Archieven

 29-02-2008 

Moeder Filip De Wilde overleden

Moeder Filip De Wilde overleden

Gisteren, donderdag 28 februari 2008, is de moeder van keeperstrainer Filip De Wilde op 74-jarige leeftijd overleden na een trombose. Purple Dynamite wil haar medeleven betuigen aan Filip en zijn familie in deze moeilijke periode. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia kreeg tegen Dender een trap op de bil en liep een bloeduitstorting op. De uitslag van de echo die hij onderging was niet slecht, maar trainen is nog niet mogelijk voor de Argentijn. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Genk

Selectie: Anderlecht - Genk

Trainer Ariël Jacobs heeft een voorlopige 13-koppige selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Genk. Na de beloftenmatch van vanavond komen daar waarschijnlijk ook nog Bakary Sare en Cor Gillis bij. Lees verder »

"Anderlecht gunt ons niks"

Germinal Beerschot is niet te spreken over de ticketprijzen die Anderlecht hanteert voor de halve finale van de beker. De recette wordt gedeeld en volgens de Antwerpenaren vraagt Anderlecht te weinig voor de tickets. Lees verder »

 28-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht kwam behoorlijk gehavend uit de bekerpartij tegen Dender. Lucas Biglia kreeg een trap op de bil en ondergaat een echo. De Argentijn is twijfelachtig voor de wedstrijd van zondag tegen RC Genk. Lees verder »

Gillet betreurt late tegentreffer

Gillet betreurt late tegentreffer

Guillaume Gillet weet dat Anderlecht zich gisteren tegen Dender kwalificeerde zonder veel glans. "We hebben onze taak gedaan", zegt Gillet. "Jammer van dat late doelpunt maar de kwalificatie is toch binnen." Lees verder »

Boussoufa gegeerd door Lens

Boussoufa gegeerd door Lens

Racing Lens heeft een oogje laten vallen op Mbark Boussoufa. Eerder berichtten we al dat de middenvelder in de belangstelling stond van enkele Franse clubs. Maar de interesse van Lens is het meest concreet. Lees verder »

Kleinere clubs kwaad op Anderlecht

Kleinere clubs kwaad op Anderlecht

Manager Herman Van Holsbeeck kondigde gisteren aan dat Anderlecht zijn tv-rechten niet langer zal afstaan. Ook Standard, Brugge en Genk zijn dit van plan. Bij de kleinere clubs valt dit niet in goede aarde. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Proto moet spelen"

Van Holsbeeck:

Silvio Proto heeft al aangegeven dat hij meer wil spelen en ook manager Herman Van Holsbeeck volgt de speler hierin. "Ofwel staat hij komend seizoen bij ons onder de lat, ofwel lenen we hem aan een buitenlandse club uit." Lees verder »

 27-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jan Polak maakte geen deel uit van de selectie. De Tsjech meldde zich deze morgen met griep op Anderlecht. Lucas Biglia werd na 45 minuten gewisseld, maar de wedstrijd tegen Genk zou niet in het gedrang komen voor de Argentijn. Lees verder »

Anderlecht brengt stripalbum uit

Anderlecht brengt stripalbum uit

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan, dat met rasse schreden nadert, brengt Anderlecht een RSCA-stripverhaal op de markt. Het stripalbum wordt gelanceerd in samenwerking met A. Dupuis Productions. Lees verder »


 26-02-2008 

Lamah helpt Roda naar halve finales

Lamah helpt Roda naar halve finales

Roda JC versloeg vanavond tweedeklasser FC Dordrecht in de kwarfinale van de KNVB Beker met 1-3. Anderlecht-huurling Roland Lamah opende de score voor de club uit Kerkrade die nu in de halve finales staat. Lees verder »

Jacobs: "Luxeprobleem bij de keepers"

Jacobs:

Morgen speelt Anderlecht tegen Dender voor een plaats in de halve finale van de Beker van België. Paars-wit zit in een comfortable positie door de 3-0 zege in de heenmatch, maar coach Ariël Jacobs waarschuwt. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mbo Mpenza liep een verstuiking op aan de knie en is out voor de bekermatch tegen Dender. De wedstrijd komt ook te vroeg voor Olivier Deschacht en Marcin Wasilewski, maar beide zijn wel aan de beterhand. Lees verder »

Selectie: FC Dender - Anderlecht

Selectie: FC Dender - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de return tegen Dender in de kwartfinale van de Belgische beker. Anderlecht verdedigt in het Florent Beeckmanstadion een 3-0 voorsprong. Lees verder »

 25-02-2008 

Franse interesse voor Boussoufa

Franse interesse voor Boussoufa

De goede prestatie van Mbark Boussoufa tegen Bordeaux is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Rijsel, Lens, Saint-Etienne en Marseille zouden geïnteresseerd zijn. Ook Ajax houdt de Nederlandse Marokkaan in het oog. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Sporting Anderlecht kwam niet blessurevrij naar huis na hun nederlaand aan de Gaverbeek gisterenavond. Zowel Biglia, Boussoufa, Juhasz, Mpenza, Pareja en Van Damme werden vandaag verzorgd. Lees verder »

 24-02-2008 

Boussoufa geschorst tegen Genk

Boussoufa geschorst tegen Genk

Mbark Boussoufa kreeg tegen Zulte-Waregem geel voor een schwalbe. Het is zijn derde gele kaart op rij en daardoor is de Nederlandse Marokkaan er volgende week niet bij tegen Racing Genk. Lees verder »


 23-02-2008 

Anderlecht praat met Roda JC

Anderlecht praat met Roda JC

Begin maart zal Anderlecht praten met Roda over de terugkeer van Roland Lamah. Paars-wit zou Lamah graag terug opnemen in de selectie, maar de spits gaf eerder al aan dat hij liever in Kerkrade blijft. Lees verder »

Jacobs staat open voor een gesprek

Jacobs staat open voor een gesprek

Voorzitter Roger Vanden Stock kondigde al aan te willen doorgaan met Ariël Jacobs als trainer en manager Herman Van Holsbeeck haalt intussen ook de functie als technisch directeur weer boven. Lees verder »

 22-02-2008 

Beloften winnen van Zulte-Waregem

Beloften winnen van Zulte-Waregem

De beloften kwamen vanavond al in actie tegen Zulte-Waregem. Ze wonnen hun wedstrijd met een zuinige 1-0 uitslag. Het enige doelpunt uit de match werd gescoord door Baras in de 17e minuut. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Wasilewski heeft de trip naar Bordeaux niet zonder blessure beëindigd. De speler onderging een MR, daaruit bleek dat hij een verrekking aan de mediale band van de knie opgelopen heeft. Lees verder »

Dopingcontrole voor Hassan en Gillis

Dopingcontrole voor Hassan en Gillis

Na het gelijkspel tegen Bordeaux moesten enkele spelers van beide ploegen langs de dopingcontrole passeren. Bij Anderlecht moesten invaller Ahmed Hassan en bankzitter Cor Gillis een plasje afleveren. Lees verder »

Kalenderverschuiving

Kalenderverschuiving

Anderlecht plaatste zich gisteren voor de achtste finales in de UEFA Cup en dat heeft ook gevolgen in de competitie. Zo zal de wedstrijd RSCA-Roeselare verschoven worden naar zondag 16 maart 2008 om 18u. Lees verder »

Supporters vernielden Franse bar

Supporters vernielden Franse bar

Enkele Anderlecht fans zouden vernielingen aangebracht hebben in een bar aan de Place de la Victoire. De politie moest tussenbeide komen met het waterkanon. Ook elders in Bordeaux was het onrustig. Lees verder »

Paars-wit blijft Joao Carlos volgen

Paars-wit blijft Joao Carlos volgen

In Het Nieuwsblad laat voorzitter Lambrecht van Lokeren weten dat Anderlecht nog steeds de Braziliaanse verdediger Joao Carlos volgt. Ook verschillende buitenlandse ploegen tonen belangstelling. Lees verder »

Contract Akin wordt niet verlengd

Contract Akin wordt niet verlengd

Het contract van Serhat Akin zal niet verlengd worden. Dat beweert althans Het Laatste Nieuws. Hierdoor kan de Turkse spits tijdens de zomer-transferperiode gratis naar een andere club vertrekken. Lees verder »

Speeldata achtste finales UEFA Cup

Speeldata achtste finales UEFA Cup

Anderlecht mag zich opmaken voor een dubbele confrontatie tegen Bayern München. De Duitsers komen op 6 maart 2008 naar Brussel en op 13 maart 2008 speelt Anderlecht de return in de Allianz Arena. Lees verder »

 21-02-2008 

Jacobs: "Opsteker voor de toekomst"

Jacobs:

Na de wedstrijd alleen tevreden gezichten in het Anderlecht-kamp. Trainer Ariël Jacobs weet dat de kwalificatie tegen Bordeaux een opsteker is voor Anderlecht, dat stilaan het dal achter zich laat. Lees verder »

Moeder Daniël Renders overleden

Moeder Daniël Renders overleden

De moeder van assistent-trainer Daniël Renders is vandaag, donderdag 21 februari 2008, in het ziekenhuis overleden. Ze was al een tijdje ziek en lag al enkele weken in het ziekenhuis. Lees verder »

Zitka: "Ik weet wat mij te doen staat"

Zitka:

Als Anderlecht scoort in Bordeaux is de buit zo goed als binnen, maar het wordt vooral een kwestie om de nul op het bord te houden. "Ik weet wat mij te doen staat", zegt keeper Daniël Zitka in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

Frutos langer out dan verwacht

Frutos langer out dan verwacht

Anderlecht zal het nog een tijdje zonder Nicolas Frutos moeten stellen. De revalidatie van Frutos zijn blessure zal drie tot vier weken langer duren dan gepland, weet Het Laatste Nieuws. Lees verder »

12.500 euro premie bij kwalificatie

12.500 euro premie bij kwalificatie

Naast het sportieve belang doen de spelers ook in hun portemonnee een goede zaak als ze zich vanavond kwalificeren. Het bestuur voorziet per speler een premie van €12.500 als Anderlecht weet door te stoten. Lees verder »


 20-02-2008 

Vanden Stock: "Wij zijn de underdog"

Vanden Stock:

Voorzitter Roger Vanden Stock gelooft in de kwalificatiekansen van Anderlecht. "We zijn de underdog, maar we zullen er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen", zei de voorzitter bij aankomst in Bordeaux. Lees verder »

Veel fans mee naar Bordeaux

Veel fans mee naar Bordeaux

De supporters van Anderlecht lopen warm voor de wedstrijd tegen Bordeaux. Meer dan 2000 fans zullen paars-wit donderdag aanmoedigen in het zuidwesten van Frankrijk. Er zijn overigens nog steeds tickets voor de partij beschikbaar. Lees verder »

Titel weer in beeld bij Jacobs

Titel weer in beeld bij Jacobs

Het vertrouwen groeit bij Anderlecht en dat uit zich ook op het veld. Ariël Jacobs durft weer aan de titel te denken, maar houdt beide voeten op de grond. "Ik heb geleerd in alle omstandigheden realistisch te blijven." Lees verder »

Nieuwe huldiging voor Hassan gepland

Nieuwe huldiging voor Hassan gepland

Anderlecht wou Hassan tegen Moeskroen huldigen voor het winnen van de Africa Cup. De huldiging viel echter in het water door de late terugkeer van de Egyptenaar, maar paars-wit plant een nieuwe huldiging. Lees verder »

Polak: "Hassan kan ons nog veel bijbrengen"

Polak:

Jan Polak verwacht niet dat de terugkeer van Hassan de ploeg weer slechter zal maken. "Hassan weet ook wel wat goed is voor ons. Ook hij kan de bal snel laten rondgaan. Het is aan de trainer om hier een oplossing voor te vinden." Lees verder »

 19-02-2008 

Video: interview met Thor Helgadottir

Video: interview met Thor Helgadottir

De naam klinkt voor ons niet echt vrouwelijk maar toch gaat het hier wel degelijk over de Ijslandse doelvrouw bij de dames van paars-wit. De 26-jarige blonde IJslandse speelt al sinds haar vijfde voetbal. Lees verder »

Van Damme blikt terug op Moeskroen

Van Damme blikt terug op Moeskroen

Jelle Van Damme baalt nog steeds van de late tegentreffer van Moeskroen. "Die late goal had er nooit mogen komen. Ik ga zelf niet helemaal vrijuit, want ik had beter naar binnen moeten dekken," weet de linksback. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Serhat Akin die de afgelopen dagen sukkelde met een virale infectie is fit voor de wedstrijd tegen Bordeaux. De Argentijn Nicolas Pareja is eveneens speelklaar en reist mee met de groep. Lees verder »

Selectie: Bordeaux - Anderlecht

Selectie: Bordeaux - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de terugmatch van donderdag tegen Bordeaux. Ahmed Hassan keerde net op tijd terug uit Egypte en is opgenomen in de selectie. Lees verder »

Hassan reist mee naar Bordeaux

Hassan reist mee naar Bordeaux

Ahmed Hassan is terug in België nadat hij eerder met Egypte de Africa Cup won. De Egyptenaar had een gesprek met manager Herman Van Holsbeeck en met de trainer, en alle plooien werden gladgestreken. Lees verder »

Nieuwe rekruten meteen trefzeker

Nieuwe rekruten meteen trefzeker

De winteraankopen van Anderlecht hebben al meteen effect. Tijdens de heenronde zat Anderlecht met een scoringsprobleem, maar danzkij Pieroni, Vlcek en Gillet is daar nu geen sprake meer van. Lees verder »

Lamah twijfelt over terugkeer

Lamah twijfelt over terugkeer

De supporters lijken niets liever te willen, maar wil Roland Lamah zelf wel terug naar Anderlecht komen? "Ik voel me goed bij Roda en ik weet niet of ik bij Anderlecht dezelfde kansen zal krijgen", zo zegt hij. Lees verder »

Twee jonge Brazilianen op proef

Twee jonge Brazilianen op proef

Gisteren arriveerden twee jonge Brazilianen in het Astridpark voor een testperiode. Reynaldo (18 jaar) is een aanvaller van eersteklasser Nautico Recife, middenvelder Max (17 jaar) speelt een reeksje lager bij Ponte Preta. Lees verder »

Bart Goor kan blijven tot 2009

Bart Goor kan blijven tot 2009

Bart Goor heeft een concreet aanbod gekregen om zijn aflopend contract met één jaar te verlengen. Volgens Het Nieuwsblad zou het financieel echter niet zo gunstig zijn. De speler neemt het aanbod in overweging. Lees verder »

De Man denkt aan vertrekken

De Man denkt aan vertrekken

Door de blessure van Pareja mocht Mark De Man zondag voor het eerst sinds lang nog eens starten. "Het voelde als een eerste schooldag", zegt de verdediger. Intussen denkt De Man aan vertrekken bij paars-wit. Lees verder »

 18-02-2008 

Proto binnenkort naar Charleroi?

Proto binnenkort naar Charleroi?

Als het van Mogi Bayat, de manager van Charleroi, afhangt wel. De Karolo’s tonen interesse in Silvio Proto, de doelman van Anderlecht die onlangs zijn contract bij paars-wit nog verlengde tot medio 2012. Lees verder »

Legear out voor Bordeaux

Legear out voor Bordeaux

Jonathan Legear zat dit weekend niet in de kern tegen Moeskroen. De Luikenaar onderging maandag een onderzoek. Daaruit bleek dat de middenvelder nog altijd sukkelt met de naweeën van zijn dijblessure. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Pareja zat tegen Moeskroen de hele wedstrijd op de bank. De Argentijn heeft last van een lichte blessure aan de voet maar de UEFA Cup wedstrijd tegen Bordeaux komt niet in het gedrang. Lees verder »


 17-02-2008 

Polak: "Alles loopt gewoon beter"

Polak:

Jan Polak was net zoals tegen Bordeaux weer beslissend voor Anderlecht. Met een knap doelpunt zette de Tsjech paars-wit op weg naar de overwining. "Dit was opnieuw een belangrijk doelpunt", beseft Polak. Lees verder »

Gillet: "Moeten voor titel gaan"

Gillet:

Woensdag moest Guillaume Gillet wegens schorsing nog toekijken vanuit de tribune, maar vandaag stond hij gewoon weer op het veld. "We speelden een goed eerste halfuur, maar zakten daarna wat weg", weet Gillet. Lees verder »

Jacobs: "Dit had toch anders gekund"

Jacobs:

Ariël Jacobs was ondanks de winst niet tevreden na de match, hij was zelfs bijzonder boos. "Moeskroen was amper gevaarlijk, maar plots begonnen veel spelers uit positie te lopen, gewoon uit arrogantie", foeterde Jacobs. Lees verder »

Bordeaux haalt uit tegen Monaco

Bordeaux haalt uit tegen Monaco

Bordeaux heeft vanavond in de Franse Ligue 1 uitgehaald tegen Monaco. Het werd 0-6 in het voordeel van Les Girondins die niet aangeslagen lijken na het verlies in de UEFA Cup tegen Anderlecht. Lees verder »

 16-02-2008 

Lamah scoort opnieuw voor Roda

Lamah scoort opnieuw voor Roda

De Nederlandse club Roda JC won zaterdagavond met 3-1 van FC Twente. Roland Lamah scoorde de 1-0 in de 24ste minuut van de wedstrijd en had ook een voet in de 3-1. De teller van de Anderlecht-huurling staat al op 9 dit seizoen. Lees verder »

Hassan blijft international

Hassan blijft international

Hassan ontkent tegenover de Egyptische pers al zou hij stoppen met internationaal voetbal. "Ik heb inderdaad even gedacht om te stoppen na onze overwinning tegen Ghana." Lees verder »

Jacobs over interview Vercauteren

Jacobs over interview Vercauteren

Na het interview met Vercauteren vroeg Het Nieuwsblad ook een reactie van zijn Jacobs. "Het klopt dat het niet klikte tussens ons en daar heb ik met Frank onder vier ogen over gesproken", aldus zijn opvolger. Lees verder »

Zitka had amper werk tegen Bordeaux

Zitka had amper werk tegen Bordeaux

Het kostte de pers enige overredingskracht om uit Zitka een reactie te krijgen. De doelman vond dat hij niets te vertellen had over de wedstrijd: "Ik diende tegen Bordeaux geen bal te pakken", klonk het. Lees verder »

Reactie Legear op 2-1 overwinning

Reactie Legear op 2-1 overwinning

Hij kwam er niet zonder kleerscheuren van af. Hij hield aan zijn invalbeurt een dijblessure over. Maar de speler is toch tevreden: "De manier waarop we het haalden was ook een opsteker van formaat." Lees verder »

Hassan zal loon moeten inleveren

Hassan zal loon moeten inleveren

Het lijkt er op dat Hassan tot 1/3 van zijn loon zal verliezen door de sanctie die Anderlecht zal opleggen. Het fiscale voordeel van 18% voor buitenlanders werd sinds 1 januari genormaliseerd naar 50%. Lees verder »

Zonder Legear tegen Moeskroen

Zonder Legear tegen Moeskroen

Anderlecht zal het tegen Moeskroen nog altijd zonder Legear moeten stellen. De speler hield aan de invalbeurt tegen Bordeaux een dijblessure over. "Niets ernstig maar hij kan niet spelen", aldus Jacobs. Lees verder »

Frutos en Deschacht dicht bij rentree

Frutos en Deschacht dicht bij rentree

Voor Nicolas Frutos en Olivier Deschacht komt de wedstrijd tegen Moeskroen nog te vroeg. Wel positief is dat de twee weldra volledig hersteld zijn van hun blessures en dus aan een rentree kunnen denken. Lees verder »

Met vijf clubs in Europa?

Met vijf clubs in Europa?

RSCA heeft België sterk geholpen door te winnen tegen Bordeaux. België staat 13e en vergrootte de piepkleine kloof met Tsjechië, dat ook nog één ploeg in de Europese competities heeft. De 12e plaats is onbereikbaar geworden. Lees verder »

Vercauteren verbreekt de stilte

Vercauteren verbreekt de stilte

Voor het eerst na zijn ontslag heeft Frank Vercauteren, ex-trainer van Anderlecht, nog eens gesproken met de pers. Frank Vercauteren legde in de krant, De Standaard, de problemen en de situaties van Anderlecht indertijd uit. Lees verder »

 15-02-2008 

Beloften spelen gelijk

Beloften spelen gelijk

De paars-wit beloften hebben deze avond reeds hun wedstrijd tegen Moeskroen afgewerkt. De eindstand werd 1-1. Het Brusselse doelpunt werd gescoord door El Kaddouri in de 63ste minuut. Iakovenko speelde een uur mee. Lees verder »

Selectie voor Anderlecht-Moeskroen

Selectie voor Anderlecht-Moeskroen

Ariël Jacobs maakte een 19-koppige selectie bekend voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Moeskroen. De coach kan geen beroep doen op Jonathan Legear en Ahmed Hassan, Lucas Biglia zit wel in de selectie na oververmoeidheid. Lees verder »

Bassegio over zijn ex-club

Bassegio over zijn ex-club

Zondag om 18 uur speelt Anderlecht tegen Moeskroen. Een speciale wedstrijd voor Enzo Scifo, Alin Stoica en Walter Bassegio. Die laatste schijnt zijn licht nog eens op zijn ex-club waar hij vele jaren aan de slag was. Lees verder »

Bayern München speelt gelijk

Bayern München speelt gelijk

Als Anderlecht wint of gelijk speelt op het veld van Bordeaux, dan moet het tegen één van de ploegen van de match Bayern München - Aberdeen. In het Schotse Aberdeen werd het alvast 2-2. Lees verder »

Boete voor Hassan

Boete voor Hassan

Hassan zal wegens zijn laattijdige terugkeer van Egypte een boete ontvangen. Pas dinsdag zal de Egyptenaar terug in het Astridpark zijn. Tevens heeft hij last van een kuitblessure. Lees verder »

Proto tekent nieuw contract tot 2012

Proto tekent nieuw contract tot 2012

Silvio Proto heeft zijn contract verlengt tot medio 2012. De vorige verbintenis van de doelman liep nog tot 2010. In de keepershiërarchie moet Proto momenteel Zitka voor zich dulden, maar in de beker is hij de vaste doelman. Lees verder »

Bevrijde Boussoufa wil bijtekenen

Bevrijde Boussoufa wil bijtekenen

Onder Jacobs lijkt Mbark Boussoufa weer naar zijn beste vorm toe te groeien. "Ik krijg nu meer vrijheid", zo zegt hij in Het Nieuwsblad, "dit voelt als een bevrijding." Intussen wordt gepraat over een contractverlening tot 2012. Lees verder »

Scheidsrechter Tagliavento niet onbesproken

Scheidsrechter Tagliavento niet onbesproken

De Italiaanse ref Paolo Tagliavento haalde woensdag de woede van heel Anderlecht op zich door een penalty te fluiten na een correcte tackle van Juhasz. Vandaag schrijft Het Nieuwsblad dat de man in Italië een maand geschorst is. Lees verder »

 14-02-2008 

Hassan blijft langer in Egypte

Hassan blijft langer in Egypte

Anderlecht zal Hassan nog een tijdje moeten missen. De Egyptenaar blijft langer in zijn thuisland dan voorzien wegens een kuitblessure. "Ik blijf 10 dagen langer in Egypte", vertelde Hassan tegen de Egyptische pers. Lees verder »

Van Damme : "Overwinning meer dan verdiend"

Van Damme :

"Ik vond de overwinning van vanavond oververdiend", zei Jelle Van Damme. "De penaltyfout van Juhasz op Cavenaghi was volgens mij geen strafschop, en dat gaf Cavenaghi ook zelf toe. Gelukkig hebben we de situatie nog rechtgezet." Lees verder »

Serhat: "Ik heb genoten van de wedstrijd

Serhat:

Serhat Akin liep gisterenavond tegen Bordeaux alleen in de aanval. De Turk had het niet gemakkelijk in de eerste wedstrijdhelft, maar na de rust zorgde Serhat voor meer dreiging. "Ik heb genoten van de wedstrijd", zegt Akin. Lees verder »

Chatelle: "Mentaal staan we sterk"

Chatelle:

De situatie leek hopeloos toen Jussiê de strafschop voor Bordeaux feilloos omzette, maar Anderlecht knokte zich terug in de wedstrijd. Nieuwkomer Chatelle looft de wedstrijdmentaliteit. "We hebben er voor geknokt," aldus Chatelle. Lees verder »

Boussoufa: "We verdienden de zege"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa speelde een sterke wedstrijd tegen Bordeaux en toonde dat hij Europees niveau wel aankan. "Dit is een grote ontlading, omdat we de overwinning ook verdienen", aldus de Marokkaan. Lees verder »

Jacobs: "Strafschop was absurd"

Jacobs:

Coach Ariël Jacobs was tevreden met de zege tegen Bordeaux maar relativeerde: "Ik ben een beetje bang voor euforie. Deze wedstrijd is voor mij al afgesloten, ik kijk al naar de volgende match." Lees verder »

 13-02-2008 

Gillet geschorst tegen Bordeaux

Gillet geschorst tegen Bordeaux

Zonet raakte bekend dat Guillaume Gillet vanavond niet mag aantreden tegen Bordeaux. Met AA Gent kreeg al hij twee gele kaarten in het Intertoto-tornooi en dus is Gillet vanavond geschorst. Lees verder »

 12-02-2008 

Selectie: Anderlecht - Bordeaux

Selectie: Anderlecht - Bordeaux

Trainer Ariël Jacobs heeft de selectie bekendgemaakt voor de UEFA-Cup wedstrijd tegen Bordeaux woensdagavond. Vlcek en Pieroni zijn niet speelgerechtigd en Frutos is nog steeds out met een blessure. Lees verder »

Goor kan toch bijtekenen

Goor kan toch bijtekenen

Gisteren kopten de media nog dat er volgend seizoen geen plaats meer zou zijn voor Bart Goor bij Anderlecht. Vandaag zegt Herman Van Holsbeeck dat de aanvoerder nu toch voor één jaar kan bijtekenen. Lees verder »

Wat met Hassan?

Wat met Hassan?

Terwijl Ahmed Hassan aan de Africa Cup deelnam, begint het bij Anderlecht offensief steeds beter te draaien. Eind deze week komt de Egyptenaar terug en een plaats op de bank zal hij niet aanvaarden. Lees verder »

 11-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Thomas Chatelle is hersteld van zijn blessure aan de adductoren en traint weer mee met de groep. Jan Polak trainde vandaag individueel. De Tsjech kreeg tegen Brussels een trap tegen de dij. Lees verder »

Goor en Akin moeten vertrekken

Goor en Akin moeten vertrekken

Anderlecht heeft volgend seizoen geen plaats meer voor Bart Goor en Serhat Akin. Beide spelers hebben een aflopend contract en mogen in juni vetrekken. Hun vertrek zet de deur open voor Roland Lamah. Lees verder »

 10-02-2008 

Egypte wint finale Africa Cup

Egypte wint finale Africa Cup

Egypte heeft de Africa Cup of Nations 2008 gewonnen. Het versloeg Kameroen in de finale met 0-1 dankzij een doelpunt van Terika. Voor de Egyptenaren is het al de tweede opeenvolgende titel. Lees verder »

Jan Mulder op Canvas

Jan Mulder op Canvas

Maandagavond besteedt het programma Belga Sport aandacht aan "de Brusselse jaren" van Jan Mulder. Het programma start om 22.10. Een voorproefje is reeds te vinden op de site van Canvas. Lees verder »

Roda verslaat Ajax met 2-1

Roda verslaat Ajax met 2-1

Roda JC heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van Ajax. Het was Roland Lamah die de wedstrijd met een fraai doelpunt openbrak. Ajax kwam langszij via Huntelaar maar Hadouir bezorgde Roda tien minuten voor het einde alsnog de zege. Lees verder »

Van Damme onzeker voor Bordeaux

Van Damme onzeker voor Bordeaux

Jelle Van Damme scoorde tegen Brussels al na twee minuten een doelpunt en zette Anderlecht opweg naar de overwinning. Maar Van Damme baart zich zorgen over zijn enkel. Die verzwikte hij kort voor de rust. Lees verder »

Van Damme: "Opsteker voor woensdag"

Van Damme:

Anderlecht hoopte op een doelpuntenfestival en kreg het ook. Voor het eerst kon paars-wit vier keer scoren in één wedstrijd. "Dit is een serieuze opsteker voor woensdag", aldus doelpuntenmaker Jelle Van Damme. Lees verder »

 09-02-2008 

Bordeaux bevestigt winning mood

Bordeaux bevestigt winning mood

Bordeaux, woensdag tegenstander van Anderlecht in de UEFA-Cup, stuurde vanavond FC Metz wandelen met duidelijke 3-0 cijfers. Topscoorder Cavenaghi maakte twee doelpunten voor Les Girondins. Lees verder »

Moeder Boussoufa op Canvas

Moeder Boussoufa op Canvas

Canvas bracht naar aanleiding van de reeks 'Mijn Moeder' een bezoekje aan Mina Boussoufa, de moeder van Mbark Boussoufa. De aflevering wordt morgen om 20u55 uitgezonden op Canvas. Lees verder »

Hassan: "De kansen zijn 50-50"

Hassan:

Morgen staat Ahmed Hassan met Egypte voor de tweede keer op rij in de finale van de Africa Cup. Tegenstander is Kameroen dat in de halve finale Ghana uitschakelde. "De kansen zijn 50-50", aldus Hassan. Lees verder »

Interview met Michel Verschueren

Interview met Michel Verschueren

Mister Michel is al 76 maar nog steeds alive and kicking. De ex-manager van paars-wit werkt nog elke dag van 9 tot 18u voor de club en weet van geen ophouden. Het Nieuwsblad had een interview met de zilveren vos. Lees verder »

Chatelle: "Nood aan doelpuntenfestival"

Chatelle:

Hij scoorde tegen Dender het enige doelpunt via penalty, nu hoopt Chatelle op een veldgoal maar een echt speciaal gevoel heeft hij niet voor de derby. "Zelfs voor een Brusselaar als ik is het een match zoals alle andere." Lees verder »

Monoloog van Jan Mulder

Monoloog van Jan Mulder

Elke Anderlechtsupporter kent hem wel: Jan Mulder. De Nederlandse spits speelde 7 jaar voor Anderlecht, tot hij om 14 juni 1972 naar Ajax verhuisde voor het toenmalige recordbedrag van 1,3 miljoen gulden. Lees verder »

Jacobs : "Klinkende zege nodig"

Jacobs :

Voor Anderlecht-coach Ariël Jacobs zou een klinkende zege tegen Brussels gekruid met enkele doelpunten een grote opluchting zijn. Jacobs krijgt steeds meer lijn in het spel van Paars-wit, maar scoren lukt nog niet te best. Lees verder »

 08-02-2008 

Selectie: FC Brussels - Anderlecht

Selectie: FC Brussels - Anderlecht

Sporting Anderlecht neemt het morgen, in het Edmond Machten-stadion, op tegen stadsgenoot FC Brussels. Trainer Ariël Jacobs maakte vandaag een 20-koppige kern bekend voor de Brusselse derby. Lees verder »

Zitka twijfelachtig voor Brussels

Zitka twijfelachtig voor Brussels

Het is nog afwachten of Daniël Zitka fit raakt voor de derby tegen Brussels. De keeper blesseerde zich aan de knie tijdens de interland tegen Polen. Donderdag trainde de Tsjech alvast niet. Lees verder »

Mist Hassan duel tegen Bordeaux?

Mist Hassan duel tegen Bordeaux?

De kans is reëel dat Anderlecht Ahmed Hassan zal moeten missen volgende week woensdag tegen Bordeaux. Indien Egypte zondag de Africa Cup pakt, geraakt Hassan nooit voor woensdag terug in Brussel. Lees verder »

Anderlecht blijft Carlos volgen

Anderlecht blijft Carlos volgen

Joao Carlos, de Braziliaanse verdediger van Lokeren, kan nog steeds rekenen op de interesse van verschillende clubs. Naast Anderlecht en Standard toont Rode Ster Belgrado conrete interesse in Carlos. Lees verder »

 07-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De Anderlecht-spelers die gisteren uitkwamen voor hun nationale ploeg zijn weer terug in het Astridpark. De meeste zijn blessurevrij op doelman Daniel Zitka na. Hij liep een kneuzing op en kreeg verzorging. Lees verder »

België wint van Standard

België wint van Standard

Gisterenavond heeft de nationale ploeg met 2-0 gewonnen van Standard. Fellaini en Buffel waren trefzeker voor de Rode Duivels. Anderlecht-spelers Gillet, Van Damme en Pieroni speelden de hele match. Lees verder »

 06-02-2008 

Verbist fluit Brusselse derby

Verbist fluit Brusselse derby

Op de 21ste speeldag van de competitie moet Anderlecht op bezoek bij stadsgenoot FC Brussels. Scheidsrechter Johan Verbist krijgt de eer om de Brusselse derby in goede banen te leiden. Lees verder »

Kruiswijk tekent bij Anderlecht

Kruiswijk tekent bij Anderlecht

Anderlecht heeft nog een extra verdediger vastgelegd. Arnold Kruiswijk tekende een contract voor vier seizoen bij paars-wit. De 23-jarige Nederlander komt over van FC Groningen, waar hij einde contract was. Lees verder »

Hassan begrijpt commotie niet

Hassan begrijpt commotie niet

GAIA reageerde verontwaardigd op het nieuws dat de Egyptische ploeg een koe had geslacht om geluk af te dwingen. De dierenrechtenorganisatie schreef prompt een brief naar Hassan en het bestuur. Lees verder »

 05-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws uit de ziekenboeg. Mbark Boussoufa is volledig genezen en trainde vandaag weer mee met de groep. Ook Nicolas Pareja is terug fit en hervatte de groepstraining zonder problemen. Lees verder »

Lucas Biglia geraakt door kritiek

Lucas Biglia geraakt door kritiek

Vorig jaar werd Lucas Biglia nog verkozen tot beste jongere van de competitie, maar dit seizoen krijgt de Argentijn heel wat kritiek te verwerken. "Ik put motivatie uit de kritiek", reageert Biglia. Lees verder »

 04-02-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Thomas Chatelle kreeg een inspuiting aan de lies en moet drie dagen rusten. Donderdag zou hij de training mogen hervatten. Serhat Akin sukkelt nog steeds met een contractuur en kreeg verzorging. Lees verder »

Anderlecht zou Pino volgen

Anderlecht zou Pino volgen

Volgens de Franse media heeft Anderlecht geïnformeerd naar Juan Pablo Pino. De Colombiaanse aanvaller speelt momenteel op huurbasis bij Sporting Charleroi. Pino ligt onder contract bij AS Monaco. Lees verder »

Pareja vernielt reclameborden

Pareja vernielt reclameborden

Toen Nicolas Pareja een vrije trap nam tegen Dender vloog de bal naast. De Argentijn zijn schot was zo hard dat het elektronische reclamebord met publiciteit voor Coca-cola en Belgacom de geest gaf. Lees verder »

Anderlecht winnaar van het weekend

Anderlecht winnaar van het weekend

Alle ploegen die boven Anderlecht staan (Club Brugge, Standard, Cercle Brugge en Germinal Beerschot) hebben dit weekend vrede moeten nemen met een gelijkspel. Paars-wit verkleint op die manier de kloof met twee punten. Lees verder »

 03-02-2008 

Anderlecht D'71 stoot door in beker

Anderlecht D'71 stoot door in beker

De vrouwenploeg heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in de beker. Het versloeg Vlimmeren Sport in de 1/8 finales met 2-0. Aline Zeler en Sarina Heirbaut waren de doelpuntenmaaksters van dienst. Lees verder »

Anderlecht scout Nabil Dirar

Anderlecht scout Nabil Dirar

Pär Zetterberg was gisteren niet aanwezig in het Constant Vanden Stock-stadion. De Zweed volgde in het Kuipje de match tussen Westerlo en Zulte Waregem. Zetterberg scoutte er de 21-jarige Nabil Dirar. Lees verder »

Goor: "Missen scherpte voor doel"

Goor:

Door de nipte 1-0 voorsprong werd het in de slotfase van de partij tegen Dender nog bibberen voor Anderlecht. Kapitein Bart Goor is zich bewust van het probleem. "We missen inderdaad scherpte voor doel." Lees verder »

Blessures voor Chatelle en Akin

Blessures voor Chatelle en Akin

Chatelle stond vanavond weliswaar in de basis, maar sukkelt nog steeds met een blessure aan de adductoren. Akin sukkelt dan weer met een contractuur en speelt mogelijk niet voor Turkije woensdag. Lees verder »

 02-02-2008 

Jacobs: "Veel gretigheid getoond"

Jacobs:

Anderlecht haalde het vanavond van Dender met 1-0 maar morste met de kansen. "Zowel de supporters als de trainer blijven na zo'n wedstrijd eigenlijk op hun honger zitten", zei Ariël Jacobs na de match. Lees verder »

Nipte overwinning voor Anderlecht

Nipte overwinning voor Anderlecht

Het werd een heruitgave van de bekerwedstrijd, alleen met minder goals. Anderlecht won vanavond van Dender met het kleinste verschil. Thomas Chatelle trapte in de eerste helft een strafschop binnen. Lees verder »

Lamah voelt zich goed bij Roda JC

Lamah voelt zich goed bij Roda JC

"Anderlechts beste aanvaller speelt bij Roda", zo opent het interview met Lamah in Sport-Voetbal magazine. Niet eens overdreven want Lamah is op dit moment de topschutter van de ploeg uit Kerkrade. Lees verder »

Pareja blikt vooruit op Dender

Pareja blikt vooruit op Dender

"Bij Anderlecht is het blijkbaar nooit goed genoeg", concludeert Pareja snel. "We wonnen nu met 3-0 en als ik dan de punten van de spelers in de krant bekijk, dan ben teleurgesteld." Lees verder »

Deschacht te gast in Studio 1

Deschacht te gast in Studio 1

Zondag is Olivier Deschacht te gast bij Frank Raes in Studio 1. De verdediger geeft onder meer tekst en uitleg over zijn blessure. De uitzending begint na Eurosong om 23.05 op één. Lees verder »

Bestuur praat met Jacobs

Bestuur praat met Jacobs

Binnenkort vindt er een gesprek plaats tussen het bestuur en trainer Ariël Jacobs over diens toekomst. "Ik heb er absoluut nog niet bij stilgestaan of ik na dit seizoen nog hoofdcoach wil blijven of niet." Lees verder »

Hassan en maats slachten koe

Hassan en maats slachten koe

Ahmed Hassan en zijn Egyptische ploegmaats spelen maandag tegen Angola in de kwartfinale van de Africa Cup. Om door te stoten naar de halve finale roepen de spelers alvast de hulp van hierboven in. Lees verder »

 01-02-2008 

Selectie: Anderlecht - Dender

Selectie: Anderlecht - Dender

Ariël Jacobs heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Dender. De coach zal heel wat spelers moeten missen wegen schorsingen, blessures en interlandverplichtingen. Lees verder »

Overzicht transfers Anderlecht

Overzicht transfers Anderlecht

Anderlecht was zeer actief tijdens de wintertransferperiode. "Het zijn clubs met problemen (of een nieuwe trainer) die kopen", berichtte Het Nieuwsblad. Hierbij een overzicht van de in- en uitgaande transfers. Lees verder »

Mpenza blijft in België

Mpenza blijft in België

In overleg met zijn gezin heeft Mbo Mpenza beslist om toch maar niet in te gaan op de interesse van het Turkse Sivasspor. De spits blijft dus in loondienst van Sporting Anderlecht spelen. Lees verder »

Beloften op kop in Viareggio

Beloften op kop in Viareggio

De beloften van Anderlecht hebben vandaag gewonnen tegen het Italiaanse Vicenza met duidelijke 0-6 cijfers. In de andere partij van de groep van Anderlecht heeft Sparta Praag met 1-2 gewonnen van Pergocrema. Lees verder »

Anderlecht doet zaken met Union St-Gillis

Anderlecht doet zaken met Union St-Gillis

Belofte Hervé Kage speelt tot juni op uitleenbasis bij tweedeklasser Union. RSCA bereikte ook een akkoord over de transfer van doelman Kudimbana van de club. Hij tekent een contract in juli om meteen weer uitgeleend te worden. Lees verder »

Jacobs waarschijnlijk trainer af in juni

Jacobs waarschijnlijk trainer af in juni

In datzelfde interview in HLN laat Van Holsbeeck ook uitschijnen dat Ariël Jacobs volgend seizoen niet langer hoofdcoach zal zijn. "Ik wil een Vercauteren-scenario vermijden. We hebben hem nodig voor de uitbouw van de club." Lees verder »