Archieven

 31-07-2022 

Paide boekt ruime zege

Paide boekt ruime zege

WEDSTRIJDEN In tegenstelling tot Anderlecht kende Paide Linnameeskond wel een geslaagde generele repetitie voor de Europese wedstrijd van donderdag. Paide won dit weekend met 3-0 tegen Tammeka. Bubacarr Tambedou, Ebrima Singhateh en Kaimar Saag scoorden. Lees verder »

Delcroix: "Niet agressief genoeg"

Delcroix:

INTERVIEWS Normaal is hij één van de sterkhouders, gisteren tegen Cercle beleefde ook Hannes Delcroix een moeilijke namiddag. "Dit doet pijn", vertelde de verdediger na de nederlaag. "We hadden dit kunnen vermijden als we beter hadden gespeeld. Ikzelf op kop." Lees verder »

Raman: "Onze taken niet gerespecteerd"

Raman:

INTERVIEWS Benito Raman kreeg tegen Cercle zijn kans vanaf de aftrap, maar net als de rest van de ploeg was zijn prestatie niet denderend. "Dit zorgt niet voor paniek, maar het is evident dat dit niet de beste voorbereiding is met het oog op de Europese wedstrijd donderdag." Lees verder »

 30-07-2022 

Eerste nederlaag meteen een feit

Eerste nederlaag meteen een feit

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft geen goede beurt gemaakt bij zijn eerste uitwedstrijd. Het werd overklast door Cercle voor rust en na de snelle rode kaart voor Ishaq leek het helemaal een mission impossible te worden. Na rust kwam Anderlecht iets beter voor de dag, maar Amuzu miste de enige grote kans voor Paars-wit. Op een uitbraak scoorde Cercle dan toch de 1-0 een kwartier voor tijd. Een uitgeblust Anderlecht kon daarna geen vuist meer maken. Lees verder »

Opstelling: Raman aan de aftrap

Opstelling: Raman aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht start om 16u00 aan zijn tweede competitiewedstrijd. Mazzu voert een wijziging door aan het elftal. Benito Raman krijgt zijn kans in de aanval ten nadele van Refaelov. Voor Gomez komt de wedstrijd te vroeg en Murillo is nog geschorst. Lees verder »

Kompany en Cullen beginnen met zege

Kompany en Cullen beginnen met zege

ANDERE Neen, u zult hier niet elke week een verslag lezen van de wedstrijden van Burnley, maar de eerste willen we u toch meegeven. Vincent Kompany debuteerde gisterenavond voor zijn nieuwe club met een 0-1-zege bij Huddersfield. Burnley is de competitie dus goed begonnen. Lees verder »

 29-07-2022 

Saief speelt nu in Azerbeidzjan

Saief speelt nu in Azerbeidzjan

TRANSFERS Geruisloos. Zo kwam er op 30 juni een einde aan het contract van Kenny Saief bij Anderlecht. Lang zat hij niet zonder club. De Israëliër tekende een contract bij Netchi Baku uit Azerbeidzjan. En hij was er al meteen van waarde. Lees verder »

Mazzu: "1B is geen straf"

Mazzu:

INTERVIEWS De kern van Felice Mazzu telt heel wat jonge spelers, maar door de grote concurrentie zullen zij zich vaak tevreden moeten stellen met een rol als invaller. Dat de U23 dit seizoen aantreden in 1B, biedt dan een mooie kans. Lees verder »

"Ik sprak met Anouar en hij blijft positief"

INTERVIEWS Het dreigt opnieuw een moeilijk seizoen te worden voor Anouar Ait El Hadj. Het voorbije weekend viel hij als 19e speler naast het wedstrijdblad. "Ik reken op Anouar. Hij is een erg goede speler. Maar op het middenveld heb ik erg veel keuzes", vertelde Felice Mazzu vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

"Silva heeft nog wat fysieke achterstand"

INTERVIEWS Met zijn invalbeurt zorgde Fabio Silva afgelopen zondag plots voor vuur in de partij tegen Oostende. Of dat betekent dat hij morgen tegen Cercle aan de aftrap staat, is nog niet zeker. "Doordat hij er tijdens de voorbereiding niet was, heeft hij wat fysieke achterstand", vertelt coach Felice Mazzu. "Hij heeft nog wat werk." Lees verder »

Selectie Cercle - Anderlecht

Selectie Cercle - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Felice Mazzu rekent om dezelfde kern als vorige week voor de partij van morgen tegen Cercle Brugge. Dat betekent dat de Killian Sardella, Sergio Gomez en Marco Kana nog niet voldoende fit zijn en dat Mario Stroeykens opnieuwe moet thuisblijven. Lees verder »

Vanavond vuurdoop Kompany met Burnley

Vanavond vuurdoop Kompany met Burnley

ANDERE Vincent Kompany begint vanavond ook zijn competitie en neemt het met Burnley op tegen Huddersfield, meteen een zware verplaatsing. Kompany verliest er, zoals altijd, zijn goed humeur niet bij en kijkt uit naar zijn eerste officiële wedstrijd met Burnley FC. Lees verder »

Wedstrijd tegen Paide gratis voor abonnees

Wedstrijd tegen Paide gratis voor abonnees

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tegen Paide in de voorronde van de Conference League (donderdag 11 augustus om 20 uur) is inbegrepen in het abonnement. Vandaag om 12 uur start de prioritaire ticketverkoop voor abonnees, M+ en M+ Gold-leden. De vrije verkoop start op dinsdag 2 augustus om 12 uur. Lees verder »


 28-07-2022 

Agyei verkiest Anderlecht boven Burnley

Agyei verkiest Anderlecht boven Burnley

TRANSFERS Enock Agyei koos er zelf voor om bij Anderlecht te blijven en niet naar Burnley te trekken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Bij Bart Verbruggen lagen de kaarten anders. De vraagprijs van Anderlecht lag te hoog voor de nieuwe club van Vincent Kompany. Lees verder »

Is Nkaka een optie voor de U23?

Is Nkaka een optie voor de U23?

JEUGD Nkaka kwam een aantal jaren geleden over van Oostende, maar zijn transfer werd verre van een succes. De speler werd verschillende malen uitgeleend, de laatste keer aan Waasland Beveren. Een contract kon hij echter nooit versieren. Lees verder »

Gomez hervat de training

Gomez hervat de training

BLESSURES Sergio Gomez traint opnieuw met de groep. De verdediger, die sukkelde met een pubalgie, is eindelijk pijnvrij. De wedstrijd van komend weekend tegen Cercle komt wel nog te vroeg. Ook de eerste Europese wedstrijd volgende week laat hij mogelijk nog aan zich voorbij gaan. Lees verder »

 27-07-2022 

Officieel: Transfer Mykhailichenko in orde

Officieel: Transfer Mykhailichenko in orde

TRANSFERS De overgang van Bogdan Mykhailichenko naar Shakhtar Donetsk is nu officieel aangekondigd door Anderlecht. De linkerflank keert terug naar Oekraïne voor minstens een seizoen. Mykhailichenko wordt voor een seizoen uitgeleend en er werd ook een aankoopoptie opgenomen. Lees verder »

Mykhailichenko mogelijk terug naar Oekraïne

Mykhailichenko mogelijk terug naar Oekraïne

TRANSFERS Bogdan Mykhailichenko zat vorig weekend niet in de kern voor de wedstrijd tegen Oostende. Door concurrentie van Gomez, Amuzu en Sadiki (en het nieuwe spelsysteem) lijkt de Oekraïner op niet te veel kansen te moeten rekenen. Volgens Het Laatste Nieuws is er interesse van topclub Shakhtar Donetsk. Lees verder »

Jonge Kameroener gelinkt aan Anderlecht

Jonge Kameroener gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Afrikaanse website Football365 Afrique schrijft dat Anderlecht interesse toont in Djawal Kaiba. Deze 19-jarige middenvelder kende een topseizoen met Cotonsport de Garoua. Hij werd kampioen, speelde de meeste minuten van zijn team en was in 32 wedstrijden goed voor 7 goals en 9 assists. Lees verder »

 26-07-2022 

 25-07-2022 

Geen plaats meer voor Mykhaylichenko

Geen plaats meer voor Mykhaylichenko

TRANSFERS Bogdan Mykhaylichenko blijkt op weg naar de uitgang bij RSC Anderlecht. Op links is er teveel concurrentie voor de Oekraniër en ook als centrale verdediger kwam hij te kort met als gevolg dat er geen plaats meer is. Hij mag de club dus verlaten.  Lees verder »

 24-07-2022 

Anderlecht opent competitie met zege

Anderlecht opent competitie met zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen van Oostende. Het speelde degelijk voor rust en kwam op voorsprong via Ashimeru. Na rust dommelde Anderlecht in slaap, maar Oostende miste de aanvallende kwaliteit om voor echt gevaar te zorgen. In de slotfase maakte de thuisploeg gebruik van de ruimte en besliste invaller Silva de wedstrijd. Opdracht geslaagd voor Paars-wit. Lees verder »

 22-07-2022 

Ararat en Paide spelen gelijk

Ararat en Paide spelen gelijk

WEDSTRIJDEN Ararat en Paide speelden donderdagavond de eerste ronde van de play-offs van de Conference League, waarbij beide ploegen de buit deelden met een score van 0-0, zodat de tweede ronde beslissend zal zijn voor de kwalificatie voor de ontmoeting met RSCA. De tweede etappe vindt plaats op 28 juli om 18.00 uur in Estland. Lees verder »

Red Flames spelen in uitverkocht stadion

Red Flames spelen in uitverkocht stadion

DAMES De Red Flames schreven al geschiedenis door zich te plaatsen voor de kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal. Vanavond kunnen ze daar nog een schepje bovenop doen, alleen wacht in de kwartfinales torenhoog favoriet Zweden, vanavond om 21 uur, in een uitverkocht stadion.  Lees verder »


 21-07-2022 

Silva maakt meteen indruk op training

Silva maakt meteen indruk op training

ANDERE Fabio Silva heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven aan zijn ploegmaats op training. Tijdens een wedstrijdje scoorde hij een doelpunt met een knappe omhaal. Wat ons betreft mag hij dat ook laten zien tijdens officiële wedstrijden.  Lees verder »

 20-07-2022 

Anderlecht vindt een doelman in Portugal

Anderlecht vindt een doelman in Portugal

TRANSFERS Volgens O Jogo staat Anderlecht op het punt om de jonge Portugese doelman Gonçalo Tabuaço aan zich te binden. De 21-jarige keeper speelde vorig seizoen bij Estrela in de tweede klasse en zou met Coosemans moeten strijden om de positie van tweede doelman. Lees verder »

Silva zondag inzetbaar, interesse in Munck

Silva zondag inzetbaar, interesse in Munck

ANDERE Fabio Silva heeft ondertussen de trainingen bij RSC Anderlecht aangevat. De aanvaller zal ook reeds inzetbaar zijn volgende zondag tegen KV Oostende. Ondertussen zit Peter Verbeke niet stil en zou RSC Anderlecht interesse tonen in de 17-jarige centrale middenvelder, Magnus Munck.  Lees verder »

 19-07-2022 

Moukrim verlaat Neerpede na 12 seizoenen voor Union-beloften

Moukrim verlaat Neerpede na 12 seizoenen voor Union-beloften

JEUGD Na 12 seizoenen op Neerpede loopt het avontuur van Noureddine Moukrim bij paars-wit ten einde. De voormalige profspeler, die alle diploma's om op het hoogste niveau te coachen heeft behaald, zal de U21 van Union Saint-Gilloise gaan coachen. Zij waren op zoek  naar een coach na het vertrek van Pocognoli naar Genk. Lees verder »

Officieel: Silva met rugnummer 99

Officieel: Silva met rugnummer 99

TRANSFERS Het ging van gisterenavond al in de lucht en is nu ook officieel: Fabio Silva is de nieuwe aanvaller van RSC Anderlecht.waar hij het rugnummer 99 zal dragen. Silva wordt vandaag 20 jaar en komt voor één seizoen over van de Wolverhampton Wanderers. Paars-wit neemt zijn volledig loon over.  Lees verder »

RSC Anderlecht-dames schrijven geschiedenis met Red Flames

RSC Anderlecht-dames schrijven geschiedenis met Red Flames

DAMES De Red Flames schreven gisterenavond geschiedenis in het Manchester City Academy Stadium en plaatsen zich voor het eerst voor de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal, door te winnen van Itaiië. Tine De Caigny scoorde het enige doelpunt dat meteen ook goed was voor de volgende ronde, de kwartfinales. Lees verder »


 18-07-2022 

Silva legt medische testen af

Silva legt medische testen af

TRANSFERS Deze middag konden we al melden dat de deal met Fabio Silva rond is, ondertussen heeft hij ook al zijn medische afgelegd in België. De deal zal dus eerstdag officieel bekend gemaakt worden. Waarschijnlijk morgen op zijn twintigste verjaardag. Lees verder »

Trip naar Armenië of Estland

Trip naar Armenië of Estland

ANDERE Er werd daarnet geloot voor de 3e voorronde van de Conference League. Anderlecht moet het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Ararat-Armenia FC uit Armenië en Paide Linnameeskond uit Estland.  Lees verder »

Deal Silva rond

Deal Silva rond

TRANSFERS - ANDERE In de pers klinkt het nog dat het dossier vast zit, maar volgens onze bronnen zou de deal met Fabio Silva beklonken zijn. Het zou dus niet lang meer mogen duren eer de club de transfer officieel zal aankondigen. Details zijn vooralsnog niet bekend.  Lees verder »

RSC Anderlecht blijft doorduwen voor Silva

RSC Anderlecht blijft doorduwen voor Silva

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft de hoop op Fabio Silva nog niet opgegeven, het wil de centrumspits huren van de Wolverhampton Wanderers. Alleen blijft het wachten op een akkoord tussen beide clubs. Bovendien willen de Wandereres het contract van Silva eerst verlengen.  Lees verder »

Trebel gerehabiliteerd door Mazzu

Trebel gerehabiliteerd door Mazzu

ANDERE Adrien Trebel, of je bent ervoor of je bent ertegen. Maar feit is dat hij nog steeds een speler is van RSC Anderlecht, een goéd betaalde speler. Felice Mazzu haalde de Fransman terug bij de kern en er is weinig twijfel over dat hij ook tegen Oostende aan de aftrap zal staan.  Lees verder »

ARTE-collectie gesmaakt door de supporters

ARTE-collectie gesmaakt door de supporters

ANDERE Vorige week vrijdag lanceerde RSC Anderlecht een unieke samenwerking met ARTE en Joma en die collectie viel in de smaak bij de supporters. Zondag was de hele voorraad shirts al uitverkocht. Vandaag lanceert de club nog enkele kledingstukken uit de collectie RSCA X ARTE X JOMA. Lees verder »

 17-07-2022 

Anderlecht B wint oefenwedstrijd tegen Wolvertem

Anderlecht B wint oefenwedstrijd tegen Wolvertem

WEDSTRIJDEN - JEUGD Anderlecht U23 speelde vanavond een vriendschappelijke wedstrijd op en tegen Wolvertem Merchten. Het won met 1-2. Doelpuntenmakers van dienst waren Ferrara met een geplaatste kopbal en Bouchouari met een knap schot van net buiten de 16. Coach Robin Veldman speelde met een mix van U18 spelers en jongens die volgend seizoen te zien zullen zijn in 1B. Lees verder »

Verschaeren: "We hebben genoten"

Verschaeren:

INTERVIEWS Yari Verschaeren toonde zich tegen Lyon meteen ook een boost voor zijn vertrouwen met het oog op de start van de Jupiler Pro League. Daar kijkt Verschaeren in ieder geval al naar uit en dat hij zich goed voelt in het nieuwe systeem van Felice Mazzu was duidelijk. Lees verder »

Denayer woont galamatch bij

Denayer woont galamatch bij

ANDERE Een bijzondere toeschouwer in het Lotto Park gisterenavond, Rode Duivel Jason Denayer woonde er de wedstrijd tegen Lyon bij. Voor de supporters beginnen te dromen, Denayer was vorig seizoen een speler van Lyon maar zijn contract werd er niet verlengd. Het gaat dus wellicht om een beleefdheidsbezoekje.  Lees verder »

 16-07-2022 

Anderlecht boekt mooie zege in galamatch

Anderlecht boekt mooie zege in galamatch

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie met 3-0 gewonnen tegen Lyon. Paars-wit klom heel snel op voorsprong via Refealov en hoewel Lyon de bal meestal had voor de rust, kreeg het geen kansen. Na rust kon Anderlecht meer dreigen en scoorde het nog via Esposito en een sterke Amuzu. In Frankrijk begint de competitie wel pas op 5 augustus, maar het is toch een mooie zege die Paars-wit hopelijk niet te veel doet zweven. Volgend weekend gaat het immers pas echt om de knikkers. Lees verder »

'Anderlecht denkt terug aan Kouamé'

'Anderlecht denkt terug aan Kouamé'

TRANSFERS Christian Kouamé heeft nog steeds geen nieuwe club voor komend seizoen. Vanuit Italië komen er intussen berichten als zou Anderlecht er opnieuw aan denken om hem te halen. Ook de namen van Club Brugge, Bologna, Cremonese en Galatasaray worden genoemd. Lees verder »

Dauda: Eibar of Tenerife?

Dauda: Eibar of Tenerife?

TRANSFERS Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure melden dat Eibar over de beste papieren beschikt om Mohammed Dauda aan te trekken. Vanuit Spanje klinkt het echter nog steeds dat Tenerife zijn bestemming wordt. Volgende week zou die deal afgerond worden, meldt journalist Manoj Daswani. Lees verder »

Ook om 15 uur al oefenduel tegen Lyon

Ook om 15 uur al oefenduel tegen Lyon

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt vandaag niet één, maar twee oefenwedstrijden tegen Lyon. Om 15 uur vindt de eerste partij plaats in Neerpede, achter gesloten deuren. Zowel deze wedstrijd als de galawedstrijd van 20 uur, die wel met publiek, zijn live te bekijken via Mauve TV. Lees verder »

Minstens 5 miljoen voor Verbruggen

Minstens 5 miljoen voor Verbruggen

TRANSFERS Doelman Bart Verbruggen (19) zal wel degelijk Anderlecht verlaten volgens La Dernière Heure en naar Burnley trekken. De transfer zou in een stroomversnelling zijn geraakt en de club van Kompany zou 5 miljoen euro bieden plus bonussen. Lees verder »

 15-07-2022 

Verbruggen: liever Burnley dan 1B

Verbruggen: liever Burnley dan 1B

TRANSFERS Het Nieuwsblad schrijft vanmorgen dat Bart Verbruggen wel oren heeft naar een transfer naar Burnley. Hij zou er eerste doelman kunnen worden. Een eerste bod, naar verluid zo'n 3 miljoen euro, werd intussen afgewezen. Burnley zou het bod nu verhogen om finaal uit te komen bij een bedrag tussen 5 en 7 miljoen euro. Lees verder »

 14-07-2022 

Dauda erg dicht bij Tenerife

Dauda erg dicht bij Tenerife

TRANSFERS Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Mohammed Dauda en Anderlecht van elkaar verlost zijn. De Spaanse journalist Manoj Daswani, die voor El Dia Tenerife van nabij volgt, meldt dat de spits op weg is naar de Spaanse tweedeklasser. Het gaat om een uitleenbeurt met verplichte aankoopoptie. Lees verder »

'Gomez in beeld bij Arsenal'

'Gomez in beeld bij Arsenal'

TRANSFERS Transfermarktspecialist Fabrizio Romano meldt dat Arsenal denkt aan Sergio Gomez als versterking. Samen met Oleksandar Zinchenko van Manchester City zou hij in beeld zijn als nieuwe linksback. Hij verwijst hiervoor naar journalist David Ornstein van The Atletic, maar die spreekt in zijn tweet en artikel enkel over Zinchenko. Lees verder »

Verbruggen moet/zal veel meer kosten dan Cullen

Verbruggen moet/zal veel meer kosten dan Cullen

TRANSFERS Wordt Bart Verbruggen de grote uitgaande transfer van Anderlecht deze zomer? Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Burnley doordrukt om de doelman aan te trekken. De transfersom voor 19-jarige keeper zal heel wat hoger liggen dan de 3 miljoen euro die Burnley voor Josh Cullen betaalde. Lees verder »

Union: "Je verwacht meer klasse van Anderlecht"

Union:

TRANSFERS In Het Laatste Nieuws komt Union-CEO Philippe Bormans vandaag nog eens terug op het vertrek van Felice Mazzu naar Anderlecht. "We zijn nog altijd zeer teleurgesteld in Anderlecht", zo vertelt hij. "Ajax heeft betaald voor Schreuder en Genk voor Vrancken. Daar golden dezelfde regels." Lees verder »

 13-07-2022 

Video: de sublieme opwippasseerbeweging van Angulo

Video: de sublieme opwippasseerbeweging van Angulo

WEDSTRIJDEN Nieuwkomer Nilson Angulo liet zich opmerken tijdens de oefenwedstrijd tegen Helmond Sport. Hij speelde tijdens de tweede helft op de rechterflank en liet aardige dingen zien. Zo pakte hij onder meer uit met een heerlijke lob om zich met de bal voorbij zijn verdediger te begeven. Geniet hier van de beelden. Lees verder »

Amuzu niet naar Troyes

Amuzu niet naar Troyes

TRANSFERS De transfer van Francis Amuzu naar Troyes komt er niet. De Waalse journalist Sacha Tavolieri meldt dat de looneisen van Amuzu veel te hoog liggen. Het was diezelfde Tavolieri die een tijdje geleden de interesse van Troyes voor Amuzu bekendmaakte. Lees verder »

Klacht Duchâtelet leidt tot niets

Klacht Duchâtelet leidt tot niets

ANDERE Het Bondsparket heeft beslist om Anthony Vanden Borre en Ilombé Mboyo niet te vervolgen na de klacht van Roland Duchâtelet. De voormalige Standard-voorzitter beweerde dat het duo in 2014 horloges had uitgedeeld aan de spelers van Genk om Anderlecht aan de landstitel te helpen. Lees verder »

 12-07-2022 

Zege tegen Helmond Sport

Zege tegen Helmond Sport

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de stage in het Nederlandse Horst afgesloten met een 2-0 winst tegen Helmond Sport uit de Eerste Divisie in Nederland. Sadiki en Ait El Hadj zorgden voor de doelpunten. Bij de rust leidde Paars-wit met 1-0. Lees verder »

Murillo teruggekeerd naar Panama

Murillo teruggekeerd naar Panama

ANDERE Geen Amir Murillo vandaag in het oefenduel tegen Helmond Sport. Het Laatste Nieuws meldt dat de rechterflankverdediger om persoonlijke redenen is teruggekeerd naar Panama. Volgens andere bronnen zou zijn vrouw op het punt staan om te bevallen. Lees verder »

Musonda: "Geen andere Belgische club dan Anderlecht"

Musonda:

ANDERE Gooit Charly Musonda een lijntje uit richting Anderlecht om terug te keren? Op Instagram vertelt hij dat hij nooit de bedoeling had om zich aan te sluiten bij Zulte Waregem. "Ik zag mezelf nooit terugkeren (naar België, red.), daarvoor is mijn liefde voor mijn oude club Anderlecht te groot." Lees verder »

 11-07-2022 

Raman: "Voorbereiding is intensiever"

Raman:

INTERVIEWS Benito Raman is één van de spelers die op meer speeltijd hoopt onder de nieuwe coach. In het Waalse La Dernière Heure spreekt hij zich uit over de nieuwe wind: "De voorbereiding is veel intensiever dan vorig jaar, maar de groep lijkt er goed mee overweg te kunnen. Via Peter Verbeke vernam ik trouwens ook dat Mazzu op me rekent." Lees verder »

 10-07-2022 

Morgen groen licht voor Fabio Silva?

Morgen groen licht voor Fabio Silva?

TRANSFERS Anderlecht, Wolverhampton en Fabio Silva zijn het eens over een uitleenbeurt van de spits aan paars-wit. Dat meldt Wolves-watcher Liam Keen van Express & Star. Wolverhampton wil alleen nog dat Silva zijn contract bij hen verlengt. Morgen hoopt men op witte rook. Lees verder »

 09-07-2022 

'Interesse in vedette van Real Madrid B'

'Interesse in vedette van Real Madrid B'

TRANSFERS De Spaanse sportkrant Marca meldt dat Anderlecht één van de clubs is die interesse toont in Sergio Arribas. Deze 20-jarige aanvallende middenvelder scoorde vorig seizoen 15 keer voor Real Madrid B en gaf zeven assists. Real wil hem wel niet laten gaan. Lees verder »

Verschaeren: "Bedoeling dat ik blijf"

Verschaeren:

TRANSFERS Yari Verschaeren heeft deze zomer geen transfer in gedachten. Dat vertelde hij gisteren aan de pers die naar het oefenkamp van Anderlecht in Horst was afgezakt. "Ik heb altijd gezegd dat ik een trofee wil winnen met Anderlecht. Daarna kan ik door de grote poort vertrekken en een volgende stap zetten." Lees verder »

Gomez haalt competitiestart niet

Gomez haalt competitiestart niet

BLESSURES Sergio Gomez is nog steeds niet verlost van zijn pubalgie en zal volgens Het Nieuwsblad de competitiestart niet halen. Paars-wit hoopt dat hij weer inzetbaar is begin augustus wanneer het moet aantreden in de voorrondes van de Conference League. Lees verder »

 08-07-2022 

3 miljoen euro te weinig voor Verbruggen

3 miljoen euro te weinig voor Verbruggen

TRANSFERS Bart Verbruggen geniet nog steeds stevige interesse van Burnley. Het Laatste Nieuws schrijft dat het bericht gaat dat Burnley 3 miljoen euro veil heeft, maar dat Anderlecht dat veel te weinig vindt. "Voorlopig is het water daar zeer diep", aldus de krant. Lees verder »

 07-07-2022 
 06-07-2022 
 05-07-2022 

Bericht over Sène en Anderlecht klopt niet

Bericht over Sène en Anderlecht klopt niet

TRANSFERS De Zwitserse krant Blich pakte gisterenavond uit met het nieuws dat spits Kaly Sène op het punt zou staan om naar Anderlecht te verhuizen. Tal van Belgische websites namen vanmorgen dat bericht over. Intussen corrigeerde Blich zichzelf: Sène zou wel degelijk naar België verhuizen, maar niet naar Anderlecht. Lees verder »

 04-07-2022 

Ook Verbruggen geniet interesse van Burnley

Ook Verbruggen geniet interesse van Burnley

TRANSFERS Bart Verbruggen, en in mindere mate Hendrik Van Crombrugge, zijn de volgende Anderlecht-spelers die in de belangstelling zouden staan van Burnley. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Vincent Kompany wil er graag een doelman bij en kijkt hiervoor naar zijn ex-club. Vooral Verbruggen zou nadrukkelijk in beeld zijn. Lees verder »

 03-07-2022 

Transfer Vlap rond

Transfer Vlap rond

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure en enkele Nederlandse bronnen zou de transfer van Michel Vlap naar FC Twente in orde zijn. Er is sprake van een bedrag van 2 miljoen euro. Indien de transfer effectief snel wordt afgehandeld, kan Vlap nog mee met Twente op stage. Lees verder »

 02-07-2022 
 01-07-2022 

Contract Steegen ten einde

Contract Steegen ten einde

ANDERE Niets is oneindig of vanzelfsprekend, dat blijkt nog eens uit het vertrek van David Steegen, vele jaren de persverantwoordelijke van RSC Anderlecht. De laatste jaren was hij Head of Public Affaires. Maar het contract van Steegen liep af op 30 juni, hij begint nu op zelfstandige basis als communicatieconsulent.  Lees verder »

Kompany wil Cullen én Agyei

Kompany wil Cullen én Agyei

TRANSFERS Vincent Kompany zou dan toch zinnens zijn om te komen shoppen bij Anderlecht. De naam van Josh Cullen wordt in dat opzicht al eventjes genoemd, maar nu komt er ook die van Enock Agyei bij. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Agyei is een 17-jarige groeibriljant uit de paars-witte beloftekern. Lees verder »