Archieven

 01-10-2015 
 30-09-2015 

53 paarse supporters naar Qarabag

53 paarse supporters naar Qarabag

ANDERE Het  Tofiq Bəhramov adına Respublika Stadionu zal goed gevuld zijn morgenavond met ongeveer 31.000 supporters, waaronder .... 53 paarse supporters. Er wordt een aangename temperatuur verwacht van rond de 28 graden in Baku. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Ik bewonder Kums"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Aan de vooravond van de Europese wedstrijd tegen Qarabag gaat Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad wat dieper in op de de situatie van enkele spelers. Zo is het wachten op excuses van Vanden Borre, kan Deschacht nog veel betekenen en is Okaka een voorbeeld voor de anderen. Lees verder »

 29-09-2015 

U19 vertrokken naar Noorwegen

U19 vertrokken naar Noorwegen

JEUGD De U19 spelen morgen hun heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Youth League. Met achttien spelers is paars-wit vanochtend vertrokken naar Noorwegen. Daarbij ook Aaron Leya Iseka. MIle Svilar is out. Lees verder »

Suarez volgt fasciatherapie

Suarez volgt fasciatherapie

ANDERE Maties Suarez zoekt nog om terug op zijn oude niveau te geraken en daar doet hij echt alles voor. Eén keer per week volgt hij fasciatherapie , een vorm van kine. Die therapie zou hem helpen om zijn oude snelheid terug te winnen. Lees verder »


 28-09-2015 

Oostenrijker fluit Qarabag - Anderlecht

Oostenrijker fluit Qarabag - Anderlecht

De 38- jarige Oostenrijker, Oliver Drachta is door de UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen Qarabag en Anderlecht in goede banen te leiden. Drachta is FIFA-scheidsrechter sinds 2010 en fluit sinds 2007 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga. Lees verder »

Wasilewski in de tribune gespot

Wasilewski in de tribune gespot

ANDERE Marcin Wasilewski zat gisteren in de tribune tijdens Anderlecht - STVV. Lang duurde het niet eer het Anderlecht publiek in het oog kreeg en hij kreeg prompt een staande ovatie. Tijdens minuut 27' werd er uit volle borst "Wasyl" gezongen op de tonen van "Brasil". Lees verder »

Obradovic zwaait KV Mechelen uit

Obradovic zwaait KV Mechelen uit

ANDERE Ivan Obradovic nam zaterdag afscheid van de supporters van KV Mechelen. Na zijn transfer naar Anderlecht had hij hiertoe nog niet de kans gehad. De Serviër was KV's eregast tijdens het duel tegen Charleroi. Lees verder »

Geen Eurostadion zonder Anderlecht

Geen Eurostadion zonder Anderlecht

ANDERE Als Anderlecht niet meedoet, komt er geen nieuw stadion in Brussel. Volgens Het Nieuwsblad is dit contractueel bepaald. Anderlecht, dat vorige week (tijdelijk?) de stekker uit het dossier trok, zit dus in een sterke onderhandelingspositie. Lees verder »

 27-09-2015 
 26-09-2015 

 25-09-2015 

Jestrovic: "Alles komt goed met Suarez"

Jestrovic:

INTERVIEWS Matias Suarez scoorde zijn eerste goal in lange tijd tegen Spouwen-Mopertingen. Dit zal ongetwijfeld goed zijn voor zijn vertrouwen, ook al was het maar tegen een vierdeklasser. Nenad Jestrovic, topschutter in 2005, is er zeker van dat alles goed komt met de Argentijn. Lees verder »

"Say no to discrimination"

INTERVIEWS - ANDERE Anderlecht gaf vandaag een persconferentie samen met Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs om elke vorm van discriminatie te veroordelen.Op de cover van het nieuwe Match Day Program, zal daarover een niet mis te verstane boodschap staan: "NO to discrimination". Lees verder »

 24-09-2015 

U17 : Eerste overwinning voor België

U17 : Eerste overwinning voor België

JEUGD - ANDERE De nationale U17 hebben hun eerste wedstrijd, in het kader van de kwalificatie voor het  EK van 2016 in Azerbeidzjan, gewonnen van Slovenië met 2-1. Aan de aftrap drie Anderlecht spelers, Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix (foto), en Daam Foulon, starten in de basiself.  Lees verder »

Praet signeert te Leuven

Praet signeert te Leuven

ANDERE Deze namiddag om 16u zal Dennis Praet aanwezig zijn in de Game Mania te Leuven voor een signeersessie. Ter gelegendheid van de release van het populaire spelletjes FIFA 16. Dat maakt Praet zelf bekend via sociale media. Lees verder »

Twee supporters rennen het veld op

Twee supporters rennen het veld op

WEDSTRIJDEN De aanhang van Spouwen->Mopertingen was gisteren met 22 bussen afgereisd naar het Constant Vanden Stock Stadion. Bij de gelijkmaker gingen ze dan ook volledig uit de bol. Twee supporters vonden er niet beter op dan het veld op te lopen. Lees verder »

 23-09-2015 

Sylla traint opnieuw

Sylla traint opnieuw

BLESSURES Idrissa Sylla neemt terug deel aan de trainingen na zijn rugblessure. Hij werkt nog een deel binnen af. De wedstrijd tegen STVV komt wellicht nog te vroeg voor de aanvaller. Lees verder »

Beker: Ticketing open tot 20u

Beker: Ticketing open tot 20u

WEDSTRIJDEN - ANDERE Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd tegen Spouwen Mopertingen. De dienst ticketing blijft vanavond open tot 20u. Online kan u nog tickets bestellen tot 16u. Prijzen zijn 5€ voor een staanplaats en 10€ voor een zitplaats. Lees verder »

Trezeguet op de bank

Trezeguet op de bank

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Olivier Deschacht, Dennis Praet, Steven Defour en Silvio Proto krijgen al zeker rust vanavond. Wel in de basis Youri Tielemans aangezien die zondag niet kan aantreden tegen STVV door schorsing. Trezeguet start op de bank. Lees verder »


 22-09-2015 

Kara bijna weer fit

Kara bijna weer fit

BLESSURES - WEDSTRIJDEN het duel van morgen tegen Spouwen Mopertingen komt wellicht nog te vroeg voor Kara Mbodji. Maar tegen volgende zondag, voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden zou de Senegalees weer inzetbaar zijn. Idrissa Sylla is nog altijd out met een rugblessure. Lees verder »

Tielemans vandaag voor Geschillencommissie

Tielemans vandaag voor Geschillencommissie

ANDERE Youri Tielemans moet vandaag voor de Geschillencommissie verschijnen voor zijn tackle op Ndidi, tijdens Anderlecht - KRC Genk. Paars-wit heeft wel de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen een eventuele schorsing, waardoor Tielemans wel nog kan aantreden tegen Spouwen-Mopertingen morgen. Lees verder »

 21-09-2015 

Klacht tegen Trezeguet toch niet ingetrokken

Klacht tegen Trezeguet toch niet ingetrokken

ANDERE De zaak tegen Trezeguet bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen is blijkbaar toch nog niet volledig van de baan. In een reactie aan één van onze medewerkers liet de vrouwelijke fan die als eerste een klacht indiende weten dat ze deze nog niet heeft ingetrokken. Lees verder »

Kabasele riskeert schorsing

Kabasele riskeert schorsing

ANDERE Nathan Kabasele, die momenteel op huurbasis uitkomt voor De Graafschap, riskeert een schorsing. De aanklager van de voetbalbond is een onderzoek gestart naar de spits voor vermeende slaande bewegingen. Lees verder »

Gelijkheidsinstituut sluit dossier-Trezeguet

Gelijkheidsinstituut sluit dossier-Trezeguet

ANDERE Er was de voorbije week heel wat te doen omtrent de foto met de weggewiste vrouwen van Mahmoud Hassan. Er liepen verscheidenen klachten binnen bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Dat heeft nu beslist om het hele dossier af te sluiten. Lees verder »

 20-09-2015 

Hasi: "Correcte uitslag"

Hasi:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Anderlect geraakte niet voorbij Charleroi. Het was duidelijk dat veel spelers de wedstrijd van Monaco nog in de benen hadden. De eerste helft zat er helemaal geen diepgang in het spel, de tweede helft was het vooral Stefano Okaka die meer in het spel bracht.  Lees verder »

Conté in basiself

Conté in basiself

WEDSTRIJDEN Besnik Hasi gaf zonet zijn basiself vrij voor de wedstrijd tegen Charleroi. Verrassing alom, Stefano Okaka moet plaats ruimen voor Ibrahima Conte. Voor de rest de verwachte elf. Matias Suarez krijgt rust en zit op de bank.
  Lees verder »

UYL in het Constant Vanden Stock Stadion?

UYL in het Constant Vanden Stock Stadion?

WEDSTRIJDEN - JEUGD Op woensdag 7 okotober spelen de paarse beloften hun terugmatch tegen Brann Bergen uit Noorwegen. Volgens de officiële website van de UEFA zal deze wedstrijd doorgaan in het Constant Vanden Stock stadion om 19u30. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 30 september om 19u te Noorwegen.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - RSC Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN In het kader van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League, verplaatst Anderlecht zich naar Charleroi. Mambourg is al langer het zwarte beest van paars-wit, vorig seizoen zette het er nog zijn slechtse prestatie neer. Kan paars-wit deze keer wel een vuist maken tegen de Carolo's?  Lees verder »


 19-09-2015 
 18-09-2015 
 17-09-2015 

Tottenham verslaat Qarabag

Tottenham verslaat Qarabag

WEDSTRIJDEN In het tweede duel in groep J heeft Tottenham met 3-1 gewonnen van Qarabag. De bezoekers kwamen snel 0-1 voor via Richard, maar Heung-Min Son zette nog voor de rust de scheve situatie recht. Erik Lamela legde in de slotfase de eindstand vast. Lees verder »

Anderlecht geeft zege weg in slotfase

Anderlecht geeft zege weg in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om met een overwinning aan de Europa League te beginnen. Tegen Monaco zag het er nochtans lang goed uit na een vroeg doelpunt van Gillet. Maar vijf minuten voor tijd maakten de Monegasken (niet onverdiend) gelijk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Monaco

Voorbeschouwing: Anderlecht - Monaco

WEDSTRIJDEN Vanavond begint Anderlecht aan zijn nieuwe Europese campagne. Na drie Champions League-deelnames moet paars-wit nu aan de bak in de Europa League. Financieel minder aanlokkelijk, maar sportief liggen er meer mogelijkheden. Al is de tegenstand niet van de poes. Lees verder »

Nieuwe klacht tegen Trezeguet

Nieuwe klacht tegen Trezeguet

ANDERE Wie denkt dat de heisa rond de foto met de gewiste vrouwen, voorbij is nu Mahmoud Hassan openlijk zijn excuses heeft aangeboden, denkt verkeerd. Darya Safai, legde een nieuwe klacht neer tegen de Egyptenaar. Lees verder »

 16-09-2015 

Anderlecht steunt vluchtelingen

Anderlecht steunt vluchtelingen

ANDERE Per toeschouwer zal Anderlecht morgen 1 euro schenken aan de vluchtelingencrisis. "De clubs van de ECA hebben besloten om tijdens de eerste speeldag van de Europese competities hulp te bieden aan de mensen in nood", zo luidt het. Lees verder »

Rust voor Suarez?

Rust voor Suarez?

WEDSTRIJDEN De kans is reëel dat Matias Suarez morgen rust krijgt tegen Monaco. Drie wedstrijden per week is nog wat teveel van het goede voor de Argentijn. Imoh Ezekiel en Guillaume Gillet kunnen zijn plaats innemen. Lees verder »

 15-09-2015 

Faes op spelerslijst Europa League

Faes op spelerslijst Europa League

ANDERE Overmorgen begint Anderlecht aan zijn Europese campagne. Op de website van de UEFA is de spelerslijst beschikbaar die paars-wit indiende en daarbij één grote verrassing: Wout Faes. De verdediger krijgt rugnummer 40. Lees verder »

 14-09-2015 

Sylla ook niet tegen Monaco

Sylla ook niet tegen Monaco

BLESSURES Idrissa Sylla miste de partij tegen Genk wegens een rugblessure en zal er ook donderdag tegen Monaco niet bij zijn. Hij kreeg een infiltratie en mist zo de eerste wedstrijd van Anderlecht in de Europa League. Lees verder »

Najar: "Hadden vroege goal nodig"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar was ontgoocheld dat Anderlecht niet kon winnen tegen RC Genk. "In verhouding tot het veldoverwicht dat we hadden dwongen we niet veel kansen af, maar we hadden er wel twee of drie hele goede", aldus de rechtsachter. Lees verder »

 13-09-2015 

Winst voor Bastien met Avelino

Winst voor Bastien met Avelino

ANDERE Zaterdag, 12 september ging Samuel Bastien met Avellino, winnen tegen Modena, eindstand 2-0. Bastien mocht zijn opwachting maken in minuut 8. Avellino staat nu op de twaalfde plaats met drie punten.  Lees verder »

17-jarige Burkinees komst testen

17-jarige Burkinees komst testen

TRANSFERS Boureima Bande, een 17-jarige nummer 10 uit Burkina Faso, komt binnenkort op proef bij Anderlecht. "Als administratief alles in orde is, komt hij naar België", zegt Boureima Maiga, sportief directeur van de academie waar Bande aan verbonden is. Lees verder »

 12-09-2015 

Armenteros scoort bij debuut

Armenteros scoort bij debuut

WEDSTRIJDEN Samuel Armenteros beleefde een droomdebuut bij Qarabag, één van de tegenstanders van Anderlecht in de Europa League. De Zweedse spits die Anderlecht op de slotdag van de transferperiode ruilde voor Azerbeidjan scoorde bij zijn debuut. Lees verder »

 11-09-2015 
 10-09-2015 
 09-09-2015 

Trezeguet op vliegtuig naar Brussel

Trezeguet op vliegtuig naar Brussel

TRANSFERS Ruim een maand nadat zijn transfer bekend gemaakt werd, is het nu eindelijk zo ver: Mahmoud 'Trezeguet' Hassan is op weg naar België. De Egyptische website Kingfut publiceerde een foto van Trezeguet op de luchthaven van Caïro terwijl hij wacht op zijn vlucht. Lees verder »

Selectie U21: Tubeke - Anderlecht (Beker)

Selectie U21: Tubeke - Anderlecht (Beker)

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond hun volgende wedstrijd in de Beker van België tegen Tubeke. Bij de 18 spelers die René Peeters selecteerden zitten drie jongens uit de A-kern: Hervé Matthys, Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka (foto). Lees verder »

 08-09-2015 
 07-09-2015 
 06-09-2015 

Doelpunt Sylla, assist Trezeguet

Doelpunt Sylla, assist Trezeguet

ANDERE In een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup van 2017 speelde Guinée 1-1 gelijk tegen Zimbabwe. Idrissa Sylla stond in de basis en scoorde voor Giunée. Ibrahima Conté, net hersteld van een knieblessure, zat nog niet in de kern. Lees verder »

 05-09-2015 

Kara wint met Senegal

Kara wint met Senegal

ANDERE Senegal heeft vanmiddag ook zijn tweede wedstrijd in de kwalificaties voor de Africa Cup van 2017 gewonnen. Het haalde het op bezoek bij Namibië met 0-2. Kara Mbodj speelde de hele partij. Lees verder »

Opinie: het bierglas is halfvol

Opinie: het bierglas is halfvol

OPINIES Waarom kent iedereen de term ‘worstcasescenario’ en moet een redacteur van Anderlecht-online opzoeken of de term ‘bestcasescenario’ wel bestaat? Omdat er te veel pessimisme in de wereld is? Wel, laat het glas dan nu eens halfvol zijn. 
  Lees verder »

Bornauw scoort voor Belgische U17

Bornauw scoort voor Belgische U17

JEUGD De Belgische U17 hebben hun tweede wedstrijd op de Syrenka Cup in Polen met 4-1 gewonnen tegen Cyprus. Anderlecht-speler Sebastiaan Bornauw scoorde het eerste doelpunt. Ook Milan Corryn, Daam Foulon en Trésor Ndayishimiye speelden mee. Lees verder »

 04-09-2015 

Defour ziet Duivels winnen

Defour ziet Duivels winnen

ANDERE De Rode Duivels hebben met een thuisoverwinning tegen Bosnië-Herzegovina een grote stap gezet richting het EK van volgend jaar. Steven Defour zag vanop de bank hoe zijn ploegmaats het met 3-1 haalden. Lees verder »

 03-09-2015 

Beloften gelijk STVV

Beloften gelijk STVV

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben niet kunnen winnen van STVV. Versterkt met verschillende spelers van de a-kern speelden ze 0-0 gelijk op bezoek bij de Truienaars. Ibrahima Conte kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap strandde op de paal. Lees verder »

 02-09-2015 

U21: Selectie: STVV - Anderlecht

U21: Selectie: STVV - Anderlecht

WEDSTRIJDEN - JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond hun vierde competitiewedstrijd op en tegen Lierse. René Peeters maakte zijn selectie bekend, Frank Acheampong, Ibrahima Conté, Aaron Leya Iseka, Hervé Matthys en Bram Nuytinck maken deel uit van de selectie.  Lees verder »

Honduras wil naar FIFA voor Najar

Honduras wil naar FIFA voor Najar

ANDERE De afwezigheid van Andy Najar voor twee oefeninterlands blijft voor beroering zorgen in Honduras. Volgens bondscoach Jorge Luis Pinto heeft Anderlecht druk uitgeoefend op Najar om verstek te geven. Hij wil een klacht indienen bij de FIFA. Lees verder »

 01-09-2015 

Van Holsbeeck had plannen met Vanden Borre

Van Holsbeeck had plannen met Vanden Borre

INTERVIEWS Tijdens de persconferentie had Herman Van Holsbeeck het over de plannen die hij had met Anthony Vanden Borre. De meeste woede was al bekoeld na het ophefmakend interview van Vanden Borre. Het is zelfs niet uitgesloten dat Vanden Borre ooit terug deel uitmaakt van de A-kern.  Lees verder »

Vanden Borre blijft zoeken

Vanden Borre blijft zoeken

TRANSFERS Anthony Vanden Borre slaagde er gisteren niet in om een transfer te versieren. FC Sion, dat ook Ilombé Mboyo en Geoffrey Mujangi-Bia aantrok, informeerde, maar vond hem te duur. Toch blijft de rechtsachter nog hopen op een transfer. Lees verder »

Voetblessure voor Proto

Voetblessure voor Proto

BLESSURES Silvio Proto heeft last van de voet. Even vreesden speler en club voor een breuk, maar dat is het gelukkig niet. Proto onderging verdere onderzoeken en krijgt vandaag de resultaten. De wedstrijd over twee weken tegen Genk komt echter niet in het gedrang. Lees verder »