Archieven

 31-10-2019 

Anderlecht geeft zege weg in slotfase

Anderlecht geeft zege weg in slotfase

WEDSTRIJDEN Na twee overwinningen heeft Anderlecht nu voor de tweede keer op rij gelijk gespeeld. Na twee doelpunten van Kemar Roofe leek paars-wit op weg naar de zege. In de laatste minuten gaf Anderlecht het alsnog uit handen. Play-Off 1 loopt zo steeds verder weg. Lees verder »

Entourage Dimata verbiedt communicatie over blessure

Entourage Dimata verbiedt communicatie over blessure

BLESSURES Hoe zou het zijn met Landry Dimata en zijn knie? Al maanden is het oorverdovend stil over de blessure van de spits. La Dernière Heure-journalist Christophe Franken schrijft dit toe aan de entourage van Dimata. Volgens hem verbieden zijn Anderlecht om te communiceren over Dimata's gezondheidstoestand. Lees verder »

Ook Sandler moet onder het mes

Ook Sandler moet onder het mes

BLESSURES De volgende speler van Anderlecht die op de operatietafel moet, is Philippe Sandler. Dat antwoordt Christophe Franken, Anderlecht-volger voor La Dernière Heure, op een vraag die hem via Twitter gesteld werd vanmiddag.  Lees verder »

Amuzu toch in wedstrijdkern

Amuzu toch in wedstrijdkern

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren kan straks tegen AA Gent wel degelijk rekenen op Francis Amuzu. De winger ontbrak aanvankelijk in de wedstrijdselectie die Anderlecht deze voormiddag publiceerde op zijn website. Die vergetelheid werd intussen rechtgezet. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht en AA Gent sluiten vanavond de dertiende speeldag af. Na het flauwe gelijkspel in Eupen hoopt Anderlecht opnieuw te doen wat het de twee wedstrijden voordien deed: winnen. Gent won dit seizoen nog niet op verplaatsing. Jérémy Doku maakt opnieuw deel uit van de wedstrijdkern. Lees verder »

 30-10-2019 

Persmoment: Operatie voor Trebel

Persmoment: Operatie voor Trebel

BLESSURES - INTERVIEWS Op de persconferentie voor de wedstrijd van morgen tegen AA Gent, heeft Frank Vercauteren gezegd dat Trebel een operatie moet ondergaan aan de knie. De Fransman, die pas recent terug regelmatig aan de bak komt, zou met het nodige optimisme een maand buiten strijd zijn. Vercauteren kwam ook terug op de wedstrijd tegen Eupen en blikte uiteraard vooruit naar morgen. Lees verder »

AEK schorst Vranjes een maand

AEK schorst Vranjes een maand

ANDERE De geschiedenis herhaalt zich. Vranjes kwam de laatste week weer in opspraak en AEK Athene gaat dit niet zomaar laten passeren. Volgens verschillende Griekse media zal de club Ognjen Vranjes een maand straffen. De voorzitter heeft genoeg van zijn Bosnische fratsen. Vranjes gedroeg zich niet enkel slecht op een feestje met een paar teamgenoten, maar op zijn Instagram maakte hij ook ongepaste opmerkingen over een Servische zanger. Lees verder »

Luckassen twijfelachtig

Luckassen twijfelachtig

ANDERE Derrick Luckassen is twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen. Gisteren trainde hij al niet mee door last aan de enkel. Hij kreeg ook bezoek van de bondscoach van Ghana en overweegt om inderdaad voor dat land te gaan spelen. De ouders van Luckassen zijn afkomstig van Ghana.  Lees verder »

Trebel enkele weken out

Trebel enkele weken out

BLESSURES Het lijkt erop dat we tegenwoordig alleen maar nieuws brengen over geblesseerden want nu staat ook Adrien Trebel aan de kant. De Fransman mist zeker al de komende drie wedstrijden wegens een knieblessure. Michel Vlap en Peter Zulj worden genoemd als zijn vervangers. Lees verder »

 29-10-2019 

Tielemans en Praet schitteren in Leicester

Tielemans en Praet schitteren in Leicester

ANDERE Een goal van Tielemans op assist van Praet. Het klinkt als muziek in de oren voor de supporters van Paars-Wit. Maar nu verovert het duo ook de Engelse harten. Deze avond versloegen ze Burton met Leicester City in de achtste finale van de League Cup met 1-3. Lees verder »

Talentscout Dobbelaar: "Talent heb je of niet"

Talentscout Dobbelaar:

INTERVIEWS Talentscout Franky Dobbelaar gaat ook af en toe op BX Brussels scouten, de club heeft ook banden met Vincent Kompany. Een samenwerking tussen BX Brussels en RSC Anderlecht is er nog niet, maar de kans bestaat wel dat die er komt. Dat bevestigt ook Guy De Smet van de jeugdacademie van paars-wit. Lees verder »

Nieuw seizoen start al op 24 juli 2020

Nieuw seizoen start al op 24 juli 2020

ANDERE De Pro League fixeerde al enkele datums voor volgend seizoen 2020/2021. De competite start volgend seizoen al op 24 juli 2020. Dat komt omdat er geen midweek-wedstrijden meer worden gespeeld. Ook wil de Pro League een officiële dag vrijaf geven aan de ploegen die kans maken op Europees voetbal.  Lees verder »

Gerkens out met last aan achillespees

Gerkens out met last aan achillespees

BLESSURES RSC Anderlecht mag nog een naam aan de lijst van geblesseerde spelers toevoegen: Pieter Gerkens. Hij sukkelt al een tijdje met hinder aan de achillespees die blijkbaar zou veroorzaakt zijn door zijn noppen. Die veranderen de positie van zijn voet waardoor een ontsteking aan de achillespees volgde.  Lees verder »

Blessure Chadli valt mee

Blessure Chadli valt mee

BLESSURES Nacer Chadli onderging gisteren bijkomende onderzoeken. Die bevestigden de vermoedens van de medische staf, de blessure aan de kuit valt mee. Toch blijft Chadli onzeker voor de wedstrijd van overmorgen tegen AA Gent. De interlands met de Rode Duivels haalt hij wellicht wel.  Lees verder »

Vranješ opnieuw in opspraak

Vranješ opnieuw in opspraak

ANDERE Een oude vos verliest zijn streken niet, zo ook Ognjen Vranješ niet. De Bosnische verdediger, momenteel op huurbasis actief bij AEK Athene, mocht vorige week 30 kaarsen uitblazen. En dat moest natuurlijk gevierd worden. Lees verder »


 28-10-2019 

Beloften winnen hun Clasico

Beloften winnen hun Clasico

JEUGD - JEUGD De paars-witte beloften versloegen vanavond Standard met 1-3. Door deze vijfde overwinning op rij verstevigen ze hun leiderspositie in het klassement. Ze hebben nu vijftien punten uit zes wedstrijden. Lees verder »

Geen Kums tegen Anderlecht

Geen Kums tegen Anderlecht

WEDSTRIJDEN Donderdagavond komt AA Gent op bezoek in het Lotto Park. Sven Kums zit niet in de selectie omdat dat niet mag volgens de regelementen. Kums is nog steeds een speler van RSC Anderlecht maar wordt verhuurd aan Gent. Bijgevolg mag hij  niet spelen tegen zijn moederclub.  Lees verder »

Chadli onzeker voor Gent

Chadli onzeker voor Gent

BLESSURES Nacer Chaldi liep een spierblessure op die pas vorige donderdag op training aan het licht kwam en moest dus de wedstrijd op Eupen aan zich voorbij laten gaan. Na onderzoek blijkt de blessure wel minder erg dan aanvankelijk gedacht. Er staan vandaag nog nadere onderzoeken op het programma.  Lees verder »

RSCA-dokters volgen Arnesen op

RSCA-dokters volgen Arnesen op

BLESSURES - ANDERE Frank Arnesen onderging een operatie aan de knie. Voor de nazorg van die operatie kan hij rekenen op de dokters van RSC Anderlecht. Krisof Sas en Geert Declercq blijven, ook na zijn ontslag, Arnesen opvolgen. Hij is dus nog regelmatig op Neerpede voor die nazorg, waar hij welkom is.   Lees verder »

Sandler en Kompany ook nog out voor Gent

Sandler en Kompany ook nog out voor Gent

BLESSURES Frank Vercauteren kan wellicht ook nog geen beroep doen op Philippe Sandler en Vincent Kompany voor de wedstrijd van donderdag tegen AA Gent. Beide spelers sukkelen nog met blessures. Sandler aan de knie en Kompany aan de hamstrings en men wil geen risico nemen dat ze te vlug hernemen.  Lees verder »

 27-10-2019 

Topduel elite enigszins in voordeel Genk

Topduel elite enigszins in voordeel Genk

WEDSTRIJDEN - JEUGD De jeugdscholen van Anderlecht en Genk, die de afgelopen seizoenen worstelden om de eretitel van "beste academie van het land", ontmoetten elkaar deze zaterdag voor een topduel in het kader van de eerste fase van de kampioenschappen voor elites. Het draaide dit keer iets in het voordeel van Genk met 3 overwinningen waarvan twee met een grote score. Anderlecht reageerde met twee overwinningen door beide teams die op een eerste plaats staan (U14 en U15). Lees verder »

Supportersclub Mauve Angels de Namur in rouw

Supportersclub Mauve Angels de Namur in rouw

ANDERE Met grote droefheid hebben we zojuist de dood van de jonge Bryan Piette vernomen. Op 20-jarige leeftijd was hij de zoon van de oprichter van de fanclub Mauve Angels Namur 89. Het is heel moeilijk voor ons om woorden te vinden die zijn familie en vrienden wat troost kunnen bieden, maar de site Anderlecht-Online wenst hun diepste deelneming te betuigen en hen veel moed te wensen om deze zeer moeilijke periode te overwinnen. Lees verder »

Reserven spelen morgen Classico

Reserven spelen morgen Classico

WEDSTRIJDEN - JEUGD Aanstaande maandag 28 oktober ontmoeten Anderlecht en Standard elkaar op de RL Dreyfus Academy voor de 6e wedstrijddag van het kampioenschap Reserves 1A Gr1. De kern van Craig Bellamy heeft 12 punten in het klassement na 5 wedstrijden, terwijl de Rouches 3 punten achterlopen. De wedstrijd wordt om 19:30 uur afgefloten. Lees verder »

 26-10-2019 

Bakkali traint weer met de bal

Bakkali traint weer met de bal

BLESSURES Er is licht aan het einde van de tunnel voor Zakaria Bakkali. Nadat hij in het tussenseizoen geopereerd werd aan de knie, heeft hij deze week voor het eerst weer individueel met de bal getraind. Als alles goed verloopt, zou Bakkali tegen de terugronde speelklaar zijn. Lees verder »

Vercauteren ontgoocheld in wisselspelers

Vercauteren ontgoocheld in wisselspelers

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Offensief liep het erg stroef voor Anderlecht in Eupen, maar toch wisselde Frank Vercauteren slechts één keer. Enkel Francis Amuzu kreeg zijn kans. Jongens als Michel Vlap, Peter Zulj en Isaac Kiese Thelin bleven aan de bank gekluisterd. "Het is voor mij belangrijk dat spelers zich tonen op training", vertelde Vercauteren na afloop. Lees verder »

Vercauteren: "Beter dan tegen STVV"

Vercauteren:

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Eupen stond Frank Vercauteren de pers te woord. Hij had het onder meer over de keuzes voor Edo Kayembe en Adrien Trebel en de blessure van Nacer Chadli. Inzake het spel zag hij positieve en negatieve aspecten. "We voetbalden constanter, maar offensief was het te weinig." Lees verder »

Van Crombrugge: "Offensief te weinig"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge speelde een dijk van een wedstrijd in zijn Eupen. Gelukkige maar, want zo kon Anderlecht nog een punt meer naar huis nemen. De afwezigheid van Nacer Chadli liet zich voelen, aldus de doelman. "Al zou een club als Anderlecht dit moeten kunnen opvangen." Lees verder »

Anderlecht denkt aan Jordan Lukaku

Anderlecht denkt aan Jordan Lukaku

JEUGD - TRANSFERS Het Nieuwblad meldt deze ochtend dat Anderlecht aan Jordan Lukaku denkt om de defensie te versterken. De offensieve linksachter van Lazio Roma werd het afgelopen jaar afgeremd door blessures, maar is nu weer volledig fit. Jordan beschikt bij de Romeinen nog over een verbintenis tot medio 2022, waardoor een uitleenbeurt reëler lijkt dan een definitieve transfer. Lees verder »


 25-10-2019 

Chadli ziek en geblesseerd

Chadli ziek en geblesseerd

BLESSURES Geen Nacer Chadli vanavond bij Anderlecht. "Enkele dagen geleden liep hij op training een probleem aan de spieren op. Bovendien is hij ook wat ziekjes", verklaarde coach Frank Vercauteren voor de aftrap de afwezigheid van de uitblinker van de voorbije weken. Lees verder »

Anderlecht zonder Chadli in Eupen

Anderlecht zonder Chadli in Eupen

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt om 20.30 uur op het veld van Eupen. Kan het een negen op negen behalen met een derde zege op rij? Het zal het alvast moeten doen zonder Chadli. De smaakmaker van de voorbije wedstrijden is 'niet beschikbaar' volgens Sporza. Sardella verdwijnt naar de bank. Kayembe en Luckassen komen aan de aftrap. Lees verder »

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Eupen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Eupen trappen vanavond de twaalfde speeldag op gang. Beide clubs boekten vorig weekend een mooie en broodnodige overwinning. Kan Anderlecht een derde zege op boeken? In dat geval sluipt het weer een stap dichter richting de top zes. Lees verder »

21 spelers op afzondering

21 spelers op afzondering

ANDERE RSC Anderlecht vertok gisteren op afzondering met 21 spelers. Michel Vlap maakt opnieuw deel uit van de selectie na vorige week ziek in bed te hebben gelegen. Ook Derrick Luckassen vertrok mee naar Eupen, hij komt terug uit schorsing.  Lees verder »

Rutten: "Er moest heel veel veranderen bij Anderlecht"

Rutten:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn ontslag blikt Fred Rutten terug op zijn periode bij Anderlecht. De Nederlander verbaasde zich over heel wat zaken, maar vindt wel dat hij zijn doelstellingen gehaald heeft. "Ik had één opdracht gekregen: Play-Off 1 halen. De kwaliteit voor meer, was er niet. En inderdaad: ons voetbal was niet Anderlecht-waardig." Lees verder »

Nathanio Kompaore tekent voor drie seizoenen

Nathanio Kompaore tekent voor drie seizoenen

JEUGD - TRANSFERS RSC Anderlecht haalde de 18-jarige  Nathanio Kompaore naar Brussel. De aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen met optie voor nog twee. De Burkinees staat bekend al een groot talent en maakte al deel uit van de nationale ploeg van Burkina Faso en was zelfs basisspeler op de Africa Cup in januari 2018. Lees verder »

 24-10-2019 

Vercauteren: "We moeten een reeks neerzetten"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren debuteerde in het Lotto Park met een overwinning. De coach is ook blij met de appreciatie en het enthousiasme van de supporters, maar beseft ook dat er nog veel werk is. Hij gaat zich in ieder geval niet laten vangen door het klassement van Eupen en ze onderschatten.  Lees verder »

Sandler op controle bij Cugat

Sandler op controle bij Cugat

BLESSURES Wat deze morgen al geopperd werd is nu ook bevestig door Frank Vercauteren, Philippe Sandler ging met zijn knie op controle bij dokter Ramon Cugat te Barcelona.  Geen alarmerende dingen, gewoon een controle om te bevestigen wat de medische staf van RSC Anderlecht al vermoedde.  Lees verder »

 23-10-2019 

Contractverlenging in de maak voor Sardella

Contractverlenging in de maak voor Sardella

ANDERE Killian Sardella maakte al een paar keer  deel uit van de basis bij RSC Anderlecht. Frank Vercauteren zou ook in de toekomst het vertrouwen blijven behouden in de jonge verdediger. Er zou dan ook en contractverlenging in de maak zijn voor de 17-jarige Sardella.  Lees verder »

Daar is gerucht Mertens weer

Daar is gerucht Mertens weer

TRANSFERS - ANDERE Tijdens de zomermercato werden zowel Michy Batshuayi als Dries Mertens aan RSC Anderlecht gelinkt. Batshuayi ontkende bijna meteen op zijn sociale media, bij Mertens bleef het stil. Volgens buitenlandse media is de kans ook niet onbestaande dat Mertens effectief terug naar België komt.  Lees verder »

Nog een boete bij

Nog een boete bij

ANDERE RSC Anderlecht moet opnieuw een boete betalen. Deze keer omdat de supporters vuurpijlen in brand staken voor en tegen Charleroi. Het was toen de eerste uitzege voor paars-wit. De Geschillencommissie veroordeelde Anderlecht tot de maximumboete van 5.000 euro. Lees verder »


 22-10-2019 

Doku en Roef uitblinkers bij U21

Doku en Roef uitblinkers bij U21

JEUGD Zoals we gisteren al schreven, wonnen de U21 'vlot' van hun leeftijdsgenoten van STVV. Al is vlot niet helemaal het juiste woord. Davy Roef mocht nog eens spelen en pakte uit met een aantal geweldige reflexen bij een 1-1 en een 2-1 tussenstand. Roef had dus een belangrijk aandeel in de overwinning. Lees verder »

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

Persconferentie KAS Eupen – RSC Anderlecht

ANDERE Anderlecht verplaatst zich vrijdag naar Eupen. Om deze ontmoeting vooraf te gaan, zal Frank Vercauteren deze donderdag (24 oktober) om 11.30 uur aanwezig zijn in de perszaal van het Lotto Park.  De coach zal waarschijnlijk in de media kunnen aankondigen welke spelers weer beschikbaar zullen zijn in de kern vergeleken met de spelers die zondag thuis wonnen tegen Sint-Truiden. Lees verder »

"Ik mocht niet testen van Vincent"

INTERVIEWS François Kompany, broer van Vincent Kompany, zit momenteel zonder club. Hij probeerde een test te versieren bij RSC Anderlecht, maar daar stak Vincent een stokje voor. "Ik bewoog hemel en aarde om er te kunnen testen, maar Vincent weigerde", aldus François Kompany. Lees verder »

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

Van Driessche leidt Anderlecht - AA Gent

ANDERE Tijdens de Allerheiligenvakantie staan er twee thuiswedstrijden op het programma in het Lotto Park. Op donderdag 31 oktober ontvangt RSC Anderlecht AA Gent, zondag 3 november Cercle Brugge. Voor de eerste ontmoeting is Bram Van Driessche aangeduid als scheidsrechter.  Lees verder »

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

Geen Vanden Stock meer in raad van bestuur

ANDERE De oudste dochter van Roger Vanden Stock, Claire, zetelde tot voor kort nog in de raad van bestuur van RSC Anderlecht, maar ook zij wordt nu vervangen. En zo verdwijnt de laatste Vanden Stock uit de raad  van bestuur. Haar plaats wordt ingenomen door Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf BESIX. Lees verder »

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

Geldhof fluit KAS Eupen - RSC Anderlecht

ANDERE Vrijdagavond maakt RSC Anderlecht de lange verplaatsing naar Eupen. Frederik Geldhof maakt die verre verplaatsing mee en is aan de Kehrweg scheidsrechter van dienst. Christophe Baillieul en Kevin Dhont volgen in zijn zog als lijnrechters. Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »

 21-10-2019 

Ook beloften verslaan STVV met 4-1

Ook beloften verslaan STVV met 4-1

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond STVV verslagen met 4-1. Anouar Ait El Hadj opende al na twee minuten de score. Na de gelijkmaker van Colidio diepte Jeremy Doku (foto) de score uit tot 3-1. Antoine Colassin legde de eindstand vast. Lees verder »

Hommage aan Michaël Ruysseveldt

Hommage aan Michaël Ruysseveldt

ANDERE Begin oktober moesten we afscheid nemen van de vaste buschauffeur van RSC Anderlecht, Michaël Ruysseveldt. Hij moest enkele jaren geleden het stuur al afgeven wegens een aanslepende ziekte. Voor de wedstrijd tegen STVV was er 1 minuut applaus ter ere van Michaël. Lees verder »

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga

TRANSFERS Na negen maanden blessureleed ontpopte Albert Sambi Lokonga zich in geen tijd tot de dragende figuur van het Anderlecht-middenveld. Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad beweert dat onder meer Manchester City en Barcelona de 19-jarige Belg op hun scoutingslijst hebben staan. Marca voegt ook Sevilla toe. Lees verder »

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin

ANDERE RSC Anderlecht werd vorige week veroordeeld tot een boete van 5.000 euro voor de dubbele rol van Vincent Kompany. De licentiecommissie oordeelde dat Kompany de rol van trainer op zich nam terwijl hij niet over de nodige diploma's beschikt. De club gaat niet in beroep ook al is het het niet eens met de beslissing.  Lees verder »

Arnesen aan de slag bij Feyenoord

Arnesen aan de slag bij Feyenoord

ANDERE Lang zal Frank Arnesen niet zonder werk zitten, de Deen staat op het punt om aan de slag te gaan bij Feyenoord als Technisch Directeur. Sjaak Troost is er momenteel interimdirecteur, Arnesen zou de komende dagen overnemen van Troost.  Lees verder »

 20-10-2019 

Geen Ngalulu op de bank

Geen Ngalulu op de bank

ANDERE Naast Frank Vercauteren namen er in de vooravond drie assistenten plaats op de bank. Simon Davies, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren de gelukkigen. Voor Floribert Ngalula was er geen plaats meer.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Na een weekje interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Met Frank Vercauteren zit er een nieuwe coach op de bank en het is uitkijken naar de veranderingen die hij doorvoert. Adrien Trebel keert zo goed als zeker terug in de ploeg om voor meer stabiliteit te zorgen. Lees verder »


 19-10-2019 

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren"

INTERVIEWS Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 18-10-2019 

Vercauteren herschikt taken van assistenten

Vercauteren herschikt taken van assistenten

ANDERE Met Simon Davis, Floribert Ngalula, Pär Zetterberg en Jonas De Roeck heeft Frank Vercauteren momenteel vier assistent-coaches. De kans dat ze zondag alle vier op de bank zitten, is klein, vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Vandaag of morgen wordt de invulling herbekeken. Lees verder »

De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom"

De Bruyn:

INTERVIEWS Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden. Lees verder »

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

ANDERE Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag.  Lees verder »

Anderlecht bezoekt European Open

Anderlecht bezoekt European Open

ANDERE Het was nog eens tijd voor een groepsuitstap bij RSC Anderlecht. Het bezocht gisteren het tennistornooi European Open te Antwerpen. Het zag er onze landgenoot David Goffin ten onder gaan in de tweede ronde. Vincent Kompany gaf verstek voor de uitstap, hij bracht zijn tijd door in de fitness.  Lees verder »

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

ANDERE Mattias Suarez moest van de FIFA 1,4 miljoen euro betalen aan RSC Anderlecht. Reden was zijn plotse vertrek in de zomer van 2016 waardoor hij contractbreuk pleegde. De Argentijn betaalde ook maar stopte opeens bij 900.000 euro. Anderlecht spant nu een nieuwe zaak aan bij de FIFA. Lees verder »

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor”

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga staat dicht bij een contractverlenging, daat zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt ook nog even dat zijn broer Paul-José Mpoku niet zijn makelaar is, die taak neemt Stijn Francis op zich. Verder is hij ervan overtuigd dat het wel goed komt met RSC Anderlecht.  Lees verder »

 17-10-2019 

Analyse: de weg naar POI

Analyse: de weg naar POI

WEDSTRIJDEN - OPINIES Een derde van de reguliere competitie hebben we alvast achter de rug. Omdat achteruit kijken de gemiddelde Anderlecht supporter dezer dagen geen goed gevoel geeft, blikken we even vooruit naar wat ons te wachten staat. We nemen de 20 resterende wedstrijden onder de loep en kijken wat wellicht nodig is om alsnog POI te halen. Lees verder »

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga"

ANDERE Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten. Lees verder »

Trebel terug in basiself?

Trebel terug in basiself?

ANDERE Veel nieuwe namen moeten er niet verwacht worden onder Frank Vercauteren. Maar de kans bestaat wel dat Albert Sambi Lokonga Adrien Trebel naast zich krijgt op het middenveld. De Fransman komt al een tijd niet meer in de plannen voor maar is steeds plichtsbewust blijven trainen.  Lees verder »

Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

INTERVIEWS Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler.  Lees verder »

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

ANDERE Albert Sambi Lokonga wordt vandaag weer op training verwacht bij RSC Anderlecht. De nationale beloften speelden dinsdagavond nog een wedstrijd. Gisteren vertoefde Sambi Lokonga ook al op Neerpede om zijn contractverlenging te bespreken en die gaat de goede kant uit.  Lees verder »

 16-10-2019 

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

ANDEREHet Nieuwsblad nam even alle spelers van de Rode Duivels onder de loep. Dan vooral bij welke club ze hun jeugdopleiding doorliepen. Het loopt dan misschien momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht staat op één als het over jeugdspelers bij de nationale ploeg gaat. Lees verder »

Van Crombrugge en Saelemaekers fit

Van Crombrugge en Saelemaekers fit

BLESSURES Frank Vercauteren kan zondag rekenen op Hendrik Van Crombrugge en Alexis Saelemaekers. De doelman keerde vroeger terug van de Rode Duivels met een schouderblessure maar is fit en kan zondag starten. Saelemaekers is dan weer fit na zijn spierblessure.  Lees verder »

"Improve the Process"

ANDERE Frank Vercauteren beschikt stilaan terug over alle spelers om mee te trainen, het is enkel nog wachten op de nationale beloften. Vercauteren is gestart met een groepsgesprek, daarin kon iedereen zijn grieven en gedachten delen. Kritiek op Vincent Kompany was er niet. Lees verder »

Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

ANDERE Frank Vercauteren beschikt stilaan over een volledige ploeg om mee te trainen. Gisteren keerden de internationals terug waaronder, Nacer Chadli, Yari Verschaeren en Edo Kayembe. De nationale beloften met Sambi Albert Lokongo speelden gisteren nog een wedstrijd.  Lees verder »

 15-10-2019 

Doku scoort voor winnende jonge Duivels

Doku scoort voor winnende jonge Duivels

JEUGD De Belgische U21 hebben vanavond met 4-1 gewonnen van Moldavië in een EK-kwalificatiewedstrijd. Jeremey Doku trapte het vierde doelpunt binnen vanaf de strafschopstip. Ook Sieben Dewaele, Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga kwamen in actie. Lees verder »

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

ANDERE De Licentiecommisie is mild geweest qua strafbepaling voor de dubbele rol van Kompany als speler-manager. Anderlecht moet een minieme boete betalen van €5.000 aangezien Kompany niet over het juiste diploma beschikt om de A-ploeg actief te coachen. Lees verder »

Daskevics opnieuw trefzeker voor Letland

Daskevics opnieuw trefzeker voor Letland

JEUGD Eduard Daskevic scoorde gisterenavond voor de tweede interland op rij. Op bezoek bij Moldavië opende hij al in de eerste minuut de score voor de U19 van Letland. De EK-kwalificatiewedstrijd eindigde op 0-6 en de Anderlecht-speler speelde de hele partij. Lees verder »

Zola heeft Anderlecht verlaten

Zola heeft Anderlecht verlaten

TRANSFERS - ANDERE De test van twee spelers van TP Mazembe bij RSC Anderlecht is op niets uitgedraaid. Meschak Elia was al vlug spoorloos en wilde geen contract tekenen. Nu is Arsène Zola teruggekeerd naar zijn club. Hij kon de sportieve staff niet overtuigen.  Lees verder »

Boucaut fluit Anderlecht - STVV

Boucaut fluit Anderlecht - STVV

ANDERE Zondag herneemt de Jupiler Pro League weer voor RSC Anderlecht. Het ontvangt thuis Sint-Truiden en is tevens de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe coach Frank Vercauteren. Scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door Pieter Becquet en Christophe Battiston.  Lees verder »

 14-10-2019 

Verjaardag webteamlid Emjomi

Verjaardag webteamlid Emjomi

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van Emjomi. We kennen haar allemaal als vurige fan en redactrice van vele Nederlandstalige artikels. Emjomi spendeert dagelijks verschillen de uren aan het verzamelen, controleren en schrijvenschrijven van artikels en we wensen haar op deze dag dan ook te bedanken voor haar inzet. Maak er mooie dag van en gefeliciteerd vanwege het volledige team!  Lees verder »

 13-10-2019 

Sanneh door, Zulj blijft op de bank

Sanneh door, Zulj blijft op de bank

WEDSTRIJDEN Bubacarr Sanneh heeft zich met Gambia geplaatst voor de poules van de voorronde voor de Africa Cup van 2021. Tegen Djibouti werd het vanmiddag 1-1. Ook de heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd. Gambia haalde het in de beslissende penaltyreeks met 3-2. Sanneh stond aan de aftrap. Lees verder »

Mbangula scoort opnieuw voor Belgische U17

Mbangula scoort opnieuw voor Belgische U17

JEUGD De Belgische U17 hebben zich gekwalificeerd voor de laatste kwalificatieronde voor het EK U17, dankzij een 3-1 overwinning tegen Macedonië. Ze hebben nu 6 punten uit 2 wedstrijden in deze kwalificatieronde en spelen dinsdag voor de 1e plaats in hun groep tegen Polen. Lees verder »

 12-10-2019 

Nieuwe webpoll: wat verwacht u van Vercauteren?

Nieuwe webpoll: wat verwacht u van Vercauteren?

WEBSITE Hoog tijd voor een nieuwe webpoll en de komst van Frank Vercauteren is de ideale gelegenheid. Wat verwacht u van de komst van Vercauteren als coach? Is hij de perfecte aanvulling voor Project Kompany? Of vreest u dat onder Vercauteren we minder jeugd en minder mooi voetbal zullen te zien krijgen? Lees verder »

Adzic wint met Servië

Adzic wint met Servië

JEUGD Luka Adzic speelde gisterenavond de volledige wedstrijd met de Servische U21 tegen Bulgarije. Adzic en co wonnen deze EK-kwalificatiewedstrijd met 0-1. Het was de eerste zege in drie wedstrijden voor Servië, dat nu derde staat in zijn poule met 4 op 9. Lees verder »

Spierhinder bij Vlap

Spierhinder bij Vlap

BLESSURES Michel Vlap speelde donderdag niet in het oefenduel tegen KV Mechelen. De Nederlandse middenvelder heeft wat hinder aan de spieren en kreeg rust. Zijn aantreden tegen STVV volgend weekend komt niet in het gedrang. Lees verder »

'Ruwe diamant' Yaya Guindo tekent profcontract

'Ruwe diamant' Yaya Guindo tekent profcontract

JEUGD Mohammed Yaya Guindo heeft zijn eerste profcontract getekend bij Anderlecht. De spits vierde op 1 augustus zijn 16e verjaardag en werd onlangs topschutter op het U17-toernooi van Inter Milaan. "Hij is echte, ruwe diamant die gemakkelijk scoort", zo omschrijft Jean Kindermans Yaya Guindo. Lees verder »

Anderlecht wil Chadli kopen

Anderlecht wil Chadli kopen

TRANSFERS Nacer Chadli is sinds zijn komst naar Anderlecht zonder enige twijfel een schot in de roos, ook al zit de Rode Duivel vermoedelijk nog niet helemaal aan de top van zijn fysiek. Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht niet bij de pakken wil blijven zitten en de huurperiode wil omvormen in een definitieve aankoop. Lees verder »

 11-10-2019 

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

ANDERE België plaatste zich gisteren als eerste land voor het EK van volgend jaar. De officiële EURO 2020-Twitter-account van de UEFA feliciteerde België in een tweet. Het plaatste daarbij vier foto's van Rode Duivels: Anderlecht-spelers Yari Verschaeren en Nacer Chadli en ex-Anderlecht-spelers Romelu Lukaku en Youri Tielemans. Lees verder »

Kayembe debuteert, Sanneh redt Gambia

Kayembe debuteert, Sanneh redt Gambia

WEDSTRIJDEN Edo Kayembe (foto) heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Congo. In de oefenwedstrijd tegen Algerije verving hij in de slotminuten Standard-speler Paul-José Mpoku. Ook Bubacarr Sanneh kende succes. Hij scoorde een belangrijk doelpunt voor Gambia. Lees verder »

Mousny al terug naar Standard

Mousny al terug naar Standard

JEUGD - TRANSFERS Jeugdspeler Sacha Mousny heeft Anderlecht alweer verlaten. De verdediger van de U15 ruilde afgelopen zomer Standard voor Anderlecht, maar om persoonlijke redenen keert hij nu terug. Morgen speelt hij al met Standard tegen Anderlecht. Lees verder »

 10-10-2019 

Geen contract voor jonge Nigeriaan

Geen contract voor jonge Nigeriaan

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht zal de 16-jarige Nigeriaan Wisdom Ubani geen contract aanbieden wanneer hij 18 jaar wordt. Dat weet All Nigeria Soccer. De aanvaller was eind augustus op bezoek in Brussel, maar slaagde er niet in om de sportieve staff te overtuigen. Lees verder »

Blessure Van Crombrugge valt mee

Blessure Van Crombrugge valt mee

BLESSURES Doelman Hendrik Van Crombrugge verliet gisteren de Rode Duivels met een blessure. Die lijkt al bij al mee te vallen. Van Crombrugge zou last hebben aan de schouder en keerde terug naar RSC Anderlecht voor verzorging. Hij zou dus terug inzetbaar zijn tegen Sint-Truiden op 20 oktober. Lees verder »

 09-10-2019 

Opinie: Coucke buiten? Ex-cu-seer?

Opinie: Coucke buiten?  Ex-cu-seer?

OPINIES Voor de aftrap van de uitwedstrijd op Charleroi van vorige vrijdag zoomde de tv-camera even in op een paar spandoeken die leden van de BCS (Brussels Casual Service) hadden ontrold in het uitvak.  Hun boodschap was kort en krachtig: “Coucke buiten”.
  Lees verder »

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

DAMES - ANDERE De Red Flames hebben hun kwalificatiewedstrijd  voor Euro 2021 gewonnen met het kleinste verschil. Het was Anderlecht-speelster Laura De Neve die voor het doelpunt zorgde op een afgeweken vrije trap. Roemenië probeerde nog, maar Nicky Evrard verdedige haar netten met succes.  Lees verder »

 08-10-2019 

Vercauteren: "Ik wil de fans bedanken"

Vercauteren:

INTERVIEWS Frank Vercauteren zette meteen de puntjes op de i over de trainerskwestie: hij is hoofdcoach en neemt de eindbeslissingen. Maar ook naar de pers toe maakte hij meteen enkele dingen duidelijk. Verder wou hij de supporters bedanken voor hun positieve reacties de voorbije dagen.  Lees verder »

"Vertrouwen tonen in jongens die er zijn"

INTERVIEWS De zomermercato is nog maar net achter de rug, maar toch wordt er al vooruit gekeken naar de wintermercato. Of Frank Vercauteren bepaalde wensen heeft voor die mercato wou hij nog niet kwijt. Hij wil nu eerst de tijd nemen om de jongens te leren die er zijn en hen vertrouwen te geven.  Lees verder »

"Ik zou op andere dingen focussen"

INTERVIEWS Er was de afgelopen dagen heel wat te doen rond de reactie van Oud-Heverlee Leuven over het vertrek van Frank Vercauteren. Er werd wat heen en weer met de vingen gewezen. Vercauteren zelf begrijpt de opschudding niet goed: "In mijn contract stond een opstapclausule, dus een vertrek kon altijd". Lees verder »

Vooral gesprekken op eerste werkdag

Vooral gesprekken op eerste werkdag

ANDERE De eerste officiêle werkdag van Frank Vercauteren zit erop. Die bestond vooral uit gesprekken en informatierondes. De spelers kregen nog een dag extra rust, buiten die die voor verzorging op Neerpede moesten zijn. Vincent Kompany sprak met Vercauteren en revalideerde in de fitness.  Lees verder »

 07-10-2019 

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

ANDERE Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en sportief directeur hebben allebei contact opgenomen met OH Leuven om hen de levieten te lezen naar aanleiding van hun communicatie over de overstap van Frank Vercauteren naar Anderlecht. OHL had gezegd ontgoocheld te zijn in de handelswijze van Anderlecht. Lees verder »

"Schouder is deel van de arm"

ANDERE Het Professional Refereeing Department (PRD) heeft uitleg gegeven over de afgekeurde goal van Nacer Chadli vrijdag in Charleroi. Volgens het PRD moest de VAR niet tussenkomen omdat de scheidsrechter niet duidelijk in de fout ging. Maar, en vooral dat is opvallend, de PRD zegt wel dat het doelpunt terecht voor handspel werd afgekeurd. Lees verder »

Officiële voorstelling Frank Vercauteren

Officiële voorstelling Frank Vercauteren

ANDERE Morgen om 14.30 uur wordt Frank Vercauteren officieel voorgesteld aan de pers in de perszaal van het Lotto Park. Vandaag stond de eerste werkdag op het programma voor Vercauteren die het zonder de internationals moet doen. De pers mag ook de training gedurende een half uurtje volgen en fotograferen. Lees verder »

Kalender speeldag 16 tot en met 22

Kalender speeldag 16 tot en met 22

ANDERE De Pro League maakte zonet de kalender bekend voor speeldag 16 tot en met 22. De topper tegen Club Brugge is de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar voor RSC Anderlecht. Zondag 19 januari 2020 komt blauw-zwart op bezoek en wordt de voetbalcompetitie voor beide ploegen weer op gang getrapt.  Lees verder »

Licentiecommissie roept Kompany op het matje

Licentiecommissie roept Kompany op het matje

ANDERE Vincent Kompany moet zich morgen bij de licentiecommissie gaan verantwoorden. Zij willen meer duidelijkheid omtrent de rol van speler-manager. Kompany is op dit moment niet in het bezit van de juiste diploma's om hoofdcoach van Anderlecht te zijn. Om die reden wil de licentiecommissie de zaak van dichterbij bekijken. Lees verder »

Van Handenhoven aan de slag als reporter

Van Handenhoven aan de slag als reporter

ANDERE Enkele weken geleden kreeg Gunther Van Handenhoven zijn ontslag bij RSC Anderlecht als teammanager, maar lang heeft hij niet thuisgezeten. Van Handenhoven gaat aan de slag bij Play Sports als reporter, waar hij opnieuw collega wordt van Hein Vanhaezebrouck.  Lees verder »

Nasri minstens maand out

Nasri minstens maand out

BLESSURES Het zit niet mee voor Samir Nasri, had hij juist het gevecht tegen de kilo's gewonnen, sukkelt hij nu weer met een blessure. RSC Anderlecht ziet de Fransman al zeker voor een maand, zoniet langer, uitvallen. Tegen Charleroi liep hij een scheur in de hamstrings op.  Lees verder »

Spelers kregen weekend vrij

Spelers kregen weekend vrij

ANDERE Het was genieten blazen afgelopen weekend voor de spelers, die genoten van een vrij weekend na hun overwinning op Charleroi. Sommige namen het vliegtuig naar de zon, andere genoten dan weer met hun familie, gezin of vrienden. De niet-internationals worden vandaag weer verwacht op Neerpede. Lees verder »

 06-10-2019 

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

JEUGD - ANDERE Jérémy Doku ligt tot 2021 onder contract bij RSC Anderlecht. Hij is één van de jonge talenten die op zijn 16de verjaardag een profcontract tekenden. Toch zal paars-wit zijn uiterste best moeten doen om Doku effectief in Neerpede te houden. Er is namelijk verregaande interesse uit de Premier League.  Lees verder »

 05-10-2019 

Coucke nam het zekere voor het onzekere

Coucke nam het zekere voor het onzekere

ANDERE Er was op voorhand extra politiebescherming aangekondigd voor Marc Coucke. Voor de wedstrijd waren er ook enkele spandoeken te zien met 'Coucke buiten'. Uiteindelijk een maat voor niets, want de voorzitter nam het zekere voor het onzekere en bleef thuis.  Lees verder »

"Het ziet er niet goed uit"

BLESSURES - INTERVIEWS Samir Nasri moest na een half uur geblesseerd het veld verlaten. En het ziet er niet goed uit. Een poos nadien zagen we Nasri met krukken lopen. Een lange onbeschikbaarheid dreigt. Dat gaf ook ad-interim coach Jonas De Roeck toe: "Het ziet er niet goed uit." Lees verder »

 04-10-2019 

Voorbeschouwing: Charleroi – Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi – Anderlecht

WEDSTRIJDEN Het draait niet bij Paars-Wit dit seizoen, daarover is er geen discussie. De harde waarheid is dat ze maar één keer konden winnen en slechts zes keer scoren in één derde van de competitie. Ze staan slechts drie punten voor de rode lantaarn, Cercle Brugge. Onder hen staan nog Eupen (6 punten) en Waasland-Beveren (4 punten). Tegen die laatstgenoemde nam Anderlecht het op in het Lotto Park vorige week. Lees verder »

Vercauteren in tribune op Mambourg

Vercauteren in tribune op Mambourg

ANDERE Vanavond is het Jonas De Roeck die langs de zijlijn staat als trainer van RSC Anderlecht. Frank Vercauteren neemt vanaf maandag over. Toch zal hij er vanavond wel bijzijn om de ploeg al aan het werk te zien. Vercauteren neemt plaats in de tribune op Mambourg. Lees verder »

Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

ANDERE Frank Vercauteren is terug bij RSC Anderlecht. Ook al is er veel veranderd sinds zijn laatste passage, helemaal onwennig zal de nieuwe trainer niet zijn. Hij komt er immers zijn zoon Glenn Vercauteren tegen die sinds deze zomer hoofdkinesist is bij paars-wit. Lees verder »

Politiebescherming voor Coucke

Politiebescherming voor Coucke

ANDERE Marc Coucke krijgt op Charleroi enkele politieagenten met zich mee. De voorzitter blijft opvallend stil over RSC Anderlecht. Maar toch nemen enkele supporters hem de malaise kwalijk. De korpschef van Anderlecht laat weten dat Coucke dan ook enkele dreigementen heeft ontvangen.  Lees verder »

Trebel niet mee naar Charlerloi

Trebel niet mee naar Charlerloi

ANDERE Adrien Trebel valt opnieuw naast de kern en reist dus niet mee af naar Charleroi. Ook Pieter Gerkens stapt niet mee op de bus. Vanaf maandag neemt Frank Vercauteren over, misschien ziet hij wel meer in Trebel dan één optreden tegen Club Brugge.  Lees verder »

 03-10-2019 

Nieuwe coach in het vizier

Nieuwe coach in het vizier

ANDERE Deze week vond er een overleg plaats tussen Vincent Kompany, Marc Coucke en Michael Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws is de komst van een nieuwe coach niet uitgesloten. Kompany zou zelf tot die vaststelling zijn gekomen. Lees verder »

 02-10-2019 

Trebel reageert op Twitter

Trebel reageert op Twitter

ANDERE Eerder deze week verscheen een bericht in de pers dat Adrien Trebel niet happig zou zijn om opnieuw te depanneren indien nodig. De Fransman weerlegde dit bericht met een reactie op Twitter. Lees verder »

Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

ANDERE RSC Anderlecht stapt voorlopig af van de gewoonte dat de coach de persconferentie geeft naar aanleiding van een wedstrijd. Vorige week was de eer aan Sambi Albert Lokonga om de eerste keer een persconferentie voor te zitten. Morgen is het de beurt aan Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht blijft oefenwedstrijden inlassen om de spelers die niet aan spelen toekomen, wedstrijdritme te laten opdoen. Deze week oefende paars-wit tegen Roeselare, volgende week is KV Mechelen aan de beurt. Zoals gewoonlijk gaat de wedstrijd door achter gesloten deuren. Lees verder »

Dimata heeft trainingen hernomen

Dimata heeft trainingen hernomen

BLESSURES Volgens het Franstalige Sport Foot Magazine heeft Landry Dimata de trainingen hernomen. De spits is al enkele maanden uit met een knieblessure waaraan hij uiteindelijk ook geopereerd werd. Maar er zou dus licht zijn aan het einde van de tunnel.  Lees verder »

Trebel niet happig om op Charleroi te depanneren

Trebel niet happig om op Charleroi te depanneren

ANDERE Adrien Trebel kwam maanden niet voor in de plannen van Vincent Kompany, tot Club Brugge. Een denderende wedstrijd speelde de Fransman niet in Jan Breydel, maar wie wel, en de Fransman verdween weer richting tribune. Logisch dus dat hij nu niet staat te springen om tegen Charleroi aan te treden. Lees verder »

Enige eis: geen herhaling van Waasland-Beveren

Enige eis: geen herhaling van Waasland-Beveren

ANDERE De schirk zit erin dat de supporters het bont maken op Mambourg indien RSC Anderlecht opnieuw niet kan winnen. Maar een delegatie van de harde supporterskern stelde Michael Verschueren en Vincent Kompany gerust: er zal geen herhaling komen van Standard. Maar daar stellen de supporters wel iets tegenover. Lees verder »

 01-10-2019 

Coucke sprak met spelers

Coucke sprak met spelers

ANDERE Marc Coucke sprak zondagavond na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren de spelersgroep toe. Het was een rustig gesprek en de voorzitter wilde vooral positiviteit overbrengen naar zijn groep. Het ging dan ook over een constructief gesprek.  Lees verder »

Topoverleg met Vincent Kompany

Topoverleg met Vincent Kompany

ANDERE Als hij enigzins wat tijd heeft vertoeft Marc Coucke op RSC Anderlecht. Gisteren bracht hij de namiddag door op Neerpede met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Het drietal besprak de huidige stand van zaken. Voor alle duidelijkheid, Kompany staat niet ter discussie.  Lees verder »

Alen fluit duel der Sportings

Alen fluit duel der Sportings

ANDERE Het is nog maar eens erop of eronder voor RSC Anderlecht. Na de (wan)vertoning tegen Waasland-Beveren mag het op bezoek bij Sporting Charleroi. Wesley Alen krijgt de lastige taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Thibaud Nijssen en Jeroen Walschap zijn de lijnrechters.  Lees verder »