Archieven

 30-12-2022 
 28-12-2022 

Nieuwe voordeeltarieven voor jongeren

Nieuwe voordeeltarieven voor jongeren

ANDERE Ook voor de supporters geloofd RSC Anderlecht in leuze 'In Youth We Trust', daarom lanceert het enkele voordelige tarieven voor de jeugd. De nieuwe tarieven gelden vanaf 2023 en dus ook al voor de derby tegen Union op 8 januari 2023. Lees verder »

Ticket info: RSC Anderlecht - Union

Ticket info: RSC Anderlecht - Union

WEDSTRIJDEN De Brusselse derby is de eerste wedstrijd van 2023. RSCA ontvangt RUSG op zondag 8 januari om 18:30 uur. Aangezien deze wedstrijd eindelijk door het publiek mag worden bijgewoond, gaan de laatste kaarten vandaag vanaf 12.00 uur in de verkoop. Lees verder »

Video: overwinning RSCA Futsal Cup

Video: overwinning RSCA Futsal Cup

ANDERE Grello, Diogo en Jelovcic zorgden voor de overwinning van Anderlecht in het huis van rivaal Antwerp. Eindstand 0-3 en kwalificatie voor de halve finale van de Belgische beker. RSCA Futsal heeft het jaar in stijl afgesloten, een uitzonderlijke 2022 jaargang voor FT Halle-Gooik en dat met het paars-witte shirt. Lees verder »

22 profdebuten in 2022

22 profdebuten in 2022

JEUGD RSC Anderlecht maakte de lijst bekend met RSC Anderlecht-spelers die het voorbije jaar hun profdebuut maakten bij de club. In totaal gaat het over 22 jeugdspelers, geboren vanaf het jaar 2000 tot en met het jaar 2006. Lees verder »

Verbruggen: "Ik ben blij en opgelucht"

Verbruggen:

INTERVIEWS Omdat Hendrik Van Crombrugge ziek was, nam Bart Verbruggen de taak van doelman over in het Stade du Pays de Charleroi. De Nederlandse doelman slaagde in zijn missie en behaalde een clean sheet. "Dat ik de wedstrijd mocht beginnen? Ik probeer het te benaderen als elke andere wedstrijd". Lees verder »

 27-12-2022 

Ook Arnstad vervangen met blessure

Ook Arnstad vervangen met blessure

BLESSURES Zeno Debast was niet de enige die de partij tegen Charleroi om medische redenen moest staken. La Dernière Heure weet dat ook Kristian Arnstad het terrein met pijn verliet. Wat er precies aan de hand is, weet de krant niet te melden. Lees verder »

Debast: "Ik ben ok"

Debast:

BLESSURES Nog geen duidelijkheid over de blessure van Zeno Debast vandaag, maar de eerste berichten klinken toch hoopgevend. Ook Debast zelf denkt dat het wel zal meevallen. "Ik ben ok", postte hij kort na de wedstrijd op Instagram. Lees verder »


 26-12-2022 

Late meevaller zorgt voor drie punten

Late meevaller zorgt voor drie punten

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een derde zege geboekt op verplaatsing. Het won met 0-1 in Charleroi na een matige en moeilijke wedstrijd. Het doelpunt viel laat in de wedstrijd toen Zorgane een rebound ongelukkig in eigen doel verwerkte. Paars-wit kreeg wel de betere kansen vanavond, al verloor het wel Debast na een blessure. Lees verder »

Mazzu: "Een speciaal duel"

Mazzu:

INTERVIEWS Anderlecht kijkt vanavond niet alleen Charleroi in de ogen, maar ook zijn vorige coach Felice Mazzu. Het is de eerste match van Mazzu als Charleroi-coach na zijn ontslag bij Anderlecht. "Omdat mijn vertrek zo kort geleden is, wordt het een speciale wedstrijd. Verder is het een match als een andere en wil ik winnen." Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.45 uur herneemt Anderlecht de competitie in de Pro League met een uitwedstrijd tegen Charleroi. Een speciaal duel, want bij de Carolo's zit voor het eerst Felice Mazzu op de bank. Anderlecht hoopt dan weer op bevestiging van de goede prestatie donderdag tegen Genk in de beker. Maar dan nu met doelpunten. Lees verder »

Wolverhampton haalt extra spits

Wolverhampton haalt extra spits

ANDERE Wolverhampton heeft met de Braziliaan Matheus Cunha een extra aanvaller aangetrokken. Het huurt de Braziliaan tot het einde van het seizoen van Atletico Madrid, met mogelijkheid om hem definitief over te nemen nadien. Lees verder »

 25-12-2022 

Ruim 10.000 euro voor De Warmste Week

Ruim 10.000 euro voor De Warmste Week

ANDERE Anderlecht heeft 10.178 euro ingezameld voor De Warmste Week en Viva For Live, de solidariteitsacties van de VRT en de RTBF. Het geld werd ingezameld door de verkoop van de shirts die de spelers droegen tegen Racing Genk en via de verkoop van het Anderlecht-luisterboek Fromage. Lees verder »

 23-12-2022 

Anderlecht niet in beroep: twee duels zonder publiek

Anderlecht niet in beroep: twee duels zonder publiek

ANDERE Anderlecht zal niet in beroep gaan tegen de sancties die het gisteren kreeg opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd op Standard. Dat betekent dat paars-wit twee duels zonder supporters moet afwerken. De thuismatch in kwestie is wel niet deze tegen Union, wel die tegen Zulte Waregem twee weken later. Lees verder »

F. T. Antwerpen-RSCA Futsal om 21.15 uur

F. T. Antwerpen-RSCA Futsal om 21.15 uur

ANDERE Na de Crocky Cup en de uitschakeling van Anderlecht in Genk, is het de beurt aan RSCA Futsal om een belangrijke wedstrijd te spelen in de Beker van België. Vanavond om 21.15 uur staat de ploeg van Luca Cragnaz tegenover de Belgische nummer 2, F. Topsport Antwerpen.  Lees verder »


 22-12-2022 

Zonder supporters tegen Union en Club Brugge

Zonder supporters tegen Union en Club Brugge

ANDERE Naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd op Standard heeft de Disciplinaire Raad een aantal beslissingen genomen. Anderlecht krijgt een forfaitnederlaag aangesmeerd in Standard en moet het tegen Union en Club Brugge zonder steun van supporters doen. Lees verder »

Stroeykens: "Ik hou mijn droom voor mezelf"

Stroeykens:

INTERVIEWS Mario Stroeykens werd volledig opgeleid bij Anderlecht, hij beschouwt Neerpede als zijn thuis en hij wilde echt doorbreken bij RSCA. Hij heeft vertrouwen in RSCA, hij heeft geen zaakwaarnemer zoals de meeste spelers en het is zijn vader die zijn carrière beheert met één persoon voor het juridische gedeelte. Lees verder »

Van Crombrugge: "Het is een nieuwe start"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge geeft toe dat de wedstrijd tegen Genk bemoedigend is voor RSCA, het is een nieuwe start waarbij iedereen zijn kans moet grijpen, aldus de Anderlecht-aanvoerder. De nieuwe T1 heeft zijn ideeën in praktijk gebracht en dat was te zien op het veld, aldus de doelman.  Lees verder »

 21-12-2022 

Anderlecht sneuvelt in de verlengingen

Anderlecht sneuvelt in de verlengingen

WEDSTRIJDEN Een verdienstelijk Anderlecht is uitgeschakeld in de Croky Cup. Genk won uiteindelijk met 1-0 via een doelpunt in de eerste verlenging. In de verlengingen bleef Anderlecht proberen, maar tot kansen komen werd moeilijker en moeilijker, al kreeg Ashimeru toch nog een kans in de absolute slotfase. Benieuwd welk gelaat Anderlecht maandag gaat tonen in Charleroi. Lees verder »

Amuzu met blessure vervangen

Amuzu met blessure vervangen

BLESSURES Iets voorbij halfweg de tweede helft van de wedstrijd tegen Genk blesseerde Francis Amuzu zich na een duel met Patrik Hrosovsky. Het leek te gaan om een spierblessure. Amuzu kreeg verzorging, maar kwam niet meer terug het veld op. Lees verder »

Opstelling: Arnstad start naast Trebel

Opstelling: Arnstad start naast Trebel

WEDSTRIJDEN Brian Riemer heeft niet echt verrassingen in petto in zijn eerste basiself als coach van Anderlecht. Tien van de elf namen hadden we vooraf correct ingevuld. De elfde is die van Kristian Arnstad. Hij krijgt de voorkeur op Majeed Ashimeru als maatje van Adrien Trebel op het middenveld. Lees verder »

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na bijna veertig dagen WK-pauze speelt Anderlecht vandaag nog eens een officiële wedstrijd. In de 1/8e finales van de Beker van België is Racing Genk, dé ploeg in vorm voor de WK-pauze, de tegenstander. Meteen een stevige klus voor de debuterende coach Brian Riemer. Lees verder »

RSCA Futures met verlof tot begin januari

RSCA Futures met verlof tot begin januari

JEUGD De Brusselse derby was de laatste wedstrijd voor de U23's van Anderlecht in 2022. De spelers van Guillaume Gillet kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. De volgende wedstrijd staat gepland voor donderdag 5 januari 2023 in Neerpede. Lees verder »

Selectie Genk - RSC Anderlecht

Selectie Genk - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN Brian Riemer heeft zijn eerste officiële selectie als RSCA coach bekend gemaakt. Twintig spelers zullen naar Limburg reizen. Zoals reeds aangekondigd zitten Julien Duranville, Wesley Hoedt, Killian Sardella, Marco Kana, Lucas Lissens en Benito Raman om verschillende redenen niet bij de selectie.  Lees verder »

 20-12-2022 

Masscho: "We moeten echt meer gefocust zijn"

Masscho:

INTERVIEWS - 1B RSCA Futures heeft de voorsprong die het aan het begin van de tweede helft in de Brusselse derby had verworven, niet lang vastgehouden. "We begonnen goed aan de tweede helft, maar na het doelpunt waren we te laks in het beheren van de voorsprong die we hadden", gaf Anderlecht-verdediger Loïc Masscho toe. Lees verder »

Situatie Hoedt "onveranderd"

Situatie Hoedt

INTERVIEWS Wesley Hoedt moest meetrainen met de B-kern en mocht op zoek naar een andere club. Tot hij opeens terug meetrainde met de A-kern en dat zal hij voorlopig ook blijven doen, al mag de Nederlander nog steeds op zoek naar een andere club. Lees verder »

Visser fluit op tweede kerstdag

Visser fluit op tweede kerstdag

ANDERE Volgende week maandag verplaatst RSC Anderlecht zich richting Charleroi voor de 18de speeldag in het kader van de Jupiler Pro League. Lawrence Visser fluit om 20.45 uur de wedstrijd op gang op Mambourg.  Lees verder »


 19-12-2022 

Union speelt 1/8 finale in Lotto Park

Union speelt 1/8 finale in Lotto Park

ANDERE Op 16 maart zal er zeker Europees voetbal te zien zijn in het Lotto Park. Op die dag speelt Union zijn 1/8 finale in de Europa League tegen een nog nader te bepalen tegenstander uit de 1/16 finale. Union en Anderlecht bereikten hierover een akkoord. Lees verder »

Esposito (even) terug naar Anderlecht?

Esposito (even) terug naar Anderlecht?

ANDERE Anderlecht en Inter Milaan hebben nog geen akkoord bereikt over de verbreking van de huur van aanvaller Esposito. In de Italiaanse media verschenen de laatste tijd wel wat geruchten over mogelijke interesse van clubs, maar als er geen akkoord wordt bereikt, loopt het contract van Esposito gewoon door bij Paars-wit. Lees verder »

Van Crombrugge had last van rugpijn

Van Crombrugge had last van rugpijn

BLESSURES Hendrik Van Crombrugge klaagde over rugpijn vlak voor zijn wissel tegen Rakow Czestochowa. Het was voorzien dat de doelman tijdens de rust zou gewisseld worden.  Kort voor de rust ging de medische staf van Anderlecht polshoogte nemen bij de kapitein.  Lees verder »

Verboomen fluit 1/8 finale Croky Cup

Verboomen fluit 1/8 finale Croky Cup

ANDERE Alvorens volgend weekend echt aan de competitie te beginnen, komt RSC Anderlecht woensdag in actie voor de 1/8 finales van de Croky Cup. Paars-wit gaat op bezoek bij leider Racing Genk. Nathan Verboomen fluit de wedstrijd om 20.45 uur op gang.  Lees verder »

 18-12-2022 

Lissens enkele weken out

Lissens enkele weken out

BLESSURES Lucas Lissens zal enkele weken niet voetballen na de blessure die hij opiep tijdens de stage in Kreta. Het Nieuwsblad weet dat het gaat om een letsel aan de hamstrings en dat hij enkele weken out is. Lees verder »

 17-12-2022 

Officieel: Lokesa trekt naar RKC

Officieel: Lokesa trekt naar RKC

TRANSFERS Chris-Emmanuel Lokesa, een 18-jarige aanvallende middenvelder, trekt naar RKC Waalwijk in Nederland. Lokesa was een belangrijke speler voor de RSCA Futures met drie doelpunten en twee assists. De middenvelder tekende bij RKC tot 2026. Lees verder »


 16-12-2022 
 14-12-2022 

Anderlecht speelt gelijk tegen Rakow

Anderlecht speelt gelijk tegen Rakow

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenwedstrijd afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Rakow Częstochowa, de leider in de Poolse competitie. Het kwam snel 1-0 voor, maar voor rust misten de Poolse bezoekers heel wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Anderlecht kwam moeilijk tot kansen en na rust kon het zelfs amper nog dreigen. Ook de Polen waren minder gevaarlijk, maar in de absolute slotfase slaagden ze er toch in om de 1-1 in doel te werken. Lees verder »

Esposito in beeld bij Empoli en Lecce

Esposito in beeld bij Empoli en Lecce

TRANSFERS Empoli en Lecce zijn volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport beide kandidaat om Sebastiano Esposito vanaf januari over te nemen van Anderlecht. De Italiaanse spits is einde verhaal bij Anderlecht en keerde na de WK-vakantie ook niet meer terug naar België. Lees verder »

 13-12-2022 
 12-12-2022 
 11-12-2022 

Hoedt traint opnieuw met A-kern

Hoedt traint opnieuw met A-kern

TRANSFERS Wesley Hoedt mag opnieuw meetrainen met de A-kern. Dat melden Sudpresse en Het Laatste Nieuws. Een terugkeer in het elftal is echter niet aan de orde. De kranten weten dat Anderlecht de verdediger in januari nog steeds hoopt te laten gaan. Lees verder »

 10-12-2022 
 09-12-2022 

RSCA Woman rollen KV Mechelen op na de rust

RSCA Woman rollen KV Mechelen op na de rust

WEDSTRIJDEN De dames van Anderlecht hebben vanavond met ruime 6-1-cijfers gewonnen van KV Mechelen. Pas na de pauze konden de RSCA Woman afstand nemen. Marie Minnaert scoorde twee keer. Sarah Wijnants (foto), Esther Buabadi, Mariam Toloba en Alexis Thornton troffen elk één keer raak. Lees verder »

 08-12-2022 
 07-12-2022 

De RSCA familie is in rouw

De RSCA familie is in rouw

ANDERE Louis Evrard, al meer dan 20 jaar fotograaf van RSC Anderlecht, is dinsdagavond overleden na een operatie. Dit is zeer triest nieuws voor RSCA, Christophe, zijn zoon, zijn familie en alle mensen die hem de afgelopen jaren hebben mogen ontmoeten. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Real Sociedad geannuleerd

Oefenwedstrijd tegen Real Sociedad geannuleerd

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht zal komende vrijdag dan toch niet afreizen naar Spanje, het annuleerde de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sociedad. Verwacht wordt dat de ploeg dus gewoon op Neerpede zal blijven trainen. Daar speelt het ook zijn volgende oefenwedstrijd tegen Raków Częstochowa volgende week woensdag.  Lees verder »

 06-12-2022 

Anderlecht wint met 1-2 van Panetolikos

Anderlecht wint met 1-2 van Panetolikos

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag een oefenduel tegen het Griekse Panetolikos met 1-2 gewonnen. Amir Murillo bracht paars-wit al vroeg op voorsprong. Enkele minuten voor tijd verdubbelde Kristian Arnstad (foto) de score, waarna Panetolikos de eer nog redde. Lees verder »

Mogelijk twee matchen zonder publiek

Mogelijk twee matchen zonder publiek

ANDERE Het bondsparket van de Belgische voetbalbond vraagt vier wedstrijden zonder publiek voor Anderlecht na de rellen in Standard waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Twee van de vier wedstrijden zijn gevorderd met uitstel. Anderlecht wacht nog af of het in beroep gaat tegen de uitspraak. Lees verder »

Esposito vocht niet voor zijn plaats

Esposito vocht niet voor zijn plaats

INTERVIEWS Sebastiano Esposito heeft Anderlecht via de achterdeur verlaten, hij is teruggekeerd naar Italië en gaat op zoek naar een nieuwe club in de Serie A. Volgens de pers zijn verschillende clubs geïnteresseerd: Empoli, Salernitana, Sampdoria, Hellas Verona en Lecce, maar voorlopig is er nog niets concreet. Lees verder »

Commerciël departement krijgt versterking

Commerciël departement krijgt versterking

INTERVIEWS Sinds 14 november zijn Lara Spaan (Sales Director) en Wouter Proot (Partner Director) werkzaam bij Anderlecht. Wouter Proot zal RSCA versterken om de commerciële relaties met de partners te beheren en te ontwikkelen. Lara Spaan is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de inkomsten van het stadion, en de dienst ticketing.  Lees verder »

Fabio Silva sluit aan op winterstage

Fabio Silva sluit aan op winterstage

ANDERE Fabio Silva sloot gisteren aan bij de winterstage op Kreta. Vorige maand was er nog sprake van een terugkeer naar Engeland, maar dat lijkt nu volledig van de baan. RSC Anderlecht betaald het volledige loon van Silva en heeft dus altijd het laatste woord.  Lees verder »

Eerste werkdag voor Riemer

Eerste werkdag voor Riemer

ANDERE Brian Riemer is gisteren officieel gestart als hoofdcoach van RSC Anderlecht. In Kreta leidde hij zijn eerste trainingen en dat werden er meteen twee intensieve. Deze namiddag staat de tweede oefenwedstrijd op het programma.  Lees verder »

 05-12-2022 

Vertonghen en Debast terug op 12 december

Vertonghen en Debast terug op 12 december

ANDERE Op 12 december zullen WK-gangers Jan Vertonghen en Zeno Debast opnieuw aansluiten bij Anderlecht. Het duo geniet deze week nog van wat vakantie. Moussa N'Diaye zal wellicht ook in de loop van volgende week terugkeren. Zijn Senegal werd gisteren uitgeschakeld. Lees verder »

 04-12-2022 
 03-12-2022 
 02-12-2022 

Riemer was Fredbergs prioriteit

Riemer was Fredbergs prioriteit

ANDERE Brian Riemer was Jesper Fredbergs prioriteit als toekomstige coach, en hij voldeed perfect aan het profiel dat de sportief directeur van RSCA zocht. Hij was al goed ingeburgerd bij Brentford, maar het management van Anderlecht kon hem overtuigen om de uitdaging als T1 aan te gaan. Lees verder »

Trainen onder blauwe hemel

Trainen onder blauwe hemel

ANDERE RSC Anderlecht is gisteren begonnen aan zijn winterstage, onder een blauwe hemel en hier en daar een wolkje, werkten de spelers de eerste training af. Morgen staat het eerste oefenduel op het programma tegen OFI Kreta om 18 uur, live te volgen op Mauve TV. Lees verder »

Anderlecht Futures doet beroep op vier U18-spelers

Anderlecht Futures doet beroep op vier U18-spelers

JEUGD - 1B Het jonge U23-team van Guillaume Gillet, dat druk bezig was met het kampioenschap van D1B, zal waarschijnlijk een paar moeilijke weken tegemoet gaan door het vertrek van veel spelers naar het trainingskamp van het A-team op Kreta. In totaal kunnen de Futures niet rekenen op 10 spelers, om dit te compenseren trainen momenteel vier U18-spelers mee. Lees verder »

 01-12-2022 

Drie geblesseerden bij RSCA Futsal

Drie geblesseerden bij RSCA Futsal

INTERVIEWS - ANDERE RSCA Futsal treedt vrijdagavond in het Belleheide Center in Roosdaal aan tegen Besiktas Gent. Op het spel staat een plaats in de kwartfinales van de Belgische Beker. Dit zal de eerste keer zijn dat de spelers thuis kunnen optreden na hun prestatie in de Champions League.  Lees verder »