Archieven

 30-11-2014 

Proto zwaar ontgoocheld

Proto zwaar ontgoocheld

Silvio Proto liet het Astridpark ontploffen in euforie toen hij de strafschop van Timmy Simons stopte. Hij was dan ook zwaar ontgoocheld dat Anderlecht uiteindelijk de punten moest delen. Vooral door de fout op hem door Castillo. Lees verder »

Fans zingen 'Mia' van Gorki

Fans zingen 'Mia' van Gorki

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge werd op originele manier afgesloten. Na het laatste fluitsignaal zongen zowel de fans van Anderlecht als van Club Brugge luidkeels mee op de tonen van 'Mia' van Gorki. Lees verder »

Hasi: "Nog ruimte om te groeien"

Hasi:

Besnik Hasi was niet tevreden na afloop van het duel tegen Club Brugge. "Het is bitter dat we twee doelpunten slikken op stilstaande fases", zo zegt hij. "Ik weet dat ik een jonge ploeg heb, maar die fouten moeten eruit." Lees verder »

Mitrovic geschorst tegen Moeskroen

Mitrovic geschorst tegen Moeskroen

Vijf minuten voor affluiten pakte Aleksandar Mitrovic zijn vijfde gele kaart van het seizoen voor het jennen van Timmy Simons voor die zijn strafschop nam. De Serviër mist hierdoor de partij van volgende week tegen Moeskroen. Lees verder »

Leuke topper levert geen winnaar op

Leuke topper levert geen winnaar op

Anderlecht en Club Brugge hebben in een vermakelijke topper 2-2 gelijk gespeeld. Vazquez bracht Club op voorsprong, maar Anderlecht sloeg terug via Praet en Deschacht. Eén minuut voor tijd sloeg de Spanjaard echter opnieuw toe. Lees verder »

 29-11-2014 

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht heeft zopas de selectie vrijgegeven voor de topper van morgen tegen Club Brugge. Defour, Praet, Tielemans en Conté waren allemaal onzeker voor dit duel, maar maken alle vier deel uit van de kern. Lees verder »

"Zeg eens dat hij zijn baard moet afdoen"

Marc Degryse had in Het Laatste Nieuws een interview met voorzitter Roger Vanden Stock, daarin kwamen de baard van Anthony Vanden Borre en Steven Defour aan bod. Een passage die ik onze vrouwelijke lezers niet wou onthouden. Lees verder »

Stoica kritisch over Praet

Stoica kritisch over Praet

Alin Stoica, ex-Anderlecht-speler, gaf aan Sudinfo een interview als voorbeschouwing op de topper van morgen. Daarin trok hij nogal hard van leer tegen Dennis Praet, die volgens hem de Gouden Schoen niet verdient. Lees verder »

Hasi praat met Nuytinck

Hasi praat met Nuytinck

Bram Nuytinck is nog altijd uit met zijn teenblessure die heel moeilijk en langzaam geneest. Het moreel bij de Nederlandse verdediger zit dan ook heel laag. Besnik Hasi had een motiverend gesprek met de verdediger. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Anderlecht scout overal"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck beseft dat het een hele opgave zal worden om de groep samen te houden. Zo houden ze rekening met een vertrek van Dennis Praet en Chancel Mbemba. Gustafsson, Scholz en Sassi werden al genoemd als versterking. Lees verder »

 28-11-2014 

Hasi: "We zijn elkaar waard"

Hasi:

Besnik Hasi wikte en woog zijn woorden opvallend deze namiddag op de persconferentie. Een kleine uitschuiven zoals "Charleroi is een opwarmertje" wou hij ten alle tijde vermijden. Lees verder »

Blessurezorgen voor Hasi

Blessurezorgen voor Hasi

Deze middag, op de persconferentie te Neerpede, vertelde coach Besnik Hasi dat hij nog geen elftal op papier kon zetten aangezien hij nog met een paar onzekerheden zit. Lees verder »

"Een transfer nog niet aan de orde"

Aleksander Mitrovic staat op scherp voor de topper tegen Brugge laat zijn manager Nenad Jestrovic weten. In hetzelfde gesprek zegt hij ook dat een transfer nu nog niet aan de orde is. Mitrovic focust zich volledig op Anderlecht. Lees verder »

Defour traint binnen

Defour traint binnen

Er blijft een groot vraagteken staan achter de naam van Steven Defour voor de topper tegen Club Brugge komende zondag. De middenvelder traint nog steeds niet mee met de groep maar volgt een individueel programma binnen. Lees verder »

"Aleksandar heeft de les begrepen"

Twee maanden geleden zag Aleksandar Mitrovic er niet niet uit als een spits die vijf miljoen had gekost. Hij stond te dik en bewoog amper nog op het veld. Nenad Jestrovic, manager van Mitrovic, heeft toen ingegrepen. Lees verder »

Kljestan plaagt De Sutter

Kljestan plaagt De Sutter

Zondag staat de topper tegen Club Brugge op het programma. Sinds hun periode bij Anderlecht zijn Sascha Kljestan en Tom De Sutter vrienden gebleven. De Amerikaan kon het niet laten om De Sutter op twitter al wat te plagen. Lees verder »

Beloften op bezoek bij Oostende

Beloften op bezoek bij Oostende

De volgende wedstrijd van de paarse beloften staat gepland op nu maandag, 1 december. De groep van Mo Oauhbi verplaatst zich naar Oostende in het kader van de Pro League voor beloften. De wedstrijd gaat van start om 19.30u Lees verder »

Bastien: "We krijgen een superopleiding"

Bastien:

Van de jongens die schitteren in de Youth League staat Samuel Bastien na Andy Kawaya allicht het dicht bij een debuut voor de A-ploeg. "Ik hoop stilletjes om volgende week in de beker erbij te zijn", vertelt de middenvelder. Lees verder »

Ademoglu: "Overstap nog niet beklaagd"

Ademoglu:

Alper Ademoglu kwam deze zomer over van Genk en werd in geen tijd een vaste waarde bij de beloften. Tegen Galatasaray opende hij de score met een laag schot. "Dit was misschien de mooiste avond uit mijn carrière", blikt hij terug. Lees verder »

Blessurenieuws: Defour en Conté onzeker

Blessurenieuws: Defour en Conté onzeker

De wedstrijd tegen Galatasaray is niet zonder medische gevolgen gebleven. Steven Defour en Ibrahima Conté zijn hoogst onzeker voor het duel van zondag tegen Club Brugge. Ook Dennis Praet kwam niet ongeschonden uit de strijd. Lees verder »

Uefa start onderzoek tegen Anderlecht

Uefa start onderzoek tegen Anderlecht

De wedstrijd tegen Galatasaray dreigt nog een financieel staartje te krijgen. Tijdens de tweede helft kreeg een assistent-scheidsrechter een projectiel tegen het hoofd dat gegooid werd uit een Anderlecht-vak. Lees verder »


 27-11-2014 

Favoriete transfer #2: Mbark Boussoufa

Favoriete transfer #2: Mbark Boussoufa

Onze top tien nadert zijn ontknoping. Vandaag jullie op één na favoriete transfer. Mbark Boussoufa. Voormalige paars-witte held en garantie op doelpunten en assists. Moeten we hem nog wel aan u voorstellen? Lees verder »

Mbemba is CL-elftal van speeldag 5

Mbemba is CL-elftal van speeldag 5

De Uefa heeft het het Champions League-elftal van de vijfde speeldag bekend gemaakt en daarin heeft het ook een plaatsje voor Chancel Mbemba. De tweevoudige doelpuntenmaker staat centraal achteraan naast Mikel San José. Lees verder »

Galatasaray ontslaat coach Prandelli

Galatasaray ontslaat coach Prandelli

Gisteren wilde hij niet over zijn toekomst spreken, maar vandaag is het doek dan toch gevallen voor Cesare Prandelli. Een dag na de nederlaag tegen Anderlecht heeft het bestuur van Galatasaray de coach ontslagen. Lees verder »

"Alles doen om groep samen te houden"

Roger Vanden Stock was overgelukkig na de prachtprestatie van zijn Anderlecht. Zowel de voorzitter als Herman Van Holsbeeck beseffen dat hen een moeilijke opdracht te wachten staat om niemand te laten vertrekken. Lees verder »

Conté onzeker voor Club Brugge

Conté onzeker voor Club Brugge

Ibrahima Conté is niet ongeschonden uit het treffen met Galatasaray gekomen. “Een Turkse speler ging op mijn voet staan, met een open wonde tot gevolg. De wonde is genaaid, maar het is onzeker of ik zondag kan spelen.” Lees verder »

Turkse vrouwen extra gefouilleerd

Turkse vrouwen extra gefouilleerd

De gevreesde problemen met Turkse fans zijn gisteren uitgebleven. De politie was na het amok van dinsdag tijdens de beloftenwedstrijd op haar hoede en besloot ook de vrouwen extra streng te fouilleren. Lees verder »

Mbemba: "Een hartje voor mijn zoon"

Mbemba:

Over de 'man van de match' bestond er gisteren geen twijfel: Chancel Mbemba hield achterin stevig het slot op de deur en scoorde hij twee keer. "Maar het is niet dankzij mij dat we winnen. Dat is de verdienste van iedereen." Lees verder »

Defour: "Ik ging kapot van de zenuwen"

Defour:

Hij stond dan wel in de basis, maar helemaal fit was Steven Defour nog niet. Hij voelde opnieuw iets in de kuit en werd tijdens de rust vervangen. "Ik kon nog wel even door, maar de coach besloot me toch te wisselen." Lees verder »

Hasi: "We hebben ons doel bereikt."

Hasi:

Zo groot de spanning was tijdens de wedstrijd, zo groot was de blijdschap na de goede afloop bij Besnik Hasi. Toch waarschuwde hij voor overdreven euforie. "We hebben ons doel bereikt, maar historisch is dit niet." Lees verder »

Anderlecht bereikt Europa League na winst

Anderlecht bereikt Europa League na winst

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de Europa League. Paars-wit won vanavond tegen Galatasaray in de Champions League en is daarmee zeker van de derde plaats. Gezien ook Arsenal won, is de tweede stek niet meer haalbaar. Lees verder »

 26-11-2014 

Matthys: "Nu in het Vanden Stock-Stadion"

Matthys:

De U19 van Anderlecht plaatsten zich gisteren voor de achtste finales van de Uefa Youth League. Bij Sporza blikt aanvoerder Hervé Matthys terug. "Als groep speelden we fantastisch, zowel op technisch als mentaal vlak." Lees verder »

Hasi over Mitrovic en Suarez

Hasi over Mitrovic en Suarez

Aleksandar Mitrovic en Matias Suarez waren voor het seizoen voorbestemd om een koningskoppel te worden. Het liep echter anders. In Sport/Voetbalmagazine legt Besnik Hasi uit waarom de motor sputterde bij de twee spitsen. Lees verder »

Hasi hoefde De Boeck niet als assistent

Hasi hoefde De Boeck niet als assistent

In zijn zoektocht naar een assistent-coach dacht Anderlecht in de zomer ook aan Glen De Boeck. Hasi sloeg dit aanbod echter af. "We spraken elkaar, maar ik zie in De Boeck een hoofdcoach en geen assistent", legt Hasi uit. Lees verder »

Tienduizend Turken rond het stadion?

Tienduizend Turken rond het stadion?

Taskin Kokten, de voorzitter van de enige Belgische fanclub van Galatasaray, blikt in een interview met La Capitale vooruit op de wedstrijd van vanavond. Volgens hem zullen ongeveer tienduizend Turken afzakken naar het stadion. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Galatasaray

Voorbeschouwing: Anderlecht - Galatasaray

'De match van het jaar' zo noemen sommigen het en misschien is dat niet eens overdreven. Paars-wit kan zich straks tegen Galatasaray verzekeren van Europees overwinteren. In de Champions League lukte dit nog maar één keer. Lees verder »

Mooie premie wacht bij winst

Mooie premie wacht bij winst

Als Anderlecht vanavond wint en zich verzekert van Europees overwinteren in de Europa League krijgt elke speler een premie van 200.000 euro. Stoot paars-wit dan nog verder door, dan loopt dit bedrag verder op. Lees verder »

Deschacht: "Dit betekent toch iets"

Deschacht:

Olivier Deschacht evenaart vanavond het recordaantal Europese wedstrijden van Filip De Wilde. “Dit is echt een droom die uitkomt”, zo vertelt de linksachter. “Maar ik wil straks vooral winnen.” Lees verder »

Hasi: "Defour is mijn luitenant"

Hasi:

Besnik Hasi gaat ervan uit dat hij vanavond tegen Galatasaray kan rekenen op Steven Defour. “Steven heeft zondag, maandag en dinsdag mee getraind. Dat is niet veel, maar ik denk dat het voldoende is”, zegt de coach. Lees verder »

 25-11-2014 

Favoriete transfer #3 : Marcin Wasilewski

Favoriete transfer #3 : Marcin Wasilewski

We zijn bij de top drie beland. Na Roland Juhasz staat ook op plek drie een voormalige Anderlechtspeler. Wasilewski speelde al 185 wedstrijden voor Anderlecht. Als het van jullie afhangt mogen er daar gerust nog een aantal bij. Lees verder »

Anderlecht - Galatasaray voor vol huis

Anderlecht - Galatasaray voor vol huis

Een uitverkocht Constant Vanden Stock-stadion zal Anderlecht morgen aanmoedigen in zijn zoektocht naar een ticket voor een Europese lente. Paars-wit laat weten dat de laatste tickets voor dit duel de deur uit zijn. Lees verder »

"Wat als men ons vertrouwen had gegeven?"

Anderlecht trekt vandaag volop de kaart van de jeugd, maar dat was ooit anders. Een aantal jaar geleden speelde Sébastien Siani bij Anderlecht en hij kreeg toen geen kans. "Ik denk dat ze schrik hadden om een jongere te brengen." Lees verder »

Deschacht evenaart record De Wilde

Deschacht evenaart record De Wilde

Olivier Deschacht speelt morgen tegen Galatasaray zijn tachtigste Europese wedstrijd voor Anderlecht en evenaart zo het record van Filip De Wilde. Speelt hij over twee weken ook tegen Dortmund, dan wordt hij alleen recordhouder. Lees verder »

Praet: "Rechtzetten tegen Galatasaray"

Praet:

Na de nederlaag in Charleroi stak Olivier Deschacht een beschuldigende vinger op richting de jongeren. Die wilden het volgens hem te veel alleen forceren. Dennis Praet is het daar niet mee eens. "Het was een collectieve offday." Lees verder »

Suarez ten rade bij Milan en Barcelona

Suarez ten rade bij Milan en Barcelona

Anderlecht zet de grote middelen in om Matias Suarez weer topfit te krijgen. De Argentijn ging de voorbije weken langs in het befaamde Milan-lab en bezocht Barcelona-dokter Ramon Cugat. Het doel: een nieuwe operatie vermijden. Lees verder »

Defour allicht klaar voor Galatasaray

Defour allicht klaar voor Galatasaray

Goed nieuws voor Besnik Hasi: Steven Defour deed gisteren op training mee met de loopoefeningen, het afwerken op doel en de spelvormen. De middenvelder raakt allicht klaar voor het duel van morgen tegen Galatasaray. Lees verder »


 24-11-2014 

YL: Selectie Anderlecht - Galatasaray

YL: Selectie Anderlecht - Galatasaray

De beloften van Anderlecht kunnen zich morgen tegen Galatasaray verzekeren van Europees overwinteren. Coach Mohamed Ouahbi heeft voor dit duel 18 spelers geselecteerd en daarbij zitten ook enkele jongens uit de A-kern. Lees verder »

Anderlecht scout Colombiaan Arango

Anderlecht scout Colombiaan Arango

Volgens berichten uit Colombia scoutte Anderlecht het voorbije weekend middenvelder Johan Arango. De 23-jarige Arango speelt bij topclub Once Caldas en scoorde dit seizoen al 8 keer in 23 wedstrijden. Lees verder »

Anderlecht-duo aangeraden bij Besiktas

Anderlecht-duo aangeraden bij Besiktas

Saffet Balkan, de manager van Cheikhou Kouyaté, heeft twee Anderlecht-spelers aangeraden bij de Turkse topclub Besiktas. "Besiktas is op zoek naar versterking en ik tipte hen over Andy Najar en Anthony Vanden Borre", zegt Balkan. Lees verder »

Verbist fluit Anderlecht - Club Brugge

Verbist fluit Anderlecht - Club Brugge

De topper tegen Club Brugge van zondag zal onder leiding staan van Johan Verbist. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Dirk Gilon, Bart Vandeweghe en vierde scheidsrechter Jonathan Lardot. De aftrap wordt gegeven om 14.30 uur. Lees verder »

Jullie dromen van Europa League

Jullie dromen van Europa League

Uit onze webpoll blijkt dat de meerderheid van jullie de kwartfinale van de Europa League verkiest boven de 1/8e van de Champions League. 56 procent kiest voor de Europa League, veertig procent voor de Champions League. Lees verder »

Hasi: "Nog geen zekerheid over Defour"

Hasi:

Het is nog steeds afwachten of Anderlecht overmorgen tegen Galatasaray kan beschikken over Steven Defour. “Ik heb daarover nog geen zekerheid”, zegt Besnik Hasi. “Hij heeft zaterdag pas voor het eerst individueel getraind.” Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Net als Anderlecht kende Galatasaray een slechte generale repetitie voor het duel van woensdag. De Turken verloren in eigen huis met 0-3 van Trabzonspor. Ook Arsenal en Borussia Dortmund konden niet winnen. Lees verder »

Tunesiër Sassi gelinkt aan Anderlecht

Tunesiër Sassi gelinkt aan Anderlecht

Anderlecht toont concrete interesse in de Tunesische middenvelder Ferjani Sassi. Besnik Hasi ging de 22-jarige Sassi woensdag zelf scouten tijdens een interland en volgens de Tunesische media wordt er ook al gesproken. Lees verder »

Debbah bondscoach van Liberia

Debbah bondscoach van Liberia

Kent u James Debbah nog? Deze Liberiaanse spits speelde eind jaren '90 korte tijd voor Anderlecht. Wel, deze voormalige spits is sinds het voorbije weekend de nieuwe bondscoach van Liberia. Lees verder »

 23-11-2014 

Deschacht: "We waren niet goed"

Deschacht:

De spelers hebben een serieuze donderpreek van Besnik Hasi over zich geen gekregen na de wedstrijd. Ook Olivier Deschacht spaart zijn ploegmaats niet maar steekt ook de hand in eigen boezem. Lees verder »

Silvio Proto wordt bekogeld

Silvio Proto wordt bekogeld

Silvio Proto kreeg het hard te verduren tijdens de tweede helft op Mambourg. Hij keepte dan met de aanhang van de Carolo's in zijn rug die hem bekogelden met allerlei projectielen en geen al te fraaie gezangen. Lees verder »

Hasi: "Galatasaray in het hoofd"

Hasi:

Besnik Hasi kon niet lachen gisteren na de match tegen Charleroi. Volgens hem was enkel Silvio Proto op niveau, de rest deed maar wat op het veld. "We brachten te weinig voetbal en verloren te veel duels", aldus de T1. Lees verder »

 22-11-2014 

Geen Kanu bij Anderlecht

Geen Kanu bij Anderlecht

Standard liet de voorbije dagen optekenen dat Kanu via een opgezette constructie op weg zou zijn naar Anderlecht. Besnik Hasi wil voor eens en altijd duidelijk maken dat daar geen sprake van is. Lees verder »


 21-11-2014 

Conté geeft geld aan strijd tegen ebola

Conté geeft geld aan strijd tegen ebola

Ibrahima Conté heeft net als een aantal van zijn ploegmaats van de nationale ploeg van Guinée de premie die hij kreeg voor het behalen van de Africa Cup geschonken aan de strijd tegen ebola. Het gaat om een bedrag van 20.000 euro. Lees verder »

Verliest Anderlecht ook Patoulidis?

Verliest Anderlecht ook Patoulidis?

Gisteren in Reyers Laat verklapte Herman Van Holsbeeck dat Arsenal volgende week langskomt voor een 14-jarig toptalent en dat hij daarna samen met voorzitter Roger Vanden Stock naar Manchester City gaat voor deze speler. Lees verder »

Pro League wil jeugdwerking beschermen

Pro League wil jeugdwerking beschermen

De gewijzigde FIFA-regels en het geval-Jason Eyenga-Lokilo heeft bij de Pro League een alarmbel doen afgaan. Men wil de eigen jeugdwerking beschermen. "We hebben dringend nood aan een duidelijk en transparant wettelijk systeem." Lees verder »

Geen nieuwe spits

Geen nieuwe spits

In januari staat de Afrika Cup op het programma en Anderlecht moet heel wat spelers afstaan. Onder andere Gohi Bi Cyriac en Ibrahima Conte. Toch gaat paars-wit niet op zoek naar een nieuwe spits, wel naar een centrale verdediger. Lees verder »

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Morgen staat de verplaatsing naar Sporting Charleroi op het programma. Na het interlandvoetbal is het opnieuw aan de Jupiler Pro League. Coach Besnik Hasi beseft dat Anderlecht een moeilijke taak staat te wachten. Lees verder »

Kindermans: "Afspraken respecteren"

Kindermans:

De ouders van Jason Eyenga-Lokilo kregen, toen de speler twaalf jaar was, 75.000 euro van Anderlecht. Daarvoor beloofden de ouders dat hun zoon een contract bij paars-wit zou tekenen eens hij zestien was. Lees verder »

Vijf spelers naar Afrika Cup

Vijf spelers naar Afrika Cup

Van 17 januari tot 8 februari vindt de Afrika Cup plaats. Anderlecht moet in totaal vijf spelers afstaan, terwijl de Jupiler Pro League aan de laatste wedstrijden bezig is. Lees verder »

1 miljoen euro om te tekenen

1 miljoen euro om te tekenen

We gaven het eerder al aan, Anderlecht sleept Jason Eyanga-Lokilo voor de rechter voor niet nageleefde afspraken. Triest aan de hele zaak is dat Eyanga-Lokilo nog steeds zonder club zit. Lees verder »

 20-11-2014 

Favoriete transfer #8: Ayanda Patosi

Favoriete transfer #8: Ayanda Patosi

Na Junior Malanda en Ondrej Mazuch onthullen we vandaag de nummer acht in de lijst van jullie favoriete wintertransfers. Patosi is een Zuid-Afrikaanse buitenspeler of nummer tien van Sporting Lokeren. Lees verder »

Van Holsbeeck straks in Reyers Laat

Van Holsbeeck straks in Reyers Laat

De rechtzaak die Anderlecht aanspant tegen Jason Eyenga-Lokilo doet heel wat stof opwaaien vandaag. Herman Van Holsbeeck is vanavond te gast in Reyers Laat op Canvas om meer uitleg te geven over deze zaak. Lees verder »

Spelers defileren voor het goede doel

Spelers defileren voor het goede doel

Fabrice N’Sakala, Maxime Colin, Dennis Praet, Steven Defour, Frank Acheampong, Bram Nuytinck, Andy Najar, Leander Dendoncker en Aleksandar Mitrovic stonden gisteren paraat op de catwalk voor het goede doel. Lees verder »

Anderlecht dagvaart Eyenga-Lokilo

Anderlecht dagvaart Eyenga-Lokilo

Anderlecht heeft Jason Eyenga-Lokilo voor het gerecht gesleept. De club eist 450.000 euro van de speler omdat zijn ouders een overeenkomst die werd gesloten toen Eyenga-Lokilo 12 jaar was nu niet naleven. Lees verder »

Alvarez trapt beloften naar overwinning

Alvarez trapt beloften naar overwinning

De beloften van Anderlecht hebben zich na een 3-2-overwinning tegen Gent geplaatst voor de kwartfinale van de Belgische beker. Het winnende doelpunt kwam op naam van Oswal Alvarez, die zijn rentree maakte na een lange afwezigheid. Lees verder »

Ook Congo naar Africa Cup

Ook Congo naar Africa Cup

Door de nederlaag van Egypte mag Congo als beste derde naar de Africa Cup in januari. Anderlecht zal eind januari dus ook niet kunnen beschikken over Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana. Lees verder »

 19-11-2014 

Guinée en Ivoorkust naar Africa Cup

Guinée en Ivoorkust naar Africa Cup

Het Guinée van Ibrahima Conté en het Ivoorkust van Gohi Bi Cyriac hebben zich geplaatst voor de Africa Cup. Guinée plaatst zich na een 2-0-zege tegen Oeganda. Ivoorkust had genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Kameroen. Lees verder »

Praet: "Niet bezig met vertrek"

Praet:

Dennis Praet is niet opgezet met de berichten die vandaag overal opduiken en waarin zijn manager stelt dat Praet na dit seizoen zou vertrekken. Via Twitter laat de middenvelder weten dat een vertrek niet aan de orde is. Lees verder »

Favoriete transfer #9 : Ondrej Mazuch

Favoriete transfer #9 : Ondrej Mazuch

Gisteren opende Junior Malanda de top tien van jullie favoriete wintertransfers. Vandaag komt nummer negen aan de beurt: Ondrej Mazuch. De Tsjechische verdediger speelde al twee en een half jaar voor Anderlecht. Lees verder »

"Mbemba bijna klaar voor Engeland"

Toen Chancel Mbemba vanuit Congo naar België kwam, nam zijn landgenoot Dieumerci Mbokani de verdediger onder zijn vleugels. Ook vandaag hebben de twee nog dagelijks contact. "Ik ben erg fier op hem", zo vertelt de spits. Lees verder »

Manager Praet: "Dennis vertrekt in juni"

Manager Praet:

Als het van zijn manager Jacques Lichtenstein afhangt, vertrekt Dennis Praet na dit seizoen. "Hij werd drie keer kampioen en speelde diverse Europese campagnes. Ik zie niet in wat een extra seizoen in België hem nog bijbrengt." Lees verder »

Koulibaly: "Ik voel me goed bij Aalst"

Koulibaly:

Elis Koulibaly scoorde het voorbije weekend zijn eerste doelpunt voor Eendracht Aalst. De Anderlecht-huurling hoopt stilaan meer kansen te krijgen. "Na nieuwjaar wil ik doorbreken", zo vertelt de spits uit Burkina Faso. Lees verder »


 18-11-2014 

Favoriete transfer #10: Junior Malanda

Favoriete transfer #10: Junior Malanda

Vanaf vandaag brengen we de top tien van jullie favoriete wintertransfers. Junior Malanda haalde drie procent van de stemmen en belandt zo nipt in de top tien. Een kort portret van de Belgische jeugdinternational.
Lees verder »

N'Sakala traint mee met de groep

N'Sakala traint mee met de groep

Fabrice N'Sakala heeft terug deelgenomen aan de groepstraining. Dat maakte hij zelf bekend via sociale media. De verdediger blesseerde zich begin september tijdens een training na een duel met Olivier Deschacht. Lees verder »

 17-11-2014 

Vanaf morgen: jullie favoriete transfers

Vanaf morgen: jullie favoriete transfers

Enkele dagen geleden vroegen we naar jullie favoriete wintertransfers. Jullie reageerden massaal: er kwamen meer dan honderd verschillende namen en duizend stemmen binnen. Vanaf morgen ontdekken jullie hier wie waar terechtkwam. Lees verder »

Jestrovic: “Sprak nog niet met Benfica”

 Jestrovic: “Sprak nog niet met Benfica”

Sinds zijn komst naar Anderlecht wordt Aleksandar Mitrovic gelinkt aan tal van grote clubs, ook nu. "Maar we weten dat we stap voor stap moeten nemen", zegt zijn manager Nenad Jestrovic. "Van Benfica hoorde ik trouwens nog niets." Lees verder »

Elitejeugd succesvol tegen Club Brugge

Elitejeugd succesvol tegen Club Brugge

Voor de elitejeugd stond afgelopen weekend de ontmoeting met Club Brugge op het programma. Door de regen werden de wedstrijden van de U13 en U14 uitgesteld. Van de vier duels die wel plaatsvonden, won Anderlecht er drie. Lees verder »

 16-11-2014 

Tweede overwinning voor Liam Bossin

Tweede overwinning voor Liam Bossin

Dankzij een 4-1 overwinning tegen Gibraltar, is Ierland gekwalificeerd voor het UEFA U19 toernooi. Liam Bossin hoorde terug bij de basiself. De volgende wedstrijd tegen Zwitserland zal bepalen wie groepswinnaar wordt. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

In Afrika nadert de kwalificatieronde voor de Africa Cup zijn ontknoping. Zowel Ibrahima Conté, Gohi Bi Cyriac als Nicaise Kudimbana behouden een goede kans om kwalificatie. In Europa verloor Aleksandar Mitrovic met Servië. Lees verder »

 15-11-2014 

Opinie: Zakaria Bakkali

Opinie: Zakaria Bakkali

Toegegeven: we hadden hem in jullie top tien van favoriete wintertransfers verwacht. Hij bleef daar uiteindelijk mijlenver van verwijderd. En toch blijft ondergetekende dromen van de komst van de eenmalige Rode Duivel.
Lees verder »

Tielemans geniet nog na

Tielemans geniet nog na

Youri Tielemans scoorde eergisteren voor de Belgische beloften met een heerlijk afstandschot. Hij geniet duidelijk nog na van zijn goal, maar niet te lang want maandag wacht Noorwegen voor een nieuwe oefeninterland. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Steven Defour trainde gisteren nog individueel maar verwacht wordt dat hij maandag aansluit met de groep. Chancel Mbemba trainde gisteren nog binnen op de loopband en blijft twijfelachtig. Lees verder »

 14-11-2014 

Keet dan toch gestraft

Keet dan toch gestraft

Darren Keet, doelman van KV Kortrijk, krijgt dan toch nog een straf voor het natrappen op Aleksander Mitrovic. De Geschillencommissie van de KBVB legt hem een schorsing op van twee dagen waarvan één effectief. Lees verder »

Liam Bossin wint met Ierland

Liam Bossin wint met Ierland

De Ierse U19, met Liam Bossin in doel, zijn hun kwalificatie voor het EK goed begonnen. Ze wonnen hun eerste wedstrijd met 1-0 van Malta. Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Lees verder »

 13-11-2014 

U21: Selectie KV Mechelen - Anderlecht

U21: Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Coach Mohamed Ouahbi maakte zijn selectie bekend voor de wedstrijd op en tegen KV Mechelen vanavond. Bij de 18-koppige selectie zitten drie spelers uit de A-kern: Samuel Bastien, Aaron Leya Iseka en Hervé Matthys. Lees verder »

Zweed Gustafson opvolger van Praet?

Zweed Gustafson opvolger van Praet?

Dennis Praet heeft zich in de belangstelling gespeeld van heel wat topclubs en Anderlecht houdt rekening met een mogelijk vertrek in juni. Als opvolger denkt het nu aan de 19-jarige Zweed Simon Gustafson. Lees verder »

Olympiakos wil Milivojevic definitief

Olympiakos wil Milivojevic definitief

Na een moeilijk jaar bij Anderlecht herleeft Luka Milivojevic bij Olympiakos. De Grieken zijn zo tevreden over de middenvelder dat ze hem definitief willen overnemen. De gesprekken hierover zijn al opgestart. Lees verder »

 12-11-2014 

Praet valt in bij winnend België

Praet valt in bij winnend België

Net als de beloften hebben ook de 'echte' Rode Duivels zopas hun vriendschappelijke wedstrijd gewonnen. De Belgen klopten IJsland met 3-1. Dennis Praet mocht een kwartier voor tijd debuteren. Lees verder »

U21: KV Mechelen-RSCA

U21: KV Mechelen-RSCA

Geen interland break voor onze beloften, morgen 13 november, komen ze in actie tegen op en tegen KV Mechelen. Een goede gelegenheid voor de jongeren om terug aan te knopen met een overwinning. Lees verder »

UYL: RSCA-Galatasaray op 25 november

UYL: RSCA-Galatasaray op 25 november

De volgende wedstrijd van de paarse beloften in kader van de UEFA Youth League tegen Galatasaray gaat door op 25 november. Bij een overwinning tegen de Turken plaatsen de beloften zich voor de volgende ronde. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De interlandbreak komt voor heel wat spelers als geroepen om kleine blessures te laten helen. Zo hervat Steven Defour volgende week de training en raakt hij allicht klaar voor de volgende competitie wedstrijd tegen Charleroi. Lees verder »

Musonda: "Anderlecht wilde me huren"

Musonda:

Terwijl Youri Tielemans hoge ogen gooit in de Champions League, speelt zijn leeftijdsgenoot Charly Musonda Junior bij de U21 van Chelsea. Maar spijt van zijn vertrek heeft Musonda niet. "Ik koos een andere weg." Lees verder »

Van Gaal scout Tielemans

Van Gaal scout Tielemans

Volgens Engelse kranten zat niemand minder dan Manchester United-coach Louis van Gaal in de tribunes tijdens Arsenal - Anderlecht. Hij kwam er persoonlijk Youri Tielemans scouten. Lees verder »

 11-11-2014 

Vanden Borre in basiself Rode Duivels

Vanden Borre in basiself Rode Duivels

Na Anderlecht maakt nu ook Anthony Vanden Borre zijn comeback bij de Rode Duivels. Morgen start hij zelf in de basis tijdens de interland tegen Ijsland. Dat maakte bondscoach Marc Wilmots bekend via een tweet. Lees verder »

Defour: "Ik heb nergens spijt van"

Defour:

Steven Defour was gisteren te gast in La Tribune, de franstalige tegenhanger van Extra Time. Hij had het ondermeer over zijn transfer naar Anderlecht, waar hij nog geen moment spijt van heeft gehad. Lees verder »

Wie halen jullie in januari?

Wie halen jullie in januari?

“Er vertrekt niemand in januari en we gaan zeker versterking halen.” Herman Van Holsbeeck was onlangs zeer duidelijk over de wintertransferperiode. Maar welke versterking(en) zouden jullie halen? Lees verder »

N'Sakala dicht bij wederoptreden

N'Sakala dicht bij wederoptreden

Fabrice N'Sakala hoopt volgende week zijn wederoptreden te maken na 2,5 maanden afwezigheid. Deze week hervat hij de groepstraining en volgende week hoopt hij een helft te kunnen spelen met de beloften. Lees verder »

Beloften verliezen met 1-3 tegen Kortrijk

Beloften verliezen met 1-3 tegen Kortrijk

De beloften van Anderlecht hebben gisterenavond met 1-3 verloren van Kortrijk. De West-Vlamingen kwamen voor de rust 0-2 voor. Frank Mikal (foto) scoorde een kwartier voor tijd tegen, maar in blessuretijd scoorde KVK de 1-3. Lees verder »

 10-11-2014 

"Ik overwoog om Deschacht op te roepen"

Bondscoach Marc Wilmots zit met defensieve zorgen en riep vandaag Laurens De Bock van Club Brugge op. Het scheelde echter niet veel of Olivier Deschacht mocht zich melden. "Maar ik heb toch voor de jeugd gekozen", aldus Wilmots. Lees verder »

Deschacht te gast in Extra Time

Deschacht te gast in Extra Time

De heropleving van Anderlecht deze week wordt vanavond ook belicht in de voetbalprogramma's Extra Time en La Tribune. Olivier Deschacht is de centrale gast in Extra Time. La Tribune heeft Steven Defour uitgenodigd. Lees verder »

Selectie U21: Anderlecht - Kortrijk

Selectie U21: Anderlecht - Kortrijk

Vanavond om 19.30 uur ontvangen de U21 van Anderlecht KV Kortijk. Coach Mohamed Ouahbi maakte zijn selectie bekend en daarbij zitten ook vijf spelers uit de A-kern. De U21 staan momenteel op de zesde plaats met zestien punten. Lees verder »

"Niemand vertrekt, ook niet bij monsterbod"

De sterke Europese prestaties zorgen dat er heel wat interesse is voor de youngsters van Anderlecht. De wintermercato belooft spannend te worden, maar Herman Van Holsbeeck is net van plan te verkopen. "Dat zou een flater zijn." Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

De verhuurde spelers in Nederland blijven het goed doen. Samuel Armenteros scoorde voor de derde wedstrijd op rij en ook Jonathan Kindermans vond de weg naar doel. In Frankrijk gaf Guillaume Gillet een belangrijke assist. Lees verder »

Jestrovic trainde samen met Mitrovic

Jestrovic trainde samen met Mitrovic

Als er nog iemand een groot aandeel heeft in de heropleving van Aleksander Mitrovic, dan is het Nenad Jestrovic wel. De voorbije weken is hij veel in Brussel geweest en hij trainde ook samen met Mitrovic. Lees verder »

Mitrovic is er terug bovenop

Mitrovic is er terug bovenop

Aleksander Mitrovic voelt zich weer als een vis in het water. De kopte tegen Arsenal de gelijkmaker in doel en opende de score gisteren tegen Gent. Hij eiste zelfs een vrije trap op: het bewijs dat hij blaakt van zelfvertrouwen. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Anderlecht is niet de enige ploeg uit poule D van de Champions League die de Europese midweekspeeldag goed verteerd heeft. Ook Galatasaray en Dortmund kenden een succesvol weekend. Arsenal niet: dat gaf weer een bonus prijs. Lees verder »

Geen pikorde bij vrije trappen

Geen pikorde bij vrije trappen

Het begint een beetje gewoonte te worden: bijna elke match is er een discussie over wie mag trappen bij een strafschop op vrije trap. Gisteren was het weer zo ver: zowel Tielemans, Praet als Mitrovic wilden een vrije schop nemen. Lees verder »

Herfstkampioen met minste punten

Herfstkampioen met minste punten

Wie denkt dat de titel 'herfstkampioen' enkel op papier iets betekend, is niet helemaal juist. Vier van de laatste vijf herfstkampioenen werden ook landskampioen. Anderlecht is nu wel de herfstkampioen met de minste punten. Lees verder »

Acheampong: "Ol' mag gerust zijn"

Acheampong:

Frank Acheampong blonk op Arsenal uit op de linksachter en deed dat ook gisteren. Hij lag gisteren met twee assists aan de basis van beide goals. Al ging het de eerste twintig minuten moeizaam op de linkerflank. Lees verder »

Ebola houdt Conte weg van interlands

Ebola houdt Conte weg van interlands

Ibrahima Conte zal deze week niet naar Guinee afreizen voor interlandvoetbal. Guinee is één van de landen die het hardst getroffen is door de ebola-epidemie en dat houdt Conte nu in België. "Jammer, maar het is te riskant." Lees verder »

Proto pakt punten voor de ploeg

Proto pakt punten voor de ploeg

Het eerste kwartier van de wedstrijd had Anderlecht geen verhaal tegen Gent en incasseerde de ene aanval na de andere. Gelukkig voor paars-wit geraakten ze niet voorbij Silvio Proto die zo punten pakte voor de ploeg. Lees verder »

 09-11-2014 

Reacties: Acheampong, Praet en Hasi

Reacties: Acheampong, Praet en Hasi

Besnik Hasi zag een efficiënt Anderlecht: "Behalve die tien minuten dat zij beter waren, hebben wij de match gecontroleerd. Na de rust hebben wij drie, vier kansen gehad, en zij maar één, op hoekschop dan nog." Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

In een onderling duel maken Anderlecht en Gent vanmiddag straks uit wie de herfsttitel pakt. Bij een gelijkspel komt ook Club Brugge nog in aanmerking. Besnik Hasi trekt wel niet zonder kopzorgen naar Gent. Lees verder »

 08-11-2014 

Assist en doelpunt voor Massimo Bruno

Assist en doelpunt voor Massimo Bruno

Vorige donderdag plaatste Red Bull Salzburg zich voor de 1/16e finales van de Europa League. Massimo Bruno startte op de bank maar mocht na een halfuur invallen. Hij zette de 1-4 op het scorebord en leverde een assist af. Lees verder »

N'Sakala op de terugweg

N'Sakala op de terugweg

Fabrice N'Sakala staat dicht bij een terugkeer, normaal zal hij terug bij de groep aansluiten na de interland. Heel goed nieuws voor Besnik Hasi, gezien het aantal geblesseerden in zijn defensie. Lees verder »

Suarez revalideert te Antwerpen

Suarez revalideert te Antwerpen

Matias Suárez traint al heel de week samen met Lieven Maesschalck, de voormalige kinesist van de Rode Duivels. De Argentijn versterkt er zijn beenspieren om zo hopelijk na de winter weer inzetbaar te zijn. Lees verder »

Verjaardag DArtagnan

Verjaardag DArtagnan

Het webteam viert feest, vandaag is DArtagnan jarig, ze mag 19 kaarsjes uitblazen. Ze is werkzaam bij de Franse afdeling van de site als vertaalster. We willen haar via deze weg van harte proficiat wensen !!! Lees verder »

Tielemans trapt penalty's

Tielemans trapt penalty's

Bij de penaltyfase tegen Arsenal claimden opnieuw drie spelers de bal, Anthony Vanden Borre, Aleksander Mitrovic en Youri Tielemans. Deze laatste was aangeduid om de penalty's te trappen, uiteindelijk trapte Vanden Borre hem. Lees verder »

100ste match in eerste klasse

100ste match in eerste klasse

Komende zondag speelt Anthony Vanden Borre zijn honderste match in eerste klasse. 13 maart 2004, op 16-jarige leeftijd, speelde hij zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League onder Hugo Broos. Lees verder »

Geen Mbemba tegen Gent

Geen Mbemba tegen Gent

De kans is groot dat Anderlecht naar Gent trekt zonder Chancel Mbemba, hij heeft nog altijd last aan de aanhechtingsspieren in de knie. Donderdag had hij een vrije dag gekregen van Hasi, maar hij bleef op de club voor verzorging. Lees verder »

 07-11-2014 

Wenger: "Het was een schok"

Wenger:

Ook Arsène Wenger had vandaag persconferentie naar aanloop van hun wedstrijd komende zondag tegen Swansea. Een terugblik naar de wedstrijd tegen Anderlecht was onvermijdelijk. Lees verder »

Rode Duivels trainen te Neerpede

Rode Duivels trainen te Neerpede

Zoals gewoonlijk zakken de Rode Duivels af naar Neerpede om er te trainen voor de wedstrijden tegen IJsland en Wales. Volgens de site van de KBVB zijn er twee open trainingen voorzien te Neerpede. Lees verder »

Nuytinck: "Om gek van te worden"

Nuytinck:

Bram Nuytinck is nog steeds niet verlost van zijn teenblessure. Besnik Hasi hoopte hem tegen Arsenal op de bank te kunnen zetten, maar een echo toonde aan dat de breuk in zijn teen nog niet volledig geheeld is. Lees verder »

Twee fans opgepakt voor oerwoudgeluiden

Twee fans opgepakt voor oerwoudgeluiden

De Londense politie heeft na het duel tussen Anderlecht en Arsenal twee Anderlecht-fans opgepakt voor het maken van oerwoudgeluiden naar Arsenal-spits Danny Welbeck. Een andere fan werd opgepakt voor het gooien van een rookbom. Lees verder »

Dortmund en Atletico komen scouten

Dortmund en Atletico komen scouten

Scouts van Borussia Dortmund en Atletico Madrid komen zondag de wedstrijd tussen Gent en Anderlecht bijwonen. De Duitsers komen Anderlecht niet enkele bekijken met het oog op de Champions League, maar ook voor Dennis Praet. Lees verder »

 06-11-2014 

Overzicht interlandverplichtingen

Overzicht interlandverplichtingen

Na de wedstrijd tegen AA Gent moet Besnik Hasi weer enkele van zijn spelers afstaan voor interlandverplichtingen. Eerder melden we al dat Dennis Praet en Anthony Vanden Borre opgeroepen zijn voor de Rode Duivels. Lees verder »

Ticket info: RSCA-Club Brugge

Ticket info: RSCA-Club Brugge

Woensdag 12 november begint de ticketverkoop voor de topper thuis tegen Club Brugge. Prijzen variëren tussen 23 en 45 euro. De wedstrijd staat gepland op 30 november om 14.30u Lees verder »

U21: Anderlecht-Kortrijk

U21: Anderlecht-Kortrijk

Komende maandag, 10 november om 19.30u, staat de volgende wedstrijd van de beloften op het programma. KV Kortrijk komt op bezoek, de wedstrijd gaat door op de terreinen van het Sporttechnisch Centrum te Tubeke. Lees verder »

Bossin opnieuw in Ierse selectie

Bossin opnieuw in Ierse selectie

De bondscoach van Ierland, Paul Doolin, heeft Liam Bossin opnieuw opgenomen in zijn selectie voor de kwalificatiewedstrijden in kader van UEFA U19 Championship. Malta, Zwitserland en Gibraltar zijn de tegenstanders van Ierland. Lees verder »

Walem rekent op Anderlecht-vijftal

Walem rekent op Anderlecht-vijftal

Ook Johan Walem, coach van de nationale U21, heeft zijn selectie bekend gemaakt. In zijn 19-koppige kern is plaats voor vijf Anderlecht-spelers: Davy Roef, Michaël Heylen, Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Nathan Kabasele. Lees verder »

Zeven Anderlecht-spelers bij nationale U15

Zeven Anderlecht-spelers bij nationale U15

De Belgische U15 werken van 10 tot 13 november stage af. Zeven spelers van Anderlecht zijn hiervoor opgeroepen: Gregory Descotte, Hotman El Kababri, Remco Evenepoel, Jerko Guldix, Derick Kyere, Mohamed Loua en Alan Mayanga. Lees verder »

Wilmots: "Praet verraste me tegen Arsenal"

Wilmots:

Dat Dennis Praet zijn eerste selectie voor de Rode Duivels beet heeft, is toch wel een verrassing. Marc Wilmots loopt niet zo hoog op met de Belgische competitie. "Maar Praet heeft me tegen Arsenal twee keer enorm verrast." Lees verder »

Wilmots neemt Praet bij Rode Duivels

Wilmots neemt Praet bij Rode Duivels

Wat weinigen hadden verwacht, maar wel verdiend hadden gevonden, is gebeurd: Marc Wilmots heeft Dennis Praet opgeroepen voor de Rode Duivels. Ook Anthony Vanden Borre is er weer bij. Steven Defour ontbreekt wegens een blessure. Lees verder »

Mbemba is niet zeker of hij Gent haalt

Mbemba is niet zeker of hij Gent haalt

Bij aankomst in Brussel gisteren mankte Chancel Mbemba al minder dan toen hij net geblesseerd raakte. Als het van de medische staf afhangt, zal hij klaar zijn voor het duel van zondag tegen Gent. De speler zelf twijfelt. Lees verder »

 05-11-2014 

Van Holsbeeck: "Het was een korte nacht."

Van Holsbeeck:

Het was een stralende, jarige manager die de pers te woord stond bij hun terugkeer in Brussel. Herman Van Holsbeeck kon zich geen mooier geschenk inbeelden voor zijn zestigste verjaardag, het was dan ook een korte nacht. Lees verder »

Doorgelicht: onze helden van de YL

Doorgelicht: onze helden van de YL

Anderlecht staat met negen op twaalf op een zucht van de 1/8e finale van de Youth League. Wij schetsten voor u de profielen van alle paars-witte talenten die dit seizoen al in actie kwamen in de Youth League. Lees verder »

Mbemba snel weer fit

Mbemba snel weer fit

Chancel Mbemba moest gisteren vroegtijdig het veld verlaten wegens een blessure. De speler is er gelukkig genoeg niet al te erg aan toe. "Een paar dagen verzorging moeten volstaan", zegt hij zelf. Lees verder »

Geweldig CL-debuut voor Kawaya

Geweldig CL-debuut voor Kawaya

Zaterdag kreeg hij zijn eerste speelminuten in de competitie en gisteren vierde zijn Champions League-debuut. En wat voor één. Andy Kawaya voetbalde onbevangen en gaf zowaar de assist voor het eerste doelpunt. Lees verder »

Opinie: De Europa League-droom

Opinie: De Europa League-droom

Het is al van 2000-2001 geleden dat Anderlecht nog eens Europees wist te overwinteren vanuit de Champions League. De CL-miljoenen en een mooie EL-campagne. Dit jaar lijkt het er opnieuw in te zitten.
Lees verder »

Opinie: Het mirakel van Londen

Opinie: Het mirakel van Londen

Youri Tielemans las op de trein naar Londen de roman ‘voor ik doodga’. Anderlecht en Tielemans stierven ook in het Emirates Stadium, maar herrezen op wonderbaarlijke wijze. Lees verder »

Zege tegen Galatasaray volstaat

Zege tegen Galatasaray volstaat

Anderlecht heeft dinsdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd om de derde plaats in groep D van de Uefa Champions League. Het pakte een punt op het veld van Arsenal, terwijl Galatasaray de boot inging tegen Borussia Dortmund. Lees verder »

 04-11-2014 

Arsenal-RSCA hot op social media

Arsenal-RSCA hot op social media

De prestatie van Anderlecht laat ook de social media niet onberoerd. En ook onze paars-witte fans springen wereldwijd in het oog. De thuisaanhang werd geregeld het zwijgen opgelegd, zelfs bij een 3-0 stand. Lees verder »

Champions League promotie op e-book!

Champions League promotie op e-book!

Anderlecht pakte vanavond weer een punt in de Champions League en daarom verlagen wij de prijs van ons e-book gedurende 24u naar 1.99 euro. Klik op de blauwe "boekboek" knop in het rechtermenu om uw bestelling te plaatsen! Lees verder »

Legear tekent bij Engelse Blackpool

Legear tekent bij Engelse Blackpool

Jonathan Legear heeft deze namiddag een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Engelse tweedeklasser Blackpool. Legear is wel nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Fulham woensdag. Lees verder »

Keet vrijuit voor natrappen op Mitrovic

Keet vrijuit voor natrappen op Mitrovic

De Geschillencommissie heeft beslist Darren Keet niet te straffen voor het trappen naar het hoofd van Aleksandar Mitrovic. "Er was geen scheidsrechterlijke vergissing die rechtgezet zou moeten worden", zo klinkt het. Lees verder »

Wenger: "Overtuigd van Praet z'n talent"

Wenger:

Toen hij nog bij Genk voetbalde, ging Dennis Praet testen bij Arsenal. "Ik wist toen niet dat hij is langs geweest, maar m'n scouts vertelden me dat hij nog te licht was voor het Engelse voetbal", blikt Arsène Wenger hierop terug. Lees verder »

Voorbeschouwing: Arsenal - Anderlecht

Voorbeschouwing: Arsenal - Anderlecht

Met een bang hartje zal Anderlecht vanavond het Emirates Stadium betreden. Sinds de pijnlijke nederlaag twee weken geleden loopt het erg moeizaam bij paars-wit, terwijl tegenstander Arsenal op toerental is gekomen. Lees verder »

Jong talent of ervaren speler ?

Jong talent of ervaren speler ?

Mathias Suárez begint samen met Lieven Maesschalck aan een op maat gemaakt revalidatieprogramma. Maar wat als de Argentijn tegen januari niet fit geraakt? Komt er dan ervaren versterking of kiest Anderlecht voor een eigen talent. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Hasi weet wat hij doet"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck beseft als geen ander dat Anderlecht voor een zware opgave staat in het Emirates Stadion, zeker nu ook Steven Defour out is. "Het is nu aan anderen om te tonen wat ze waard zijn", zegt de manager. Lees verder »

Akkoord met Tielemans tot 2018

Akkoord met Tielemans tot 2018

Tussen alle beslommeringen is er ook goed nieuws te melden. Anderlecht zou een akkoord bereikt hebben met Youri Tielemans voor een contractverlening tot 2018. Op enkele punten en komma's na is de deal rond. Lees verder »

Hasi: "We zullen niet met 5-0 verliezen"

Hasi:

Besnik Hasi is ervan overtuigd dat het vanavond geen afstraffing zal worden in het Emirates Stadion, ondanks de mindere prestaties van Anderlecht in de maand oktober. Hiervoor is voor Hasi een simpele verklaring: vermoeidheid. Lees verder »

Vanden Borre: "We moeten er vol voor gaan"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre is niet aan zijn proefstuk toe in de Champions League, hij debuteerde al op 17-jarige leeftijd op en tegen Valencia. Sindsdien heeft hij nog nooit kunnen winnen in de CL, maar hij heeft de hoop niet op. Lees verder »

Poll: De vervanger van Defour

Poll: De vervanger van Defour

In onze webpoll vroegen we wie volgens jullie Steven Defour moet vervangen tegen Arsenal. 36 procent koos voor Dennis Praet, 30 voor Sacha Kljestan en twintig voor Leander Dendoncker. Samuel Bastien moest het met zeven stellen. Lees verder »

 03-11-2014 

De weg naar de Europese lente

De weg naar de Europese lente

Anderlecht neemt het morgen in Londen op tegen Arsenal. Hoewel de verwachtingen bij Anderlecht aan de lage kant zijn, betekent een nederlaag nog lang geen Europese uitschakeling. Wij berekenden voor u wat er allemaal mogelijk is. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Wordt moeilijke opdracht"

Van Holsbeeck:

Deze morgen zijn spelers en staf vertrokken richting Londen voor de vierde speeldag van de Champions League tegen Arsenal. Voor ze de trein op stapten, stonden Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock de pers te woord. Lees verder »

Boucaut fluit AA Gent - Anderlecht

Boucaut fluit AA Gent - Anderlecht

De wedstrijd van komende zondag tussen Anderlecht en AA Gent zal onder leiding staan van Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Cedric Waroux, Patrick Plumes en vierde scheidsrechter Christof Dierick. Lees verder »

Schuiven Kawaya en Leya Iseka door?

Schuiven Kawaya en Leya Iseka door?

In de selectie voor de Uefa Youth League ontbreken twee opvallende namen. Zowel Aaron Leya Iseka als Andy Kawaya maken -in tegenstelling tot de vorige wedstrijden- geen deel uit van de 18-koppige selectie. Lees verder »

UYL: Selectie Arsenal - Anderlecht

UYL: Selectie Arsenal - Anderlecht

Coach Mohammed Ouahbi maakte een 18-koppige selectie bekend voor de wedstrijd tegen Arsenal. Die gaat door morgen om 15 uur in het Meadow Park Stadion te Londen. Twee weken geleden versloeg Anderlecht Arsenal 4-3. Lees verder »

Is Boussoufa nog haalbaar voor Anderlecht?

Is Boussoufa nog haalbaar voor Anderlecht?

Indien Matias Suarez er niet in zou slagen zijn oude vorm terug te vinden (en daar lijkt het steeds meer op), wilde Herman Van Holsbeeck in januari graag Mbark Boussoufa aantrekken. Maar die is intussen weer titularis in Rusland. Lees verder »

 02-11-2014 

Geen operatie voor suàrez

Geen operatie voor suàrez

Matias Suàrez moet niet geoppereerd worden. De Argentijn sukkelt met de patellapeesen gaat nu revalideren bij kinesist Lieven Maesschalck. Voor de winterstop zal hij allicht niet meer in actie komen. Lees verder »

Vanden Borre: "Twee verloren punten."

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre zorgde voor een mooie assist naar Gohi Bi Cyraic die scoorde. Ook hij zegt dat er een gebrek aan frisheid is in de groep. Boos op de scheidsrechter is hij niet, al faalt de arbitrage bij sommige fases. Lees verder »

U16: België - Nederland

U16: België - Nederland

In hun slotwedstrijd op het Val de Marne tornooi in Frankrijk speelden de nationale U16 gelijk tegen Frankrijk. Daardoor lopen ze net de groepswinst mis. Hannes Delcroix en Francesco Antonucci maakten deel uit van de basiself. Lees verder »

 01-11-2014 

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

Omdat er dinsdag alweer Champions League-voetbal op de kalender staat, speelden de ploegen uit Groep D allemaal vandaag of gisteren. Arsenal, de tegenstander van Anderlecht, won ruim maar niet zonder moeite van de hekkensluiter. Lees verder »

Kawaya viert debuut in eerste klasse

Kawaya viert debuut in eerste klasse

Vier minuten voor affluiten viel Andy Kawaya in voor Dennis Praet. Voor de 18-jarige flankspeler was het zijn debuut in de hoogste klasse. In september vorig jaar mocht hij wel al even proeven van de Beker van België. Lees verder »

Hasi: "Defour vroeg meteen om wissel"

Hasi:

Steven Defour moest een minuut voor de rust geblesseerd het veld verlaten. De eerste berichten niet zo positief. "Hij voelde iets in de kuit", vertelt Besnik Hasi. "Het is allicht een spierscheur of een verrekking." Lees verder »

Cyriac redt punt voor bleek Anderlecht

Cyriac redt punt voor bleek Anderlecht

Voor de tweede wedstrijd op rij heeft Anderlecht thuis puntenverlies geleden. Vorige week tegen Standard werd er verloren en lange tijd leek dit ook vandaag te gebeuren. Tot invaller Cyriac in blessuretijd nog een punt redde. Lees verder »

Vanden Borre start tegen Lokeren

Vanden Borre start tegen Lokeren

In tegenstelling tot wat verwacht werd, laat Besnik Hasi niemand rusten tegen Lokeren. Anthony Vanden Borre is opnieuw fit en staat aan de aftrap. Ook Youri Tielemans, Silvio Proto en Michaël Heylen beginnen aan de partij. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

In het kader van de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Anderlecht Lokeren. Besnik Hasi kampt met vermoeidheid en blessures in zijn groep en zal daardoor waarschijnlijk zijn opstelling moeten aanpassen. Lees verder »