Archieven

 30-04-2021 

Lardot fluit topper

Lardot fluit topper

WEDSTRIJDEN Jonathan Lardot mag de Champions Play Offs openen voor RSC Anderlecht. Hij zal zondag het duel in het Jan Breydel Stadion in goede banen leiden. Lijnrechters van dienst zijn Florian Lemaire en Vito Di Vincenzo. Wim Smet is vierde official.  Lees verder »

Deschacht gaat op voetbalpensioen

Deschacht gaat op voetbalpensioen

ANDERE Olivier Deschacht stopt met voetballen. Dat maakte hij vanmiddag bekend met een filmpje op de sociale media van zijn laatste club Zulte Waregem. Deschacht voetbalde 17 jaar in het eerste elftal van Anderlecht. In die periode won hij negen landstitels. Lees verder »

 29-04-2021 

Antwerp verbiedt Refaelov nog te spelen

Antwerp verbiedt Refaelov nog te spelen

ANDERE Lior Refaelov heeft zijn laatste wedstrijd voor Antwerp gespeeld. Als gevolg van zijn transfer naar Anderlecht volgend seizoen wil Antwerp niet dat hij tijdens de Champions' Play-offs nog in actie komt. "Lior heeft, al is de motivatie aanwezig, deze beslissing geaccepteerd", zo klinkt het. Lees verder »

Maandag oefenduel tegen Gent

Maandag oefenduel tegen Gent

WEDSTRIJDEN Aanstaande maandag zal Anderlecht opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd spelen. Deze keer is AA Gent de tegenstander. De partij vindt plaats in Oostakker en start om 11.30 uur. Anderlecht zal spelers de wei insturen die zondag tegen Club Brugge niet of amper spelen. Lees verder »

Toloba twaalfde dame die bijtekent

Toloba twaalfde dame die bijtekent

DAMES Een dag na elf ploegmaats heeft ook Mariam Toloba haar contract bij Anderlecht verlengd. Zo zijn er al twaalf speelsters van de damesploeg voor volgend seizoen bekend. De nieuwe coach Johan Walem kan zijn ploeg beginnen bouwen. Lees verder »

Ashimeru erg onzeker voor Club Brugge

Ashimeru erg onzeker voor Club Brugge

BLESSURES Het blijft afwachten of Anderlecht zondag tegen Club Brugge kan rekenen op Majeed Ashimeru. Paars-wit doet er alles aan om hem klaar te krijgen. De middenvelder liep zaterdag in het oefenduel tegen KV Oostende een blessure aan de enkel op. Lees verder »

Verbeke: "Kritiek van Antwerp is bizar"

Verbeke:

TRANSFERS Zoals velen begrijpt ook Peter Verbeke de kritiek van Antwerp niet als zou Anderlecht onethisch en onsportief gehandeld hebben bij het aantrekken van Lior Refaelov. "Op 8 april hebben we Antwerp zelfs ingelicht. Wat dom was, want zo verzwakten we onze positie. Maar ik wilde volgens de regels spelen", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Verbeke: "Mbokani geen optie voor ons"

Verbeke:

TRANSFERS De kans is erg klein dat Dieumerci Mbokani zijn ploegmaat Lior Refaelov van Antwerp naar Anderlecht volgt. In Het Nieuwsblad geeft sportief manager Peter Verbeke aan toe dat Anderlecht informeerde bij Mbokani's makelaar, maar daar lijkt het blij te bljiven. Lees verder »

Manchester City wil Nmecha verkopen

Manchester City wil Nmecha verkopen

TRANSFERS Pech voor Anderlecht: Manchester City wil Lukas Nmecha volgend seizoen niet meer verhuren. De Engelse club gaat het in 2022 aflopend contract van de spits niet verlengen en wil hem deze zomer ten gelde maken. Als Anderlecht hem wil houden, zal het hem moeten kopen. Lees verder »

Nieuwe kansen voor verhuurde spelers

Nieuwe kansen voor verhuurde spelers

ANDERE Peter Verbeke vertelt in Het Nieuwsblad over de toestand met de talloze uitgeleende spelers die na dit seizoen weer op Anderlecht zullen landen. Verbeke denkt dat zeker drie spelers een nieuwe kans verdienen. "Hopelijk draait Michel Vlap nu de knop om." Lees verder »

 28-04-2021 

Officieel: Elf dames verlengen hun contract

Officieel: Elf dames verlengen hun contract

DAMES Hoewel Gouden Schoen De Caigny volgend seizoen Anderlecht zal verlaten, hebben elf speelsters hun contract verlengd. De damesploeg is nog actief in de play-offs voor het kampioenschap, maar Anderlecht wil duidelijk nu al beginnen te bouwen aan de ploeg voor volgend jaar. Lees verder »


 27-04-2021 

Persmanager alweer weg bij Anderlecht

Persmanager alweer weg bij Anderlecht

ANDERE Jan Gatz stopt als persverantwoordelijke bij Anderlecht. Dat meldt hij via Twitter. Gatz was nog maar sinds augustus aan de slag bij Anderlecht, waar hij David Steegen opvolgde. Gatz noemt zijn vertrek "een moeilijke keuze, maar soms passeert de trein en moet je erop springen." Wat hij nu gaat doen, is onbekend. Lees verder »

 26-04-2021 

Antwerp kwaad op Anderlecht

Antwerp kwaad op Anderlecht

TRANSFERS In een bericht op de officiële clubwebsite reageert Antwerp boos op het bekend raken van de transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht. "Deontologisch hoort het niet", zo vindt Antwerp. Volgens de Great Old hadden Anderlecht en Refaelov discreet een akkoord moeten sluiten en dat pas na de play-offs bekendmaken. Lees verder »

Opinie: de naïviteit van een Antwerp-watcher

Opinie: de naïviteit van een Antwerp-watcher

OPINIES In een opiniestuk haalt Peter Goris, chef sport bij Gazet van Antwerpen, vandaag hard uit naar Anderlecht. Volgens Goris speelt paars-wit het niet proper door Lior Refaelov nu al vast te leggen voor volgend seizoen. Ondergetekende vindt Goris' opiniestuk getuigen van een ongekende naïviteit en domheid. Lees verder »

Refaelov tekent vandaag

Refaelov tekent vandaag

TRANSFERS De deal is rond, Lior Refaelov zou vandaag nog zijn handtekening zetten onder een contract van twee jaar bij RSC Anderlecht. Hoe de rest van zijn seizoen bij Antwerp zal verlopen is afwachten. Mogelijk verhuist hij naar de B-kern.  Lees verder »

"Zij zijn Anderlecht"

INTERVIEWS Na de heren is het woensdag aan de dames van RSC Anderlecht om hun documentaire van start te zien gaan. In "Zij zijn Anderlecht" zie je de werking van het paars-witte vrouwenvoetbal achter de schermen. De uitzending gaat van start om 21 uur. Lees verder »

 25-04-2021 

Anderlecht zeker van Europees voetbal

Anderlecht zeker van Europees voetbal

WEDSTRIJDEN In menig Limburgse woonkamer barst nu een feest los, maar ook in de Anderlecht-gezinde huiskamers zullen er velen met een blij gemoed gaan slapen. Racing Genk won vanavond de Beker van België en daardoor is Anderlecht zeker van Europees voetbal komend seizoen. Lees verder »

Akkoord nadert: Refaelov was op Neerpede

Akkoord nadert: Refaelov was op Neerpede

TRANSFERS De onderhandelingen en speculaties van de afgelopen week naderen stilaan naar een hoogtepunt. Lior Refaelov zou zaterdag de laatste details besproken hebben op Neerpede. Het lijkt erop dat een transfer niet kan uitblijven. Voorlopig werd er door de betrokkenen met geen woord gerept over het - bijna afgeronde - dossier. Lees verder »


 24-04-2021 

Blessure voor Ashimeru

Blessure voor Ashimeru

BLESSURES Majeed Ashimeru blesseerde zich vanmiddag in de oefenwedstrijd tegen Oostende. De Ghanees kreeg een trap van Oostende-spits Thiam en moest met een blessure aan de achillespees naar de kant gedragen worden. Hoe ernstig het is, is nog niet duidelijk. Lees verder »

Vertrek Lawrence niet uitgesloten

Vertrek Lawrence niet uitgesloten

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws staat Anderlecht niet weigerachtig tegen een mogelijk vertrek van Kemar Lawrence komende zomer. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Jamaicaan heeft nog een contract voor één jaar en bracht nog niet wat er vooraf van verwacht werd. Lees verder »

Dames knopen weer aan met monsterscore

Dames knopen weer aan met monsterscore

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft in de tweede wedstrijd van Play-off 1 Standard verpletterd met 6-0. Na de 0-1 nederlaag in de laatste competitiewedstrijd en de 0-0 vorige week tegen OHL, knopen de dames met deze score weer aan met de overwinning. De dames verloren in de reguliere competitie drie punten en staan momenteel zes punten voor op Standard. Aan Play-off 1 bij de dames nemen vijf clubs deel. Lees verder »

 23-04-2021 

Refaelov wil naar Anderlecht komen

Refaelov wil naar Anderlecht komen

TRANSFERS Een transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht lijkt steeds realistischer te worden. Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht en Refaelov al meermaals met elkaar gesproken hebben én dat de middenvelder graag naar het Lotto Park wil komen. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Oostende

Oefenwedstrijd tegen Oostende

WEDSTRIJDEN Dit weekend ligt de competitie stil alvorens de play-offs aan te vatten in het weekend van 1 mei. Ondertussen speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen KV Oostende, tot vorige week nog dé concurrent voor de Champions Play-offs.  Lees verder »

 22-04-2021 

Donvil: "Dit is historisch"

Donvil:

INTERVIEWS Gisterenavond kwam het verlossende bericht: de aandeelhouders keuren de kapitaalsverhoging goed. CEO Jos Donvil is in de wolken want eindelijk kan er, met de steun van iedereen, gewerkt worden aan de toekomst.  Lees verder »

"We zorgen dat het in orde komt"

INTERVIEWS Naast Marco Kana volgt Mauve ook Lukas Nmecha van naderbij. Zo krijgen we een blik op het telefoontje dat Vincent Kompany pleegt naar de Duitste spits om hem te overtuigen om naar RSC Anderlecht te komen. En ook telefoongesprekken met het Kompany-thuisfront komen aan bod.  Lees verder »


 21-04-2021 

Tournée générale in het Lotto Park

Tournée générale in het Lotto Park

ANDERE De laatste wedstrijd, mét publiek, in het Lotto Park dateert weeral van 18 oktober vorig jaar. Oud-Heverlee Leuven kwam toen op bezoek, de wedstrijd eindigde op een gelijkspel 2-2. Yari Verschaeren en Percy Tau waren toen de paars-witte doelpuntenmakers. Lees verder »

 20-04-2021 

Kasimpasa huurt Thelin voor een habbekrats

Kasimpasa huurt Thelin voor een habbekrats

TRANSFERS Van een goede deal gesproken: Turkse media weten wat Kasimpasa betaalt om Isaac Kiese Thelin te huren van Anderlecht. Amper 250.000 euro voor een half jaar. Voor dat geld kreeg het al acht doelpunten. Thelin heeft met zijn prestaties intussen interesse gewekt van Besiktas. Lees verder »

Vandenhaute: "Naar Brugge zonder druk"

Vandenhaute:

INTERVIEWS RSC Anderlecht start de Champions Play-offs met een verplaatsing naar Jan Breydel. Hans Vanaken zal in ieder geval al blij zijn want hij zei eerder deze week al dat hij blij was om revanche te kunnen nemen. Maar volgens Wouter Vandenhaute is er geen druk. Lees verder »

Anderlecht volgt dossier Refaelov

Anderlecht volgt dossier Refaelov

TRANSFERS Lior Refaelov is één van de sterkhouders van Antwerp, toch kwam het nog niet tot een contractverlenging bij de Great Old. RSC Anderlecht zou het dossier van kortbij volgen. Er was al een aftastend telefoongesprek maar ook niet meer dan dat. Lees verder »

Vandenhaute: "Willen Nmecha graag houden"

Vandenhaute:

INTERVIEWS Wouter Vandenhaute was gisteren te gast bij Extra Time en hun Waalse tegenhanger La Tribune. Daar gaf hij ondermeer toe dat het de bedoeling is om Lukas Nmecha nog een seizoen langer te huren. Maar ook een contractverlenging van Yari Verschaeren staat nog op de agenda. Lees verder »

 19-04-2021 

Ait El Hadj: "Het is nog niet gedaan"

Ait El Hadj:

INTERVIEWS RSC Anderlecht sluit het reguliere seizoen op de derde plaats. Anouar Ait El Hadj zijn prestaties waren wat minder maar niet onrustwekkend. Het was duidelijk dat er toch wat nervositeit in de ploeg was gekropen. Maar de winst is alles wat telt nu. Lees verder »

"Geprobeerd voor drie dagen vakantie"

INTERVIEWS Vincent Kompany geeft zijn troepen twee dagen vakantie, vanaf woensdag worden ze opnieuw op de club verwacht om zich voor te bereiden op de Champions Play Offs. Albert Sambi Lokonga probeerde er drie dagen van te maken maar kreeg een njet van de coach.  Lees verder »

Verbeke: "Moeten nu voluit gaan"

Verbeke:

INTERVIEWS Sportief manager Peter Verbeke heeft op zijn kantoor een kader hangen met daarin een krantenartikel met als titel 'Play-off 1 is nu al weg'. Hij deelde het gisteren op zijn Instagram-account, een statement na de 12 op 12. En nu voluit voor de tweede plek.  Lees verder »


 18-04-2021 

Ranking Champions Play-off

Ranking Champions Play-off

ANDERE RSC Anderlecht gaat de Champions Play-off in met 29 punten en staat op de derde plek. Club Brugge staat aan de leiding met 38 punten. Tussen de nummers 2, 3 en 4 is er amper altijd een puntje verschil. Antwerp heeft 30 punten, Genk staat op de vierde plaats met 28 punten.  Lees verder »

Verschaeren brengt de verlossing

Verschaeren brengt de verlossing

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een zuinige, maar verdiende zege behaald in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. STVV hield lang stand, maar na rust begon het achteraan wat te kraken. Verschaeren, die voor rust nog een grote kans miste, trapte Anderlecht op voorsprong. Met deze zege eindigt Anderlecht nog zelfs op de derde plaats na de nederlaag van Genk gisteren in Antwerp. Lees verder »

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond kennen we de ontknoping van de reguliere competitie. Anderlecht gaat in Sint-Truiden op zoek naar het o zo begeerde ticket voor de Champions Play-Offs (vroegere Play-Off 1). Het heeft genoeg aan een gelijkspel om zeker te zijn. Als Oostende niet wint, mag het zelfs verliezen. Lees verder »

 17-04-2021 

Najar en Frutos opnieuw samen

Najar en Frutos opnieuw samen

ANDERE Nicolas Frutos volgde begin dit jaar Herman Losada naar DC United. Hij krijgt er nu gezelschap van nog een ex-Anderlechtspeler. Andy Najar tekende bij de MLS-club en gaat dus opnieuw samenwerken met Frutos.  Lees verder »

Financiële waakhond voor Anderlecht

Financiële waakhond voor Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht kreeg een licentie voor volgend seizoen maar er daar hangen wel voorwaarden aan vast. Zo zal de club onder financieel toezicht staan en zijn er maandelijks controles. Worden daar onregelmatigheden opgemerkt kan puntenaftrek volgen of kan men transfers blokkeren.  Lees verder »

 16-04-2021 

Laforge leidt cruciaal duel

Laforge leidt cruciaal duel

ANDERE Nicolas Laforge mag het duel tussen STVV en RSC Anderlecht in goede banen leiden. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo en vierde official Ken Vermeiren. Jochem Kamphuis neemt de VAR voor zijn rekening. Lees verder »

Wachel: "We onderschatten niemand"

Wachel:

DAMES - INTERVIEWS De dames van RSC Anderlecht starten morgen aan hun Play-offs op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Ze starten met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Standard. Coach Patrick Wachel zal alvast niet de fout maken om de tegenstanders te onderschatten. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

ANDERE Het is vandaag exact 100 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2021 

Joma geeft vijf getekende shirts weg

Joma geeft vijf getekende shirts weg

ANDERE Kledingsponsor Joma is heel actief op sociale media. De luisterbereidheid van de kledingsponsor is groot en komt de supporters zoveel mogelijk tegemoet bij hun eventuele vragen. Nu schenkt het vijf getekende shirts van RSC Anderlecht weg. Meer details maakt Joma vrijdag bekend. Lees verder »

Butera dicht bij een profcontract

Butera dicht bij een profcontract

JEUGD Morgen wordt Ethan Butera 15 jaar. De centrale verdediger staat al een tijdje te boek als talent en buitenlandse clubs zoals Ajax, Atalanta en Juventus liggen dan ook op de loer. Maar de kans is groot dat de jonge verdediger morgen zijn eerste profcontract tekent bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Marokko ziet wel iets in Ait El Hadj

Marokko ziet wel iets in Ait El Hadj

INTERVIEWS Anouar Ait El Hadj heeft de dubbele nationaliteit en kan dus in principe ook voor de nationale ploeg van Marokko uitkomen. En dat weten ze daar maar al te goed en hebben hem al verscheidene keren het hof gemaakt. Ait El Hadj houdt voorlopig de boot af.  Lees verder »

Geen geel gevaar bij RSC Anderlecht

Geen geel gevaar bij RSC Anderlecht

ANDERE Bij de start van de Play-offs worden alle tellers van de gele kaarten op nul gezet. Enkel voor spelers die momenteel vier gele kaarten achter hun naam hebben bestaat het gevaar dat ze de Play-offs starten met een schorsing.  Lees verder »

Anderlecht wil Nmecha ook volgend seizoen

Anderlecht wil Nmecha ook volgend seizoen

TRANSFERS Lukas Nmecha voelt zich goed in Brussel. Ook RSC Anderlecht ziet wel iets in een verlengd verblijf en is de onderhandelingen met Manchester Ctiy opgestart. Al zullen het geen gemakkelijke onderhandelingen worden. De eerste horde is: Europees voetbal halen.  Lees verder »

 14-04-2021 

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

Aan één punt genoeg voor Play-off 1

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht zit momenteel nog altijd in Play-off 1, maar dat het daar ook staat op het einde van de reguliere competitie is nog bijlange niet zeker. Het heeft wel alles zelf in handen, als het zondag wint of ten minste één punt pakt tegen STVV, is Play-off 1 een feit. Lees verder »

Integratie U23 in 1B op dood spoor

Integratie U23 in 1B op dood spoor

ANDERE Vandaag is het D-day voor de licenties. De clubs weten dus vandaag of ze groen licht krijgen of niet. Hoe het zit met de belofteteams te integreren in 1B , is nog een ander paar mouwen. Het hele plan zit op een dood spoor. Lees verder »

Korting voor nieuwe abonnees

Korting voor nieuwe abonnees

ANDERE De trouwe abonnees konden hun plaatsje al gratis verlengen voor volgend seizoen. Maar ook nieuwe abonnees kunnen nog abonnement bestellen, bovendien krijgen ze 10% korting. Wil je de sfeer opsnuiven in een bomvol Park tijdens de thuiswedstrijden, kan je hier abonnee worden.  Lees verder »

 13-04-2021 
 12-04-2021 

Invallers winnen met 4-1 van RWDM

Invallers winnen met 4-1 van RWDM

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany gaf het op zijn persconferentie voor de topper tegen Club Brugge al aan, hij kan twee elftallen opstellen die mekaar waardig zijn. En dat bewezen ze ook deze middag, de invallers wonnen de oefenwedstrijd tegen RWDM met 4-1. Lees verder »

Oh lé lé en pizza

Oh lé lé en pizza

ANDERE Onnodig te zeggen dat de vreugde immens was bij RSC Anderlecht na de overwinning tegen Club Brugge. Dat bewijzen ook de beelden die de club vrijgaf op zijn sociale media. Alhoewel de euforie bij Vincent Kompany tijdelijk was want Play-off 1 is ondanks de zege nog niet helemaal zeker.  Lees verder »

Kompany: "CL? Ik ga ze niet laten zweven"

Kompany:

INTERVIEWS Als er één constante geweest is de voorbije weken, is het de nuchterheid van Vincent Kompany en dat was ook gisteren zo. Links en rechts klinkt het dat RSC Anderlecht mag gaan voor de tweede plaats en Champions League-voetbal, maar daar wil de coach het zeker nog niet over hebben.  Lees verder »

Miazga: "We mogen hoog mikken"

Miazga:

INTERVIEWS Matt Miazga was weer meer dan een betrouwbare pion in de verdediging. De Amerikaan was ook superoptimistisch na afloop van de wedstrijd want deze ploeg is tot veel in staat volgens hem. Of dat een garantie is dat hij blijft, daarvoor is het nog te vroeg.  Lees verder »

 11-04-2021 

"Veel op training, té weinig in een wedstrijd"

INTERVIEWS Het was een zure nederlaag volgens Philippe Clement. Hij kijkt dan vooral naar enkele spelers van zijn ploeg die hun taak niet deden. En dan die goal van Albert Sambi Lokonga. Clement kon niet laten om te onderstrepen dat het een "lucky goal" was. Maar dat was buiten Kompany gerekend. Lees verder »

Nmecha: "Trots op dit team"

Nmecha:

INTERVIEWS Man van de match, Lukas Nmecha, glunderde na afloop van de wedstrijd tegen Club Brugge. Het gevoel dat overheerste was vooral fierheid, fier op zijn medespelers, fier op de ploeg. "Deze overwinning betekent heel veel voor iedereen". Lees verder »

Kompany: "We zijn er nog niet"

Kompany:

INTERVIEWS Na de overwinning tegen Club Brugge bleef Vincent Kompany opnieuw zijn nuchtere zelf. Zijn spelers mogen vanavond even genieten maar vanaf morgen is het weer hard werken. Want de coach is blij met de 6 op 6 maar nog mooier zou 9 op 9 zijn.  Lees verder »

Anderlecht pakt zege in dolle vijf minuten

Anderlecht pakt zege in dolle vijf minuten

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-1 gewonnen tegen Club Brugge. Na een kansarme eerste helft trapte de ingevallen Lang de competitieleider op voorsprong. Anderlecht zat niet echt geweldig in de wedstrijd, maar plots scoorde het toch tweemaal in vijf minuten via Nmecha en Sambi Lokonga. Daarna kwam de thuisploeg eigenlijk niet meer in de problemen en zet het een grote stap richting play-off 1. Lees verder »

Lukaku: "Sambiiiii"

Lukaku:

ANDERE En of Romelu Lukaku nog een hevig supporter is van RSC Anderlecht. Deze topper tegen Club Brugge wou hij dan ook niet missen en hij vierde de doelpunten via zijn Twitter-account gretig mee. In Italië is er dus alvast één blije paars-wit supporter.  Lees verder »

 10-04-2021 

Cullen terug uit schorsing

Cullen terug uit schorsing

ANDERE Josh Cullen zat tegen Antwerp een schorsing uit na zijn dubbele gele kaart tegen Zulte-Waregem en is opnieuw inzetbaar voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De kans is echter klein dat de Ier in de basis zal starten.  Lees verder »

"Vincent kon naar Amerika of China"

INTERVIEWS François Kompany zal broer Vincent vandaag niet persoonlijk kunnen feliciteren met zijn verjaardag, corona weet u wel. Het zal dus bij een facetime gesprek blijven. Voor hetzelfde geld ontving Vincent die in Amerika of China maar hij koos voor RSC Anderlecht. Lees verder »

 09-04-2021 

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

Shirt 2021-2022 wellicht voor begin juli

ANDERE Nog maar een paar wedstrijden scheiden RSC Anderlecht van het einde van het seizoen. Achter de schermen wordt wel al volop gewerkt aan volgend seizoen. Dat is ook zo bij shirtsponsor Joma, die samen met de club de truitjes voor volgend seizoen mag ontwerpen.  Lees verder »

"In deze fase zijn punten het belangrijkste"

INTERVIEWS En of Vincent Kompany uitkijkt naar de wedstrijd van zondag. De opdracht blijft altijd dezelfde: de drie punten én Play-off 1 veilig stellen. Het zijn dit soort wedstrijden waaruit zijn spelers het meeste leren, volgens de coach, het liefst van al speelt hij tien keer tegen Brugge.  Lees verder »

"Anthony is Anthony"

INTERVIEWS Deze morgen raakte het nieuws bekend dat Anthony Vanden Borre opnieuw traint bij de U21. Natuurlijk werd Vincent Kompany om een reactie gevraagd: "Anthony is Anthony, dat heb ik jullie de vorige keer ook al gezegd". Lees verder »

Taart voor Kompany

Taart voor Kompany

ANDERE De persconferentie van RSC Anderlecht ging van start met taart. Vincent Kompany viert morgen zijn 35ste verjaardag en kreeg van de aanwezige journalisten taart. De coach was zichtbaar verrast door het gebaar en kon het ten zeerste appreciëren.  Lees verder »

928.299 euro per punt

928.299 euro per punt

ANDERE Dat RSC Anderlecht kampt met een hoge loonkost is al een tijdje duidelijk. Peter Verbeke doet er sinds zijn aanstelling dan ook alles aan om die loonkost naar beneden te krijgen. De voorbije vijf jaar betaalde de club gemiddeld zo'n 928.299 euro loon per punt Lees verder »

De verloren zoon traint terug mee

De verloren zoon traint terug mee

ANDERE Er lijkt maar geen einde te komen aan het krediet van Anthony Vanden Borre bij RSC Anderlecht. Sinds kort traint hij opnieuw voluit mee met de beloften van de club. Het lijkt erop dat de 'Ket' opnieuw het licht heeft gezien. Lees verder »

 08-04-2021 

Interesse in Nmecha blijft groeien

Interesse in Nmecha blijft groeien

TRANSFERS Het droomscenario voor RSC Anderlecht is dat Lukas Nmecha ook volgend seizoen nog in Brussel speelt. Al lijkt die kans alsmaar kleiner. Want zijn goede prestaties blijven niet onopgemerkt. Real Madrid en Hamburg toonden al verregaande interesse in de spits.  Lees verder »

Coucke wil financiële inspanning doen

Coucke wil financiële inspanning doen

ANDERE De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht is terug aangepast. Het is wel nog altijd wachten op een akkoord tussen de aandeelhouders omtrent een kapitaalsverhoging. Dat veel afhangt van Europees voetbal is een vaststaand feit. Marc Coucke zou wel bereid zijn om een financiële inspanning te doen.  Lees verder »

 07-04-2021 

Overzicht huurlingen: Adzic scoort (video)

Overzicht huurlingen: Adzic scoort (video)

WEDSTRIJDEN Na ruim twee maanden blessureleed maakte Zakaria Bakkali afgelopen weekend zijn debuut voor Beerschot. In Spanje stond Landry Dimata twee keer in de basis. En in Nederland droeg Luka Adzic zijn steentje bij aan een belangrijke overwinning voor Emmen. Het overzicht van de Anderlecht-huurlingen. Lees verder »

Anderlecht top tegen topclubs

Anderlecht top tegen topclubs

WEDSTRIJDEN Het is opmerkelijk: in de topwedstrijden doet Anderlecht het dit seizoen even goed als Club Brugge. Tegen de andere clubs uit de top vier haalde Anderlecht dit seizoen 12 op 15. Dat is net zo goed als Club. Tegen de G6 scoort Anderlecht met 18 op 27 slechts één puntje minder dan de autoritaire leider. Lees verder »

 06-04-2021 

Kompany: "Altijd minder vragen als we winnen"

Kompany:

INTERVIEWS Grappig beeld op de persconferentie na de wedstrijd van gisteren. Vincent Kompany zat klaar in de perszaal voor de verplicht babbel na de wedstrijd en kreeg, één vraag. Kompany zelf kon er wel om lachen: "Ik doe mijn tijd wel uit zo ben ik het gewoon voor als we verliezen". Lees verder »

"Prestatie om trots op te zijn"

INTERVIEWS Yari Verschaeren vertoefde tijdens de interlandbreak bij de Rode Duivels. Tot spelen kwam hij niet. De middenvelderd benadrukt dat een verblijf bij de nationale ploeg vooral een goede leerschool is waar je veel kan opsteken, ook al speel je niet.  Lees verder »

"Vanaf maandag weer keihard werken"

INTERVIEWS Het respect van Vincent Kompany voor Franky Vercauteren is groot. Geen uitbundige feesttaferelen na de wedstrijd van de coach, al liet hij zijn spelers wel even genieten. Kompany houdt vooral het hoofd koel en blikt al vooruit naar zondag.  Lees verder »

Defour stopt aan het einde van het seizoen

Defour stopt aan het einde van het seizoen

ANDERE De passage van Steven Defour bij RSC Anderlecht was van in het begin moeilijk. Zelfs voor er al iets echt duidelijk was was het verzet van de supporters enorm. In zijn afscheidsfilmpje is er (miniem) plaats voor paars-wit. Defour stopt met voetballen aan het eind van dit seizoen.  Lees verder »

 05-04-2021 

Anderlecht doet goede zaak met ruime zege

Anderlecht doet goede zaak met ruime zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met verve getoond dat het menens is om play-off 1 te halen. Het boekte een knappe 1-4 zege op Antwerp dat er nauwelijks aan te pas kwam. Alle doelpunten vielen na rust, nadat Nmecha zelfs nog een penalty had gemist. Anderlecht blijft alles in eigen handen hebben om play-off 1 te spelen, maar er wachten nog twee moeilijke wedstrijden. Lees verder »

 04-04-2021 
 02-04-2021 

RSCA-dames spelen vriendschappelijk duel

RSCA-dames spelen vriendschappelijk duel

DAMES In afwachting van de start van de Play-offs voor de dames, spelen de troepen van Patrick Wachel vanavond een oefenduel tegen de Genk Ladies. De aftrap in Neerpede is voorzien om 20 uur, de wedstrijd wordt gespeeld achter gesloten deuren.  Lees verder »

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

Boucaut VAR, Lambrechts scheidsrechter

ANDERE Alexandre Boucaut neemt de VAR voor zijn rekening tijdens de wedstrijd Antwerp RSC Anderlecht, hij wordt in het busje geflankeerd door Mathias Hillaert en Christophe Snoexk. Christophe Snoeck is de replay operator. Erik Lambrechts staat op het veld. Lees verder »

Kompany: "Wij zijn niet de favoriet"

Kompany:

INTERVIEWS 9 op 9 en voor RSC Anderlecht is Play-off 1 binnen. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan want het programma voor paars-wit is niet simpel. Te beginnen nu maandag op de Bosuil en Vincent Kompany is meteen eerlijk: "Wij zijn niet de favoriet". Lees verder »

Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

Anderlecht blijft kijkcijferkampioen

ANDERE Eleven deelde nog eens de kijkcijfers mee van alle competitiewedstrijden. Daarin blijft RSC Anderlecht aan de leiding met een gemiddelde van 178.840 kijkers per wedstrijd. Club Brugge volgt op de tweede plaats met 162.615 kijkers.  Lees verder »

Trebel: "Niemand is onmisbaar"

Trebel:

INTERVIEWS De roep om Adrien Trebel in de ploeg te brengen werd alsmaar groter. Tegen Zulte Waregem gaf Vincent Kompany gehoor aan de vraag. De Fransman ontgoochelde niet en liet de ploeg draaien én scoren. Toch minimaliseert Trebel zijn waarde: "Niemand is onmisbaar". Lees verder »

"De onzichtbare waarde van Dimata"

ANDERE Landry Dimata lijkt meer dan zijn draai te hebben gevonden bij Espanyol. Hij kwam nog maar twee keer tot scoren maar hij maakt vooral de spelers rond hem beter. Als Espanyol promoveert moeten ze Dimata verplicht overnemen, ze staan momenteel aan de leiding in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »

 01-04-2021