Archieven

 31-12-2017 

Gelukkig Nieuwjaar !!!

Gelukkig Nieuwjaar !!!

WEBSITE Op sportief vlak zijn we als Anderlecht-supporter blij om 2017 af te sluiten. Ondanks de titel liet het voetbal vaak te wensen over. We willen jullie dan ook vooral een 2018 toewensen waarin er terug goed voetbal te zien is van onze geliefde club. Een 2018 waarin we opnieuw kunnen genieten van wedstrijden van paars-wit. Lees verder »

Beloften halfweg (deel 4): de toptalenten

Beloften halfweg (deel 4): de toptalenten

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Anderlecht-online blikt terug op de eerste seizoenshelft in vijf artikels. Vandaag deel 4. Welke spelers uit de beloftekern hebben de potentie om door te breken bij Anderlecht? Davidbxl en Purpleketje geven hun mening. Lees verder »

Onyekuru in Nigeria, bond volgt situatie

Onyekuru in Nigeria, bond volgt situatie

BLESSURES Henry Onyekuru vertoeft sinds gisteren in zijn vaderland Nigeria om er wat tijd door te brengen met zijn familie. Intussen wil de Nigeriaanse voetbalbond weten hoe het nu verder moet met Onyekuru's knieblessure. De bondsdokters zullen zijn situatie van nabij opvolgen. Lees verder »

Beric mee op winterstage Saint-Etienne?

Beric mee op winterstage Saint-Etienne?

TRANSFERS Robert Beric keert meer dan waarschijnlijk terug naar zijn moederclub Saint-Etienne. Volgens sommige Franse media vertrekt de Sloveen zelfs mee op winterstage met Les Verts. Op 1 januari vertrekt de Franse ploeg voor vijf dagen winterstage naar Murcia.  Lees verder »

Van harte beterschap Big Rom !

Van harte beterschap Big Rom !

BLESSURES - ANDERE Romelu Lukaku kreeg gisteren een stevige kopslag te verwerken van Wesley Hoedt, tijdens het duel Manchester United-Southampton. Romelu zeeg neer en bleef roerloos liggen. Hij werd afgevoerd op een draagberrie en met een zuurstofmasker.  Lees verder »

Turkse club wil Stanciu huren

Turkse club wil Stanciu huren

TRANSFERS De vraag is niet meer of Nicolae Stanciu RSC Anderlecht zal verlaten, maar wel naar welke club hij zal gaan. De Roemeense pers linkt Stanciu aan Besiktas. De Turkse club zou Anderlecht 500.000 euro willen betalen om Stanciu tot de zomer te huren en zijn volledig salaris betalen. Lees verder »

 30-12-2017 

Ook Gent wil Harbaoui

Ook Gent wil Harbaoui

TRANSFERS Na Zulte Waregem toont nu ook AA Gent interesse in Hamdi Harbaoui. Dat schrijft La Dernière Heure. Coach Yves Vanderhaeghe is niet volledig tevreden over zijn twee spitsen Sylla en Yaremchuk. Harboui zou goed in zijn systeem passen. Lees verder »

Beloften halfweg (deel 3): analyse van de spelers

Beloften halfweg (deel 3): analyse van de spelers

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Anderlecht-online blikt terug op de eerste seizoenshelft in vijf artikels. Vandaag deel 3. Met onze Neerpede-watchers Davidbxl en Purpleketje bespreken we enkele opvallende zaken en spelers uit de beloftekern. Lees verder »

Linksbuiten Ntep op weg naar Anderlecht?

Linksbuiten Ntep op weg naar Anderlecht?

TRANSFERS Volgens de Franse website  Jeunes Footeux is Anderlecht in vergevorderde onderhandelingen met Wolfsburg voor een uitleenbeurt met aankoopoptie van Paul-Georges Ntep. Ntep is een 25-jarige linkerflankaanvaller die bij Wolfsburg niet van de bank komt. Lees verder »

Bod op 23-jarige Portugese spits

Bod op 23-jarige Portugese spits

TRANSFERS Portugese bronnen melden dat RSC Anderlecht een bod tussen de 3,5 en 4 miljoen euro, gedaan heeft op de 23-jarige Portugees, Gonçalo Paciëncia. De spits is eigendom van FC Porto en wordt momenteel verhuurd aan Vitoria Setúbal. Eerder waren er al uitleenbeurten aan Olympiakos en Rio Ave. Lees verder »

 29-12-2017 

Beloften halfweg (deel 2): statistieken

Beloften halfweg (deel 2): statistieken

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Anderlecht-online blikt terug op de eerste seizoenshelft in vijf artikels. Vandaag deel 2, de statistieken. Wie speelde hoe vaak en wie zijn de doelschutters? Lees verder »

Anderlecht: "Wel degelijk operatie voor Onyekuru"

Anderlecht:

BLESSURES Anderlecht is ervan overtuigd dat Henry Onyekuru wel degelijk geopereerd moet worden aan de knie. In Nigeriaanse media had de speler zelf nochtans verklaard dat een operatie niet nodig zou zijn. "De medische staf en de behandelende arts blijven van mening dat een operatie onvermijdelijk is." Lees verder »

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

WEBSITE Amper bekomen van het Kerstdiner, mag ons webteamlid 'WauteRSCA', opnieuw de beentjes onder tafel schuiven voor zijn 25ste verjaardag. Hij is de man achter de opiniestukken en de lijstjes van jullie favoriete transfers. De hele redactie wenst hem langs deze weg een heel gelukkige verjaardag !!! Lees verder »

Anderlecht volgt Dimata

Anderlecht volgt Dimata

TRANSFERS Landry Dimata maakte vorig seizoen het mooie weer bij KV Oostende. Het leverde hem een transfer naar Wolfsburg op van 17 miljoen euro. Alleen komt hij daar niet echt aan spelen toe, dus ziet Dimata een uitleenbeurt wel zitten. Alleen is Wolfsburg dat idee minder genegen.  Lees verder »

Operatie Najar goed verlopen

Operatie Najar goed verlopen

BLESSURES Wat Andy Najar zolang mogelijk trachtte uit te stellen, is gisteren in Antwerpen gebeurd. De Hondurees is met succes geopereerd aan de hamstrings. Dit seizoen zal hij in ieder geval niet meer in actie komen.  Lees verder »


 28-12-2017 

Dan toch geen operatie voor Onyekuru ?

Dan toch geen operatie voor Onyekuru ?

BLESSURES Het verdict van de artsen van RSC Anderlecht was duideiijk, Henry Onyekuru had een zware knieblessure en moest onder het mes. Hij trok terug naar zijn moederclub Everton. De Nigeriaan laat nu weten dat er van een operatie geen sprake is en hij rapper dan verwacht zal terug zijn, dat liet hij weten aan het Nigeriaanse AOIFootball.  Lees verder »

Beloften halfweg (deel 1): uitslagen en standen

Beloften halfweg (deel 1): uitslagen en standen

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Het is hen gegund, want van augustus tot nu speelden zij 24 wedstrijden. Hoe verliep de eerste seizoenhelft voor hen? Anderlecht-online blikt terug in vijf artikels. Vandaag deel 1: uitslagen en standen. Lees verder »

Hult wil contract verbreken

Hult wil contract verbreken

TRANSFERS RSC Anderlecht had eerder als eens Niklas Hult op het oog. De Zweedse linksachter is actief bij Panathinaikos. De Griekse club kampt met finainciële problemen en kan zijn spelers niet meer uitbetalen. Daarom heeft Hult gevraagd om zijn contract te verbreken.  Lees verder »

 27-12-2017 

Wens van coach wordt vervuld

Wens van coach wordt vervuld

ANDERE Hein Vanhaezebrouck sprak gisteren na de wedstrijd zijn wens uit voor een nieuw veld. Vandaag laat RSC Anderlecht weten dat die wens zal vervuld worden, in januari wordt er een nieuwe grasmat aangelegd.  Lees verder »

N'Sakala bezoekt RSC Anderlecht

N'Sakala bezoekt RSC Anderlecht

ANDERE Guillaume Gillet en Bertrand Crasson gaven gisteren de aftrap. Maar buiten hen waren er nog enkele ex-spelers aanwezig in het Constant Vanden Stock Stadion. Zo kwam Fabrice N'Sakala de wedstrijd tegen AA Gent bekijken en ook John Van den Brom was aanwezig. Lees verder »

Hanni scoort maar juicht niet

Hanni scoort maar juicht niet

INTERVIEWS Sofiane Hanni bezorgde zijn ploeg gisteren de drie punten. Juichen deed hij echter niet na zijn winnende treffer. De kapitein had weeral enkele fluitconcerten over zich heen gekregen: "En die omstandigheden had ik geen zin om te vieren." Lees verder »

Mbodji krijgt opnieuw te maken met racistische fan

Mbodji krijgt opnieuw te maken met racistische fan

INTERVIEWS Kara Mbodji kreeg al eens racistische verwijten naar het hoofd waardoor hij geruime tijd weigerde om het Anderlecht-publiek te gaan groeten. Alle plooien waren ondertussen gladgestreken, maar na de 5-0 nederlaag op Club Brugge kreeg de Senegalees opnieuw racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Lees verder »

 26-12-2017 

Zes op zes is binnen, meer ook niet

Zes op zes is binnen, meer ook niet

WEDSTRIJDEN In een draak van een wedstrijd heeft Anderlecht vanavond met 1-0 gewonnen van AA Gent. Paars-wit behaalt zo de broodnodige zes op zes na de nederlaag in Brugge. Tijd nu voor rust, bezinning en de zoektocht naar een ander vaatje om uit te tappen na Nieuwjaar. Lees verder »

Opstelling: opnieuw basisplaats voor Amuzu

Opstelling: opnieuw basisplaats voor Amuzu

WEDSTRIJDEN De elf spelers waarmee Anderlecht straks aantreedt tegen AA Gent zijn bekend. Dennis Appiah (na schorsing) en aanvoerder Sofiane Hanni (na een wedstrijd bankzitten) staan opnieuw aan de aftrap. Ook Francis Amuzu begint aan de wedstrijd. Albert Sambi Lokonga verhuist naar de bank. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Als laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt Anderlecht vanavond AA Gent. Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het een weerzien met zijn vorige club. Sinds het ontslag van Vanhaezebrouck klom Gent naar een vierde plaats en de laatste zes wedstrijden won het allemaal. Lees verder »

Gillet en Crasson geven aftrap

Gillet en Crasson geven aftrap

ANDERE Vanavond bezoekt voormalig kapitein bij RSC Anderlecht, Guillaume Gillet, nog eens het Constant Vanden Stock Stadion. Hij komt er samen met Bertrand Crasson de aftrap geven van de wedstrijd tegen AA Gent. De aftap is voorzien om 20u30.  Lees verder »

Kindermans: "Opsteker voor de hele club"

Kindermans:

INTERVIEWS Jean Kindermans straalt net niet, na het mooie debuut van 3 jongeren in de A-kern. En er staan er nog te wachten volgens de directeur jeugdopleiding. "Dit is een opsteker voor de hele club, maar geen verrassing voor ons. De lichting van 1999 is altijd één van de talentrijkste geweest." Lees verder »

Vier spelers ziek

Vier spelers ziek

BLESSURES Naast de langdurig geblesseerden hadden de voorbije dagen ook vier spelers af te rekenen met ziekte. "Harbaoui, Bruno, Trebel en Sa hebben niet voluit kunnen trainen", zo gaf coach Hein Vanhaezebrouck mee op zijn persbabbel gisteren. "Het is afwachten of ze inzetbaar zijn tegen Gent." Lees verder »


 25-12-2017 

"Wedstrijd tegen Gent wordt speciaal en moeilijk"

INTERVIEWS Morgen ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. De ex-werkgever van coach Hein Vanhaezebrouck. Dit wordt dus een heel speciale wedstrijd voor de coach: "En ook een moeilijke, want we hebben nog tegen geen enkele ploeg uit de top zes gewonnen", voegt de coach eraan toe.  Lees verder »

Is dit het geheim van Francis Amuzu?

Is dit het geheim van Francis Amuzu?

JEUGD Wanneer we het doelpunt van Francis Amuzu tegen Eupen nogmaals bekijken, valt het op hoe weinig tijd en ruimte hij nodig heeft om de bal aan te nemen, goed te leggen en beheerst af te ronden. Die behendigheid op de kleine ruimte, vanwaar heeft hij dat? Lees verder »

 24-12-2017 

Vanhaezebrouck: "Amuzu kan alles"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga waren gisteren tegen Eupen de twee beste Anderlecht-spelers. Ook coach Hein Vanhaezebrouck heeft dit opgemerkt. "Die beloften zijn grote stappen aan het zetten en doen het goed. Ze zijn stilaan klaar voor het grote werk." Lees verder »

Tielemans getrouwd

Tielemans getrouwd

ANDERE Youri Tielemans stapte gisteren in het huwelijksbootje met zijn vriendin Mendy. Samen hebben ze al een dochtertje van bijna 1 jaar. Wij wensen Tielemans en kersvers mevrouw Tielemans van harte proficiat.  Lees verder »

 23-12-2017 

Operatie voor Onyekuru

Operatie voor Onyekuru

BLESSURES Slecht nieuws voor Henry Onyekuru. Verder onderzoek aan zijn knie heeft uitgewezen dat de mediale band van zijn knie gescheurd is. De Nigeriaan zal zo vlug mogelijk worden geopereerd.  Lees verder »

Moeskroen-speler Govea in beeld

Moeskroen-speler Govea in beeld

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Omar Govea van Moeskroen. Les Hurlus huren de 21-jarige middenvelder momenteel van FC Porto. In november debuteerde hij voor de nationale ploeg in een oefenwedstrijd tegen Polen. Lees verder »

Waarom geen Delcroix in selectie?

Waarom geen Delcroix in selectie?

BLESSURES Vijf jongeren zaten gisteren in de selectie voor de wedstrijd tegen Eupen en daarbij met Abdoul Dante en Kobe Cools ook twee verdedigers. Wie er, net als de voorbije wedstrijden waarin Hein Vanhaezebrouck jeugd optrommelde, niet bij was, is Hannes Delcroix.  Lees verder »

Coucke aanwezig op volgende Fan Board

Coucke aanwezig op  volgende Fan Board

ANDERE De supporters van RSC Anderlecht reageren positief op de eerste persconferentie van Marc Coucke. Ludo Coninx, lid van de Fan Board, heeft vooral onthouden dat Coucke niet van plan is om de abonnementsprijzen te verhogen: "Coucke gaat aanwezig zijn op de volgende vergadering van de Fan Board, ik ga hem dan aan die woorden herinneren." Lees verder »

Bruno in bed met griep

Bruno in bed met griep

ANDERE Massimo Bruno moest gisteren normaal gezien starten tegen Eupen en Francis Amuzu op de bank. Alleen kwam daar rond 17u verandering in. Bruno moest ziek afhaken door de griep en Amuzu stond opeens in de basis.  Lees verder »

"Hij heeft niets horen kraken"

INTERVIEWS De kans bestaat dat RSC Anderlecht het dinsdag tegen AA Gent zonder Henry Onyekuru gaat moeten doen. De Nigeriaan viel gisteren geblesseerd uit na een contact met Eupen-doelman Van Crombrugge en moest op een draagberrie van het veld gedragen worden. Hein Vanhaezebrouck hoopt dat de blessure niet al te ernstig is.  Lees verder »


 22-12-2017 

Vanhaezebrouck: "Ja, ik wil ook meer"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck probeerde positief te blijven na de, alweer, troosteloze wedstrijd tegen Eupen. "Ik heb toch wel veel positieve dingen gezien." Hij kon wel begrip opbrengen voor de reactie van de supporters: "Ja, ik wil ook meer zien, aan de rust moest het al 2-0 of 3-0 geweest zijn." Lees verder »

"Ben coach en supporters dankbaar"

INTERVIEWS Lichtpuntje aan een donkere wedstrijd, Francis Amuzu. Hij scoorde bij zijn debuut ook meteen de winnende treffer voor RSC Anderlecht. Oorspronkelijk ging Amuzu niet spelen, tot dat plots veranderde: "Mijn ouders zullen superblij zijn." Lees verder »

Supporters geven niet mis te verstane boodschap

Supporters geven niet mis te verstane boodschap

ANDERE Dat de supporters niet blij waren na de wedstrijd tegen Club Brugge, is een understatement. Sommige onder hen riepen dan ook op tot een boycot voor de wedstrijd tegen Eupen. En Mauves Army hield zich daaraan, ze gaven meteen ook een duidelijke boodschap mee: "Spelers, bestuur, jullie zijn allemaal schuldig". Lees verder »

Onyekuru geblesseerd naar de kant

Onyekuru geblesseerd naar de kant

BLESSURES Henry Onyekuru moest op een draagberrie het veld verlaten na contact met zijn ex-ploegmaat Van Crombrugge. Zijn knie draaide daarbij op een onnatuurlijke manier door. Zo ziet Hein Vanhaezebrouck weer een speler uitvallen. Lees verder »

Van Holsbeeck: “Ik eis duidelijkheid”

Van Holsbeeck: “Ik eis duidelijkheid”

INTERVIEWS Het lijkt wel of deze week “verrassing” het woord is bij RSC Anderlecht. Na de officiële persconferentie van Marc Coucke, verscheen Herman Van Holsbeeck ten tonele. En die had nog het één en het ander te melden: “Ik eis duidelijkheid én beslis niks meer”. Lees verder »

"Wil van Anderlecht hartelijke club maken"

INTERVIEWS Marc Coucke kennen we als de polonaise-dansende voorzitter. Iets wat hij niet zo vlug ziet gebeuren bij RSC Anderlecht: "Al zal ik altijd mezelf blijven, ook bij Anderlecht", zegt Coucke. "Ik wil van Anderlecht een hartelijke club maken, met behoud van de waarden van de club, waar ik altijd respect zal voor hebben." Lees verder »

"Een club is altijd beter met een eigen stadion"

INTERVIEWS Ook het stadion, of het bouwen van een nieuw, kwam ter sprake op de persconferentie. Marc Coucke gaf toe dat een club altijd beter was met een eigen stadion. Maar of dat een nieuw wordt of het huidige stadion verbouwen, daar sprak hij zich nog niet over uit. "Ik wil nu vooral van Anderlecht een hartelijke club maken". Lees verder »

Corryn tekent dan toch contract

Corryn tekent dan toch contract

JEUGD Anderlecht heeft zopas bekendgemaakt dat Milan Corryn een contract tot 2020 getekend heeft bij de landskampioen. Dat is erg positief nieuws. Corryn geldt als één van de grote talenten van de lichting 1999 en Sport/Voetbalmagazine schreef twee weken geleden nog dat hij een contractvoorstel had afgewezen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Met hekkensluiter Eupen krijgt Anderlecht vanavond de ideale tegenstander om zich te herpakken na de debacle in Brugge. De hamvraag is evenwel of de 5-0-nederlaag en vooral de manier waarop slachtoffers heeft gemaakt. Met name aanvoerder Sofiane Hanni moet mogelijk vrezen. Lees verder »

Zes redenen om voor Coucke te kiezen

Zes redenen om voor Coucke te kiezen

ANDERE Vanmiddag pas geven Roger Vanden Stock en Marc Coucke meer uitleg, maar Het Laatste Nieuws haalt vanmorgen al zes redenen aan waarom de Raad van Bestuur voor Marc Coucke koos als nieuwe eigenaar. De krant beweert trouwens dat Coucke 76 procent van de aandelen kocht en geen 70, zoals eerst meegedeeld. Lees verder »

Laat Kara zich opereren?

Laat Kara zich opereren?

BLESSURES Kara Mbodj blijft maar sukkelen met de knie. Volgens Het Nieuwsblad wordt er nu overwogen om de verdediger te laten opereren. In dat geval is hij drie maanden out, maar is hij wel definitief verlost van zijn probleem. En dat kan erg interessant zijn. Lees verder »

Coucke vanavond nog Oostende-man

Coucke vanavond nog Oostende-man

ANDERE Na zijn persconferentie vanmiddag zal Marc Coucke vanavond niet aanwezig zijn bij de wedstrijd van Anderlecht tegen Eupen. De nieuwe eigenaar van Anderlecht zal straks de wedstrijd bijwonen van zijn huidige club KV Oostende. Lees verder »

 21-12-2017 

Bod Coucke was niet het hoogste

Bod Coucke was niet het hoogste

ANDERE Naar gelang de bron betaalde Marc Coucke zeventig (Het Nieuwsblad) tot tachtig (Het Laatste Nieuws) miljoen euro voor zeventig procent van de Anderlecht-aandelen. Zijn bod was echter niet het hoogst. Paul Gheysens van Ghelamco bood tien miljoen euro meer, maar de Raad van Bestuur koos toch voor het lagere bod en had daar goede redenen voor. Lees verder »

Vanhaezebrouck laat vier jongeren meetrainen

Vanhaezebrouck laat vier jongeren meetrainen

JEUGD Omdat de A-kern momenteel nogal krap is, laat Hein Vanhaezebrouck enkele jongeren meetrainen. Het gaat om Abdoul Karim Dante (foto) Kobe Cools, Albert Sambi Lokonga en Edo Kayembe. Dante en Sambi Lokonga zaten zondag al op de bank in Brugge. De andere twee reisden wel mee, maar keken toe uit de tribune. Lees verder »

Webpoll: Bent u tevreden met de komst van Marc Coucke?

Webpoll: Bent u tevreden met de komst van Marc Coucke?

WEBSITE In onze nieuwe webpoll polsen we naar jullie mening rond het meest actuele gespreksonderwerp: de overname van de club door Marc Coucke. In de vorige poll vroegen we jullie welke centrumspits jullie voorkeur heeft. Lukasz Teodorczyk blijft jullie voorkeur wegdragen met 37% van de stemmen. Harbaoui behaalt de tweede plaats met 34%. Beric, die op Brugge speelde, kan slechts 29% van de fans bekoren. Lees verder »

Anderlecht - AA Gent uitverkocht!

Anderlecht - AA Gent uitverkocht!

ANDERE Voor de Kerstmatch ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. De dienst ticketing laat weten dat deze wedstrijd volledig is uitverkocht. Er zijn wel nog enkele individuele tickets beschikbaar voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen. Lees verder »

Kara out tegen Eupen, Boeckx fit

Kara out tegen Eupen, Boeckx fit

BLESSURES Kara Mbodji moet morgen forfait geven voor de wedstrijd tegen Eupen. De Senegalees wordt onderzocht aan zijn knie. "Hij ondervondt hinder aan zijn knie na de wedstrijd tegen Club Brugge. De club probeert hem nu te helpen", laat Hein Vanhaezebrouck weten. Frank Boeckx zou de selectie dan weer wel halen. Lees verder »

"Hanni is en blijft kapitein"

INTERVIEWS Deze week raakte bekend dat Hein Vanhaezebrouck intern zijn beklag zou gedaan hebben over Sofiane Hanni die te kort zou komen als kapitein. Niets van aan volgens de coach, prietpraat van de pers. Hanni zal dus ook morgen kapitein zijn tegen Eupen en zal dat ook blijven. Lees verder »

Supportersclubs opgetogen met nieuwe eigenaar

Supportersclubs opgetogen met nieuwe eigenaar

ANDERE De supportersclubs van RSC Anderlecht reageren bijzonder opgetogen over het nieuws dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar wordt van paars-wit. Ook voor hen kwam het nieuws als een complete verrassing. De supporters zien nu vooral een vernieuwde ambitie betreden met Coucke en zijn blij dat de club in Belgische handen blijft. Lees verder »

AFSA schrijft open brief

AFSA schrijft open brief

ANDERE Het AFAS, Association Francophone des Supporters d'Anderlecht of het overkoepelend supportersorgaan van de Waalse supportersclubs van Anderlecht, heeft een open brief geschreven. Ze nemen afstand van de woorden die sommige supporters naar het hoofd van Kara Mbodji slingerde, maar ze begrijpen wel hun onbegrip. Lees verder »

Smet fluit Kerstmatch tegen AA Gent

Smet fluit Kerstmatch tegen AA Gent

ANDERE Volgende week dinsdag staat de laatste wedstrijd van 2017 op het programma voor RSC Anderlecht. Het ontvangt AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. Wim Smet is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 20u30. Lees verder »

 20-12-2017 

Coucke en Vanden Stock spreken vrijdag

Coucke en Vanden Stock spreken vrijdag

ANDERE Behalve een bericht op de website van Anderlecht (Roger Vanden Stock) en een tweet (Marc Coucke) is er door de hoofdrolspelers nog niet gecommuniceerd over de verkoop van Anderlecht. Dit zal vrijdag gebeuren. Om 15 uur spreken de oude en de nieuwe sterke man samen de pers toe. Lees verder »

Coucke: "Samen op naar mooie tijden"

Coucke:

ANDERE Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter heeft Marc Coucke gereageerd op zijn nieuwste aankoop. "Zeer fier op en ambitieus met Anderlecht!! Samen met bestuur, fans, sponsors en team op naar mooie tijden!", zo klinkt het. Lees verder »

Update: Coucke wordt nieuwe Anderlecht-baas

Update: Coucke wordt nieuwe Anderlecht-baas

Van een verrassing gesproken: niemand minder dan wordt Marc Coucke de nieuwe eigenaar van Anderlecht. De Raad van Bestuur ging in op zijn voorstel. De komende dagen wordt de overeenkomst verder onderhandeld. Coucke neemt zeventig procent van de aandelen over. Hoeveel hij betaalt, is niet bekend. Lees verder »

Anderlecht bevestigt operatie Najar

Anderlecht bevestigt operatie Najar

BLESSURES In een persbericht heeft Anderlecht het bericht van vanmorgen bevestigd dat Andy Najar geopereerd zal worden aan de hamstrings en meerdere maanden out zal zijn. De Hondurees herviel eergisteren in zijn blessure toen hij zijn wederoptreden maakte bij de beloften. Lees verder »

Coalitie tussen Vandenhaute en Thijs?

Coalitie tussen Vandenhaute en Thijs?

ANDERE Update: volgens Het Nieuwsblad zou Wouter Vandenhaute een groep "vrienden van Anderlecht" hebben opgericht waarin hij zich omringt met andere investeerders. Zo zou het duo Vandenhaute-Thijs (ex CEO van Bpost) toch nog een bod van 45 miljoen hebben uitgebracht voor een meerderheidsparticipatie. Lees verder »

Gheysens dumpt Vandenhaute en schakelt kinderen in

Gheysens dumpt Vandenhaute en schakelt kinderen in

ANDERE Paul Gheysens heeft niet persoonlijk een bod uitgebracht op Anderlecht. Hij heeft zijn drie kinderen Michael, Simon en Marie-Julie dit laten doen. Zo hoopt hij meer kans te maken en kan hij tegelijk de sterke man blijven bij Antwerp. Wouter Vandenhaute is niet meer aan boord. Lees verder »

Najar: operatie en maanden out

Najar: operatie en maanden out

BLESSURES Nu hij hervallen is in zijn hamstringblessure, zal Andy Najar geopereerd worden. Wanneer hij onder het mes gaat, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij maanden out zal zijn. Wellicht komt hij dit seizoen niet meer in actie. Lees verder »


 19-12-2017 

Ghelamco brengt officieel bod uit

Ghelamco brengt officieel bod uit

ANDERE Het is druk op Neerpede, vandaag voor 8u 's morgens, moesten de geïntresseerden hun bod uitbrengen om de club te kopen. Bouwheer Ghelamco heeft dat ook effectief gedaan, dat zegt hun woordvoerder Philip Neyt aan BRUZZ. Om hoeveel geld het gaat wordt niet meegegeven. Lees verder »

Badji ook volgend seizoen bij Kayserispor

Badji ook volgend seizoen bij Kayserispor

TRANSFERS Stéphane Badji werd dit seizoen uitgeleend aan het Turkse Kayserispor. Die uitleenbeurt is nu verlengd met nog een extra seizoen, tevens de duur van het contract van de Senegalees bij RSC Anderlecht. Het ziet er dus naar uit dat hij niet meer terug zal keren naar Brussel. Lees verder »

Speeldata speeldagen 25 tot 30 bekend

Speeldata speeldagen 25 tot 30 bekend

WEDSTRIJDEN De Kalendercommissie van de Pro League heeft de speelmomenten vastgelegd voor de laatste zes speeldagen van de regulieren competitie. De drie laatste thuiswedstrijden van Anderlecht (tegen KV Mechelen, Moeskroen en Antwerp) vinden telkens plaats op zondag om 14.30. Lees verder »

Hult geen prioriteit meer

Hult geen prioriteit meer

TRANSFERS De Zweedse linksachter Niklas Hult zal deze winter niet naar Anderlecht verhuizen. Volgens La Dernière Heure is de speler van Panathinaikos niet langer prioriteit voor paars-wit. Nochtans verschenen er de laatste dagen in de Zweedse en Griekse media opnieuw berichten over de interesse van de Belgische landskampioen. Lees verder »

Vanhaezebrouck doet intern beklag over Hanni

Vanhaezebrouck doet intern beklag over Hanni

ANDERE Krijgen we na de winterstop een nieuwe kapitiein ? De roep bij de fans wordt daarover alsmaar groter. Nu zou ook Hein Vanhaezebrouck intern zijn beklag gedaan hebben over zijn huidige kapitien, Sofiane Hanni. De coach zou zelfs nadenken over een nieuwe kapitien volgens Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 18-12-2017 

Najar hervalt in blessure

Najar hervalt in blessure

BLESSURES Het wederoptreden van Andy Najar bij de beloften heeft amper tien minuten geduurd. Toen moest de Hondurees opnieuw geblesseerd naar de kant. Volgens La Dernière Heure is hij hervallen in zijn hamstringblessure. Lees verder »

Beloften met winst de winterstop in

Beloften met winst de winterstop in

JEUGD De U21 hebben hun laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-3 gewonnen bij Lokeren. Mohammed Dauda opende de score. Vervolgens liep Lokeren uit tot 2-1, maar Francis Amuzu (foto) trok de scheve situatie recht met twee doelpunten. Lees verder »

Reserven tegen Lokeren mét Andy Najar

Reserven tegen Lokeren mét Andy Najar

ANDERE De reserven van RSC Anderlecht verplaatsen zich vanavond naar het Daknam Stadion voor hun wedstrijd tegen Lokeren. Mee met de selectie is Andy Najar, die vanavond hervat met de troepen van Emilio Ferrera. Verder zijn er geen spelers van de A-kern opgenomen in de selectie. Lees verder »

Supporters eisen geld terug

Supporters eisen geld terug

ANDERE De paars-wit supporters zijn de prestaties van hun ploeg stilaan beu. De totale afgang op Jan Breydel was de druppel. In een brief naar het bestuur eisen ze dan ook hun geld terug dat de verplaatsing hen gekost heeft. "Tickets terugbetalen na 100 euro per ticket te vragen tegen Bayern, mag geen probleem zijn", voegen ze er fijntjes aan toe. Lees verder »

RSCA verontschuldigt zich

RSCA verontschuldigt zich

ANDERE RSC Anderlecht heeft op zijn officiële website een bericht geplaatst waarin het zich excuseert voor de 5-0 pandoering tegen Club Brugge. Spelers en staf hielden verder de lippen stijf op mekaar.  Lees verder »

 17-12-2017 

Vanhaezebrouck mag het uitleggen in Neerpede

Vanhaezebrouck mag het uitleggen in Neerpede

ANDERE Niet enkel Kara Mbodji werd tegengehouden door enkele Anderlecht-supporters aan de poorten van Neerpede, ook Hein Vanhaezebrouck is mogen stoppen om het uit te leggen aan de fans. Langs zijn autoraampje verontschuldigde hij zich tegenover de supporters. Lees verder »

Gemoederen laaien op te Neerpede

Gemoederen laaien op te Neerpede

ANDERE Na de afgang op Jan Breydel gingen enkele Anderlecht-supporters richting Neerpede om de spelersbus op te wachten en verhaal te halen bij de spelers. De gemoederen laaiden op gegeven moment hoog op en het kwam tot een discussie tussen enkele supporters en Kara Mbodji. Lees verder »

Munaron trekt van leer

Munaron trekt van leer

ANDERE Jacky Munaron, in de jaren '80 keeper bij RSC Anderlecht en vervolgens keepertrainer, volgt paars-wit nog van nabij. Hij was dan ook niet te spreken over de prestatie van zijn ex-ploeg deze namiddag. Op twitter spuwde hij dan ook zijn gal.  Lees verder »

Kara: "Hier zijn geen excuses voor"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodji was tot op de laatste moment twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Brugge. Hij maakte uiteindelijk ook de volle negentig minuten vol. Al kon hij na de wedstrijd niet anders doen dan toegeven dat Anderlecht ondermaats presteerde.  Lees verder »

Appiah geschorst tegen Eupen

Appiah geschorst tegen Eupen

ANDERE Dennis Appiah kreeg op Brugge zijn vijfde gele kaart onder de neus geduwd na een fout op Limbombe. Daardoor is hij geschorst voor de wedstrijd tegen Eupen van volgende week vrijdag in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

"Iedereen moet eens in de spiegel kijken"

INTERVIEWS Frank Boeckx kreeg de voorkeur op Matz Sels en mocht zich uiteindelijk vijf keer omdraaien. Bij de 2-0 ging de doelman ook niet vrijuit. Hij was dan ook kritisch voor zichzelf na afloop, maar ook voor zijn ploegmaats: "We moeten allemaal eens in de spiegel kijken." Lees verder »

Historisch dieptepunt bereikt in Brugge

Historisch dieptepunt bereikt in Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht liet zich zopas gewillig afslachten in de topper tegen Club Brugge. Paars-wit hield nog 44 minuten de schijn hoog en had één uitstekende kans via Hanni. Maar twee goals in één minuut net voor de rust, deden de boeken definitief toe. Brugge scoorde er nog drie extra in de tweede helft en boekt zo de grootste overwinning ooit tegen de landskampioen. Lees verder »

Opstelling: eerste basisplaats Beric

Opstelling: eerste basisplaats Beric

WEDSTRIJDEN De opstelling waarmee Anderlecht zal aantreden tegen Club Brugge is bekend. Vraagtekens Kara Mbodj, Adrien Trebel en Sven Kums staan in de aangekondigde basiself, maar het is afwachten tot na de opwarming of ze ook starten. Wie zeker start is Robert Beric. Lees verder »

"Doelen misschien bijstellen bij verlies"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck beseft als geen ander wat er vanmiddag op het spel staat voor Anderlecht. "Voor ons is deze wedstrijd belangrijker dan voor Club Brugge", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Bij verlies wordt de kloof dertien punten. Zelfs met de halvering van de punten is dit enorm." Lees verder »

 16-12-2017 

Quiz ronde 8 online

Quiz ronde 8 online

WEBSITE Met nog drie rondes voor de boeg (8, 9 en 10), en waaronder een bonusronde, zijn er nog 17 leiders in het quizklassement met het maximum van de punten. Overleven zij ook allemaal ronde 8? Deelnemen kan tot en met 28 december 22u. Veel succes. Lees verder »

Frutos terug in België

Frutos terug in België

ANDERE Het was stil rond Nicolas Frutos na zijn vertrek bij RSC Anderlecht. De Reiger trok naar zijn thuisland om even te bezinnen, maar is nu terug in België. Hij zoekt nu een club om opnieuw aan de slag te gaan. Vorige vrijdag was hij te gast op Le Cannonier voor de wedstrijd Moeskroen - KV Oostene, hij was er samen met Luc Devroe, sportief directeur van KVO. Lees verder »

Gerkens en ploegmaats bezoeken zorgcentrum

Gerkens en ploegmaats bezoeken zorgcentrum

ANDERE 48 u voor de topper, lieten Pieter Gerkens, Lukasz Teodorczyk, Sven Kums, Uros Spajic en Ivan Obradovic hun goed hart zien. Ze bezochten het dagzorgcentrum VZW De Poel in Sint-Pieters Leeuw. Een welkome manier om de gedachten even af te leiden.  Lees verder »

Delferière: "We zijn klaar voor zondag"

Delferière:

INTERVIEWS Geen Video Assistant Referee op Jan Breydel morgen, wel dé beste Belgische scheidsrechter momenteel, Sebastien Delferière. Dat beaamt ook Hein Vanhaezebrouck, al voegt hij er wel fijntjes aan toe dat het Delferière was die Dion Cools geen tweede gele kaart gaf. De scheidsrechter laat het allemaal niet aan zijn hart komen en is klaar voor zondag. Lees verder »

 15-12-2017 

"Denk niet dat uitslag zondag beslissend zal zijn"

INTERVIEWS De achterstand van RSC Anderlecht op Club Briugge is nu al 10 punten. Of paars-wit zondag wint of verliest, volgens Hein Vanhaezebrouck zal de uitslag niet beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie. "Maar als we verliezen moeten we nadien wel 6 op 6 halen", voegt hij eraan toe. Lees verder »

Moeder Natuur helpt een handje

Moeder Natuur helpt een handje

ANDERE Club Brugge doet er alles aan om de topper tegen RSC Anderlecht te laten doorgaan. Was het veld op Jan Breydel vorige woensdag nog één groot moeras, zag er dat gisteren al veel beter uit, dankzij Moeder Natuur.  Lees verder »

Teodorczyk "spreekt"

Teodorczyk

ANDERE Een interview met Lukasz Teodorczyk is een zeldzaam goed. Maar nu heeft hij toch gesproken, al dan niet in een interview maar via een open brief op zijn Facebookpagina. Hij reageert op de kritiek van de voorbije maanden en zegt dat hij hard blijft werken om opnieuw tot scoren toe te komen. Lees verder »

Volgend seizoen wel overal videoref

Volgend seizoen wel overal videoref

ANDERE Alle Belgische profclubs mochten op de Algemene vergadering van de Pro League hun stem geven, over het al dan niet doorgaan met de videoref. En alle clubs stemden positief. Volgend seizoen zal er dus bij elke competitiewedstrijd een videoref aanwezig zijn. Lees verder »

Kara ziek in bed

Kara ziek in bed

BLESSURES De afwezigen voor de topper tegen Club Brugge blijven zich opstapelen. Kara Mbodji was al langer onzeker maar ligt nu ziek in bed waardoor de wedstrijd zeker een groot vraagteken is. Ook Adrien Trebel is nog altijd onzeker. Daarbovenop verliet Nicolae Stanciu gisteren de training met pijn aan de adductoren. Lees verder »

Anderlechtsupporters willen aandelen van hun club

Anderlechtsupporters willen aandelen van hun club

ANDERE Omdat ze vrezen dat met de nakende verkoop van Anderlecht, de identiteit van hun club in gevaar dreigt te komen, hebben een aantal supportersgroepen bij de huidige bestuurders gepolst naar de mogelijkheid om aandelen te kopen of hun plaats te verwerven in de raad van bestuur. SP.A-schepen Elke Roex van de gemeente Anderlecht steunt hen daarbij. De initiatiefnemers kregen evenwel nog geen antwoord van het bestuur. Lees verder »

 14-12-2017 

Milanese interesse voor Timassi

Milanese interesse voor Timassi

JEUGD - TRANSFERS Na Eliot Matazo geniet opnieuw een jonge Anderlecht-speler interesse van grote buitenlandse clubs. Deze keer gaat het om de 16-jarige Halim Timassi. Zowel AC als Inter Milaan willen de Belgische jeugdinternational graag aantrekken. Lees verder »

Ganvoula wil terug naar Anderlecht

Ganvoula wil terug naar Anderlecht

TRANSFERS Sylvère Ganvoula voelt zich niet goed in zijn vel bij KV Mechelen. De spits wil zelfs terugkeren naar Anderlecht. Zijn management probeert hem echter te overtuigen om bij Mechelen te blijven, want bij Anderlecht liggen niet meteen speelkansen. Een uitleenbeurt aan een andere ploeg is niet mogelijk. Lees verder »

 13-12-2017 

Tsjechische spits aangeboden

Tsjechische spits aangeboden

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft een spitsenprobleem, en dat ontgaat ook verschillende makelaars niet. Zo is de 24-jarige Tsjechische spits, Michael Kmencik aangeboden aan Herman Van Holsbeeck. En dat lijkt een niet eens zo onintressante piste. De 1m90 grote aanvaller scoorde 11 goals in 14 competitiewedstrijden. Lees verder »

Anderlecht onderzoekt piste Denayer

Anderlecht onderzoekt piste Denayer

TRANSFERS Volgens Engelse en Turkse media, onderzoekt RSC Anderlecht de mogelijkheid om Jason Denayer te huren. Denayer zelf is op zoek naar meer speelminuten met het WK in het vooruitzicht. Momenteel wordt hij verhuurd aan het Turkse Galatasaray, waar hij ook niet aan spelen toekomt. Mogelijk keert hij in de winter terug naar zijn moederclub Manchester City. Lees verder »

Trezeguet niet naar MLS

Trezeguet niet naar MLS

TRANSFERS Mahmoud Hassan Trezeguet zal uiteindelijk niet gaan spelen in de MLS. Anderlecht weigerde het bod van het Amerikaanse FC Los Angeles. De kans is dus groot dat Trezeguet het seizoen vervolmaakt in Turkije bij Kasimpasa. De Turkse club heeft ook een aankoopoptie op de Egyptenaar. Lees verder »

Zowel Anderlecht als Suarez in beroep

Zowel Anderlecht als Suarez in beroep

ANDERE De FIFA veroordeelde Matias Suarez tot een boete van 540.000 euro voor zijn contractbreuk. Niet genoeg volgens RSC Anderlecht, dat aan een bedrag van minimum 2 miljoen euro denkt. Het onderneemt nu extra stappen, ook de Argentijn zelf is van plan om in beroep te gaan. Lees verder »

Martinez op bezoek bij Anderlecht

Martinez op bezoek bij Anderlecht

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez is al even bezig om een bezoek te brengen aan alle Belgische clubs. Vandaag staat RSC Anderlecht op de agenda. Verder deze week volgt nog Genk. Op die manier wil Martinez de werking bij alle Belgische clubs bekijken en nader kennismaken. Lees verder »

Beric terug naar Saint-Etienne

Beric terug naar Saint-Etienne

TRANSFERS Het staat inmiddels zo goed als vast dat Robert Beric in januari terugkeert naar Saint Etienne. De Sloveen komt maar niet aan spelen toe bij paars-wit en Saint-Etienne kan hem goed gebruiken. Hun huidige spits Söderlund mag immers vertrekken. Lees verder »

Chipciu mag samen met Stanciu beschikken

Chipciu mag samen met Stanciu beschikken

ANDERE Dat Nicolae Stanciu tijdens de wintermercato RSC Anderlecht zal verlaten staat stilaan vast. Of dat op huurbasis of definitief is valt nog af te wachten. Ook Alexandru Chipciu mag beschikken bij paars-wit. Als hij een goede ploeg vindt wil paars-wit meewerken aan een verhuur of verkoop. Lees verder »

Geen videoref in Jan Breydel

Geen videoref in Jan Breydel

ANDERE Zondag staat de topper Club Brugge - Anderlecht op de agenda. Ook dit treffen tussen beide rivalen zal zo der videoref gespeeld worden. De eerstvolgende wedstrijd met videoref voor Anderlecht, is op 18 januari tegen Genk.  Lees verder »

Trebel out voor Brugge

Trebel out voor Brugge

BLESSURES Adrien Trebel heeft een verrekking aan de kuit, dat heeft verder onderzoek uitgewezen. RSC Anderlecht haalt opgelucht adem want even werd gevreesd voor eenspierscheurtje. Trebel moet nu rusten en is out voor Brugge.  Lees verder »

 12-12-2017 

Quiz deadline donderdag; nieuwe prono online

Quiz deadline donderdag; nieuwe prono online

WEBSITE Het Europees voetbal ligt stil gedurende de winter. Ronde 7 van de prono is echter reeds beschikbaar tot midden februari. RSCAndy19 gaat de winterstop in als herfstkampioen en ligt op koers voor de eindoverwinning. De quiz loopt gewoon door tijdens de vakantieperiode. Donderdag moet ronde 7 worden ingestuurd (voor 22u). Succes. Lees verder »

Stanciu naar Besiktas?

Stanciu naar Besiktas?

TRANSFERS Nicolae Stanciu komt helemaal  niet meer aan spelen toe bij RSC Anderlecht. Zijn manager dringt al langer aan voor een oplossing en ook de Roemeen zelf wil meer spelen. Volgens Sport.ro zou het Turkse Besiktas een oplossing zijn voor Stanciu. Lees verder »

Vrijdag tweede kans voor Najar?

Vrijdag tweede kans voor Najar?

ANDERE Andy Najar ging normaal 45 minuten wedstrijdritme opdoen met de beloften. Het slechte weer gooide echter roet in het eten waardoor de wedstrijd werd afgelast. Mogelijk volgt er vrijdag een nieuwe kans voor de Hondurees. De beloften van paars-wit verplaatsen zich dan naar het kunstgrasveld van Stayen. Lees verder »

Boakye bedankt voor Anderlecht

Boakye bedankt voor Anderlecht

ANDERE Anderlecht volgde Richmond Boakye van dichtbij. De Ghanese spits scoorde al 22 keer voor zijn huidige club Rode Ster Belgrado. Maar Boakye zelf wil niet naar paars-wit en heeft laten weten andere opties te verkiezen. Wellicht verkiest Boakye een transfer naar Engeland. Lees verder »

 11-12-2017 

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

ANDERE Komende zondag om 14u30 neemt RSC Anderlecht het op tegen Club Brugge in het Jan Breydel Stadion. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Kevin Monteny en vierde official Erik Lambrechts.  Lees verder »

Najar moet even wachten

Najar moet even wachten

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck had gehoopt om Andy Najar vanavond wedstrijdritme te laten opdoen met de beloften. Maar daar hebben de weersomstandigheden een stokje voor gestoken, waardoor de voetbalbond alle wedstrijden heeft afgelast.  Lees verder »

Anderlecht aanvaardt boete

Anderlecht aanvaardt boete

ANDERE De bekerwedstrijd tegen Standard was er één vol incidenten. Supporters bekogelden het veld en de Standard-spelers met bier. RSC Anderlecht kreeg daarvoor een boete van 2.000 euro opgelegd. De club heeft beslist om deze boete niet aan te vechten en het bedrag te betalen. Lees verder »

Kandidaat-kopers hebben nog één week

Kandidaat-kopers hebben nog één week

ANDERE Kandidaten om Anderlecht te kopen hebben tot volgende week dinsdag de tijd om een bod op papier te zetten en dit officiëel in te dienen bij de Raad van Bestuur van Anderlecht. Het is goed mogelijk dat de club niet volledig verkocht wordt, maar slechts vijftig procent + één aandeel van eigenaar wisselt. Lees verder »

Vader Chipciu is overleden

Vader Chipciu is overleden

ANDERE De vader van Alexandru Chipciu is overleden. De man was al een tijdje ziek en de voorbije weken bracht Chipciu veel tijd door bij zijn vader. De redactie van Anderlecht-online wenst Alexandru en zijn familie veel sterkte bij dit verlies. Lees verder »

"Terug met beide voeten op de grond"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zag geen echt team op het veld staan tijdens de tweede helft tegen Charleroi. Daarbovenop komen nog eens de twee rode kaarten. Al wil de coach over die eerste gele kaart van Deschacht wel discussiëren, want dat was er geen. "We staan wel opnieuw met beide voeten op de grond." Lees verder »

Al Hilal heeft Stanciu op het oog

Al Hilal heeft Stanciu op het oog

ANDERE Al Hilal, de nummer één uit Saoedi-Arabië, toont verregaande interesse in Nicolae Stanciu. RSC Anderlecht is bereid om mee te werken aan een oplossing voor de Roemeen, die maar niet aan spelen toekomt. Of die in het Midden-Oosten ligt is nog maar de vraag.  Lees verder »

Deschacht: "Dit verlies is mijn schuld"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht kreeg gisteren twee gele kaarten tegen Charleroi, waardoor RSC Anderlecht al vroeg met tien man stond. De verdediger steekt zich niet weg en neemt het verlies van de drie punten volledig op zich. "Ik wil mij excuseren tegenover mijn ploegmaats, de staf en de supporters", aldus Deschacht na de wedstrijd.  Lees verder »

 10-12-2017 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur staan in het Constant Vanden Stock-stadion de nummers drie en twee uit de competitie tegenover elkaar. Bij een overwinning wipt Anderlecht over de Carolo's naar de tweede stek. Ondanks de sneeuw zal de partij gewoon kunnen doorgaan. Lees verder »

Anderlecht - Charleroi gaat door

Anderlecht - Charleroi gaat door

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Sporting Charleroi gaat in principe gewoon door. Het veld ligt bedekt met een sneeuwtapijt maar dat zal geen probleem vormen. Het terrein zal voldoende sneeuwvrij worden gemaakt. Daarenboven worden er ook positieve temperaturen verwacht in de loop van de namiddag. Lees verder »

 08-12-2017 

Anderlecht overweegt beroep in zaak-Suarez

Anderlecht overweegt beroep in zaak-Suarez

In een korte verklaring heeft Anderlecht gereageerd op het vonnis van de FIFA dat Matias Suarez de club 540.000 euro verschuldigd is voor contractbreuk. "Anderlecht neemt akte van de beslissing en wacht nu de motivering van het vonnis af om al dan niet verder in beroep te gaan", zo klinkt het. Lees verder »

Schorsing Sa Pinto blijft behouden

Schorsing Sa Pinto blijft behouden

ANDERE Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de schorsing van Standard-coach Ricardo Sa Pinto gehouden op drie duels. Zowel Standard, dat de straf te zwaar vond, als het bondsparket, dat ze te licht vond, hadden beroep aangetekend.  Lees verder »

Nog geen Kara op training

Nog geen Kara op training

BLESSURES Kara Mbodj blijft hoogst onzeker voor de partij van zondag tegen Charleroi. Dat vertelde coach Hein Vanhaezebrouck zopas op zijn persconferentie. De verdediger moest dinsdag tegen Celtic naar de kant met een blessure aan de hamstrings en traint nog steeds niet terug mee. Lees verder »

Engelse topclubs gaan ver voor 15-jarige Matazo

Engelse topclubs gaan ver voor 15-jarige Matazo

JEUGD - TRANSFERS Wie de jeugdploegen van Anderlecht wat volgt, kent zonder twijfel de 15-jarige Eliot Matazo. De middenvelder is één van de uitblinkers in de talentrijke lichting van 2002. Dat is ook de buitenlandse topclubs niet ontgaan. Onder meer Manchester United en Manchester City dingen naar zijn handtekening. Lees verder »

Rensenbrink signeert zondag in fanshop

Rensenbrink signeert zondag in fanshop

ANDERE Rob Rensenbrink, voor velen de beste Anderlecht-speler ooit, zal zondagnamiddag in de fanshop zijn biografie 'Het Slangenmens' signeren. U vindt de Nederlander er tussen 15 en 17 uur. U kan het boek er ook kopen voor 19,95 euro. Lees verder »

Bondsparket wil zwaardere straf Sa Pinto

Bondsparket wil zwaardere straf Sa Pinto

ANDERE Vanmiddag behandelt de Geschillencommissie Hoger Beroep opnieuw de zaak-Sa Pinto. Niet alleen Standard ging in beroep tegen de straf die de coach dinsdag kreeg opgelegd, ook het Bondsparket heeft dat nu gedaan. Zij vinden de oorspronkelijke straf te licht. Lees verder »

Najar hervat maandag bij beloften

Najar hervat maandag bij beloften

BLESSURES Andy Najar zal maandag één helft meespelen met de beloften tegen KV Kortrijk. Het worden zijn eerste wedstrijdminuten nadat hij in september uitviel tegen Bayern München. Voor de winterstop hoeven we hem echter niet te verwachten in het A-elftal. Lees verder »

Vanhaezebrouck wil doorgaan met Teodorczyk

Vanhaezebrouck wil doorgaan met Teodorczyk

ANDERE Hein Vanhaezebrouck hoeft voorlopig niet meteen een nieuwe aanvaller. Volgens Het Nieuwsblad is de coach ervan overtuigd dat hij Lukasz Teodorczyk er bovenop kan helpen. Deze laatste zou intussen een knop hebben omgedraaid en positieve signalen vertonen. Lees verder »

 07-12-2017 

UEFA beslist: geen EK in Eurostadion

UEFA beslist: geen EK in Eurostadion

ANDERE De UEFA heeft beslist dat er tijdens Euro 2020 niet gespeeld zal worden in Brussel. Ghelamco houdt vol dat het het Eurostadion tijdig klaar zou raken, maar het geduld van de UEFA is op. Mogelijk betekent dit de definitieve doodsteek voor het Eurostadion. Lees verder »

Suarez moet Anderlecht 500.000 euro betalen

Suarez moet Anderlecht 500.000 euro betalen

ANDERE De FIFA heeft een uitspraak gedaan in de zaak die Anderlecht had aangespannen tegen Matias Suarez. De Wereldvoetbalbond is van oordeel dat de Argentijn zijn contract onrechtmatig verbrak en dat hij Anderlecht een schadevergoeding van 500.000 euro moet betalen. Lees verder »

Vanhaezebrouck zet licht op groen voor Vranjes

Vanhaezebrouck zet licht op groen voor Vranjes

TRANSFERS Anderlecht wil zich in januari versterken met Ognjen Vranjes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van Griekse bronnen. Volgens de krant scoutte paars-wit Vranjes tijdens de interland Bosnië - België en zette Hein Vanhaezebrouck het licht op groen om hem binnen te halen. Lees verder »

Duitse clubs richten pijlen op Trebel

Duitse clubs richten pijlen op Trebel

TRANSFERS Adrien Trebel is één van de uitblinkers bij Anderlecht dit seizoen en dat is ook buitenlandse clubs niet ontgaan. Vooral in Duitsland is men erg gecharmeerd door de middenvelder en enkele clubs willen in januari al aankloppen. "Maar mijn doel is om het seizoen uit te doen bij Anderlecht." Lees verder »

 06-12-2017 

Standard aanvaardt straf Sa Pinto niet

Standard aanvaardt straf Sa Pinto niet

ANDERE Standard gaat in de beroep tegen de straf die de Geschillencommissie heeft opgelegd aan Ricardo Sa Pinto. De Luikse club noemt de drie speeldagen schorsing "buiten proportie" en vindt dat het daarom "geen andere keuze heeft dan in beroep te gaan". Lees verder »

Hanni: "Geheel ander gezicht getoond"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni was misschien wel de beste speler op het veld gisteren in Celtic Park. De Anderlecht-aanvoerder dirigeerde zijn team vooral voor de rust en had een voet in iedere goede aanval. "We moeten nu vooral spijt hebben over onze vorige prestaties." Lees verder »

Vanden Stock groet fans in Celtic Park

Vanden Stock groet fans in Celtic Park

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tegen Celtic daalde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock af uit de tribune om de meegereisde supporters te groen vanop het veld. Het was Vanden Stock zijn 200e Europese wedstrijd als voorzitter. Mogelijk ook zijn laatste, als hij de club binnenkort verkoopt. Lees verder »

 05-12-2017 

Wel winst, geen mirakel

Wel winst, geen mirakel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn Champions League-campagne in schoonheid afgesloten. In Celtic Park boekte het een verdiende 0-1-zege. Vooral in het eerste halfuur speelde paars-wit indrukwekkend, maar het moest tot iets voorbij het uur wachten voor het eindelijk scoorde. Daar bleef het ook bij. Lees verder »

Drie speeldagen schorsing voor Sa Pinto

Drie speeldagen schorsing voor Sa Pinto

ANDERE De Geschillencommissie heeft Standard-coach Ricardo Sa Pinto een schorsing van drie wedstrijden opgelegd voor zijn gedrag tijdens de bekerwedstrijd tegn Anderlecht. Sa Pinto komt zo goed weg. Het bondsparket pleitte tijdens de zitting voor een schorsing van zes duels. Lees verder »

UYL: Opstellingen Celtic - Anderlecht

UYL: Opstellingen Celtic - Anderlecht

JEUGD Om 15 uur spelen de U19 van Anderlecht hun laatste wedstrijd in deze campagne van de UEFA Youth League. Het elftal is bekend waarmee René Peeters aan dit duel begint. Jakub Kiwior en Mathis Suray komen voor het eerst aan de aftrap. Lees verder »

Voorbeschouwing: Celtic - Anderlecht

Voorbeschouwing: Celtic - Anderlecht

WEDSTRIJDEN In zijn laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne staat Anderlecht vanavond voor een bijna onmogelijke opdracht. In een uitverkocht Celtic Park moet paars-wit met drie doelpunten verschil winnen om door te stoten naar de Europa League. Lees verder »

Visser leidt Anderlecht - Charleroi

Visser leidt Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN De Voetbalbond heeft Lawrence Visser aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd van komend weekend tussen Anderlecht en Charleroi. Visser wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Jo De Weirdt en vierde official Jan Boterberg. Lees verder »

Lierse als voorbeeld

Lierse als voorbeeld

WEDSTRIJDEN In het verleden boekte Anderlecht al Europese uitzeges met drie doelpunten verschil, maar dat was telkens tegen kleine ploegen tegen kleine voetballanden. Tegen een club als Celtic lukte het nog niet. Lees verder »

2.300 fans present in Glasgow

2.300 fans present in Glasgow

WEDSTRIJDEN Het 60.000 plaatsen tellende Celtic Park zal vanavond volledig vol zitten voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Tussen de massa Schotten zullen we ook 2.300 Anderlecht-supporters terugvinden. Bij hen ook onze medewerkers Emjomi en Lajoya. Lees verder »

 04-12-2017 

Stanciu en Chipciu niet mee naar Schotland

Stanciu en Chipciu niet mee naar Schotland

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck zal Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu vandaag niet meenemen wanneer hij met zijn spelersgroep naar Schotland afreist voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. De coach geeft Stanciu (hamstrings) nog rust. Nochtans beweert die opnieuw zo goed als fit te zijn. Lees verder »

 03-12-2017 

Gerkens: "Missen scherpte voor doel"

Gerkens:

INTERVIEWS RSC Anderlecht kreeg tal van kansen om de wedstrijd volledig af te maken, maar de bal ging keer na keer naast. "We missen scherpte voor doel", liet Pieter Gekens zich ontvallen na de wedstrijd. Hij opende de score voor paars-wit op Lokeren.  Lees verder »

 02-12-2017 

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur trekt Anderlecht naar Lokeren. Bij winst nadert Anderlecht tot op één punt van nummer twee Charleroi, dat gisteren gelijk speelde. Sven Kums is volledig hersteld van de blessure die hij vorige weekend opliep en start opnieuw in de basis. Lees verder »

Mitrovic wil terug naar Anderlecht

Mitrovic wil terug naar Anderlecht

TRANSFERS Als het van Aleksandar Mitrovic afhangt, speelt hij de tweede seizoenshelft op uitleenbasis voor Anderlecht. De spits wil met Servië naar het WK en beseft dat hij daarvoor meer speelminuten zal moeten verzamelen dan nu bij Newcastle. Anderlecht lijkt hem hiervoor de ideale club. Lees verder »

 01-12-2017 

Anderlecht tevreden over progressie Vancamp

Anderlecht tevreden over progressie Vancamp

ANDERE Harm van Veldhoven, technisch directeur bij Roda JC, bracht deze week een bezoek aan Anderlecht om de evolutie van Jorn Vancamp te bespreken. "Uit het gesprek is gebleken dat niet alleen wij, maar ook Anderlecht tevreden zijn over de progressie die hij boekt", aldus Van Veldhoven. Lees verder »

Schade aan auto's na bekerduel

Schade aan auto's na bekerduel

ANDERE Voor het begin van de wedstrijd stalen de Anderlecht-supporters de vlag van de Ultras van Standard. Die bekoelden na de wedstrijd dan maar hun woede op een dertigtal auto's die geparkeerd stonden achteraan het stadion. Ook binnen werd er schade aangericht, een deur van een loge moest eraan geloven door "vierende" Standard-supporters. Lees verder »

Wie bezit de beste kaarten om Anderlecht te kopen?

Wie bezit de beste kaarten om Anderlecht te kopen?

ANDERE Voor het einde van het jaar wil Anderlecht weten wie de club overneemt, zo maakte paars-wit gisteren zelf bekend. We hebben weet van vier kandidaten, de ene al wat concreter dan de andere. Vooral Paul Gheysens van Ghelamco is concreet, maar dat zien de meeste aandeelhouders niet zitten. Zij plannen een tegenzet. Lees verder »

"Niet de bedoeling om veel te kopen of verkopen"

INTERVIEWS RSC Anderlecht trekt morgen naar Lokeren met een zo goed als volledige fitte kern, enkel Stanciu is out. Hein Vanhaezebrouck verwacht een goed georganisseerd Lokeren morgen. Vooruit blikken naar de wintermercato wou hij niet echt: "Ik praat pas op 1 februari over de dan voorbije wintermercato." Lees verder »

Iedereen fit behalve Stanciu

Iedereen fit behalve Stanciu

BLESSURES Nicolae Stanciu geraakt ook niet fit voor de verplaatsing naar Lokeren morgen. Dat liet Hein Vanhaezebrouck weten op de persconferentie deze middag naar aanleiding van de wedstrijd. De Roemeen heeft nog steeds last aan de adductoren. Lees verder »

Voorlopig geen boete voor wangedrag fans

Voorlopig geen boete voor wangedrag fans

ANDERE Wanneer in de competitie een wedstrijd wordt stilgelegd voor het gooien van projectielen, moet de club in kwestie een boete van 5.000 euro betalen. In de Beker van België geldt een ander reglement en daardoor ontsnapt Anderlecht aan deze boete. Lees verder »

Beric begrijpt systeem Vanhaezebrouck niet

Beric begrijpt systeem Vanhaezebrouck niet

ANDERE Robert Beric komt bij Anderlecht bijna niet aan spelen toe en volgens Het Nieuwsblad komt dit omdat hij tactisch niet mee kan. De krant schrijft dat diep gaat wanneer hij naar de bal moet komen en naar de bal komt wanneer hij diep moet gaan. Dit tot wanhoop van coach Vanhaezebrouck. Lees verder »