Broos, Hugo Stats

Geboren in 1952, begon Hugo Broos zijn loopbaan bij SV Humbeek. Op zijn 18 jaar wordt hij daar door RSC Anderlecht gevonden. Zeer snel is hij temidden van de Brusselse defensie noodzakelijk, die hij niet meer zal verlaten gedurende 12 jaar. Met de Brusselse club schijft schrijft Broos drie titels, drie Europacups en vier bekers op zijn naam. Op z'n minst een indrukwekkend palmares!

In 1983 neemt Broos echter een opmerkelijk besluit door te verhuizen naar Club Brugge. Ook daar wint hij een titel en een beker. Toch zou hij later nog terugkeren naar Anderlecht, zei het als trainer.

Op 36 jarige leeftijd zet Broos een punt achter zijn carrière. Hij werd tussen 1974 en 1986 31 maal geselecteerd voor de Rode Duivels waarvoor hij 24 caps behaalde, en nam o.a. deel aan het Wereldkampioenschap voetbal in Mexico in 1986 waar de Belgische ploeg 4e werd.

Meteen wordt hij door trainer Paul Van Himst aangetrokken om het te assisteren bij RWD Molenbeek, alvorens er hoofdtrainer te worden. In 1991 wordt hij trainer van Club Brugge. Zijn volgende halte is Moeskroen alvorens eindelijk terug te keren naar Brussel, als trainer van Anderlecht. In februari 2005, hij wordt door slechte resultaten ontslagen. Hij vervangt enkele maanden later René Vandereycken bij KRC Genk.