Archieven

 31-12-2018 

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar

WEBSITE De laatste uren van 2018 tikken weg. Op voetbalgebied kan dit jaar niet vlug genoeg achter de rug zijn. En kijken we hoopvol uit naar 2019. Samen kijken we uit naar een nieuwe trainer die zich laat omringen door staf en spelers die ons-hopelijk- terugbrengen naar de gloriejaren.  Lees verder »

 30-12-2018 

Anderlecht hoeft Nkaka niet meer

Anderlecht hoeft Nkaka niet meer

TRANSFERS Aristote Nkaka woonde donderdag de partij tussen Anderlecht en Waasland-Beveren bij. Dat leidde tot heel wat gespeculeer, maar een overgang deze winter is niet aan de orde. Sterker nog: volgens Het Nieuwsblad wil paars-wit hem ook in de zomer niet meer. Lees verder »

 29-12-2018 

Eindelijk eerste basisplaats Dendoncker

Eindelijk eerste basisplaats Dendoncker

ANDERE Op de twintigste speeldag van de Premier League stond Leander Dendoncker voor het eerst in de basis bij Wolverhampton. Het jeugdproduct van Anderlecht stuntte en versloeg Tottenham op eigen veld met 1-3. Dendoncker ging wel naar de kant toen de Wolves nog op achterstand stonden. Lees verder »

"De uitdaging met Anderlecht is groter dan gedacht"

INTERVIEWS Dezer dagen brengt Marc Coucke zijn tijd door in het Nederlandse Landgraaf om zijn indoor ski-pistes te promoten. Onvermijdelijk kwam ook RSC Anderlecht ter sprake en de voorzitter geeft toe dat de uitdaging grotes is dan hij gedacht had, maar dat hij de aankoop van de club nog niet beklaagd heeft.  Lees verder »

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

Gelukkige verjaardag 'WauteRSCA'

WEBSITE Tussen de verschillende feesten door, mag ons webteamlid 'WauteRSCA' aanschuiven voor zijn eigen persoonlijk feestje. Hij is de man achter de opiniestukken en de lijstjes van jullie favoriete transfers. De hele redactie wenst hem dan ook een heel gelukkige verjaardag !!! Lees verder »

Montella aangeboden bij Anderlecht

Montella aangeboden bij Anderlecht

TRANSFERS De Italiaan Vincenzo Montella werd bij Anderlecht aangeboden als kandidaat-coach. De voormalige spits zit zonder club nadat hij in april zijn ontslag kreeg bij FC Sevilla. Montella trainde in zijn carrière al zes clubs, maar enkel bij Fiorentina was hij succesvol. Lees verder »


 28-12-2018 

Cocu blijft hoofdtarget, van der Weerden als assistent?

Cocu blijft hoofdtarget, van der Weerden als assistent?

ANDERE Michael Verschueren is nog altijd druk bezig met zijn zoektocht naar een trainer voor RSC Anderlecht. Philip Cocu blijft nog altijd hoofdtarget nummer 1. Maar naast de hoge looneisen wil Cocu ook zijn eigen assistenten meebregen, waaronder Chris van der Weerder, schoonzoon van Frank Arnesen, de nieuwe sportief directeur bij paars-wit. Lees verder »

RSC Anderlecht dankt zijn supporters

RSC Anderlecht dankt zijn supporters

ANDERE We schreven het al in onze kerstwensen aan jullie, als Anderlecht-supporters hadden we het de voorbije maanden niet onder markt. Dat beseft ook de club zelfs en dankt op hun officiële website alle paars-wit supporters voor hun geduld en trouw.  Lees verder »

Belgische hockeyploeg geëerd

Belgische hockeyploeg geëerd

ANDERE Georges Heylens was uitgenodigd om de aftrap te komen geven tegen Waasland-Beveren. Maar ook Marc Coudron, de voorzitter van de Belgische Hockeyfederatie, was uitgenodigd. De nieuwe wereldkampioenen hockey kregen een hartelijk applaus van het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

"Ik hoop dat we vertrokken zijn"

INTERVIEWS Karim Belhocine bracht een ongewone opstelling aan de start. De uitleg voor zijn keuze was simpel: "Terug naar de basis en jongens die zich wilden bewijzen". Hoe de toekomst eruit ziet voor de ad-interim coach weet hij zelf niet: "Ik bereid de stage zo goed als ik kan voor." Lees verder »

Kums: "Dit hadden we nodig"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums was de motor van de ploeg gisteren. Ook hij is blij dat RSC Anderlecht met een toch wat positief gevoel de winterstop kan ingaan dankzij de overwinning. Kums liet ook niet na om Karim Belhocine de nodige lof toe te gooien: "Hij heeft een hele week op ons ingepraat en vertrouwen gegeven." Lees verder »

Dimata: "Dit was Anderlecht vandaag"

Dimata:

INTERVIEWS Landry Dimata maakte de openingstreffer en deed er in de slotminuten nog ééntje bij. De aanvaller beseft dat de drie punten belangrijk zijn voor het vertrouwen. Natuurlijk is hij blij met zijn twee goals, maar het vooral de manier waarop Anderlecht gespeeld heeft maakt hem blij.  Lees verder »

Een terugkeer van Kara?

Een terugkeer van Kara?

TRANSFERS - ANDERE Het is al vaker gezegd het afgelopen seizoen, RSC Anderlecht mist een leider. Vorig seizoen was dat Kara Mbodji, nu uitgeleend aan Nantes. Maar er gaan geruchten dat de Senegalees wel eens zou kunnen terugkomen tijdens de wintermercato. Lees verder »

 27-12-2018 

Cocu stelt hele hoge looneisen

Cocu stelt hele hoge looneisen

ANDERE Nadat Peter Bosz en Frank de Boer elk een nieuwe club vonden, wordt Philip Cocu het meest genoemd als nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Maar het zal niet simpel zijn om de Nederlander te overtuigen, bovendien stelt hij ook nog eens heel hoge looneisen.  Lees verder »

Zeker al play-off 1 tot na winterstop

Zeker al play-off 1 tot na winterstop

ANDERE AA Gent en Charleroi verloren gisteren beiden hun wedstrijd. Daardoor is de toch al de zesde plaats veilig, ook als ze vanavond verliezen, voor RSC  Anderlecht tot na de winterstop. Zover is het dus gekomen voor paars-wit. Lees verder »

 26-12-2018 

Ook Lyon zet zinnen op Saelemaekers

Ook Lyon zet zinnen op Saelemaekers

TRANSFERS Tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen kwam Arsenal Alexis Saelemaekers. Maar ze krijgen volgens Engelse media concurrentie van het Franse Lyon. Beide ploegen hopen Saelemaekers al tijdens de wintermercato binnen te halen.  Lees verder »

20.000 kerstmutsen voor de supporters

20.000 kerstmutsen voor de supporters

ANDERE Net als de voorbije dagen, deelt Engie Electrabel opnieuw 20.000 gratis paars-witte kerstmutsen uit aan de supporters. Morgen, voor de aanvang van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren, zullen de kerstmutsen aan alle ingangen van het stadion te verkijgen zijn. Vergeet de jouwe niet te gaan vragen.  Lees verder »

Belhocine: "We hebben onze 12e man nodig"

Belhocine:

INTERVIEWS Karim Belhocine vindt het niet meer dan normaal dat de supporters van zich laten horen. RSC Anderlecht zit dan ook in hun hart en zowel mentaal als financieel hebben ze heel veel over voor hun ploeg. Maar de coach benadrukt ook dat zijn ploeg morgen de steun van de supporters nodig heeft.  Lees verder »

Sanneh en Bakkali geblesseerd

Sanneh en Bakkali geblesseerd

BLESSURES De basiself die Karim Belhocine morgen aan de aftrap brengt zal anders zijn dan die tegen Moeskroen. De coach recupereert Sven Kums die vorige zondag geschorst was. Bubacarr Sanneh en Zakaria Bakkali zijn geblesseerd.  Lees verder »

Roef mag al op vakantie

Roef mag al op vakantie

ANDERE Net zoals de heenwedstrijd mag ook Davy Roef nu niet in doel staan van Waasland-Beveren. De doelman mag dus al op vakantie vertrekken. Kevin Debaty neemt zijn plaats in onder de lat.  Lees verder »


 25-12-2018 

RSCA wenst u fijne feesten

RSCA wenst u fijne feesten

ANDERE Dat de spelers hun wensen overmaken zijn we al gewoon, maar dat ook de voorzitter en sportief directeur dat doen, is nieuw. Wat volgt is een leuk filmpje waar iedereen bij betrokken is, de A-kern, de damesploeg, de jeugdploegen en ja, ook de supporters. Lees verder »

Geen nieuw stadion in Neerpede

Geen nieuw stadion in Neerpede

INTERVIEWS Toen Marc Coucke RSC Anderlecht overnam droomde hij meteen van een nieuw stadion. En als het even kon, in Neerpede. Zijn woorden waren toen nog niet koud en er kwam tegenkanting van alle kanten. Michael Verschueren is nu duidelijk: "Er komt geen nieuw stadion in Neerpede." Lees verder »

Standard in hoger beroep tegen uitspraak

Standard in hoger beroep tegen uitspraak

DAMES Standard - Anderlecht werd ontsierd en uiteindelijk stilgelegd door rellen van de supporters. De wedstrijd eindigde 0-1 voor de dames van RSC Anderlecht. De bond besliste dat de wedstrijd moest herspeeld worden, paars-wit ging in beroep en kreeg gelijk. Standard is het daar niet mee eens en gaat nu in hoger beroep.  Lees verder »

 24-12-2018 

Cocu target nummer 1

Cocu target nummer 1

ANDERE Peter Bosz en Frank de Boer vonden intussen een nieuwe club, daardoor blijft Philip Cocu dus de nummer 1 op het wenslijstje om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. RSC Anderlecht blijft onderhandelen in de hoop dat Cocu afstapt van zijn plan om een rustpauze in te lassen. Lees verder »

Arsenal scout Saelemaekers

Arsenal scout Saelemaekers

ANDERE Tijdens de voorbije wedstrijd tegen Moeskroen was er een scout van Arsenal aanwezig voor Alexis Saelemaekers. Veel zal er niet op de het blad van de scout gestaan hebben, want Saelemaekers ging met de hele ploeg ten onder op Le Canonnier.  Lees verder »

Alen leidt Anderlecht - Waasland Beveren

Alen leidt Anderlecht - Waasland Beveren

ANDERE Donderdagavond is de laatste wedstrijd van RSC Anderlecht voor de winterstop. Het ontvangt thuis Waasland-Beveren. Wesley Alen is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijssen, Pieter Becquet en vierde official Jordy Vermeire. Lees verder »

"Mijn moeilijkste periode bij Anderlecht"

INTERVIEWS Andy Najar mocht zaterdagavond opdraven als kapitein. Na de wedstrijd nam hij zijn verantwoordelijkheid en ging hij praten met de supporters, net als Pieter Gerkens en Thomas Didillon. Hij begrijpt dat ze boos zijn maar blijft hopen op hun steun komende donderdag: "Want die zullen we nodig hebben." Lees verder »

Staff en spelers verkiezen Sas

Staff en spelers verkiezen Sas

ANDERE Tegen Moeskroen zat niet dokter Chris Goossens maar Kristof Sas in de dug-out. Na het ontslag van Hein Vanhaezenbrouck deed Michael Verschueren een vragenronde, daaruit bleek dat zowel spelers als staf meer vertrouwen hadden in Kristof Sas dan in Chris Goossens.  Lees verder »

 23-12-2018 

"Musona wil nieuwe coach overtuigen"

INTERVIEWS Knowledge Musona kan zich niet doorzetten bij Anderlecht en in Zuid-Afrika wordt zijn naam genoemd bij topclub Kaiser Chiefs. Mike Makaab, Musona's manager, laat echter weten dat er van een terugkeer naar zijn ex-club geen sprake is. Lees verder »

Bosz nieuwe coach van Leverkusen

Bosz nieuwe coach van Leverkusen

ANDERE Peter Bosz wordt niet de nieuwe coach van Anderlecht. De Nederlander werd deze voormiddag voorgesteld als nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De voorbije dagen schoven de media Bosz naar voor als één van de belangrijkste kandidaten om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht. Lees verder »


 22-12-2018 

Cobbaut: "Gewoon klote"

Cobbaut:

INTERVIEWS Elias Cobbaut wond er na de wedstrijd tegen Moeskroen geen doekjes om: "Vanaf de eerste minuut grinta tonen en vechten voor elke bal, dat misten we", aldus de verdediger. "En als we op achterstand komen, gaan de hoofden naar beneden." Lees verder »

1 op 15 na nieuwe nederlaag

1 op 15 na nieuwe nederlaag

WEDSTRIJDEN Karim Belhocine heeft niet voor een ommekeer kunnen zorgen. In zijn eerste wedstrijd stond de interim-coach na een kwartier voetballen met 2-0 in het krijt. UIteindelijk haalde Moeskroen het met 3-1. De kans is groot dat Anderlecht morgen uit de top zes tuimelt. Lees verder »

"Nieuwe trainer pas voor na Nieuwjaar"

INTERVIEWS Sportief Directeur Michael Verschueren zegt tegenover VTM-Nieuws dat een nieuwe trainer waarschijnlijk pas voor na Nieuwjaar zijn. Hij laat ook de kans open dat misschien Karim Belhocine wel trainer blijft. Maar veel wou hij daarover niet kwijt.  Lees verder »

Belhocine zet Vranjes en Cobbaut in basiself

Belhocine zet Vranjes en Cobbaut in basiself

WEDSTRIJDEN De elf spelers waarmee Karim Belhocine zijn eerste opdracht als (interim-)trainer van Anderlecht aanpakt, zijn bekend. De voormalige T2 van Hein Vanhaezebrouck kiest voor 4-4-2 met Dimata en Santini samen in de spits. De meest opvallende naam is echter die van Vranjes. Ook Cobbaut start. Lees verder »

Vrouwenclasico moet niet herspeeld worden

Vrouwenclasico moet niet herspeeld worden

DAMES RSC Anderlecht ging in beroep tegen de beslissing dat de Clasico in het vrouwenvoetbal moest herspeeld worden. Het krijgt nu gelijk van Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het resultaat in het voordeel van paars-wit blijft dus behouden.  Lees verder »

Anderlecht mikt op Cocu

Anderlecht mikt op Cocu

ANDERE De zaakwaarnemer van Philip Cocu gaf aan dat de trainer een rustpauze wil inlassen. Toch melden Turkse media dat Frank Arnesen nog steeds in Istanbul is om te onderhandelen met Fenerbahçe om een deel van de ontslagpremie van Cocu over te nemen.  Lees verder »

 21-12-2018 

Cocu wil rustpauze inlassen

Cocu wil rustpauze inlassen

ANDERE Philip Cocu wordt de laatste dagen genoemd als mogelijke opvolger voor Hein Vanhaezebrouck. RSC Anderlecht heeft hem hoog op het wenslijstje staan. Maar mag die nu wellicht schrappen. Volgens de zaakwaarnemen van Cocu  wil de Nederlander een rustpauze inlassen.  Lees verder »

Trebel wil spelen maar trainer wil geen risico's nemen

Trebel wil spelen maar trainer wil geen risico's nemen

BLESSURES Albert Sambi Lokonga is geopereerd, Jevhen Makarenko is ook nog out net als Adrien Trebel. De Fransman sloot in de loop van de week aan bij de groepstrainingen en heeft volgens ad-interim trainer Karim Belhocine "veel zin om te spelen". Maar bij RSC Anderlecht willen ze vooral geen risico's nemen met de Fransman.  Lees verder »

Stadion in lego is af

Stadion in lego is af

ANDERE Het is af !!! En het ziet er "amazing" uit, het stadion in lego dat de Britse 10-jarige Joe Bryant gebouwd heeft. Je kan zijn filmpje van de bouw hier bekijken. Voorzitter Marc Coucke nodigde de jongen prompt uit voor een bezoek aan het stadion waar je dan wellicht zijn "legostadion" kan bewonderen. Nice work Joe !!! Respect for all the work !!! Its amazing !! Lees verder »

Sambi Lokonga vandaag geopereerd

Sambi Lokonga vandaag geopereerd

BLESSURES Albert Sambi Lokonga kreeg na de wedstrijd tegen Cercle slecht nieuws. Hij scheurde zijn kruisbanden en moest onder het mes. Die operatie is vandaag gebeurd. RSC Anderlecht wenst hem een spoedig herstel toe via twitter. Ook wij wensen hem van harte beterschap !!!! Lees verder »

Deen Hjulmand nieuwste naam die opduikt

Deen Hjulmand nieuwste naam die opduikt

TRANSFERS Welke trainers maken momenteel de meeste kans om aan de slag te gaan bij Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws denkt Anderlecht nadrukkelijk aan Frank de Boer, maar die wordt door Het Nieuwsblad afgeschreven. Deze laatste krant schuift met Kasper Hjulmand een nieuwe en onbekende naam naar voor. Lees verder »

Met wie was Verschueren quasi rond?

Met wie was Verschueren quasi rond?

ANDERE Michael Verschueren vertelde gisteren dat hij woensdagavond dacht rond te zijn met een nieuwe coach, maar dat het finaal toch niet het geval was? Met wie was hij toen in gesprek? Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws schuiven twee verschillende namen naar voor. Lees verder »

Vranjes bleef thuis op vraag van politie

Vranjes bleef thuis op vraag van politie

ANDERE Dat Ognjen Vranjes vorige week afwezig was voor de Europese wedstrijd tegen Dinamo Zagreb was niet louter een beslissing van Anderlecht. De Kroatische politie had Anderlecht verzocht Vranjes thuis te laten. De politie vreesde dat Vranjes' aanwezigheid voor problemen zou zorgen. Lees verder »

 20-12-2018 

RTBF: 'Cocu in pole position'

RTBF: 'Cocu in pole position'

ANDERE Volgens de Waalse televisiezender RTBF beschikt Phillip Cocu momenteel over de beste papieren om de nieuwe coach te worden van Anderlecht. Cocu was tot eind oktober aan de slag bij Fenerbahçe. Daar kreeg hij zijn C4 na een gelijkspel tegen Anderlecht. Lees verder »

PSV: "Mensen als Arnesen niet gemakkelijk te vinden"

PSV:

TRANSFERS In een bericht op zijn officiële website neemt PSV met spijt in het hart afscheid van Frank Arnsesen. "Wij zijn Frank zeer erkentelijk voor zijn bijdrage in de voorbije periode", zegt president-commissaris Jan Albers. “Het was en is niet gemakkelijk om mensen met de statuut van Frank te vinden." Lees verder »

Obradovic mag al op vakantie

Obradovic mag al op vakantie

ANDERE Ivan Obradovic werd na de zomermercato naar de B-kern gestuurd omdat hij een transfer weigerde. Met het ontslag van Hein Vanhaezbrouck had de Serviër op een nieuwe kans gehoopt bij de A-kern. Maar dat zit er niet in, hij mocht al op vakantie vertrekken van het bestuur.  Lees verder »

Trebel hervat groepstrainingen

Trebel hervat groepstrainingen

BLESSURES - ANDERE Adrien Trebel is sinds vorige week terug op Neerpede. Na zijn operatie herstelde hij in Frankrijk bij zijn familie. Vorige week begon hij al met revalidatieoefeningen, gisteren stond hij opnieuw op het trainingsveld met zijn ploegmaats. Lees verder »

Ten laatste maandag nieuwe trainer

Ten laatste maandag nieuwe trainer

ANDERE Michael Verschueren heeft het druk tegenwoordig. Hij is nog volop bezig met de aanstelling van een nieuwe technish directeur. Hij hoopt hier de komende dagen iemand officieel te kunnen voorstellen. Maar ook de zoektocht naar een nieuwe trainer gaat verder. Ten laatste maandag hoopt RSC Anderlecht die voor te stellen.  Lees verder »


 19-12-2018 

Vijfduizend euro voor de "Warmste Week"

Vijfduizend euro voor de

ANDERE Voor en tijdens de wedstrijd tegen Charleroi verkocht RSC Anderlecht koekjes ten voordele van de "Warmste Week". Vandaag ging Frank Boeckx samen met twee jeugdspelers de opbrengst van die verkoop brengen bij Studio Brussel. Ze mochten er een cheque overhandigen van 5.000 euro.  Lees verder »

De Roeck definitief T2?

De Roeck definitief T2?

ANDERE Terwijl de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer nog altijd aan de gang is, speelt RSC Anderlecht met het idee om beloften-trainer Jonas De Roeck, definitief T2 te maken. Wie de beloften dan gaat trainen en welke rol Karim Belhocine dan op zich gaat nemen is nog niet duidelijk.  Lees verder »

 18-12-2018 

Lukebakio scoort nu ook tegen Dortmund

Lukebakio scoort nu ook tegen Dortmund

WEDSTRIJDEN 3 weken geleden scoorde ex-Anderlechtspeler Dodi Lukebakio drie keer tegen Bayern München. Vandaag deed hij opnieuw de netten trillen tegen een Duitse topploeg. Tegen Dortmund scoorde hij de openingstreffer voor Düsseldorf. Diep gestuurd door een ploegmaat, bleef hij kalm oog in oog met doelman Burki. Een typische Lukebakio goal, zeg maar. Lees verder »

Sambi Lokonga zes maanden out

Sambi Lokonga zes maanden out

BLESSURES Het verdict is gevallen: Albert Sambi Lokonga is zes maanden out. De jonge middenvelder ging vandaag op controle bij dokter Geert Declercq in Antwerpen en daar viel het harde nieuws: gescheurde ligamenten van de linkerknie.  Lees verder »

Verschueren rekent op spelers

Verschueren rekent op spelers

ANDERE Karim Belhocine neemt over tot aan de winterstop. Zijn opdracht is duidelijk: zes op zes halen. Maar daavoor wordt ook naar de spelers gekeken. Michael Verschueren sprak gisteren de kleedkamer toe, nadien mochten de spelers in groepjes naar boven om hun grieven te vertellen aan de general manager.  Lees verder »

 17-12-2018 

Adzic schiet raak bij U21

Adzic schiet raak bij U21

JEUGD De U21 hebben vanavond Antwerp verslagen met 1-2. Hannes Delcroix zette paars-wit op voorsprong en op slag van rust verdubbelde Luka Adzic (foto) de score vanop strafschop. Antwerp milderde na de pauze. Lees verder »

Geen plan voor opvolger Vanhaezebrouck

Geen plan voor opvolger Vanhaezebrouck

ANDERE Na afloop van de vergadering van de Pro League wou Marc Coucke opnieuw geen commentaat geven op het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. "Wij proberen altijd de juiste beslissing te nemen", was de voorzitter kort. Een echt plan voor een opvolger is er niet, daar wordt momenteel hard aan gewerkt.  Lees verder »

Pro League geeft aftrap van jaarlijkse kerstactie

Pro League geeft aftrap van jaarlijkse kerstactie

ANDERE Vanaf vanavond 23u gaat de jaarlijkse kerstactie van de Jupiler Pro League van start. Net als de vorige jaren kan je opnieuw bieden op verschillende gesigneerde shirts van verschillende spelers uit de Jupiler Pro League en de Proximus League. Maar ook op een WK-truitje gesigneerd door alle Rode Duivels kan je bieden.  Lees verder »

Zien we Suarez terug in Anderlecht-shirt ?

Zien we Suarez terug in Anderlecht-shirt ?

TRANSFERS - ANDERE Argentijnse media melden dat RSC Anderlecht Matias Suárez wil terughalen naar het Astridpark. De Argentijn is nog enorm geliefd bij de paars-wit supporters en die zien een terugkeer natuurlijk zitten. In Suárez’ omgeving zegt men dat Anderlecht “voorlopig niet concreet is”. Lees verder »

"Wintermercato wordt heel belangrijk"

INTERVIEWS Gilles De Bilde was deze voormiddag te gast voor een extra VTM-Nieuws omtrent het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. De Bilde twijfelt of een nieuwe trainer het beter zal doen dan Vanhaezebrouck, want het spelersmateriaal is niet denderend. Daardoor zal de wintermercato heel belangrijk zijn voor paars-wit. Lees verder »

Adzic opnieuw met reserven

Adzic opnieuw met reserven

JEUGD Er staat ook nog voetbal op het menu vanavond. De reserven van RSC Anderlecht nemen het op tegen de reserven van Antwerp. De aftrap is voorzien om 19u30 in de Oude Bosuillaan 54A te Deurne. Lees verder »

Ontslagpremie van circa anderhalf miljoen euro

Ontslagpremie van circa anderhalf miljoen euro

ANDERE Marc Coucke doet sinds zijn komst bij RSC Anderlecht er alles aan om te besparen. Maar voor het ontslag van Hein Vanhaezebrouck zal hij toch nog eens diep in de buidel moeten tasten. Vanhaezebrouck heeft recht op een ontslagpremie van ongeveer 1,5 miljoen euro.  Lees verder »

Coucke: "Ik ben hier voor de Pro League"

Coucke:

INTERVIEWS VTM had postgevat aan het bondsgebouw in de hoop een reactie te ontlokken aan voorzitter Marc Coucke over het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Maar Coucke was duidelijk: "Geen commentaar, ik ben hier voor de Pro League." Ondertussen stuurde de club wel een persbericht uit over de Karim Belhocine en Jonas De Roeck.  Lees verder »

Spelers stonden nog achter Vanhaezebrouck

Spelers stonden nog achter Vanhaezebrouck

INTERVIEWS Gisteren na de wedstrijd tegen Cercel Brugge, stonden Pieter Gerkens en Sven Kums de pers te woord. Uit hun korte reacties blijkt dat zij en de andere spelers nog volledig achter Hein Vanhaezebrouck stonden. De spelers reageerden deze morgen dan ook al met ongeloof op het ontslag.  Lees verder »

Kums: "Ik weet van niks"

Kums:

INTERVIEWS Momenteel komen de eerste spelers toe op Neerpede. Uit hun reactie blijkt dat ook zij pas gisterenavond, samen met de rest van de wereld, het nieuws vernamen van het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Sven Kums neemt het alvast op voor zijn ex-trainer.  Lees verder »

Overlegmoment voor de training van 11 uur

Overlegmoment voor de training van 11 uur

ANDERE Normaal staat er om 11 uur deze voormiddag gepland op de trainingsvelden te Neerpede. Wie de training zal leiden is nog afwachten, maar de kans is groot dat beloftencoach Jonas De Roeck die taak op zich neemt. Tijdelijk of op langere termijn valt nog af te wachten.  Lees verder »

Welke namen om Vanhaezebrouck op te volgen ?

Welke namen om Vanhaezebrouck op te volgen ?

ANDERE Het nieuws van het ontslag van Hein Vanhaezebrouck was nog maar net bekend of er circuleerden al namen met opvolgers. Verwacht wordt dat beloftencoach Jonas De Roeck de honneurs tijdelijk waarneemt. Verder hoor je de namen van Enzo Scifo, Frank De Boer en Peter Bosz.  Lees verder »

 16-12-2018 

Coucke opnieuw erg scherp op Twitter

Coucke opnieuw erg scherp op Twitter

WEDSTRIJDEN Hij heeft het een tijdje gelaten, maar na de nederlaag tegen Cercle Brugge was Marc Coucke opnieuw erg scherp voor de prestatie van Anderlecht. Hij vergeleek hen met de wereldtitel van de nationale hockey-ploeg: "Proficiat. Het contrast kan niet groter zijn", aldus de Anderlecht-preses. Lees verder »

Eén op twaalf na nieuwe nederlaag

Eén op twaalf na nieuwe nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan niet meer winnen. Voor de derde keer in vier competitiewedstrijden ging paars-wit de boot in. Tegen Cercle Brugge werd het 2-1. Paars-wit laat zo wederom na om te profiteren van puntenverlies van de clubs boven hen. Lees verder »

Abazaj maakt zijn debuut

Abazaj maakt zijn debuut

WEDSTRIJDEN Het is vandaag 16 december en Kristal Abazaj, in april de eerste zomertransfer van het duo Luc Devroe en Marc Coucke, maakte zijn debuut voor Anderlecht. de Albanees mocht tegen Cercle Brugge na 69 minuten invallen. Hij kon de nederlaag evenwel niet vermijden. Lees verder »

Kums geschorst tegen Moeskroen

Kums geschorst tegen Moeskroen

WEDSTRIJDEN Sven Kums pakte vanmiddag tegen Cercle Brugge zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is hierdoor geschorst voor de partij van volgende week tegen Moeskroen. Andy Najar incasseerde zijn vierde gele kaart. Hij komt dus op scherp te staan.  Lees verder »

 15-12-2018 

Coucke brak met Italiaan om makelaarsredenen

Coucke brak met Italiaan om makelaarsredenen

ANDERE Tegenover het oefencentrum in Neerpede bevindt zich een Italiaans restaurant waarmee Anderlecht lang samenwerkte. Zo konden spelers er terecht voor een gezonde maaltijd. Marc Coucke zette deze samenwerking stop. Het Nieuwsblad weet waarom hij dit deed. Lees verder »

Kayembe: "Ik sluit uitleenbeurt niet uit"

Kayembe:

INTERVIEWS Tegen Dinamo Zagreb mocht Edo Kayembe nog eens opdraven. "Ik denk dat ik gedaan heb wat de coach van me vroeg", sprak de 20-jarige Congolees na afloop. Hij hoopt wel meer aan spelen toe te komen. "Het is niet altijd makkelijk om te zweven tussen de U21 en de A-ploeg." Lees verder »

"Ik reken nog op Vranjes"

WEDSTRIJDEN Heeft Ognjen Vranjes nog een toekomst bij Anderlecht? De Bosniër lag de voorbije weken onder vuur wegens een post op Instagram, een tatoeage en zijn sportieve prestaties. Maar coach Hein Vanhaezebrouck is duidelijk: "Ik reken nog op hem." Lees verder »

Makarenko mist ook Cercle

Makarenko mist ook Cercle

BLESSURES Evgen Makarenko blijft sukkelen met de achillespees. Anderlecht hoopte dat wat rust zou helpen, maar dat is tot op heden niet het geval. De Oekraïner zal er morgen tegen Cercle opnieuw niet bij zijn. Lees verder »

 14-12-2018 

Troosteloze 0-0 in Zagreb

Troosteloze 0-0 in Zagreb

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn Europese campagne afgesloten zonder overwinning. In Zagreb speelde het 0-0 gelijk tegen Dinamo in een wedstrijd zonder animo. Voortaan kan Anderlecht zich vol op de competitie richten. Lees verder »

Boeckx: "Met maturiteit gespeeld"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx stond gisteren nog eens onder de lat en mocht de Europese campagne afsluiten met een clean sheet. De problemen bij RSC Anderlecht blijven dezelfde, deze ploeg mist slagkracht voorin. Stilletjes hoopt de doelman ook op meer speelkansen.  Lees verder »

 13-12-2018 

Boeckx in doel

Boeckx in doel

ANDERE Frank Boeckx krijgt eindelijk nog eens zijn kans in doel vanavond tegen Zagreb. Voor hem krijgt hij een viermansdefensie met Milic, Sanneh, Bornauw en Appiah. Gerkens, Kayembe, Morioka en Saief bezetten het middenveld.  Lees verder »

Opinie: In de voetsporen van Ajax?

Opinie: In de voetsporen van Ajax?

OPINIES“Anderlecht moet kunnen wat Ajax kan.” We werden afgelopen zomer om de oren geslagen met variaties op die uitspraak. Een paar maand later hebben de Amsterdammers de lat wel erg hoog gelegd. Want laat ons even eerlijk zijn: welke Anderlechtfan is momenteel niet jaloers op Ajax? Lees verder »

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb - RSC Anderlecht

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelt vanavond zijn laatste Europese wedstrijd van dit seizoen. Een wedstrijd zonder inzet want paars-wit is al langer uitgeschakeld en kan enkel nog spelen voor het Belgische coëfficiënt. Dinama en Fenerbahçe zijn de groepswinnnars. Anderlecht kan nog derde eindigen als het vanavond wint.  Lees verder »

Nog werken op komst aan het stadion

Nog werken op komst aan het stadion

ANDERE Marc Coucke liet al enkele werken uitvoeren in het Constant Vanden Stock Stadion, maar daar blijft het niet bij. Zo krijgt de ingang van de eretribune op korte termijn een opfrisbeurt. Er komt een inkijk op het veld, ook de kleedkamers komen voor in de opfrisplannen.  Lees verder »

Jestrovic aanwezig te Zagreb

Jestrovic aanwezig te Zagreb

ANDERE Gisterenavond was het in Zagreb tijd voor het galadiner, verzorgd door RSC Anderlecht. Nenad Jestrovic was één van de opgemerkte gasten. En natuurlijk mocht ook Paul Van Himst niet ontbreken. Hij reist al jaren mee af naar alle Europese uitwedstrijden.  Lees verder »

Verschueren: "Eén of twee versterkingen"

Verschueren:

INTERVIEWS RSC Anderlecht is van plan om één of twee gerichte versterkingen te doen tijdens de wintermercato, niet meer. Michael Verschueren is ervan overtuigd dat er voor de rest genoeg kwaliteit zit in de huidige kern. Het zijn vooral individuele fouten die de ploeg nekken.  Lees verder »

"Hein staat niet ter discussie"

INTERVIEWS Links en rechts wordt er al om het ontslag van Hein Vanhaezebrouck geroepen. Andere zijn dan weer van mening dat de coach niet veel meer kan brengen met de ploeg die hij ter beschikking heeft. Michael Verschueren is duidelijk: "De coach staat niet ter discussie". Lees verder »

 12-12-2018 

Coucke: "Verplichtingen zullen nagekomen worden"

Coucke:

INTERVIEWS Het rommelt binnen RSC Anderlecht, althans bij de aandeelhouders. Gisteren verscheen het nieuws dat sommige bang zijn dat ze hun geld die ze "geleend" hebben aan de club, niet zullen terugzien. Roger Vanden Stock gaf volgens sommige bronnen alvast verstek voor de aandeelhouders vergadering van gisteren.  Lees verder »

Trebel traint weer in Neerpede

Trebel traint weer in Neerpede

BLESSURES Sinds deze week vertoeft Adrien Trebel opnieuw in Neerpede. Na zijn operatie aan de buikspieren trok hij naar zijn familie in Frankrijk en revalideerde hij daar. Nu zet hij zijn hersteloefeningen voort in Anderlecht. Lees verder »

Keersebilck weg bij Anderlecht

Keersebilck weg bij Anderlecht

ANDERE Matthijs Keersebilck, hoofd sales, marketing en communicatie, heeft zijn ontslag ingediend bij Anderlecht. Hij gaat aan de slag bij bouwbedrijf Matexi, waar ook Anderlecht-manager Jo Van Biesbroeck zetelt in de raad van bestuur. Lees verder »

Milic en Musona kwamen ondanks negatief advies

Milic en Musona kwamen ondanks negatief advies

TRANSFERS De transfers van Knowledge Musona (foto) en Antonio Milic van Oostende naar Anderlecht zijn nog geen succes gebleken. Echt een verrasing is dit niet. De scouting van Anderlecht had een negatief oordeel geveld over het duo, maar toch drukten Marc Coucke en Luc Devroe beide transfers door. Lees verder »

Vanhaezebrouck paste voor Swierczok

Vanhaezebrouck paste voor Swierczok

TRANSFERS Afgelopen winter wilde Anderlecht nog een spits halen en de Pool Jakub Swierczok was een optie. Hein Vanhaezebrouck stelde echter zijn veto en dus kwam Swierczek niet, zo schrijft Sport/Voetbalmagazine vandaag. Hij trok daarop naar het Bulgaarse Ludogorets. Lees verder »

 11-12-2018 

Op winterstage naar Spanje

Op winterstage naar Spanje

ANDERE Zoals ieder jaar, gaat RSC Anderlecht ook dit jaar op winterstage naar Spanje. Vanaf 11 januari 2019 vat paars-wit de voorbereidingen voor het vervolg van het seizoen aan in het voetbaltrainingscentrum Piratar Arena te San Pedro del Pinatar.  Lees verder »

"Geen sprake van gespannen sfeer"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock was zondag niet aanwezig voor de wedstrijd tegen Charleroi. Volgens Het Nieuwsblad lag dat aan een dispuut met nieuwe voorzitter Marc Coucke. Het oude Anderlecht-bestuur zou nog geld tegoed hebben, Coucke zou blijven excuses verzinnen om dat niet meteen terug te betalen. "Niets van aan", reageert woordvoerder Marie Verbeke. Lees verder »

Stadion in lego bijna af

Stadion in lego bijna af

ANDERE Herinnert u zich Joe Bryant nog ? De 10-jarige Britse jongen die alle stadions van de Bundesliga in lego nabouwde. Hij onderbrak zijn Bundesliga-serie even om het Constant Vanden Stock Stadion na te bouwen in lego. Op twitter toont hij met een foto een stand van zaken.  Lees verder »

Delegatie vertrekt morgenvroeg richting Zagreb

Delegatie vertrekt morgenvroeg richting Zagreb

ANDERE Woesdag 12 december rond 10u30, vertrekt de delegatie van RSC Anderlecht richting Zagreb. Hein Vanhaezebrouck zal er zijn persconferentie geven in het Stadion Maksimir om 18u30. Een half uurtje later staat een training op het programma in het datzelfde stadion;  Lees verder »

Coucke wil circa 30 miljoen investeren

Coucke wil circa 30 miljoen investeren

ANDERE Sinds zijn komst bij RSC Anderlecht heeft Marc Coucke verschillende maatregelen getroffen om de club financieel weer gezond te maken. Momenteel moeten er nog enkele schulden weggewerkt worden volgens Het Nieuwsblad. Daarom overweegt Coucke om een investering van rond de 30 miljoen euro in de club te pompen.  Lees verder »

Harde kernen verbroederen voor 'Mars tegen Marrakesh'

Harde kernen verbroederen voor 'Mars tegen Marrakesh'

ANDERE Verschillende harde supporterskernen van eersteklassers willen zondag de strijdbijl begraven om samen deel te nemen aan de 'Mars tegen Marrakesh'. Ook die van RSC Anderlecht zal present zijn. Ze benadrukken wel dat ze absoluut niet extreemrechts zijn. Ze willen wel een signaal geven aan de huidige politieke leiders.  Lees verder »

Boeckx in doel tegen Zagreb ?

Boeckx in doel tegen Zagreb ?

ANDERE Hein Vanhaezebrouck gaf zondagavond al aan om donderdag de kans te geven aan spelers die niet veel spelen. Wil dat dan ook zeggen dat we Frank Boeckx opnieuw in doel mogen verwachten. Zijn laatste wedstrijd was het bekerduel tegen Union.  Lees verder »

Schade bij Lawrence valt mee

Schade bij Lawrence valt mee

BLESSURES Geen scheur voor James Lawrence maar een kneuzing. Hein Vanhaezebrouck zag het vlak na de wedstrijd somber in en vreesde voor een scheur. Gelukkig valt de schade dus mee, Lawrence is sowieso out voor de verplaatsing naar Zagreb. Lees verder »

 10-12-2018 

Mbemba opnieuw in beeld?

Mbemba opnieuw in beeld?

TRANSFERS Volgens het Congolese Foot RDC toont Anderlecht interesse om Chancel Mbemba in januari binnen te halen. Paars-wit probeerde in de zomer al om zijn oud-verdediger in te lijven, maar toen koos Mbemba voor Porto. Daar komt hij amper aan spelen toe. Lees verder »

Geen Kums en Dimata tegen Zagreb

Geen Kums en Dimata tegen Zagreb

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck zal donderdag tegen Dinamo Zagreb waarschijnlijk rust gunnen aan Sven Kums (staartbeen), Landry Dimata (knie) en Evgen Makarenko (achillespees). "Kums sukkelt nog steeds en kan geen drie matchen per week aan. We gaan niet zot doen." Lees verder »

 09-12-2018 

Vanhaezebrouck: "Voor mij geen strafschop"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Door een laat strafschopdoelpunt van Benavente verspeelde Anderlecht de drie punten tegen Charleroi. Volgens Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck was het geen penalty. "De afstand was te dicht en er was geen beweging", zo verwijst hij naar het reglement inzake handspel. Lees verder »

Zes keer zonder Trebel en nooit gewonnen

Zes keer zonder Trebel en nooit gewonnen

WEDSTRIJDEN Vorig seizoen bleek uit de cijfers al hoe belangrijk Adrien Trebel is voor Anderlecht en dat blijkt nu opnieuw. Sinds Trebel drie weken geleden onder het mes ging, kon Anderlecht niet één van zijn vier wedstrijden winnen. Ook de twee duels zonder Trebel voordien leverden geen zege op. Lees verder »

Anderlecht vergooit zege in slotminuten

Anderlecht vergooit zege in slotminuten

WEDSTRIJDEN Voor de derde week op rij heeft Anderlecht niet kunnen winnen. Lange tijd zag het er nochtans goed uit. Amuzu (foto) bracht paars-wit kort na de pauze op voorsprong met een knap schot. In de slotfase begin Bornauw echter handspel en Benavente benutte de strafschop. Lees verder »

Santini mist Cercle Brugge

Santini mist Cercle Brugge

WEDSTRIJDEN Ivan Santini pakte vanavond tegen Charleroi zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De spits is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd, aanstaande zondag op het veld van Cercle Brugge. Het is een langverwachte schorsingsdag. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht profiteren van het puntenverlies van Racing Genk en Club Brugge? Of ziet het Charleroi naderen en komt de rand van Play-Off 1 gevaarlijk dichterbij? Het moge duidelijk zijn: paars-wit doet er vanavond goed aan om de drie punten thuis te houden. Lees verder »

 08-12-2018 

"Vanhaezebrouck wordt gek van onze domme tegengoals"

INTERVIEWS Zakaria Bakkali en David Henen voetbalden samen bij de jeugd van Standard. Beide waren bestempeld als Belgische voetbaltalenten en verhuisden al vlug naar het buitenland. Maar die periode verliep niet altijd van een leien dakje en ze kregen de stempel 'bad boys' opgeplakt. Beiden keerden ook in dezelfde periode terug naar België. Lees verder »

 07-12-2018 

Iedereen traint terug mee, maar...

Iedereen traint terug mee, maar...

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck had goed nieuws op de persconferentie, buiten Adrien Trebel die nog herstellende is van zijn buikoperatie, traint iedereen terug mee. Maar de coach voegde daar wel een maar aan toe, het blijft afwachten hoe sommige spelers de trainingen zullen verteren. Lees verder »

Damestopper wordt herspeeld

Damestopper wordt herspeeld

DAMES De wedstrijd tussen Standard en Anderlecht in de eerste klasse bij de dames moet worden herspeeld. Op 16 november werd de wedstrijd in de tweede helft gestaakt wegens supportersgeweld langs het terrein. Lees verder »

Musona wil terug naar Oostende

Musona wil terug naar Oostende

TRANSFERS De transfer van Knowledge Musona naar Anderlecht is nog geen succes gebleken. De Zimbabwaan speelt amper en is niet echt gelukkig meer bij Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad staat hij open voor een terugkeer naar Oostende. Lees verder »

 06-12-2018 

"We moeten nog leper worden"

INTERVIEWS De laatste wedstrijden komt Albert Sambi Lokonga weer bovendrijven. Na een periode in de schaduw, behoort hij tegenwoordig zelfs tot de uitblinkers. In Het Nieuwsblad geeft hij vandaag zijn eerste grote interview. "Met onze mix van jong geweld en ervaring is de titel zeker mogelijk." Lees verder »

Tussenin moet er ook gestudeerd worden

Tussenin moet er ook gestudeerd worden

JEUGD - ANDERE De examens zijn in volle gang, ook voor de paars-witte jeugd. Afgelopen weekend vielen ze nog te bewonderen in het Constant Vanden Stock Stadion, gisteren zaten Yari Verschaeren en Jérémy Doku met hun neus in de boeken. Aan alle studenten heel veel succes gewenst !! Lees verder »

Dauda of Santini in de spits

Dauda of Santini in de spits

BLESSURES Landry Dimata ontbrak ook gisteren nog op training. Zo is zijn inzetbaarheid tegen Charleroi hoogst onzeker. Daardoor zal wellicht Mohammed Dauda of Ivan Santini zijn plaats innemen in de spits.  Lees verder »

 05-12-2018 

WK brengt Anderlecht nog geld op

WK brengt Anderlecht nog geld op

ANDERE Het afgelopen WK brengt Anderlecht nog zo'n 1,2 miljoen euro op.  Dit komt door de deelname aan dit WK van spelers die op dat moment op de loonlijst van RSCA stonden. Leander Dendoncker (België), Kara Mbodji (Senegal), Uros Spajic (Servië), Lukasz Teodorczyk (Polen), Mahmoud Hassan Trezeguet (Egypte) et Isaac Kiese Thelin (Zweden) zijn de spelers die hiervoor hebben gezorgd. Lees verder »

 04-12-2018 

Reserven al zeker van play-offs

Reserven al zeker van play-offs

JEUGD De reserven van RSC Anderlecht wonnen gisteren hun wedstrijd tegen KV Kortrijk. Dankzij die overwinning zijn ze al zeker van een plaatsje in de play-offs. Jeremy Doku en Mohammed Dauda tekenden voor de paars-witte doelpunten. Lees verder »

Nog onduidelijkheid rond Dimata

Nog onduidelijkheid rond Dimata

BLESSURES Landry Dimata behoorde ook afgelopen zondag niet tot de selectie wegens een blessure aan de knie. Ook gisteren nam de spits nog niet deel aan de training. Het is afwachten of hij speelklaar geraakt voor de wedstrijd van zondag. Lees verder »

Vranjes traint opnieuw mee

Vranjes traint opnieuw mee

BLESSURES Ognjen Vranjes stond gisteren opnieuw op de trainingsvelden te Neerpede. Beide thuiswedstrijden tegen Spartak Trnava en Racing Genk moest de Bosniër nog verstek geven. Of zijn afwezigheid effectief te wijten was aan een blessure laten we in het midden. Vranjes zou wel opnieuw inzetbaar zijn tegen Charleroi. Lees verder »

Lardot leidt het duel der Sportings

Lardot leidt het duel der Sportings

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi in het Constant Vanden Stock Stadion. Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Frederic Godelaine en Florian Lemaire zijn de lijnrechters van dienst. Jan Boterberg is vierde official. Lees verder »

 03-12-2018 

5.000 euro boete voor Vranjes

5.000 euro boete voor Vranjes

ANDERE Ook gisteren geen Ognjen Vranjes in de selectie bij RSC Anderlecht. Of hij geblesseerd is of een straf uitzit voor zijn omstreden post op Instagram is niet duidelijk. De club heeft hem nu een boete van 5.000 euro opgelegd. Lees verder »

 02-12-2018 

Trio van basis naar tribune

Trio van basis naar tribune

WEDSTRIJDEN Dennis Appiah, Ryota Morioka (foto) en Knowledge Musona stonden donderdag tegen Spartak Trnava nog in de basis, vandaag halen ze zelfs het scheidsrechtersblad niet. Van een blessure lijkt geen sprake. Hein Vanhaezebrouck vertelde vrijdag dat de partij tegen Trnava geen averij had opgeleverd. Lees verder »

 01-12-2018 

Kindermans: "Gelijkenissen tussen Doku en Hazard"

Kindermans:

JEUGD De 17-jarige Jeremy Doku maakte vorig weekend een veelbelovend debuut voor Anderlecht. De verwachtingen zijn hoog, want de voorbije maanden werd hij als hét talent van de Anderlecht-academie naar voor geschoven. Terecht blijkbaar, want Bob Browaeys, die veel nationale jeugdploegen coachte, vergelijkt Doku zelfs met Eden Hazard. Lees verder »

"Lukebakio misschien onvoldoende begeleid"

JEUGD Met een hattrick tegen Bayern München verbaasde Dodi Lukebakio vorig weekend de voetbalwereld. Dat de 21-jarige aanvaller nu doorbreekt in de Bundesliga en niet bij Anderlecht, geeft jeugdcoördinator Jean Kindermans geen slecht gevoel. "Ik ben blij voor Dodi." Lees verder »

BeNeLiga voor U21?

BeNeLiga voor U21?

JEUGD Het plan om de U21 van de eersteklassers te laten aantreden in de amateurcompetitie ligt in de prullenbak, dus denken de topclubs aan een andere manier om hun jongeren op een hoger niveau te laten voetballen. Volgens Jean Kindermans ligt het plan van een BeNeLiga voor U21 op tafel. Lees verder »

Vranjes verwijdert Instagram-account

Vranjes verwijdert Instagram-account

ANDERE Veertig minuten, zo lang duurde het gesprek dat Michael Verschueren en Luc Devroe gisteren hadden met Ognjen Vranjes. "Hij erkent dat hij een fout heeft gemaakt en heeft de post verwijderd", vertelt Verschueren aan Sporza. Intussen heeft Vranjes zelfs zijn hele Instagram-account verwijderd. Lees verder »