Archieven

 31-08-2021 

Verbeke: "Club stabieler en gezonder gemaakt"

Verbeke:

INTERVIEWS In een bericht op Instagram Stories heeft Peter Verbeke een korte beschouwing gemaakt over de transferzomer die hij achter de rug heeft. "Het is niet gemakkelijk om een volledige nieuwe ploeg te bouwen in deze context, maar ik denk dat we iets hebben om op te bouwen voor de toekomst", zo zegt hij. Lees verder »

Officieel: Adzic tekent bij Zwolle

Officieel: Adzic tekent bij Zwolle

TRANSFERS Kort nadat zijn contract bij Anderlecht werd ontbonden, heeft Luka Adzic een overeenkomst getekend bij PEC Zwolle. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. "Ik ben fit, enthousiast en hongerig naar goals", zegt hij in een eerste reactie. Lees verder »

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

Officieel: Nkaka naar Waasland-Beveren

ANDERE Het nieuws deed al een tijdje de ronde en is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht, Aristote Nkaka speelt dit seizoen op huurbasis bij Waasland-Beveren. Ook zijn huidige passage bij paars-wit bestaat vooral uit uitleenbeurten.  Lees verder »

Kalulika ruilt RSC Anderlecht voor KV Mechelen

Kalulika ruilt RSC Anderlecht voor KV Mechelen

JEUGD - TRANSFERS Chris Kalulika was einde contract bij RSC Anderlecht waar hij actief was sinds 2015. Kalulika begon zijn paars-witte jaren bij de U14 om door te groeien tot de beloften. Maar nu kwam hij niet meer in de plannen voor. Hij tekende bij KV Mechelen een contract voor twee jaar met nog een optie voor 1 jaar. Lees verder »

Leegloop tijdens interlandbreak

Leegloop tijdens interlandbreak

ANDERE Trainen op automatismen zal er voor Vincent Kompany amper inzitten in de komende dagen. Van de A-kern werden maar liefst 18 spelers opgeroepen voor hun nationale ploeg. Murillo maakt de verre reis naar Panama en ook nieuwkomer Kouamé werd opgeroepen voor Ivoorkust. Lees verder »

Jeugdteams blijven foutloos

Jeugdteams blijven foutloos

JEUGD De Anderlechtse jeugdploegen blijven foutloos in de competitie. Na de overwinningen tegen KV Mechelen, ging nu ook Charleroi voor de bijl, al moeten de U13 later nog aan de slag.  Lees verder »

Peeters genoemd bij Anderlecht

Peeters genoemd bij Anderlecht

TRANSFERS Het zou een serieuze verrassing zijn en het zal heel wat vragen oproepen bij de fans. We tekenen dus zelf heel wat voorbehoud aan bij dit bericht, maar brengen het toch: volgens Het Nieuwsblad valt bij Anderlecht de naam van Eupen-speler Stef Peeters als mogelijke versterking Lees verder »

 30-08-2021 

Nkaka op weg naar Waasland-Beveren

Nkaka op weg naar Waasland-Beveren

TRANSFERS Ook voor Aristote Nkaka is er een oplossing in de maak. Het Nieuwsblad schrijft dat Anderlecht de middenvelder zal verhuren aan Waasland-Beveren. Bij Anderlecht heeft hij sinds zijn komst twee jaar geleden nooit in de plannen gepast. Lees verder »

Adzic op weg naar Zwolle

Adzic op weg naar Zwolle

TRANSFERS Het lijkt erop dat Anderlecht een oplossing beet heeft voor Luka Adzic. De Servische winger, die bij Anderlecht momenteel traint met de B-kern, zou volgens de Nederlandse krant De Stentor de overstap maken naar PEC Zwolle. Lees verder »

Manager Bundu: "In gesprek met meerdere clubs"

Manager Bundu:

TRANSFERS De kans is reëel dat Mustapha Bundu voor het sluiten van de transfermarkt morgenavond Anderlecht nog verlaat. Dat zegt zijn manager John Sivebaek in de Deense krant Tipsbladet. "We werken aan verschillende opties. De kans is groot dat Bundu van club verandert, maar ik sluit niet uit dat hij toch blijft." Lees verder »

Monticelli wekt interesse van buitenlandse clubs

Monticelli wekt interesse van buitenlandse clubs

JEUGD Verschillende buitenlandse clubs houden Luca Monticelli in de gaten. De 16-jarige aanvaller wordt gescout door clubs als AS Roma, Atalanta en Bayer Leverkusen. In mei vorig jaar tekende Monticelli, die een jaar eerder was overkomen van Standard, een eerste profcontract bij Anderlecht. Lees verder »

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

Trebel opnieuw gelinkt aan AA Gent

TRANSFERS - ANDERE Adrien Trebel is in het verleden al eens gelinkt aan een transfer naar AA Gent, ook nu duikt dat nieuws opnieuw op. De Fransman zou er gespot geweest zijn tijdens een wedstrijd van de beloften. Trebel zijn loon vormt wel een probleem zoals in het verleden al vaker gebleken is. Lees verder »

Cobbaut houdt de nul bij debuut

Cobbaut houdt de nul bij debuut

WEDSTRIJDEN Amper een dag na de officiële bekendmaking van zijn transfer naar Parma speelde Elias Cobbaut al mee met zijn nieuwe club. En het werd een mooi debuut: Cobbaut speelde de hele wedstrijd, hield mee de nul en Parma won met 1-0 tegen Benevento. Lees verder »

 29-08-2021 

Anderlecht delft onderspit in slotfase

Anderlecht delft onderspit in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 verloren in Genk. Het doelpunt viel laat in de tweede helft. Anderlecht had nochtans een punt verdiend. Het speelde op het eerste half uur na goed mee en via Harwood-Bellis trof het tweemaal het doelhout. Maar Paars-wit was offensief niet doortastend genoeg om de Genkse defensie te verschalken.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18.30 uur moet Anderlecht de rug rechten na de pijnlijke Europese uitschakeling van donderdag. Iedereen verwacht een reactie tussen de lijnen van de spelers én de coach. Het is uitkijken welke elf die laatste tussen de lijnen brengt? Betaalt er iemand het gelach voor de wanprestatie tegen Vitesse? Lees verder »


 28-08-2021 

Officieel: Nonge Boende is een Juventus-speler

Officieel: Nonge Boende is een Juventus-speler

JEUGD - TRANSFERS Joseph Nonge Boende mag zich eindelijk officieel een spelers van Juventus noemen. Op Instagram postte hij vanavond een foto van het moment dat hij zijn contract tekent. "Het wachten is eindelijk voorbij", schrijft hij. Half juli raakte al bekend dat de 16-jarige middenvelder Anderlecht zou ruilen voor Juventus. Lees verder »

Selectie: eerste keer Kouamé

Selectie: eerste keer Kouamé

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Racing Genk. Nieuwkomer Christian Kouamé is er voor het eerst bij. Mohammed Dauda, donderdag tegen Vitesse nog invaller, moet zich niet melden. Lees verder »

Dames verpletteren Charleroi

Dames verpletteren Charleroi

DAMES Na de onverwachte uitschakeling voor de Champions League heeft de Damesploeg van Anderlecht vandaag laten zien dat het gebrand is om een nieuwe titel te veroveren. Charleroi werd met 7-0 huiswaarts gestuurd. Lees verder »

City onthult standbeeld Kompany

City onthult standbeeld Kompany

ANDERE Manchester City onthulde het standbeeld van Vincent Kompany, een beeld van 4,3 meter hoog en 900 kg zwaar. Het is gemaakt uit duizenden stukken gegalvaniseerd staal door beeldhouwer Andy Scott. Als de duisternis valt wordt het verlicht met blauwe kleuren.  Lees verder »

Verbeke moet tien speler zien te slijten

Verbeke moet tien speler zien te slijten

ANDERE Het zijn nog enkele drukke dagen voor Head of Sports Peter Verbeke. Hij heeft nog een viertal dagen om tien spelers van de loonlijst te halen. Te beginnen met grootverdiener Adrien Trebel. Elke mercato mag hij vertrekken om dan uiteindelijk toch in Brussel te blijven. Lees verder »

 27-08-2021 

Delcroix: van 'weken out' tot 'operatie dreigt'

Delcroix: van 'weken out' tot 'operatie dreigt'

BLESSURES Uiteenlopende verhalen lezen we vanavond in de kranten over de knieblessure van Hannes Delcroix. Het Nieuwsblad meldt dat hij wellicht een meniscusblessure heeft opgelopen en enkele weken out is. Het Laatste Nieuws van zijn kant weet dat de verdediger 'meer dan waarschijnlijk' geopereerd moet worden. Lees verder »

Kompany: "De knop omdraaien"

Kompany:

INTERVIEWS Het Europees avontuur zit erop, iedereen verwachtte meer, maar RSC Anderlecht liet het afweten. Vincent Kompany is ontgoocheld maar blikt al vooruit. De exit in Europa is de "korte termijn" volgens de coach, nu de knop omdraaien naar de "lange termijn". Lees verder »

Verschaeren eerst met U21 tegen Turkije

Verschaeren eerst met U21 tegen Turkije

JEUGD Voor hij zich meldt bij de Rode Duivels van Roberto Martinez, zal Yari Verschaeren eerst met de jonge Duivels een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije spelen. Bondscoach Jacky Mathijsen riep ook nog vier andere spelers van Anderlecht op. Lees verder »

Delcroix onzeker voor Genk en Duivels

Delcroix onzeker voor Genk en Duivels

BLESSURES Het is afwachten of Hannes Delcroix fit raakt voor de wedstrijden van zondag tegen Racing Genk en nadien van de Rode Duivels. De verdediger voelde woendagavond tijdens de training iets in zijn linkerknie. Het is gelukkig wel de andere knie dan deze waardoor hij vorig seizoen drie maanden aan de kant stond. Lees verder »

Zirkzee boos naar de kant

Zirkzee boos naar de kant

INTERVIEWS - ANDERE Joshua Zirkzee was allerminst tevreden toen hij twintig minuten voor tijd vervangen werd. Tot zijn vervanging had ook hij het verschil niet kunnen maken voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany panikeert in ieder geval niet. Lees verder »

 26-08-2021 

Vuurwerk houdt spelers wakker

Vuurwerk houdt spelers wakker

ANDERE Terwijl men in Arnhem vreest voor rellen vanavond zijn het wel de supporters van Vitesse die letterlijk de lont in het kruidvat hebben gestoken. De spelers van Anderlecht werden in hun hotel om 3u00 vannacht namelijk gewekt door luid vuurwerk. Lees verder »

Kompany: "Voelt als een bekerwedstrijd"

Kompany:

INTERVIEWS De opdracht is simpel voor vanavond: winst, niet meer of niet minder. Vincent Kompany rekent daarvoor alvast op zijn meer geroutineerde spelers. Aan de kwalificatie hangt ook een financiële boost al is de coach daar niet zo mee bezig, voor hem is het sportieve van belang. Lees verder »

Vitesse rekent op Openda

Vitesse rekent op Openda

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht is erop gebrandt om verder te gaan in de Conference League maar dat is ook tegenstander Vitesse. Zij rekenen vooral op Loïs Openda (ex-Club Brugge) om paars-wit pijn te doen en de volgende ronde veilig te stellen.  Lees verder »

Kompany: "Penalylijstje is klaar"

Kompany:

INTERVIEWS De heenwedstrijd tussen RSC Anderlecht en Vitesse in het Lotto Park eindigde op een 3-3 gelijkspel, in de slotminuten trapte Lior Refaelov nog een penalty lijst. De kans bestaat dat het vanavond in Arnhem tot strapschoppen komt, Vincent Kompany heeft in ieder geval zijn lijstje al klaar.  Lees verder »


 25-08-2021 

Arnhem vreest geweld rond Vitesse - Anderlecht

Arnhem vreest geweld rond Vitesse - Anderlecht

ANDERE De gemeente Arnhem vreest dat Anderlecht-supporters morgen amok zullen maken in de marge van de wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht. De gemeente zegt dat de politie zou beschikken over 'sterke aanwijzingen dat de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen.' Lees verder »

Colassin in gesprek met OH Leuven

Colassin in gesprek met OH Leuven

TRANSFERS Ook voor Antoine Colassin lijkt een oplossing in de maak. Het Waalse Walfoot schrijft dat de spits aan het onderhandelen is met OH Leuven. De clubs hebben al een akkoord over een definitieve transfer ter waarde van 1,5 miljoen euro. Lees verder »

Dewaele naar 1B-club Deinze?

Dewaele naar 1B-club Deinze?

TRANSFERS Volgens Voetbalkrant toont Deinze interesse in Sieben Dewaele. De club uit 1B zou de middenvelder van Anderlecht willen huren. Deinze wil het loon van Dewaele niet overnemen, maar Anderlecht wel een huursom betalen. Lees verder »

 24-08-2021 

Cobbaut op weg naar Serie B

Cobbaut op weg naar Serie B

TRANSFERS Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Elias Cobbaut. Het Laatste Nieuws en Sudpresse schrijven dat de verdediger op weg is naar Parma. Zonder onverwachte omstandigheden zal de club van Gianluigi Buffon Cobbaut huren met aankoopoptie. Lees verder »

Bouchouari schenkt U21 meteen een driepunter (video)

Bouchouari schenkt U21 meteen een driepunter (video)

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen. De paars-witte jongeren haalden het bij Cercle Brugge met 1-2. Lucas Stassin opende de score vlak voor de rust. Cercle maakte nadien gelijk via een penalty, maar Mohamed Bouchouari (foto) zorgde voor het winnende doelpunt. Lees verder »

 23-08-2021 

Toch zorgen over uitblijven kapitaalsverhoging

Toch zorgen over uitblijven kapitaalsverhoging

ANDERE Recent sprak aandeelhouder Etienne Davignon over het voorlopige uitblijven van de geplande kapitaalsverhoging bij Anderlecht. Door de verkoop van Doku en Sambi Lokonga was die niet meer broodnodig op korte termijn. Maar de kapitaalsverhoging kan niet eeuwig op de lange baan worden geschoven. Lees verder »

Kouamé niet speelgerechtigd tegen Vitesse

Kouamé niet speelgerechtigd tegen Vitesse

WEDSTRIJDEN Christian Kouamé is fit en klaar om te spelen, alleen zal hij nog niet kunnen aantreden komende donderdag in Arnhem. De Ivoriaan is immers nog niet speelgerechtigd voor de terugwedstrijd in de Conference League of er moet een achterpoortje gevonden worden in het UEFA-reglement. Lees verder »

City onthult zaterdag standbeeld Kompany

City onthult zaterdag standbeeld Kompany

INTERVIEWS Toen Vincent Kompany twee jaar geleden de deur van Manchester City achter zich dichttrok, vertelde de club al dat hij nog een standbeeld zou krijgen. Zaterdag is het zover, samen met Kompany worden nog twee iconen vereeuwigd: David Silva en Sergio Agüero. Lees verder »


 22-08-2021 

Wellenreuther en Willem II tonen hoe het moet

Wellenreuther en Willem II tonen hoe het moet

ANDERE Timon Wellenreuther stond onder de lat bij Willem II en klopte met zijn team Anderlechts tegenstander in de Conference League, Vitesse. Het werd 0-3. Vitesse liet echter een aantal basisspelers op de bank starten met het oog op de match van donderdag.  Lees verder »

Ook andere jeugdploegen winnen

Ook andere jeugdploegen winnen

JEUGD De competitie is eveneens gestart voor de meeste jeugdploegen. Na een lange onderbreking door covid en de zomerstop, kwam er eindelijk weer eens een bezoekend team naar Neerpede. Mechelen was de eerste tegenstander en verloor 3 keer tegen Anderlecht Lees verder »

U11 winnen VOGIDO toernooi

U11 winnen VOGIDO toernooi

JEUGD De U11 van RSCA hebben het VOGIDO toernooi in Enschede gewonnen. De paars witte jongelingen klopten Bayer Leverkusen met maar liefst 5-0 in de finale. Proficiat aan de ketjes van Jeroen Chantrain, Sergio Leite Figueira en Antonio Scibetta. Lees verder »

 21-08-2021 
 20-08-2021 

Officieel: Miazga naar Alaves

Officieel: Miazga naar Alaves

TRANSFERS Matt Miazga heeft een nieuwe club gevonden. Dit seizoen zal hij door Chelsea verhuurd worden aan het Spaanse Alaves. Vorig seizoen speelde de Amerikaanse verdediger op huurbasis bij Anderlecht, maar omdat paars-wit Wesley Hoedt haalde, was er voor Miazga geen plaats meer. Lees verder »

'Anderlecht plant bod op Braziliaanse spits'

'Anderlecht plant bod op Braziliaanse spits'

TRANSFERS Vanuit Brazilië klinkt het dat Anderlecht verregaande interesse toont in Rafael Navarro, een 21-jarige aanvaller van Botafogo. Paars-wit zou hem een contractvoorstel voor drie jaar hebben gedaan. Navarro zou het voorstel gunstig genegen zijn. Ook een samenwerking met Vincent Kompany zou hem aanspreken. Lees verder »

Kompany prijst vechtersmentaliteit

Kompany prijst vechtersmentaliteit

INTERVIEWS Vincent Kompany kan uiteindelijk leven met het gelijkspel tegen Vitesse. Hij beseft dat de match in het voordeel van beide teams had kunnen kantelen. Kompany weet dat de prestatie niet perfect was en dat de ploeg meer moet leren om doelgerichter te zijn op de gevaarlijke momenten. Lees verder »


 19-08-2021 

Boetes dreigen na Europese wedstrijd

Boetes dreigen na Europese wedstrijd

WEDSTRIJDEN De Europese wedstrijd tegen Vitesse zat vol emoties en sommige supporters konden deze niet de baas. Vijf minuten voor affluiten werd vanuit de spionkop allerlei voorwerpen het veld opgegooid bij de vervanging van Darfaleu. En na de gemiste strafschop stond plots een toeschouwer op het veld. Lees verder »

Opstelling: Amuzu krijgt basisplaats

Opstelling: Amuzu krijgt basisplaats

WEDSTRIJDEN Eén verrassing heeft Vincent Kompany in zijn basiself voor de partij tegen Vitesse. Francis Amuzu krijgt de voorkeur op Yari Verschaeren. De overige namen zijn deze die werden verwacht. Joshua Zirkzee moet voor doelpunten zorgen tegen zijn landgenoten. Lees verder »

"De kansen zijn 50-50"

INTERVIEWS Alexander Büttner speelde in het verleden voor zowel Anderlecht als Vitesse Arnhem. Momenteel is hij aan de slag voor RKC Waalwijk. Maar wat denkt de ex-speler van beide clubs over het treffen van vanavond? La Dernière Heure deed een interview met hem en daarin klinkt het: "De kansen zijn 50-50. Vitesse gaat hoog druk komen zetten." Lees verder »

Resultaten van de U15 en U16

Resultaten van de U15 en U16

JEUGD De start van de competitie voor de jeugdploegen komt dichterbij. Dit weekend is het voor de meesten zover. De U15 en de U16 speelden daarom nog een oefenwedstrijd om get kanon scherp te stellen. En dat lukte aardig, aangezien er twee overwinningen werden geboekt, tegen respectievelijk Moeskroen en Deinze.  Lees verder »

RSCA Women nu tegen Osijek

RSCA Women nu tegen Osijek

DAMES De wedstrijd tussen Osijek en Breznica Pljevlja is uitgedraaid op een 5-0 pandoering voor Breznica. Dat betekent dat Osjiek de volgende tegenstander van RSCA Women wordt op weg naar de groepsfase van de Champions League. De wedstrijd wordt zaterdag om 21u gespeeld. Enkel winst volstaat om door te stoten naar de laaste voorronde. Lees verder »

 18-08-2021 

Selectie: Dauda erbij tegen Vitesse

Selectie: Dauda erbij tegen Vitesse

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 23 spelers bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Vitesse in de Conference League. De meest opvallende naam is die van Mohammed Dauda. De Ghanese spits zit voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Lees verder »

CL: RSCA Women voorbij Hasaya

CL: RSCA Women voorbij Hasaya

DAMES De eerste horde is genomen voor RSCA Women, dat door blessures, quarantaines en een aantal vertrokken speelsters verzwakt aan de aftrap kwam. Dat belette hen echter niet om het Armeense Hasaya naar huis te sturen met 3-0. Lees verder »

Fanshop morgen open om 16u30

Fanshop morgen open om 16u30

ANDERE De fanshop zal morgen voor de wedstrijd openen om 16u30 en weer sluiten om 19u30. Na de wedstrijd kan de shop bezocht worden vanaf het laatste fluitsignaal. De fanshop blijft daarna nog één uur open. Lees verder »

 17-08-2021 

'Kouamé komt morgen voor medische testen'

'Kouamé komt morgen voor medische testen'

TRANSFERS De deal lijkt in kannen en kruiken: verschillende Italiaanse journalisten melden dat er een akkoord is tussen Anderlecht en Fiorentina over de uitleenbeurt van Christian Kouamé. Morgen zou hij naar België komen voor medische testen. Binnen de 48 zou alles dan officieel worden. Lees verder »

Beloften verslaan Antwerp in oefenduel

Beloften verslaan Antwerp in oefenduel

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben gisterenavond een oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten van Antwerp met 4-2 gewonnen. Mohammed Yaya Guindo (foto) scoorde twee keer en Lucas Stassin een keer. Het vierde doelpunt was een own-goal. Lees verder »

Kouamé nog te duur

Kouamé nog te duur

TRANSFERS Een transfer van Christian Kouamé naar Anderlecht lijkt nog niet voor meteen. Het Nieuwsblad weet dat de 23-jarige spits van Fiorentina nog te duur is momenteel. Maar dat zo'n situatie snel kan veranderen, bewees het dossier van Joshua Zirkzee. Lees verder »

 16-08-2021 

Wellenreuther wellicht terug naar Willem II

Wellenreuther wellicht terug naar Willem II

TRANSFERS De kans is reëel dat Timon Wellenreuther terugkeer naar Willem II. De Tilburgse supporterswebsite Tilbo vernam in de entourage van de doelman dat Willem II openstaat voor de komst van de doelman. HLN-journalist Pieter-Jan Calcoen heeft intussen bevestiging gekregen dat het wellicht tot een uitleenbeurt komt. Lees verder »

Zirkzee en Delcroix: "Goed voor het vertrouwen"

Zirkzee en Delcroix:

INTERVIEWS Hannes Delcroix gaf na de wedstrijd meteen aan wat een grote spits Zirkzee wel niet is: "Hij scoort er twee en dat is goed voor het vertrouwen." Tenslotte zag de verdediger ook maturiteit om de wedstrijd over de streep te trekken. Zirkzee zelf is dan weer niet gefocust op een bepaald aantal doelpunten: "Ik wil er gewoon zoveel mogelijk scoren." Lees verder »

Kompany tevreden over de mentaliteit na de tegengoal

Kompany tevreden over de mentaliteit na de tegengoal

INTERVIEWS Vincent Kompany was tevreden met de overwinning tegen Cercle en gaf aan dat de mentaliteit goed zat na de vroege tegengoal. "De groep durfde te creëren en gevaarlijk te zijn, ondanks de druk." Maar volgens de coach staat de ploeg nog niet op punt: "Er blijven fouten optreden, maar we pakken wel een resultaat. Het spelsysteem is trouwens niet het belangrijkste, maar wel de kwaliteit op het veld." Lees verder »

RSCA Women trekken naar Kroatië voor CL

RSCA Women trekken naar Kroatië voor CL

DAMES Met een overwinning in een vriendschappelijke wedstrijd (1-4 tegen Excelsior Rotterdam) in de benen, trekt het team van RSCA Women naar Kroatië in kader van de eerste ronde voor de Women's Champions League. De wedstrijd in groep 3 gaat door op 18 augustus om 15u in Osijek tegen het Armeense Hayasa. Bij winst, mogen de dames zich opmaken voor de tweede ronde en spelen ze tegen de winnaar van Osijek - Breznica Pljevlja. Lees verder »

Ook Vitesse wint in de competitie

Ook Vitesse wint in de competitie

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vitesse Arnhem heeft, net zoals Anderlecht, een goeie generale repetitie gehouden voor het Europese treffen. Vitesse klopte PEC Zwolle met 0-1. Frederiksen scoorde de enige goal uit de wedstrijd na 20 minuten. Het gaat om zijn eerste goal uit de competitie. 

Openda zal Anderlecht in ieder geval niet moeten vrezen. Hij is geschorst voor de heenwedstrijd. Bazoer viel dan weer geblesseerd uit en hij is erg onzeker voor de match van donderdag. 

Vitesse kwam met deze opstelling voor de dag tegen Zwolle: Schubert, Openda, Tronstad, Bazoer (39' Cornelisse), Frederiksen (67' Darfalou), Oroz, Hajek, Gboho (67' Buitink), Bero, Wittek (86' Yapi), Manhoef (67' Dasa)
Reserven: Van Houwen, Van Haveren, Dasa, Darfalou, Von Moos, Domgjoni, Yapi, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman Lees verder »

Vlap maakt debuut bij Twente

Vlap maakt debuut bij Twente

WEDSTRIJDEN - ANDERE Michel Vlap heeft zijn debuut gemaakt met FC Twente. Vlap viel in na 67 minuten, maar kon de nederlaag tegen Fortuna Sittard niet afwenden. Twente kwam nochtans op voorsprong in de eerste helft, maar incasseerde twee goals in de tweede helft. Lees verder »

 15-08-2021 

Zirkzee zet vroege achterstand om in zege

Zirkzee zet vroege achterstand om in zege

WEDSTRIJDEN Joshua Zirkzee heeft zijn eerste doelpunten voor Anderlecht gescoord. Paars-wit kwam al heel snel op achterstand, maar nog voor de rust vond Zirkzee tweemaal de weg naar het doel. Cercle speelde moedig en probeerde na rust op gelijke hoogte te komen, maar Anderlecht hield stand. Uiteindelijk kreeg het de meeste en de beste kansen na rust, maar Didillon gunde vooral Amuzu de 1-3 niet. Lees verder »

 14-08-2021 

Selectie: de verwachte namen tegen Cercle

Selectie: de verwachte namen tegen Cercle

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany rekent voor de partij van morgen tegen Cercle Brugge op de vertrouwde spelersgroep. In vergelijking met de wedstrijd van donderdag tegen Laçi keert Joshua Zirkzee terug in de kern. Mustapha Bundu en jongeren Zeno Debast en Mario Stroeykens vallen af. Lees verder »

Miazga zo goed als zeker naar Alaves

Miazga zo goed als zeker naar Alaves

TRANSFERS Matt Miazga heeft een nieuwe club gevonden. Na een jaartje Anderlecht zal Chelsea hem nu verhuren aan Alaves. Dat schrijft journalist en transferspecialist Fabrizio Romano op Twitter. Alaves eindigde vorig seizoen zestiende in de Spaanse hoogste klasse. Lees verder »

 13-08-2021 

Uitstel Anderlecht-Gent komt dichterbij

Uitstel Anderlecht-Gent komt dichterbij

INTERVIEWS AA Gent opperde eerder deze week al dat indien ze naar de volgende ronde van de Conference League gingen, uitstel van de wedstrijd tegen RSC Anderlecht tot de mogelijkheden behoorde. Beide teams plaatsten zich en ook Vincent Kompany sprak gisteren zijn voorkeur uit voor uitstel. Lees verder »

"Welkom thuis Oli"

ANDERE Een opgemerkte gast gisteren in het Lotto Park, Olivier Deschacht maakte er voor het eerst weer zijn opwachting sinds hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing. Deschacht was er als analist voor Play Sports maar dat belette RSC Anderlecht niet om hem "welkom thuis" te heten.  Lees verder »

Nog geen schorsing voor Olsson

Nog geen schorsing voor Olsson

ANDERE Kristoffer Olsson kreeg gisteren zijn tweede gele kaart, in twee wedstrijden, onder de neus geduwd. De volgende ronde is hij wel nog inzetbaar, het is pas vanaf drie gele kaarten dat er een schorsing aan te pas komt.  Lees verder »

 12-08-2021 

Anderlecht in Play-off ronde tegen Vitesse

Anderlecht in Play-off ronde tegen Vitesse

ANDERE Het Nederlandse Vitesse wordt de volgende tegenstander van Anderlecht in de Conference League. Na een 2-2 gelijkspel in Arnhem, won het vanavond met 1-2 in Dundalk (Ierland). De Nederlanders konden met flink wat moeite de voorsprong verdedigen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Laçi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Laçi

WEDSTRIJDEN Een formaliteit. Meer mag de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tegen Laçi straks niet zijn. Deze partij is de ideale kans om enkele jongens speelkansen te gunnen én het publiek te vermaken met een ruime score. Lees verder »

Anderlecht - Laçi te bekijken op rsca.be

Anderlecht - Laçi te bekijken op rsca.be

WEDSTRIJDEN Wie geen ticket heeft om de wedstrijd te bekijken in het Lotto Park, kan de terugwedstrijd van de derde voorronde in de Conference League tegen Laçi straks rechtstreeks bekijken via de website van Anderlecht. De wedstrijd begint om 20 uur, de uitzending een kwartier vroeger. Lees verder »

Wat met Cobbaut?

Wat met Cobbaut?

ANDERE Ook vanavond is er geen plaats voor Elias Cobbaut in de selectie. De verdediger zit al even op een zijspoor bij RSC Anderlecht. Momenteel vertoeft hij nog niet in de B-kern maar verder dan trainen met de A-kern geraakt hij ook niet.  Lees verder »

Olsson: "The only way is up"

Olsson:

INTERVIEWS Zoals verwacht maakt Joshua Zirkzee geen deel uit van de selectie wel opnieuw van de partij is Kristoffer Olsson. In de heenmatch liet hij zich opmerken en hij is van plan om dat vanavond opnieuw te doen. De aanpassing verloopt vlot mede dankzij Isaac Kiese Thelin. Lees verder »

 11-08-2021 

Selectie: Geen Zirkzee tegen Laçi

Selectie: Geen Zirkzee tegen Laçi

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt morgenavond thuis tegen het Albanese Laçi. De Nederlandse aanwinst Joshua Zirkzee zit zoals voorspeld niet in de selectie. De aanvaller wordt vermoedelijk uit voorzorg gespaard. Anderlecht won vorige week met 0-3 in Albanië. Lees verder »

U17 winnen ruim van PSG

U17 winnen ruim van PSG

JEUGD In de vooravond speelden de U17 van Anderlecht tegen PSG. De wedstrijd werd ruim met 5-2 gewonnen en kort voor tijd stond het zelfs 5-0. De match was te bekijken op televisie en online via de website van Anderlecht. Lees verder »

Kompany: "Voorzichtig zijn met Zirkzee"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany is niet van plan om risico's te nemen met zijn allernieuwste aanwinst Joshua Zirkzee. Dat benadrukte de coach nog eens deze middag op zijn persconferentie, de kans bestaat dus dat RSC Anderlecht morgen aan de aftrap komt zonder Zirkzee.  Lees verder »

Officieel: Makarenko definitief naar Hongarije

Officieel: Makarenko definitief naar Hongarije

TRANSFERS Head of Sports Peter Verbeke heeft opnieuw een overbodige speler van de hand weten doen. Yevhen Makarenko trekt naar het Hongaarse Fehérvar FC. Het gaat over een definitieve overgang. Makarenko kwam in 2018 over van KV Kortrijk naar RSC Anderlecht dat hem een seizoen later opnieuw uitleende aan de Kerels. Lees verder »

 10-08-2021 

U17 oefenen tegen PSG

U17 oefenen tegen PSG

JEUGD Morgen oefenen de U17 van Anderlecht tegen hun leeftijdsgenoten van PSG. De wedstrijd is live te bekijken via Play Sports Open, maar ook via de website van Anderlecht. Een mooie kans om de nieuwe generatie aan het werk te zien. Lees verder »

Europese wedstrijd uitverkocht

Europese wedstrijd uitverkocht

WEDSTRIJDEN Donderdag ontvangt RSC Anderlecht het Albanese KF Laçi in het Lotto Park voor hun tweede Europese wedstrijd. Alle tickets voor deze wedstrijd zijn de deur uit. Pas vanaf vrijdag kunnen volle stadions opnieuw.  Paars-wit won de heenwedstrijd met 0-3.  Lees verder »

Verhuur zonder aankoopoptie

Verhuur zonder aankoopoptie

TRANSFERS - ANDERE Het is wachten op de officiële aankondiging dat Michel Vlap komend seizoen voor het Nederlandse FC Twente speelt. De Nederlandse club hoopt in ieder geval om hem zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard al kunnen in te zetten..  Lees verder »

 09-08-2021 

Transfer Vlap morgen officieel?

Transfer Vlap morgen officieel?

TRANSFERS De huur van Michel Vlap aan Twente zit in de laatste fase. Naar alle verwachting volgt er morgen (dinsdag) een officiële aankondiging in de pers. In dat geval zal Vlap vanaf woensdag aansluiten bij de kern van de Nederlandse club.  Lees verder »

Blessure Zirkzee valt mee

Blessure Zirkzee valt mee

BLESSURES Joshua Zirkzee maakte een goede indruk bij zijn debuut in de basiself, maar iets voorbij het uur werd hij gewisseld met last aan de bil. Paniek is gelukkig niet nodig. "Het eerste wat ik hoor, is dat het niets ernstigs is", zegt coach Vincent Kompany. Lees verder »

 08-08-2021 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Seraing

Voorbeschouwing: Anderlecht - Seraing

WEDSTRIJDEN Vanavond neemt Anderlecht het op de derde speeldag van de nieuwe competitie thuis op tegen Seraing. De promovendus staat met drie op zes boven Anderlecht momenteel. Tijd om te tonen dat de zege tegen Laçi niet aan de zwakte van de tegenstander lag en een eerste competitiezege in negen wedstrijden te boeken. Lees verder »

 07-08-2021 
 06-08-2021 

Volgend jaar langere zomermercato

Volgend jaar langere zomermercato

ANDERE De zomermercato loopt tot 31 augustus, vorig jaar werd die gesplist door corona en vanaf volgend jaar wordt hij permanent verlengt tot 6 september. Vanaf 2022 zal de zomermercato dus officieel lopen van 15 juli tot en met 6 september. Ook de uitdoelpuntenregel wordt vanaf dit seizoen afgeschaft.  Lees verder »

Kompany: "Ik zie ook wat jullie zien"

Kompany:

INTERVIEWS Lior Refaelov startte de voorbije competitiewedstrijden op de bank, gisteren stond hij in de basis en had hij een voet in alle drie de goals. Twee assists en één goal. Meteen gaan er stemmen op om hem zondag tegen Seraing te laten starten. Vincent Kompany laat nog niet meteen in zijn kaarten kijken. Lees verder »

Shirtsponsor voor Europa gezocht

Shirtsponsor voor Europa gezocht

ANDERE RSC Anderlecht trad gisteren in Albanië aan zonder sponsor op de shirts. De deals met Candriam en DVV gelden immers alleen in België. Indien paars-wit zich kwalificeert voor een verder Europees avontuur wordt er misschien toch op zoek gegaan naar een sponsor voor Europa.  Lees verder »

 05-08-2021 

Vitesse en Dundalk spelen gelijk

Vitesse en Dundalk spelen gelijk

WEDSTRIJDEN Nog in de Conference League hebben Vitesse en Dundalk vanavond 2-2 gelijk gespeeld. De winnaar van dit duel neemt het in de volgende ronde op tegen Anderlecht (ervan uitgaand dat het de 0-3-bonus tegen Laçi niet meer weggeeft). Lees verder »

'Anderlecht doet Club-target Collado een aanbod'

'Anderlecht doet Club-target Collado een aanbod'

TRANSFERS Volgens berichten uit Spanje heeft Anderlecht zich gemengd in de strijd om Alex Collado. De vleugelaanvaller van Barcelona B wordt al enkele dagen erg nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Club Brugge. Nu zou ook paars-wit hem 'een erg interessant aanbod' gedaan hebben. En daardoor twijfelt hij nu. Lees verder »

Voorbeschouwing: Laçi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Laçi - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na twee jaar afwezigheid maakt Anderlecht vanavond zijn wederoptreden op het Europese toneel. De bühne bevindt zich in het nietige Albanië. Tegen KF Laçi, de nummer vier uit de Albanese competitie, mag paars-wit normaal geen enkel probleem kennen. Lees verder »

 04-08-2021 

Vlap morgen van Twente?

Vlap morgen van Twente?

TRANSFERS Op de websites van verschillende Nederlandse kranten lezen we vanavond dat de uitleenbeurt van Michel Vlap aan Twente aanstaande is. Vlap zou vandaag op bezoek geweest zijn bij Twente. Mogelijk is er morgen al witte rook. Lees verder »

Video: oude Anderlecht-liefde roest niet

Video: oude Anderlecht-liefde roest niet

ANDERE Een pakkend moment gisteren in de marge van de Europese wedstrijd tussen PSV en Midtjylland. Luc Nilis zag vanuit de tribune tv-analist Johan Boskamp, midden jaren '90 zijn coach bij Anderlecht, staan. Wat volgde was een intense knuffel. Lees verder »

Zirkzee krijgt rugnummer 23

Zirkzee krijgt rugnummer 23

ANDERE Of Joshua Zirkzee speelklaar geraakt voor de Europese wedstrijd van morgen is afwachten. Ondertussen kan je in de fanshop wel al zijn truitje bestellen. Zirkzee krijgt rugnummer 23 en die bedrukking krijg je voorlopig gratis in de fanshopLees verder »

Verbeke en Vlap niet mee naar Albanië

Verbeke en Vlap niet mee naar Albanië

ANDERE Head of Sports Peter Verbeke, stapt niet mee op het vliegtuig richting Albanië. Hij heeft het nog te druk met de verschillende transferdossiers, vooral de uitgaande. Ook niet mee op het vliegtuig is Michel Vlap, voor de Nederlander is niet meteen plaats in de plannen van Vincent Kompany. Lees verder »

Bellamy hoofdcoach in Albanië

Bellamy hoofdcoach in Albanië

ANDERE Niet Vincent Kompany maar Craig Bellamy staat op de ploeglijst als hoofdcoach voor de afreis naar Albanië. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Kompany zijn Pro License-trainersdiploma nog niet heeft. Ondertussen meldde hij zich wel al voor de cursus.  Lees verder »

 03-08-2021 

U18 onderuit tegen Overijse

U18 onderuit tegen Overijse

JEUGD De U18 hebben vanavond een oefenduel tegen het eerste elftal van Tempo Overijse verloren met 2-1. Paars-wit ging met een 0-1-voorsprong de rust in na een prachtig doelpunt van Krystian Borecki. Na de pauze ging de club uit de derde amateurklasse erop en erover. Lees verder »

Officieel: Zirkzee naar Anderlecht

Officieel: Zirkzee naar Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft de uitleenbeurt van Joshua Zirkzee afgerond. De 20-jarige spits uit Nederland komt voor één seizoen over van Bayern München. Paars-wit heeft geen aankoopoptie. "De komst van Zirkzee past in onze filosofie om jonge spelers te begeleiden in hun ontwikkeling én zelf resultaat te boeken", zegt sportief directeur Peter Verbeke. Lees verder »

Transfer Zirkzee nakend

Transfer Zirkzee nakend

TRANSFERS Er lijkt schot in de transfer van Joshua Zirkzee naar RSC Anderlecht te komen. Op twitter circuleert al een foto van spits met een Anderlecht-tenue aan. Alles wijst er dus op dat er weldra een officiële bevestiging komt. Lees verder »

 02-08-2021 

Wim Smet fluit RSC Anderlecht - Seraing

Wim Smet fluit RSC Anderlecht - Seraing

WEDSTRIJDEN Zondag treft RSC Anderlecht de tweede promovendus in het Lotto Park. FC Seraing komt om 18.30 uur op bezoek in het Lotto Park. Scheidsrechter van dienst is Wim Smet, hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Laurent Conotte. Arthur Denil is vierde official. Lees verder »

Manager Monteiro: "In gesprek met Anderlecht"

Manager Monteiro:

TRANSFERS De manager van Jamiro Monteiro beweert dat hij in gesprek is met Anderlecht over een transfer van zijn speler. Ook met Feyenoord zouden er gesprekken lopen. Dat vertelt hij aan The Philly Soccer Page. Monteiro is een centrale middenvelder die uitkomt voor Philadelphia Union. Lees verder »

RSCA Women gelijk tegen Metz

RSCA Women gelijk tegen Metz

DAMES Johan Walem nam dit weekend zijn ploeg mee naar Frankrijk om een voorbereidingswedstrijd af te werken tegen Metz. RSCA Women sleepte een gelijkspel uit de brand. Metz opende de score op vrije trap in de eerste helft, maar in de 82e minuut maakte Anderlecht de 1-1 gelijkmaker.

 
Lees verder »

Raman: "Efficiëntie is donderdag een noodzaak"

Raman:

INTERVIEWS Benito Raman is terug in België, voornamelijk voor familiale redenen. "Een aantal weken geleden zijn er zaken in mijn familie gebeurd die mijn terugkeer naar België in de hand hebben gewerkt", zegt de aanvaller in de Waalse media. Verdere details wil Raman noch zijn entourage erover kwijt. "Maar zonder dit incident was in waarschijnlijk nog in het buitenland. Anderlecht was geïnteresseerd maar mijn persoonlijke situatie heeft alles in een stroomversnelling gebracht", klinkt het. Lees verder »

Conference League: Spaanse ref toegewezen

Conference League: Spaanse ref toegewezen

WEDSTRIJDEN Laçi - Anderlecht is de volgende wedstrijd op het programma. Voor deze partij werd de Spaanse ref José María Sánchez aangeduid. Hij zal worden bijgestaan door de lijnrechters Raúl Cabañero en José Gallego Garcia. Santiago Jaime Latre is de 4e official. De partij wordt om 19u afgetrapt in de Elbasan Arena dat een capaciteit van 12.800 plaatsen heeft. Lees verder »

Ait El Hadj nog niet in vorm

Ait El Hadj nog niet in vorm

WEDSTRIJDEN Het bankzitterstatuut van Anouar Ait El Hadj roept bij veel supporters vragen op. Het Laatste Nieuws weet echter dat de kwieke aanvallende middenvelder nog niet in vorm is. Op training zoekt hij naar zijn beste niveau, zo schrijft de krant. Lees verder »

Anderlecht gaat voor STVV-spits Suzuki

Anderlecht gaat voor STVV-spits Suzuki

TRANSFERS Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht een bod heeft uitgebracht op Yuma Suzuki, de 25-jarige Japanse aanvaller van STVV. Volgens de krant wil Anderlecht vier miljoen euro neertellen voor Suzuki. De spits scoorde vorig seizoen 17 keer. Lees verder »

 01-08-2021 

"Transfer Zirkzee in stroomversnelling"

TRANSFERS Joshua Zirkzee staat weer een stap dichter bij Anderlecht. Het Laatste Nieuws-journalist Pieter-Jan Calcoen weet dat de onderhandelingen vandaag in een stroomversnelling geraakt zijn. "Een uitleenbeurt zonder aankoopoptie is realistisch. Men hoopt deze week af te ronden", schrijft hij op Twitter. Lees verder »