Archieven

 31-12-2015 

Suarez voor tweede keer vader

Suarez voor tweede keer vader

ANDERE Matias Suarez is voor de tweede keer vader geworden. Zijn vrouw Magali is bevallen van een flinke zoon die de naam Valentino kreeg. Valentino is het tweede kind voor Matias en Magali. Ze hebben al een dochter Halona. Lees verder »

Gezond en gelukkig 2016 !

Gezond en gelukkig 2016 !

ANDERE Het voltallige team van Anderlecht-online wenst u een gelukkig en gezond 2016 toe ! Dat u al uw uitdagingen tot een goed einde mag brengen, dat het geluk aan uw zijde mag zijn en dat u een jaar mag beleven vol liefde voor u en uw naasten. En dat paars-wit ons een jaar schenkt vol spannend voetbal en vooral landstitel nummer 34 !!!!! Lees verder »

 30-12-2015 
 29-12-2015 

Verjaardag WauteRSCA

Verjaardag WauteRSCA

WEBSITE'WauteRSCA', jullie kennen hem allemaal van zijn vlijmscherpe opiniestukken. En daarmee geeft hij toch nog dat tikkeltje extra aan onze site. Vandaag viert hij zijn verjaardag en we wensen hem bij deze te bedanken voor al zijn werk. Gelukkige verjaardag! Lees verder »


 28-12-2015 

Nieuwe poll: 2015 was een ... jaar

Nieuwe poll: 2015 was een ... jaar

WEBSITE Nu de beslissing rond de toekomst van Guillaume Gillet gevallen is, is het tijd voor een nieuwe poll. De meerderheid onder u voelde correct aan wat Gillet zou beslissen. 57 procent was overtuigd van een vertrek. 35 procent geloofde dat hij zou blijven en 8 procent twijfelde. Lees verder »

Nummer 27 bij Nantes voor Gillet

Nummer 27 bij Nantes voor Gillet

ANDERE Guillaume Gillet had zijn laatste wedstrijd met Anderlecht nauwelijks achter de rug of er verschenen al foto's van hem met het shirt van Nantes. Gillet krijgt het nummer 27 toegewezen bij de Franse kanaries.  Lees verder »

1 minuut applaus voor Viktor

1 minuut applaus voor Viktor

ANDERE Viktor De Coker, overleed enkele dagen geleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij was een groot supporter van Anderlecht en stond afgelopen zomer nog aan de aftrap bij Oudenaarde voor de oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Fans riepen dan ook op om voor hem te applaudiseren in minuut 19. Lees verder »

Nuytinck naar Sunderland?

Nuytinck naar Sunderland?

TRANSFERS Volgens de Daily Mirror, zou Sunderland concrete interesse tonen in Bram Nuytinck. De verdediger komt amper nog aan spelen toe bij Anderlecht en de kans zit er dus in dat hij tijdens de wintermercato andere oorden opzoekt.  Lees verder »

Oostende denkt aan Conté

Oostende denkt aan Conté

TRANSFERS Ibrahima Conté komt niet meer aan spelen toe bij Anderlecht en dringt dus aan op een vertrek. Eerder toonde KRC Genk al interesse maar die denken eerst aan Ndongala van Charleroi. Meer concrete interesse komt er van KV Oostende.  Lees verder »

Gillet: "Ik blijf Anderlecht eeuwig dankbaar"

Gillet:

INTERVIEWS Guillaume Gillet nam gisteren in tranen afscheid van Anderlecht. Hij bezorgde paars-wit nog de overwinning met zijn 62ste goal op penalty. Maar hij was veruit de enige die zijn ziel uit zijn lijf liep voor de ploeg. En laat dat nu net zijn waar het Anderlecht aan ontbreekt.  Lees verder »

Eerste speelminuten voor Trezeguet

Eerste speelminuten voor Trezeguet

INTERVIEWS Mahmoud Hassan 'Trezeguet' kreeg gisteren zijn eerste speelminuten voor paars-wit bij de A-kern. En de Egyptenaar deed het niet slecht en liet toch enkele mooie dingen zien. "Technisch heeft hij zeker de kwalitieiten", aldus Besnik Hasi. Lees verder »

 27-12-2015 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

WEDSTRIJDEN Anderlecht ontvangt op de 21ste speeldaag van de Jupiler Pro League, rode lantaarn Westerlo. We kennen ondertussen de reputatie van paars-wit tegen "kleine" tegenstanders. Neemt het dit keer de kans om in te lopen op AA Gent of stevent Anderlecht opnieuw af op puntenverlies. Lees verder »

41 miljoen euro voor Tielemans?

41 miljoen euro voor Tielemans?

TRANSFERS Als we de Engelse pers mogen geloven, bereidt Manchester United een bod van 41 miljoen euro voor op Youri Tielemans. The Red Devils zijn al langer geïntresseerd in Tielemans, maar door de slechte resultaten in de Premier League, zou die interesse nu concreter worden.  Lees verder »

Een uitleenbeurt voor Kawaya?

Een uitleenbeurt voor Kawaya?

TRANSFERS Andy Kawaya komt maar niet aan spelen toe. Vorig jaar mocht hij nog invallen tegen Arsenal, maar voor de rest laat Hasi het jonge talent links liggen. Een uitleenbeurt in januari lijkt dan ook de beste oplossing voor Kawaya. Lees verder »

 26-12-2015 

Kom Anderlecht aanmoedigen tegen Olympiakos

Kom Anderlecht aanmoedigen tegen Olympiakos

WEDSTRIJDEN - ANDERE Op donderdag 18 fevruari speelt Anderlecht zijn heenmatch in het kader van de 16de finales van de UEFA Europa League. De verkoop voor deze wedstrijd begint op 6 januari 2016, zoals gewoonlijk is er eerst een voorrangsperiode voor de trouwe abonnees. Prijzen variëren tussen 10 en 60 euro. Lees verder »

Doris Okaka: "Stefano is zo gelukkig"

Doris Okaka:

INTERVIEWS Toen de transfer van Stefano Okaka bekend gemaakt werd, fronsten velen de wenkbrauwen. Maar enkele maanden later is de Italiaan niet meer weg te denken bij paars-wit en de speler zelf is gelukkig bij Anderlecht, dat getuigt zijn familie.  Lees verder »

3 miljoen euro voor Pinto

3 miljoen euro voor Pinto

TRANSFERS Anderlecht is nog steeds in de running voor Ivo Pinto, de Portugese rechtsback van Dinamo Zagreb. Al blijkt de kloof tussen wat Anderlecht wil betalen, 3 miljoen euro, en wat Dinamo Zagreb vraagt, 5 miljoen euro, nog redelijk groot.  Lees verder »

Najar nog niet klaar

Najar nog niet klaar

BLESSURES Andy Najar zal nog niet klaar zijn voor Westerlo. De Hondurees heeft nog steeds last van een onsteking aan de knie. Dennis Praet is wel fit. Mogelijk mag Mahmoud 'Trezeguet' Hassan nu wel op een paar speelminuten rekenen als invaller wel te verstaan.  Lees verder »

Anderlecht doet Osimhen voorstel

Anderlecht doet Osimhen voorstel

TRANSFERS Met de wintermercato in zicht, is Anderlecht al volop bezig met mogelijke transfers. Zo wordt het al een tijdje gelinkt aan Victor Osimhen, de 17-jarige Nigeriaanse spits die topschutter was op het WK U17 te Chili. Paars-wit zou de jongeling een voorstel gedaan hebben. Lees verder »


 25-12-2015 

Defour wordt papa

Defour wordt papa

ANDERE Steven Defour en zijn vriendin Ornella Montagna worden voor de eerste keer, fiere ouders. Dat maakte de middenvelder zelf bekend op zijn instagram met een speciale boodschap. "Het mooiste cadeau uit ons leven", schrijft Defour. Lees verder »

 24-12-2015 

Video: Hasi blikt vooruit naar Anderlecht - Westerlo

Video: Hasi blikt vooruit naar Anderlecht - Westerlo

WEDSTRIJDEN Voor de spelers in verlof kunnen gaan, staat er nog één wedstrijd op het programma. Zondag 27 december ontvangt Anderlecht, KVC Westerlo in het Constant Vanden Stock Stadion. Doel is natuurlijk om de drie punten te halen en de winterstop in te gaan met een overwinning. Hier kunt u de doelstellingen van Besnik Hasi bekijken.  Lees verder »

Zalig Kerstfeest !!!!

Zalig Kerstfeest !!!!

ANDERE Lach, droom, geef, deel en maak een wens. Het is de tijd om te geloven in de magie van Kerst. Wij wensen u een zalig Kerstfeest en dat al uw dromen mogen uitkomen. Paarse kerstbal, witte slinger, dat de kerstboom uw avond mag verlichten. Zalig Kerstfeest !!! HO HO HO !!! Lees verder »

Afsluiting begeeft het op Lokeren

Afsluiting begeeft het op Lokeren

ANDERE Toen Guillaume Gillet naar de supporters liep na zijn goal, om zijn truitje tussen de supporters te gooien, begaf de omheining het onder de druk van de uitzinnige supporters. Gelukkig vielen er op het eerste gezicht geen gewonden. Lees verder »

Gillet: "Goal is cadeau voor de fans"

Gillet:

INTERVIEWS Een zwak Anderlecht stevende gisteren op een nieuwe nederlaag af, tot Guillaume Gillet in blessuretijd een punt uit de brand sleepte. Gillet liep onmiddellijk richting fans, kuste het clubembleem en maakte een hartje. Het is duidelijk: Anderlecht gaat Gillet nog missen. Lees verder »

 23-12-2015 

Opstelling: Lokeren - Anderlecht

Opstelling: Lokeren - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt om 20u30 de inhaalwedstrijd van speeldag zestien tegen Sporting Lokeren. Steven Defour is alvast opgelapt en begint in de basis. Kara Mbodj keert terug uit schorsing en verwijst Michaël Heylen opnieuw naar de bank.  Lees verder »

Voorbeschouwing inhaalduel Lokeren - RSCA

Voorbeschouwing inhaalduel Lokeren - RSCA

WEDSTRIJDEN Vanavond staat de inhaalwedstrijd tussen Sporting Lokeren en RSC Anderlecht op het menu. De wedstrijd werd een aantal weken geleden uitgesteld wegens de verhoogde tereurdreiging in het land. Er konden toen onvoldoende agenten worden vrijgemaakt voor de beveiliging van de partij. Lees verder »

Hasi: "Twee spelers in één klap kwijt"

Hasi:

INTERVIEWS Guillaume Gillet speelt vananvond zijn voorlaatste wedstrijd voor paars-wit, daarna vertrekt hij richting Nantes. Een aderlating voor de ploeg, volgens Besnik Hasi: "We verliezen twee spelers in één klap." De coach dringt dan ook aan op versterking.  Lees verder »

Sylla mag niet weg

Sylla mag niet weg

TRANSFERS Het Italiaanse Atalanta wil Idrissa Sylla huren na de winterstop voor zes maanden, mét optie tot aankoop. Sylla zegt niet nee, maar Anderlecht wel. Sylla is de tweede keus na Okaka en de enige speler die de Italiaan kan vervangen.  Lees verder »


 22-12-2015 

Defour onzeker voor Lokeren

Defour onzeker voor Lokeren

BLESSURES Steven Defour moest zondag tegen Brugge vroegtijtig het veld verlaten met pijn aan de kuit na een tackle op Izquierdo. Blijkt dat de middenvelder er nu toch meer last aan heeft dan eerst gedacht, het is niet zeker dat hij de wedstrijd tegen Lokeren zal halen.  Lees verder »

Najar out, Trezeguet in ?

Najar out, Trezeguet in ?

ANDERE Andy Najar bleef zondag nog aan de kant door een schorsing na vijf gele kaarten. Maar de Hondurees zal ook niet klaar zijn voor Lokeren, hij sukkelt met de knie. Besnik Hasi is wel van plan om Trezeguet mee te nemen naar Lokeren.  Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

ANDERE Nathan Kabaselé viel in de 81ste minuut in bij De Graafschap, maar hij kon de eindstand niet meer ombuigen en zijn ploeg verloor met 2-1 van Ajax. De Graafschap blijft zo op de laatste plaats hangen in het klassement.  Lees verder »

Allaerts behoudt vertrouwen in Gumienny

Allaerts behoudt vertrouwen in Gumienny

ANDERE Scheidsrechtersbaas Paul Allaerts neemt het op Serge Gumienny. Het arbitragehof oordeelde nog dat Gumienny in de fout ging bij het derde doelpunt van Okaka maar Allaerts neemt het op voor de scheidsrechter, bij buitenspelfases zijn de lijnrechters verantwoordelijk, volgens Allaerts. Lees verder »

Grujic tekent voor Liverpool

Grujic tekent voor Liverpool

TRANSFERS Anderlecht had zijn zinnen gezet op de 18-jarige Servische middenvelder Marko Grujic. Herman Van Holsbeeck ging hem zelfs persoonlijk scouten. Maar het jonge supertalent kiest nu voor Liverpool, die 6,8 miljoen euro zou betalen voor Grujic. Lees verder »

Gillet op weg naar Nantes

Gillet op weg naar Nantes

TRANSFERS Guillaume Gillet zou een beslissing genomen hebben, volgens Het Laatste Nieuws vertrekt hij hoogstwaarschijnlijk naar Nantes. De speler beloofde wel om in de laatste twee wedstrijden met paars-wit voluit voor de overwinning te gaan. Lees verder »

 21-12-2015 

20.000 gratis kerstmutsen

20.000 gratis kerstmutsen

ANDERE Komende zondag 27 december, speelt Anderlecht zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Westerlo. Electrabel gaat voor de wedstrijd gratis 20.000  paars-witte kerstmutsen uitdelen met een lichtje in.  Lees verder »

Faes verlengt contract

Faes verlengt contract

JEUGD Wout Faes tekende vandaag, 21 decmeber, zijn contractverlenging bij Anderlecht. Faes is kapitein van de nationale U17 die enkele weken geleden nog de halve finale bereiken op het WK te Chili. Hij traint ook al geregeld mee met de A-ploeg. Lees verder »

Defour fit voor Lokeren

Defour fit voor Lokeren

BLESSURES Steven Defour ging nogal stevig door in een tackle op Izquierdo en voorkwam daardoor zo goed als zeker een doelpunt. Maar hij hield er ook een pijnlijke kuit aan over waardoor hij vroegtijdig naar de kant moest. Wellicht raakt hij fit voor Lokeren. Lees verder »

Gumienny verdedigt zijn beslissingen

Gumienny verdedigt zijn beslissingen

ANDERE De wedstrijd van gisteren in Jan Breydel, kan ook omschreven worden als de grote Serge Gumienny show. Zelden werd een wedstrijd zo bepaald door de beslissingen van de grens- en scheidsrechters. De ref geeft tekst en uitleg bij zijn beslissingen. Lees verder »

 20-12-2015 

Deschacht: "Chapeau voor Heylen"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht kreeg in de verdediging Michael Heylen naast hem, en de verdediger had niets dan lof voor Heylen: "Echt chapeau", zei hij over de prestatie van Heylen. De ploeg vormde weer een hecht blok en daar was de verdediger uiterst tevreden mee. Lees verder »

Praet: "Overwinning is voor onze coach"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet scoorde twee van de vier doelpunten tegen Club Brugge. Een deugddoende overwinning voor zowel spelers als trainer, die heel wat over zich heen kreeg tijdens de match tegen Oostende: "De overwinning is mooi voor ons allemaal, maar zeker voor onze trainer", aldus Praet. Lees verder »

Opstelling Club Brugge - Anderlecht

Opstelling Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht begint binnen een dik half uur aan de topper tegen Club Brugge. Michael Heylen krijgt zijn kans en de voorkeur op Bram Nuytinck in de verdediging om de geschorste Kara Mbodj te vervangen. Leander Dendoncker is fit en zit bij de basiself.
  Lees verder »

Svilar op terugweg na pubalgie

Svilar op terugweg na pubalgie

JEUGD Mile Svilar, de 16-jarige doelman van Anderlecht, is ook hersteld van een pubalgie, die hem vier maanden aan de kant hield. De stage met de A-kern komt nog te vroeg. Maar daarna zou hij opnieuw regelmatig meetrainen met de A-kern. Lees verder »

Trezeguet speelminuten tegen Westerlo?

Trezeguet speelminuten tegen Westerlo?

ANDERE Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kreeg vrijdag speelminuten met de beloften van Anderlecht tegen Genk, na zijn schouderblessure. Besnik Hasi hoopt om de Egyptenaar nog op te stellen met de A-ploeg voor Nieuwjaar. Allicht tegen Westerlo. Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - RSC Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN In het kader van de twintigste speeldag van Jupiler Pro League, verplaatst Anderlecht zich richting Brugge voor de topper in het Jan Breydel Stadion. Een overwinning zou een opsteker zijn voor paars-wit, verlies maakt de crisis die er momenteel heerst, alleen maar groter.  Lees verder »

Nooit winst met Gumienny

Nooit winst met Gumienny

ANDERE Het nieuws dat Serge Gumienny de topper in het Jan Breydel Stadion leidt, is niet bepaald op gejuich onthaald door de Anderlecht-supporters. Een blik naar vorige wedstrijden met Gumienny toont aan dat de supporters geen ongelijk hebben.  Lees verder »


 19-12-2015 
 18-12-2015 
 17-12-2015 

Opinie: het Gentse sprookje

Opinie: het Gentse sprookje

OPINIES AA Gent is de eerste Belgische club die de tweede ronde van de Champions League bereikt sinds Anderlecht in het seizoen 2000-2001. Waarom kunnen de Oost-Vlamingen wat paars-wit al anderhalf decennium niet meer lukt? 
  Lees verder »

U21 Cup: KV Mechelen - Anderlecht uitgesteld

U21 Cup: KV Mechelen - Anderlecht uitgesteld

JEUGD Anderlecht ging normaal op donderdag 17 december zijn volgende wedstrijd spelen in het kader van de Beker Van België voor Beloften. De wedstrijd werd uitgesteld naar een andere datum omdat de U21 op vrijdag 18 december in actie moet komen in het Pro League Kampionschap voor Beloften. Lees verder »

Ook Conté wil weg

Ook Conté wil weg

ANDERE Het wordt allicht een drukke transferperiode voor Herman Van Holsbeeck, want naast Guillaume Gillet en Thomas Kaminski wil ook Ibrahima Conté vertrekken. De Guineeër wil ook meer speelminuten. Lees verder »

 16-12-2015 

Obradovic loopt voor op schema

Obradovic loopt voor op schema

BLESSURES Ivan Obradovic is druk bezig aan zijn revalidatie na zijn knieblessure, en die verloopt gunstig. De Serviêr loopt zelfs licht voor op schema. Ondanks de goede vooruitgang is er momenteel nog geen sprake dat hij nog dit seizoen terug in actie zou komen. Lees verder »

Anderlecht niet opgezet met spandoek

Anderlecht niet opgezet met spandoek

JEUGD - ANDERE Maandag zakte een delegatie van Mauves Army af naar het Nationaal Trainingscentrum te Tubize, om er de beloften aan te moedigen tegen Standard. Ze hadden echter een opmerkelijk spandoek mee waar het bestuur van Anderlecht niet mee opgezet is. Lees verder »

Frutos wil Vico erbovenop helpen

Frutos wil Vico erbovenop helpen

ANDERE Nicolas Frutos is sinds twee weken aan de slag bij de beloften bij Anderlecht. En de Argentijn vliegt er onmiddellijk goed in. Hij heeft regelmatig extra individuele trainingen aan Fede Vico, Frutos gelooft dat hij de Spanjaard opnieuw bovenop kan brengen. Lees verder »

 15-12-2015 

Fulham toont interesse in Vanden Borre

Fulham toont interesse in Vanden Borre

TRANSFERS Anthony Vanden Borre reist momenteel van club naar club samen met zijn manager Fouad Ben Kouider. Zo staat er een bezoek aan het spaanse Malaga en Betis Sevilla op het programma. Maar ook het Turkse Kasimpasa en het Engelse Fulham tonen interesse. Lees verder »

Gumienny fluit Club Brugge - Anderlecht

Gumienny fluit Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Zoals de traditie het ondertussen wil; is Serge Gumienny aangeduid om de topper in het Jan Breydel Stadion tussen Club Brugge en en Anderlecht, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Christophe Baillieul en vierde official Johan Verbist. Lees verder »

 14-12-2015 

Anderlecht treft Olympiakos

Anderlecht treft Olympiakos

WEDSTRIJDEN De loting voor de 16e finales van de Europa League vond zonet plaats. Anderlecht eindigde tweede in de poule en was dus niet beschermd. De Brusselaars konden dus potentieel de winnaars van de Europa League groepen loten, of de beste derdes uit de Champions League. Lees verder »

UYL: Trekking om 14u

UYL: Trekking om 14u

JEUGD Maandag, 14 december om 14u gaat de trekking door voor de UEFA Youth League te Nyon, Zwitserland. De groep van Nicolas Frutos zal één keer moeten uitkomen tegen een ploeg uit de tweede groep van de UEFA Champions League. Lees verder »

"Hasi buiten"

ANDERE Er was gisteren weer geen bal aan in het Constant Vanden Stock Stadion, de prachtige goal van Matias Suarez buiten beschouwing gelaten. Het Anderlecht publiek wordt het moe, correctie, is het moe, bleek gisteren duidelijk toen "hasi buiten" van de tribunes rolde. Lees verder »

 13-12-2015 

Manchester City in de tribune

Manchester City in de tribune

ANDERE Verschillende scouts maken opnieuw hun opwachting vanavond in het Astridpark om te wedstrijd tegen KV Oostende bij te wonen. Manchester City, Everton, Inter Milan en Zenit Sint-Petersburg sturen allemaal een afgevaardigde.  Lees verder »

Herfstanalyse: Grote drie

Herfstanalyse: Grote drie

ANDERE Nu de kalender van Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent voor 2016 vorm begint te krijgen, vonden wij het tijd om hun titelkansen tegen elkaar af te wegen. Eén ding staat nu al vast: spannende play-offs worden het sowieso. Lees verder »

 12-12-2015 

Hasi blikt vooruit naar Anderlecht - KVO

Hasi blikt vooruit naar Anderlecht - KVO

Anderlecht kwalificeerde donderdag voor de volgende ronde in de Europa League wat wellicht een mentale boost moet gegeven hebben aan de spelers. Besnik Hasi hoopt die goede resultaten door te trekken tegen KV Oostende.  Lees verder »

Oostende zonder Lukaku

Oostende zonder Lukaku

WEDSTRIJDEN Morgen maken enkele ex-Anderlecht spelers hun opwachting met KV Oostende in het Astridpark. Jordan Lukaku zal de wedstrijd wel vanop de tribunes moeten volgen, hij werd niet opgenomen in de selectie door Yves Vanderhaege.  Lees verder »

Samenwerking met KV Oostende

Samenwerking met KV Oostende

ANDERE RSC Anderlecht en KV Oostende gaan samen een samenwerkingsverband aan omtrent jonge talenten. Het principe is simpel: wordt er een jong talent ontdekt en is er niet direct plaats bij paars-wit dan mag die bij KV Oostende verder rijpen. Lees verder »

400ste wedstrijd voor Deschacht

400ste wedstrijd voor Deschacht

ANDERE Op 18 december 2001 debuteerde Olivier Deschacht onder Aimé Anthuenis voor paars-wit. Veertien jaar later zit hij aan zijn 400ste wedstrijd voor Anderlecht. Deschacht zelf is onder de indruk en wil er met plezier nog een jaar bij doen. Lees verder »

 11-12-2015 

Heeft Praet indruk gemaakt ?

Heeft Praet indruk gemaakt ?

ANDERE Tegen de traditie in waren er maar weinig scouts aanwezig in het Astridpark voor de wedstrijd tegen Qarabag. Maar het aantal is niet belangrijk maar wel wie. Volgens de The Birmingham Mail stuurde Aston Villa een scout speciaal om Dennis Praet aan het werk te zien.  Lees verder »

Gelukkige verjaardag Max de Jong

Gelukkige verjaardag Max de Jong

ANDERE Keeperstrainer Max de Jong viert vandaag zijn 47ste verjaardag. De Jong maakt al sinds 2012 deel uit van de trainerstaff bij paars-wit. Wij wensen hem van ganser harte een heel gelukkige verjaardag toe !!! Happy Birthday Max !!! Lees verder »

Persoonlijk record voor Okaka

Persoonlijk record voor Okaka

ANDERE Stefano Okaka scoorde tegen Qarabag zijn negende doelpunt dit seizoen, het tweede in de Europa League. Daarmee vestigt de Italiaan een persoonlijk record. Nog nooit, in heel zijn carrière, scoorde hij zoveel doelpunten in één seizoen. Lees verder »

Bossin opnieuw derde keeper

Bossin opnieuw derde keeper

ANDERE Liam Bossin zat gisteren als derde keeper op de bank in de plaats van Franck Boeckx. Ook tegen Genk was dat al het geval. Of Bossin nu derde keeper blijft of Boeckx geblesseerd is is nog niet duidelijk. Lees verder »

Dendoncker ook onzeker voor Oostende

Dendoncker ook onzeker voor Oostende

BLESSURES Leander Dendoncker raakte niet tijdig fit voor het duel tegen Qarabag. Hij trainde dinsdag nog mee met de groep maar moest woensdag forfait geven. Het is nog een vraagteken of hij fit geraakt voor het duel van komende zondag tegen Oostende. Lees verder »

Westerlo wil Heylen huren

Westerlo wil Heylen huren

TRANSFERS - ANDERE Michael Heylen komt heel weinig aan spelen toe en nu biedt Westerlo misschien de oplossing. De ploeg wil Heylen voor zes maand huren en daar heeft de centrale verdediger wel oren naar. Alleen Anderlecht lijkt niet zo happig om hem uit te lenen. Lees verder »

Welke tegenstander in de volgende ronde ?

Welke tegenstander in de volgende ronde ?

ANDERE Komende maandag 14 december om 13u, vindt de loting voor 1/16de finales plaats te Nyon. Anderlecht zit in de pot met de nummers twee uit de Europa League samen met vier slechtste derde gerangschikten uit de Champions League, waaronder Liverpool, Naples, Porto of Manchester United. Lees verder »

Anderlecht scout Grujic

Anderlecht scout Grujic

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht heeft Marko Grujic op het oog. Een Servisch toptalent dat momenteel volledig doorbreekt bij Rode Ster Belgrado. Maar ook andere topploegen tonen interesse in de 19-jarige centrale middenvelder, zoals Liverpool en Inter. Lees verder »

 10-12-2015 

Gematigde interesse voor wedstrijd

Gematigde interesse voor wedstrijd

ANDERE Normaal komen er altijd een hele resem scouts kijken naar de Europese wedstrijden van Anderlecht. Vanavond is dat echter anders. Volgens La Dernière Heure sturen amper vijf clubs een afgevaadigde: Aston Villa, Manchester United, Everton, Oostende en OH Leuven. Lees verder »

UYL: Wie wordt de tegenstander van Anderlecht.

UYL: Wie wordt de tegenstander van Anderlecht.

JEUGD Anderlecht heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Youth League. Nadat het de heenwedstrijd gewonnen had tegen Servette FC. Paars-wit komt zo bij de poule met Midtjylland (DEN), Salzburg (AUT), Middlesbrough (ENG), Příbram (CZE), Elfsborg (SWE), Ajax (NED) en Celtic (SCO). Lees verder »

Praet, Gillet en N'Sakala fit

Praet, Gillet en N'Sakala fit

BLESSURES Fabrice N'Sakala, die last had van overbelasting is fit voor het duel van vanavond tegen Qarabag. Ook Dennis Praet (heup) en Guillaume Gillet (knie) zijn klaar voor het Europese treffen. Leander Dendoncker zal er wellicht ook bij zijn. Lees verder »

Genoa volgt Sylla

Genoa volgt Sylla

TRANSFERS Genoa is op zoek naar versterking in de aanval en volgens het italiaanse calciomercato.com zou Idrissa Sylla op hun verlanglijstje staan. Genoa wil een spits die kan afwisseln met Pavoletti. Lees verder »

 09-12-2015 

Anderlecht traint op Neerpede

Anderlecht traint op Neerpede

ANDERE Donderdag staat de belangrijke wedstrijd tegen Qarabag in het kader van de Europa League op het programma. Normaal werkt Anderlecht dan zijn laatste training af in het Constant Vanden Stock Stadion maar dat was dit keer niet het geval.  Lees verder »

Anderlecht sluit jaar met positieve balans

Anderlecht sluit jaar met positieve balans

ANDERE Anderlecht gaf de cijfers van  seizoen 2014-2015 vrij en die waren positief. Ondanks de hoge loonlast, maakte paars-wit 3,5 miljoen euro winst. De totale opbrengst zonder aftrek van de kosten kwam neer op 74 miljoen euro. Veruit de beste cijfers van de hele Jupiler Pro League.  Lees verder »

Genk toont interesse in Conté

Genk toont interesse in Conté

TRANSFERS - ANDERE Ibrahima Conte ziet zijn toekomst bij Anderlecht somber tegemoet. Vooral omdat het hem tekort komt aan speelminuten. De kans bestaat dat de Guinese international andere oorden gaat opzoeken tijdens de wintermercato. Genk zou al toenadering gezocht hebben.  Lees verder »

Laatste dag voor tickets

Laatste dag voor tickets

WEDSTRIJDEN - ANDERE Er zijn nog tickets beschikbaar voor de Europese wedstrijd tegen Qarabag op donderdag. Woensdag is de laatste dag dat u tickets kan aankopen, op wedstrijddag worden er geen tickets meer verkocht. Prijzen variëren tussen 30€ en 45€ Lees verder »

Dendoncker wellicht fit voor Qarabag

Dendoncker wellicht fit voor Qarabag

BLESSURES Leander Dendoncker trainde dinsdag mee met de groep en dat leek vrij goed te gaan. Als hij vandaag geen reactie krijgt aan de knie geraakt hij wellicht fit voor de wedstrijd tegen Qarabag, waar hij de geschorste Steven Defour moet vervangen.  Lees verder »

 08-12-2015 

EL: Verstrengde veiligheidsmaatregelen !

EL: Verstrengde veiligheidsmaatregelen !

WEDSTRIJDEN - ANDERE Er gelden opnieuw verstrengde veiligheidsmaatregelen voor de westrijd komende donderdag tegen Qarabag. Anderlecht gaat opnieuw meer veiligheidsmensen inschakelen en een versterkt veiligheidssysteem. Ook de supporters houden best rekening met deze maatregelen die voor iedereen van toepassing zijn. Lees verder »

Malinees toptalent naar Anderlecht

Malinees toptalent naar Anderlecht

JEUGD Abdoul Dante, een 17-jarig Malinees toptalent en de kapitien van de Malinese nationale ploeg, komt spelen bij Anderlecht. De middenvelder verloor afgelopen maand nog de finale van het WK U17. Hij komt over van de Malinese club Jeanne d'Arc FC. Lees verder »

Atlético richt pijlen op Tielemans

Atlético richt pijlen op Tielemans

TRANSFERS - ANDERE Als we de Spaanse pers mogen geloven, heeft de nummer twee uit Spanje, Atlético Madrid, 20 miljoen euro klaarliggen om Youri Tielemans binnen te halen in januari. Tielemans en zijn entourage hebben altijd verzekerd dat de jongeling niet zou vertrekken voor het einde van het seizoen. Lees verder »

 07-12-2015 

UYL: Reacties Bourard en Vancamp

UYL: Reacties Bourard en Vancamp

INTERVIEWS De twee doelpuntenmakers in de UEFA Youth League wedstrijd tegen Servette FC, gaven een korte reactie aan RSCAtv, na de wedstrijd. Jorn Vancamp gaf de assist voor het doelpunt van Samy Bourard, dat de match deed kantelen. Vervolgens lag Bourard aan de basis voor de gelijkmaker van Jorn Vancamp.  Lees verder »

Lukebakio tekent vijfjarig contract

Lukebakio tekent vijfjarig contract

INTERVIEWS Dodi Lukebakio Ngandoli tekende zonet een contract voor vijf jaar bij paars-wit. Eerder dit seizoen maakte de aanvaller zijn debuut tegen Club Brugge. Lukebakio is het zoveelste jeugdproduct van paars-wit dat doorstroomt naar de A-kern. Lees verder »

Frutos overvallen te Genk

Frutos overvallen te Genk

ANDERE Nicolas Frutos was gisteren ook weer present in de tribune voor de wedstrijd tegen KRC Genk. Al keerde hij afgeranseld en bestolen terug naar huis. Op de parking van de Cristal Arena kreeg hij enkele rake klappen van Genkse supporters. Lees verder »

Hasi: "Mentaliteit zat goed"

Hasi:

INTERVIEWS Besnik Hasi was tevreden met wat zijn ploeg bracht in de Cristal Arena. Al is er hier en daar nog wat werk. Maar hij zag een ploeg die weer liep voor mekaar en dat stemt hem uiterst tevreden. Al moet het tegen Qarabag beter. Lees verder »

 06-12-2015 

Anderlecht en Genk scoren niet

Anderlecht en Genk scoren niet

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd de bekernederlaag in Kortrijk door te spoelen. Na een best leuke wedstrijd speelde het 0-0 gelijk tegen Genk. Het mist zo de kans om, met een match minder, op twee punten van leider Gent en Club Brugge te komen. Lees verder »

Nieuwe webpoll: blijft Gillet?

Nieuwe webpoll: blijft Gillet?

WEBSITE Na een minder seizoen en een uitleenbeurt lijkt Guillaume Gillet opnieuw onmisbaar voor Anderlecht. Maar voor hoelang nog? De middenvelder annex rechtsachter heeft de toestemming van het bestuur om in januari een transfer te realiseren. Maar zal hij dit ook doen? Lees verder »

Opstelling: YL: Anderlecht - Servette

Opstelling: YL: Anderlecht - Servette

WEDSTRIJDEN - JEUGD De paars-witte U19 zijn om 14u begonnen aan hun terugwedstrijd in de tweede ronde van de Uefa Youth League. Anderlecht won de heenwedstrijd tegen het Zwitserse Servette Genève met 1-2 dankzij doelpunten van Nathan De Medina en Dodi Lukebakio. Die laatste is er vandaag niet bij. Lees verder »

Selectie UYL: geen Lukebakio

Selectie UYL: geen Lukebakio

JEUGD Vandaag speelt niet alleen de eerste ploeg, ook de U19 moet aan de bak. In de Youth League ontvangen zij Servette Genève. In de selectie voor deze partij vinden we geen Dodi Lukebakio terug. Lees verder »

 05-12-2015 
 04-12-2015 

Straftraining voor spelers

Straftraining voor spelers

ANDERE Donderdag, de dag na de afgang op KV Kortrijk, spaarde Besnik Hasi zijn spelers niet. Met tekst en uitleg en een uitgebreide analyse werd de bekermatch herbekeken. Nadien stond er een pittige training op het programma. Lees verder »

 03-12-2015 

U21 Cup : KV Mechelen - Anderlecht

U21 Cup : KV Mechelen - Anderlecht

JEUGD Indien de wedstrijd niet opnieuw uitgesteld wordt, zal de volgende wedstrijd in het kader van de Beker van Belgie, tussen Yellow Red KV Mechelen en Anderlecht doorgaan op donderdag 17 december. De aftrap is voorzien om 19u30 in Sportcentrum De Nekker.  Lees verder »

'Anderlecht polst Ravanelli als T1'

'Anderlecht polst Ravanelli als T1'

TRANSFERS Waarheid of kwakkel? Volgens de Italiaanse website TuttoMercatoWeb heeft Anderlecht gepolst bij Fabrizio Ravanelli om de volgende hoofdtrainer te worden. Dit zou nog niet voor meteen zijn, maar ooit komt er natuurlijk een einde aan het trainerschap van Besnik Hasi. Lees verder »

Frutos in de tribune tegen Kortrijk

Frutos in de tribune tegen Kortrijk

ANDERE Vandaag, donderdag 4 december, begint Nicolas Frutos aan zijn inloopperiode aan de zijde van René Peeters om de beloften te coachen. Gisteren landde de Argentijn op Zaventem en ging van daaruit onmiddellijk richting Guldensporenstadion om de A-ploeg aan het werk te zien. Lees verder »

Emmerechts maand out

Emmerechts maand out

BLESSURES T2 Geert Emmerechts onderging maandag een knieoperatie. Daardoor is hij een maand lang out. Hij wordt niet vervangen, de staf van Anderlecht is breed genoeg om de onbeschikbaarheid van Emmerechts op te vangen. Lees verder »

Geen risico's met Praet

Geen risico's met Praet

BLESSURES Dennis Praet was in de basiself aangekondigd, maar startte toch niet tegen Kortrijk. De middenvelder gaf aan het begin van de opwarming aan last te hebben van stijve spieren en daarop besliste Besnik Hasi om geen enkel risico te nemen. Lees verder »

 02-12-2015 

Suarez: "Ik ben heel gelukkig"

Suarez:

INTERVIEWS Dat de goal tegen OHL bevrijdend heeft gewerkt voor Matias Suarez is een understatement. "Ik voel mij een nieuwe speler", zegt de Argentijn na dat doelpunt, "Het woog enorm om mij dat ik al veertien maanden niet gescoord had." Lees verder »

 01-12-2015 

Hasi: "Roef keept hele bekercampagne"

Hasi:

ANDERE Davy Roef zal morgen tegen Kortrijk het doel van Anderlecht verdedigen. Ook de rest van deze bekercampagne krijgt hij de kans om zich te tonen. "Davy zal de volledige bekercampagne in doel staan", vertelde Besnik Hasi vanmiddag op zijn persbabbel. Lees verder »