Archieven

 31-05-2018 

Chipciu valt in en geeft assist

Chipciu valt in en geeft assist

ANDERE In de vooravond heeft Roemenië een vriendschappelijke interland tegen Chili met 3-2 gewonnen. Alexandru Chipciu mocht invallen na 53 minuten. In de 66e minuut gaf hij de assist voor de 2-2 van Ciprian Deac.  Lees verder »

Duitse en Italiaanse interesse voor Bruno

Duitse en Italiaanse interesse voor Bruno

TRANSFERS Massimo Bruno moet deze zomer op zoek naar een nieuwe werkgever en volgens La Dernière Heure tonen clubs uit Duitsland en Italië belangstelling. Ook Charleroi wil de flankaanvaller graag terughalen, maar zijn looneisen zijn aan de pittige kant voor de Carolo's. Lees verder »

Anderlecht of Standard voor Rossi?

Anderlecht of Standard voor Rossi?

TRANSFERS Het Portugese O Jogo meldt dat Anderlecht eerstdaags de onderhandelingen zal starten over de transfer van Raphael Rossi. Bij Mais Futobol klinkt het dan weer dat Rossi interesse geniet van Standard en met hen rond de tafel gaat. Lees verder »

Blijft Obradovic dan toch?

Blijft Obradovic dan toch?

TRANSFERS Het leek erop dat Ivan Obradovic Anderlecht deze zomer zou verlaten, maar volgens Het Laatste Nieuws sluit de Serviër niet langer uit dat hij blijft. Obradovic heeft nog een contract voor één seizoen, maar hoorde nog niets over een mogelijke verlenging. Lees verder »

Van Holsbeeck en Coucke naderen akkoord

Van Holsbeeck en Coucke naderen akkoord

ANDERE Herman Van Holsbeeck heeft opnieuw een aanbieding gekregen van Antwerp om een functie in het management van de club te bekleden. De oud-manager van Anderlecht houdt de boot voorlopig af. Hij wil eerst zijn ontslag bij paars-wit volledig regelen en dat dossier is op de goede weg. Lees verder »

 30-05-2018 
 29-05-2018 

Hoe gaat het met… Jorn Vancamp?

Hoe gaat het met… Jorn Vancamp?

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Jorn Vancamp. Lees verder »

Akkoord met Mbemba

Akkoord met Mbemba

TRANSFERS RSC Anderlecht is tot een persoonlijk akkoord gekomen met Chancel Mbemba, met Matz Sels was dat akkoord er al langer. Het is nu wachten tot beide clubs het eens geraken. Newcastle probeert beide spelers in een packagedeal te verkopen voor zo een tien miljoen euro.  Lees verder »


 28-05-2018 

Wat Coucke van Salzburg en Basel leerde

Wat Coucke van Salzburg en Basel leerde

ANDERE Begin deze maand hadden we het hier al over de werkwijze van RB Salzburg en FC Basel. Het is duidelijk dat ook Marc Coucke deze clubs bestudeerd heeft, want hun succesingrediënten komen ook steeds vaker terug in de woorden en daden van de nieuwe voorzitter van paars-wit. Lees verder »

Evenepoel wellicht binnen enkele weken profwielrenner

Evenepoel wellicht binnen enkele weken profwielrenner

JEUGD - ANDERE Herinnert u zich Remco Evenepoel nog ? Eind 2017 hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak toen men hem bij RSC Anderlecht liet weten dat er geen doorgroeimogelijkheden waren voor hem. Hij gold nochtans als een groot voetbaltalent en was zelfs aanvoerder van de nationale U17. Amper anderhalfjaar later staat hij dicht tegen een carrière als profwielrenner. Lees verder »

Werken aan oefenterreinen te Neerpede

Werken aan oefenterreinen te Neerpede

ANDERE Het seizoen zit erop, enkele spelers genieten van vakantie, andere bereiden zich met hun nationale ploeg voor op het WK. Maar op Neerpede is er geen activiteit, het ideale moment dus om aan de oefenterreinen te werken. En die zijn vandaag gestart. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Pieter V., één van de mede-beheerders van de website. Pieter is vooral achter de schermen bezig met de server, de technische opzet en de financien. We wensen hem dan ook te bedanken voor al zijn werk. Gelukkige verjaardag Pieter en drink er met dit warme weer maar een goeie frisse pint op. Hip hip hoera ! Lees verder »

Spajic: "Vertrek liever in schoonheid"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic ruilde RSC Anderlecht voor het Russische Krasnodar. Een verrassing voor velen die het vertrek van de verdediger niet zagen aankomen. Ook voor de Serviër zelf, die niet gedacht had om ooit in Rusland te spelen: "Maar het was beter om te vertrekken." Lees verder »

Anderlecht niet eerste keuze Markovic

Anderlecht niet eerste keuze Markovic

TRANSFERS Anderlecht gaat met Liverpool rond de tafel zitten om te bekijken of het Lazar Markovic kan houden. De speler zelf twijfelt. Volgens Het Nieuwsblad vertelde hij aan enkele personen uit zijn omgeving dat hij eerst andere opties wil bekijken. Lees verder »

 27-05-2018 

Ja-Nee: Moet Anderlecht Mbokani aantrekken?

Ja-Nee: Moet Anderlecht Mbokani aantrekken?

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht hoopt met Facundo Ferreyra de transfervrije topschutter uit de Oekraïense eerste klasse aan te trekken. Heel wat andere topclubs liggen echter op de loer voor Ferreyra. Als hij onhaalbaar blijkt, kan paars-wit zich misschien richten op de eveneens transfervrije nummer vier uit de topschutterstand in Oekraïne: Dieumerci Mbokani. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Braziliaan Rossi

Anderlecht denkt aan Braziliaan Rossi

TRANSFERS Volgens het Portugese A Bola toont Anderlecht belangstelling voor Raphael Rossi Branco. Deze 27-jarige verdediger heeft net een sterk eerste seizoen bij Boavista achter de rug. Volgens A Bola kan de interesse van Anderlecht eerstdaags leiden tot een concreet bod. Lees verder »

 26-05-2018 

Geen nieuw contract voor Obradovic

Geen nieuw contract voor Obradovic

TRANSFERS Ivan Obradovic is de zoektocht gestart naar een nieuwe club. De Serviër heeft nog een contract voor één seizoen en Anderlecht gaf nog niet te kennen dit te willen verlengen. Wat betekent dat paars-wit de linksachter deze zomer ten gelde wil maken en dat begrijpt hij zelf ook. Lees verder »

Hoe gaat het met… Aaron Leya Iseka?

Hoe gaat het met… Aaron Leya Iseka?

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Aaron Leya Iseka. Lees verder »

"Plezant werken met Luc en de voorzitter"

INTERVIEWS RSC Anderlecht trok ondertussen al verschillende spelers aan en één voor één dragen ze de goedkeuring van Hein Vanhaezebrouck. Zoals Kenny Saief waarvan de huuroverkeenkomst omgezet is in een definitieve aankoop. Luc Devroe en Marc Coucke zullen ook geen speler halen waar de coach niet achter staat. Lees verder »


 25-05-2018 

Landstitel en Youth League voor U17 (video)

Landstitel en Youth League voor U17 (video)

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben zich met een 0-3-overwinning bij Charleroi gekroond tot kampioen van België. Jeugdinternationals Mathis Suray en Anouar Ait El Hadj zorgden voor de rust voor een veilige 0-2-bonus. Invaller Niklo Dailly legde de eindstand vast. Lees verder »

Weiler vindt nieuwe club in Saudi-Arabië

Weiler vindt nieuwe club in Saudi-Arabië

ANDERE René Weiler heeft een nieuwe club gevonden. De Zwitserse coach, die in september werd ontslagen bij Anderlecht, gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Al Shabab uit Saudi-Arabië. De drievoudige landskampioen werd afgelopen seizoen tiende. Lees verder »

Anderlecht gaat voor Zweedse middenvelder

Anderlecht gaat voor Zweedse middenvelder

TRANSFERS Een vertegenwoordiger van Anderlecht was gisteravond in Zweden om Kerim Mrabti (24) te bekijken. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt uit voor Djurgården. Tegen IFK Göteborg opende hij na drie minuten de score en gaf hij de assist voor de 1-3. Hij ontgoochelde dus niet. Lees verder »

 24-05-2018 

Geen WK voor Obradovic

Geen WK voor Obradovic

ANDERE Ivan Obradovic moet het WK deze zomer vanuit zijn luie zetel volgen. De Servische bondscoach maakte vandaag een preselectie van 27 spelers bekend en de Anderlecht-verdediger is daar niet bij. Uros Spajic, die Anderlecht gisteren ruilde voor Krasnodar, maakt wel kans op het WK. Lees verder »

U17 spelen morgen kampioenenmatch

U17 spelen morgen kampioenenmatch

JEUGD De U17 spelen morgen om 18 uur in Charleroi hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst wippen ze over Racing Genk en zijn ze kampioen. Een belangrijke titel, want de kampioen bij de U17 mag deelnemen aan de UEFA Youth League. Lees verder »

Speelsters opgetogen met sponsoring

Speelsters opgetogen met sponsoring

DAMES Marc Coucke maakte gisteren ook bekend dat de damesploeg een budget krijgt van 450.000 euro en daar zijn de dames meer dan opgetogen mee. Vooral goed nieuws na de heisa die er enkele weken geleden geweest is. "Bedankt aan sponsors voor engagement en vertrouwen", liet Ella Van Kerkhoven weten via twitter. Lees verder »

Manager Trebel: "Grote klasse van directie"

Manager Trebel:

TRANSFERS Anderlecht heeft Adrien Trebel een verlengd en verbeterd contract aangeboden, maar de belofte dat hij bij een mooi bod mag vertrekken, geldt nog steeds. In tegenstelling tot Leander Dendoncker wil Trebel niet sowieso hogerop. "Enkel als het juiste project komt, waagt hij de stap." Lees verder »

Leya Iseka wellicht naar Oostende

Leya Iseka wellicht naar Oostende

TRANSFERS Anderlecht blijft zaakjes doen met KV Oostende, maar ook in de omgekeerde richting. Het Nieuwsblad schrijft dat de kustploeg Aaron Leya Iseka komend seizoen zal huren van Anderlecht. Mogelijk volgen nog twee spelers, Aristote Nkaka buiten beschouwing gelaten. Lees verder »

De Roeck nieuwe beloftecoach ?

De Roeck nieuwe beloftecoach ?

ANDERE Anderlecht denkt aan Jonas De Roeck als opvolger voor Emilio Ferrera als coach van de U21. Deze laatste wordt wellicht T2 bij Standard. De Roeck kreeg zijn ontslag bij STVV, maar is ook in gesprek met Waasland-Beveren om er Sven Vermant op te volgen. Lees verder »

 23-05-2018 

Anderlecht nadert akkoord met Newcastle

Anderlecht nadert akkoord met Newcastle

TRANSFERS Anderlecht gaat ervan uit dat de onderhandelingen met Newcastle over een transfer van Matz Sels welra afgerond kunnen worden. Het Laatste Nieuws vernam dat binnen Anderlecht de hoop aanwezig is dat een akkoord er zit aan te komen. Mogelijk is het volgende week al zo ver. Lees verder »

Zes miljoen voor Spajic

Zes miljoen voor Spajic

TRANSFERS Volgens de gespecialiseerde website transfermarkt betaalt het Russische Krasnodar zes miljoen euro voor Uros Spajic. Het is nooit gecommuniceerd hoeveel Anderlecht vorig jaar zelf op tafel legde voor de Serviër, maar wellicht lag dat bedrag rond de twee miljoen euro.  Lees verder »

Coucke denkt ook aan vips

Coucke denkt ook aan vips

ANDERE Op zijn persconferentie had Marc Coucke het ook over een aantal aanpassingen voor de vips. Zo komt er een nieuwe KMO-zone, wordt de eretribune uitgebreid en krijgt ook Saint-Guidon een make-over. Lees verder »

Operationeel verlies van tien miljoen euro wegwerken

Operationeel verlies van tien miljoen euro wegwerken

ANDERE Het voorbije seizoen leed Anderlecht een operationeel verlies van tien miljoen euro, maakte Marc Coucke bekend. Dit wil hij anders. Coucke wil budgettair break-even draaien zodat variabele inkomsten (zoals transfersommen) geïnvesteerd kunnen worden in infrastructuur en nieuwe spelers. Lees verder »

Scouting wordt grondig hervormd

Scouting wordt grondig hervormd

ANDERE Marc Coucke wil op verschillende posten binnen de club efficiënter gaan werken en onder meer de scoutingscel wordt onder handen genomen. "Ik vind scouting erg belangrijk, maar momenteel kost dit ons erg veel. Bovendien komen de meeste spelers niet via hen." Lees verder »

Extra budget en sponsors voor damesploeg

Extra budget en sponsors voor damesploeg

DAMES Anderlecht zal volgend seizoen meer investeren in zijn damesploeg. Het budget wordt opgetrokken en Hello bank! en Proximus worden twee nieuwe sponsors. "Ik denk dat de soap rond de damesploeg goed was", kwam Marc Coucke nog even terug op de heise van twee weken geleden. Lees verder »

Eerste oefenduel tegen RWDM

Eerste oefenduel tegen RWDM

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal zijn eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen spelen tegen stadsgenoot RWDM. De club wil hiermee aantonen dat het de andere clubs uit Brussel ziet als bondgenoten en niet als concurrenten. Lees verder »

Abonnees kunnen plaats doorverkopen

Abonnees kunnen plaats doorverkopen

ANDERE Het was vooraf al uitgelekt en nu heeft Marc Coucke het ook bevestigd: abonnees die een wedstrijd niet kunnen bijwonen, kunnen hun plaats doorverkopen. "Het geld wordt dan gestort op hun cashless payment-kaart", legt de club uit.  Lees verder »

Coucke gaat voor meer sfeer in en rond stadion

Coucke gaat voor meer sfeer in en rond stadion

ANDERE Marc Coucke wil vanaf volgend seizoen veel meer sfeer in en rond het Constant Vanden Stock-stadion. Bij de voorstelling van zijn beleidsplan vertelde hij dat er duizend extra plaatsen komen in het sfeervak en de parking voor de fanshop wordt een evenementenplein. Lees verder »

Nieuw e-loket voor tickets en abonnementen

Nieuw e-loket voor tickets en abonnementen

ANDERE Marc Coucke kondigde tijdens zijn persconferntie aan dat Anderlecht een volledig nieuw e-loket in gebruik neemt voor de verkoop van tickets en abonnementen. Dit kan voortaan allemaal van thuis. "We hebben veel fans die buiten Brussel wonen. Voor hen is dit nodig." Lees verder »

Vijfjarig contract voor Nkaka

Vijfjarig contract voor Nkaka

TRANSFERS Anderlecht en Aristote Nkaka hebben een akkoord bereikt over een contract voor vijf jaar. De middenvelder van Oostende arriveerde gisterenochtend in Neerpede. Nadien trok hij naar Gent om zijn medische testen af te leggen. Met succes. Lees verder »

Anderlecht meteen in poules Europa League

Anderlecht meteen in poules Europa League

ANDERE Anderlecht moet komende zomer geen voorrondes afhaspelen om de poulefase van de Europa League te bereiken. Doordat bekerwinnaar Standard zich plaatste voor de voorronde van de Champions League, krijgt Anderlecht het rechtstreekse ticket voor de Europa League. Lees verder »

Nieuwe naam voor Vanden Stock-stadion

Nieuwe naam voor Vanden Stock-stadion

ANDERE Marc Coucke wil meer commerciële inkomsten voor Anderlecht en daarbij ligt ook een naamsverandering voor het stadion op tafel. In navolging van Racing Genk, KV Mechelen en KV Oostende wil hij een bedrijf laten betalen om zijn naam te lenen aan het Anderlecht-stadion. Lees verder »

Coucke stelt om 11 uur zijn beleid voor

Coucke stelt om 11 uur zijn beleid voor

ANDERE Straks om 11 uur geeft Marc Coucke een persconferentie waarin hij uitlegt welke richting hij uitwil met Anderlecht. In zijn beleidsplan heeft hij ongetwijfeld aandacht voor het commerciële aspect, maar veel fans hopen ook te vernemen welke richting hij uitwil op sportief vlak. Lees verder »


 22-05-2018 

Info abonnementen 2018/2019

Info abonnementen 2018/2019

ANDERE RSC Anderlecht heeft op zijn website de nieuwe abonnementsprijzen vrijgegeven. Marc Coucke heeft woord gehouden en er zijn geen prijsverhogingen. Al zijn wel een paar veranderingen. Zo kan men nu cashless betalen via zijn abonnement. En is er een nieuwe categorie van 18 tot 26 jaar aan de eenheidsprijs van 300 euro. Lees verder »

Nkaka aangekomen op Anderlecht

Nkaka aangekomen op Anderlecht

TRANSFERS Alles wijst erop dat we binnenkort Aristote Nkaka mogen verwelkomen als speler van Anderlecht. Sudpresse meldt dat de middenvelder van Oostende rond 9.30 uur arriveerde in Neerpede samen met zijn manager Franco Iovino. Lees verder »

Bruno naar Charleroi?

Bruno naar Charleroi?

TRANSFERS Massimo Bruno mag wellicht beschikken bij RSC Anderlecht. Charleroi toont interesse om hem binnen te halen, die was er ook al tijdens de wintermercato. Daarvoor zal het eerst moeten onderhandelen met zijn moederclub Leipzig waar Bruno nog tot midden 2019 onder contract ligt. Lees verder »

Milic tekent vierjarig contract

Milic tekent vierjarig contract

TRANSFERS Antonio Milic geniet momenteel van een welverdiende vakantie. Voor hij op vakantie vertrok tekende hij wel een contact bij RSC Anderlecht. Het is nu nog aan beide clubs om tot een akkoord te komen. Ook Knowledge Musona staat op een zucht van paars-wit. Lees verder »

 21-05-2018 
 20-05-2018 

Ook Asselman wellicht naar Standard

Ook Asselman wellicht naar Standard

JEUGD - JEUGD Ricardo Sa Pinto maakte na de wedstrijd Charleroi - Standard bekend dat hij volgend seizoen geen coach van Standard meer is. Dit zet de deur open voor Michel Preud'homme. Emilio Ferrera wordt quasi zeker zijn assistent, maar mogelijk maakt nog een Anderlecht-man de overstap. Lees verder »

Op één na slechtste play-offs ooit

Op één na slechtste play-offs ooit

ANDERE Anderlecht eindigt Play-Off 1 met amper twaalf punten op dertig. In de negen edities die volgens deze competitieformule gespeeld zijn, deed Anderlecht slechts één keer slechter: in 2010-2011 verzamelde Anderlecht elf punten. Ook toen eindigde de club op plaats drie. Lees verder »

Trebel verkozen tot 'Speler van het Seizoen'

Trebel verkozen tot 'Speler van het Seizoen'

ANDERE In de poll van Anderlecht zelf hebben de supporters Adrien Trebel verkozen tot  'Speler van het Seizoen'. Een logische overwinning voor de Fransman. Hij was de enige die dit seizoen op een degelijk niveau acteerde. Zonder hem boekte paars-wit amper punten. Lees verder »


 19-05-2018 
 18-05-2018 

Markovic zeker out, zestal onzeker

Markovic zeker out, zestal onzeker

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck leeft met heel wat blessurezorgen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Genk. "We hadden deze week heel wat spelers met kleine blessures", zo vertelde de coach vanmiddag. Hij noemde zes spelers bij naam die onzeker zijn voor zondag. Lazar Markovic (foto) is zeker out. Lees verder »

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47)

Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47)

WEBSITE De play-offs zijn toe aan de laatste speeldag. Voor paars-wit valt er niet veel meer te winnen of te verliezen (plaats 2 of 3). Na de drukte van de afgelopen weken, kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan onze rubriek "Het DNA van RSCA". Deze keer belichten we de antwoorden van 'BW6', een 47-jarige fan.  Lees verder »

Proto, Zitka en De Wilde geven aftrap

Proto, Zitka en De Wilde geven aftrap

ANDERE Zondag speelt RSC Anderlecht de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion tegen KRC Genk. Daniel Zitka, Filip De Wilde en Silvio Proto zullen aanwezig zijn om de aftrap te geven van deze wedstrijd. Lees verder »

Morioka mag WK-droom opbergen

Morioka mag WK-droom opbergen

ANDERE Ryota Morioka zal zo goed als zeker niet aanwezig zijn op het WK in Rusland deze zomer. Op 30 mei speelt Japan een oefenduel tegen Ghana. De Japanse bondscoach Akira Nishino selecteerde hiervoor 27 spelers en Morioka is daar niet bij. Lees verder »

Ook nieuwe hoofdsponsor met Coucke

Ook nieuwe hoofdsponsor met Coucke

ANDERE Marc Coucke zet zijn (r)evolutie bij Anderlecht. Na 37 jaar komt er wellicht een nieuwe hoofdsponsor. BNP Paribas Fortus, de opvolger van de Generale Bank, moet volgens Het Laatste Nieuws wijken voor een sponsor die meer geld in het laatje brengt. Allianz wordt genoemd. Lees verder »

Aangeboden Mbemba geen prioriteit

Aangeboden Mbemba geen prioriteit

TRANSFERS Anderlecht heeft zelf geen actieve stappen ondernomen richting een transfer van Chancel Mbemba. Volgens Het Laatste Nieuws waren het makelaars die de verdediger hebben aangeboden bij zijn ex-club en bij Standard. Beide clubs zien Mbemba lang niet als prioriteit. Lees verder »

Russisch bod voor Spajic

Russisch bod voor Spajic

TRANSFERS Anderlecht heeft een officieel bod ontvangen van het Russische Krasnodar voor Uros Spajic. Het bedrag is niet bekend, maar Het Laatste Nieuws vernam in makelaarskringen dat het gaat om vijf tot zes miljoen euro. Zowel Spajic als Anderlecht zijn het bod niet ongenegen. Lees verder »

Onyekuru afwezig wegens buikgriep

Onyekuru afwezig wegens buikgriep

BLESSURES - TRANSFERS Henry Onyekuru was deze week nog niet op Anderlecht. Buikgriep, zo luidt de officiële verklaring. Met transferbeslommeringen zou het niets te maken hebben. Onyekuru's manager onderzoekt momenteel wel of zijn speler in Engeland een werkvergunning kan krijgen. Lees verder »

 17-05-2018 

Kara in definitieve WK-selectie Senegal

Kara in definitieve WK-selectie Senegal

ANDERE Kara Mbodj mag zich opmaken voor het WK voetbal in Rusland. De Senegalese bondscoach Aliou Cissé maakte vanavond zijn selectie van 23 spelers bekend en Kara is erbij. Ook oud-Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté trekt naar Rusland. Lees verder »

Anderlecht doet bod op Adzic

Anderlecht doet bod op Adzic

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft een bod van 800.000 euro uitgebracht voor Luka Adzic Rode Ster Belgrado heeft het bod niog niet aanvaard, maar veel ruimte om te onderhandelen heeft de Servische club niet. Adzic is in december namelijk transfervrij. Lees verder »

Onyekuru op weg naar Monchengladbach

Onyekuru op weg naar Monchengladbach

TRANSFERS Henry Onyekuru zag zijn selectie voor Nigeria aan zijn neus voorbij gaan door zijn lange afwezigheid op een veld. De Nigeriaan is ervan overtuigd dat hij fit is, Hein Vanhaezebrouckk niet. En dat zou nu net eens de reden kunnen zijn dat Onyekuru verhuist naar de Bundesliga. Lees verder »

 16-05-2018 

Correctie spelersbeoordeling: match RSCA-Standard beschikbaar

Correctie spelersbeoordeling: match RSCA-Standard beschikbaar

WEDSTRIJDEN - WEBSITE We realiseerden ons dat er geen spelersbeoordeling online werd geplaatst voor de partij Anderlecht-Standard. We wensen dit uiteraard recht te trekken teneinde een correcte totale beoordeling te kunnen presenteren aan het einde van het seizoen. Daarom kunnen jullie vanaf nu tot vrijdagnamiddag stemmen voor de partij Anderlecht-Standard. Daarna wordt de normale situatie terug hersteld (naar de laatste wedstrijd; Gent-Anderlecht). Lees verder »

Kara in voorselectie Senegal

Kara in voorselectie Senegal

ANDERE Officieel is het nog niet, maar Kara Mbodji zou wel in de voorselectie zitten van Senegal voor het WK. Het is de krant Rekord die de lijst te pakken kreeg alvorens hij officieel werd bekend gemaakt door de bondscoach van Senegal. Lees verder »

Coucke ontkent formeel

Coucke ontkent formeel

ANDERE De geruchten rond Willy Sagnol en RSC Anderlecht blijven maar aanhouden. Voorzitter Marc Coucke ontkent nu formeel via zijn twitter-account dat er op geen enkel moment, contact geweest is met Sagnol. "Ik heb hem zelfs nog nooit gezien", aldus nog Coucke. Lees verder »

Sagnol als opvolger Ferrera?

Sagnol als opvolger Ferrera?

ANDERE Deze morgen werd het nieuws de wereld ingestuurd dat Anderlecht gesprekken voert met Willy Sagnol om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Anderlecht ontkende dit meteen. Maar misschien denkt Anderlecht wel aan Sagnol om iemand anders op te volgen? Lees verder »

Vriendenprijsje voor Milic en Musona

Vriendenprijsje voor Milic en Musona

TRANSFERS Anderlecht noch Oostende wil voorlopig de transfer van Antonio Milic naar de hoofdstad bevestigen, maar de kranten twijfelen niet. Knowledge Musono volgt spoedig. Volgens Het Laatste Nieuws zal Anderlecht voor beide spelers niet veel moeten betalen. Lees verder »

Vijfjarig contract ligt klaar voor Sels

Vijfjarig contract ligt klaar voor Sels

TRANSFERS Matz Sels kan een contract voor vijf jaar tekenen bij Anderlecht. De doelman wil volgens Het Laatste Nieuws zelfs loon inleveren om te kunnen blijven. Enig probleem zijn de onderhandelingen met Newcastle. De Engelsen willen minstens vier miljoen euro en dat vindt Anderlecht veel te veel. Lees verder »

 15-05-2018 

Teodorczyk op wenslijst Inter Milaan en AS Roma

Teodorczyk op wenslijst Inter Milaan en AS Roma

TRANSFERS - ANDERE Volgens calciomercato.it, hebben zowel Inter Milaan als AS Roma, Lukasz Teodorczyk op hun transferlijst staan. Echte onderhandelingen zijn er nog niet geweest maar beide clubs informeerden wel al naar de prijs en die is niet min. RSC Anderlecht heeft een prijskaartje van 20 miljoen euro op zijn Poolse spits geplakt.  Lees verder »

"Al vele honderden koraalshirts verkocht"

INTERVIEWS Er is al heel wat te doen geweest rond de nieuwe uit-truitjes van RSC Anderlecht. Sporza nam contact op met hoofdsponsor Adidas om te vragen wat het idee is achter het koraalkleur. Het sportmerk liet meteen ook weten dat er al vele honderden koraalshirts zijn verkocht. Lees verder »

Deschacht: "Wil er nog een jaartje bijdoen"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht denkt nog niet aan stoppen en zou er graag nog een jaartje bijdoen bij RSC Anderlecht. Of de verdediger ook in de plannen voorkomt bij paars-wit voor volgend jaar, weet hij zelf nog niet: "Deze week ga ik eens praten met de trainer en misschien ook de voorzitter." Lees verder »

U21 op teambuilding naar Durbuy

U21 op teambuilding naar Durbuy

JEUGD - ANDERE Het seizoen van de U21 van RSC Anderlecht zit erop. Maar alvorens het seizoen volledig af te sluiten, trekt de hele ploeg richting Durbuy voor een teambuidling. De komende dagen brengen ze door in Adventure Valley, één van de projecten van voorzitter Marc Coucke. Lees verder »

Devroe haalt ook Milic naar Anderlecht

Devroe haalt ook Milic naar Anderlecht

TRANSFERS Antonio Milic liet de training bij KV Oostende vandaag aan zich voorbij gaan. Volgens Het Laatste Nieuws omdat hij vandaag bij RSC Anderlecht zal voorgesteld worden als nieuwe aanwinst. Milic wou tijdens de wintermercato de overstap al maken, maar dat ging op het laatste moment niet door. Lees verder »

Musona eind deze week van Anderlecht?

Musona eind deze week van Anderlecht?

TRANSFERS Knowledge Musona staat op het punt om Oostende te ruilen voor een Belgische topclub. Dat schrijft het Zuid-Afrikaanse Independent Media. De website noemt de naam van Standard, maar mogelijk gaat het om Anderlecht. "De eigenaars van Standard zijn dezelfde eigenaars die Oostende bezaten", zo klinkt het. Lees verder »

Adidas bepaalt de Anderlecht-kleuren

Adidas bepaalt de Anderlecht-kleuren

ANDERE Heel wat supporters zijn niet de spreken over de kleur van het nieuwe uitshirt. Zij vinden dat Anderlecht hoort te spelen in paars en wit en niet in koraalroze. Waarom speelt Anderlecht de laaste jaren in het roze, fluogroen, grijs en volgend seizoen koraalroze? Omdat Adidas dat betaalt. Lees verder »

Eerst gesprek, dan dag verlof

Eerst gesprek, dan dag verlof

ANDERE Hein Vanhaezebrouck had gisteren een openhartig gesprek met zijn spelers. De zwakke prestatie tegen Gent, de te eenvoudige tegendoelpunten en het gebrek aan efficiëntie voor doel kwamen aan bod. Lees verder »

Eupen wil twee miljoen euro voor Van Crombrugge

Eupen wil twee miljoen euro voor Van Crombrugge

TRANSFERS Als Anderlecht er niet in slaagt om Matz Sels langer aan zich te binden, is Hendrik Van Crombrugge optie nummer één om hem te vervangen. Anderlecht is echter niet de enigde gegadigde. Meerdere Belgische topclubs denken aan de 25-jarige goalie. Eupen wil twee miljoen euro opstrijken bij een transfer. Lees verder »

Kwade Onyekuru twijfelt over toekomst bij Anderlecht

Kwade Onyekuru twijfelt over toekomst bij Anderlecht

TRANSFERS Henry Onyekuru is erg ontgoocheld dat hij geen deel uitmaakt van de Nigeriaanse voorselectie van dertig spelers voor het WK. Dat hij zondag niet op de bank zat en niet mocht invallen, zit hij als één van de oorzaken. De spits twijfelt daarom of hij volgend seizoen nog wel voor Anderlecht wil spelen. Lees verder »

Adzic weigert nieuw contract Rode Ster

Adzic weigert nieuw contract Rode Ster

TRANSFERS Luka Adzic heeft een nieuw contractvoorstel van Rode Ster Belgrado afgewezen. Volgens berichten uit Servië doet de 19-jarige flankaanvaller dit omdat hij op weg is naar Anderlecht. Ook andere buitenlandse clubs (PSV, Celtic) worden genoemd als mogelijke bestemming. Lees verder »

Stel persoonlijk uw vraag aan Coucke

Stel persoonlijk uw vraag aan Coucke

ANDERE Op woensdag 23 mei organiseert Anderlecht een persconferentie waar voorzitter Marc Coucke zijn beleidsplan voor de komende jaren voorstelt. Ook vier supporters krijgen de kans om aanwezig te zijn en hun vraag persoonlijk aan de voorzitter te stellen. Lees verder »

Chipciu mag vertrekken

Chipciu mag vertrekken

TRANSFERS - ANDERE Alexandru Chipciu zag eerder al landgenoot Nicolae Stanciu vertrekken bij RSC Anderlecht. Ook Chipciu zelf komt niet meer voor in de plannen van Hein Vanhaezebrouck en komt nauwelijks nog aan spelen toe. De Roemeen heeft dan ook de boodschap gekregen dat hij mag vertrekken bij paars-wit. Lees verder »

 14-05-2018 

Onyekuru niet in Nigeriaanse selectie

Onyekuru niet in Nigeriaanse selectie

ANDERE De bondscoach van Nigeria, Salisu Yusuf, maakte een voorselectie bekend van 30 spelers voor het WK. Henry Onyekuru maakt geen deel uit van die pre-selectie en zal dus niet spelen op het WK te Rusland. Er deden al geruchten dat de jonge aanvaller nog een seizoen aan RSC Anderlecht zou uitgeleend worden. Maar dat is nog niet zeker.  Lees verder »

Nieuwe diploma's bij Anderlecht

Nieuwe diploma's bij Anderlecht

ANDERE Jean Kindermans, Karim Belhocine en Mohamed Ouahbi behaalden hun UEFA Pro Licence-diploma, dat maakte RSC Anderlecht via hun sociale media bekend. Nicolas Frutos sluit, vreemd genoeg, het rijtje, vreemd omdat hij al even geen deel meer uitmaakt van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Van Driessche fluit Anderlecht - Genk

Van Driessche fluit Anderlecht - Genk

WEDSTRIJDEN - ANDERE Het einde van het seizoen is bijna in zicht, maar eerst moet RSC Anderlecht nog een thuiswedstrijd afwerken tegen KRC Genk. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Lijnrechters van dienst zijn Kevin Monteny en Kristof Meers. Erik Lambrechts is vierde official. Lees verder »

Bankzitter Vancamp ziet Roda degraderen

Bankzitter Vancamp ziet Roda degraderen

ANDERE Roda JC speelt volgend seizoen niet langer in de eredivisie. De club van Anderlecht-huurling Jorn Vancamp verloor in de barrages van Almere City, de nummer negen uit de eerste divisie. Vancamp bleef in beide barragewedstrijden negentig minuten op de bank. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Onyekuru heeft nog schrik"

Vanhaezebrouck:

BLESSURES Geen Henry Onyekuru op de bank gisteren tegen AA Gent. De Nigeriaan speelde na zijn knieblessure al twee keer met de U21, maar volgens Hein Vanhaezebrouck moet hij nog stappen zetten. "Hij is nog niet klaar om op dit niveau te spelen. Hij durft nog niet in de duels gaan." Lees verder »

 13-05-2018 

Coucke: "Beu om tegenstander te feliciteren"

Coucke:

INTERVIEWS Marc Coucke wond er na de nederlaag tegen AA Gent geen doekjes om: "We speelden als zalm in blik", zo tweette de Anderlecht-voorzitter na de vijfde nederlaag in Play-Off 1. Ook dat vindt Coucke meer dan genoeg. "Ik ben het nu wel beu de tegenstander na de match te feliciteren." Lees verder »

Anderlecht gaat onderuit in Gent

Anderlecht gaat onderuit in Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas met 1-0 verloren in de Ghelamco Arena. Anderlecht voetbalde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Standard erg matig. Een doelpunt van Moses Simon halverwege de tweede helft volstond voor een Gentse driepunter.  Lees verder »

Einde seizoen voor Saief?

Einde seizoen voor Saief?

BLESSURES Kenny Saief was al heel twijfelachtig voor de wedstrijd tegen AA Gent, maar kwam toch aan de aftrap. Na 12 minuten moest hij echter de wedstrijd staken met pijn aan de achterkant van de dij. De kans is dus groot dat ook het seizoen van Saief erop zit.  Lees verder »

Dendoncker geschorst tegen Genk

Dendoncker geschorst tegen Genk

ANDERE Leander Dendoncker heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor RSC Anderlecht. De Rode Duivel pakte tegen Gent zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen KRC Genk.  Lees verder »

Supporters niet te spreken over away-shirt

Supporters niet te spreken over away-shirt

WEBSITE RSC Anderlecht speelde op Gent met het nieuwe "koraal"-shirt. We konden het al een hele dag volgen op sociale media, de paars-wit supporters zijn niet te spreken over het nieuwe away-shirt. Ook in de Ghelamco Arena maakten ze vanuit het bezoekersvat hun misnoegen kenbaar.  Lees verder »

Kara en Onyekuru op de bank

Kara en Onyekuru op de bank

WEDSTRIJDEN Binnen een goed uur wordt de aftrap gegeven van de wedstrijd Gent-Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck mist enkele spelers door blessure en schorsing. Zo neemt Leander Dendoncker de plaats in van Adrien Trebel op het middenveld. Alexis Saelemaekers komt in de plaats van Andy Najar. Kenny Saief komt aan de aftrap. Lees verder »

Video new away shirt: anciens begeleiden jonge generatie

Video new away shirt: anciens begeleiden jonge generatie

ANDERE Om het nieuwe away-shirt voor te stellen maakte RSC Anderlecht een video, waarin enkele anciens hun opwachting maken om de jonge generatie naar het Astridpark te leiden. Walter Baseggio, Robby Rensenbrink, Filip De Wilde en Paul Van Himst figureren in het filmpje: "Mijn club is Anderlecht, mijn bloed is paars." Lees verder »

Ontdek het nieuwe away-shirt

Ontdek het nieuwe away-shirt

ANDERE RSC Anderlecht onthulde deze morgen het nieuwe away-shirt voor volgend seizoen. RSCA en Adidas kozen voor een koraalkleur met witte accenten, dat inspeelt op de huidige modetrend van pastelkleuren. Wat denken jullie ervan. De shirts voor de keepers is blauw of grijs.  Lees verder »

 12-05-2018 

Verbouwingen in het stadion

Verbouwingen in het stadion

ANDERE Marc Coucke is volop bezig met veranderingen bij RSC Anderlecht. Zo wil hij ook enkele dingen in het Constant Vanden Stock Stadion aanpakken. Coucke wil een receptiezaal voor ongeveer 500 personen op de eerste verdieping van het stadion. Deze moet dienen om de zakenlui te laten netwerken en de VIP's te ontvangen. Lees verder »

Anderlecht neemt deel aan KDB-cup

Anderlecht neemt deel aan KDB-cup

JEUGD De U15 van RSC Anderlecht speelden enkele dagen geleden nog kampioen. Hun volgende opdracht wordt het Kevin De Bruyne tornooi op 2 en 3 juni. Paars-wit komt terecht in poule A samen met PSG en Zenit Sint-Petersburg. Andere kleppers zijn Chelsea, Manchester City en Borussia Dortmund.  Lees verder »

Voorbereiding seizoen 2018/19 start op 18 juni

Voorbereiding seizoen 2018/19 start op 18 juni

ANDERE Nog twee speeldagen scheiden ons van het einde van het seizoen. RSC Anderlecht legde ondertussen wel al de startdatum vast van de trainingen voor het nieuwe seizoen. Op maandag 18 juni worden de spelers opnieuw verwacht op Neerpede om de voorbereidingen aan te vangen voor het nieuwe seizoen.  Lees verder »

RSC Anderlecht jaagt op jong talent

RSC Anderlecht jaagt op jong talent

TRANSFERS Achter de schermen is RSC Anderlecht al druk bezig met volgend seizoen. Zo zoekt het vooral naar jong talent. En dat heeft het gevonden in Luka Adzic, een 19-jarige linksbuiten van Rode Ster Belgrado. En de 21-jarige Braziliaanse spits Carlos Eduardo van Goias. Lees verder »

Euro 17: België tegen Spanje

Euro 17: België tegen Spanje

JEUGD De nationale U17 plaatsen zich gisterenavond voor de kwartfinales van Euro 17. Later op de avond kenden ze ook hun tegenstander. Spanje won van Duitsland met 5-1 en is zo de volgende tegenstander van België in de kwartfinales.  Lees verder »

Vier spelers op gevaar van schorsing

Vier spelers op gevaar van schorsing

ANDERE Adrien Trebel mist de wedstrijd tegen Gent na drie gele kaarten en is geschorst. Kenny Saief en Lukasz Teodorczyk gingen hem al voor. Nog vier andere spelers staan op het randje van een schorsing met twee gele kaarten en kunnen dus de laatste thuiswedstrijd van RSC Anderlecht missen.  Lees verder »

 11-05-2018 

Doku schenkt jonge Duivels overwinning

Doku schenkt jonge Duivels overwinning

JEUGD De Belgische U17 hebben hun groepsfase van het Euro 17 afgesloten met een overwinning en behalen zo het maximum van de punten. Deze namiddag hebben de jonge Duivels hun laatste wedstrijd gewonnen met 1-0 van Denemarken, dankzij een doelpunt van Jeremy Doku. Lees verder »

Teodorczyk in voorselectie Polen

Teodorczyk in voorselectie Polen

ANDERE Het huidige seizoen zit er bijna op, maar het WK nadert met rasse schreden. Verschillende bondscoaches zijn dan ook al bezig met hun voorselectie voor Rusland. Zo ook, Adam Nawalka, bondscoach van Polen. Hij maakte al een voorselectie bekend van 35 spelers, waaronder Lukasz Teodorczyk. Lees verder »

Saief wellicht niet ook Najar twijfelachtig

Saief wellicht niet ook Najar twijfelachtig

BLESSURES Kenny Saief werd gisteren aan de rust vervangen door een blessure aan de knie. Hein Vanhaezebrouck laat weten dat Saief een kneuzing heeft aan de knie en dat hij wellicht niet zal fit geraken voor het duel tegen AA Gent. Ook Andy Najar heeft last aan de knie, bij de Hondurees wacht met tot zondag om zijn fitheid te bepalen.  Lees verder »

Markovic out voor AA Gent

Markovic out voor AA Gent

BLESSURES Lazar Markovic heeft wellicht een scheur in de hamstrings en is dus out voor de wedstrijd tegen AA Gent. De Serviër moet nog verdere onderzoeke ondergaan om de ernst van zijn blessure te achterhalen. Wellicht komt hij zelfs dit seizoen niet meer in actie.  Lees verder »

Smet fluit Gent - Anderlecht

Smet fluit Gent - Anderlecht

ANDERE Zondag verplaatst RSC Anderlecht zich naar AA Gent. Smet Wim is aangeduid om het duel te leiden in de Ghelamco Arena. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Jeroen Walschap en vierde official Nathan Verboomen. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Persconferentie Gent-Anderlecht

Persconferentie Gent-Anderlecht

INTERVIEWS Geen tijd om te blijven stilstaan bij het verlies van gisteren, want komende zondag wacht AA Gent. Hein Vanhaezebrouck geeft naar aanleiding van dit duel een persconferentie in het Constant Vanden Stock Stadion om 13u15. Lees verder »

Budget bijna drie keer overschreden

Budget bijna drie keer overschreden

DAMES Verbazing alom vorige dinsdag toen rond de middag bekend werd dat de vrouwenploeg van RSC Anderlecht zou ontbonden worden. Een gerucht dat toemalig manager Robert Steeman aan de dames vertelde omdat hij toen al wist dat zijn ontslag nakende was. Steeman had het budget van de dames bijna drie keer overschreden.  Lees verder »

Trebel geschorst

Trebel geschorst

ANDERE Adrien Trebel is geschorst voor de wedstrijd tegen AA Gent. De Fransman vroeg achter de VAR en kreeg prompt geel. Een ironische gele kaart, want nog geen twee minuten deed Bart Vertenten beroep op... de VAR. Lees verder »

 10-05-2018 

Klasse reactie van voorzitter

Klasse reactie van voorzitter

ANDERE Er waren vandaag toch weer enkele fases in Anderlecht-Standard, die voor discussie vatbaar waren. Er werd ook opvallend vaak in het nadeel van Anderlecht gefloten. Zo was er een penaltyfase op Morioka was, waar zelfs de VAR niet tussenkwam. Marc Coucke zijn reactie op twitter getuigt van klasse.  Lees verder »

Gerkens: "Zuur om te verliezen"

Gerkens:

INTERVIEWS Pieter Gerkens kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar liet na om die kansen af te werken. Maar hij was niet de enige. Het ontbrak RSC Anderlecht gewoon aan efficiëntie voor doel. Maar opgeven daar denken ze nog niet aan.  Lees verder »

0-0 aan de rust, maar...

0-0 aan de rust, maar...

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Standard houden elkaar in evenwicht aan de rust. Paars-wit domineerde en miste drie enorme kansen via Teodorczyk, Morioka en Markovic. Trebel kreeg geel toen hij (terecht) om een VAR interventie vroeg en is geschorst voor de volgende partij.  Lees verder »

Coucke gelooft in nieuwe titel

Coucke gelooft in nieuwe titel

ANDERE RSC Anderlecht rijgt in de jeugdreeksen de titels aan elkaar, ook de dames speelden eerder al kampioen. Marc Coucke gelooft dan ook rotsvast in titel nummer 35 voor de A-ploeg. Op twitter roept hij alle supporters nog eens op om allemaal samen voor de volgende landstitel te gaan.  Lees verder »

IFAB: "Vier van de vijf fases correct"

IFAB:

ANDERE Er was heel wat te doen rond de Video Assistant Referee (VAR) tijdens de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht. Na de insinuaties van Bart Verhaeghe nam de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de beslissing om de beelden door te sturen naar de International Football Association Board (IFAB) Zij oordeelden dat vier van de vijf fases een correcte beslissing kregen. Lees verder »

 09-05-2018 

Wordt morgen de kampioen bepaald?

Wordt morgen de kampioen bepaald?

WEDSTRIJDEN De winnaar van Anderlecht-Standard zou ook wel eens de nieuwe kampioen kunnen zijn. Beide ploegen verkeren in een positieve flow, terwijl Brugge een mentale tik gekregen heeft. Verder puntenverlies van de gehavende West-Vlamingen, die een slechte play-off 1 spelen, is dus niet onrealistisch. Of zal het gemanipuleer van Bart Verhaeghe nog een rol gaan spelen? Lees verder »

Manager damesploeg krijgt ontslag

Manager damesploeg krijgt ontslag

DAMES Consternatie alom deze middag toen het nieuws kwam dat de damesploeg van RSC Anderlecht zou opgeheven worden. Marc Coucke was er vlug bij om via twitter te reageren dat daar helemaal niets van aan was en dat er op vlak van beleid dingen moesten verbeteren. Dat is nu gebeurd, Robert Steeman, manager van de dames, heeft zijn ontslag gekregen. Lees verder »

Matazo naar Monaco ?

Matazo naar Monaco ?

JEUGD - TRANSFERS Vorige week vrijdag maakte Marc Coucke op een persconferentie bekend dat elf Anderlecht-youngsters hun eerste profcontract tekenden bij RSC Anderlecht. Opmerkelijke afwezige in dat lijste was Eliot Matazo. Luc Devroe liet toen ook weten dat de onderhandelingen nog volop aan de gang waren. Matazo wordt nu gelinkt aan AS Monaco. Lees verder »

Nog tickets beschikbaar voor Anderlecht - Genk

Nog tickets beschikbaar voor Anderlecht - Genk

ANDERE Met de winst op Jan Breydel zijn de titelkansen van RSC Anderlecht weer wat gestegen. Morgen ontvangt het Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion, alle tickets voor dat duel gingen al de deur uit. Er zijn evenwel nog tickets beschikbaar voor de laatste thuiswedstrijd op 20 mei tegen KRC Genk. Lees verder »

13 mei onthulling nieuw away-shirt

13 mei onthulling nieuw away-shirt

ANDERE Op 13 mei onthult RSC Anderlecht het nieuwe away-shirt voor seizoen 2018-19. Via volgende link kan je het nieuwe shirt al pre-orderen en tevens de nieuwe kleur raden. Je maakt tevens kans om een kortingsbon te winnen van 30% op je volgende aankoop in de fanshop. Lees verder »

Markovic wil blijven

Markovic wil blijven

TRANSFERS Het is niet de eerste keer dat we optekenen dat Lazar Markovic nog een seizoen wil spelen bij RSC Anderlecht. Alleen moet ook zijn moederclub Liverpool daarmee akkoord gaan. Half maart belden Engelsen nog boos naar toenmalig general manager Herman Van Holsbeeck met de eis dat Markovic moest spelen.  Lees verder »

Maakt ook Nkaka de overgang?

Maakt ook Nkaka de overgang?

BLESSURES Antonio Milic is al meermaals gelinkt aan een overgang naar RSC Anderlecht. Maar ook Artistote Nkaka zou op het verlanglijsjte staan van paars-wit. Luc Devroe haalde eerder dit seizoen Nkaka bij Moeskroen voor 300.000 euro. Lees verder »

 08-05-2018 

Belgische U17 naar tweede ronde EK

Belgische U17 naar tweede ronde EK

JEUGD De Belgische U17 hebben ook hun tweede wedstrijd op de EK-eindronde in Engeland gewonnen. Tegen Bosnië-Herzegovina werd het 4-0. De Belgische doelpunten werden gescoord door ex-Anderlecht-speler Jamie Yayi Mpie (foto), Yorben Vertessen, een own-doelpunt en Gabriël Lemoine. Lees verder »

Belgische U16 leiden zware nederlaag

Belgische U16 leiden zware nederlaag

JEUGD De Belgische U16 hebben hun tweede wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal verloren. Tegen Frankrijk werd het 4-0. Anderlecht-spelers Zacarias Antonio (foto), Eliot Matazo, Chris Kalulika en Anouar Ait El Hadj begonnen in de basis. Lees verder »

MA03 roept de supporters op

MA03 roept de supporters op

ANDERE Sfeergroep Mauves Army  doet een oproep naar alle Anderlecht-supporters om allemaal samen de spelersbus te verwelkomen komende donderdag om 12u30. Plaats van afspraak is het kruispunt van de Mededingingstraat en de Itterbeekselaan Lees verder »

Kums: "Er samen blijven voor gaan"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums nam plaats naast Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie deze namiddag. Ook hij kreeg de vraag wat zijn mening was over alle commotie die er geweest is na de wedstrijd. "Ik vind het vooral spijtig dat er niet gepraat wordt over de goede wedstrijd die we gespeeld hebben", reageerde Kums. Lees verder »

Slaapcontainers verwijderd

Slaapcontainers verwijderd

ANDERE Bij zijn aankomst bij RSC Anderlecht vroeg Hein Vanhaezebrouck een ruimte waar zijn spelers konden rusten tussen twee trainingen door. Er werden toen slaapcontainers geplaatst. Gisterenavond constateerde onze Franse collega dat de slaapcontainers weg zijn. Lees verder »

 07-05-2018 

Sowah maakt rentree bij beloften

Sowah maakt rentree bij beloften

WEDSTRIJDEN - JEUGD Emmanuel Sowah ging in december van vorig jaar onder het mes nadat hij al een tijdje sukkelde met zijn buikspieren en adductoren. Vanavond maakt hij zijn rentree met de beloften tegen KV Oostende. Voor de reserven van RSC Anderlecht is het de laatste wedstrijd van dit seizoen. Lees verder »

Belgische U16 starten met nederlaag

Belgische U16 starten met nederlaag

JEUGD De Belgische U16 hebben zaterdag hun eerste wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal met 0-1 verloren van Zwitsersland. Anderlecht-spelers Rob Nizet, Bram Van Laere, Marco Kana en Eliot Matazo (foto) begonnen in de basis. Lees verder »

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken

WEDSTRIJDEN - WEBSITE Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe insinueerde gisteren dat er hogere belangen in het spel zijn om Club van de titel te houden ten voordele van Anderlecht. Omdat de man blijkbaar last heeft van een selectief geheugen, wijzen wij hem samen met onze lezers graag op heel wat wedstrijdfases waarin hij de (video)scheidsrechter wél mocht bedanken. Lees verder »

Schorsingsgevaar voor drie spelers

Schorsingsgevaar voor drie spelers

ANDERE Lukasz Teodorczyk en Kenny Saief mochten al eens plaatsnemen op de tribune na drie gele kaarten. Alexis Saelemaekers kreeg er deze play-offs ook al twee onder de neus geduwd. Tegen Club Brugge kregen ook Adrien Trebel en Leander Dendoncker hun tweede gele kaart.  Lees verder »

Teodorczyk scoort voor Tomasz

Teodorczyk scoort voor Tomasz

INTERVIEWS Het was afwachten of en hoe Lukasz Teodorczyk op het veld zou verschijnen tegen Club Brugge. De Pool arriveerde pas dit weekend terug in België en had pas één training achter de rug. Maar de aanvaller was vastbesloten te spelen én te scoren voor zijn overleden broer Tomasz. En hij hield woord.  Lees verder »

Assistent-coach West Ham scout Dendoncker

Assistent-coach West Ham scout Dendoncker

ANDERE Dat Leander Dendoncker aan zijn laatste seizoen bezig is bij RSC Anderlecht, is geen geheim meer. Hij kreeg ook van de nieuwe voorzitter Marc Coucke de garantie dat hij mocht vertrekken. Stuart Pearce, assistent-coach van West Ham, kwam Dendoncker gisteren persoonlijk scouten.  Lees verder »

 06-05-2018 

Belgische U17 starten EK met overwinning

Belgische U17 starten EK met overwinning

JEUGD De Belgische U17 hebben hun eerste wedstrijd op de EK-eindronde in Engeland met 0-2 gewonnen tegen Ierland. Anderlecht-spelers Lucas Lissens en Mathis Suray stonden in de basis. Suray ging na 66 minuten naar de kant. Halil Timassi en Jerermy Doku mochten toen invallen. Lees verder »

U14 beëindigen Japans toernooi op plek acht

U14 beëindigen Japans toernooi op plek acht

JEUGD De U14 hebben de wedstrijd om de zevende plaats op het toernooi van Tokyo verloren van Berlijn na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, een doelpunt van Mario Stroeykens (foto). Voor Stroeykens was het zijn vierde doelpunt van het toernooi. Lees verder »

"Felicitaties voor de hele ploeg en staff"

INTERVIEWS Het was voor voorzitter Marc Coucke zijn eerste duel in Jan Breydel, als voorzitter van RSC Anderlecht. En de voorzitter genoot met volle teugen. Hij zal een ploeg aan het werk met een volledige andere mentaliteit dan in december: "En daarvoor wil ik de staff en spelers feleciteren", aldus Coucke.  Lees verder »

"Mooiste overwinning uit mijn carrière"

INTERVIEWS Olivier Deschacht speelde vandaag zijn 600ste wedstrijd op het veld van Club Brugge, en keerde met de drie punten terug naar Brussel. "De mooiste overwinning uit mijn carrière", zegt de verdediger, "Maar we staan nog achter, ik ga het woord titel nog niet zeggen." Lees verder »

Oproep: fris mee het geheugen van Verhaeghe op

Oproep: fris mee het geheugen van Verhaeghe op

BLESSURES Bart Verhaeghe opperde vandaag de de (video)scheidsrechters Anderlecht aan de landstitel moeten helpen. De Club-voorzitter ziet overal fases in het voordeel van Anderlecht en in het nadeel van Club Brugge. We willen hem graag attent maken dat er ook heel andere fases al waren dit seizoen en deze play-offs. Lees verder »

Wedstrijd begint met vertraging

Wedstrijd begint met vertraging

WEDSTRIJDEN - ANDERE De wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht begint met twintig minuten vertraging. Er zijn problemen met de beelden bij de Video Assistent Referee (VAR). Eerder deze week werd al beslist als er technische problemen zijn met de VAR, de wedstrijd met twintig minuten wordt uitgesteld. Lees verder »

Delferière fluit wedstrijd reserven

Delferière fluit wedstrijd reserven

JEUGD Half maart werd Sébastien Delferière geopereerd aan de meniscus en was daardoor out voor de play-offs. Een wedstrijd fluiten in de play-off 1 zat er dus niet meer in, maar nu dus wel bij de reserven. Morgen fluit hij de wedstrijd van de Anderlecht tegen KV Oostende in het kader van de play-offs voor de reserven. Lees verder »

 05-05-2018 

Vanden Stock als bemiddelaar

Vanden Stock als bemiddelaar

ANDERE De relatie tussen Marc Coucke en Herman Van Holsbeeck zit meer dan onder nul. Coucke verwijt de voormalig general manager grove fouten en Van Holsbeeck diende onlangs klacht in bij het Belgisch Centrum voor Conflictbemiddeling. Mogelijk wordt Roger Vanden Stock nu ingeschakeld als bemiddelaar tussen beide partijen. Lees verder »

"Liever dat Olivier stopt en in de zaak komt"

INTERVIEWS Als Olivier Deschacht zondag aan de aftrap komt, is dat zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. "De laatste der mohikanen", noemde Hein Vanhaezebrouck hem. Als het aan Ronny Deschacht, de vader van Deschacht lag, stopt zijn zoon dit seizoen met voetballen en komt hij in de zaak werken. Maar of Olivier dat zelf ziet zitten ? Lees verder »

Klassieke onderhandelingen

Klassieke onderhandelingen

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers is de verrassing van dit seizoen. De jonge verdediger maakte zijn debuut in de A-kern en doet dat meer dan behoorlijk. Zijn contract loopt nog tot 2019, maar RSC Anderlecht heeft een optie om die eenzijdig te lichten. Luc Devroe wil dat echter zomaar niet doen.  Lees verder »

 04-05-2018 

Anderlecht-zevental met Belgische U16 in Portugal

Anderlecht-zevental met Belgische U16 in Portugal

JEUGD De Belgische U16 nemen vanaf morgen deel aan een toernooi in Portugal. Bondscoach David Van Renterghem nam zeven spelers van Anderlecht op in zijn selectie. Daarbij ook Anouar Ait El Hadj, Chris Kalulika en Zacarias Antonio, van wie vandaag bekend werd dat ze een profcontract getekend hebben bij Anderlecht. Lees verder »

Vanhaezebrouck in de bres voor Ganvoula

Vanhaezebrouck in de bres voor Ganvoula

INTERVIEWS Bij schorsing of afwezigheid van Lukasz Teodorczyk is Silvère Ganvoula de volgende spits op het lijstje. Maar die kreeg het de afgelopen dagen zwaar te verduren in de pers. "Onaanvaardbaar", volgens Hein Vanhaezebrouck, "Hoe sommige Ganvoula afbreken, dat doe je niet." Lees verder »

Lorenzo Stevens trekt deur van Neerpede achter zich dicht

Lorenzo Stevens trekt deur van Neerpede achter zich dicht

JEUGD Door de reorganisatie van de jeugdploegen U18 tot U21, verlaten heel wat jeugdspelers Neerpede. De volgende in het lijstje vertrekkers is Lorenzo Stevens (17), een jonge polyvalente speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Stevens heeft een contract getekend voor één jaar bij Charleroi waar hij met de reserven zal aantreden. Lees verder »

Reken op wederzijds respect van de supporters

Reken op wederzijds respect van de supporters

ANDERE De wedstrijden tussen Club Brugge en Anderlecht zijn altijd geladen. Zondag is er wel een triest kantje aan het duel. François Sterchele overleed tien jaar geleden in een auto-ongeluk en Lukasz Teodorczyk verloor pas zijn broer. Luc Devroe hoopt op wederzijds respect van de supporters. Lees verder »

600 ste wedstrijd voor Deschacht

600 ste wedstrijd voor Deschacht

ANDERE Indien Olivier Deschacht zondag aan de aftrap verschijnt, zal dat zijn 600ste wedstrijd zijn. "Een zeldzaamheid", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Je zal nu geen spelers meer vinden die 600 wedstrijden spelen voor dezelfde club. De meeste jongeren zijn op hun 16 jaar al weg naar het buitenland." Lees verder »

Probleempjes bij Onyekuru en Spajic

Probleempjes bij Onyekuru en Spajic

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck bevestigde zopas op de persconferentie dat Ivan Obradovic out is voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Ook Alexandru Chipciu zal niet van de partij zijn. Henry Onyekuru moest deze week een paar trainingen overslaan en is twijfelachtig. Ook Uros Spajic moest vandaag de training staken. Lees verder »

U14 met 1-3 onderuit tegen FC Tokyo

U14 met 1-3 onderuit tegen FC Tokyo

JEUGD De U14 van Anderlecht hebben hun wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi van Tokio met 1-3 verloren van FC Tokyo. Voor de jongens van Nourredine Moukrim (foto) scoorde Amando Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst. Lees verder »

 03-05-2018 

U14 sterk bezig op Japans toernooi

U14 sterk bezig op Japans toernooi

JEUGD De U14 nemen momenteel deel aan een internationaal toernooi in Tokio. Gisteren en vandaag werkten ze hun vier poulewedstrijden af. Gisteren werd gelijkgespeeld en verloren, maar vandaag volgden twee overwinningen. Mario Stroeykens (foto) scoorde al drie keer. Lees verder »

Spajic traint terug mee

Spajic traint terug mee

BLESSURES - ANDERE Langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg van RSC Anderlecht leeg. Gisteren verscheen Uros Spajic opnieuw op het trainingsveld. Of hij speelklaar raakt voor de topper tegen Club Brugge valt nog af te wachten. Lees verder »

Akkoord op clubniveau voor Onyekuru

Akkoord op clubniveau voor Onyekuru

TRANSFERS - INTERVIEWS De kans bestaat dat Henry Onyekuru ook volgend jaar nog voor RSC Anderlecht voetbalt. Daarover zou al een akkoord bestaan tussen paars-wit en Everton. Alleen de Nigeriaan zelf twijfelt nog, hij heeft de verbintenis nog niet willen ondertekenen. Zijn makelaar is er ook gerust in dat Onyekuru zal aantreden tegen Club Brugge. Lees verder »

 02-05-2018 

U13 kampioen na zege tegen Charleroi

U13 kampioen na zege tegen Charleroi

JEUGD De U13 van Anderlecht hebben zich vanmiddag tot kampioen van België gekroond. Ze deden dit na een 1-2-overwinning bij Charleroi. In de reguliere competitie regen de U13 de overwinningen aan elkaar: 19 in 22 wedstrijden. In de play-offs kwam Standard nog opzetten, maar tevergeefs. Lees verder »

Devroe wil Sels definitief halen

Devroe wil Sels definitief halen

TRANSFERS Volgens het Engelse Chronicle Live, wil RSC Anderlecht Matz Sels definitief aantrekken. Luc Devroe zou al druk aan het onderhandelen zijn met Newcastle over de prijs. De Premier-League club zegt niet nee, maar wil zoveel mogelijk recupereren van wat het in 2016 aan AA Gent betaalde voor Sels. Lees verder »

Club Brugge te vroeg voor Kara

Club Brugge te vroeg voor Kara

BLESSURES - INTERVIEWS Nu Andy Najar al een uur speelde met de A-kern en ook Henry Onyekuru al speelde met de beloften, wordt er uitgekeken naar de terugkeer van Kara Mbodji en Frank Boeckx. Zondag is wellicht nog te vroeg voor Kara, maar Jochen De Coene denkt wel dat hij deze play-offs nog zal in actie komen. Lees verder »

Visser: "Ben niet extra nerveus"

Visser:

INTERVIEWS Lawrence Visser fluit zondag de clash tussen Club Brugge - Anderlecht. Met zijn 28 jaar, 11 maanden en 2 dagen oud, is hij de vierde jongste scheidsrechter die dit duel mag leiden. Extra zenuwen heeft Visser niet: "Mijn team en ik zullen klaar zijn." Lees verder »

Ferrera: "Ik vertrek als U21-coach"

Ferrera:

JEUGD Emilio Ferrera zal volgend seizoen niet langer coach zijn van de U21 van Anderlecht. Dat heeft hij zijn spelers laten weten. Waar Ferrera aan de slag gaat, vertelde hij niet, maar hij liet uitschijnen dat het wel eens een verrassende bestemming kan zijn. Lees verder »

 01-05-2018 

"Komende vijf à tien jaar, clubbudget verhogen met 50%"

INTERVIEWS Hoe ziet de toekomst er nu uit voor RSC Anderlecht ? Blijft Marc Coucke even lang als de vorige voorzitters ? Wat zijn zijn plannen, hoe ziet hij de toekomst en wat met het stadion ? Is Hein Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer bij paars-wit ? Allemaal vragen waarop hij antwoord gaf in La Tribune vorige maandagavond.  Lees verder »

Coucke: "Ik had geen andere keuze"

Coucke:

INTERVIEWS Marc Coucke was nog maar enkele dagen officieel aan het roer als Herman Van Holsbeeck zijn koffers mocht pakken bij RSC Anderlecht en mocht vertrekken. "Toch had ik het liever anders gezien", zegt Coucke, "Maar ik had geen andere keuze." Lees verder »

"Dendoncker mag weg mits een goed bod"

INTERVIEWS Marc Coucke was gisteren te gast in La Tribune. Daar kwam ook het vormpeil van Leander Dendoncker, dat opnieuw in stijgende lijn gaat, ter sprake. En wat na het seizoen met de Rode Duivel? Coucke liet weten dat de Rode Duivel zijn transfer zal krijgen mits er een goed bod op tafel komt. Lees verder »

Visser fluit Club Brugge-Anderlecht

Visser fluit Club Brugge-Anderlecht

ANDERE Komende zondag trekt RSC Anderlecht naar Jan Breydel voor de clash tegen Club Brugge. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Jo De Weirdt en vierde official Frederik Geldhof. Lees verder »