Archieven

 30-04-2019 

Anderlecht moet match zonder publiek spelen

Anderlecht moet match zonder publiek spelen

ANDERE Waar Anderlecht voor vreesde, is uitgekomen: de Geschillencommissie veroordeelt de club tot een wedstrijd zonder publiek voor de onlusten tijdens Standard - Anderlecht. Anderlecht kan wel nog in beroep gaan bij het BAS. Het heeft hiervoor 15 dagen de tijd. Lees verder »

Niet alleen Bracke mag beschikken

Niet alleen Bracke mag beschikken

ANDERE Gisteren was het evaluatiedag van de medische staf bij RSC Anderlecht en dat heeft zo zijn gevolgen. Niet enkel Frederik Bracke kreeg te horen van Frank Arneesen dat hij mag beschikken, ook Jens Tummeleer, Rudger Van Snick (foto), Mathias Roelands en Gino Devriendt volgen in zijn zog.  Lees verder »

Beyai: "Bubacarr verdient dit niet"

Beyai:

INTERVIEWS Bubacarr Sanneh had zich zijn verblijf bij RSC Anderlecht wel anders voorgesteld. Deze play-offs viel hij al twee keer naast de selectie. Eén van de makelaars van Sanneh, Modou Lamin Beyai, vindt dat het dan misschien ook tijd is om te vertrekken.  Lees verder »

Bakkali onder het mes

Bakkali onder het mes

BLESSURES RSC Anderlecht liet eerder al weten dat het seizoen van Zakaria Bakkali erop zit. De aanvaller sukkelt al langer met de knie. Nu blijkt een operatie onafwendbaar. Bakkali zelf hoopt tegen de voorbereiding van het nieuwe seizoen inzetbaar te zijn, al is dat lang niet zeker. Lees verder »

 29-04-2019 

U21 verslaan Cercle met 0-3

U21 verslaan Cercle met 0-3

JEUGD De U21 hebben vanavond met 0-3 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Voor Anderlecht scoorden Hannes Delcroix, Olivier Dhauholou (foto) en Théo Leoni. Anderlecht komt naast Genk aan de leiding, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld. Lees verder »

Vranjes wil niet inbinden qua loon

Vranjes wil niet inbinden qua loon

TRANSFERS - ANDERE AEK Athena en RSC Anderlecht zijn akkoord omtrent een huurdeal van Ognjen Vranjes, alleen is het de Bosniër zelf die dwarsligt. De verdediger heeft een riant loon bij paars-wit en wil niet minder verdienen, alleen kan AEK dat loon niet betalen.  Lees verder »

Evaluatiedag bij medische staf

Evaluatiedag bij medische staf

ANDERE Vandaag was het evaluatiedag voor de medische staf van RSC Anderlecht. Het is al een heel seizoen een komen en gaan en nieuwe vertrekkers behoren dus tot de mogelijkheden. Voorlopig is Kristof Sas het hoofd van de medische staf.  Lees verder »

Superleague: Anderlecht naar Gent voor de titel

Superleague: Anderlecht naar Gent voor de titel

DAMES Ook de dames van RSC Anderlecht zijn aan hun play-offs begonnen. Na twee speeldagen van de zes, staat paars-wit op de eerste plaats met negen punten voorsprong op eerste achtervolger Standard. Morgen speelt Anderlecht tegen Gent, bij winst zijn de dames kampioen.  Lees verder »

Van Driessche fluit clasico

Van Driessche fluit clasico

ANDERE Volgende zondag ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. Bram Van Driessche is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Yves De Neve en Kevin Monteny staan langs de lijn, Jan Boterberg is vierde official.  Lees verder »

Eerste profcontract voor Marco Kana

Eerste profcontract voor Marco Kana

JEUGD RSC Anderlecht blijft zijn jeugdbeleid verder zetten. Vandaag tekende de 16-jarige Marco Kana zijn eerste profcontract. Hij is al sinds de U7 lid van paars-wit. Momenteel is hij kapitein bij de U18 en ook bij de nationale U17 draagt hij de kapiteinsband.  Lees verder »

 28-04-2019 

Najar met blessure vervangen

Najar met blessure vervangen

BLESSURES Voor Andy Najar eindigde de partij tegen Club Brugge aan de rust. De Hondurese rechtsback had zich geblesseerd bij een tackle en kon niet meer verder. Wat er precies aan de hand is en hoe ernstig het is, moet nog blijken. Lees verder »


 27-04-2019 

Verschueren opent deur voor Belhocine

Verschueren opent deur voor Belhocine

TRANSFERS Voor het einde van dit seizoen wil Anderlecht weten wie volgend seizoen hoofdcoach is. Dat vertelt Michael Verschueren in Het Nieuwsblad. "Of het Karim Belhocine wordt of een nieuwe, daar zijn we nog niet uit", zo zegt hij. Kasper Hjulmand zit duidelijk niet in de wachtkamer. Lees verder »

Lissens verlengt contract tot 2021

Lissens verlengt contract tot 2021

JEUGD Anderlecht heeft verdediger Lucas Lissens voor twee extra seizoenen aan zich gebonden. De 17-jarige Lissens speelt regelmatig bij de U21 en is een vast waarde bij de Belgische U19. Lissens, afkomstig uit Lennik, speelt sinds de U9 voor Anderlecht. Lees verder »

"Ik hoop 18 of 19 spelers te verkopen"

TRANSFERS Michael Verschueren staat voor een drukke transferzomer. Op inkomend vlak mikt hij op kwaliteit en niet op kwantiteit. Aan de andere kant wil hij wel heel wat spelers van de hand doen. "We hebben nu, verhuurde jongens inbegrepen, meer dan 40 spelers. Ik hoop er 18 of 19 te kunnen verkopen." Lees verder »

Gerkens onzeker voor Club Brugge

Gerkens onzeker voor Club Brugge

BLESSURES Karim Belhocine leeft met weining blessurezorgen toe naar de topper van zondag tegen Club Brugge. Enkel Pieter Gerkens baart de coach enige zorgen. "Gerkens had deze week een probleem aan de kuit. Vandaag trainde hij mee, maar we moeten morgen kijken hoe het evolueert", klonk het op de persbabbel vrijdagmiddag. Lees verder »

15-jarige Tanzaniaan in het vizier

15-jarige Tanzaniaan in het vizier

JEUGD - TRANSFERS Volgens Tanzaniaanse media heeft Anderlecht belangstelling voor Kelvin John. Dat is een 15-jarige spits uit Tanzania die indruk maakt bij de Tanzaniaanse U17. Anderlecht stelde hem een programma voor om zich te ontwikkelen zodat hij op zijn 18e verjaardag een contract kan tekenen. Lees verder »

Bayat zoekt én vindt steun bij andere clubbesturen

Bayat zoekt én vindt steun bij andere clubbesturen

ANDERE Mogi Bayat heeft nog 1,7 miljoen euro te goed van Anderlecht en hij doet er alles aan om dat geld te krijgen. Om zijn eis bij het gerecht kracht bij te zetten, verzamelt hij handtekeningen van spelers en bestuurders die verklaren dat hij correct werkt. Onder meer Michel Louwagie (manager AA Gent) en Bruno Venanzi (voorzitter Standard) tekenden al. Lees verder »

Geen Africa Cup U23 voor Kayembe

Geen Africa Cup U23 voor Kayembe

ANDERE De Afrikaanse voetbalbond heeft het Congolese elftal U23 uitgesloten uit de kwalificatieronde voor de komende Africa Cup. De Congolezen krijgen deze straf omdat ze een speler opstelden die te oud was. Geen Africa Cup U23 deze zomer dus voor Edo Kayembe en zijn maats. Lees verder »

 26-04-2019 

Twee vonnissen om competitie te redden?

Twee vonnissen om competitie te redden?

ANDERE De Geschillencommissie Hoger Beroep overweegt om zijn vonnis in de zaak over de gestaakte klassieker Standard - Anderlecht in twee op te splitsen. Eén over de toekenning van de punten en één over de rest van het dossier. Dit moet zorgen voor snelle duidelijkheid over het sportieve verloop van Play-Off 1. Lees verder »

Beloften weten weer wat winnen is

Beloften weten weer wat winnen is

JEUGD Na vijf nederlagen op rij hebben de U21 opnieuw een overwinning geboekt. Gisterenavond in Tubeke versloegen ze Antwerp met 3-1. A-kernspelers Elias Cobbaut, Edo Kayembe en Jeremy Doku speelden alle drie 55 minuten mee. Lees verder »

AEK Athene denkt ook aan Adzic

AEK Athene denkt ook aan Adzic

TRANSFERS AEK Athene heeft zich bij Anderlecht niet alleen gemeld voor Ognjen Vranjes, het informeerde ook naar de transfervoorwaarden van Luka Adzic. Dat weet Het Laatste Nieuws. Anderlecht is bereid om mee te werken aan een vertrek van de 20-jarige Serviër. Lees verder »

 25-04-2019 

Musona genoemd bij Kaizer Chiefs

Musona genoemd bij Kaizer Chiefs

TRANSFERS Op de officiele transferperiode is het nog even wachten, maar de geruchtenmolen draait wel op volle toeren. Zo wordt in de Zuid-Amerikaanse pers Knowledge Musona gelinkt aan de Kaizer Chiefs, een Zuid-Amerikaanse ploeg uit Johannesburg.  Lees verder »

Verschueren: "Wij zijn clean"

Verschueren:

INTERVIEWS Michael Verschueren reageerde kort op de gebeurtenissen van gisteren op het oefencomplex te Neerpede. Het oude bestuur aanvallen wil hij niet, wat hij wel kwijt wou is: "Wij zijn clean, dat is het enige wat ik ga zeggen". Lees verder »

Bondsprocureur wil dat supporters elkaar verraden

Bondsprocureur wil dat supporters elkaar verraden

ANDERE Kris Wagner, de Bondsprocureur die bekend werd toen hij zeven speeldagen schorsing vroeg voor Malinovsky. Maar in de zaak rond de vuurpijlen en bommetjes van RSC Anderlecht-supporters op Sclessin, gaat Wagner nog wat verder. Hij stelt dat de supporters elkaar maar moeten verraden.  Lees verder »

Vader Roef: "Imagoschade is onherstelbaar"

Vader Roef:

INTERVIEWS Er hangt Waasland-Beveren een degradatie boven het hoofd wegens matchfixing. Davy Roef, nog altijd op de loonlijst bij RSC Anderlecht, was tijdens de feiten waarover de Geschillencommissie spreekt, doelman bij de Waaslanders en wordt ook genoemd in de zaak. Vader Luc Roef is het beu: "Wij willen inzage in het gerechtelijk dossier", zegt hij in een exclusief gesprek met voetbalkrant.com. Lees verder »

Deleu: "Blijven onze afkeer uiten"

Deleu:

INTERVIEWS Momenteel is de raadszitting aan de gang over de vuurpijlen en bommetjes tijdens de wedstrijd Standard-RSC Anderlecht. Bondsprocureur Kris Wagner bljift bij zijn eis van een forfaitscore verlies voor paars-wit, een boete van 5.000 euro en een wedstrijd achter gesloten deuren. Bovendien wil hij dat de club snuffelhonden opleid. Het laatste is een brug te ver volgens raadsman Luc Deleu.  Lees verder »

In volle voorbereiding voor de topper

In volle voorbereiding voor de topper

ANDERE Ondanks de inval en alle bijkomstigheden bij RSC Anderlecht, richten de spelers zich op de voorbereiding voor de topper van zondag op en tegen Club Brugge. Ondertussen ging de inval door in de burelen op Neerpede, maar de concentratie bij de spelers ligt volop bij de wedstrijd van komende zondag.  Lees verder »

“Vanhaezebrouck loog niet”

“Vanhaezebrouck loog niet”

INTERVIEWS - ANDERE Het zal een welles nietes spelletje blijven. Marc Coucke zei gisteren nog bij Van Gils en Gasten dat het interview van Hein Vanhaezebrouck vol met leugens stond. De entourage van Vanhaezebrouck spreekt dat stellig tegen. De coach zelf wil niet reageren.  Lees verder »

Vranjes op huurbasis naar AEK Athene?

Vranjes op huurbasis naar AEK Athene?

TRANSFERS - ANDERE Er is mogelijk een oplossing voor Ognjen Vranjes. De Griekse club AEK Athene wil de Bosniër overnemen op huurbasis. Technisch directeur Nikos Lyberopoulos kwam zelfs al naar Brussel om de zaken te bespreken. RSC Anderlecht wil als voorwaarde dat AEK ook het zware loon van Vranjes overneemt.  Lees verder »


 24-04-2019 

Coucke: "Uiteraard deed ik dingen verkeerd"

Coucke:

INTERVIEWS Bij Van Gils & Gasten gaf voorzitter Marc Coucke zijn visie op de malaise bij Anderlecht. Hij nam daarbij geen blad voor de mond. "Het is een heel slecht jaar", klonk het duidelijk. "Ik begrijp dat de supporters hun fierheid kwijt zijn, maar we doen keihard onze best om weer top te worden." Lees verder »

Parket: "Enkel spelersmakelaar(s) in vizier"

Parket:

ANDERE Het federaal parket heeft bij monde van woordvoerder Eric Van Der Sypt kort uitleg gegeven over de huiszoekingen van vanmiddag op Anderlecht. Van Der Sypt laat weten dat het gaat om feiten van voor 2016 en dat geen clubbestuurders als verdachte worden aanzien. Lees verder »

Anderlecht: "We verlenen volledige medewerking"

Anderlecht:

ANDERE Via haar officiële kanalen heeft Anderlecht in de namiddag kort gereageerd op de huiszoekeningen die vandaag plaatsvonden. Volgens de club vielen de speurders binnen in zowel het Constant Vanden Stock-stadion als in het oefencomplex te Neerpede, waar de dagelijkse sportieve leiding een bureau heeft. Lees verder »

Daar is het gerucht-Markovic weer

Daar is het gerucht-Markovic weer

TRANSFERS De transferperiode is nog lang niet bezig, maar hier en daar wordt de naam van Lazar Markovic weer gelinkt aan Anderlecht. De Serviër is in juni einde contract bij Liverpool en veranderde van manager. Een kans voor Anderlecht? Lees verder »

Pas na seizoen verdere actie voor Mbokani

Pas na seizoen verdere actie voor Mbokani

TRANSFERS Pas wanneer het seizoen erop zit, zal Anderlecht het dossier van Dieumerci Mbokani weer op tafel leggen. De spits is einde contract bij Antwerp en wordt al even nadrukkelijk genoemd bij Anderlecht. Zelf zit hij een transfer absoluut zitten. Hij wil zijn ervaring delen met deze jonge ploeg. Lees verder »

Ontslagvergoeding Rutten al geregeld

Ontslagvergoeding Rutten al geregeld

TRANSFERS Terwijl de ontslagvergoeding van Hein Vanhaezebrouck onderwerp is van een juridisch steekspel, is het vertrek van diens opvolger Fred Rutten financieel al volledig in kannen en kruiken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Nederlander kan nu probleemloos elders aan de slag. Lees verder »

Onderzoek naar transfers uit periode Van Holsbeeck

Onderzoek naar transfers uit periode Van Holsbeeck

ANDERE De politie deed deze morgen een inval op de burelen van RSC Anderlecht te Neerpede. Volgens de laatste info zou de inval te maken hebben met dubieuze witwaspraktijken rond transfers die gedaan zijn in de periode dat Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock aan het roer stonden.  Lees verder »

 23-04-2019 

Coucke straks bij Van Gils & Gasten

Coucke straks bij Van Gils & Gasten

Marc Coucke praat vanavond over de crisis die momenteel heerst bij Anderlecht. De voorzitter van paars-wit is te gast in de talkshow Van Gils & Gasten op één. Hij laat er zijn licht schijnen op de overname van de club en het feit dat niet alles loopt zoals vooraf gehoopt. Lees verder »

Browaeys neemt zes Anderlecht-jongeren op in selectie

Browaeys neemt zes Anderlecht-jongeren op in selectie

JEUGD De nationale U17 spelen in mei het Europees Kampioenschap in Ierland. Bondscoach Bob Browaeys maakte zijn selectie bekend van twintig spelers.Opnieuw maken zes RSC Anderlecht jongeren deel uit van de selectie. Onder hen Anouar Ait El Hadj, afgelopen weekend nog uitgeroepen tot topschutter en beste speler van de Future Cup.  Lees verder »

Dewaele naar KV Kortrijk

Dewaele naar KV Kortrijk

JEUGD - TRANSFERS RSC Anderlecht trok de laatste weken al enkele jonge talenten aan, maar omgekeerd is er ook beweging. Zo wil de kapitien van de beloften, Sieben Dewaele, paars-wit inruilen voor KV Kortrijk. Dewaele trok in januari nog mee op winterstage met de A-Kern. Lees verder »

Rutten wou Saelemaekers straffen

Rutten wou Saelemaekers straffen

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers stond zondag plots weer in de basis na drie maanden bankzitten. Fred Rutten liep niet hoog op met de jongeling en na de wedstrijd op Sclessin wou de Nederlander hem zelfs straffen. Saelemaekers stond te dollen in de catacomben nadat de wedstrijd werd afgefloten en dat zinde Rutten niet.  Lees verder »

 22-04-2019 

U17 eindigen derde in Future Cup

U17 eindigen derde in Future Cup

JEUGD De U17 van RSC Anderlecht deden hun mooie prestatie van vorig seizoen nog eens over en eindigden derde op de Future Cup. Deze morgen verloren ze hun kwarfinale van de organisator van het toernooi, Ajax. De kleine finale wonnen ze met 2-0 van Atlético Madrid.  Lees verder »


 21-04-2019 

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

Fans geven bestuur duidelijke boodschap

ANDERE Voor aanvang van de wedstrijd tegen AA Gent ontrolden de spionkop van Anderlecht heel wat spandoeken. "Jeugd van Anderlecht, de toekomst is aan jullie", stond er te lezen op het grootste. Op vele andere somden de supporters de waarden van Anderlecht op. Lees verder »

U18 verpletteren PSG

U18 verpletteren PSG

JEUGD De paars-witte U18 heeft zopas met 0-4 gewonnen van PSG op de Future Cup in Amsterdam. El Hadj scoorde drie keer. Mario Stroeykens scoorde de mooie 4e treffer. Lees verder »

Najar terug bij Honduras ?

Najar terug bij Honduras ?

ANDERE Andy Najar kampte de laatste seizoenen met heel wat blessures. Daarom besliste hij twee jaar geleden om niet meer aan te treden met de nationale ploeg van Honduras. Maar daar zou wel eens verandering kunnen inkomen.  Lees verder »

 20-04-2019 

U17, met Doku, sterk op Future Cup

U17, met Doku, sterk op Future Cup

JEUGD De U17 zijn vandaag sterk begonnen aan de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam. Paars-wit speelde gelijk tegen Atletico Madrid en versloeg Boca Juniors. Het leidt nu in zijn poule. Morgen volgt nog een groepswedstrijd tegen PSG. Lees verder »

Violen momenteel gelijkgestemd

Violen momenteel gelijkgestemd

ANDERE De violen tussen het bestuur en de supporters zijn momenteel gelijkgestemd. De supporters beloven dan ook om geen acties te ondernemen en als één man achter het team te gaan staan. De veiligheidsdiensten blijven echter op hun hoede.  Lees verder »

 19-04-2019 

Doku en Amuzu opnieuw op oefenveld

Doku en Amuzu opnieuw op oefenveld

BLESSURES Behalve Landry Dimata en Zakaria Bakkali kan Karim Belhocine rekenen op een voltallige spelersgroep. Jeremy Doku (foto) en Francis Amuzu stonden een tijdje aan de kant met een blessure, maar trainden vandaag allebei opnieuw mee, vertelde Karim Belhocine op zijn persconferentie. Lees verder »

Najar in selectie voor Gold Cup?

Najar in selectie voor Gold Cup?

ANDERE In het magazine Diez vertelt de bondscoach van Honduras, Fabian Coito, dat hij overweegt om Andy Najar op te nemen in zijn selectie voor de Gold Cup, die plaats vindt tussen 15 juni en 17 juli in de USA, Jamaica en Costa Rica. Hij zou reeds in contact geweest zijn met de speler hieromtrent. De definitieve beslissing wordt genomen op het einde van het seizoen. Lees verder »

Persconferentie om 13u30

Persconferentie om 13u30

ANDERE Hij deed het al eens eind vorig jaar toen Hein Vanhaezebrouck ontslagen werd. En vandaag mag hij opnieuw het roer overnemen. Karim Belhocine geeft vandaag zijn eerste persconferentie van dit jaar naar aanleiding van de thuiswedstrijd komende zondag tegen AA Gent.  Lees verder »

Revalidatie Sambi Lokonga verloopt goed

Revalidatie Sambi Lokonga verloopt goed

BLESSURES Albert Sambi Lokonga scheurde in december zijn kruisbanden waardoor zijn seizoen er meteen opzat. Sambi Lokonga werkt ondertussen hard aan zijn terugkeer. Zijn revalidatie gaat in ieder geval de goeie kant uit en de jonge middenvelder hoopt opnieuw fit te zijn tegen de start van de voorbereidingen voor volgend seizoen.  Lees verder »


 18-04-2019 

U17 naar Future Cup dit weekend

U17 naar Future Cup dit weekend

JEUGD De U17 van RSC Anderlecht trekt dit Paasweekend traditiegetrouw naar de Future Cup in Amsterdam. Anderlecht neemt al voor de 9e keer deel aan dit tornooi, dat het al 3x wist te winnen. Enkel Ajax doet beter met 5 zeges. Lees verder »

Jonge international trekt naar Neerpede

Jonge international trekt naar Neerpede

JEUGD - TRANSFERS Het einde van het seizoen is in zicht, dus ook de transfers tussen de verschillende jeugdopleidingen zullen de komende weken opgedreven worden. Na Belhadj, Monticelli en Mousni is het de beurt aan Camara Ilay die kiest voor de jeugdacademie van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Belhocine zal selecteren op grinta

Belhocine zal selecteren op grinta

ANDERE Grinta en inzet, dat willen niet alleen de supporters maar ook het bestuur en interim-coach Karim Belhocine zien. Op training gisteren zat het alvast snor, weet Het Laatste Nieuws. Volgens de krant zal Belhocine zijn ploeg voor zondag ook samenstellen op basis van dit criterium. Lees verder »

 17-04-2019 

"Samen komen we hier sterker uit"

ANDERE Het zijn momenteel woeilige tijden voor en bij RSC Anderlecht. De club heeft zich via zijn officiële site gewend tot de supporters. Om de boodschap van de voorzitter en de sportief directeur waarheidsgetrouw te houden, hebben wij de volledige boodschap overgenomen. "Samen komen we hier sterker uit...Om terug te staan waar we horen: aan de top." Lees verder »

Verschueren twijfelt aan Hjulmand

Verschueren twijfelt aan Hjulmand

TRANSFERS Het is nog niet zeker of Kasper Hjulmand de nieuwe coach van Anderlecht wordt. Volgens Het Nieuwsblad twijfelt Michael Verschueren of de Deen op dit moment wel de juiste man voor Anderlecht is. Sportief directeur Frank Arnesen is wel gewonnen voor Hjulmand. Lees verder »

Frutos op bezoek in Neerpede

Frutos op bezoek in Neerpede

ANDERE En plots reed er gisterennamiddag een taxi het oefencentrum te Neerpede op met daarin niemand minder dan Nicolas Frutos. Dat stelde Het Nieuwsblad vast. De nieuwe coach van Anderlecht wordt hij niet. De krant weet dat zijn bezoekje al langer gepland was. Lees verder »

 16-04-2019 

Nieuwe webpoll: juiste trainerskeuze?

Nieuwe webpoll: juiste trainerskeuze?

WEBSITE Anderlecht en Fred Rutten vandaag een eind aan hun samenwerking. De Nederlander besliste om volgend seizoen niet bij Anderlecht te blijven, waarop beide partijen beslisten nu meteen te stoppen. Karim Belhocine vervangt hem. Wat vindt u hiervan? Lees verder »

Belhocine volgt Rutten op als hoofdcoach

Belhocine volgt Rutten op als hoofdcoach

TRANSFERS Anderlecht laat weten dat Karim Belhocine de nieuwe hoofdcoach van paars-wit wordt. Hij wordt bijgestaan door Jonas De Roeck en Arno van Zwam. Over de duur van Belhocines hoofdtrainerschap wordt niets gerept, maar wellicht is het slechts tot eind dit seizoen. Lees verder »

Namiddagtraining afgelast

Namiddagtraining afgelast

TRANSFERS Anderlecht heeft momenteel nog geen oplossing klaar om Fred Rutten te vervangen. De training van deze namiddag werd dan maar afgelast. Na het middagmaal verlieten de spelers één voor één het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »

Enkel Neumann en McLaren nog sneller weg

Enkel Neumann en McLaren nog sneller weg

ANDERE Amper dertien wedstrijden. Zo lang duurde de trainerscarrière van Fred Rutten bij Anderlecht. De interim-coaches niet meegerekend, zijn er in de clubgeschiedenis slechts twee trainers die het minder lang uitzong: Herbert Neumann en Martin McLaren. Lees verder »

Breaking: Rutten weg

Breaking: Rutten weg

ANDERE Anderlecht laat weten dat het de samenwerking met Fred Rutten met onmiddellijke ingang beëindigd heeft. De Nederlander besliste om volgend seizoen niet bij Anderlecht te blijven. Daarop werd in onderling overlegd beslist de samenwerking meteen stop te zetten. Lees verder »

Laforge fluit RSC Anderlecht - AA Gent

Laforge fluit RSC Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Zondag ontvangt RSC Anderlecht AA  Gent in het Constant Vanden Stock Stadion, beide ploegen konden nog geen punt pakken in de play-off 1. Nicolas Laforge is scheidsrechter van diens. Karel De Rocker en Jimmy Cremers de lijnrechters, Lothar D'hondt is vierde official.  Lees verder »

Coucke ontkent bericht over nieuwe aandeelhouder

Coucke ontkent bericht over nieuwe aandeelhouder

ANDERE Enkele media, waaronder RTBF en Het Nieuwsblad brengen vanmorgen het nieuws dat Joris Ide zijn Anderlecht-aandelen wil verkopen aan de Luikse zakenman François Fornieri. Die zou op zijn beurt Luciano D'Onofrio moeten binnenbrengen. Via Twitter ontkent voorzitter Marc Coucke deze berichtgeving. Lees verder »

Constructief onderhoud tussen club en harde kern

Constructief onderhoud tussen club en harde kern

ANDERE Zes leden van de Brussels Casual Service (BCS), de harde kern van Anderlecht, werden gisteren ontvangen door het clubbestuur. Volgens de club volgde een 'constructief' gesprek dat niet in een vijandige sfeer verliep. De BCS vroeg onder meer om volop de kaart van de jeugd te trekken en Pär Zetterberg een belangrijke rol te geven. Lees verder »

Spelers beseffen de ernst

Spelers beseffen de ernst

ANDERE Blijkbaar is het signaal van de harde kern aangekomen bij de spelers. Volgens Het Laatste Nieuws beseft de spelersgroep dat de supporters een reactie van hen verwacht tegen AA Gent. De wil om terug te vechten zou een boost gekregen hebben. Lees verder »

Invallers verslaan OHL, hattrick Adzic

Invallers verslaan OHL, hattrick Adzic

WEDSTRIJDEN De spelers die bij de A-kern amper aan spelen toekomen, werkten gisteren een oefenduel af tegen de invallers van OH Leuven. Tegen de startclub uit 1B kwam paars-wit 0-2 achter. Het won uiteindelijk toch dankzij drie doelpunten van Luka Adzic en één van Peter Zulj. Lees verder »

 15-04-2019 

Didillon laat aftrap bij Seraing aan zich voorbijgaan

Didillon laat aftrap bij Seraing aan zich voorbijgaan

ANDERE Thomas Didillon speelde tijdens het seizoen 2014-2015 op huurbasis voor Seraing. De bedoeling was dat hij na de wedstrijd op Standard vrijdag nog even in het Luikse bleef om zaterdag de aftrap te geven van de wedstrijd Seraing-Eendracht Aalst. Maar de omstandigheden van vrijdag deden de doelman afzien van de aftrap.  Lees verder »

Anderlecht-online medewerker te gast bij La Tribune

Anderlecht-online medewerker te gast bij La Tribune

WEBSITE Onze Franstalige collega "Bomber" is uitgenodigd bij de Waalse tegenhanger van Extra Time, La Tribune. Bomber krijgt talrijke mails van de Anderlecht-supporters met hun grieven en wensen. Wekelijks brengt hij op de Franstalige sectie daar een artikel over, nu mag hij die overbrengen bij La Tribune.  Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven

Oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven

WEDSTRIJDEN De spelers die vrijdag niet aan bod kwamen spelen vandaag een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Ondermeer Alexis Saelemaekers, Andy Najar en Elias Cobbaut zullen aantreden. Van Landry Dimata is nog geen spoor. Anderlecht wil geen risico's nemen met de spits.  Lees verder »

 14-04-2019 

Top vier is gaan vliegen

Top vier is gaan vliegen

WEDSTRIJDEN Door de overwinning van Antwerp gisteren op Gent bedraagt de kloof tussen Anderlecht en de top vier nu al acht punten. Met nog achttien punten te verdienen, kunnen we stellen dat de Europese plaatsen gaan vliegen zijn. Al blijft mathematisch alles nog mogelijk ... Lees verder »

 13-04-2019 

Rutten rekent niet meer op Cobbaut

Rutten rekent niet meer op Cobbaut

ANDERE Elias Cobbaut komt dit seizoen wellicht niet meer aan spelen toe. Coach Fred Rutten liet hem weten dat hij niet meer op hem rekent, tenzij er geblesseerden vallen. Cobbaut hoopt vooral dat de weinige speelminuten hem het EK voor beloften niet kost.  Lees verder »

Politie patrouilleert rond huis Verschueren

Politie patrouilleert rond huis Verschueren

ANDERE De spelers brachten de nacht door op hotel, Michael Verschueren ging gewoon naar huis. Toch wou de politie geen risico nemen en ze patrouilleerden heel de nacht in de wijk waar Verschueren woont. Voor alle duidelijkheid, er waren geen dreigementen geuit richting de sportief directeur.  Lees verder »

Wat hangt Anderlecht boven het hoofd?

Wat hangt Anderlecht boven het hoofd?

ANDERE Dat de acties en de stilgelegde wedstrijd gaan gevolgen hebben voor RSC Anderlecht, dat is zeker. Het intern regelement van de Pro League spreekt van een boete van 50.000 euro voor een stopgezette wedstrijd. Bovendien kan er ook nog een wedstrijd achter gesloten deuren volgen.  Lees verder »

Kara wellicht geschorst tegen AA Gent

Kara wellicht geschorst tegen AA Gent

ANDERE Men zou het bijna vergeten, maar Kara Mbodji kreeg tegen Standard twee gele kaarten en dus rood. Kort nadien floot scheidsrechter Erik Lambrechts de wedstrijd af door het wangedrag van de Anderlecht-supporters. De Senegalees wordt wellicht geschorst tegen AA Gent. Lees verder »

"Het kon nog erger, geloof me"

INTERVIEWS Een wedstrijd die wordt stilgelegd door vuurpijlen, we zien het niet vaak in België en al zeker niet van RSC Anderlecht. De beelden gaan ondertussen de wereld rond en toch kon het nog erger, dat zegt een anoniem lid van de harde kern van paars-wit.  Lees verder »

 12-04-2019 

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

Opinie: Standard moet niet verontwaardigd zijn

WEBSITE - OPINIES Wat een pijnlijke avond beleefden we weer. Niet alleen op het veld gaat het fout, nu ook ernaast. Hoewel we enig begrip kunnen opbrengen voor de woede van de betrokken fans, keuren we het gooien van vuurpijlen en rookbommen ten stelligste af. Wij mogen verontwaardigd zijn. Standard hoeft dit nu niet te doen. Lees verder »

Slechtste reeks sinds 1963

Slechtste reeks sinds 1963

WEDSTRIJDEN Vier competitienederlagen op rij. Het is geleden van 1963 dat Anderlecht zo'n slechte reeks neerzette. Tussen 28 april en 11 mei 1963 verloor Anderlecht vier keer op rij: van Antwerp (3-1), Lierse (0-1), Daring Club de Bruxelles (2-0) en Union Saint-Gilloise (1-2). Lees verder »

Deschacht: "Koekje van eigen deeg"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht is te gast bij Play Sports om te wedstrijd Standard - Anderlecht bij te wonen. Toen de wedstrijd de eerste keer moest worden stilgelegd door vuurpijlen kon de verdediger er wel mee lachen: "Standard krijgt een koekje van eigen deeg." Lees verder »

Verschueren verwacht reactie tegen Standard

Verschueren verwacht reactie tegen Standard

ANDERE Sportief directeur Michaël Verschueren heeft een korte boodschap vrijgegeven waarin hij zegt wat hij van de spelers verwacht vanavond. Europees voetbal is een must. Verder brengt hij begrip op voor de reactie van de supporters zondag na de wedstrijd.  Lees verder »

Hanni: "Ik heb nagedacht over terugkeer"

Hanni:

TRANSFERS - INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck wilde Sofiane Hanni terughalen om voor de nodige creativiteit te zorgen. In Het Nieuwsblad geeft de aanvallende middenvelder toe dat hierover gesprekken zijn gevoerd tussen zijn club Spartak Moskou en Anderlecht. "Mijn hart zag een terugkeer zitten", aldus de Algerijn. Lees verder »

 11-04-2019 
 10-04-2019 

Anderlecht heeft licentie beet

Anderlecht heeft licentie beet

ANDERE Anderlecht heeft zijn licentie beet voor volgend seizoen. De licentiecommissie had vorige week nog een aantal vragen, maar heeft nu dus groen licht gegeven. Michael Verschueren zei gisteren al dat hij zich geen zorgen maakte. Anderlecht kan zich nu weer volledig focussen op het halen van een Europees ticket.  Lees verder »

Batistuta bezoekt Neerpede

Batistuta bezoekt Neerpede

JEUGD Hoog bezoek gisteren in het oefencentrum te Neerpede. De Argentijnse legende Gabriel Batistuta kwam langs. De oud-spits heeft een eigen jeugdacademie en kwam kennismaken met de visie van Anderlecht over jeugdopleiding. Lees verder »

Nieuwe kans voor Saelemaekers en Cobbaut

Nieuwe kans voor Saelemaekers en Cobbaut

ANDERE Sinds de komst van Fred Rutten komen Alexis Saelemaekers (foto) en Elias Cobbaut nog amper aan de bak. Toch gaat binnen de club en in de entourage van de spelers niemand ervan uit dat het einde verhaal is bij Anderlecht voor hen. Club en omgeving geloven dat het duo in de voorbereiding weer vanaf nul beginnen en een nieuwe kans krijgen. Lees verder »

 09-04-2019 

Trebel: "Wij begrijpen de fans"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel nam plaats naast Michael Verschueren. De Fransman wil zich niet wegsteken en neemt zijn verantwoordelijkheid op. Hij herhaalde wat hij zondag al zei, er is begrip voor de reactie van de supporters. Hij zette meteen ook Fred Rutten buiten schot: "Wij staan op het veld, niet de trainer." Lees verder »

Makelaar Mbokani bezoekt Anderlecht

Makelaar Mbokani bezoekt Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht maakt effectief werk van een tweede terugkeer van Dieumerci Mbokani. Fabio Baglio, de manager van de spits, heeft deze week een afspraak met Michael Verschueren. Die laatste wil echter geen uitleg kwijt over het dossier. Lees verder »

U21 verliezen weer, wel rentree Sowah

U21 verliezen weer, wel rentree Sowah

JEUGD De beloften hebben nu al voor de vijfde keer op rij verloren. Op Racing Genk werd het 2-1. Hannes Delcroix scoorde voor paars-wit. Lichtpunt was wel het wederoptreden van Emmanuel Adjei Sowah. Hij mist het hele seizoen door een zware blessure. Lees verder »

 08-04-2019 

Cobbaut vanavond met beloften

Cobbaut vanavond met beloften

ANDERE De U21 van RSC Anderlecht spelen vanavond tegen Racing Genk, zij nemen wellicht enkele A-kern spelers mee naar Limburg. Ondermeer Elias Cobbaut en Bubacarr Sanneh zitten in de selectie voor de wedstrijd.  Lees verder »

Retro-shirts moeten centje extra opleveren

Retro-shirts moeten centje extra opleveren

ANDERE Alle middelen zijn goed om de Anderlecht-supporter naar zijn portemonnee te laten grijpen. Het Anderlecht van vandaag stelt niet veel meer voor, dus wordt maar wat graag terug gegrepen naar het rijke verleden. De nieuwste worp: een kledinglijn met twee retro-shirts. Lees verder »

Coucke op vakantie

Coucke op vakantie

ANDERE De supporters zijn het beu en verzamelden gisteren voor de hoofdingang van het Constant Vanden Stock Stadion om hun ongenoegen te uiten. Ze scandeerden ondermeer 'Coucke buiten'. Het was uiteindelijk Michael Verschueren die buitenkwam om met hen te praten. Marc Coucke is namelijk met vakantie.  Lees verder »

R.I.P. Anderlecht

R.I.P. Anderlecht

OPINIES Na een nieuwe vernedering, thuis tegen Royal Antwerp, kan toch stilaan worden gesteld dat het chronisch zieke Anderlecht klinisch dood is. De aftakeling was al een tijdje ingezet, maar de genadestoot kwam gisteren. Lees verder »

Trebel: "Anderlecht-onwaardig"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel was diep teleurgesteld, hij had tenminste gehoopt op één punt, maar het werden er weer nul. Ook de Fransman brengt niets dan begrip op voor de reactie van de supporters: "Wat we brengen is gewoon Anderlecht-onwaardig." Lees verder »

Naamswijziging deze week officieel ?

Naamswijziging deze week officieel ?

ANDERE Het zal er de supporters niet blijer op maken maar de naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion is nu wel heel dichtbij. Deze week zou de nieuwe naam officieel bekend gemaakt worden. Het is sponsor Lotto die de eer krijgt om zijn naam te verlenen en die wordt waarschijnlijk 'Lotto Park'. Lees verder »

Charleroi moet Morioka kopen

Charleroi moet Morioka kopen

TRANSFERS Ryota Morioka stond dit weekend voor de zevende keer in de basis bij Charleroi. Dit betekent dat de Carolo's verplicht zijn om de optie in het huurcontract te lichten. Anderlecht ontvangt 1,5 miljoen euro voor de Japanner.  Lees verder »

Rutten: "Alle begrip voor woede fans"

Rutten:

INTERVIEWS Ook Fred Rutten krijgt dit team niet op de rails. Op zijn persbabbel na de partij tegen Antwerp vertelde de Nederlander dat zijn club meer verdiende dan een nederlaag en dat hij de onvrede van de fans begrijpt. "Als ik een seizoenskaart had, dan zou ik ook diep teleurgesteld zijn." Lees verder »

Saelemaekers en Sanneh halen wedstrijdblad niet

Saelemaekers en Sanneh halen wedstrijdblad niet

WEDSTRIJDEN Geen Alexis Saelemaekers in de selectie voor de partij tegen Antwerp. Fred Rutten haalt een lichte blessure aan, maar volgens Het Laatste Nieuws is hij topfit en viel hij om sportieve redenen naast de kern. Bubacarr Sanneh zat wel in de kern, maar moest als 19e man in de tribune plaatsnemen. Lees verder »

 07-04-2019 

Mbokani bezorgt Anderlecht nul op negen

Mbokani bezorgt Anderlecht nul op negen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn derde wedstrijd in Play-Off 1 verloren. Nu ging paars-wit de boot in tegen Antwerp. Met een assist en een doelpunt was Dieumerci Mbokani de killer van dienst. Play-Off 1 dreigt zo een echte martelgang te worden voor al wie Anderlecht lief heeft. Lees verder »

Applaus voor Mbokani

Applaus voor Mbokani

INTERVIEWS Dieumerci Mbokani scoorde de winning goal en gaf zo meteen ook de doodsteek aan RSC Anderlecht. De spits excuseerde zich meteen bij de Anderlecht-aanhang voor zijn doelpunt, die reageerde met applaus voor de Congolees.  Lees verder »

Supporters hebben er genoeg van: "Coucke buiten"

Supporters hebben er genoeg van:

ANDERE Ze hebben zich eigenlijk nog lang kalm gehouden, maar vanavond was de maat vol. De supporters verzamelden voor de hoofdingang en riepen "Shame on You" en "Coucke buiten". Het verlies tegen Antwerp was er teveel aan, want de fans zien nu ook Europees voetbal van het toneel verdwijnen volgend seizoen.  Lees verder »

U13 kampioen na 25e overwinning

U13 kampioen na 25e overwinning

JEUGD De U13 van Anderlecht kroonden zich dit weekend tot kampioen van België. Het deed dit in stlijl: met een 0-7-overwinning bij STVV. De landstitel is oververdiend De jongens van Christian Agneessens (foto) wonnen 25 van hun 26 competitiewedstrijden en hebben een doelsaldo van +160. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht na twee nederlagen de rug rechten tegen Antwerp? Als het speelt zoals de tweede helft tegen Club Brugge zit een eerste overwinning in Play-Off 1 er zeker in. Meer dan ooit is het wel uitkijken naar het elftal dat Fred Rutten de wei in stuurt. Lees verder »

 06-04-2019 

Bakkali is fit

Bakkali is fit

BLESSURES - INTERVIEWS Zakaria Bakkali is medisch fit na zijn knieblessure. Het valt evenwel af te wacht of hij in de selectie zit voor de wedstrijd tegen Antwerp. Ook voor Elias Cobbaut is het een vraagteken of hij de selectie haalt. Of Yannick Bolasie opnieuw in de spits speelt is nog niet zeker.  Lees verder »

 05-04-2019 

"Didillon heeft nu onze steun nodig"

INTERVIEWS Net als tegen Racing Genk lag ook gisteren tegen Club Brugge Thomas Didillon aan de basis van het eerste tegendoelpunt. Een gesprek heeft Fred Rutten nog niet gehad met de doelman. Didillon heeft nu vooral steun en vertrouwen nodig volgens de coach. Lees verder »

Kums blijft kapitein tot einde seizoen

Kums blijft kapitein tot einde seizoen

INTERVIEWS Tegen Club Brugge was het ook Sven Kums die de kapiteinsband droeg. Nochtans stond Adrien Trebel ook aan de aftrap. Fred Rutten gaf direct mee dat het Kums is die de kapiteinsband zal blijven dragen tot het einde van het seizoen. Een speciale reden moet daar niet achter gezocht worden.  Lees verder »

Rutten: "Mentaal zit het goed"

Rutten:

INTERVIEWS De groep heeft volgens coach Fred Rutten niet al te lang stilgestaan bij het verlies van gisteren. Ook fysiek zijn er geen slachtoffers, buiten een paar kleine pijntjes, maar dat is normaal na een wedstrijd. Maar op mentaal vlak is de groep klaar voor de wedstrijd van zondag. Lees verder »

Terugkeer van Alain Courtois?

Terugkeer van Alain Courtois?

ANDERE De kans bestaat dat Alain Courtois terugkeert bij RSC Anderlecht. Voorzitter Marc Coucke wil de club een grotere Brusselse verankering geven en ziet in Courtois de ideale persoon om dat waar te maken. In welke functie Courtois aan de slag zou gaan is nog niet duidelijk.  Lees verder »

Persconferentie Rutten en Kums

Persconferentie Rutten en Kums

ANDERE Om 13u30 geeft Fred Rutten een persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd komende zondag tegen Antwerp. Hij laat zich deze keer bijstaan door kapitein Sven Kums. Allicht zal dat te maken hebben met het "historisch" verlies tegen Club Brugge gisteren. Lees verder »

Hjulmand reisde deze week naar Brussel

Hjulmand reisde deze week naar Brussel

ANDERE Kasper Hjulmand reisde de voorbije week af naar Brussel. Een oplettende passagier herkende de Deense coach op het vliegtuig naar Brussel. Hij was in het gezelschap van Morten Wieghorst, de voorbije drie jaar zijn T2 bij Nordsjaelland.  Lees verder »

Kums kapitein tegen Brugge

Kums kapitein tegen Brugge

ANDERE Sven Kums bleef ook gisteren kapitein. Adrien Trebel stond nochtans mee aan de aftrap. Toch gaf Fred Rutten de voorkeur aan Kums om de kapiteinsband om te doen. Het gerucht is dat de coach niet echt hoog oploopt met de Fransman.  Lees verder »

 04-04-2019 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Op speeldag 2 van de play-offs ontvangt Anderlecht vanavond Club Brugge. De Bruggelingen maakten op de eerste speeldag een grootse indruk en kunnen straks bij winst op 1 punt van leider Genk komen. Anderlecht van zijn kant is uit op revanche na de zware nederlaag in Genk. Lees verder »

De Ideale Wereld lacht met de malaise bij paars-wit

De Ideale Wereld lacht met de malaise bij paars-wit

ANDERE Terwijl de club zowat het slechtste jaar in de moderne voetbalgeschiedenis beleeft, kan er toch ook nog eens gelachen worden. De Ideale Wereld zond een parodie uit op een interview met de Anderlechtwoord-voerder. Vooral de niet betaalde rekeningen en de uitlatingen van Hein komen aan bod. Lees verder »

Verschueren: "Geen zorgen om licentie"

Verschueren:

ANDERE Michael Verschueren ging gisteren namens Anderlecht langs bij de licentiecommissie. Die wilde nog een aantal zaken opgehelderd zien. "Ik maak me geen zorgen", sprak hij toen hij buiten kwam. "Ik heb het gevoel dat alles goed verlopen is." Lees verder »

Akkoord van 1 miljoen euro met Frenay

Akkoord van 1 miljoen euro met Frenay

ANDERE Makelaar Didier Frenay en voorzitter Marc Coucke zijn tot een akkoord gekomen. Beide lagen overhoop over torenhoge commissies die Frenay in het verleden zou hebben ontvangen, soms tot dertig procent. Coucke betaalt nu 1 miljoen euro aan de makelaar en daarmee is de zaak gesloten.  Lees verder »

2.500 euro boete voor vuurpijlen

2.500 euro boete voor vuurpijlen

RSC Anderlecht stuurde vorige week nog officieel een bericht naar buiten met de vraag om geen vuurpijlen en/of rookbommen af te steken in het stadion. De supporters vrezen dat dat wel ten koste gaat van de sfeer, maar de club wil vooral boetes vermijden. Het moet nu ook weer 2.500 euro boete betalen.  Lees verder »

 03-04-2019 

"Druk is er altijd op Anderlecht"

INTERVIEWS Het was de afgelopen dagen geen pretje voor RSC Anderlecht. 3-0 verliezen in de Luminus Arena en dan het spraakmakende interview van Hein Vanhaezebrouck. Hoe ervaart Fred Rutten zo een momenten waarin de druk nog wat hoger ligt. En kregen zijn spelers een bolwassing? Lees verder »

Rutten test Bolasie in de spits

Rutten test Bolasie in de spits

INTERVIEWS - ANDERE Of er wijzigingen in de ploeg komen tegenover zondag wou Fred Rutten niet kwijt. Wat hij wel wou vrijgeven is dat hij Yannick Bolasie tijdens de trainingen getest heeft in de spits. Al benadrukt hij wel dat Bolasie niet zijn enige optie is op die positie.  Lees verder »

Optie Amuzu gelicht

Optie Amuzu gelicht

ANDERE RSC Anderlecht heeft eenzijdig de optie op Francis Amuzu gelicht waardoor hij nog één jaar langer voor paars-wit zal voetballen, tot 2020. Het gaat dus wel maar over één jaar, wil de club Amuzu langer aan zich binden zal het de gesprekken moeten aangaan.  Lees verder »

 02-04-2019 

Doku, Kalulika en co naar EK U17

Doku, Kalulika en co naar EK U17

JEUGD De nationale U17 heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor het EK van komende zomer. In Hongarije won het zijn drie wedstrijden in de eliteronde. Jeremy Doku en Chris Kalulika hadden met hun doelpunten een groot aandeel in de kwalificatie. Lees verder »

Vierde nederlaag op rij voor U21

Vierde nederlaag op rij voor U21

JEUGD De U21 blijven in het sukkelstraatje. Tegen Club Brugge leden ze gisterenavond hun vierde nederlaag op rij. 1-0 werd het. Anderlecht zakt zo naar plaats drie in de stand. Met zes zeges in evenveel wedstrijden waren de jongens van Jonas De Roeck (foto) nochtans perfect aan de play-offs begonnen. Lees verder »

 01-04-2019 

Vanhaezebrouck: "Ik ben blij voor Yari"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck gaf veel kansen aan de jeugd. Hij is enorm blij voor de evolutie van Yari Verschaeren. Wat hem wel opvalt is dat er tegenwoordig bijna geen jongeren meer in de selectie zitten bij RSC Anderlecht, terwijl die het soms wel beter doen dan sommige gehaalde versterkingen.  Lees verder »

Hein Vanhaezebrouck haalt uit

Hein Vanhaezebrouck haalt uit

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck heeft in een interview met VTM Nieuws de kritiek op RSC Anderlecht niet gespaard. De ex-trainer laat meteen weten dat zijn ontslagvergoeding nog steeds niet betaald is en ook Marc Coucke krijgt een veeg uit de pan.  Lees verder »

Makarenko en Bornauw niet bij beloften

Makarenko en Bornauw niet bij beloften

BLESSURES - JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond in Torhout tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt afgewerkt op een kustgrasveld en om die reden komen Evgen Makarenko en Sebastiaan Bornauw straks niet in actie. Paars-wit wil geen enkel risico lopen dat de twee opnieuw geblesseerd raken. Lees verder »

Lardot fluit Anderlecht - Antwerp

Lardot fluit Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN - ANDERE De komende week staan er twee thuiswedstrijden op de kalender van RSC Anderlecht. Donderdag wacht Club Brugge en zondag komt Antwerp op bezoek. Scheidsrechter Jonathan Lardot is aangeduid om de wedstrijd van zondag in goede banen te leiden.  Lees verder »

Roef: "Een realistische keuze maken"

Roef:

TRANSFERS Nu hij beslist heeft om niet bij Waasland-Beveren te blijven, kan Davy Roef zijn zoektocht naar een nieuwe club starten. De 25-jarige doelman wil niet overhaast te werk gaan. "Ik wil een realistische keuze maken. Bij een topclub zal ik geen eerste doelman zijn", vertelt hij in Gazet van Antwerpen. Lees verder »