Archieven

 29-11-2019 

Amuzu te koop voor vier miljoen euro

Amuzu te koop voor vier miljoen euro

TRANSFERS De wintermercato komt eraan. RSC Anderlecht wil zich versterken, alleen is daar geld voor nodig. Het moet dus dringend enkele spelers van de hand doen om op de transfermarkt toe te slaan. Zo staat Francis Amuzu te koop voor vier miljoen euro.  Lees verder »

Politiebescherming voor Coucke in Oostende

Politiebescherming voor Coucke in Oostende

ANDERE Er zit al een tijdje ruis op de relatie tussen KV Oostende en Marc Coucke. Reden, de tribune van de Kustboys die het huurt van Coucke's investeringmaatschappij Alycho voor 1,2 miljoen euro per jaar. Een zware kost voor KV Oostende, de fans nemen Coucke de financiële situatie van de club dan ook kwalijk. Lees verder »

 28-11-2019 
 26-11-2019 

Amuzu loopt hamstringblessure op

Amuzu loopt hamstringblessure op

BLESSURES Heel wat A-kern namen op het beloftenblad gisteren. Eén daarvan was Francis Amuzu, die na een uur spelen naar de kant moest met een blessure. Hij blesseerde zich aan de hamstrings. Een echografie moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.  Lees verder »


 25-11-2019 

Beloften zetten zegereeks verder

Beloften zetten zegereeks verder

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 2-0 gewonnen tegen KV Mechelen. Anouar Ait El Hadj (foto) en Thierry Lutonda zorgden voor de doelpunten. Voor Anderlecht was dit de zesde overwinning in zeven wedstrijden.  Lees verder »

Vlap in actie bij beloften

Vlap in actie bij beloften

JEUGD Sinds de komst van Frank Vercauteren is Michel Vlap naar het tweede plan verdwenen. Vanavond mag/moet de Nederlander meespelen met de U21. Evgen Makarenko start eveneens in het U21-duel tegen KV Mechelen. Hij doet ritme op na bijna een jaar blessureleed. Lees verder »

Sambi Lokonga tekent tot 2023

Sambi Lokonga tekent tot 2023

TRANSFERS Het is gebeurd, Albert Sambi Lokonga heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd. Hij tekende bij voor drieëneenhalf jaar, tot 2023. Gisteren nog zei Albert Lokonga met een grijns dat zijn verlenging voor "binnenkort" was.  Lees verder »

"Té afhankelijk van Chadli en Roofe"

INTERVIEWS Derrick Luckassen wou na enig aandringen van de pers, de dingen bij naam noemen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. De Nederlander gaf toe dat het zeker niet goed was en dat er teveel geleund wordt op Nacer Chadli en Kemar Roofe: "We moeten collectief efficiënter zijn." Lees verder »

Pierre Kompany: "Vince zal klaar zijn voor het EK"

Pierre Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany werkt nog altijd hard aan zijn revalidatie bij RSC Anderlecht. Maar niet alleen voor paars-wit moet hij klaar zijn, ook de Rode Duivels hebben een belangrijk EK in het vooruitzich. Vader Kompany heeft er alvast vertrouwen in: "Vince zal klaar zijn en we worden Europees Kampioen." Lees verder »

Van Crombrugge: "We scoren moeilijk"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge toonde tegen Kortrijk weer eens zijn waarde voor Anderlecht. Enkele knappe reddingen waren nodig om geen doelpunt te slikken. Dat aan de overkant eveneens de nul bleef staan, is jammer. "We konden geen oplossingen vinden om het blok van Kortrijk te ontgrendelen." Lees verder »

Opinie: Onze ziel verkocht aan de duivel

Opinie: Onze ziel verkocht aan de duivel

OPINIES Velen onder ons stonden vanmorgen op met een gigantische (voetbal)kater. Het positivisme van de voorbije weken lijkt na het zoutloze gelijkspel tegen KV Kortrijk alweer een ver veleden. Een gelijkspel kan de beste overkomen en hoeft geen ramp te zijn, de manier waarop doet echter pijn aan het paars-witte voetbalhart. Lees verder »

Geen Amuzu op wedstrijdblad

Geen Amuzu op wedstrijdblad

WEDSTRIJDEN Van de twintigkoppige selectie voor de wedstrijd tegen Kortrijk moesten er finaal twee plaatsnemen op de tribune. Voor Davy Roef als derde doelman is dit intussen gewoonte. De veldspeler die afviel, was gisteren Francis Amuzu. Lees verder »

Opmerkelijke gast in loges

Opmerkelijke gast in loges

ANDERE Het is geen geheim meer dat Standard-speler Paul-José Mpoku aanwezig is bij de contractonderhandelingen van zijn broer Albert Sambi Lokonga. Maar gisteren was hij ook aanwezig in de loges van de het Lotto Park tijdens de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Sambi Lokonga ziet geen probleem in die aanwezigheid. Lees verder »

 24-11-2019 

Kostbaar puntenverlies na zwakke prestatie

Kostbaar puntenverlies na zwakke prestatie

WEDSTRIJDEN Anderlecht is thuis na een zwakke wedstrijd niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel tegen Kortrijk. Anderlecht begon slap en had een goede Van Crombrugge nodig om met 0-0 te gaan rusten. Na de pauze ging het tempo ietwat naar omhoog wat ook resulteerde in enkele kansen. Chadli trapte de beste kans van de wedstrijd op de Kortrijk-doelman. Anderlecht verliest erg dure punten in de strijd voor play-off 1. Lees verder »

Makarenko weer fit en droomt van EK

Makarenko weer fit en droomt van EK

BLESSURES Bijna een jaar na zijn laatste wedstrijd is Evgen Makarenko weer fit. Toch is hij er straks niet bij als Anderlecht tegen zijn ex-club Kortrijk speelt. Makarenko zit op een dood spoor in Brussel en zoekt een nieuwe club. Want in juni wil hij erbij zijn op het EK. Lees verder »

 23-11-2019 

Persbabbel voor Kortrijk

Persbabbel voor Kortrijk

INTERVIEWS Gisterenmiddag praatte trainer Frank Vercauteren met de pers naar aanleiding van de wedstrijd tegen Kortrijk. Hij sprak onder andere over de oefenmatchen, over Cobbaut, over Kana en over Yves Vanderhaeghe. Lees verder »


 22-11-2019 

Kompany hervat vandaag groepstraining

Kompany hervat vandaag groepstraining

BLESSURES Het gaat de goede kant op met de revalidatie van Vincent Kompany. "De laatste twee dagen boekte hij progressie", vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. "Hij trainde individueel, maar kon veel meer aan dan voordien. Vandaag zal hij voor het eerst de opwarming afwerken met de groep." Lees verder »

Pro League roept op tot meer respect

Pro League roept op tot meer respect

ANDERE De Pro League geeft vandaag het startschot voor de nieuwe 'Respect-campagne'. Via een filmpje die verspreid zal worden op de social-mediakanalen van alle Pro League-clubs wil de Pro League op verschillende niveaus het bewustzijn vergroten en het positief supporteren promoten. Lees verder »

 21-11-2019 

Doku in top tien duurste 17-jarigen

Doku in top tien duurste 17-jarigen

JEUGD - ANDERE Jérémy Doku maakte al een paar keer zijn opwachting bij de A-kern, maar is vooral bij de beloften actief. Hij maakt ook al deel uit van de nationale beloften. De jonge aanvaller maakt dus indruk en dat vertaalt zich ook in zijn marktwaarde. Die bedraagt momenteel vijf miljoen euro.  Lees verder »

Martinez: "Kompany is uniek"

Martinez:

INTERVIEWS Vincent Kompany moest al een paar interlands aan zich voorbij laten gaan door blessures. Hoe zit dat met het EK in zicht ? Rekent Roberto Martinez nog op hem en mag hij, indien fit, mee naar het EK 2020 in Rusland. Martinez geeft uitleg.  Lees verder »

Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

ANDERE Frank Vercauteren kon vandaag met een volledige A-kern aan de slag op de RSCA Belfius Academy. Alle internationals zijn terug en hebben de voorbereidingen voor de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk, aangevat.  Lees verder »

Vanden Borre pas in 2020 inzetbaar

Vanden Borre pas in 2020 inzetbaar

ANDERE Wie zit te wachten op een terugkeer van Anthony Vanden Borre, zal nog even geduld moeten oefenen. Er is namelijk een probleem met zijn aansluiting waardoor hij niet speelgerechtigd is. Daardoor mag hij ook geen officiële oefenwedstrijden spelen.  Lees verder »

Cobbaut: "Genoten van deze week"

Cobbaut:

INTERVIEWS Elias Cobbaut beleefde een droomweek bij de Rode Duivels met als kers op de taart een basisplaats tegen Cyprus. En de kans is groot dat het niet bij deze ene keer zal blijven, bondscoach Roberto Martinez bestempelde hem immers na de wedstrijd als opvolger van Vertonghen en Vermaelen. Lees verder »

Sandler hervat groepstrainingen

Sandler hervat groepstrainingen

BLESSURES - ANDERE Nog goed nieuws uit de ziekenboeg, Philippe Sandler heeft de groepstrainingen hervat. De wedstrijd van zondag is wel nog een vraagteken. Vincent Kompany daarintegen is nog steeds onbeschikbaar, een termijn wanneer hij terug inzetbaar is, is er niet. Het is dus nog altijd wachten op Kompany.  Lees verder »

Revalidatie Trebel verloopt voorspoedig

Revalidatie Trebel verloopt voorspoedig

BLESSURES Adrien Trebel onderging een meniscusoperatie. De Fransman revalideert echter voorspoedig en mag wellicht volgende week de groepstrainingen hervatten. De wedstrijd tegen KV Kortrijk komt wellicht nog te vroeg, maar de verplaatsing naar Oostende is een mogelijkheid.  Lees verder »

Shirtverkoop stijgt, ook volgend seizoen in paars en wit

Shirtverkoop stijgt, ook volgend seizoen in paars en wit

ANDERE Het is niet te verwonderen dat de komst van Vincent Kompany de shirtverkoop heeft doen stijgen. Loop maar eens rond in de buurt van het stadion voor en na een wedstrijd, de naam Kompany op een shirt zie je het vaakst passeren. Ook volgend seizoen zullen de kleuren van de shirt paars en wit zijn.  Lees verder »

 19-11-2019 

Nieuwe boete voor wangedrag supporters

Nieuwe boete voor wangedrag supporters

ANDERE Anderlecht heeft nog maar eens een boete gekregen voor wangedrag van supporters. Nu moet paars-wit 2.500 euro betalen om dat fans tijdens de wedstrijd van 3 november tegen Cercle Brugge een rookpot aanstaken. Dat dit het zoveelste incident is dit jaar, maakt dat Anderlecht de volledige boete moet betalen. Lees verder »

Cobbaut debuteert bij Rode Duivels

Cobbaut debuteert bij Rode Duivels

ANDERE De kwalificatie en de groepswinst zijn binnen voor de Rode Duivels, dus geeft Roberto Martinez de kans aan enkele spelers om speelminuten te verwerwen. Zo krijgt Elias Cobbaut zijn eerste basisplaats bij ons nationaal elftal. Het is meteen ook de kans voor hem om zichzelf te bewijzen aan de bondscoach.  Lees verder »

Zware schorsing voor ex-tester Meschack

Zware schorsing voor ex-tester Meschack

ANDERE De Congolees Elia Meschack, die deze zomer op proef was bij Anderlecht, is volgens Het Laatste Nieuws voor twaalf maanden geschorst nadat hij met een valse identiteitskaart had geprobeerd om een transfer te versieren in Zwitserland. Lees verder »

Van Damme fluit Anderlecht - KV Kortrijk

Van Damme fluit Anderlecht - KV Kortrijk

WEDSTRIJDEN Zondag gaat de reguliere competitie opnieuw van start voor RSC Anderlecht. Het ontvangt in het Lotto Park KV Kortrijk. Kevin Van Damme leidt de wedstrijd in goede banen. Koen Thijs en Jimmy Cremers staan langs de zijlijnen. Jordy Vermeire tekent als vierde official.  Lees verder »


 18-11-2019 

Chadli: geen Cyprus, wellicht wel Kortrijk

Chadli: geen Cyprus, wellicht wel Kortrijk

BLESSURES Nacer Chadli zal morgen niet spelen tegen Cyprus. Hij is nog niet voldoende hersteld van de blessure aan de kuit. Bondscoach Roberto Martinez vertelde in de vooravond dat hij geen risico wil nemen. Chadli raakt wellicht wel speelklaar voor de volgende wedstrijd van Anderlecht, zondag tegen Kortrijk. Lees verder »

Blessure Chadli is aan ander been

Blessure Chadli is aan ander been

BLESSURES Het is niet de kuit die Nacer Chadli verstek deed geven voor de interland van zaterdag tegen Rusland. Chadli moest afhaken door een blessure aan het andere been dan dat waaraan hij eerder geblesseerd was bij Anderlecht. Hij is dus niet hervallen. Lees verder »

 17-11-2019 

Zes op zes voor Lissens, Kana en Colassin

Zes op zes voor Lissens, Kana en Colassin

JEUGD De Belgische U19 hebben ook hun tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Zaterdag ging Albanië met 2-1 voor de bijl. Aanvoerder Lucas Lissens (foto) en Marco Kana speelden de hele wedstrijd. Antoine Colassin werd na 84 minuten vervangen. Lees verder »

Mangala: "Anderlecht blijft de club van mijn hart"

Mangala:

JEUGD - INTERVIEWS Anderlecht trekt dit seizoen volop de kaart van de jeugd. Was deze politiek een aantal jaren geleden doorgevoerd geweest, dan stonden jongens als Dodi Lukabakio en Orel Mangala nu ongetwijfeld in het eerste elftal. Laatstgenoemde trok in de zomer van 2016 de deur van Neerpede achter zich dicht. Mangala trok op uitleenbasis naar Borussia Dortmund. Lees verder »

 16-11-2019 

 15-11-2019 
 14-11-2019 

Cobbaut: "Dit voelt als eerste schooldag"

Cobbaut:

INTERVIEWS Elias Cobbaut beleeft zijn eerste dagen bij de 'grote' Rode Duivels. Tijdens het EK voor U21 overtuigde hij Roberto Martinez en vijf maanden later haalt de Spanjaard hem erbij. "Ik had dit echt niet zien aankomen", vertelt Cobbaut bij Sporza. "Ik ga ervan genieten, of ik nu speel of niet." Lees verder »

 13-11-2019 

Dimata revalideert verder op Neerpede

Dimata revalideert verder op Neerpede

BLESSURES - ANDERE Landry Dimata revalideerde de laatste maanden in het buitenland. Maar sinds kort is hij weer aanwezig op Neerpede. Thomas Didillon deelde op zijn Instagram-account een filmpje van Dimata in het binnenzwembad met de tekst: "Guess who's back". Een terugkeer op het veld is nog niet voor meteen. Lees verder »

 12-11-2019 

Delcroix vervoegt jonge Duivels

Delcroix vervoegt jonge Duivels

JEUGD Bondscoach Johan Walem heeft Hannes Delcroix bij de selectie van de Belgische U21 gehaald. De verdediger, door Anderlecht dit seizoen uitgeleend aan RKC, vervangt de geblesseerde Sebastiaan Bornauw.  Lees verder »

Trebel werkt hard aan revalidatie

Trebel werkt hard aan revalidatie

BLESSURES Frank Vercauteren rekent op Adrien Trebel en hoopt hem na de interlandbreak te kunnen recupereren. Alleen valt het af te wachten of dat haalbaar is. Ondertussen werkt de Fransman wel hard aan zijn revalidatie. Elke dag is hij te vinden bij Move to Cure.  Lees verder »

Chadli meldt zich in Tubeke

Chadli meldt zich in Tubeke

ANDERE Even waren er twijfels of Nacer Chadli de interlands met de Rode Duivels zou halen. Vrijdag moest hij vervangen worden met last aan de kuit. Maar een weekend rust heeft deugd gedaan en Chadli meldt zich vandaag gewoon aan in Tubeke bij de nationale ploeg.  Lees verder »

 11-11-2019 
 09-11-2019 

Buitenland stuurde scouts naar Zulte Waregem

Buitenland stuurde scouts naar Zulte Waregem

WEDSTRIJDEN De wedstrijd van gisterenavond in Zulte Waregem werd bijgewoond door heel wat scouts van topclubs in Europa. Verschaeren en Sambi Lokonga staan hoog op de verlanglijstjes van verschillende clubs, maar Anderlecht wil hen volgens Het Laatste Nieuws zelfs niet laten gaan voor een monsterbod. Lees verder »

Zulj excuseerde zich meteen bij Vercauteren

Zulj excuseerde zich meteen bij Vercauteren

INTERVIEWS Peter Zulj stond amper twee minuten op het veld toen hij domweg de bal in de voeten van Larin speelde met de 1-1 tot gevolg. Enkele minuten later leverde hij wel de assist voor het winnende doelpunt van Kemar Roofe. Meteen na affluiten ging de Oostenrijker zich excuseren bij coach Frank Vercauteren.  Lees verder »

Winterstage wellicht opnieuw in Pinatar

Winterstage wellicht opnieuw in Pinatar

ANDERE Van 5 tot 12 januari trekt RSC Anderlecht op winterstage. Dat zal waarschijnlijk opnieuw richting Murcia zijn. Paars-wit was vorig jaar ook op stage in San Pedro del Pinatar en ook nu ligt die bestemming opnieuw op tafel met de meeste voorkeursstemmen.  Lees verder »

 08-11-2019 

Zulj van antiheld naar held

Zulj van antiheld naar held

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft opnieuw een mooie stap naar boven gezet. Aan de Gaverbeek voetbalde het ver van geweldig, maar het pakte wel drie broodnodige punten. Invaller Peter Zulj leek op weg om de antiheld van de avond te worden, maar in de slotfase zorgde hij met een subtiele assist alsnog voor de 1-2. Lees verder »

Cobbaut wordt Rode Duivel

Cobbaut wordt Rode Duivel

ANDERE Deze middag rond 12u maakte bondscoach Martinez de selectie van Rode Duivels bekend voor de wedstrijden tegen Rusland (16 november) en Cyprus (19 november). Anderlecht levert 4 spelers mét nieuwkomer Cobbaut. Lees verder »

Roofe: "Stomverbaasd dat Kompany mij kende"

Roofe:

INTERVIEWS Kemar Roofe zit aan vier treffers in zes wedstrijden. Hij kwam destijds aan bij RSC Anderlecht met een enkelblessure, maar nu lijkt hij vertrokken. Roofe geeft toe dat hij zonder Vincent Kompany nooit naar Anderlecht zou zijn gekomen: "Zonder Vincent had ik nooit getekend". Lees verder »

Sleutelwedstrijd

Sleutelwedstrijd

INTERVIEWS - ANDERE Vanavond tegen Zulte-Waregem is dé wedstrijd voor RSC Anderlecht van aansluiten of achterop blijven. Dat geeft ook coach Frank Vercauteren toe. Bovendien zou een overwinning een serieuze opsteker zijn om met een positief gevoel de interlandbreak in te gaan.  Lees verder »

Dimata krijgt loon verder uitbetaald

Dimata krijgt loon verder uitbetaald

BLESSURES - ANDERE Landry Dimata wordt dit seizoen niet meer verwacht op een voetbalveld. De spits is al langer dan zes maand out en dan mag RSC Anderlecht hem in principe op de ziekenkas zetten. Maar de club doet dat niet en betaalt zijn loon gewoon verder uit. Een mooi gebaar van paars-wit. Lees verder »

 07-11-2019 

U21 naar kwartfinale na ruime zege

U21 naar kwartfinale na ruime zege

JEUGD De U21 hebben zich vanavond vlot geplaat voor de kwartfinale van de Beker van België. Op het veld van KV Mechelen won het met 1-4. Antoine Colassin (foto), Francis Amuzu en Anouar Ait El Hadj scoorden voor Anderlecht. Tussenin viel nog een own-goal. Lees verder »

Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht trekt morgen naar Zulte Waregem voor de eerste wedstrijd van de veertiende speeldag. Frank Vercauteren maakte vanavond een selectie van twintig spelers bekend voor dit duel. Siebel Dewaele is onzeker, maar zit wel in de kern. Jeremy Doku is er niet bij. Lees verder »

Anderlecht licht optie Albert Sambi Lokonga

Anderlecht licht optie Albert Sambi Lokonga

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft de optie gelicht in het contract van Albert Sambi Lokonga. Een verbintenis voor meerdere jaren is er nog niet, maar de club laat weten daarover in alle rust verder te onderhandelen. Door het lichten van de optie is Lokonga verbonden aan paars-wit tot het einde van volgend seizoen.  Lees verder »

"Spijtig voor Belgisch voetbal"

INTERVIEWS Frank Vercauteren kreeg deze middag opvallend veel vragen over het penaly-debacle bij Club Brugge gisteren tijdens de Champions League wedstrijd tegen PSG. Bij RSC Anderlecht zijn er twee spelers aangeduid om de strafschoppen te nemen.  Lees verder »

Dewaele hoogst onzeker voor morgen

Dewaele hoogst onzeker voor morgen

BLESSURES Frank Vercauteren zal voor de partij van morgen tegen Zulte Waregem geen geblesseerde spelers recupereren. Dat vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Integendeel: mogelijk raakt ook Sieben Dewaele (foto) niet op tijd fit. Lees verder »

 06-11-2019 

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht kreeg vandaag zijn zoveelste boete voor rookbommen in het sfeervak. De feiten dateren van 20 oktober 2019 tijdens de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Na de 3-1 van Kemar Roofe ging er een witte rookbom af in tribune vier. De feiten hadden wel geen invloed op de wedstrijd.  Lees verder »

Twee of drie wintertransfers

Twee of drie wintertransfers

TRANSFERS We zijn nog op ongeveer twee maand van de wintermercato, maar RSC Anderlecht heeft zijn huiswerk al gemaakt. Volgens Het Nieuwsblad wil de club twee of drie spelers bijhalen in januari. Gezien de financiële situatie moeten er ook enkele spelers verkocht worden, al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Lees verder »

 05-11-2019 

RSC Anderlecht opnieuw gelinkt aan Akgun

RSC Anderlecht opnieuw gelinkt aan Akgun

TRANSFERS - ANDERE De wintermercato komt dichterbij, dus ook de geruchten over eventuele transfers steken weer de kop op. Zo wordt Yunus Akgün opnieuw gelinkt aan RSC Anderlecht volgens Turkse media. Het is niet de eerste keer dat club en speler aan mekaar gelinkt worden, maar tot een transfer is het dusver nog niet gekomen.  Lees verder »

Christiansen: "Roofe zal er nog twintig maken"

Christiansen:

INTERVIEWS Kemar Roofe zit aan vier goals in vier wedstrijden. De spits was eerste keuze van Vincent Kompany want Roofe bezat de kwaliteiten die Kompany wilde. Thomas Christiansen, trainer van Union, werkte met Roofe bij Leeds en hij noemt hem "een complete spits die nog twintig goals zal maken". Lees verder »

Zulj ondermaats tegen Union

Zulj ondermaats tegen Union

WEDSTRIJDEN - ANDERE Gisteren was er een oefenwedstrijd tegen 1B-club Union op Neerpede. Vooral spelers die weinig aan spelen toekomen stonden aan de aftrap. Zou stond Thomas Didillon in doel. Paars-wit verloor met 1-3 maar vooral Peter Zulj viel zwaar door de mand volgens Het Nieuwsblad.  Lees verder »

Documentaire over Vincent Kompany in de maak

Documentaire over Vincent Kompany in de maak

ANDERE Sinds enkele weken volgt er een cameraploeg Vincent Kompany tijdens zijn doen en laten. Elke beweging wordt gevolgd en daar zijn geen restricties rond. Er wordt gefilmd in de kleedkamer, op de bus, het trainingsveld en de revalidatieruimte. Echt alles wordt in beeld gebracht.  Lees verder »

Visser fluit Zulte-Waregem - Anderlecht op gang

Visser fluit Zulte-Waregem - Anderlecht op gang

ANDERE Vrijdag staat de laatste wedstrijd voor de interlandbreak op het programma voor RSC Anderlecht. Het verplaatst zich voor deze wedstrijd naar het Regenboogstadion. Lawrence Visser fluit de wedstrijd op gang om 20.30 uur. Bijgestaan door lijnrechters Thibaut Nijssen en Karel De Rocker. Lees verder »

 04-11-2019 

Twee juiste ingrepen van de VAR

Twee juiste ingrepen van de VAR

WEDSTRIJDEN De Professional Refereeing Department heeft uitleg gegeven bij de VAR-beslissingen tijdens Anderlecht - Gent en Anderlecht - Cercle Brugge. Zowel bij de strafschop voor Gent als het afgekeurde doelpunt van Cercle kwam hij correct tussen. Lees verder »

Opinie: offside, een kwestie van interpretatie?

Opinie: offside, een kwestie van interpretatie?

OPINIES Balen was het donderdagavond, toen de Gentse verdediger Plastun in de allerlaatste seconden van de toegevoegde tijd de 3-3 gelijkmaker scoorde voor zijn team. Dubbel balen was het achteraf, toen uit de tv-beelden bleek dat er wellicht buitenspel voorafging aan dat doelpunt. Lees verder »

Grieks international gelinkt aan Anderlecht

Grieks international gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Griekse website Sportime meldt dat Anderlecht één van de clubs is die interesse heeft voor Dimitrios Lemnios. Dat is een 21-jarige rechtsbuiten van PAOK Saloniki. Tijdens de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden in oktober stond hij telkens in de basis. Lees verder »

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht Play-Off 1?

WEBSITE De reguliere competitie is bijna halfweg en Anderlecht staat momenteel op de elfde plaats. Tussen Anderlecht en de Play-Off 1-plaatsen gaapt een kloof van vijf punten. In de media is al uitvoerig gespeculeerd of Anderlecht Play-Off 1 zal halen. Maar wat denkt u? Lees verder »

 03-11-2019 

Vercauteren: "Vijftien tot twintig minuten perfect"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren maakte na de partij tegen Cercle Brugge een eerlijke analyse. "Twintig minuten speelden we heel goed, daarna was alles mogelijk. De pessimisten zullen zeggen dat we ontsnapt zijn. De optimisten zullen zeggen dat we heel wat kansen creëerden", zo vatte hij de wedstrijd correct samen. Lees verder »

Blessure Dewaele lijkt niet zo erg

Blessure Dewaele lijkt niet zo erg

BLESSURES Tien minuten voor de rust viel Sieben Dewaele met een blessure. Het jeugdproduct van paars-wit kermde van de pijn en het leek ernstig, maar tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd vertelde coach Frank Vercauteren dat het op het eerste zicht lijkt mee te vallen. Lees verder »

Erg moeizame zege tegen Cercle

Erg moeizame zege tegen Cercle

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een broodnodige zege behaald tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat Cercle Brugge. Het liep snel 2-0 uit, maar na een tegentreffer van Cercle bleef het beven tot het eindsignaal, zeker toen Cercle-aanvaller Foster onbegrijpelijk naast doel kopte. Lees verder »

 02-11-2019 
 01-11-2019 

Cobbaut: "Kompany had me nog gewaarschuwd"

Cobbaut:

INTERVIEWS Een stomme bal tegen de arm van Elias Cobbaut luidde de de ommekeer in voor AA Gent. Geen intentioneel hands, maar ook ongewild een bal tegen de arm is sinds dit seizoen fout. "Zodra de scheidsrechter het spel stillegde, wist ik hoe laat het was", aldus Cobbaut na de wedstrijd. Lees verder »