Archieven

 31-03-2013 
 30-03-2013 

AFC: U17 winnen van Barcelona (1-0)

AFC: U17 winnen van Barcelona (1-0)

De U17 van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd in de Aegon Future Cup gewonnen met 1-0 van Barcelona. Het was aanvoerder Soumare die met een knappe bal in de kruising in de eerste helft paars-wit op voorsprong kon brengen. Lees verder »

Maak kennis met Jamie Lee Kljestan

Maak kennis met Jamie Lee Kljestan

Achter elke (sport)man staat een sterke vrouw, dat is ook het geval bij Sacha Kljestan. Kljestan is sinds juni vorig jaar getrouwd met Jamie Lee, een Amerikaanse geboren in het Britse kuststadje Shoreham. Lees verder »

Marecek wil bij Heerenveen blijven

Marecek wil bij Heerenveen blijven

De laatste tijd kan Lukas Marecek bij Heerenveen niet meer rekenen op een basisplaats. Toch hoopt de Anderlechthuurling dat de Nederlandse club de optie tot aankoop licht en hij er kan blijven. Lees verder »

Pas morgen beslissing over Bruno

Pas morgen beslissing over Bruno

Pas na de training van morgen zal de medische staf beslissen of Massimo Bruno kan spelen tegen Genk. De rechtsbuiten sukkelt met een spierblessure. De geblesseerde Vargas zal er zeker niet bij zijn. Lees verder »

HvH over wie blijft en wie mag vertrekken

HvH over wie blijft en wie mag vertrekken

Manager Van Holsbeeck geeft tegenover Het Nieuwsblad meer uitleg over de toekomstplannen van Anderlecht wat betreft verschillende spelers. Wie mag blijven, wie moet weg, voor wie wil het bestuur een extra inspanning doen. Lees verder »

 29-03-2013 

Dames halen punt op Ajax

Dames halen punt op Ajax

De dames van Anderlecht trokken vrijdagavond richting Nederland waar ze het opnamen tegen Ajax. Paars-wit, voorlaatste in de stand, keerde terug naar Brussel met een punt want het duel eindigde op een 0-0 gelijkspel. Lees verder »

Van den Brom tegen Genk in de tribune

Van den Brom tegen Genk in de tribune

John van den Brom zal tijdens de wedstrijd tegen Genk wegens een schorsing in de tribunes moeten plaatsnemen. Toch maakt dat volgens Van den Brom geen verschil. "Of ik op de bank zit of twee rijen hoger, maakt niet veel uit." Lees verder »

Boek geschiedenis Anderlecht op komst

Boek geschiedenis Anderlecht op komst

In samenwerking met uitgeverij Kannibaal/Hannibal brengt Anderlecht binnenkort een boek uit over haar geschiedenis. "Het boek wordt een unicum", aldus woordvoerder David Steegen in zijn column op Brusselnieuws.be. Lees verder »

Suarez start maandag in de basis

Suarez start maandag in de basis

John van den Brom zal maandag tegen Genk starten met Matias Suarez in de basiself. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persbabbel. "Mati is klaar en er is een plek voor hem", aldus de coach. Lees verder »

VdB: "Het wordt Anderlecht tegen de rest"

VdB:

Maandag is het zo ver, dan ontvangt Anderlecht thuis Genk in de eerste Play-off wedstrijd. Met amper 2 punten voorsprong is de spanning te snijden. Al blijft John van den Brom het Play-off systeem "belachelijk" vinden. Lees verder »

Anderlecht steunt Hongaars weeshuis

Anderlecht steunt Hongaars weeshuis

Tijdens de eerste twee thuiswedstrijden van de play-offs zal Anderlecht een actie tegen racisme houden. Zo’n 40 vrijwilligers zullen vanaf twee uur voor de aftrap polsbandjes verkopen met de slogan ‘RSCA AGAINST RACISM'. Lees verder »

Stopt Mbokani als international?

Stopt Mbokani als international?

Door zondag 0-0 gelijk te spelen tege Libië ziet Congo zijn kansen op WK-deelname erg slinken. De fans reageerden zo ontstemd dat Dieumerci Mbokani onder politiebegeleiding het veld en het stadion moest verlaten. Lees verder »

Kaminski wordt mogelijk verhuurd

Kaminski wordt mogelijk verhuurd

Thomas Kaminski wil meer spelen en hoopt daarom volgend seizoen te worden uitgeleend. Anderlecht is bereid om mee te werken als blijkt dat Davy Roef klaar is om tweede doelman te worden. Lees verder »

Nieuwe grasmat is klaar

Nieuwe grasmat is klaar

Ondanks het aanhoudende winterweer is de vernieuwde grasmat klaar voor de eerste thuiswedstrijd in de play-offs tegen Genk. Trainer John van den Brom is verheugd met het nieuwe gras daar voor hem dit van groot belang is. Lees verder »

Contractvoorstel voor De Sutter

Contractvoorstel voor De Sutter

Anderlecht heeft voor Tom De Sutter een contract klaarliggen voor drie seizoenen. De spits, veelal startend op de bank, moet tegen mei zijn keuze bekend maken. Tekent hij niet bij, dan moet hij deze zomer vertrekken. Lees verder »


 28-03-2013 

U17 tegen Barcelona live op Eurosport 2

U17 tegen Barcelona live op Eurosport 2

Supporters met digitale televisie hebben geluk. Eurosport 2 zal de wedstrijd van de U17 tegen Barcelona in het kader van de AEGON Future Cup rechtstreeks uitzenden. De uitzending is gepland voor nu zaterdag om 13u. Lees verder »

Dokter Vollon verlaat Anderlecht

Dokter Vollon verlaat Anderlecht

Dokter Kris Vollon neemt per direct afscheid van Anderlecht. Dit laat de club weten op zijn website. Dokter Geert Declercq zal de taken van Vollon tot het einde van het seizoen overnemen. Lees verder »

Gerucht: Sevilla aast op De Zeeuw

Gerucht: Sevilla aast op De Zeeuw

Volgens enkele berichten zou Unai Emery, trainer van de Spaanse club Sevilla, Demy De Zeeuw willen aantrekken. De Nederlander ligt onder contract bij Spartak Moskou maar wordt door paars-wit gehuurd, met optie tot aankoop. Lees verder »

Anderlecht - Genk: nog 1900 tickets

Anderlecht - Genk: nog 1900 tickets

RSC Anderlecht laat weten dat er voor de wedstrijd tegen Genk op Paasmaandag nog zo'n 1900 tickets beschikbaar zijn. De ticketing zal op de wedstrijddag zelf open zijn vanaf 15u tot aanvang van de het duel. (rsca.be) Lees verder »

Ook vader Lukaku deed een bod op Jordan

Ook vader Lukaku deed een bod op Jordan

Niet alleen AC Milan had interesse om Jordan Lukaku te kopen. Ook vader Roger Lukaku wou zijn eigen zoon kopen voor zijn Congolese club Rojolu. Dat weet La Dernière Heure. Paars-wit heeft het bod echter naast zich neergelegd. Lees verder »

Selectie beloften Mons - Anderlecht

Selectie beloften Mons - Anderlecht

Beloftentrainer René Peeters heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van deze avond tegen Mons. Van de zestien geselecteerde spelers maken er vier deel uit de A-kern: Roef, Heylen, Lukaku en Acheampong. Lees verder »

Kali (Utrecht): transfer nog niet rond

Kali (Utrecht): transfer nog niet rond

VI Radio meldt dat de transfer van Anouar Kali nog steeds niet volledig rond is. Het is wel zo goed als zeker dat de speler naar paars-wit trekt. Alleen kan de opleidingsvergoeding van 500.000 euro nog een struikelblok vormen. Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Maandag pas beginnen de play-offs voor de eerste ploeg maar tussentijds staan er nog andere wedstrijden op het programma voor de verschillende teams. Lees verder »

Milan vangt bot bij Jordan Lukaku

Milan vangt bot bij Jordan Lukaku

Jordan Lukaku was hét gespreksonderwerp in de Italiaanse media na de winst van Anderlecht in het Viareggio toernooi. Vooral AC Milan was onder de indruk van de speler, zo onder de indruk dat ze zelfs een bod uitgebracht hebben. Lees verder »

Zulte Waregem licht optie Verboom en Godeau

Zulte Waregem licht optie Verboom en Godeau

Anderlecht-spelers Bryan Verboom en Bruno Godeau, momenteel verhuurd aan Zulte Waregem, zullen daar de komende seizoenen blijven. Essevee licht namelijk de aankoopoptie in het contract voor beide spelers, dat weet Het Nieuwsblad. Lees verder »

 27-03-2013 

Anderlecht volgt Kroatisch talent

Anderlecht volgt Kroatisch talent

Volgens de website eatsleepsport.com was vorig weekend een delegatie van Anderlecht aanwezig op de EK kwalificaties in Kroatië voor -17 jarigen. Ze volgden er vermoedelijk Alen Halilovic (16) van Dinamo Zagreb. Lees verder »

Gillet: Anderlecht houdt vast aan beroep

Gillet: Anderlecht houdt vast aan beroep

Volgens Le Soir trekt Anderlecht zijn beroep tegen de schorsing van Guillaume Gillet toch niet in. Op vrijdag 5 april om 12.30 uur zal de zaak gepleit worden. Omdat het beroep niet opschortend, kan Gillet maandag niet spelen. Lees verder »

De Sutter is fit, Armenteros bijna

De Sutter is fit, Armenteros bijna

De hamstringblessure van Tom De Sutter is verleden tijd. Ook Samuel Armenteros is bijna terug na zijn enkelblessure. Gisteren verscheen hij weer op het trainingsveld. Over enkele dagen is ook hij weer volledig fit. Lees verder »

Samy Bourard scoort tegen Kroatië

Samy Bourard scoort tegen Kroatië

De Belgische U17 hebben hun laatste kwalificatiewedstrijd gespeeld voor het EK. Ze kwamen niet verder dan 1-1 tegen Kroatië. Anderlechtspeler Samy Bourard scoorde het enige doelpunt voor de Belgen. (belgianfootball.be) Lees verder »

Nzolo scheidsrechter voor Anderlecht - Genk

Nzolo scheidsrechter voor Anderlecht - Genk

Jerome Nzolo is aangeduid om de eerste Play-off 1 wedstrijd van Anderlecht tegen Genk in goede banen te leiden, dit tezamen met maar liefst 5 andere officials. De twee extra refs zullen namelijk achter de doellijn plaatsnemen. Lees verder »

Kljestan: "En nu voor titel gaan"

Kljestan:

Sacha Kljestan zat ook tegen Mexico op de bank en heeft nu een lange terugvlucht voor te boeg richting Brussel. Kljestan wil nu alles op alles zetten om samen met Anderlecht de 32ste Belgische titel binnen te slepen. Lees verder »

Gillet toch aan de kant tegen Genk

Gillet toch aan de kant tegen Genk

Anderlecht zal maandag tegen Genk toch niet kunnen beschikken over Guillaume Gillet. Het beroep dat Anderlecht tegen zijn schorsing aantekende, werkt toch niet opschortend. Paars-wit wil dit beroep daarom weer intrekken. Lees verder »

Deschacht in Reyers Laat

Deschacht in Reyers Laat

Anderlecht-speler Olivier Deschacht was gisterenavond te gast in het Canvas-programma Reyers laat. Hij praatte er samen met Aimé Anthuenis na over de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Macedonië. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Weinig spelers van Anderlecht kwamen gisteren in actie met hun nationale ploeg. Behrang Safari was de enige die een volledige wedstrijd speelde. Marcin Wasilewski mocht kort invallen en Sacha Kljestan bleef 90 minuten op de bank. Lees verder »

 26-03-2013 

Gillet en De Sutter raken fit voor Genk

Gillet en De Sutter raken fit voor Genk

De blessures van Tom De Sutter (dij) en Guillaume Gillet (adductoren) zijn zo goed als verleden tijd. Het duo kan de groepstraining weldra hervatten en raakt fit voor het eerste play-offduel van maandag tegen Genk. (HLN) Lees verder »


 25-03-2013 

Akkoord rond opleidingsvergoeding Kali

Akkoord rond opleidingsvergoeding Kali

Er lijkt schot in de zaak te komen rond te transfer van Anouar Kali. De middenvelder vertrekt na dit seizoen transfervrij bij FC Utrecht, om zijn carrière te vervolgen bij Anderlecht, dat meldt alvast Voetbal International. Lees verder »

Jong Oranje wint zonder Nuytinck

Jong Oranje wint zonder Nuytinck

Jong Oranje moest vandaag in een oefenwedstrijd aan de bak tegen Noorwegen. Bram Nuytinck stond niet op het veld en moest van op de bank toekijken. Toch gingen de Nederlanders winnen met 1-4. Lees verder »

Uitleenbeurt Vervoort niet echt een succes

Uitleenbeurt Vervoort niet echt een succes

Jonathan Vervoort speelt dit seizoen op uitleenbasis bij FC Eindhoven. Een succes is het voorlopig niet. Eindhoven staat laatste en ook Vervoort doet het niet zo goed. "Te vaak haalt hij geen goed niveau", zegt Rob de Bruyn. Lees verder »

RSCA TV volgde Sacha Kljestan

RSCA TV volgde Sacha Kljestan

Sacha Kljestan bevindt zich op dit ogenblik met de nationale ploeg van de US in Mexico City maar deze avond is hij toch te zien op RSCA TV op Belgacom 11. In de uitzending van vandaag komt de Amerikaan uitgebreid aan bod. Lees verder »

Topclubs azen op Jason Eyenga Lokilo

Topclubs azen op Jason Eyenga Lokilo

De Franse site footmercato.net meldt dat verschillende Franse topclubs azen op de diensten van Jason Eyenga Lokilo. De 15-jarige Anderlechtspeler heeft een (trap)techniek die ver uitsteekt boven het gemiddelde voor zijn leeftijd. Lees verder »

 24-03-2013 

Rode Duivels: Gillet geeft forfait

Rode Duivels: Gillet geeft forfait

Guillaume Gillet zal ook dinsdag niet spelen tegen Macedonië. De rechtsback is niet voldoende hersteld van zijn liesblessure en moet aan de kant blijven. Hij blijft wel bij de selectie. (Sporza.be) Lees verder »

Zes RSCA-spelers bij Belgische U21

Zes RSCA-spelers bij Belgische U21

De Belgische beloften spelen morgen om 20 uur in Leuven tegen Cyprus hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar. In de selectie van bondscoach Johan Walem zitten liefst zes spelers van Anderlecht. Lees verder »

Roef wint met Belgische U19 van Servië

Roef wint met Belgische U19 van Servië

De Belgische U19 hebben de eerste van de twee vriendschappelijke duels tegen Servië met 3-1 gewonnen. Davy Roef speelde 90 minuten mee. De volgende match vindt morgen om 19 uur plaats in het stadion van Geel-Meerhout. Lees verder »

Gedeeltelijke resultaten Elites

Gedeeltelijke resultaten Elites

Gisteren namen de elites van Anderlecht het op tegen Germinal Beerschot. De U16 wonnen met het kleinste verschil (1-0) dankzij een doelpunt van Lukebakio Ngandoli. De U17 verloren met 1-3. De overige resultaten volgen later. Lees verder »

 23-03-2013 

Invallers Anderlecht scoren het vaakst

Invallers Anderlecht scoren het vaakst

Het Nieuwsblad berekende dat Anderlecht de ploeg is waarbij invallers het vaakst scoren. Dit is te danken aan Sacha Iakovenko die al zes keer raak trof na een invalbeurt. De Oekraïner scoorde om de 114 minuten. Lees verder »

Dames: blessurenieuws en transfer

Dames: blessurenieuws en transfer

Het seizoen van Anaëlle Wiard is ten einde. Zij liep tijdens training een knieblessure op en moet een operatie ondergaan. Lorca Van De Putte verlaat paars-wit en gaat voetballen bij de Zweedse club Kristianstads DFF. (vrouwenteam) Lees verder »

Kljestan speelde met USA in sneeuwstorm

Kljestan speelde met USA in sneeuwstorm

Niet alleen hier in België blijft het winteren, ook Kljestan moest met het USA-team een ware sneeuwstorm doorstaan tijdens de interland tegen Costa Rica. Op Twitter liet de Anderlechtspeler een reactie achter. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Cédric Mabwati

Anderlecht denkt aan Cédric Mabwati

Volgens La Dernière Heure toont Anderlecht interesse in de Congolees Cédric Mabwati. Deze 21-jarige flankaanvaller speelt momenteel bij Numancia in de Spaanse tweede klasse. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Atletico Madrid. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Slechts twee Anderlecht-spelers kwamen gisteren in actie in de WK-kwalificatie. Wasilewski verloor met Polen tegen Oekraïne en Safari speelde met de Zweedse ploeg gelijk tegen Ierland. Kljestan bleef op de bank. Lees verder »


 22-03-2013 

Dames onderuit bij Twente (6-0)

Dames onderuit bij Twente (6-0)

De dames van Anderlecht hebben hun wedstrijd tegen het Nederlandse Twente met zware 6-0 cijfers verloren. Bij de rust stond nog maar 1-0 maar na de rust kon paars-wit geen stand meer houden en gingen ze kopje onder. Lees verder »

Toekomst Marecek bij Heerenveen onzeker

Toekomst Marecek bij Heerenveen onzeker

Lukas Marecek wordt door Anderlecht verhuurd aan Heerenveen. De toekomst van de speler bij de Nederlandse club is echter onzeker. Heerenveen heeft een optie tot aankoop van de Tsjech maar het is niet zeker of ze die optie licht Lees verder »

Selectie beloften Zulte Waregem

Selectie beloften Zulte Waregem

De beloften van Anderlecht ontvangen vanavond Zulte Waregem. De aftrap vindt plaats om 19u30 in Tubeke. Trainer Peeters selecteerde een 18-koppige selectie voor de match tegen de vijfde in de stand. Lees verder »

Dames Anderlecht tegen Twente

Dames Anderlecht tegen Twente

De Dames van Anderlecht trekken vandaag Nederland waar ze in kader van de BeNe league het opnemen tegen de dames van FC Twente. Het duel gaat door in De Grolsch Veste, aftrap om 19u30. De toegang is gratis. Lees verder »

Anderlecht test Senegalees

Anderlecht test Senegalees

Tijdens de oefenwedstrijd tegen De Graafschap kwam ook de Senegalees Welle N’Diaye in actie. De 22-jarige speler, onder contract bij de Sloveense club ND Gorica, is op test bij Anderlecht. Lees verder »

 21-03-2013 

De Zeeuw: "Moeilijke wedstrijd"

De Zeeuw:

Op Twitter geeft De Zeeuw een reactie op de oefenwedstrijd tegen De Graafschap. "Het was een moeilijke wedstrijd met zoveel spelers die nooit samen hebben gespeeld", aldus de Nederlander. Lees verder »

Toppers doen mee tegen De Graafschap

Toppers doen mee tegen De Graafschap

Anderlecht zal straks tegen De Graafschap spelen met een mix van niet-internationals en beloften. Suarez, Cyriac en Vanden Borre kunnen wedstrijdrimte opdoen en ook Jovanovic, De Zeeuw en Odoi zullen waarschijnlijk meespelen. Lees verder »

 20-03-2013 

Akkoord tussen Anderlecht en Virton

Akkoord tussen Anderlecht en Virton

De website lameuse.be meldt dat er tussen Anderlecht en Virton reeds een princiepsakkoord is met betrekking tot het stallen van spelers bij de derdeklasser. Beide partijen zaten hiervoor al vorige week samen. Lees verder »

Gillet: "Wat een rotweek"

Gillet:

Guillaume Gillet moet vier speeldagen brommen voor zijn tackle op Genk-speler Monrose. Tijdens de zitting gisteren stelde hij duidelijk dat hij niet de intentie had een fout te maken. Lees verder »

Anderlecht gaat praten met manager Biglia

Anderlecht gaat praten met manager Biglia

Het Nieuwsblad weet dat de manager van Lucas Biglia binnenkort naar België komt om te praten met Anderlecht. Volgens de krant lijkt het er steeds meer op dat Anderlecht het in 2015 aflopend contract van Biglia wil verlengen. Lees verder »

Anderlecht scout Macedonische verdediger

Anderlecht scout Macedonische verdediger

Volgens Macedonische bronnen zou Anderlecht zich willen versterken met verdediger Vance Sikov. Deze 27-jarige international speelt momenteel voor het Oekraïense Volyn Lutsk. Vrijdag scout Anderlecht hem tegen België. (HNB) Lees verder »

Kali: nog geen definitief akkoord

Kali: nog geen definitief akkoord

Volgens Eredivisie nieuws zou er dan nu toch een akkoord zijn tussen de verschillende partijen wat betreft de eventuele transfer van Anouar Kali (FC Utrecht). Alleen is er nog geen consensus over de opleidingsvergoeding. Lees verder »

"Wil hier wel graag enkele jaren blijven"

Gisterenmiddag konden supporters via Twitter vragen stellen aan Demy De Zeeuw. De speler, die gehuurd wordt van Spartak Moskou, heeft daarbij aangegeven dat hij graag wenst te blijven, zelfs als hij daarvoor moet inleveren. Lees verder »


 19-03-2013 

Deschacht dolblij met uitspraak

Deschacht dolblij met uitspraak

Olivier Deschacht reageert op Twitter opgelucht over de vrijspraak. "Ik bedank de bond voor de rechtvaardige uitspraak!! Het was echt onvrijwillig... Nu focus op PO 1 !!", aldus de verdediger. Lees verder »

Gillet moet vier wedstrijden toekijken

Gillet moet vier wedstrijden toekijken

Anderlecht moet het tijdens de eerste vier wedstrijden in de play-offs doen zonder Guillaume Gillet. De Geschillencommissie heeft hem voor twee duels geschorst. Hierbij komen ook de twee matchen voorwaardelijk die nog openstonden. Lees verder »

Geen schorsing voor Deschacht

Geen schorsing voor Deschacht

Olivier Deschacht krijgt geen schorsing voor zijn rode kaart van zaterdag tegen Gent. Gisteren deed het bondsparket nog een schikkingsvoorstel van twee schorsingsdagen, maar de Geschillencommissie heeft deze kwijtgescholden. Lees verder »

Jeurissen heeft begrip voor reactie VdB

Jeurissen heeft begrip voor reactie VdB

Aan Het Belang van Limburg laat scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen weten dat hij begrip heeft voor de reactie van Van den Brom. Maar de verantwoordelijke vindt dat Van den Brom als toptrainer een voorbeeldfucntie heeft. Lees verder »

"Doelpunt AA Gent was geldig"

Het doelpunt van AA Gent tegen Anderlecht zou volgens een 3D analyse tijdens Extra time dan toch geldig zijn. Al is het toch millimeterwerk, want de bal moet volledig over de doellijn zijn. Zelfs na die analyse, blijft het discutabel. Volgens de aanwezige analisten, was de bal echter net over de lijn.  Lees verder »

Proto: "Moeten als één ploeg denken"

Proto:

Vorige week mocht Silvio Proto nog de trofee van 'Speler van de maand' in ontvangst nemen. Deze trofee wordt uitgereikt door Voo en La Dernière Heure. Hij ziet maar één grote tegenstander voor paars-wit en dat is Anderlecht zelf. Lees verder »

Proto: "Keeperstrainer na mijn carrière"

Proto:

In La Dernière Heure zegt Silvio Proto dat hij na zijn carrière als voetballer keeperstrainer wil worden. "Het is een beroep dat me aanspreekt. Ik heb het al besproken met Max de Jong, die bij ons de doelmannen traint." Lees verder »

Al 18 schorsingsdagen voor paars-wit

Al 18 schorsingsdagen voor paars-wit

Maar liefst aan 18 effectieve schorsingsdagen zit Anderlecht al dit seizoen, en dan moeten de straffen voor Gillet en Deschacht nog bekend worden. Geen enkele andere eersteklasser moet meer voorkomen op basis van tv-beelden. Lees verder »

 18-03-2013 

Anderlecht op bezoek in Achêne

Anderlecht op bezoek in Achêne

Maandagavond was Anderlecht op bezoek in het Waalse dorpje Achêne. Daar heeft de paars-witte kern verzameld voor een diner in de Ferme d’Achêne samen met de fanclub Sambre et Meuse en in totaal maar liefst 300 gasten. Lees verder »

La tribune: Anderlecht te gast

La tribune: Anderlecht te gast

Deze avond in La tribune op La Deux zijn de centrale gasten de Gentenaar Hervé Kagé en de een groot deel van de Anderlecht kern live vanuit het Waalse dorpje Achêne. La Tribune op La Deux deze avond om 20u15. Lees verder »

Stel je vraag aan Demy de Zeeuw

Stel je vraag aan Demy de Zeeuw

Demy de Zeeuw zal morgen tussen 13.30 en 14 uur vragen van supporters beantwoorden via twitter. Je kan hem je vraag stellen door te tweeten naar account van paars-wit (@rscanderlecht). (RSCA.be) Lees verder »

Anderlecht "niet ontevreden" met kalender

Anderlecht

In een korte reactie liet Anderlecht weten "niet ontevreden" te zijn met de kalender van de Play-offs. Ook werd er lange tijd gespeculeerd dat Anderlecht tegen Standard moest openen, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Lees verder »

Kalender PO's: Anderlecht opent tegen Genk

Kalender PO's: Anderlecht opent tegen Genk

Anderlecht zal het in de eerste wedstrijd van de play-offs thuis opnemen tegen RC Genk. Deze match wordt gespeeld op maandag 1 april om 18 uur. De volgende speeldag, op zaterdag 6 april om 18 uur, trekt Anderlecht naar Luik. Lees verder »

Zesde Ketjesdag was een succes

Zesde Ketjesdag was een succes

Afgelopen zondag organiseerde Anderlecht voor de zesde keer een Ketjesdag voor zijn jongste supporters. Zo’n 2000 ketjes en hun begeleiders zakten af naar de Kinepolis in Eigenbrakel. Lees verder »

Werken nieuwe grasmat lopen vlot

Werken nieuwe grasmat lopen vlot

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe grasmat. De eerste grasrollen worden uitgerold. Op een instragram foto, genomen door Arnaud Debisschop (Corporate Manager bij RSC Anderlecht), is de vooruitgang goed te zien. Lees verder »

Dijblessure voor De Sutter

Dijblessure voor De Sutter

Tegen Gent moest De Sutter vervangen worden wegens een blessure. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij weten dat het niet zo erg is. Volgens de speler is het een dijblessure. Lees verder »

Mbokani speelde oefenpartij tegen beloften

Mbokani speelde oefenpartij tegen beloften

Omdat de beloftenpartij van vrijdag was afgelast werd er zaterdag een oefenpartij gespeeld in Neerpede met beloften en speler uit de A-kern. Onder meer Mbokani, Wasilewski, Canesin, Lukaku, Najar en Acheampong speelden mee. (GvA) Lees verder »

Adductoren hielden Gillet in tribune

Adductoren hielden Gillet in tribune

Guillaume Gillet moest zaterdag vanuit de tribune toekijken hoe Anderlecht gelijkspeelde in Gent. De rechtsback had te veel last van de adductoren om te spelen. Tijdens de wedstrijd blesseerde Tom De Sutter zich aan de hamstrings. Lees verder »

Deschacht: "Ik ben een wrak"

Deschacht:

In de slotfase tegen Gent kreeg Olivier Deschacht nog rood voor een slag in het gezicht David Hubert. De slag gebeurde tijdens een duel maar toch moest de verdediger van het veld. Lees verder »

 17-03-2013 

Najar: "Voel me thuis in Brussel"

Najar:

Najar, eind januari nog overgekomen van D.C. United, bevindt zich nu terug in zijn thuisland Honduras ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Mexico nu vrijdag. Dinsdag 26 maart speelt Honduras ook nog tegen Panama. Lees verder »

Kali ontkent akkoord met Anderlecht

Kali ontkent akkoord met Anderlecht

Na de wedstrijd tegen Feyenoord heeft Kali (FC Utrecht) gereageerd over het mondelinge akkoord met Anderlecht waarover enkele dagen terug bericht werd. De speler ontkent nu dat er een mondeling akkoord is. Lees verder »

Rode Duivels trainen te Neerpede

Rode Duivels trainen te Neerpede

De reguliere competitie is voorbij en vooraleer de Play-off aanvangen treden de Rode Duivels twee keer aan tegen Macedonië. De voorbereidingen voor de wedstrijden vinden plaats in het opleidingscentrum van Anderlecht te Neerpede. Lees verder »

Jovanovic: "We spelen ver onder ons niveau"

Jovanovic:

Tegen Gent pakte Jovanovic nog zijn vijfde gele kaart van de competitie en mist daardoor de de volgende wedstrijd. Tegenover Sporza reageert de Serviër over de wedstrijd en ook geeft hij zijn mening over het Play-off systeem. Lees verder »

Lardot: "Bal was over de lijn"

Lardot:

Scheidsrechter van dienst, Jonathan Lardot, was na de afloop van de wedstrijd tegen Gent voor 100% zeker dat de bal over de lijn was. Ook na het bekijken van de beelden bleef hij bij zijn stuk. Lees verder »

Proto: "Denk niet dat de bal binnen ging"

Proto:

Was bij het doelpunt van Gent de bal over de lijn? Dat is een vraag dit we nog lang zullen stellen want op de doellijn stond geen camera opgesteld. De doelman is verbaasd dat er geen camera op de doellijn gericht stond. Lees verder »

Wasilewski moest toekijken vanuit tribune

Wasilewski moest toekijken vanuit tribune

De terugkeer van Wasilewski was van korte duur. Tegen Mechelen mocht de Pool nog aantreden, nu kon de speler vanuit de tribune toekijken. Dit doordat Kouyate terugkwam uit blessure en Vanden Borre geselecteerd werd. (dhnet) Lees verder »

De Sutter gewisseld door blessure

De Sutter gewisseld door blessure

Tom De Sutter werd tijdens de wedstrijd, dit blijkbaar wegens een blessure aan de hamstrings. De dokter leek echter optimistisch bij het verlaten van de kleedkamer. Ook heeft de speler twee weken om te herstellen. (dhnet) Lees verder »

Rapport opgesteld tegen Van den Brom

Rapport opgesteld tegen Van den Brom

Van den Brom was na afloop van de wedstrijd woedend en ging verhaal halen bij de scheidsrechters. Dat zal nu echter een staartje krijgen want La Dernière Heure weet dat Lardot een rapport opgesteld heeft tegen de coach. Lees verder »

Bestuur bezocht kleedkamer

Bestuur bezocht kleedkamer

Na de wedstrijd tegen AA Gent zijn Vanden Stock en Van Holsbeeck naar de kleedkamers getrokken. De twee waren duidelijk niet tevreden met de prestaties van gisteren, vooral de manager is zeer lang binnen gebleven. (dhnet) Lees verder »

Dames spelen gelijk tegen Eindhoven

Dames spelen gelijk tegen Eindhoven

De dames van Anderlecht moesten gisteren ook aan de bak. Zij kwamen uit tegen de Nederlandse club PSV/FC Eindhoven. Ook zij kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en blijven hierdoor voorlaatste met 4 punten. Lees verder »

 16-03-2013 

Waarom De Sutter op zijn strepen moet staan

Waarom De Sutter op zijn strepen moet staan

Tom De Sutter draagt straks de Anderlecht-aanval. Als Dieumerci Mbokani terugkeert, moet hij echter weer naar de bank. Het Nieuwsblad bewijst met cijfers dat de spits zich echter niet zomaar bij Mbokani's hegemonie mag neerleggen. Lees verder »

Kaminski hoopt op uitleenbeurt

Kaminski hoopt op uitleenbeurt

Thomas Kaminski wil graag meer aan spelen toekomen dan nu het geval is. De reservedoelman hoopt daarom volgend seizoen uitgeleend te worden. Dit seizoen speelde Kaminski amper één competitie- en twee bekerwedstrijden. (HNB) Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Na de winst en goede prestatie van vorige week tegen Mechelen moet Anderlecht straks winnen om met vertrouwen de play-offs in te gaan. John van den Brom kan alvast rekenen op Kouyaté en luxe-invallers Suarez en Vanden Borre. Lees verder »

Nog geen duidelijkheid over Chavarria

Nog geen duidelijkheid over Chavarria

In principe had KV Kortrijk tot gisteren om de optie op Pablo Chavarria te lichten. Op de vraag of ze dit gedaan hebben, reageert KVK met "geen commentaar". Volgens Het Nieuwsblad zou Kortijk het ook later nog kunnen doen. Lees verder »

Lang aanschuiven voor mini-abonnement

Lang aanschuiven voor mini-abonnement

Gisteren startte de vrije verkoop van mini-abonnementen voor de play-offs en deze zijn zeer in trek. Op een bepaald moment was het maar liefst anderhalf uur aanschuiven. Losse tickets komen later in verkoop. (HNB, HLN) Lees verder »

 15-03-2013 

Armenteros geen vier weken out

Armenteros geen vier weken out

De enkelblessure van Samuel Armenteros blijkt minder erg dan gevreesd. Hij zal niet, zoals eerder aangekondigd, vier weken out zijn. "De play-offs zullen geen probleem vormen voor hem", zegt John van den Brom. (Voetbalkrant) Lees verder »

Vanden Borre in selectie tegen Gent

Vanden Borre in selectie tegen Gent

Morgen trekt Anderlecht naar Gent voor de laatste speeldag van de reguliere competitie. John van den Brom heeft ook Anthony Vanden Borre in zijn selectie opgenomen. Het is de eerste selectie sinds zijn terugkeer in januari. Lees verder »

Werken aan nieuwe grasmat aan de gang

Werken aan nieuwe grasmat aan de gang

Op dit moment wordt er in het Constant Vanden Stock stadion hard gewerkt om de nieuwe grasmat te leggen. John Van den Brom plaatste op twitter een foto van de werkzaamheden. Kostprijs van dit alles: 100.000 euro. Lees verder »

Overzicht interlandverplichtingen

Overzicht interlandverplichtingen

Er staan voor verschillende spelers weer interlandverplichtingen op het programma. Hierbij een overzicht. De spelers die niet opgeroepen werden, spelen op 21 maart een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Lees verder »

Transfer Anouar Kali: mondeling akkoord

Transfer Anouar Kali: mondeling akkoord

Anderlecht lijkt de strijd om de handtekening van Anouar Kali te winnen. Volgens De Telegraaf is er mondeling overeenstemming bereikt met de 21-jarige middenvelder van FC Utrecht. Kali zelf heeft het nieuws ook al bevestigd. Lees verder »

Roeselare wil Bouhna houden

Roeselare wil Bouhna houden

Roeselare hoopt om ook volgend seizoen over Anderlecht-huurling Abdelhakim Bouhna te kunnen beschikken. Voor Junior Kabananga, einde contract bij Anderlecht, zit er geen bijkomend seizoen in. (HNB) Lees verder »

 14-03-2013 

Wedstrijd beloften afgelast

Wedstrijd beloften afgelast

Door de slechte weersomstandigheden is de wedstrijd op vrijdag 15 maart van de U21 tegen Charleroi afgelast. De match vond normaal gezien plaats om 19u30 in Charleroi. Een nieuwe datum is voorlopig nog niet vastgelegd.(rsca) Lees verder »

Nuytinck klaar om penalty's te nemen

Nuytinck klaar om penalty's te nemen

Bram Nutinck is sinds kort de vaste strafschopnemer bij Anderlecht. Voetbal International wist de verdediger te strikken voor een reactie. Paars-wit is trouwens Europees koploper wat betreft het missen van penalty's. Lees verder »

Proto neemt trofee in ontvangst

Proto neemt trofee in ontvangst

Volgens VOO Foot en La Dernière Heure is Silvio Proto de speler van de maand februari. Hij ontving vandaag in Neerpede zijn trofee - een glazen bal - en was duidelijk gelukkig met deze titel. Lees verder »

Gillet opgeroepen voor Rode Duivels

Gillet opgeroepen voor Rode Duivels

Guillaume Gillet is als enige speler van Anderlecht opgeroepen voor de dubbele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. Op vrijdag 22 maart speelt België in Skopje. Op dinsdag 26 maart treffen beide landen elkaar in Brussel. Lees verder »

 13-03-2013 

De Sutter: bijtekenen of vertrekken?

De Sutter: bijtekenen of vertrekken?

Zoals zo vaak dit seizoen bewees Tom De Sutter zaterdag zijn waarde. De spits komt binnenkort echter voor een zware keuze te staan. Na volgend seizoen is hij einde contract en dus moet hij in juni kiezen: bijtekenen of vertrekken. Lees verder »

Jaadi geselecteerd voor Marokkaanse U17

Jaadi geselecteerd voor Marokkaanse U17

Nabil Jaadi, die bij de oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst nog mocht invallen, zal door coach Abdellah El Idrissi geselecteerd worden voor de Afrika Cup U17. De speler reisde echter niet af voor de trainingsstage in Marokko. Lees verder »

"Supporters hebben recht om te fluiten"

Milan Jovanovic zoekt sinds de winterstop naar zijn beste vorm. De supporters uiten hun ongenoegen, maar Herman Van Holsbeeck blijft hem verdedigen en is tevreden over de Serviër, al ligt de lat voor hem natuurlijk hoger. Lees verder »

"Er is geen gentleman's agreement "

Genk-directeur Dirk Degraen uitte gisteren zijn ongenoegen over het feit dat Andelecht Alper Ademoglu wil aantrekken. Herman Van Holsbeeck reageert geprikkeld en zit geen probleem bij deze gang van zaken. Lees verder »

Mbokani topverdiener in België

Mbokani topverdiener in België

Het Nieuwsblad kon een top tien samenstellen van de best verdiende voetballers in België. Op één staat Dieumerci Mbokani met 1.8 miljoen euro bruto. Na hem volgen Milan Jovanovic met 1.7 miljoen en Lucas Biglia met 1.5 miljoen. Lees verder »

Nuytinck nieuwe strafschopnemer

Nuytinck nieuwe strafschopnemer

John van den Brom heeft een nieuwe strafschoptrapper aangeduid: zaterdag tegen Mechelen stond Bram Nuytinck bovenaan het lijstje. In de penaltyreeks tegen Genk toonde Nuytinck hoe je een elfmeter trapt: beheerst in het hoekje. Lees verder »

Nieuwe grasmat voor play-offs

Nieuwe grasmat voor play-offs

In de aanloop naar de play-offs zal Anderlecht een nieuwe grasmat aanleggen. Door het slechte weer lopen de werken lichte vertraging op, maar de volgende thuiswedstrijd is pas op 30 maart. Kostenplaatje: 100.000 euro. (HNB) Lees verder »

Geen unanimiteit over transfer Kali

Geen unanimiteit over transfer Kali

Volgens Het Nieuwsblad is het nog niet zeker dat Anouar Kali volgend seizoen voor Anderlecht speelt. Hoewel al gesproken is met zijn manager, is niet iedereen binnen Anderlecht ervan overtuigd dat hij een versterking kan zijn. Lees verder »

Kouyaté ook niet tegen Gent

Kouyaté ook niet tegen Gent

Anderlecht zal ook komend weekend tege AA Gent niet kunnen beschikken over Cheikhou Kouyaté. De Senegalees kampt met een liesblessure en heeft nog een week extra rust nodig. Marcin Wasilewski zal hem opnieuw vervangen. (HNB) Lees verder »

Anderlecht trainde binnen door de sneeuw

Anderlecht trainde binnen door de sneeuw

Hoewel het oefenveld in Neerpede over veldverwarming beschikt, kon er door de sneeuw niet buiten getraind worden. Dus oefende paars-wit in de indoorzaal van de Youth Academy. Kouyaté, Biglia en Jovanovic deden niet mee. Lees verder »

Al 10.000 mini-abonnementen verkocht

Al 10.000 mini-abonnementen verkocht

Na de voorrangsperiode voor abonnees heeft Anderlecht 10.000 mini-abonnementen voor de play-offs verkocht. Er blijven er nog 10.000 over. Vanaf morgen kunnen ook niet abonnees van de gewone competitie play-off-abo's kopen. (HNB) Lees verder »

Waasland: "Nu met Anderlecht praten"

Waasland:

Waasland-Beveren wil graag langer doorgaan met Anderlecht-huurlingen René Sterckx en Mohamed Aoulad. "Ook zijn willen graag bij de club blijven, maar wij zijn afhankelijk van Anderlecht", zegt manager Dirk Poppe. Lees verder »

 12-03-2013 

Interview Tom De Sutter

Interview Tom De Sutter

Met zijn doelpunt in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen KV Mechelen was De Sutter matchwinnaar voor RSC Anderlecht. Met zijn 11e treffer van het seizoen toont De Sutter zich als een waardige vervanger voor Mbokani. Lees verder »

Najar hervat straks de training

Najar hervat straks de training

Na een dagje verlof moeten de spelers straks weer het besneeuwd oefenveld op. Andy Najar zal er ook bij zijn. De Hondurees is verlost van zijn enkelblessure en kan de training hervatten. Lees verder »

Van den Brom scoutte Kali

Van den Brom scoutte Kali

John van den Brom was zondag in Utrecht om Anouar Kali te scouten. De 21-jarige middenvelder is in juni einde contract. Volgens Nederlandse media was Kali's manager gisteren in Anderlecht en is een akkoord in de maak. (HNB) Lees verder »

 11-03-2013 

Suarez: "Onvergetelijke avond"

Suarez:

"Ik had een onvergetelijke avond", aldus Suarez in La Dernière Heure. "De ontvangst door het publiek was een groots moment. Het verlangen was groot om terug te spelen na die maanden onbeschikbaarheid." Lees verder »

Ticketing gesloten op 12 en 13 maart

Ticketing gesloten op 12 en 13 maart

De ticketing van Anderlecht zal op 12 en 13 maart gesloten zijn. De abonnees die een andere plek wensen tijdens de PO1 moeten zich op donderdag 14 maart aanmelden. De vrije verkoop van mini-abonnementen start op 15 maart. (rsca) Lees verder »

Nuytinck heeft bewondering voor Wasilewski

Nuytinck heeft bewondering voor Wasilewski

Nuytinck kreeg tegen Mechelen het gezelschap van Wasilewski. De Nederlander was best onder de indruk. "Hij is een compleet andere speler dan Kouyaté. Ik heb mijn spel dan ook een beetje moeten aanpassen", aldus de verdediger. Lees verder »

 10-03-2013 

Bouhna scoort eerste voor Roeselare

Bouhna scoort eerste voor Roeselare

Anderlecht-huurling Abdelhakim Bouhna heeft gisteren zijn eerste doelpunt gescoord voor Roeselare. Veel leverde het niet op, want de West-Vlamingen verloren met 4-1 van Eupen. Na 63 minuten ging Bouhna naar de kant. Lees verder »

De Sutter breekt de ban voor Anderlecht

De Sutter breekt de ban voor Anderlecht

Anderlecht knoopte zaterdag weer aan met de zege tegen KV Mechelen. Het won zuinig met 1-0 dankzij een doelpunt van Tom De Sutter. Paars-wit was heer en meester, maar verzuimde om de score hoger te doen oplopen. Lees verder »

 09-03-2013 

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Na twee nederlagen wil Anderlecht tegen KV Mechelen opnieuw vertrouwen tanken met het oog op de play-offs. Het kan straks wel niet rekenen op de geblesseerden Mbokani en Iakovenko. Kouyaté sukkelt met de lies en is twijfelachtig. Lees verder »

Anderlecht haalt Genks talent Ademoglu

Anderlecht haalt Genks talent Ademoglu

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht Alper Ademoglu van Genk heeft weten te strikken. De bijna 15-jarige middenvelder geldt als een gigantisch talent en kon ook rekenen op interesse van diverse buitenlandse topclubs. Lees verder »

 08-03-2013 

Geen interland voor Biglia

Geen interland voor Biglia

Lucas Biglia werd door de Argentijnse bondscoach niet geselecteerd voor de wedstrijden tegen Venezuela en Bolivië. Ook de vorige interlandverplichtig moest hij skippen, dit toen wegens ziekte. (voetbalkrant) Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Na maanden blessureleed maakt Matias Suarez zijn terugkeer in de wedstrijdselectie bij Anderlecht. De Argentijn zal er morgen bij zijn tegen KV Mechelen. Cheikhou Kouyaté sukkelt met de lies en is onzeker. Lees verder »

Ferguson wild van ex-Anderlecht-jongere

Ferguson wild van ex-Anderlecht-jongere

Maakt binnenkort een jeugdproduct van Anderlecht het mooie weer bij Manchester United? Kan best, als we Alex Ferguson mogen geloven. "Adnan Januzaj is samen met Nick Powell de absolute topper bij onze beloften", aldus Sir Alex. Lees verder »

Biglia: "Groepsgesprek was nodig"

Biglia:

De spelers van Anderlecht hadden dinsdag een groepsgesprek om de violen opnieuw gelijk te stemmen. "Dat was nodig, want we hebben dingen gezien die niet mochten gebeuren", zegt Lucas Biglia. Lees verder »

Van den Brom: "Suarez toonde klaar te zijn"

Van den Brom:

John van den Brom rekent morgen al op Matias Suarez. De Anderlecht-coach moet Mbokani en Iakovenko missen door schorsing, dus kan hij Suarez goed gebruiken. "Maar ik moet er eerst nog even over praten met hem", zegt Van den Brom. Lees verder »

Groepsgesprek bij Anderlecht

Groepsgesprek bij Anderlecht

Na de nederlagen tegen Zulte Waregem en Genk stonden de neuzen niet meer in dezelfde richting bij Anderlecht. John van den Brom organiseerde daarom dinsdag een groepsgesprek om alles uit te klaren. Lees verder »

Van den Brom: "Theo, rust zacht maat"

Van den Brom:

Een zwaar geëmotioneerde John van den Brom woonde gisteren de afscheidsplechtigheid van Theo Bos bij. Terwijl hij de kist mee binnendroeg, barstte Van den Brom in tranen uit. Ook zijn speech was erg pakkend. Lees verder »

Kortrijk wil Chavarria defintief aantrekken

Kortrijk wil Chavarria defintief aantrekken

Volgens Gazet van Antwerpen zal Kortrijk wellicht de optie lichten op Pablo Chavarria. Mits betaling van een vooraf vastgelegde transfersom kan het de Argentijn dan definitief aantrekken. KVK heeft hiervoor de tijd tot 15 maart. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen De Graafschap

Oefenwedstrijd tegen De Graafschap

Anderlecht zal tijdens de interlandperiode van 22 tot 26 maart een oefenwedstrijd spelen tegen De Graafschap, een ploeg uit de Nederlandse tweede klasse. Het duel wordt ingelast om spelers matchritme op te laten doen. Lees verder »

 07-03-2013 

"Iakovenko naar Fiorentina? Geen idee"

Tegenover de Italiaanse pers reageert Herman Van Holsbeeck op een mogelijk vertrek van Sacha Iakovenko naar Fiorentina. "Ik weet niet of hij al getekend heeft bij Fiorentina, laat staat hoe concreet het allemaal is." Lees verder »

Juhasz houdt de nul bij debuut

Juhasz houdt de nul bij debuut

Roland Juhasz maakte gisterenavond zijn debuut voor Videoton. Tegen Debrecen werd het 0-0. "Het voelde goed om na zo'n lange tijd eindelijk weer een wedstrijd met inzet te spelen&quoquot;, zo vertelt Juhasz op de Videoton-website. Lees verder »

Gerucht: "Boca Juniors wil Biglia losweken"

Gerucht:

Volgens de Britse tabloid de Daily Mail zou Boca Juniors komende zomer een poging ondernemen om Lucas Biglia los te weken bij Anderlecht. De 27-jarige Argentijn is aan zijn zevende seizoen bezig en aast al langer op een transfer. Lees verder »

Kljestan: "Tevreden met contractverlenging"

Kljestan:

Sacha Kljestan ondertekent weldra zijn contractverlenging bij Anderlecht. "Het doet ook deugd te horen dat het bestuur in mij een belangrijk element van de ploeg ziet en me bekijkt als een leidersfiguur", zo zegt hij op RSCA-tv. Lees verder »

Bondsparket vervolgt Gillet

Bondsparket vervolgt Gillet

Het bondsparket heeft beslist Guillaume Gillet te vervolgen op basis van tv-beelden. Zijn zaak komt voor op dinsdag 19 maart. Wordt hij schuldig bevonden, dan mist Gillet het begin van de play-offs. Lees verder »

Magali Suarez: "Mati was enorm blij"

Magali Suarez:

Terwijl Matias Suarez nog niet met de pers wil praten, doet vrouw Magali dit wel. "Dagenlang hebben we over niets anders gepraat dan deze wedstrijd. Na de match liet hij me weten dat hij geen enkele last meer heeft aan de knie." Lees verder »

Suarez oogt klaar voor het grote werk

Suarez oogt klaar voor het grote werk

Matias Suarez toonde tegen Aalst klaar te zijn voor het grote werk. De spits oogde hongerig en schuwde de duels niet. Met enkele hakjes en knappe versnellingen toonde hij zijn talent nog niet kwijt te zijn. Lees verder »

Acheampong vergiste zich van shirt

Acheampong vergiste zich van shirt

Frank Acheampong mocht na de rust invallen tegen Aalst, maar deed dit bijna met een fout shirt. Hij pakte het truitje van Bahnou Diarra in plaats van het zijne. T2 Geert Emmerechts kon hem er nog net op tijd attent op maken. (LDH) Lees verder »

 06-03-2013 

Anderlecht verliest oefenmatch in Aalst

Anderlecht verliest oefenmatch in Aalst

Anderlecht heeft zijn oefenduel tegen Eendracht Aalst vanmiddag met 1-0 verloren. Bij paars-wit maakten Suarez en Cyriac hun wederoptreden. Beiden speelden één helft mee. Vanden Borre stond een uur tussen de lijnen. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen amateurclub Alcides

Anderlecht oefent tegen amateurclub Alcides

In de voorbereiding op volgend seizoen zal Anderlecht op donderdag 4 juli een oefenwedstrijd spelen tegen het Nederlandse Alcides. Dit is een amateurclub uit Meppel die uitkomt in de Zondaghoofdklasse C. (www.meppelercourant.nl) Lees verder »

Resultaten 13 procent minder zonder Mbokani

Resultaten 13 procent minder zonder Mbokani

Anderlecht zal de komende vier wedstrijden stevig voor de dag moeten komen om het verlies van Dieumerci Mbokani op te vangen. Gazet van Antwerpen berekende dat paars-wit dit seizoen 13 procent minder punten pakt zonder de spits. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Mbokani vroeg vergiffenis"

Van Holsbeeck:

Volgens Herman Van Holsbeeck beseft Dieumerci Mbokani dat hij zaterdag zijn ploeg in de steek heeft gelaten. "Maandag stond hij op zijn vrije dag in mijn bureau. Hij kwam zich excuseren en vergiffenis vragen voor zijn domme daad." Lees verder »

Anderlecht best betalende club

Anderlecht best betalende club

35 miljoen euro, dit bedrag betaalt Anderlecht elk jaar aan lonen. Dat is 14 miljoen euro meer dan Club Brugge en bijna het dubbele van Standard. In twee jaar tijd zijn de loonkosten bij paars-wit met liefst 84 % gestegen. Lees verder »

 05-03-2013 

Trekt Iakovenko naar Italië?

Trekt Iakovenko naar Italië?

Sacha Iakovenko is in juni einde contract en begin dit jaar was er nog geen sprake van een contractverlenging. Volgens de Italiaanse krant Il Sussidiario zou Sampdoria interesse tonen in de Oekraïner. Lees verder »

Selectie beloften Eendracht Aalst

Selectie beloften Eendracht Aalst

Morgenmiddag spelen de beloften een oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst. Cyriac, Suarez en Vanden Borre zijn erbij en kunnen wedstrijdritme opdoen. Verder zijn ook bankzitters en beloftevolle jongeren geselecteerd. Lees verder »

Mbokani vier wedstrijden geschorst

Mbokani vier wedstrijden geschorst

De Geschillencommissie is de bondsprocureur gevolgd en heeft Dieumerci Mbokani voor vier duels geschorst. De aanvaller moet ook een boete van 2.000 euro betalen. Anderlecht gaat niet in beroep tegen deze straf. Lees verder »

Rentree Suarez voor komend weekend?

Rentree Suarez voor komend weekend?

Het aftellen naar de comeback van Matias Suarez is nu echt begonnen. Volgens Hasi is het mogelijk dat Suárez tegen KV Mechelen en AA Gent opgenomen wordt in de selectie en dat hij ook speelminuten krijgt. Lees verder »

Hasi: "Mbokani niet enige schuldige"

Hasi:

Na de bekeruitschakeling vielen en bij enkele spelers harde woorden. Coach John van den Brom wilde meteen de boel uitklaren. Na de aankomst in Neerpede heeft de Nederlander nog met de groep gesproken. Lees verder »

Vanden Borre maakt degelijk debuut

Vanden Borre maakt degelijk debuut

Voor het eerst sinds 2007 trok Anthony Vanden Borre gisteren weer het Anderlecht-shirt aan. Hij speelde één helft met de beloften als rechtsback en liet een erg fitte indruk. "Dit doet deugd", klonk hij opgewekt. Lees verder »

Jovanovic was penaltykoning bij Standard

Jovanovic was penaltykoning bij Standard

Milan Jovanovic was één van de spelers die zaterdag miste in de penaltyreeks tegen Genk. Voor de Serviër al zijn derde misser op vier pogingen in Anderlecht-shirt. Bij Standard trapte hij zijn elfmeters nochtans wel vlot in doel. Lees verder »

Sprak Van den Brom al met Kali?

Sprak Van den Brom al met Kali?

Het lijkt Anderlecht menens met de interesse voor Anouar Kali. Het Laatste Nieuws vernam uit goede bron dat Kali vorige week gesignaliseerd werd in het gezelschap van diens makelaar Sören Lerby en John van den Brom. Lees verder »

 04-03-2013 

Grote sanctie op komst voor Mbokani?

Grote sanctie op komst voor Mbokani?

De geschillencommissie heeft wat betreft de rode kaart van Mbokani tot op heden nog geen voorstel tot minnelijke schikking gedaan richting Anderlecht. Een minnelijke schikking is meestal gebruikelijk bij een uitsluiting. Lees verder »

Mbokani wil België verlaten

Mbokani wil België verlaten

Sinds de bekerwedstrijd tegen Genk, en de bijhorende rode kaart, is de kans zeer klein geworden dat Mbokani volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt. De speler heeft aan zijn entourage laten weten weg te willen uit België. Lees verder »

Spelers hadden geen zin in strafschoppen

Spelers hadden geen zin in strafschoppen

Dennis Odoi was er niet over te spreken dat verschillende ploegmaats hun verantwoordelijkheid niet wouden nemen bij het nemen van penalty's tegen Genk. Ook Van den Brom moest op spelers inpraten om toch maar te trappen. Lees verder »

Beloften deze avond tegen Gent

Beloften deze avond tegen Gent

Deze avond om 19u30 spelen de beloften een competitiewedstrijd tegen Gent. Normaal gezien zal Vanden Borre aantreden en zo zijn eerste officiële wedstrijd voor Anderlecht spelen sinds zijn terugkeer. Lees verder »

 03-03-2013 

Drie Anderlechtspelers bij nationale U16

Drie Anderlechtspelers bij nationale U16

Voor de Belgische U16, onder leiding van Eric Abrams, staan er volgende week drie vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Maandag moeten ze tegen Oekraïne, woensdag tegen Slovakije en vrijdag tegen Servië. Lees verder »

Mbokani gelinkt aan West Ham United

Mbokani gelinkt aan West Ham United

Dat veel ploegen interesse tonen in Mbokani is geweten. In het lange lijstje van ploegen komt er nu een naam bij: West Ham United. Volgens de Engelse pers houdt die club de Gouden schoen nauwlettend in het oog. Lees verder »

Al 13 gemiste strafschoppen dit seizoen

Al 13 gemiste strafschoppen dit seizoen

Penalty's en Anderlecht, het blijft een verhaal op zich. Ook nu weer deden strafschoppen Anderlecht de das om. Gisteren in de bekerwedstrijd tegen Genk werden er vier gemist, waardoor de teller dit seizoen op 13 komt te staan. Lees verder »

De Zeeuw: "In heenmatch laten liggen"

De Zeeuw:

De Zeeuw vindt vooral de manier waarop paars-wit uitgeschakeld is heel zuur. Hij vindt echter dat Anderlecht het in de heenmatch heeft laten liggen. Demy had naar eigen zeggen zelf kunnen scoren, moest hij spits geweest zijn. Lees verder »

Gillet bestraft op basis van tv-beelden?

Gillet bestraft op basis van tv-beelden?

De kans bestaat dat Gillet voor de geschillencommissie moet verschijnen en dit op basis van tv-beelden. In de 42e minuut van de wedstrijd ging Gillet na een tackle heel hard door op het scheenbeen van Joseph-Monrose. Lees verder »

Proto: "Dit deed terugdenken aan Partizan"

Proto:

Silvio Proto stopte drie penalty's maar moest even later zelf ook trappen en miste. De strafschop van zijn Genk-collega Köteles ging wel binnen. Het was voor de doelman de eerste en ook laatste strafschop uit zijn carrière. Lees verder »

 02-03-2013 

Dames winnen na doelpuntrijke wedstrijd

Dames winnen na doelpuntrijke wedstrijd

De dames hebben eindelijk hun eerste competitiewedstrijd sinds de indeling in twee groepen kunnen winnen, dit van Beerschot. In de eerste helft stond het al 3-0 voor paars-wit. Uiteindelijk werd het na 90 minuten 4-2. Lees verder »

Defour sluit transfer naar Anderlecht uit

Defour sluit transfer naar Anderlecht uit

Tijdens de voorbije transferperiode werd de naam van Steven Defour verschillende keren in verband gebracht met Anderlecht. In een interview met Het Nieuwsblad sluit de Porto-middenvelder een transfer naar paars-wit echter uit. Lees verder »

Licht Zulte Waregem optie op Godeau?

Licht Zulte Waregem optie op Godeau?

Zulte Waregem huurt sinds augustus Godeau en het lijkt er op dat een langer verblijf bij Zulte er in zit. Trainer Dury zou de Anderlechtspeler namelijk liever houden, en dat kan door de optie tot aankoop te lichten. Lees verder »

"De Zeeuw heeft nog honger naar de bal"

Wegens de schorsing van Kljestan krijgt De Zeeuw tegen Genk de kans om zich te bewijzen. Voor de thuiswedstrijd tegen Genk was De Zeeuw nog niet klaar, het ontbrak hem aan frisheid en Van den Brom twijfelde om hem op te stellen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Deze avond om 18 wordt er in de Cristal Arena afgetrapt voor de bekerwedstrijd Genk - Anderlecht. Paars-wit verdedigt er een 1-0 voorsprong. Wint het van Genk, dan staat Cercle of Kortrijk te wachten als tegenstander. Lees verder »

Bekerwedstrijd op Canvas

Bekerwedstrijd op Canvas

De bekerwedstrijd van Anderlecht op Genk wordt deze avond op Canvas uitgezonden. De uitzending begint om iets voor 18u. Centrale gast is Johan Boskamp. Lees verder »

Anderlecht gaat voor unieke dubbel

Anderlecht gaat voor unieke dubbel

Na de nederlaag tegen Zulte Waregem is het absoluut noodzakelijk om de neuzen terug in dezelfde richting te laten wijzen zodanig Genk uit te schakelen in de beker. Wint het van de Limburgers, dan wacht Kortrijk of Cercle. Lees verder »

Beker en Anderlecht: geen goed huwelijk

Beker en Anderlecht: geen goed huwelijk

De laatste 10 jaar is Anderlecht in combinatie met de beker geen geslaagd huwelijk te noemen. De laatste keer dat paars-wit de beker kon winnen was in 2008. Maar voorts geraakte het 5 keer niet voorbij de 1/8ste finales. Lees verder »

 01-03-2013 

Kljestan geeft interview in het Frans

Kljestan geeft interview in het Frans

Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem gaf Kljestan een interview zowaar in het Frans. "Mijn leerschool was de kleedkamer", aldus de Amerikaan. Zonder al te veel problemen kan hij al verschillende onderwerpen aan. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Behrang Safari, tegen Zulte Waregem nog vervangen wegens niet meer meekunnen, heeft een blessure aan de heup. Iakovenko heeft last van de hamstrings. Beiden zijn hierdoor onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd tegen Genk. (rsca.be) Lees verder »

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Trainer Van den Brom heeft deze avond zijn selectie voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Genk bekend gemaakt. Kljestan is er niet bij wegens schorsing maar ook Safari en Iakovenko ontbreken, dit wegens blessures. Lees verder »

Van den Brom rouwt om Theo Bos

Van den Brom rouwt om Theo Bos

Voormalig Vitesse-voetballer en trainer Theo Bos is gisteren op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. John van den Brom, zelf nog speler en aanvoerder geweest van Vitesse, treurt om dit verlies. Lees verder »

Hasi: "Ik vrees een vroege tegengoal"

Hasi:

Besnik Hasi is aan zijn elfde seizoen bezig bij Anderlecht. Eerste zes jaar als speler en nu al vijf seizoenen als assistent-coach. In Het belang van Limburg blikt hij vooruit op de match van morgen tegen zijn ex-club RC Genk. Lees verder »

Bayat: "Daf is speler voor Europese top"

Bayat:

Eén van de verrassingen bij Anderlecht op het toernooi van Viareggio was Mohamed Daf. Deze Senegalees speelt nog maar net voor Anderlecht. "Met hem deed paars-wit een toptransfer afgelopen transferperiode", zegt Mogy Bayat. Lees verder »

Genk loopt niet warm voor bekerduel

Genk loopt niet warm voor bekerduel

De ticketverkoop voor de bekerwedstrijd van morgen tussen Genk en Anderlecht loopt niet echt vlot. Nog maar 11.000 tickets gingen de deur uit. De thuisploeg kan morgen wel rekenen op Jelle Vossen. Benji De Ceulaer is out. Lees verder »