Archieven

 28-02-2022 

Alle tickets verkocht voor bekermatch

Alle tickets verkocht voor bekermatch

WEDSTRIJDEN Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor de bekerwedstrijd van donderdag tegen Eupen. Alle beschikbare kaartjes hebben een koper gevonden, laat Anderlecht weten. Voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Oostende (16 uur) zijn er wel nog tickets te koop. Lees verder »

Kompany in tribune tegen Oostende

Kompany in tribune tegen Oostende

ANDERE Vincent Kompany kreeg tijdens de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven twee gele kaarten en dus rood. Komende donderdag voor de bekerwedstrijd tegen Eupen zal hij nog in de dug-out zitten, zondag tegen KV Oostende zal de coach moeten plaatsnemen in de tribune.  Lees verder »

Hoedt: "Moeten onze kansen afmaken"

Hoedt:

INTERVIEWS Wesley Hoedt legt de vinger op de wonde na het gelijkspel aan Den Dreef, de onafgewerkte kansen, dat moet écht beter. De verdediger zat ook in met de supporter die moest gereanimeerd worden in de tribune: "Ik hoop dat de persoon in kwestie in orde is". Lees verder »

 27-02-2022 

Geen Amuzu door ziekte

Geen Amuzu door ziekte

BLESSURES Geen Francis Amuzu gisteren aan Den Dreef. De Anderlecht-winger maakte de verplaatsing naar Leuven niet mee. Hij was ziek. Het is onduidelijk of hij genezen raakt tegen de bekermatch tegen Eupen van donderdag. Lees verder »

 26-02-2022 

Geen doelpunten in bizarre wedstrijd

Geen doelpunten in bizarre wedstrijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 0-0 tegen angstgegner OHL. Voor de rust lag het spel lage tijd stil toen een supporter gereanimeerd moest worden. Anderlecht kon rekenen op een uitstekende Van Crombrugge, maar het kreeg voor rust ook zelf enkele goede mogelijkheden. Na rust was het minder, al miste Kouamé nog een grote kans. In de slotfase werden zowel Murillo als Kompany nog met twee gele kaarten naar de kant gestuurd.  Lees verder »

Wedstrijd stilgelegd na reanimatie supporter

Wedstrijd stilgelegd na reanimatie supporter

WEDSTRIJDEN Bij een 0-0 stand werd de wedstrijd OHL-Anderlecht stilgelegd na 18 minuten toen een supporter van Anderlecht dringend medische hulp nodig had en gereanimeerd moest worden. De MUG kwam ter plaatse om de supporter de nodige zorgen toe te dienen en naar het ziekenhuis te brengen. We hopen uiteraard dat alles in orde is met de supporter. Lees verder »

Opstelling: Geen wijzigingen in het elftal

Opstelling: Geen wijzigingen in het elftal

WEDSTRIJDEN Voor de lastige trip naar Leuven start Anderlecht met hetzelfde elftal als in de voorbije wedstrijden. Anderlecht heeft de punten nodig, want binnenkort volgen een aantal rechtstreekse tegenstanders in de strijd om een ticket voor de Champions Play-off. Amuzu staat niet op het wedstrijdblad. Lees verder »


 25-02-2022 

U21 spelen op RSCA Football Academy

U21 spelen op RSCA Football Academy

JEUGD De U21 van Anderlecht verloren afgelopen maandag nog in Brugge maar kunnen over 3 dagen wraak nemen tegen Club in Brussel. De wedstrijd zal doorgaan op maandag om 19u30 in de RSCA Football Academy. Abonnees kunnen gratis binnen maar dienen zich vooraf te registreren via rsca.be. Niet-abonnees kunnen via onze site gratis tickets aanvragen. Lees verder »

"Probleem aan de top is nog steeds hetzelfde!"

INTERVIEWS Vincent Kompany was eerder deze week op audiëntie bij de Koning Filip. Het Paleis communiceerde nadien dat er gesprokken werd over ondermeer rascisme, een onderwerp dat Kompany heel nauw aan het hart ligt. Uitweiden over zijn gesprek met de Koning mocht hij niet, dat valt onder het protocol.  Lees verder »

"Bezig met wat komt"

INTERVIEWS RSC Anderlecht trekt morgenavond naar Den Dreef, geen gemakkelijke opdracht want paars-wit kon de laatste drie onderlinge confrontaties niet winnen. Maar Vincent Kompany kijkt zoals altijd vooruit en enkel de wedstrijd van morgen is van tel voor de coach.  Lees verder »

"De liefde voor Anderlecht verdwijnt nooit"

INTERVIEWS Op de slotdag van de wintermercato 2020 ruilde Alexis Saelemaekers RSC Anderlecht in voor AC Milaan. Een vertrek in mineur en dat had Saelemaekers liever anders gezien, vooral voor de supporters. De rechterflankspeler is gelukkig in Italië maar RSC Anderlecht blijft in zijn hart.  Lees verder »

Bewijslast groot probleem bij rascismeincident

Bewijslast groot probleem bij rascismeincident

ANDERE Vincent Kompany ging eerder deze week op audiëntie bij Koning Filip, ze bespraken er ondermeer het rascisme in het voetbal. In december van vorig jaar werden Kompany en zijn staf op Jan Breydel racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Ondertussen in er weinig vooruitgang in het onderzoek.  Lees verder »

 23-02-2022 

Diki Ouzraoui krijgt voetbalveldje naar zich vernoemd

Diki Ouzraoui krijgt voetbalveldje naar zich vernoemd

DAMES De gemeente Anderlecht heeft nieuw voetbalveldje in kunstgras vernoemd naar Sakina Diki Ouzraoui, speelster van de damesploeg van Anderlecht. Diki Ouzraoui wist pas vandaag bij de inhuldiging van het veldje dat het haar naam zou dragen. "Ik ben erg fier om als Brusselse vrouw mijn naam te mogen lenen aan dit terrein." Lees verder »

Wullaert: "Besparingen vernomen via de krant"

Wullaert:

DAMES Dat Anderlecht ook bij de damesploeg gaat besparen, zit vedette Tessa Wullaert niet lekker. In Het Nieuwsblad vertelt ze vandaag dat ze nog niets hoorde van de club. Ze pleit er ook voor om elke club uit de Pro League te verplichten 500.000 euro te investeren in het vrouwenvoetbal. Lees verder »

"Ik wil ooit belangrijke speler worden bij Bayern"

INTERVIEWS In een interview met de Duitse websites Spox en Goal praat Joshua Zirkzee over zijn periode bij Anderlecht en wat zijn plannen zijn na dit seizoen. De spits is vol lof over zijn verblijf in Brussel, maar heeft de hoop om te slagen bij Bayern niet opgegeven. "Na dit seizoen keer ik terug naar Bayern." Lees verder »

 22-02-2022 

 21-02-2022 

Laforge fluit halve finale op gang

Laforge fluit halve finale op gang

WEDSTRIJDEN Volgende week donderdag staat RSC Anderlecht voor de belangrijke halve finale in het kader van de Beker van België. In de heenwedstrijd aan de Kehrweg raakte het niet verder dan een 2-2 gelijkspel, winnen is dus een must. Nicolas Laforge mag deze belangrijke wedstrijd op gang fluiten.  Lees verder »

 20-02-2022 

Opstelling: Geen wijzigingen aan de aftrap

Opstelling: Geen wijzigingen aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht vat binnen een klein uur de wedstrijd tegen Genk aan met dezelfde spelers die vorige week wonnen tegen Zulte Waregem. Debast en Ashimeru behouden dus hun basisplaats. Door hun zege in de inhaalmatch eerder deze week is Genk nog niet uitgeteld voor de Champions Play-offs. Lees verder »

 19-02-2022 

Christof Dierick nieuwe VAR-manager

Christof Dierick nieuwe VAR-manager

ANDERE Christof Dierick is bezig aan zijn afscheidsjaar als scheidsrechter, maar hij zou wel in het wereldje actief blijven. De Voetbalbond wil hem inschakelen als nieuwe VAR-manager om de scheidsrechters beter op te leiden als VAR. Lees verder »

"Logische en verdiende evolutie"

INTERVIEWS Vincent Kompany noemt de keuze van Yari Verschaeren als nieuwe nummer tien een logische en verdiende evolutie. Een evolutie waar hij met alle jeugdspelers naartoe wil werken. Starten onderaan te ladder om door te groeien naar de A-kern. Lees verder »


 18-02-2022 

Besparingen bij vrouwenploeg

Besparingen bij vrouwenploeg

DAMES De financiële situatie bij RSC Anderlecht kleurt nog steeds dieprood. Het volgende slachtoffer daarvan is de vrouwenploeg waar de club komende seizoenen wil besparen. Het zal er ook meer gaan inzetten op de jeugd net als bij de mannen.  Lees verder »

 16-02-2022 

Alle abonnees welkom in Lotto Park

Alle abonnees welkom in Lotto Park

ANDERE Alle abonnees van RSC Anderlecht zijn zondag welkom voor de thuiswedstrijd tegen KRC Genk. Het is dus niet langer nodig om je op voorhand in te schrijven en je kan het stadion gewoon betreden met je abonnement.  Lees verder »

"Ik wil dat de titel aan Standard gegeven wordt"

INTERVIEWS Roland Duchâtelet schreeuwt al langer van de daken dat de er matchfixing was in het seizoen 2013-2014. RSC Anderlecht won toen de titel en de ex-voorzitter van Standard wil dat die titel nu aan Standard wordt gegeven want volgens hem zijn er nieuwe bewijzen omtrent omkoping van spelers.  Lees verder »

 15-02-2022 

Kalender speeldag 31 tot en met 34

Kalender speeldag 31 tot en met 34

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft zonet de laatste vier speeldagen van de reguliere competitie vastgelegd. RSC Anderlecht sluit die af met een bezoek aan de KV Kortrijk op 10 april om 18.30 uur. Op speeldag 31 komt The Great Old op bezoek in het Lotto Park.  Lees verder »

Mondmaskerplicht in stadion afgeschaft

Mondmaskerplicht in stadion afgeschaft

ANDERE Gisteren raakte al bekend dat de uit-supporters opnieuw welkom zijn tijdens voetbalwedstrijden over de mondmaskerplicht was nog geen duidelijkheid. Tot nu, de Jupiler Pro League maakte zonet bekend dat de mondmaskerplicht afgeschaft wordt.  Lees verder »

"Kompany wou Postecoglou in zijn staff"

INTERVIEWS Graig Bellamy gaf een interview aan de Celtic Star waarin hij prijs geeft dat Vincent Kompany coach Ange Postecoglou wou opnemen in zijn staff. Postecoglou was toen nog actief in Japan en koos uiteindelijk voor Celtic. Bellamy heeft verder niets dan lovende woorden voor Kompany.  Lees verder »

Contractverlenging Debast op tafel

Contractverlenging Debast op tafel

JEUGD RSC Anderlecht wil het contract van Zeno Debast openbreken. Momenteel ligt hij nog 2023 onder contract maar de club wil hem dus langer aan hen binden, vooral met de toetreding van de beloften tot 1B volgend seizoen. Maar de verdediger zijn ambitie ligt bij de A-kern. Lees verder »

Bezoekende supporters opnieuw welkom

Bezoekende supporters opnieuw welkom

ANDERE Vanaf vrijdag zijn bezoekende supporters opnieuw welkom in de stadions. Zondag ontvangt RSC Anderlecht Genk in het Lotto Park, de Limburgers mogen dus afzakken naar Brussel met hun supporters. Ook het drank -en eetverbod is opgeheven.  Lees verder »


 14-02-2022 

Pleidooi Kompany lijkt vruchten af te werpen

Pleidooi Kompany lijkt vruchten af te werpen

ANDERE Zaterdagavond sprak Kompany na de winst op Zulte-Waregem over de VAR-interventie bij de 0-1 van Kouamé. Die interventie duurde volgens Kompany té lang en omwille van verschillende gelijkaardige recente voorvallen zal het Referee Department de regels aanpassen. Lees verder »

 12-02-2022 

Anderlecht wint wedstrijd voor rust

Anderlecht wint wedstrijd voor rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-2 gewonnen in Zulte-Waregem dankzij een sterke eerste helft waarin het na een half uur al met 0-2 leidde. Na rust kwam Paars-wit slordig uit de kleedkamer en was het te zelfzeker van de zege. Zulte zorgde regelmatig voor gevaar en kon nog milderen tot 1-2, al miste Anderlecht ook nog enkele kansen. Lees verder »

Opstelling: Ashimeru en Debast blijven staan

Opstelling: Ashimeru en Debast blijven staan

WEDSTRIJDEN Ashimeru en Debast komen na hun basisplaats in de gewonnen wedstrijd tegen Eupen opnieuw aan de aftrap in Waregem. Magallan en Olsson zitten op de bank. De geschorste Hoedt neemt achteraan zijn plaats weer in. Anderlecht kan zich eigenlijk in de race om de Champions Play-offs geen puntenverlies veroorloven tegen Zulte-Waregem dat 16de staat in de stand. Lees verder »

 11-02-2022 

Nog geen Delcroix tegen Zulte Waregem, ook Kana out

Nog geen Delcroix tegen Zulte Waregem, ook Kana out

BLESSURES Anderlecht kan morgen tegen Zulte Waregem opnieuw rekenen op Wesley Hoedt (na schorsing) en Kristoffer Olsson (na ziekte). Marco Kana ontbreekt door ziekte en Hannes Delcroix is nog niet fit na zijn blessure aan de adductoren. "We zijn met hem voorzichtiger dan met een andere speler", aldus coach Vincent Kompany. Lees verder »

Cullen: "Gesprekken over contractverlenging"

Cullen:

INTERVIEWS De onmisbare werkmier op het middenveld die de anderen beter laat voetballen: dat is Josh Cullen. De Ier is enorm belangrijk voor Anderlecht en hij voelt zich erg goed in zijn sas bij paars-wit. "Bij Anderlecht spelen is een privilege. Dan moet je soms wat pijn verbijten. Ik wil belangrijk zijn voor deze club." Lees verder »

Oud-doelman Westerlo op Anderlecht-lijstje

Oud-doelman Westerlo op Anderlecht-lijstje

TRANSFERS Het Turkse Sabah Spor meldt dat Anderlecht contact heeft gehad met Berke Özer, een 21-jarige doelman van Fenerbahçe. Özer speelde de voorbije twee seizoenen op huurbasis bij Westerlo en deed het daar prima. Dit seizoen speelde hij al 19 duels voor Fenerbahçe. Lees verder »

 10-02-2022 

Lotto Park op 29 maart gastheer voor Rode Duivels

Lotto Park op 29 maart gastheer voor Rode Duivels

ANDERE Op dinsdag 29 maart zullen de Rode Duivels in het Lotto Park van Anderlecht een oefenduel spelen. De tegenstander wordt Burkina Faso. "Het Koning Boudewijnstadion leent zich minder voor oefenwedstrijden op weekdagen en heeft ook minder comfort te bieden", zo legt de Voetbalbond de keuze voor Anderlecht uit. Lees verder »

 09-02-2022 

Zes Anderlecht-dames bij Red Flames

Zes Anderlecht-dames bij Red Flames

DAMES De nationale damesploeg, Red Flames, neemt van 16 tot 23 februari deel aan de Pinatar Cup te Spanje. Bondscoach Ives Serneels nam 6 RSC Anderlecht-speelsters op in zijn selectie: Laura Deloose, Laura De Neve, Charlotte Tison, Sarah Wijnants, Jarne Teulings en Tessa Wullaert.  Lees verder »

 08-02-2022 

Boterberg fluit in Elindus Arena

Boterberg fluit in Elindus Arena

ANDERE Zaterdagavond trekt RSC Anderlecht richting Gaverbeek om het op te nemen tegen Zulte-Waregem. Jan Boterberg fluit de wedstrijd om 20.45 uur op gang, bijgestaan door Nick Senecaut en Philippe Vandecauter langs de lijn. Kevin Debeuckelaere is vierde official.  Lees verder »

 07-02-2022 
 06-02-2022 

Zirkzee: "Vroege goals helpen ons"

Zirkzee:

INTERVIEWS Twee fraaie goals en nog een pak kansen: Joshua Zirkzee was wederom alomtegenwoordig vanavond. Vooral zijn omhaal bij de tweede goal zal de komende uren veel bekeken worden. "Ik had erna wel een beetje rugpijn, maar het belangrijkste is dat hij erin zat", lachte de spits na de wedstrijd. Lees verder »

Debast: "Een onbeschrijfelijk gevoel"

Debast:

INTERVIEWS Door de schorsing van Wesley Hoedt vierde Zeno Debast vanavond zijn debuut als basisspeler bij Anderlecht. De 18-jarige verdediger speelde een puike wedstrijd, al ging hij niet geheel vrijuit bij het Eupense doelpunt. "Maar dan is het zaak om het hoofd erbij te houden", vertelde hij na afloop. Lees verder »

Eupen legt Anderlecht niets in de weg

Eupen legt Anderlecht niets in de weg

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 4-1 gewonnen van Eupen dat zelf de basis legde voor de overwinning door paars-wit twee vroege goals in geschenkverpakking aan te bieden. Daarna kreeg het zelf de 2-1 cadeau, maar Anderlecht was gewoon beter en klom voor rust nog op 3-1. Het miste nog verschillende kansen en op het einde van een mindere tweede helft van paars-wit scoorde Raman de 4-1. Lees verder »

Opstelling: Logische wissels

Opstelling: Logische wissels

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany voert twee noodzakelijke, maar logische wissels uit in vergelijking met de bekerwedstrijd van donderdag tegen Eupen. Debast en Ashimeru nemen de plaatsen in van de alsnog geschorste Hoedt en van de geblesseerde Olsson. Murillo keert terug in de basis na interlandverplichtingen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Vier dagen na hun onderlinge bekerwedstrijd staan Anderlecht en Eupen in de vooravond weer tegenover elkaar. Woensdag kon Anderlecht pas diep in de toegevoegde tijd een gelijkspel uit de brand slepen. Vanavond moet het beter, want Charleroi wipte vrijdag over paars-wit naar plaats vier. Lees verder »

Prevljak: "Ik sprak in december met Anderlecht"

Prevljak:

TRANSFERS Als het van Anderlecht afhing, speelde Smail Prevljak vanavond in het paars-witte shirt en niet in dat van Eupen. Dat vertelt de spits in Het Nieuwsblad. "Het klopt dat er interesse was", zegt de Bosniër. "Ik sprak zelfs met enkele mensen van Anderlecht, maar de clubs vonden geen akkoord." Lees verder »

 05-02-2022 

Dames weer leider na vlotte thuiszege

Dames weer leider na vlotte thuiszege

DAMES De dames van Anderlecht hebben vanmiddag thuis met 4-1 gewonnen van Eendracht Aalst. Sarah Wijnants (foto) en Tessa Wullaert scoorden elk twee keer. Paars-wit wipt zo weer over OH Leuven naar de leiding, maar OHL heeft wel een match minder gespeeld. Lees verder »

 04-02-2022 

Olsson vroeg om vervanging

Olsson vroeg om vervanging

BLESSURES Twintig minuten voor het einde van RSC Anderlecht Eupen vroeg Kristoffer Olsson zelf om vervanging. Hij wordt zelfs naar de zijlijn geholpen en zou last hebben aan het hoofd. Hou erg de blessure is moet nog blijken.  Lees verder »

"Verdienden om te winnen"

INTERVIEWS Vincent Kompany is over het algemeen tevreden over de wedstrijd tegen Eupen, al verdiende zijn ploeg wel om te winnen volgens de coach. Alleen, ook nu weer ontbrak de efficiëntie die bij Eupen dan wel weer aanwezig was.  Lees verder »

Refaelov: "Ik blijf in de finale geloven"

Refaelov:

INTERVIEWS Lior Refaelov bracht zijn ploeg na vijf minuten op voorsprong vanop de stip, in de laatste minuten van de wedstrijd bracht hij ze op gelijke hoogte, opnieuw vanop de stip. Ondanks alles blijft de Israëliër geloven in de finale. Al zal de efficiëntie dan toch veel beter moeten.  Lees verder »

 03-02-2022 

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht (beker)

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht (beker)

WEDSTRIJDEN Overdrijven we als we Eupen - Anderlecht vanavond al 'de match van het jaar' noemen? Weliswaar deel één van de drie. Na de recente 0 op 6 in de competitie is de landstitel gaan vliegen. Als Anderlecht voor het eerst sinds 2017 een prijs wil pakken, moet het zijn pijlen richten op de Beker van België. Dus ja, we kunnen het belang van vanavond niet overschatten. Lees verder »

Brandjes geblust

Brandjes geblust

INTERVIEWS Er was nogal wat amino tijdens en na de wedstrijd tegen Union. Lior Refaelov en Wesley Hoedt stonden neus aan neus in de kleedkamer tijdens de rust. En Benito Raman liet na de wedstrijd meer dan zijn ongenoegen blijken over zijn invallersstatuut. Lees verder »

 01-02-2022 

Toch geen schorsing voor Hoedt

Toch geen schorsing voor Hoedt

ANDERE Wesley Hoedt zal dan toch niet geschorst worden na zijn uitsluiting tegen Cercle Brugge. Het Bondsparket had eerst een speeldag effectieve schorsing voorgesteld, maar Anderlecht ging niet akkoord. Het Disciplinair Comité oordeelde nu dat een speeldag met uitstel voldoende was. Anderlecht zal dus op zijn verdediger kunnen rekenen in de cruciale wedstrijden tegen Eupen. Lees verder »

Michez verlengt contract tot 2023

Michez verlengt contract tot 2023

JEUGD Simion Michez heeft zijn contract bij Anderlecht met een seizoen verlengd. Dat maakte Anderlecht bekend. De beloftevolle spits, die ook op andere posities kan spelen, ligt nu vast tot medio 2023 en zal dus mee het avontuur in 1B aangaan.  Lees verder »

Hoedt en Refaelov even neus aan neus

Hoedt en Refaelov even neus aan neus

WEDSTRIJDEN Tijdens de rust van Union - Anderlecht kwam het tot een hoogoplopende discussie tussen Wesley Hoedt en Lior Refaelov. Er werd stevig geroepen en de twee gingen zelfs even neus aan neus staan. Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge kon de boel bedaren. Lees verder »

Raman bespreekt onvrede met Kompany

Raman bespreekt onvrede met Kompany

ANDERE Nog zondagavond hadden Vincent Kompany en Benito Raman een gesprek over de frustraties die Raman heeft over zijn invallersstatuut. Dat weet Het Laatste Nieuws. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dan weer dat Raman interesse geniet uit Turkije. Lees verder »

Croky Cup: halve finale live op Sporza

Croky Cup: halve finale live op Sporza

ANDERE Donderdag zet RSC Anderlecht zijn bekercampagne verder aan de Kehrweg, voor de heenwedstrijd in de halve finale tegen Eupen. De wedstrijd zal live te bekijken zijn op Sporza, de uitzending start om 20.35 uur, de aftrap is voorzien tien minuten later om 20.45 uur.
  Lees verder »

Lardot fluit halve finale Croky Cup

Lardot fluit halve finale Croky Cup

ANDERE Donderdag verplaatst RSC Anderlecht zich naar de Oostkantons voor hun eerste halve finale in het kader van de Croky Cup, tegen Eupen. Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst. Langs de lijn krijgt hij assistentie van Florian Lemaire en Romain Devillers. Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »