Archieven

 30-09-2012 

Mbokani man van de match

Mbokani man van de match

Desondanks de natrap was het moeilijk om de titel 'man van de match' aan iemand anders dan Mbokani te schenken. Met twee doelpunten bewijst Mbokani nog meer eens zijn toegevoegde waarde bij Anderlecht. Lees verder »

Nuytinck tevreden over wedstrijd

Nuytinck tevreden over wedstrijd

Nuytinck stond 90 minuten in de basis en was na afloop tevreden over de prestatie van de ploeg: "We hebben goed gespeeld. Er zaten enkele prima combinaties tussen. We hadden alleen in de eerste helft al moeten scoren" Lees verder »

Reactie van den Brom op natrap Mbokani

Reactie van den Brom op natrap Mbokani

"Dat is voetbal",aldus van den Brom tegenover de reporter in Stadion. "Als je dat soort dingen uit gaat lichten, dan kan je bezig blijven. Ik heb daar mijn mening over en vind dat we een fantastische wedstrijd hebben gespeeld." Lees verder »

Deschacht: "Leuk om te scoren"

Deschacht:

Het is voor het eerst in zijn carrière dat Deschacht twee keer in één seizoen kan scoren. Toch blijft de verdediger bescheiden. "Ik besef maar al te goed dat het een lucky goal was, ik ga hier niet de grote Jan uithangen." Lees verder »

Mogelijke schorsing voor Mbokani?

Mogelijke schorsing voor Mbokani?

Na een contact tussen Overmeire en Mbokani moest de Lokeren-speler verzorging krijgen aan het hoofd. Uit beelden bleek dat Mbokani natrapte naar Overmeire. Dit is de Nederlandse scheidsrechter echter ontgaan. Lees verder »

 29-09-2012 

Anderlecht - Lokeren: 3-0

Anderlecht - Lokeren: 3-0

Anderlecht heeft zaterdagavond met 3-0 kunnen winnen van Lokeren. Dankzij deze overwinning blijft het leider Brugge op de hielen zitten. Doelpuntenmakers deze avond waren twee keer Mbokani en jawel, Deschacht! Lees verder »

Dames winnen van Leuven

Dames winnen van Leuven

De Anderlechtdames zijn in goede vorm en hebben nu ook van Leuven kunnen winnen. Bij de rust stond het al 3-0, uiteindelijk werd het na 90 minuten 4-1. Na 5 speeldagen hebben ze 9 punten verzameld en staan ze vierdes. Lees verder »

CL: Zenit speelt gelijk

CL: Zenit speelt gelijk

Zenit is thuis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokomotiv Moskou. Het was Criscito die in de 14e minuut het openingsdoelpunt in de netten werkte. Tien minuten laten maakte N'Doye de gelijkmaker. Lees verder »

Molins: "Ik hoop nu op meer kansen"

Molins:

"Ik hou een goed gevoel over aan de match tegen Boussu Dour", aldus Molins. "Mijn eerste helft liep lekker met een paar goede voorzetten en acties. Na de rust voelde ik meer vermoeidheid en zag ik de bal ook minder." Lees verder »

Deschacht trouw aan Anderlecht

Deschacht trouw aan Anderlecht

Deschacht was maanden buiten strijd met een enkelblessure en de verdediger dacht nooit meer voor Anderlecht uit te komen. Jacobs liet de speler links liggen maar toch gaf Olivier niet op. Lees verder »

Ook Peter Smeets weg bij Anderlecht

Ook Peter Smeets weg bij Anderlecht

Na het hoofd van de scouting is nu ook Peter Smeets vertrokken bij Anderlecht. Hij stond aan het hoofd van de sociale cel. Hij zal nog wel enkele spelers op individuele basis begeleiden en dit tot het einde van het seizoen (dhnet) Lees verder »

Stilstaande fases moeten beter

Stilstaande fases moeten beter

"Ik denk dat we alles in de hand hebben om meer te scoren. We hebben goede spitsen maar het werkt niet zoals het moet", aldus van den Brom over de stilstaande fases tijdens de wedstrijd. Lees verder »

Uitgebreid interview De Sutter

Uitgebreid interview De Sutter

Het Nieuwsblad kon Tom De Sutter strikken voor een uitgebreid interview. Op alle vlakken lacht het geluk hem toe, maar hij blijft in alle omstandigheden een stille knaap. "Ik ben nooit euforisch", vertelt hij. Lees verder »

Bruno maakte geslaagd tv-debuut

Bruno maakte geslaagd tv-debuut

Massimo Bruno begon de week met heel wat stress want de speler maakte maandagavond zijn tv-debuut op La Tribune (RTBF). "Ik was erg nerveus", aldus de jonge speler. "Gelukkig hebben de mensen dat niet opgemerkt." Lees verder »

 28-09-2012 

Selectie Anderlecht - Lokeren

Selectie Anderlecht - Lokeren

Deze namiddag heeft van den Brom zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Lokeren morgen zaterdag, aftrap om 20u. Lokeren staat in het klassement op een 8ste plek met 11 punten, paars-wit tweede met 16 punten. Lees verder »

Selectie beloften Lierse - Anderlecht

Selectie beloften Lierse - Anderlecht

De beloften van Anderlecht spelen straks in Zandhoven hun competitiewedstrijd tegen Lierse. Met Hugue Bedi Mbenza, Davy Roef en René Sterckx werde drie spelers uit de A-kern geselecteerd. De aftrap vindt plaats om 19u30. Lees verder »

Kouyaté speelklaar tegen Lokeren

Kouyaté speelklaar tegen Lokeren

De blessurebank bij Anderlecht loopt leeg. "We kunnen de medische staf bijna op vakantie sturen", lachte van den Brom. Zo zal Kouyaté, de gisteren de training uit voorzorg vroeger verliet, er tegen Lokeren bij zijn. Lees verder »

Neerpede "place to be" voor jeugd

Neerpede

Het lijkt er op dat Anderlecht weer een voorsprong genomen heeft tegenover Standard wat betreft de opleiding van jongeren. Lange tijd was Standard de place to be voor de jeugd maar nu neemt paars-wit die rol over. Lees verder »

Eerste resultaten Energy Lab vandaag gekend

Eerste resultaten Energy Lab vandaag gekend

Begin deze week maakte Anderlecht bekend dat er een overeenkomst is tussen de club en Energy Lab om de spelers fysiek van nabij te laten volgen. Bedoeling is om op basis van de resultaten beter te kunnen inspelen op elke situatie. Lees verder »

De spelers die hun kansen niet grepen

De spelers die hun kansen niet grepen

John van den Brom beschikt over een hele ruime kern. Maar de wedstrijd tegen Boussu Dour heeft het van den Brom niet moeilijk gemaakt voor volgende selecties want velen bakten er niets van in de bekerwedstrijd tegen Boussu Dour. Lees verder »

Vargas de ster op Twitter

Vargas de ster op Twitter

Met maar liefst meer dan 78.000 volgers is Vargas de meest gevolgde Anderlecht-speler op Twitter. Van den Brom had, bij het opstellen van de lijst, net geen 10.000 volgelingen. Lees verder »

Anderlecht en Rik Van de Velde uiteen

Anderlecht en Rik Van de Velde uiteen

De wegen tussen Anderlecht en hoofdscout Rik Van de Velde scheiden, dat weet La Dernière Heure. Rik Van de Velde was sinds begin 2009 aan de slag bij Paars-wit. Deze namiddag wordt er door RSC Anderlecht meer uitleg verstrekt. Lees verder »

Van den Brom schonk 2 CL-tickets weg

Van den Brom schonk 2 CL-tickets weg

Gisteren heeft John van den Brom twee CL-tickets tegen Malaga weggeschonken aan een fan. Eén voorwaarde, je moest een volger zijn van de trainer op Twitter. Uit de meer dan 10.000 volgers werd Johny de Craecker uitgeloot. Lees verder »

Lieven Maesschalck over terugkeer Vargas

Lieven Maesschalck over terugkeer Vargas

Tegen Boussu Dour stond Vargas voor eerst sinds zijn blessure in de basis. Hij speelde geen puike wedstrijd maar topkinesist Lieven Maesschalck twijfelt niet: "Geef hem tijd en Anderlecht heeft er een geweldige speler bij." Lees verder »


 27-09-2012 

Batshuayi mist duel tegen Anderlecht

Batshuayi mist duel tegen Anderlecht

Standard-spits Batshuayi is door het bondsparket 2 speeldagen geschorst voor een elleboogstoot die hij uitdeelde tijdens het bekerduel tegen Moeskroen. Hij mist daardoor de partij tegen Anderlecht op 7 oktober. Lees verder »

Kouyaté verlaat vroegtijdig training

Kouyaté verlaat vroegtijdig training

Kouyaté, die al enige tijd sukkelt met een kwetsure aan de enkel, heeft donderdag de training vroegtijdig verlaten. Het is nog niet geweten of dit uit voorzorg was of door een eventuele blessure. (belgiumsoccer) Lees verder »

Elites Anderlecht tegen STVV

Elites Anderlecht tegen STVV

De Elites van Anderlecht komen deze zaterdag tegenover Sint-Truiden te staan. Alle wedstrijden van de -11,-12,-15 en -16 jarigen worden in Neerpede afgewerkt op de terreinen 1 en 2. Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Nog één dag en een nieuw weekend staat voor de deur, dat betekent ook weer een nieuwe speeldag voor Anderlecht als voor heel wat tegenstanders. We hebben de wedstrijden op een rijtje gezet. Lees verder »

Kalenderwijzigingen (update)

Kalenderwijzigingen (update)

De voetbalbond heeft enkele kalenderwijzigingen doorgevoerd. Zo zal onder meer de wedstrijd van Anderlecht op Charleroi van 27 oktober om 18 uur gespeeld worden. Anderlecht - Brugge verhuist naar zondag 11 november om 14u30. Lees verder »

Anderlecht - Lokeren uitverkocht

Anderlecht - Lokeren uitverkocht

RSC Anderlecht laat weten dat de wedstrijd tegen Lokeren, nu zaterdag om 20u, uitverkocht is. De 10-jarige Robbe Geirnaert uit Waarschoot is trouwens als officiële wedstrijdmascotte aangeduid. Lees verder »

Mbokani: welke club wordt het?

Mbokani: welke club wordt het?

Mbokani schermt al enige tijd met interesse van verschillende buitenlandse clubs. "Juventus is de meest concrete piste op dit moment", aldus de manager van Mbokani. "Zij volgen Dieu al sinds hij bij Standard speelde." Lees verder »

BvB: Anderlecht tegen KV Mechelen

BvB: Anderlecht tegen KV Mechelen

In de 1/8 finales van de Beker van België zal Anderlecht het op woensdag 28 november opnemen tegen KV Mechelen. De maneblussers wonnen hun wedstrijd gisteren met 6-0 van derdeklasser Bertrix. Lees verder »

Bruno: "Doelpunt heeft ons bevrijd"

Bruno:

Het was dankzij een goede invalbeurt van Bruno dat de wedstrijd tegen Boussu Dour kantelde in het voordeel van Anderlecht: "Ik geef me altijd voluit als ik mijn kans krijg en ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken." Lees verder »

Praet kritisch over wedstrijd

Praet kritisch over wedstrijd

"Ik denk dat het vooral een gebrek aan automatismen was. Er stond een heel nieuwe ploeg op het veld. En misschien hebben we het ook wat te makkelijk opgenomen", aldus Praet na de wedstrijd. Lees verder »

Van den Brom ontevreden over de wedstrijd

Van den Brom ontevreden over de wedstrijd

"In de eerste helft was Boussu Dour gevaarlijker dan ons. Het was beter na de rust maar het was nog steeds niet briljant. Ik had gezegd dat ik vertrouwen had in dit elftal maar de spelers waren niet van de partij", aldus John. Lees verder »

Tester al in de lappenmand

Tester al in de lappenmand

Maisha Chavda, de 18-jarige Congolees die voor 3 maand op stage is, bevindt zich al in de ziekenboeg. Hij heeft namelijk een blessure aan de lies en moet eerst verzorging krijgen. Een operatie zal echter niet nodig zijn. (Dhnet) Lees verder »

Weinig toeschouwers tegen Boussu Dour

Weinig toeschouwers tegen Boussu Dour

Dat de Beker van België niet populair is bij supporters was gisteren duidelijk. Tegen de tweedeklasser waren er amper 6000 toeschouwers komen opdagen. Boussu Dour had 700 fans meegebracht richting het Astridpark. Lees verder »

Anderlecht stoot door in Beker

Anderlecht stoot door in Beker

Gisteravond heeft een jeugdig elftal van Anderlecht de tweedeklasser Boussu Dour uitgeschakeld in 1/16 finales van de Beker van België. In een belabberde wedstrijd voor Anderlecht werd het uiteindelijk 2-0. Lees verder »

 26-09-2012 

"Molins moet knop omdraaien"

"Molins heeft hetzelfde probleem als mij: hij moet vertrouwen opdoen maar daarvoor moet hij spelen", aldus Vargas. Deze avond tegen Boussu Dour heeft hij de kans om zich te tonen. Lees verder »

50 jaar geleden: Anderlecht 1 - 0 Real

50 jaar geleden: Anderlecht 1 - 0 Real

Het is vandaag exact 50 jaar geleden dat Anderlecht in de eerste ronde van de C1 Real Madrid uitgeschakeld heeft. Het was in het toenmalige Heizelstadion voor maar liefst 65.000 toeschouwers dat Anderlecht met 1-0 won. Lees verder »

"Gelegenheid om verleden te begraven"

Bijna een jaar geleden liep Vargas tegen Rupel Boom een nieuwe zware knieblessure op. Deze avond zal hij tegen Boussu Dour in de basis starten. "Voor mij is het een gelegenheid om het verleden te begraven", aldus de speler. Lees verder »

Training gevold door Senegaleese TV

Training gevold door Senegaleese TV

Het Senegalees tv-station 2STV was gisteren aanwezig te Neerpede. De journalisten maakten een reportage over Koutaté. "Hij is een ster in Senegal, iedereen houdt van hem", aldus de cameraman (dhnet) Lees verder »

Maisha Chavda op stage

Maisha Chavda op stage

Sinds zondag is Maisha Chavda, een Congolese aanvaller, in België voor een stage bij Anderlecht. De 18-jarige speler ligt onder contract bij TP Mazembe, de grootste club van het land. Lees verder »

 25-09-2012 

Gillet blikt vooruit op woensdag

Gillet blikt vooruit op woensdag

"De afgelopen jaren hebben we de beker al te makkelijk laten vallen. Ik zat meestal op de bank of in de tribune, maar toch. Dat zit me toch tegen, dat ambeteert me. De beker is en blijft een prestigieuze competitie." Lees verder »

Van den Brom 100 dagen coach

Van den Brom 100 dagen coach

Het is vandaag dag op dag dat van den Brom als coach bij Anderlecht werd aangesteld. La Dernière heure maakte een balans op en geeft de Nederlandse trainer een uitslag van 83%. Lees verder »

Van den Brom scoutte Malaga

Van den Brom scoutte Malaga

Zondag waren Besnik Hasi en John van den Brom niet in het land, zij woonden namelijk de wedstrijd van Malaga tegen Athletic Bilbao bij. Die wedstrijd eindigde overigens in een 0-0 gelijkspel. Lees verder »

Boca Juniors toont interesse in Biglia

Boca Juniors toont interesse in Biglia

Volgens de Argentijnse pers zou Boca Juniors interesse tonen in Lucas Biglia. De Argentijnse club wil de speler, die nog tot 2015 onder contract ligt, huren. Biglia zelf is alvast opgetogen met de interesse van de club. Lees verder »

"Vertrouwen in m'n elftal"

Van den Brom is een heel andere coach dan Jacobs. Zo koos Jacobs er voor om te roteren in de Beker wat compleet fout af liep: "Daar heb ik geen schrik voor", benadrukt van den Brom. Lees verder »

Vargas mogelijks tegen Boussu Dour

Vargas mogelijks tegen Boussu Dour

In tegenstelling tot enkele speler die morgen mogen rusten zullen Thomas Kaminski, Ronald Vargas, Guillermo Molins, Behrang Safari, Dennis Praet, Roland Juhasz en Osama Hawsawi op speelminuten mogen rekenen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Boussu Dour

Selectie Anderlecht - Boussu Dour

Van den Brom heeft deze namiddag zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd nu woensdag tegen Boussu Dour, dit in het kader van de Beker van België. Verschillende spelers uit de kern krijgen rust. Lees verder »

Beker: "Geen herhaling van vorig jaar"

Beker:

In Extra Time blikte John van den Brom ook even vooruit op de wedstrijd van 26 september tegen Boussu Dour in de bekercompetitie. Hij gaf weg dat hij zou schuiven in het elftal, maar vreest geen afgang als vorig jaar. Lees verder »

Van den Brom: "Stadions vallen echt tegen"

Van den Brom:

Gisteren was Anderlecht trainer John van den Brom te gast in extra time. Hij had het over het verschil tussen voetbal in België en Nederland, en daar kwamen Belgische stadions ter sprake. "De accomodatie valt toch tegen," zei hij. Lees verder »

Webmaster Skyhawk jarig

Webmaster Skyhawk jarig

Vandaag viert Skyhawk, webmaster en oprichter van deze site, zijn 30ste verjaardag. David is al sinds jaar en dag één van de drijvende krachten achter anderlecht-online en door zijn inzet is deze site geworden tot wat hij nu is. Lees verder »


 24-09-2012 

Ticketing info: RSCA - Lokeren

Ticketing info: RSCA - Lokeren

Voor de wedstrijd van nu zaterdag tegen Lokeren zijn er nog een 100 tickets beschikbaar. Tickets voor volwassenen kosten 22 tot 29 euro, jongeren onder de 16 jaar betalen 11 euro. (rsca.be) Lees verder »

Ticketing Info: Boussu Dour

Ticketing Info: Boussu Dour

Voor de wedstrijden tegen Boussu Dour nu woensdag zijn er nog steeds tickets beschikbaar. Tickets kosten 10 euro (5 euro voor jongeren onder 16 jaar). De ticketing blijft woensdag open tot aan de aftrap om 20u. Lees verder »

Energy Lab gaat spelers fysiek begeleiden

Energy Lab gaat spelers fysiek begeleiden

Anderlecht heeft met Energy Lab een akkoord bereikt om de spelers fysiek van nabij te laten volgen. De resultaten worden bekeken met de medische en technische staf van Anderlecht om zo beter te kunnen inspelen op elke situatie. Lees verder »

Kouyaté niet tegen Boussu Dour

Kouyaté niet tegen Boussu Dour

De kans is groot dat Kouyaté er woensdag tegen Boussu Dour niet bij zal zijn en dat de speler rust krijgt. Hij kreeg tegen Zulte weer een trap op de enkels te verwerken maar zonder erg. Zijn blessure lijkt te zijn genezen. Lees verder »

"Bij met eerste competitiedoelpunt"

Net als vorig seizoen was ook De Sutter nu weer beslissend tegen Zulte-Waregem. "Mijn ploegmaats zeggen allemaal dat ik hier moet komen spelen en misschien moet ik echt wel voor Zulte Waregem tekenen", aldus een blije De Sutter. Lees verder »

Reactie Proto op gele kaart

Reactie Proto op gele kaart

In Het Nieuwsblad reageert Proto op zijn gele kaart die hij kreeg na een woordenwisseling tussen hem en Dury: "Ik was boos op Naessens omdat die een bal wegsloeg", aldus de doelman. Lees verder »

Reacties Iakovenko en Mbokani

Reacties Iakovenko en Mbokani

Iakovenko: Iakovenko viel in en 1 minuut en 28 seconden later scoorde hij bij zijn eerste balcontact de 1-2 op aangeven van Deschacht. Nadien vormde hij met zijn een handen een bril en keek hij naar van den Brom. Lees verder »

 23-09-2012 

CL: Malaga laat 2 punten liggen

CL: Malaga laat 2 punten liggen

Als laatste in de rij van tegenstanders kwam Malaga aan de bak. De Spaanse club ging op bezoek bij Athletic Bilbao waar het na 90 minuten speeltijd bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Lees verder »

Van den Brom in Extratime (21u35)

Van den Brom in Extratime (21u35)

Morgen maandag 24 september zal Anderlecht-trainer John van den Brom de centrale gast zijn in Extratime op Canvas. Analisten zijn Peter Vandenbempt en Gert Verheyen. De uitzending begint om 21u35. Lees verder »

BvB: Boussu Dour laat 3 punten liggen

BvB: Boussu Dour laat 3 punten liggen

Boussu Dour, de tegenstander van Anderlecht nu woensdag in de Cofidis Cup, heeft voor eigen publiek met 0-1 verloren van Tubize. Boussu Dour blijft wel aan de leiding van het klassement in de tweede klasse met 12 punten. Lees verder »

CL: Milan verliest van Udinese

CL: Milan verliest van Udinese

Het lijkt er op dat de uren van Allegri geteld zijn want Milan liet weer punten liggen, dit keer bij Udinese waar het met 2-1 ging verliezen. De CL-tegenstander moest wel een dikke 20 minuten met 10 verder na rood voor Zapata Lees verder »

Van den Brom boos over gele kaart Proto

Van den Brom boos over gele kaart Proto

Na een discussie met Zulte-Waregem trainer Franky Dury kreeg Proto geel van Gumienny. Proto had zich boos gemaakt na een akkefietje met Naessens, even later riep Dury hem iets toe. Toen Proto hierop reageerde kreeg hij geel. Lees verder »

Win 2 CL-tickets dankzij van den Brom

Win 2 CL-tickets dankzij van den Brom

Van den Brom geeft 2 CL-tickets weg voor de wedstrijd tegen Malaga. Hij verloot op woensdag twee kaarten onder de volgers van zijn twitter account @vandenbrom1966 en reikt ze persoonlijk uit na de open training op 27/9. Lees verder »

Reacties Jovanovic, Deschacht en Nuytinck

Reacties Jovanovic, Deschacht en Nuytinck

"Het was een moeilijke match. Ik ben blij met mijn assist, maar ik ben niet echt tevreden wat mijn eigen match betreft. Ik weet dat ik beter kan, maar het is niet makkelijk nu ik vooral op de flank speel", aldus Jovanovic. Lees verder »

 22-09-2012 

Zulte-Waregem - Anderlecht: 2-3

Zulte-Waregem - Anderlecht: 2-3

Anderlecht heeft dan toch eindelijk terug een overwinning beet. Het was De Sutter die 5 minuten voor tijd de 2-3 kon scoren. Andere doelpuntenmakers waren Mbokani en Iakovenko. Paars-wit heeft nu 16 punten op 8 wedstrijden. Lees verder »

CL: Zenit speelt 2-2 gelijk

CL: Zenit speelt 2-2 gelijk

Net als Anderlecht moest ook Zenit deze zaterdagavond aan de bak, dit uit tegen Krylya Sovetov. Er werd maar liefst 4 keer gescoord in deze wedstrijd waarbij het uiteindelijk 2-2 werd. Lees verder »

Dames winnen van Zulte-Waregem (correctie)

Dames winnen van Zulte-Waregem (correctie)

De dames hebben deze avond het goede voorbeeld gegeven. Ze gingen op het veld van Zulte-Waregem met maar liefst 1-9 winnen! Bij de rust stond het nog 0-4. Dankzij deze overwinning heeft Anderlecht na 4 speeldagen nu 6 punten. Lees verder »

Van den Brom: "Juhasz blijft positief"

Van den Brom:

Dat Juhasz niet tevreden is met de situatie is ook van den Brom niet ontgaan. De trainer heeft meer toelichting gegeven over de verdediger die met Kouyaté, Nuytinck en Wasyl heel wat concurrentie tegenover zich heeft. Lees verder »

Jovanovic "Klaar voor zaterdag"

Jovanovic

Tegen Milan was hij er wegens schorsing niet bij, maar nu is Jovanovic weer helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem deze avond.De Serviër blikt nog even terug op die wedstrijd, die hij op tv gevolg heeft. Lees verder »

CL: nog mini-abonnementen beschikbaar

CL: nog mini-abonnementen beschikbaar

Gisteren begon de vrije verkoop van mini-abonnementen voor de thuiswedstrijden in de CL. RSC Anderlecht laat weten dat er nog mini-abonnementen beschikbaar zijn, en dit in de verschillende prijsklassen, gaande van 75 tot 255 euro. Lees verder »

Kouyaté klaar voor Zulte-Waregem

Kouyaté klaar voor Zulte-Waregem

Het gaat al heel wat beter met Cheikhou Kouyaté en hij zal er normaal gezien bij zijn tegen Zulte-Waregem. "Ik heb enkel nog pijn als ik op de linkerkant steun met het is dragelijk. Voor de rest geen zorgen meer." Lees verder »

Juhasz: "Zien wel wat toekomst brengt"

Juhasz:

Tegen Milan mocht Juhasz een klein kwartier voor tijd invallen en positie innemen naast Bram Nuytinck. Eerder sprak de Hongaar nog over een vertrek bij Anderlecht indien hij niet meer speelminuten zou krijgen. Lees verder »


 21-09-2012 

Beloften winnen van Leuven (2-3)

Beloften winnen van Leuven (2-3)

Vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion te Brussel hebben de Paars-wit beloften hun wedstrijd tegen Leuven kunnen winnen met 2-3. De Anderlechtdoelpunten werden gemaakt door Kabasele en Luckermans. Lees verder »

BvB: Boussu Dour fans zakken massaal af

BvB: Boussu Dour fans zakken massaal af

Boussu Dour Borinage FC is aan een topseizoen bezig in tweede klasse en dat Anderlecht geweten hebben. De supporters van de Waalse club zullen woensdag met maar liefst 15 autobussen richting het Vanden Stock-stadion afzakken. Lees verder »

Elites in Neerpede tegen OHL

Elites in Neerpede tegen OHL

Voor de supporters die de jeugdspelers eens wensen te bewonderen: de elites -19 en -17 ontvangen zaterdag om 15u OHL. De -13 en -14 spelen hun match om 10u30. Al de wedstrijden gaan door in Neerpede op de RSCA Football Academy. Lees verder »

Selectie beloften RSCA - OHL

Selectie beloften RSCA - OHL

De beloften nemen het deze avond om 19u30 in het Boudewijnstadion te Brussel op tegen die van Oud Heverlee Leuven. Drie spelers uit de A-kern maken hun opwachting met name Fernando Canesin Matos, Davy Roef en René Sterckx. Lees verder »

Geen open trainingen volgende week

Geen open trainingen volgende week

Pech voor de supporters die nog eens Anderlecht tijdens training aan het werk willen zien. De komende week zijn al de trainingen achter gesloten deuren. En op zondag 30 september hebben de spelers een dag vrij. Lees verder »

Selectie: Zulte-Waregem - Anderlecht

Selectie: Zulte-Waregem - Anderlecht

Morgen om 18u neemt Anderlecht in het Regenboogstadion het op tegen Zulte-Waregem. Onder Francky Dury is de tegenstander aan een ijzersterk seizoen bezig en staat het samen met Anderlecht op de tweede plek in het klassement. Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Het weekend staat voor de deur, bijgevolg ook een nieuwe speeldag. Niet enkel de A-ploeg moet aan de bak, maar ook voor de dames, beloften en de tegenstanders in de Champions League en de Beker van België is het werken geblazen. Lees verder »

Gillet: "Heb potentieel als rechtsback"

Gillet:

Het Nieuwsblad kon Gillet strikken voor een uitgebreid interview. Daarin spreekt hij over zijn positie als rechtsback, over Proto zijn Teddy'ke (neen geen knuffelbeer) en blikt hij vooruit op de wedstrijd tegen Zulte. Lees verder »

Training in opperbeste stemming

Training in opperbeste stemming

Gisteren was er nog eens een training open voor het publiek. Niet alleen waren er aardig wat supporters komen opdagen, de goede stemming was, na het punt tegen Milan, ook aanwezig. Lees verder »

Blessurenieuws (update)

Blessurenieuws (update)

Jordan Lukaku traint sinds donderdag weer met de groep. Ook Kouyaté was op de taining aanwezig. Het lijkt er sterk op dat hij er bij zal zijn tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

 20-09-2012 

CL: Allegri voelt hete adem van ontslag

CL: Allegri voelt hete adem van ontslag

Speelt Milan in Anderlecht met een andere trainer? De kans wordt alsmaar groter. De Italiaanse pers schreeuwt om het ontslag van Allegri. Ook Silvio Berlusconi, voorzitter van AC Milan, zou al met ontslag gedreigd hebben. Lees verder »

Wordt Jacobs ooit Deense bondscoach?

Wordt Jacobs ooit Deense bondscoach?

Ex-Anderlechttrainer Ariël Jacobs treedt deze avond met zijn team aan in de Europa League. Als het van de Deense pers afhangt mag de Belg zelfs bondscoach worden. Ze zien in hem de opvolger van Morten Olsen. Lees verder »

Proto: "Voel me goed bij Anderlecht"

Proto:

"Ik moet zeggen dat mijn gedacht over het Italiaans voetbal veranderd is", aldus Proto. "Ik dacht dat ze een zeer gesloten spel zouden spelen maar het dat is positief geëvolueerd in de laatste seizoenen." Lees verder »

Ook Mbokani speelde met pijnstillers

Ook Mbokani speelde met pijnstillers

"Ik had vreselijke kiespijn en bijgevolg ook hoofdpijn", vertrouwde hij toe aan La Dernière Heure. "De pijn is 's nachts ontstaan en dus moest ik met pijnstillers spelen. Woensdag (gisteren nvdr) ga ik naar de tandarts." Lees verder »

Praet: "Een droom is uitgekomen"

Praet:

De Anderlecht-invallers waren direct bij de les tegen Milan. Dit toch volgens de statistieken bijgehouden door de Uefa. Van de vier passes dat Praet tijdens de wedstrijd gegeven heeft, waren alle vier goed. Lees verder »

Wasilewski moest schoenen wisselen

Wasilewski moest schoenen wisselen

In de 86e minuut tegen Milan moest Wasilewski even naar de kant. Niet omdat de speler geblesseerd was maar om zijn schoenen te wisselen. Het was teammanager Gunther Van Handenhoven die het nieuwe paar schoenen tot bij hem bracht. Lees verder »

Mbokani: "Wist dat Juve in tribune zat"

Mbokani:

De Italiaanse club Juventus heeft al zeker twee keer Mbokani van dichtbij gevolgd. De eerste was thuis tegen Limassol, de tweede in het San Siro stadion tegen Milan. "Ik wist dat Juventus er was", aldus Mbokani. Lees verder »

 19-09-2012 

Beloften vrijdag tegen Leuven

Beloften vrijdag tegen Leuven

Na hun puntenverlies op Standard bekampen de beloften deze keer OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 21 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De aftrap is om19u30. Lees verder »

Donderdag open training

Donderdag open training

Trainer John van den Brom heeft via Twitter laten weten dat er morgen, donderdag, om 10u30 een open training gepland is. Van de gelegenheid maakte de trainer gebruik om al de fans te danken voor de steun. Lees verder »

Kouyaté speelde met 5 pijnstillers

Kouyaté speelde met 5 pijnstillers

Lange tijd was Kouyaté onzeker voor de wedstrijd, toch stond hij in de basis: "Ik heb om een inspuiting gevraagd. De pijn was anders niet te harden. Ik heb ook vijf pijnstillers geslikt", aldus de Senegalees in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

CL: Vrije verkoop start vrijdag

CL: Vrije verkoop start vrijdag

De vrije verkoop van de CL mini-abonnementen start vrijdag 21 september 2012. Afzonderlijke tickets zijn pas verkrijgbaar indien niet alle plaatsen verkocht zijn als mini-abonnement. Lees verder »

Mbokani: "Malaga moeten we thuis winnen"

Mbokani:

"De spelers van Milaan hebben me na de match gefeliciteerd, zeker over mijn eerste helft. Ik heb vandaag in dienst van het team gespeeld. We moeten op plaatsen twee of drie mikken. Ikzelf ga voor de tweede plaats." Lees verder »

Anderlecht volgt Kara Mbodj

Anderlecht volgt Kara Mbodj

Volgens de Noorse pers zou Anderlecht Kara Mbodj volgen, een defensieve middenvelder bij Tromsö. Er viel ook te lezen dat Sporting de interesse bevestigd heeft. Kara komt net als Kouyaté uit bij de Senegalese nationale ploeg. Lees verder »

Reacties: Hasi, Kouyaté en Juhasz

Reacties: Hasi, Kouyaté en Juhasz

Hasi: "We troffen Milan op het perfecte moment, ze zijn momenteel niet goed bezig. Het tactische plaatje klopte bij ons perfect, onze jongens hebben er alles aan gedaan om overeind te blijven" Lees verder »

Reacties: Gillet, Bruno en Praet

Reacties: Gillet, Bruno en Praet

Massimo Bruno: "Fantastisch dat ik in de eerste Champions League-match al meteen mocht starten als titularis. En dan nog een puntje pakken ook. Natuurlijk was ik wat verrast", aldus de jonge Bruno Lees verder »

"Verdienden niet meer dan gelijkspel"

"Dit is een punt om te koesteren. Het is niet voor iedereen weggelegd om een punt te pakken bij Milan We hebben er vandaag alles aan gedaan om dit goede resultaat neer te zetten", vertelt de verdediger na de wedstrijd. Lees verder »

"Hier staat een trotse trainer"

"We wilden vooraf zeker niet het lachertje van deze Champions League worden, en daar zijn we goed mee begonnen. We verdienen hier vanavond een mooi punt. We speelden een fantastische tactische wedstrijd", aldus de trainer. Lees verder »


 18-09-2012 

Malaga wint vlot van Zenit

Malaga wint vlot van Zenit

De andere twee tegenstanders, Zenit en Malaga kwamen dinsdagavond ook tegen mekaar uit. Malaga won thuis vlot van de Russen en dit met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Isco (3'), Saviola (13') en nog eens Isco (76'). Lees verder »

AC Milan - RSC Anderlecht: 0-0

AC Milan - RSC Anderlecht: 0-0

Anderlecht heeft dinsdagavond in de CL-wedstrijd tegen AC Milan een punt kunnen pakken. Het speelde in het San Siro stadion namelijk 0-0 gelijk. Door dit gelijkspel staat Paars-wit op een gedeelde tweede plaats met de Italianen. Lees verder »

50 Europese wedstrijden voor Biglia

50 Europese wedstrijden voor Biglia

Het Laatste Nieuws heeft uitgerekend dat de wedstrijd tegen AC Milan de 50ste Europese wedstrijd is voor Lucas Biglia. Hij staat daarmee 16e in de ranking van de Paars-wit en komt zo in de buurt van Van Himst en Luc Nilis. Lees verder »

Gillet: "Was supporter voor Roma"

Gillet:

"Ik was eigenlijk nooit een supporter voor AC Milan", aldus Gillet. "Ik was eerder voor Roma. Maar ik ben al tevreden dat Ibrahimovic er niet meer bij is." Proto was dan wel weer fan van Milan. Lees verder »

Nuytinck: "Voor de volle 100% klaar"

Nuytinck:

"We hebben tegen Milan onze kansen", begint de Nederlander. "Ik heb zelfs spijt dat Zlatan Ibrahimovic er niet meer is. Ik heb altijd al tegen de beste spitsen van Europa willen uitkomen, ik kijk vooral uit naar Hulk." Lees verder »

Kouyaté toch onzeker

Kouyaté toch onzeker

Na de training van gisteren is er toch enige twijfel rond de inzetbaarheid van Kouyaté. Gisteren trainde hij met een infiltratie, maar hij mankte nog. Het wordt dus afwachten of hij straks aan de aftrap zal verschijnen. Lees verder »

San Siro amper half gevuld

San Siro amper half gevuld

Dat Anderlecht Europees geen grote naam meer is zal deze avond duidelijk zijn in het stadion. De interesse in het duel tegen Milan is zeer beperkt te noemen, de zitjes zullen amper voor de helft gevuld zijn. Lees verder »

Transfer Suarez: gesprekken zijn gaande

Transfer Suarez: gesprekken zijn gaande

Een tijdje terug werd bekend dat CSKA Moskou nog steeds interesse heeft in Suarez en dat ze de Argentijn deze winter naar Rusland willen halen. Tegenover Het Nieuwsblad bevestigt Van Holsbeeck dat de gesprekken gaande zijn. Lees verder »

Eddy Merckx samen met delegatie afgereisd

Eddy Merckx samen met delegatie afgereisd

Voor de eerste keer in jaren is ook wielerlegende Eddy Merckx met de delegatie van Anderlecht afgereisd. "De laatste keer was tegen Milan", herinnert Merckx zich nog. "Het was vooral toen Van Himst trainer was dat ik meereisde." Lees verder »

Iakovenko: "Ik geloof in onze kansen"

Iakovenko:

"In San Siro moeten we ons best doen om niets weg te geven. Elke match is anders, dus waarom zouden we er niet iets kunnen rapen? We hebben een goede ploeg en ik geloof in onze kansen", aldus Iakovenko in Het Nieuwsblad Lees verder »

Anderlecht stuurt Evangelista naar huis

Anderlecht stuurt Evangelista naar huis

Anderlecht heeft de 17-jarige Lucas Evangelista terug naar huis gestuurd. De Braziliaan was de voorbije weken op proef bij Paars-wit maar ging ten onder aan heimwee. Wel had de speler een goede indruk nagelaten. Lees verder »

 17-09-2012 

Beloften verliezen van Standard

Beloften verliezen van Standard

De beloften van Anderlecht speelden maandagavond een competitiewedstrijd tegen Standard. Ze keerden echter met een 2-1 verlies huiswaarts. Vrijdag al, 21/9, trekken ze richting Leuven om er het op te nemen tegen OHL. Lees verder »

Anderlecht volgt Manuel Fernandes

Anderlecht volgt Manuel Fernandes

Volgens de Turkse pers was er een scout van Anderlecht aanwezig tijdens de wedstrijd tussen Besiktas en Elazigspor. Paars-wit zou er Manuel Fernandes, spelverdeler en kapitein van Besiktas, gevolgd hebben. (Turksvoetbal) Lees verder »

Van Holsbeeck beantwoordt je vragen

Van Holsbeeck beantwoordt je vragen

Volgende week kunnen fans via Twitter vragen stellen aan manager Herman Van Holsbeeck. Heb je een een vraag? Gebruik dan hashtag #AskHerman in je bericht naar @rscanderlecht en wie weet krijg je wel antwoord! Lees verder »

Van den Brom: "Imposant stadion"

Van den Brom:

Deze avond heeft Paars-wit in Milan de laatste training afgewerkt in afwachting van de wedstrijd. Van den Brom laat via Twitter alvast weten dat hij onder de indruk was. Ook is iedereen van de selectie inzetbaar en fit. Lees verder »

Praet: "Ik kijk er naar uit"

Praet:

Praet moest zich tegen Lierse tevreden stellen met een invalbeurt. Eerder gaf de speler al aan dat hij meer speelminuten wil krijgen. Tegen Milan hoopt Praet ook even te mogen proeven van de Champions League sfeer. Lees verder »

Van den Brom blikt vooruit

Van den Brom blikt vooruit

Op de persconferentie voorafgaand de wedstrijd blikt van den Brom vooruit: "Ik denk niet dat het team in staat is om een volledig defensieve spel te spelen. Aanpassen aan de tegenspeler betekent niet bezuinigen op de verdediging." Lees verder »

Nuytinck: "Willen knallen in CL"

Nuytinck:

Nuytinck kreeg tegen Lierse voor het eerst een plek in de basis, dinsdag wacht hem tegen Milan wellicht het grotere werk. De Nederlander kijkt er alvast naar uit. "Met onze kwaliteiten kunnen we het Milan heel lastig maken." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Kouyaté, De Sutter en Mbokani zullen speelklaar zijn voor de CL-wedstrijd dinsdag, Odoi is er niet bij. Kanu kreeg een knie in de rug maar gaf zelf aan dat de wedstrijd tegen Milan niet in het gedrang komt. Lees verder »

Deschacht blikt vooruit op AC Milan

Deschacht blikt vooruit op AC Milan

In 2006 speelde Anderlecht ook al in de CL tegen Milan. Toen verloor Paars-wit met 4-1 in het San Siro stadion. Deschacht herinnert zich die wedstrijd nog goed: "Dat is één van mijn slechtste herinneringen" Lees verder »

Doll: "De geschiedenis herhaalt zich"

Doll:

"Anderlecht had de mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, dit zonder zich veel moe te maken", aldus Doll. "Het was door een prachtige individuele actie van Menga dat de gelijkmaker viel." Lees verder »

Bruno: "Teleurgesteld over mijn match"

Bruno:

"Eerlijk gezegd, ik ben erg teleurgesteld over mijn spel. Niets ging zoals het moest, al vanaf het begin niet", aldus Bruno. "Ik miste frisheid na de wedstrijd woensdag met de beloften tegen Wolfsburg." (LDH) Lees verder »

 16-09-2012 

Analyse: tussen droom en werkelijkheid

Analyse: tussen droom en werkelijkheid

Meer dan twee weken is het intussen geleden dat Anderlecht aan AC Milan, Zenit en Malaga werd gekoppeld. Uit de bestuurskamer klonken toen enkel positieve geluiden: Anderlecht mocht zich niet neerleggen bij de derde plaats. Lees verder »

Milan zonder Montolivo, Robinho en Pato

Milan zonder Montolivo, Robinho en Pato

AC Milan zal in het San Siro stadion dinsdag tegen Anderlecht geen rekening kunnen doen op Montolivo, Robinho en Pato. Coach Allegri heeft bevestigd dat de drie spelers dan toch niet fit genoeg bevonden zijn voor de CL-wedstrijd. Lees verder »

Gillet: "Tegendoelpunt mijn fout"

Gillet:

"Ik gleed uit. Het is stom, maar die goal is mijn fout. Ik had nog een overtreding kunnen maken, maar dan had ik mijn tweede gele kaart gekregen en werd ik uitgesloten", verklaart de rechtsback tegenover Het Nieuwsblad. Lees verder »

Badibanga: "Ik moet nog verbeteren"

Badibanga:

Anderlecht-huurling Badibanga scoorde gisteren voor Charleroi het derde doelpunt in de wedstrijd tegen Mons. "Ik ben blij met deze drie punten. We wonnen omdat we als een team speelden, we hebben gevochten tot het einde." Lees verder »

Kanu gewisseld met rugblessure

Kanu gewisseld met rugblessure

Tijdens de wedstrijd tegen Lierse kreeg Kanu een kniestoot in de rug en moest hierdoor gewisseld worden. De blessure is echter niet zo ernstig dat er gevreesd moet worden voor een onbeschikbaarheid tegen Milan. Lees verder »

CL: voorrangsperiode eindigt maandag

CL: voorrangsperiode eindigt maandag

De voorrangsperiode voor abonnees die een mini-abonnement wensen aan te schaffen voor de thuiswedstrijden in de Champions League, loopt maandag 17 september af. De vrije verkoop start op vrijdag 21 september. Lees verder »

Deschacht: "Raar dat we niet winnen"

Deschacht:

Het was dankzij een voorzet van Deschacht dat Kanu de 0-1 in de netten kon werken. "We hebben niets weggegeven. Dan is het jammer dat Lierse toch nog langszij weet te komen. Maar dat zijn de feiten", aldus de speler. Lees verder »

Reactie John van den Brom op de 1-1

Reactie John van den Brom op de 1-1

"Dit is frustrerend", begint de Nederlander tegenover Sporza. "We hebben opnieuw heel wat kansen gemist. Als we een tweede keer scoren, winnen we deze wedstrijd gewoon. In de eerste helft had Jovanovic het moeten afmaken." Lees verder »

Vargas klaar voor rentree

Vargas klaar voor rentree

Anderlecht kocht Vargas voor 2,5 miljoen en gaf hem een contract tot 2014. Een probleem, de speler was zwaar geblesseerd en zou de eerste maanden niet kunnen spelen. Nu is de Venezolaanse voetballer klaar voor zijn rentree. Lees verder »

 15-09-2012 

CL: Milan verliest met kleinste verschil

CL: Milan verliest met kleinste verschil

Deze avond is CL-tegenstander AC Milan in het San Siro stadion uitgekomen tegen Atalanta. De Milanezen konden echter niet winnen van de bezoekers die met 0-1 huiswaarts keerden. Het enige doelpunt werd gemaakt door Cigarini. Lees verder »

Huurling Badibanga scoort voor Charleroi

Huurling Badibanga scoort voor Charleroi

Cristophe Diandy, Ziguy Badibanga en Mohamed Aoulad zijn de Anderlecht-huurlingen in de kern van Charleroi tegen Mons. Het was Badibanga die zaterdagavond tegen Mons de nummer 3 voor de Zebra's in de netten kon werken. Lees verder »

Lierse - Anderlecht: 1-1

Lierse - Anderlecht: 1-1

Anderlecht is zaterdag op het Lisp met 1-1 gaan gelijkspelen. Het was Kanu die vroeg in de eerste helft een voorzet van Deschacht in de netten werkte. Door dit gelijkspel blijft Brugge stevig aan de leiding met 4 punten voorsprong Lees verder »

CL: Malaga wint met 3-1

CL: Malaga wint met 3-1

CL-tegenstander Malaga begon al om 16u aan haar competitiewedstrijd en ging na 90 minuten met 3-1 winnen van Levante. Doelpuntenmakers van dienst waren J. Saviola (1-0), Michel (1-1), Joaqui (2-1) en F.P. Soler (3-1). Lees verder »

Van den Brom: "Gaan voor volle winst"

Van den Brom:

Door de 1-1 van Brugge gisteren tegen Kortrijk heeft Anderlecht straks tegen Lierse de kans om de kloof te verkleinen tot 2 punten. Toch verwacht trainer van den Brom dat het tegen de Pallieters een lastige wedstrijd wordt. Lees verder »

Praet: "Hoop dat ik een kans krijg"

Praet:

"Ik heb mijn zaak nog niet besproken met hem maar ik denk dat ik gewoon door deze fase moet gaan. Iedereen weet dat ik wil spelen maar ik hoop dat ik mijn kans krijg", aldus Praet tegenover La Dernière Heure. Lees verder »

Spelers en staf ontvingen nieuwe kostums

Spelers en staf ontvingen nieuwe kostums

De speler, staff en begeleiders ontvingen gisteren hun nieuwe officiële tenue. De pakken worden geleverd door Carlo et Fils en zijn van het merk Hugo Boss. Tegen Milan worden ze voor het eerst gepresenteerd. (LDH) Lees verder »

Lukaku maandag met beloften

Lukaku maandag met beloften

Jordan Lukaku zet zijn individueel programma voort. Hij hield het bij lopen maar kon ook al enkele trappen tegen een bal geven. Hij hoopt maandag met de beloften te kunnen spelen. (LDH) Lees verder »

NextGen: Bruno opnieuw uitblinker

NextGen: Bruno opnieuw uitblinker

In de NextGen wedstrijd tegen Wolfsburg was Massimo Bruno één van de uitblinkers. "Ik heb me volledig gegeven en het is teleurstellend dat we geen punten pakken" aldus de 18-jarige speler. Lees verder »

Mbokani wordt rust gegund

Mbokani wordt rust gegund

Mbokani keerde pas donderdag terug uit Congo en zal er tegen Lierse niet bij zijn. De Congolees speelde er een interland tegen Equatoriaal Guinea en bleef daarna enkele dagen langer in het land om privézaken te regelen. Lees verder »

 14-09-2012 

CL: Zenit verliest van Terek Grozny

CL: Zenit verliest van Terek Grozny

CL-tegenstander Zenit speelde vrijdagavond een topper tegen Terek Grozny. Zenit, met Witsel in de ploeg, verloor met 0-2 en verliest zo zijn leidersplaats. Legear, speler bij Terek, mocht pas in de slotminuten invallen. Lees verder »

Geen wedstrijd dames wegens interland

Geen wedstrijd dames wegens interland

Geen wedstrijd voor de Paars-wit dames dit weekend. De Nationale Damesploeg speelt namelijk zaterdag tegen Noorwegen een belangrijk kwalificatieduel voor het EK 2013. Bij de selectie behoren ook enkele Anderlechtspeelsters. Lees verder »

Huurling Vervoort debuteert bij Eindhoven

Huurling Vervoort debuteert bij Eindhoven

Jonathan Vervoort, voor één seizoen uitgeleend aan FC Eindhoven om speelminuten te verzamelen, maakte vandaag zijn debuut in een competitiewedstrijd. De verdediger maakte deel uit van de basiself in de derby tegen Helmond Sport. Lees verder »

Selectie: Lierse - Anderlecht

Selectie: Lierse - Anderlecht

Van den Brom heeft deze namiddag zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd van morgen tegen Lierse. Deze verplaatsing wordt het debuut voor Bram Nuytinck. De wedstrijd vindt plaats in het Lisp, aftrap om 18u. Lees verder »

Nuytinck tegen Slovenië

Nuytinck tegen Slovenië

In de veronderstelling dat Bram Nuytinck opnieuw geselecteerd wordt voor Jong Oranje, zal hij op 12 en 16 oktober aan de bak moeten tegen Slovenië. Nederland strijdt dan in de play-offs voor een plaats richting het EK 2013. Lees verder »

Vargas terug in de selectie

Vargas terug in de selectie

Ronald Vargas zit in de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen en op het veld van Lierse. Dat maakte de speler zelf bekend via zijn twitter-account. "Er is niets leuker dan na de training te horen krijgen dat je erbij bent" Lees verder »

Nuytinck kostte minder dan 2 miljoen

Nuytinck kostte minder dan 2 miljoen

"De duurste verdediger ooit", dat verkondigde Roger Vanden Stock nadat bekend werd gemaakt dat Nuytinck zijn handtekening onder een contract bij Anderlecht had gezet. Er gingen prijzen de ronde van 2 miljoen tot 3,2 miljoen. Lees verder »

Beloften tegen Standard

Beloften tegen Standard

Maandag 17 september staat er voor de beloften van Anderlecht een topper op het programma. In de Académie Robert Louis-Drefyus bekampen ze dan de beloften van Standard. De match wordt afgetrapt om 19u30. Lees verder »

Elites tegen WAASLAND-SK.BEVEREN

Elites tegen WAASLAND-SK.BEVEREN

Zaterdag staan er weer heel wat wedstrijden voor de Elites van Anderlecht op het programma, en dit tussen 10u30 en 16u. De matchen gaan door te Neerpede in de RSCA Academy (Olympische dreef 1, Anderlecht) Lees verder »

Anderlecht wou 5 euro, Boussu Dour 10

Anderlecht wou 5 euro, Boussu Dour 10

Net als de voorgaande jaren wou Anderlecht de tickets voor de Beker van België voor 5 euro van de hand doen. Daar de inkomsten uit de ticketverkoop verdeeld worden was de tweedeklasser daar echter niet mee akkoord. Lees verder »

Batshuayi: "Aaron heeft meer techniek"

Batshuayi:

Aaron Batshuayi, velen zullen deze naam nog niet horen vallen hebben. Aaron is de broer van Michy Batshuayi die uitkomt bij Standard. Aaron speelt op dit ogenblik nog bij de U17 maar zal binnenkort de overstap maken naar de U19. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De medische staf onderzocht gisteren de enkelblessure van Cheikhou Kouyaté en er werd niets ernstigs vastgesteld. Uit voorzorg zal hij morgen tegen Lierse niet spelen. Ook De Sutter en Deschacht worden waarschijnlijk gespaard. Lees verder »

Been: "Nuytinck zal zich moeten aanpassen"

Been:

Bram Nuytinck debuteert morgen voor Anderlecht. Wat mogen we van de Nederlandse verdediger verwachten? Het Nieuwsblad vroeg het aan zijn ex-coach Mario Been. "Ik geloof in Bram, maar hier wordt anders verdedigd dan in Nederland." Lees verder »

 13-09-2012 

CL: AC Milan - RSC Anderlecht op 2Be

CL: AC Milan - RSC Anderlecht op 2Be

Kan Anderlecht in zijn eerste CL-wedstrijd in 6 jaar het grote AC Milan in bedwang houden en eventueel met punten huiswaarts keren? Dat kunnen we dinsdag zien op 2Be, de uitzending begint om 20.25 uur. Lees verder »

Nuytinck: "Voel me al helemaal thuis"

Nuytinck:

"Anderlecht is een heel warme club, ik ben hier heel goed opgevangen. En wat een knap complex hier in Neerpede, je kan het echt niet vergelijken met mijn ex-club. Ik voel me hier al helemaal thuis", aldus de Nederlander. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - Boussu Dour

Ticketinfo: Anderlecht - Boussu Dour

Op 26 september neemt Anderlecht het in de 1/16 finales van de Cofidis Cup op tegen tweedeklasser Boussu Dour Borinage. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor -16-jarigen en worden vanaf vrijdag 14/9 verkocht. Lees verder »

CL: Milan recupereert Montolivo

CL: Milan recupereert Montolivo

Nadat al eerder bekend werd dat Robinho tegen Anderlecht er terug bij zou zijn, kan Milan wellicht ook terug rekenen op Montolivo. Hij liep begin september een dijbeenblessure op en moest enkele weken aan de kant. Lees verder »

Van Holsbeeck blij met maatregelen Uefa

Van Holsbeeck blij met maatregelen Uefa

In het kader van de finaciële fair play schorst de Uefa het prijzengeld van 23 clubs in Europa. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck reageert verheugd. "Deze maatregelen zullen in het voordeel zijn van de Belgische clubs." Lees verder »

Biglia: "Vooral Messi werd geviseerd"

Biglia:

De Argentijnse ploeg werd in Peru hartelijk verwelkomd ... met stenen. Verschillende ruiten van de bus sneuvelden. "Onze bus werd bekogeld door Peruaanse fans", aldus LucasBiglia, die 90 minuten op de bank zat. Lees verder »

Jordan Lukaku bijna beschikbaar

Jordan Lukaku bijna beschikbaar

Goed nieuws: Jordan Lukaku staat terug op het trainingsveld. Gisteren werkte hij een looptraining af samen met Mehdi Tarfi. Hij hoopt maandag met de beloften tegen Standaard enkele minuten te spelen. (LDH) Lees verder »

Jovanovic: "Ik begrijp de beslissing"

Jovanovic:

Anderlecht ging niet in beroep tegen de schorsing van Milan Jovanovic tegen Milan. De speler zal dus vanaf de zijlijn moeten toekijken. De Serviër heeft zich bij de schorsing neergelegd en hij aanvaardt de beslissing van de club. Lees verder »

 12-09-2012 

RSC Anderlecht - Wolfsburg: 1-2

RSC Anderlecht - Wolfsburg: 1-2

Deze avond kwamen de beloften van Anderlecht in actie tegen Wolfsburg en dit in het kader van de NextGen Series. Helaas heeft paars-wit haar puike prestatie tegen Barcelona (1-1) niet herhaald en ging het met 1-2 de boot in. Lees verder »

"Wachtte op één ding: vertrek van Jacobs"

Na diverse uitleenbeurten lijkt Sacha Iakovenko het eindelijk te gaan maken bij Anderlecht. Voorlopig is hij de ideale invaller, maar hij wil meer. "Ik wil een basisplaats afdwingen, want ik wil elke match spelen. Elke minuut." Lees verder »

Gillet: "Gescoord op ideaal moment"

Gillet:

Het was Anderlecht-speler Guillaume Gillet die vlak voor rust de gelijkmaker binnen knalde. Het was zijn eerste doelpunt als Rode DUivel. "Mijn eerste doelpunt voor België geeft mij alleszins een uniek gevoel", aldus Gillet. Lees verder »

Anderlecht houdt 356.000 euro over aan EK

Anderlecht houdt 356.000 euro over aan EK

De UEFA heeft dinsdag aangekondigd dat een deel van de winst van het EK 2012, zo'n 100 miljoen euro, naar 575 voetbalclubs gaat. Ook Anderlecht krijgt een deel van de winst en mag 356.000 euro op de bankrekening verwachten. (GvA) Lees verder »

Oswal klaar voor Wolfsburg

Oswal klaar voor Wolfsburg

Wegens paspoortproblemen was de Colombiaanse aanvaller Oswal Alvarez in augustus niet afgereisd naar Spanje om Barcelona te bekampen in het eerste duel van de NexGen Series. Deze avond tegen Wolfsburg is hij er wel bij. Lees verder »

Kouyaté klaar voor Milan?

Kouyaté klaar voor Milan?

De enkelblessure die Cheikhou Kouyaté opliep met Senegal is niet al te ernstig en de speler zal snel terug beschikbaar zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een breuk, noch van gescheurde ligamenten. (LDH) Lees verder »

Selectie Anderlecht - Wolfsburg

Selectie Anderlecht - Wolfsburg

Beloftencoach René Peeters heetf zijn selectie van 18 spelers bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Wolfsburg deze avond in het Constant Vanden Stock stadion, dit in het kader van de NextGen Series. De aftrap is om 19.30 uur. Lees verder »

Duivels spelen gelijk, Gillet scoort

Duivels spelen gelijk, Gillet scoort

Gisterenavond hebben de Rode Duivels 1-1 gelijk gespeeld tegen Kroatië. Het was Anderlecht-speler Guillaume Gillet die een paar seconden voor rust met een scudraket de druk van België beloonde met de gelijkmaker. Lees verder »

 11-09-2012 

Resultaten Elite tegen Bergen

Resultaten Elite tegen Bergen

Dit weekend stonden er voor de elites maar liefst vier wedstrijden tegen Bergen op het programma. Het merendeel van de wedstrijden werd gewonnen door paars-wit, en dit met overduidelijke cijfers. Lees verder »

Biglia in januari richting Arsenal?

Biglia in januari richting Arsenal?

Volgens berichten in de Engelse pers zou de kans bestaan dat Lucas Biglia tijdens de volgende transferperiode naar Arsenal trekt. Beide ploegen zouden dicht bij een akkoord staan over de transferprijs. Lees verder »

 10-09-2012 

Iakovenko wil basisplaats veroveren

Iakovenko wil basisplaats veroveren

Eén van de sterke punten van Iakovenko is zijn schot. Wanneer Biglia niet op het veld staat is het hij die de hoek- en vrijetrappen voor zijn rekeningen neemt. Toch blijft Iakovenko bescheiden. Lees verder »

Beloften woensdag tegen Wolfsburg

Beloften woensdag tegen Wolfsburg

Woensdag om 19.30 uur nemen de beloften van Anderlecht het thuis op tegen Wolfsburg, dit in het kader van de NextGen Series. Abonnees kunnen deze wedstrijd gratis bijwonen. Niet-abonnees betalen voor een ticket 5 euro. Lees verder »

"Heb er nooit met Witsel over gesproken"

Op dinsdag 6 november speelt Anderlecht thuis tegen Zenit Sint-Petersburg. Daarmee keert Axel Witsel, ex-Standard, nu speler van Zenit, terug naar het Astridpark. Een match die voor Marcin Wasilewski toch iets extra betekent. Lees verder »

Théréau opent bar in Antwerpen

Théréau opent bar in Antwerpen

Cyril Théréau, ooit nog onder contract bij Anderlecht van 2007 tot 2008, heeft een heuse carrièrewending gemaakt. Hij speelt nog wel in Serie A bij Chievon, maar opent toch een bar in Antwerpen. Lees verder »

Verstuiking voor Kouyaté?

Verstuiking voor Kouyaté?

Cheikhou Kouyaté liep tijdens de wedstrijd met Senegal een enkelblessure en werd vervangen. Bijkomende testen moeten de ernst ervan uitwijzen, maar zou het niet gaan om een breuk. De speler zou maximaal twee weken out zijn. Lees verder »

 09-09-2012 

Beker van België: Boussu Dour wint thuis

Beker van België: Boussu Dour wint thuis

Boussu Dour, tegenstander van Anderlecht in de 1/16 finales van de Beker van België, heeft zondag met 1-0 gewonnen van Wezet. De Ivoriaan Jean Koffi scoorde. Boussu Dour koomt aan de leiding in tweede klasse met 9 punten. Lees verder »

Praet en Bruno niet tegen Ijsland

Praet en Bruno niet tegen Ijsland

De Belgische U21 spelen maandag 10 september een overbodige kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap in 2013 tegen Ijsland. Anderlecht-spelers Praet en Bruno werden door beloftencoach Walem niet geselecteerd. (HLN) Lees verder »

 08-09-2012 

Dames winnen van Beerschot (3-2)

Dames winnen van Beerschot (3-2)

De Anderlecht-dames hebben hun eerste wedstrijd dit seizoen kunnen winnen, en dit van Beerschot. Ze konden een 1-2 achterstand ombuigen naar een 3-2 winst. Dankzij deze overwinning zijn de nul punten van het klassement geveegd. Lees verder »

Nieuw prono seizoen gaat van start!!

Nieuw prono seizoen gaat van start!!

Nu dat de verschillende ploegen voor de Champions League gekend zijn is het weer tijd om onze prono op gang te trekken. Anderlecht-online gaat op zoek naar een opvolger van onze vorige winnaar gregwesh! Lees verder »

Mbokani weigert verbeterd contract

Mbokani weigert verbeterd contract

Desondanks de wens van de Anderlecht-directie heeft Mbokani het nieuwe contract dat hem voorgelegd werd geweigerd, aldus Sudpresse. De aanvaller van Paars-wit droomt nog steeds van een transfer naar het buitenland. Lees verder »

Gillet: "Blij dat ik verder kon spelen"

Gillet:

Gillet kreeg in de eerste helft een zware tackle te verwerken. De dader, Collins, kreeg daarop rood waardoor Wales met 10 man verder moest. "Dat was een terechte rode kaart", aldus de Rode Duivel in Het Nieuwsblad. Lees verder »

CL: Robinho beschikbaar tegen Anderlecht

CL: Robinho beschikbaar tegen Anderlecht

CL-tegenstander Milan kan op 18 september thuis terug rekenen op Robinho. De aanvaller was sinds eind augustus out met een dijbeenblessure. Ook Pato keert terug uit blessure maar dat zal pas zijn na de wedstrijd tegen paars-wit. Lees verder »

Nuytinck: "Werken aan basisplaats"

Nuytinck:

Bram Nuytinck scoorde het openingsdoelpunt tegen Oostenrijk in de EK2013 kwalificatiematch. De Nederlander ziet in de overstap naar Anderlecht de kans om ook bij het nationale elftal van Nederland te spelen. Lees verder »

Gillet krijgt 6/10 van HLN

Gillet krijgt 6/10 van HLN

Guillaume Gillet speelde gisteren 90 minuten als rechtsachter voor de Rode Duivels. De pers reageert overwegend positief op zijn prestaties tegen Wales. "Dikwijls verzorgd in het uitvoelballen", zo staat in het rapport van HLN. Lees verder »

Biglia valt in bij Argentinië

Biglia valt in bij Argentinië

In de Zuid-Amerikaanse voorrondes voor het WK 2014 heeft Argentinië zijn wedstrijd gewonnen van Paraguay. Het werd 3-1. Kort voor tijd mocht ook Lucas Biglia invallen en nog even mee voetballen met Messi en co. Lees verder »

Juhasz scoort tegen Andorra

Juhasz scoort tegen Andorra

Niet alleen Bram Nuytinck heeft met zijn nationale ploeg gescoord, ook Juhasz heeft de bal in de netten gewerkt en dit tegen Andorra. Zijn doelpunt viel in de 12e minuut. Hongarije won trouwens met 0-5. Lees verder »

Chatelle: "Nuytinck zal snel imponeren"

Chatelle:

"Ik denk dat Bram zich snel zal tonen om het veld", aldus ex-teamgenoot Thomas Chatelle. "Hij is begonnen als linksachter tot de trainer van Nijmegen hem niet verging in de centrale verdediging en daar is hij dan opengebloeid." Lees verder »

-19 en -17 tegen Mons

-19 en -17 tegen Mons

In Neerpede vinden er vandaag nog enkele wedstrijden plaats. De -19 en -17 van Anderlecht spelen er tegen Mons en dit op terreinen 1 en 2. Voor beide wedstrijden is de aftrap om 15u. Lees verder »

Vals bod voor Biglia

Vals bod voor Biglia

Volgens La Dernière Heure zou er op het eind van de transferperiode uiteindelijk dan toch een bod op het bureau van Van Holsbeeck beland geweest zijn. Ook al was er met geen enkele ploeg een serieus contact geweest. Lees verder »

 07-09-2012 

Duivels winnen met 0-2 van Wales

Duivels winnen met 0-2 van Wales

De Duivels hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd er op zitten. Ze wonnen de match tegen Wales met 0-2 dankzij doelpunten van Kompany en Vertonghen. Gillet maakte de 90 minuten uit maar kreeg wel een zware tackle te verwerken. Lees verder »

Nuytinck scoort voor Jong Oranje

Nuytinck scoort voor Jong Oranje

De Nederlandse U21-ploeg speelde om 18u een kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk voor het EK 2013. Nederland won met 4-1 en stoot daarmee door naar de play-offs. Ook Bram Nuytinck was van de partij en scoorde zelfs. Lees verder »

CL: Nani toch niet naar Zenit

CL: Nani toch niet naar Zenit

Enkele dagen terug werd het nieuws bekend dat CL-tegenstander Zenit zich wou versterken met Nani, op dit moment onder contract bij Manchester United. De transfer gaat echter niet door wegens te hoge looneisen van de speler. Lees verder »

Anderlecht test Braziliaans toptalent

Anderlecht test Braziliaans toptalent

Anderlecht speelde gisteren tegen FC Eindhoven met de Braziliaanse tester Lucas Evangelista. Deze 17-jarige middenvelder is lid van de Braziliaanse U19 en tekende in maart een voorcontract bij Manchester United. Lees verder »

Vandaag beslissing beroep Jovanovic

Vandaag beslissing beroep Jovanovic

Anderlecht beslist vandaag of het beroep aantekent tegen de Europese schorsing van Milan Jovanovic. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans alvast groot. Een straf in beroep kan immers nooit hoger dan het oorspronkelijke vonnis. Lees verder »

Gillet: "Vastberaden kans te grijpen"

Gillet:

Als enige Anderlecht-speler werd Guillaume Gillet opgeroepen om aan te treden tegen Wales en Kroatië. Vermoedelijk krijgt Gillet de voorkeur op Toby Alderweireld als rechtsachter.Tegen Wales komt hij zo tegen Gereth Bale te staan. Lees verder »

Bankzitter Badibanga stapt op bij Duivels

Bankzitter Badibanga stapt op bij Duivels

Ziguy Badibanga toonde zich gisteren bij de Belgische beloften opnieuw van zijn kleinste kant. De door Anderlecht uitgeleende aanvaller kon zich niet neerleggen bij een plaats op de bank en verliet daarop boos het stadion. Lees verder »

 06-09-2012 

EK2013: Belgische U21 uitgeschakeld

EK2013: Belgische U21 uitgeschakeld

Deze avond kwamen de Belgische U21 aan de bak tegen Noorwegen. Ze verloren met 1-3 en mogen zo het EK 2013 op hun buik schrijven. Het Belgische doelpunt kwam op naam van Standard-spits Michi Batshuayi. Lees verder »

U19 België: Kabasele scoort tweemaal

U19 België: Kabasele scoort tweemaal

De Belgische U19 ploeg werkt dezer dagen in Turkije een tornooi af en speelde daarbij vandaag tegen Servië. De Belgische ploeg won met 0-2. Beide doelpunten werden gemaakt door Anderlecht-spits Nathan Kabasele. Lees verder »

Nog versterking voor Zenit?

Nog versterking voor Zenit?

Anderlecht tegenstander Zenit Sint-Petersburg wil na Hulk en Witsel nog een extra speler aantrekken, dit maal Nani. De Russen zouden maar liefst 30 miljoen willen neerleggen voor de rechter middenvelder van Manchester United. Lees verder »

Maximum 20 euro voor tickets bezoekers

Maximum 20 euro voor tickets bezoekers

De supportersfederatie (SfP) heeft met 15 eersteklassers, waaronder Anderlecht, een akkoord gemaakt over de ticketprijzen voor bezoekers. De prijs voor een ticket mag niet hoger liggen dan 20 euro. Enkel OHL ging niet akkoord. Lees verder »

Frutos geen hoofdcoach van Union Santa Fe

Frutos geen hoofdcoach van Union Santa Fe

Ex-speler Frutos wordt dan toch geen hoofdtrainer ad-interim bij Union Santa Fe. Eerder werd gemeld dat, na het ontslag van de hoofdcoach, Frutos tijdelijk de honeurs waar zal nemen maar hij zal toch beloftencoach blijven (LDH). Lees verder »

Overzicht trainingsschema

Overzicht trainingsschema

Volgende week zullen alle trainingen, met uitzondering van de training op 12 september om 14:30, achter gesloten deuren gehouden worden. Op 10 september hebben de spelers een dag vrij. Lees verder »

Sterckx verrassing op CL spelerslijst

Sterckx verrassing op CL spelerslijst

Gisteren maakte Anderlecht de spelerslijst bekend voor de CL groepsfase. Een verrassing hierbij is de naam van René Sterckx. Sterckx is een echt paars-wit jeugdproduct maar kreeg nog geen speelkans in de A-kern. Lees verder »

Jovanovic geschorst tegen Milan

Jovanovic geschorst tegen Milan

Paars-wit zal het op 18 september in Milan zonder Jovanovic moeten stellen. De Serviër kreeg van de UEFA één match schorsing opgelegd voor het flesincident in de spelerstunnel na de wedstrijd thuis tegen Limassol. Lees verder »

 05-09-2012 

Van den Brom: "Hier word je stil van"

Van den Brom:

Een delegatie van Anderlecht was gisteren te gast in het kinderziekenhuis van Anderlecht. Daar werd er een nieuwe vleugel geopend om de kinderen nog beter te verzorgen. Onder meer John van den Brom en Silvio Proto waren present. Lees verder »

Nuytinck: "Dit is een bijzondere transfer"

Nuytinck:

Nuytinck bevindt zich op dit ogenblik in Nederland ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Oostenrijk met Jong Oranje. Toch maakte de Nederlander even tijd vrij voor een interview en sprak ie vrijuit over zijn transfer naar RSCA. Lees verder »

Van den Brom aanwezig bij UEFA-congres

Van den Brom aanwezig bij UEFA-congres

Op woensdag en donderdag zit de UEFA met enkele toptrainers rond tafel om te praten over ... het voetbal. Anderlechttrainer John van den Brom werd ook uitgenodigd en vertoeft bijgevolg de komende dagen in het Zwitserse Nyon. Lees verder »

Sterckx op CL-lijst, Cyriac en Suarez niet

Sterckx op CL-lijst, Cyriac en Suarez niet

Anderlecht heeft bij de Uefa zijn spelerslijst voor de Champions League ingediend. De meest opvallende naam in de kern van 28 spelers is die van middenvelder René Sterckx, de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan Zulte Waregem. Lees verder »

Suarez in januari naar Rusland

Suarez in januari naar Rusland

Het ziet er naar uit dat Suarez toch zijn transfer zal krijgen. In juli zag de Argentijn nog de overgang afspringen doordat hij niet door de medische controle geraakte. Nu heeft CSKA toch terug contact opgenomen met paars-wit. Lees verder »

 04-09-2012 

Een portret van Massimo Bruno

Een portret van Massimo Bruno

Een assist en een doelpunt op één week tijd, Massimo Bruno is de nieuwe held op het veld van Anderlecht. Heeft dit het leven van de jonge speler veranderd: "Eigenlijk niet", aldus de vader van Massimo in La Dernière Heure. Lees verder »

Cofidis Cup: Anderlecht loot Boussu Dour

Cofidis Cup: Anderlecht loot Boussu Dour

Deze avond om 18u30 heeft de loting van de Cofidis Cup (Beker van België nvdr.) plaatsgevonden en dit voor de 1/16 finales. RSC Anderlecht zal op 26 september om 20u30 thuis uitkomen tegen R.Boussu Dour Borinage (2e klasse). Lees verder »

"Zonder Champions League was ik weg"

Een opvallend beeld na de kwalificatie tegen Limassol: Cheikhou Kouyaté trok naar de paars-witte spionkop om mee te vieren met de supporters. "Tegen Limassol hadden de fans een groot aandeel in onze overwinning", zo klonk het. Lees verder »

NextGen wedstrijden op Eurosport

NextGen wedstrijden op Eurosport

NextGen Series en Eurosport hebben een deal gesloten om de komende 4 jaar verscheidene NextGen wedstrijden uit te zenden. In de NexGen Series - ook wel de Champions League voor de jeugd genoemd - spelen ook de U19 van paars-wit. Lees verder »

Anderlecht bracht bod uit op De Ceulaer

Anderlecht bracht bod uit op De Ceulaer

Benji De Ceulaer, voor 3 miljoen overgegaan van Lokeren naar Genk, was bijna van Anderlecht, dat laat de speler zelf weten in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine: "Anderlecht had blijkbaar ook een bod uitgebracht bij Lokeren." Lees verder »

Jovanovic: "België favoriet in onze groep"

Jovanovic:

België en Servië zitten voor de WK-kwalificatiewedstrijden in dezelfde groep. Jovanovic zullen we niet aan het werk zien want hij werd niet opgeroepen door de Servische bondscoach. Toch ziet hij België als favoriet in de groep. Lees verder »

Overzicht internationals

Overzicht internationals

Heel wat spelers hebben deze en volgende week interlandverplichtingen. Het lijstje met opgeroepen spelers is enorm: Biglia, Bedi Mbenza, Gillet, Hawsawi, Juhasz, Kouyate, Mbemba, Mbokani, Safari en Wasilewski. Lees verder »

 03-09-2012 

10 dagen rust voor Deschacht

10 dagen rust voor Deschacht

Olivier Deschacht, die tegen Genk uitviel met een blessure aan de schouder, onderging maandag een echo. Na onderzoek is gebleken dat er een barst in de schouder zit. De verdediger zal 10 dagen moeten rusten. Lees verder »

CL: Zenit koopt nu ook Hulk

CL: Zenit koopt nu ook Hulk

Na de transfer van Axel Witsel heeft Zenit Sint Petersburg maandag nog een tweede keer toegeslagen op de tranfsermarkt. De Russische club van Nicolas Lombaerts kocht ook de Braziliaan Hulk weg bij FC Porto. Lees verder »

Vandenbempt hard voor Anderlecht

Vandenbempt hard voor Anderlecht

Radio sportverslaggever Peter Vandenbempt is hard voor Anderlecht na het 2-2 gelijkspel tegen Genk. "Een derde gelijkspel is veel te veel voor een club als Anderlecht", aldus de verslaggever in zijn analyse. Lees verder »

CL: AC Milan ziet Boateng uitvallen

CL: AC Milan ziet Boateng uitvallen

Kevin Prince Boateng heeft tijdens de competitiewedstrijd tegen Bologna een botje in zijn rechterhand gebroken. De middenvelder van AC Milan ging maandag onder het mes en is twee weken onbeschikbaar. Lees verder »

Rode Duivels trainen in Neerpede

Rode Duivels trainen in Neerpede

In de aanloop naar de interlands tegen Wales en Kroatië zullen de Rode Duivels trainen in het oefencomplex van Anderlecht te Neerpede. De training vandaag start om 17u. Gillet werd als enige Anderlechtspeler opgeroepen. Lees verder »

Van den Brom ontkent problemen in groep

Van den Brom ontkent problemen in groep

Opvallend beeld bij de 1-1: enkel Dieumerci Mbokani ging Milan Jovanovic feliciteren met zijn doelpunt. Coach John van den Brom ontkent dat er problemen zijn. "Jovanovic die alleen moest vieren?", repliceerde de Nederlander. Lees verder »

 02-09-2012 

Reactie Bruno na gelijkmaker tegen Genk

Reactie Bruno na gelijkmaker tegen Genk

Na een puike invalbeurt tegen Limasson en nu weer inclusief een doelpunt lijkt het er op dat Anderlecht weer een nieuw toptalent in huis heeft. Toch blijft de jonge Bruno bescheiden en denkt hij nog niet aan een basisplaats. Lees verder »

Schouderblessure voor Deschacht

Schouderblessure voor Deschacht

Deschacht werd tijdens de tweede helft vervangen door Safari. De verdediger liep een blessure op aan de schouder en moet morgen een echo laten nemen. "Hopelijk niet te erg", liet Deschacht via Twitter weten. Lees verder »

Van den Brom: "We hadden meer verdiend"

Van den Brom:

Sporza radio strikte de trainer voor een reactie na het gelijkspel tegen Genk. De Nederlander had op meer gehoopt en vindt dat er twee punten verloren zijn: "Ja absoluut, ik denk dat we meer hadden verdiend", aldus van den Brom. Lees verder »

Iakovenko tevreden met invalbeurt

Iakovenko tevreden met invalbeurt

Iakovenko viel samen met Bruno in tijdens de rust. Sacha gaf de aanzet tot de gelijkmaker waardoor RSCA toch nog een punt behaalt tegen Genk. De Oekraïner wil echter graag eens bij de basiself zijn in plaats van in te vallen. Lees verder »

Reactie van den Brom na gelijkspel

Reactie van den Brom na gelijkspel

Anderlecht kwam tegen Genk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Van den Brom zag dat zijn ploeg het in de eerste helft het niet goed deed en voerde tijdens de rust twee gouden wissels door: Bruno en Iakovenko. Lees verder »

Anderlecht - Genk: 2-2

Anderlecht - Genk: 2-2

Anderlecht is er niet in geslaagd thuis van Genk te winnen. Het speelde tegen de Limburgers 2-2 gelijk. De paars-wit doelpunten werden gemaakt door Jovanovic en Bruno. RSCA blijft in het klassement tweede op 4 punten van Club. Lees verder »

CL: Prijzen mini-abonnementen bekend

CL: Prijzen mini-abonnementen bekend

RSC Anderlecht heeft de prijzen bekend gemaakt van de mini-abonnementen voor de wedstrijden in de Champions League. Abonnees betalen voor de drie thuiswedstrijden van 60 euro tot 195. Niet-abonnees betalen 75 tot 255 euro. Lees verder »

Van Himst: "Nog niet het niveau van 1983"

Van Himst:

In de Zevende Dag blikte Paul Van Himst, ex-trainer en ex-speler van Anderlecht vooruit op de Champions League wedstrijden van paars-wit. Ook vergelijkt hij de huidige ploeg met de ploeg van 1983 en de tijd van Koller – Radzinski. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Vanavond staat met de thuiswedstrijd tegen Racing Genk de eerste topper in de Jupiler Pro League op het programma voor Anderlecht. Vorig seizoen zegevierde paars-wit met 4-2 na goals van Mbokani (2x), Suarez en Kljestan. Lees verder »

"Met twee trainers problemen gehad"

Iakovenko, met een doelpunt tegen OHL en één tegen Limassol kon je hem gerust uitroepen tot man van de week. Tijdens OHL stond hij tegen zijn ex-club te spelen maar speciaal vond de Oekraïner dit niet. Lees verder »

 01-09-2012 

"Finale Europa League moet kunnen"

Het Laatste Nieuws publiceert vandaag een uitgebreid en openhartig interview met Anderlecht-preses Roger Vanden Stock. In zijn gekende stijl heeft de voorzitter het over verschillende onderwerpen. We selecteerden enkele passages. Lees verder »

Van den Brom en Been zijn vrienden

Van den Brom en Been zijn vrienden

Anderlecht - Genk wordt een duel tussen twee Nederlandse trainers, John van den Brom en Mario Been. Beide kennen mekaar en zijn goede vrienden. "We hebben vaak tegen mekaar gevoetbald", aldus de trainer van paars-wit. Lees verder »

Jovanovic over vermeend flesjes-incident

Jovanovic over vermeend flesjes-incident

Zoals geweten was er na de wedstrijd tegen Limassol een opstootje met enkele AEL-spelers. Daarbij zou volgens het UEFA-rapport ook Milan Jovanovic betrokken zijn. Hj zou een flesje water naar de tegenstanders gegooid hebben. Lees verder »

Hasi gaat Bologna - Milan bekijken

Hasi gaat Bologna - Milan bekijken

AC Milan kwam donderdag als één van de Champions League opponenten uit de bus voor Anderlecht. Om hun sterkte beter te kunnen inschatten zal assistent-coach Besnik Hasi vanavond de wedstrijd tussen Bologna en Milan bijwonen. (HNB) Lees verder »

Verdient Mbokani straks 2,5 miljoen?

Verdient Mbokani straks 2,5 miljoen?

Dieumerci Mbokani kan straks veruit de best betaalde voetballer in België worden. Volgens Het Nieuwsblad ligt er een sterk verbeterd contract klaar voor de man die Anderlecht na zes jaar nog eens naar de Champions League leidde. Lees verder »

Jovanovic kon naar Olympiakos

Jovanovic kon naar Olympiakos

Enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt zou Olympiakos Piraeus zich bij Anderlecht gemeld hebben voor Milan Jovanovic. Dat bericht Het Nieuwsblad. De Serviër kon er een contract tekenen voor drie jaar, maar weigerde. Lees verder »

Nuytinck kostte Anderlecht flink wat geld

Nuytinck kostte Anderlecht flink wat geld

Om Bram Nuytinck weg te halen bij NEC moest Anderlecht een pak geld op tafel leggen. Volgens Het Nieuwsblad ligt de transfersom tussen 2,5 en 3,2 miljoen. Dat maakt van Nuytinck één van de duurste verdedigers ooit bij paars-wit. Lees verder »

Biglia opnieuw Argentijns international

Biglia opnieuw Argentijns international

Lucas Biglia is door de Argentijnse bondscoach geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Paraguay en Peru. Het is geleden van de Copa América vorig jaar dat de Anderlecht-middenvelder er nog eens bij was. Lees verder »

Anderlecht-Online breekt bezoekersrecord

Anderlecht-Online breekt bezoekersrecord

Traditioneel is 31 augustus een drukke dag op transfergebied en dat viel ook af te leiden uit het internetverkeer naar deze website. Met exact 42.868 bezoekers vestigde Anderlecht-Online.be gisteren een nieuw dagrecord. Lees verder »

Compleet transferoverzicht Anderlecht

Compleet transferoverzicht Anderlecht

Op de laatste dag van de transfermarkt draaide manager Herman Van Holsbeeck overuren. Anderlecht versterkte zich in laatste instantie nog met Bram Nuytinck van NEC en het dunde ook zijn kern uit. Een overzicht van alle transfers. Lees verder »