Archieven

 28-02-2021 

Warm welkom op Neerpede

Warm welkom op Neerpede

ANDERE Op Neerpede wachten zo'n vijfhonderd supporters de spelersbus op met het nodige bengaals vuur. De spelers namen ook de tijd om te supporters, op veilige afstand, te bedanken en met hen mee te vieren.  Lees verder »

RSCA-supporters wachten spelersbus op

RSCA-supporters wachten spelersbus op

ANDERE Ondertussen wacht de spelers van RSC Anderlecht een warm onthaal aan de poorten van Neerpede.  Een 200-tal supporters staat de spelersbus al zingend op te wachten. Het hoeft geen twijfel dat de supporters meer dan tevreden zijn met deze drie punten tegen aartsrivaal Standard.  Lees verder »

Spelersbus RSC Anderlecht geblokkeerd

Spelersbus RSC Anderlecht geblokkeerd

ANDERE De gemoederen bij de Standard-supprters zijn nog niet gaan liggen. Nadat ze hun eigen spelers blokkeerden om het stadion te verlaten, is het nu aan de spelersbus van RSC Anderlecht. Twee uur na afluiten staat die nog steeds op de parking aan het stadion.  Lees verder »

Video: RSCA-dames zetten zegereeks verder

Video: RSCA-dames zetten zegereeks verder

DAMES De RSCA Dames trokken gisteren naar Eendracht Aalst. Ze zetten hun zegereeks verder en wonnen met 0-4. RSC Anderlecht moest het doen zonder Charlotte Tison en Laura De Neve, maar dat belette hen niet om de drie punten terug mee naar Brussel te nemen.  Lees verder »

Oefenduel U21 afgelast

Oefenduel U21 afgelast

JEUGD René Peeters trok morgen met de U21 naar Cercle Brugge voor een oefenduel. Maar de wedstrijd is intussen afgelast. Nadat hun eerder hun competitie al stilgelegd werd is het voor de U21 moeilijk om oefenduels te organiseren door de Covid-19 crisis.  Lees verder »

Anderlecht duwt Standard nog wat dieper

Anderlecht duwt Standard nog wat dieper

ANDERE Het waren hallucinante beelden voor de wedstrijden. Duizenden Standard-supporters die de afstandsregels niet respecteerden en ook van mondmaskerplicht was geen sprake. De voetbalbond heeft in ieder geval al laten weten niets te kunnen doen aan de heisa omdat het buiten het stadion gebeurde.  Lees verder »

En of Kompany blij was

En of Kompany blij was

ANDERE RSC Anderlecht stond twintig minuten voor tijd 0-2 voor op Standard, toch was het nog even bibberen toen Amalah in de laatste tien minuten de 1-2 binnen de netten schoot. Een déjà-vue gevoel, ook bij Vincent Kompany. Die kon dan ook met zijn blijdschap geen blijf toen Dauda de 1-3 op het scorebord zette.  Lees verder »

Kompany: "Ik blijf rustig"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany is samen met zijn ploeg naar Standard Luik gekomen om te strijden en dat hebben ze dan ook gedaan. Maar dat RSC Anderlecht er nog niet is beseft ook de coach. Play-off 1 is nog geen zekerheid dus Kompany blijft rustig.  Lees verder »

Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

ANDERE De overwinning op Sclessin is een overwinning op zoveel meer dan de drie punten. Supportersgroep Mauves Army 03 wil de spelersbus dan ook een warm onthaal geven op Neerpede op en roept iedereen op om af te spreken rond 17.30 uur op Neerpede. Lees verder »

Anderlecht kaapt drie punten weg in Luik

Anderlecht kaapt drie punten weg in Luik

WEDSTRIJDEN Dit Anderlecht blijft een vreemde ploeg. Na twee draken van wedstrijden ging het vanmiddag met 1-3 winnen op het veld van Standard. Het speelde zeker niet geweldig en Standard bakte er ook niet veel van, maar de drie punten waren eigenlijk een must in de strijd om Play-off 1. Anderlecht sloeg tweemaal toe uit het niets en Standard was onmachtig om in de slotfase op gelijke hoogte te komen. Dauda strafte de risico's van de Luikenaars finaal af. Lees verder »

Opstelling: Diaby voor het eerst in de basis

Opstelling: Diaby voor het eerst in de basis

WEDSTRIJDEN Voor de belangrijke wedstrijd op Standard heeft Vincent Kompany voor het eerst een basisplaats gegeven aan Diaby. Ook Mukairu start aan de wedstrijd in plaats van Bruun Larsen. Verder kiest Kompany terug voor Miazga, behoudt Wellenreuther het vertrouwen en keert Murillo terug uit schorsing. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na de overwinningen van Genk en Oostende doet Anderlecht er straks goed aan om zelf ook de drie punten te pakken. Anders groeit de kloof met de Play-Off 1-plaatsen tot vier punten. Bovendien zag paars-wit gisteren ook Zulte Waregem al over zich springen. Lees verder »

 27-02-2021 

Selectie: Ashimeru niet mee naar Luik

Selectie: Ashimeru niet mee naar Luik

WEDSTRIJDEN Majeed Ashimeru zit niet in de selectie voor de partij van morgen tegen Standard. Vorige week stond hij vanuit het niets aan de aftrap, maar werd hij aan de rust vervangen. Blijkbaar is hij na zijn coronabesmetting toch nog niet klaar voor de dienst. Lees verder »

"Zou met plezier terugkeren naar België"

INTERVIEWS Sofiane Hanni had bij RSC Anderlecht een haat-liefde verhouding met de supporters. Tijdens de wintermercato van 2018 koos hij voor Spartak Moskou. Ondertussen voetbalt hij voor AL-Gharafa waar hij nog onder contract ligt tot 2022. Een terugkeer naar België ziet hij wel zitten.  Lees verder »

"Intern is er meer rust"

INTERVIEWS Play-Off 1 blijft een must voor het bestuur, alleen zullen de zaken dan toch dringend moeten keren. Volgens Vincent Kompany is de druk intern echter niet zo groot als de buitenwereld denkt. Hij wist op voorhand dat het een moeilijk verhaal zou worden.  Lees verder »

 26-02-2021 

Lambrechts fluit op Sclessin

Lambrechts fluit op Sclessin

ANDERE Erik Lambrechts verplaatst zich zondag naar Luik om het duel tussen Standard en RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Philippe Vandecauter. Lothar D'hondt is vierde official.  Lees verder »

Anderlechts oudste abonnee overleden

Anderlechts oudste abonnee overleden

ANDERE Anderlechts oudste abonnee is overleden. Remi Van den Bossche (97 jaar) overleed reeds eind vorig jaar, maar de club maakte het nieuws pas deze week bekend. Brusselaar Remi was al abonnee sinds 1947 en beleefde dus de opgang van de club in de jaren 60, maar ook de Europese titels in de jaren 70 en 80. We wensen ons medeleven te betuigen met de familie en vrienden van Remi. Lees verder »

Dames zonder De Neve en Tison naar Aalst

Dames zonder De Neve en Tison naar Aalst

DAMES Na een korte onderbreking door interlands tegen Nederland en Duitslands, hervatten de dames dit weekend de competitie met een verplaatsing naar Aalst. Laura de Neve ontrbeekt wegens een blessure die ze opliep met de nationale ploeg: "tijdens een trainingssessie heb ik mijn voet verdraaid. Het is gelukkig niet ernstig, maar de volgende wedstrijd komt te vroeg", klinkt het. Lees verder »


 25-02-2021 

Jonge spits uit Kameroen in beeld

Jonge spits uit Kameroen in beeld

TRANSFERS Anderlecht is een van de clubs die Sunday Jang Junior op de korrel heeft. Dat schrijven Kameroense media. Jang is een spits van 18 jaar uit Kameroen die momenteel actief is op de Africa Cup voor U20 en daar in de eerste twee wedstrijden twee keer scoorde. Paars-wit zou zelfs al een bod gedaan hebben. Lees verder »

 24-02-2021 

Geen VAR in de kwartfinales van de beker

Geen VAR in de kwartfinales van de beker

WEDSTRIJDEN De VAR zou aanwezig moeten zijn voor de kwartfinales van de Belgische beker, maar de Pro League ziet af van video-assistentie. Dit heeft te maken met het feit dat Eupen-Gent niet rechtstreeks wordt uitgezonden. Er zijn dus geen of onvoldoende TV-beelden beschikbaar voor de VAR om te analyseren. Teneinde niemand te discrimineren, zullen alle bekerwedstrijden zonder VAR worden beslecht; ook Anderlecht-Cercle. Lees verder »

Cercle stelde het meeste jongeren op, Anderlecht tweede

Cercle stelde het meeste jongeren op, Anderlecht tweede

JEUGD Het Laatste Nieuws maakte een lijst van clubs die de meeste kansen biedt aan jongeren. In de categorie -21 jaar, staat Cercle Brugge aan kop met 14 spelers. Anderlecht volgt meteen daarna met 13 stuks. Standard en Genk doen het ook niet slecht met 10 spelers. Leider Brugge haalt de vijfde positie met 8 spelers. Antwerp scoort het laagst met drie jongeren die speelgelegenheid kregen. Lees verder »

Fan Board verloopt constructief

Fan Board verloopt constructief

ANDERE Jon Donvil stond gisteren voor zijn eerste Fan Board. Die verliep al bij al rustig. Er waren vragen van de supporters die de leden van de Fan Board voorlegden aan Donvil. Die legde nogmaals uit waar RSC Anderlecht naartoe wil.  Lees verder »

 23-02-2021 

Fanboard komt vanavond bijeen

Fanboard komt vanavond bijeen

ANDERE Je zou het bijna vergeten, maar de Fan Board is nog steeds actief binnen RSC Anderlecht. Vanavond staat er zelfs een vergadering gepland. Het is nu al zeker dat het geen gewone vergadering zal zijn door de slechte resultaten, meteen ook de vuurdoop voor nieuwe CEO Jos Donvil.  Lees verder »


 22-02-2021 

Anderlecht polste Twente-doelman

Anderlecht polste Twente-doelman

TRANSFERS Anderlecht nam afgelopen zomer contact op met doelman Joël Drommel van Twente. Dat onthulde de 24-jarige Nederlander bij Voetbal International. Paars-wit zag in Drommel een optie voor het geval Hendrik Van Crombrugge vertrok. Lees verder »

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

ANDERE De Nederlandstalige vleugel van de Anderlecht-supporters gaan niet akkoord met de open brief die hun Franstalige broeders gisteren de wereld in stuurden. "Die brief is opgesteld zonder enig overleg”, zegt Nico De Raedt namens de Vlaamse vleugel.  Lees verder »

Ook competities U18 en U21 definitief gestopt

Ook competities U18 en U21 definitief gestopt

JEUGD Eind januari besliste de Pro League om de competities tot en met de U16 definitief stop te zetten wegens de coronapandemie. Voor de U18 en de U21 werd de beslissing toen nog uitgesteld. Vandaag is echter het doek definitief gevallen: ook deze competities worden definitief gestopt voor dit seizoen. Vriendschappelijke wedstrijden zijn nog mogelijk onder strikte voorwaarden en mits het voorleggen van negatieve PCR tests. Lees verder »

Anderlecht verslaat RWDM in oefenduel

Anderlecht verslaat RWDM in oefenduel

TRANSFERS Anderlecht heeft vanmiddag in een oefenduel met 3-1 gewonnen van RWDM. Kristian Arnstad, Mohammed Dauda (foto) en Matt Miazga scoorden voor paars-wit. Ook Elias Cobbaut, Adrien Trebel, Jacob Bruun Larsen en Abdoulaye Diaby kwamen in actie. Lees verder »

Straks oefenduel tegen RWDM

Straks oefenduel tegen RWDM

WEDSTRIJDEN Ook vandaag speelt Anderlecht een oefenwedstrijd om bankzitters en jongeren wedstrijdritme te laten opdoen. Tegenstander nu is RWDM. Paars-wit ontvangt de Brusselse stadsgenoot om 11.30 uur in de Belfius Academy in Neerpede. Lees verder »

Drietal volgde wedstrijd vanuit tribune

Drietal volgde wedstrijd vanuit tribune

WEDSTRIJDEN Doelman Warner Hahn, verdediger Zeno Debast (foto) en middenvelder Kristian Arnstad bekeken de wedstrijd tegen KV Kortrijk gisteren vanuit de tribune. Het trio zat in de wedstrijdkern, maar viel in laatste instantie uit de boot. Op het scheidsrechtersblad is immers maar plaats voor achttien namen. Lees verder »

"Ik weet niet wat ik nog meer kan doen"

INTERVIEWS Ook Albert Sambi Lokonga slaagde er tegen Kortrijk niet in om de ploeg op de rails te krijgen. Toen hij na de wedstrijd de vraag kreeg of hij als aanvoerder niet meer had kunnen doen, reageerde hij enigzins gepikeerd. "Als je mijn match ziet... Ik weet niet wat ik nog meer kan doen." Lees verder »

 21-02-2021 

Franstalige supportersvleugel: "De maat is vol"

Franstalige supportersvleugel:

ANDERE Een tweede absolute wanprestatie op rij tegen een staartploeg heeft de Association Francophone des Supporters Anderlechtois (AFSA), de Franstalige vleugel van Anderlecht-supporters, tot actie aangezet. In een open brief spreken ze klare en harde taal. "Ons geduld heeft grenzen die spoedig bereikt zullen worden." Lees verder »

Anderlecht ledigt kelk tot op de bodem met nederlaag

Anderlecht ledigt kelk tot op de bodem met nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na een alweer dramatische vertoning met 0-2 verloren tegen Kortrijk. Het speelde een lamentabele eerste helft waarin Wellenreuther in het slot de 0-1 op een schotel presenteerde. Na rust kon de thuisploeg de bakens niet verzetten, ondanks een resem invallers. Kortrijk counterde zich makkelijk naar 0-2 via Gano. Anderlecht moet beseffen dat Play-off 1 halen te hoog gegrepen is en met dit niveau hoeft het zich ook niet al te veel illusies maken in de bekercompetitie. Lees verder »

Selectie: Ashimeru voor het eerst

Selectie: Ashimeru voor het eerst

WEDSTRIJDEN Majeed Ashimeru heeft voor het eerst de selectie gehaald van een competitiewedstrijd. Kana en Mykhailichenko maken geen deel uit van de selectie. Murillo is geelgeschorst na zijn vijfde gele kaart vorig weekend in Cercle. Vermoedelijk zal Sardella hem vervangen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Kortrijk trappen vanmiddg om 13.30 uur de voetbalzondag op gang. Na het gelijkspel van Oostende tuimelde Anderlecht gisterenavond uit de top vier. De matchen van de waarheid komen in zicht, dus wie Play-Off 1 wil halen, laat best niet te veel punten meer liggen. Lees verder »

 20-02-2021 

Ook Adzic debuteert met een doelpunt

Ook Adzic debuteert met een doelpunt

WEDSTRIJDEN Luka Adzic zet de goede gewoonte van de Anderlecht-huurlingen verder. Vanavond maakte hij eindelijk zijn debuut voor FC Emmen en hij vond meteen de weg naar doel. Sterker nog: dankzij Adzic' openingsdoelpunt boekte Emmen zijn eerste zege van het seizoen. Lees verder »

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

TRANSFERS - ANDERE Operatie Propere Handen barste in oktober van 2018 los. Eén van de spilfiguren is Mogi Bayat, ondertussen al weer actief als makelaar. Een nieuw onderzoek gevoerd door de EIC, European Investigate Collaborations, maakt duidelijk hoe hard Bayat de plak zwaaide op Anderlecht.  Lees verder »

"Mijn revalidatie ligt op schema"

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge is op de terugweg na zijn rugoperatie. De revalidatie loopt goed en hij traint soms al op het veld met de keeperstrainer. De doelman hoopt terug beschikbaar te zijn vanaf eind maart al is dat geen ramp als het niet lukt.  Lees verder »


 19-02-2021 

Murillo geschorst, Ashimeru fit

Murillo geschorst, Ashimeru fit

INTERVIEWS Amir Murillo keek tegen Cercle Brugge tegen zijn vijfde gele kaart aan en is bijgevolg geschorst voor de wedstrijd van zondag. Majeed Ashimeru trad maandag aan met de beloften en liet een fitte indruk na en is volgens Vincent Kompany klaar voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk.  Lees verder »

"Verwacht reactie van mijn team"

INTERVIEWS Vincent Kompany blijft het elke week herhalen, de intensiteit op training is hoog en dat was de voorbije week niet anders. De coach verwacht ook een reactie van zijn spelers tegen KV Kortrijk. De week is alvast goed begonnen met een overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven vorige maandag.  Lees verder »

Geen extra assistent

Geen extra assistent

ANDERE RSC Anderlecht bevestigt dat het geen extra assistent aanneemt om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. Die vraag kwam er naar aanleiding van de ingediende kandidatuur van Glen De Boeck. Hij zag zichzelf als de ideale assistent van Vincent Kompany.  Lees verder »

De Boeck dient kandidatuur in

De Boeck dient kandidatuur in

INTERVIEWS Glen De Boeck zit al een tijdje zonder club, hij diende dan ook zijn kandidatuur in bij RSC Anderlecht om Nicolas Frutos op te volgen. De Boeck is van mening dat hij Vincent Kompany nog heel wat kan bijbrengen, tot op heden hoorde hij nog niets van de club.  Lees verder »

 18-02-2021 

Red Flames zonder Laura De Neve

Red Flames zonder Laura De Neve

ANDERE Vanavond spelen de Red Flames een oefenwedstrijd tegen de Oranjeleeuwinnen. RSC Anderlecht-speelster Laura De Neve heeft op het laatste moment verstek moeten geven voor de wedstrijd door een voetblessure. Lees verder »

Proto wil jeugdspelers begeleiden

Proto wil jeugdspelers begeleiden

INTERVIEWS Silvio Proto zijn handschoenen hangen aan de haak, een beslissing die de doelman zich nog geen seconde heeft beklaagd. Hij wil nu genieten van het leven en van zijn gezin. Zijn toekomstvisie: jonge spelers begeleiden in de harde machowereld van het voetbal.  Lees verder »

 17-02-2021 

Testwedstrijden met publiek

Testwedstrijden met publiek

ANDERE De besmettingscijfers gaan in dalende lijn en de vaccinaties in stijgende lijn. Bij de Pro League beginnen ze dus stilaan terug te denken aan wedstrijden met publiek. Daarvoor willen ze eerst enkele testwedstrijden mét publiek organiseren.  Lees verder »

"Lukas, blijf nog een jaartje"

ANDERE Supportersgroep Mauves Army 03 zit niet stil, na hun tifo voor Peter Verbeke en Nicolas Frutos was het nu de beurt aan Lukas Nmecha. Ze vragen hem om nog een jaartje langer bij RSC Anderlecht te blijven omdat hij nog niet de kans heeft gehad om een wedstrijd met de steun van MA mee te maken.  Lees verder »


 16-02-2021 

Vlap: "Bielefeld voelt als een bevrijding"

Vlap:

INTERVIEWS Een doelpunt en een assist tegen Bayern München. Qua binnenkomer kan dat tellen. Bij de Nederlandse krant Algemeen Dagblad blikte Vlap terug op zijn debuutavond bij Bielefeld en op zijn tijdelijk afscheid aan Anderlecht. "Ik hoefde niet lang na te denken toen de kans kwam om te vertrekken." Lees verder »

"Niet te ongeduldig zijn: die doelpunten komen wel"

INTERVIEWS Huurling Jacob Bruun Larsen kon tot nu toe de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken. Het Laatste Nieuws hoorde in de wandelgangen van Anderlecht dat de Deen zichzelf te veel druk oplegt. Hannes Wolf, de ex-coach van Genk die nog met hem werkte en hem goed kent, pleit voor geduld. Zowel bij de speler als bij pers en supporters. Lees verder »

Ashimeru zit aan 85 procent

Ashimeru zit aan 85 procent

BLESSURES De kans is reëel dat Majeed Ashimeru in de wedstrijdkern zit voor de partij van zondag tegen Kortrijk. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De krant weet dat de Ghanees intussen aan 85 procent van zijn mogelijkheden zit. Corona hakte er stevig in. Lees verder »

Speeldag 29, 30 en 31

Speeldag 29, 30 en 31

WEDSTRIJDEN Kalendermanager Nils Van Brantegem maakte de uiteindelijke data bekend van speeldag 29. 30 en 31. RSC Anderlecht ontvangt op respectievelijk 7 en 21 maart eerst KV Mechelen en nadien Zulte Waregem. Op 5 april gaat het op bezoek bij Franky Vercauteren op de Bosuil.  Lees verder »

Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

ANDERE De Pro League maakte de uiteindelijke data bekend voor de kwartfinales van de Beker van België. RSC Anderlecht ontvangt Cercle Brugge op woensdag 3 maart. De winaar van dit duel is meteen geplaatst voor de halve finale.  Lees verder »

 15-02-2021 

Ashimeru van de partij in oefenmatch

Ashimeru van de partij in oefenmatch

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vandaag een oefenpartij met 5-1 gewonnen van OHL dat met een B-ploeg aantrad. Belangrijker was dat zowel Ashimeru, die na zijn goede invalbeurt op FC Luik weer plots uit beeld verdween, en Cobbaut meespeelden bij Paars-wit. Lees verder »

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

ANDERE RSC Anderlecht speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Het wil zo de spelers die niet of weining gespeeld hebben, matchritme laten opdoen. De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien om 12 uur maar is verplaatst naar 14 uur.  Lees verder »

"Het was niet goed genoeg"

INTERVIEWS Vincent Kompany bleef altijd rustig, ook bij de voorbije overwinningen, nu blijkt ook waarom. De coach is ook eerlijk: "We hebben een punt gewonnen" en "Cercle verdiende meer". Focus op de wedstrijd tegen Kortrijk dan maar want die moet véél beter. Lees verder »

Wie we daar hebben

Wie we daar hebben

ANDERE Afgelopen weekend vertoonde Anthony Vanden Borre zich opnieuw op Neerpede, hij kwam er zich aanmelden voor de training van de U21. Die hadden vorige week de training hernomen na een corona-besmetting bij de U18. Vanden Borre was evenwel al een maand afwezig Lees verder »

"Anderlecht zal altijd je thuis blijven"

ANDERE Nicolas Frutos had zijn laatste wedstrijd op de bank bij RSC Anderlecht wellicht liever anders gezien. We kunnen ons voorstellen dat hij liever met drie punten richting Amerika was vertrokken. Mauves Army zwaaide hem op Neerpede alvast uit met een tifo.  Lees verder »

 14-02-2021 

Flauw Anderlecht komt niet verder dan 0-0

Flauw Anderlecht komt niet verder dan 0-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een bijzonder zwakke wedstrijd achter de rug bij staartploeg Cercle Brugge. Het geraakte niet verder dan 0-0 en mocht van geluk spreken dat Cercle een aantal kansen niet afwerkte. Van een gebrek aan efficiëntie was er bij Paars-wit deze maal geen sprake, want de ploeg van Kompany voetbalde geen enkele kans bij elkaar. Anderlecht blijft het zeer moeilijk hebben met het ontwrichten van een versterkte verdediging. Lees verder »

Dimata, Zulj en Thelin treffen raak (video)

Dimata, Zulj en Thelin treffen raak (video)

WEDSTRIJDEN Landry Dimata en Peter Zulj kenden vandaag een topnamiddag. De twee Anderlecht-huurlingen scoorden allebei het winnende doelpunt voor hun club. Dimata deed dat zelfs op het veld van leider Mallorca, waardoor Espanyol nu helemaal in de titelrace zit. Ook Isaac Kiese Thelin scoorde. Lees verder »

"Chapeau Peter"

ANDERE Supportersgroep Mauves Army blijft actief ondanks corona. Zo was er deze week al een tifo om de ploeg aan te moedigen voor het treffen met Union. Gisteren werd ook Peter Verbeke bedankt met een tifo voor zijn transferbeleid.  Lees verder »

 13-02-2021 

Frutos: "Ik kom op een dag terug"

Frutos:

INTERVIEWS Morgen is de laatste wedstrijd dat Nicolas Frutos op de bank zit bij RSC Anderlecht, nadien trekt hij naar DC United. In Het Laatste Nieuws neemt hij afscheid van de club en de supporters. Een voorlopig afscheid van Frutos sluit af met de woorden: "Ik kom op een dag terug". Lees verder »

 12-02-2021 

Geen doorbraak over kapitaalsverhoging

Geen doorbraak over kapitaalsverhoging

ANDERE Gisteren was er een virtuele Raad van Bestuur bij RSC Anderlecht. Een echte doorbraak op gebied van de financiên moet er nog niet meteen verwacht worden. Er zou wel een afronding zijn van de eerste kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro.  Lees verder »

"Ijsbeer" Rodyse Munienge

INTERVIEWS Het was ijskoud gisteren, het Dudenpark ligt open en bloot zonder enige bescherming en het vroor tot -6 graden. Maar daar had Rodyse Muniege duidelijk geen last van, hij verscheen langs de lijn in korte broek en korte mouwen.  Lees verder »

Delcroix: "Nu focussen op Cercle"

Delcroix:

INTERVIEWS Hannes Delcroix is intussen een vaste waarde in de verdediging dat ze de nul hebben kunnen houden is ook een opsteker. RSC Anderlecht begint nu ook efficiënt te worden voor doel, wat alleen maar een kwestie van tijd was volgens Delcroix die de focus nu legt op de volgende match.  Lees verder »

Cullen: "Professioneel aangepakt"

Cullen:

INTERVIEWS Elke wedstrijd weer is duidelijk hoe belangrijk Josh Cullen is voor RSC Anderlecht. Ook gisteren vervulde hij meer dan zijn taak en ruimde de ballen van de tegenstander op. Voor de Ier is het geen verrassing dat Anderlecht met duidelijke cijfers van Union gewonnen heeft.  Lees verder »

 11-02-2021 

Anderlecht treft Cercle in kwartfinale

Anderlecht treft Cercle in kwartfinale

WEDSTRIJDEN Zopas werd er ook geloot voor de kwartfinales van de Belgische Beker, die eveneens in één enkele partij worden betwist. Anderlecht mag thuis aantreden tegen Cercle Brugge. Standard neemt het thuis op tegen Club Brugge. De andere affiches zijn Genk-Mechelen en Eupen-Gent. Lees verder »

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Een lekker ouderwetse stadsderby vanavond in de Beker van België. Anderlecht trekt naar Union op zoek naar een ticket voor de kwartfinales van de Beker van België. De leider in 1B aast op een herhaling van twee jaar geleden, toen het met 0-3 kwam winnen in het Astridpark. Lees verder »

Frank Boeckx wordt papa

Frank Boeckx wordt papa

INTERVIEWS Het was Frank Boeckx die in doel stond in 2018 toen RSC Anderlecht met 0-3 verloor van Union in de beker. Ondertussen is hij profkeeper af, maar keeperstrainer bij de U21, scout hij doelmannen en nog het belangrijkste van allemaal: hij wordt binnen enkele maanden papa. Lees verder »

Union hoopt veld speelklaar te krijgen

Union hoopt veld speelklaar te krijgen

INTERVIEWS Union doet er alles aan om het veld tegen vanavond speelkaar te krijgen. Zo ruimden ze eerst alle sneeuw en plaatsten toen een tent over het veld waar hete lucht wordt ingeblazen. RSC Anderlecht bood nog aan om naar het Lotto Park uit te wijken maar daar wou Union niet van weten.  Lees verder »

 10-02-2021 

Selectie: geen Miazga, Lawrence en Ashimeru

Selectie: geen Miazga, Lawrence en Ashimeru

WEDSTRIJDEN In de selectie van twintig spelers voor de bekerwedstrijd van morgen ontbreken de namen van Matt Miazga, Kemar Lawrence en Majeed Ashimeru. Vooral de afwezigheid van die laatste is opvallend. Na zijn sterk debuut vorige week op FC Luik ontbreekt hij nu voor de tweede keer op rij in de wedstrijdkern. Lees verder »

"Ik ben Brusselaar, een derby is iets apart"

INTERVIEWS Vincent Kompany kijkt als Brusselaar uit naar de derby van morgen. De coach zal in ieder geval niet de fout te maken om Union, die aan de leiding staat in 1B, te onderschatten. Bovendien kegelde Union RSC Anderlecht in 2018 nog uit de beker, toen nog met Percy Tau in het elftal. Lees verder »

Moustapha Bokoum traint mee met U21

Moustapha Bokoum traint mee met U21

JEUGD Graig Bellamy zag begin deze week vijf van spelers vertrekken naar de A-kern maar hij mocht er ook eentje verwelkomen. Moustapha Bokoum, die zijn opleiding genoot bij Brugge en Gent traint momenteel mee met de U21 van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Lardot fluit bekerwedstrijd

Lardot fluit bekerwedstrijd

ANDERE RSC Anderlecht neemt het morgen op tegen Union in kader van de 1/8e finales van de Beker van België. Jonathan Lardot zal de wedstrijd in het Dudenpark op gang fluiten. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Vito di Vincenzo. Lees verder »

 09-02-2021 

"Bijna zeker dat we EK gaan winnen"

INTERVIEWS De prestaties van Albert Sambi Lokonga gaan elke wedstrijd beter en beter. Zo goed zelfs dat er stemmen opgaan om hem mee te nemen naar het EK. Meteen zijn er ook kwatongen die beweren dat Vincent Kompany  zijn spelers zou pushen bij Roberto Martinez.  Lees verder »

 08-02-2021 

Niets dan lof voor middenveld

Niets dan lof voor middenveld

INTERVIEWS Vincent Kompany had niets dan lof voor zijn middenveld tegen Racing Genk. De driehoek Albert Sambi Lokonga, Anouar Ait El Hadj en Josh Cullen werkt perfect. Voor Josh Cullen geeft zich volledig en stelt zich ten dienste van de twee jonkies.  Lees verder »

Kompany te gast bij La Tribune

Kompany te gast bij La Tribune

ANDERE Vanavond is Vincent Kompany te gast (via videocall) bij La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time. Kompany zal er gedurende een half uur ongeveer de vragen beantwoorden. De uitzending begint om 20.30 uur op RTBF. Lees verder »

U21 in quarantaine

U21 in quarantaine

JEUGD Normaal gezien stond er vorige zaterdag een vriendschappelijk duel tegen CS Brugge op het programma voor de U21. Alleen heeft RSC Anderlecht die wedstrijd moeten annuleren wegens enkele Covid-19 besmettingen bij de U21. Lees verder »

"Niet te ver vooruit kijken"

INTERVIEWS RSC Anderlecht zette een mooie prestatie neer tegen Genk, toch wil Albert Sambi Lokonga niet te ver vooruit kijken op de feiten. De kapitein ziet nog werkpunten zoals de wedstrijd vroeger doodmaken. Kansen waren er in ieder geval genoeg.  Lees verder »

Ait El Hadj: "Dit maakt mij fier"

Ait El Hadj:

INTERVIEWS Man van de match Anouar Ait El Hadj, bekroonde zijn mooie prestatie met een goal. En nog eentje die mocht gezien worden ook. Het was een grappig zicht op tv, Paul Onuachu torende boven Ait El Hadj uit, maar dat stoorde de middenvelder niet, zijn taak was om Onuachu te storen.  Lees verder »

 07-02-2021 

Sterke eerste helft levert Anderlecht verdiende zege op

Sterke eerste helft levert Anderlecht verdiende zege op

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog eens op verplaatsing kunnen winnen in de competitie. Het won verdiend met 1-2 in Genk dat buiten een vroeg doelpunt weinig kon brengen. Anderlecht speelde een sterke eerste helft en zette nog voor rust orde op zaken met twee doelpunten. Na rust kwam Paars-wit er moeilijker uit, maar Genk kon Anderlecht niet echt bedreigen. Een belangrijke zege tegen een rechtstreekse concurrent voor Play-off 1. Lees verder »

 06-02-2021 

Wachel stopt als coach van damesploeg

Wachel stopt als coach van damesploeg

DAMES Patrick Wachel neemt na het seizoen afscheid als coach van de damesploeg van Anderlecht. Dat bevestigde hij na de 8-0-overwinning tegen Charleroi van gisteren. "Ik heb vijf fantastische jaren achter de rug en nog enkele maanden voor de boeg, maar na 2021 is het gedaan", vertelde hij. Lees verder »

Lawrence: "Het is nu van moeten"

Lawrence:

INTERVIEWS Kemar Lawrence kwam een jaar geleden aan bij RSC Anderlecht. Ondertussen heeft hij op familiaal vlak al wat watertjes doorzwommen wat tot een lange afwezigheid leidde op Neerpede. Maar de linksback staat er nu weer en wil alleen maar punten pakken met paars-wit. Lees verder »

 05-02-2021 

Officieel: Frutos naar DC United

Officieel: Frutos naar DC United

TRANSFERS Het Amerikaanse DC United heeft de komst van Nicolas Frutos als assistent-coach bevestigd. De Argentijn verlaat Anderlecht en gaat zijn landgenoot en vriend Hernan Losada assisteren. Frutos was sinds de zomer van 2019 aan de slag als assistent-coach bij Anderlecht. Lees verder »

34,9 miljoen euro verlies in 2019-2020

34,9 miljoen euro verlies in 2019-2020

ANDERE De Licentiecommissie heeft het Financial Fair Play resultaat bepaald voor het boekjaar afgesloten op 30 juni 2020. Anderlecht is met voorsprong de slechtste leerling van de klas. Paars-wit maakte vorig seizoen bijna 35 miljoen euro verlies. Door de recente kapitaalsverhoging ontsnapt het aan sancties. Lees verder »

Brusselse derby op 11 februari

Brusselse derby op 11 februari

WEDSTRIJDEN Een duel waar menig voetbalfan naar uitkijkt: de Brusselse derby. Mocht er publiek toegelaten zijn zou de wedstrijd in een mum van tijd uitverkocht zijn. Nu moeten we de wedstrijd volgende week donderdag volgen op on tv-scherm.  Lees verder »

 04-02-2021 

"Een Brusselse derby ! Leuk !"

INTERVIEWS Anouar Ait El Hadj was weer een belangrijk aanspeelpunt tegen FC Luik. Wedstrijd na wedstrijd blijkt de middenvelder steeds meer zijn draai te vinden en is hij aanspeelbaar. Hij kijkt ook al uit naar volgende week, dan speelt RSC Anderlecht de volgende ronde tegen Union. Lees verder »

Bellamy wellicht opvolger Frutos

Bellamy wellicht opvolger Frutos

ANDERE Binnen enkele weken volgt Nicolas Frutos Hernan Losada naar Amerika. Graig Bellamy wordt wellicht zijn opvolger om Vincent Kompany bij te staan als assistent trainer. Bellamy is nu al anderhalf jaar trainer van de U21 en deinst er niet voor terug om in dicussie te gaan met de coach.  Lees verder »

 03-02-2021 

Anderlecht laat zich niet verrassen in Luik

Anderlecht laat zich niet verrassen in Luik

WEDSTRIJDEN Anderlecht bekert voort na een karige 0-2 tegen een moedig FC Luik. Anderlecht kreeg voldoende kansen om met ruime cijfers de wedstrijd af te sluiten, maar doordat de voorsprong niet echt werd uitgebouwd, bleven de amateurs uit Luik af en toe prikken. In de volgende rond wacht Union, de boeman uit de bekercompetitie van 2019. Lees verder »

Opstelling: erg aanvallend middenveld

Opstelling: erg aanvallend middenveld

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany kiest tegen FC Luik voor een erg aanvallend middenveld. De Deen Jacob Bruun Larsen speelt op het middenveld, terwijl Paul Mukairu en Francis Amuzu in de spits lopen. Achteraan krijgt Killian Sardella rust en spelen Amir Murillo en Bogdan Mykhaylichenko.  Lees verder »

Negen Anderlecht-dames bij Red Flames

Negen Anderlecht-dames bij Red Flames

DAMES Op 18 en 21 februai spelen de Red Flames twee oefeninterlands tegen Nederland en Duitsland. Bondscoach Ives Serneers maakte zonet zijn selectie bekend voor deze wedstrijden. Negen RSC Anderlecht-speelsters maken deel uit van de selectie.  Lees verder »

Video: de mooiste dribbels van Doku

Video: de mooiste dribbels van Doku

ANDERE Het is alweer ruim vier maanden geleden dat we nog konden genieten van de dribbels van Jérémy Doku. Een Youtube'er maakte nu een filmpje van de mooiste dribbels van het Anderlecht-product. Hoewel zijn statistieken bij Rennes nog magertjes zijn, liet hij zich al wel meermaals zien met flitsende dribbels.  Lees verder »

Voorbeschouwing: FC Luik - Anderlecht

Voorbeschouwing: FC Luik - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Geen competitie vanavond, wel bekervoetbal. Anderlecht gaat op bezoek bij FC Luik uit de eerste amateurklasse. De Luikse club speelde door corona al maanden geen officiële wedstrijd meer, maar werkte hypergemotiveerd toe naar deze 'match van het jaar'.  Lees verder »

Als Anderlecht doorstoot wacht Union

Als Anderlecht doorstoot wacht Union

INTERVIEWS Vincent Kompany zet zijn zinnen op de beker, Europees voetbal weet u wel. Al is aan de winst geen rechtstreeks ticket meer verbonden voor de Europa League. Maar eerst zal het dus voorbij FC Luik moeten en daarna wacht Union, die speelde in 2018 paars-wit nog uit de Beker.  Lees verder »

Anderlecht het populairst op televisie

Anderlecht het populairst op televisie

ANDERE Van alle eersteklassers lokt Anderlecht het meeste kijkers naar zijn wedstrijden op televisie. Tussen de vierde en 23e speeldag keken er gemiddeld 172.924 mensen naar een competitiewedstrijd van Anderlecht. Dat is ruim 10.000 meer dan bij leider Club Brugge. Lees verder »

Croky Cup: Alen fluit bekerwedstrijd

Croky Cup: Alen fluit bekerwedstrijd

ANDERE Vanavond om neemt RSC Anderlecht het op tegen FC Luik in kader van de 1/16e finales van de Beker van België. Wesley Alen zal het duel in  goede banen leiden. Kevin Dhondt en Brecht Devriese staan hem bij langs de lijn.  Lees verder »

 02-02-2021 

Wie is Nils De Wilde?

Wie is Nils De Wilde?

JEUGD De verrassing in de wedstrijdkern voor morgen luistert naar de naam Nils De Wilde. Een verrassing voor de buitenwereld, want de insiders lopen al een tijdje hoog op met de centrale middenvelder die vorige week 18 jaar werd. Een voorstelling. Lees verder »

Coronaboete voor Davignon

Coronaboete voor Davignon

INTERVIEWS - ANDERE Etienne Davignon werd tijdens de wedstrijd tegen Gent gespot in de tribune van het Lotto Park. Niets ongewoon op zich, alleen zat hij doodleuk zijn pijp te roken en negeerde dus ook meteen de mondmaskerregels en het rookverbod. Het leverde hem een boete van 750 euro op. Lees verder »

Cullen en Ashimaru fit voor Genk?

Cullen en Ashimaru fit voor Genk?

BLESSURES Anderlecht hoopt dat het zondag kan rekenen op Josh Cullen (foto) en Majeed Ashimeru. De Ier miste de voorbije wedstrijden door een trap op de enkel tegen Charleroi. Ashimeru moest nog herstellen van een Covid-19-infectie. Lees verder »

Dimata: verplichte aankoopoptie bij promotie

Dimata: verplichte aankoopoptie bij promotie

TRANSFERS De aankoopoptie in de huurovereenkomst van Landry Dimata wordt automatisch geactiveerd wanneer Espanyol promoveert naar de Primera Division. Dat vernam Anderlecht-online uit betrouwbare bron. Het Laatste Nieuws weet verder dat Espanyol het volledige salaris van de spits overneemt. Lees verder »

 01-02-2021 

Dimata gratis naar Espanyol

Dimata gratis naar Espanyol

TRANSFERS Een overgang van Landry Dimata naar Espanyol is nu wel heel dichtbij. Waar Belgische media daarnet al meldden dat de clubs een akkoord hebben, schrijft La Garda nu dat Dimata al in Barcelona is en er wacht tot de laatste details in orde zijn. Lees verder »

Dimata geslaagd voor eerste fysieke testen

Dimata geslaagd voor eerste fysieke testen

TRANSFERS Het eerste deel van zijn fysieke testen heeft Landry Dimata doorstaan. Dat meldt La Grada. De website weet dat de spits conditioneel goedgekeurd werd door Espanyol. Intussen melden Belgische media dat de clubs een akkoord bereikt hebben over Dimata's overgang. Lees verder »

Geen coronagevallen bij FC Luik

Geen coronagevallen bij FC Luik

WEDSTRIJDEN FC Luik bereidt zich met veel enthousiasme voor op de bekerwedstrijd van overmorgen tegen Anderlecht. Zaterdag ondergingen alle spelers en leden van de staf een coronatest, afgenomen door de Pro League. Iedereen kreeg vandaag goed nieuws: niemand testte positief. Lees verder »

Frutos lijkt Losada te volgen naar MLS

Frutos lijkt Losada te volgen naar MLS

TRANSFERS De kans is reëel dat Anderlecht weldra Nicolas Frutos ziet vertrekken. De assistent van Vincent Kompany heeft een aanbod op zak om hulpcoach te worden van Hernan Losada bij DC United. Volgens Het Laatste Nieuws zal Anderlecht hem de kans niet misgunnen. Lees verder »

Espanyol een optie voor Dimata

Espanyol een optie voor Dimata

TRANSFERS Landry Dimata geniet interesse van Espanyol Barcelona. Volgens het Spaanse La Granda zijn de gesprekken al opgestart. De nummer twee in de Spaanse tweede klasse wil vandaag nog een extra 'negen' aan de kern toevoegen en Dimata is één van de opties.  Lees verder »

Sparta trekt streep door Bakkali

Sparta trekt streep door Bakkali

TRANSFERS Sparta Rotterdam ziet af van een huurdeal met Zakaria Bakkali. De Nederlandse club wilde Bakkali enkel huren als hij eerst een fitheidstest aflegde. Dat is er niet van gekomen, dus heeft technisch directeur Henk van Stee de komst van Bakkali uit zijn hoofd gezet. Lees verder »

Transferdeadline-day

Transferdeadline-day

TRANSFERS Vandaag is het laatste dag van de wintermercato. Inkomend moet er waarschijnlijk niets meer verwacht worden bij RSC Anderlecht. Uitgaand liggen er wel nog enkele dossiers op tafel. Michel Vlap wordt vandaag waarschijnlijk officieel voorgesteld bij Arminia Bielefeld.  Lees verder »

"Alles aan doen om punten te pakken"

INTERVIEWS Vincent Kompany is niet ontgoocheld over hoe zijn team speelt wel over de resultaten, want uiteindelijk is het wel dat wat telt. De coach wil zich nu concentreren op de resterende negen wedstrijden om zoveel mogelijk punten te pakken en te eindigen bij de eerste vier.  Lees verder »

"Focus op de volgende wedstrijd"

INTERVIEWS RSC Anderlecht kon bij winst een goede zaak doen in het klassement maar liet wederom die kans liggen. Hannes Delcroix wil niet blijven stilstaan bij de gemiste kans en de focus al leggen op de volgende wedstrijd: het bekerduel tegen FC Luik.  Lees verder »

"Ontgoocheld met het resultaat"

INTERVIEWS Anouar Ait El Hadj is ontgoocheld over het resultaat, toch was hij van mening dat zijn ploeg een sterke prestatie neerzette. De afwerking in de zestien blijft problematisch en RSC Anderlecht heeft het moeilijker tegen een ploeg die laag verdedigd.  Lees verder »