Archieven

 31-01-2008 

Luigi Pieroni officieel voorgesteld

Luigi Pieroni officieel voorgesteld

Anderlecht heeft vandaag Luigi Pieroni officieel voorgesteld aan de pers. De spits die voor doelpunten moet zorgen komt over van het Franse Lens en zal vijf maanden op huurbasis spelen voor Sporting Anderlecht. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen Thomas Chatelle op training vandaag. De middenvelder sukkelt met een overbelasting van de adductoren na de bekermatch tegen Dender. Hij bleef vandaag binnen voor verdere verzorging. Lees verder »

"Goor naar PSV? Totale onzin"

Diverse Nederlandse websites meldden dat Bart Goor naar PSV zou trekken. Herman Van Holsbeeck heeft intussen gereageerd en volgens de manager is het nieuws uit de lucht gegrepen. Lees verder »

Vertrekt Bart Goor naar PSV?

Vertrekt Bart Goor naar PSV?

Volgens de Nederlandse website Goal toont PSV Eindhoven concrete belangstelling in Anderlechtspeler Bart Goor. Meer nog, Goor zou er zelfs vandaag nog een contract kunnen tekenen voor anderhalf seizoen. Lees verder »

Chatelle twijfelachtig voor zaterdag

Chatelle twijfelachtig voor zaterdag

Na een uur spelen moest Thomas Chatelle vervangen worden met liesklachten. De kans dat de rechtsmidden fit raakt voor zaterdag, wanneer Anderlecht opnieuw Dender ontvangt, wordt op vijftig procent geschat. Lees verder »

Vlcek: "Laat Pieroni maar komen"

Vlcek:

Stanislav Vlcek vond bij zijn debuut voor Anderlecht al meteen de weg naar doel met twee doelpunten. "Dit geeft vertrouwen. Al vind ik onze 3-0 overwinning belangrijker dan mijn goals", aldus Vlcek. Lees verder »

 30-01-2008 

Anderlecht wint vlot van Dender

Anderlecht wint vlot van Dender

Anderlecht heeft in de Beker van België met 3-0 gewonnen van Dender. De Tsjech Vleck scoorde twee maal en ook Mbo Mpenza pikte nog een doelpuntje mee. De return lijkt niet meer dan een formaliteit te zullen worden voor paars-wit. Lees verder »

Egypte door in Afrika Cup

Egypte door in Afrika Cup

Egypte heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de Africa Cup. De ploeg van Ahmed Hassan speelde 1-1 gelijk tegen Zambia en wordt aldus groepswinnaar met 7 punten. Lees verder »

Anderlecht beperkt blessurenieuws

Anderlecht beperkt blessurenieuws

Anderlecht heeft besloten minder nieuws betreffende de blessures de wereld in te sturen. Op deze manier wil de leiding de druk op geblesseerde spelers en medische begeleiders verminderen. Lees verder »

Luigi Pieroni naar Anderlecht

Luigi Pieroni naar Anderlecht

Luigi Pieroni heeft zopas een contract getekend voor vijf maand. Hij komt op huurbasis over van de Franse club Lens. Daarbovenop heeft Anderlecht een aankoopoptie voor 3 jaar bedongen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Om 20.30 ontmoet Anderlecht Dender in de kwartfinale in de Beker van België. Op papier een makkelijke tegenstander voor Anderlecht, maar onder Boskamp verrast Dender vriend en vijand in de competitie. Lees verder »

Polak over Lokeren en Dender

Polak over Lokeren en Dender

Jan Polak verving tegen Lokeren de geblesseerde Deschacht. "Het liep goed met Gillet", aldus de Tsjech in Het Nieuwsblad. "Om beurt konden we infiltreren en zo kon ik bijna scoren." Lees verder »

Ga de ploeg aanmoedigen tegen Dender!

Ga de ploeg aanmoedigen tegen Dender!

Het enige wat dit grijze seizoen toch nog enige kleur kan geven, is de Beker van België. Winst is bovendien de korste weg naar Europa. Daarom is het belangrijk om de ploeg vanavond vurig te steunen in de kwartfinale tegen Dender. Lees verder »

Ook Deschacht krijgt nieuw contract

Ook Deschacht krijgt nieuw contract

De volgende speler die een nieuw contract mag verwachten, is Olivier Deschacht. De linksachter is al een aantal jaren een vaste waarde en mag zich aan een verbeterde verbintenis verwachten die loopt tot 2011. Lees verder »

Pieroni is denkpiste voor Anderlecht

Pieroni is denkpiste voor Anderlecht

Manager Herman Van Holsbeeck zei gisteren dat er nog drie denkpistes zijn om een nieuwe spits aan te trekken. Éen daarvan is Luigi Pieroni. Een doorbraak wordt echter maar verwacht net voor het sluiten van de transfermarkt. Lees verder »

Weinig volk tegen Dender

Weinig volk tegen Dender

Er zal deze avond weinig volk zijn in het Vanden Stock-stadion. Tot nu toe zijn er maar 4500 tickets verkocht. In totaal verwacht men maar 8000 supporters. Lees verder »

 29-01-2008 

Deschacht aangeslagen door blessure

Deschacht aangeslagen door blessure

"Ik was in mijn carrière niet veel geblesseerd. Ik wist nauwelijks wat me overkwam toen ik diende gewisseld te worden", aldus de verdediger in de pers. "Ik verdraaide de knie een beetje en voelde een stekende pijn." Lees verder »

Van Damme: "Die gele kaart smaakt zuur"

Van Damme:

Jelle Van Damme zal er tegen Dender niet bij zijn. De linksachter moet de wedstrijd vanuit de tribune volgen. "Het is onzettend jammer dat we met slechts één punt huiswaarts keren", verklaart de speler in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De ziekenboeg van Anderlecht wordt momenteel bevolkt door vier spelers. Eén van hen is Olivier Deschacht. Hij liep een scheur aan de mediale band van de knie op en heeft ook een klein scheurtje aan het ligament van de enkel. Lees verder »

Baseggio heeft contract getekend

Baseggio heeft contract getekend

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is nu ook officieel. Walter Baseggio heeft vandaag een contract voor 2,5 jaar getekend bij Moeskroen en verlaat Anderlecht dus met onmiddellijke ingang. We wensen hem veel succes! Lees verder »

Ook Schollen blijft een jaartje langer

Ook Schollen blijft een jaartje langer

Na een rist andere spelers heeft ook derde doelman Davy Schollen zijn contract met één jaar verlengt. Hij blijft nu tot medio 2010 bij Anderlecht. De kans bestaat echter nog steeds dat hij de komende zes maanden bij Dender speelt. Lees verder »

Olivier Deschacht vier weken aan de kant

Olivier Deschacht vier weken aan de kant

Slecht nieuws voor Olivier Deschacht. De linksachter blesseerde zich zondag aan de knie en is drie à vier weken out. De mediale band van de knie werd geraakt, een scanonderzoek moet uitsluitsel brengen over de precieze ernst. Lees verder »

Serhat Akin kan voor één jaar bijtekenen

Serhat Akin kan voor één jaar bijtekenen

Serhat Akin heeft eindelijk een concreet voorstel gekregen om zijn aflopende verbintenis te verlengen. De spits kan bijtekenen tot 2009. Mbo Mpenza zou momenteel gesprekken voeren met een Turkse club omtrent een directe overgang. Lees verder »

"Baseggio tekent vandaag bij Moeskroen"

Gil Vandenbrouck, de technisch directeur van Moeskroen, heeft verklaard dat Walter Baseggio vandaag zijn contract bij Les Hurlus zal ondertekenen. "Alles is nu in orde, zowel met Anderlecht als met de speler", zo zegt hij in LDH. Lees verder »


 28-01-2008 

Sevilla racet mee in Superleague

Sevilla racet mee in Superleague

Vandaag werd de naam van de nieuwe ploeg bekend gemaakt die zal meedingen naar de eerste plaats in de Superleague Formula. Het gaat om de Spaanse club Sevilla. Het is de eerste Spaanse ploeg in de league. Lees verder »

Anderlechtse beloften naar Viareggio

Anderlechtse beloften naar Viareggio

Deze week nemen de Anderlechtse beloften deel aan de 60ste Coppa Carnevale, dat duurt tot maandag 11 februari. Vorig jaar schopten ze het nog tot de halve finales en ook dit jaar willen de spelers hun in de kijker spelen in Italië Lees verder »

Ex-aanvallers scoren wél

Ex-aanvallers scoren wél

Anderlecht heeft meer dan ooit een probleem met scoren. Nochtans scoren de spitsen die RSCA recent nog liet vertrekken wél voor hun nieuwe club. Théreau, Tchité en Mbokani waren dit weekend alle 3 beslissend voor hun club. Lees verder »

"Een slag in het gezicht"

"In normale omstandigheden is een gelijkspel op Lokeren een goed resultaat", meende Ariël Jacobs. "Vanavond is dit echter een slag in het gezicht". Het 0-0 gelijkspel op Lokeren is dus opnieuw een mentale klap voor paars-wit. Lees verder »

Lorient stopt zegereeks van Bordeaux

Lorient stopt zegereeks van Bordeaux

Bordeaux,op 13 februari de volgende tegenstander van Anderlecht in de UEFA-Cup,verloor gisteren met 1-0 op het veld van Lorient.Het was de eerste nederlaag van Bordeaux sinds 24 november. Bordeaux blijft in de stand tweede na lyon Lees verder »

Tchité helpt Santander aan gelijkspel

Tchité helpt Santander aan gelijkspel

Mémé Tchité, enkele maanden geleden nog aanvaller bij Anderlecht, speelde met zijn club Santander gelijk tegen Real Zaragoza. De helf-Belg half-Congolees scoorde de late gelijkmaker voor Santander. Het werd 2-2. Lees verder »

Egypte wint, Hassan op de bank

Egypte wint, Hassan op de bank

Egypte heeft zaterdagavond zijn tweede wedstrijd op de Afrika Cup gewonnen met 3-1. Het staat nu eerste in de stand na een overwinning tegen Soedan. Hassan viel pas in na 56 minuten speeltijd. Op dat moment stond het 1-0. Lees verder »

4 spelers ondergaan echo

4 spelers ondergaan echo

Anderlechtspeler Olivier Deschacht liep een verstuiking aan de enkel én aan de knie op tegen Lokeren, Mbo Mpenza zit met een contractuur aan de knie en ook Jonathan Legear en Nicolas Frutos moeten nog onder de scanner Lees verder »

Deschacht twijfelachtig voor bekerduel

Deschacht twijfelachtig voor bekerduel

Na een dik half uur spelen, moest Olivier Deschacht naar de kant met een blessure aan de knie en enkel. Vandaag ondergaat hij een onderzoek, maar de linksachter is negatief over zijn speelkansen voor woensdag. Lees verder »

Reacties Goor, Zitka en Serhat

Reacties Goor, Zitka en Serhat

In deze moeilijke tijden probeert Bart Goor toch ook positieve dingen te zien. "Zo is het goed dat we voor de tweede week op rij de nul kunnen houden", aldus Goor. "Momenteel zijn het de kleine dingen die het verschil maken." Lees verder »

Reacties na het gelijkspel tegen Lokeren

Reacties na het gelijkspel tegen Lokeren

De teneur bij de meeste spelers na de doelpuntenloze draw tegen Lokeren was gelijklopend: het ontbreekt Anderlecht aan geluk en torinstinct. U kan hier reacties lezen van nieuwkomers Chatelle, Gillet en debutant Vlcek. Lees verder »

Scorende spits vormt topprioriteit

Scorende spits vormt topprioriteit

Het lukt Anderlecht maar niet om te scoren. Daarom hoopt Herman Van Holsbeeck nog snel een scorende spits aan te trekken. "Ik heb nog vier dagen om een spits te vinden. Het moet iemand zijn die ons meteen iets kan bijbrengen." Lees verder »

 27-01-2008 

Jaar zonder Europees voetbal dreigt !

Jaar zonder Europees voetbal dreigt !

Voor diegene die het nog niet gezien had: Anderlecht blijft op hetzelfde bedje ziek: lamentabel spel, trage acties, vele foute passes, en vooral ... niet kunnen scoren. De titel? Die is al lang vervlogen. Lees verder »

Lokeren - Anderlecht: 0-0

Lokeren - Anderlecht: 0-0

Ariël Jacobs was best jaloers op Lokeren had hij dit weekend laten weten. Dat gevoel zal niet snel wegebben want Lokeren snoepte Anderlecht mooi 2 punten af. Door de brilscore blijft Anderlecht op de 6e plaats plakken. Lees verder »

Jacobs hoopt op extra spits

Jacobs hoopt op extra spits

Door de verschillende blessures en het vertrek van enkele spelers heeft Anderlecht nu een echt spitsenprobleem. Trainer Ariël Jacobs hoopt dan ook dat er een "spits met gestalte" naar Anderlecht komt. Lees verder »

Vlcek wacht vol spanning op debuut

Vlcek wacht vol spanning op debuut

Tijdens de stage in La Manga scoorde hij drie keer. In de Belgische competitie moet hij zich nog bewijzen maar hij heeft er zin in. Het Nieuwsblad had een interview met de speler die noch Nederlands, noch Frans spreekt. Lees verder »

 26-01-2008 

RSCA D'71 speelt gelijk

RSCA D'71 speelt gelijk

De damesploeg van Anderlecht heeft in haar competitie 1-1 gelijk gespeeld tegen de Sinaai Girls. De enige goal voor Anderlecht kwam van Charlotte Cranshoff. De dames behaalden tot nu toe 39 punten op 48 en staan daarmee tweede. Lees verder »

Schollen mag naar Dender

Schollen mag naar Dender

Dender is nog altijd kandidaat om doelman Schollen over te nemen. Anderlecht zou nu toch bereid zijn de jonge keeper tot het eind van het seizoen uit te lenen. Mogelijk wordt hierdoor het contract van de doelman verlengd. Lees verder »

Mbo kan naar Turkije

Mbo kan naar Turkije

Mbo Mpenza heeft volgens Het Nieuwsblad de belangstelling van een Turkse middenmoter en overlegt met zijn gezin om al dan niet in te gaan op het Turkse bod. De ploeg die interesse zou hebben werd niet vermeld. Lees verder »

Beloften spelen gelijk

Beloften spelen gelijk

Gisteren hebben de beloften van Anderlecht hun wedstrijd tegen Lokeren afgewerkt. De Pauw scoorde voor Lokeren al na 8 minuten, maar Anderlecht kon nog laat in de wedstrijd de gelijkmaker scoren via Gideon Boateng. Lees verder »


 25-01-2008 

Lamah topscorer bij Roda

Lamah topscorer bij Roda

Huurling Lamah is op dit moment met 7 doelpunten clubtopscoorder bij Roda JC. Morgenavond staat hij trouwens in de basis tijdens de wedstrijd Roda JC - NAC Breda. Lees verder »

Baseggio reageert over mogelijke overgang

Baseggio reageert over mogelijke overgang

Het ziet er naar uit dat de saga rond Walter Baseggio bijna ten einde is. Volgens technisch directeur van Moeskroen, Gil Vandenbrouck, zou een akkoord nakend zijn. Baseggio van zijn kant reageert met niet al te veel woorden. Lees verder »

Buffel wil weg bij Rangers

Buffel wil weg bij Rangers

Buffel heeft tegenover de Britse pers toegegeven dat hij weg wilt bij zijn huidige club. Buffel kwam over van Feyenoord voor zo'n 3 miljoen euro. Anderlecht, Brugge en nog enkele andere ploegen toonden interesse in de speler. Lees verder »

Nog geen Legaer tegen Lokeren

Nog geen Legaer tegen Lokeren

De wedstrijd tegen Lokeren van zondag komt voor Jonathan Legaer toch nog te vroeg. De rechterflank ondervond weer last na de training van gisteren. Beter nieuws voor Biglia en Polak. Beide trainden goed mee en lijken fit. Lees verder »

Wasilewski tekent bij tot 2011

Wasilewski tekent bij tot 2011

Marcin Wasilewski heeft zijn contract met één jaar verlengt tot 2011. Dit is best een verrassing te noemen, daar na de komst van Gillet zijn toekomst bij Anderlecht onzeker leek. Ook Serhat Akin zou binnenkort kunnen bijtekenen. Lees verder »

Bordeaux blijft in winning mood

Bordeaux blijft in winning mood

Bordeaux, tegenstander van Anderlecht in de Uefa Cup, heeft gisteren St-Etienne verslagen met 1-0. Cavenaghi scoorde het enige doelpunt. Deze overwinning brengt Bordeaux op de tweede plaats, op drie punten van leider Lyon. Lees verder »

 24-01-2008 

Anderlecht-internationals te zien op VT4

Anderlecht-internationals te zien op VT4

Komende zomer zal Euro 2008 plaatsvinden in Oostenrijk en Zwitserland. Wij kunnen de Anderlecht-internationals zien spelen vanaf 7 tot 29 juni op VT4. VT4 bood het meeste geld voor de uitzendrechten van het toernooi. Lees verder »

Goed nieuws vanop het trainingsveld

Goed nieuws vanop het trainingsveld

Slechts één training vandaag en de geblesseerden Lucas Biglia (knie), Mbark Boussoufa (teen), Jonathan Legear (spierscheur) en Jan Polak (knie) hebben deze probleemloos meegemaakt. Goed nieuws dus met het oog op zondag. Lees verder »

Anderlecht rekent niet meer op Baseggio

Anderlecht rekent niet meer op Baseggio

Walter Baseggio had gisteren een onderhoud met de Anderlechttop en daarin kreeg hij te horen dat hij niet meer nodig is. De middenvelder heeft nog een contract tot juni en zou graag blijven. Het bestuur wil hem echter kwijt. Lees verder »

Kage op proef bij NEC

Kage op proef bij NEC

Belofte Hervé Kage legt momenteel een test af bij het Nederlandse NEC Nijmegen. Vorig seizoen speelde de 18-jarige middenvelder de tweede seizoenshelft op uitleenbasis bij RKC. Twee keer mocht hij starten en twee keer viel hij in. Lees verder »

 23-01-2008 

Vier wedstrijden in maart schuiven dagje op

Vier wedstrijden in maart schuiven dagje op

De kalendercommissie van de Belgische Voetbalbond heeft vier wedstrijden van Anderlecht in maart verschoven van zaterdag naar zondag. Het betreft de thuismatchen tegen Genk en Cercle Brugge en de uitmatchen op Charleroi en Gent. Lees verder »

Anderlecht wil Schollen enkel verkopen

Anderlecht wil Schollen enkel verkopen

FC Dender heeft zich bij Anderlecht gemeld om te praten over een overgang van doelman Davy Schollen. De Denderploeg wil de doelman graag huren tot juni, Anderlecht wil hem (voorlopig) enkel definitief van de hand doen. Lees verder »


 22-01-2008 

Menegazzo afwezig tegen RSCA

Menegazzo afwezig tegen RSCA

Fernando Menegazzo zal waarschijnlijk afwezig zijn voor beide confrontaties in de UEFA Cup. De speler van Bordeaux is geblesseerd aan de linker knie. Hij heeft een verdraaing aan zijn ligamenten. Menegazzo staat steeds in de basis Lees verder »

Trainingsnieuws Anderlecht

Trainingsnieuws Anderlecht

Mbark Boussoufa kreeg een trap op z'n kleine teen en staakte de training meteen. Polak, Legear en Lucas Biglia trainden nog steeds individueel. Nicolas Frutos onderging net als Lucas Biglia nog een echografie. Lees verder »

Dender toont interesse in Schollen

Dender toont interesse in Schollen

Davy Schollen heeft te horen gekregen dat hij dit seizoen nog mag vertrekken. Dender is op dit moment de enigste club die in hem interesse toont. Schollen heeft als concurrent de tweede keeper van AA Gent, namelijk Martinovic. Lees verder »

Vandaag meer duidelijkheid omtrent Baseggio

Vandaag meer duidelijkheid omtrent Baseggio

Walter Baseggio wil het seizoen bij Anderlecht afmaken en in schoonheid eindigen. Volgens de middenvelder is een akkoord met Moeskroen zelfs verder af dan een verblijf bij Anderlecht. Vanden Stock wil Baseggio ook niet per se weg. Lees verder »

Legear verlengt contract tot 2012

Legear verlengt contract tot 2012

Jonathan Legear heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd met één seizoen en is nu tot 2012 verbonden aan Sporting. Legear maakte zijn debuut voor paars-wit op 18 september 2004 tegen Lierse. Lees verder »

 21-01-2008 

Vader Daniël Renders overleden

Vader Daniël Renders overleden

Gisterenavond is de vader van assistent-trainer Daniël Renders op 83-jarige leeftijd onverwacht overleden. Dat meldt RSCA op haar website. Purple Dynamite wenst Daniël en zijn familie veel sterkte in deze moeilijke periode. Lees verder »

Tickets bekerwedstrijd te koop

Tickets bekerwedstrijd te koop

Volgende week woensdag 30 januari speelt Anderlecht in de Beker van België tegen FC Dender. Vanaf vandaag kunnen tickets voor deze wedstrijd gekocht worden. De prijzen schommelen tussen 15 en 35 euro. Lees verder »

Proto kan bijtekenen tot 2012

Proto kan bijtekenen tot 2012

Anderlecht wil graag het contract van Silvio Proto, dat nog loopt tot 2010, met twee jaar verlengen. De keeper heeft wel oren naar een langere verbintenis. Mogelijk gaat een verlenging gepaard met een uitleenbeurt van een seizoen. Lees verder »

Mag Bart Goor blijven of niet?

Mag Bart Goor blijven of niet?

In juni loopt het contract van Bart Goor ten einde en de aanvoerder zou einde februari graag weten of hij kan blijven. Manager Van Holsbeeck lijkt te twijfelen: "Als we Lamah willen terughalen bij Roda, zullen we moeten kiezen." Lees verder »

Baseggio: "Ik wil bij Anderlecht blijven"

Baseggio:

In Het Nieuwsblad zegt Walter Baseggio dat de kans groter is dat hij nog zes maanden blijft dan dat hij vertrekt, hoewel er een principeakkoord is met Moeskroen. "Ik heb nog een contract tot juni en wil in schoonheid vertrekken." Lees verder »

 20-01-2008 

Reacties van Gillet en Chatelle

Reacties van Gillet en Chatelle

"Ik vond het leuk om op het middenveld te spelen", zegt Guillame Gillet aan de pers. "Ik had al een licht voorgevoel dat ik daar moest spelen, want op training had ik al een paar keer op het middenveld gespeeld." Lees verder »

Punctie bij Nicolas Frutos geslaagd

Punctie bij Nicolas Frutos geslaagd

De punctie die uitgevoerd werd bij Nicolas Frutos is goed verlopen. Nu moet de spits een drietal dagen rusten. Dinsdag staat er voor Frutos een echografie op het programma waaruit moet blijken hoelang de spits buiten strijd is. Lees verder »

Reactie Ariël Jacobs

Reactie Ariël Jacobs

Ariël Jacobs, trainer van Anderlecht, was vrijwel tevreden na de wedstrijd tegen Kv Mechelen."Ik vond ons het eerste uur goed voetballen, alleen kregen we weinig of geen kansen. We scoren dan ook naar het matchbeeld." Lees verder »

Ook Bordeaux wint

Ook Bordeaux wint

Net als Anderlecht heeft ook Girondins de Bordeaux zijn competitiewedstrijd gewonnen. Het werd gisterenavond 2-1 tegen Le Mans. Cavenaghi opende de score. Fernando nam de 2-0 voor zijn rekening. Le Mans kwam nog terug tot 2-1 Lees verder »

Wasilewski niet tegen Lokeren

Wasilewski niet tegen Lokeren

Wie er volgende week, tegen Lokeren, niet bij is, is de geelgeschorste Wasilewski. Lucas Biglia, die ook tegen KV Mechelen niet speelde, is onzeker voor de verplaatsing naar Daknam. Lees verder »

Baseggio : "Ik wou zo graag starten"

Baseggio :

Walter Baseggio mocht door de vele blessure nog eens invallen. "Ik was graag aan de wedstrijd begonnen in de basis, maar dat was nu eenmaal niet zo. Ik zag een goed Anderlecht op de mat", zei Baseggio. Lees verder »

Reacties na RSCA-Mechelen

Reacties na RSCA-Mechelen

Jelle Van Damme speelde tegen Kv Mechelen alweer op een andere positie, Serhat Akin mocht nog eens starten en Bart Goor nam de kapiteinsband weer over van Deschacht. Reacties van de drie Anderlechtspelers. Lees verder »

Anderlecht langs KV Mechelen

Anderlecht langs KV Mechelen

Jacobs moest timmeren door tal van afwezigen (Frutos, Biglia, Hassan, Polak) en posteerde rechtsachter Gillet samen met Van Damme centraal op het middenveld. Ook Chatelle maakte zijn debuut. Lees verder »


 19-01-2008 

Frutos opnieuw drie weken out

Frutos opnieuw drie weken out

Blessures blijven de rode draad door de loopbaan van de Argentijnse spits Nicolas Frutos bij Anderlecht. Net nu hij hersteld leek van een hamstringblessure, is hij opnieuw minstens drie weken out. Lees verder »

Voorbeschouwing: RSCA-Mechelen

Voorbeschouwing: RSCA-Mechelen

Vanavond staat voor Anderlecht de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. De tegenstander is KV Mechelen. Gillet en Chatelle maken hun debuut. Frutos, Polak en Biglia zitten niet in de kern. Lees verder »

Geen akkoord met Suarez

Geen akkoord met Suarez

Manager Van Holsbeeck keerde uit Argentinië terug zonder een akkoord met Mattias Suarez. Toch geeft Anderlecht de hoop om de 19-jarige beloftevolle spits van de Argentijnse tweedeklasser Belgrano binnen te halen niet op. Lees verder »

Vanden Stock bezocht Standard

Vanden Stock bezocht Standard

Voorzitter Roger Vanden Stock werd gisteren rondgeleid door Luciano D'onofrio op het jeugdcomplex van Standard. Ook Anderlecht is op dit moment een jeugdcomplex aan het bouwen, al heeft het net iets grotere plannen dan Standard. Lees verder »

 18-01-2008 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van RSCA Skater. Bij deze wensen we onze enorme dankbaarheid uit te drukken voor zijn grenzeloze inzet voor de Duitse versie van de site. Gelukkige verjaardag! Lees verder »

Frutos trainde nog steeds niet

Frutos trainde nog steeds niet

Voor de wedstrijd tegen KV Mechelen bestaan er twijfels over Nicolas Frutos (bloeduitstorting). Frutos moest zicht gisteren beperken tot verzorging en fietsen. Biglia (knie) hield het nog steeds bij individuele training. Lees verder »

Van Holsbeeck in Uruguay

Van Holsbeeck in Uruguay

Herman van Holsbeeck vertrok naar Argentinië om te praten over de transfer van aanvaller Suarez en om andere spelers te bekijken. De voorbije dagen breidde hij zijn scoutingswerk ook uit naar Uruguay. Lees verder »

Speelt Baseggio morgen laatste wedstrijd?

Speelt Baseggio morgen laatste wedstrijd?

De kans is groot dat Walter Baseggio morgen voor het laatst in Anderlechtshirt te bewonderen zal zijn. Na het weekend beslist hij over het aanbod van Moeskroen. "Dit is geen stap achteruit. Het lijkt me leuk met Scifo te werken." Lees verder »

 17-01-2008 

Anderlecht tegen Dender op latere datum?

Anderlecht tegen Dender op latere datum?

Anderlecht en Dender spelen op korte periode tweemaal tegen elkaar. Op 30 januari is er de bekerwedstrijd, en op 2 februari is er de terugwedstrijd in de competitie. Dender en Anderlecht overleggen daarom over een andere datum. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vlcek traint opnieuw met de groep mee, de speler had last van de knieën. Jan Polak is er nog niet helemaal bovenop, al evolueert zijn blessure aan de knie beter dan verwacht. Lees verder »

Georgios Samaras aangeboden bij Anderlecht

Georgios Samaras aangeboden bij Anderlecht

Volgens Het Nieuwsblad werd de aanvaller Georgios Samaras van Manchester City door zijn manager aangeboden bij Anderlecht. De 22-jarige Griek zit in Manchester op een zijspoor en wil opnieuw meer spelen met het oog op het EK. Lees verder »

Hassan is "een beetje gedegouteerd"

Hassan is

Ahmed Hassan was zwaar ontgoocheld na het mislopen van de Gouden Schoen. "Meer dan 100 punten verschil had ik niet verwacht", aldus Hassan. "Maar ik feliciteer Defour. Hij is nog jong en heeft een grote toekomst." Lees verder »

 16-01-2008 

De Bilde geeft Hassan een grote kans

De Bilde geeft Hassan een grote kans

Gilles de Bilde, ooit nog aanvaller bij landskampioen Anderlecht en nu aan de slag bij Willebroek, geeft Ahmed Hassan een grote kans om vanavond de Gouden Schoen in zijn trofeeënkast te kunnen plaatsen. Lees verder »

Zal Hassan vertrekken of blijven?

Zal Hassan vertrekken of blijven?

Hassan was vorig jaar bijna vertrokken naar zijn vaderland Egypte, maar de supporters konden de kandidaat Gouden Schoen, alsnog overtuigen te blijven. Of het dit jaar hetzelfde geval zou zijn blijkt nog maar af te wachten. Lees verder »

Mpenza definitief niet naar Moeskroen

Mpenza definitief niet naar Moeskroen

Baseggio is al op weg naar Moeskroen maar bij Mbo Mpenza is dat zeker niet het geval. "Ik doe liever mijn contract uit tot het einde van het seizoen. Er komt dus geen gesprek met Moeskroen", vertelt Mpenza in Gazette des Sports. Lees verder »

Serhat: "Er staat geen groep op het veld"

Serhat:

Serhat Akin zou weten waarom RSCA niet goed speelt. Er zou geen groep op het veld staan zegt hij. "Bij Cercle is dat wel te zien. Dat zag je duidelijk in de derby, waar heel de ploeg naar Stijnen stormde na zijn fout op Gombami." Lees verder »

 15-01-2008 

Anderlecht loot Dender in beker

Anderlecht loot  Dender in beker

In het Bondsgebouw is deze namiddag geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Anderlecht moet het daarin opnemen tegen FC Dender, de club van ex-Anderlechttrainer Johan Boskamp. Lees verder »

Ook Mpenza kan naar Moeskroen

Ook Mpenza kan naar Moeskroen

Nadat gisteren bekend geraakte dat Moeskroen interesse toont in Baseggio, richt diezelfde club zijn pijlen op Mpenza. Al zou Anderlecht wel zijn prijs moeten laten zakken. Lees verder »

 14-01-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zitka is helemaal uitgeziekt en was vandaag weer present op de training. Ook Pareja en Wasilewski waren op het trainingsveld terug te vinden. Anderlecht kwam trouwens niet ongeschonden uit de bekerpartij tegen Waasland. Lees verder »

Baseggio kan naar Moeskroen

Baseggio kan naar Moeskroen

Het Nieuwsblad meldt deze morgen dat Anderlecht en Moeskroen een mondeling akkoord bereikt hebben betreffende een mogelijke transfer van Walter Baseggio. De speler zou de club onmiddellijk mogen verlaten. Lees verder »

 13-01-2008 

Girondins Bordeaux wint van Auxerre

Girondins Bordeaux wint van Auxerre

Girondins Bordeaux heeft gisteren in de Franse competitie zijn wedstrijd gewonnen van Auxerre. De UEFA Cup-tegenstander van Anderlecht won met 4-1. De goals van Bordeaux kwamen van de voet van Cavenaghi (2x), Planus en Bellion. Lees verder »

Nog meer reacties na het bekerduel

Nog meer reacties na het bekerduel

Dat Silvio Proto nog eens in het doel mocht staan, deed hem zeker deugd. "Ik had wel niet veel werk vanavond. Dat is enerzijds wel goed, maar anderzijds wil ik ook heel graag mijn capaciteiten nog eens tonen", zei Proto. Lees verder »

Jacobs: "Scoren blijft een probleem"

Jacobs:

"Ik heb de groep tijdens de rust wakker geschud", aldus Ariël Jacobs na de gewonnen bekerpartij tegen Waasland. "Onze eerste 20 minuten vond ik niet slecht, maar daarna vielen we stil en was de balcirculatie niet goed meer." Lees verder »

 12-01-2008 

Dames'71 winnen van Standard

Dames'71 winnen van Standard

De Anderlechtse vrouwenploeg, die vorige week nog won in de damestopper, won ook vandaag haar wedstrijd tegen Standard Fémina. Het werd 2-0. Sarina Heirbaut en Laetitia Landerloo scoorden. Lees verder »

Deschacht voor de rechter

Deschacht voor de rechter

Aan de vete tussen Anderlechtspeler Olivier Deschacht en Tim De Pril, ooit deelnemer aan het VT4-programma 'Temptation Island', werd gisteren het zoveelste hoofdstuk gebreid in een rechstzaak. De Pril beschadigde Deschachts auto. Lees verder »

Théréau en Baseggio krijgen herexamen

Théréau en Baseggio krijgen herexamen

Ze waren gebuisd in La Manga maar krijgen toch nog een herkansing van Jacobs. Théréau en Baseggio flirten met de B-kern maar zijn toch geselecteerd voor de wedstrijd van deze avond. Het is de allerlaatste kans voor de twee. Lees verder »

Cor Gillis hoopt op eerste speelminuten

Cor Gillis hoopt op eerste speelminuten

Cor Gillis mocht mee op stage naar La Manga, maar dat gebeurde zonder zijn maatje Vadis, die nam het vliegtuig richting Hamburg. Deze avond is Gillis, 18 jaar, erbij tegen Waasland, althans toch in de selectie. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht is terug in het Astridpark maar zal deze avond geen beroep kunnen doen op enkele spelers wegens blessuren. Zo is Zitka ziek en zal hij er tegen Waasland er niet bij zijn. Polak kwam niet heel uit de stage. Lees verder »

 11-01-2008 

Ziekenboeg zit behoorlijk vol

Ziekenboeg zit behoorlijk vol

De ziekenboeg bij Anderlecht zat, na de aankomst gisteren in Zaventem, behoorlijk vol. Lucas Biglia, Jan Polak, Marcin Wasilewski en Jonathan Legaer ondergingen een controle-echografie. Lees verder »

Jacobs wil er nog een aanvaller bij

Jacobs wil er nog een aanvaller bij

Ariël Jacobs ziet zijn team niet makkelijk scoren en volgens hem zou een nieuwe aanvaller geen overbodige luxe zijn. "De afwerking was ons grote probleem en is dat nu nog", zegt hij in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Baseggio: "Ik ben het beu!"

Baseggio:

Walter Baseggio is het beu steeds met de vinger gewezen te worden na een nederlaag. "Het is schandalig", aldus de middenvelder in LDH. "Telkens we verliezen, zijn er voor de kranten twee slachtoffers: Cyril Théréau en ik." Lees verder »

 10-01-2008 

Waasland gelooft in bekerstunt

Waasland gelooft in bekerstunt

Nu het zeker is dat Red Star Waasland tegen Anderlecht mag aantreden in de Beker, gaan ze ginder aan het dromen. "Deze wedstrijd is een hoogtepunt in de geschiedenis van de club", aldus hun voorzitter. "We geloven in een stunt." Lees verder »

Jelle Van Damme verlengt contract

Jelle Van Damme verlengt contract

Jelle Van Damme heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot 2011 aan Anderlecht bindt. Zijn vorige verbintenis liep tot 2010. De polyvalente speler maakte in 2006 de overstap van Werder Bremen naar Brussel. Lees verder »

Wasilewski sluit vertrek niet uit

Wasilewski sluit vertrek niet uit

Een blessure aan de quadriceps houdt Marcin Wasilewski zaterdag van het veld in de beker. Daar Gillet nog niet speelgerechtigd is, zal Mark Deman rechtsachter spelen. Intussen praat Wasyl voor het eerst over een mogelijk vertrek. Lees verder »

Théréau lijkt nu toch te willen vertrekken

Théréau lijkt nu toch te willen vertrekken

Cyril Théréau kreeg gisteren zijn gevraagde gesprek met Ariël Jacobs, maar gelukkiger werd de Fransman er niet van. "De trainer heeft me eigenlijk niet veel gezegd", aldus de spits. Die de kans op een vertrek steeds groter acht. Lees verder »

Jacobs razend na nederlaag in oefenpot

Jacobs razend na nederlaag in oefenpot

Ariël Jacobs kon niet lachen met het verlies tegen Cartagena. "Niks nieuws, alles is duidelijk", zegt Jacobs in HLN. "De spelers hebben bewezen wat we al wisten. Sommige hun krediet is al opgebruikt nog voor de terugronde begint." Lees verder »

 09-01-2008 

Anderlecht verliest van Spaanse derdeklasser

Anderlecht verliest van Spaanse derdeklasser

Anderlecht heeft de laatste dag in La Manga beëindigd met een valse noot. Het verloor op Spaanse bodem van Cartagena. De Spaanse derdeklasser won verassend met 2-0. Cartagena speelde zeer dominant maar RSCA kreeg de beste kansen. Lees verder »

Wasilewski niet bang voor concurrentie

Wasilewski niet bang voor concurrentie

De komst van Gillet betekent voor Marcin Wasilewski dat hij voor het eerst een echte concurrent krijgt bij Anderlecht. De Pool heeft echter geen schrik. "Gillet moet zich vragen stellen, niet ik. Hij zal zich moeten bewijzen." Lees verder »

Van Holsbeeck wil jeugd een kans geven

Van Holsbeeck wil jeugd een kans geven

Met Guillaume Gillet trok Anderlecht nog eens een beloftevolle jonge Belg aan. Manager Van Holsbeeck wil in de toekomst meer zulke spelers in de ploeg. "We moeten zorgen dat jonge spelers bij ons wél perspectieven hebben." Lees verder »

 08-01-2008 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Gillet kwam vandaag in La Manga aan maar trainde nog niet. Legear is hersteld van zijn buigriep en hervatte zijn revalidatie. Polak is enkele dagen out wegens ziekte. Juhasz werd gespaard wegens zware benen. Lees verder »

Extra geld voor Anderlecht

Extra geld voor Anderlecht

De Profliga schenkt aan verschillende clubs een klein extraatje. Het geld komt van de deelname van Anderlecht aan de Champions League van het seizoen 2006-2007. Lees verder »

Gillet zonet voorgesteld

Gillet zonet voorgesteld

Gillet is zonet in La Manga voorgesteld aan de pers. Even was er nog de vrees dat Gillet naar Rusland zou verhuizen, maar dat geld laat hij aan zich voorbijgaan. "Later kan ik nog een grote transfer versieren", zei de jonge Belg. Lees verder »

Boussoufa wil Hassan vervangen

Boussoufa wil Hassan vervangen

Mbark Boussoufa is weer volledig speelklaar en wil zo snel mogelijk terug op het voetbalplein staan. Boussoufa speelde bij Gent altijd achter de spitsen en nu Hassan de Africa Cup voor de boeg heeft, wil hij die plaats innemen. Lees verder »

Vadis aangekomen in Hamburg

Vadis aangekomen in Hamburg

Vadis trainde gisterenochtend voor het eerst mee met zijn nieuwe teammaats van Hamburg SV. Vadis werd meteen voorgesteld aan de pers in Duitsland. Samen met zijn vriend Kompany poseerde hij voor de camera's met zijn nieuwe shirt. Lees verder »

Nieuwkomers integreren zich vlot

Nieuwkomers integreren zich vlot

Het lijkt erop dat zowel Stanislav Vlcek als Thomas Chatelle snel hun plaats gevonden hebben bij hun nieuwe ploeg. "Ik wil iets bijbrengen. Ik ben niet naar hier gekomen om de toerist of de figurant uit te hangen", aldus Chatelle. Lees verder »

"Gillet en Chatelle zijn twee toptranfsers"

Het Laatste Nieuws polste bij Genktrainer Hugo Broos en Gunter Schepens, jeugdcoördinator bij Gent, naar de slaagkansen van Chatelle en Gillet in Anderlecht. Beide zijn het roerend eens: "Paars-wit heeft twee toptransfers gedaan." Lees verder »

"Russen maken alles onbetaalbaar"

Met Gillet trok Anderlecht gisteren opnieuw een Belg aan. Vroeger waren het juist vaak buitenlanders die werden ingelijft. Een kentering? "Wij speuren altijd eerst de Belgische markt af", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Mbo in La Manga

Mbo in La Manga

Mpenza is gisteren in La Manga aangekomen. De speler kwam pas later op stage wegens een operatie aan het hart van zijn zoontje. Ook Gillet en Van Holsbeeck zakken vandaag af naar de stageplaats. Lees verder »

Anderlecht volgt Roemeen en Macedoniër

Anderlecht volgt Roemeen en Macedoniër

Volgens de plaatselijke pers zou Anderlecht Ionut Costinel Mazilu volgen. De 25-jarige aanvaller ligt onder contract bij Rapid Boekarest. De vraagprijs zou zo'n 2 miljoen euro bedragen. Anderlecht volgt ook nog Ivan Trickovski. Lees verder »

 07-01-2008 

Lokeren geeft strijd niet op

Lokeren geeft strijd niet op

Lokeren geeft de strijd om de Beker nog niet op. De club zou morgen naar de burgerlijke rechtbank trekken. Vrijdag spreekt een rechter in kort geding zich uit in de zaak. Lees verder »

Gillet krijgt rugnummer 30

Gillet krijgt rugnummer 30

De transfer van Guillaume Gillet van AA Gent naar Anderlecht is nu ook officieel afgerond. De verdediger vervoegt morgen de kern in Spanje en zal dan ook aan de pers worden voorgesteld. Gillet zal het rugnummer 30 dragen. Lees verder »

Trainingnieuws vanuit La Manga

Trainingnieuws vanuit La Manga

RSCA hield gisteren op stage in La Manga een lange looptraining. Nicolas Frutos die een spierscheur opliep een maand geleden kon toch al meelopen met de groep. Pareja die ook al een maand out is begon te revalideren per fiets. Lees verder »

Jacobs wil er graag nog een spits bij

Jacobs wil er graag nog een spits bij

Ondanks de komst van Vlcek wil Ariël Jacobs graag nog een spits aan zijn kern toevoegen. "We moeten immers rekening houden met de blessuregevoeligheid van Frutos en Serhat", zo zegt hij. "Al gaan we niet zomaar iemand aantrekken." Lees verder »

Théréau wil nieuwe start maken

Théréau wil nieuwe start maken

Na een ontgoochelende heenronde verwachtte iedereen dat Cyril Théréau snel weer uit Brussel zou vertrekken. De Fransman wil nu toch blijven en proberen te slagen. "Ik wil een eerlijk gesprek met Jacobs", zo zegt hij hierover. Lees verder »

2,3 miljoen voor Gillet

2,3 miljoen voor Gillet

Vandaag wordt normaal gezien de transfer van Gillet naar Anderlecht afgerond. Paars-wit zal 2,3 miljoen betalen voor de speler. Eerst werd verwacht dat de transfer gisteren zou afgerond geweest zijn. Lees verder »

 06-01-2008 

Anderlecht verslaat Be Quick met 7-0

Anderlecht verslaat Be Quick met 7-0

Op de oefenstage in Spanje heeft Anderlecht de Nederlandse hoofdklasser Be Quick verslagen met 7-0. Vlcek (3x), Théréau (3x) en Crommen zorgden voor de goals. Frutos, Legear, Polak en Pareja speelden niet. Lees verder »

Dames'71 winnen topper

Dames'71 winnen topper

De Anderlechtse damesploeg heeft zopas de topper tegen Rapid Wezemaal gewonnen met 1-2. Gertie Van Humbeeck en Sarina Heirbaut scoorden tegen de landskampioen bij de dames. Lees verder »

Vadis van de gevel

Vadis van de gevel

Het vertrek van Vadis was voor Anderlecht niet aleen op sportief vlak een klap. Het spandoek van sponsor Adidas waar Vadis opstaat in het nieuwe Anderlechtshirt moet er komende week af. Lees verder »

Wie slaapt bij wie in La Manga?

Wie slaapt bij wie in La Manga?

Op stage in La Manga verblijven de Anderlechtspelers in appartementen voor zes personen. Er slapen twee spelers per kamer. De spelers mochten zelf niet kiezen, dat deed Jacobs voor hen. Een overzicht van de verdeling. Lees verder »

Bordeaux met moeite door in beker

Bordeaux met moeite door in beker

Bordeaux, tegenstander van Anderlecht in de 16de finales van de Uefa Beker, heeft zich ten koste van de amateurs van Quevilly geplaatste voor de volgende ronde van de Franse beker. Het won met 1-3 na twee treffers in de slotfase. Lees verder »

 05-01-2008 

Hassan scoort voor Egypte

Hassan scoort voor Egypte

Egypte speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen Namibië. Het won die match ook met 3-0. Hassan, die inviel bij het begin van de tweede helft, scoorde de 2-0 in de 77ste minuut. Lees verder »

Eerste training op Spaanse bodem

Eerste training op Spaanse bodem

De spelers hebben hun eerste training op Spaanse bodem achter de rug. Mbo is er niet bij wegens familiale redenen. Zijn kindje moest een operatie ondergaan, de speler reist later af naar La Manga. Lees verder »

Chatelle heeft rijverbod aan zijn been

Chatelle heeft rijverbod aan zijn been

Thomas Chatelle mag zijn rijbewijs voor 45 dagen inleveren. De kersverse speler van Anderlecht werd op 1 mei op de E314 aan 219 km/h geflitst. Hij moet ook een boete van 550 euro. De speler ontkent dat hij zo snel gereden heeft. Lees verder »

 04-01-2008 

Ijslandse in doel bij Dames '71

Ijslandse in doel bij Dames '71

Ze kwam over van OHL en is met haar 26 jaar toch vaste strafschopneemster van dienst bij de damesploeg van Anderlecht. Ze verhuisde naar België voor haar werk en belandde na enkele mailtjes bij OHL. Lees verder »

Bengali wordt verhuurd aan Union

Bengali wordt verhuurd aan Union

Mohamed Bengali, een 19-jarige verdediger van Ivoriaanse afkomst, wordt door Anderlecht voor zes maanden verhuurd aan Union. Bengali kreeg bij Sporting nog nooit de kans in de A-ploeg zodat Anderlecht besliste hem uit te lenen. Lees verder »

Twee wedstrijden in La Manga

Twee wedstrijden in La Manga

Anderlecht zal in het Spaanse La Manga twee oefenwedstrijden afwerken. Zondag spelen ze tegen de Nederlandse amateurclub Be Quick. Woensdag staat een officiël duel tegen de Spaanse tweedeklasser Real Cartagena op het programma. Lees verder »

 03-01-2008 

Vadis naar Hamburg

Vadis naar Hamburg

Wat al eerder was voorspeld is nu definitief: Vadis Odjidja gaat RSC Anderlecht verlaten en trekt naar Hamburger SV waar hij zijn vriend (en ex-Anderlechtspeler) Vincent Kompany gaat vergezellen. Lees verder »

Max Von Schlebrügge verlaat Anderlecht

Max Von Schlebrügge verlaat Anderlecht

Max Von Schlebrügge heeft vandaag een contract van vier jaar getekend bij het Deense Brøndby. De 30-jarige Zweed kreeg niet veel speelgelegenheid bij Anderlecht en mocht deze winter vertrekken. Hij kwam een jaar geleden naar RSCA. Lees verder »

Louwagie: "Nog steeds geen bod gekregen"

Louwagie:

Michel Louwagie, de manager van AA Gent, zegt dat er nog steeds geen bod is binnengekomen van Anderlecht op Guillaume Gillet. "Ik wil dat er snel duidelijkheid komt en heb dat Herman Van Holsbeeck ook verteld", zegt de manager. Lees verder »

Boussoufa's vader ziek

Boussoufa's vader ziek

Gisteren, op de eerste training sinds de match tegen Bergen, was er geen Mbark Boussoufa te zien. Ariël Jacobs gaf meer uitleg: "Zijn vader is zwaar ziek, hij vroeg me twee dagen vrij. Normaal is hij vrijdag terug", aldus Jacobs. Lees verder »

Jacobs wil nog meer versterking

Jacobs wil nog meer versterking

Voor Ariël Jacobs is de komst van Thomas Chatelle en van Stanislav Vlcek niet genoeg. "Ik heb inderdaad gevraagd bij het bestuur voor nog meer versterking", zei Jacobs op de eerste training van RSCA, na de match tegen Bergen. Lees verder »

Interesse in linksback?

Interesse in linksback?

Anderlecht zou naast een rechtsback nu ook een linksback willen aantrekken. Het zou gaan om de Marokkaan Hicham Mahdoufi die bij het Oekraïnsche Metalist Kharkiv speelt. Hicham is 24 jaar en speelde ook al voor Dynamo Kiev. Lees verder »

Deense clubs willen Von Schlebrügge

Deense clubs willen Von Schlebrügge

Anderlecht had al een akkoord met Bröndby omtrent een overgang van Max Von Schlebrügge, de verdediger zelf heeft nog geen deal. Intussen tonen met FC Kopenhagen en FC Mydtjylland nog twee andere Deense clubs interesse in de Zweed. Lees verder »

Vadis heeft akkoord met Hamburg

Vadis heeft akkoord met Hamburg

Het staat zo goed als vast dat Vadis Odjidja Anderlecht verlaat voor Hamburg. De jonge Belg bereikte een akkoord voor een vijfjarig contract. Aangezien hij einde contract is, moet HSV enkel €250.000 opleidingsvergoeding betalen. Lees verder »

 02-01-2008 

Sepp De Roover in beeld bij Anderlecht

Sepp De Roover in beeld bij Anderlecht

De jonge Belgische belofte, Sepp De Roover, zou zich in de kijker hebben gespeeld bij enkele Belgische topclubs. Het zou gaan om Club Brugge, Standard Luik en Anderlecht. De Roover is momenteel actief in de Eredivisie bij Sparta. Lees verder »

Anderlecht wil in januari nog spelers halen

Anderlecht wil in januari nog spelers halen

Volgens de media zou Anderlecht al tijdens de winterstop Guillaume Gillet van Gent willen aantrekken. Ook Tom De Sutter (Cercle) zou op het verlanglijstje staan. Van Holsbeeck tempert echter: "We gaan geen zotte dingen doen."quot; Lees verder »

Vadis lijkt op weg naar Hamburg

Vadis lijkt op weg naar Hamburg

Het lijkt er steeds meer op dat Hamburger SV de strijd om Vadis Odjidja zal winnen. Vadis is in juni einde contract en Anderlecht lijkt zich stilaan neer te leggen bij een vertrek. Bij HSV speelt ook zijn maatje Vincent Kompany. Lees verder »

Weinig interesse voor overbodige spelers

Weinig interesse voor overbodige spelers

Mbo Mpenza, Walter Baseggio, en Cyril Théréau mogen deze maand Anderlecht verlaten, maar slecht weinig clubs tonen interesse. Volgens de kranten zou Théréau onder druk gezet worden om het bod van Steaua Boekarest te aanvaarden. Lees verder »