Archieven

 30-11-2004 

Anderlecht zet prijs op Aruna Dindane

Anderlecht zet prijs op Aruna Dindane

Indien West Bromwich Albion de Ivoriaanse aanvaller Aruna Dindane wil aanschaffen, moet het 5.755.000 EUR op tafel leggen. De Engelse ploeg trok Aruna bijna aan in augustus, maar nu pas wil RSCA zaken doen. Lees verder »

Genk - Anderlecht

 Genk - Anderlecht

De bekerwedstrijd Genk-Anderlecht wordt wellicht verplaatst van woensdag naar dinsdag of donderdag. De commerciële zender Kanaal Twee wil de wedstrijd live uitzenden. Lees verder »

De Boeck out tot winterstop

De Boeck out tot winterstop

Glen De Boeck is buiten strijd tot de winterstop. De speler is geraakt aan de meniscus en moet een artroscopie ondergaan. Vandaag gaat de 33-jarige aanvoerder onder de scanner voor een definitieve diagnose. Lees verder »

Kompany vertrekt voor benefietmatch

Kompany vertrekt voor benefietmatch

Vincent Kompany vertrekt deze middag richting Spanje. Daar zal hij samen met andere wereldsterren een benefietmatch spelen tegen Barcelona. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar Artsen Zonder Grenzen voor hun strijd tegen AIDS. Lees verder »

De Boeck naar dokter Martens

De Boeck naar dokter Martens

Glen De Boeck blesseerde zich zaterdag tegen Westerlo aan de knie. Hij maakte een verkeerde beweging en kon niet meer doorspelen. Zijn knie was 24u na de match nog gezwollen. Daarom ging hij gisteren op controle bij dokter Martens Lees verder »

 29-11-2004 

Baseggio en Legear reageren

Baseggio en Legear reageren

Anderlecht kende zaterdagavond geen problemen met Westerlo en stuurde de troepen van Jan Ceulemans met 4-0 terug naar de Kempen. Walter Baseggio bleef 90 minuten op de bank. "Even voorbij vijf uur kreeg ik het te horen." Lees verder »

 28-11-2004 

Tihinen al klaar voor partij tegen Brugge?

Tihinen al klaar voor partij tegen Brugge?

Tihinen speelde een ijzersterke helft met de reserven en zal misschien al klaar zijn voor de partij tegen Brugge. Jestrovic kreeg een trap op de pas geheelde onderarm. Er was even vrees voor een breuk, maar die was ongegrond. Lees verder »

Broos: "Ik ben zeker tevreden"

Broos:

Hugo Broos was duidelijk opgelucht na de overtuigende zege van Anderlecht. Het was de eerste in de verwachte rij van vier overwinningen. De trainer zag beterschap en hoopt dat deze lijn zal worden doorgetrokken. Lees verder »


 27-11-2004 

Anderlecht - Westerlo 4-0

Anderlecht - Westerlo 4-0

Anderlecht heeft de uitschakeling in de Champions League goed verteerd. Het walste over Westerlo met 4-0. Westerlo ving in het begin Anderlecht gemakkelijk op. Kapitein Glen De Boeck moest, in zijn 300e wedstrijd, de weg tonen. Lees verder »

Supercup op woensdag 22 december om 20u30

Supercup op woensdag 22 december om 20u30

De Supercup (tussen de landskampioen en de bekerwinnaar) zal dit jaar gespeeld worden op woensdag 22 december om 20u30. RSCA neemt het hierin thuis op tegen Club Brugge. Tickets te verkrijgen aan 15 "staan" en 20 of 25 euro "zit". Lees verder »

Ontplofte bal zit al in Azië

Ontplofte bal zit al in Azië

De bal die tijdens Anderlecht - La Louvière onplofte is aan een wereldreis bezig. Fabrikant Adidas eiste de bal voor onderzoek op bij Walter Baseggio, die hem bij zijn doelpunt aan flarden trapte. Lees verder »

 26-11-2004 

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven van Anderlecht kwamen vanavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo. Mbo Mpenza scoorde voor paars-wit na 41 minuten. Jestrovic speelde iets meer dan een half uur. Tihinen en De Man elk één helft. Lees verder »

Hasi tekent voor een extra jaar

Hasi tekent voor een extra jaar

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft vrijdagnamiddag een akkoord bereikt met Besnik Hasi over een contractverlenging. De 32-jarige middenvelder blijft zeker tot eind volgend seizoen voor Anderlecht spelen. Lees verder »

Piste Sonck blijft open

Piste Sonck blijft open

Anderlecht heeft geen financiële ruimte voor versterking tijdens de winterstop. Die komt er wel als Aruna de club zou verlaten. RSCA vraagt € 6 miljoen voor de spits en heeft 15/12 vooropgesteld als limietdatum voor onderhandeling Lees verder »

Winterstage van 3 tot 9 januari

Winterstage van 3 tot 9 januari

Zoals eerder gemeld gaat Anderlecht tijdens de winterstop op stage in het Spaanse Marbella. Deze stage duurt 6 dagen: van 3 tot 9 januari. Op 15 januari herbegint de terugronde voor Anderlecht met een match tegen Moeskroen. Lees verder »

Hasi opnieuw in de ploeg

Hasi opnieuw in de ploeg

Zaterdag neemt Besnik Hasi opnieuw de plaats in van Yves Vanderhaeghe. "Ik moet eerlijk blijven tegenover Besnik", verdedigt Broos zich. "Dit is opnieuw een domper", reageerde Vanderhaeghe. Lees verder »

Broos moet vier keer winnen

Broos moet vier keer winnen

Niet zozeer de uitschakeling in de Champions League maar wel de schandelijke nul op de puntentabel heeft in het Constant Vanden Stockstadion diepe wonden geslagen. Anderlecht ziet maar één manier om revanche te nemen: de titel. Lees verder »

 25-11-2004 

Reacties: "0 op 15. Het is barslecht"

Reacties:

Opnieuw verloren... De nul op achttien komt dichterbij. Gisteren was het nochtans allemaal niet zo slecht, maar de onmondigheid voor doel blijft een groot probleem. Ook de fouten achteraan moeten eruit. Enkele reacties: Lees verder »


 24-11-2004 

Anderlecht verliest met 1-2

Anderlecht verliest met 1-2

De Europese campagne van Anderlecht is sneller afgelopen dan de Brusselse club zelf had gehoopt. Gingen er bij de CL-loting stemmen op dat de 2e ronde haalbaar was, zelfs de Uefabeker kan niet. Lees verder »

Opstellingen voor RSCA-Valencia

Opstellingen voor RSCA-Valencia

Als Anderlecht nog iets wil redden op het gebied van Europees voetbal, dan moet het vanavond gebeuren. Er moet gewonnen worden van Valencia. De Spanjaarden missen 4 sterkhouders. Er zijn dus mogelijkheden... Lees verder »

Baseggio op weg naar Fiorentina?

Baseggio op weg naar Fiorentina?

Walter Baseggio droomt van een carrière in Italië, de Heimat van zijn vader. Dinsdag linkte de Gazetta dello Sport, de gezaghebbende roze sportkrant in Italië, hem aan Fiorentina. Lees verder »

Broos: "Die nul moet weg"

Broos:

Anderlecht kan ondanks de povere nul op twaalf nog steeds derde worden en zich derhalve plaatsen voor de Uefa Cup. Dan is winst vanavond tegen Valencia een absolute must. Bij een gelijkspel is het ook mathematisch voorbij. Lees verder »

 23-11-2004 

Valencia gehavend - weinig fans

Valencia gehavend - weinig fans

De supporters van Valencia liggen niet bepaald wakker van de confrontatie met Anderlecht. Hoewel er nog veel op het spel staat, zakken amper 15 Spaanse fans af naar het Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Volgend seizoen begint in juli

Volgend seizoen begint in juli

De Uefa komt met een vernieuwde regeling voor internationale wedstrijden. Daarom verschuift ook de Intertoto-beker. Verder ook starten de competities in onze buurlanden vroeger dan bij ons. Lees verder »

Zitka weer in doel?

Zitka weer in doel?

Moet doelman Tristan Peersman woensdag tegen Valencia plaats ruimen voor Daniel Zitka? Anderlecht-trainer Hugo Broos denkt in ieder geval sterk na over de keeperskwestie. "Ik ben er nog niet uit", zei hij gisteren na de training. Lees verder »

 22-11-2004 

 21-11-2004 
 20-11-2004 

Broos verdient 325.000 euro

Broos verdient 325.000 euro

Het gemiddelde salaris van de voetbaltrainers in eerste klasse bedraagt 120.000 euro bruto per jaar. Bovenaan het lijstje staat Club Brugge-trainer Trond Sollied, die een jaarsalaris van meer dan 1 miljoen euro zou verdienen. Lees verder »

Meer nieuws over de blessures

Meer nieuws over de blessures

Tristan Peersman trainde onde de hoede van keeperstrainer Munaron individueel in Neerpede maar raakt fit en staat zondag onder de lat in Bochelt. Mbo trainde ook individueel en ondervond geen last meer. Lees verder »

Onvrede over uitlekken groepsgesprek

Onvrede over uitlekken groepsgesprek

Bij Anderlecht werd er kribbig gereageerd op het uitlekken van het groepsgesprek. Pär Zetterberg toonde zich enorm ontgoocheld. "Eindelijk voerden we eens een goede discussie en ik had de indruk dat dit gesprek voor ... Lees verder »

 19-11-2004 

Selectie voor Bocholt

Selectie voor Bocholt

Hugo Broos heeft deze middag zijn selectie voor de bekermatch tegen Bocholt vrijgegeven. Tristan Peersman is weer fit en zal in doel staan, Mpenza en Ehret zijn geblesseerd. Lees verder »

Blessureleed bij Anderlecht

Blessureleed bij Anderlecht

Mpenza trainde individueel, maar sluit vandaag weer aan bij de groep net als Wilhelmsson en Zewlakow. Kompany en Baseggio kregen vrijaf na hun interland. Deschacht trainde wel. Lees verder »

Jestrovic kreeg boete

Jestrovic kreeg boete

Jestrovic kreeg een officiële boete nadat hij zonder toestemming meetrainde met zijn nationaal team en zo de sportieve reglementen overtrad. Lees verder »

Aruna slaat bod Celtic af

Aruna slaat bod Celtic af

De Schotse topclub Celtic wil Aruna Dindane naar Glasgow halen. Het klopte daardoor aan bij de zaakwaarnemer van de 23-jariga Ivoriaanse spits. Aruna ziet een overgang naar Schotland niet zitten. Lees verder »

Broos is boos

Broos is boos

Hugo Broos heeft zijn spelersgroep gisteren anderhalf uur toegesproken. Dat was voor de eerste training na het competitieverlies tegen Standard tien dagen geleden. Manager Van Holsbeeck was ook aanwezig. Lees verder »


 18-11-2004 

Goed nieuws voor Tihinen

Goed nieuws voor Tihinen

Er kwam eindelijk eens goed nieuws uit de ziekenboeg van Anderlecht. De Finse verdediger Hannu Tihinen kon voor het eerst sinds zijn voetblessure weer voluit trainen met de groep. Lees verder »

Deman blijft één extra jaar

Deman blijft één extra jaar

Anderlecht lichtte de optie opgenomen in het contract van Mark Deman. Zijn contract liep tot het einde van het seizoen, maar het bestuur verlengt nu zijn verblijf in Brussel met één jaar. Lees verder »

 17-11-2004 

Rode Duivels verliezen met 0-2

Rode Duivels verliezen met 0-2

De Rode Duivels hebben woensdag in het Koning-Boudewijnstadion met 0-2 (rust: 0-1) verloren van Servië & Montenegro in hun derde WK-kwalificatiewedstrijd in groep 7 van de Europese zone. Lees verder »

Jestrovic: "We missen groepsgevoel"

Jestrovic:

Jestrovic en blessures, het lijkt een vast duo. "Zonder al die blessures zou ik nu niet meer bij Anderlecht spelen. Ik heb nog een contract van drie jaar en bekijk het van dag tot dag", zegt hij. Lees verder »

Blessureleed bij Anderlecht

Blessureleed bij Anderlecht

Oleg Iachtchouk, Mbo Mpenza, Anatoli Gerk en Goran Lovré verschenen niet op het trainingsveld deze voormiddag, omwille van blessures. Het is nog niet zeker of ze fit zullen raken voor de bekerwedstrijd tegen Bocholt van zondag. Lees verder »

 16-11-2004 
 15-11-2004 
 14-11-2004 

CL tegenstanders spelen gelijk

CL tegenstanders spelen gelijk

Anderlecht's Champions League tegenstanders speelden alle 3 gelijk in hun competities. Valencia deed dit thuis tegen Zaragoza, Inter in Cagliari en Bremen tegen Leverkusen. In de volgende partij speelt RSCA tegen Valencia. Lees verder »

Peersman geblesseerd

Peersman geblesseerd

Peersman, die opgeroepen is voor de match van de Rode Duivels nu woensdag, heeft een blessure opgelopen aan de bovenarm. Morgen wordt hij verder onderzocht. Het is niet geweten of hij zal kunnen spelen. Lees verder »

 13-11-2004 

Anderlecht zoekt opvolger voor Aruna

Anderlecht zoekt opvolger voor Aruna

Om een eventueel vertrek van Aruna op te vangen, volgt Anderlecht de prestaties van Andrzej Niedzielan. De Poolse spits van het Nederlandse NEC speelde twaalf keer voor zijn nationale ploeg en scoorde 5 keer. Lees verder »

 12-11-2004 

Aruna verbreekt de stilte

Aruna verbreekt de stilte

Na het fluitconcert tijdens de thuismatch tegen Bremen, weigerde Aruna met de pers te praten. Hij verbrak nu pas de stilte en maakte één en ander duidelijk... Lees verder »

Mbo haakt af

Mbo haakt af

Mbo Mpenza heeft zoals verwacht verstek gegeven voor de belangrijke WK-voorrondematch tegen Servië en Montenegro, volgende woensdag. Lees verder »

 11-11-2004 

Reacties na Standard-RSCA

Reacties na Standard-RSCA

Na de verloren klapper op Standard telt Anderlecht in het klassement al 7 punten minder dan Club Brugge. Teveel, zo vindt iedereen. Maar hoe moet het dan verder? Van Holsbeeck, Hasi en Vercauteren reageren. Lees verder »

RSCA-FCB op 11/12 om 18u

RSCA-FCB op 11/12 om 18u

De klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge, op de 16e en voorlaatste speeldag, vindt plaats op zaterdag 11 december om 18u. De partij werd twee uur vroeger gepland omwille van een uitzending van Canal+. Lees verder »

 10-11-2004 

Anderlecht verliest ...

Anderlecht verliest ...

Beide teams waren met niks anders tevreden dan met de overwinning. Alleen Standard mag tevreden zijn: het haalde het met 1-0 tegen de landskampioen. Lees verder »

Voorbeschouwing Standard-RSCA

Voorbeschouwing Standard-RSCA

Op Sclessin maakt iedereen zich klaar voor het topduel Standard-Anderlecht. "Dit is het soort match dat voor een ommekeer kan zorgen", weet Anderlecht-trainer Hugo Broos. Lees verder »

Hasi tekent waarschijnlijk bij

Hasi tekent waarschijnlijk bij

De managers van RSCA en Besnik Hasi zaten dinsdag rond de tafel. Hasi vroeg 2 jaar, Anderlecht wil slechts voor 1 seizoen verlengen. Toch werd het gesprek ook door de speler als positief ervaren. Volgende week komen ze weer samen. Lees verder »

 09-11-2004 
 08-11-2004 

Broos overweegt debuut Legear

Broos overweegt debuut Legear

Bij Anderlecht komt de 17-jarige Jonathan Legear, uitgerekend tegen ex-ploeg Standard, mogelijk voor het eerst aan de aftrap. Legear ruilde vorig jaar in november Standard voor Anderlecht. Lees verder »

Reorganisatie competitie?

Reorganisatie competitie?

De clubs van eerste en tweede klasse moeten voor 1 december beslissen of ze akkoord gaan met een reorganisatie van de competitie. De Voetballiga wil hun mening weten over een eventueel play-off-systeem op het einde van het seizoen Lees verder »

Match herspelen? Normaal niet...

Match herspelen? Normaal niet...

Maandag dient La Louvière via een aangetekend schrijven een klacht in bij de Belgische voetbalbond wegens "het onterechte toekennen van een doelpunt." Bij de 1-1 van Baseggio ontplofte de bal onderweg naar het doel. Lees verder »

 07-11-2004 
 06-11-2004 

Met 1 spits naar Standard

Met 1 spits naar Standard

Aruna heeft deze avond zijn derde geel gepakt waardoor hij niet tegen Standard zal spelen. Om het met Broos zijn woorden te zeggen: "Dan maar met 1 spits naar Standard". Lees verder »

Anderlecht - La Louvière

Anderlecht - La Louvière

De Brusselaars nemen het deze avond op tegen seizoensrevelatie La Louvière. Geen makkelijke wedstrijd met andere woorden, want paars-wit zit zonder vertrouwen, slikt te veel tegengoals en kampt met verschillende geblesseerden. Lees verder »

 05-11-2004 

Zitka onder de lat

Zitka onder de lat

Trainer Hugo Broos moet het morgen zonder doelman Tristan Peersman stellen. Hij was vandaag afwezig wegens ziekte. Zo komt Daniël Zitka weer in het doel. Lees verder »

Tihinen keert pas na de winter terug

Tihinen keert pas na de winter terug

De sterkhouder van de verdediging, Hannu Tihinen, hervatte met de A-kern, zonder echt mee te trainen met de groep. De Fin raakt echter niet meer wedstrijdklaar voor de winterstop. Hij hoopt in januari zijn come-back te maken. Lees verder »

3-5-2 tegen La Louvière ?

3-5-2 tegen La Louvière ?

Broos zal weer heel wat moeten sleuten aan zijn ploeg voor de match tegen La Louvière. De trainer recupereert wel Baseggio, fit na zijn enkelblessure die hij opliep tijdens de match tegen Bremen. Lees verder »

Winterstage in Marbella

Winterstage in Marbella

Anderlecht heeft ondertussen zijn winterstage vastgelegd. Het trekt van 3 tot 9 januari naar het Spaanse La Cala in de buurt van Marbella. Mogelijk speelt het daar één of meerdere oefenmatchen. Lees verder »

 04-11-2004 

Wilhelmsson en Mpenza zeker out

Wilhelmsson en Mpenza zeker out

Mpenza en Wilhelmsson geraken dan toch niet fit tegen zaterdag. Hun blessures blijken na nieuw onderzoek nog onvoldoende geheeld. Ook Junior is out. Kompany en Baseggio zullen er wel bijzijn. Jestrovic' blessure evolueert gunstig. Lees verder »

"Neen, er is geen crisis"

De 5-1-pandoering in Bremen is in het Astridpark hard aangekomen. Maar coach Hugo Broos moet nog niet meteen vrezen voor zijn functie. Anderlecht heeft een andere optie voor ogen. Lees verder »

Aruna moet 6 miljoen kosten

Aruna moet 6 miljoen kosten

De prijs die Anderlecht op het hoofd van Aruna Dindane heeft gekleefd bedraagt 6 miljoen. Zoals het bestuur al liet uitschijnen is het heel waarschijnlijk dat de Ivoriaanse aanvaller in januari de club verlaat. Lees verder »

Wilhelmsson twijfelachtig

Wilhelmsson twijfelachtig

Anderlecht-middenvelder Wilhelmsson sukkelt met een letsel aan de hamstrings. De Zweed is hoogst twijfelachtig voor de wedstrijd van zaterdag tegen La Louvière. Nog 4 andere spelers trainden na aankomst uit Bremen niet mee. Lees verder »

 03-11-2004 

Kompany en Mbo tegen La Louvière

Kompany en Mbo tegen La Louvière

Mbo Mpenza (achillespees) en Kompany (dij) laten woensdag een echografie maken. Kompany bleef tegen Werder Bremen aan de kant, maar is er zeker bij tegen La Louvière. Ook Mpenza geraakt wellicht speelklaar. Lees verder »

Baseggio onzeker

Baseggio onzeker

Tijdens de wedstrijd kreeg Walter Baseggio een trap op de enkel, die na de wedstrijd sterk gezwollen was. Het is nu niet zeker dat hij kan aantreden tegen La Louvière. Lees verder »

Tristan Peersman: "Dit doet pijn"

Tristan Peersman:

Peersman kreeg alweer een korf doelpunten te slikken. Hij had dan ook weinig redenen om te lachen. "Deze uitslag doet pijn. Uiteraard hadden we niet gedacht dat we hier met 5-1 zouden verliezen." Lees verder »

 02-11-2004 

Broos: "We kunnen dit niveau niet aan"

Broos:

Hugo Broos reageerde zwaar aangeslagen nadat Anderlecht door Werder Bremen overklast werd. "We kunnen dit niveau gewoon niet aan", was het harde verdict. "We moeten misschien eens nadenken of we geschikt zijn voor dit niveau." Lees verder »

Afstraffing voor Anderlecht

Afstraffing voor Anderlecht

Anderlecht is er vanavond weer niet in geslaagd punten te pakken in de Champions League. Paars-wit ging kansloos onderuit op het veld van Bremen, met zware 5-1 cijfers. Lees verder »

Verschueren pas vandaag naar Bremen

Verschueren pas vandaag naar Bremen

Michel Verschueren ontbrak gisteren zowaar bij het vertrek. De gewezen manager bleef nog een dagje op de boekenbeurs in Antwerpen waar hij zijn boek Mister Michel signeert. Vandaag zakt hij naar Bremen af. Lees verder »

Wilhemsson lucht zijn hart

Wilhemsson lucht zijn hart

Christian Wilhelmsson moet één van de sterkhouders worden in het Weserstadion van Bremen. De Zweed trekt in de kranten aan de alarmbel: "Het frustreert me dat de ploeg niet draait." Lees verder »

 01-11-2004 

Delegatie landt in Bremen

Delegatie landt in Bremen

De delegatie van Anderlecht landde zo'n twee uur geleden (rond 12u) in Bremen. Morgen werkt paars-wit daar een Champions League wedstrijd af tegen Werder. Lees verder »