Archieven

 31-10-2007 

Getafe boekt tweede overwinning

Getafe boekt tweede overwinning

Getafe, tegenstander van Anderlecht in de Uefa Cup, heeft vanavond voor de tweede keer dit seizoen een competitieduel weten te winnen. Tegen Athletic Bilbao werd het 2-0 dankzij doelpunten van Casquero en Uche. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws voor trainer Frank Vercauteren. De ziekenboeg bij paars-wit loopt langzaam maar zeker leeg. Vercauteren kon vandaag beroep doen op 21 A-kernspelers. Enkel Boussoufa en Mpenza trainden niet mee. Lees verder »

Mpenza kan naar Spanje

Mpenza kan naar Spanje

Volgens de Spaanse pers tonen Murcia en Almeria interesse in Mbo Mpenza. Het probleem is dat de Belg van Congolese afkomst nog tot juni onder contract ligt, waardoor Sporting hem dus niet gratis zal laten vertrekken. Lees verder »

 30-10-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mbark Boussoufa heeft vandaag de training met de bal hervat en ondervond geen hinder waardoor zijn speelkansen tegen Westerlo iets groter worden. De blessure van Mpenza (verrekking) evalueert eveneens positief. Lees verder »

"Frutos brengt z'n eigen matchen in gevaar"

Hij had beloofd niet meer te mekkeren tegen de scheidsrechters. Intussen heeft hij drie gele kaarten in evenveel wedstrijden. "Frutos maakt zijn eigen match kapot. Hij was bij momenten meer met de arbiter bezig, dan met de match." Lees verder »

Anderlecht in november bij G14

Anderlecht in november bij G14

Sporting Anderlecht zal in november toetreden tot de G14. De organisatie van de 18 meest invloedrijke clubs zal uitbreiden van 18 naar 40 leden. Italië, Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn het meest vertegenwoordigd. Lees verder »

 29-10-2007 

Aalborg wint, Hapoel verliest

Aalborg wint, Hapoel verliest

Zowel Aalborg als Hapoel, tegenstanders van Anderlecht in de UEFA Cup, moesten vanavond aantreden in hun competitie. Aalborg won met 2-0 van Esbjerg. Beide doelpunten werden gemaakt door Curth. Lees verder »

Tickets RSCA - Hamme verkrijgbaar

Tickets RSCA - Hamme verkrijgbaar

Vandaag is de ticketverkoop gestart voor de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Hamme. De match wordt gespeeld op zaterdag 24 november om 20u in het Constant Vanden Stock-stadion. Tickets kosten vijf euro. Lees verder »

Inter scouts volgen Biglia

Inter scouts volgen Biglia

Volgens verschillende Italiaanse media waren er scouts van Inter aanwezig tijdens Cercle - Anderlecht. Inter Milaan zou geïnteresseerd zijn in Lucas Biglia nu Patrick Vieira out is met een kuitblessure. Lees verder »


 28-10-2007 

Frutos geschorst tegen Westerlo

Frutos geschorst tegen Westerlo

Nicolas Frutos pakte vanavond tegen Cercle Brugge zijn derde gele kaart in evenveel wedstrijden. De Argentijn is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd van volgende zaterdag tegen Westerlo. Lees verder »

Cercle en Anderlecht delen de punten

Cercle en Anderlecht delen de punten

Cercle tegen Anderlecht of De Boeck versus Vercauteren, het valt te zien hoe je het bekijkt natuurlijk. Er werd een spannende wedstrijd verwacht maar die kwam er niet. De score bleef ongewijzigd: 0-0. Lees verder »

Getafe verliest van Santander

Getafe verliest van Santander

Getafe, dat donderdag in de UEFA Cup nog won van Tottenham, verloor vanavond in de Primera Division. Racing Santander, de huidige club van Mémé Tchité, haalde het van Getafe met 2-0. Lees verder »

Tottenham Hotspur verliest opnieuw

Tottenham Hotspur verliest opnieuw

Het Engelse Tottenham heeft in de competitie opnieuw verloren. Blackburn Rovers won op het veld van Tottenham met 1-2. Robbie Keane scoorde het enige doelpunt voor de Spurs vanaf de penaltystip. Lees verder »

 27-10-2007 

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Vercauteren heeft deze avond zijn selectie bekend gemaakt. Hassan is er niet bij wegens schorsing. Ook er niet bij zijn Boussoufa, Mbo en Baseggio wegens blessures. Wellicht vervoegt Boateng morgen de selectie. Lees verder »

Ook Van Holsbeeck looft De Boeck

Ook Van Holsbeeck looft De Boeck

De directie van Anderlecht had Glen De Boeck niet meer nodig als hulptrainer en hij werd dus prompt de laan uitgestuurd. Zondag kan hij revanche nemen. “Dat is zijn goed recht”, zegt Van Holsbeeck vandaag in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

Rust voor Frutos

Rust voor Frutos

Gisteren kon Frutos genieten van een dag rust. De Argentijn voelde zich vermoeid. Hij mag wel tegen Cercle aan de aftrap verwacht worden. Akin zal er niet bij zijn, ook al is hij verlost van zijn blessure. Lees verder »

Van Damme blikt vooruit

Van Damme blikt vooruit

In het Nieuwsblad blikt Jelle Van Damme vooruit op de cruciale wedstrijd tegen Cercle Brugge. “Cercle is zowat voor iedereen een verrassing. Die ploeg brengt fris voetbal en er wacht ons sowieso een moeilijke wedstrijd.” Lees verder »

Vadis verlaat Anderlecht

Vadis verlaat Anderlecht

Volgens LDH heeft Vadis Odjidja besloten geen handtekening te zetten onder een vernieuwd contract bij Anderlecht. Hij verlaat de club op het einde van het seizoen. Andere spelers kunnen dan wel op een verlengd verblijf rekenen Lees verder »

Beloften winnen van Cercle

Beloften winnen van Cercle

De beloften van Anderlecht hebben de A-kern het goede voorbeeld gegeven tegen Cercle Brugge. Bruno Baras trapte al na 5 minuten de winnende treffer binnen. Eindstand: 1-0. Lees verder »

Jacobs: “Frutos op juiste moment terug”

Jacobs: “Frutos op juiste moment terug”

“Frutos keerde op het ideale ogenblik terug. Zijn aanwezigheid is zowel op als naast het veld belangrijk. Met zijn twee goals krikte hij het vertrouwen van de hele ploeg op. Vooral zijn eerste treffer was heel belangrijk.” Lees verder »

 26-10-2007 

Reacties Hassan, Zitka en Polak

Reacties Hassan, Zitka en Polak

Hassan: "Het resultaat van de ploeg is belangrijker dan de individuele presentatie. Maar ik besef dat ik slecht gespeeld heb. Ik had problemen met de achillespees en ik durfde niet voluit gaan in de duels." Lees verder »

Serhat mag rekenen op contractverlenging

Serhat mag rekenen op contractverlenging

Na Frutos wil Anderlecht nu ook Serhat Akin een nieuw contract laten ondertekenen. De Turk is in juni einde contract en de club ziet hem liever niet (gratis) vertrekken. Enkele maanden geleden was hij nochtans spits op overschot. Lees verder »

Intresse in Swerts niet concreet

Intresse in Swerts niet concreet

In Het Nieuwsblad ontkent Herman Van Holsbeeck dat Anderlecht Gill Swerts wil aantrekken. "Swerts is in juni einde contract en wij zoeken een rechtsback. Het is belangrijk om veel opties te hebben, maar het is niet concreet." Lees verder »


 25-10-2007 

Tottenham verliest, Jol stapt op

Tottenham verliest, Jol stapt op

De 1-2-nederlaag van Tottenham tegen Getafe was de laatste match van Martin Jol als manager van de Spurs. De Nederlander had al voor de wedstrijd zijn ontslag aangeboden. Helaas was hem geen mooi afscheid gegunt. Lees verder »

Anderlecht wint van Hapoel Tel-Aviv

Anderlecht wint van Hapoel Tel-Aviv

Winnen was de boodschap en dat deed Anderlecht ook deze avond tegen Hapoel Tel Aviv. Paars-wit won thuis met 2-0 cijfers. Een verdiende overwinning. In de wedstrijd tussen Tottenham en Getafe werd het uiteindelijk 1-2. Lees verder »

Hapoel-coach: "Wij zijn kansloos"

Hapoel-coach:

Vanavond is het de eerste speeldag van de groepsfase van de UEFA-beker. Anderlecht speelt daarin zoals geweten tegen Hapoel Tel-Aviv uit Israël. De coach van Tel-Aviv deed gisteren alles om de druk van zijn ploeg weg te houden. Lees verder »

Hassan maar 2 wedstrijden geschorst

Hassan maar 2 wedstrijden geschorst

Ahmed Hassan ging met succes in beroep tegen zijn schorsing van drie dagen voor het nationaal elftal. De Egyptenaar is nu slechts twee dagen geschorst. Hierdoor zal hij enkel de openingswedstrijd tegen Ghana moeten missen. Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Swerts

Anderlecht toont interesse in Swerts

Tussen al het UEFA-beker nieuws door vinden we ook nog een transfer-nieuwtje. Zo zou Anderlecht interesse tonen voor Rode Duivel Gill Swerts. Dat meldt het Nederlandse weekblad Voetbal International. Lees verder »

 24-10-2007 

België stijgt op de FIFA-ranking

België stijgt op de FIFA-ranking

België stijgt op de FIFA-ranking van plaats 60 naar plaats 54. Dat komt nadat België tegen Finland 0-0 speelde en tegen Armenië won met 3-0. Finland(44) en Portugal(8) bleven op dezelfde plaats en Servië(27) en Polen(20) zakte. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De paars-witte ziekenboeg blijft gevuld. Voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Hapoel Tel-Aviv zijn Mbo Mpenza (knie), Serhat Akin (enkel), Mbark Boussoufa (knie) en Walter Baseggio (rug) zo goed als zeker out. Lees verder »

Biglia en Pareja kunnen bijtekenen

Biglia en Pareja kunnen bijtekenen

Na Frutos, kunnen ook zijn landgenoten Lucas Biglia en Nicolas Pareja bijtekenen bij de kampioen. Ondanks de buitenlandse interesse staan de twee niet weigerachtig tegenover een nieuw contractvoorstel. Lees verder »

Tegenstanders van Anderlecht in crisis

Tegenstanders van Anderlecht in crisis

Na de 2-1 zege tegen AA Gent lijkt de paars-witte crisis bezworen. Dat geldt niet voor de tegenstanders van Anderlecht in de UEFA Cup. Hapoel Tel Aviv, Getafe en Tottenham zitten allen in een precaire situatie. Lees verder »

Frutos heeft spion in Israël

Frutos heeft spion in Israël

Donderdag is Tel Aviv de tegenstander van RSCA in de UEFA-beker. De Israëliërs hebben in ieder geval niet veel geheimen voor Frutos. Zo sprak hij de voorbije week meermaals met Guillermo Isrealevich. Lees verder »

 23-10-2007 

Interview met Legear

Interview met Legear

Jonathan Legear gaf een interview weg aan de krant LDH. In het interview hebben ze het onder meer over Lazio Roma en hoe het is gesteld met het Nederlands van Sportingboy Legear. Een samenvatting vind je hier. Lees verder »

Van Holsbeeck wil toppers houden

Van Holsbeeck wil  toppers houden

Herman Van Holsbeeck maakt werk van de contractverlengingen. Eerder al vandaag zette Frutos zijn handtekening onder een contract tot 2012 en mogelijk volgen er binnenkort nog meer spelers. Lees verder »

Frutos tekent tot 2012

Frutos tekent tot 2012

Zoals al reeds was aangekondigd heeft Nicolas Frutos vandaag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2012 aan Anderlecht verbindt. De Argentijn is bijzonder blij met de contractverlenging. Lees verder »


 22-10-2007 

Tottenham onderuit bij Newcastle

Tottenham onderuit bij Newcastle

Tottenham Hotspur, tegenstander van Anderlecht in de poules van de UEFA Cup, verloor vanavond op het veld van Newcastle United met 3-1. Keane scoorde het enige doelpunt voor de Spurs. Lees verder »

Hassan mist wedstrijd tegen Cercle

Hassan mist wedstrijd tegen Cercle

Ahmed Hassan zal tijdens de match tegen revelatie Cercle Brugge vanop de tribunes moeten toekijken. Hassan pakte tegen Gent zijn derde gele kaart. "Ik was verrast dat ik een kaart kreeg", zei Hassan na afloop. Lees verder »

Brozek (voorlopig) te duur

Brozek (voorlopig) te duur

"Brozek is voorlopig te duur voor Anderlecht", meldde manager Herman Van Holsbeeck. Naast Brozek toont Sporting nog interesse in Lukasz Gargula, maar die zal waarschijnlijk niet komen. Lees verder »

Anderlecht volgt Poolse spits

Anderlecht volgt Poolse spits

Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat Anderlecht dicht bij een overeenkomst staat met Wisla Krakow betreffende een overgang van spits Pavel Brozek. In tien duels scoorde hij al acht keer dit seizoen. Lees verder »

Frutos verlengt contract tot 2012

Frutos verlengt contract tot 2012

De Argentijn Nicolas Frutos zal zijn contract verlengen tot 2012. Frutos kwam in oktober 2005 naar Anderlecht en lag nog onder contract tot 2010. Dinsdag tekent hij een nieuw contract tot 2012. Lees verder »

 21-10-2007 

Jacobs: "Onszelf moeilijk gemaakt"

Jacobs:

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de tweede helft", vond assistent Ariël Jacobs. "Gent had niks meer te verliezen en voerde enkele wissels door die ons toch wat gedestabiliseerd hebben." Lees verder »

Anderlecht wint nipt van Gent

Anderlecht wint nipt van Gent

8e of 4e plaats, een hemelsbreed verschil. Gelukkig is het de 4e plaats in het klassement geworden want Anderlecht won thuis van Gent met 2-1. Het was tot het fluitsignaal de adem inhouden. Lees verder »

Getafe wint vlot van Murcia

Getafe wint vlot van Murcia

Getafe heeft zijn wedstrijd tegen Real Murcia met 2-0 gewonnen. Blanco en Casquero maakten na de rust het verschil voor Getafe. Door de overwinning heeft Getafe nog maar twee punten minder dan Real Betis. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

'Anderlecht tweede of negende?' titelde het Nieuwsblad gisteren. Met 9 wedstrijden gespeeld staat paars-wit nu op de 7e plek met 16 punten. De tegenstander, AA Gent, staat op de 8e plaats met 14 punten. Lees verder »

 20-10-2007 

Aalborg deelt de punten

Aalborg deelt de punten

Aalborg, één van de tegenstanders van Anderlecht in de poules van de Uefa Cup, geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Kopenhagen. Aalborg staat nu 2e, op twee punten van leider Kopenhagen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - AA Gent

Selectie Anderlecht - AA Gent

Vercauteren heeft de namen van de spelers bekend gemaakt die mogelijk morgen tegen Gent zullen aantreden. Al zijn er echter nog enkele spelers onzeker en hebben er enkele moeten afhaken. Lees verder »

Matchen van Uefa Cup tegenstanders

Matchen van Uefa Cup tegenstanders

Tottenham kan zich maandag uit de degradatieplaatsen spelen. Daarvoor moet het wel Newcastle United verslaan. Getafe kan dit morgen al doen tegen Real Murcia, de 10e uit de Primera Division. Lees verder »

Inter straks met Biglia?

Inter straks met Biglia?

Volgens verschillende bronnen is na Atletico Madrid en Barcelona, nu ook Inter geïnteresseerd in Biglia. In Inter spelen onder andere zijn landgenoten Javier Zanetti, Walter Samuel, Esteban Cambiosso, Julio Ricardo Cruz en Crespo. Lees verder »

Stem voor RSCA als populairste club

Stem voor RSCA als populairste club

Tussen 18 oktober en 16 november kunnen alle voetballiefhebbers deelnemen aan de enquête van het maandblad Menzo. In deze enquête gaan zij op zoek naar de populairste voetbalclub van Vlaanderen. Doe mee en stem voor RSCA! Lees verder »


 19-10-2007 

Loting Africa Cup

Loting Africa Cup

In de Africa Cup is er geloot. Boussoufa zal met Marokko tegen Ghana, Guinee en Namibië moeten spelen en Hassan met Egypte tegen Kameroen, Zambia en Soedan. De ploeg van Hassasn is titelverdediger en dus favoriet in de Africa cup. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nog geen selectie – die is pas voor morgen – maar toch zijn een pak spelers onzeker. Zo is Mpenza zeker out voor de partij, dit wegens problemen met de knie. Ook Boussoufa is er niet bij wegens een knieblessure. Lees verder »

Match tegen Getafe cadeau ?

Match tegen Getafe cadeau ?

De voorzitter van Getafe, tegenstander van Anderlecht in de Uefa Cup wil dat Getafe meer inspanningen doet in de Primera Division dan in Europa. Getafe is zeer slecht gestart in Spanje en staat momenteel op degradatieplaats 19. Lees verder »

Lucas Biglia straks naar Barcelona ?

Lucas Biglia straks naar Barcelona ?

Als we de Spaanse kranten moeten geloven is Biglia straks naar FC Barcelona of naar Atletico Madrid. Lucas Biglia zou op de verlanglijst staan van deze twee clubs. Van Holsbeeck ontkent echter deze geruchten. Lees verder »

Kerstvoetbal op komst

Kerstvoetbal op komst

Het is goed mogelijk dat we vanaf volgend seizoen tijdens de kerstvakantie naar Anderlecht kunnen trekken om een wedstrijd bij te wonen. Kerstvoetbal is namelijk één van de ideeën van Ivan De Witte. Lees verder »

Winterstage opnieuw in La Manga

Winterstage opnieuw in La Manga

Net als de voorbije jaren trekt Anderlecht tijdens de winsterstop naar het Spaanse La Manga om de batterijen opnieuw op te laden voor de terugronde. Tussen 4 en 10 januari zal de Anderlechtkern in Zuid-Spanje vertoeven. Lees verder »

 18-10-2007 

Atletico Madrid zal Biglia scouten

Atletico Madrid zal Biglia scouten

De Spaanse ploeg Atletico Madrid zal komende weken Biglia scouten. Het bestuur van Atletico meldde al dat ze in Biglia de perfecte versterking zagen voor hun ploeg. De kans bestaat dat Biglia in de winter of in de zomer vertrekt. Lees verder »

Stoica niet in "zijn" match

Stoica niet in

Zondag zal Stoica niet te zien zijn op het veld van Anderlecht. Stoica sukkelt met zijn meniscus. Net zoals Stoica is Zewlakow er ook niet bij, hij sukkelt met zijn hamstrings. Ook al is bekend gemaakt dat Gumienny de match fluit. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlechtspelers

Overzicht interlands Anderlechtspelers

Ook gisteren kwamen weer een aantal Anderlechtspelers in actie voor hun nationale ploeg. Bij België droeg enkel Bart Goor zijn steentje bij aan de 3-0 overwinning. Mark De Man, Jelle Van Damme en Silvio Proto bleven op de bank. Lees verder »

Mogelijk luchtbrug tijdens Africa Cup

Mogelijk luchtbrug tijdens Africa Cup

Met Ahmed Hassen en Mbark Boussoufa vaardigt Anderlecht in januari en februari twee spelers af naar de Africa Cup. De club denkt er nu aan om deze sleutelspelers te laten overvliegen voor de wedstrijden met Anderlecht. Lees verder »

 17-10-2007 

Duivels winnen wedstrijd

Duivels winnen wedstrijd

De Rode Duivels hebben deze avond hun wedstrijd tegen Armenië met 3-0 gewonnen. De wedstrijd had helemaal geen belang meer voor België, maar afsluiten met een overwinning is toch mooi meegenomen. Lees verder »

Expo voor 100-jarig bestaan?

Expo voor 100-jarig bestaan?

Anderlecht werkt momenteel aan een tentoonstelling ter ere van het 100-jarige bestaan. De club wil de 600.000 foto's van Jeanke Photo delen met het grote publiek. Commercieel directeur Chris Lioen bevestigt. Lees verder »

Frutos: "De conditie komt terug"

Frutos:

Na lang blessureleed is Frutos eindelijk terug. Toch heeft hij nog een conditionele achterstand. Maar er is beterschap in zicht: "Ik voel me beter, de conditie komt terug", zegt Frutos. Lees verder »

200 miljoen voor stadion in Schaarbeek

200 miljoen voor stadion in Schaarbeek

Er lijkt schot in de zaak van het nieuwe stadion te komen. De politieke wereld schaart zich alsmaar meer achter een grote voetbaltempel in Schaarbeek. Dat stadion zou 60.000 zitjes moeten tellen en zal 200 miljoen kosten. Lees verder »

 16-10-2007 

Lamah : "Het niveau ligt ietsje hoger"

Lamah :

In Nederland is Roland Lamah, die hier niet verder kwam dan een plaats op de bank, een vaste waarde in het elftal van Roda JC. Roda JC staat momenteel 8e in de Nederlandse Eredivisie op 7 punten van koploper Feyenoord Rotterdam. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Hassan en Boussoufa zijn beiden terug in het land. Die laatste revalideerde wegens problemen met de knie. Ook Biglia en Akin blijven sukkelen met hun enkelblessure. Lees verder »

Argentijnse markt wordt te duur

Argentijnse markt wordt te duur

Hieronder kon u al lezen dat de prijs voor de Argentijnse spits Denis te hoog is voor Anderlecht. Dit is geen alleenstaand geval, nu de rijke ploegen uit Rusland en het Midden-Oosten Argentinië hebben ontdekt. Lees verder »

Anderlecht volgde Denis

Anderlecht volgde Denis

Anderlecht zal in januari en februari geen beroep kunnen doen op Ahmed Hassan en Mbark Boussoufa. De twee spelen namelijk mee op de Africa Cup. De winterstage van Anderlecht zullen ze wellicht ook missen. Lees verder »

 15-10-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Niet al te veel nieuws de laatste dagen, dit door interlandverplichtingen van de meeste spelers. Toch zijn er nog verschillende spelers in het Astridpark achter gebleven, onder andere door blessures. Lees verder »

Overzicht interlandvoetbal

Overzicht interlandvoetbal

Heel wat Anderlechtspelers kwamen afgelopen weekend in actie voor hun vaderland. Enkel Roland Juhasz mocht van zijn bondscoach de volledige wedstrijd spelen in een A-interland. Een overzicht. Lees verder »

 14-10-2007 
 13-10-2007 

Duivels gelijk na bleke partij

Duivels gelijk na bleke partij

De Rode Duivels kwamen tegen Finland niet verder dan een 0-0 gelijkspel na een ondermaatse wedstrijd. Bart Goor was de enige Anderlechtenaar die in actie kwam. Hij viel in de tweede helft in voor Grégoire. Lees verder »

Juhasz kan rekenen op verlengd verblijf

Juhasz kan rekenen op verlengd verblijf

Anderlecht zou Roland Juhasz graag langer willen houden. Van Holsbeeck gaat eerstdaags met de speler rond tafel zitten. De Hongaar heeft nog een contract tot eind juni 2008 maar Anderlecht wil de optie in zijn contract lichten. Lees verder »

Vader Wasilewski overleden

Vader Wasilewski overleden

De vader van Marcin Wasilewski is bij een ongeval overleden. De speler vertoeft op dit ogenblik in Polen voor de interland tegen Kazachtstan. We wensen Marcin en zijn familie veel sterkte toe. Lees verder »

 12-10-2007 

RSCA-Hamme voor maar 5 euro!!

RSCA-Hamme voor maar 5 euro!!

Op zaterdag 24 november speelt RSCA zijn eerste wedstrijd voor de Beker van België in eigen huis tegen 2deklasser Hamme. Alle tickets (zowel staan- als zitplaatsen) voor die match kosten slechts 5 euro! Lees verder »

Scoutte Anderlecht Senegalese spits?

Scoutte Anderlecht Senegalese spits?

Volgens Franse bronnen volgt Anderlecht de Senegalese aanvaller Babacar Gueye van het Franse Metz. De kans dat het in januari tot een transfer zou komen lijkt klein, ook Bolton en Reading volgen de spits. Lees verder »

Blessure houdt Legear weg bij beloften

Blessure houdt Legear weg bij beloften

Jonathan Legear heeft afgemeld voor de interland met de nationale Beloften. De jonge Luikenaar sukkelt met een dijblessure. Hierdoor zal hij ook vanavond niet in actie kunnen komen in het oefenduel tegen Auxerre. Lees verder »

 11-10-2007 

Selectie voor AJ Auxerre - Anderlecht

Selectie voor AJ Auxerre - Anderlecht

Frank Vercauteren heeft zijn 21-koppige selectie voor de oefenmatch tegen AJ Auxerre bekend gemaakt. Naast de spelers uit de A-kern zonder interlandverplichtingen zullen morgen ook heel wat beloften een kans krijgen. Lees verder »

Overzicht UEFA Cup tegenstanders

Overzicht UEFA Cup tegenstanders

RSC Anderlecht zit in de UEFA Cup samen in de groep met Tottenham Hotspur, Getafe, Hapoel Tel-Aviv en Aalborg. Hieronder volgt een overzicht van de clubgegevens van de Europese tegenstanders. Lees verder »

Proto: "Een transfer in januari? Neen."

Proto:

Kersvers Rode Duivel Silvio Proto voelt zich goed. De Anderlechtkeeper is opgeroepen door René Vandereycken en zal dienen als derde doelman in de interlands tegen Finland en Armenië. "Privé gaat het uitstekend", zegt Proto. Lees verder »

Hamme verkoopt thuisvoordeel

Hamme verkoopt thuisvoordeel

Anderlecht zal de zestiende finale van de Belgische beker in eigen huis afwerken. Normaal gezien werd op 24 of 25 november in Hamme gespeeld, maar de tweedeklasser verkoopt haar thuisvoordeel aan de landskampioen. Lees verder »

Vier wedstrijden verplaatst

Vier wedstrijden verplaatst

De KBVB heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in de kalender van de maanden november en december. Liefst vier wedstrijden van Anderlecht, waaronder de topper tegen Standard en Brugge, zijn verplaatst. Hieronder volgt een overzicht. Lees verder »

 10-10-2007 

Echografie voor Biglia

Echografie voor Biglia

Lucas Biglia was deze week niet op de training te zien. Biglia onderging een echografie van zijn geblesseerde enkel (vochtophooping). Nu de competitie tijdelijk stil ligt is er genoeg tijd om te rusten. Lees verder »

Tihinen: "Jammer niet tegen Anderlecht"

Tihinen:

Zaterdag spelen de Rode Duivels tegen Finland, waar Hannu Tihinen een vaste waarde is achterin. De ideale gelegenheid om eens te polsen hoe het nu gaat met de stoere viking die tussen 2002 en 2006 de Anderlecht-defensie leidde. Lees verder »

 09-10-2007 

Van Holsbeeck vs. Mommens

Van Holsbeeck vs. Mommens

In Studio 1 op de Franstalige zender RFBF gaf manager Herman Van Holsbeeck meer uitleg over het vertrek van Raymond Mommens. “Toen hij bij ons begon heb ik hem gezegd dat hij me moest bellen als hij een probleem had." Lees verder »

Persstop voor Deschacht

Persstop voor Deschacht

Olivier Deschacht heeft besloten om tot 1 januari niet meer met de pers te praten. Dit omdat hij "de heisa rond zijn persoon beu is", aldus Sporza. Lees verder »

Vrijdag oefenwedstrijd tegen Auxerre

Vrijdag oefenwedstrijd tegen Auxerre

Anderlecht maakt van het weekend zonder competitievoetbal gebruik om te oefenen tegen het Franse Auxerre. De wedstrijd is gepland voor nu vrijdag en zal gespeeld worden in Epernay. Er zal worden afgetrapt om 19u. Lees verder »

Kalender UEFA Cup bekend

Kalender UEFA Cup bekend

Intussen is ook bekend wanneer Anderlecht het tegen deze teams moet opnemen. Op donderdag 25 oktober wordt er thuis geopend tegen Hapoel Tel-Aviv. Daarna volgen Aalborg uit en Tottenham thuis. De laatste wedstrijd is op Getafe. Lees verder »

Evenwichtige poule wacht voor Anderlecht

Evenwichtige poule wacht voor Anderlecht

Anderlecht mag zeker niet klagen na de loting voor de poulefase van de UEFA Cup. Tottenham Hotspur en Getafe komen uit grote competities, maar kennen een moeilijk seizoen. Verder zijn er ook nog Hapoel Tel Aviv en Aalborg. Lees verder »

Van Holsbeeck keurt gedrag spelers af

Van Holsbeeck keurt gedrag spelers af

In Het Nieuwsblad keurt Anderlechtmanager Van Holsbeeck het gedrag van enkele Anderlechtspelers na het fluitsignaal tegen Roeselare helemaal af. “Dat gaf me een slecht gevoel”, verklaarde Van Holsbeeck. Lees verder »

Akin opgeroepen voor Turkije

Akin opgeroepen voor Turkije

Dat Serhat Akin een puike prestatie neerzette de laatste wedstrijden is ook de Turkse bondscoach niet ontgaan. Hij wou de speler selecteren maar de speler geeft forfait wegens problemen met het scheenbeen. Lees verder »

Mogelijke schorsing voor Deschacht

Mogelijke schorsing voor Deschacht

Er zit mogelijk een schorsing aan te komen voor Deschacht, een agent in burger heeft namelijk duidelijk gezien dat de Anderlechtspeler spuwde naar zijn tegenstander. Alles gebeurde direct na affluiten. Lees verder »

Wedstrijd tegen AC Milan

Wedstrijd tegen AC Milan

ter gelegenheid van het honderd jarige bestaan van de club speelt Anderlecht een galawedstrijd tegen AC Milan. De wedstrijd gaat door op zaterdag 2 augustus in het Vanden Stockstadion. Lees verder »

 08-10-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De dag na een wedstrijd zijn er traditioneel enkele spelers die sukkelen met kleine kwaaltjes. Deze week zijn dat Lucas Biglia, Serhat Akin en Mbark Boussoufa. Ook Max Von Schlebrügge en Walter Baseggio staan nog op non-actief. Lees verder »

Elf spelers opgeroepen voor nationaal team

Elf spelers opgeroepen voor nationaal team

Anderlecht zag vandaag maar liefst elf spelers vertrekken om interlandvoetbal te gaan spelen. De Man, Van Damme, Goor en Proto werden opgeroepen voor België. De Duivels spelen zaterdag tegen Finland en woensdag tegen Armenië. Lees verder »

Vandereycken roept Proto op

Vandereycken roept Proto op

Silvio Proto heeft vandaag een uitnodiging ontvangen om zich bij de kern van de Rode Duivels te vervoegen. Bailly en Vandenbussche ontbraken door blessure en daarom mag de reservedoelman van Anderlecht zich bij de selectie melden. Lees verder »

Website RSCA100.be gelanceerd

Website RSCA100.be gelanceerd

Volgend jaar viert RSC Anderlecht zijn honderdste verjaardag en dit zal niet onopgemerkt blijven. De club plant heel wat festiviteiten en sinds vandaag is ook de speciale verjaardagswebsite online: www.rsca100.be. Lees verder »

Vanderbiest: "Deschacht spuwde naar mij"

Vanderbiest:

Na het duel tegen Roeselare ontstond enig tumult met Frederic Vanderbiest en Olivier Deschacht in de hoofdrol. "Deschacht lachtte ons vierkant uit", aldus de Vanderbiest. "De hele wedstrijd werd ik uitgemaakt", zo antwoordt Ollie. Lees verder »

 07-10-2007 

Anderlecht speelt in extremis gelijk

Anderlecht speelt in extremis gelijk

9 Minuten voor tijd de aansluitingtreffer, in de blessuretijd de gelijkmaker. Spannend kan je de afloop van de wedstrijd tegen Roeselare wel noemen. Anderlecht kwam 2-0 achter maar maakte toch 2-2 en haalt zo nog een punt. Lees verder »

Triguinho mag Anderlecht verlaten

Triguinho mag Anderlecht verlaten

In Het Nieuwsblad geeft Philippe Collin, secretaris-generaal van Anderlecht, uitleg over de transfers van Triguinho en Théréau. De transfers kwamen tot stand door advies van drie externe personen en Mommens. Lees verder »

Legear opgeroepen voor beloften

Legear opgeroepen voor beloften

Nadat Jelle Van Damme, Mark De Man en Bart Goor opnieuw Rode Duivels zijn geworden. Mag Jonathan Legear, die de voorbije weken bij Anderlecht een basisplek kon afdwingen, aantreden bij de beloften van België. Lees verder »

Voorbeschouwing: Roeselare - Anderlecht

Voorbeschouwing: Roeselare - Anderlecht

Vandaag staat de wedstrijd tegen Roeselare op het programma. Verschillende spelers hebben de wedstrijd tegen Rapid Wien niet goed verteerd en zijn out. Zo kan Vercauteren niet rekenen op Boussoufa, Mpenza en Von Schlebrügge. Lees verder »

 06-10-2007 

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Vercauteren heeft de selectie vrijgegeven voor de wedstrijd van zondagavond tegen Roeselare. De trainer kan niet rekenen op Boussoufa, Mpenza en Von Schlebrügge. Ook zijn er nog heel wat twijfelgevallen. Lees verder »

Nieuw contract voor Akin

Nieuw contract voor Akin

Het lijkt er op dat Serhat Akin kan rekenen op een verlengd verblijf in het Astridpark. "Als hij blijft spelen zoals nu en zijn mentaliteit blijft oké, dan zullen we er zeker over nadenken", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

Invallers winnen overtuigend

Invallers winnen overtuigend

De invallers van paars-wit hebben hun wedstrijd tegen Roeselare er al op zitten. Anderlecht won met overtuigende 5-1 cijfers. 4 doelpunten werden door Anderlechtspelers gemaakt, ééntje door een verdediger van Roeselare. Lees verder »

 05-10-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen selectie maar wel heel wat blessurenieuws. De wedstrijd tegen Rapid Wien heeft enkele spelers geen deugd gedaan. Zo is Boussoufa al zeker niet van de partij, Akin is twijfelachtig. Hier een overzicht. Lees verder »

Belgische plaats op UEFA-ranking onder druk

Belgische plaats op UEFA-ranking onder druk

De uitschakeling van alle Belgische ploegen, op Anderlecht na, doet ons voetbal pijn. Uit de top 20 van de UEFA-ranking, haalden de Belgische ploegen tot nu toe het minste aantal punten. Er rust dus een zware druk op paars-wit. Lees verder »

Cercle-RSCA op zondag

Cercle-RSCA op zondag

De KBVB paste het programma voor de 11de speeldag aan. De partij van Anderlecht op Cercle Brugge zal verplaatst worden van zaterdag 27 oktober 2007 om 20u naar zondag 28 oktober 2007 om 18u. Lees verder »

Drie Anderlechtspelers bij Rode Duivels

Drie Anderlechtspelers bij Rode Duivels

Bondscoach Vandereycken heeft vandaag z'n selectie bekend gemaakt voor de interlands tegen Finland en Armenië. Bij de 23 namen ook drie Anderlechtspelers: Bart Goor, Mark De Man en Jelle Van Damme. Mbo Mpenza is er niet bij. Lees verder »

Anderlecht ondergebracht in Pot 1

Anderlecht ondergebracht in Pot 1

Voor de loting van de poulefase van de Uefa Cup is Anderlecht ondergebracht in de eerste pot. Hierdoor mijdt het topclubs als Bayern Munchen, Villarreal en AZ. Toch is een zware poule best mogelijk. De loting is dinsdag om 12u. Lees verder »

 04-10-2007 

Anderlecht stoot door in UEFA Cup

Anderlecht stoot door in UEFA Cup

Europees overwinteren was één van de doelstellingen van Anderlecht dit seizoen. Maar om die doelstelling waar te kunnen maken moest paars-wit wel winnen van Rapid Wien deze avond. En wonder boven wonder: dat deden ze ook! Lees verder »

Rapid Wenen - Anderlecht live op VT4

Rapid Wenen - Anderlecht live op VT4

De supporters die de verplaatsing naar Wenen niet gemaakt hebben, kunnen de wedstrijd rechtstreeks bekijken op VT4. De uitzending begint om 20u25, het commentaar is van Gui Polspoel en Eddy Snelders. Glen De Boeck is studiogast. Lees verder »

Trainingsnieuws uit Wenen

Trainingsnieuws uit Wenen

Op het Weense trainingsveld heeft Anderlecht voor het laatst getraind. Mpenza bleef door zijn blessure aan de kant. Biglia, Frutos en Legear deden het eerst rustig aan maar konden vervolgens probleemloos aansluiten bij de groep. Lees verder »

800 fans naar Wenen

800 fans naar Wenen

In Wenen zullen vanvond 800 fans hun ploeg door dik en dun steunen. Toen Rapid Wien naar Anderlecht kwam waren er slechts 700 Weense fans. In het stadion van Rapid Wien is er plaats voor 17.500 man. Lees verder »

Plan-Wijnants komt terug naar boven

Plan-Wijnants komt terug naar boven

Ivan De Witte zal vrijdag meedelen aan de profclubs dat hij voorzitter wil worden van de Profliga om zo het plan-Wijnants uit te voeren. Het plan is uitgetekend door Herman Wijnants die het vorig jaar al aan de media toonde. Lees verder »

"Koning Boudewijnstadion verdwijnt"

Als het van de Brusselse burgemeester Thielemans afhangt wordt het Koning Boudewijnstadion gesloopt. Hij wil op de treinsite van Schaarbeek een sportcomplex bouwen, aldus LDH. Of dit doorgaat is nog niet zeker. Lees verder »

Statistieken niet gunstig voor Anderlecht

Statistieken niet gunstig voor Anderlecht

22,3 procent. Zo groot is de kans dat Anderlecht vanavond Rapid Wenen uitschakelt. Tenminste als we de statistieken mogen volgen. Sinds 1958 eindigden 588 heenwedstrijden op 1-1, slechts 131 keer wist de uitploeg zich te plaatsen. Lees verder »

 03-10-2007 

Frank Vercauteren: "We moeten scoren"

Frank Vercauteren:

Vercauteren ziet de match van donderdag positief in. "Ik heb net als de spelers een goed gevoel aan de vooravond van de match. We moeten geloven dat we hier kunnen winnen anders moeten we zelfs niet aan de match beginnen". Lees verder »

Serhat volledig fit

Serhat volledig fit

Serhat Akin, die in de kern zit voor de UEFA Cup match tegen Rapid Wien, voelt zich helemaal fit. De Turkse spits had na de voorbije matchen wat last van vermoeidheid, maar nu bevestigt hij dat hij helemaal fit is. Lees verder »

Mededeling aan RSCA fans

Mededeling aan RSCA fans

Volgens de Oostenrijkse politie bezitten verschillende RSCA fans tickets voor de thuistribunes voor de UEFA Cup match van morgen. De politie vraagt aan de supporters die zo'n ticket bezitten om geen clubkleuren te dragen. Lees verder »

Geen Polak bij Tsjechië door schorsing

Geen Polak bij Tsjechië door schorsing

Bondscoach Brückner heeft Jan Polak niet opgenomen in zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland op 17 oktober. De Anderlecht-middenvelder zit een schorsingsdag uit. Ex-Anderlechtspeler Jan Koller is wel erbij. Lees verder »

"Tijd om Europees te gaan presteren"

Met de kwalificatie als enige doel trekt Anderlecht vandaag naar Wenen. Bij Sporza blikt manager Herman Van Holsbeeck alvast vooruit. "Iedereen kent het belang van deze wedstrijd" en "Frutos maakt ons 30% beter", zo zegt hij. Lees verder »

Kan Anderlecht naar Schaarbeek?

Kan Anderlecht naar Schaarbeek?

Volgens de krant L'Echo zou de NMBS plannen hebben om een polyvalent voetbalstadion te bouwen in Schaarbeek. Ook zouden er een commercieel centrum, een museum voor moderne kunst en residentiële- en kantoorgebouwen komen. Lees verder »

 02-10-2007 

Frutos en Mpenza mee naar Wenen

Frutos en Mpenza mee naar Wenen

Net als gisteren heeft Nicolas Frutos de training vandaag goed verteerd. De spits zal dan ook mee afreizen naar Wenen. Ook Mpenza zal er bij zijn, maar zijn aantreden is hoogst twijfelachtig. Von Schlebrügge is out. Lees verder »

Hassan en Polak grootverdieners

Hassan en Polak grootverdieners

Sport/Voetbalmagazine pakt morgen uit met een onderzoek naar de lonen in het Belgisch voetbal. Volgens het blad zijn Ahmed Hassan en Jan Polak de best betaalde spelers van het land met een brutosalaris van ongeveer 700.000 euro. Lees verder »

RTBF biedt excuses aan

RTBF biedt excuses aan

In het franstalige programma Studio 1 bood presentator Michel Lecomte zijn excuses aan omdat Studio 1-analist Stéphane Pauwels enkele uitspraken deed over Anderlecht. Lees verder »

Hassan rechtvaardigt perscontact

Hassan rechtvaardigt perscontact

Ahmed Hassan werd gisteren eveneens op de vingers getikt voor het niet naleven van de persboycot. De Egyptenaar, die nog steeds geen van de landstalen spreekt, zei dat hij dacht dat deze zaterdagavond afliep. Lees verder »

Zitka en Hassan leggen het weer bij

Zitka en Hassan leggen het weer bij

Met Mbark Boussoufa als tolk hebben Daniël Zitka en Ahmed Hassan hun 'ruzie' van zaterdag uitgeklaard. De doelman sommeerde Hassan nogal opzichtig om de supporters te gaan groeten. Voor de Egyptenaar is intussen alles vergeten. Lees verder »

Frutos verlost van blessure

Frutos verlost van blessure

De controle die Frutos onderging heeft uitgewezen dat de Argentijn verlost is van zijn slepende blessure. Frutos reist dus mee af naar Oostenrijk voor de wedstijd tegen Rapid Wien. Lees verder »

 01-10-2007 

RSCA - Standard uitverkocht

RSCA - Standard uitverkocht

De partij tegen Standard, op zaterdag 1 december 2007, is uitverkocht. De laatste tickets zijn net de deur uit en de match zal dus in een vol stadion gespeeld worden. Lees verder »

Frutos mee tegen Rapid of niet ?

Frutos mee tegen Rapid of niet ?

Frutos gaat vandaag op controle bij dokter Martens. Daarna zal Frutos weten of hij al dan niet inzetbaar is tegen Rapid Wien. Vercauteren wil de spits namelijk al meenemen tegen Rapid in Oostenrijk. Lees verder »