft toe dat Genk té gemakkelijk de ruimte kon vinden in de rug van hem en Peter Zulj. Maar lang blijven stilstaan bij het resultaat mag en kan niet. Donderdag wacht immers Club Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Rutten: "Genk heeft verdiend gewonnen"

Rutten:

INTERVIEWS Wil RSC Anderlecht Europees voetbal halen dan zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen KRC Genk. Ook Fred Rutten gaf eerlijk toe dat zijn team té weing bracht om aanspraak te kunnen maken op punten: "Ze hebben verdiend gewonnen".  Lees verder »

Anderlecht kansloos tegen indrukwekkend Genk

Anderlecht kansloos tegen indrukwekkend Genk

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht is Play-Off 1 gestart met een 3-0-nederlaag bij Racing Genk. Zware cijfers, maar die hadden nog hoger kunnen zijn. De Limburgse leider toonde zich meerdere klassen beter, versierde heel wat kansen en trof enkele keren het doelhout. Genk wordt zo ook titelkandidaat nummer 1. Donderdag wacht Club Brugge. Met onze ladbrokes promocode kan je alvast een gokje wagen op het resultaat. Lees verder »

 30-03-2019 

 29-03-2019 

Rutten: "Yari is een stilist"

Rutten:

INTERVIEWS We gaven het eerder al aan, het worden drukke tijden voor Yari Verschaeren. Play-off 1, EK voor beloften én eindexamens, het lijkt veel voor een jongen van 17 jaar. Al maakt coach Fred Rutten zich daar geen zorgen in. Lees verder »

Nationale Loterij in pole position voor nieuwe stadionnaam

Nationale Loterij in pole position voor nieuwe stadionnaam

ANDERE Naargelang welke krant, site of journalist die de info brengt, we hebben vandaag al verschillende nieuwe namen horen vallen voor het Constant Vanden Stock Stadion. Lotto Park, Lotto Stadion, Lotto Dome, Lotto Center of Lotto Village, het is duidelijk dat de Nationale Loterij in pole position zit.  Lees verder »

Verschaeren tekent bij tot 2022

Verschaeren tekent bij tot 2022

ANDERE Het is gebeurt, Yari Verschaeren heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2022. De onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang en vandaag zette de 17-jarige zijn handtekening. Tot grote vreugde van Michaël Verchueren, Jean Kindermans en waarschijnlijk ook wel de supporters. Lees verder »

"Niet actief op zoek naar nieuwe naam voor stadion"

INTERVIEWS Mag Lotto de nieuwe naam kiezen voor het Constant Vanden Stock Stadion? Jo Vanbiesbroeck laat weten dat er daaromtrent nog niets beslist is. Bovendien is de club ook niet actief op zoek naar een sponsornaam: "De naam van het stadion is belangrijk voor de clubgeschiedenis en we geven die niet zomaar weg." Lees verder »

Roef neemt afscheid en bevestigt vertrek

Roef neemt afscheid en bevestigt vertrek

TRANSFERS - ANDERE Davy Roef zal volgend seizoen niet meer voor Waasland-Beveren spelen, dat heeft de club officieel bekend gemaakt. De club wou nochtans ver gaan voor de doelman, maar die verkiest om andere oorden op te zoeken, "Een louter sportieve keuze", laat hij weten.  Lees verder »

Anderlecht reageert op Twitter-uitdaging Club en Standard

Anderlecht reageert op Twitter-uitdaging Club en Standard

ANDERE"Zijn jullie klaar voor de play-offs?", zo stuurde Club Brugge gisteren naar de vijf andere deelnemers aan Play-Off 1. Met een filmpje van aanvoerder Ruud Vormer erbij die de fans aanvuurt. Standard reageerde meteen: "Ja, wij zijn klaar voor om er een lap op te geven. Laat de strijd beginnen." Ook Anderlecht reageerde. Lees verder »

Bongonda verkiest buitenland

Bongonda verkiest buitenland

TRANSFERS Theo Bongonda van Zulte Waregem staat op het Anderlecht-lijstje van potentiële versterkingen voor komende zomer. Het Laatste Nieuws vernam in zijn omgeving echter dat de flankspeler een nieuwe transfer naar het buitenland verkiest boven een Belgische topclub. Lees verder »

Anderlecht volgt Griekse topschutter

Anderlecht volgt Griekse topschutter

TRANSFERS Een extra/nieuwe diepe spits is één van de prioriteiten voor komende zomer. Vanuit dat oogpunt volgt Anderlecht de prestaties van Efthymios Koulouris, weet Het Laatste Nieuws. De 23-jarige Griek is met 16 doelpunten momenteel topschutter in zijn vaderland. Lees verder »

RSC Anderlecht volgt dossier Mbokani

RSC Anderlecht volgt dossier Mbokani

TRANSFERS Dieumerci Mbokani is dit seizoen einde contract bij Antwerp. Michaël Verschuren zei eerder al dat indien hij aan zet was vorige zomermercato de Congolees voor Anderlecht zou voetballen. Concrete gesprekken zijn er nog niet, maar paars-wit volgt het dossier wel.  Lees verder »

Dimata klaar om trainingen te hervatten

Dimata klaar om trainingen te hervatten

BLESSURES Morgen zal hij nog niet op het wedstrijdblad staan, maar normaal herneemt Landry Dimata maandag wel de trainingen. Hij ligt voor op schema met zijn revalidatie en het einde van zijn blessureleed is in zicht. Op sociale media laat Dimata geregeld zien dat hij hard werkt aan zijn revalidatie.  Lees verder »

Roef bedankt voor Waasland-Beveren

Roef bedankt voor Waasland-Beveren

TRANSFERS - ANDERE Waasland-Beveren had uitstel gekregen tot 24 maart om de aankoopoptie van 750.000 euro op Davy Roef te lichten. De club was ook bereidt om dat bedrag te betalen maar Roef zelf bedankt voor het aanbod dat ze hem deden, dat naar verluidt te weinig was. Lees verder »

 28-03-2019 

Genkse vedetten met blessurezorgen

Genkse vedetten met blessurezorgen

BLESSURES Racing Genk leeft niet zonder zorgen toe naar de eerste wedstrijd van de play-offs, overmorgen tegen Anderlecht. Sterspeler Leandro Trossard en topschutter Ally Samatta zijn beiden met lichte blessures teruggekeerd van de nationale ploeg. Samatta trainde gisteren niet mee. Lees verder »

Nieuwe U21-competitie met acht clubs

Nieuwe U21-competitie met acht clubs

JEUGD De Pro League heeft een akkoord bereikt over een hervorming van de beloftecompetitie volgend seizoen. De U21 van de 24 profclubs spelen in twee reeksen. De acht beste spelen in de A-reeks, de 16 anderen in de B-reeks. Het doel: de kwaliteit verhogen. Lees verder »

 27-03-2019 

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

“Slechtste seizoen in 75 jaar”

WEBSITE - ANDERE Iedere thuiswedstrijd merk je meer en meer lege stoeltjes op in het stadion, een evolutie die Michaël Verschueren wil omkeren. Hij wil de supporters weer naar het stadion krijgen en daarvoor zijn resultaten nodig: “We beleven nu ons slechtste seizoen in 75 jaar.” Lees verder »

Stem op het Constant Vanden Stock Stadion

Stem op het Constant Vanden Stock Stadion

ANDERE Het is bijna zover, Monopoly brengt een editie Brussel-Bruxelles uit. Alleen hebben ze nog één vakje over en weten ze niet echt hoe ze dat gaan invullen wegens te veel mogelijkheden. Jij kan mee beslissen en ervoor zorgen dat het Constant Vanden Stock Stadion het laatste vakje invult. Stemmen kan hier. Lees verder »

Kan Champions League Bolasie overtuigen ?

Kan Champions League Bolasie overtuigen ?

ANDERE Yannick Bolasie keert aan het einde van het seizoen terug naar zijn moederclub Everton. Of bestaat de kans dat hij zijn huurovereenkomst bij RSC Anderlecht nog even verlengd ? Misschien wel, op voorwaarde dat paars-wit Champions League-voetbal speelt volgend seizoen.  Lees verder »

Vranjes brengt nacht door in gesloten centrum

Vranjes brengt nacht door in gesloten centrum

ANDERE Het voorbije weekend kregen de spelers van RSC Anderlecht enkele dagen vrijaf. Ognjen Vranjes nam van die dagen gebruik om zijn familie in Banja Luka te bezoeken. Even ontsnappen van alle onrust in België, tot hij terugkwam. Zijn verblijfsvergunning was verlopen en hij werd beschouwd als illegaal.  Lees verder »

Ook Bornauw traint voluit

Ook Bornauw traint voluit

BLESSURES Naast Adrien Trebel heeft ook Sebastiaan Bornauw de trainingen volop hernomen. De enige die nog twijfelachtig blijft is Landry Dimata. De vraag is zelfs of hij üeberhaupt klaar geraakt voor de play-offs. Dimata blijft sukkelen met de knie.  Lees verder »


 26-03-2019 

Geen EK U19 voor Verschaeren en co

Geen EK U19 voor Verschaeren en co

JEUGD De Belgische U19 hebben zich vanmiddag niet kunnen plaatsen voor het EK van komende zomer. De jonge Duivels verloren met 2-5 van Oekraïne en eindigen zo na groepswinnaar Italië. Anderlecht-speler Yari Verschaeren kwam niet in actie, want is al terug in Anderlecht. Lees verder »

Obradovic liet basisplaats bij Servië liggen

Obradovic liet basisplaats bij Servië liggen

ANDERE Zou hij nu een beetje balen, Ivan Obradovic? De Serviër bedankte vorige week voor de nationale ploeg om zich volledig op Anderlecht te focussen. Filip Mladenovic, die in Obradovic' plaats werd opgeroepen, speelde gisteren de volledige partij tegen Portugal. Lees verder »

Laforge fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Laforge fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

ANDERE Zaterdag begint RSC Anderlecht aan zijn play-offs, het gaat direct op bezoek bij leider KRC Genkt. Scheidsrechter Nicolas Laforge is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden. Lijnrechters Karel De Rocker en Jeroen Walschap staan hem bij.  Lees verder »

Anderlecht scoort financieel 4/10

Anderlecht scoort financieel 4/10

ANDERE - ANDERE Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een analyse van de jaarrekeningen van de zestien eersteklassers vorig seizoen. Anderlecht maakte in 2017-2018 een verlies van 6,4 miljoen euro. Cijfers die vanaf volgend seizoen sportief problemen kunnen opleveren. Lees verder »

 25-03-2019 

Bolasie met Congo naar Africa Cup

Bolasie met Congo naar Africa Cup

ANDERE D.R. Congo won gisteren zijn wedstrijd tegen Liberia met 1-0. Daarmee plaatst het zich voor de Africa Cup 2019. Yannick Bolasie startte in de basis, hij kreeg er het gezelschap van nog een andere ex-Anderlechtspeler zoals Chancel Mbemba. Lees verder »

Saief scoort en laat scoren

Saief scoort en laat scoren

ANDERE Kenny Saief heeft zijn start in de MLS niet gemist. In zijn tweede wedstrijd voor huurclub FC Cincinnatie stond hij meteen in de basis. Hij leverde de assist voor de eerste goal en scoorde zelf ook. Daarmee lag de eindstand vast met 0-2.  Lees verder »

Dames stranden in kwartfinale

Dames stranden in kwartfinale

DAMES De dames van RSC Anderlecht zijn in hun Beker van België niet verder geraakt dan de kwartfinale. Ze verloren met 3-1 van de AA Gent Ladies en zijn zo uitgeschakeld voor de volgende ronde.  Lees verder »

 24-03-2019 

 23-03-2019 

Morioka herneemt training

Morioka herneemt training

ANDERE Ryota Morioka heeft de trainingen hernomen bij Charleroi na zijn blessure. De Japanner is fit en klaar voor play-off 2. Kenny Saief viel al een eerste keer in voor zijn huurclub FC Cincinnatti.  Lees verder »

Sanneh uitgeschakeld voor CAN 2019

Sanneh uitgeschakeld voor CAN 2019

ANDERE Bubacarr Sanneh is met Gambia uitgeschakeld voor de Africa Cup 2019. Sanneh speelde een hele wedstrijd tegen Algerije die eindigde op een 1-1 gelijkspel. Maar dat was niet voldoende om Gambia te kwalificeren.  Lees verder »

Anderlecht volgt Akgun nog steeds

Anderlecht volgt Akgun nog steeds

ANDERE Vorige zomermercato was er al sprake van Yunus Akgun en RSC Anderlecht is de jonge Turk nog niet uit het oog verloren. Een scout van Anderlecht woonde de wedstrijd bij Turkije U23 tegen Schotland. Akgun speelde de hele wedstrijd.  Lees verder »

Drie dagen verlof voor A-kern

Drie dagen verlof voor A-kern

ANDERE Fred Rutten trainde de afgelopen dagen met een beperkte kern door interlandverplichtingen. Maar nu is het stil op de trainingsvelden van RSC Anderlecht. De overgebleven spelers kregen drie dagen verlof en worden maandag pas terug op het veld verwacht.  Lees verder »

 22-03-2019 
 21-03-2019 

Geen speelminuten voor Zulj en Milic

Geen speelminuten voor Zulj en Milic

ANDERE Anderlecht-spelers Peter Zulj (foto) en Antonio Milic bleven vanavond 90 minuten op de bank bij hun nationale elftal. Zulj zag Oostenrijk met 0-1 verliezen van Polen. Het Kroatië van Milic won wel: met 2-1 van Azerbeidzjan. Lees verder »

Bolasie krijgt rust bij Congo

Bolasie krijgt rust bij Congo

ANDERE Volgens Congolese media heeft Yannick Bolasie rust gekregen van de Congolese bondscoach. Het zou niet gaan om een blessure maar om een recupertatieperiode. Zijn aantreden voor de wedstrijd tegen Liberia op 24 maart zou niet in het gedrang komen.  Lees verder »

Trebel speelt 75 minuten in oefenduel

Trebel speelt 75 minuten in oefenduel

JEUGD Het gaat goed met Adrien Trebel. Anderlecht organiseerde gisteren een oefenduel tussen de aanwezige A-kernspelers en beloften en de Fransman speelde daarin 75 minuten mee. Opvallend: zelfs in dit duel mocht Ognjen Vranjes niet meespelen. Lees verder »


 20-03-2019 

Amuzu scoort bij verliezende Duivels

Amuzu scoort bij verliezende Duivels

ANDERE Anderlecht-speler Francis Amuzu scoorde vanavond in de oefenwedstrijd van de Belgische U21 tegen Denemarken. Op slag van rust trapte hij de 0-2 tegen de netten. Door twee doelpunten in de toegevoegde tijd verloor België finaal met 3-2. Lees verder »

 19-03-2019 

Golden Generation Arena

Golden Generation Arena

ANDERE Mocht je er nog aan twijfelen, het Eurostadion is nu dood en begraven. De Belgische Voetbalbond maakte deze namiddag bekend dat het het Koning Boudewijnstadion volledig wil renoveren en omdopen tot de Golden Generation Arena.  Lees verder »

Programma internationale spelers

Programma internationale spelers

ANDERE Fred Rutten heeft de komende twee weken een beperkte groep ter beschikking. Verschillende RSC Anderlecht-spelers zijn opgeroepen voor hun nationale verplichtingen. Ook een aantal verhuurde spelers hebben interlandverplichtingen.  Lees verder »

Walem en Schrijvers willen Verschaeren erbij op EK

Walem en Schrijvers willen Verschaeren erbij op EK

ANDERE Yari Verschaeren debuteert komende week bij de Belgische U19, maar lang zal hij daar niet blijven. De U21 wenkt. Hoewel bondscoach Johan Walem met zijn vaste kern naar het EK wil deze zomer, zet hij de deur open voor Verschaeren. Aanvoerder Siebe Schrijvers doet hetzelfde. Lees verder »

Verschaeren traint ook nog bij U21

Verschaeren traint ook nog bij U21

ANDERE Het is niet al voetbal wat de klok slaat bij Yari Verschaeren. De Anderlecht-revelatie studeert ook nog en dat neemt hij ernstig. Zo staan maandag en dinsdag de studies centraal. Dat betekent dat de middenvelder die dagen niet meetraint met de A-kern, maar met de U21. Lees verder »

Trebel wilde spelen, maar Rutten past

Trebel wilde spelen, maar Rutten past

BLESSURES Geen Adrien Trebel gisteren bij de U21. De middenvelder traint sinds vorige week weer mee en wilde graag wedstrijdritme opdoen, maar coach Fred Rutten hield de aanvoerder aan de kant. De coach wil liever niet dat Trebel risico's neemt bij de U21. Lees verder »

“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

INTERVIEWS Yari Verschaeren vertoeft momenteel bij de nationale U19 maar ook Johan Walem, bondscoach van de nationale beloften, ligt op de loer. Ondertussen gaan ook de onderhandelingen over een contractverlenging bij RSC Anderlecht verder. Die volgens Michaël Verschueren “de goede kant uitgaan”. Lees verder »

 18-03-2019 

"Verschaeren pikt intensiteit goed op"

INTERVIEWS Yari Verschaeren, nog altijd maar 17, maar toch draagt hij de ploeg en loopt elke wedstrijd de longen uit zijn lijf. Hopen dus dat de jonge middenvelder fit blijft, al heeft Fred Rutten daar niet meteen schrik voor: "Hij pikt de intensiteit goed op". Lees verder »

Om 15u bekendmaking kalender play-off 1

Om 15u bekendmaking kalender play-off 1

ANDERE Ook zou benieuwd wanneer de volgende classico gespeeld wordt in play-off 1. Nog even geduld, binnen enkele uurtjes maakt de Belgische Voetbalbond de kalender bekend van play-off1. Om 15u volgt de bekendmaking van het speelschema van de resterende 10 wedstrijden.  Lees verder »

Dan toch geen Trebel bij beloften?

Dan toch geen Trebel bij beloften?

ANDERE Adrien Trebel hernam vorige week de groepstrainingen. Verwacht werd dat hij vanavond zou aantreden bij de beloften maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Fred Rutten wil niets riskeren met zijn kapitein en ziet hem liever niet spelen bij de beloften. Lees verder »

 17-03-2019 

"Ik denk dat in play-offs alles nog mogelijk is"

INTERVIEWS Yari Verschaeren was de beste man op het veld en zorgde ook nog eens voor twee assists. Ondertussen is hij nog steeds maar 17 jaar en staan ook zijn eindexamens én de play-offs voor de deur. En de drie punten van vandaag zijn vooral van belang voor die play-offs want ook Verschaeren ziet daardoor nog mogelijkheden in play-off 1. Lees verder »

Didillon: "We hebben onze job gedaan"

Didillon:

INTERVIEWS Thomas Didillon mocht de wedstrijd afsluiten met een clean sheet. Veel noemenswaardig werk had de Fransman niet, maar toch is deze clean sheet ook weer goed voor het vertrouwen. En vertrouwen, dat is er bij de keeper: "30 punten te verdienen, 6 punten achterstand, maak zelf de rekening". Lees verder »

Fans lyrisch over Verschaeren

Fans lyrisch over Verschaeren

ANDERE Yari Verschaeren, dé chouchou van het Anderlecht-publiek. Als je er de sociale media op naleest zie je alleen maar superlatieven voor de 17-jarige. Met twee afgemeten voorzetten liet hij Yannick Bolasie en Ivan Santini scoren. Als het van de supporters afhangt is de nummer 10 voor Verschaeren volgend seizoen.  Lees verder »

Anderlecht eindigt met derde zege op rij

Anderlecht eindigt met derde zege op rij

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 0-2 gewonnen bij Oostende. Een logische en verdiende zege voor paars-wit, dat de competitie zo eindigt met drie zeges op rij. Met twee assists was Yari Verschaeren de beslissende man. Lees verder »

Adzic op de bank

Adzic op de bank

ANDERE De reguliere competitie zit er bijna op voor RSC Anderlecht, maar eerst straks nog de wedstrijd in de Versluys Arena tegen KV Oostende. Luka Adzic zit in de selectie en start op de bank. Ook Sven Kums is fit geraakt.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Op de laatste speeldag van de reguliere competitie trekt Anderlecht naar Oostende. Play-Off 1 is binnen, dus nu kan paars-wit hoger kijken. Drie punten aan de kust zouden daarom mooi meegenomen zijn met het oog op een Europees ticket. Maar KVO heeft nog een eitje te pellen met Marc Coucke. Lees verder »

 16-03-2019 

Faes niet in selectie KVO

Faes niet in selectie KVO

WEDSTRIJDEN Wout Faes is dan toch niet fit geraakt voor de partij van morgen tussen Anderlecht en Oostende. Het jeugdproduct van paars-wit sukkelt met een voetblessure en zit niet in de 18-koppige wedstrijdselectie die Oostende-coach Hugo Broos vandaag vrijgaf. Lees verder »

Sanneh opgeroepen voor Gambia

Sanneh opgeroepen voor Gambia

ANDERE Bubacarr Sanneh is door de bondscoach van Gambia opegeropen voor de wedstrijd tegen Algerije. Gambia heeft ook een stage voorzien van 18 tot 21 maart in Marokko. De wedstrijd zelf is op 22 maart te Algerije.  Lees verder »

'Train the trainer'

'Train the trainer'

ANDERE Dat Marc Coucke al langer meer mogelijkheden ziet om geld in het laatje te brengen bij RSC Anderlecht, is geweten. Het volgende project dat nu opgestart is: 'Train the trainer'. Lees verder »

 15-03-2019 

Santini krijgt geen straf voor slag

Santini krijgt geen straf voor slag

ANDERE Mehdi Carcela wordt alsnog vervolgd voor de middelvinger richting de scheidsrechter. Ook voor Ivan Santini bestond de kans dat hij nog een schorsing kon krijgen voor de slag in het gezicht van Diaby. Maar de Kroaat moet geen schorsing vrezen, het Bondsparket kan hem niet vervolgen.  Lees verder »

"Ik ben niet belangrijk, Anderlecht is belangrijk"

INTERVIEWS Michael Verscheuren liet vorige week vallen dat als RSC Anderlecht op dit elan doorgaat, Fred Rutten zich geen zorgen over zijn toekomst hoeft te maken. Hoe denkt de coach daar zelf over ? Die wil er liever niet over uitwijden "want ik ben niet belangrijk", zegt Rutten, "Anderlecht is op dit moment het belangrijkste, niet ik." Lees verder »

"Soms is wat afwisseling beter"

INTERVIEWS Oorspronkelijk stond er dinsdagvoormiddag een training op het programma. Fred Rutten besliste om daar een teamactiviteit van te maken en ging met heel de groep bowlen. Goed voor het groepsgevoel voegde de coach er nog aan toe.  Lees verder »

Geen tussentijdse stage

Geen tussentijdse stage

INTERVIEWS Zondag zit de reguliere competitie erop en wordt het aftellen naar de play-offs die eind maart van start gaan. RSC Anderlecht ziet ook enkele internationals vertrekken gedurende twee weken. Dus een echte stage is er niet gepland.  Lees verder »

"Een storm in een glas water"

INTERVIEWS Vorige week was er het akkefietje tussen de coach en Pär Zetterberg. Hoe is de relatie nu tussen beide heren ? Fred Rutten relativeert de hele heisa en laat weten dat alles is uitgepraat als volwassen mensen onder elkaar.  Lees verder »

Bakkali en Najar nog niet klaar

Bakkali en Najar nog niet klaar

BLESSURES - ANDERE Zakaria Bakkali en Andy Najar zullen nog niet in de selectie zitten voor de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende. Beide spelers zullen pas terug fit zijn met de start van de play-offs. Najar heeft de trainingen wel al deels hernomen.  Lees verder »

Deze namiddag uitspraak in 'zaak-Carcela'

Deze namiddag uitspraak in 'zaak-Carcela'

ANDERE We hebben al verscheidene soaps gekend rond Standard en het Bondsparket dit seizoen. Maar eentje is nog altijd hangende, de middelvinger die Mehdi Carcela opstak naar de scheidsrechter tijdens de thuiswedstrijd van de Rouches tegen RSC Anderlecht.  Lees verder »

Hip hip hoera Garrincha !!

Hip hip hoera Garrincha !!

WEBSITE Vandaag is de verjaardag van ons webteamlid Garrincha, hij is het die waakt over de kwaliteit van onze artikels en die ons steeds achter de schermen met raad en daad bijstaat. De artikels die hij schreef zijn niet meer te tellen, maar onze waardering is des te groter. Bedankt voor alles Pieter en geniet van je verjaardag !!!  Lees verder »

Anderlecht volgt 17-jarige Bulgaar

Anderlecht volgt 17-jarige Bulgaar

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht speurt overal naar (jong) talent en Het Nieuwsblad weet dat Martin Minchev één van de spelers is die het volgt. Minchev is een 17-jarige flankspeler/spits uit Bulgarije. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al een vaste waarde in de Bulgaarse hoogste klasse. Lees verder »

Trebel maandag met beloften?

Trebel maandag met beloften?

BLESSURES - ANDERE Adrien Trebel stelde zich als doel om opnieuw fit te zijn met de play-offs. En dat doel komt nu langzaam in zicht. Ramon Cugat zette eerder al het licht op groen voor de Fransman die nu de groepstrainingen mag hervatten. De kans bestaat dat hij maandag ook aantreedt met de beloften.  Lees verder »

Anderlecht wil contract Amuzu verlengen

Anderlecht wil contract Amuzu verlengen

ANDERE Achter de schermen gaan de voorbereidingen onverstoord verder. Zo wil RSC Anderlecht nu het contract van Francis Amuzu verlengen dat einde dit seizoen afloopt. De club kan het eenzijdig een jaar verlengen maar gaat wellicht liever de gesprekken aan met Amuzu.  Lees verder »

Punten tegen Anderlecht = één week vakantie

Punten tegen Anderlecht = één week vakantie

ANDERE KV Oostende heeft niets meer te verliezen maar wie denkt dat ze de zege zo maar cadeau gaan doen aan RSC Anderlecht heeft het mis. Een winstpremie zit er niet in, maar wel één week vakantie. Pakken de Kustboys minstens een punt tegen paars-wit mogen ze een week op vakantie.  Lees verder »

 14-03-2019 

Roef heeft twijfels over definitieve transfer

Roef heeft twijfels over definitieve transfer

TRANSFERS - ANDERE Davy Roef speelt sinds vorig seizoen op huurbasis voor Waasland-Beveren. Het is al langer geweten dat ze de doelman definitief op de Freethiel willen houden en ze deden hem nu een voorstel. Roef zou echter twijfelen door het hangende onderzoek tegen zijn huurclub in de zaak 'Propere Handen'. Lees verder »

Anderlecht betaalt makelaars

Anderlecht betaalt makelaars

ANDERE Het is zover, RSC Anderlecht is gestart met het betalen van de makelaars. Althans toch aan diegene die kunnen aantonen dat ze rechtsgeldig zijn en alles volgens het boekje doen. Mogi Bayat en Dejan Vjelkovic moeten dus niet op een betaling rekenen.  Lees verder »

 13-03-2019 

Contractverlenging Verschaeren "gaat goede kant uit"

Contractverlenging Verschaeren

TRANSFERS Als alles vlot blijft verlopen, tekent Yari Verschaeren binnenkort een verlengde en verbeterde verbintenis bij Anderlecht. Zijn entourage en de club zijn al even aan het praten over een nieuw contract. "Er is vooruitgang en het gaat de goede kant op", klinkt het langs de kant van Verschaeren. Lees verder »

Anderlecht informeert naar Bongonda

Anderlecht informeert naar Bongonda

TRANSFERS Zulte Waregem-sterkhouder Theo Bongonda staat op het lijstje van Anderlecht. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit bij de enthourage van de speler informeerde naar de transfermogelijkheden. Het Laatste Nieuws weet dan weer dat Essevee wil meewerken aan een transfer, maar rekent op een grote transfersom. Lees verder »

 12-03-2019 

Even tijd voor ontspanning

Even tijd voor ontspanning

ANDERE Nu het ticket voor Play-Off 1 binnen is, is er tijd voor wat ontspanning. De voltallige spelersgroep trekt vandaag naar Wemmel voor een partijtje biljart en bowling. De teamgeest nog wat aanscherpen met het oog op de play-offs, heet dat. Lees verder »

Lutonda verlengt contract tot 2020

Lutonda verlengt contract tot 2020

JEUGD Thierry Lutonda heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2022. Dat laat zijn management weten via een bericht op Instagram en werd intussen door de club bevestigd. De 18-jarige linksachter is een vaste waarde bij de U21 van Anderlecht en Belgische U19.  Lees verder »

Info tickets voor play-off 1

Info tickets voor play-off 1

ANDERE Volgende week maandag 18 maart wordt de kalender van de play-offs bekend gemaakt. Alle info in verband met tickets (prijs, periode van verkoop) zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden door RSC Anderlecht eens de kalender bekend is. Lees verder »

Coucke nu wel mee naar Oostende

Coucke nu wel mee naar Oostende

WEDSTRIJDEN Marc Coucke zal er zondag bij zijn wanneer Anderlecht op KV Oostende speelt. Het wordt zijn eerste terugkeer naar de Versluys Arena sinds hij Oostende verliet voor Anderlecht. Vorig seizoen was Coucke op vakantie in Dubai toen Anderlecht aan de kust speelde. Lees verder »

Twijfels om Rutten, Storck in beeld

Twijfels om Rutten, Storck in beeld

TRANSFERS Hoewel Michael Verschueren zondag verklaarde dat Fred Rutten mag blijven als hij dat wil, is dit nog lang geen uitgemaakte zaak. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wil Rutten wel blijven en werkt zijn methode ook volgend seizoen? Intussen valt ook de naam van Moeskroen-coach Bernd Storck. Lees verder »

Gesprek tussen Zetterberg en Rutten

Gesprek tussen Zetterberg en Rutten

ANDERE Pär Zetterberg zei het voorbije weekend in een interview dat hij liever heeft dat Yari Verschaeren wat langen trapt en met zijn hoofd omhoog speelt. Fred Rutten was daar niet mee opgezet. Het bestuur wil nu beide heren terug op dezelfde lijn brengen.  Lees verder »

 11-03-2019 

Beloften verliezen tweede week op rij

Beloften verliezen tweede week op rij

JEUGD Na zes zeges op rij leden de U21 vanavond hun tweede nederlaag op rij. Op bezoek bij Lokeren gingen de jongens van Jonas De Roeck met 3-1 de boot in. Francis Amuzu scoorde voor paars-wit. Evgen Makarenko maakte zijn wederoptreden na drie maanden afwezigheid. Lees verder »

Verboomen leidt Oostende - Anderlecht

Verboomen leidt Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN De KBVB heeft Nathan Verboomen aangeduid als scheidsrechter voor de laatse wedstrijd van Anderlecht in de reguliere competitie. De 30-jarige leerkracht LO wordt bijgestaan door lijnrechters Koen Thijs en Matthias Hillaerts. Bert Put is vierde scheidsrechter. Lees verder »

Saief laat meteen scoren

Saief laat meteen scoren

ANDERE Kenny Saief vertrok vorige week op huurbasis naar het Amerikaanse Cincinnati. Hij kwam er het voorbije weekend in actie en hielp zijn nieuwe ploeg meteen aan een punt. Hij leverde de assist voor de gelijkmaker in de laatste minuten van de wedstrijd.  Lees verder »

Dauda scoort zijn tweede voor Vitesse (video)

Dauda scoort zijn tweede voor Vitesse (video)

ANDERE Mohammed Dauda bezorgde Vitesse gisteren een gelijkspel tegen Feyenoord. De van Anderlecht gehuurde spits scoorde vlak na de rust de gelijkmaker bij het 1-1-gelijkspel. Voor Dauda zijn tweede doelpunt sinds hij op 31 januari in Arnhem arriveerde. Lees verder »

Riskeert Anderlecht opnieuw een boete?

Riskeert Anderlecht opnieuw een boete?

WEBSITE Bij de aftrap staken de supporters opnieuw heel wat paarse en witte rookbommen af. De wedstrijd storen deden ze niet, maar de kans is groot dat scheidsrechter Wesley Allen het opneemt in zijn wedstrijdverslag. Daardoor zou RSC Anderlecht opnieuw een boete riskeren.  Lees verder »

Gerkens: "Ik moet ruimte maken voor Yari"

Gerkens:

INTERVIEWS Pieter Gerkens staat weer in de ploeg. De Limburger heeft een opdracht gekregen van coach Fred Rutten: hij moet ruimte maken voor Verschaeren. Iets wat hij de eerste helft ook prima heeft gedaan. Nu is het vooruitkijken naar de tien finales in play-off 1. Lees verder »

Stadion in Lego te bewonderen in de fanshop

Stadion in Lego te bewonderen in de fanshop

ANDERE Gisteren was het dan zover, Joe Bryant was op bezoek bij RSC Anderlecht en bracht zijn Constant Vanden Stock Stadion in Lego mee. De negenjarige Britse jongen liet meteen ook weten dat zijn creatie in Brussel bleef en te bewonderen blijft in de fanshop.  Lees verder »

"Als coach bevestigt, mag hij blijven"

INTERVIEWS Oef, RSC Anderlecht is zeker van play-off 1. De eerste opdracht van Fred Rutten is dus geslaagd. Op naar de volgende en dat is Europees voetbal binnenhalen. En nadien ? Als de coach doorgaat op dit elan staat zijn positie niet ter sprake volgens Michael Verschueren.  Lees verder »

 10-03-2019 

Kums trapt Anderlecht in Play-Off 1

Kums trapt Anderlecht in Play-Off 1

WEDSTRIJDEN Eén speeldag voor het einde van de reguliere competitie is Anderlecht zeker van deelname aan Play-Off 1. Het won zelf met 2-0 van Kortrijk en STVV liet punten liggen tegen Moeskroen. Anderlecht is nu vijfde en van het duo Gent en STVV kan er nog maximaal één over hen springen. Lees verder »

Opstelling: Gerkens in basiself

Opstelling: Gerkens in basiself

WEDSTRIJDEN Om 18 uur start de volledige voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Fred Rutten kiest voor de partij tegen KV Kortrijk voor Pieter Gerkens in zijn elftal. De Limberger neemt de plaats van de geblesseerde Zakaria Bakkali in. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

WEDSTRIJDEN In zijn voorlaatste 'finale' van de reguliere competitie krijgt Anderlecht straks Kortrijk op bezoek. Met een bonus van amper één punt op nummer zeven AA Gent kan de recordkampioen zich geen misstap veroorloven. Ook KVK heeft nog een waterkans op Play-Off 1. Lees verder »

 09-03-2019 

Bakkali heeft last van de knie

Bakkali heeft last van de knie

BLESSURES Fred Rutten verklaarde gisteren op zijn persconferentie dat Zakaria Bakkali geblesseerd is en out is voor de wedstrijd tegen Kortrijk. Over de aard van de blessure kon hij niets zeggen door de wet op de privacy. Volgens La Dernière Heure heeft Bakkali last aan de knie.  Lees verder »

Binnenkort beslissing in trainersdossier ?

Binnenkort beslissing in trainersdossier ?

INTERVIEWS Fred Rutten is vlak na Nieuwjaar aangesteld. Velen hebben de indruk dat de Nederlander maar een tussenoplossing is en er voor volgend seizoen een nieuwe trainer zal aangesteld worden. Pär Zetterberg denkt dat er binnenkort duidelijkheid zal komen in het trainersdossier.  Lees verder »

Obradovic: "Karma is a bitch"

Obradovic:

INTERVIEWS Ivan Obradovic verdween begin dit seizoen naar de B-kern. Na de komst van Fred Rutten kreeg hij een nieuwe kans en pakte die met beide handen. De heren die hem naar de B-kern verwezen zijn er niet meer, Obradovic wel nog: "Hoe ze mij behandelden kregen ze als een boomerang terug." Lees verder »

 08-03-2019 

"Ook zondag is weer een finale"

INTERVIEWS RSC Anderlecht is nog altijd niet zeker van play-off 1, daarvoor moet het blijven winnen, zondag en volgende week. Ook coach Fred Rutten beseft dat en bekijkt de wedstrijd tegen Kortrijk ook opnieuw als een finale.  Lees verder »

"Ik heb met Santini gesproken"

INTERVIEWS Ivan Santini gebruikt nogal graag zijn lichaam, té graag bleek de afgelopen twee wedstrijden. Vorige zondag kreeg Diaby nog een slag in het gezicht. Gevaarlijke fases en zeker als je weet dat Santini de enige overgebleven targetspits is bij RSC Anderlecht. Fred Rutten sprak dan ook met de Kroaat.  Lees verder »

Bakkali out voor zondag

Bakkali out voor zondag

BLESSURES Zakaria Bakkali is geblesseerd en is out voor de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk. Over de aard van de blessure kan de coach niets zeggen door de wet op de privacy. Al lachend voegde hij er wel aan toe dat Bakkali last heeft van zijn been.  Lees verder »

Geen datum op terugkeer Dimata

Geen datum op terugkeer Dimata

BLESSURES Landry Dimata is nog steeds geblesseerd. Persverantwoordelijk Marie Verbeeke liet nu ook officieel weten dat Dimata zich niet zal laten opereren. Een datum wanneer hij terug inzetbaar zal zijn wil en kan Fred Rutten niet geven.  Lees verder »

Nog drie basisplaatsen en Morioka is van Charleroi

Nog drie basisplaatsen en Morioka is van Charleroi

TRANSFERS De kans dat Ryota Morioka ooit nog voor Anderlecht voetbalt, is nihil. "Ik word nu gehuurd, maar door een speciale clausule wordt de transfer straks definitief", vertelt hij in Het Nieuwsblad. Die clausule zegt dat Charleroi bij zeven basisplaatsen Morioka volledig overneemt van Anderlecht. Lees verder »

 07-03-2019 

Suarez debuteert bij nationale ploeg

Suarez debuteert bij nationale ploeg

ANDERE De carrière van Matias Suarez scheert opnieuw hoge toppen. Sterker nog: de aanvaller werd vandaag voor het eerst geselecteerd voor de Argentijnse nationale ploeg. De oud-spits van Anderlecht mag zich melden voor de oefeninterlands tegen Venezuela en Marokko later deze maand. Lees verder »

Saelemaekers terug na ziekte

Saelemaekers terug na ziekte

BLESSURES Alexis Saelemaekers trainde gisteren opnieuw mee. Zondag (wedstrijd) en begin deze week (training) was de rechterflankspeler afwezig wegens ziekte. Ook Evgen Makarenko was weer van de partij. Zijn achillespeesblessure lijkt volledig verleden tijd. Lees verder »

Trebel wil fit zijn voor play-offs

Trebel wil fit zijn voor play-offs

BLESSURES Adrien Trebel heeft zijn zinnen gezet op de play-offs. De Fransman bracht opnieuw een bezoekje aan de Spaanse specialist Ramon Cugat. Die gelooft dat hij Trebel fit krijgt tegen de play-offs. De medische staf bij Anderlecht heeft zijn twijfels. Lees verder »

Akkoord over ontslagvergoeding Vanhaezebrouck

Akkoord over ontslagvergoeding Vanhaezebrouck

ANDERE Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck hebben een akkoord bereikt over de uitbetaling van de ontslagvergoeding van deze laatste. Deze overeenkomst is goed nieuws voor Anderlecht. Vanhaezebrouck had, op aanstoken van Mogi Bayat, immers de licentie van Anderlecht in vraag gesteld omdat zijn ontslagvergoeding nog niet betaald was. Lees verder »

 06-03-2019 

Stilte rond blessure Dimata gevolg van GDPR-wetgeving

Stilte rond blessure Dimata gevolg van GDPR-wetgeving

Het was opvallend hoe weinig Anderlecht de voorbije weken communiceerde over de blessure van Landry Dimata. 'Geheimhoudingsplicht', reageerde coach Fred Rutten zelfs eens toen hij er een vraag over kreeg. Sport/Voetbalmagazine weet nu waarom Anderlecht zo stil bleef: de nieuwe Europese GDPR-wetgeving. Lees verder »

Hagi doet inspiratie op bij Anderlecht

Hagi doet inspiratie op bij Anderlecht

ANDERE Hoog bezoek gisteren op Anderlecht. Niemand minder dan Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer ooit, kwam langs. De oud-vedette van Real Madrid en Barcelona is momenteel coach bij Viitorul Constanta in zijn vaderland en kwam inspiratie opdoen. Lees verder »

Verdwijnt BNP Paribas van Anderlecht-shirts?

Verdwijnt BNP Paribas van Anderlecht-shirts?

ANDERE Er staat bij Anderlecht opnieuw een monument op sneuvelen. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans reëel dat er volgend seizoen een andere shirtsponsor op het Anderlecht-truitje staat. BNP Paribas en voorlopers Fortis en Generale Bank zijn al sinds 1981 hoofdsponsor van paars-wit. Lees verder »

 05-03-2019 

Milic opgeroepen, Santini niet

Milic opgeroepen, Santini niet

ANDERE De Kroatische bondscoach Zlatko Dalić heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden later deze maand. In de 24-koppige kern heeft hij ook een plaatsje voor Antonio Milic. Ivan Santini zit niet in de selectie. Lees verder »

Dimata fit voor play-offs en EK?

Dimata fit voor play-offs en EK?

BLESSURES Van een bocht gesproken: volgens Het Laatste Nieuws heeft Landry Dimata nu beslist om zich toch niet te laten opereren. De spits zou kiezen voor een revalidatieschema. Speler en club hopen dat Dimata speelklaar raakt voor de play-offs. Ook het EK voor U21 in juni wil hij spelen. Lees verder »

VAR mocht niet tussenkomen bij slag Santini

VAR mocht niet tussenkomen bij slag Santini

ANDERE Tot ongeloof van velen werd er zondag niet opgetreden toen Ivan Santini een slag uitdeelde aan Lokeren-speler Diaby. Ook de VAR liet niet van zich horen. Dat is terecht, zo blijkt. Want volgens de UEFA-reglementen was Santini's slag geen brutaliteit.  Lees verder »

Zetterberg zette zelf stap terug

Zetterberg zette zelf stap terug

ANDERE Pär Zetterberg besliste zelf om niet langer plaats te nemen op de bank tijdens wedstrijden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Zetterberg vindt dat zijn rol stopt eens de wedstrijd begint. Hier en daar valt ook te horen dat Zetterberg niet mee de klos wil zijn wanneer de technische staf ooit ontslagen zou worden. Lees verder »

 04-03-2019 

Santini: "Ik speel in dienst van de ploeg"

Santini:

INTERVIEWS Ivan Santini scoorde gisteren het openingsdoelpunt voor Anderlecht. Toch al zijn dertiende treffer van het seizoen. Nochtans krijgt de Kroaat regelmatig kritiek. "Ik weet dat ik verbeterpunten heb", vertelt hij. "Maar ik zou beter spelen als ik minder moest meeverdedigen." Lees verder »

Alen leidt Anderlecht - Kortrijk

Alen leidt Anderlecht - Kortrijk

WEDSTRIJDEN Wesley Alen is aangeduid om als scheidsrechter de partij tussen Anderlecht en Kortrijk van komende zondag in goede banen te leiden. Alen wordt bijgestaan door lijnrechters Pieter Becquet en Ruben Wyns en vierde scheidsrechter Lothar D'Hondt. Lees verder »

Makarenko traint weer mee

Makarenko traint weer mee

BLESSURES Door een aanslepende blessure aan de achillespees verdween hij helemaal uit beeld, maar Yevgen Makarenko is bezig aan de weg terug. Deze voormiddag tekende hij present voor de veldtraining.  Lees verder »

Santini ontsnapt aan schorsing

Santini ontsnapt aan schorsing

ANDERE Ivan Santini speelt de voorbije wedstrijden met vuur. In de wedstrijd tegen Club Brugge werkte hij al te gretig met zijn ellebogen. Ook gisteren deelde hij een slag uit aan Lokeren-verdediger Diaby. De fase werd niet opgemerkt door de VAR en de scheidsrechter en bleef dus onbestraft.  Lees verder »

Saelemaekers haakt af wegens ziekte

Saelemaekers haakt af wegens ziekte

ANDERE Geen Alexis Saelemaekers in de selectie die richting Lokeren trok. De 19-jarige moest op het laatste moment afhaken wegens ziekte. Het is niet duidelijk of hij fit zal zijn voor de wedstrijd van volgende zondag tegen Kortrijk.  Lees verder »

Laforge vervangt zieke Dierick

Laforge vervangt zieke Dierick

ANDERE Christof Dierick was aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd op Lokeren. Alleen viel die op het laatste moment ziek uit. Vierde official Nicolas Laforge nam dan maar zijn plaats in. Laforge fluitte daags voordien nog Club Brugge-STVV maar kon op geen foutje betrapt worden.  Lees verder »

“Men is nog niet uitgekeken op mij”

“Men is nog niet uitgekeken op mij”

ANDERE Pieter Gerkens zorgde gisteren voor het tweede doelpunt, meteen een signaal naar Fred Rutten dat hij niet zomaar rond de Limburger kan. Als begrijpt Gerkens wel waarom hij aan de kant stond: “De coach heeft mij dat uitgelegd en ik had snapte hem.” Lees verder »

 03-03-2019 

Kara: "Nog twee keer winnen nu"

Kara:

INTERVIEWS Anderlecht boekte vanavond een belangrijke zege in de strijd om Play-Off 1. Dat beseft ook Kara Mbodj. "Het was belangrijk om vandaag de drie punten te nemen. Nu wachten er ons nog twee finales. Die moeten we winnen om in Play-Off 1 te raken." Lees verder »

Anderlecht pakt drie gouden punten

Anderlecht pakt drie gouden punten

WEDSTRIJDEN In de strijd om Play-Off 1 boekte Anderlecht vanavond een belangrijke overwinning. Na de zege van Gent vanmiddag moest Anderlecht in Lokeren even goed doen om in de top zes te blijven. Paars-wit won met 1-2. Het nadert zowaar tot op twee punten van de derde plaats. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Een nieuwe finale, zo omschrijft Fred Rutten de partij van straks tegen Lokeren. Terecht, want Anderlecht voelt de hete adem van Gent, Charleroi en nu ook Kortrijk in de nek. Wil paars-wit Play-Off 1 in eigen handen houden, dan moet het winnen. Lees verder »

 02-03-2019 

Tison sluit aan bij Red Flames

Tison sluit aan bij Red Flames

DAMES - ANDERE Bondscoach van de Red Flames, Ives Serneels, heeft Anderlecht-speelster Charlotte Tison opgeroepen nadat Davinia Vanmechelen de selectie heeft moeten verlaten door een blessure. Ook Elke Van Gorp moet afhaken door een blessure. Lees verder »

Vader Deschacht: "Olivier zal blijven voetballen"

Vader Deschacht:

INTERVIEWS Ronny Deschacht, vader van Olivier Deschacht, heeft de hoop dat Olivier de zaak gaat overnemen al lang opgegeven. De wedstrijd van morgen wordt speciaal voor vader Deschacht die al jaren supporter is van Lokeren. De degradatie is nabij voor Lokeren en misschien morgen al een feit.  Lees verder »

 01-03-2019 

"Niet kritisch maar realistisch"

INTERVIEWS Fred Rutten was bepaald kritisch na de wedstrijd tegen Club Brugge. Al wil de coach dat geen kritiek noemen, maar eerder realiteit. Het is nu éénmaal een feit dat Club Brugge een ploeg is die bijzonder goed op mekaar is ingespeeld.  Lees verder »

"Ook Lokeren is opnieuw een finale"

INTERVIEWS Na de uitwedstrijd op Antwerp en de thuiswedstrijd tegen Club Brugge wacht nu de verplaatsing naar de allerlaatste in de stand Sporting Lokeren. Voor Fred Rutten is dat een wedstrijd als de vorige, want ook dit is weer een finale voor RSC Anderlecht dat moet met drie punten terug naar huis keren.  Lees verder »

Is Mayanga klaar voor A-elftal?

Is Mayanga klaar voor A-elftal?

JEUGD Door de blessure van Landry Dimata en de uitleenbeurt van Mohammed Dauda beschikt Fred Rutten nog maar over één diepe spits.  Tijdens de oefenduels van de A-kern tegen STVV en Charleroi scoorde jonkie Alan Mayanga. Is hij klaar voor het A-elftal? Onze Neerpede-watchers hebben hun twijfels. Lees verder »