Archieven

 01-10-2016 
 30-09-2016 

Kara: "Ons concentreren op zondag"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj stond deze namiddag de pers te woord naar aanleiding van de wedstrijd tegen Standard. De verdediger kwam ook even terug op het gelijkspel tegen Saint-Etienne, en hij was eerlijk in zijn besluit: "De verdediging moet hard werken aan de problemen." Lees verder »

Dendoncker opnieuw bij de beloften

Dendoncker opnieuw bij de beloften

WEDSTRIJDEN Bondscoach Roberto Martinez en U21-coach Johan Walem maakten vanmiddag hun selecties bekend voor de komende interlands. Leander Dendoncker werd opgeroepen voor de U21. Hij vertoeft er in het gezelschap van Davy Roef, Youri Tielemans en Michaël Heylen. Lees verder »

Iedereen fit voor Classico

Iedereen fit voor Classico

BLESSURES Er was wat onzekerheid of Sofiane Hanni fit geraakte voor de wedstrijd van zondag, maar Anderlecht laat weten dat iedereen fit is voor de Classico. Buiten de langdurig geblesseerden Andy Najar, Andy Kawaya, Nathan Kabasele en Dennis Appiah en de zieke Ivan Obradovic kan coach René Weiler op iedereen rekenen.  Lees verder »

Appiah hervat na interlandbreak

Appiah hervat na interlandbreak

BLESSURES Dennis Appiah staat al anderhalve maand aan de kant met een blessure, maar het einde is in zicht. Na de interlandbreak kan hij de training hervatten, zo weet La Dernière Heure. De rechtsback heeft een barstje in de heup. Lees verder »

Politie verbiedt vlag voor Hanni

Politie verbiedt vlag voor Hanni

WEDSTRIJDEN De paar honderd Anderlecht-fans die de wedstrijd tegen Saint-Étienne bijwoonden, werden zwaar gecontroleerd voor ze het stadion mochten betreden. Onder meer een Algerijnse vlag werd afgenomen, terwijl een Roemeense wel binnen mocht. Lees verder »

 29-09-2016 

UEL: Qabala verliest thuis van Mainz

UEL: Qabala verliest thuis van Mainz

ANDERE Eerder deze avond werd een andere wedstrijd in groep C afgewerkt, Qabala speelde thuis tegen Mainz. De Azeri's stonden in minuut 62' op voorsprong met 2-1, maar de Duitsers kwamen terug. In minuut 78' zorgde Öztunali voor de winnende treffer. Qabala staat laatste in de groep met 0 punten uit twee wedtrijden.  Lees verder »

UEL: Tielemans start tegen Saint-Etienne

UEL: Tielemans start tegen Saint-Etienne

WEDSTRIJDEN Binnen een kleine drie kwartier start Anderlecht aan zijn tweede wedstrijd in de UEFA Europa League in het stade Geoffroy-Guichard. René Weiler kan opnieuw rekenen op Youri Tielemans. Voor de rest zijn er geen verrassingen in de basiself. Teodorzyck staat vooraan als enige spits, Hamdi Harbaoui start op de bank. Lees verder »

Tielemans genomineerd voor 'Golden Boy Award'

Tielemans genomineerd voor 'Golden Boy Award'

ANDERE Youri Tielemans is de enige Belg op een shortlist van 40 namen die genomineerd zijn voor de Golden Boy Award. De Italiaanse sportkrant Tuttosport reikt sinds 2003 deze award uit aan het grootste voetbaltalent jonger dan 21 jaar. Voor het tweede jaar op rij hoort Tielemans bij de 40 laatste genomineerden. Lees verder »

De hel van Sclessin uitverkocht

De hel van Sclessin uitverkocht

ANDERE Zondag gaat Anderlecht op bezoek bij Standard Luik in het kader van de negende speeldag van de Jupiler Pro League. De verplaatsing naar Luik is nooit onbewogen of onbesproken. Ook nu weer wacht een kolkend Sclessin de paars-witte ploeg en supporters op. De wedstrijd van zondag is namelijk volledig uitverkocht. Lees verder »

Weiler: "Ik reken nooit"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler stond de pers te woord naar aanleiding van de wedstrijd tegen Saint-Etienne. Daarvoor nam hij even de tijd om terug te blikken op de wedstrijd tegen Westerlo. "Ik hoop echt dat we lessen getrokken hebben uit die wedstrijd, het was een grote ontgoocheling." Lees verder »

Eerste Europese verplaatsing met A-kern voor Svilar

Eerste Europese verplaatsing met A-kern voor Svilar

ANDERE Mile Svilar is gisteren mee afgereisd met de A-kern naar Saint-Étienne. Het is voor de jonge doelman zijn eerste Europese verplaatsing met de A-kern. Voor de verplaatsing naar Rostov beschikte Svilar nog nog niet over het gepaste paspoort en tegen Praag was hij opgeroepen voor de nationale jeugdploeg. Lees verder »

Ook vader Deschacht zou meegokken

Ook vader Deschacht zou meegokken

ANDERE Na Olivier en broer Xavier komt nu ook vader Ronny Deschacht in het vizier van de speurder die de gokhistorie onderzoeken. Er zou immers gebleken zijn dat naast de twee broers ook de vader geld stortte op de account waarmee er gegokt werd. Lees verder »

Bestuur geeft geen interviews

Bestuur geeft geen interviews

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck praten normaal voor elke Europese uitwedstrijd met de pers, maar voortaan niet meer. Men is het beu dat deze interviews zelden of nooit over het sportieve gaan. Lees verder »

390 Anderlecht-supporters in Saint-Etienne

390 Anderlecht-supporters in Saint-Etienne

ANDERE Er zullen vanavond 390 paars-wit supporters aanwezig zijn in het Stade Geoffroy-Guichard te Saint-Etienne. 330 supporters zijn met autobus gekomen en 60 hebben gebruikt gemaakt van de Fan Flight. In totaal zouden er 23.000 toeschouwers zijn vananvond. Lees verder »

Hanni: "We denken nog niet aan Standard"

Hanni:

INTERVIEWS Youri Tielemans start vanavond wellicht als titularis op het veld van Saint-Etienne. Geen slechte zaak voor de hele ploeg volgens Sofiane Hanni. "Met Youri heb ik al goede automatismen gevonden. Zijn aanwezigheid heeft een belangrijke impact op de ploeg." Lees verder »

Slechte grasmat wacht op Anderlecht

Slechte grasmat wacht op Anderlecht

WEDSTRIJDEN Het stadion van Saint-Etienne nodigt straks niet uit tot Champagne-voetbal. De grasmat iigt er immers erg slecht bij. Tijdens de training gisteren keken trainer René Weiler en voorzitter Roger Vanden Stock meermaals bezorgd naar beneden. Lees verder »


 28-09-2016 

Anderlecht wacht officieel onderzoek af

Anderlecht wacht officieel onderzoek af

ANDERE Het lijkt er steeds meer en meer op dat Olivier Deschacht in heel slechte papieren zit rond het gokschandaal. Terwijl er meer en meer details bekend raken, hult Anderlecht zich in stilzwijgen. De club zegt niet op de hoogte te zijn van het feit dat de verdediger gokte op eigen wedstrijden. Lees verder »

Faes neemt plaats Deschacht in

Faes neemt plaats Deschacht in

ANDERE Deze morgen stapte de 18-jarige Wout Faes mee op het vliegtuig richting Frankrijk, hij neemt er de plaats in van Olivier Deschacht. De verdediger raakte niet fit na een voedselvergiftiging. Daarnaast zit Deschacht ook nog eens verwikkeld in een gokschandaal waar steeds meer ongure details van bekend raken. Lees verder »

Deschacht wedde ook op eigen wedstrijd

Deschacht wedde ook op eigen wedstrijd

ANDERE Stilaan raken er meer details bekend over de gokaffaire van Olivier Deschacht. Nu blijkt dat de verdediger (of zijn broer) ook op eigen wedstrijden heeft gewed. Namelijk op de Champions League -wedstrijd thuis tegen Paris Saint-Germain op 23 oktober 2013. Lees verder »

Lokeren denkt aan Hasi

Lokeren denkt aan Hasi

ANDERE Zit er een terugkeer naar de Jupiler Pro League aan te komen voor Besnik Hasi, de kans is reëel. Lokeren komt maar niet in de startblokken en dus komt de positie van huidig trainer Georges Leekens op de wip. Hasi is één van de kandidaten om Leekens op te volgen. Lees verder »

 27-09-2016 

Hassan richt jeugdacademie op

Hassan richt jeugdacademie op

JEUGD Ex-Anderlecht-speler Ahmed Hassan is van plan om in Caïro een voetbalschool voor jonge talenten op te richten. Hij wil daarvoor graag samenwerken met de RSCA Academy. Afgelopen zondag gaf Hassan nog de aftrap voor Anderlecht - Westerlo. Lees verder »

Tielemans en Deschacht trainen weer mee

Tielemans en Deschacht trainen weer mee

ANDERE Youri Tielemans trainde gisteren voorzichtig weer mee met de groep. Ook Olivier Deschacht heeft deels de trainingen weer hervat na zijn voedselvergiftiging. De verplaatsing naar Saint-Etienne komt wellicht te vroeg voor de verdediger.  Lees verder »

 26-09-2016 

Debat op het forum: Tactische keuzes

Debat op het forum: Tactische keuzes

WEBSITE - OPINIES Wij willen vanaf nu af en toe op het forum een discussie openen over één welbepaald onderwerp.  Vandaag startte Libero een debat over een paar opvallende tactische ingrepen van René Weiler in het nog jonge seizoen.  Wie graag ook zijn (of haar) kijk geeft of gewoon graag mee discussieert, is meer dan welkom … zoals gezegd op het forum.    
  Lees verder »

Delferière leidt Standard - Anderlecht

Delferière leidt Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN De Voetbalbond heeft Sébastien Delferière aangeduid om de topper van komend weekend tussen Standard en Anderlecht in goede banen te leiden. Delferière wordt bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Kevin Monteny en vierder official Frederik Geldhof. Lees verder »

Juhasz in de tribune

Juhasz in de tribune

ANDERE Naast Ahmed Hassan zat er nog een ex-Anderlecht speler in de tribune. Roland Juhasz was eveneens aanwezig in de tribunes om de wedstrijd tegen Westerlo te volgen.  Lees verder »

EL: 43-jarige Rus fluit St-Etienne-Anderlecht

EL: 43-jarige Rus fluit St-Etienne-Anderlecht

WEDSTRIJDEN De 43-jarige Rus Vladislav Bezborodov is door UEFA aangeduid om de wedstrijd van komende donderdag tegen Saint-Etienne,  in het Stade Geoffroy Guichard, in goede banen te leiden. Van 1991 tot 2002 voetbalde Bezborodov zelf als middenvelder bij ondermeer bij Zenit Sint-Petersburg en Dinamo Sint-Petersburg. Sinds 2001 is hij scheidsrechter en sinds 2009 ook voor FIFA.  Lees verder »

Supporters steunen Deschacht

Supporters steunen Deschacht

ANDERE Olivier Deschacht kampt met een voedselvergiftiging. Hij zal ook niet tijdig fit geraken voor het duel tegen Saint-Etienne. Gisteren staken de paars-wit supporters de verdediger alvast een hart onder de riem. In minuut drie -het rugnummer van Deschacht- barste een luid applaus uit in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

WEDSTRIJDEN In tegenstelling tot Anderlecht heeft Saint-Étienne zijn generale repetitie voor de Europese wedstrijd van donderdag wel gewonnen. Ook Qabala pakte de drie punten. Mainz zag in de blessuretijd een gelijkspel uit de handen glippen. Lees verder »

Bruno: "Konden niet genoeg kansen creëren"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno mocht op het uur invallen, maar kon niets meer veranderen aan het spel van Anderlecht. De aanvaller had zowaar een déja vu: "Het is al jaren hetzelfde verhaal. De bezoekers stellen zich defensief op en hopen op de counter. Maar ook chapeau voor Westerlo", gaf Bruno toe.  Lees verder »

Dendoncker: "Bal was binnen"

Dendoncker:

INTERVIEWS Het was niet duidelijk of de het tweede doelpunt van Westerlo er nu echt één was. Ook op beelden is niet uit te maken of de bal over de lijn ging of niet. Maar Leander Dendoncker stond er dicht bij en is eerlijk: "De bal ging over de lijn en was binnen." Lees verder »

Weiler: "We verdienden niet beter"

Weiler:

INTERVIEWS De woede stond op gezicht te lezen van René Weiler na afloop van de wedstrijd tegen Westerlo. En we kunnen hem geen ongelijk geven. De prestatie van paars-wit was beneden alle niveau. "Ik heb vanalles geprobeerd", gaf de coach toe, "Maar niets werkte." Lees verder »

Vancamp maakt debuut

Vancamp maakt debuut

WEDSTRIJDEN - JEUGD Jorn Vancamp maakte tegen Westerlo zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. De 17-jarige spits mocht twee minuten voor tijd invallen voor Nicolae Stanciu. Op Twitter liet Vancamp weten blij te zijn met zijn debuut, maar ontgoocheld met het resultaat. Lees verder »

'Kinderen Deschacht in ziekenhuis'

'Kinderen Deschacht in ziekenhuis'

ANDERE Dat Olivier Deschacht net ziek is wanneer zijn naam genoemd wordt in een gokdossier, vinden sommigen verdacht. Maar blijkbaar is er toch wat aan de hand en vrij serieus. Het hele gezin Deschacht is ziek volgens Het Nieuwsblad, de kinderen zouden zelfs in het ziekenhuis liggen. Lees verder »

"Iedereen applaudisseerde, dat deed mij iets"

INTERVIEWS Uitgerekend Anderlecht-huurling bij Westerlo Michaël Heylen zorgde voor de openingstreffer. Hij zette zijn ploeg meteen op weg naar winst. Scoren tegen "zijn" Anderlecht, het gaf een dubbel gevoel aan Heylen, maar is wel tervreden met de drie gouden punten voor zijn ploeg.  Lees verder »

Dendoncker: "Schandalige vertoning"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker was allerminst gelukkig na de nederlaag thuis tegen Westerlo. Hij had ook geen goed woord over voor de prestatie van zijn ploeg: "Het was een schandalige vertoning. In voetbal kan alles, maar zoiets mag nooit meer gebeuren." Lees verder »


 25-09-2016 

Verjaardag webmaster Skyhawk

Verjaardag webmaster Skyhawk

WEBSITE Er is er weer eentje jarig in het webteam, deze keer is het aan Skyhawk, in feite oprichter van Anderlecht-online. Hij is vooral achter de schermen bezig met de dagelijkse bekommernissen van de site en iedereen gelukkig te houden. Gelukkige verjaardag David! Lees verder »

Rode lantaarn wint verdiend

Rode lantaarn wint verdiend

WEDSTRIJDEN Na een mooie nazomerdag is het kwik in Anderlecht vanavond toch nog onder het vriespunt gezakt. Westerlo wint verdiend tegen een ontstellend zwak Anderlecht. Verdedigend werden de blunders aan elkaar gerijgd. Het middenveld was onbestaande en de aanvallers werden logischer wijze niet bereikt. Lees verder »

Applaus op minuut drie

Applaus op minuut drie

ANDERE Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, zo denken ook de paars-wit supporters over de hele heisa rond Olivier Deschacht. Daarom roepen ze iedereen op om vanavond in minuut drie -het rugnummer van Deschacht- luid te applaudiseren om de verdediger een hart onder de riem te steken.  Lees verder »

 24-09-2016 

Deschacht niet tegen Westerlo

Deschacht niet tegen Westerlo

ANDERE Olivier Deschacht zit niet in de kern voor de wedstrijd van morgen tegen Westerlo, de verdediger is ziek. Dat laat VTM nieuws weten. Of zijn ziekte iets te maken heeft met de recente heisa die er ontstaan is rond het gokschandaal, is niet duidelijk. Lees verder »

Appiah bijna terug

Appiah bijna terug

BLESSURES Dennis Appiah verdween vijf weken geleden van de Belgische voetbalvelden door een kuitblessure, maar zijn terugkeer is in zicht. Maandag staat er een MRI gepland. Als die vlekkeloos verloopt mag Appiah de groepstrainingen hervatten.  Lees verder »

Steegen: "De club blijft achter Olivier staan"

Steegen:

INTERVIEWS Er loopt een onderzoek naar Olivier Deschacht over gokken op wedstrijden waar hij zelf in meespeelde. Persverantwoordelijke David Steegen bevestigd aan VTM-nieuws dat Anderlecht op de hoogte is van het onderzoek en achter Olivier Deschacht blijft staan, althans zolang hij onschuldig is. Lees verder »

 23-09-2016 

Rayane Bounida te gast in "Little Big Shots"

Rayane Bounida te gast in

ANDERE Vanavond was de getalenteerde Rayane Bounida te gast in de VTM-show "Big Little Shots". Rayana is momenteel actief bij de paars-witte U11. Het jonge talent zijn voetbalprestaties zijn al een tijdje te bewonderen op You Tube en dat is dus ook VTM niet ontgaan.  Lees verder »

Tielemans traint opnieuw

Tielemans traint opnieuw

BLESSURES Acht dagen nadat hij een zware enkelverstuiking opliep, staat Youri Tielemans opnieuw op het trainingsveld te Neerpede. Samen met Nathan Kabasele werkte hij een individuele training af. Van een terugkeer naar de groepstrainingen is echter nog geen sprake.  Lees verder »

De LFP blokkeert de uitleenbeurt van Lukebakio

De LFP blokkeert de uitleenbeurt van Lukebakio

TRANSFERS Dodi Lukebakio Ngandoli komt niet aan de bak bij Toulouse. Volgens bepaalde Waalse en Vlaamse media zou Toulouse vergeten zijn om een speciale licentie aan te vragen voor de speler omdat hij een niet-EU speler is. Niets van aan, het is de Ligue de Football Professionnel, de Franse tegenhanger van de KBVB, die de uitleenbeurt blokkeert.  Lees verder »

"Niet gekomen om supersub te zijn"

INTERVIEWS Diego Capel kwam tijdens de afgelopen zomermercato over van Genoa naar Anderlecht. Tijdens de voorbije speeldagen heeft de Spanjaard al grote ogen getrokken: "Ik ben verrast door het niveau in de competitie", geeft Capel eerlijk toe. Lees verder »

Obradovic verteert bekermatch goed

Obradovic verteert bekermatch goed

BLESSURES Ivan Obradovic ondervond geen reactie op zijn aantreden in de bekermatch tegen OH Leuven. De linksback speelde woensdag voor het eerst sinds elf maanden één helft bij de A-ploeg. Gisteren kon hij de groepstraining gewoon afwerken. Lees verder »

Capel werkt extra hard voor basisplaats

Capel werkt extra hard voor basisplaats

ANDERE Diego Capel kreeg tegen OHL een basisplaats en de kans om zich te bewijzen, maar echt overtuigen kon hij niet. Dus steekt de Spanjaard op training een tandje bij. Capel doet steeds wat meer dan de andere spelers, wat bewijst dat hij erg gemotiveerd is om een basisplaats te veroveren. Lees verder »

Lukebakio mag niet spelen voor winterstop

Lukebakio mag niet spelen voor winterstop

TRANSFERS Dodi Lukebakio Ngandoli werd op de laatste dag van de zomermercato uitgeleend aan Toulouse. Het ziet er nu naar uit dat de jonge Congolees niet mag meespelen omdat de Franse ploeg vergeten is om hem in te schrijven. De club was er blijkbaar niet van op de hoogte dat hij enkel de Congolese nationaliteit heeft.  Lees verder »

Hassan geeft aftrap

Hassan geeft aftrap

ANDERE Zondagavond om 20u speelt Anderlecht tegen Westerlo in het Constant Vanden Stock Stadion. Ahmed Hassan komt samen met zijn zoontje Hassan Ahmed Hassan, de aftrap geven van deze wedstrijd. De Egyptenaar speelde van 2006 tot 2008 bij Anderlecht.  Lees verder »


 22-09-2016 

Dendoncker mist volgende bekermatch

Dendoncker mist volgende bekermatch

WEDSTRIJDEN Leander Dendoncker zal er niet bij zijn wanneer Anderlecht het in de 1/8e finales van de Beker van België opneemt tegen Charleroi. De gelegenheidsaanvoerder werd gisteren uitgesloten met twee gele kaarten en is hierdoor geschorst voor de volgende bekermatch. Lees verder »

Bruno: "Die goal zal wel komen"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno stond tegen Oud-Heverlee Leuven aan de aftrap. Hij speelde een degelijke wedstrijd al miste hij op het einde nog twee goeie kansen. "Jammer, maar die goal zal wel komen", aldus Bruno. Het publiek bleef hem in ieder geval luid toejuichen.  Lees verder »

Boeckx: "Anderlecht heel dankbaar"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx keepte gisteren zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht, de eerste in twee seizoenen. Veel werk had de doelman niet maar naar het einde toe tekende hij voor een mooie save en hield zo zijn netten schoon. Boeckx was vooral gelukkig dat hij opnieuw mocht keepen.  Lees verder »

 21-09-2016 

Croky Cup: Nog steeds tickets beschikbaar

Croky Cup: Nog steeds tickets beschikbaar

WEDSTRIJDEN Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Oud-Heverlee Leuven in het kader van de 1/16e finales van de Beker van België. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Constant Vanden Stock Stadion. De loketten blijven open tot net voor aanvang van de wedstrijd. Ticket kosten 5 euro of 10 euro. Lees verder »

Croky Cup: Geen handtassen en rugzakken toegelaten

Croky Cup: Geen handtassen en rugzakken toegelaten

ANDERE Sinds de terreuraanslagen in maart zijn er strenge veiligheidsvoorschriften tijdens elke wedstrijd van Anderlecht in het Constant Vanden Stock Stadion. En die blijven van kracht, ook nu zijn er opnieuw geen handtassen of rugzakken toegelaten. Wekelijks zien we nog mensen terugkeren naar hun auto omdat ze met handtas niet binnen mogen. Lees verder »

Ketjes gratis naar Youth League wedstrijd

Ketjes gratis naar Youth League wedstrijd

ANDERE Alle Ketjes krijgen vier gratis tickets (ketje inbegrepen) om naar de wedstrijd van de paars-witte U19 tegen het Deense Midjylland te gaan in het kader van de UEFA Youth League. De wedstrijd wordt gespeeld in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Tickets te koop voor Anderlecht - Westerlo

Tickets te koop voor Anderlecht - Westerlo

ANDERE Zondag 25 september om 20u, neemt Anderlecht het thuis op tegen KVC Westerlo met Anderlecht-huurling Michaël heylen, in het kader van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, aan de loketten of online. Prijzen variêren tussen 18 euro en 35 euro. Lees verder »

UYL: 5 spelers A-kern op de lijst

UYL: 5 spelers A-kern op de lijst

JEUGD Volgende week dinsdag nemen de U19 van Anderlecht het op tegen Midtjylland in het kader van de UEFA Youth League. Anderlecht is vastbesloten, om zoals de voorbije twee jaar, terug bij de laatste vier te geraken in Nyon. Om dat doel te bereiken zal het dus eerst voorbij de Denen moeten. Lees verder »

Hanni waarschuwt voor onderschatting

Hanni waarschuwt voor onderschatting

INTERVIEWS Met OH Leuven treft Anderlecht de laatste in eerste klasse B. A piece of cake, denk je dan, maar Anderlecht ging in de beker al meermaals op z'n bek tegen clubs uit lagere reeksen. Aanvoerder Sofiane Hanni waarschuwt dat het straks niet van zelf zal gaan. Lees verder »

Trezeguet trapt beslissende elfmeter voor Moeskroen

Trezeguet trapt beslissende elfmeter voor Moeskroen

ANDERE Moeskroen had gisteren geen gemakkelijke klant aan tweedeklasser Dessel Sport. De Henegouwers kwamen drie keer op voorsprong maar gaven die evenveel keer uit handen. De partij eindigede in strapschoppen. Anderlecht-huurling Mahmoud Hassan Trezeguet trapte de beslissende elfmeter binnen en bezorgde Moeskroen de kwalificatie. Lees verder »

 20-09-2016 

Bruno: "Leipzig lag me niet"

Bruno:

INTERVIEWS Twee jaar na zijn vertrek keerde Massimo Bruno deze zomer terug naar Anderlecht. Hij verliet hiervoor Red Bull Leipzig, ondanks de promotie naar de Bundesliga. "Maar ik voelde met niet goed bij die club", verklaart hij zijn transfer. Lees verder »

Seizoen voorbij voor Petit Clement

Seizoen voorbij voor Petit Clement

BLESSURES Het seizoen van Petit Clement zit erop, hij heeft zijn kruisbanden gescheurd, dat maakt hij zelf bekend via zijn sociale media. De spits was nochtans al even goed bezig bij de beloften van Anderlecht. Petit kwam vorig seizoen over van Moeskroen hij tekende een contract voor drie seizoenen bij paars-wit. Lees verder »

Gepalaver rond buurtweg geen invloed op bouw Eurostadion

Gepalaver rond buurtweg geen invloed op bouw Eurostadion

ANDERE Momenteel is er nog heel wat administratief werk rond een buurtweg die over parking C loopt. De procedure om die af te schaffen loopt maar neemt tijd in beslag. Toch zal dat geen invloed hebben op de startdatum van de bouw van het Eurostadion, zegt Brusselse schepen van sport Alain Courtois. De start van de werken is gepland voor februari 2017. Lees verder »

Boucaut fluit Anderlecht - Westerlo

Boucaut fluit Anderlecht - Westerlo

WEDSTRIJDEN Alexandre Boucaut is door de KBVB aangeduid om de wedstrijd van komende zondag tussen Anderlecht en Westerlo in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frederic Godelaine, Laurent Conatten en vierde official Denis Vanbecelaere. Lees verder »


 19-09-2016 

Anderlecht-spelers opgeroepen voor Belgische U16

Anderlecht-spelers opgeroepen voor Belgische U16

JEUGD Op 20 en 22 september spelen de Belgische U16 twee oefenduels tegen Oekraïne in Kiev. Zes spelers van Anderlecht zijn opgeroepen voor deze duels. Het gaat om Antoine Colassin (foto), Lucas Lissens, Loic Masscho, Nicolas Raskin, Mathis Suray en Maxime Delanghe.  Lees verder »

Obradovic straks met U21 tegen Standard

Obradovic straks met U21 tegen Standard

JEUGD De U21 van Anderlecht nemen het vanavond op tegen Standard. Ivan Obradovic zal er ook bij zijn om verder wedstrijdritme op te doen. Naast Obradovic maken ook de A-kernjongeren Alvarez, Faes, Vancamp en Svilar deel uit van de wedstrijdkern. Lees verder »

UYL: 5 euro voor Anderlecht - Midtjylland

UYL: 5 euro voor Anderlecht - Midtjylland

ANDERE Op dinsdag 27 september spelen de U19 van Anderlecht tegen hun leeftijdsgenoten van het Deense Midtjylland. De wedstrijd gaat door in het Constant Vanden Stock Stadion. Zowel voor abonnees als niet-abonnees is de ingangsprijs vastgelegd op 5 euro. Lees verder »

Dendoncker: "Finale zou mooi zijn"

Dendoncker:

INTERVIEWS Woensdag wachten de 1/16e finales in de Croky Cup voor Anderlecht. Het neemt het thuis op tegen Oud-Herverlee Leuven. Leander Dendoncker blikt al vooruit met RSCA TV naar deze wedstrijd: "De finale zoals twee jaar geleden zou mooi zijn". Lees verder »

Croky Cup: Smet fluit Anderlecht - OHL

Croky Cup: Smet fluit Anderlecht - OHL

ANDERE Komende woensdag neemt Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen Oud-Herverlee Leuven in kader van de 1/16e finales van de Croky Cup. Scheidrechter Wim Smet is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon en Tom Dens. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

Hasi ontslagen bij Legia

Hasi ontslagen bij Legia

ANDERE Besnik Hasi stapelde de verliezen op Legia Warschau en dat heeft hem nu zijn job gekost. Opmerkelijk: tijdens de persconferentie na de wedstrijd was Hasi nog niet op de hoogte van zijn ontslag al had de voorzitter het wel al bevestigd en stond het ook op de clubwebsite te lezen.  Lees verder »

Deschacht: "Dit doet deugd"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht kreeg tegen Genk de voorkeur op Bram Nuytinck. Op zijn 35ste toonde Deschacht dat hij nog niet uitgespeeld is. Al gaf de verdediger toe dat hij geen gemakkelijke middag achter de rug had met een wervelend Genk.  Lees verder »

 18-09-2016 

Prono ronde 2 beschikbaar

Prono ronde 2 beschikbaar

WEBSITE De eerste ronde van de prono is gespeeld. Vier deelnemers (van de 116) staan gezamelijk aan de leiding met 27 punten. Het seizoen is echter nog lang! Ronde 2 is momenteel beschikbaar tot 27 september voor diegenen die een gokje willen wagen! Succes! Lees verder »

Lardot reageert op kritiek

Lardot reageert op kritiek

INTERVIEWS Jonathan Lardot was de gebeten hond na afloop van Genk-Anderlecht. De scheidsrechter nam wel de tijd om zijn visie te geven op de fases waar veel kritiek op kwam. Ondertussen heeft Lardot de beelden gezien en hij blijft achter zijn beslissingen staan.  Lees verder »

"Geen hands van Kara"

INTERVIEWS Kara Mbodj zorgde voor de 0-1, al ging daar een discutabele vrije schop aan vooraf, ook de goal zelf zorgt voor veel discussie die volgens vele met de hand gescoord is. Coach René Weiler ziet evenwel geen graten in de goal van de Senegalees: "Het was geen hands" Lees verder »

Weiler: "We missen Tielemans"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler stond niet werkloos toe te kijken in de Luminus Arena, toen hij na de rust zag dat het niet slim kwam maakte hij twee slimme wissels. Over de uitslag kan gediscussiêrd worden, maar Anderlecht pakt wel de drie felbegeerde punten mee naar huis. De coach is al bij al tevreden met waar zijn ploeg staat. Lees verder »

 17-09-2016 

Bruno lijkt klaar voor Genk

Bruno lijkt klaar voor Genk

BLESSURES Massimo Bruno, die zich woensdag op training blesseerde aan de enkel, trapte tijdens de oefensessie van gisteren lustig en keihard op doel. De flankaanvaller lijkt verlost van zijn blessure en klaar voor de partij tegen Genk van morgen.  Lees verder »

 16-09-2016 

Anderlecht trekt nieuwe partner aan

Anderlecht trekt nieuwe partner aan

ANDERE Anderlecht gaat opnieuw in zee met een partner die online sportweddenschappen aanbiedt. Betway en paars-wit hebben een verbintenis getekend voor drie seizoenen. Jo Van Biesbroeck is opgetogen over de samenwerking waar, volgens hem, zowel club al supporters zullen beter van worden.  Lees verder »

Harbaoui: "Ik moet blijven werken"

Harbaoui:

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui moet het zondag opnemen tegen zijn ex-coach Peter Maes. Maar eerst moet hij het opnemen tegen Lukasz Teodorczyk om een plaatsje op het veld te bemachtigen, want tot hiertoe moet hij zich tevreden stellen met invalbeurten. Lees verder »

Update: Tielemans heeft zware enkelverstuiking

Update: Tielemans heeft zware enkelverstuiking

BLESSURES Youri Tielemans ging vandaag opnieuw naar het ziekenhuis voor extra onderzoeken. Anderlecht laat weten dat de middenvelder een zware enkelverstuiking heeft en enkele weken buiten strijd zal zijn. Al bij al nog goed nieuws voor de jongeling waarvoor het ergste gevreesd werd. Lees verder »

Fans, coach en teammaats steunen Nuytinck

Fans, coach en teammaats steunen Nuytinck

INTERVIEWS Bram Nuytinck ging bij het tegendoelpunt van Qabala niet vrijuit. De Nederlander ging onder de voorzet door, waarna Dabo kon scoren. Na de partij riepen enkele fans Nuytinck bij zich om hen een hart onder de riem te steken. Ook René Weiler en de ploegmaats blijven Nuytinck steunen. Lees verder »

Geen breuk, wel ligamenten van de enkel geraakt

Geen breuk, wel ligamenten van de enkel geraakt

BLESSURES Qabala-verdediger ging gisteren nogal zwaar door op Youri Tielemans die het uitschreeuwde van de pijn. Tielemans werd geraakt aan de knie maar bleef met zijn studs in de grond steken en verdraaide zijn enkel. Een breuk is er niet maar wellicht zijn de ligamenten van de enkel geraakt.  Lees verder »

Uitwedstrijd Saint-Étienne: 415 euro

Uitwedstrijd Saint-Étienne: 415 euro

ANDERE De Franse politie ziet de Anderlecht-supporters als risicosupporters en zit niet te springen om ze op Frans grondgebied toe te laten. De kans zit erin dat er maar een beperkt aantal fans binnenmogen óp verantwoordelijk van Anderlecht zelf.  Lees verder »

Bruno nog steeds out tegen Genk

Bruno nog steeds out tegen Genk

WEDSTRIJDEN Massimo Bruno zal hoogstwaarschijnlijk nog niet speelklaar zijn voor de wedstrijd tegen Genk komende zondag. Ook Youri Tielemans is nog out. Dus moet Anderlecht een beroep doen op Wout Faes (foto) of Jorn Vancamp om aan zes voetbal-Belgen te komen op het wedstrijdblad.  Lees verder »

 15-09-2016 

Weiler: "Defensief nog werk"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler zag zijn ploeg winnen met 3-1 van Qabala. En de coach was tevreden al weet hij dat er defensief nog heel veel werk is. Ook de mogelijke lange onbeschikbaarheid van Youri Tielemans baart de coach zorgen. Lees verder »

Martinez komt Anderlecht-Belgen scouten

Martinez komt Anderlecht-Belgen scouten

ANDERE Roberto Martinez kwam de wedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion tussen Anderlecht en Qabala bekijken. De Belgische bondscoach was er vooral om de Anderlecht-Belgen te scouten. Na een kwartier viel Youri Tielemans uit met een blessure, waardoor Leander Dendoncker en Davy Roef nog de enige Belgen op het veld waren.  Lees verder »

Tielemans naar het ziekenhuis

Tielemans naar het ziekenhuis

BLESSURES Op het kwartier moest Youri Tielemans naar de kant na een stevige charge van Vernydub. De knie van Tielemans maakte een rare draaibeweging bij het neerkomen maar hij zou vooral last hebben van de enkel. De middenvelder schreeuwde het uit van de pijn. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.  Lees verder »

Nieuwe webpoll: Anderlecht in Europa League

Nieuwe webpoll: Anderlecht in Europa League

WEBSITE Vanavond begint Anderlecht aan het echte werk in deze Europese campagne. Tijd voor ons om te polsen naar de verwachtingen van de supporters. Op welke plaats denken jullie dat paars-wit zal eindigen in deze poule met naast Qabala ook Mainz en Saint-Étienne? Lees verder »

Bruno geblesseerd

Bruno geblesseerd

BLESSURES Massimo Bruno zal er niet bij zijn vanavond tegen Qabala. Gisteren verliet hij vroegtijdig de training met een gezwollen enkel. De wedstrijd van zondag tegen Genk zou nog niet in het gedrang komen.  Lees verder »

Weinig publiek en weinig scouts

Weinig publiek en weinig scouts

ANDERE Het stadion zal maar voor de helft gevuld zijn vanavond. Ook de zitjes die voorbehouden zijn voor scouts, raken maar voor de helft gevuld. Manchester City, Borussia Dortmund, Valencia, Newcastle zijn de clubs die wel een afgevaardigde sturen.  Lees verder »

 14-09-2016 

Weiler: "Nuytinck is mentaal sterk"

Weiler:

INTERVIEWS Bram Nuytinck kreeg de wind van voren tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Na enkele miserabele acties werd hij zelfs uitgefloten door een deel van de Anderlecht-supporters. René Weiler snapt die fluitconcerten niet: "Het publiek zou de spelers altijd moeten steunen". Lees verder »

Weiler: "Alles doen om te winnen"

Weiler:

INTERVIEWS Morgenavond om 19u staat het duel tegen Qabala op het menu van paars-wit. René Weiler waarschuwt ervoor om de ploeg uit Azerbeidjzjan niet te onderschatten. De coach wil op een positieve manier beginnen aan de poules en gaat voor de drie punten morgen.  Lees verder »

"Ik ben helemaal niet streng"

INTERVIEWS René Weiler zou een streng man zijn waar niet mee te sollen valt, de coach zelf spreekt dit tegen. "Ik ben helemaal niet streng, ik geef juist véél vrijheid". Het is alleen als een speler misbruikt maakt van die vrijheid dat de Zwitser van zich zal laten horen. Lees verder »

Amper 10.000 supporters voor Europa League ?

Amper 10.000 supporters voor Europa League ?

ANDERE De supporters van Anderlecht lopen niet warm voor de Europa League. Voor de wedstrijd van morgen tegen Qabala zijn er amper 10.000 tickets verkocht. Vandaag en morgen is het wel nog steeds mogelijk om een ticket te kopen online of aan de loketten. Prijzen zijn democratisch en schommelen tussen 12 € en 25 €. Lees verder »

Najar pas in januari inzetbaar

Najar pas in januari inzetbaar

BLESSURESMaandag konden we al melden dat Andy Najar voor zit op zijn revalidatieschema en dat hij hoopt om in december de groepstrainingen te hernemen. Het zal echter tot januari duren eer de Hondurees opnieuw in actie komt op het veld. De club en vooral René Weiler niets overhaasten en Najar de tijd gunnen om fysiek weer paraat te zijn. Lees verder »

 13-09-2016 

Clausule in huurcontract Iseka

Clausule in huurcontract Iseka

TRANSFERS

Verschillende media brachten vandaag het nieuws dat Anderlecht een clausule heeft laten opnemen in het huurcontract van Aaron Leya Iseka. Dit is echter geen nieuw nieuws, wij berichten eind juli al van deze bijzondere clausule, dat kan je hier nalezen. Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Anderlecht de clausule niet zal moeten gebruiken.

Lees verder »

Deschacht is klaar, alleen Weiler talmt

Deschacht is klaar, alleen Weiler talmt

ANDERE Bram Nuytinck in de verdediging is een ramp, dat werd tegen Charleroi nog maar eens pijnlijk duidelijk. Olivier Deschacht is al een paar weken fit na zijn buikoperatie en speelt voornamelijk met de beloften. Het is coach René Weiler die niet zit te springen om een 35-jarige verdediger opnieuw op te stellen. Lees verder »

 12-09-2016 

Lardot fluit Genk - Anderlecht

Lardot fluit Genk - Anderlecht

ANDERE Jonathan Lardot is aangeduid om de wedstrijd van komende zondag in de Cristal Arena in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijsen, Stijn Hutsebaut en vierde official Bart Vertenten. De aftrap Genk - Anderlecht is voorzien om 14u30.  Lees verder »

Vertrekkers beginnen op de bank

Vertrekkers beginnen op de bank

TRANSFERS Drie spelers die Anderlecht eind augustus definitief verlieten, zaten dit weekend voor het eerst in de selectie bij hun nieuwe club. Zowel Stefano Okaka, Idrissa Sylla (foto) als Samuel Bastien begonnen op de bank. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

ANDERE Het voorbije weekend kwamen verschillende huurlingen van Anderlecht in actie, met wisselend succes. Zowel Michaël Heylen (onbegrijpelijk dat Nuytinck de voorkeur kreeg op hem) , bij Westerlo, als Mahmoud Hassan Trezeguet bij Moeskroen, kregen zware verliescijfers te verwerken. Een overzicht: Lees verder »

Spajic: "Plezier beleefd aan mijn debuut"

Spajic:

INTERVIEWS Debuteren bij je nieuwe ploeg en meteen op een positie waar je nog nooit eerder gespeeld hebt, het overkwam Uros Spajic gisteren. En hij deed het helemaal niet slecht. Ook coach Weiler was tevreden over de prestatie van Spajic: "Hij heeft offensief goed zijn best gedaan en ik ben blij voor hem want het was geen cadeau om zo te starten." Lees verder »

Najar terug in december?

Najar terug in december?

BLESSURES Andy Najar was gisteren aanwezig in de tribune tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. De Hondurees liet weten dat hij voorzit op zijn revaldiatiescheme en hij hoopt opnieuw zijn opwachting te maken begin december. Lees verder »

EL: Qabala tankt vertouwen voor donderdag

EL: Qabala tankt vertouwen voor donderdag

WEDSTRIJDEN - ANDERE FK Qabala, de tegenstander van Anderlecht volgende donderdag in de Europa League, reist vol vertrouwen af naar Brussel. Het versloeg in de Azerbeidzjaanse competitie Neftchi Baku met 0-8. Saint-Étienne speelde knap gelijk tegen PSG 1-1. Ook Mainz speelde gelijk: 4-4 tegen Hoffenheim. Lees verder »

Hanni: "We wilden echt winnen"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni was niet tevreden over de eerste helft van zijn ploeg en wist dat het in de tweede helft beter moest. Hanni tekende voor het tweede doelpunt en liet enkele mooie dingen zien in samenwerking met Nicolae Stanciu. Lees verder »

Bruno: "Ik ben blij dat ik terug ben"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno debuteerde na zijn terugkomst in het paars-wit shirt tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Een staande ovatie viel hem te beurt van de aanwezige supporters, iets wat hem zichtbaar raakte. Bruno beseft dat hij zal moeten vechten voor zijn plaatsje op het veld. Lees verder »

Weiler: "Tevreden over de mentaliteit"

Weiler:

INTERVIEWS De eerste helft was niet om aan te zien, Anderlecht kwam ook op achterstand. Toch wil René Weiler niet met een beschuldigende vinger richting defensie wijzen en neemt ze zelf in bescherming. En de coach is tevreden over de mentaliteit van zijn ploeg dat zich na de rust goed herpakte. Lees verder »

Stanciu: "Ik wilde écht naar deze club komen"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu wervelde gisteren in het Astridpark, ook de Roemeen zelf was tevreden: "Ik ben echt tevreden over mijn eerste wedstrijd, hopelijk denken de fans hetzelfde." En of het publiek tevreden was, het Constant Vanden Stock Stadion bruiste als weleer tijdens de tweede helft, onder leiding van Stanciu. Lees verder »

 11-09-2016 
 10-09-2016 

Moeskroen ziet gemotiveerde Trezeguet

Moeskroen ziet gemotiveerde Trezeguet

TRANSFERS Hoewel hij amper enkele dagen meetraint, maakt Trezeguet vanavond zijn debuut bij Moeskroen. De Egyptenaar toonde op training meteen een erg gretige indruk. "Hij wil het ongelijk van Anderlecht bewijzen, dat leeft enorm bij die jongen", zegt aanvoerder David Hubert. Lees verder »

Hoeveel bracht transfer Sylla op?

Hoeveel bracht transfer Sylla op?

TRANSFERS Kort na zijn transfer naar Queens Park Rangers klonk het dat Anderlecht 2,3 miljoen euro ontving voor de spits. Sudpresse meldt vandaag echter dat paars-wit een half miljoen euro meer, namelijk 2,8 miljoen euro, op zijn bankrekening mocht bijschrijven. Lees verder »

Topclubs aanwezig tegen Charleroi

Topclubs aanwezig tegen Charleroi

WEDSTRIJDEN De transferperiode mag dan wel net gedaan zijn, clubs speuren het hele jaar door naar potentiële aanwinsten. Morgen tegen Charleroi zullen daarom scouts van Dortmund, Southampton, Mönchengladbach en Sampdoria in het stadion aanwezig zijn. Lees verder »

 09-09-2016 

Wie kiest Weiler als rechtsback?

Wie kiest Weiler als rechtsback?

INTERVIEWS Nu na Andy Najar ook Dennis Appiah out is, heeft René Weiler geen echte rechtsback meer voor handen. Weiler liet Emmanuel Sowah tot nu toe vooral invallen als middenvelder en Stéphane Badji viel tegen Gent opnieuw door de mand. Voor wie kiest Weiler zondag?  Lees verder »

Stanciu maakt meteen indruk op training

Stanciu maakt meteen indruk op training

ANDERE Nicolae Stanciu nam gisteren voor de eerste keer deel aan de training te Neerpede. Volgens Het Nieuwsbladliet de Roemeen meteen enkele mooie dingen én goals zien. Ook Hamdi Harbaoui liet zich niet onbetuigd op gebied van doelpunten. En Massimo Bruno, die zorgde voor de assists. Lees verder »

Eurostadion loopt nog wat achterstand op

Eurostadion loopt nog wat achterstand op

ANDERE Een buurtcomité tekende bezwaar aan voor de bouw van het Eurostadion omwille van een buurtweg die over Parking C loopt. Het comité eist via de rechtbank dat alle procedures correct worden gevolgd om die weg te schrappen. Op 19 september moet de Vlaamse Overheid een beslissing nemen over de bouw, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat er tegen dan kan gebouwd worden. Lees verder »

Trezeguet krijgt nummer 10 bij Moeskroen

Trezeguet krijgt nummer 10 bij Moeskroen

TRANSFERS - ANDERE Mahmoud Trezeguet Hassan, streek donderdag neer op Moeskroen waar ze enorm opgetogen zijn met de komst van de Egyptenaar. Hassan drong zelf aan op een uitleenbeurt, dat kan u hiernog eens nalezen. Bij Moeskroen kreeg hij het rugnummer 10 toegewezen, de middenvelder zit ook meteen in de selectie voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

Hanni ontvangt zondag 'Belgische Leeuw'

Hanni ontvangt zondag 'Belgische Leeuw'

ANDERE Aan het eind van vorig seizoen werd Sofiane Hanni verkozen tot 'Belgische Leeuw'. Deze prijs bekroont de beste speler van Arabische herkomst in de Belgische competitie. Zondag, voor de partij tegen Charleroi, zal hij zijn prijs in ontvangst nemen. Lees verder »

Vico weigerde aanbod uit Spanje

Vico weigerde aanbod uit Spanje

TRANSFERS Fede Vico, al lange tijd op overschot bij Anderlecht, vond tijdens de transferperiode geen nieuwe club. De Spanjaard traint intussen mee met de U21, maar speelt er geen wedstrijden. Anderlecht wil enkel spelers opstellen die nog een toekomst hebben bij de club. Lees verder »

Harbaoui: "Geen schrik van concurrentie"

Harbaoui:

INTERVIEWS Afgelopen maand ruilde Hamdi Harbaoui, na amper twee maand, Udinese in voor Anderlecht. "Toen mijn makelaar mij belde dat Anderlecht interesse toonde heb ik geen moment getwijfeld, ik ben in mijn auto gesprongen om de 12 uur lange rit naar België te maken", zegt de spits. Lees verder »

 08-09-2016 

Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

ANDERE De break voor interlandvoetbal zit erop. Nu is het terug tijd om aan competitievoetbal te denken. Stilaan komen dus ook de internationals terug op Neerpede. Tijdens de laatste dagen van de mercato haalde Anderlecht nog Uros Spajic, Hamdi Harbaoui, Nicolae Stanciu en Massimo Bruno, zij kregen vandaag de kans om kennis te maken met de rest van de groep. Lees verder »

Treur niet om Steven

Treur niet om Steven

TRANSFERS - OPINIES Op uitgaand vlak was de transfer van Steven Defour deze zomer die waarom het meest te doen was.  De mening overheerst dat zijn vertrek een gat slaat op het paars-witte middenveld en dat een deel van de supporters hierin schuld treft.  Een mening die Libero wel héél kort door de bocht vond.  Een paar kanttekeningen. Lees verder »

Bastien officieel voorgesteld bij Chievo

Bastien officieel voorgesteld bij Chievo

JEUGD - TRANSFERS Samuel Bastien is vorige dindsdag officieel voorgesteld bij zijn nieuwe club, Chievo Verona. Na een meer dan behoorlijk seizoen bij Avellino, die de financiële middelen niet had om de optie te lichten, keerde Bastien terug naar Neerpede. Samen met nog andere werd hij door Weiler naar de B-kern gestuurd. De Serie A bracht uiteindelijk uitkomst voor Bastien. Lees verder »

Vrijdag uitsluitsel over fitheid Dendoncker

Vrijdag uitsluitsel over fitheid Dendoncker

BLESSURES Anderlecht hield zijn hart al vast toen Leander Dendoncker afgelopen dinsdag afzegde voor de nationale beloften met pijn in de bil. Even werd gevreesd dat de middenvelder hervallen was in een oude blessure waar hij eerder al lange tijd mee uit was. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat het allemaal niet te erg is. Of Dendoncker klaar is voor zondag, wordt vrijdag beslist. Lees verder »

Conté: "Weiler was tenminste eerlijk"

Conté:

TRANSFERS - INTERVIEWS Op de laatste dag van de transferperiode verhuisde Ibrahima Conté in extremis nog naar Oostende, terwijl hij eigenlijk op weg was naar Westerlo. Zo heeft Conté toch nog de transfer gekregen waar hij al sinds december vorig jaar naar vroeg. De Guineeër heeft nu zijn kant van een moeizaam verhaal. Lees verder »

 07-09-2016 

Op bezoek bij Anthony Vanden Borre

Op bezoek bij Anthony Vanden Borre

ANDERE - OPINIES April/mei 2016 vakantie Frankrijk is geboekt. Juli 2016, Anthony Vanden Borre vertrekt op huurbasis naar Montpellier. Wat opzoekwerk leert ons dat dat een 50-tal kilometer verwijderd is van onze vakantiebestemming, de beslissing is dus vlug gemaakt, we gaan VDB bezoeken. Wie zich verwacht aan straffe quotes moet ik onmiddellijk teleurstellen. Anthony is gelukkig bij zijn nieuwe club en wil geen onnodige risico’s nemen. Lees verder »

Dendoncker twijfelachtig voor Charleroi

Dendoncker twijfelachtig voor Charleroi

BLESSURES Leander Dendoncker gaf gisteren forfait bij de nationale beloften wegens een lichte blessure aan de bil. Het is nog niet duidelijk hoelang de middenvelder out zal zijn en of hij beschikbaar is voor de wedstrijd van volgende zondag tegen Charleroi. Lees verder »

 06-09-2016 

Tielemans schenkt jonge Duivels de overwinning

Tielemans schenkt jonge Duivels de overwinning

ANDERE Dankzij een doelpunt, in de slotminuten van de wedstrijd, van Youri Tielemans, hebben de nationale beloften hun wedstrijd tegen Tjechië gewonnen met 2-1. Een overwinning tegen de gang van het spel in, maar zo blijven de jonge Duivels wel op koers voor de kwalificatie.  Lees verder »

Dendoncker afwezig bij jonge Duivels

Dendoncker afwezig bij jonge Duivels

ANDERE Tegen alle verwachtingen in, was er in de selectie van de nationale beloften voor de kwalificatiewedstrijd tegen Tjeschië, geen spoor van Leander Dendoncker. Johan Walem kon niet rekenen op de Anderlecht-speler door een blessure.  Lees verder »

Dury: "Lukebakio wilde komen maar mocht niet"

Dury:

INTERVIEWS Andy Kawaya en Michaël Heylen werden afgelopen mercato meermaals gelinkt aan Zulte-Waregem, maar ook Dodi Lukebakio Ngandoli zag een avontuur aan de Gaverbeek wel zitten. Alleen mocht hij dat niet van Anderlecht, een aspect waar Francky Dury zich nogal bitter over uitlaat. Lees verder »

In januari 4 spelers naar Africa Cup

In januari 4 spelers naar Africa Cup

ANDERE Hoewel Herman Van Holsbeeck eerder al eens aangaf dat hij bij transfers meer rekening zou houden met spelers die richting Afica Cup trekken, staat Anderlecht in januari opnieuw voor hetzelfde probleem. Het zit begin volgend jaar vier van zijn basisspelers vertrekken voor enkele weken richting Africa Cup. Lees verder »

Dendoncker terug bij Belgische beloften

Dendoncker terug bij Belgische beloften

JEUGD Leander Dendoncker ruilde ondertussen zijn plekje bij de Rode Duivels in voor een plaatsje bij de nationale beloften. Die laatste nemen het deze avond op tegen Tsjechië voor kwalificatie voor het Europese kampioenschap van volgen jaar in Polen. Winst is een must voor de jonge Duivels om blijven aanspraak te maken op kwalificatie. Lees verder »

 05-09-2016 

Wie is Uros Spajic?

Wie is Uros Spajic?

INTERVIEWS Hij arriveerde op de laatste dag van de zomermercato: Uros Spajic. Velen hadden ook nog op Lombaerts gehoopt, maar het ultieme bod kwam te laat. Maar wie is nu Spajic? Aangezien hij een belangrijke schakel zal vormen in de verdediging, verdient hij ook de nodige introductie. We gingen te raden bij onze collega's van lesviolets.com die de Franse voetbalclub Toulouse op de voet volgt.  Lees verder »

U21: Selectie Beker van België

U21: Selectie Beker van België

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond om 19u30 in het Leburton Stadion te Tubeke nemen de U21 het op tegen AFC Tubize in het kader van hun tweede wedstrijd van de Beker van België. De paars-witte beloften wonnen hun eerste wedstrijd, na de wedstrijd van vanavond volgt er nog een derde wedstrijd tegen FCV Dender. De twee ploegen met de meeste punten, gaan door naar de volgende ronde. Lees verder »

Wouters fluit Anderlecht - Charleroi

Wouters fluit Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Luc Wouters is aangeduid om het duel tussen de "Sportings" in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Kristof Meers, Christophe Baillieul en vierde scheidsrechter Lawrence Visser. De aftrap is voorzien om 18u in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Croky Cup: Ticketinfo Anderlecht - OHL

Croky Cup: Ticketinfo Anderlecht - OHL

ANDERE Woensdag 21 september speelt Anderlecht de eerste wedstrijd in het kader van de Beker van België, het neemt het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen Oud-Heverlee Leuven. Tickets zijn vanaf dinsdag 5 september te koop online of aan de loketten aan de prijs van 5 euro voor een staanplaats en 10 euro voor een zitplaats. Lees verder »

 04-09-2016 

Dauda komt in januari

Dauda komt in januari

TRANSFERS In augustus bracht Anderlecht een bod uit op Mohammed Dauda, het slaagde er echter niet in om de transfer af te ronden. De 19-jarige Ghanese spits zal nu in januari gehaald worden. Volgens Afrikaanse bronnen kost de belofteninternational 400.000 euro Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - Charleroi

Ticketinfo: Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN In de volgende wedstrijd van de Jupiler Pro League neemt Anderlecht het thuis op tegen Sporting Charleroi, komende zondag 11 september. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, prijzen variëren tussen 25 euro en 35 euro. 18 euro voor -16-jarigen. Tickets zijn te koop aan de loketten of online Lees verder »

 03-09-2016 

Acheampong gelijk met Ghana

Acheampong gelijk met Ghana

WEDSTRIJDEN In de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup van 2017 heeft Ghana 1-1 gelijk gespeeld tegen Rwanda. Frank Acheampong speelde de hele partij. Dauda Mohammed, die volgens de Ghanese media naar Anderlecht verhuist, kwam niet van de bank. Lees verder »

 02-09-2016 
 01-09-2016 

Spajic krijgt rugnummer vijf

Spajic krijgt rugnummer vijf

ANDERE Uros Spajic heeft er zijn eerste training bij Anderlecht opzitten. De Serviër kreeg het rugnummer vijf. In principe is de centrale verdediger meteen inzetbaar in de volgende competitiewedstrijd.  Lees verder »

Van Himst: "Er is potentieel om er een ploeg van te maken"

Van Himst:

INTERVIEWS Met 12 inkomende en transfers en 24! uitgaande, heeft Anderlecht er een drukke transferperiode opzitten. Ook Paul Van Himst geeft toe dat het lang geleden is dat hij zoveel activiteit heeft gezien bij paars-wit. "Maar de club heeft er alles aan gedaan om een kern op te been te brengen, alleen jammer van Lombaerts", aldus Van Himst.  Lees verder »

Heylen: "Ik heb er zelf voor gekozen"

Heylen:

INTERVIEWS Michaël Heylen werd in de allerlaatste minuten van de transferperiode uitgeleend aan KVC Westerlo, een keuze waar hij zelf volledig achterstaat. "Ik wou meer spelen en door veel te spelen kan je meer stappen zetten", laat Heylen op zijn officiële facebookpagina weten.  Lees verder »

Wie is Uros Spajic?

Wie is Uros Spajic?

TRANSFERS Niet Nicolas Lombaerts of Jakob Brabec, maar wel Uros Spajic is de nieuwe witte merel centraal achterin. Uros wie? Een voorstelling van de speler die voor één seizoen gehuurd wordt van Toulouse. Lees verder »

Nieuw contract voor Kara

Nieuw contract voor Kara

ANDERE Kara Mbodj wilde niet liever dan vertrekken bij Anderlecht maar geraakte er niet uit met het Engelse Swansea waar hij een vijfjarig contract zou tekenen. Paars-wit wil de Senegalees nu een nieuw contract aanbieden, aan welke voorwaarden is nog niet duidelijk.  Lees verder »

Officieel: Lukebakio op huurbasis naar Toulouse

Officieel: Lukebakio op huurbasis naar Toulouse

TRANSFERS Dodi Lukebakio Ngandoli speelt komend seizoen voor het Franse FC Toulouse. Het gaat over een huurcontract voor één seizoen zonder aankoopoptie.  “Dodi is een groot talent die nu moet bewijzen wat hij waard is in een nieuwe competitie. We wensen hem veel succes in Frankrijk en hopen dat gesterkt terugkomt naar RSC Anderlecht”, aldus Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »