Archieven

 31-05-2021 

'Mine' wint pronoseizoen 2020-2021 !

'Mine' wint pronoseizoen 2020-2021 !

WEBSITE Het pronoseizoen zit erop na het afronden van de Europese finales. Volgend seizoen zijn we uiteraard terug, met opnieuw Anderlecht in de Europese campagnes. De editie van 2020-2021 werd gewonnen door 'Mine'. Als trouwste deelnemer werd 'vanheckebrent' uitgeloot. Zij zullen persoonlijk gecontacteerd worden en ontvangen een prijs in de loop van de zomer. Lees verder »

Webpoll: Hoe ver geraakt België op het EK?

Webpoll: Hoe ver geraakt België op het EK?

WEBSITE We hebben zonet een nieuwe webpoll gelanceerd en aangezien de EK-koorts begint te stijgen, polsen we naar jullie verwachtingen voor de Rode Duivels. Kan België nogmaals een topprestatie neerzetten en misschien zelfs eindwinnaar worden? Laat het ons weten met jullie stem. Lees verder »

Nmecha verkozen tot speler van het seizoen

Nmecha verkozen tot speler van het seizoen

ANDERE Nmecha is de man van het seizoen en gaf eveneens de mooiste assist van het seizoen. El Hadj scoorde de mooiste goal, Van Crombrugge maakte de spectaculairste redding en Sambi Lokonga werd bekroond voor de beste viering van het seizoen. Dat zijn althans de keuzes die de Anderlechtfans maakten naar aanleiding van een bevraging van de club zelf. 

 
Lees verder »

Interesse in Mbwana Samatta?

Interesse in Mbwana Samatta?

TRANSFERS RSC Anderlecht is op zoek naar meedere versterkingen voor volgend seizoen. Volgens de Turkse media, is Mbwana Samatta van Fenerbahçe  een optie voor paars-wit. Samatta werd eigenlijk uitgeleend door Aston Villa aan de Turkse club met een verplichte aankoopoptie. De spits kon echter niet overtuigen en werd dus in de etalage gezet. Lees verder »

Dimata verliest laatste partij in Spanje

Dimata verliest laatste partij in Spanje

WEDSTRIJDEN - ANDERE Landry Dimata speelde afgelopen weekend 83 minuten in de wedstrijd tussen Espanyol Barcelona en Alcorcon. Het was de laatste match van de competitie en die ging verloren met 1-0. In principe speelt Dimata volgend jaar in La Liga, aangezien Espanyol een verplichte aankoopoptie had bij promotie naar de hoogste klasse. Lees verder »

Anderlecht moet fors in de buidel tasten voor Nmecha

Anderlecht moet fors in de buidel tasten voor Nmecha

TRANSFERS Volgens de Daily Mail, heeft Manchester City het transferbedrag voor Lukas Nmecha vastgelegd op 8,3 miljoen euro. Zulk bedrag is waarschijnlijk onhaalbaar voor paars-wit. Anderlecht onderhandelt momenteel met de Engelsen en tracht het bedrag naar omlaag toe bij te stellen. Zo niet, zal er gezocht moeten worden naar een alternatief.  Lees verder »

Grote muurschildering van Tielemans duikt op in Anderlecht

Grote muurschildering van Tielemans duikt op in Anderlecht

ANDERE Op initiatief van het managementbureau Let's play 360, is een muurschildering van Youri Tielemans opgedoken in de buurt van het Lotto Park. Mede-oprichters Bob Claes en Peter Smeets ondersteunen de Rode Duivel al sinds het begin van zijn carrière (net zoals Zeno Debast, Jeremie Manzangala en Rayane Bounida).  Lees verder »

 28-05-2021 

Saief in beeld bij drie clubs

Saief in beeld bij drie clubs

TRANSFERS De Amerikaanse website SBI schrijft dat Kenny Saief in de belangstelling staat van Hapoel Be’er Sheva (Israël), Rakow Czestochowa (Polen) en CSKA Sofia (Bulgarije). Saief zijn contract bij Anderlecht loopt eind juni af, maar volgens SBI heeft paars-wit de optie gelicht om het met één jaar te verlengen. Lees verder »

"Ambitie ligt hoger dan derde doelman"

TRANSFERS - INTERVIEWS Kenny Steppe werd meermaals geciteerd met een overgang naar RSC Anderlecht. Uiteindelijk kwam Colin Coosemans de keepers versterken. In een interview met Voetbalkrant.com Steppe geeft toe dat er interesse en contacten waren maar de clubs geraakten er niet uit. Daar is hij achteraf gezien niet treurig om.  Lees verder »

Gelukkige verjaardag Pieter !

Gelukkige verjaardag Pieter !

WEBSITE

Vandaag is het de verjaardag van één van onze leden, Pieter V., hij is vooral achter de schermen actief. Hij houdt zich meer met de technische details bezig en de financiën. We willen hem dan ook bedanken voor het vele werk. Gelukkige verjaardag Pieter !!

Lees verder »

 27-05-2021 

Sambi Lokonga mag zich melden bij Rode Duivels

Sambi Lokonga mag zich melden bij Rode Duivels

ANDERE Albert Sambi Lokonga mag zich maandag in Neerpede melden wanneer de Rode Duivels beginnen aan de voorbereiding op het EK voetbal. Het Nieuwsblad schrijft dat Roberto Martinez drie spelers van de reservelijst erbij wil om te anticiperen op een mogelijk afhaken van Axel Witsel. Sambi Lokonga is één van de drie. Lees verder »

STVV eerste oefenpartner

STVV eerste oefenpartner

WEDSTRIJDEN De eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is bekend: op 25 juni neemt Anderlecht het op tegen STVV. Elf dagen eerder, op 14 juni, hervat Anderlecht de trainingen. Tenminste de spelers die geen interlandvoetbal spelen. Lees verder »


 26-05-2021 

Pro League wil meer dan 2.500 fans in de stadions

Pro League wil meer dan 2.500 fans in de stadions

ANDERE 2.500 supporters. Dat is het aantal fans dat toegelaten zou worden in het stadion bij aanvang van de competitie. Maar de Pro League ziet mogelijkheden om meer te doen en werkt aan een plan om fans toe te laten op basis van de stadioncapaciteit. Anderlecht ontving in oktober bijvoorbeeld tussen 6.000 en 7.000 fans voor een aantal wedstrijden. Lees verder »

Europees overwinteren levert 5 à 7 miljoen op

Europees overwinteren levert 5 à 7 miljoen op

ANDERE Kwalificatie voor de poules van de Conference League levert Anderlecht zo'n 2,94 miljoen euro op. Elke overwinning brengt nog eens een half miljoen in het laatje. Een gelijkspel is goed voor 166.000 euro. De groepswinnaar tankt nog eens 650.000 euro bij, voor de tweede is dat exact de helft. De eindwinnaar van deze nieuwe competitie mag 8,9 miljoen bijschrijven op de bankrekening. Tenslotte verdeelt de UEFA ook nog eens 23,5 miljoen aan marketinginkomsten onder de 32 deelnemers.

 
Lees verder »

Lange lijst geïnteresseerden voor Sambi - vertrekt ook Cobbaut?

Lange lijst geïnteresseerden voor Sambi - vertrekt ook Cobbaut?

TRANSFERS Albert Sambi Lokonga zou Anderlecht wel eens kunnen verlaten. Zelf gaf hij al aan een stap hogerop te willen zetten. Anderlecht lijkt ook wel geneigd te willen meewerken aan een transfer. Een aantal bronnen suggereren AC Milan, Sevilla, maar ook Bayern Munchen, Dortmund en RB Leipzig als geïnteresseerde clubs. 15 miljoen lijkt de ondergrens te worden voor paars-wit, al droomt het bestuur ongetwijfeld van meer. Wat er ook van aan is, het 'voorspel' van een nakende transfer lijkt te zijn gestart. Lees verder »

Hahn, Miazga en Cullen spelen interlands

Hahn, Miazga en Cullen spelen interlands

ANDERE Anderlecht levert een aantal internationals af voor de aankomende interlands. Warner Hahn mag spelen voor Suriname, dat het opneemt tegen Bermuda en Canada. Ook Matt Miazga mag aantreden met de VS tegen Zwitserland, Honduras en Costa Rica. De Amerikanen nemen deel aan de Concacaf Nations League en de Gold Cup. Josh Cullen, geselecteerd voor Ierland, mag Andorra en Hongarije bekampen. Lees verder »

Anderlecht ontvangt 150.000 euro compensatie

Anderlecht ontvangt 150.000 euro compensatie

ANDERE Anderlecht ontvangt 150.000 uit het solidariteitsfonds dat bij elkaar werd gevoetbald door de ploegen die Europees speelden dit jaar. Dit fonds dekt (een deel van) de financiële schade omdat Anderlecht op de laatste speeldag niet meer de kans kreeg om Play-off 1 te halen. Lees verder »

 25-05-2021 
 24-05-2021 

"Anderlecht doet bod op 21-jarige Argentijn"

TRANSFERS Volgens Argentijnse media heeft Anderlecht een bod van 3,44 miljoen euro uitgebracht op Federico Navarro. Deze 21-jarige defensieve middenvelder speelt momenteel voor Tellares de Cordoba in zijn thuisland. Tellares wees het bod af. Het wil meer voor zijn sterkhouder. Lees verder »

Tottenham-verdediger in beeld

Tottenham-verdediger in beeld

TRANSFERS Anderlecht is één van de clubs die interesse tonen in Cameron Carter-Vickers van Tottenham. Dat schrijft SBI op basis van bronnen in de entourage van de speler. Het voorbije seizoen speelde Carter-Vickers op uitleenbasis bij Bournemouth in de Engelse tweede klasse. Lees verder »


 23-05-2021 

Europese campagne start op 5 augustus

Europese campagne start op 5 augustus

ANDERE Door de vierde plaats in de eindrangschikking moet Anderlecht aan de bak in de derde voorronde van de Conference League. Op 26 juli weet Anderlecht wie hierin de tegenstander wordt. De wedstrijden staan gepland op 5 en 12 augustus. Lees verder »

Sambi Lokonga: "Ik heb zin in stap hogerop"

Sambi Lokonga:

INTERVIEWS Heeft Albert Sambi Lokonga vanavond zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht gespeeld? Dat zou wel eens kunnen. Na de partij tegen Antwerp liet hij doorschemeren zijn zinnen te hebben gezet op een transfer. "Het kan goed zijn dat ik vertrek. Ik heb zin in een nieuwe stap." Lees verder »

Kompany: "De toekomst is aan ons"

Kompany:

INTERVIEWS Enigszins verbitterd en gefrustreerd zat Vincent Kompany erbij op de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Antwerp. De rode kaart en het tegendoelpunt riepen toch wat vragen op. Maar de Anderlecht-coach was ook fier en hoopvol voor de toekomst. Lees verder »

Vroege rode kaart blijkt horde te veel

Vroege rode kaart blijkt horde te veel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 verloren op Antwerp en eindigt daardoor als vierde. Het keerpunt was de snelle uitsluiting van Miazga na een (lichte) trekfout op Lamkel Zé. Anderlecht slikte meteen na rust een te vermijden doelpunt en kon achteraf geen vuist meer maken. Het kan nu aan de bak in de 3e voorronde van de Conference League. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond omstreeks 20.15 uur zit het seizoen 2020 - 2021 erop. Voor de laatste wedstrijd trekt Anderlecht naar de Bosuil en er staat nog heel wat op het spel. Een gelijkspel tegen Antwerp geeft paars-wit zekerheid over de derde plaats en Europees voetbal tot Nieuwjaar. Lees verder »

 22-05-2021 

Ook Bornauw van goudwaarde voor zijn team (video)

Ook Bornauw van goudwaarde voor zijn team (video)

ANDERE Na Romelu Lukaku en Youri Tielemans heeft opnieuw een jeugdproduct van Anderlecht zich van goudwaarde getoond voor zijn team. Geen titel of beker, maar met een rake kopslag in de 86e minuut behoedde Sebastiaan Bornauw zijn Keulen voor rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga. Lees verder »

Beste rechtsback Ligue 2 in beeld

Beste rechtsback Ligue 2 in beeld

TRANSFERS Anderlecht is één van de vele clubs die interesse tonen in Akim Zedadka. Deze 25-jarige verdediger wist dit seizoen met Clermont Foot de promotie naar de Ligue 1 af te dwingen en werd uitgeroepen tot beste rechtsback van het seizoen in de Ligue 2. Lees verder »

Coronagolf bij dames, wedstrijd gaat niet door

Coronagolf bij dames, wedstrijd gaat niet door

DAMES De dames van Anderlecht kroonden zich twee speeldagen geleden tot kampioen, maar de festiviteiten zullen niet kunnen doorgaan. De damesploeg kampt met een ernstige golf van corona en de wedstrijd tegen Club Brugge gaat dus niet door. Ook de laatste wedstrijd van Anderlecht zal mogelijk worden afgelast. Lees verder »

36 jaar trouw

36 jaar trouw

ANDERE Een erehaag van de spelers, een speciaal ontworpen t-shirt, een interview in de krant en als klap op de vuurpijl nog een mooie afscheidsvideo. Het respect van RSC Anderlecht voor Jean De Bock is groot en laat dat ook duidelijk merken. Een eerbetoon aan "Ziggezagge Jeanke". Lees verder »

"Die zogenaamde lijken? Ik ben er gerust op"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock stond destijds niet echt achter Marc Coucke als overnemer maar hij moest mee met de meederheid. Het was een aangekondigde kroniek van veel wrevel. Zoveel zelfs dat de ex-voorzitter waarschijnlijk geen enkele thuiswedstrijd van RSC Anderlecht zal bijwonen. Lees verder »

 21-05-2021 

Coosemans op weg naar Anderlecht

Coosemans op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Colin Coosemans wordt zo goed als zeker de nieuwe derde doelman van Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de gesprekken aan de gang en "behoudens een ommekeer" zal er een akkoord bereikt worden. Timon Wellenreuther zal vertrekken. Lees verder »

Ook Patrick Wachel wordt uitgezwaaid

Ook Patrick Wachel wordt uitgezwaaid

DAMES Voor de aanvang voor de wedstrijd tegen Club Brugge was er een afscheidsrondje in het Lotto Park. Niet alleen Jeanke werd uitgezwaaid ook afscheidnemend vrouwencoach Patrick Wachel kreeg een gepast afscheid. Door de afwezigheid van het publiek was er geen ererondje.  Lees verder »

Afscheid van Jeanke

Afscheid van Jeanke

ANDERE Jeanke De Bock, de materiaalman van RSC Anderlecht neemt na 36 jaar trouwe dienst afscheid. Hij gaat op een welverdiend pensioen. Gisteren wuifden de spelers hem uit met een erehaag in het Lotto Park voor zijn laatste thuiswedstrijd.  Lees verder »

Nmecha: "We zullen zien"

Nmecha:

INTERVIEWS Blijft hij of blijft hij niet, ook na gisteren kon Lukas Nmecha daar geen sluitend antwoord op geven. De Duitste spits was ook streng gisteren na afloop van de wedstrijd ondanks zijn twee eigen doelpunten.  Lees verder »


 20-05-2021 

Belangrijk punt op de valreep

Belangrijk punt op de valreep

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om het kampioenschap nog even spannend te houden. Club Brugge was sterker en is kampioen, maar Anderlecht vocht terug na een 1-3 achterstand. In de toegevoegde tijd schoof Bruun Larsen de 3-3 tegen de touwen. Door het gelijkspel heeft Anderlecht genoeg aan een gelijkspel in Antwerp om derde te eindigen. Lees verder »

Mo Ouahbi verlaat RSC Anderlecht

Mo Ouahbi verlaat RSC Anderlecht

JEUGD Mo Ouahbi trekt de deuren van Neerpede achter zich dicht na een carrière van 17 jaar bij RSC Anderlecht. Ouahbi was in het verleden beloftencoach en zag alle succesvolle Anderlecht-spelers passeren bij de jeugd. Het voorbije seizoen trainde hij de U15. Lees verder »

Jestrovic: "Kompany is goed bezig"

Jestrovic:

INTERVIEWS Nenad Jestrovic lag op twee weken op intensieve zorgen door een coronabesmetting maar is nu aan de beterhand. RSC Anderlecht volgt hij nog steeds, zijn hart blijft dan ook paars. Voor Vincent Kompany heeft hij niets dan lof en respect: "Hij wordt een grote trainer". Lees verder »

Kompany: "Van plan om te winnen"

Kompany:

INTERVIEWS Club Brugge kan vanavond al kampioen zijn, nog voor het de wedstrijd aanvat tegen RSC Anderlecht en anders heeft het aan een puntje genoeg. Vincent Kompany is in ieder geval van plan om hen dat puntje niet cadeau te doen, ook al is de aartsrivaal de verdiende kampioen volgens de coach.  Lees verder »

Saief terug naar Anderlecht

Saief terug naar Anderlecht

TRANSFERS Kenny Saief werd het voorbije anderhalf seizoen uitgeleend aan het Poolse Lechia Gdansk. Aan die samenwerking komt nu een einde, de Poolse club heeft besloten om niet verder te gaan met Saief die dus terugkeert naar RSC Anderlecht.  Lees verder »

Lissens vervangt Sardella in selectie

Lissens vervangt Sardella in selectie

WEDSTRIJDEN De ene jongere neemt de plaats in van de andere. Lucas Lissens, genezen van Covid-19, neemt zijn plaats in de selectie ten nadele van Killian Sardella. Die moest vroegtijdig naar de kant tegen Genk na een blessure. Voor de rest zijn er geen wijzigingen in de selectie.  Lees verder »

 19-05-2021 

It's Devil Time

It's Devil Time

ANDERE De aanloop naar het EK is nu echt begonnen. Roberto Martinez maakte vorige maandag zijn selectie bekend en vandaag lanceerde de Belgische Voetbalbond een promofilmpje. En dat willen we u toch niet onthouden want het mag gezien worden.  Lees verder »

Fitte kern

Fitte kern

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Vincent Kompany kan morgen rekenen op een fitte kern, buiten langdurig geblesseerden Hendrik Van Crombrugge en Hannes Delcroix. Killian Sardella moest tegen Genk nog naar de kant maar zijn blessure blijkt al bij al mee te vallen.  Lees verder »

Cullen voelt zich thuis in Brussel

Cullen voelt zich thuis in Brussel

INTERVIEWS Als er één speler is waar de supporters achter staan dan is het Josh Cullen. De Ier is elke wedstrijd waarin hij speelt op het appèl en roert zich nooit. Vincent Kompany omschreef eerder al als een speler met een groot strijdershart.  Lees verder »

Diaby klaar voor Club Brugge en Antwerp

Diaby klaar voor Club Brugge en Antwerp

BLESSURES Vincent Kompany kan opnieuw een beroep doen op Abdoulay Diaby. De spits kreeg de afgelopen weken af te rekenen met allerlei kwaaltjes en lichte blessures. Of hij de laatste twee wedstrijden van dit seizoen effectief nog in actie komt, valt af te wachten.  Lees verder »

Dames vernederen Standard

Dames vernederen Standard

DAMES De Damesploeg van Anderlecht heeft met vooroorlogse cijfers gewonnen op Standard. Het werd maar liefst 2-7 in Standard nadat de kersverse kampioen zelfs op een 2-0 achterstand was gekomen. Daarna ontbonden de dames hun duivels en slikte Standard zeven doelpunten. Lees verder »

 18-05-2021 

Diaby nog een seizoen in het Lotto Park?

Diaby nog een seizoen in het Lotto Park?

TRANSFERS RSC Anderlecht zou nu toch bekijken om Abdoulay Diaby ook volgend seizoen nog in het Lotto Park te laten voetballen. De aankoopoptie is waarschijnlijk te duur dus wil het onderhandelen met Lissabon om hem nog een seizoen te huren of de aankoopoptie te verlagen.  Lees verder »

Sportieve staf krijgt vorm

Sportieve staf krijgt vorm

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht is al druk bezig met de sportieve staf om volgend seizoen aan te vatten. Enkele vaste waarden krijgen een contractverlenging maar er komt ook nieuw volk, Aaron Danks. De Engelsman komt over van de Engelse voetbalbond;  Lees verder »


 17-05-2021 

Sambi Lokonga en Verschaeren reserve

Sambi Lokonga en Verschaeren reserve

ANDERE Geen Rode Duivels-selectie voor Albert Sambi Lokonga en Yari Verschaeren, de laatste is wel opgeroepen voor de nationale beloften. Al hebben ze beide misschien nog een sprakeltje hoop want ze staan op de reservelijst van Roberto Martinez.  Lees verder »

Marokko wil Ait El Hadj oproepen

Marokko wil Ait El Hadj oproepen

ANDERE Anouar Ait El Hadj heeft de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. Het is geen geheim dat Marokko al even aan de mouw trekt van Ait El Hadj. Het wil de middenvelder nu zelfs oproepen voor een oefeninterland in juni.  Lees verder »

 16-05-2021 

Nmecha: "Ik ben zeer ontgoocheld"

Nmecha:

INTERVIEWS Lukas Nmecha zorgde voor de gelijkmaker maar die mocht niet baten. In de allerlaatste minuten scoorde Genk alsnog en nam zo de drie punten terug mee naar Limburg. De Duitse spits was zichtbaar teleurgesteld. Vragen over zijn toekomst ontweek hij. Lees verder »

 15-05-2021 

Tweede plaats is weg na nederlaag

Tweede plaats is weg na nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de Champions play-offs. Dat hoefde zeker niet te gebeuren, maar Genk was tweemaal dodelijk voor doel. Tussendoor had Nmecha Anderlecht nog knap op gelijke hoogte gebracht. Anderlecht kwam na de rust offensief niet sterk genoeg voor de dag om Genk echt in problemen te brengen. Het moet nu met Antwerp strijden om plaats drie. Lees verder »

Dames Anderlecht zijn kampioen

Dames Anderlecht zijn kampioen

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft zich vanmiddag verzekerd van een vierde landstitel op rij. Paars-wit versloeg eerste achtervolger OH Leuven met 2-0. Tessa Wullaert (foto) scoorde beide doelpunten. Haar teller dit seizoen komt zo op 35. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Racing Genk staan vanavond opnieuw tegenover elkaar. Voor de vijfde keer dit seizoen nemen de ploegen van Vincent Kompany en John van den Brom het tegen elkaar op. Benieuwd of we net als de vorige keren een mooie wedstrijd te zien krijgen. Lees verder »

VAR-busje stond woensdag in GenT

VAR-busje stond woensdag in GenT

ANDERE Er is meer duidelijkheid gekomen rond het VAR-debacle van vorige woensdag. Eerst dacht men dat men het VAR-busje was vergeten bestellen, maar het was wel degelijk besteld. Alleen stond het aan het verkeerde stadion. Eén letter verschil lag aan de basis, het stond namelijk in GenT en niet in GenK. Lees verder »

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

Enkel aankoopoptie Ashimeru gelicht

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft enkele huurlingen mét aankoopoptie: Majeed Ashimeru, Paul Mukairu en Abdoulay Diaby. Zoals het er nu naar uitziet zal enkel die van Ashimeru gelicht worden. Van de drie past enkel hij in het systeem dat Vincent Kompany voor ogen heeft.  Lees verder »

Geen verrassingen in selectie Anderlecht

Geen verrassingen in selectie Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft dezelfde namen geselecteerd om de tweede wedstrijd tegen Genk aan te vatten. De 21 spelers die woensdag in de selectie zaten staan ook nu weer op het selectieblad. Als iedereen fit is mogen we ons wellicht aan dezelfde startelf verwachten.  Lees verder »

 14-05-2021 

"Waar hoor ik in dat rijtje?"

INTERVIEWS Eerder deze week raakte bekend dat Vincent Kompany een nominatie op zak heeft voor de Pro League Awards. De andere twee zijn Philippe Clement en Alexander Blessin, twee mensen die het veel meer verdienen volgens de coach.  Lees verder »

"Cullen heeft een groot strijdershart"

INTERVIEWS Databedrijf Opta+ heeft op basis van een hoop statistieken de uitblinkers uitgerekend van de derde speeldag in de Champions Play-offs. De Josh Cullen staat daar op nummer één met 88.1 punten. Ook Vincent Kompany heeft niets dan lof voor de Ier. Lees verder »

Nmecha fit voor morgen

Nmecha fit voor morgen

BLESSURES Vincent Kompany wou geen zand in de ogen strooien en gaf ruiterlijk toe dat Lukas Nmecha klaar is voor de wedstrijd van morgen. Woensdag moest hij in de Luminus Arena na een uur nog aan de kant met last aan de enkel.  Lees verder »

Lardot fluit in het Lotto Park

Lardot fluit in het Lotto Park

WEDSTRIJDEN - ANDERE Morgen het is de tweede wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Genk, deze keer in het Lotto Park. Scheidsrechter Jonathan Lardot mag de wedstrijd op gang fluiten, bijgestaan door Florian Lemaire en Vito Di Vincenzo. Vierde official is Kevin Van Damme. Lees verder »

 13-05-2021 

"Zaterdag proberen revanche nemen"

INTERVIEWS RSC Anderlecht bleef gisteren opnieuw steken op een gelijkspel in de Luminus Arena. Vincent Kompany blijft dan ook kritisch en kijkt ook vooruit naar zaterdag als Genk op bezoek komt. De coach hoopt vooral om dan revanche te nemen.  Lees verder »

"Deze competitie verdient beter"

INTERVIEWS Plots kwam het bericht binnen dat de wedstrijd een kwartier later van start ging, men was namelijk vergeten om het VAR-busje te bestellen. Vincent Kompany en John Van den Brom zijn hard voor het incident, dit hoort niet thuis in de hoogste klasse.  Lees verder »

Nmecha uit voorzorg gewisseld

Nmecha uit voorzorg gewisseld

BLESSURES - INTERVIEWS Lukas Nmecha had in de eerste helft van de wedstrijd al last aan zijn enkel. Na verzorging speelde hij door. Op het uur werd hij alsnog gewisseld, uit voorzorg volgens Vincent Kompany die verwacht dat de Duitse spits zaterdag terug aan de aftrap staat.  Lees verder »

 12-05-2021 

Anderlecht opnieuw gelijk in Champions' play-offs

Anderlecht opnieuw gelijk in Champions' play-offs

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft het veld van Genk verlaten met een 1-1 gelijkspel. Het speelde sterk voor rust en leidde met een doelpunt van Ait El Hadj. Na rust kon Paarswit dat niveau niet meer vasthouden, maar Genk kon amper dreigen. Onuachu scoorde toch de gelijkmaker toen hij voor een keer veel te veel vrijheid kreeg van de Anderlecht-defensie. Veel schiet Paarswit niet op met een punt, maar het mag terugblikken op een degelijke partij. Lees verder »

Wedstrijd start kwartier later

Wedstrijd start kwartier later

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen Genk en Anderlecht zal zo meteen starten om 21 uur in plaats van om 20.45 uur. Zo kan er alsnog gespeeld worden met een buitenspellijn voor de VAR. De coaches van Genk en Anderlecht waren aanvankelijk niet te vinden voor een verlating van het startuur, maar gaven toch toe. Lees verder »

"Waanden ons te goed"

INTERVIEWS Vincent Kompany gaf het ook al aan tijdens zijn persconferentie en ook Albert Sambi Lokonga klopt op diezelfde nagel: de grinta op training is weg. Volgens de kapitein is dat ook de reden voor het puntenverlies in de Champions Play-offs.  Lees verder »

"Oprechte dank voor jullie discipline"

INTERVIEWS - ANDERE Afgelopen zaterdag waren de terrassen rond het Lotto Park open. Daar kwamen dan ook heel wat supporters op af om de thuiswedstrijd tegen Antwerp aan de rand van het stadion te volgen. Alles verliep voorbeeldig waarvoor Burgemeester Fabrice Cumps de fans dankbaar is.  Lees verder »

Beloften in 1B pas vanaf 2022

Beloften in 1B pas vanaf 2022

ANDERE De beloften van RSC Anderlecht zullen volgend seizoen nog niet aantreden in 1B. Dat zal ten vroegste pas in 2022 gebeuren. Dinsdag 25 mei is er de algemene vergadering van de Pro League, daar moet de beslissing bekrachtigd worden.  Lees verder »

 11-05-2021 

Missipo zes tot negen maanden out

Missipo zes tot negen maanden out

BLESSURES - DAMES Een zware klap voor de damesploeg: Kassandra Missipo, één van de sterkhouders van het elftal, liep een zware knieblessure op en zal zes tot negen maanden niet voetballen. "Onderzoeken vandaag brachten een blessure aan de kruisbanden van de linkerknie aan het licht", laat Anderlecht weten. "Ze zal zes tot negen maanden aan de kant staan." Lees verder »

Defour stopt per direct met voetballen

Defour stopt per direct met voetballen

ANDERE Steven Defour ging eind dit seizoen op voetbalpensioen. Een blessure aan de quadriceps heeft dat pensioen nu vervroegd waardoor Defour per direct een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Hij gaat nu meteen aan de slag bij de technische staf van KV Mechelen.  Lees verder »

Sambi Lokonga klaagt mentaliteit aan

Sambi Lokonga klaagt mentaliteit aan

INTERVIEWS In een interview dat morgen verschijnt klaagt Albert Sambi Lokonga de mentaliteit van de groep aan. Die zou ook aan de basis liggen van het gelijkspel tegen Antwerp. Vincent Kompany kan zijn kapitein niet anders dan gelijk geven want het waren zijn woorden.  Lees verder »

Stroeykens, Kana en Diaby out

Stroeykens, Kana en Diaby out

BLESSURES Vincent Kompany moet het morgen tegen Genk zonder Mario Stroeykens en Marco Kana doen. Ook Abdoulay Diaby is nog niet inzetbaar. Er is niets ernstig aan de hand volgens de coach met Diaby, gewoon enkele fysieke problemen.  Lees verder »

 10-05-2021 

Antwerp informeert naar Nmecha

Antwerp informeert naar Nmecha

ANDERE RSC Anderlecht doet er alles aan om Lukas Nmecha ook volgend seizoen te houden. Het is geen geheim meer dat er kapers op de kust zijn uit het buitenland. Maar volgens Eleven Sports zou ook een Belgische ploeg interesse hebben namelijk Antwerp.  Lees verder »

 09-05-2021 

Video: Anderlecht-product Matazo schittert bij Monaco

Video: Anderlecht-product Matazo schittert bij Monaco

JEUGD Eliot Matazo is bezig zijn doorbraak te forceren bij AS Monaco. Het 19-jarige jeugdproduct van Anderlecht krijgt steeds meer speelgelegenheid. Vanmiddag, bij zijn derde basisplaats in de competitie, scoorde hij zijn eerste doelpunt. Hij bekroonde een fraaie ren die hij zelf had opgezet. Lees verder »

Anderlecht en De Roeck stoppen samenwerking

Anderlecht en De Roeck stoppen samenwerking

ANDERE Jonas De Roeck verlaat Anderlecht aan het einde van het seizoen. Paars-wit laat weten dat de overeenkomst van de assistent-coach in onderling overleg niet verlengd wordt. "Jonas en de club hebben nu besloten hun positieve samenwerking na afloop van de play-offs niet te verlengen en nieuwe uitdagingen aan te gaan", klinkt het. Lees verder »

Verschaeren: "Geen reden tot paniek"

Verschaeren:

INTERVIEWS Het is afwachten naar de handtekening onder de contractverlenging van Yari Verschaeren. Hijzelf maakt er zich niet teveel zorgen in en liet gisteren na de wedstrijd weten dat dat wel in orde komt. De focus ligt nu gewoon op de play-offs.  Lees verder »

 08-05-2021 

Miazga redt punt in slotfase

Miazga redt punt in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 2-2 tegen Antwerp, maar daar moet het eigenlijk tevreden mee zijn. Het miste vandaag de nodige creativiteit om afstand te nemen van Antwerp. Matt Miazga kopte in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd brak pas open na rust en Antwerp was de betere ploeg met Mbokani als uitstekend speerpunt. De Congolees scoorde tweemaal, Verschaeren scoorde voor Anderlecht. Heel veel schiet Anderlecht niet op met een punt, maar de kloof met Genk blijft wel speelbaar. Lees verder »

Kompany: "Breedte van onze kern gebruiken"

Kompany:

INTERVIEWS Kort voor de aftrap van Anderlecht - Antwerp gaf Vincent Kompany nog een interview aan Radio 1. Daarin legde hij onder meer uit waarom Josh Cullen de voorkeur krijgt op Adrien Trebel. En de sterke prestatie van vorige week zorgt volgens hem niet meteen voor een vertrouwensboost. Lees verder »

Opstelling: Bruun Larsen en Cullen starten

Opstelling: Bruun Larsen en Cullen starten

WEDSTRIJDEN De sterke invalbeurt van Bruun Larsen vorig weekend resulteert in een basisplaats voor de Deen. Ook Josh Cullen begint aan de wedstrijd in plaats van Trebel. Verder behoudt Kompany het vertrouwen in zijn team voor de belangrijke wedstrijd tegen Antwerp. Lawrence is vertrokken naar Toronto in de MLS. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.45 uur ontvangt Anderlecht Antwerp in het Lotto Park. Paars-wit hoopt voort te bouwen op de sterke prestaties van de voorbije matchen. Antwerp begon de Champions' play-offs met een nederlaag tegen Genk en mist straks heel wat spelers. Lees verder »

Voorbereiding start op 14 juni

Voorbereiding start op 14 juni

ANDERE Op 14 juni blaast Anderlecht verzamelen voor de start van de voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Uiteraard zullen niet alle spelers van in het begin aanwezig zijn. De internationals, zeker zij die het EK spelen, sluiten pas later aan. Lees verder »

 07-05-2021 

Lambrechts leidt Anderlecht - Antwerp

Lambrechts leidt Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Erik Lambrechts zal de wedstrijd in het Lotto Park morgen op gang fluiten. Langs de lijn staan Jo De Weirdt en Philippe Vandecauter hem bij. Jasper Vergoote is vierde official. Lothar D'hondt, Romain Devillers en Kenneth Dhont nemen de VAR voor hun rekening. Lees verder »

Lamkel Zé test positief

Lamkel Zé test positief

WEDSTRIJDEN - ANDERE Frank Vercauteren trekt niet zorgenvrij naar het Lotto Park. Het bestuur schoof Lior Refealov al aan de kant en nu valt ook Lamkel Zé af. Hij testte positief op Covid-19, maar ook Dylan Batubinsika, Felipe Avenatti en Frank Boya legden een positieve test af.  Lees verder »

"Onze kracht is het collectief"

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Het belooft morgen een interessante wedstrijd te worden. Antwerp haalde tegen RSC Anderlecht 0 op 6 in de reguliere competitie en bovendien vertrekt hun Gouden Schoen richting Brussel. Volgens Vincent Kompany moeten zijn ploeg vooral uitgaan van eigen kracht.  Lees verder »

Derde jeugdtalent tekent tot 2024

Derde jeugdtalent tekent tot 2024

JEUGD - TRANSFERS Ook Nassim Azaouzi tekent een profcontract tot 2024 bij RSC Anderlecht. Hij maakt deel uit van het Purple Talents-programma waar hij school en voetbal combineert. Azaouzi begon als centrale verdediger maar bij de U13 maakt hij de switch naar diepe spits.  Lees verder »

 06-05-2021 

Concurrentie voor Nmecha zwelt aan

Concurrentie voor Nmecha zwelt aan

TRANSFERS Steeds meer clubs uit de Bundesliga en de Premier League krijgen Lukas Nmecha in het vizier. De belangstelling wordt groter", verneemt Het Laatste Nieuws in de omgeving van de spits. "Het gaat om kapitaalkrachtige clubs." Namen worden er niet genoemd. Lees verder »

 05-05-2021 

Video: in oefenduel lukt het Bundu wel

Video: in oefenduel lukt het Bundu wel

WEDSTRIJDEN Mustapha Bundu heeft zich nog eens laten opmerken bij FC Kopenhagen De flankspelers scoorde tegen FCN een knap doelpunt na een solo die begon vanop de flank. Maar ... het ging slechts om een oefenduel van de invallers en de tegenstand legde hem eerlijk gezegd niet veel in de weg. Lees verder »

Duranville tekent bij tot 2024

Duranville tekent bij tot 2024

JEUGD - TRANSFERS Julien Duranville heeft bij RSC Anderlecht zijn eerste profontract getekend. Duranville doorliep alle jeugdploegen bij paars-wit waar hij al sinds zijn zevende aangesloten is. Nu tekent hij dus zijn eerste profcontract tot 2024. Lees verder »

Gelukkige verjaardag TCV

Gelukkige verjaardag TCV

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van één van onze nieuwkomers, TCV. Ondertussen is hij wel al enkele maanden onder ons en staat hij vooral paraat voor de voor -en nabeschouwingen van de wedstrijden van RSC Anderlecht. Gelukkige verjaardag Tim !! Lees verder »

 04-05-2021 

Refaelov moet alleen trainen

Refaelov moet alleen trainen

TRANSFERS Het gaat van kwaad naar erger bij Lior Refaelov bij Antwerp. Het Laatste Nieuws weet dat de middenvelder nu zelfs niet meer mag meetrainen met de A-kern. De komende weken zal hij individueel zijn conditie onderhouden. Afgelopen weekend vernam VTM al dat Refaelov niet meer welkom was op wedstrijden. Lees verder »

Zo werkt het nieuwe scoutingssysteem

Zo werkt het nieuwe scoutingssysteem

TRANSFERS - INTERVIEWS Sinds afgelopen zomer worden de inkomende transfer niet langer aangereikt door makelaars of een enthousiaste voorzitter, maar door de nieuwe scouting. Sportief directeur Peter Verbeke zette een uitgebreid datagestuurd systeem op potten. In een gesprek met De Morgen vertelt licht hij het systeem toe. Lees verder »

'Anderlecht wil Lorient-middenvelder Abergel'

'Anderlecht wil Lorient-middenvelder Abergel'

TRANSFERS De Franse website Le 10 Sport schrijft dat Anderlecht zich wil versterken met Laurent Abergel, een 28-jarige middenvelder van Lorient. Lorient haalde Abergel twee jaar geleden weg bij Nancy. Hij presteert er zo goed dat zijn marktwaarde sindsdien gestegen is van 900.000 euro naar 2,5 miljoen euro. Lees verder »

Contractverlenging voor Leoni en Lissens?

Contractverlenging voor Leoni en Lissens?

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht heeft de optie in het contract van Lucas Lissens gelicht. Dat meldt La Dernière Heure. De verdediger ligt nu onder contract tot medio volgend jaar. Paars-wit wil het contract echter voor langer openbreken. Ook Theo Leoni (foto), in juni einde contract, mag zich aan een verlengde overeenkomst verwachten, aldus de krant. Lees verder »

Wellenreuther uit en Steppe in?

Wellenreuther uit en Steppe in?

TRANSFERS Volgens de Waalse krant Sudpresse wordt Bart Verbruggen volgend seizoen de tweede doelman na Hendrik Van Crombrugge. Dat betekent dat Timon Wellenreuther zakt naar plek drie in de pikorde. Dat ziet de Duitser wellicht niet zitten en dus dringt een vertrek zich op. Lees verder »

Colassin speelt half uur bij beloften

Colassin speelt half uur bij beloften

JEUGD De beloften van Anderlecht speelden gisterenavond een oefenduel tegen Cercle Brugge. Bij paars-wit kwam Antoine Colassin, terug van een uitleenbeurt aan Zulte Waregem, aan de aftrap, maar na een half uur moest hij geblesseerd het veld verlaten. Anderlecht verloor met 1-4. Lees verder »

Externe consultant voor stilstaande fases

Externe consultant voor stilstaande fases

ANDERE Het valt op dat RSC Anderlecht al twee keer scoorde uit stilstaande fases. Vroeger was het Nicolas Frutos die de specialist ter zake was maar sinds zijn vertrek doet de club een beroep op een externe consultant. Wie dat is, wil de club niet vrijgeven. Lees verder »

 03-05-2021 

Lawrence op weg naar Toronto FC

Lawrence op weg naar Toronto FC

TRANSFERS Kemar Lawrence is op weg naar de uitgang bij Anderlecht. De Jamaicaan trekt zo goed als zeker naar Toronto FC in de Amerikaanse MLS-competitie. Volgens sommige bronnen is er al een akkoord, maar paars-wit spreekt dat tegen. Lees verder »

Lukaku speelt kampioen met Inter

Lukaku speelt kampioen met Inter

ANDERE Het is haast niet te geloven, maar de kampioenentitel met Inter Milaan is de eerste buitenlandse trofee voor Romelu Lukaku. Ja, met Chelsea pakte hij de FA Cup, maar hij was daar zelf niet actief bij betrokken. Deze titel doet dan ook extra deugd, proficiat Ket ! Lees verder »

Lissens in quarantaine

Lissens in quarantaine

ANDERE Geen Lucas Lissens in de selectie tegen Club Brugge, de verdediger testte positief op Covid-19 en zit momenteel in quarantaine. Daar blijft hij in afwachting van een tweede test. Voorlopig is hij de enige speler die een positieve test aflegde.  Lees verder »

"Hem maandenlang op voorbereid"

INTERVIEWS Verrassing gisteren ongeveer een uur voor de wedstrijd. Timon Wellenreuther mocht plaatsnemen op de bank en de 18-jarige Bart Verbruggen nam zijn plaats in. Dit was niet zomaar een ingeving, zijn debuut werd maandenlang op de achtergrond voorbereid. Lees verder »

Trebel: "Nooit getwijfeld aan Bruun Larsen"

Trebel:

INTERVIEWS Jacob Bruun Larsen bleek een gouden wissel te zijn. Hij kwam op het uur Yari Verschaeren vervangen en zorgde amper vijf minuten later voor de assist die leidde tot de gelijkmaker. Nog eens twintig minuten later zette hij RSC Anderlecht zowaar (tijdelijk) op voorsprong.  Lees verder »

Diaby out door rugproblemen

Diaby out door rugproblemen

BLESSURES Geen Abdoulay Diaby in de selectie tegen Club Brugge. De Malinees kampt met rugklachten en heeft daar al last van bij zijn aankomst in Brussel. De kans dat RSC Anderlecht de aankoopoptie licht is dan ook heel klein. Lees verder »

 02-05-2021 

Verbruggen en Debast debuteren

Verbruggen en Debast debuteren

JEUGD Vincent Kompany liet tijdens de eerste wedstrijd van de Champions' play-offs twee nieuwe jongeren debuteren. Bart Verbruggen begon verrassend in doel en deed het prima. In de toegevoegde tijd mocht ook Zeno Debast zijn eerst minuten maken in het A-elftal. Lees verder »

Anderlecht strandt op zucht van zege

Anderlecht strandt op zucht van zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend 2-2 gelijkgespeeld op Club Brugge. Nadat het net zoals enkele weken geleden na rust was achtergekomen na een doelpunt van Lang, kwam Anderlecht terug in de wedstrijd en stond het vijf minuten voor tijd zelfs 1-2 voor na een prachtige vrije trap van Bruun Larsen. Maar Bas Dost bezorgde Brugge alsnog een kostbaar punt waardoor het Anderlecht op veilige afstand houdt.  Lees verder »

Opstelling: Verbruggen start verrassend

Opstelling: Verbruggen start verrassend

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany teert op de ploeg die het de laatste weken van de competitie uitstekend deed. Of toch bijna. In doel maakt Wellenreuther immers plaats voor de jonge Nederlander Bart Verbruggen. Wellenreuther zit op de bank, dus van een blessure zal er vermoedelijk geen sprake zijn. Wil men Verbruggen klaarstomen voor volgend seizoen indien Van Crombrugge vertrekt? Lees verder »

Prono: wijziging aan ronde 11

Prono: wijziging aan ronde 11

WEBSITE In onze elfde pronoronde is een foutje geslopen: de Europa League wedstrijden die opgenomen waren in deze ronde, waren de terugwedstrijden van de halve finales in plaats van de heenwedstrijden. Om het verdere verloop van de prono niet te beïnvloeden, werden deze wedstrijden verwijderd uit ronde 11. De Champions League wedstrijden werden uiteraard behouden. De twaalfde ronde zal vervolgens opnieuw bestaan uit een mix van Champions League en Europa League wedstrijden. Lees verder »

 01-05-2021