Archieven

 31-01-2010 

Anderlecht volgt toptalent uit Kameroen

Anderlecht volgt toptalent uit Kameroen

Volgens RTBF volgt Anderlecht de 18-jarige spits Vincent Abubakar uit Kameroen. Momenteel speelt hij voor Contonsport Garoua in zijn geboorteland. Hij heeft alvast een neus voor goals: in vijf wedstrijden scoorde hij vier keer. Lees verder »

 30-01-2010 

Proto: "Moeilijke match voor een doelman"

Proto:

"Dit was een moeilijke match voor mij", zei doelman Silvio Proto na de 0-5 tegen G. Beerschot. "Als doelman is het dan zaak om geconcentreerd te blijven. Dat we geen tegengoal kregen, is vooral te danken aan onze verdedigers." Lees verder »

 29-01-2010 

Bruzzese verlaat Anderlecht voor Gent

Bruzzese verlaat Anderlecht voor Gent

Anderlecht en AA Gent hebben vandaag een akkoord bereikt over een definitieve transfer van de 20-jarige goalie Sébastien Bruzzese. Door de felle concurrentie kwam Bruzzese nooit aan spelen toe bij de A-kern van paars-wit. Lees verder »

Sare: "Geen schrik van concurrentie"

Sare:

Bakary 'Bouba' Sare zal tegen Germinal Beerschot waarschijnlijk opnieuw genoegen moeten nemen met een plaats op de bank. Kouyaté staat wellicht aan de aftrap. "We hebben een andere speelwijze", aldus Sare in La Dernière Heure. Lees verder »

Voorbeschouwing: GBA - Anderlecht

Voorbeschouwing: GBA - Anderlecht

Vanavond trekt Anderlecht naar het Kiel voor de confrontatie met Germinal Beerschot. Na de uitschakeling in de beker heeft paars-wit iets goed te maken, maar ook G.Beerschot zal gemotiveerd zijn om te stunten tegen Anderlecht. Lees verder »

Kanu bevestigt interesse van Standard

Kanu bevestigt interesse van Standard

Vorig jaar was er sprake van een onrechtstreeks contact tussen Kanu en Standard. De Braziliaan was de tweede speler na Jelle Van Damme die door Standard benaderd werd. Kanu bevestigt het bericht, maar relativeert. Lees verder »


 28-01-2010 

Beloften winnen met 2-0 van GBA

Beloften winnen met 2-0 van GBA

De beloften van Anderlecht namen het vanavond al op tegen Germinal Beerschot. Ze wonnen hun wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van Kabananga en Baras. In de 38ste minuut werd Longueville met een tweede gele kaart uitgesloten. Lees verder »

Selectie: Germinal Beerschot - Anderlecht

Selectie: Germinal Beerschot - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft een 21-koppige kern bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Germinal Beerschot. Jacobs zal opnieuw moeten puzzelen want Juhasz, Van Damme, Bernardez en Legear zijn onzeker. Mazuch is geschorst. Lees verder »

Marecek zet handtekening onder contract

Marecek zet handtekening onder contract

Lukas Marecek is nu ook officieel een speler van Anderlecht. De 19-jarige middenvelder heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract van 4,5 jaar. Marecek zal bij paars-wit met het rugnummer 18 spelen. Lees verder »

Cordier: "Heb nood aan wedstrijden"

Cordier:

Michaël Cordier is blij dat hij tot juni voor Olympic Charleroi mag voetballen. "Ik zal niet achteruitgaan door in derde klasse te gaan spelen", zo zegt hij in La Dernière Heure. "Ik heb het nodig om wedstrijden te spelen" Lees verder »

Abonnees krijgen 35% korting voor play-offs

Abonnees krijgen 35% korting voor play-offs

Door het wegvallen van Moeskroen uit de competitie missen de abonnees van Anderlecht een thuiswedstrijd. Anderlecht heeft hier echter rekening mee gehouden bij het bepalen van de prijzen voor de mini-abonnementen van de play-offs. Lees verder »

Zijn schoenen oorzaak bekeruitschakeling?

Zijn schoenen oorzaak bekeruitschakeling?

De attente kijker zal het dinsdag zeker gezien hebben: veel Anderlecht-spelers hadden het tegen Cercle Brugge moeilijk om recht te blijven op de bevroren grasmat. Bij Cercle 'schaatste' men beter. Maakten de schoenen het verschil? Lees verder »

 27-01-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De spelers trainden vandaag, woensdag 27 januari, één keer in het Astridpark. Gillet (contusie enkel) en Mazuch (achillespees) kregen verzorging. Bernardez, Juhasz (allebei quadriceps) en Biglia (knie) trainden individueel. Lees verder »

Kouyaté krijgt contractverlenging tot 2014

Kouyaté krijgt contractverlenging tot 2014

Anderlecht heeft het contract met middenvelder Cheikhou Kouyaté opengebroken. De 20-jarige Senegalees tekende bij tot 2014. Zijn vorige contract zou in 2012 aflopen. "Deze verlenging is een blijk van vertrouwen", aldus Kouyaté. Lees verder »

Prijzen mini-abonnementen play-offs

Prijzen mini-abonnementen play-offs

Nog acht competitiewedstrijden en dan beginnen de play-offs om de titel in de Jupiler Pro League. Anderlecht heeft alvast de prijzen voor de mini-abonnementen bekend gemaakt. Die variëren van 40 euro tot 230 euro. Lees verder »

De Man: "Alles aan Anderlecht te danken"

De Man:

Vrijdag trekt Anderlecht in de competitie naar het Kiel voor de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Voor ex-Anderlechtspeler Mark De Man blijft het een speciale match, ook al zit hij straks meer dan waarschijnlijk op de bank. Lees verder »

Boussoufa: "We hadden ons dagje niet"

Boussoufa:

Ook spelmaker Mbark Boussoufa kende op het bevroren veld een moeilijke avond tegen Cercle. "Het was heel erg lastig, het veld was allesbehalve ideaal om op te voetballen", zuchtte de Nederlandse Marokkaan. Lees verder »

 26-01-2010 

Jacobs: "Te weinig verrassing in ons spel"

Jacobs:

Trainer Ariël Jacobs had minder moeite om zich neer te leggen bij de uitschakeling dan zijn aanvoerder. "We hebben de tijd niet om lang te treuren", zei hij. "Deze nederlaag moeten we vrijdag wegspoelen op Germinal Beerschot." Lees verder »

Marecek voor 4,5 jaar naar Anderlecht

Marecek voor 4,5 jaar naar Anderlecht

Anderlecht heeft vandaag een akkoord bereikt met FC Brno over de transfer van Lucas Marecek. Dat meldt paars-wit op zijn website. De 19-jarige middenvelder zal in Brussel een contract voor 4,5 jaar ondertekenen. Lees verder »

La Deux zendt Cercle Brugge-Anderlecht uit

La Deux zendt Cercle Brugge-Anderlecht uit

De franstalige zender, La Deux, zal vanavond de terugmatch in de Cofidis Cup tussen Cercle Brugge en Anderlecht live uitzenden. Je kan daar al terecht vanaf 20u15 voor een kleine voorbeschouwing met daaropvolgend de wedstrijd. Lees verder »

Belangstelling voor Cordier en Bruzzese

Belangstelling voor Cordier en Bruzzese

Anderlecht heeft vijf doelmannen in zijn kern. Een beetje teveel van het goede en dus zoekt de club naar een oplossing. Mogelijk komt deze uit 2de klasse want OH Leuven wil Cordier graag huren en Luik toont interesse in Bruzzese. Lees verder »

Taylor mag toch naar Charleroi

Taylor mag toch naar Charleroi

Paul Taylor mag vanaf 1 februari toch voor Charleroi uitkomen. Het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zich maandagavond over het dossier van Taylor gebogen. Lees verder »


 25-01-2010 

Jacobs: "In de Beker kan alles snel omslaan"

Jacobs:

Na de kleine winst van zaterdag zal Anderlecht voluit moeten gaan om zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België. "Cijferen is nooit een goede zaak", beseft ook Jacobs. "In de Beker kan alles heel snel omslaan." Lees verder »

Selectie: Cercle Brugge - Anderlecht

Selectie: Cercle Brugge - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft 22 spelers opgeroepen voor de bekermatch tegen Cercle Brugge van dinsdag. Door de blessures van Bernardez en Juhasz viert Birger Longueville, een 19-jarige centrale verdediger, zijn eerste selectie. Lees verder »

Jacobs: "Ik praat dagelijks met Frutos"

Jacobs:

Toen Tom De Sutter uitviel tegen Cercle koos trainer Ariël Jacobs voor Suarez en niet voor Frutos. "Misschien was hij teleurgesteld, maar Frutos had me vooraf gezegd dat hij niet aan de match kon beginnen", vertelt Jacobs. Lees verder »

 24-01-2010 

Kouyaté: "Opgelucht dat ik kon scoren"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté kopte tegen Cercle de winning goal tegen de netten en hielp Anderlecht zo aan de zege. Meteen ook zijn eerste doelpunt voor paars-wit. "Hier had ik lang op gewacht", vertelt de Senegalees in Het Nieuwsblad. Lees verder »

De Sutter kampt met last aan de hamstrings

De Sutter kampt met last aan de hamstrings

Tom De Sutter moest gisteren nog voor de rust geblesseerd naar de kant. De spits had opnieuw last aan de hamstrings. "Ik sukkel er al langer mee en weet zelfs niet of het een verrekking is", zegt De Sutter in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 23-01-2010 

Jacobs: "Terugwedstrijd kan alle kanten uit"

Jacobs:

Ariël Jacobs had het na de wedstrijd over een gemiste kans om de kwalificatie al veilig te stellen. "In zekere zin hebben we dit aan onszelf te wijten", zei Jacobs aan Sporza. "Op het einde hadden we die derde goal moeten maken." Lees verder »

Anderlecht met linke uitslag naar Cercle

Anderlecht met linke uitslag naar Cercle

Anderlecht heeft vanavond de heenwedstrijd in de beker tegen Cercle Brugge nipt gewonnen met 2-1. Paars-wit kwam vroeg op voorsprong, maar vergat daarna om die voorsprong uit te bouwen. Zo wordt het dinsdag nog spannend in Brugge. Lees verder »

Beloften verliezen met 3-2 van Moeskroen

Beloften verliezen met 3-2 van Moeskroen

De eerste ploeg van Moeskroen mag dan wel verdwenen zijn uit de hoogste divisie, de beloften en jeugdploegen van Les Hurlus doen het seizoen wel uit. Anderlecht, met enkel Bruzzese uit de A-kern, verloor op verplaatsing met 3-2. Lees verder »

Transfer Marecek bijna rond

Transfer Marecek bijna rond

De transfer van Lukas Marecek naar Anderlecht is volgens de Tsjechische pers zo goed als rond. De 19-jarige middenvelder komt volgende week naar Brussel voor medische testen en dan zouden de laatste details geregeld worden. Lees verder »


 22-01-2010 

Geen schorsing voor Witsel

Geen schorsing voor Witsel

Het Beroepscomité van de Belgische voetbalbond heeft beslist om Axel Witsel niet te schorsen voor zijn tackle op Roland Juhasz. Witsel mag dus dit weekend in de competitie aantreden tegen KV Mechelen. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie: Anderlecht - Cercle Brugge

Trainer Ariël Jacobs heeft een 23-koppige kern bekend gemaakt voor de bekerwedstrijd tegen Cercle Brugge. Achter enkele namen staat nog een vraagteken want Bernárdez, Biglia, Lukaku, Mazuch, Schollen en Van Damme zijn onzeker. Lees verder »

Geen BNP Paribas op shirts tegen Cercle

Geen BNP Paribas op shirts tegen Cercle

Zaterdag zal Anderlecht in de kwartfinale van de beker tegen Cercle Brugge niet met zijn gebruikelijke sponsor op de shirts aantreden. BNP Paribas wordt voor de gelegenheid vervangen door Fintro, een afdeling van Fortis Bank NV. Lees verder »

Galatasaray geeft De Sutter op

Galatasaray geeft De Sutter op

Galatasaray heeft zijn pogingen om Tom De Sutter los te weken bij Anderlecht opgegeven. De Turken hadden naar verluidt zeven miljoen klaar voor de spits, maar Anderlecht vroeg er tien. Lees verder »

KBVB laat Taylor niet naar Charleroi gaan

KBVB laat Taylor niet naar Charleroi gaan

Paul Taylor, die onlangs overkwam van Montegnée, mag niet worden verhuurd aan Charleroi. Dat heeft de voetbalbond beslist. Als Anderlecht hem uitleent, zou dit een tweede transfer in één seizoen zijn en dat is niet toegestaan. Lees verder »

Polak en Wasilewski motiveerden ploegmaats

Polak en Wasilewski motiveerden ploegmaats

Dat de Anderlecht-spelers zeiden op Standard voor hun geblesseerde teammaats Polak en Wasilewski te spelen, waren geen loze woorden. Ariël Jacobs toonde immers voor de match een videoboodschap van de twee om de ploeg te motiveren. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Een pluim voor Charloroi"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck is blij dat Anderlecht en Cercle Brugge hun kwartfinale in twee duels kunnen afwerken en dat de hetze zo van de baan is. Hij heeft lovende woorden over voor Charloroi, dat deze oplossing mogelijk maakte. Lees verder »

 21-01-2010 

Anderlecht speelt gelijk tegen Union

Anderlecht speelt gelijk tegen Union

De vriendschappelijke stadsderby tussen Union Sint-Gillis en Anderlecht is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Trainer Ariël Jacobs gaf de meeste basisspelers rust. Matias Suarez maakte het enige doelpunt voor Anderlecht. Lees verder »

Belofte Ringoot trekt naar derde klasse

Belofte Ringoot trekt naar derde klasse

Niels Ringoot, een 19-jarige linksachter uit de beloftenploeg, verlaat Anderlecht voor derdeklasser Eendracht Aalst. Dat meldt deze club op zijn website. Hij tekende er een contract tot het einde van het seizoen met optie. Lees verder »

Waarvoor beboet Anderlecht zijn spelers?

Waarvoor beboet Anderlecht zijn spelers?

Jonathan Legaer vierde zondag zijn doelpunt door zijn truitje half uit te trekken. Het leverde hem prompt een boete van de club op. Waarvoor kunnen de Anderlecht-spelers nog een boete krijgen? Het Nieuwsblad zocht het uit. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Door de kalenderklucht moest Anderlecht woensdag niet spelen in de Beker van België. Heel wat spelers maakten hiervan gebruik om kleine blessures te laten helen. Wie wel weer voluit kon trainen, was Mbark Boussoufa. Lees verder »

 20-01-2010 

Transfer Marecek nog niet afgeblazen

Transfer Marecek nog niet afgeblazen

Anderlecht hoopt nog steeds op een transfer van Lukas Marecek van FC Brno. De Brusselaars maakten een tweede bod over aan de Tsjechische ploeg. Anderlecht wil de 19 jarige middenvelder graag zes maanden huren (met aankoopoptie). Lees verder »

Anderlecht oefent morgen tegen Union

Anderlecht oefent morgen tegen Union

Voor Anderlecht staat er vanavond geen bekervoetbal op het programma en ook in de competitie is paars-wit dit weekend vrij door het wegvallen van Moeskroen. Daarom speelt Anderlecht morgen een oefenwedstrijd tegen Union om 19u. Lees verder »

Anderlecht laat testers vertrekken

Anderlecht laat testers vertrekken

Drie Afrikanen die sinds november bij Anderlecht op proef zijn, mogen elders hun kans wagen. Cyrille Guedje (18, Togo) probeert het nu bij Westerlo, Abdul Rahim Sebah (19, Ghana) en Hugues Makiese (19, Nigeria) bij Charloroi. Lees verder »

Biglia: "Heb kruis gemaakt over WK"

Biglia:

Lucas Biglia heeft de Anderlecht-supporters gerust gesteld: ze hoeven niet te vrezen dat hij vertrekt. "Ik stuur niet langer aan op een transfer met het oog op het WK", zo zegt hij. "Ik voel me goed in mijn vel bij Anderlecht." Lees verder »


 19-01-2010 

Beloften verliezen oefenpot tegen PSV

Beloften verliezen oefenpot tegen PSV

De beloften van Anderlecht speelden vandaag een oefenwedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van PSV Eindhoven. Paars-wit verloor met 3-1. Ziguy Badibanga scoorde een knap doelpunt, maar verder raakten de Brusselaars niet. Lees verder »

Geen breuk voor Van Damme

Geen breuk voor Van Damme

De topper op Standard heeft bij een aantal spelers voor fysieke ongemakken gezorgd. Jelle Van Damme, die op het half uur vervangen moest worden, heeft een zware kneuzing van het sleutelbeen. Een breuk is er gelukkig niet. Lees verder »

Zitka krijgt mogelijk job bij Anderlecht

Zitka krijgt mogelijk job bij Anderlecht

Daniël Zitka blijft na zijn spelerscarrière mogelijk aan de slag bij Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad apprecieert het bestuur de professionele houding van de Tsjechische doelman enorm en is er al gesproken over zijn toekomst. Lees verder »

Legear beboet voor "domme" gele kaart

Legear beboet voor

Jonathan Legear maakte zondag het eerste doelpunt tegen Standard en vierde dat door de boodschap "Merci Mario" te tonen. De Mario in kwestie is de voornaam van Legears fysiotherapeut, maar ook van een goeie vriend. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van RSCA-Skater. Sinds vele jaren onderhoudt hij onze unieke Duitse sectie. Hij is eveneens onze recordhouder in het aantal nieuwsposts. Daarom wensen we hem te bedanken voor zijn werk. Happy birthday! Lees verder »

 18-01-2010 
 17-01-2010 

Anderlecht hakt Standard in de pan: 0-4

Anderlecht hakt Standard in de pan: 0-4

Het was zeven jaar geleden dat paars-wit nog eens kon winnen in Luik, maar die teller staat sinds zondagnamiddag terug op nul want Anderlecht won met 0-4 van de Rouges. Helaas gingen de poppen regelmatig aan het dansen. Lees verder »

Ciza scoort bij debuut in eerste klasse

Ciza scoort bij debuut in eerste klasse

Cédric Ciza, door Anderlecht verhuurt aan Charleroi, heeft in zijn eerste match voor zijn nieuwe ploeg meteen gescoord. De 19-jarige speler zag een schot via Genk-speler Joneleit in doel gaan. Toch verloor Charleroi met 1-3. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Vanmiddag om half drie spelen Standard en Anderlecht op Sclessin de langverwachte topper van de 22e speeldag. Bij winst kan Anderlecht de kloof met de Luikenaars uitdiepen tot 20 punten. Bij Standard speelt Jovanovic niet mee. Lees verder »

 16-01-2010 

Top van Anderlecht en Standard eten samen

Top van Anderlecht en Standard eten samen

Voor de aftrap van Anderlecht-Standard zullen de besturen van beide clubs samen dineren. Van Standard-zijde heeft Luciano D'Onofrio beloofd aanwezig te zijn, terwijl Anderlecht Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck stuurt. Lees verder »

Supportersfederatie roept op tot kalmte

Supportersfederatie roept op tot kalmte

Voor de topper van morgen doet de supportersfederatie van Anderlecht een oproep om geen olie op het vuur te gooien. Zo wil het niet dat fans spandoeken voor Wasilewski en Polak meenemen. Ze vragen ook Witsel niet uit te schelden. Lees verder »

Kwartfinale Beker in één duel

Kwartfinale Beker in één duel

Anderlecht zal zijn kwartfinale in de Beker van België in één wedstrijd spelen en niet in twee, zoals normaal gebeurt. Dit is het gevolg van het meermaals uitstellen van de achtste finale tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge. Lees verder »

Mag Taylor in eerste klasse voetballen?

Mag Taylor in eerste klasse voetballen?

Volgende week buigt de Voetbalbond zich over de vraag of Paul Taylor, de nieuwe Engelsman van Anderlecht, dit seizoen nog in eerste klasse mag voetballen. De wijziging in status van amateur naar profspeler kan een probleem vormen. Lees verder »

Selectie Standard - Anderlecht

Selectie Standard - Anderlecht

Voor de topper tegen Standard heeft Ariël Jacobs maar liefst 23 spelers geselecteerd. Lucas Biglia en Tom De Sutter, die de met blessures kampten, zijn er allebei bij. Ook nieuwkomer Martinez zit in de selectie. Lees verder »

 15-01-2010 
 14-01-2010 

Anderlecht zal Lukaku nog meer afschermen

Anderlecht zal Lukaku nog meer afschermen

Romelu Lukaku zal de komende maanden geen persconferenties meer bijwonen of interviews geven. "We hebben de beslissing genomen in samenspraak met zijn familie en de technische staf", zegt persverantwoordelijke David Steegen. Lees verder »

Jacobs feliciteert Jovanovic per sms

Jacobs feliciteert Jovanovic per sms

Milan Jovanovic heeft per sms gelukwensen ontvangen van Anderlecht-coach Ariël Jacobs voor het winnen van de Gouden Schoen. Dit gebaar wordt in Luik erg gewaardeerd. "Het is een prachtige geste van fair-play", zegt Jovanovic. Lees verder »

 13-01-2010 

Jovanovic wint de Gouden Schoen

Jovanovic wint de Gouden Schoen

Niet Mbark Boussoufa, niet Romelu Lukaku, maar Milan Jovanovic van Standard heeft deze avond de Gouden Schoen gewonnen. Mbark Boussoufa eindigde in dit gala op de tweede plaats, Romelu Lukaku op de derde. Lees verder »

Van Holsbeeck hoopt dat Lukaku niet wint

Van Holsbeeck hoopt dat Lukaku niet wint

Als het van Herman Van Holsbeeck afhangt, wint Mbark Boussoufa vanavond zijn tweede Gouden Schoen. "Ik zou liever hebben dat hij wint dan Romelu Lukaku", zegt hij. "Want na na de Gouden Schoen verandert je leven totaal." Lees verder »

Boussoufa: "Ben vaak bepalend geweest"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa is één van de grote kanshebbers op de Gouden Schoen vanavond. De Marokkaan vindt dat hij de trofee nu meer zou verdienen dan toen hij hem een eerste keer won. "Want ik ben een completer voetballer geworden." Lees verder »

Anderlecht wil nog spelers uitlenen

Anderlecht wil nog spelers uitlenen

Als het van Herman Van Holsbeeck afhangt, dan zullen ook Michaël Cordier, Sebastien Bruzzese en Paul Taylor worden uitgeleend. "Het zijn allemaal jongens die moeten spelen om hun ontwikkeling niet af te remmen", zo vindt hij. Lees verder »

 12-01-2010 

Romelu Lukaku blijft bij Anderlecht

Romelu Lukaku blijft bij Anderlecht

Romelu Lukaku, 16 jaar, speelde reeds in 23 officiële wedstrijden voor paars-wit. En hij wil dit aantal nog verder aandikken. In een interview verklaart hij ook volgend seizoen nog in Brussel te spelen. Lees verder »

Anderlecht wint makkelijk van Twente

Anderlecht wint makkelijk van Twente

In een vriendschappelijke wedstrijd op oefenkamp heeft Anderlecht Twente verslagen met 0-5. Doelpunten van Boussoufa, Martinez en Legaer zorgden voor een 0-3-ruststand. Na de pauze dikten Kanu en Lukaku aan tot 0-5. Lees verder »

Chatelle vader van dochtertje

Chatelle vader van dochtertje

De vrouw van Thomas Chatelle heeft vandaag het leven geschonken aan een dochtertje. Het meisje kreeg de naam Laura en is voor Chatelle het tweede kindje. Zowel moeder als baby stellen het goed, zo meldt rsca.be. Lees verder »

 11-01-2010 

Anderlecht focust nog niet op Standard

Anderlecht focust nog niet op Standard

Anderlecht bevindt zich momenteel in La Manga. Sportweekend volgde de Paars-witten voor één dag: "Zo'n stage is wel afzien. We werken hier heel hard, maar laden onze batterijen ook op", zegt aanvoerder Olivier Deschacht. Lees verder »

 10-01-2010 
 09-01-2010 

La Manga: Biglia viert zijn terugkeer

La Manga: Biglia viert zijn terugkeer

Lucas Biglia heeft zijn terugkeer op het trainingsveld gemaakt. Gisteren liep hij enkele rondjes en trainde hij voor het eerst weer met de bal. Wasilewski revalideert verder. Legear trainde niet. Kouyaté was weer van de partij. Lees verder »

Lukaku: "Nog te vroeg voor Gouden Schoen"

Lukaku:

Romelu Lukaku wordt tot één van de outsiders gerekend om de Gouden Schoen te winnen. Onder meer Paul Van Himst schuift de tiener naar voor als kandidaat. Lukaku sprak nu met de RTBF voor het eerst over de Gouden Schoen. Lees verder »

Juhasz mag deze zomer vertrekken

Juhasz mag deze zomer vertrekken

De kans is groot dat Roland Juhasz Anderlecht na dit seizoen verlaat. De Hongaarse centrale verdediger heeft een gesprek gehad met manager Herman Van Holsbeeck over een vertrek in de zomer. Lees verder »

 08-01-2010 

Sevilla wil Boussoufa in ruil voor De Mul

Sevilla wil Boussoufa in ruil voor De Mul

Volgens Nederlandse media is Sevilla bereid om de uit beeld geraakte Tom de Mul plus nog een extra geldsom richting Anderlecht te sturen, in ruil voor Mbark Boussoufa. De vraagprijs van Boussoufa ligt nu rond de 6,5 miljoen euro. Lees verder »

Van Damme wil weer linksback spelen

Van Damme wil weer linksback spelen

Jelle Van Damme heeft aan coach Ariël Jacobs gevraagd hem opnieuw als linksachter uit te spelen. Sinds het uitvallen van Polak en Wasilewski, speelt hij op het middenveld. "Maar ik ben niet uitzonderlijk goed op het middenveld." Lees verder »

Mendoza moet Biglia weer oplappen

Mendoza moet Biglia weer oplappen

Op trainingskamp in Spanje wordt Anderlecht bijgestaan door specialisten uit de medische wereld. Zo is Juan Mendoza (foto) overgekomen vanuit Argentinië om de blessure van Lucas Biglia te helpen helen. Zijn revalidatie gaat goed. Lees verder »

Cordier wordt mogelijk verhuurd

Cordier wordt mogelijk verhuurd

Een Belgische club heeft zich bij Anderlecht gemeld om Michael Cordier te huren. Volgens Het Nieuwsblad heeft de doelman hier alvast oren naar. Hij kwam tijdens de vorige winterstop over van Brussels, maar speelde nog geen minuut. Lees verder »

Hassan wint Egyptische Gouden Schoen

Hassan wint Egyptische Gouden Schoen

Ex-Anderlechtspeler Ahmed Hassan is verkozen tot beste speler van Egypte. Hassan is intussen 34 jaar en de draaischijf van Al Ahli. Twee jaar geleden was hij nog erg ontstemd omdat hij naast de Gouden Schoen in België greep. Lees verder »

 07-01-2010 

Standard-Anderlecht om 14.30u

Standard-Anderlecht om 14.30u

De wedstrijd Standard-Anderlecht zal op zondag 17 januari om 14.30 uur gespeeld worden. De voetbalbond moet het aanvangsuur wel nog bekrachtigen. Aanvankelijk was 13.00 uur voorzien, maar dit zou nu veranderen. Lees verder »

"Alle grote clubs trekken naar de zon"

Tijdens de korte winterstop trekt Anderlecht naar de zon, Club Brugge en Standard doen dit niet. Physical-coach Mario Innaurato legt uit waarom Anderlecht wel. "Een lichaam ziet twee keer meer af door te trainen op bevroren veld." Lees verder »

Jacobs: "La Manga wordt herstelstage"

Jacobs:

Coach Ariël Jacobs is niet van plan zijn spelers fysiek af te matten tijdens de stage in La Manga. Hij is wel benieuwd naar de prestatie van nieuwkomers Taylor en Martinez. Polak en Wasilewski hervatten in Spanje de looptraining. Lees verder »

Lukaku en co worden even bagagedrager

Lukaku en co worden even bagagedrager

Omdat het hotel in La Manga waar Anderlecht verblijft een golfhotel is, moet paarswit zelf alle trainingsmateriaal meebrengen. De metalen kisten waarin alles verpakt is, werden door de jonge spelers gedragen, dus ook door Lukaku. Lees verder »

Vliegtuig Anderlecht ontsnapt aan accident

Vliegtuig Anderlecht ontsnapt aan accident

Bij de landing in La Manga liep het woensdag bijna verkeerd voor het vliegtuig met de Anderlecht-delegatie. Tijdens de landing merkte de piloot dat er op de langdingsbaan een ander vliegtuig stond. Hij moest snel weer optrekken. Lees verder »

Legear vierde Nieuwjaar in New York

Legear vierde Nieuwjaar in New York

Jonathan Legear gebruikte zijn korte wintervakantie om een city trip naar New York te maken. "Het was echt een schitterende trip", vertelt hij erover. "Ik heb een onder meer sightseeing van de stad gedaan in helikopter." Lees verder »

 06-01-2010 

Club Brugge wint strijd om Lestienne

Club Brugge wint strijd om Lestienne

Anderlecht is er niet in geslaagd om Maxim Lestienne van het failliete Moeskroen aan zich te binden. De 17-jarige aanvaller legde vandaag medische tests af bij Club Brugge en tekende daarna een contract bij de West-Vlamingen. Lees verder »

Verbist leidt topper Standard-Anderlecht

Verbist leidt topper Standard-Anderlecht

Johan Verbist is door de scheidsrechterscommissie aangesteld om de topper tussen Standard en Anderlecht in goede banen te leiden. De wedstrijd vindt plaats op zondag 17 januari. Vorig seizoen floot hij ook de eerste testmatch. Lees verder »

 05-01-2010 

"Transfer Marecek wordt moeilijk"

De poging die Anderlecht onderneemt om Lukas Marecek aan te trekken, zal waarschijnlijk op niets uitdraaien. Volgens zijn managementsbureau zal FC Brno, de club van Marecek, niet ingaan op het voorstel van Anderlecht. Lees verder »

Kiest Lestienne voor Anderlecht?

Kiest Lestienne voor Anderlecht?

Anderlecht is één van de drie teams die het meeste kans maken om Maxime Lestienne van Moeskroen in te lijven. Club Brugge en PSV zijn de andere twee. Voor hij beslist, wil Lestienne met zijn ouders overleggen. Lees verder »

 04-01-2010 

Cédric Ciza : "Ik wil ervaring opdoen"

Cédric Ciza :

Cédric Ciza toont zich erg tevreden over zijn verhuur aan Charleroi. "Ik wil ervaring opdoen bij de A-kern van een profclub", zo zegt hij. "Charleroi biedt mij die kans, zo kan ik laten zien dat ik het statuut als prof waard ben." Lees verder »

Kruiswijk ziet nog toekomst bij Anderlecht

Kruiswijk ziet nog toekomst bij Anderlecht

Zijn verhuur naar Roda JC betekent voor Arnold Kruiswijk niet het einde van zijn Anderlecht-loopbaan. "Ik speel hier de tweede seizoenshelft en keer dan in principe terug. Het is nog steeds mijn doel om te slagen bij Anderlecht." Lees verder »

 02-01-2010 

Kruiswijk op huurbasis naar Roda JC

Kruiswijk op huurbasis naar Roda JC

Anderlecht heeft met het Nederlandse Roda JC een principeakkoord bereikt over de tijdelijke overgang van Arnold Kruiswijk. Dat maakte paars-wit vandaag bekend. De verdediger zal tot het eind van het seizoen verhuurd worden. Lees verder »

Standard moppert over aanvangsuur topper

Standard moppert over aanvangsuur topper

Op 17 januari nemen Standard en Anderlecht het om 13 uur tegen elkaar op, maar de Luikenaars zijn daar eigenlijk niet gelukkig mee. Standard wilde aanvankelijk 's avonds spelen, maar dat ziet de politie niet zitten. Lees verder »