Archieven

 31-10-2014 

Beloften geraken niet voorbij Gent

Beloften geraken niet voorbij Gent

De paarse beloften gingen vrijdag 31 oktober op bezoek bij KAA Gent. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel 1-1. Gent kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Samy Bourard scoorde in de toegevoegde tijd de gelijkmaker. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Lokeren

Selectie: Anderlecht - Lokeren

Besnik Hasi maakte zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgen tegen Lokeren. Youri Tielemans maakt weer deel uit van de kern, net als Anthony Vanden Borre. Of beide effectief aan de aftrap komen, is nog niet zeker. Lees verder »

Zal Hasi de ploeg laten roteren?

Zal Hasi de ploeg laten roteren?

De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op en Besnik Hasi moet frisse spelers op het veld brengen, wil hij de komende weken niet met een ziekenboeg gevuld met geblesseerden zitten. Lees verder »

U16: Japan-België 2-3

U16: Japan-België 2-3

Onze nationale U16 hebben hun tweede wedstrijd tegen Japan gewonnen, in het Val de Marne toernooi te Frankrijk. Hannes Delcroix, Milan Corryn en Francesco Antonucci namen deel aan de wedstrijd. Lees verder »

U21: Selectie KAA Gent-RSCA

U21: Selectie KAA Gent-RSCA

Coach Mohammed Ouahbi selecteerde 18 spelers voor de wedstrijd tegen KAA Gent vanavond. Er zijn vier spelers uit de A-kern terug te vinden op het wedstrijdblad: Bastien, Do Nascimento, Leya Iseka en Matthys. Lees verder »

Paul McLaughlin fluit Arsenal-RSCA

Paul McLaughlin fluit Arsenal-RSCA

UEFA heeft de Ier Paul McLaughlin aangeduid om de Youth League wedstrijd Arsenal-RSCA in goed banen te leiden. De wedstrijd gaat door op 4 novmeber in het Meadow Park Stadion te Borehamwood. De aftrap is voorzien om 15u. Lees verder »

 30-10-2014 

Armenteros ziet terugkeer niet zitten

Armenteros ziet terugkeer niet zitten

Samuel Armenteros had gehoopt om op dit moment in zijn carrière verder te staan. Hij is ervan overtuigd dat hij niet de kansen gekregen heeft die hij verdiende bij Anderlecht en ziet een terugkeer niet zitten. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Guillaume Gillet speelde een volledige wedstrijd met Bastia tegen AJ Auxerre in kader van de Franse ligabeker. Tijdens de rust stond Bastia 1-0 achter, maar het kwam terug en won uiteindelijk met 3-1. Lees verder »

Mbemba steunt Fedasil

Mbemba steunt Fedasil

Chancel Mbemba wordt peter van de jonge voetbalploegen van Fedasil. Zo wil hij het agentschap steunen dat de opvang van jonge asielzoekers op zich neemt. Lees verder »

 29-10-2014 

U21: Paars-wit op bezoek bij de Buffalo's

U21: Paars-wit op bezoek bij de Buffalo's

Na een onverdiende nederlaag tegen Standard maandagavond, hebben de paarse beloften de kans om terug op het rechte pad te geraken nu vrijdag te Gent. De aftrap is voorzien nu vrijdag, 31 oktober om 19.30u te Oostakker. Lees verder »

Tielemans afwezig door handblessure

Tielemans afwezig door handblessure

Een opvallende afwezige vanavond tegen Kortrijk is Youri Tielemans. Volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt zondag tegen Standard iemand op zijn hand gaan staan. Vandaag spelen zou een te groot risico inhouden. Lees verder »

Kljestan terug in de basis

Kljestan terug in de basis

Besnik Hasi heeft opnieuw voor een verrassing gezorgd in de opstelling, Sacha Kljestan zit voor het eerst, sinds lang, in de basis. Ook Maxime Colin maakt zijn rentree. Zoals eerder gezegd staat Davy Roef onder de lat. Lees verder »

Alvarez papa van een dochtertje

Alvarez papa van een dochtertje

Nog meer heuglijk babynieuws vandaag,Oswal Alvarez en zijn vriendin Paula zijn trotse ouders geworden van een dochtertje Zalma. De redactie van Anderlecht-Online wenst de familie Alvarez van harte proficiat met dit heuglijk nieuws Lees verder »

Proto geeft forfait voor Kortrijk

Proto geeft forfait voor Kortrijk

Proto verkiest om vanavond thuis te blijven bij zijn gezin nu hij net voor de derde keer vader is geworden.Het waren enkele vermoeiende dagen voor hem en zou zich niet ten volle kunnen concentreren. Davy Roef neemt zijn plaats in. Lees verder »

U17: België - Zwitserland

U17: België - Zwitserland

De nationale U17 waren al geplaatst voor de eliteronde na zeges tegen Azerbeidzjan (3-0) en Bosnië-Herzegovina (4-1). Een derde overwinning zou zorgen voor groepswinst, maar de laatste wedstrijd verloren ze nipt van Zwitserland. Lees verder »

Proto vader van zoontje Raphaël

Proto vader van zoontje Raphaël

Silvio Proto is gisteren voor een derde keer vader geworden. Zijn echtgenote Barbara schonk om 21.21 uur het leven aan Raphaël. Voor het koppel is het al het derde zoontje na Teo en Kenzo. Lees verder »

Op zoek naar centrale verdediger

Op zoek naar centrale verdediger

De defensie is al langer een pijnpunt voor coach Besnik Hasi. Elke wedstrijd weer moet hij puzzelen aan de verdediging. Het aantrekken van een extra centrale verdediger is dan ook een must tijdens de wintermercato. Lees verder »

Voorbeschouwing: Kortrijk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Kortrijk - Anderlecht

De nederlaag tegen Standard heeft bij Anderlecht een alarmsignaal doen afgaan. Vanavond tegen Kortrijk moet uit een ander vaatje getapt worden. Besnik Hasi rekent hiervoor allicht weer op Aleksandar Mitrovic. Lees verder »


 28-10-2014 

U16: Frankrijk-België 2-2

U16: Frankrijk-België 2-2

Onze nationale U16 zijn aan het toernooi Val de Marne begonnen met een gelijkspel tegen Frankrijk. Francesco Antonucci, Hannes Delcroix en Milan Corryn kwamen op verschillende manieren in actie tijdens de eerste wedstrijd. Lees verder »

Defour: "Zes op zes halen."

Defour:

Morgen trekt paars-wit naar het Guldensporenstadion in kader van de dertiende speeldag in Jupiler Pro League. Besnik Hasi en sterkhouder Steven Defour kijken alvast vooruit naar de wedstrijd van morgen. Lees verder »

Vannieuwkerke heeft speekselklierkanker

Vannieuwkerke heeft speekselklierkanker

Sporza- presentator Karl Vannieuwkerke is in behandeling voor speekselklierkanker. Vorige week werd bij Vannieuwkerke een tumor uit zijn speekselklier verwijderd. Die bracht een kwaadaardige kanker aan het licht. Lees verder »

Hasi: "Defour is mijn enige smeerlap"

Hasi:

Besnik Hasi kreeg op zijn persconferentie vanmiddag heel wat vragen over de mindere resultaten van de laatste weken. Eén van de reden volgens hem is dat de ploeg smeerlapjes mist. "Anders hadden we Europees twee keer gewonnen." Lees verder »

Defour: "Dit is een mentaal probleem"

Defour:

Na een aantal mindere resultaten en dito spel moet Anderlecht zich morgen tegen Kortrijk herpakken. Volgens Steven Defour moet de spelergroep een knop omdraaien. "Sommigen denken dat je tegen Mechelen wat minder mag lopen." Lees verder »

Ticket info: Anderlecht - Lokeren

Ticket info: Anderlecht - Lokeren

Komende zaterdag 1 november zal de dienst ticketing open zijn vanaf 11.30 uur tot aan de aftrap van de wedstrijd tegen Lokeren (14.30 uur). Er zijn nog tickets te verkrijgen. De prijzen variëren tussen 20 tot 40 euro. Lees verder »

Biglia: "Stond aan rand van depressie"

Biglia:

Het lijkt er steeds meer op dat het vertrek van Lucas Biglia vorig jaar het resultaat is van een vechtscheiding. Nadat hij onlangs uithaalde naar Herman Van Holsbeeck, spuit de middenvelder opnieuw kritiek in de Italiaanse media. Lees verder »

Dennis Praet heeft eigen kledinglijn

Dennis Praet heeft eigen kledinglijn

Samen met enkele vrienden heeft Dennis Praet sinds kort een eigen kledinglijn: DYJ Code (spreek uit als die-why-jay code). Momenteel bestaat de collectie uit T-shirts voor dames en heren, pulls en een hoesje voor de iPhone. Lees verder »

Ook beloften verliezen van Standard

Ook beloften verliezen van Standard

Een dag na de A-kern hebben ook de beloften van Anderlecht verloren tegen Standard. 1-2 werd het. De Rouches kwam voor de rust 0-2 voor, maar verder dan een aansluitingstreffer van Frank Mikal kwam Anderlecht niet meer. Lees verder »

 27-10-2014 

U21: Selectie Anderlecht - Standard

U21: Selectie Anderlecht - Standard

Coach Mohammed Ouahbi heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de beloftenwedstrijd tegen Standard vanavond. In totaal selecteerde hij 18 spelers, waaronder vier spelers uit de A-kern: Bastien, Do Nascimento, Leya Iseka en Matthys. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Vitesse

Anderlecht oefent tegen Vitesse

Van 5 tot 11 januari trekt Anderlecht naar het Spaanse La Manga op winterstage. Op 9 januari speelt het er een oefenwedstrijd tegen Vitesse Arnhem, momenteel zevende in Nederland en de club van Arnold Kruiswijk (ex-Anderlecht). Lees verder »

Vanden Borre mist ook Kortrijk

Vanden Borre mist ook Kortrijk

Anthony Vanden Borre, die gisteren tegen Standard moest toekijken met een blessure aan de hamstrings, zal er overmorgen tegen Kortrijk ook niet bij zijn. Pas zaterdag tegen Lokeren wordt hij weer speelklaar verwacht. Lees verder »

Resultaten Europese tegenstanders

Resultaten Europese tegenstanders

Anderlecht is niet de enige ploeg uit Groep D van de Champions League die dit weekend verloor. Ook Dortmund en Galatasaray gingen de boot in. Enkel Arsenal, op 4 november de volgende tegenstander van paars-wit, kon winnen. Lees verder »

Acheampong ook genoemd bij Marseille

Acheampong ook genoemd bij Marseille

Het lijstje topclubs dat gelinkt wordt aan Frank Acheampong blijft groeien. Ook Olympique Marseille wordt nu genoemd. De Fransen zoeken een vervanger voor André Ayew en zouden hierbij aan de snelle Ghanees denken. Lees verder »

Hasi: "We waren niet goed"

Hasi:

Besnik Hasi staat er niet voor bekend om rond de pot te draaien. Zo ook gisteren waar hij direct toegaf dat zijn ploeg slecht was. De coach ziet vooral vooraan problemen. Lees verder »

Mboyo vergezelt Vanden Borre

Mboyo vergezelt Vanden Borre

Anthony Vanden Borre heeft last van de adductoren en bekeek de wedstrijd dus vanuit de tribune. Hij deed dit samen met zijn goede vriend Ilombé Mboyo. De twee hadden veel plezier samen.
Lees verder »

Mitrovic is op de goede weg

Mitrovic is op de goede weg

De hele heisa rond de overtollige kilo's is toch wel blijven hangen bij Aleksander Mitrovic. Gisteren ging hij bij zijn wissel ostentatief aan de zijlijn staan in blote bast. Lees verder »

 26-10-2014 

Anderlecht slikt eerste nederlaag

Anderlecht slikt eerste nederlaag

De topper tussen Anderlecht en Standard is een mager beestje geworden. Ondanks een overwicht aan balbezit bakte Anderlecht er niet veel van. Het waren integendeel de bezoekers die twee keer konden scoren. Lees verder »

Elitejeugd succesvol tegen Moeskroen

Elitejeugd succesvol tegen Moeskroen

De elitejeugd van Anderlecht nam het dit weekend op tegen Moeskroen-Peruwelz en deed dit met glans. De U13 tot en met U19 wonnen vijf van de zes onderlingen duels. Enkel de U16 bleef steken op een gelijkspel. Lees verder »

Kouyaté komt Anderlecht aanmoedigen

Kouyaté komt Anderlecht aanmoedigen

Anderlecht krijgt tijdens de topper tegen Standard de steun van oud-speler Cheikhou Kouyaté. De Senegalees, die gisteren zijn rentree maakte bij West Ham, is even overgekomen om deze wedstrijd bij te wonen. Lees verder »

Opstelling: Suarez en Kabasele starten

Opstelling: Suarez en Kabasele starten

Besnik Hasi heeft twee verrassingen in petto in zijn elftal voor de wedstrijd tegen Standard. Vooraan krijgt Matias Suarez de voorkeur op Aleksandar Mitrovic en op rechts kiest hij voor Nathan Kabasele en niet voor Ibrahima Conté. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

In kader van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League ontvangt Anderlecht Standard in het Astridpark. Mentaal heeft de jonge ploeg een klap gekregen na de zure nederlaag in de Champions League. Benieuwd of deze verwerkt is. Lees verder »

Sonck zet zijn geld op Anderlecht

Sonck zet zijn geld op Anderlecht

Als het van Wesley Sonck afhangt is Anderlecht de winnaar van vandaag.Paars-wit is uit op revanche na de zure nederlaag in de Champions League en wil vandaag iets bewijzen. Toch waarschuwt hij ook om Standard niet te onderschatten Lees verder »

U17: België-Bosnië-Herzegovina

U17: België-Bosnië-Herzegovina

De nationale U 17 wonnen hun wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina en zijn geplaatst voor de EK kwalificatieronde. Wout Faes, kapitein van de groep, speelde een hele wedstrijd. Nelson Azevedo werd vervangen door Jorn Vancamp. Lees verder »

Vanden Borre in selectie RSCA-Standard

Vanden Borre in selectie RSCA-Standard

Besnik Hasi heeft een selectie bekend gemaakt van 21 spelers voor de Clasico van vandaag. Anthony Vanden Borre, waar enige twijfel rond was, zit wel in de selectie. Bram Nuytinck en Fabrice N'Sakala zijn nog steeds geblesseerd. Lees verder »


 25-10-2014 

Geen compassie

Geen compassie

Roger Vanden Stock verwacht dat Anderlecht gaat winnen tegen Standard.Hij verwacht ook geen al te grote problemen met de supporters van de Rouches: "Ik ga er vanuit dat Standard goede supporters heeft en hoop dat het rustig blijft Lees verder »

N'Sakala nog zeker drie weken out

N'Sakala nog zeker drie weken out

Fabrice N'sakala blesseerde zich bijna twee maanden geleden op training en is momenteel nog altijd aan het revalideren aan de knie ligamenten. Verwacht wordt dat de Fransman binnen drie weken terug speelklaar zal zijn. Lees verder »

Jovanovic geeft raad aan Defour

Jovanovic geeft raad aan Defour

'Hoe overleef ik mijn eerste clasico?', moet Steven Defour toch al een paar keer gedacht hebben de laatste dagen. Milan Jovanovic geeft met plezier advies aan Defour maar ook aan Aleksander Mitrovic en Lucas Biglia. Lees verder »

Tifo tegen Defour

Tifo tegen Defour

Wie herinnert zich niet de heisa die er geweest is rond de transfer van Steven Defour naar Anderlecht. Vele Standard supporters verweten hem van verraad, ze plannen dan ook een spandoek tégen Defour voor de wedstrijd morgen. Lees verder »

Vanden Borre onzeker voor Classico

Vanden Borre onzeker voor Classico

Het ziet ernaar uit dat Anthony Vanden Borre de wedstrijd tegen Standard aan zich zal moeten laten voorbijgaan.Na de wedstrijd tegen Arsenal had hij last aan de adductoren. Paars-wit wacht nu op de resultaten van het doktersbezoek Lees verder »

Ontgoocheld in Biglia

Ontgoocheld in Biglia

De uitspraken van Lucas Biglia zijn bij Roger Vanden Stock hard aangekomen, hij is zwaar ontgoocheld in de Argentijn, die geen goed woord over had voor Herman Van Holsbeeck . Lees verder »

Pierre Hanon geeft aftrap

Pierre Hanon geeft aftrap

Pierre Hanon geeft zondag de aftrap voor het duel tegen Standard. Hanon heeft heel zijn kinder- en jeugdjaren bij paars-wit doorgebracht. Michel Verscheuren zorgde ervoor dat het monument naar het Astrispark afzakt voor de aftrap. Lees verder »

 24-10-2014 

Ticket info: RSCA-Club Brugge

Ticket info: RSCA-Club Brugge

Noteer alvast 12 november in uw agenda want dan begint de ticketverkoop van de nog beschikbare plaatsen voor de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. De wedstrijd gaat door op zondag 30 november om 14.30u Lees verder »

Hasi over wissel Praet: "Wat een onzin"

Hasi over wissel Praet:

Tijdens zijn persconferentie vanmiddag kreeg Besnik Hasi ook een vraag over de wissel van Dennis Praet woensdag. Volgens sommigen een slechte zet waarmee de zege verspeeld werd. Hasi is het daar niet mee eens en reageerde fel. Lees verder »

"Overgewicht was geen medisch probleem"

Veel tijd om bij de grote teleurstelling van woensdag stil te staan was er niet want zondag staat de Classico op het programma. "We moeten tegen zondag hersteld zijn, want we zijn het verplicht om die partij te winnen", zegt Hasi. Lees verder »

Anderlecht haalt nieuwe sponsor binnen

Anderlecht haalt nieuwe sponsor binnen

RSCA haalde het internationale verzekeringsbedrijf Allianz binnen als nieuwe sponsor de komende drie jaar. Allianz heeft al ervaring als investeerder bij buitenlandse voetbalclubs zoals Bayern Munchen en Nice. Lees verder »

"Defour over twee jaar naar topcompetitie"

In geen tijd wist Steven Defour zich op te werken tot de patron van Anderlecht. De middenvelder is echter niet van plan lang in Brussel te blijven. Over twee jaar wil hij weer naar een grote competitie. "Dat is zo afgesproken." Lees verder »

Zo recupereert Steven Defour

Zo recupereert Steven Defour

Drie wedstrijden per week, het is niet niets. Elke speler heeft zo zijn methodes om zijn lichaam te laten recupereren na een wedstrijd. Bij Steven Defour is dat onder andere de massagetafel liet hij op twitter weten. Lees verder »

Financiële kater

Financiële kater

Het verlies van woensdag brengt ook nog eens een financiële kater mee. In totaal loopt paats-wit zo een 4,5 miljoen euro mis. Lees verder »

Vanden Borre op doktersbezoek

Vanden Borre op doktersbezoek

Na vier maanden afwezigheid staat Anthony Vanden Borre al twee wedstrijden op het veld. En dat verloopt blijkbaar toch niet zo vlot, hij heeft last heeft aan de adductoren. Lees verder »

 23-10-2014 

Opinie: De 12de man

Opinie: De 12de man

Opstaan met een kater, zonder 1 druppel alcohol te drinken, het kan….een voetbalkater dan wel. En toch hield ik vandaag een goed gevoel over aan de wedstrijd van gisteren en dat is vooral aan jullie te danken, de 12de man. Lees verder »

Barcelona kwam Acheampong bekijken

Barcelona kwam Acheampong bekijken

Het lijstje topclubs dat Frank Acheampong in de gaten houdt, raakt steeds meer gevuld. Volgens Goal.com kwam Barcelona hem gisteren scouten tegen Arsenal. Eerder werden AS Roma en PSG al genoemd. Lees verder »

Erik Lambrechts leidt Kortrijk-RSCA

Erik Lambrechts leidt Kortrijk-RSCA

De wedstrijd volgende week woensdag tegen KV Kortrijk zal onder leiding staan van Erik Lambrechts. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker, Philippe Vandecauter en vierde scheidsrechter Laurent Colemans. Lees verder »

Ticket info: RSCA-Lokeren

Ticket info: RSCA-Lokeren

De ticketverkoop voor de wedstrijd tegen Lokeren op zaterdag 1 november. is aan de gang. Prijzen variëren tussen 20€ en 40€. De wedstrijd gaat van start om 14.30u Lees verder »

Deschacht zichtbaar aangeslagen

Deschacht zichtbaar aangeslagen

Zijn 33ste Champions League wedstrijd speelde Olivier Deschacht gisteren voor paars-wit meteen ook een clubrecord. Op gegeven moment kon hij de overwinning al ruiken, ook bij hem is de ontgoocheling groot. Lees verder »

Wat zegt de Engelse pers

Wat zegt de Engelse pers

Het Nieuwsblad ging kijken wat hun Engelse collega's te vertellen hadden over de wedstrijd van gisteren. Die hebben opvallen veel lof voor onze paarse-witte jongens. Lees verder »

Hasi: "We missen ervaring"

Hasi:

Ook Besnik Hasi baalt na de wedstrijd van gisteren. Maar hij is tevreden over de prestatie van zijn jonge ploeg die, volgens hem, vooral ervaring mist om die prestatie om te zetten naar punten. Lees verder »

Van held naar anti-held

Van held naar anti-held

Andy Najar was gisteren even de held van het Astridpark nadat hij paars-wit op voorsprong bracht tegen Arsenal. Even, want amper een goeie tien minuten later scoort zijn eerste man de tegengoal. Lees verder »

Anderlecht kraakt opnieuw in slotminuten

Anderlecht kraakt opnieuw in slotminuten

Voor de tweede keer in drie Champions League-duels heeft Anderlecht in de slotminuten de overwinning verspeeld. Een doelpunt van Najar deed het Astridpark dromen, maar Gibbs en Podolski zorgden dat het een bittere avond werd. Lees verder »


 22-10-2014 

Opstellingen Anderlecht - Arsenal

Opstellingen Anderlecht - Arsenal

Besnik Hasi heeft zopas zijn opstelling vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Arsenal. Zoals zonet al aangekondigd speelt Cyriac als enige spits. Suarez en Mitrovic zitten op de bank, voor Heylen is er zelfs daar geen plek meer.
Lees verder »

Kwart gelooft in zege tegen Arsenal

Kwart gelooft in zege tegen Arsenal

Uit onze poll blijkt dat ongeveer een kwart van onze bezoekers vermoedt dat Anderlecht vanavond wint van Arsenal. Nog eens één op vier verwacht een gelijkspel. De helft vreest een nederlaag, waarvan 26 procent een klein verlies. Lees verder »

YL: video Anderlecht - Arsenal

YL: video Anderlecht - Arsenal

De paars-witte U19 klopten gisteren in de Uefa Youth League hun leeftijdsgenoten van Arsenal met 4-3. De vier thuisdoelpunten en een interview met jeugdverantwoordelijke Jean Kindermans zijn via onderstaande link te bekijken. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Arsenal

Voorbeschouwing: Anderlecht - Arsenal

Als Anderlecht nog wil blijven dromen van Europees overwinteren, wordt er straks best niet verloren van Arsenal. Na de nederlaag tegen Dortmund hoedt de club zich wel om geen overdreven ambities uit te spreken. Lees verder »

Topclubs scouten in uitverkocht stadion

Topclubs scouten in uitverkocht stadion

In tegenstelling tot de vorige thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund zal Anderlecht vanavond tegen Arsenal wel aantreden voor een uitverkocht Constant Vanden Stock-Stadion. Ook diverse topclubs zijn op de afspraak. Lees verder »

Tielemans gaat contract verlengen tot 2018

Tielemans gaat contract verlengen tot 2018

De gesprekken voor een contractverlening voor Youri Tielemans lopen al een tijdje. Er zou nu een akkoord zijn om te verlengen tot 2018. Aanvankelijk wilde Tielemans maar voor één jaar bijtekenen, maar het worden er dus toch twee. Lees verder »

De opstelling van de redactie

De opstelling van de redactie

Binnen minder dan achttien uur neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen Arsenal. Anderlecht-online bekeek voor u welke elf spelers Besnik Hasi vanavond best de arena instuurt.
Lees verder »

 21-10-2014 

Praet: "Onze huid duur verkopen"

Praet:

Dennis Praet blikte vanavond samen met zijn coach vooruit naar de wedstrijd tegen Arsenal, de club waar hij op zijn zestiende ging testen. "Mijn school was toen erg belangrijk en Anderlecht was ook een mooie keuze." Lees verder »

'Mitrovic misschien op de bank'

'Mitrovic misschien op de bank'

Besnik Hasi blikte op de traditionele persconferentie vooruit op de wedstrijd van morgen tegen Arsenal: "De verwachtingen liggen lager dan tegen Dortmund en dat is beter zo. Ondanks de blessurelast blijft Arsenal een topclub." Lees verder »

Wenger: "Verdediging is problematisch"

Wenger:

Anderlecht neemt het morgenavond in eigen huis op tegen Arsenal. De Engelse topclub mist heel wat spelers, vooral achterin. Coach Arsène Wenger: "De afwezigheid van onze defensieve efficiëntie is problematisch." Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag viert Mich zijn verjaardag. Mich schreef al meer dan tienduizend artikels voor de site en mag dus gerust een boegbeeld van Anderlecht-online genoemd worden. We willen hem langs deze weg een fantastische verjaardag wensen! Lees verder »

Hasi zet spelers op scherp met donderpreek

Hasi zet spelers op scherp met donderpreek

Tijdens een videoanalyse wees Besnik Hasi zijn spelers gisteren op de vele mankementen tegen KV Mechelen. De coach las zijn jongens stevig de levieten. "Het is goed dat hij deze beelden getoond heeft", meent Olivier Deschacht. Lees verder »

PSG denkt aan Acheampong

PSG denkt aan Acheampong

Frank Acheampong heeft zich in de belangstelling gespeeld van PSG. De Franse topclub zoekt een snelle flankaanvaller om zich mee te versterken in januari en de Ghanees is één van de kandidaten. Lees verder »

Vandenbempt: "Niet overmoedig worden"

Vandenbempt:

Gisteren was Peter Vandenbempt te gast in Extra Time. Hij waarschuwt Anderlecht om niet overmoedige te worden zoals tegen Borrusia Dortmund, daar dacht paars-wit ook dat varkentje eens rap te wassen door de vele geblesseerden. Lees verder »

 20-10-2014 

Derde doelman van Arsenal tegen Anderlecht

Derde doelman van Arsenal tegen Anderlecht

Arsenal blijft niet gespaard van blessureleed. Eerst keeper Wojciech Szczesny is geschorst en tweede keeper David Ospina geblesseerd. Arsenal moet dus noodgedwongen met derde keeper Damian Emiliano Martinez naar het Astridpark. Lees verder »

Serge Gumienny fluit RSCA-Standard

Serge Gumienny fluit RSCA-Standard

De Classico van komende zondag tegen Standard zal onder leiding staan van Serge Gumieny. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frank Bleyen, Kristof Meers en vierde scheidsrechter Wim Smet. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

De clubs uit groep D in de Champions League kenden geen topweekend in hun vaderlandse competitie. Naast Anderlecht speelde ook Arsenal gelijk, terwijl Borussia Dortmund verloor. Galatasaray kon wel winnen. Lees verder »

KV Mechelen-fan sterft vlak na wedstrijd

KV Mechelen-fan sterft vlak na wedstrijd

Na het duel KV Mechelen - Anderlecht is een thuissupporter overleden aan een hartstilstand. Vlak na het laatste fluitsignaal werd hij onwel. Pogingen om de fan te reanimeren bleven vruchteloos en hij overleed in het ziekenhuis. Lees verder »


 19-10-2014 

Arsenal speelt gelijk

Arsenal speelt gelijk

Net als Anderlecht, heeft ook Arsenal gisteren twee punten laten liggen. De Gunners wisten zelfs pas in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren tegen Hull City: 2-2 via Danny Welbeck. Lees verder »

Besnik Hasi maakt zich zorgen

Besnik Hasi maakt zich zorgen

Besnik Hasi was kort over de wedstrijd tegen KV Mechelen:"Onder mijn bewind speelden we nog nooit zo slecht als in die eerste helft." Hij weet dat er nog veel werk aan de winkel is tegen woensdag,dan zakken de Gunners af naar RSCA Lees verder »

 18-10-2014 

Anderlecht met puntje naar Brussel

Anderlecht met puntje naar Brussel

1-1, dat is de eindstand na 90 minuten spelen in het duel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht. In de eerste helft kwam paars-wit nog op achterstand maar Steven Defour maakte in de tweede helft gelijk. Lees verder »

Vanden Borre start tegen Mechelen

Vanden Borre start tegen Mechelen

Anderlecht heeft zopas de opstelling voor de wedstrijd tegen K.V. Mechelen vrijgegeven. Anthony Vanden Borre staat voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in de competitie. Ook Mitrovic start gewoon. Lees verder »

Boussoufa in januari naar Anderlecht ?

Boussoufa in januari naar Anderlecht ?

Komt Boussoufa in januari naar Anderlecht,vroeg Het Laatste Nieuws aan coach Besnik Hasi. Een concreet antwoord gaf hij niet maar het is duidelijk dat Besnik Hasi niet nee zegt tegen de eventuele terugkomst van de ex-gouden schoen Lees verder »

Anderlecht trekt naar Mechelen

Anderlecht trekt naar Mechelen

Na een weekje interlands is het nu terug tijd voor competitievoetbal. Anderlecht trekt naar de stad van de Maneblusser in de hoop de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Lees verder »

Positief verrast door Dennis Praet

Positief verrast door Dennis Praet

Coach Besnik Hasi is de voorbije zes maand aangenaam verrast door Dennis Praet,die is sinds begin dit seizoen aan een serieuze opmars bezig en is al vijftien matchen top.Praet speelt liever op de tien, hoe denkt de coach daarover. Lees verder »

Anderlecht in het spoor van Rigoni

Anderlecht in het spoor van Rigoni

Volgens Het Laatste Nieuws volgt Anderlecht naast Lucas Zelerayán, nog een speler van Belgrano de Cordoba. Het zou gaan over middenvelder Emiliano Ariel Rigoni. Het valt op dat RSCA weer vaak in Argentinië gaat scouten. Lees verder »

Medisch onderzoek voor Mitrovic

Medisch onderzoek voor Mitrovic

Aleksander Mitrovic zijn gewicht gaat als een jojo op en neer. Anderlecht laat nu onderzoeken of dat niet door een medisch probleem komt en laat de schildklier van de spits onderzoeken. Lees verder »

 17-10-2014 

Youth League: RSCA-Arsenal

Youth League: RSCA-Arsenal

Dinsdag 21 september spelen de beloften hun derde wedstrijd in de UEFA Youth League tegen Arsenal. De wedstrijd staat gepland om 19u. Tickets kosten 5 euro, RSCA abonnees mogen gratis binnen. Lees verder »

Gillet voor de tweede keer papa

Gillet voor de tweede keer papa

Guillaume Gillet is opnieuw papa geworden van een flinke dochter Vittoria-Blake, een zusje voor Romeo. Wij wensen de kersverse ouders en grote broer proficiat met deze heuglijke gebeurtenis. Lees verder »

Legear op proef bij Engelse Blackpool

Legear op proef bij Engelse Blackpool

Jonathan Legear speelde van 2009 tot 2011 bij Anderlecht, tot hij in 2011 de roebels van Terek Grozny achterna ging, zonder succes. Nu is hij op proef bij de Engelse tweedeklasser Blackpool en hoopt daar opnieuw door te breken. Lees verder »

U16: vijf paars-witte spelers in selectie

U16: vijf paars-witte spelers in selectie

Van 26 oktober tot 02 november vindt het "Val-de-Marne" toernooi plaats. Thierry Siquet, bondscoach van de nationale U16,nam vijf Anderlecht spelers op in zijn selectie voor de wedstrijden tegen Frankrijk, Japan en Nederland. Lees verder »

Purple Talent: Mile Svilar

Purple Talent: Mile Svilar

Deze namiddag werd Mile Svilar voorgesteld op Neerpede met aan zijn zijde, zijn vader,de legendarische Antwerp-keeper Ratko Svilar. Mile Svilar volgt het Purple Talents programma dat een diploma als eerste doel stelt. Lees verder »

Selectie KV Mechelen-RSCA

Selectie KV Mechelen-RSCA

Besnik Hasi heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen. Alle spelers zijn terug na hun interlandverplichtingen en ook Anthony Vanden Borre staat terug in de selectie. Bram Nuytinck is nog out Lees verder »

Bram Nuytinck nog steeds out

Bram Nuytinck nog steeds out

Besnik Hasi zit met een defensief probleem. Bram Nuytinck is nog twee weken out en mist dus ook Arsenal. Chancel Mbemba is nog maar net terug van interlandverplichtingen en Anthony Vanden Borre kan nog geen drie wedstrijden aan. Lees verder »

Hasi en Mitrovic nog steeds "dikke" vrienden

Hasi en Mitrovic nog steeds

Al zij het dan figuurlijk, voor één van de twee dan toch. Aanleiding is de vechtpartij die ontstaan is na Servië-Albanië. Coach Besnik Hasi is Albanees, spits Aleksander Mitrovic Serviër. Wat gevolg heeft dit op het veld bij RSCA. Lees verder »

Eyenga-Lokilo test bij Chievo Vérone

Eyenga-Lokilo test bij Chievo Vérone

Jason Eyenga-Lokilo verliet Anderlecht vlak voor zijn zestiende verjaardag eind vorig seizoen. Na lang zoeken heeft hij eindelijk een club gevonden, hij speelt nu op proef mee met het Italiaanse Chievo Vérone. Lees verder »

Anderlecht stelt Mile Svilar voor

Anderlecht stelt Mile Svilar voor

Vandaag stelt vandaag Mile Svilar voor, het nieuwe goudhaantje van RSCA. De 15-jarige Svilar, zoon van Ratko Svilar, staat dindsdag terug in het doel tegen Arsenal in kader van de EUFA Youth League. Lees verder »

 16-10-2014 

Eerste persconferentie voor Youri Tielemans

Eerste persconferentie voor Youri Tielemans

Deze namiddag gaf Youri Tielemans zijn allereerste persconferentie,last van stress had hij niet en antwoordde vlot, in twee talen, op alle vragen. Over de beruchte penaltyfase of de contractbesprekingen mocht niets gevraagd worden Lees verder »

Interesse voor Lucas Zelarayán

Interesse voor Lucas Zelarayán

Volgens een Argentijnse site, zou middenvelder Lucas Zelarayán de interesse gewekt hebben van RSC Anderlecht. de 22-jarige Argentijn gekend onder de naam "El Chino" speelt momenteel bij Club Altlético Belgrano. Lees verder »

Biglia slaat en zalft

Biglia slaat en zalft

Lucas Biglia is zijn passage bij Anderlecht nog lang niet vergeten. De Argentijnse middenvelder wil zijn carrière in Brussel afsluiten, maar kan echter niet goed opschieten met Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

AS Roma volgt prestaties Acheampong

AS Roma volgt prestaties Acheampong

Frank Acheampong, jarig vandaag, kan rekenen op interesse van de Italiaanse topclub AS Roma. Dat schrijft althans Ghana Soccer Net. Dit seizoen maakte de Ghanees vooral indruk in de wedstrijd tegen Galatasaray. Lees verder »

Interview met Tielemans

Interview met Tielemans

Deze namiddag om 13u vindt er een persconferentie plaats met Youri Tielemans, een uniek gebeuren. RSCA waakt als een goede huisvader over zijn poulain en heeft reeds enkele onderwerpen gegeven waar niets mag over gevraagd worden. Lees verder »

U19: België-Engeland 2-4

U19: België-Engeland 2-4

Gisterenavond te Beggen, Luxemburg, werkten de nationale U19 hun laatste wedstrijd af tegen Engeland. Ze verloren de wedstrijd met 2-4. Alexis Scholl, Hervé Matthys, Samuel Bastien en Andy Kawaya stonden aan de aftrap. Lees verder »

 15-10-2014 

Ticket info: RSCA-Lokeren

Ticket info: RSCA-Lokeren

Vandaag, 15 oktober, begint de vrije verkoop van de tickets voor de wedstrijd tegen Lokeren. Prijzen variëren tussen 20 en 40 euro. De wedstrijd gaat door 1 november om 14u30 Lees verder »

Vanden Borre is klaar voor comeback

Vanden Borre is klaar voor comeback

Anthony Vanden Borre stond vandaag de pers te woord in het oefencentrum van Neerpede en hij staat te popelen om terug te spelen en zijn basisplaats te veroveren. "Ik ben er fysiek en mentaal opnieuw klaar voor" aldus Vanden Borre Lees verder »

Honduras speelt gelijk

Honduras speelt gelijk

Gisteren speelde Andy Najar met Honduras een oefenwedstrijd in het Amerikaanse Boca Raton tegen de Verenigde Staten. Najar startte in de basis en werd na 62' gewisseld. Jozy Altidore scoorde de 1-0, Mayor Figuero scoorde de 1-1. Lees verder »

Rellen op het veld tijdens Servië-Albanië

Rellen op het veld tijdens Servië-Albanië

Tijdens de voetbalinterland Servië-Albanië kwam er een drone met Albanese vlag in het stadion gevlogen,een Servische speler trok de vlag naar omlaag en de poppen gingen aan het dansen.Ook Aleksander Mitrovic nam deel aan de rellen Lees verder »

Andreas Luckermans naar KSK Heist

Andreas Luckermans naar KSK Heist

Andreas Luckermans werd vorig seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Dordrecht en Helmond en maakt nu de overstap naar KSK Heist. De polyvalente middenvelder kreeg zijn jeugdopleiding bij Westerlo, Lierse en Anderlecht. Lees verder »

Nationale U19 vanavond tegen Engeland

Nationale U19 vanavond tegen Engeland

Vanavond spelen de nationale U19 hun derde en laatste wedstrijd in de kwalificatieronde voor het "UEFA European Under-19 Championship". Beide landen zijn al gekwalificeerd en strijden dus om de eerste plaats in de ranking. Lees verder »

Interesse voor Ferjani Sassi

Interesse voor Ferjani Sassi

Anderlecht zou interesse tonen in de Tunesische verdedigende middenvelder Ferjani Sassi. Ze zouden zelfs al een bod hebben uitgebracht op de speler. Sassi zijn contract bij het Turkse Club Sportif Sfaxien loopt nog tot juni 2015. Lees verder »

Ook geen Tomáš Rosický tegen RSCA

Ook geen Tomáš Rosický tegen RSCA

Na Özil, Welbeck en Koscienlny moet Arsenal nu waarschijnlijk ook Tomáš Rosický missen als ze naar het Astridpark afzakken. Rosicky raakte geblesseerd tijdens een interland met Tsjechië tegen Turkije Lees verder »

 14-10-2014 

U21: Selectie bekerwedstrijd

U21: Selectie bekerwedstrijd

Mohammed Ouahbi maakte zonet een 18-koppige selectie bekend voor de wedstrijd tegen White Star Brussels.Door de afwezigheid van Samuel Bastien, Andy Kawaya, Hervé Matthys en Alexis Scholl is Rivituso terug te vinden in de selectie Lees verder »

Verjaardag Emjomi

Verjaardag Emjomi

Vandaag verjaart Emjomi, redacteur en ook fotograaf voor anderlecht-online. We willen haar via deze weg van harte proficiat wensen en nogmaals danken voor de goede samenwerking. Lees verder »

 13-10-2014 

Canesin is Anderlecht nog niet vergeten

Canesin is Anderlecht nog niet vergeten

Fernando Canesin bedankt RSC Anderlecht via de sociale media omdat ze hem destijds naar België gehaald hebben. "Vandaag 5 jaar in België. Ik wil Anderlecht bedanken om dit voor mij mogelijk te maken", staat er op twitter te lezen. Lees verder »

Anderlecht volgt Andrei Prepelita

Anderlecht volgt Andrei Prepelita

Volgens een Romeense site zou Anderlecht Andrei Prepelita, een 28 jarige middenvelder bij Steaua Boekarest, volgen. Prepelita zijn contract loopt af eind juni 2015 en zou nog geen voorstel tot contractverleningen hebben gekregen. Lees verder »

U21 Beker van België: White Star-RSCA

U21 Beker van België: White Star-RSCA

Voor hun derde wedstrijd in het kader van de Beker van België voor beloften, speelt Anderlecht komende woensdag, 15 oktober tegen White Star Brussels. De wedstrijd gaat door in het Edmond Machtens stadion te Molenbeek om 19.30u Lees verder »

U19: beloften winnen met 10 man

U19: beloften winnen met 10 man

De nationale U19 onder leiding van Gert Verheyen, wonnen hun wedstrijd tegen Wit-Rusland met 10 man. Al heel vroeg in de wedstrijd stond België op 0-2 voor achterstand. Na 2 gele kaarten viel ook Schrijvers uit. Belgiê won met 3-2 Lees verder »

Transfermarkt.de verhoogt waarde Mitrovic

Transfermarkt.de verhoogt waarde Mitrovic

Er is de laatste weken veel te doen om de prestaties en het gewicht van Aleksandar Mitrovic. De transferprijs van vijf miljoen euro wordt andermaal in het belachelijke getrokken. Toch is niet iedereen die mening toegedaan. Lees verder »

 11-10-2014 
 10-10-2014 

Najar verliest met Honduras

Najar verliest met Honduras

Honduras heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico verloren met 2-0. Andy Najar startte in de basis en werd een kwartier voor tiJd vervangen. Javier “Chicharito” Hernandez en Oswaldo Alanis tekenden voor de doelpunten. Lees verder »

Kaminski gelukkig bij Anorthosis Famagusta

Kaminski gelukkig bij Anorthosis Famagusta

Thomas Kaminski is even terug in België. De doelman is gelukkig in Cyprus, waar hij weer vertrouwen opdoet en vooral heel veel bijleert. Of hij na zijn uitleenbeurt terugkeert naar Anderlecht laat hij nog even in het midden. Lees verder »

Geen gevaar voor Conte

Geen gevaar voor Conte

Ibrahima Conte zit momenteel in Marokko met de nationale ploeg van Guinee. Zijn ploegmaat bij het nationale elftal, Lass Bangoura, kwam niet opdagen uit schrik voor het ebola-virus. Toch is er geen enkel gevaar op besmetting. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik zit aan 70%"

Vanden Borre:

Gisterenavond maakte Anthony Vanden Borre zijn wederoptreden met de beloften. Hij stond een uur tussen de lijnen, het werd een matige wedstrijd. Vanden Borre mist duidelijk nog matchritme,het is van 26 juni geleden dat hij speelde Lees verder »

Beloften winnen met 3-0

Beloften winnen met 3-0

De U21 van Anderlecht wonnen hun wedstrijd tegen Moeskroen Péruwelz met 3-0 met twee doelpunten van Nathan Kabasele en één van Mehdi Tarfi. Frank Acheampong mistte in de toegevoegde tijd nog een penalty. Lees verder »

Mogelijk ook geen Koscielny tegen Anderlecht

Mogelijk ook geen Koscielny tegen Anderlecht

Laurent Koscielny, centrale verdediger bij Arsenal blesseerde zich aan de achillespees en is dus mogelijk out voor de partij tegen Anderlecht. Eerder moesten ook Mesut Özil, Aaron Ramsey en Theo Wallcot geblesseerd verstek geven. Lees verder »

 09-10-2014 

9 spelers A-kern bij beloften

9 spelers A-kern bij beloften

De paarse U21 spelen vanavond tegen Moeskroen-Péruwelz. In de selectie zitten maar liefst negen spelers uit de A-kern. De aftrap wordt gegeven om 19.30u in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Lees verder »

Bekermatch Anderlecht op Sporza

Bekermatch Anderlecht op Sporza

Op 2 december speelt Anderlecht in de beker tegen Racing Mechelen in het Vanden Stock Stadion. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op Sporza. RTBF zendt dan weer Standard-Lokeren uit. Lees verder »

Basisplaats voor Steven Defour?

Basisplaats voor Steven Defour?

Ondertussen heeft Steven Defour er al 46 interlands opzitten. Vorige maand tegen Australië startte hij in de basis, en speelde hij een puike wedstrijd. Wordt hij morgen terug beloond met een basisplaats? Lees verder »

Geldboete voor Mitrovic

Geldboete voor Mitrovic

U kan er de voorbije dagen niet meer omheen, Aleksander Mitrovic staat te dik. Anderlecht beseft dat het vijf voor twaalf is en wil hem harder aanpakken door middel van een geldboete. Lees verder »

 08-10-2014 

Sarkic gebroeders in actie met Montenegro

Sarkic gebroeders in actie met Montenegro

Montenegro heeft de eerste wedstrijd in de kwalificatieronde voor "UEFA European Under-19 Championship" gewonnen van Georgië. Matija Sarkic verdedigde het Montenegrijnse doel en Olivier zette de 0-2 op het scorebord in de 81'. Lees verder »

Signeersessie lokt veel fans

Signeersessie lokt veel fans

De signeersessie van 8 oktober in de Fanshop is een groot succes. Ondanks het regenweer stonden de fans buiten in de rij om een handtekening van hun favoriete speler te bemachtigen. Lees verder »

Özil niet tegen Anderlecht

Özil niet tegen Anderlecht

Mesut Özil (Arsenal) zal niet van de partij zijn tegen Anderlecht. De Duitse speler met Turkse roots viel eerder deze week uit met een knieblessure. Verder onderzoek maakte duidelijk dat Özil minstens tien weken onbeschikbaar is. Lees verder »

Suarez trekt Benfica's aandacht

Suarez trekt Benfica's aandacht

Matias Suarez staat in de belangstelling van de Portugese topclub Benfica, die een wendbare en technisch vaardige spits zoeken. De Portugezen zouden de Anderlechtspeler reeds in januari willen binnen halen. Lees verder »

 07-10-2014 

Mitrovic staat te dik

Mitrovic staat te dik

Sommige supporters hadden het misschien na het duel tegen Genk al wel gezien maar in de uitzending van Extra Time gisteren werd de aandacht er nog eens op gevestigd: "Mitrovic staat veel te dik". Lees verder »

Beloften winnen van Waasland-Beveren

Beloften winnen van Waasland-Beveren

De beloften hebben gisterenavond met 2-0 kunnen winnen van Waasland-Beveren. Beide doelpunten vielen in de eerste tien minuten van het duel. In de zesde minuut al legde een speler van Waasland de bal in eigen netten. Lees verder »

Opinie: Geen 4-4-2 tegen Arsenal

Opinie: Geen 4-4-2 tegen Arsenal

Anderlecht verloor afgelopen woensdag op eigen veld met 0-3 van Borussia Dortmund. Vooral Aleksandar Mitrovic kreeg de wind van voren. Nu de storm wat gaan liggen is, kijkt Anderlecht-online zowel terug als vooruit.
Lees verder »

 06-10-2014 

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Jonathan Kindermans wist in het duel tegen Sparta Rotterdam te scoren. Telstar won uiteindelijk met 4-3. Guillaume Gillet speelde de ganse wedstrijd tegen Lorient. Basta verloor met 2-0. Lees verder »

2700 paarse supporters naar Arsenal

2700 paarse supporters  naar Arsenal

Op 4 november maakt Anderlecht naar Arsenal in kader van de Champions League. 2700 supporters vergezellen paars-wit richting het Emirates Stadium. Veel supporters zullen teleurgesteld achter blijven, want de tickets waren gegeerd. Lees verder »

CL: Wat deden de tegenstanders

CL: Wat deden de tegenstanders

Arsenal is gaan verliezen op Chelsea met 2-0. Het is de eerste nederlaag voor Arsenal dit seizoen dat al 11 wedstrijden ongeslagen was. Het eerste doelpunt staat op naam van de Belg Eden Hazard, hij scoorde uit een penalty. Lees verder »

Engelse pers vol lof over Tielemans

Engelse pers vol lof over Tielemans

Gisteren bracht het Engelse blad Metro een lovend artikel over Youri Tielemans. Daaruit blijkt dat Liverpool heel veel interesse toont in de jonge speler, de krant vergelijkt hem zelfs al met Steven Gerrard. Lees verder »

Open training op 8 oktober

Open training op 8 oktober

Besnik Hasi stelt zijn training op woensdag 8 oktober, open voor alle supporters. Die zal doorgaan in het Constant Vanden Stock stadion om 14.30u Na de training vindt er een signeersessie plaats aan de fanshop Lees verder »

"Mitrovic we support you"

Voor de aanvang van de wedstrijd gisteren tegen Genk ontrolden de supporters een spandoek voor Aleksander Mitrovic. "Mitrovic we believe in you" stond erop te lezen en was bedoeld als antwoord op de fluitconcerten tijdens Dortmund Lees verder »

Proto neemt zijn verantwoordelijkheid

Proto neemt zijn verantwoordelijkheid

We zagen allemaal de discussie tussen Youri Tielemans en Nathan Kabasele over wie de strafschop. Ook kapitein Proto, die dan maar het plein overstak om tussen te komen. "De coach riep dat Kabasele moest trappen", begint Proto. Lees verder »

 05-10-2014 

Eerste reacties: Najar, Heylen en Hasi

Eerste reacties: Najar, Heylen en Hasi

Andy Najar en Michaël Heylen stonden beide in de basis. Na het duel gaven beide een kort interview weg. "0-0, dat is één puntje, het is jammer maar dat is nu eenmaal voetbal", aldus Najar tegenover de camera. Lees verder »

Tottenham gaat voor Najar

Tottenham gaat voor Najar

Andy Najar werd door scouts van Tottenham gevolg in het duel thuis tegen Dortmund (0-3). Het verslag was ronduit lovend waardoor volgens berichten tijdens de wintermercato een bod verwacht kan worden. Lees verder »

Rivituso terug in Anderlecht

Rivituso terug in Anderlecht

Grote verrassing op het wedstrijdblad van de U19 tegen Kortrijk, namelijk Anthony Rivituso was hierop terug te vinden. De jonge verdediger is terug in Neerpede na een seizoen bij Chievo Verona. Lees verder »

Info ticketing: RSCA - Arsenal

Info ticketing: RSCA - Arsenal

Morgen, maandag 6 oktober, begint de verkoop voor de Champions League wedstrijd tegen Arsenal. Tickets zijn enkel aan de dienst ticketing te verkrijgen! De prijzen variëren tussen 70 euro en 100 euro. Lees verder »

Besnik Hasi heeft er vertrouwen in

Besnik Hasi heeft er vertrouwen in

Besnik Hasi kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen KRC Genk. Net zoals zijn spelers heeft de coach iets recht te zetten na de zware nederlaag in de Champions League tegen Dortmund. Lees verder »

Liverpool toont interesse in Tielemans

Liverpool toont interesse in Tielemans

Volgens de Engelse kranten Sunday People en de Mirror, volgt Liverpool de evolutie van Youri Tielemans op de voet. Liverpool is op zoek naar een verdedigende middenvelder en zijn gecharmeerd door de jongen middenvelder. Lees verder »

RSCA - Genk uitverkocht

RSCA - Genk uitverkocht

Het heeft geen zin om u zonder ticket naar het Astridpark te begeven vandaag. De dienst ticketing laat weten dat de wedstrijd van vanavond tegen Genk volledig is uitverkocht. Lees verder »

Anderlecht ontvangt Genk

Anderlecht ontvangt Genk

deze avond om 18 uur ontvangt Anderlecht Genk, elfde in het klassement. Na de 0-3 nederlaag tegen Dortmund is het tijd om terug iets recht te zetten en dit Genk is zeker te pakken! Lees verder »

 04-10-2014 

Selectie RSCA - KRC Genk

Selectie RSCA - KRC Genk

Besnik Hasi maakte zonet zijn selectie bekend voor de wedstrijd zondag tegen KRC Genk. Alle spelers zijn fit, enkel Bram Nuytinck is nog niet zeker, de coach wacht het advies van de medische staf af. Lees verder »

Wasilewski brengt nog een ex-speler mee

Wasilewski brengt nog een ex-speler mee

Marcin Wasilewski geeft morgen de aftrap voor de wedstrijd tegen Genk. De verdediger van Leicester City komt niet alleen. Hij zal vergezeld zijn door nog een ex-speler van paars-wit. Wie, is een goed bewaard geheim. Lees verder »

"Defour heeft veel gemeen met De Bruyne."

Steven Defour is geen vreemde voor Genk-assistent Pierre Denier, tien jaar geleden zag hij hem debuteren op zijn zestiende, op het hoogste niveau. "Defour was de ontbrekende schakel bij Anderlecht", aldus Pierre Denier. Lees verder »

Conté: "Ik heb een lange weg afgelegd"

Conté:

Ibrahima Conté kwam in de laatste minuten van de zomermercato bij Anderlecht. Daarvoor had de balkunstenaar al een lange en woelige weg afgelegd. Het Belang van Limburg sprak met hem over de prille start tot nu. Lees verder »

Broetjes Sarkic opgeroepen voor Montenegro

Broetjes Sarkic opgeroepen voor Montenegro

Olivier Sarckic (Benfica) en paars-witte doelman Matija Sarkic zitten in de nationale selectie van Montenegro (U19). Zij nemen in Georgië deel aan de eerste kwalificatieronde van het "UEFA European Under - 19 Championship". Lees verder »

McLeish speelde bijna voor Anderlecht

McLeish speelde bijna voor Anderlecht

De Schotse coach van Genk heeft in zijn verleden als voetballer bijna voor Anderlecht gespeeld, dat wist hij gisteren te vertellen op zijn persconferentie voor de wedstrijd van zondag. McLeish speelde toen bij Aberdeen. Lees verder »

Hasi hoopt op steun supporters

Hasi hoopt op steun supporters

Aleksander Mitrovic kreeg een heus fluitconcert te verwerken bij zijn wissel tegen Dortmund. De lichaamstaal van de Serviër wordt vaak nogal verkeerd geïnterpreteerd volgens coach Hasi en hoopt dat de fans hem blijven steunen. Lees verder »

Hasi: "Praet zijn tijd komt nog"

Hasi:

Dennis Praet kende een sterke seizoensstart en verwacht werd dat hij daarvoor zou beloond werden met een selectie bij de Rode Duivels. Besnik Hasi tempert die verwachtingen en zegt dat Praet zijn tijd nog wel zal komen. Lees verder »

Vanden Borre hervat met U21

Vanden Borre hervat met U21

Anthony Vanden Borre zal dan toch nog niet tot de wedstrijdkern behoren tegen Genk maar hervat komende donderdag met de U21. Besnik Hasi hoopt zijn rechtsachter te recupereren voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Lees verder »

 03-10-2014 

"We zijn zelfs voorbeeld in Europa"

De UEFA heeft een onderzoek gestart naar aanleiding van het bengaals vuur die de supporters van Borussia Dortmund meehadden tijdens de wedstrijd in het Astridpark. Anderlecht gaat vrijuit in deze zaak. Lees verder »

Video's RSCA-Dortmund

Video's RSCA-Dortmund

Tijdens de wedstrijd Anderlecht-Dortmund zijn er verscheidene sfeervideo's opgenomen. U kan ze bekijken via bovenstaande link multimedia/video of via YouTube. Lees verder »

Milivojevic verloor tegen Mälmo

Milivojevic verloor tegen Mälmo

Niet alleen Anderlecht maar ook Luka Milivojevic moest deze week aan de bak in de Champions League. Hij stond bij Olympiakos 90 minuten lang op het veld tegen Mälmo maar zag zijn team twee doelpunten slikken. Hij pakte ook geel. Lees verder »

Vanden Borre op de bank tegen Genk?

Vanden Borre op de bank tegen Genk?

De kans is groot dat Anthony Vanden Borre op de bank start tegen Genk. Drie maand geleden liep de speler een kuitbeenbreuk op tijdens het WK. Coach Besnik Hasi wil zijn rechtsachter geleidelijk aan brengen. Lees verder »

 02-10-2014 

Onderzoek naar bengaals vuur

Onderzoek naar bengaals vuur

Bengaals vuur, dat is iets waar de UEFA niet mee kan lachen. De Dortmund-supporters hadden hun team met iets te veel vuur aangemoedigd. Het spel moest zelfs heel even stil gelegd worden wegens een fakkel op het veld. Lees verder »

Steven Defour in selectie Wilmots

Steven Defour in selectie Wilmots

Marc Wilmots maakte net zijn selectie bekend gemaakt voor de eerste kwalificatieduels van de Rode Duivels op weg naar Euro 2016. Op 10 Oktober spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Andorra. Lees verder »

Youth League: selectie RSCA-Dortmund

Youth League: selectie RSCA-Dortmund

Coach Mahammed Ouahbi maakte zonet zijn selectie bekend voor de CL wedstrijd van onze U21 tegen Borussia Dortmund. De selectie bestaat uit 18 spelers. De beloften spelen vanavond om 17u in het Van-Roystadion te Denderleeuw Lees verder »

Degryse: "Najar de enige op niveau."

Degryse:

Marc Degryse is in zijn analyse voor Het Laatste Nieuws niet mals voor Alexander Mitrovic.Hij zag goede prestaties van Chancel Mbemba, Youri Tielemans en Steven Defour. Andy Najar was volgens Degryse de enige die het niveau aankon Lees verder »

"Bewezen dat we durven voetballen."

Steven Defour heeft de ambitie voor de derde plaats nog niet op. Hij zag zijn ploeg gisteren tegen Dortmund ten onder gaan maar zag ook dat ze bleven voetballen en niet als een bus in de zestien gingen parkeren. Lees verder »

Beloften straks tegen Dortmund

Beloften straks tegen Dortmund

Om 17 uur spelen de beloften hun duel tegen Dortmund. De wedstrijd gaat door in het Van Roy Stadion in Denderleeuw. De aftrap is om 17 uur, de Deen Michael Johansen is aangeduid als scheidsrechter. Lees verder »

 01-10-2014 

Anderlecht met Praet en Nuytinck

Anderlecht met Praet en Nuytinck

Om 20.45 uur wordt het in het Vanden Stock-stadion afgetrapt voor het CL-duel tegen Dortmund. De opstellingen van beide ploegen zijn ondertussen gekend. Goed nieuws alvast bij Anderlecht: Dennis Praet en Bram Nuytinck zijn er bij! Lees verder »

Geen Rode maar Paarse Duivels

Geen Rode maar Paarse Duivels

Vijftig jaar geleden, tijdens de vriendschappelijke derby België-Nederland op de bosuil, stonden er in de tweede helft elf Anderlecht spelers op het veld voor de nationale ploeg. Een unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis. Lees verder »

Verschillende scouts aanwezig vanavond

Verschillende scouts aanwezig vanavond

Zoals gewoonlijk zullen er scouts van verschillende Europese clubs, aanwezig zijn in Constant Vanden Stock stadion vanavond. Opgemerkte gast vanavond is de scout van Barcelon die maar heel zelden naar Brussel afzakken. Lees verder »

Hasi: "Geef mij maar een Leffe Blond"

Hasi:

Zelfs aan de vooravond van een Europees treffen heeft Besnik Hasi zijn gevoel voor humor nog niet verloren. Een Duitse journalist, met een Sporting truitje aan, had twee soorten Duits bier meegebracht naar de persconferentie. Lees verder »

"Ik wil altijd alles geven"

Andy Najar is één van de spelers die in zijn eentje kan beslissend zijn in een wedstrijd. Zijn techniek is fantastisch en hij blijft vechten voor de bal. Je kan hem ook nog eens op twee verschillende posities laten spelen. Lees verder »

Baseggio: "Ze moeten aanvallen"

Baseggio:

Walter Baseggio gelooft erin dat zijn ex-ploeg iets kan forceren tegen Borussia Dortmund. Maar dan moet paars-wit vooral moedig en zonder angst aanvallend spelen. Van in het begin druk zetten om zo de Borussen te destabiliseren. Lees verder »

Tackle Plet op Defour wordt bestraft

Tackle Plet op Defour wordt bestraft

De tackle van Glynor Plet op Steven Defour tijdens het duel tegen Zulte Waregem wordt bestraft op basis van de videobeelden. Dat bericht stuurde Thibault De Gendt, Competitions Manager bij de KBVB, via Twitter de wereld in. Lees verder »

Suárez: "Ik mis nog snelheid"

Suárez:

Matias Suárez is klaar voor het treffen met Dortmund vanavond. Stilaan groeit hij weer naar zijn oude niveau terug getuige nog het fantastisch doelpunt en assist op Zulte Waregem. 'El Magico' is klaar om te schitteren vanavond. Lees verder »

Anderlecht ontvangt Dortmund

Anderlecht ontvangt Dortmund

D-day voor Anderlecht, met de D van Dortmund. Deze avond komen zij op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion voor het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Lees verder »