Archieven

 31-07-2019 

Persconferentie Simon Davies en Patrick Wachel

Persconferentie Simon Davies en Patrick Wachel

ANDERE Morgen om 14u heeft coach Simon Davies zijn persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Moeskroen. Naast hem zullen eveneens Patrick Wachel, coach van de Anderlecht-dames en Laura De Neve plaatsnemen. Zij zullen de pers te woord staan  in het kader van de aankomende UEFA Women's Champions League. Lees verder »

Erg hoge vraagprijs voor Trebel

Erg hoge vraagprijs voor Trebel

TRANSFERS Adrien Trebel komt niet in de plannen voor van Kompany. De Franse middenvelder zat zondag in de tribune en kan dus best uitkijken naar een nieuwe club. Volgens La Dernière Heure zou Anderlecht wel 10 miljoen euro vragen.  Lees verder »

 30-07-2019 

Anderlecht polste Moise Kean

Anderlecht polste Moise Kean

ANDERE RSC Anderlecht wil er alleen maar spelers bij met kwaliteit. Dat bewees het al met Vlap, Nasri en Sandler. De zoektocht naar een spits gaat verder, de club kwam daarvoor terecht bij Moise Kean. Het lag zijn oor de luisteren voor een huur, maar Juventus wil geld zien en is dus uit op een lucratieve transfer.  Lees verder »

Dierick leidt Moeskroen - Anderlecht

Dierick leidt Moeskroen - Anderlecht

ANDERE Zondag gaat RSC Anderlecht op bezoek bij Moeskroen. Christof Dierick zal de wedstrijd leiden en krijgt bijstand van lijnrechters Jeroen Walschap en Dirk Gilon. Ken Vermeiren sluit het rijtje af als vierde official. Aftrap op Le Canonnier om 18u.  Lees verder »

 29-07-2019 

'Antwerp informeert naar Kums'

'Antwerp informeert naar Kums'

TRANSFERS Volgens Voetbalkrant heeft Antwerp geïnformeerd naar de transfervoorwaarden van Sven Kums. De controlerende middenvelder viel gisteren naast de wedstrijdkern bij Anderlecht, wat zijn toekomst in het Lotto Park hoogst onzeker maakt. Zijn hoge salaris kan echter een struikelblok vormen. Lees verder »

Officieel: Santini naar China

Officieel: Santini naar China

TRANSFERS - ANDERE FC Jiangsu Suning kondigde de transfer al aan via sociale media. Nu heeft ook RSC Anderlecht het nieuws officeel bevestigd, Ivan Santini trekt naar China. Paars-wit ontvangt ongeveer vijf miljoen euro voor de Kroaat. Zo komt er weer extra budget om een eventuele spits aan te trekken. Lees verder »

Contractverlenging voor Amuzu

Contractverlenging voor Amuzu

TRANSFERS De kogel is door de kerk, Francis Amuzu heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd. De nieuwe overeenkomst verbindt beide partijen aan elkaar tot en met de zomer van 2022. Geruchten over een eventueel vroegtijdig vertrek van de jonge winger worden bij deze de kop ingedrukt. Lees verder »

Nieuwe webpoll: wat met Kums?

Nieuwe webpoll: wat met Kums?

WEBSITE Geen Sven Kums in de wedstrijdkern voor de partij van gisteren tegen KV Oostende. Vincent Kompany lijkt niet te rekenen op de voormalige Gouden Schoen. Terecht of niet? Wat vindt u dat Anderlecht moet doen met Kums? Laat het weten via onze nieuwe webpoll. Lees verder »

Sanneh heeft nieuwe club

Sanneh heeft nieuwe club

TRANSFERS Opnieuw is een speler op overschot op weg naar de uitgang. Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht Bubacarr Sanneh dit seizoen zal verhuren aan Göztepe. De Turkse nummer 15 heeft ook een aankoopoptie van zes miljoen euro. Lees verder »


 28-07-2019 

Uw punten voor de Anderlecht-spelers

Uw punten voor de Anderlecht-spelers

WEBSITE Ook dit seizoen kan u bij Anderlecht-Online na iedere wedstrijd de spelers beoordelen. Aan de hand van een score op tien geeft u aan wat u van hun wedstrijd vond. De eerste spelersbeoordeling van het nieuwe seizoen staat nu online.  Lees verder »

Davies: "Niets om ons zorgen over te maken"

Davies:

INTERVIEWS Opvallend beeld na de wedstrijd, Simon Davies ging mee het veld rond met de spelers om de supporters te groeten. Hij vindt het dan ook spijtig dat ze de wedstrijd niet hebben kunnen winnen voor de supporters. Ondanks het verlies wil de coach ook alleen maar de positieve zaken onthouden.  Lees verder »

Supporters geven Kompany warm welkom

Supporters geven Kompany warm welkom

WEBSITE Ze hadden het op voorhand al aangegeven, Vincent Kompany mocht zich aan mooie tifo verwachten om hem te verwelkomen. En de supporters hielden woord. Zowel tribune Noord als Zuid, ontrolden een prachtige tifo: "Vertrokken als een prins, teruggekomen als een koning." Lees verder »

Jubileumjaar voor stadionomroeper

Jubileumjaar voor stadionomroeper

ANDERE Didier Laporte begint vandaag aan zijn 25ste seizoen als stadionspeaker bij RSC Anderlecht. Een mijlpaal, waarvoor we hem van harte proficiat wensen. Hopelijk mag hij zijn jubileumjaar inzetten vandaag met vele langgerekte "gooooooooooaaaaaals". Proficiat Didier !!! Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Laat Vincent Kompany de zon weer schijnen in het Constant Vanden Stock-stadion, excuseer Lotto Park? Het antwoord weten we vanaf 14.30 uur vanmiddag. Welke opstelling Vincent Kompany en Simon Davies tussen de lijnen brengen en wie de invallers zijn, dat is nog een groot vraagteken. Lees verder »

Abazaj alweer weg bij Osijek

Abazaj alweer weg bij Osijek

TRANSFERS Wat is er aan de hand met Kristal Abazaj? De Albanees werd in februari voor een jaar uitgeleend aan NK Osijek, maar daar is hij intussen alweer vertrokken. Gevraagd naar een waarom, krijgen we noch van Osijek noch van Anderlecht een antwoord. We vonden wel een spoor van waar hij zit. Lees verder »

 27-07-2019 

Nog handvol tickets te koop

Nog handvol tickets te koop

WEDSTRIJDEN - ANDERE Morgen start RSC Anderlecht aan het nieuwe seizoen. Het ontvangt in het Lotto Park KV Oostende. Wil je er graag bijzijn om de rentree van Vincent Kompany te zien, ga je moeten snel zijn. De officiële tickets zijn allemaal de deur uit, enkel via de tweedehands markt zijn er nog ongeveer tien stuks te koop. Lees verder »

"Nasri is een unieke speler"

JEUGD - TRANSFERS Vincent Kompany mocht drie transfers verwelkomen bij RSC Anderlecht: Michel Vlap, Samir Nasri en Philippe Sandler. Drie spelers die elk hun kwaliteit hebben. Maar niet enkel zij mogen op lof rekenen van Kompany, ook de jeugd heeft hem positief verrast. Lees verder »

Kompany: "Zijn op korte tijd enorm verbeterd"

Kompany:

INTERVIEWS De voorbereiding is achter de rug en vanaf morgen is het tijd voor het echte werk. Vincent Kompany is tevreden over de voorbije weken. Ondanks de grote groep spelers waarover hij beschikt, zag hij bij iedereen vooruitgang en de wil om te leren, zegt hij in exclusief interview dat enkel te bekijken is via de Anderlecht-app. Lees verder »

Vlap: "Ik heb er zin in"

Vlap:

INTERVIEWS Michel Vlap staat te popelen om zijn eerste officiële wedstrijd voor RSC Anderlecht te spelen. De Nederlander had al langer een toekomstplan in zijn hoofd. RSC Anderlecht past perfect in dat lijstje. Lees verder »

Geen Kums, geen Trebel ?

Geen Kums, geen Trebel ?

ANDERE Het is nog altijd afwachten wie er morgen aan de aftrap komt tegen KV Oostende. Maar de verwachtingen zijn dat Vincent Kompany volop voor de jeugd kiest. Zo zouden Sven Kums en Adrien Trebel al niet in de selecite zitten voor morgen volgens Het Nieuwsblad. Lees verder »

Vijf miljoen voor Santini

Vijf miljoen voor Santini

TRANSFERS - ANDERE Morgen geen Ivan Santini op het veld tegen KV Oostende, de Kroaat is op weg naar China. In tegenstelling tot eerdere berichten vangt RSC Anderlecht vijf miljoen euro voor de spits en geen twee. Zo maakt de club toch nog winst en is er vers geld om een nieuwe spits aan te trekken. Lees verder »

 26-07-2019 

Spelers tonen hun nieuwe schoenen

Spelers tonen hun nieuwe schoenen

ANDERE De spelers van Anderlecht hebben hun nieuwe schoenen gekregen voor het nieuwe voetbalseizoen. Op hun Instagram-pagina's posten heel wat spelers een foto waarop ze poseren met hun nieuwe voetbalschoenen. Heel wat jongens blijven trouw zweren aan Adidas. Lees verder »

Santini nam al afscheid van ploegmaats

Santini nam al afscheid van ploegmaats

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht en het Chinese Jiangsu Suning FC kwamen al tot een overeenkomst. Enkel Ivan Santini zelf nog moest nog akkoord gaan en dat zou ook in orde zijn. De Kroaat zou al afscheid genomen hebben van zijn ploegmaats en zo staat niets een overgang meer in de weg.  Lees verder »

Waar kan je komende zondag parkeren

Waar kan je komende zondag parkeren

ANDERE Een wederkerend probleem tijdens thuiswedstrijden van RSC Anderlecht is gratis parkeren. De club doet er alles en neemt iniatieven om de supporters zonder teveel parkeerstress naar het stadion te krijgen. We sommen de parkeermogelijkheden nog even voor jullie op. Lees verder »

Coucke: "Let's do this together"

Coucke:

ANDERE We zijn er bijna, nog 48 uur scheiden ons van de start van de competitie van RSC Anderlecht. Iedereen is er klaar voor en de supporters al zeker. Superbenieuwd wie Simon Davies en Vincent Kompany zondag aan de aftrap gaan brengen. Ook voorzitter Marc Coucke is er klaar voor. Lees verder »

Anderlecht polste bij Mignolet en Butez

Anderlecht polste bij Mignolet en Butez

TRANSFERS - ANDERE Thomas Didillon werd lange tijd gelinkt aan een transfer naar Rennes. RSC Anderlecht speurde ook al de markt af naar een eventuele vervanger en polste al eens bij Simon Mignolet en Jean Butez. Didillon bleef dan uiteindelijk toch en was een nieuwe keeper niet meer de prioriteit. Lees verder »

Supportersbussen terug op parking Dupuis

Supportersbussen terug op parking Dupuis

ANDERE 12 juni hield de Fanboard zijn eerste vergadering van het nieuwe seizoen. De supportersenquete werd er besproken, de verdedling van de tickets onder de supportersclubs. Ondertussen liet de club officiel weten dat de supportersbussen opnieuw op de parking Dupuis terecht kunnen. Tot grote tevredenheid van de supporters. Lees verder »

Supporters voorzien tifo voor Kompany

Supporters voorzien tifo voor Kompany

ANDERE Dat de supporters meer dan tevreden zijn met de komst van Vincent Kompany is meer dan duidelijk. Die blijdschap hebben ze nu ook nog eens omgezet in een grote tifo. Zondag staat Vincent Kompany normaal terug op het veld in het Lotto Park en de supporters zullen hem dus verwelkomen met een grote tifo. Lees verder »

Santini op weg naar China?

Santini op weg naar China?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws zou Ivan Santini (30) op weg zijn naar de Chinese club Jiangsu Suning FC. Dit wordt door de entourage van de speler bevestigd. De transfersom kan centen opleveren om een nieuwe spits aan te trekken die beter past bij het spelsysteem van Kompany. Lees verder »

Lonkt Gent naar Kums?

Lonkt Gent naar Kums?

TRANSFERS Sven Kums (31) is in het nieuwe spelsysteem van Anderlecht niet langer zeker van zijn plaats. Kompany wil spelen met één controlerende middenvelder en men is niet zeker of Kums de juiste speler is om het evenwicht in het elftal te brengen. AA Gent biedt mogelijk een oplossing volgens Het Nieuwsblad. Lees verder »


 25-07-2019 

Nieuwe webpoll: resultaat eerste speeldag

Nieuwe webpoll: resultaat eerste speeldag

WEBSITE Nog enkele dagen en het echte werk begint. Zondag opent Anderlecht het seizoen met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Is het Kompany-effect meteen zichtbaar? Of wordt het een valse start? Laat in de webpoll weten wat u verwacht van de eerste wedstrijd. Lees verder »

KV Mechelen polste bij Roef

KV Mechelen polste bij Roef

TRANSFERS - ANDERE KV Mechelen zat plots zonder doelman na het onverwachte vertrek van Michael Verrips. Mechelen dacht meteen aan Davy Roef als vervanger. Maar door de voorhistorie in de zaak Propere Handen, zag Roef een overstap allerminst zitten. Lees verder »

"Het verschil in niveau is nu al merkbaar"

INTERVIEWS Pär Zetterberg kreeg een andere rol toebedeeld onder Vincent Kompany, een rol die hem volledig ligt. De Zweed krijgt nu meer verantwoordelijkheid op het veld en focust zich vooral op de offensieve spelers. Een seizoen zoals het vorige mag in ieder geval niet meer gebeuren. Lees verder »

Lawrence in plaats van Milic?

Lawrence in plaats van Milic?

TRANSFERS Het Turkse Rizespor blijft in België zoeken naar een nieuwe verdediger nu Antonio Milic hun aanbod heeft afgewezen. Eén van de kandidaten die ze nu op het oog hebben, is James Lawrence. Dat weet Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 24-07-2019 

Verschueren: "Nu mag je ons afrekenen op transfers"

Verschueren:

INTERVIEWS Is de Anderlecht-kern klaar voor het nieuwe seizoen? Sceptische supporters zien weinig vertrekkers en nieuwkomers, maar bij Sporza zegt manager Michel Verschueren dat de kern voldoende vernieuwd is tegenover vorig seizoen. "De versterkingen die we nu haalden laten ons toe om ambitieus te zijn." Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Düsseldorf

Oefenwedstrijd tegen Düsseldorf

WEDSTRIJDEN - ANDERE Volgende week heeft RSC Anderlecht nog een oefenwedstrijd gepland tegen het Duitse Fortuna Dûsseldorf. Wellicht om spelers die niet in de selectie zitten speelminuten te gunnen. De aftrap is voorzien op 31 juli om 15u in het Sportstadion te Maasmechelen.  Lees verder »

Milic bedankt voor Rizespor

Milic bedankt voor Rizespor

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht had een akkoord met het Turkse Rizespor voor Antonio Milic. Die ziet de overstap echter niet zitten en bedankt voor de transfer. De verdediger vindt Rizespor een stap terug en hij wacht dan ook op een beter aanbod. Vraag is natuurlijk of dat er ook zal komen.  Lees verder »

STVV toont interesse in Musona

STVV toont interesse in Musona

TRANSFERS Raakt RSC Anderlecht weer een overbodige speler kwijt? Die kans zit erin. STVV toont namelijk interesse in Knowledge Musona, momenteel nog in vakantie na zijn deelname aan de Africa Cup. De Zimbabwaan gaf al meermaals aan naar een ploeg te willen die hem "echt" wil.  Lees verder »

"Niemand toonde slechte attitude"

INTERVIEWS RSC Anderlecht zit nog altijd met een overschot aan spelers. De kern afslanken lijkt ook niet zo simpel, vooral omdat iedereen deze voorbereiding hard werkte en er volledig voor ging. Dat er spelers gaan ontgoocheld zijn is onvermijdelijk volgens Simon Davies.  Lees verder »

 23-07-2019 

Sa geniet interesse van Hamburg

Sa geniet interesse van Hamburg

TRANSFERS RSC Anderlecht speelde vorige zaterdag een oefenwedstrijd tegen Hamburg. Na de wedstrijd bleef Frank Arnesen een dag langer samen met Josué Sa. Hamburg toont interesse in de Portugees, al is de verdediger wel tweede keuze.  Lees verder »


 22-07-2019 

Kara neemt afscheid

Kara neemt afscheid

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht is alvast af van één zwaar contract, dat van Kara Mbodji. Op zijn sociale media dankt de Senegalees het huidige én het oude bestuur maar ook zijn makelaar Mogi Bayat. "Ik beleefde mijn mooiste jaren bij de club", aldus de verdediger. Lees verder »

 21-07-2019 

Openingsmatchen van de laatste tien seizoenen

Openingsmatchen van de laatste tien seizoenen

ANDERE Anderlecht opent volgende zondag het nieuwe seizoen in een thuiswedstrijd in het Lotto Park tegen KV Oostende. We gingen even na hoe het Anderlecht verging in de openingswedstrijden tijdens de voorbije tien seizoenen. Laat ons hopen dat, ongeacht het resultaat van de openingsmatch tegen Oostende, het vervolg van de competitie beter zal verlopen dan vorig seizoen. Lees verder »

 20-07-2019 

U21 verliezen oefenduel tegen Dender

U21 verliezen oefenduel tegen Dender

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben gisterenavond met 2-1 verloren in een oefenwedstrijd tegen FC Dender. Mathis Suray (foto) bracht Anderlecht wel op voorsprong. Vijf minuten voor tijd viel het winnende doelpunt uit een strafschop. Lees verder »

Bakkali vier maand out

Bakkali vier maand out

BLESSURES Zakaria Bakkali sukkelt al langer met de knie. Afgelopen vrijdag liet hij zich uiteindelijk opereren. De operatie is goed verlopen maar de aavaller is minstens voor vier maanden out. Na Andy Najar ziet paars-wit een tweede speler langdurig uitvallen. Lees verder »

Sam wilde stevig loon

Sam wilde stevig loon

TRANSFERS - ANDERE Het zag er lange tijd naar uit dat Sydney Sam een contract kreeg bij RSC Anderlecht. Er circuleerden zelfs al foto's van de Duitser met Michaël Verschueren waarop beiden het truitje van paars-wit vasthielden. Maar de deal sprong dus af. Reden: Sam eiste iets té veel.  Lees verder »

Boeckx derde keeper en keeperstrainer bij U21

Boeckx derde keeper en keeperstrainer bij U21

ANDERE Thomas Didillon blijft, tot nader order. Ook Davy Roef blijft voorlopig, RSC Anderlecht wil hem houden als tweede keeper. Frank Boeckx op zijn beurt is derde keeper en wordt ook keeperstrainer bij de beloften. Boeckx reisde trouwens niet mee af naar Hamburg.  Lees verder »


 19-07-2019 

Bakkali geopereerd

Bakkali geopereerd

BLESSURES RSC Anderlecht ziet weer een speler uitvallen, Zakaria Bakkali. Paars-wit laat via sociale media weten dat Bakkali geopereerd is aan de knie en wenst hem veel succes met de revalidatie.  Lees verder »

Nasri en Sandler mee naar Hamburg

Nasri en Sandler mee naar Hamburg

ANDERE RSC Anderlecht is het vliegtuig opgestapt richting Hamburg. Nieuwkomers Samir Nasri en Philippe Sandler zijn mee. Onder meer Bubacarr Sanneh, James Lawrence, Isaac Kiese Thelin, Frank Boeckx, Ivan Santini en Adrien Trebel zijn niet mee. Lees verder »

Speelt Deschacht komend seizoen aan de Gaverbeek?

Speelt Deschacht komend seizoen aan de Gaverbeek?

ANDERE Zijn passage bij Oud-Heverlee Leuven draaide uit op niets. Sporting Lokeren zakt naar tweede klasse en een job als assistent-coach bij KV Kortrijk zag hij niet zitten. Olivier Deschacht wil voetballen en krijgt nu mogelijk toch nog die kans om er een seizoen aan te breien, deze keer bij Zulte-Waregem. Lees verder »

Clubs zijn rond, Milic twijfelt

Clubs zijn rond, Milic twijfelt

TRANSFERS - ANDERE Het Turkse Rizespor en RSC Anderlecht hebben een akkoord bereikt omtrent de huur van Antonio Milic. Niets staat een overgang nog in de weg, alleen de speler zelf. Die twijfelt immers of dan een overgang naar Turkije de juiste oplossing is voor hem, dat meldt Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Enkele weetjes

Enkele weetjes

ANDERE RSC Anderlecht traint vandaag een laatste keer te Neerpede alvorens het vliegtuig richting Duitsland te nemen. Daar speelt het morgenmiddag om 13u30 tegen Hamburg. De verwachtingen zijn dat Vincent Kompany dan al een typeploeg voor de start van de competitie zal opstellen. Lees verder »

Bakayoko ruilt Anderlecht in voor PSV

Bakayoko ruilt Anderlecht in voor PSV

JEUGD - TRANSFERS De zestienjarige Johan Bakayoko trekt de deur van de jeugdacademie in Neerpede achter zich dicht en trekt naar het Nederlandse PSV. Bakayoko is ook actief bij de nationale U17 en was sinds vorig seizoen bij RSC Anderlecht. Daarvoor speelde hij bij KV Mechelen en Club Brugge.  Lees verder »

Trabzonspor doet tweede bod op Santini

Trabzonspor doet tweede bod op Santini

TRANSFERS - ANDERE Het Turkse Trabzonspor wil Ivan Santini binnenhalen. het deed al eens bod maar de Kroaat bedankte voor het aanbod. Maar Trabzonspor houdt aan en heeft de spits nu een nieuw bod gedaan. Een hoger salaris en een contract van drie jaar, Anderlecht zou nog 2,2 miljoen euro krijgen.  Lees verder »

Transfer Kara bijna rond

Transfer Kara bijna rond

TRANSFERS Kara Mbodji zit nog steeds in Qatar voor zijn transfer. Die zou de goede kant uitgaan en in een afrondende fase zitten. RSC Anderlecht is dus wellicht binnenkort af van zijn zwaar contract.  Lees verder »

Wachten op uitspraak BAS

Wachten op uitspraak BAS

ANDERE RSC Anderlecht verdedigde zich gisteren bij het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) om een wedstrijd achter gesloten deuren te vermijden. Een uitspraak is er echter nog niet, die wordt in de komende dagen verwacht.  Lees verder »

 18-07-2019 

37 spelers op nieuwe ploegfoto

37 spelers op nieuwe ploegfoto

ANDERE Anderlecht postte zonet de (voorlopige) teamfoto voor het nieuwe voetbalseizoen op zijn sociale media. 37 spelers poseren samen met de technische staf. Philippe Sandler staat er ook tussen, Sidney Sam niet. Lees verder »

Sandler nog niet topfit

Sandler nog niet topfit

ANDERE Philippe Sandler heeft op conditioneel vlak nog wat werk voor de boeg alvorens hij honderd procent wedstrijdfit is. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het is dus afwachten of hij klaar raakt voor de eerste competitiewedstrijd over anderhalve week. Lees verder »

 17-07-2019 

Milic op weg naar Turkije?

Milic op weg naar Turkije?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws zou er interesse zijn uit Turkije voor Antonio Milic. Met name Rizespor zou verregaande belangstelling tonen om de verdediger van Anderlecht te huren, eventueel met aankoopoptie. Lees verder »

Anderlecht verdedigt zich morgen bij BAS

Anderlecht verdedigt zich morgen bij BAS

WEDSTRIJDEN - ANDERE Stel u voor: Vincent Kompany die zijn eerste officiële wedstrijd voor RSC Anderlecht speelt zonder publiek. Die kans is niet onbestaande want er hangt paars-wit nog altijd dergelijke straf boven het hoofd. Morgen mag de club zich gaan verdedigen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Lees verder »

Ondermeer Smet en Geldhof gebuisd

Ondermeer Smet en Geldhof gebuisd

ANDERE Binnen anderhalve week begint het nieuwe seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League. Die competitie zal alvast starten zonder scheidsrechters Wim Smet en Frederik Geldhof. Zij slaagden niet voor de fysieke testen die eerder deze week werden afgenomen in het Belgian Football Center te Tubeke.  Lees verder »

Robert Waseige overleden

Robert Waseige overleden

ANDERE Ex-bondscoach Robert Waseige is op 79-jarige overleden. Waseige was tussen 1999 en 2002 bondscoach van de Rode Duivels, waar hij ook zijn legendarische uitspraak deed "zo fris als een konijn op het plein". Hij werd ook drie keer verkozen als trainer van het jaar.  Lees verder »

Officieel: Nzita naar Perugia

Officieel: Nzita naar Perugia

JEUGD - TRANSFERS Mardochee Nzita verlaat RSC Anderlecht en kiest voor de Serie B. Volgend seizoen speelt hij bij de Italiaanse tweedeklasser A.C. Perugia. Nzita zag verschillende jeugdspelers een kans krijgen bij de A-kern, maar hij was daar niet bij en dus besloot hij om te vertrekken. Lees verder »

Komst Sandler afgerond

Komst Sandler afgerond

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht de komst van Philippe Sandler afgerond. Journalist Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws meldt op Twitter dat de onderhandelingen zijn afgerond en dat Sandler wordt gehuurd zonder aankoopoptie. Lees verder »

 16-07-2019 

Kara vertoeft met Bayat in Qatar

Kara vertoeft met Bayat in Qatar

TRANSFERS Kara Mbodj verblijft momenteel samen met zijn makelaar Mogi Bayat om te onderhandelen over een transfer. Dat weet La Dernière Heure. Anderlecht wil af van de Senegalees en zijn riant salaris. Het stemt ermee in dat Bayat zorgt voor een oplossing. Lees verder »

Foto's Sam in Anderlecht-shirt lekken uit

Foto's Sam in Anderlecht-shirt lekken uit

TRANSFERS Op de website van Le Soir staan foto's van Sidney Sam die poseert met Michael Verschueren en het Anderlecht-shirt. De klassieke foto's die de club verspreid bij de aankondiging van een nieuwe speler. Dat laatste gebeurde evenwe nog niet. Het is wachten op de officiële aankondiging van de transfer van Sam. Lees verder »

Kara mag zelfs gratis vertrekken

Kara mag zelfs gratis vertrekken

TRANSFERS - ANDERE Kara Mbodji vertoeft momenteel in Qatar om er een transfer te regelen. Naar welke club is nog niet gekend. Wat wel geweten is is dat die club geen transfersom zal moeten betalen aan RSC Anderlecht, de club laat de Senegalese verdediger immer gratis vertrekken.  Lees verder »

Daar is gerucht Akgün weer

Daar is gerucht Akgün weer

TRANSFERS - ANDERE Hij is de voorbije weken en zelfs tijdens de wintermercato al gelinkt aan RSC Anderlecht: Yunus Akgün. Nu wordt hij opnieuw gelinkt aan een transfer naar RSC Anderlecht. De verkoopprijs zou rond de drie miljoen euro liggen.  Lees verder »

Santini en Nasri trainen weer

Santini en Nasri trainen weer

BLESSURES Ivan Santini is hersteld van zijn blessure en Samir Nasri genezen van zijn griepje. De twee trainden gisteren opnieuw mee met de groep. Door zijn griep ontbrak Nasri zondag op de fandag. Morgen tegen OFI Kreta maakt hij wellicht zijn eerste wedstrijdminuten. Lees verder »

Kara bezoekt club in Qatar

Kara bezoekt club in Qatar

TRANSFERS Anderlecht heeft Kara Mbodj enkele dagen vrij gegeven om naar Qatar te reizen. Daar maakt hij kennis met zijn, als alles goed gaat, toekomstige club. De 29-jarige verdediger kan er een meerjarig contract tekenen. Lees verder »

 15-07-2019 

Kara op weg naar Qatar

Kara op weg naar Qatar

TRANSFERS - ANDERE Michaël Verscheuren liet gisteren al weten dat de transfer van Kara zo goed als rond was. De bestemming blijkt Qatar te zijn. Het was al langer de wens van de Senegalees om naar een exotische bestemming te gaan.  Lees verder »

 14-07-2019 

Geen Nasri en Verschaeren op fandag

Geen Nasri en Verschaeren op fandag

ANDERE Tijdens de fandag werd de A-kern voorgesteld aan het publiek. Van alle jongeren die de voorbije weken hun kans kregen, mochten er vandaag twee opdraven: Anouar Ait El Hadj en Thierry Lutonda. Opvallende afwezigen waren Samir Nasri en Yari Verschaeren. Lees verder »

Verschueren: "Transfer Kara nabij"

Verschueren:

TRANSFERS Geen Kara Mbodj vandaag op de fandag. Manager Michael Verschueren kondigde aan dat de Senegalees bijna weg is bij Anderlecht. Het gaat om een definitieve transfer, aldus Verschueren. "Maar ik moet nog enkele gesprekken voeren alvorens het rond is." Lees verder »

Nieuwe webpoll: stadionnaam

Nieuwe webpoll: stadionnaam

WEBSITE Vrijdag maakte Anderlecht bekend dat het de naam van zijn stadion wijzigt naar Lotto Park. Na 35 jaar komt zo een einde aan het Constant Vanden Stock-stadion. Wat vindt u van deze naamsverandering? Laat het weten in onze nieuwe webpoll. Lees verder »

Onduidelijkheid of competitie op tijd kan starten

Onduidelijkheid of competitie op tijd kan starten

ANDERE Het matchfixing-dossier rond KV Mechelen dreigt een complete klucht te worden (als het dat al niet was). Na een klacht van Beerschot besliste een Brusselse rechter zaterdag dat de competitiestart moet worden uitgesteld. De Voetbalbond en Pro League leggen zich niet neer bij deze beslissing. Lees verder »

Wijziging programma fandag

Wijziging programma fandag

ANDERE Vandaag vindt de jaarlijkse fandag van Anderlecht plaats. Op het laatste moment heeft de club nog een wijziging doorgevoerd in het programma. De spelersvoorstelling en de open training worden omgewisseld. Lees verder »

 13-07-2019 
 12-07-2019 

Heerenveen volgt Delcroix

Heerenveen volgt Delcroix

TRANSFERS - ANDERE Het Nederlandse RKC Waalwijk krijgt concurrentie uit eigen land om Hannes Delcroix te huren. Ook SC Heerenveen ziet wel iets in de jonge verdediger. Waalwijk liet al weten aan RSC Anderlecht dat het Delcroix wou huren. Lees verder »

Jongeren maken indruk

Jongeren maken indruk

JEUGD Vincent Kompany gaf al meerdere de jongeren de kans bij de A-kern. Er zijn er drie die nu ook echt aanspraak maken op een vaste plaats: Jérémy Doku, Thierry Lutonda en Sieben Dewaele. Lees verder »

Roef wil niet blijven

Roef wil niet blijven

ANDERE De interesse van Rennes in Thomas Didillon wordt alsmaar concreter. Paars-wit wil ook meewerken aan een transfer, het heeft nog Frank Boeckx en Davy Roef als keeper. Al zou die laatste hebben aangegeven niet te willen blijven volgens voetbalkrant.com. Lees verder »

Santini geblesseerd

Santini geblesseerd

BLESSURES Ivan Santini kwam nog niet echt in actie tijdens de voorbereiding. De Kroaat zou last hebben van een lichte blessure. De aard van de blessure en hoelang Santini out zal zijn in momenteel niet geweten. Lees verder »

 11-07-2019 

Programma en afspraken Fandag

Programma en afspraken Fandag

ANDERE Zondag organiseert Anderlecht zijn jaarlijkse Fandag in het (nu nog) Constant Vanden Stock-stadion. Tussen 10 en 18 uur valt er van alles te beleven. Let wel: ook nu gelden er afspraken om alles in goede banen te leiden. Lees verder »

Officieel: Obradovic tekent bij Legia Warschau

Officieel: Obradovic tekent bij Legia Warschau

TRANSFERS Ivan Obradovic heeft zijn nieuwe club beet. De linksback, die geen nieuw contract kreeg bij Anderlecht, tekende vandaag een contract voor twee jaar met optie voor een derde bij Legia Warschau. "Ik won titels met Partizan Belgrado en Anderlecht, nu wil ik dat met Legia doen", sprak de linksback bij zijn voorstelling. Lees verder »

BAS beslist 18 juli over match zonder fans.

BAS beslist 18 juli over match zonder fans.

WEDSTRIJDEN Anderlecht aanvaardde vorig seizoen na de match op Standard die vroegtijdig werd stilgelegd door wangedrag van de supporters de boete van 6000 euro, een forfaitnederlaag voor de match zelf en verplichte sensibiliseringscampagne. Daarnaast moest Sporting van de Geschillencommissie echter ook een match achter gesloten deuren spelen. Dat ging voor paars-wit een brug te ver en hiertegen gingen ze in beroep. Lees verder »

Nederlandse interesse in Delcroix

Nederlandse interesse in Delcroix

TRANSFERS RKC Waalwijk zou volgens het Brabands dagblad geïnteresseerd zijn in het huren van Hannes Delcroix. De intussen 20-jarige centrale verdediger zit al een tijdje bij de A-kern maar komt maar weinig aan spelen toe. Waalwijk, dat dit seizoen promoveert naar de Eredivisie kan Delcroix mogelijks meer speelgaranties gunnen dan Anderlecht Lees verder »

Vrijdag aankondiging Lotto Park?

Vrijdag aankondiging Lotto Park?

ANDERE Om twee uur op vrijdag namiddag houdt RSC Anderlecht een persconferentie. Verwacht wordt dat dan de nieuwe stadionnaam wordt bevestigd en uit de doeken wordt gedaan hoe de samenwerking met de Nationale Loterij in z'n werk zal gaan. De Banner met de naam 'Lotto Park' hangt alvast aan de gevel van het Astridpark zo lekte eerder uit
  Lees verder »

 10-07-2019 

Opinie: Lotto Park

Opinie: Lotto Park

OPINIES Het kwam niet als een verrassing, de naamswijziging van ons stadion. Het was een publiek geheim dat Marc Coucke de naam van het Constant Vanden Stock Stadion wou veranderen. Allianz werd genoemd als nieuwe naamdrager, uiteindelijk zal het ‘Lotto Park’ gaan worden. Op die manier breekt de voorzitter definitief met het verleden. Lees verder »

De lijdensweg van Najar

De lijdensweg van Najar

BLESSURES Eerder vandaag meldden wij u al dat Andy Najar, de 26-jarige Hondurese rechtsback van RSC Anderlecht weer in de lappenmand ligt nadat hij bij een oefenmatch met Honduras zijn voorste kruisbanden scheurde. Dit is zoals wel geweten niet zijn eerste blessure en bij Het Laatste Nieuws zette ze de ellelange lijst van blessures op een rijtje.  Lees verder »

"Geen vaarwel, maar een korte pauze"

ANDERE Het is wachten op de officiële aankondiging dat Philippe Sandler het komende seizoen voor RSC Anderlecht speelt. Sandler was maandagavond al in Brussel en deze voormiddag nam hij op zijn officiële Twitter-account voorlopig afscheid van de Manchester City-fans.  Lees verder »

 09-07-2019 

Kompany stelt beslissing nog even uit

Kompany stelt beslissing nog even uit

ANDERE Vincent Kompany staat voor een moeilijke opdracht, een kern van meer dan dertig spelers afslanken. Dat die beslissing niet evident is blijkt uit het feit dat ze nog wat uitgesteld is. Adrien Trebel en Kara Mbodji weten wel al voor wat ze staan, de rest moet nog even geduld hebben.  Lees verder »

Adzic wijst extra vakantie af

Adzic wijst extra vakantie af

ANDERE Luka Adzic speelde met de Servische U21 op het EK en had daardoor recht op enkele dagen extra vakantie die hij ook kreeg van RSC Anderlecht. Maar Adzic bedankte en vroeg aan de club of hij gisteren mocht hervatten en sloot gisteren dus aan op training. Lees verder »

Nasri: "Eerst terug op niveau komen"

Nasri:

INTERVIEWS Een voorkeurspositie heeft Samir Nasri niet. Het is ook niet helemaal duidelijk waar hij zal spelen. Maar dat is voor later. Het belangrijkste voor de Fransman is nu om eerst op niveau te komen en klaar te zijn voor de start van de competitie. Lees verder »

"Kan veel leren van Kompany"

INTERVIEWS Samir Nasri denkt ook aan zijn toekomst, zo wil hij later trainer worden. Hij is dan ook van plan om binnenkort aan een trainerscursus te beginnen. Maar het belangrijkste is nu om terug op niveau te komen zodat hij kan spelen. Lees verder »

Nasri: "Nieuwe ervaring voor mij"

Nasri:

INTERVIEWS Samir Nasri is zonet officieel voorgesteld als speler van RSC Anderlecht. Nasri heeft een moeilijke periode achter de rug, eentje die hij gebruikt heeft om te herbronnen en de kleine dingen opnieuw te leren waarderen. Zonder die periode zou hij hier waarschijnlijk vandaag niet gezeten hebben. Lees verder »

"Nasri zit hier dankzij Kompany"

INTERVIEWS Het was technisch directeur Frank Arnesen die als eerste het woord nam bij de officiële persvoorstelling van Samir Nasri. En Arnesen was duidelijk, het feit dat RSC Anderlecht zo een speler kan binnenhalen is enkel en alleen aan Vincent Kompany te danken. Lees verder »

Lotto Park is een feit

Lotto Park is een feit

ANDERE Het is dan toch zover: het Constant Vandenstock stadion krijgt een nieuwe naam. Op dit moment zijn er volop werken bezig om deze nieuwe naam aan te brengen op de gevels van het stadion. Hoewel de club de nieuwe naam heeft afgeplakt, kon een aandachtige fan al een foto maken. Lees verder »

Trebel heeft geen zin in vertrek

Trebel heeft geen zin in vertrek

ANDERE Adrien Trebel is niet zinnens om zich te laten verkopen door Anderlecht. De Fransman wil geen afstand doen van zijn riant salaris en dringt daarom aan op een uitleenbeurt met aankoopoptie. Dat weet Het Nieuwsblad. Lees verder »

 08-07-2019 

Didillon naar Rennes in Frankrijk?

Didillon naar Rennes in Frankrijk?

TRANSFERS Thomas Didillon zou de interesse genieten van Stade Rennes. De Franse club zakte vorig seizoen nog af naar Brussel voor een oefenpot tegen Anderlecht. Tomas Koubek, de keeper van Rennes, zou naar alle waarschijnlijkheid vertrekken naar FC Porto. Volgens Francefootball , ziet Stade Rennais wel iets in het profiel van Didillon. Lees verder »

Keert Kudimbana terug als keeperstrainer?

Keert Kudimbana terug als keeperstrainer?

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht moest afscheid nemen van Sven Van der Jeugt die keepertrainer was bij de jeugd. Paars-wit is naarstig op zoek naar een vervanger en heeft daarvoor vier verschillende kandidaten in het hoofd. Eén daarvan is Niçaise Kudimbana, hij zou ook het meeste kans maken. Lees verder »

Trebel en Kara naar B-kern?

Trebel en Kara naar B-kern?

ANDERE Nu de stage in Nederland achter de rug is en de internationals stilaan terugkeren uit vakantie, wordt de kern van Anderlecht erg groot. Daarom moeten er knopen worden doorgehakt over spelers waarop niet meer wordt gerekend. Lees verder »

 07-07-2019 

Vlap: "Met Verschaeren mooi aanvallend voetballen"

Vlap:

INTERVIEWS Na de pers donderdag konden de supporters de voorbije dagen vragen stellen voor Michel Vlap. Op RSCA.be pikte de Nederlandse aanwinst er tien uit en met een opgewekte glimlach gaf hij eerlijke antwoorden. "Mijn ambitie? Zo veel mogelijk prijzen pakken en beginnen met de landstitel dit seizoen." Lees verder »

El Kababri: "Moeilijk, maar ook leuk en verrijkend"

El Kababri:

INTERVIEWS De verrassing van de chef, zo kan je de aanwezigheid van Hotman El Kababri tijdens het oefenkamp in Venlo beschrijven. De 19-jarige verdediger werd in het verleden nooit genoemd in de lijstjes van grootste Anderlecht-talenten, maar hij toont zich tijdens de voorbereiding. "Een nieuwe voetbalwereld is open gegaan." Lees verder »

Dewaele: "Verder doen zoals we bezig zijn"

Dewaele:

INTERVIEWS Sieben Dewaele werkte afgelopen week zijn eerste zomerstage met de A-kern af. Tegen Ajax speelde de 20-jarige middenvelder één helft. Dat paars-wit verloor, was van ondergeschikt belang. "Cijfers zeggen niet alles. Als we hard blijven werken, dan komen we er wel." Lees verder »

De Nederlandse connectie (2000–2019)

De Nederlandse connectie (2000–2019)

WEBSITE Mulder, Rensenbrink en Haan zijn ronkende namen van Nederlandse spelers die ooit schitterden in het truitje van Anderlecht. Helaas is het niet meer mogelijk of zeer moeilijk om wereldspelers als Rensenbrink of internationals te halen, zoals Van Tiggelen en Bosman in de jaren 80. De band tussen Anderlecht en Nederland blijft echter nog steeds bestaan. Met de komst van Michel Vlap hebben we alle Nederlandse spelers die voor Anderlecht hebben gespeeld in de 21ste eeuw eens op een rijtje gezet. Lees verder »

 06-07-2019 

Bakkali hervalt en is maanden out

Bakkali hervalt en is maanden out

BLESSURES Opnieuw slecht nieuws voor Zakaria Bakkali. De flankaanvaller verliet gisteren het oefenveld in Venlo met een ingepakte knie. Na een onschuldig duel herviel hij in de blessure aan de mediale band. Bakkali zal maanden out zijn. Lees verder »

Spits van Real Madrid in beeld

Spits van Real Madrid in beeld

TRANSFERS Als versterking voor de nummer 9-positie kijkt Anderlecht onder meer richting Real Madrid. De Spaanse krant Marca, de huiskrant van Real, meldt dat paars-wit interesse toont in Cristo Gonzalez. De 20-jarige Spanjaard speelde al vier keer met het eerste elftal. Lees verder »

 05-07-2019 

'Sandler sluit maandag aan bij Anderlecht'

'Sandler sluit maandag aan bij Anderlecht'

TRANSFERS Het is begin juli, de transfermarkt is officieel open en Anderlecht lijkt op kruissnelheid te komen. Na Michel Vlap gisteren en Samir Nasri vandaag, zou de volgende aanwinst zich maandag aandienen. Volgens FOX Sports tekent Philippe Sandler eerstdaags een huurcontract bij Anderlecht. Lees verder »

Officieel: Nasri is een Anderlecht-speler

Officieel: Nasri is een Anderlecht-speler

TRANSFERS Anderlecht maakte zonet op Twitter bekend dat de komst van Samir Nasri (32) is afgerond. Eerder vanmorgen raakte ​​​via Het Laatste Nieuws bekend dat er verregaande gesprekken gaande waren met de Fransman en ex-ploegmaat van Kompany. In de late middag werd Nasri dan officieel aangekondigd. Lees verder »

"Na Ajax hakken we knoppen door"

INTERVIEWS - ANDERE De kern van RSC Anderlecht bestaat nog altijd uit 35 spelers, veel te veel, dat geeft ook Frank Arnesen toe. Zaterdag speelt paars-wit een oefenwedstrijd tegen Ajax. De bedoeling is om nadien samen rond de tafel te zitten en te beslissen wie bij de A-kern blijft en wie moet vertrekken. Lees verder »

Hagi kiest ten laatste zondag

Hagi kiest ten laatste zondag

TRANSFERS - ANDERE Gisteren raakte het verrassende nieuws bekend dat Ianis Hagi gelinkt wordt aan RSC Anderlecht. Maar Hagi heeft nog keuzes zoals Sevilla en RC Genk. De offensieve middenvelder zou ook graag Europees spelen, een nadeel voor paars-wit dus. Ten laatste zondag zou Hagi zijn keuze maken. Lees verder »

"Een nummer negen heeft nu voorrang"

INTERVIEWS Vincent Kompany en gisteren Michel Vlap, dat zijn tot nog toe de transfers van RSC Anderlecht. Frank Arnesen zegt dat zijn werk er zeker nog niet opzit. De prioriteit van Arnesen ligt nu bij een nummer negen al zegt hij ook niets te willen overhaasten. Lees verder »

"Ik wil graag kapitein blijven"

INTERVIEWS Sven Kums kreeg onder Fred Rutten de kapiteinsband toen Adrien Trebel geblesseerd uitviel. Vraag is natuurlijk of hij die ook mag houden komend seizoen en of Vincent Kompany de band zal omdoen. Kums zelf hoopt dat hij kapitein mag blijven. Lees verder »

 04-07-2019 

Ajax - RSCA nu ook te zien op Proximus TV

Ajax - RSCA nu ook te zien op Proximus TV

WEDSTRIJDEN De interesse in de wedstrijd tussen Ajax Amsterdam en RSC Anderlecht is blijkbaar groot. Zo groot, dat ook Proximus beslist heeft om de wedstrijd van zaterdag 6 juli live uit te zenden. De wedstrijd zal exclusief te zien zijn voor klanten met een sport tv-optie. De uitzending begint om 14u met commentaar van Niko Lainé (NL) en Lancelot Meulewater (FR). Lees verder »

Elia en Zola eerst op proef

Elia en Zola eerst op proef

TRANSFERS Meschak en Arsène Zola zullen in eerste instantie testen bij Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Pas als de proefperiode meevalt, ligt er voor de twee Congolezen van TP Mazembe een contract klaar. Lees verder »

Anderlecht verkocht nog maar 11.900 abonnementen

Anderlecht verkocht nog maar 11.900 abonnementen

ANDERE Is het u ook al opgevallen dat op de officiële Facebook- en Twitter-accounts van Anderlecht om de haverklap een oproep verschijnt om een abonnement te kopen? Geen wonder, want de club krijgt zijn seizoenskaarten maar moeilijk verkocht. De teller staat nog maar op 11.900. Lees verder »

 03-07-2019 

Vlap: "Echt fantastisch"

Vlap:

TRANSFERS - INTERVIEWS Michel Vlap is blij dat de transferbeslommeringen eindelijk achter de rug zijn. Het was een zware en onzekere tijd voor de Nederlander, iets wat hij nog niet eerder had meegemaakt. Maar de echte uitdaging komt nu: het waarmaken bij RSC Anderlecht. Lees verder »

De kalender krijgt stilaan vorm

De kalender krijgt stilaan vorm

ANDERE Indien u het nog niet weet, wij werken regelmatig de rubriek "wedstrijden" bij op onze site. Spijtig genoeg blijft onze Europese kalender leeg komend seizoen. Wat de Jupiler Pro League betreft zijn de data en uren van de zeven eerste wedstrijden ondertussen bevestigd. Lees verder »

 02-07-2019 

Verschaeren: "Nooit overwogen om Anderlecht te verlaten"

Verschaeren:

INTERVIEWS Yari Verschaeren heeft er een paar hectische maanden opzitten, studeren, examens, A-kern van RSC Anderlecht en het EK voor Beloften. Maar Verschaeren maakt meteen duidelijk dat het zwaar is voor elke jongere die zijn studies combineert met topsport. En hij beseft ook dat hij zijn debuut te danken heeft aan Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Sebtaoui tekent bij Charleroi

Sebtaoui tekent bij Charleroi

JEUGD - TRANSFERS De jonge doelman Ilias Moutha Sebtaoui moest op zoek naar een andere club nadat er bij RSC Anderlecht geen contractverlenging kwam. Die heeft hij nu gevonden bij Charleroi. Sebtaoui wordt meteen uitgeleend aan Dedelange (Luxemburg), waar Emilio Ferrera fungeert als T1. Lees verder »

Volg Ajax - Anderlecht live op Ziggo Sport

Volg Ajax - Anderlecht live op Ziggo Sport

ANDERE Zaterdag speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Ajax, spijtig genoeg achter gesloten deuren. Zowel de burgemeester van Brussel als die van het Nederlandse Putten gaven geen toestemming om de wedstrijd te laten doorgaan op hun grondgebied. De wedstrijd is wel live te volgen via het sportkanaal van Ajax: Ziggo Sport. Lees verder »

Vijfjarig contract voor Vlap

Vijfjarig contract voor Vlap

TRANSFERS De laatste details worden afgewerkt volgens Het Laatste Nieuws, maar de fans kunnen gerust zijn, Michel Vlap is morgen een speler van RSC Anderlecht. Paars-wit betaalde uiteindelijk zes miljoen euro voor de middenvelder maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen.  Lees verder »

Ook Devroe verhoord in zaak 'Propere Handen'

Ook Devroe verhoord in zaak 'Propere Handen'

ANDERE Herman Van Holsbeeck werd een paar dagen geleden verhoord in de zaak 'Propere Handen'. Maar ook een andere ex-manager van RSC Anderlecht mocht het gaan uitleggen: Luc Devroe. Zijn verhoor zou echter niets te maken hebben met zijn passage bij paars-wit, maar met een transfer toen hij bij KV Oostende actief was.  Lees verder »

Dewaele en Suray in beeld bij nationale U21

Dewaele en Suray in beeld bij nationale U21

JEUGD Na het EK moet Johan Walem een nieuwe ploeg bouwen bij de nationale U21. Slechts 8 van de 23 spelers blijven selecteerbaar. Walem kijkt onder meer naar Anderlecht om zijn nieuwe kern samen te stellen. Hij denkt aan logische namen, maar ook aan enkele verrassende. Lees verder »

Enkele wedstrijden op vrijdagavond

Enkele wedstrijden op vrijdagavond

ANDERE Het was geen eenvoudige opdracht voor de kalendercommissie om de nieuwe kalender samen te stellen. Het moet rekening houden met enkele wensen en dan is er ook nog 'Propere Handen'. Zo vraagt de gemeente Anderlecht om enkel op zondag thuis te spelen, maar door het missen van Europees voetbal kan die wens niet altijd ingewilligd worden.  Lees verder »

Geen voetbalcontract en geen Annelien

Geen voetbalcontract en geen Annelien

ANDERE Het zijn harde tijden voor Olivier Deschacht. Oud-Heverlee heeft zich bedacht en biedt de verdediger geen voetbalcontract aan. Ook op privévlak zijn er donderwolken, na dertien jaar is het sprookje tussen hem en Annelien Coorevits voorbij. Lees verder »

 01-07-2019 

Eerste dag zomerstage zit erop

Eerste dag zomerstage zit erop

ANDERE RSC Anderlecht vertrok deze voormiddag naar het Nederlandse Venlo voor de zomerstage. Ondertussen zit de eerste trainingsdag erop. Het is niet meteen duidelijk of er tijdens de stage ook oefenwedstrijden zijn gepland. Foto's van de eerste trainingsdag kan je hier bekijken.  Lees verder »

Smith tekent bij Queens Park Rangers

Smith tekent bij Queens Park Rangers

TRANSFERS Matthew Smith werd een paar keer gelinkt aan RSC Anderlecht omdat hij een Manchester City verleden heeft. Smith tekende echter bij de Engelse tweedeklasser Queens Park Rangers. Paars-wit heeft enkele talentvolle middenvelders bij de jeugd en daardoor was er niet echt concrete interesse in Smith.  Lees verder »

Nizet kiest voor Norwich City

Nizet kiest voor Norwich City

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht verliest één van zijn jonge talenten. Rob Nizet, vorig seizoen titularis bij de U18 van Mo Ouahbi en Stéphanie Stassin en tevens jeugdinternational, trekt naar het Engelse Norwich City. Hij tekende er een contract voor drie seizoenen en voegt zich bij de U23 van Norwich City. Nizet kwam in 2012 naar Neerpede van Sint-truiden.  Lees verder »

Definitieve transfer Dendoncker

Definitieve transfer Dendoncker

TRANSFERS Leander Dendoncker vertrok vorig seizoen naar Wolverhampton op huurbasis. Er werd wel een verplichte aankoopoptie opgenomen in de huurovereenkomst. Die is nu gelicht waardoor Dendoncker nu definitief een speler is van Wolverhampton.  Lees verder »

Met 28 spelers op stage

Met 28 spelers op stage

ANDERE RSC Anderlecht vertrekt vandaag richting Venlo op zomerstage. Ook Arsitote Nkaka en de vervroegd teruggekeerde Kenny Saief stappen mee de bus op. Naast Vincent Kompany stappen nog 27 spelers de bus op.  Lees verder »