Archieven

 31-10-2021 

Van Crombrugge redt punt in gekke slotfase

Van Crombrugge redt punt in gekke slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 2-2 tegen OHL. Na een kwartier stond Leuven al 0-2 na zeer slap verdedigen van Paars-wit. De thuisploeg sleepte zich naar een gelijkspel via twee doelpunten van Zirkzee, waarvan de 2-2 in minuut 93. In minuut 97 kreeg OHL nog een strafschop, maar Van Crombrugge redde het punt voor zijn team. Anderlecht eindigde de match met negen na rode kaarten voor Murillo en Ashimeru. Lees verder »

Opstelling: Geen Kouamé in de selectie

Opstelling: Geen Kouamé in de selectie

WEDSTRIJDEN Zirkzee en Raman starten in de spits terwijl Olsson en Verschaeren (die twijfelachtig waren) ook gewoon starten start. Anderlecht plaatste geen selectie deze week voor de wedstrijd tegen OHL. Kouamé zit namelijk niet in de selectie, hij is geblesseerd volgens Sporza (kleine contractuur).  Lees verder »

 30-10-2021 

Pleidooi voor meer bankzitters

Pleidooi voor meer bankzitters

JEUGD - INTERVIEWS Marco Kana en Mario Stroeykens maken niet vaak deel uit van de selectie. Niet omdat hun prestaties minder zijn maar omdat de club gevonden is aan de regel 18-spelers op het wedstrijdblad. Vincent Kompany pleit er dan ook voor om dat aantal op te trekken naar 23. Lees verder »

Scifo zegt het voetbal vaarwel

Scifo zegt het voetbal vaarwel

INTERVIEWS - ANDERE Enzo Scifo stopt volledig met het voetbal, zijn passage bij Moeskroen als trainer heeft een wrange nasmaak achtergelaten waardoor de ex-Gouden Schoen 'gedegouteerd' is van het voetbalwereldje. Voetbal zal hij vanaf nu volgen vanuit de tribune.  Lees verder »

 29-10-2021 

Anderlecht bestraft voor fles richting Bolat

Anderlecht bestraft voor fles richting Bolat

ANDERE Anderlecht heeft een boete van 3.500 euro gekregen omdat een supporter tijdens de wedstrijd tegen AA Gent een fles gegooid heeft naar Gent-doelman Sinan Bolat. Ook moet Anderlecht tijdens de volgende thuiswedstrijden een sensibiliserende actie uitvoeren. Lees verder »


 28-10-2021 

Achtste finales: Anderlecht moet naar Seraing

Achtste finales: Anderlecht moet naar Seraing

ANDERE Na de ruime zege van gisteren in La Louvière wacht Anderlecht opnieuw een trip over de taalgrens in de volgende ronde van de Croky Cup. Anderlecht speelt op verplaatsing bij Seraing. De wedstrijden gaan door op 30/11, 1/12 en 2/12. Genk - Club Brugge is de topaffiche in de volgende ronde. Lees verder »

Michez en Diallo trefzeker voor nationale ploeg

Michez en Diallo trefzeker voor nationale ploeg

JEUGD Anderlecht-jongere Simion Michez (foto) neemt deze week deel aan een stage die de Kameroense voetbalbond organiseert voor U20- en U23-spelers. De stage werd besloten met een oefenduel tegen Entente SSG uit de Franse vierde klasse. Kameroen won met 2-0 en Michez scoorde een van de doelpunten. Lees verder »

"Clubbesturen architecten van fraudesysteem"

ANDERE Voor het eerst sinds het uitbreken van Operatie Zero heeft Dejan Veljkovic publiek gesproken. Hij deed dat aan een journalist in de marge van de zitting van het Antwerpse hof van beroep die zijn dossier behandeld. Volgens Veljkovic is hij slechts een volger in het hele systeem, niet de bedenker ervan. Lees verder »

Zirkzee: "We maken elkaar beter"

Zirkzee:

INTERVIEWS Met twee doelpunten in de eerste helft had Joshua Zirkzee een belangrijk aandeel in de 1-7-bekeroverwinning bij La Louvière. "Altijd leuk voor het vertrouwen", klonk het na afloop. Dat hij in de competitie de laatste tijd vaak invaller is, lijkt hem niet meteen te deren. Lees verder »

 27-10-2021 

Gratis naar bekermatch U21

Gratis naar bekermatch U21

JEUGD Aanstaande maandag spelen de U21 van Anderlecht hun volgende bekerwedstrijd. De tegenstander is STVV. Supporters die de partij willen bijwonen, hoeven geen inkom te betalen. Iedereen mag gratis binnen. Lees verder »

 26-10-2021 

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

Vlag-stelende fan geïdentificeerd

ANDERE Zondag ontstond er tumult toen een Beerschot-supporter een Anderlecht-vlag probeerde te stelen van een mindervalide supporter. Ondertussen is vlag-stelende fan geïdentificeerd dankzij de camerabeelden in het stadion. De ordediensten waren extra op hun hoede na de supportersincidenten van de laatste weken. Lees verder »


 25-10-2021 

Anderlecht topleverancier voor grote competities

Anderlecht topleverancier voor grote competities

JEUGD Slechts drie clubs die niet actief zijn in de vijf grootste competities leveren meer jeugdspelers af aan deze competities dan Anderlecht. Maar liefst dertien bij Anderlecht opgeleide spelers zijn momenteel actief in een G5-competitie. Dat becijferde het CIES Football Observatory. Lees verder »

Interlands voor drie Anderlecht-youngsters

Interlands voor drie Anderlecht-youngsters

JEUGD Bondscoach David Penneman heeft Anas Tajaouart, Tristan Degreef (foto) en Amadou Diallo opgeroepen voor drie interlands met de Belgische U17 futures. De jonge Duivels vertrekken vandaag naar Zweden voor een toernooi. Ze nemen het woensdag op tegen Zweden en donderdag tegen Denemarken. Lees verder »

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op RTL

Croky Cup: La Louvière - RSC Anderlecht live op  RTL

ANDERE Woensdag start RSC Anderlecht aan de Beker van België, voor hun eerste wedstrijd nemen ze het op tegen La Louvière. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de franstalige zender RTL, momenteel is het nog niet geweten of de wedstrijd ook live te volgen zal zijn via de sociale media van RSC Anderlecht. Lees verder »

Raman toont zich van beste kant

Raman toont zich van beste kant

INTERVIEWS Benito Raman was opnieuw alomtegenwoordig tegen Beerschot maar ook na de wedstrijd liet hij zich van zijn mooiste kant zien. Hij nam de tijd om de Beerschot-supporters te gaan groeten al namen ze hem dat niet allemaal in dank af.  Lees verder »

Even ophef over gestolen vlag

Even ophef over gestolen vlag

ANDERE Even dreigde de situatie in het Lotto Park te escaleren. Een Beerschot-supporter had er niet beter op gevonden dan een Anderlecht-vlag te proberen stelen van een mindervalide supporter. Daar kwam natuurlijk meteen reactie op van de thuissupporters.  Lees verder »

"De eerste stap naar beter"

INTERVIEWS Vincent Kompany kon zijn vijftigste wedstrijd als coach afsluiten met de drie punten. De trainer was tevreden met het aantal kansen die zijn ploeg creeërde, nu nog de afwerking en de reeks verder zetten.  Lees verder »

 24-10-2021 

Van Damme leidt bekerwedstrijd

Van Damme leidt bekerwedstrijd

INTERVIEWS Scheidsrechter Kevin Van Damme is aangeduid om de bekerwedstrijd woensdag tussen Anderlecht en La Louvière in goede banen te leiden. Hij krijgt de hulp van lijnrechters Rien Vanyzere en David Symons. Een vierde official werd nog niet aangeduid. Lees verder »

Ashimeru: "We voelden wel druk"

Ashimeru:

INTERVIEWS Met zijn eerste doelpunt van het seizoen diepte Majeed Ashmeru vanmiddag de kloof weer uit tot twee doelpunten. Na afloop vertelde de Ghanees blij te zijn met de overwinning na vier draws op rij. "Want we voelden toch wat druk." Lees verder »

Anderlecht weet nog eens te winnen

Anderlecht weet nog eens te winnen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend tegen rode lantaarn Beerschot gewonnen met 4-2. Dat was ondertussen ook al geleden van de uitwedstrijd in Standard. Voor rust gebeurde er weinig op de penalty na waardoor Anderlecht op voorsprong klom. Na rust bouwde Paars-wit de voorsprong uit, maar toch wist Beerschot de spanning in de wedstrijd te houden. Lees verder »

Opstelling: Flink wat wijzigingen in elftal

Opstelling: Flink wat wijzigingen in elftal

WEDSTRIJDEN Kompany heeft na de fletse prestatie in Sint-Truiden opnieuw aan de boom geschud en best wat wijzigingen aangebracht in het elftal, vooral dan op aanvallend vlak. Refaelov, Amuzu en Zirkzee krijgen een zitje op de bank terwijl Verschaeren, Ait El Hadj en Raman aan de aftrap staan. Ook Murillo neemt zijn plaats weer in. Lees verder »

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

ANDERE De carrière van Andy Najar zit weer helemaal op het juiste spoor. De Hondurees, die bij Anderlecht afgeschreven leek voor het voetbal, scheert momenteel hoge toppen bij zijn club DC United. Hij is er een sterkhouder en is zelfs opnieuw een vaste waarde bij de nationale ploeg.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 16 uur ontvangt Anderlecht in het Lotto Park het andere paars-wit, Beerschot. De Ratten van het Kiel staan momenteel troosteloos laatste met amper 2 op 33. Na de non-prestatie vorige week op STVV de ideale gelegenheid voor Anderlecht om opnieuw te swingen. Lees verder »

 23-10-2021 

Argentijnse rechtsback gelinkt aan Anderlecht

Argentijnse rechtsback gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Braziliaanse website El Crack Deportivo schrijft dat Anderlecht zijn zinnen gezet heeft op rechtsback Marcelo Weigandt van Boca Juniors. Gezien de toon van het artikel zouden we EL Crack Deportiva durven omschrijven als een clickbait-site, maar we vermelden het bericht toch. Lees verder »

Verschaeren: "Juiste keuze om te blijven"

Verschaeren:

INTERVIEWS De contractverlenging van Jari Verschaeren sleepte lang aan, maar geraakte uiteindelijk rond. De speler tekende tot 2024. "Ik heb de juiste keuze gemaakt", zei de speler. "Alvorens uit België te vertrekken wil ik eerst landskampioen worden", besluit hij.  Lees verder »

Gomez kreeg raad van Pep Guardiola

Gomez kreeg raad van Pep Guardiola

TRANSFERS Sergio Gomez voelt zich in zijn sas bij Anderlecht, maar alvorens het tot een transfer kwam deze zomer, won de Spanjaard advies in van Pep Guardiola. Dat is op zich niet verwonderlijk aangezien zijn manager de broer is van de Manchester City coach. Pep gaf gunstig advies en Gomez tekende.  Lees verder »


 22-10-2021 

Lissens geopereerd aan de knie

Lissens geopereerd aan de knie

BLESSURES Lucas Lissens viel recent geblesseerd uit op training. De youngster moest geopereerd worden aan de knie om de schade te herstellen. Die operatie is inmiddels achter de rug. Lissens zal nu verschillende maanden moeten revalideren.  Lees verder »

Bevestiging: U21 spelen uit ipv thuis

Bevestiging: U21 spelen uit ipv thuis

JEUGD Wat er gisteren zat aan te komen, is inmiddels ook bevestigd. De U21 wedstrijd tussen Anderlecht en Antwerp zal niet doorgaan in Wolvertem, maar wel aan de Graanweg in Nijlen. De club was vragende partij om de thuis- en uitwedstrijd om te wisselen.  Lees verder »

Van Handenhoven aan de slag als assistent

Van Handenhoven aan de slag als assistent

INTERVIEWS In 2019 mocht Gunther Van Handenhoven beschikken bij RSC Anderlecht na er zeven jaar teammanager geweest te zijn. Nadien ging hij aan de slag als lijnreporter bij Eleven Sports. Tot nu, maandag kondigde KV Kortrijk zijn komst aan als assistent van Karim Belhocine.  Lees verder »

 21-10-2021 

Wedstrijd U21 mogelijk in Antwerpen

Wedstrijd U21 mogelijk in Antwerpen

JEUGD Onze actie met betrekking tot gratis tickets voor de U21 is stopgezet, althans voor de wedstrijd van 25 oktober. Dit heeft alles te maken met het feit dat de partij mogelijk niet in Wolvertem zal doorgaan, maar in Antwerpen. Er is echter nog geen officiële beslissing genomen aangezien de Belgische voetbalbond de verandering nog moet bevestigen. Lees verder »

 20-10-2021 

Baseggio pleit voor Trebel

Baseggio pleit voor Trebel

INTERVIEWS - ANDERE In een interview met La Dernière Heure pleit Walter Baseggio ervoor om Adrien Trebel opnieuw in de ploeg te gooien. Trebel vertoeft momenteel in de B-kern en gedraagt er zich voorbeeldig en proffesioneel, een teken dat hij een tweede kans verdient volgens Baseggio. Lees verder »

Bornauw: "Anderlecht is de club van mijn hart"

Bornauw:

INTERVIEWS Na Lukas Nmecha is het nu Sebastiaan Bornauw die zijn liefde voor RSC Anderlecht niet onder stoelen of banken steekt. Het mag dus gezegd worden dat de club in de Bundesliga enkele aanbidders heeft. Bornauw benadrukt nog eens dat zijn relatie met Vincent Kompany wél goed is.  Lees verder »


 19-10-2021 

Red Flames: vier Anderlechtspelers geselecteerd

Red Flames: vier Anderlechtspelers geselecteerd

DAMES Laura Deloose, Charlotte Tison, Sarah Wijnants en Tessa Wullaert zijn geselecteerd Red Flames. Zij vervoegen de andere Red Flames om de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Kosovo aan te vatten. Deze vindt plaats op 21 oktober in Leuven. Op 26 oktober wordt er in Oslo tegen Noorwegen gespeeld. Lees verder »

 18-10-2021 

Twijfel over 4-2-2-2-spelsysteem

Twijfel over 4-2-2-2-spelsysteem

ANDERE De matige resultaten en het erg wisselvallige spel zorgen ervoor dat er binnen Anderlecht getwijfeld wordt aan het huidige spelsysteem. De 4-2-2-2 die Anderlecht speelt heeft heel wat voordelen, maar "het is niet het gemakkelijkste en bij een mindere dag heb je sneller miserie", zegt een coach uit 1A. Lees verder »

Lissens maanden out met knieblessure

Lissens maanden out met knieblessure

BLESSURES Wat een pech voor Lucas Lissens. De beloftevolle centrale verdediger blesseerde zich vrijdag op training aan de knie. Onderzoek heeft intussen uitgewezen dat het ernstig is. Paars-wit meldt dat de verdediger meerdere maanden niet kan voetballen. Lees verder »

"Kana nog niet klaar voor de basiself"

INTERVIEWS Marco Kana krijgt momenteel amper speelminuten in de eerste ploeg. Vincent Kompany licht toe wat er aan de hand is: "Er trainen 15 à 20 jongeren mee met de A-kern en elk van hen heeft een ontwikkelingsplan bestaande uit verschillende onderdelen. Vergeleken met de basiself, is Kana nog niet klaar."

 
Lees verder »

Kouamé: "Geraakt aan de enkel"

Kouamé:

INTERVIEWS Kouamé lokte de eerste, discutabele, penalty uit. "Ik wou rond de keeper gaan, maar hij raakte me aan de enkel", zegt hij overtuigend. Volgens de spits was het dus strafschop. "Ik wou zelf trappen, maar de coach had de penaltynemers aangeduid in de kleedkamer."  Lees verder »

Kompany: "Duidelijke fout op Murillo"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany was duidelijk na de wedstrijd: "We waren niet op niveau." Daarna bleek duidelijk zijn frustratie over de partij en de prestatie van zijn team: "De groep moet duidelijk beter doen dan dit." Kompany, die normaal steeds kalm blijft, maakte zich duidelijk druk en gaf aan dat er voldoende offensieve concurrentie is in het team en dat hij selecteert op basis van het vormpeil van de spelers. Dit duidt op mogelijke wissels voor volgende match. Lees verder »

 17-10-2021 

Anderlecht gooit zege weg in toegevoegde tijd

Anderlecht gooit zege weg in toegevoegde tijd

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de zege te grabbel gegooid in de toegevoegde tijd op STVV. Het leidde gevleid via twee strafschoppen met 1-2, maar kon de gelijkmaker uiteindelijk niet verhinderen. De late gelijkmaker is zeer zuur, maar Sint-Truiden voetbalde goed en kreeg heel wat kansen. Met vier op twaalf blijft Paars-wit hangen in het peloton. Met thuiswedstrijden tegen Beerschot en OHL, en de bekerwedstrijd in La Louvière, kan Anderlecht met niets minder dan drie zeges tevreden zijn. Lees verder »

Opstelling: Een aantal wijzigingen aan de aftrap

Opstelling: Een aantal wijzigingen aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht treedt met enkele wijzigingen in het basiselftal aan op STVV. In de spits neemt Kouamé zijn plaats weer in na zijn schorsing. Raman en Verschaeren zijn invallers. Achteraan neemt Mykhailichenko de plaats in van Murillo die pas terug is van interlands met Panama. Cullen is speelklaar. Lees verder »

Nmecha verklaart liefde aan Anderlecht: "I'm a big fan"

Nmecha verklaart liefde aan Anderlecht:

INTERVIEWS Enkele maanden na zijn vertrek bij Anderlecht is Lukas Nmecha paars-wit niet vergeten. Op Instagram post hij regelmatig filmpjes om zijn oude club succes te wensen en in Het Laatste Nieuws verklaart hij dit weekend zijn liefde. "Meestal heb je voor je ex-clubs sympathie, maar Anderlecht is anders. I'm a big fan." Lees verder »

U21-aanvoerder Leoni enkele weken out

U21-aanvoerder Leoni enkele weken out

BLESSURES - JEUGD De U21 van Anderlecht moeten het enkele weken stellen zonder hun aanvoerder Theo Leoni. De middenvelder werd geopereerd aan de buik, zo laat Anderlecht weten. In een videoboodschap steken coach Robin Veldman en verschillende spelers Leoni een hart onder de riem.  Lees verder »

Selectie: Iedereen tekent present

Selectie: Iedereen tekent present

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany kan voor de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Sint-Truiden beroep doen op alle verwachte kernspelers, al is het de vraag of Cullen fit genoeg is om te spelen. Kouamé keert terug uit schorsing en Murillo is nog maar pas terug in België na interlands te hebben gespeeld met Panama. Lees verder »

 15-10-2021 

Anderlecht baas in derby

Anderlecht baas in derby

DAMES De dames van Anderlecht hebben in de Super League de derby tegen White Star Woluwe met 0-3 gewonnen. Woluwe staat laatste in de stand, dus moest Paars-wit puntenverlies vermijden, wat lukte zonder problemen. Lees verder »

Cullen nog onzeker; Murillo nu pas in België

Cullen nog onzeker; Murillo nu pas in België

WEDSTRIJDEN Na de training van vandaag, gaf Vincent Kompany wat uitleg over de verplaatsing naar Sint-Truiden. In principe is de volledige kern beschikbaar, maar er bestaat toch wat twijfel over Josh Cullen. "Maar als hij speelt, zal hij alles geven, zoals steeds", zei Kompany daarover. Daaruit blijkt meteen ook dat Cullen mogelijk niet zal starten. Amir Murillo keert dan weer vandaag terug naar België na zijn interlands met Panama.  Lees verder »

Jeugdteams aan de slag tegen OHL

Jeugdteams aan de slag tegen OHL

JEUGD Dit weekend staan er drie wedstrijden op het programma in de RSCA Academy. Vier andere partijen worden afgewerkt op OH Leuven. Onze aandacht gaat specifiek uit naar de wedstrijd van de U18 die de leiding delen met Racing Genk en dit jaar kampioen willen worden teneinde te kunnen aantreden in de UEFA Youth League. Lees verder »

Verplaatsing naar Wolume voor team van Walem

Verplaatsing naar Wolume voor team van Walem

DAMES In de Super Scooore League gaat de ploeg van Johan Walem om 20u30 aan de slag. Er staat een verplaatsing tegen FC.Fémina W.S. Woluwe op het programma. Woluwe staat momenteel laatste met slechts één punt na zes wedstrijden. Anderlecht staat derde met negen punten. Er worden trouwens maximum 200 toeschouwers toegestaan in het stadion.  Lees verder »

 14-10-2021 

Oefenwedstrijd tegen Lille voor de U21

Oefenwedstrijd tegen Lille voor de U21

JEUGD De U21 van Robin Veldman hernemen de competitie op 25 oktober om 19u30 met een wedstrijd tegen Antwerp. In afwachting hiervan, worden er nog oefenwedstrijden gepland. De eerste zal plaatsvinden op 16 oktober met als tegenstander het Franse Lille. Anderlecht verplaatst zich om 11u30 dan naar Frankrijk waar de partij achter gesloten deuren wordt gespeeld in het Domein van Luchin.  Lees verder »

Verjaardag webteamlid 'emjomi'

Verjaardag webteamlid 'emjomi'

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Sheila, op de site beter gekend als 'emjomi'. Zij staat in voor onze dagelijkse portie Nederlandstalig Anderlechtnieuws. We wensen haar langs deze weg te bedanken voor haar harde werk gedurende de afgelopen jaren. Gelukkige verjaardag en geniet van je dag! Lees verder »

 13-10-2021 
 12-10-2021 

Geen extra assistent voor Kompany

Geen extra assistent voor Kompany

ANDERE De club heeft besloten om geen extra assistent aan te trekken voor Vincent Kompany. Enkel Willem Weijs komt de club versterken, maar een alternatief voor de naar Standard vertrokken Will Still komt er dus niet.  Lees verder »

Boucaut fluit STVV- RSC Anderlecht

Boucaut fluit STVV- RSC Anderlecht

ANDERE Zondagmiddag trapt RSC Anderlecht de competitie weer op gang op en tegen Sint-Truiden. Scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut. Dirk Gilon en Martijn Tiesters staan langs de lijn, Quentin Pirard is vierde official van dienst.  Lees verder »

 11-10-2021 

Contract van drie jaar wacht op Bellamy

Contract van drie jaar wacht op Bellamy

ANDERE Craig Bellamy verliet Anderlecht om bij zijn familie te zijn en om te kunnen herstellen van psychologische problemen. Nochtans verbleef Bellamy graag op Neerpede waar hij vele van zijn talenten verder kon ontwikkelen. Ook Vincent Kompany kon de samenwerking met Bellamy appreciëren. Peter Verbeke liet inmiddels weten dat er een contract van drie jaar op Bellamy ligt te wachten eens hij terugkeert. De Welshman is in ieder geval gecharmeerd door het voorstel. Lees verder »

Purple Start: voetbaltraining in samenwerking met RSCA

Purple Start: voetbaltraining in samenwerking met RSCA

JEUGD Purple START is een project dat werd gecreëerd om een aantal jonge kinderen alle aspecten van het voetbal te laten ontdekken. Technische- en motorische oefeningen zijn de rode draad doorheen de activiteiten die als doel hebben om de ontwikkelingen van jongeren te stimuleren (U6 en U8; geboortejaren 2016, 2015, 2014). Lees verder »

 10-10-2021 

Video: Dauda scoort tweede week op rij

Video: Dauda scoort tweede week op rij

WEDSTRIJDEN Interlandvoetbal of niet, in de Spaanse tweede klasse stond dit weekend gewoon de negende speeldag op het programma. Mohammed Dauda speelde met Cartagena tegen Ibiza en boekte een ruime 5-1-overwinning. Dauda scoorde op het halfuur het tweede doelpunt. Lees verder »

 09-10-2021 

Cullen: "Kompany maakt ons constant beter"

Cullen:

INTERVIEWS Josh Cullen heeft zich de voorbije wedstrijden opgewerkt tot een onbetwiste titularis bij de Ierse nationale ploeg. In een gesprek met talkSPORT vertelt de middenvelder dat zijn transfer naar Anderlecht daar veel mee te maken heeft. "Het voorbije jaar heb ik enorm veel geleerd over mijn persoonlijk spel en over het voetbal in het algemeen." Lees verder »

Van Holsbeeck al in 2013 beticht van gesjoemel

Van Holsbeeck al in 2013 beticht van gesjoemel

ANDERE Al in 2013 maakte het Cel voor Financiële Informatieverwerking een pv over aan het parket waarin het stelt dat bij drie transfers die Herman Van Holsbeeck regelde er zwart geld betaald werd en een deel ervan terugvloede naar de Anderlecht-manager. Dat blijkt uit documenten die De Morgen kon inkijken. Lees verder »

Dames mogen opnieuw juichen

Dames mogen opnieuw juichen

DAMES Na de tweede nederlaag van het seizoen, vorige week op OHL, moesten de dames van Anderlecht vandaag Standard trotseren in eigen huis. Dat deden ze op een uitstekende manier, namelijk door de clasico met 4-1 te winnen. Lees verder »

Zirkzee bezorgt Jong Oranje punt

Zirkzee bezorgt Jong Oranje punt

ANDERE Joshua Zirkzee heeft Jong Oranje in een kwalificatiewedstrijd voor het EK een gelijkspel bezorgd in Zwitserland. Nederland kwam 2-0 achter, maar Zirkzee maakte beide doelpunten zodat de wedstrijd op 2-2 eindigde. Lees verder »

 08-10-2021 

Harwood-Bellis gelijk met Engeland

Harwood-Bellis gelijk met Engeland

JEUGD Taylor Harwood-Bellis heeft gisterenavond 2-2 gelijkgespeeld met de Engelse U21 tegen Slovenië. Engeland kwam al snel 0-2 voor, maar na de pauze gaf het die voorsprong uit handen. De Anderlecht-verdediger speelde de hele wedstrijd. Lees verder »

 07-10-2021 

Officieel: Still naar Standard

Officieel: Still naar Standard

TRANSFERS Standard heeft vanmiddag de komst van Will Still aangekondigd als assistent van de nieuwe hoofdcoach Luka Elsner. De 28-jarige Still was de voorbije weken ook bij Anderlecht in beeld als mogelijke assistent voor Vincent Kompany. Lees verder »

 06-10-2021 

Anderlecht geeft Still op

Anderlecht geeft Still op

ANDERE Anderlecht rekent niet langer op de komst van Will Still als nieuwe assistent-coach. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Still was al enkele weken in beeld, maar het lukte niet om hem los te weken bij Reims. Lees verder »

 05-10-2021 

Manager Verschaeren spreekt met AC Milan

Manager Verschaeren spreekt met AC Milan

TRANSFERS Michael Jansen van het makelaarsbureau Wasserman sprak vanmiddag met AC Milan. Wasseman beheert onder meer de belangen van Yari Verschaeren. Waarover het gesprek ging, is onbekend, maar de link is uiteraard snel gelegd. Zeker omdat Verschaeren de voorbije maanden al aan Milan gelinkt werd. Lees verder »

Kleine boete voor rookwolk

Kleine boete voor rookwolk

ANDERE Anderlecht heeft een boete van 1.000 euro, waarvan 500 effectief gekregen, omdat supporters vlak voor de wedstrijd tegen KV Mechelen vuurpijlen afstaken. Deze zorgden voor zo veel rook dat de aftrap even werd uitgesteld. Lees verder »

Video: de wereldgoal van Dauda

Video: de wereldgoal van Dauda

WEDSTRIJDEN Gisteren konden we u nog geen beelden aanbieden van het eerste doelpunt van Mohammed Dauda voor Cartagena, maar nu hebben we ze gevonden. En ze zijn meer dan het bekijken waard. Een droge knal in de winkelhaak vanop zo'n 20 meter. We zagen het hem bij Anderlecht nooit doen. Lees verder »

RSCA Women in Lotto Park (en gratis tickets!)

RSCA Women in Lotto Park (en gratis tickets!)

DAMES - DAMES Het verloopt wat minder soepel voor onze RSCA Women in vergelijking met vorig seizoen. Brugge voert dit jaar de ranking aan en vorige week werd er verloren van eerste achtervolger OHL. De volgende thuismatch belooft opnieuw vuurwerk op te leveren. De Clasico tegen Standard staat namelijk op het programma.  Lees verder »

Naam Axel Witsel verschijnt in spelerstunnel

Naam Axel Witsel verschijnt in spelerstunnel

ANDERE Ophef bij de supporters én met reden. RSC Anderlecht had enkele aanpassingen gedaan in de spelerstunnel, één daarvan was behang met alle grote namen die in het Lotto Park gespeeld hebben waaronder Johan Cruyff en Zlatan Ibrahimovic, alleen stond de naam van Axel Witsel ook tussen die namen.  Lees verder »

Moet Anderlecht schrik hebben voor Operatie Zero?

Moet Anderlecht schrik hebben voor Operatie Zero?

ANDERE Operatie Zero is afgerond. Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft zijn verhaal gedaan en het parket heeft bewijzen gezocht om zijn verklaringen te staven. Volgens Veljkovic' advocaat Kris Luyckx is er heel wat boven water gekomen. "Als de KBVB consequent is en zijn reglement correct toepast, kan het niet anders dan dat bepaalde clubs zullen moeten degraderen." Lees verder »

"Doelstelling blijft de top vier"

INTERVIEWS Marc Degryse heeft na de wedstrijd tegen Club Brugge niets dan lof voor RSC Anderlecht, hij zag dat in het begin van het seizoen nochtans anders. Bij RSC Anderlecht blijven ze nuchter onder de lofbetuigingen: "Top vier blijft ons doel". Lees verder »

 04-10-2021 
 03-10-2021 

RSCA Women doen slechte zaak

RSCA Women doen slechte zaak

DAMES - DAMES De dames van Anderlecht kwamen tegen OH Leuven op voorsprong via Tessa Wullaert. Maar na de pauze zetten de Leuvenaars orde op zaken. Ze liepen 3-1 uit en de aansluitingstreffer van Wijnants leverde niets meer op.  Lees verder »

Goede match levert slechts draw op

Goede match levert slechts draw op

WEDSTRIJDEN De topper tussen Anderlecht en Brugge is op 1-1 geëindigd. Paars-wit speelde goed, maar net zoals vorig weekend ontbrak het aan efficiëntie voor rust. Door defensief geknoei klom Brugge op voorsprong en Van Crombrugge kwam nog enkele malen goed tussenbeide. Na rust bleef Anderlecht af en toe prikken, maar echt grote kansen bleven uit. Invaller Raman scoorde vanuit een scherpe hoek alsnog de gelijkmaker en bezorgde Anderlecht een verdiend punt. Lees verder »

Zirkzee: "Revanche nemen op Noa Lang"

Zirkzee:

INTERVIEWS Na de rode kaart voor Christian Kouamé nam Joshua Zirkzee Anderlecht op sleeptouw tegen Oostende. Na een mindere periode lijkt de Nederlander weer klaar om te knallen. "Tegen Vitesse wilde ik aan Nederland te graag bewijzen dat ik de juiste keuze had gemaakt", verklaart Zirkzee zijn dipje. Lees verder »

 02-10-2021 

Lindeplein wordt Paul Van Himstplein

Lindeplein wordt Paul Van Himstplein

ANDERE Anderlecht-icoon Paul Van Himst viert vandaag zijn 78e verjaardag. Als cadeau en als eerbetoon aan zijn indrukwekkende carrière kreeg de viervoudige Gouden Schoen vandaag het plein voor het Anderlecht-stadion naar hem vernoemd. Lees verder »

"Verschaeren oproepen is denken op lange termijn"

INTERVIEWS Al twee jaar maakt Yari Verschaeren bijna elke keer deel uit van de ruime selectie van de Rode Duivels. Omdat hij bij Anderlecht niet altijd speelt, laat staan uitblinkt, krijgt bondscoach Roberto Martinez hier soms kritiek op. In Het Laatste Nieuws legt Martinez vandaag uit waarom hij Verschaeren er telkens bijneemt. Lees verder »

"Yari voelt zich goed en heeft stappen gezet"

INTERVIEWS Geen Final Four van de Nations League voor Yari Verschaeren en ook zijn basisplaats bij Anderlecht is hij alweer even kwijt. Toch maakt Verschaeren zich niet ongerust, klinkt het rond hem. "Maar wie dacht dat Yari de nieuwe Hazard ging worden, komt nu bedrogen uit. Logisch dat je dan ontgoocheld bent over zijn parcours." Lees verder »

Ook Standard hengelt naar Still

Ook Standard hengelt naar Still

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws aast ook Standard op Will Still als assistent-coach. De krant schrijft dat de 28-jarige Belg, nu aan de slag bij Reims, de Rouches zelfs boven Anderlecht zou verkiezen omdat hij er in het verleden al aan de slag was. Lees verder »

 01-10-2021 

Beloften vlotjes naar 15 op 15

Beloften vlotjes naar 15 op 15

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben vanavond hun vijfde competitiezege geboekt in evenveel wedstrijden. Tegen Zulte Waregem won paars-wit met 4-1. Mohammed Bouchouari (foto) scoorde twee keer. Ook Mario Stroeykens en Isaac Tshibangu vonden de weg naar doel. Lees verder »

Reims laat Still niet vertrekken

Reims laat Still niet vertrekken

TRANSFERS Het is al even stil rond een mogelijke komst van Will Still naar Anderlecht als assistent-coach. Het Laatste Nieuws weet dat Reims, de club waar Still nu aan de slag is, moeilijk doet3. Het wil de 28-jarige Belg niet laten gaan. Lees verder »

Kouamé blijft geschorst

Kouamé blijft geschorst

WEDSTRIJDEN Het beroep van Anderlecht tegen de schorsing van Kouamé heeft niets uitgehaald. De aanvaller blijft twee matchen geschorst, waarvan één effectief. De effectieve boete bedraagt 1.500€. Kouamé mist daardoor de topper van zondag.  Lees verder »

U15 en U16 niet aan de slag dit weekend

U15 en U16 niet aan de slag dit weekend

JEUGD Op zaterdag 2 oktober spelen de jeudgploegen tegen Cercle Brugge. De U15 en U16 maken echter de verplaatsing naar West-Vlaanderen niet. Deze wedstrijden werden verplaatst naar 13 oktober om 18u. De U15 speelt wel een oefenwedstrijden tegen Lille OSC in Frankrijk. Lees verder »

Trebel weer met de U21 aan de slag

Trebel weer met de U21 aan de slag

JEUGD Volgens de pers zal Adrien Trebel mogelijk weer aantreden met de U21 tegen Zulte-Waregem, vandaag om 19u30. Zijn afwezigheid tijdens de laatste wedstrijd werd niet gecommuniceerd. De middenvelder traint eveneens mee met de groep van Robin Veldman. Daarnaast volgt hij nog een individueel programma met phyisical coach Hubert Lemaire.  Lees verder »

RSCA Women: programma en beker

RSCA Women: programma en beker

DAMES - DAMES Anderlecht speelt dit weekend op 3 oktober om 18u tegen Oud Heverlee Leuven. Na vier speeldagen staat paars-wit derde met 9 punten. Leuven staat een plaatsje hoger met één punt meer. Enkel Brugge legde een foutloos parcours af.  Lees verder »