Archieven

 01-07-2010 
 30-06-2010 

Anderlecht wint met 0-4 van Ronse

Anderlecht wint met 0-4 van Ronse

Anderlecht blijft in de winning-mood tijdens deze oefencampagne want vanavond won het met 0-4 van Ronse. Iakovenko scoorde twee keer in de eerste helft. Na de pauze zorgden een own goal en een treffer van Lukaku voor de eindstand. Lees verder »

De Bruyne toch nog naar Anderlecht?

De Bruyne toch nog naar Anderlecht?

Sport/Voetbalmagazine schrijft vandaag dat de kans vrij groot is dat Kevin De Bruyne deze zomer toch naar Anderlecht trekt. Volgens het blad heeft Genk dringend geld nodig en wil Anderlecht dit neerleggen zodra Boussoufa vertrekt. Lees verder »

Proto: "Alles doel per doel bekijken"

Proto:

Silvio Proto had vorig jaar een groot aandeel in de landstitel van Anderlecht. Hij vindt dat hij veel vooruitgang heeft gemaakt. "Waar ik vroeger wat zenuwachtig werd, ben ik nu kalmer, serener", zo vertelt hij. Lees verder »

Anderlecht verslaat Aalst met 0-2

Anderlecht verslaat Aalst met 0-2

Anderlecht heeft zijn derde oefenwedstrijd van deze campagne met 0-2 gewonnen bij derdeklasser Eendracht Aalst. Beide doelpunten werden gescoord na de rust en kwamen op naam van Cheikhou Kouyaté en Matias Suarez. Lees verder »

 29-06-2010 

Chatsessie La Dernière Heure

Chatsessie La Dernière Heure

Gisterenmiddag bood La Dernière Heur een chatsessie aan met de Waalse huisjournalist van Anderlecht. Anderlecht-online zet de prangendste vragen en de al even gevatte antwoorden voor u op een rijtje. Lees verder »

Acht spelers mogen vertrekken

Acht spelers mogen vertrekken

Een maand voor de start van de nieuwe competitie telt de spelerskern van Anderlecht nog 32 spelers. Acht spelers daarvan mogen nog voor het begin van de competitie hun koffers pakken, daarbij ook Polak, Chatelle en Losada. Lees verder »


 28-06-2010 

Geen spierscheur voor Mazuch

Geen spierscheur voor Mazuch

De blessure die Ondrej Mazuch zaterdag opliep, blijkt mee te vallen. De Tsjech heeft geen spierscheur opgelopen, maar slechts een contractuur. De club meldt dat Mazuch deze week verzorging krijgt en individueel traint. Lees verder »

Juhasz lijkt toch te gaan verlengen

Juhasz lijkt toch te gaan verlengen

Roland Juhasz hervat vandaag de trainingen. De Hongaarse verdediger kreeg langer vakantie omdat hij op 5 juni nog een interland speelde. Intussen wordt de kans ook groter dat hij zijn contract met één jaar zal verlengen. Lees verder »

Italiaanse en Turkse interesse voor Polak

Italiaanse en Turkse interesse voor Polak

De manager van Jan Polak sprak met de Italiaanse clubs Genua en Napoli over een mogelijke overgang van de Tsjechische middenvelder. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Verder zou ook het Turkse Trabzonspor interesse tonen. Lees verder »

Biedt Roda JC uitweg voor Losada?

Biedt Roda JC uitweg voor Losada?

Het Nederlandse Roda JC toont interesse in Hernan Losada. Volgens HLN wil de club uit Kerkrade Losada één jaar huren. Roda wordt getraind door Harm van Veldhoven, die ook coach was van Germinal Beerschot toen Losada daar speelde. Lees verder »

Bezorgdheid om blessure Mazuch

Bezorgdheid om blessure Mazuch

Ondrej Mazuch blesseerde zich zaterdag aan de knie tijdens de oefenpartij tegen Knokke. Een echografie moet vandaag meer duidelijkheid brengen, maar volgens Het Nieuwsblad zijn de eerste prognoses pessimistisch. Lees verder »

Jacobs tevreden over aanwinst Kljestan

Jacobs tevreden over aanwinst Kljestan

In zijn eerste oefenwedstrijden bij Anderlecht heeft Sacha Kljestan meteen indruk gemaakt. "Je ziet dat hij kan voetballen en dat hij wil werken", zegt Ariël Jacobs aan Sporza. "Hij heeft zich ook goed ingepast in de groep." Lees verder »

 27-06-2010 
 26-06-2010 

SF: Rigon start morgen vanop tweede rij

SF: Rigon start morgen vanop tweede rij

Dit weekend is er weer Superleague Formula en het strijdtoneel is deze keer de Nürburgring in Duitsland. Anderlecht-piloot Davide Rigon reed een knappe kwalificatie en start zondag in race 1 vanop de derde positie (tweede rij). Lees verder »

Ook Knokke geen partij voor Anderlecht

Ook Knokke geen partij voor Anderlecht

Net als gisteren heeft Anderlecht zijn traditionele oefenwedstrijd tegen Knokke vlot gewonnen. Na negentig minuten stond de 1-10 eindstand op het bord. Jan Polak scoorde de openingstreffer, maar werd nog voor de rust uitgesloten. Lees verder »

Lodders verkast naar RBC Roosendaal

Lodders verkast naar RBC Roosendaal

Yannick Loddders (20), vaste waarde bij de beloften, verlaat Anderlecht en trekt naar Nederland. De linksbenige centrale verdediger heeft voor één jaar getekend bij RBC Roosendaal. Dat staat te lezen op de website van de club. Lees verder »


 25-06-2010 

Honduras uitgeschakeld op het WK

Honduras uitgeschakeld op het WK

Honduras heeft in zijn laatste groepswedstrijd 0-0 gelijk gespeeld tegen Zwitserland. De Zuid-Amerikanen eindigen met één punt als laatste in groep H en zijn uitgeschakeld. Victor Bernardez mocht vanavond wel in de basis starten. Lees verder »

Anderlecht wint meteen met ruime cijfers

Anderlecht wint meteen met ruime cijfers

Anderlecht heeft vanavond zijn eerste oefenwedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. Het versloeg Ternat met 1-7. Legear en Lukaku trapten er elk twee tegen de netten. Ariël Jacobs liet per helft een verschillende ploeg starten. Lees verder »

Anderlecht speelt straks tegen Ternat

Anderlecht speelt straks tegen Ternat

Vanavond trapt Anderlecht zijn oefencampagne op gang met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ternat. Met deze galamatch zet Ternat de opening van zijn nieuwe stadion luister bij. Paul Van Himst zal om 19 uur de aftrap geven. Lees verder »

 24-06-2010 

"Eigen ervaring doorgeven aan jongeren"

Nadat Geert Emmerechts Johan Walem opvolgde als trainer van de Anderlecht-beloften, kwam er een plaatsje vrij bij de U16. Voormalig profvoetballer Gunter Van Handenhoven zal komend seizoen de onder-zestienjarigen leiden. Lees verder »

Polak en Sare mogen Astridpark verlaten

Polak en Sare mogen Astridpark verlaten

Na het aantrekken van vier nieuwe spelers zit Anderlecht met een te brede kern. Meer dan 30 spelers is te veel en dus mogen er enkele vertrekken. In Sport/Voetbalmagazine licht manager Herman Van Holsbeeck de transferpolitiek toe. Lees verder »

 23-06-2010 

Kabanaga "Wil dit jaar A-elftal halen"

Kabanaga

Het gaat snel voor Junior Kabanaga. Hij tekende pas zijn eerste contract bij Anderlecht en is nu met de A-ploeg op stage in Nederland. "Ik hoop dat deze stage zal bijdragen tot mijn doel voor 2010: spelen in de eerste ploeg." Lees verder »

Anderlecht test revolutionaire pakken

Anderlecht test revolutionaire pakken

Op stage in Nederland werkt Anderlecht voor het eerste met driedimensionale drukpakken . De bedoeling is om dit vanaf nu voltijds te gebruiken om de fitheid van de spelers te verbeteren en blessures tegen te gaan. Lees verder »

Supercup op 23 juli in Anderlecht

Supercup op 23 juli in Anderlecht

Op vrijdag 23 juli ontvangt Anderlecht in het eigen Vanden Stock-Stadion AA Gent in het kader van de Supercup. Een zitplaats kost 12,50 euro, een staanplaats 7,50 euro. Jongeren tot 16 jaar raken nog goedkoper binnen. Lees verder »

Iakovenko bestolen op vakantie

Iakovenko bestolen op vakantie

Sasha Iakovenko verscheen pas gisteren in Anderlecht na zijn vakantie. Zijn late aankomst had als reden dat hij op vakantie bestolen is van zijn identiteitspapieren en vliegtuigtickets. Lees verder »


 22-06-2010 

Van Holsbeeck: "We moeten serieus blijven"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck heeft nogmaals uitgelegd waarom Anderlecht geen Belgische jongeren zoals Kevin De Bruyne heeft aangetrokken. "Als we beginnen praten over 5 à 6 miljoen dan moeten wij afhaken", verklaart de Anderlecht-manager. Lees verder »

Geplande downtime van de site

Geplande downtime van de site

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zal de site niet bereikbaar zijn. Dit is te wijten aan een verhuis van de server naar een ander datacentrum. Het Purple Dynamite Webteam verontschuldigd zich voor het ongemak. Lees verder »

 21-06-2010 

Honduras verliest met 2-0 van Spanje

Honduras verliest met 2-0 van Spanje

Honduras heeft zijn tweede groepswedstrijd op het WK verloren met 2-0 van Europees kampioen Spanje. Anderlecht-verdediger Victor Bernardez kreeg opnieuw geen speeltijd gegund. Vrijdag spelen de Zuid-Amerikanen tegen Zwitserland. Lees verder »

Gunther Van Handenhoven gaat jeugd trainen

Gunther Van Handenhoven gaat jeugd trainen

Ex-profs Gunther Van Handenhoven en Nourredine Moukrim gaan bij Anderlecht aan de slag als jeugdtrainer. Van Handenhoven krijgt de leiding over de U16 en voormalig Marokkaans international Noureddine Moukrim zal de U12 leiden. Lees verder »

"Anderlecht informeerde naar doelman Fulop"

Volgens de Engelse krant Daily Mail heeft Anderlecht een tijdje geleden gepolst bij doelman Marton Fulop voor een transfer. "Maar echt concreet was die interesse niet", zegt de manager van de 27-jarige Hongaarse international. Lees verder »

Ook Standard wil Shikabala

Ook Standard wil Shikabala

Anderlecht krijgt mogelijk concurrentie van Standard in de strijd om Mahmoud Shikabala. Volgens de Egyptische pers hebben de Rouches een bod van twee miljoen euro uitgebracht op de spelmaker van Zamalek. Lees verder »

 20-06-2010 

SF: Anderlecht 6de en 10de in Jarama

SF: Anderlecht 6de en 10de in Jarama

Op het Spaanse circuit van Jarama, vlakbij Madrid, heeft Anderlecht-piloot Davide Rigon toch nog een mooie tiende en zesde plaats uit de brand gesleept. De Italiaan moest immers na mindere kwalificaties starten vanop de 8ste rij. Lees verder »


 19-06-2010 

SF: Rigon start zondag vanop 8ste rij

SF: Rigon start zondag vanop 8ste rij

Anderlecht-piloot Davide Rigon start morgen in het Spaanse Jarama pas vanop de 8ste rij. Rigon eindigde na een teleurstellende kwalificatie als voorlaatste in zijn groep. De pole-positie is morgen voor John Martin (Beijing Guoan). Lees verder »

Roger Vanden Stock kent vuvuzela niet

Roger Vanden Stock kent vuvuzela niet

Voorzitter Roger Vanden Stock volgt momenteel het WK voetbal in Zuid-Afrika, maar wat een vuvuzela juist is weet de preses niet. Radio 1 belde Vanden Stock op om te vragen wat hij van de fel gecontesteerde plastic toeter vond. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Polak wil niet bijtekenen"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck zegt in HLN dat een transfer van Jan Polak bespreekbaar is voor de club. "Jan heeft nog een contract voor één jaar. We hebben hem een verlenging van één jaar voorgesteld, maar hij heeft dat geweigerd." Lees verder »

Suarez verlengt contract tot 2014

Suarez verlengt contract tot 2014

Matias Suarez heeft een nieuw contract getekend dat hem tot 2014 aan Anderlecht bindt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De vorige verbintenis van de Argentijnse spits liep nog tot 2013. Lees verder »

 18-06-2010 

Sterckx één jaar naar Zulte Waregem

Sterckx één jaar naar Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft de komst bevestigd van Anderlecht-belofte René Sterckx. De West-Vlamingen huren de 19-jarige Sterckx voor één seizoen. Sterckx is een rechtsvoetige, verfijnde, creatieve middenvelder uit de beloftenkern. Lees verder »

Lokeren verlegt aandacht naar Losada

Lokeren  verlegt aandacht naar Losada

Ondanks een akkoord tussen beide clubs, ruilt Sasha Iakovenko Anderlecht niet voor Lokeren. De Oekraïner ziet geen heil in een transfer naar het Waasland. Lokeren denkt nu aan Hernan Losada als alternatief. Lees verder »

Van Holsbeeck blijft hopen op Shikabala

Van Holsbeeck blijft hopen op Shikabala

Anderlecht blijft hemel en aarde bewegen om Mahmoud Shikabala naar Brussel te halen. "Maar hij is simpelweg de beste Egyptische speler en dus is een transfer niet eenvoudig", legt Herman Van Holsbeeck uit in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Boussoufa: "Ik zat aan tafel met Dave"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa kende gisteren zijn eerste werkdag van de voorbereiding. In Het Nieuwsblad blikt hij nog even terug op zijn vakantie. "Ik ging met mijn familie een week naar Dubai en met vrienden naar Los Angeles." Lees verder »

 17-06-2010 

Losada te duur voor Westerlo

Losada te duur voor Westerlo

Westerlo dacht aan Hernan Losada om zijn kern te versterken, maar de Anderlecht-speler is te duur. De club blijft ook hopen op Sacha Iakovenko. "Maar hem definitief overnemen is voor ons onhaalbaar", zegt manager Wijnants in GvA. Lees verder »

Lazio Roma informeerde naar Kouyaté

Lazio Roma informeerde naar Kouyaté

Het Italiaanse Lazio Roma heeft een maand geleden geïnformeerd naar de transfervoorwaarden voor Cheikhou Kouyaté. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Anderlecht heeft de Italianen echter gemeld dat een transfer onbespreekbaar is. Lees verder »

 16-06-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De spelersgroep van Anderlecht, of toch een deel ervan, trainde vandaag voor de derde keer sinds de start van het nieuwe seizoen. De Argentijn Lucas Biglia is opnieuw in België en sloot vanmiddag aan op training. Lees verder »

Omzetting van VZW naar NV correct verlopen

Omzetting van VZW naar NV correct verlopen

De Controlecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft besloten dat de patrimoniumoverdracht van Anderlecht op een correcte manier is verlopen. De Controlecommissie moest onderzoeken of dit volgens de reglementen verliep. Lees verder »

Ciza opnieuw verhuurd aan Charleroi

Ciza opnieuw verhuurd aan Charleroi

Cédric Ciza wordt ook volgend seizoen door Anderlecht verhuurd aan Charleroi. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De20-jarige verdediger verhuisde tijdens de winterstop op uitleenbasis naar de Zebra's en die willen hem nu langer houden. Lees verder »

Nog geen akkoord over Shikabala

Nog geen akkoord over Shikabala

Manager Herman Van Holsbeeck heeft gisteren urenlang onderhandeld met Zamalek over de transfer van Mahmoud Shikabala. Tot een akkoord kwamen beide partijen evenwel niet. De speler zelf wil graag naar het Astridpark komen. Lees verder »

"Wasilewski plakt geen datum op comeback"

Maandag startte Anderlecht met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook Marcin Wasilewski was van de partij, maar de Pool heeft nog een lange weg af te leggen. Toch blijft Anderlecht geloven in de terugkeer van Wasilewski. Lees verder »

Programma voorbereiding nieuw seizoen

Programma voorbereiding nieuw seizoen

Maandag is Anderlecht op een rustige manier aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Volgende week trekt de kern op stage naar Nederland en vrijdag volgt de eerste oefenmatch. Hier vindt u het volledige programma. Lees verder »

Vandaag begint WK voor Bernardez

Vandaag begint WK voor Bernardez

Vanmiddag om half twee speelt Honduras zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika. In Nelspruit is Chili de tegenstander. Anderlecht-verdediger Victor Bernardez begint waarschijnlijk op de bank. Lees verder »

 15-06-2010 

Waar ligt de toekomst van Iakovenko?

Waar ligt de toekomst van Iakovenko?

Sasha Iakovenko heeft nog steeds geen ploeg voor volgend seizoen gevonden. Nochtans hebben Anderlecht en Lokeren een akkoord over een transfer, maar de Oekraïner wil meer verdienen. Ook Gent en twee buitenlandse clubs kunnen nog. Lees verder »

Italiaans bod voor Polak op komst?

Italiaans bod voor Polak op komst?

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure komt er binnenkort vanuit Italië een bod op Jan Polak. Anderlecht betaalde destijds drie miljoen voor de Tsjechische middenvelder, maar zal dit bedrag niet kunnen recupereren. Lees verder »

 14-06-2010 

Jacobs: "Nieuwkomers nog niet zien spelen"

Jacobs:

Na de training van vanmiddag, sprak Ariël Jacobs ook met de pers. Hij had het onder meer over de onduidelijkheid rond zijn spelerskern. "Ik weet niet wie er nog gaat vertrekken", zegt Jacobs. "Daar moet een coach mee leren leven." Lees verder »

Losada niet naar Germinal Beerschot

Losada niet naar Germinal Beerschot

Hernan Losada vertrekt deze zomer niet naar Germinal Beerschot. "Wij hebben geen intresse voor Losada en hebben ook geen plaats voor hem", aldus Herman Kesters. Voorlopig blijft Losada dus bij Anderlecht. Lees verder »

14 spelers present op eerste training

14 spelers present op eerste training

Anderlecht is vandaag met 14 spelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Naast nieuwkomer Jan Lecjaks vielen vooral Dmitri Bulykin, Hernan Losada en Sébastien Siani op, die allen terugkeren van een uitleenbeurt. Lees verder »

Anderlecht hervat zonder internationals

Anderlecht hervat zonder internationals

Vandaag begint Anderlecht aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Om 15u worden de spelers verwacht in Neerpede om medische testen te ondergaan. De internationals zijn er, net als de meeste nieuwkomers, nog niet bij. Lees verder »

Van Holsbeeck in Egypte voor Shikabala

Van Holsbeeck in Egypte voor Shikabala

Herman Van Holsbeeck verblijft vandaag in Egypte in de hoop er een doorbraak te kunnen forceren in de transfer van Mahmoud Shikabala. Hoewel diens club Zamalek erg moeilijk blijft doen, geeft Anderlecht de moed niet op. Lees verder »

Volledige kalender seizoen 2010-2011

Volledige kalender seizoen 2010-2011

Vandaag is de volledige kalender voor het voetbalseizoen 2010-2011 voorgesteld. Anderlecht en Standard ontmoeten elkaar voor het eerst op de tiende speeldag. De topper tegen Club Brugge volgt op speeldag 14. Lees verder »

Anderlecht opent competitie tegen Eupen

Anderlecht opent competitie tegen Eupen

Niet Lierse, maar wel Eupen is de tegenstander van Anderlecht op de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen. Anderlecht ontvangt de debutant in de hoogste klasse op zaterdag 31 juli in het eigen Vanden Stock-Stadion. Lees verder »

 13-06-2010 

Vertrekt Polak binnenkort?

Vertrekt Polak binnenkort?

Volgens de krant La Meuse denkt Jan Polak aan een vertrek bij Anderlecht. De Tsjech ontving nog geen voorstel tot contractverlenging, terwijl zijn overeenkomst in 2011 afloopt. Een Italiaanse club zou alvast interesse tonen. Lees verder »

 12-06-2010 
 11-06-2010 

Anderlecht 31e op Euro Club Index

Anderlecht 31e op Euro Club Index

Op de nieuwe Euro Club Index staat Anderlecht op de 31e plaats. Deze ranking wordt jaarlijks opgesteld en houdt rekening met de resultaten zowel in de nationale competitie als in Europees verband. Vorig jaar was Anderlecht 52e. Lees verder »

Iakovenko spreekt met buitenlandse club

Iakovenko spreekt met buitenlandse club

Naast Losada mag ook Sacha Iakovenko Anderlecht verlaten. Volgens HLN heeft de Oekraïner vandaag een gesprek met een buitenlandse club die interesse toont. Eerder sprak hij al met Gent en ook Lokeren en Westerlo tonen interesse. Lees verder »

Keert Losada terug naar Germinal Beerschot?

Keert Losada terug naar Germinal Beerschot?

Na een uitleenbeurt aan Heerenveen keert Hernan Losada terug naar Anderlecht. Daar is hij overbodig en dus wil paars-wit hem verkopen. "Verschillende ploegen uit de Belgische subtop tonen interesse", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Anderlecht opent voetbalschool in Egypte

Anderlecht opent voetbalschool in Egypte

In juli opent Anderlecht in Caïro een voetbalschool voor enkele honderden kinderen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De school zal geleid worden door ex-Anderlecht-speler Ahmed Hassan en zijn rechterhand Abdel Tantush. Lees verder »

 10-06-2010 

Westerlo wil Iakovenko houden

Westerlo wil Iakovenko houden

Westerlo wil een poging wagen om Aleksandr Iakovenko volgend seizoen opnieuw in het Kuipje te laten voetballen. "We hebben al contact opgenomen met Anderlecht om een transfer te bespreken", zegt voorzitter Herman Wijnants. Lees verder »

"Nog twee transfers en dan kern uitdunnen"

Anderlecht wil op korte termijn nog twee spelers (Shikabala en Kljestan) aantrekken en daarna enkele overbodige spelers van de hand doen. "Maar Boussoufa kan enkel gaan als een ploeg biedt wat wij vragen", zo is hij duidelijk. Lees verder »

 09-06-2010 

HLN: "Kljestan heeft contract al getekend"

HLN:

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Sacha Kljestan zijn contract bij Anderlecht al getekend. De Amerikaan zou zich voor vier jaar aan paars-wit gebonden hebben. Een officiële mededeling van Anderlecht over de transfer is er nog niet. Lees verder »

Chatelle: "NEC heeft interesse in mij"

Chatelle:

Thomas Chatelle zegt in Gazet van Antwerpen dat hij kan rekenen op belangstelling van het Nederlandse NEC Nijmegen. "NEC heeft interesse, dat klopt", klinkt het. "Ik sta zeker open voor de Nederlandse competitie." Lees verder »

Ook Donetsk en Santander volgen Ninkov

Ook Donetsk en Santander volgen Ninkov

Indien Anderlecht Pavle Ninkov wil aantrekken als vervanger voor Wasilewski, zal het moeten afrekenen met enkele serieuze concurrenten. Zo zouden ook Shakhtar Donetsk en Racing Santander de rechtsback willen inlijven. Lees verder »

Chavarria: "Fijn weerzien met Suarez"

Chavarria:

In de Argentijnse pers reageerden zowel Pablo Chavarria als Pier Barrios al op hun transfer naar Anderlecht. "Het is een eer voor mij om deel uit te maken van een club als Anderlecht", vertelt een enthousiaste Chavarria. Lees verder »

"Ook Atletico Madrid wou Chavarria"

In Het Nieuwsblad legt Belgrano-voorzitter Perez uit waarom de onderhandelingen over Chavarria zo moeizaam verliepen. "Aanvankelijk wilden we 2,5 miljoen euro voor de speler en was Anderlecht enkel geïnteresseerd om hem te huren." Lees verder »

 08-06-2010 
 07-06-2010 

Twee Argentijnen naar Anderlecht

Twee Argentijnen naar Anderlecht

Anderlecht heeft twee Argentijnen van Belgrano aangetrokken. Pier Barrios, een 19-jarige verdediger, wordt voor een seizoen gehuurd met aankoopoptie. Pablo Chavarria komt Anderlecht definitief versterken voor één miljoen euro. Lees verder »

De Mul naar Anderlecht ?

De Mul naar Anderlecht ?

Volgens Voetbalbelgie zou Tom De Mul op weg zijn naar Anderlecht. FC Sevilla zou Nicolas Pareja (ex-Anderlecht) willen overnemen van Espanyol, maar vindt de vraagprijs te hoog en stelt daarom voor De Mul in de deal te betrekken. Lees verder »

Vandaag eindelijk doorbraak rond Chavarria?

Vandaag eindelijk doorbraak rond Chavarria?

Ook vandaag kan er weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan de transfersaga rond Pablo Chavarria. HLN weet van Argentijnse bronnen dat Belgrano-voorzitter Perez vandaag in Madrid een beslissend gesprek heeft met Anderlecht. Lees verder »

Nog 900 abonnementen te koop

Nog 900 abonnementen te koop

Vanmorgen is de vrije verkoop van abonnementen voor het seizoen 2010-2011 van start gegaan. Nog zo'n 900 seizoenskaarten zijn nog op zoek naar een koper. De prijzen variëren van 115 tot 400 euro. Lees verder »

HLN: "Kljestan tekent deze week"

HLN:

Volgens Het Laatste Nieuws zal Sacha Kljestan nog deze week een contract ondertekenen bij Anderlecht. Kljestan is een moderne box-to-box-speler die bij Chivas USA, zijn huidige club, ook alle vrije schoppen en penalty's neemt. Lees verder »

Anderlecht volgt Noorse spits

Anderlecht volgt Noorse spits

Anderlecht toont interesse in Stromsgodset-spits Marcus Pedersen. De 19-jarige speler in een sensatie in Noorwegen en wordt onder meer gevolgd door de Engelse clubs West Bromwich, Sunderland, Blackburn, Bolton, Everton en Fulham. Lees verder »

 06-06-2010 

Transfers Chavarria en Shikabala muurvast

Transfers  Chavarria en Shikabala muurvast

Anderlecht meldt dat de onderhandelingen over Shikabala en Pablo Chavarria muurvast zitten. Bij Chavarria wil Belgrano een directe transfer, terwijl Anderlecht hem eerst wil huren. Bij Shikabala vormt de transfersom een probleem. Lees verder »

 05-06-2010 

Anderlecht bekijkt opties voor rechtsachter

Anderlecht bekijkt opties voor rechtsachter

Anderlecht gaat de opties bekijken voor de rechtsachterpositie, moest Marcin Wasilewski niet meer op zijn oude niveau geraken. Volgens Het Laatste Nieuws denkt paars-wit aan Gill Swerts (AZ) en Pavle Ninkov (Rode Ster Belgrado). Lees verder »

Amerikaanse middenvelder op komst

Amerikaanse middenvelder op komst

Niet Shikabala of Chavarria, maar de Amerikaan Sacha Kljestan zou de eerste inkomende transfer van Anderlecht worden deze zomer. De 24-jarige middenvelder is einde contract bij Chivas USA en zou al rond zijn met Anderlecht. Lees verder »

 04-06-2010 

RSCA bevestigt: Emmerechts traint beloften

RSCA bevestigt: Emmerechts traint beloften

SudPresse meldde het eergisteren al, maar nu heeft Anderlecht ook zelf bevestigd dat Geert Emmerechts de nieuwe beloften-coach wordt. Emmerechts werkt sinds 2005 bij Anderlecht en coachte eerder de -14, -16 en -19-jarigen. Lees verder »

"Boussoufa is gelukkig maar ambitieus"

Terwijl steeds meer clubs interesse tonen in Mbark Boussoufa, vertelt zijn manager dat hij de stap hogerop wel ziet zitten. "Boussoufa is een ambitieuze jongen en hij kan nog beter presteren dan tot nu toe." Lees verder »

 03-06-2010 

Transfer Zitka volledig afgerond

Transfer Zitka volledig afgerond

Het is nu helemaal zeker: Daniël Zitka speelt de volgende twee seizoenen voor Sparta Praag. "Ik vertrek naar Sparta Praag", zo schrijft hij op zijn persoonlijke website. "Volgende week maandag start de eerste training." Lees verder »

Jacobs: "Polak kan Van Damme vervangen"

Jacobs:

Terwijl hij geniet van zijn vakantie, heeft Ariël Jacobs gereageerd op het vertrek van Jelle Van Damme. "Ik heb er nog niet bij stilgestaan hoe ik zijn vertrek ga opvangen, misschien moeten we op een andere manier gaan spelen." Lees verder »

 02-06-2010 

Anderlecht hoeft Mulemo niet meer

Anderlecht hoeft Mulemo niet meer

In een persbericht heeft Anderlecht laten weten dat het Landry Mulemo niet zal aantrekken. "De directie is formeel: Mulemo is geen optie meer voor Anderlecht", zo klinkt het. Meerdere media zagen Mulemo als opvolger van Van Damme. Lees verder »

Mbark Boussoufa op weg naar Hamburg?

Mbark Boussoufa op weg naar Hamburg?

Volgens Footgoal zou Hamburger SV een bod van 10 miljoen euro voorbereiden op Mbark Boussoufa van Anderlecht. Of paars-wit Boussoufa laat gaan is een andere vraag. De Marokkaan zou liever niet vertrekken bij Anderlecht. Lees verder »

Deschacht quizt tegen Goor in Blokken

Deschacht quizt tegen Goor in Blokken

Olivier Deschacht zal volgende week donderdag te zien zijn in de tv-quiz Blokken op één. De Anderlecht-verdediger neemt het in een WK-special op tegen zijn ex-ploegmaat Bart Goor. De winst van het spel gaat naar SOS Kinderdorpen. Lees verder »

De Bruyne blijft (wellicht) bij Genk

De Bruyne blijft (wellicht) bij Genk

De kans dat Kevin De Bruyne naar Anderlecht komt, is kleiner geworden. Volgens algemeen directeur Dirk Degraen van Genk tekent de jongeling eind deze week een nieuw en verbeterd contract bij de Limburgers. Lees verder »

Meeste tv-aandacht voor Club Brugge

Meeste tv-aandacht voor Club Brugge

Club Brugge kreeg tijdens de play offs van het afgelopen seizoen het meeste aandacht op de televisie. IFM Sports Marketing Surveys chronometreerde zowel op de Nederlandstalige als Franstalige tv-zenders. Anderlecht werd tweede. Lees verder »

 01-06-2010 

Anderlecht-versterkingen komen snel

Anderlecht-versterkingen komen snel

De eerste Anderlecht-versterkingen zijn bijna een feit. " Deze donderdag kom ik van Egypte en hoop ik de eerste transfers aan te kondigen ", aldus Herman Van Holsbeek. Het gaat om Chavarria en Shikabala. Lees verder »

Transfer Zitka nog niet afgerond

Transfer Zitka nog niet afgerond

Daniël Zitka heeft nog geen akkoord bereikt met Sparta Praag. Dat laat de doelman weten op zijn persoonlijke website. "De onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Ik laat jullie nieuws van zodra het in orde is", zo schrijft hij. Lees verder »

Mulemo kan voor vier jaar tekenen

Mulemo kan voor vier jaar tekenen

Na de transfer van Jelle Van Damme ligt de weg wijd open voor Landry Mulemo. De 24-jarige Congolese Belg kan volgens Het Nieuwsblad een contract voor vier jaar tekenen. Hij moet de back-up worden voor linksachter Deschacht. Lees verder »

Van Damme voorgesteld bij Wolverhampton

Van Damme voorgesteld bij Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers heeft vandaag Jelle Van Damme aan de pers voorgesteld. De Wolves betaalden uiteindelijk 3.25 miljoen euro. "Als het kan wil ik één van de leiders van het team worden", vertelt Van Damme op de clubwebsite. Lees verder »

Engels bod voor Boussoufa op komst

Engels bod voor Boussoufa op komst

Volgens Het Nieuwsblad zou een Engelse club een concreet bod aan het voorbereiden zijn op Mbark Boussoufa. Om welke club het gaat, weet de krant niet te vertellen. De Marokkaan gaf al aan dat hij openstaat voor een vertrek. Lees verder »