Archieven

 30-09-2020 

Martinez rekent op Verschaeren, ondanks corona

Martinez rekent op Verschaeren, ondanks corona

BLESSURES Yari Verschaeren is nog niet verlost van zijn Covid-19-besmetting, maar bondscoach Roberto Martinez blijft op het rekenen voor de komende interlands. "Als hij zondag negatief test, sluit hij bij de groep aan", aldus de bondscoach. "Op fysiek vlak heeft hij niets verloren, hij bleef individueel trainen." Lees verder »

Geen nieuwe besmettingen

Geen nieuwe besmettingen

ANDERE Bij RSC Anderlecht halen ze voorzichtig opgelucht adem. De laatste Covid-19 testen brachten geen nieuwe besmettingen aan het licht. Het is nu afwachten op welke spelers Vincent Kompany kan beroep doen voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Lees verder »

Vanden Borre richt zich op trainerscursus

Vanden Borre richt zich op trainerscursus

ANDERE De droom om weer profvoetballer op het hoogste niveau te worden lijkt stilaan meer en meer onhaalbaar voor Anthony Vanden Borre. Maar RSC Anderlecht wil de 'ket' niet laten vallen en ziet voor hem toekomst in de technische staff, Vanden Borre wil dan ook een trainerscursus volgen. Lees verder »

Trebel wordt klaargestoomd voor Club

Trebel wordt klaargestoomd voor Club

BLESSURES - ANDERE Gisteren was er een vrije dag voor de spelers, maar daar maakte Adrien Trebel geen gebruik van. Hij revalideerde enkele uren bij kinesist Lieven Maesschalck. RSC Anderlecht doet er alles aan om de Fransman klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Lees verder »

 29-09-2020 

Antonio verlaat Anderlecht voor Italië

Antonio verlaat Anderlecht voor Italië

JEUGD Zacarias Antonio ruilt Anderlecht voor een Italiaans avontuur. De 18-jarige verdediger trekt naar Cosenza Calcio. Antonio was één van de elf talenten voor de toekomst die in mei 2018 een contract kregen van Marc Coucke. Maar nadien liep het fout met Antonio. Lees verder »

Piste Dewaest muurvast

Piste Dewaest muurvast

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht heeft nog enkele dagen om een verdediger aan te trekken en die is meer dan nodig. De club informeerde bij Genk voor Sébastien Dewaest, maar de Limburgers willen alleen maar verkopen, niet verhuren. Er ligt dus nog werk op de plank voor Peter Verbeke.  Lees verder »

 28-09-2020 

Beloften verslaan Standard met 3-2

Beloften verslaan Standard met 3-2

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond de draad weer opgepikt met een 3-2-zege tegen Standard. Nils De Wilde (foto), Anouar Ait El Hadj en Kristian Arnstad scoorden. De voorbije twee wedstrijden zagen de jongens van Craig Bellamy nog uitgesteld wegen corona. Lees verder »

Rennes volgt situatie Doku

Rennes volgt situatie Doku

TRANSFERS Het Franse Rennes wil voor het sluiten van de transfermarkt volgende week nog stevig uitpakken. De jonge talenten Gabriel Veron (Palmeiras) et Mohamed Ihattaren (PSV) staan helemaal bovenaan hun lijstje, maar ook Jeremy Doku is in beeld. Lees verder »

U21: Vanden Borre in de basis

U21: Vanden Borre in de basis

JEUGD - ANDERE De U21 van RSC Anderlecht nemen het vandaag op tegen Standard. Anthony Vanden Borre maakt deel uit van de basiself. Ook enkele A-kern spelers staan in de basis, Ait El Hadj, Colassin, Arnstad, Amuzu en Takidine.  Lees verder »

Ook Glenn Vercauteren mag opstappen

Ook Glenn Vercauteren mag opstappen

ANDERE Enkele dagen na clubdokter Kristof Sas staat de volgende medewerker van de medische staf bij RSC Anderlecht aan de deur, fysiotherapeut Glenn Vercauteren. Glenn is de zoon van ex-coach Frank Vercauteren die enkele weken geleden al mocht vertrekken.  Lees verder »

Welkom Nil !

Welkom Nil !

WEBSITE Geen drie punten voor RSC Anderlecht, maar bij onze medewerker Garrincha was het wel voor de derde keer prijs. Afgelopen weekend verwelkomde hij met zijn vrouwtje namelijk hun derde telg: Nil. Dikke proficiat Ellen en Pieter !!!  Lees verder »


 27-09-2020 

Matazo debuteert bij Monaco

Matazo debuteert bij Monaco

JEUGD Anderlecht-product Eliot Matazo maakte vanavond zijn debuut in het eerste elftal van AS Monaco. Tegen Straatsburg mocht de 18-jarige middenvelder op het uur invallen. Matazo was één van de toptalenten van de lichting 2002, maar koos twee jaar geleden voor Monaco. Lees verder »

Déjà vu in het kwadraat: duur puntenverlies tegen Eupen

Déjà vu in het kwadraat: duur puntenverlies tegen Eupen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft opnieuw kostbaar puntenverlies geleden in eigen huis. De ploeg uit de Oostkantons kwam niet voor in de wedstrijd totdat Anderlecht toch op voorsprong was gekomen. De thuisploeg kroop weer achteruit en het voorspelde scenario speelde zich opnieuw af. Na een defensieve flater kon Eupen laat in de wedstrijd op gelijke hoogte komen. Lees verder »

Bundu heeft eerste basisplaats beet

Bundu heeft eerste basisplaats beet

WEDSTRIJDEN Door de blessure van Trebel en de positieve coronatests van Verschaeren en Delcroix, moest Kompany opnieuw sleutelen aan het basiselftal voor de wedstrijd tegen Eupen. De (logische) vervangers van het afwezige trio zijn Kana, Bundu en Luckassen. Lees verder »

 26-09-2020 

Selectie: Leoni voor het eerst erbij

Selectie: Leoni voor het eerst erbij

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen Eupen. Door de vele afwezigen is jeugdproduct Theo Leoni (foto) voor het eerst erbij. Ook Kristian Arnstad zit in de kern, net als Antoine Colassin.  Lees verder »

"Wedstrijd uitstellen laatste optie"

INTERVIEWS Het aantal positieve COVID-19-spelers blijft oplopen. Gisteren werd er nog eens getest, de resultaten zijn vandaag bekend.  Vanaf 7 spelers in de A-kern kan de wedstrijd uitgesteld worden al is dat volgens Vincent Kompany de allerlaatste optie. Lees verder »

Kristof Sas (weer) weg bij Anderlecht

Kristof Sas (weer) weg bij Anderlecht

ANDERE Clubdokter Kristof Sas is volgens Het Laatste Nieuws niet langer werkzaam bij Anderlecht. Het vertrek kadert in de hervormingen in het medische departement van paars-wit. Beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar. Lees verder »

 25-09-2020 

Ook Dauda test positief op covid-19

Ook Dauda test positief op covid-19

BLESSURES - ANDERE Eerder deze week testten Hannes Delcroix en Lucas Lissens positief. Gisteren volgden nieuwe testen en vandaag maakte Anderlecht de resultaten ervan bekend.

Na eerder al Peter Zulj, Michel Vlap, Timon Wellenreuther, Antonio Milic, James Lawrence, Yari Verschaeren en eerder genoemde Hannes Delcroix en Lucas Lissens is Mohammed Dauda (foto) de negende Anderlecht-speler die positief test op covid-19. Lees verder »

Hip hip hoera Skyhawk

Hip hip hoera Skyhawk

WEBSITE Ondanks het guur weer buiten toch een beetje feest bij ons. Onze webmaster en één van de oprichters van de site is vandaag jarig. Achter de schermen is hij één van de drijvende krachten achter zowat bijna alles. Gelukkige verjaardag David en bedankt voor alles !!! Lees verder »


 24-09-2020 
 23-09-2020 

Lawrence is weer op Anderlecht

Lawrence is weer op Anderlecht

ANDERE Kemar Lawrence is terug in België. De Jamaicaan verbleef maanden in zijn geboorteland door privé-problemen, maar trainde vandaag opnieuw mee met zijn ploegmaats. Op Twitter doken vanavond allerlei foto's op en Het Laatste Nieuws kreeg bevestiging dat het inderdaad om Lawrence gaat. Lees verder »

Kayembe: "Kompany rekende niet op mij"

Kayembe:

TRANSFERS - INTERVIEWS Amper een week na zijn vertrek keert Edo Kayembe al terug naar Anderlecht. Zondag is hij met zijn nieuwe club Eupen op bezoek in het Lotto Park. "Ik zal Anderlecht altijd erkentelijk blijven. Maar ik tekende nog onder het oude bestuur en dat heeft volgens mij veel zaken veranderd." Lees verder »

Delcroix overtuigde Kompany tijdens interland

Delcroix overtuigde Kompany tijdens interland

ANDERE Hannes Delcroix zag een sterke voorbereiding afgelopen zondag beloond met een eerste basisplaats. De 21-jarige centrale verdediger wist deze zomer Vincent Kompany te overtuigen van zijn kunnen. Volgens Het Nieuwsblad gaf de interland met de Belgische U21 tegen Duitsland het laatste zetje. Lees verder »

Kroatische verdediger in beeld

Kroatische verdediger in beeld

TRANSFERS Volgens Kroatische media toont Anderlecht interesse in Ante Majstorovic van NK Osijek. De 26-jarige centrale verdediger staat ook op het verlanglijstje van Bundesliga-club Hoffenheim. Een vertrek bij Osijek is bespreekbaar. Lees verder »

Wellenreuther en Zulj testen opnieuw positief

Wellenreuther en Zulj testen opnieuw positief

ANDERE Gisteren stonden er nieuwe Covid-19 op het programma bij RSC Anderlecht. Timon Wellenreuther en Peter Zulj testen opnieuw positief en blijven dus in quarantaine. Ook Yari Verschaeren, Antonio Milic en James Lawrence blijven nog in quarantaine. Vlap wordt donderdag opnieuw getest. Lees verder »

Peruviaanse topschutter gelinkt aan Anderlecht

Peruviaanse topschutter gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Spaanse website FutbolMallorca maakt melding van interesse van Anderlecht voor de Peruviaan Matias Succar. De spits zou ook zijn aangeboden bij Mallorca. Succas is een 21-jarige aanvaller die met acht doelpunten in elf wedstrijden momenteel mede-topschutter is in Peru. Lees verder »

Makelaars Verschaeren mikken op meer centen

Makelaars Verschaeren mikken op meer centen

TRANSFERS Niet alleen met Jeremy Doku lopen er gesprekken over een contractverlenging, ook Yari Verschaeren wil Anderlecht langer aan zich binden. Alleen lopen deze gesprekken niet zo vlot. Het makelaarskantoor van Verschaeren wil een loonsverhoging, terwijl de youngster al een erg mooi salaris heeft. Lees verder »

Vlap moet nog even alleen trainen

Vlap moet nog even alleen trainen

BLESSURES Morgen ondergaat Michel Vlap een nieuwe coronatest. Als die ook negatief is, mag hij de groepstraining hervatten. De Nederlander mocht gisteren na tien dagen quarantaine voor het eerst weer buiten. Hij testte toen weer negatief op het virus. Lees verder »

Anderlecht definitief verlost van Abazaj

Anderlecht definitief verlost van Abazaj

TRANSFERS De transfer van Kristal Abazaj naar Istanbulspor is wel degelijk een definitieve. Dat melden de Vlaamse kranten. In Albanese media klonk het eergisteren nog dat het om een uitleenbeurt zou gaan. Maar Anderlecht is dus definitief verlost van de winger. Lees verder »

Vandaag uitslag nieuwe testen

Vandaag uitslag nieuwe testen

ANDERE Vandaag kent Anderlecht de uitslag van de gisteren afgenomen coronatesten. Voor de club is het bang afwachten of er nieuwe besmettingen zijn. Ze zitten met de vrees dat er een superverspreider in de groep zit.  Lees verder »

 22-09-2020 

Quarantaine Vlap ten einde

Quarantaine Vlap ten einde

BLESSURES Michel Vlap zijn quarantaine zit erop. Vader Jan Vlap postte een bericht op Twitter van zijn zoon na zijn eerste training in anderhalve week. "Wat lekker dat Michel na negatieve test vandaag weer buiten op het veld is bezig geweest. Tien dagen quarantaine is voor elke sporter verschrikkelijk, zeker ook omdat hij geen enkele fysieke klacht had", aldus papa Vlap. Lees verder »

Vandaag nieuwe coronatesten

Vandaag nieuwe coronatesten

ANDERE Spelers en staf van Anderlecht ondergaan vandaag een volgende coronatest. Na de verschillende positieve gevallen van vorige week test Anderlecht nu om de drie dagen. Het Nieuwsblad becijferde intussen dat de kostprijs voor al die testen serieus aan het oplopen is. Lees verder »

Beloftewedstrijd afgelast door corona

Beloftewedstrijd afgelast door corona

JEUGD De wedstrijd van de U21 van gisterenavond is niet doorgegaan wegens corona. De U21 van Anderlecht trainen samen met de U18 en die laatste ploeg zit sinds negen dagen in quarantaine na een positieve test van één van de spelers. Lees verder »

Musona mag spelen tegen Anderlecht

Musona mag spelen tegen Anderlecht

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht Eupen in het Lotto Park. Voor Knowledge Musona is het een bezoekje aan zijn moederclub waar hij tegen mag spelen. Eupen nam namelijk het hele loon over van de middenvelder waardoor hij dus in actie mag komen. Lees verder »


 21-09-2020 

Trebel: "Moeilijke momenten horen erbij"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. Maar de Fransman bleef hard werken en zit nu na vijf wedstrijden aan twee goals en twee assists. Niet slecht voor een speler die geregeld aan de uitgang stond al zegt hij zelf dat hij nooit te horen kreeg dat hij moest vertrekken;  Lees verder »

Spelers worden om de drie dagen getest

Spelers worden om de drie dagen getest

ANDERE Zit RSC Anderlecht met een superverspreider onder zijn spelers ? Vorig weekend testte Yari Verschaeren positief op Covid-19. De club neemt in ieder geval drastische maatregelen. Kleedkamers worden niet meer gebruikt en mondmasker overal behalve op het veld. Lees verder »

 20-09-2020 

Doku: "Brugge is Barcelona niet"

Doku:

INTERVIEWS Met twee assists en een doelpunt had Jeremy Doku een groot aandeel in de overwinning van Anderlecht op Waasland-Beveren. "Ik probeer zo goed mogelijk te spelen voor het team. Het belangrijkste is dat we winnen", bleef hij na de wedstrijd zijn rustige zelf. Lees verder »

"Heel Anderlecht heeft vertrouwen in Hannes"

INTERVIEWS De verrassing van coach Kompany luistert dit weekend naar de naam Hannes Delcroix. De linksvoetige verdediger mocht voor het eerst in de basis starten. "Hannes was erg regelmatig tijdens de voorbereiding. Hij kan ons iets extra bijbrengen", verklaarde Kompany voor de aftrap zijn keuze. Lees verder »

Delcroix: "Samenwerking met Vranjes liep goed"

Delcroix:

INTERVIEWS Twee jaar na zijn eerste en tot gisteren enige speelminuten voor Anderlecht stond Hannes Delcroix op Beveren voor het eerst in de basis. Hij speelde een goede wedstrijd, maar baalde over de twee tegendoelpunten. Een communicatieprobleem met Van Crombrugge, zo vertelde hij achteraf.  Lees verder »

"Aanwezigheid Verschaeren houdt geen ricico in"

BLESSURES Dat Yari Verschaeren, die bij een gisterennamiddag afgenomen test positief testte op Covid-19 gisterenavond met Anderlecht tegen Waasland-Beveren speelde, houdt geen gezondheidsrisico in voor de andere spelers. Dat schrijft de Pro League in een persbericht. Opvallend: hetzelfde persbericht staat ook op hun website, maar daar ontbreekt deze passage. Lees verder »

Ook Verschaeren in quarantaine

Ook Verschaeren in quarantaine

ANDERE Na Vlap (tweemaal positief), Zulj, Wellenreuther en twee medewerkers moet nu ook Yari Verschaeren in quarantaine na een positieve coronatest. Verschaeren ondervindt geen problemen, maar gaat in quarantaine. Lees verder »

 19-09-2020 

Abazaj op weg naar Turkije

Abazaj op weg naar Turkije

TRANSFERS Volgens Albanese media heeft Kristal Abazaj medische testen afgelegd bij Ankaraspor. Het is nu wachten op de officiële aankondiging. Ook Tirana zou interesse tonen in de aanvaller, maar het lijkt dus Turkije te worden. Lees verder »

Vanden Borre gids voor U23 in 1B?

Vanden Borre gids voor U23 in 1B?

JEUGD Anderlecht wil zijn beloften volgend seizoen ook in 1B laten aantreden en zo hun opleiding een boost geven. Paars-wit denkt dan aan Anthony Vanden Borre als leider van de jonge bende. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »


 18-09-2020 

"Ik zou er 22 kunnen opstellen"

INTERVIEWS Vincent Kompany is een tevreden coach. Via de officiële clubkanalen laat hij weten dat hij erg tevreden is over de inzet van zijn jongens. "Op sportief vlak heb ik keuze. De afgelopen weken was het niveau op training buitengewoon. Zoveel spelers hebben zich getoond dat ik er 22 zou kunnen opstellen." Lees verder »

'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

'Dauda kan twee jaar bijtekenen'

TRANSFERS Een opvallend bericht, maar we willen het u niet onthouden: volgens Ghanese media zou Vincent Kompany aan Mohammed Dauda gevraagd hebben om te blijven. Sterker nog: de Ghanese spits zou zelfs voor twee jaar kunnen bijtekenen. Lees verder »

'Anderlecht informeert naar Engels'

'Anderlecht informeert naar Engels'

TRANSFERS Volgens Walfoot, de Franstalige tegenhanger van Voetbalkrant, zou Anderlecht bij Aston Villa geïnformeerd hebben naar Bjorn Engels. De website schrijft dat Engels mag vertrekken bij Aston Villa, maar enkel definitief. Anderlecht wil huren. Lees verder »

Arokadare: geen Anderlecht, wel Keulen

Arokadare: geen Anderlecht, wel Keulen

TRANSFERS Tolu Arokadare zal niet meer naar Anderlecht komen. De Nigeriaanse spits van het Letse Valmiera heeft een contract getekend bij FC Keulen. De voorbije weken schreeuwde Arokadare uit dat hij naar Anderlecht wilde, maar Valmiera weigerde hem te laten gaan. Anderlecht zag hem ook nooit als prioriteit. Lees verder »

Dimata bedankt voor Dijon

Dimata bedankt voor Dijon

TRANSFERS - ANDERE Volgens het Franse RMC Sports kreeg RSC Anderlecht een bod binnen van Dijon voor Landry Dimata. Paars-wit zou dat bod ook aanvaard hebben, maar dat was buiten Dimata zelf gerekend. Hij bedankte voor het aanbod en verkoos om in Brussel te blijven.  Lees verder »

"Corona maakt het er niet gemakkelijker op"

INTERVIEWS Van een rustige aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland-Beveren was er geen sprake. De schrik zat er goed in dat nog meer spelers positief zouden testen op COVID-19. Coach Vincent Kompany was blij dat dat niet het geval is: "Maar het is toch telkens weer een beetje een loterij". Lees verder »

 17-09-2020 

Weer twee positieve coronatesten

Weer twee positieve coronatesten

ANDERE De nieuwe coronatesten van gisteren hebben twee nieuwe positieve gevallen aan het licht gebracht. Het gaat om speler op overschot James Lawrence, die wel niet meer met de A-kern traint, en een lid van de staf. Antonio Milic gaat uit voorzorg in quarantaine. Lees verder »

Vanden Stock: "Ik volg de club nog wel, maar ..."

Vanden Stock:

INTERVIEWS Gisteren maakte Sporza een reportage over Roger Vanden Stock en zijn echtgenote voor Vive le Vélo. De Vanden Stocks hebben immers een buitenverblijf in het Franse skioord Méribel waar de Ronde van Frankrijk passeerde. Vanden Stock sprak over wielrennen, maar ook een beetje over Anderlecht, iets wat hij tegenwoordig nog maar zelden doet. Lees verder »

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

Hieperdepiep hoera Layoja & Macuz

WEBSITE Vandaag zetten we twee van onze medewerkers in de bloemetjes, Layoja die instaat voor de Engelse sectie, viert haar verjaardag vandaag. En ook Macuz is jarig. Zij verzorgt de Spaanse sectie. Een heel gelukkige verjaardag beide vanwege het Anderlecht-Online team !! Bedankt voor jullie dagelijkse inzet !! Lees verder »

Nog geen akkoord voor Sa

Nog geen akkoord voor Sa

TRANSFERS Josué Sa kan naar Ludogrets en heeft zelfs al een persoonlijk akkoord met de club. Maar op clubniveau is dat nog niet het geval. Ludogrets heeft een contract voor drie jaar klaarliggen voor de verdediger.  Lees verder »

Persconferentie via videocall

Persconferentie via videocall

ANDERE De schrik zit er bij RSC Anderlecht goed in nadat 3 spelers en 2 medewerkers positief testen op Covid-19. Het neemt dan ook heel strenge maatregelen om verdere besmettingen te voorkomen. Zelfs de persconferentie van Vincent Kompany zal via videocall gebeuren. Lees verder »

 16-09-2020 

Vandaag (of morgen) nieuwe coronatesten

Vandaag (of morgen) nieuwe coronatesten

ANDERE Na de vijf positieve coronatesten zit bij Anderlecht de schrik er goed in. De club zal iedereen opnieuw laten testen. Dat gebeurt volgens Het Nieuwsblad vandaag, volgens Het Laatste Nieuws vandaag of morgen. Als zeven spelers positief testen, kan de club vragen om wedstrijden uit te stellen. Lees verder »

Sa op weg naar Ludogorets

Sa op weg naar Ludogorets

TRANSFERS Anderlecht staat op het punt om opnieuw een overbodige speler te lozen. Volgens La Dernière Heure trekt Josué Sa naar de Bulgaarse kampioen Ludogorets. Of het gaat om een uitleenbeurt, dan wel om een definitieve transfer, is nog niet bekend. Lees verder »

 15-09-2020 

Huurlingen: Lutonda en Dewaele vallen in

Huurlingen: Lutonda en Dewaele vallen in

ANDERE Anderlecht-huurlingen Sieben Dewaele en Thierry Lutonda (foto) zijn dit weekend aan de competitie begonnen. Ook Kenny Saief kwam voor het eerst in actie dit seizoen. Een overzicht van het wedervaren van de door Anderlecht verhuurde spelers. Lees verder »

Vranjes terug met dank aan Verbeke

Vranjes terug met dank aan Verbeke

ANDERE Dat Ognjen Vranjes zondag in de basis stond bij Anderlecht, is in grote mate te danken aan Peter Verbeke. "In het tussenseizoen maakte Verbeke er een soort project van om Vranjes weer inzetbaar te maken voor de A-ploeg", vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt in Extra Time. Lees verder »

 14-09-2020 

Biglia naar Turkse promovendus

Biglia naar Turkse promovendus

TRANSFERS Het speculeren kan stoppen: Lucas Biglia heeft een contract getekend bij de Turkse eersteklasser Fatih Karagümrük. De 34-jarige Biglia was einde contract bij AC Milan en door supporters en roddelsites werd hij de voorbije zomer regelmatig bij Anderlecht genoemd. Lees verder »

Officieel: Kayembe naar Eupen

Officieel: Kayembe naar Eupen

TRANSFERS De transfer van Edo Kayembe naar Eupen is rond. Anderlecht laat weten dat de Congolees een contract voor drie jaar getekend heeft bij de club uit de Oostkantons. Volgens de media vangt paars-wit 1 miljoen euro voor de middenvelder. Lees verder »

U18-ploeg in quarantaine

U18-ploeg in quarantaine

JEUGD De voltallige U18 van Anderlecht is voor negen dagen in quarantaine geplaatst na een positieve coronatest bij één van de spelers. Dat weet La Dernière Heure. De speler in kwestie speelde zaterdag mee tegen Standard (2-3 verlies). Vandaag staat er een nieuwe test op het programma, ook voor de staf en spelers van de A-kern. Lees verder »

Wedstrijd U21 uitgesteld

Wedstrijd U21 uitgesteld

JEUGD De U21 van Anderlecht zouden vanavond naar Gent trekken voor een competitiewedstrijd, maar de partij gaat niet door. De jongens van coach Craig Bellamy (foto) hebben dus een maandagavond vrij. De volgende wedstrijd is volgende maandag thuis tegen Genk. Lees verder »

1 miljoen euro voor Kayembe

1 miljoen euro voor Kayembe

TRANSFERS - ANDERE De deal wordt eerstdaags officieel gemaak, Edo Kayembe trekt naar Eupen, defenitief. RSC Anderlecht krijgt nog één miljoen euro voor de polyvalente middenvelder. Kayembe mocht dit seizoen al invallen tegen KV Mechelen en STVV.  Lees verder »

 13-09-2020 

"Vranjes zorgde voor rust en stabiliteit"

INTERVIEWS Naast Zakaria Bakkali is ook Ognjen Vranjes terug van weggeweest. Eén jaar en negen maanden was het geleden dat hij het Anderlecht-shirt nog aan had, maar vandaag speelde hij een solide wedstrijd aan de zijde van Derrick Luckassen. Coach Vincent Kompany was tevreden. Lees verder »

Kompany: "Iedereen blij voor Bakkali"

Kompany:

INTERVIEWS Velen keken verbaasd toen ze de naam van Zakaria Bakkali in de basiself zagen, maar volgens coach Vincent Kompany was het een logische keuze. "Ik heb hem die plaats niet gegeven, hij heeft ze zelf gegrepen", aldus Kompany, die ook Yari Verschaeren beter en beter ziet worden. Lees verder »

Bakkali: "Hier lang voor gewerkt"

Bakkali:

INTERVIEWS Dé verrassing van de chef vanmiddag was de basisplaats van Zakaria Bakkali. Van 24 februari vorig jaar was het geleden dat hij nog eens aan een wedstrijd begon. "Het voelde echt goed en ik ben gelukkig. Ik heb ik heel lang voor gewerkt", vertelde hij na afloop. Lees verder »

Verschaeren: "Ik voel me goed"

Verschaeren:

INTERVIEWS Yari Verschaeren mocht tegen Cercle een kwartier voor tijd invallen. De Rode Duivel deed dat aardig, maar miste in de slotfase een reuzekans op de 3-0. "Spijtig, want ik wilde echt scoren. Het was een goede kans", klonk het na afloop. Lees verder »

Anderlecht houdt de nul en wint

Anderlecht houdt de nul en wint

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede overwinning beet van het seizoen na een degelijke wedstrijd. Het controleerde zo goed als de hele wedstrijd en kon in elke helft een keer scoren via Nmecha en Murillo. De score had gerust hoger kunnen uitvallen, maar Didillon verhinderde dit. Kompany behaalt meteen ook zijn eerste zege als trainer. Lees verder »

Vranjes en Bakkali starten tegen Cercle

Vranjes en Bakkali starten tegen Cercle

WEDSTRIJDEN Om 13.30 uur trapt Anderlecht zijn derde thuiswedstrijd af van het seizoen, de eerste met (een beetje) publiek. Kompany heeft enkele verrassingen in de basis gedropt. Dat Vranjes zou starten, werd hier daar wel al aangehaald, maar ook Bakkali krijgt nog eens een kans om zich te bewijzen. Sambi Lokonga mag ook weer starten na enkele weken vertoeven op de bank. Aanwinst Bundu is invaller. Lees verder »

 12-09-2020 

Didillon: "Ik heb gepresteerd bij Anderlecht"

Didillon:

INTERVIEWS Thomas Didillon keert met Cercle Brugge morgen terug naar Anderlecht. Het Nieuwsblad sprak met de doelman en hoewel hij het eigenlijk niet over paars-wit wilde hebben, deed hij toch enkele uitspraken. "In mijn eerste seizoen speelde ik 45 wedstrijden waarvan 43 of 44 goede", aldus de doelman. Lees verder »

"Bundu heeft grote stappen gezet"

INTERVIEWS Krijgen we Mustapha Bundu in de selectie voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Dat zou wel eens best kunnen. Coach Vincent Kompany liet tijdens zijn persconferentie weten dat Bundu de voorbije weken grote stappen heeft gezet.  Lees verder »

 11-09-2020 

Vlap test positief op corona

Vlap test positief op corona

BLESSURES Anderlecht zal het zondag tegen Cercle Brugge zonder Michel Vlap moeten doen. De Nederlander testte positief op Covid-19. Hij zal nu een week in quarantaine moeten verblijven. Vlap ontbrak ook in de twee voorbije wedstrijden tegen Moeskroen en Oostende. Lees verder »

Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

Iedereen is fit (buiten Cobbaut)

INTERVIEWS Vincent Kompany kon zijn persbabbel naar aanloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge beginnen met goed nieuws: iedereen is fit. Ook de internationals. Over de verdediging wou de coach nog niet veel kwijt, alleen dat zijn ploeg voor zondag nog niet vast staat. Lees verder »

"Volg aandachtig de veiligheidsinstructies"

ANDERE De Pro League, de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de Belgische voetbalbond roepen gezamelijk op om de regels komend weekend in de stadions na te leven. Sinds maart mogen er vanaf vandaag opnieuw (beperkt) supporters de wedstrijd in de stadions bijwonen.  Lees verder »

Falette bezocht oefencentrum

Falette bezocht oefencentrum

TRANSFERS RSC Anderlecht is nog op zoek naar versterking in de verdediging. Eén van de namen op het lijstje is Simon Falette. Hij kwam deze week ook op bezoek en kwam er het oefencentrum bezichtigen. Al wil dat niet zeggen dat hij ook effectief de nieuwe transfer van paars-wit is. Lees verder »

"Druk niet nodeloos verhogen"

INTERVIEWS Het wordt tijd dat RSC Anderlecht nu maar eens de drie punten pakt, zou je denken, om te beginnen zondag tegen Cercle Brugge. Al wil Karel Van Eetvelt die woorden nog niet uitspreken. Verliezen deed paars-wit nog niet, maar een zege is nu wel eens welkom.  Lees verder »

 10-09-2020 

Horeca rond Lotto Park zondag open

Horeca rond Lotto Park zondag open

ANDERE De omliggende cafe's van het Lotto Park mogen zondag de deuren openen voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Na een vergadering met de veiligheidsdiensten, de burgemeester en andere instanties kregen de uitbaters groen licht.  Lees verder »

Iets meer dan 12.000 abonnees

Iets meer dan 12.000 abonnees

ANDERE RSC Anderlecht heeft iets meer dan 12.000 abonnees. Tegenover vorig jaar is dat een verlies van 1.000 abonnees. Ondanks de COVID-19 crisis en de slechte resultaten mag paars-wit nog rekenen op een trouwe aanhang.  Lees verder »

Chadli heeft nieuwe club beet

Chadli heeft nieuwe club beet

TRANSFERS Nacer Chadli heeft een nieuwe club gevonden. De Rode Duivel gaat aan de slag bij de Turkse kampioen Basaksehir. Hij tekent er een contract voor twee seizoenen. Het voorbije seizoen speelde Chadli op huurbasis voor Anderlecht. Lees verder »

Falette op radar van Anderlecht

Falette op radar van Anderlecht

TRANSFERS RSC Anderlecht blijft de transfermarkt afspeuren voor centrale verdedigers. In hun zoektocht kwam het uit bij Simon Falette, een 28-jarige linkspoot die momenteel uitkomt voor Frankfurt en er nog één jaar contract heeft.  Lees verder »

Vanden Borre traint verder bij B-kern

Vanden Borre traint verder bij B-kern

ANDERE Tegen Leverkusen kreeg Anthony Vanden Borre nog een kans, maar het lijkt erop dat de A-kern onhaalbaar lijkt voor de rechtsachter. RSC Anderlecht blijft hem wel aan boord houden, maar normaal gezien vanaf nu in de B-kern.  Lees verder »

 09-09-2020 

Rode Duivels al terug op Neerpede

Rode Duivels al terug op Neerpede

ANDERE Doelpuntenmaker Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Landry Dimata sloten vandaag terug aan op Neerpede. Tijd om even te rusten is er niet want zondag wacht Cercle Brugge in het Lotto Park. Business as usual dus opnieuw voor de drie Rode Duivels.  Lees verder »

Nog tickets beschikbaar voor Cercle

Nog tickets beschikbaar voor Cercle

ANDERE Het reservatiesysteem ging totaal de mist in bij de lancering. Ondertussen staat alles op punt en laat RSC Anderlecht weten dat er nog tickets beschikbaar zijn voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. 80 % van de tickets ging al de deur uit. Lees verder »

Doku: "Ik groeide in de wedstrijd"

Doku:

INTERVIEWS Jérémy Doku had het de eerste helft moeilijk bij de Rode Duivels. Roberto Martinez behield het vertrouwen waarop Doku hem bedankte met een doelpunt. Een mooie binnenkomer voor zijn eerste selectie al is het nu vooral belangrijk dat hij beide voeten op de grond blijft houden. Lees verder »

 08-09-2020 

Nmecha scoort, maar jonge Duivels verslaan Duitsland

Nmecha scoort, maar jonge Duivels verslaan Duitsland

JEUGD De Belgische U21 hebben in de vooravond met 4-1 gewonnen tegen Duitsland. Anderlecht-spits Lukas Nmecha scoorde vanop de stip het Duitse doelpunt. Bij de Belgen begonnen Hannes Delcroix en Francis Amuzu in de basis. Oud-Anderlecht-speler Mike Ndayishimiye (foto) was de grote uitblinker. Lees verder »

Chadli krijgt aanbieding uit Turkije

Chadli krijgt aanbieding uit Turkije

TRANSFERS - ANDERE Sommige supporters hadden Nacer Chadli graag weer in het Lotto Park gezien dit seizoen. Er was ook interesse van Antwerp. Maar het ziet ernaar uit dat de Rode Duivel definitief verhuisd naar het Turkse Basaksehir. Er zou een contract van twee jaar klaar liggen voor Chadli. Lees verder »

 07-09-2020 

Hoedt nog niet voor meteen

Hoedt nog niet voor meteen

TRANSFERS - ANDERE Het is krap in de verdediging bij RSC Anderlecht. In zijn zoektocht kwam het uit bij Wesley Hoedt, vorig jaar uitgeleend aan Antwerp maar op de loonlijst bij Southampton. De voorwaarden om de Nederlandse linkspoot te huren zijn momenteel echter nog te hoog. Lees verder »

 06-09-2020 

Drie Anderlecht-jongeren in quarantaine

Drie Anderlecht-jongeren in quarantaine

JEUGD Pech voor Mario Stroeykens, Arno Herssens en Lucas Stassin: het trio moet net als hun ploegmaats en staf van de nationale U17-ploeg een week in quarantaine. De reden: 14 van de 22 spelers van de ploeg hebben een positieve coronatest afgelegd. Of het Anderlecht-trio effectief besmet is, is niet bekend. Lees verder »

 05-09-2020 

Vanden Borre getest tegen Leverkusen

Vanden Borre getest tegen Leverkusen

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vincent Kompany is gestopt, Elias Cobbaut brak zijn enkel, de verdedigers zijn dus dun gezaaid bij RSC Anderlecht. Tijd om enkele spelers uit de B-kern uit te testen. Zo startte Ognjen Vranjes als kapitein aan de wedstrijd en ook Anthony Vanden Borre kreeg zijn kans als centrale verdediger.  Lees verder »

 04-09-2020 

Zulj ziet Oostenrijk winnen

Zulj ziet Oostenrijk winnen

WEDSTRIJDEN Peter Zulj bleef de hele wedstrijd op de bank tijdens de interland tussen Noorwegen en Oostenrijk. De Anderlecht-middenvelder zag zijn Oostenrijkse ploegmaats met 1-2 winnen en zo een goede start nemen in de Nations League. Lees verder »

Adzic trefzeker bij nationale ploeg

Adzic trefzeker bij nationale ploeg

ANDERE Met een penaltydoelpunt na 65 minuten sleepte Luka Adzic een punt uit de brand voor de Servische U21. Tegen Letland kwamen de Servische beloften 2-0 achter, maar Adzic zorgde voor de 2-2-eindstand. De Anderlecht-winger speelde 80 minuten. Lees verder »

Bakkali kan nog voor Marokko kiezen

Bakkali kan nog voor Marokko kiezen

ANDERE Zakaria Bakkali kwam 2 keer in actie voor de Rode Duivels, in 2013 en 2015, beide keren was hij nog geen 21 jaar. Door een nieuwe regel, die gestemd wordt op 18 september, zou Bakkali nog voor de nationale ploeg van Marokko kunnen kiezen.  Lees verder »

 03-09-2020 

Nmecha trefzeker voor Duitse U21

Nmecha trefzeker voor Duitse U21

ANDERE Lukas Nmecha heeft vanavond gescoord voor de Duitse nationale U21-ploeg. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië zette hij na 62 minuten een strafschop om. Duitsland won finaal met 4-1. Nmecha speelde 82 minuten. Lees verder »

Stroeykens en co verliezen in Duitsland

Stroeykens en co verliezen in Duitsland

JEUGD De Belgische U17 hebben vandaag een eerste oefenduel tegen Duitsland verloren. Met Anderlecht-jongens Mario Stroeykens (foto), Arno Herssens en Lucas Stassin aan de aftrap verloren de jonge Duivels met 4-3. De Anderlecht-spelers scoorden niet. Lees verder »

 02-09-2020 

Foefelde Devroe bij transfer Nkaka?

Foefelde Devroe bij transfer Nkaka?

ANDERE KV Oostende heeft zijn ex-manager aangeklaagd voor onregelmatigheden bij de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg. Devroe zou de makelaarsvergoeding fors verhoogd hebben zonder medeweten van het bestuur. Ook bij de transfer van Aristote Nkaka naar Anderlecht zou hij niet alles koosjer geregeld hebben. Lees verder »

 01-09-2020 

Steunfonds bracht net geen 10.000 euro op

Steunfonds bracht net geen 10.000 euro op

ANDERE Het steunfonds van Etiènne Wils, wat ook via deze website werd gesteund, bracht (tot nu toe) net geen 10.000 euro op. Dat is minder dan wat geambieerd werd, maar desalniettemin een extraatje voor de Anderlechtse jeugdwerking. Etiènne wacht momenteel nog op een antwoord van de club waarin zal worden verduidelijkt waaraan de inkomsten exact besteed zullen worden. Dank aan alle schenkers tot nu toe! Lees verder »

Van Crombrugge verlaat Rode Duivels

Van Crombrugge verlaat Rode Duivels

BLESSURES Na Elias Cobbaut moet nu ook Hendrik Van Crombrugge afhaken bij de Rode Duivels. De Voetbalbond laat weten dat de Anderlecht-doelman de selectie verlaten heeft omdat hij niet volledig fit is. Wat er exact aan de hand is, is nog niet bekend. Lees verder »

Geen operatie voor Cobbaut

Geen operatie voor Cobbaut

BLESSURES Een geluk bij een ongeluk: Elias Cobbaut moet niet onder het mes. Vrijdag tegen Oostende brak hij zijn rechterenkel, maar een operatie is niet nodig. De verdediger zal dit kalenderjaar wel niet meer in actie komen. Lees verder »