Nieuws met tag "Opinies"


 19-05-2019 

Oef! Het is eindelijk gedaan!

Oef! Het is eindelijk gedaan!

De competitie is afgelopen voor Anderlecht na een absoluut snertseizoen. Paars-wit zette zijn slechtste resultaat neer in de Belgische naoorlogse voetbalgeschiedenis en eindigt zesde. Het mag meteen, voor het eerst in 56 jaar, ook Europees voetbal vergeten. Seizoen 2018-2019, het eerste onder Marc Coucke als voorzitter, gaat dus de geschiedenis in als een Mislukking met grote 'M'.  Lees verder »



 12-04-2019 

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

Wat een pijnlijke avond beleefden we weer. Niet alleen op het veld gaat het fout, nu ook ernaast. Hoewel we enig begrip kunnen opbrengen voor de woede van de betrokken fans, keuren we het gooien van vuurpijlen en rookbommen ten stelligste af. Wij mogen verontwaardigd zijn. Standard hoeft dit nu niet te doen. Lees verder »



 08-04-2019 

R.I.P. Anderlecht

R.I.P. Anderlecht

Na een nieuwe vernedering, thuis tegen Royal Antwerp, kan toch stilaan worden gesteld dat het chronisch zieke Anderlecht klinisch dood is. De aftakeling was al een tijdje ingezet, maar de genadestoot kwam gisteren. Lees verder »



 10-02-2019 

Is er nog een plan-C, beste Marc?

Is er nog een plan-C, beste Marc?

Vandaag stond er een eerste “finale” op het programma, tegen Zulte-Waregem. Paars-wit moest absoluut winnen om de kansen op Play-off 1 gaaf te houden. Een overwinning werd het niet. Een ploeg zonder idee hield het op een scoreloos gelijkspel. Dankzij de nederlaag van Gent, schuift Anderlecht zowaar nog in de top 6. Maar met nog een loodzwaar programma en een dramatisch spelniveau, zal het aartsmoeilijk worden om die plaats te behouden. Lees verder »



 01-02-2019 

Opinie: Zondag weten we meer

Opinie: Zondag weten we meer

De transferperiode is gesloten, de kaarten geschud. Zelden waren de meningen over de kwaliteiten van Anderlecht meer verdeeld dan nu. De ene vreest dat we uit Play-off I vallen, de andere droomt er stiekem van om Racing Genk en Club Brugge nog nerveus te maken. Ligt de waarheid in het midden? Waarschijnlijk weten we zondag meer.   Lees verder »



 17-01-2019 

Portret: Peter Zulj

Portret: Peter Zulj

Peter Zulj is de eerste echte inkomende transfer van deze winter. Omdat er de afgelopen dagen en uren al heel wat onwaarheden en ongenuanceerde info over de middenvelder naar buiten zijn gekomen, ging Anderlecht-online wat dieper graven. Een portret van 'de beste speler van Oostenrijk’ en de rol die hij kan gaan spelen bij de grootste club van België.  
  Lees verder »



 07-01-2019 


 04-01-2019 


 13-12-2018 

Opinie: In de voetsporen van Ajax?

Opinie: In de voetsporen van Ajax?

“Anderlecht moet kunnen wat Ajax kan.” We werden afgelopen zomer om de oren geslagen met variaties op die uitspraak. Een paar maand later hebben de Amsterdammers de lat wel erg hoog gelegd. Want laat ons even eerlijk zijn: welke Anderlechtfan is momenteel niet jaloers op Ajax? Lees verder »



 26-11-2018 

Analyse: Tegendoelpunten

Analyse: Tegendoelpunten

Er is al veel gesproken over het gebrek aan creativiteit bij Anderlecht. Een minstens even groot probleem zijn de vele tegendoelpunten. Hoewel Anderlecht gisteren niet eens een zwakke partij afwerkte, incasseerde het vier doelpunten. Het is al een heel seizoen hetzelfde liedje: Anderlecht slikt veel te gemakkelijk doelpunten. Lees verder »


 04-10-2018 

Opinie: een mooi initiatief, maar …

Opinie: een mooi initiatief, maar …

Hein Vanhaezebrouck sprak gisteren met de leden van de Fanboard. Marc Coucke nodigt op 25 oktober de voorzitters van de fanclubs en twintig losse supporters uit voor een gesprek. Mooie gestes van coach en bestuur om uitleg te geven over de sportieve stand van zaken. Toch wringt er bij ons iets: alle supporters hebben hier recht op. Lees verder »


 10-08-2018 

Opinie: Het plan van Hein

Opinie: Het plan van Hein

Anderlecht opende de competitie met zes op zes en negen doelpunten in twee wedstrijden. Paars-wit is opvallend productief. Hein Vanhaezebrouck begon aan beide wedstrijden met dezelfde strategie. Het plan-Gerkens.
  Lees verder »


 13-05-2018 

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?"

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?

Oef, het is hen dan toch gelukt: Club Brugge is kampioen. Het had hiervoor wel twee grote missers van de videoscheidsrechter nodig. “Ik hoop van niet, maar ik moet er wel aan denken: is er meer aan de hand?”, flitsen de woorden van Bart Verhaeghe door het hoofd van ondertekenende.
  Lees verder »


 10-05-2018 

 15-04-2018 

Opinie: Paars-witte remontada

Opinie: Paars-witte remontada

Anderlecht ontvangt vanavond Club Brugge. Hoewel de titelstrijd na speeldag één van de play-offs definitief beslist leek, kan Anderlecht die vanavond weer helemaal opengooien.  Lees verder »


 03-04-2018 

Opinie: Hein is God niet

Opinie: Hein is God niet

Vandaag is het exact een half jaar geleden dat Hein Vanhaezebrouck werd voorgesteld als coach van Anderlecht. Een succesverhaal is het nog niet geworden. Toegegeven, de omstandigheden waren ver van gunstig. Maar ook Vanhaezebrouck zelf heeft als coach nog niet zijn meerwaarde kunnen bewijzen.

Lees verder »


 13-01-2018 

"Competitievervalsing bij Anderlecht en Genk"

Slechts drie coaches van 1A zijn sinds vorig seizoen nog aan de slag bij hun huidige club. Zo stelt François Colin in een opinie voor het blad Sportmagazine.
Als de trainer de belangrijkste man is van de club, is een tussentijdse overstap competitievervalsing. Lees verder »


 27-11-2017 

Hanni: “Hoge pressing ligt mij”

Hanni: “Hoge pressing ligt mij”

Sofiane Hanni maakt week na week progressie. Hij scoorde (het enige) Champions League doelpunt voor paars-wit en ook gisteren scoorde hij opnieuw. Ook de fans sluiten de kapitein opnieuw in hun armen en beloonden hem met een applausvervanging.  Lees verder »


 04-11-2017 

Column: Met vlag en ... sjaal

Column: Met vlag en ... sjaal

Het is een beetje spijtig, maar de meeste neutrale voetballiefhebbers denken niet spontaan aan RSC Anderlecht als hem of haar gevraagd wordt naar clubs met een warmbloedige aanhang en volle bak sfeer in het stadion.  In België denken de meesten dan eerder aan Standard, Brugge of Antwerp,…
  Lees verder »


 31-10-2017 

 19-10-2017 

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG

Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG

Enkele dagen geleden riepen verschillende supportersclubs op tot een boycot voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. Wat begon met een twintigtal clubs begint gestaag aan te groeien. Meer en meer supportersclubs beslissen om zich achter de boycot te scharen en blijven thuis. De kans is dus groot dat paars-wit het zo goed als zonder aanhang moet stellen in Parijs.  Lees verder »


 12-10-2017 

Opinie: Geef Vanhaezebrouck tijd

Opinie: Geef Vanhaezebrouck tijd

Morgen speelt Anderlecht haar eerste wedstrijd onder Hein Vanhaezebrouck. Na enkele jaren van matig voetbal, snakt alles wat paars-wit is naar een ommekeer. Toch zullen we Hein tijd moeten geven. Lees verder »


 10-10-2017 

Uw all-time favoriete Anderlecht-trainer(s)

Uw all-time favoriete Anderlecht-trainer(s)

Toeval of niet, maar het eerste stuk dat ondergetekende hier online plaatste, had als titel “20.000 trainers”.  Dat was in juni 2016, kort na de aanstelling van een nobele onbekende Zwitser als T1, een zekere René Weiler.
  Lees verder »


 03-10-2017 

De XII werken van Vanhaezebrouck

De XII werken van Vanhaezebrouck

Het is eindelijk officieel: Hein Vanhaezebrouck wordt de nieuwe coach van Anderlecht. De voormalige kampioenenmaker van AA Gent wacht in de hoofdstad een zware taak. We zetten zijn belangrijkste opdrachten even op een rij. Lees verder »


 26-09-2017 

Analyse: Celtic Glasgow

Analyse: Celtic Glasgow

Anderlecht neemt het woensdagavond in de Champions League thuis op tegen Celtic. Op papier de wedstrijd waarin Anderlecht de grootste kans maakt om de drie punten te pakken. Reden genoeg om de tegenstander al eens onder de loep te nemen. Lees verder »


 10-09-2017 

Chirurg gezocht. (Iedereen trainer!)

Chirurg gezocht.  (Iedereen trainer!)

Opvallende keuze alweer van Weiler om Kums uit de kern te laten voor de matchen tegen Lokeren en Bayern.  Breaking news zelfs in zekere zin.  Maar of we het er nu mee eens zijn of niet, feit is dat de ploeg niet draait en dat onze competitiestart dramatisch was.
  Lees verder »


 28-08-2017 

Opinie: grijs, zoals de nieuwe truitjes

Opinie: grijs, zoals de nieuwe truitjes

'Niet tevreden, geld terug': mocht Anderlecht dit credo hanteren, de club stevende af op het faillissement. Het voorbije jaar is ons zoveel beloofd (vooral in de periode dat de abonnementen verkochten worden, toeval?), we zien er niets van terug. Erger nog: de coach maakt zich niet eens zorgen.

Lees verder »


 21-08-2017 

Opinie: Grote kuis 2.0

Opinie: Grote kuis 2.0

Afgelopen seizoen ging René Weiler met de grove borstel door de paars-witte kern. Wie niet meestapte in dat verhaal, ging er uit. Maar als er vorig jaar een schifting gebeurde op gebied van mentaliteit, is er nu één nodig op vlak van kwaliteit. Lees verder »


 01-08-2017 

Opinie: Ambitie loont meer dan ooit

Opinie: Ambitie loont meer dan ooit

Hoewel Anderlecht deze zomer al heel wat spelers haalde, verdiende het fameus aan uitgaande transfers. Daarmee kan het de komende weken nog voor een kwaliteitsinjectie zorgen. Want door de nieuwe verdeelsleutel wordt het kampioenenbal belangrijker dan ooit. Lees verder »


 27-07-2017 

 26-07-2017 

Opinie: Royal Antwerp FC

Opinie: Royal Antwerp FC

Overmorgen trappen Anderlecht en Antwerp de Belgische competitie op gang. De recordkampioen tegen stamnummer één. Een duel met een rijke geschiedenis… en een mooie toekomst. Lees verder »


 19-06-2017 

Kanttekeningen bij titel nummer 34

Kanttekeningen bij titel nummer 34

Bloed, zweet en tranen, het is een cliché, maar wie zal ontkennen dat onze 34ste landstitel een hard bevochten succes was?  Pas rond de klok van tienen, die donderdagavond 18 mei, op zo’n honderd minuten voor het einde van het kampioenschap, was de buit binnen.
  Lees verder »


 15-06-2017 

Opinie: Solden zijn voorbij in België

Opinie: Solden zijn voorbij in België

Het Nieuwsblad reageert vandaag met onbegrip op de hoge prijzen die Anderlecht en andere Belgische clubs deze zomer op hun spelers plakken. Ze spreken onder meer over “een risicovolle strategie.” Toch hebben de Belgische clubs overschot van gelijk. Lees verder »


 30-05-2017 

Opinie: Transfergekte gaat van start

Opinie: Transfergekte gaat van start

Hoewel het paars-witte seizoen er amper opzit, is de transferperiode al losgebarsten in Anderlecht. Tielemans is al naar Monaco vertrokken. Kums, Mata en Onyekuru worden dan weer geciteerd in het Astridpark. Tijd voor een eerste update.
  Lees verder »


 29-05-2017 

 15-05-2017 

"Weiler leerde Anderlecht modern voetballen"

Ook na de partij van gisteren tegen Club Brugge regent het bij de analisten kritiek op de manier waarop Anderlecht voetbalt. Voetbaljournalist Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet het anders. Hij vergelijkt het voetbal van Anderlecht met de succesformules van Juventus en Real Madrid. Lees verder »


 02-05-2017 

"Anderlecht heeft het nog stevig in handen"

Na de klinkende overwinning vorige zondag tegen Club Brugge boekte Anderlecht in zijn jongste twee wedstrijden slechts één op zes. Moeten we ons zorgen maken? Journalisten Peter Vandenbempt (Sporza) en Jacques Sys (Sport/Voetbalmagazine) vinden van niet. "Anderlecht is zelfs de winnaar van de voorbije week." Lees verder »


 28-04-2017 

De kunst van het tijd winnen

De kunst van het tijd winnen

Sporting Charleroi klopte vandaag Anderlecht met 0-1: proficiat daarvoor. Het was niet de mooiste match om naar te kijken, maar elke ploeg speelt naar zijn kwaliteiten en dat heeft Charleroi vandaag perfect gedaan. Eén fase uit de wedstrijd was echter ongezien ...  Lees verder »


 26-04-2017 

Column: 30 jaar geleden

Column: 30 jaar geleden

April 1987.  Ik zal het nooit vergeten.  Het moet de elfde geweest zijn, een zaterdagavond, in Waregem.  Ongeveer halfweg de eerste helft gaat Desloover van Waregem in een banaal duel met gestrekt been over de bal en plant zo zijn voet op het steunbeen van Juan Lozano dat als een lucifer in twee breekt. 
  Lees verder »


 21-04-2017 

Opinie: Merci aan alle supporters

Opinie: Merci aan alle supporters

Net terug van een fantastische Europese uitwedstrijd. En het was er eentje om in te kaderen. Ons ploeg heeft gevochten als leeuwen en wij hebben gezongen alsof er ons leven van afhing. Het leverde ons nadien applaus op José Mourinho, Eddy Merckx, Paul Van Himst, Jan Mulder en ook onze voorzitter Roger Vanden Stock is speciaal teruggekomen om te applaudiseren voor alle paars-wit supporters op Old Trafford.  Lees verder »


 20-04-2017 

Opinie: Tussen droom en realiteit

Opinie: Tussen droom en realiteit

Anderlecht speelt vanavond op het veld van Manchester United de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League. De late 1-1 van Leander Dendoncker gaf Anderlecht hoop. Maar is die gerechtvaardigd? Lees verder »


 18-04-2017 

Opinie: "Cynisch en klinisch?"

Opinie:

In zijn terugblik op het voorbije voetbalweekend had Peter Vandenbempt het deze ochtend op Radio 1 onder andere over de uitmatch van Anderlecht op het veld van Oostende en stelde hij dat paars-wit nog maar een keer “cynisch en klinisch drie punten was gaan pakken”.

Lees verder »


 06-04-2017 

Al zeven maanden wachten op open training

Al zeven maanden wachten op open training

We blikken even terug naar mei 2016, Roger Vanden Stock belooft om de banden met de supporters nauwer aan te halen in het komende seizoen (2016/2017). Bijna een jaar later zijn we nu. De Ketjes worden in de bloemen gezet bij evenementen en ook de Fan Board met daarin een aantal besturen van de supporterclubs, werd opgezet. Dat is allemaal positief. Maar waarom geen open trainingen meer? Lees verder »


 03-04-2017 

De vloek van Engeland?

De vloek van Engeland?

We lazen de voorbije weken dat er interesse was vanuit Engelse hoek voor onze topschutter Teodorczyk. De vraag is echter of dit wel een goede volgende stap is in zijn carrière. Lees verder »


 16-03-2017 

Analyse: beschouwing bij de Teodorczyk-deal

Analyse: beschouwing bij de Teodorczyk-deal

De manager van Lukasz Teodorczyk dropte dinsdag een bommetje door te stellen dat het geen evidentie is dat de spits een definitief contract tekent bij Anderlecht. Maar is dit wel zo? Is dit niet gewoon een spelletje in afwachting van de handtekening? Lees verder »


 08-02-2017 

Analyse: Let vanavond op voor Teo

Analyse: Let vanavond op voor Teo

Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. José Izquierdo en Ruud worden al weken als nummers één en twee getipt. Toch moeten ze rekening houden met Lukasz Teodorczyk. Het verhaal van twee honden en een been, twee blauw-zwarten en een gouden stier. Lees verder »


 06-02-2017 

Analyse: twee brilscores op rij

Analyse: twee brilscores op rij

Hoewel Anderlecht met 52 eenheiden nog steeds ruim op kop staat op vlak van gemaakte doelpunten, kwam het de laatste twee wedstrijden niet verder dan 0-0. Het was twee jaar geleden dat Anderlecht twee competitiewedstrijden op rij niet wist te scoren. Lees verder »


 27-01-2017 

Opinie: Henry Onyekuru

Opinie: Henry Onyekuru

Het is met stijgende verbazing dat wij de soap rond Henry Onyekuru volgen. De nummer zes uit de lijst van jullie favoriete transfers wil absoluut vertrekken bij Eupen. Maar of dat per se naar het buitenland moet zijn? Lees verder »