Archieven

 31-05-2007 
 30-05-2007 

Werken gestart voor nieuwe grasmat

Werken gestart voor nieuwe grasmat

In Anderlecht is men gestart met de werken voor de nieuwe hoogtechnologische grasmat voor volgend seizoen. De nieuwe grasmat zal bestaan uit een mengeling van gewoon gras en zo'n 20 miljoen kunstgrasvezels. Lees verder »

 29-05-2007 

Vanden Borre bij selectie beloften

Vanden Borre bij selectie beloften

Jean-François de Sart, bondscoach van de beloften bekend gemaakt. Daarbij zit maar één Anderlechtspeler: Anthony Vanden Borre. Eerder moest Legear afhanken wegens blessureleed. Het EK voor beloften gaat door in Nederland. Lees verder »

Anderlecht 4e in Spax Cup

Anderlecht 4e in Spax Cup

Bij het Pfingstturnier in het Bremenstadion is Anderlecht 4e geëindigd na een 6-4 eindscore tegen CA Boca Juniors. Na de officiële speeltijd stond het 1-1 waardoor het pleit beslecht werd door het nemen van strafschoppen. Lees verder »

Anderlecht volgt Panamese aanvaller

Anderlecht volgt Panamese aanvaller

Als goedkoper alternatief voor Sterchele denkt Anderlecht aan de Panamees Blas Pérez, die momenteel in Colombia actief is. Anderlecht is echter niet de enige geïnteresseerde in de vice-topschutter van de Copa Libertadores. Lees verder »

Lens hoeft Tchité niet meer

Lens hoeft Tchité niet meer

Nu het naast de CL gegrepen heeft, ziet Lens af van de mogelijke komst van Mémé Tchité. Het aantrekken van Tchité zou financieel niet meer haalbaar zijn. Rijsel toont wel nog interesse, maar tot nu toe kwam er nog geen enkel bod. Lees verder »


 28-05-2007 

Juhasz opgeroepen

Juhasz opgeroepen

Roland Juhasz is door de bondscoach van Hongarije opgeroepen voor een interland tegen Noorwegen (6 juni) in het kader van het EK 2008. Lees verder »

Anderlecht - Brugge op 28 juli

Anderlecht - Brugge op 28 juli

Op zaterdag 28 juli ontvangt landskampioen RSCA kersvers bekerwinnaar Club Brugge. De wedstrijd staat in het kader van de supercup. De openingswedstrijd van de competitie vindt het weekend nadien plaats, op vrijdag 3 augustus. Lees verder »

Jonge Duivels spelen gelijk

Jonge Duivels spelen gelijk

De Belgische beloften hebben zaterdag 2-2 gelijkgespeeld in Marokko. Ibrahim Maaroufi en Laurent Ciman tekenden tijdens de vriendschappelijke interland voor de Belgische doelpunten. Lees verder »

Proto niet naar Lens

Proto niet naar Lens

Het ziet er naar uit dat Silvio Proto wat langer bij Anderlecht wil blijven. Hij had de interesse van de Franse club Lens maar heeft via de pers laten weten dat hij het liefst van al wat langer bij Anderlecht wil blijven. Lees verder »

Geen Boussoufa tegen Zimbabwe

Geen Boussoufa tegen Zimbabwe

Mbark Boussoufa zal er niet bij zijn voor de kwalificatiematch tegen Zimbabwe, de Marokkaanse international onderging namelijk een operatie aan de blindedarm ten gevolge van een appendicitis. Lees verder »

Anderlecht zoekt spits in Brazilië

Anderlecht zoekt spits in Brazilië

Hoewel Anderlecht zeer graag François Sterchele zou aantrekken, zoekt het toch actief naar een alternatief voor de Beerschotspits. Philippe Colin trekt daarom deze week naar Brazilië om een aanvaller te gaan bekijken. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag verjaart Pieter, mede-admin van de website. Hij staat in voor de automatisatie en ontwikkeling van deze site. Zonder hem was Anderlecht-online nooit geworden wat het nu is. Bij deze van harte gefeliciteerd! Lees verder »

 27-05-2007 
 26-05-2007 

Boussoufa tegen Zimbabwe en Malawi

Boussoufa tegen Zimbabwe en Malawi

Niet enkel Hassan maar ook Mbark Boussoufa ziet zijn vakantie ingekort worden. Hij werd door de Marokkaanse bondscoach opgeroepen voor de wedstrijden tegen Zimbabwe en Malawi. De wedstrijden vinden plaats op 2 en 16 (of 17) juni. Lees verder »

Hassan opgeroepen voor interland

Hassan opgeroepen voor interland

Geen langdurige vakantie voor Ahmed Hassan. De Egyptische bondscoach Shehata heeft de speler namelijk geselecteerd voor de wedstrijd tegen Mauritanië op 3 juni in het kader van de Afrika Cup. Lees verder »

Contractverlenging wenkt voor Legaer

Contractverlenging wenkt voor Legaer

Anderlecht heeft Jonathan Legaer een voorstel gedaan om zijn contract te verlengen tot 2011. Er moeten enkel nog een paar kleine details geregeld worden. "We zijn bijna rond, het is voor 90% zeker dat ik bijteken", aldus Legaer. Lees verder »


 25-05-2007 

Plan-Vanden Stock goedgekeurd

Plan-Vanden Stock goedgekeurd

Het hervormingsplan voor de voetbalbond dat Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock uittekende werd goedgekeurd tijdens een vergadering van het Uitvoerend Comité van de voetbalbond in De Panne. Lees verder »

Anderlecht wint van Grimbergen

Anderlecht wint van Grimbergen

Paars-wit kon deze avond in een oefenwedstrijd tegen Grimberen makkelijk winnen met 2-5. Voor de gelegenheid speelde Zetterberg als De Boeck mee. Zitka kon zelfs een penalty binnen trappen. Lees verder »

Rode Duivels terug op VRT

Rode Duivels terug op VRT

De openbare omroep (VRT) heeft de uitzendrechten binnengehaald voor al de thuiswedstrijden van de Rode Duivels en dat voor de komende drie jaar. De eerste wedstrijd op Sporza is die op 2 juni tegen Portugal. Lees verder »

Club Brugge heeft nieuw stadion al in 2011

Club Brugge heeft nieuw stadion al in 2011

De plannen van het nieuwe stadion voor RSCA blijven maar aanslepen. Club Brugge is daarentegen wel al volledig rond met de plannen voor een nieuw stadion. Daarmee zal Club sneller in een groter stadion spelen dan Anderlecht. Lees verder »

Vertrek Mbokani is "wet van het voetbal"

Vertrek Mbokani is

Herman Van Holsbeeck reageert rustig op het vertrek van Mbokani. "We hebben hem een bepaald salaris voorgesteld, maar hij wou meer. Voor dat geld vinden we iemand die beter is." Er wordt rustig verder gespeurd naar versterking. Lees verder »

 24-05-2007 

Verkoop shirts brengt heel wat geld op

Verkoop shirts brengt heel wat geld op

Na de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar organiseerde Anderlecht een veiling op eBay. De fans konden bieden op enkele unieke shirts van Zitka, Tchité, Boussoufa en Biglia. De opbrengst gaat naar een goed doel. Lees verder »

Mbokani tekent voor 5 jaar bij Standard

Mbokani tekent voor 5 jaar bij Standard

De kranten van de groep Sud-Presse melden dat Mbokani zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarig contract bij Standard. Het is nog even wachten op officiële bevestiging tot alle details geregeld zijn met zijn ex-club. Lees verder »

Tchité te duur voor Lens

Tchité te duur voor Lens

De Franse club Lens, dat al een tijdje een oogje heeft op Mémé Tchité, zal wellicht afzien van een eventuele transfer nadat het de vraagprijs voor de Congolees ontvangen heeft. Lees verder »

 23-05-2007 

Zoontje voor webteamlid Soundob

Zoontje voor webteamlid Soundob

Eén van onze webteamleden is op 18 mei de trotse vader geworden van Damian. Het kersvers Anderlechtsupportertje woog bij de geboorte 3 kilogram 680 gram en mat 52 cm. Proficiat Soundob!!! Lees verder »

Ajax ook uit op diensten Sterchele

Ajax ook uit op diensten Sterchele

De kans dat Anderlecht GBA-spits Sterchele zal binnenhalen wordt wel heel klein nu. Ajax heeft zich ook aangeboden om de spits aan te trekken en zou wel de gevraagde 4 miljoen op tafel willen leggen. Lees verder »

Ook Tioté wil meer speelkansen

Ook Tioté wil meer speelkansen

Net als Lamah is ook Tioté ontevreden over het aantal speelkansen dat hij bij Anderlecht krijgt. De club wil zijn contract verlengen om hem vervolgens uit te lenen aan Roeselare of Dender. Tioté ziet dit echter niet zitten. Lees verder »

Werken aan speelveld van start gegaan

Werken aan speelveld van start gegaan

Nu het seizoen erop zit, wordt volop werk gemaakt om ook het veld klaar te krijgen voor volgend seizoen. Onder het terrein wordt een verwarmingsinstallatie geïnstalleerd en het veld zelf zal voortaan semi-synthetisch zijn. Lees verder »

Anderlecht haalt jonge doelman

Anderlecht haalt jonge doelman

Sébastien Bruzzeze, de 17-jarige doelman van FC Luik, tekent vrijdag zo goed als zeker een contract dat hem voor vier jaar aan Anderlecht bindt. Bruzzeze is een vaste waarde bij de Rode Duivels -18. Lees verder »

Ook Lamah wil vertrekken

Ook Lamah wil vertrekken

Net als Mbokani wil ook Roland Lamah andere oorden opzoeken in de hoop daar meer aan spelen toe te komen. Anderlecht wil zijn contract graag verlengen om hem dan uit te lenen, maar de speler dringt aan op een definitieve transfer. Lees verder »

Mbokani naar Standard

Mbokani naar Standard

Niet Anderlecht maar wel Standard heeft Mbokani kunnen binnenhalen. Bij de Rouches kan hij een contract voor drie jaar tekenen. De jonge speler hoopt er meer speelkansen te krijgen. Hij verlaat Anderlecht niet met een goed gevoel. Lees verder »

Anderlecht volgt Deham

Anderlecht volgt Deham

Volgens Algerijnse bronnen is Anderlecht geïnteresseerd in Noureddine Deham, een aanvaller van Kaiserslauteren. Deham was dit seizoen goed voor 7 doelpunten en wil weg bij de Duitse club, maar is niet transfervrij. Lees verder »


 22-05-2007 

Goor ontkent geruchten

Goor ontkent geruchten

Er doen enkele geruchten de ronde dat Bart Goor vanaf volgend seizoen een topfunctie zou bekleden bij derdeklasser Geel, maar de aanvoerder ontkent dit. "Geel was mijn eerste club en ik heb er veel aan te danken", vertelt Goor. Lees verder »

RSCA kon 10 titels vieren

RSCA kon 10 titels vieren

Niet minder dan tien keer dit seizoen kon paars-wit een titel vieren. Niet enkel de eerste ploeg werd kampioen, maar ook nog negen andere ploegen, zo onder meer de dames en verschillende jeugdploegen. Een overzicht. Lees verder »

Anderlecht wint met forfaitcijfers

Anderlecht wint met forfaitcijfers

Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd na de titelviering afgelopen zaterdag goed verteerd, want het won op het veld van Doornik met maar liefst 0-5. Doelpuntenmakers van dienst waren: Mbokani, Felipe, Deschacht en Tchité(2x). Lees verder »

Mbokani praat met Standard

Mbokani praat met Standard

Ondanks dat Mbokani probeerde om de pers te omzeilen werd hij vanmiddag toch opgemerkt in Luik. De spits zou er met het bestuur van Standard praten over een transfer, het lijkt er dus op dat hij de voorkeur geeft aan de Rouches. Lees verder »

FCV Dender wil Tioté

FCV Dender wil Tioté

Als vervanger van de defensieve middenvelder Koen Persoons, die naar KV Mechelen trekt, wil de neo-eersteklasser Cheik Tioté (20) van Anderlecht huren. Lees verder »

Leiva kan bij Charloroi blijven

Leiva kan bij Charloroi blijven

Christian Leiva heeft het Anderlechtbestuur te kennen gegeven ook volgend seizoen graag bij Charleroi te voetballen. Indien beide clubs tot een financieel akkoord akkoord komen, staat niks een verlengd verblijf in de weg. Lees verder »

Munaron reageert op ontslag

Munaron reageert op ontslag

"Het was geen verrassing", zo begint Munaron zijn verhaal. "Als het als een donderslag bij heldere hemel was gekomen, dan hadden ze me moeten vastketenen. Nu ben ik rustig gebleven." Lees verder »

Proto wil bij Anderlecht blijven

Proto wil bij Anderlecht blijven

Silvio Proto is niet van plan om Anderlecht deze zomer te verlaten. Door een knie-operatie verloor hij zijn plaats aan Zitka, die sindsdien sterk staat te keepen. Toch heeft Proto laten weten nog minstens zes maanden te blijven. Lees verder »

Anderlecht wil Mbokani graag houden

Anderlecht wil Mbokani graag houden

Anderlecht wil Mbokani graag houden. Momenteel wordt de spits gehuurd van de Congolese club Mazembe, maar zijn laatste wedstrijden maakte zo'n indruk op Anderlecht dat ze hem definitief willen overnemen. Lees verder »

Sterchele geen prioriteit voor Anderlecht

Sterchele geen prioriteit voor Anderlecht

De club had eerder zijn interesse voor Sterchele openlijk laten blijken. Nu heeft ook Vanden Stock bekend gecharmeerd te zijn door de Belgische topscorer. Echter, hij is niet bereid diep in de buidel te tasten voor de spits. Lees verder »

 21-05-2007 

Kapers op de kust voor Sterchele

Kapers op de kust voor Sterchele

Niet enkel Anderlecht toont verregaande belangstelling in de GBA-spits, ook het Nederlandse Heerenveen ziet de topscorer van de Belgische competitie wel zitten. Hij wordt er aanzien als de opvolger van Alex Alves. Lees verder »

Pocognoli naar AZ

Pocognoli naar AZ

Wat Van Holsbeeck al verwacht had is nu ook zeker: Pocongoli verhuist niet naar RSCA. "Hij speelt bij Genk. Ik vrees dat dat geen spek voor onze bek is", reageerde de manager een week geleden op de eventuele hoge vraagprijs. Lees verder »

Vanden Stock tevreden over seizoen

Vanden Stock tevreden over seizoen

Voorzitter Roger Vanden Stock blikt tevreden terug op het seizoen 2006-2007. In een interview aan de collega's van RSCA.be droomt hij onder andere luidop van een Uefa-cup finale en vooral de 30ste titel. Lees verder »

Selectie Doornik - Anderlecht

Selectie Doornik - Anderlecht

Morgen, dinsdag 22 mei 2007, speelt paars-wit een vriendschappelijke wedstrijd tegen Doornik. De aftrap wordt gegeven om 19u in het Stade Luc Varenne. Coach Frank Vercauteren maakte vandaag zijn selectie bekend. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Kersvers jonge profvoetballer van het jaar Lucas Biglia trainde niet. Hij sukkelt met een ontsteking van de knieholte. Of hij de wedstrijd van morgen tegen Doornik haalt is nog niet zeker. Lees verder »

Zetterberg haalt voetbalschoenen uit de kast

Zetterberg haalt voetbalschoenen uit de kast

Pär Zetterberg zal opnieuw zijn voetbalschoenen aantrekken, althans voor eventjes toch. Deze week traint Zetterberg nog eens mee met de groep en vrijdag 25 mei zal hij aantreden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Grimbergen. Lees verder »

Filip De Wilde nieuwe keeperstrainer

Filip De Wilde nieuwe keeperstrainer

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Filip De Wilde zal volgend jaar de plaats innemen van Jacky Munaron als keeperstrainer. Verder bevestigt de club ook de komst van Ariël Jacobs als hulptrainer. Lees verder »

Mbokani op weg naar Standard?

Mbokani op weg naar Standard?

Het ziet er naar uit dat Anderlecht Mbokani naar Standard ziet vertrekken. De spits kan zou vandaag al zijn contract bij de Rouches kunnen tekenen. Zelfs gaf de Congolees aan bij Anderlecht te willen blijven. Lees verder »

 20-05-2007 

Heeft Boussoufa akkoord met Ajax?

Heeft Boussoufa akkoord met Ajax?

Volgens een Nederlandse sportsite zou Mbark Boussoufa een persoonlijk akkoord hebben met Ajax. Hij zou er een contract voor 4 jaar kunnen ondertekenen. Hij moet er de vertrekkende Wesley Sneijder vervangen. Lees verder »

Vanden Borre voor vijf jaar naar Italië

Vanden Borre voor vijf jaar naar Italië

Vanden Borre moest van Vercauteren niet meer in Anderlecht verschijnen en dat zal ook niet snel meer gebeuren. Volgens de schrijvende pers zette de speler in maart zijn handtekening onder een 5-jarig contract bij Fiorentina. Lees verder »

Van Damme: "Ik ben een polivalente speler"

Van Damme:

Van Damme is zeer tevreden over zijn eerste seizoen bij paars-wit. Maar wat volgend seizoen met de Belgische linkspoot? Na het binnenhalen van de Braziliaanse linkerflank lijkt ook die positie aan Van Damme voorbij te gaan. Lees verder »

Voeg zelf nieuws toe ! - UPDATE -

Voeg zelf nieuws toe ! - UPDATE -

Vanaf nu kan u, indien u geregistreerd en ingelogd bent, zelf nieuws toevoegen. Rechts in uw menu ziet u een link "Nieuws toevoegen". Op deze manier komt Purple Dynamite nog dichter bij de fans te staan. Lees verder »

Legear mist EK voor beloften

Legear mist EK voor beloften

Pech voor de jonge Jonathan Legear. De middenvelder werd gisteren tegen Bergen gewisseld omwille van een spierscheur aan de hamstrings en is voor een tijd out. Zo mist hij het EK voor beloften in Nederland dat begint in juni. Lees verder »


 19-05-2007 

Anderlecht onderuit op Bergen

Anderlecht onderuit op Bergen

Het zat er toch een beetje aan te komen, de fut was er uit en de titel was toch binnen. Niet te verwonderen dat Anderlecht kopje onder ging bij Bergen want het was de thuisploeg die het best voor de dag kwam: 3-1 eindstand. Lees verder »

Beveren naar tweede klasse

Beveren naar tweede klasse

Vorige week werd al bekend dat Dender naar 1e klasse promoveert, nu is ook geweten wie van eerste klasse naar 2e degradeert. Het was een strijd tussen Lierse en Beveren en die laatste is het slachtoffer geworden en zakt naar 2e. Lees verder »

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Eigenlijk heeft de wedstrijd tegen Bergen niet veel belang meer, de prijzen zijn uitgedeeld. Enkel nog voor Tchité, want hij maakt nog kans om topschutter te worden. Aftrap om 20u, op groot scherm in het Astridpark vanaf 19u. Lees verder »

Olufemi droomt van doorbraak

Olufemi droomt van doorbraak

Hij kreeg zijn opleiding in de Crystal Academy in de Lagos (Nigeria) en werd daarna door Anderlecht weg geplukt. Nu is zijn droom om samen met Vadis ooit in het eerste elftal te spelen en wil het niveau van Dave evenaren. Lees verder »

Interview met Olivier Deschacht

Interview met Olivier Deschacht

In het Nieuwsblad van vandaag spreekt verdediger Olivier Deschacht over de titel, de kritiek die hij vaak te verwerken krijgt en het feit dat hij uitgegroeid is tot leider van de ploeg en hierbij de voorkeur kreeg op Zitka. Lees verder »

Kan Tchité nog topschutter worden?

Kan Tchité nog topschutter worden?

“Iedereen wil Tchité alsnog aan de titel van topschutter helpen”, kon Vercauteren kwijt op de persbabbel. Het is niet onmogelijk, maar dan moet de spits wel drie keer scoren, en het is niet zeker dat hij zal spelen tegen Bergen. Lees verder »

Anderlecht volgt ook Roemeen

Anderlecht volgt ook Roemeen

Anderlecht is ook op zoek naar een rechtsachter, daarbij is het gestoten op de Roemeen Marius Constantin (Rapid Boekarest). Maar veel kans dat de speler naar RSCA trekt is er niet, want de contacten met Ajax zijn ver gevorderd. Lees verder »

Etentje in Comme Chez Soi

Etentje in Comme Chez Soi

Woensdag trekt het bestuur, de trainers en spelers naar het toprestaurant Comme Chez Soi. Na de wedstrijd tegen Grimbergen, vrijdag, volgt er ook een klein etentje. Lees verder »

Stage en oefenwedstrijden

Stage en oefenwedstrijden

Op 26 juni hervat RSCA de trainingen. Daarna trekt het naar Knokke op teambuilding. Van 9 tot 14 juli vertrekt de ganse ploeg naar Bern. Daar zal het deelnemen aan een minitornooi met Galatasaray, Dortmund en Young Boys Bern. Lees verder »

Amper vakantie voor Vercauteren

Amper vakantie voor Vercauteren

Het ziet er naar uit dat trainer Frank Vercauteren niet veel vakantie zal nemen omdat naar eigen zeggen, "de voorbereiding op het komende seizoen nog niet af is." 1 weekje zou volstaan voor de trainer. Lees verder »

Ook geen Vanden Borre op huldiging

Ook geen Vanden Borre op huldiging

Net zoals vorige week tegen Brussels ook nu geen Vanden Borre. Noch in de selectie, noch nadien op de huldiging. "Hij is zijn transfer naar Fiorentina aan het afronden, meer wil ik er niet over kwijt", zei Vercauteren aan de pers. Lees verder »

 18-05-2007 

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

Vanavond hebben de reserven van Anderlecht 1-1 gelijkgespeeld tegen hun collega's uit Bergen. Olufemi scoorde het doelpunt voor paars-wit. Er speelden slechts twee spelers uit de A-kern mee: Olufemi en Felipe Aliste Lopes. Lees verder »

Selectie tegen Bergen

Selectie tegen Bergen

Trainer Vercauteren heeft deze namiddag de selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Bergen. Hij zal het zonder Frutos en Hassan moeten stellen want beide spelers vertrokken reeds naar hun thuisland. Lees verder »

Charleroi wil Leiva houden

Charleroi wil Leiva houden

Charleroi wil graag Christian Leiva, die bij de Waalse club op huurbasis speelt, nog wat langer houden. Afgelopen woensdag zaten Mogi Bayat en Herman Van Holsbeeck rond de tafel om te praten over een verlengd verblijf van Leiva. Lees verder »

Gemeente zet RSCA in de bloemetjes

Gemeente zet RSCA in de bloemetjes

Voetbalclub Anderlecht wordt door de gemeente gehuldigd voor het behalen van de 29ste landstitel in de clubgeschiedenis. Burgemeester Simonet verwacht spelers, staff en bestuur volgende week dinsdag om 15u op het gemeentehuis. Lees verder »

Anderlecht wil Lamah verhuren

Anderlecht wil Lamah verhuren

Roland Lamah komt bij Anderlecht maar weinig aan spelen toe en de club zou hem daarom graag willen verhuren. Roeselare is een van de kandidaten, maar er zijn ook nog andere clubs geïnteresseerd in de aanvallende middenvelder. Lees verder »

Zitka nodigde kleuterklas uit

Zitka nodigde kleuterklas uit

Woensdag nodigde Zitka het voltallige kleuterklasje uit waarin zijn dochter Eva zit om de training te komen volgen en een rondleiding in het stadion. Het klasje werd zelfs opgepikt de door luxespelersbus. Lees verder »

 17-05-2007 

WK-17: België tevreden over loting

WK-17: België tevreden over loting

Vanmiddag is in Seoel geloot voor het WK-17 in Zuid-Korea. België moet het in groep E opnemen tegen de Verenigde Staten, Tadzjikistan en Tunesië. Het WK zal plaatsvinden van 18 augustus tot 9 september. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Ondanks dat het voor de meesten onder ons een verlofdag was, moesten de spelers van Anderlecht toch hun dagelijkse training afwerken. Mbark Boussoufa is verlost van zijn verkoudheid en kon met de groep meetrainen. Lees verder »

 16-05-2007 

Blessurenieuws: Frutos out

Blessurenieuws: Frutos out

Het seizoen is bijna ten einde, en maar goed ook want de bank voor gekwetsten is weer goed gevuld. Vandaag kwamen Hassan en Frutos er bij. De Egyptenaar blijft sukkelen met zijn keelontsteking en trainde bijgevolg nog niet. Lees verder »

Triguinho officieel voorgesteld

Triguinho officieel voorgesteld

Anderlecht heeft zijn eerste transfer voor het volgende seizoen beet. De Braziliaan Luciano da Silva 'Triguinho' heeft een contract voor 6 maanden getekend, met de optie voor een bijkomende 2,5 jaar. Hij zal het nummer 20 dragen. Lees verder »

Van Damme en De Man bij Rode Duivels

Van Damme en De Man bij Rode Duivels

Jelle Van Damme en Mark De Man zijn de enige Anderlechtenaren bij de 24 spelers die bondscoach Vandereycken heeft opgeroepen voor de interlands tegen Portugal en Finland. Anthony Vanden Borre en Mbo Mpenza zijn er niet meer bij. Lees verder »

Jacobs over overstap naar Anderlecht

Jacobs over overstap naar Anderlecht

"Ik heb vorige week bemoedigende gesprekken gehad met het bestuur van Anderlecht én met Frank Vercauteren. Ik had nog even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten", reageert de nieuwe assistent-trainer van Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht speelt galamatch in Doornik

Anderlecht speelt galamatch in Doornik

RFC Doornik werd kampioen in 3de klasse. Om de promotie naar 2de klasse te vieren organiseert Doornik een galamatch, daarvoor heeft het Anderlecht uitgenodigd. Beide teams spelen dinsdag om 19u tegen elkaar in Doornik. Lees verder »

Afscheid in mineur voor Vanden Borre

Afscheid in mineur voor Vanden Borre

Wie er op de afspraak zaterdag tegen Brussels ontbrak was Anthony Vanden Borre. De speler weigerde mee te gaan op afzondering en kreeg van Vercauteren te horen dat hij voor de rest van het seizoen niet meer moest komen. Lees verder »

 15-05-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het seizoen is bijna ten einde, gelukkig maar want heel wat spelers hebben last van kwaaltjes. Tchité bleef binnen wegens last van de adductoren. Ook Frutos kwam niet opdagen wegens blessureleed. Lees verder »

Anderlecht en Triguinho bereiken akkoord

Anderlecht en Triguinho bereiken akkoord

Sporting Anderlecht heeft een akkoord bereikt met Triguinho. De 28-jarige Braziliaan tekende een contract van zes maanden bij de landskampioen met een bijkomende optie voor drie jaar. Woensdag wordt de speler voorgesteld. Lees verder »

De Man dacht aan vertrek bij Anderlecht

De Man dacht aan vertrek bij Anderlecht

In een interview aan Het Nieuwsblad vertelt De Man over hoe hij de titelwedstrijd, ondanks zijn blessure beleefde. Tevens stond hij op het punt Anderlecht te verlaten, maar zette toch door en schopte het ook zo tot Rode Duivel. Lees verder »

Triguinho legde medische testen af

Triguinho legde medische testen af

De medische testen die de Braziliaan gisteren moest afleggen waren succesvol. Het contract zal dus wel eerstdaags ondertekend worden. Hassan kon een licht verbeterd contract ondertekenen als beloning voor zijn gemaakte keuze. Lees verder »

Bergen - Anderlecht op groot scherm

Bergen - Anderlecht op groot scherm

Wegens het beperkt aantal tickets (700) dat RSCA ontvangen heeft voor haar supporters, heeft de club besloten om de competitiewedstrijd Bergen – RSCA uit te zenden op groot scherm. Dit zal doorgaan op de parking van Tribune 2. Lees verder »

Profvoetballer van het Jaar

Profvoetballer van het Jaar

Zondag vindt in Spa het Gala Profvoetballer van het Jaar plaats. Bij de genomineerden heel wat spelers van Anderlecht. Zo zijn Tchité en Hassan samen met Sterchele kandidaat voor de titel Profvoetballer van het Jaar. Lees verder »

Zware last valt van Biglia's schouders

Zware last valt van Biglia's schouders

Nadat Lucas Biglia zaterdag het derde doelpunt scoorde, liet de jonge Argentijn zijn tranen de vrije loop. "Lucas is een emotionele jongen en toen die bal binnenging, kwam bij hem alles tegelijk naar boven", aldus José Garcia. Lees verder »

Mark De Man in Splash! op VTM

Mark De Man in Splash! op VTM

Vanavond in het programma Splash! op VTM: Supernanny Wendy Bosmans brengt een bezoek aan Anderlecht-speler Mark De Man, zijn vriendin Deborah en hun dochter Britt. Beginuur 18:30. Lees verder »

Spelers krijgen 10.000 euro titelpremie

Spelers krijgen 10.000 euro titelpremie

De landstitel levert de Anderlechtspelers een aardig zakcentje op. Ze krijgen elk een premie van 10.000 euro bruto, precies evenveel als vorig jaar. Het was trouwens financieel een goed jaar voor de kernspelers. Lees verder »

Wasilewski verft haar wit

Wasilewski verft haar wit

Marcin Wasilewski hield de meeste schade over aan het kampioenenfeest. Hij liep gisteren met wit geverfd haar rond. Het gevolg van een weddenschap met Jelle Van Damme en Olivier Deschacht, die hun haar zwart zouden verven. Lees verder »

Congolese spits op proef

Congolese spits op proef

Anderlecht heeft een Congolese spits op proef. Blaise Lelo Mbele is zijn naam, hij speelde afgelopen seizoen bij het Zuid-Afrikaanse Orlando Pirates. Vorig jaar was hij de topschutter van zijn team. Lees verder »

Ouders van Frutos op bezoek

Ouders van Frutos op bezoek

Ook de ouders van Nicolas Frutos vierden de 29ste titel van RSCA mee. Ze zijn al een weekje in het land om de ontknoping van de titelstrijd mee te maken. Gisteren was de vader van Frutos op bezoek in het stadion. Lees verder »

Anderlecht wil Sterchele

Anderlecht wil Sterchele

Anderlecht wil voluit gaan voor François Sterchele. Enkele weken terug was de spits van Beerschot nog een optie indien er een andere spits zou vertrekken, die voorwaarde valt nu weg. Anderlecht wil Sterchele absoluut aantrekken. Lees verder »

Ook zaterdag feest in Anderlecht

Ook zaterdag feest in Anderlecht

Voor de match in Bergen kreeg RSCA amper 700 tickets voor zijn supporters, de ongelukkigen die geen ticket kunnen bemachtigen kunnen afzakken naar Anderlecht zelf. Daar zal een groot scherm opgesteld worden naast het B-veld. Lees verder »

Verjaardag Sporzafanaat

Verjaardag Sporzafanaat

Vandaag verjaart Sporzafanaat. Hij wordt 18 en het hele webteam wenst hem bij deze te bedanken voor zijn loyaliteit en zijn onophoudelijke inzet voor deze site. Proficiat en hopelijk blijf je nog lang in het webteam! Lees verder »

 14-05-2007 

Websitenieuws

Websitenieuws

Het quizseizoen is bijna afgelopen. Met nog 1 ronde te gaan (nu online) en 2 leiders is het ongemeen spannend! Ook de prono loopt op zijn laatste benen en de korting in de webshop loopt woensdag af! Een nieuw shirt is op komst. Lees verder »

Vermeersch noemt RSCA de verdiende kampioen

Vermeersch noemt RSCA de verdiende kampioen

In de week voor de derby tegen Brussels haalde Brusselsvoorzitter Vermeersch zwaar uit naar RSCA, hij sprak zelfs over "bloed aan de palen". Na de afgang van zijn team besluit Vermeersch toch dat RSCA de verdiende kampioen is. Lees verder »

Anderlecht op bezoek in Grimbergen

Anderlecht op bezoek in Grimbergen

Anderlecht werd weliswaar kampioen, maar in de bekerfinale geraken lukte dit seizoen alweer niet. Na de wedstrijd tegen Bergen zit het seizoen er officieel op maar Anderlecht is dan nog te gast in Grimbergen. Lees verder »

Zitka in Studio 1

Zitka in Studio 1

Deze avond ontvangt Filip Joos in Studio 1 Daniël Zitka. Samen met de doelman van Anderlecht gaat hij dieper in op de titel. Studio 1, op één, om 23.15. Lees verder »

Tchité dankt God, Biglia dankt Frutos

Tchité dankt God, Biglia dankt Frutos

Tchité werd door de clubarts klaargestoomd voor de wedstrijd. Ondanks zijn blessure kon de spits in zijn invalbeurt twee maal scoren: “Ik moet God bedanken, want het zag er naar uit dat ik dit seizoen niet meer ging spelen.” Lees verder »

Anderlecht heeft oogje op Bruzzese

Anderlecht heeft oogje op Bruzzese

Het gonst van de namen van mogelijke versterkingen in het Astridpark. Nu zou Anderlecht naar verluidt geïnteresseerd zijn in Sébastien Bruzzese, reservedoelman van FC Luik en keeper bij de Belgische nationale ploeg -18 jaar. Lees verder »

Goor: "Laat Triguinho maar komen"

Goor:

Luciano Da Silva Triguinho kon bij aankomst in Brussel al direct meegenieten van de titel. Als linkermiddenvelder is hij een concurrent van Bart Goor, al zal die laatste zich niet zomaar van het veld laten spelen. Lees verder »

Spelers vierden feest in Carré

Spelers vierden feest in Carré

Niet alleen op het veld, maar ook nadien ging het kampioenenfeest gewoon door. Verschillende spelers zakten af naar discotheek Carré in Willebroek waar ze tot in de vroege uurtjes doorzakten. Lees verder »

Vercauteren vol lof over Genk

Vercauteren  vol lof over Genk

"Chapeau want zonder RC Genk was er zelfs van een titelstrijd geen sprake geweest. "Hij mag dan trainer van het jaar zijn, ik weet dat ik kampioen ben en dat de titel dik verdiend is. Ik wil niet wisselen met Broos." Lees verder »

Koning feliciteert RSCA via smsje

Koning feliciteert RSCA via smsje

Koning Albert mag dan wel in New York zijn, hij was snel op de hoogte van de 29ste landstitel van RSC Anderlecht. Zaterdagavond werd de koning op de hoogte gebracht, hij stuurde meteen een smsje met felicitaties naar het bestuur. Lees verder »

 13-05-2007 

Vanden Stock: "Hassan blijft zeker"

Vanden Stock:

In een rechtstreeks interview in Sportweekend kon voorzitter Roger Vanden Stock meedelen dat Ahmed Hassan in Anderlecht blijft. Wat de afloop was van het gesprek met Hassan deze namiddag kon (of wou) de voorzitter niet vertellen. Lees verder »

Dender naar eerste klasse

Dender naar eerste klasse

Niet enkel in de eerste maar ook in tweede klasse bleef het tot de voorlaatste speeldag spannend. Uiteindelijk ging Dender, na een 0-2 overwinning, met de eer lopen en promoveert het dus volgend seizoen naar eerste klasse. Lees verder »

Triguinho zal eerst gehuurd worden

Triguinho zal eerst gehuurd worden

Volgens Het Laatste Nieuws zal Triguinho Luciano da Silva, die deze avond in Brussel aankomt, eerst voor zes maand van zijn huidige club gehuurd worden. Daarna heeft paars-wit de optie tot definitieve aankoop van de Braziliaan. Lees verder »

Proto wil Anderlecht niet verlaten

Proto wil Anderlecht niet verlaten

Ondanks het feit dat hij te horen heeft gekregen van het bestuur dat hij op zoek mag gaan naar een andere club, hoopt Silvio Proto dat hij kan blijven. Gisteren kon hij nog eens van het veld genieten na de wissel van Zitka. Lees verder »

Reacties Deschacht en De Man

Reacties Deschacht en De Man

Mark De Man: "Dit is gewoon genieten. We hebben gedaan wat moest en ik ben blij dat we nu de titel al te pakken hebben. Zo kunnen we op de slotspeeldag rustiger spelen. En laat ons nu gewoon genieten." Lees verder »

Deze week officiële voorstelling Triguinho

Deze week officiële voorstelling Triguinho

Als alles goed verloopt kan Anderlecht deze week de Braziliaan Triguinho Luciano da Silva aan de pers en het publiek voorstellen. Zelf noemt Van Holsbeeck hem “een zeer goede speler”. De speler komt deze avond aan in Brussel. Lees verder »

Enkele spelers naar Roeselare

Enkele spelers naar Roeselare

Manager Herman Van Holsbeeck en Hans Galjé van Roeselare hebben een akkoord bereikt. Anderlecht zal volgend seizoen wellicht drie spelers uitlenen aan Roeselare. Galjé bevestigd dit in Gazet Van Antwerpen. Lees verder »

 12-05-2007 

Anderlecht wint eenvoudig van Brussels

Anderlecht wint eenvoudig van Brussels

Eenvoudige zege, meer valt er niet te zeggen over deze overwinning. 6-0 werd het in het Astridpark, de straffe woorden van Brussels voorzitter Vermeersch hebben contra-productief gewerkt. Oh ja, bijna vergeten: RSCA IS KAMPIOEN! Lees verder »

Interesse in Soley?

Interesse in Soley?

Als we de speler en de Engelse pers mogen geloven hengelt Anderlecht naar de diensten van Seyfo Soley. Ook twee andere Belgische clubs tonen interesse in de Gambiaan die op dit moment uitkomt voor Preston North End. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Brussels

Voorbeschouwing: Anderlecht - Brussels

Spannend, bloedstollend, zenuwslopend: dat is het minste wat je kan zeggen van de titelstrijd dit seizoen. Wordt Anderlecht deze avond kampioen in eigen huis, moet het wachten tot volgende week tegen Bergen of verliest het punten? Lees verder »

Anderlecht wil loon coach Union betalen

Anderlecht wil loon coach Union betalen

Charles Picqué en enkele bestuurders van Union praten volgende week met RSCA, dat beloften bij deze ploeg wil onderbrengen. Paars-wit wil ook de nieuwe coach van Union betalen, maar enkel als het inspraak krijgt bij de keuze. Lees verder »

Diepte-interview met Van Holsbeeck

Diepte-interview met Van Holsbeeck

Hij had het niet voor de wind in de beginperiode bij Anderlecht. Maar Herman Van Holsbeeck heeft bewezen dat hij het aan kan om manager te zijn van paars-wit. Het Nieuwsblad zat aan tafel met de opvolger van Mister Michel. Lees verder »

Vanden Stock blijft dan weer kalm

Vanden Stock blijft dan weer kalm

Vanden Stock is misschien nog de slimste van allemaal door zich niet op te winden door al die heisa. Hij maakt wel een bedenking: “Als ik ook maar de helft zou zeggen wat van de anderen over ons zeggen, zou ik afgemaakt worden.” Lees verder »

Vercauteren vraagt supporters om steun

Vercauteren vraagt supporters om steun

Vercauteren hield het kort op de persconferentie. Hij beseft dat Anderlecht hard zal moeten knokken om de drie punten thuis te houden. "We weten dat Brussels een moeilijk te bespelen en goed georganiseerde tegenstander is." Lees verder »

Spanning stijgt, ook bij Vercauteren

Spanning stijgt, ook bij Vercauteren

“Er zijn 2 of 3 twijfelgevallen, meer ga ik daar niets over zeggen”, dat was alles wat Vercauteren gisteren op de persconferentie kwijt wou betreffende eventueel gekwetste spelers. In het kort: Vercauteren is kwaad. Lees verder »

Ook afscheid van Pierre Leroy

Ook afscheid van Pierre Leroy

Niet alleen de vertrekkende spelers zullen deze avond gehuldigd worden. Ook voor ploegafgevaardigde Pierre Leroy is het de laatste match in het Astridpark. Hij vulde sinds 1983 1250 keer het scheidsrechterblad in. Lees verder »

Van Steenberghe trekt naar Dender

Van Steenberghe trekt naar Dender

De keeper kreeg al een tijd terug te horen dat hij weg mocht bij Anderlecht. Nu heeft hij ook een ploeg gevonden. Volgend seizoen speelt hij bij Dender. Het contract is nog niet ondertekend maar beide partijen hebben een akkoord. Lees verder »

Sanctie voor Kage

Sanctie voor Kage

Hervé Kage, die op dit ogenblik op huurbasis bij RKC speelt, gedraagt zich niet altijd voorbeelding. De middenvelder krijgt een straf wegens spuwen naar een medespeler. Lees verder »

 11-05-2007 

Twijfel over beschikbaarheid Hassan

Twijfel over beschikbaarheid Hassan

Zoals daarnet al vermeld is Hassan twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen tegen Brussels. Ook de Egyptenaar zelf bevestigd dat hij een verkoudheid vast heeft: “Ik maak koorts en kan zeker niet spelen vooraleer ik beter word.” Lees verder »

Selectie Anderlecht - Brussels

Selectie Anderlecht - Brussels

Morgen, 12 mei 2007, staat de stadsderby Anderlecht - Brussels op het programma. Anderlecht kan dit weekend de titel al vieren maar dan moet het zelf winnen tegen Brussels en hopen op puntenverlies van Genk tegen Charleroi. Lees verder »

Eerstdaags akkoord met Jacobs

Eerstdaags akkoord met Jacobs

Anderlecht rondt eerstdaags de komst van Ariël Jacobs af. Jacobs wordt de opvolger van Glen De Boeck die coach wordt van Cercle Brugge. Het is al langer bekend dat Jacobs zou komen, maar nu pas wil het bestuur dit ook bevestigen. Lees verder »

Slapeloze nacht voor Olivier Deschacht

Slapeloze nacht voor Olivier Deschacht

Olivier Deschacht snakt naar het einde van de competitie. De bekeruitschakeling is hard aangekomen bij de linksachter en hij is ook niet gerust in het goed aflopen van het kampioenschap. "Het begint zwaar te wegen." Lees verder »

"Bekernederlaag betekent geen mentale tik"

Bij Genk zijn ze ervan overtuigd dat de bekeruitschakeling voor Anderlecht negatieve gevolgen zal hebben op het kampioenschap. "Dikke zever", vinden zowel De Boeck als Van Holsbeeck deze bewering, "ze spelen gewoon een spelletje." Lees verder »

Frutos kan rekenen op verlengd verblijf

Frutos kan rekenen op verlengd verblijf

Het ziet er naar uit dat het huwelijk tussen Anderlecht en Frutos nog enkele jaren langer zal duren. De club start namelijk gesprekken met de Argentijn, al sinds de winter van 2006 bij RSCA, over het openbreken van zijn contract. Lees verder »

 10-05-2007 

2,5 miljoen voor Triguinho?

2,5 miljoen voor Triguinho?

Volgens de Braziliaanse pers had Triguinho reeds een bod van een andere club tot Anderlecht af kwam met een beter aanbod. Volgens enkele sites zou Anderlecht 2,5 miljoen euro over hebben voor de Braziliaan. Lees verder »

Jonge Duivels niet naar finale

Jonge Duivels niet naar finale

De Belgische nationale ploeg voor -17-jarigen is op het EK voetbal gestrandt in de halve finales. De jonge duivels verloren in de strafschoppenreeks (7-6) van Spanje nadat het na verlengingen nog 1-1 stond. Lees verder »

Reacties na Standard – Anderlecht

Reacties na Standard – Anderlecht

Legear: “We hebben meer kansen gecreëerd maar we misten scherpte voor het doel. Dat heeft het verschil gemaakt. Op het moment dat het 1-1 werd kantelde de wedstrijd. Maar dan krijgen we onterecht een penalty tegen.” Lees verder »

Proces rond Marius Mitu opgeschort

Proces rond Marius Mitu opgeschort

De Brusselse arbeidsrechtbank sprak maandag een vonnis uit in het proces dat de Roemeense voetballer Marius Mitu tegen Anderlecht had aangespannen. Mitu eiste wegens onrechtmatig ontslag een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro. Lees verder »

Seizoen afgelopen voor Von Schlebrügge

Seizoen afgelopen voor Von Schlebrügge

Max Von Schlebrügge moest gisteren het veld verlaten met een scheur in de hamstrings en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Nicolas Frutos (knie en dij) is er zaterdag tegen Brussels wellicht wel weer bij. Lees verder »

Zaterdag huldiging voor vertrekkers

Zaterdag huldiging voor vertrekkers

Voor de wedstrijd tegen Brussels, zullen er bij Anderlecht al enkele spelers gehuldigd worden. Glen De Boeck die naar Cercle trekt, Jan Van Steenberghe die einde contract is en ploegafgevaardigde Pierre Leroy krijgen een afscheid. Lees verder »

 09-05-2007 

Vercauteren: "Standard was efficiënter"

Vercauteren:

"In twee wedstrijden was Standard veel efficiënter dan Anderlecht", vatte Frank Vercauteren de twee halve finales samen. "Alles klopte na de 1-1. We speelden hoger, we zetten druk, alleen konden we de kansen niet afwerken." Lees verder »

Zitka: "Sa Pinto liet zich vallen"

Zitka:

Als er een beslissende fase was in de match dan was het wel de strafschopfout van Daniël Zitka op Sa Pinto. "Die penaltyfase? Ik kreeg een terugspeelbal van Juhasz op mijn rechtervoet en de bal botste nog even", vertelt Zitka. Lees verder »

Braziliaan op komst bij Anderlecht?

Braziliaan op komst bij Anderlecht?

De Braziliaan Triguinho Luciano da Silva komt volgende week vrijdag naar Brussel om te onderhandelen over een eventueel contract. De 28 jarige linkerflankverdediger ligt op dit moment onder contract bij zijn club AD São Caetano. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - RSCA

Voorbeschouwing: Standard - RSCA

Vanavond staat Anderlecht voor een aartsmoeilijke opdracht op Sclessin. Het moet er een 0-1 verlies uit de heenmatch zien weg te werken. Met de Luikenaars op scherp kan het wel eens een onvervalste cupmatch worden. Lees verder »

Régis Lacroix naar KVK Tienen

Régis Lacroix naar KVK Tienen

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu officieel bevestigd: Régis Lacroix speelt volgend seizoen voor tweedeklasser KVK Tienen. De 19-jarige speler heeft er een contract getekend voor drie seizoenen. Lees verder »

Kums wordt opnieuw uitgeleend

Kums wordt opnieuw uitgeleend

Als Lierse uit eerste klasse zakt, zal Sven Kums uitgeleend worden aan een andere eersteklasser. Volgens LDH tonen verschillende clubs interesse in de 19-jarige middenvelder. Lees verder »

Ex-Anderlechtspeler Delorge naar Ajax

Ex-Anderlechtspeler Delorge naar Ajax

Laurent Delorge, vorig jaar bij Anderlecht ontslagen wegens zijn betrokkenheid in de zaak-Ye, heeft een contract voor twee jaar getekend bij Ajax. De Amsterdammers zien in hem de middenvelder met loopvermogen waar ze naar zochten. Lees verder »

 08-05-2007 

Zitka: “We gaan alles geven”

Zitka: “We gaan alles geven”

“Standard wordt een ander paar mouwen want onze bekeropponent start met een voorsprong dat het met hand en tand zal verdedigen. Indien we op voorsprong komen liggen de kaarten heel anders", volgens Zitka. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Heel wat blessurenieuws vandaag, en heel wat twijfelgevallen voor morgen tegen Standard. Ook vielen er tijdens de training enkele slachtoffers wat de ziekenboeg alleen maar voller maakte. Zo zakte Schollen door zijn enkel. Lees verder »

Selectie Standard – Anderlecht

Selectie Standard – Anderlecht

Het wordt een zware wedstrijd morgen; dat beseffen ook De Man en Vercauteren die op de persconferentie elk hun visie geven op de match van morgen. Tevens maakte de trainer de 18 namen bekend, al zijn er enkele twijfelgevallen. Lees verder »

Geen Jelle Van Damme tegen Standard

Geen Jelle Van Damme tegen Standard

“Die vroege treffer gaf de doorslag. Via die goal tekenden we hetzelfde scenario als op Roeselare. Ik zag Genk op Lokeren aan de slag en in vergelijking met Anderlecht maakte onze titelrivaal geen grote indruk", aldus Van Damme. Lees verder »

Deschacht rekent op hulp van voetbalgoden

Deschacht rekent op hulp van voetbalgoden

Het zal een hevige strijd worden morgen op Sclessin. Anderlecht moet een 0-1 achterstand zien om te buigen om zo door te stoten naar de finale van de Beker van België. Hij hoopt dat de voetbalgoden paars-wit gunstig gezind zijn. Lees verder »

Dilbeek ook optie voor nieuw stadion

Dilbeek ook optie voor nieuw stadion

De soap rond het nieuwe stadion van Anderlecht is nog lang niet ten einde. Naast Neerpede en Schaarbeek is er nu een derde mogelijke locatie bijgekomen. In de wandelgangen wordt nu ook Dilbeek genoemd als locatie. Lees verder »

Legear gevolgd door Southampton

Legear gevolgd door Southampton

Jonathan Legear werd tijdens de wedstrijd tegen Beveren gescout door Southampton. De manager van Legear heeft een verhoging gevraagd van zijn huidig contract en ook Jonathan wil graag bij Anderlecht blijven. Lees verder »

Mbokani kan rekenen op Franse interesse

Mbokani kan rekenen op Franse interesse

Deze week praat Mbokani, die drie keer scoorde tegen Beveren, met Anderlecht over een verlengd verblijf in het Astridpark. De speler heeft al laten horen dat hij graag wil blijven maar de manager wil er wel spoed achter zetten. Lees verder »

Anderlecht zoekt het in Zweden

Anderlecht zoekt het in Zweden

Volgens de Duitse pers zou Anderlecht interesse tonen in Ari da Silva Ferreira. De Braziliaanse aanvaller ligt op dit moment onder contract bij de Zweedse club Kalmar FF. Scouts van paars-wit gingen hem dit weekend scouten. Lees verder »

Geraerts uit beeld verdwenen

Geraerts uit beeld verdwenen

Anderlecht heeft de piste Karel Geraerts definitief opgegeven. "We willen een type speler zoals Geraerts, maar we hopen een betere te vinden in het buitenland", aldus manager Herman Van Holsbeeck in La Dernière Heure. Lees verder »

Franse interesse voor Proto

Franse interesse voor Proto

De Franse club Lens zou interesse hebben in Silvio Proto. De doelman kreeg een tijdje terug te horen dat hij op zoek kon naar een andere club. Lange tijd terug toonde de club al interesse in de doelman tot die zich blesseerde. Lees verder »

Bekerfinale levert spelers 7500 euro op

Bekerfinale levert spelers 7500 euro op

Als de spelers van Anderlecht zich weten te kwalificeren voor de bekerfinale, krijgen de geselecteerde spelers een brutopremie van 7500 euro per speler. Over de premie voor winst in de finale wordt nog volop onderhandeld. Lees verder »

Mbokani is de efficiënste spits in België

Mbokani is de efficiënste spits in België

Dieumerci Mbokani speelde dit seizoen amper 107 minuten, toch wist de jonge Congolees daarin 4 keer te scoren. Dit maakt hem meteen de efficiënste spits van België. Hij gaat Chavez van Club Brugge vooraf (1 goal in 36 minuten). Lees verder »

 07-05-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De wedstrijd tegen Beveren heeft toch enkele slachtoffers geëist. Zo liepen Hassan en Legear een kwetsuur aan de quadriceps op. De Egyptenaar trainde apart terwijl Legear verzorging kreeg en de training oversloeg. Lees verder »

Tchité in de belangstelling van Lens

Tchité in de belangstelling van Lens

Met het oog op volgend seizoen is het Franse RC Lens op zoek naar een aanvaller om Aruna Dindane te steunen in de spits. Daarbij is men op het spoor gekomen van Mémé Tchité die met 17 goals de topschutter is van paars-wit. Lees verder »

Frutos: “Heb geen blessure”

Frutos: “Heb geen blessure”

Frutos werd in de tweede helft uit voorzorg vervangen en dus niet omdat hij een blessure heeft, dat beweert de Argentijn zelf. Hij zal tegen Standard nu woensdag er dus gewoon bij zijn. Lees verder »

Vercauteren feliciteert zijn ploeg

Vercauteren feliciteert zijn ploeg

“Ik moet mijn ploeg feliciteren. Dit is echter geen maatstaf voor de volgende matchen. Na de vroege 1-0 voorsprong dommelden we een beetje in. We vonden niet meteen de juiste oplossing”, wist Vercauteren aan de pers te vertellen. Lees verder »

Van Holsbeeck in Studio 1

Van Holsbeeck in Studio 1

Manager Herman Van Holsbeeck is vanavond te gast in Studio 1. Hij zal er samen met Filip Joos nakaarten over de wedstrijd Anderlecht - Beveren. De uitzending start om 23.05 uur op één.
Lees verder »

Vanden Stock: "Hopen dat Hassan blijft"

Vanden Stock:

Met verschillende assists en een doelpunt speelde Hassan weer een ijzersterke wedstrijd. Dat is ook de voorzitter niet ontgaan. Roger Vanden Stock blijft hopen dat de Egyptenaar ook na dit seizoen in Anderlecht blijft. Lees verder »

Hassan: "Wil de fans de titel schenken"

Hassan:

Ook Ahmed Hassan amuseerde zich vanavond, hij nam Giacomi te grazen vanop de stip met een stiftertje. “Ik deed dit nog nooit eerder, maar aangezien we de match toch al gewonnen hadden, kon ik eens aan een fantasietje denken." Lees verder »

 06-05-2007 

Vercauteren: "Het moeilijkste komt nog"

Vercauteren:

Frank Vercauteren was dolgelukkig met de monsterzege van zijn ploeg maar waarschuwt ook meteen voor de komende wedstrijden. "We hebben vertrouwen, maar nu breken de dagen van de waarheid aan", aldus Vercauteren. Lees verder »

"Palermo wil ook Biglia"

Volgens enkele sportsites zou Palermo vergaande interesse hebben in Biglia. De Italiaanse club zou 6 miljoen veil hebben voor de Argentijn. De woordvoerder van Palermo bevestigde dat de club de speler al een tijdje volgt. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht – Beveren

Voorbeschouwing Anderlecht – Beveren

Nog 3 wedstrijden te gaan en we weten wie kampioen mag vieren. Op dit moment heeft Genk, dankzij de overwinning op Lokeren, de beste uitgangspositie. Nu kan Anderlecht thuis tegen Beveren weer de eerste plek veroveren. Lees verder »

 05-05-2007 

Selectie tegen Beveren

Selectie tegen Beveren

De definitieve selectie voor de wedstrijd tegen Beveren is bekend. In extremis kon Pareja toch mee met de rest van de groep op afzondering. Proto, Odjidja en Lamah bleven thuis maar worden morgen in Anderlecht verwacht. Lees verder »

Anderlecht speelt galamatch tegen AC Milan

Anderlecht speelt galamatch tegen AC Milan

Het staat zo goed als vast dat Anderlecht volgend seizoen een galamatch zal spelen tegen AC Milan. De match staat in het teken van het 100-jarig bestaan van Sporting. Michel Verschueren regelde een match tegen de CL-finalist. Lees verder »

Italiaanse interesse voor Ujkani

Italiaanse interesse voor Ujkani

Volgens HLN heeft Samir Ujkani interesse opgewekt van het Italiaanse Palermo. De club kwam de jonge doelman op het spoor op het toernooi in Viareggio. Volgens de krant komt volgende week een delegatie om te onderhandelen. Lees verder »

4,5 miljoen voor Mbark Boussoufa?

4,5 miljoen voor Mbark Boussoufa?

Volgens de pers zou Ajax verregaande interesse tonen in Mbark Moussoufa. De speler zelf heeft zijn opleiding genoten bij de Nederlandse club. De Nederlanders zouden 4,5 miljoen euro willen geven voor de Marokkaan. Lees verder »

Trainer reageert op interview Biglia

Trainer reageert op interview Biglia

In een interview gisteren klaagde Biglia erover dat hij nog maar twee assists achter zijn naam heeft staan. "Biglia is een teamspeler. Zijn rendement ligt nu al hoog. Wel kijk je altijd uit naar manieren om hem beter te maken." Lees verder »

Deschacht: "We pakken negen op negen"

Deschacht:

Olivier Deschacht zag Genk winnen. "Uiteraard hoop je dat Lokeren een goaltje maakt, maar Genk heeft de overwinning en daar draait het om. Toen Genk op voorsprong kwam dacht ik al ze het niet meer uit handen zouden geven." Lees verder »

 04-05-2007 

Goor in Studio 1

Goor in Studio 1

In de uitzending van vanavond wordt er nagekaart over de wedstrijd van Genk tegen Lokeren, samen met Bart Goor. Ook kijken ze een paar dagen vooruit naar de wedstrijd van RSCA nu zondag. Lees verder »

Genk speelt haasje over

Genk speelt haasje over

Dankzij de overwinning op Lokeren (0-1) springen de Limburgers over Anderlecht en komen zo (tijdelijk) weer aan de leiding. Pas zondagavond, na de wedstrijd van paars-wit tegen Beveren, weten we wie opnieuw de leider is. Lees verder »

Worden er opnieuw talenten uitgeleend?

Worden er opnieuw talenten uitgeleend?

Cercle, waar De Boeck volgend seizoen trainer wordt, wil volgend seizoen enkele beloftevolle spelers van Anderlecht overnemen. Mogelijk gaat het om Allagui. Hij wordt volgend seizoen opnieuw uitgeleend, maar niet aan Roeselare. Lees verder »

 03-05-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De blessures van Bart goor (spierscheur kuit) en Nicolas Pareja (peesletsel knie) evolueren gunstig. Pareja mocht vandaag starten met de revalidatietraining met de bal. Goor houdt het momenteel nog bij lopen. Lees verder »

Proto mag vertrekken bij Anderlecht

Proto mag vertrekken bij Anderlecht

Manager Herman Van Holsbeeck had vorige week een gesprek met Silvio Proto over zijn toekomst. De kans is reëel dat Silvio Proto volgend seizoen, ondanks zijn nog tot 2010 doorlopende overeenkomst, niet meer bij Anderlecht speelt. Lees verder »

 02-05-2007 

Legear wil blijven

Legear wil blijven

Jonathan Legear wil zijn contract bij Anderlecht laten openbreken nu er interesse is van Lazio Roma. Volgens de speler nam Roma reeds contact op met Anderlecht om een transfer te bespreken. Toch wil hij in Brussel blijven. Lees verder »