Archieven

 30-11-2016 

Eén minuut stilte op Neerpede

Eén minuut stilte op Neerpede

ANDERE Naar aanleiding van de dramatische vliegtuigcrash gisteren in Colombia, waarbij 71 doden vielen. Waaronder het voetbalteam van de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense. Werd er op Neerpede één minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken. Lees verder »

Spajic pas volgende week vervolgd

Spajic pas volgende week vervolgd

ANDERE Uros Spajic wordt door de reviewcommissie opgeroepen voor zijn elleboogstoot aan Trezeguet. De verdediger moet wel pas volgende week dinsdag voor het bondsparket verschijnen. Daardoor kan hij zowel donderdag als zondag nog meespelen. Er hangt de Serviër een zware schorsing boven het hoofd.  Lees verder »

Constructief gesprek met Fan Board

Constructief gesprek met Fan Board

ANDERE Anderlecht richtte begin dit seizoen de Fan Board op. Een orgaan waarin vertegenwoordigers zitten van de verschillende supporterclubs. Dinsdagavond had de Fan Board een constructief gesprek met Herman Van Holsbeeck. Ondermeer de scouting, coach Weiler en de hygiëne in het stadion waren de gespreksonderwerpen.  Lees verder »

 29-11-2016 

Badji en Harbaoui trainen gewoon mee

Badji en Harbaoui trainen gewoon mee

ANDERE De weigering van Hamdi Harbaoiu en Stéphane Badji om aan te treden met de beloften leidt voorlopig niet tot een verbanning van de twee. Op foto's die de club verspreidde van de training vanmiddag, is te zien hoe beiden gewoon meetrainen. Lees verder »

Stanciu genomineerd voor 'Roemeens Speler van het jaar'

Stanciu genomineerd voor 'Roemeens Speler van het jaar'

ANDERE Nicolae Stanciu is in zijn thuisland genomineerd voor de award 'Roemeens Speler van het Jaar', vergelijkbaar met de Gouden Schoen. Ook in de categorie 'Middenvelder van het Jaar', heeft Stanciu een nominatie op zak. Op drie december worden de eigenlijke winnaars bekend gemaakt op het 'Romanian Football Gala'. Lees verder »

Anderlecht scout Eupen-sensatie

Anderlecht scout Eupen-sensatie

TRANSFERS Met zeven doelpunten en vijf assists is Henry Onyekuru de uitblinker bij promovendus Eupen. Dat is ook Anderlecht niet ontgaan. Paars-wit stuurde al meermaals een scout om de 19-jarige flankaanvaller aan het werk te zien. Lees verder »

Sels geen optie voor Anderlecht

Sels geen optie voor Anderlecht

TRANSFERS Het nieuws dat Davy Roef wil vertrekken was nog niet koud, of in het geruchtencircuit werd Matz Sels al gekoppeld aan Anderlecht. Bepaalde makelaars maakten zich sterk dat ze een uitleenbeurt van de oud-doelman van Gent wel konden regelen. Lees verder »

Einde verhaal voor Badji en Harbaoui

Einde verhaal voor Badji en Harbaoui

ANDERE Zoals verwacht speelden Stéphane Badji en Hamdi Harbaoui niet mee met de beloften tegen Club Brugge, hoewel René Weiler hen dit gevraagd had. Voor het tweetal betekent dit zo goed als zeker dat Weiler hen definitief aan de kant schuift. Lees verder »

 28-11-2016 

Spajic opgeroepen door Reviewcommissie

Spajic opgeroepen door Reviewcommissie

ANDERE Tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen ging Uros Spajic nogal ondoordacht te werk met de elleboog om Mahmoud Hassan Trezeguet af te houden. Op basis van tv-beelden roept de Reviewcommissie Spajic nu op het matje en vraagt aan het Bondsparket om de verdediger te vervolgen.  Lees verder »

U21: Selectie Anderlecht - Club Brugge

U21: Selectie Anderlecht - Club Brugge

JEUGD Vanavond nemen de beloften van Anderlecht het op tegen hun leeftijdsgenoten van Club Brugge. Coach Mohamed Ouahbi maakte een 18-koppige selectie bekend voor deze topper. Geen spoor trouwens van Hamdi Harbaoui of Stéphane Badji. Lees verder »

Roef wil weg in januari

Roef wil weg in januari

TRANSFERSVoetbalkrant.com heeft vernomen dat Davy Roef Anderlecht wil verlaten in januari. De jonge doelman ziet de toekomst somber in onder René Weiler en heeft zijn entourage opdracht gegeven om uit te kijken naar een andere club. Lees verder »

Weiler: "Ik heb twee keepers op niveau"

Weiler:

INTERVIEWS Frank Boeckx stond tegen Moeskroen opnieuw in doel. Toch wil dat niet zeggen dat Davy Roef geen kansen meer krijgt, daar is René Weiler duidelijk over. "We zullen wel zien wie de beste is in de toekomst. Ik heb twee keepers op niveau", aldus de Zwitser. Lees verder »

Bruno: "Gedaan wat we moesten doen"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno zette zijn perfecte invalbeurt tegen Qabala verder tegen Moeskroen. Het lijkt erop dat hij eindelijk zijn draai gevonden heeft en het antwoord gegeven heeft waar René Weiler op wachtte. "Ik heb laten zien dat de trainer op mij kan rekenen." Lees verder »

Hanni: "Dit doet deugd"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni startte tegen Moeskroen opnieuw in de basis mét de aanvoerdersband. De Algerijn dankte zijn coach voor het vertrouwen met een puike prestatie. Hanni was blij met zijn basisplaats en mét het voetbal dat Anderlecht liet zien: "Dit wilden we al langer brengen". Lees verder »

Harbaoui en Badji passen voor U21

Harbaoui en Badji passen voor U21

ANDERE Hamdi Harbaoui en Stéphane Badji vielen het voorbije weekend uit de selectie. Beide spelers moesten zaterdag dan ook meetrainen met de U21. Maar dat weigerden ze. Normaal moeten ze ook vanavond aantreden met de beloften tegen Club Brugge. Al blijft het afwachten of ze effectief willen meedoen.  Lees verder »

"Voor de club gevochten"

INTERVIEWS Nicolae Stanciu scoorde tegen Moeskroen zijn eerste competitiedoelpunt. Maar de Roemeen wou het vooral hebben over de teamprestatie: "We hebben voor elkaar gelopen en gewerkt. Zo moet het zijn". Lees verder »


 27-11-2016 

Anderlecht verpulvert Moeskroen in eigen huis

Anderlecht verpulvert Moeskroen in eigen huis

WEDSTRIJDEN Paars-wit heeft vanavond een serieuze portie vertrouwen getankt. De Brusselaars vraten Moeskroen op met huid en haar; en dan was de 7-0 eindstand nog geen eens overdreven. Man van de match was zonder twijfel Massimo Bruno, maar ook Stanciu en Hanni acteerden sterk. Najar maakte zijn comeback en presteerde meteen sterk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Moeskroen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Moeskroen

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20 uur sluiten Anderlecht en Moeskroen de zestiende speeldag af. Ondanks de overwinning tegen Qabala is de druk op Anderlecht en coach René Weiler nog steeds groot. In vergelijking met donderdag mogen we enkele wijziginge in de basiself verwachten. Lees verder »

 26-11-2016 

Eerste bod Anderlecht afgewezen

Eerste bod Anderlecht afgewezen

TRANSFERS Anderlecht volgt de 19-jarige Colombiaan Oscar Estupiñán van Once Caldas. Paars-wit zoekt een spits die onmiddellijk na Nieuwjaar kan spelen en komt daarvoor uit bij Oscar Estupiñán. Het deed al een bod bij de Zuid-Amerikaanse club, maar dat is afgewezen.  Lees verder »

Boeckx mist bagage om eerste keeper te zijn bij topclub

Boeckx mist bagage om eerste keeper te zijn bij topclub

INTERVIEWS Vorige donderdag zette René Weiler Franck Boeck tussen de palen. Een slechte keuze volgens Geert De Vlieger. Zo ondermijnt de trainer het vertrouwen van de jonge doelman en Boeckx is niet echt materiaal om eerste doelman van Anderelcht te zijn. Mile Svilar op zijn beurt is nog veel te jong, volgens de ex-doelman.  Lees verder »

Tielemans definitief kapitein ?

Tielemans definitief kapitein ?

ANDERE Tegen Qabala starte Sofiane Hanni op de bank en kreeg Youri Tielemans de kapiteinsband om. De kans bestaat dat Tielemans na zijn knappe prestatie die band mag houden. Dat laat Het Nieuwsblad weten. Maar ook Hanni maakte een knappe invalbeurt tegen Qabala. Lees verder »

Najar en Kabasele in ?

Najar en Kabasele in ?

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad maakt René Weiler enkele opmerkelijke keuzes voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Zo zet hij Hamdi Harbaoui, Stephane Badji en Idrisse Doumbia naast de kern. Andy Najar en Nathan Kabasele maken dan weer hun rentree.  Lees verder »

Munaron: "Roef heeft kwaliteiten"

Munaron:

INTERVIEWS Jacky Munaron, keepertrainer bij Moeskroen, keert zondag terug naar Anderlecht. Na Filip De Wilde neemt nu ook Munaron het op voor Davy Roef: "Die jongen heeft kwaliteiten." Ook Munaron geeft aan dat er met een degelijkde defensie al veel opgelost is voor Roef.  Lees verder »

Hanni heeft lang gesprek met T2 Sesa

Hanni heeft lang gesprek met T2 Sesa

ANDERE René Weiler liet na de wedstrijd tegen Qabala weten dat de keuze om Sofiane Hanni op de bank te laten starten, louter sportief was. Vrijdag had de kapitein van paars-wit een lang gesprek met assistent-coach David Sesa. Of Hanni zondag in de basis start is evenwel niet duidelijk.  Lees verder »

Kubacki: "Anderlecht is prioriteit"

Kubacki:

INTERVIEWS Anderlecht gaf al meermaals aan dat het de optie op Lukasz Toedorczyk zal lichten. Ook de Pool zelf ziet een terugkeer naar zijn eigenaar Dinamo Kiev niet zitten: "Daar kreeg hij van geen enkele trainer een kans", zegt zijn makelaar Marcin Kubacki, "Anderlecht is prioriteit." Lees verder »

 25-11-2016 

"Mile heeft dezelfde stijl als Ratko"

INTERVIEWS Derde doelman bij Anderlecht is de 17-jarige Mile Svilar. Filip De Wilde kent de jonge doelman goed, hij werkte drie jaar met hem samen bij de nationale jeugdploegen. "Mile heeft nog progressiemarge. Ik zie in hem dezelfde stijl als bij zijn vader Ratko. Hij is snel, explosief en onverschrokken." Lees verder »

De Wilde: "Ik geloof nog in Roef"

De Wilde:

INTERVIEWS Filip De Wilde, ex-keeper bij de Rode Duivels en ondermeer Anderlecht, neemt het op voor Davy Roef. "Ik geloof nog in Roef", is De Wilde eerlijk tegenover Sporza, "Maar Anderlecht moet ervoor zorgen dat Davy een deftige defensie voor hem krijgt, niet alles is zijn fout". Lees verder »

"Hoe is niet belangrijk, maar wel winnen"

INTERVIEWS Uros Spajic stond deze namiddag de pers te woord te Neerpede, naar aanleiding van de wedstrijd komende zondag tegen Moeskroen. En de Serviër is duidelijk: "Er moet gewonnen worden, de manier waarop is niet belangrijk, enkel de drie punten." Al zal de vermoeidheid sowieso een rol spelen volgens de verdediger.  Lees verder »

Kara hervat groepstraining

Kara hervat groepstraining

BLESSURES Kara Mbodj reisde niet mee af naar Baku door een knieblessure waar hij al langer mee sukkelt. Vandaag werkte de Senegalees een individueeltrainingsprogramma af. Morgen hervat hij de groepstrainingen. Indien hij de trainingen zonder problemen afwerkt is de kans groot dat hij in de selectie zit voor de wedstrijd van zondag tegen Moeskroen. Lees verder »

Winterstage in La Manga

Winterstage in La Manga

ANDERE Op 6 januari vertrekt Anderlecht op winterstage naar Spanje, La Manga. Het is niet eerste keer dat paars-wit naar La Manga trekt, ook vorig seizoen was het daar terug op winterstage na twee jaar Turkije en één jaar Abu Dhabi. Lees verder »

Eerste Belgische club die kan winnen in Azerbeidzjan

Eerste Belgische club die kan winnen in Azerbeidzjan

ANDERE De pronostieken voor de wedstrijd tegen Qabala, waren niet zo positief. In het verleden was het nog geen enkele Belgische ploeg gelukt om te gaan winnen in Azerbeidzjan. Tot gisteren dus. Anderlecht is de eerste Belgische club die een Europese wedstrijd wint in Azerbeidzjan, een primeur. Lees verder »


 24-11-2016 

Boeckx: "Ik ben hier om te spelen"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx kreeg de voorkeur op Davy Roef in doel vanavond. Boeckx was blij dat hij eindelijk nog eens onder lat stond maar wou er verder niet te veel heisa rond maken: "Ik ben hier om te spelen en werk elke dag hard op training. Die tweede penalty was er trouwens écht geen", benadrukt Boeckx. Lees verder »

Nuytinck: "Komen goed weg met gemiste penalty"

Nuytinck:

INTERVIEWS Qabala kreeg twee keer een strafschop toegewezen, die er twee keer geen was. Bram Nuytinck geeft toe dat Anderlecht goed is weggekomen bij die tweede penalty die naast ging. Maar de Nederlander zag ook twee strafschopfouten in het voordeel van Anderlecht, waarvan één duidelijk, alleen is er toen niet gefloten.  Lees verder »

Opinie: Roef naar bank is terecht

Opinie: Roef naar bank is terecht

WEBSITE - OPINIES Voor u begint te lezen, deze bekentenis: ik weet dat ik velen onder u tegen de haren in zal strijken (ook enkelen van mijn mede-redacteurs), maar ja: ik vind het terecht dat René Weiler doelman Davy Roef naar de bank verwezen heeft. Ik zal u uitleggen waarom. Lees verder »

Tielemans: "Er is geen kloof met de trainer"

Tielemans:

INTERVIEWS De jongste van de groep, Youri Tielemans, mocht gisteren naast coach Weiler aanschuiven voor de traditionele persconferentie voor een wedstrijd. Hij sprak volmondig zijn steun uit voor de trainer. "Het zijn jullie die ons proberen te destabiliseren", zo sprak hij de pers toe. Lees verder »

Perslekken irriteren Weiler

Perslekken irriteren Weiler

ANDERE Opvallend: de twee grote krantengroepen die ons land rijk is, pakten dinsdag allebei uit met informatie over het groepsgesprek dat Anderlecht maandag hield. Dat info die normaal binnenskamers hoort te blijven meteen op de straatstenen lag, zit coach René Weiler niet lekker. Lees verder »

Weiler: "Ja, ik heb fouten gemaakt"

Weiler:

INTERVIEWS Op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Qabala ging het amper over de partij zelf. René Weiler kreeg vooral vragen over de heisa van de voorbije dagen. "Ja, ik heb fouten gemaakt", geeft hij toe, "maar de kritiek is te persoonlijk." Lees verder »

Croky Cup: Wouters fluit Charleroi - Anderlecht

Croky Cup: Wouters fluit Charleroi - Anderlecht

ANDERE Op donderdag 1 december verplaatst Anderlecht zich naar Charleroi in het kader van de Beker Van België. Dit duel zal in goede banen geleid worden door Luc Wouters, hij wordt bijgestaan door Kristof Meers, Tom Dens en vierde official Wim Smet. Aftrap in het Stade du Pays de Charleroi is voorzien om 20u30. Lees verder »

Kara heeft opnieuw last van de knie

Kara heeft opnieuw last van de knie

BLESSURES Verdediger Kara Mbodj reisde niet mee af naar Baku, de Senegalees heeft weer last van een knieblessure. Kara stond al enkele keren aan de kant met dezelfde blessure. Volgens Het Nieuwsblad wordt zijn plaats centraal in de verdediging ingenomen door Uros Spajic, Sowah neemt dan de rechtsachter voor zijn rekening. Lees verder »

Tielemans wordt papa

Tielemans wordt papa

ANDEREHet Laatste Nieuwsheeft uit goede bron vernomen, dat de vriendin van Youri Tielemans, Mendy, zwanger is. De bevalling is voorzien voor maart 2017. Volgend jaar wordt de 19-jarige middenvelder dus een fiere papa. Lees verder »

 23-11-2016 

Megaloudis: "Andy is er klaar voor"

Megaloudis:

INTERVIEWS Na zeven maanden revalidatie nadat hij zijn voorste kruisband scheurde, maakte Andy Najar vorige maandag zijn rentree met de beloften. De Hondurees staat op de Europese lijst van Anderlecht, maar of hij effectief mee afreist naar Baku deze morgen, moet nog blijken.  Lees verder »

Wedstrijd enkel te zien op Play Sports

Wedstrijd enkel te zien op Play Sports

ANDERE De UEFA Europa League wedstrijd van Anderlecht morgen tegen Qabala, zal alleen maar uitgezonden worden op Play Sports van Telenet. Opgelet, door het tijdsverschil met Azerbeidzjan, dat drie uur is, begint de wedstrijd al om 17u Belgische tijd.  Lees verder »

 22-11-2016 

Roger Vanden Stock vraagt steun van de supporters

Roger Vanden Stock vraagt steun van de supporters

ANDERE Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock, heeft zich via een persoonlijke boodschap op de RSCA-website, gericht tot de supporters. De voorzitter geeft toe dat sommige zaken beter kunnen én moeten. Hij vraagt de supporters om de ploeg te blijven steunen in deze moeilijke tijden van constructie. Lees verder »

Weiler: "Context bewust verdraaid"

Weiler:

INTERVIEWS In de Zwitserse pers heeft René Weiler kort gereageerd op de kritiek die hem momenteel overspoelt. "Ik heb mijn spelers niet bekritiseerd", vertelt hij over zijn interview in Het Laatste Nieuws vrijdag. "De context waarin ik bepaalde zaken zei, wordt bewust verdraaid." Lees verder »

Spelersgroep ontevreden over groepsgesprek

Spelersgroep ontevreden over groepsgesprek

ANDERE René Weiler tekende gisteren niet present voor het groepsontbijt en de ochtendtraining. Op vraag van de spelers kwam er later op de dag wel een groepsgesprek. Daarin hield Weiler vol dat mentaliteit en niet de tactiek niet het probleem was, tot ergernis van de spelersgroep. Lees verder »


 21-11-2016 

Boucaut fluit Anderlecht - Moeskroen

Boucaut fluit Anderlecht - Moeskroen

ANDERE Komende zondag neemt Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen Moeskroen. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte, Patrick Plumes en vierde official Bert Put. Opgelet, de aftrap wordt gegeven om 20u.  Lees verder »

Najar treedt aan met beloften

Najar treedt aan met beloften

JEUGD Een paar minuten geleden zijn de paars-witte beloften begonnen aan hun wedstrijd op en tegen Oostende. Coach Mohamed Ouahbi selecteerde achttien spelers voor deze wedstrijd waaronder Andy Najar. Het is de eerste wedstrijd van Najar sinds zijn kruisbandblessure in april.  Lees verder »

Nieuwe poll: geniet Weiler nog uw steun?

Nieuwe poll: geniet Weiler nog uw steun?

WEBSITE Vijf maanden na zijn aankomst bij Anderlecht bevindt René Weiler zich in het oog van de storm. De Zwitser slaagt er voorlopig niet in zijn ploeg herkenbaar te laten voetballen en in de pers haalde hij al meermaals scherp uit. Er komt van alle kanten kritiek, maar hoe denkt u over hem? Geniet René Weiler uw steun nog? Lees verder »

Vandenbempt: "Anderlecht is diep comateus"

Vandenbempt:

INTERVIEWS Sportjournalist Peter Vandenbempt was niet mals in zijn analyse over Anderlecht. "Ze zijn nog niet palliatief, maar toch diep comateus", stelt Vandenbempt. Toch is nog niet alles verloren, er is nog kans op herstel. Toch is één ding duidelijk: Weiler was niet echt voorbereid op Anderlecht. Lees verder »

EL: Oekraniër leidt Qabala - Anderlecht

EL: Oekraniër leidt Qabala - Anderlecht

ANDERE De 40-jarige Oekraïner Yevhen Aranovskiy is door UEFA aangeduid om de wedstrijd in het 8KM Stadium te Baku tussen Qabala en Anderlecht, in goede banen te leiden. Sinds 2012 is hij in dienst van FIFA en UEFA. Ook leidt hij wedstrijden in de Oekraïnse eerste klasse de Vysjtsja Liha. Lees verder »

Steegen verdedigt Weiler bij spelers

Steegen verdedigt Weiler bij spelers

ANDERE De interviews van René Weiler vorige week waarin hij verschillende spelers bekritiseerde, zijn hard aangekomen bij de spelersgroep. In die mate dat woordvoerder David Steegen de coach zaterdag is gaan verdedigen in de kleedkamer, weet Sporza-journalist Peter Vandenbempt. Lees verder »

Chipciu valt uit met spierblessure

Chipciu valt uit met spierblessure

BLESSURES Chipciu moest tegen Zulte-Waregem vroegtijdig naar de kant met een spierblessure. "Het is niet dezelfde blessure waarmee hij al een tijdje out was", benadrukt Weiler. Vandaag wordt er verder onderzoek gedaan om na te gaan hoe ernstig de blessure is en hoelang de Roemeen eventueel onbeschikbaar zal zijn. Lees verder »

"Hopelijk krijg ik nu meer speelkansen"

INTERVIEWS Ivan Obradovic vierde gisteren zijn rentree met een perfecte voorzet voor Teodorczyk die daaruit tweede goal van de avond maakte voor paars-wit. Obradovic hoopt dat hij opnieuw vertrokken is en dus meer speelkansen zal krijgen van René Weiler.  Lees verder »

 20-11-2016 

Dury duwt het mes nog wat dieper

Dury duwt het mes nog wat dieper

INTERVIEWS Francky Dury en Anderlecht, de verstandhouding tussen beide is al een tijdje zoek. Zulte-Waregem wervelde in de tweede helft over paars-wit en daar genoet de Essevee-coach nog duidelijk van. Om het helemaal af te maken maakte Dury zelfs de vergelijking met Club Brugge: "Daar stond er iets, bij Anderlecht stond er niets." Lees verder »

"Coach wou meer controle"

INTERVIEWS Een ontgoochelde Leander Dendoncker stond de pers te woord op Play Sports. In de tweede helft kreeg hij Stéphane Badji bij zich op het middenveld als vervanger van Nicolae Stanciu. Een rare wissel: "De coach wou meer controle in de tweede helft, maar dat is ons niet gelukt", aldus Dendoncker.  Lees verder »

Anderlecht krijgt concurrentie van Manchester United

Anderlecht krijgt concurrentie van Manchester United

TRANSFERS Anderlecht toont verregaande interesse in de 28-jarige Oostenrijker Julian Baumgartlinger. Maar het krijgt concurrentie van Manchester United, althans volgens The Sunday People. Baumgartlinger zou zelf ook al aangegeven hebben dat hij een overgang naar de Jupiler Pro League 'niet echt aantrekkelijk vindt'. Lees verder »

Henrotay: "Op het einde van het seizoen praten"

Henrotay:

TRANSFERS Leander Dendoncker mag op interesse rekenen van Sevilla. Christophe Henrotay, manager van Dendoncker, bevestigd de interesse maar van een vertrek voor het einde van het seizoen is er geen sprake. Anderlecht heeft een transferprijs van 12 miljoen euro in gedachten voor zijn sterkhouder. Lees verder »

Steegen: "Blijven achter Deschacht staan"

Steegen:

ANDERE De gokaffaire rond Olivier Deschacht kreeg gisteren een nieuwe wending. Uit onderzoek blijkt dat met het account van Deschacht gegokt is op een Champions League-wedstrijd van Anderlecht waar Deschacht ook zelf tussen de lijnen stond. Anderlecht blijft formeel: "De club blijft achter Deschacht staan". Lees verder »

"Opvallend dat Weiler geen fout bij zichzelf ziet"

INTERVIEWS Aime Anthuenis blikt in het weekblad De Zondag, wekelijks vooruit naar de wedstrijden die op zondag gespeeld worden. Anthuenis is het eens met de scherpe kritiek van coach René Weiler naar zijn spelers toe, al ziet Anthuenis één tekortkoming: "Opvallend dat hij bij zichzelf geen enkele fout ziet". Lees verder »

 19-11-2016 

Hoe haalbaar is Baumgartlinger?

Hoe haalbaar is Baumgartlinger?

TRANSFERS Anderlecht toont interesse in Julian Baumgartlinger, maar volgens Het Laatste Nieuws is de interesse niet echt wederzijds. De Oostenrijkse international zou volgens de krant niet staan te springen om de Bundesliga te ruilen voor de Jupiler Pro League. Lees verder »

Grün en Desmet komen aftrap geven

Grün en Desmet komen aftrap geven

ANDERE Zulte-Waregem heeft twee ex-Rode Duivels uitgenodigd om morgen de aftrap te geven. Éen van hen heeft een Anderlecht verleden Georges Grün, samen met Fhilippe Desmet is hij morgen te gast aan de Gaverbeek. Beide heren maken deel uit van selectie die destijds naar Mexico '86 trok.  Lees verder »

"Enkel vertrekken bij sportieve garanties"

INTERVIEWS Leander Dendoncker staat in de kijker bij Sevilla, maar dat is iets waar hij niet mee bezig is. Een vertrek bij Anderlecht sluit hij niet volledig uit, maar enkel als hij sportieve garanties heeft. Maar eerst en vooral moet zijn niveau terug naar omhoog, dat zegt geeft Dendoncker zelf aan.  Lees verder »


 18-11-2016 

Ticketinfo: Anderlecht - Moeskroen

Ticketinfo: Anderlecht - Moeskroen

ANDERE Op zondag 27 november ontvangt Anderlecht Moeskroen in het Constant Vanden Stock Stadion. Tickets zijn nu zowel online als aan de loketten te koop. Tickets kosten 22 euro of 30 euro, -16 jarigen betalen 16 euro. Opgelet, deze wedstrijd start om 20u !!!  Lees verder »

Spajic: "Ik voel mij goed bij Anderlecht"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic komt pas terug uit blessure. Hij hoopt om zondag in de basis te staan tegen Zulte-Waregem. Hij is opnieuw 100% en hoopt dus om de ploeg zondag te kunnen helpen. De Serviër heeft nog grote ambities bij Anderlecht, één daarvan is: blijven na het einde van het seizoen.  Lees verder »

Hanni: "Fier om voor Anderlecht te voetballen"

Hanni:

INTERVIEWS René Weiler beheerst deze morgen de geschreven pers met zijn openhartig interview. Daarin spaart hij de kritiek voor zijn spelers niet, streng maar rechtvaardig, zoals we de coach hebben leren kennen. Sofiane Hanni heeft geen problemen met de commentaar van de coach: "Aan ons om te reageren op het veld". Lees verder »

Weiler heeft vertrouwen in Roef

Weiler heeft vertrouwen in Roef

INTERVIEWS Davy Roef kreeg de laatste tijd nogal wat kritiek over zich heen in de pers. Er werden zelfs geopperd of er niet beter een vervanger gehaald werd tijdens de wintermercato. Maar René Weiler geeft vertrouwen in Davy Roef en wil met hem verder werken. Lees verder »

12 miljoen euro voor Dendoncker

12 miljoen euro voor Dendoncker

TRANSFERS Sevilla heeft zijn pijlen op Leander Dendoncker gericht, maar Anderlecht is niet van plan om hem zomaar te laten gaan. De transferprijs van Dendoncker wordt momenteel geschat op 8 miljoen euro, maar Herman Van Holsbeeck wil hem niet laten gaan voor minder dan 12 miljoen euro.  Lees verder »

 17-11-2016 

Anderlecht inspiratiebron voor West Bromwich

Anderlecht inspiratiebron voor West Bromwich

ANDERE Een delegatie van Premier League-club West Bromwich Albion zal binnenkort een bezoek brengen aan Anderlecht. De oud-club van Romelu Lukaku wil zijn stadion vernieuwen en komt inspiratie opdoen. De nieuwe tribune 1 VIP in het Constant Vanden Stock-stadion spreekt hen erg aan. Lees verder »

Dossier Assaidi komt weer boven

Dossier Assaidi komt weer boven

TRANSFERS Anderlecht wil in januari nog een linkerflankspeler aantrekken en volgens Sudpresse wordt in dat kader een oud dossier boven gehaald. Oussama Assaidi is een vrije speler en zowel in 2011 als in 2013 toonde Anderlecht al interesse voor de Nederlander. Lees verder »

Obradovic: "Ik wil gesprek met Weiler"

Obradovic:

INTERVIEWS Ivan Obradovic is na de twee interlands met Servië terug bij Anderlecht. Bij paars-wit wil hij doen wat hij bij Servië deed: spelen. "Het klopt dat ik tijdens de voorbereiding niet voluit ging, maar die mentale drempel ben ik nu voorbij. Ik wil spelen." Lees verder »

 16-11-2016 

De scoutingcel in volle uitbreiding

De scoutingcel in volle uitbreiding

ANDERE Herman Van Holsbeeck is volop met de cel scouting uit te breiden. Daarvoor doet hij een beroep op ex-spelers om deel uit te maken van de cel. Met Hendrik Andersen en Goran Lovre zijn er al twee ex-spelers actief bij de scouting. De manager probeert ook nog Morten Olsen te overtuigen om zich aan te sluiten. Lees verder »

"Proto kreeg het afscheid dat hij verdiende"

INTERVIEWS Silvio Proto hoeft niet onder het mes, dat maakte hij zelf bekend via sociale media. Hij hoopt er tegen de play-offs terug te staan. Herman Van Holsbeeck van zijn kant is tevreden dat de doelman het afscheid kreeg dat hij verdiende, al lijkt er meer aan de hand dan een simpele transfer. Lees verder »

"Bewust niet alles uitgelegd aan Weiler"

INTERVIEWS René Weiler heeft al meermaals verrast gereageerd op sommige reacties in verband met Anderelcht. En die verrassing is niet gespeeld, dat geeft manager Herman Van Holsbeeck toe. Hij benadrukt ook nog eesn dat Weiler van in het begin de eerste keuze was, maar geeft ook toe dat er ook gesprekken waren met andere trainers. Lees verder »

"Manier waarop is schandalig"

INTERVIEWS Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is geen onbesproken figuur. Regelmatig ligt hij onder vuur door bepaalde transferkeuzes die hij maakt. In een interview met Sport/Voetbalmagazine is hij eerlijk en openhartig. Zoals over het vertrek van Matias Suarez bijvoorbeeld. Lees verder »

Sevilla scout Dendoncker

Sevilla scout Dendoncker

ANDERE Leander Dendoncker mag op interesse rekenen van Europa Leaguewinnaar FC Sevilla. Tijdens de interland van de Rode Duivels kwamen de Spanjaarden hem ook scouten. Dendoncker ligt nog tot 2021 onder contract bij Anderlecht.  Lees verder »

Wel of niet Laurent Jans ?

Wel of niet Laurent Jans ?

TRANSFERS - ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws zou Anderlecht interesse tonen in rechtsachter Laurent Jans, momenteel aan de slag bij Waasland-Beveren. Het Nieuwsblad is dit dan weer geen prioriteit meer voor paars-wit. Andy Najar en Dennis Appiah staan namelijk dicht bij een heroptreden.  Lees verder »

 15-11-2016 

Prono ronde 5 beschikbaar!

Prono ronde 5 beschikbaar!

WEBSITE Ronde 4 bracht de spanning meer dan ooit terug in de prono. We hebben nu vier leiders. Ronde 5 zal voor veel ploegen al beslissen over een Europese lente. Voorspel jij de scores correct? Vervolledig snel jouw prono! Lees verder »

 14-11-2016 

Vertenten fluit Zulte-Waregem - Anderlecht

Vertenten fluit Zulte-Waregem - Anderlecht

ANDERE Zondagnamiddag om 14u30 neemt Anderlecht het op aan de Gaverbeek tegen Zulte Waregem. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en vierde official Nicolas Laforge.  Lees verder »

Ophef rond Stanciu en Chipciu

Ophef rond Stanciu en Chipciu

ANDERE Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu keerden na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen terug naar België. Daardoor zijn ze dus niet aanwezig voor het oefenduel van Roemenië tegen Rusland morgen. Dat nam de Roemeense pers hen niet in dank af: "Vluchtende internationalals", kopte de pers, "Klopt niets van", reageerde de Roemeense bond. Lees verder »

Obradovic: "Ik ondervond geen enkele reactie"

Obradovic:

INTERVIEWS Ivan Obradovic stond 90 minuten op het veld met Servië en hij heeft er van genoten, zegt hij zelf. Meer nog, de verdediger ondervond achteraf geen enkele reactie aan de knie. De Serviër is helemaal klaar om zijn plaats bij Anderlecht terug in te nemen: "Maar het is de coach die beslist". Lees verder »

 13-11-2016 
 12-11-2016 

Vancamp scoort tegen Noorwegen

Vancamp scoort tegen Noorwegen

JEUGD De Belgische U19 speelden de voorbije dagen twee oefenduels tijdens een stage in het Spaanse Marbella. Tegen Slowakije werd donderdag met 2-0 gewonnen. Gisteren ging Noorwegen met 2-1 voor de bijl. Lees verder »

Obradovic: "Ik ben helemaal klaar"

Obradovic:

BLESSURES Bij Anderlecht raakt hij voorlopig niet verder dan wedstrijden met de beloften, maar Ivan Obradovic zit wel in de selectie voor de interland van Servië vanavond tegen Wales. In de Servische media praat de linksachter over zijn situatie bij Anderlecht. Lees verder »

15.000 euro boete voor Teodorczyk

15.000 euro boete voor Teodorczyk

ANDERE De Poolse voetbalbond heeft Lukasz Teodorczyk een boete van zo'n 15.000 euro opgelegd omdat hij tijdens de vorige interlandperiode een feestje heeft gehouden op zijn hotelkamer. De spits moet het geld schenken aan een goed doel. Lees verder »

 11-11-2016 

Dendoncker moet zich melden bij Duivels

Dendoncker moet zich melden bij Duivels

WEDSTRIJDEN Bondscoach Roberto Martinez heeft Leander Dendoncker toegevoegd aan de selectie van de Rode Duivels voor de interland tegen Estland. Verschillende centrale middenvelders en Vincent Kompany trainden vandaag niet en dus moet Dendoncker zich klaarhouden.  Lees verder »

 10-11-2016 

Ook Appiah traint opnieuw mee

Ook Appiah traint opnieuw mee

BLESSURES Er is licht aan het einde van de tunnel voor René Weiler als het over de rechtsback gaat. Op een filmpje dat Anderlecht deelde op zijn officiële website zien we Dennis Appiah opnieuw meetrainen met de groep. Lees verder »

Tielemans debuteert voor België

Tielemans debuteert voor België

ANDERE Youri Tielemans heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor de Rode Duivels. De nog altijd maar 19-jarige middenvelder mocht na 84 minuten invallen voor  Steven Defour in de vriendschappelijke interland tegen Nederland.  Lees verder »

 09-11-2016 

Beker U21: Anderlecht - Geel

Beker U21: Anderlecht - Geel

JEUGD Op maandag 14 november spelen de beloften van Anderlecht hun vierde wedstrijd in het kader van de Beker van Belgiê voor Beloften, tegen Geel. De aftrap van deze wedstrijd is voorzien om 19u30 in het Nationaal Voetbal Centrum te Tubeke. Lees verder »

Info ticketing: pack van drie laatste thuiswedstrijden

Info ticketing: pack van drie laatste thuiswedstrijden

ANDERE Voor de winterstop speelt RSC Anderlecht nog drie thuiswedstrijden; Tegen Moeskroen-Péruwelz, de topper tegen Club Brugge en laatste thuiswedstrijd op 18 december tegen KAS Eupen. Anderlecht biedt een actiepakket aan voor deze drie wedstrijden, prijzen variëren tussen 85 euro en 60 euro, 40 euro voor -16jarige. Lees verder »

 08-11-2016 

Harbaoui: "Ik hoop op meer speeltijd"

Harbaoui:

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui is net als Massimo Bruno niet tevreden met zijn bankzitterstatuut. En zolang Teodorczyk blijft scoren blijkt daar niet veel verandering in te komen. Maar Harbaoui is niet van plan om op te geven en zal blijven vechten voor meer speeltijd. Lees verder »

Faes en Vancamp met U19 in Spanje

Faes en Vancamp met U19 in Spanje

JEUGD Geen Wout Faes en Jorn Vancamp gisteren in de beloftenwedstrijd tegen RC Genk. Het duo vertoeft met de Belgische U19 in Marbella voor een oefenstage. Morgen en vrijdag spelen ze er twee vriendschappelijke duels tegen Slowakije en Noorwegen. Lees verder »

Mitrovic kan Anderlecht nog geld opbrengen

Mitrovic kan Anderlecht nog geld opbrengen

TRANSFERS Aleksandar Mitrovic verliet destijds Anderlecht voor 13 miljoen euro richting Newcaslte. In het verkoopscontract staat een clausule dat Anderlecht recht heeft op 20% van het bedrag indien Mitrovic doorverkocht wordt. Momenteel toont vooral Napels interesse in de Serviër. Lees verder »

Echografie om ernst blessure te bepalen

Echografie om ernst blessure te bepalen

BLESSURES Olivier Deschacht moest vorige zondag, halverwege de tweede helft gewisseld worden door Uros Spajic, door een spierblessure in de dij. Vandaag staat een echografie gepland om na te gaan hoe erg de blessure is. Wellicht komt de verdediger er vanaf met een weekje rust. Lees verder »

 07-11-2016 

Beloften onderuit tegen Genk

Beloften onderuit tegen Genk

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 0-2 verloren van RC Genk. Paars-wit begon met heel wat aanvallend ingestelde spelers aan de partij, maar slaagde er toch niet in om te scoren. Lees verder »

Massimo Bruno treedt aan met beloften

Massimo Bruno treedt aan met beloften

JEUGD De U21 van Anderlecht nemen het vanavond om 19u30 op tegen hun leeftijdsgenoten van KRC Genk in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Coach Mohamed Ouahbi selecteerde 18 spelers, waaronder Massimo Bruno en Nathan Kabasele, voor deze wedstrijd. Lees verder »

Wijzigingen speeldag 18 tot en met 22

Wijzigingen speeldag 18 tot en met 22

ANDERE De Jupiler Pro League maakte zonet de speeluren- en data bekend van speeldag 18 tot en met 22. Anderlecht ontvangt Club Brugge op zondag 11 december om 14u30.  En het is al even geleden, maar paars-wit speelt op tweede Kerst op verplaatsing. Lees verder »

Weiler: "We waren niet fris genoeg"

Weiler:

INTERVIEWS Het spelniveau bij Anderlecht blijft maar aanmodderen. Olivier Deschacht gaf het zelf al aan dat na vijf, zes maanden, de automatismen -het favoriete excuus van Weiler- er toch al zouden moeten zijn. De coach wijt het aan de vermoeidheid, zowel mentaal als fysiek. Lees verder »

Spajic: "Het was niet goed"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic mocht halverwege de tweede helft invallen voor Olivier Deschacht en maakte zo zijn terugkeer na zijn blessure. Spajic had nog maar twee groepstrainingen achter de rug, maar viel al bij al goed in. Hij heeft ook geen last ondervonden aan zijn enkel. Lees verder »

"In top drie mooiste momenten"

INTERVIEWS Silvio Proto kreeg gisteren een gepast afscheid in het Constant Vanden Stock Stadion, en wat voor één. De doelman was zelf onder de indruk. "Dit komt in de top drie van mijn mooiste momenten", aldus een geëmotioneerde Proto. Lees verder »

Dendoncker ziek aan de aftrap

Dendoncker ziek aan de aftrap

ANDERE Leander Dendoncker was niet in zijn beste doen gisteren tegen Oostende, maar hij probeerde tenminste wel. Al heeft hij ook een geldig excuus, Dendoncker stond namelijk ziek aan de aftrap. Hij heeft nu de tijd om te herstellen tijdens de interlandbreak. Lees verder »

Lijst geïntresseerden blijft maar aangroeien

Lijst geïntresseerden blijft maar aangroeien

ANDERE Er is een nieuwe naam toegevoegd aan de lijst met geïnteresseerden voor Lukasz Teodorczyk. Na West Bromwich en Dortmund, toont nu ook het Engelse Everton interesse in de Pool. Ondertussen wordt de transferwaarde van Teodorczyk al geschat op om en bij de 13,5 miljoen euro. Lees verder »

Appiah sluit deze week aan

Appiah sluit deze week aan

BLESSURES - ANDERE De lijst met geblesseerden wordt stilaan korter bij Anderlecht, al wordt het nu afwachten hoe erg de blessure is van Olivier Deschacht. René Weiler liet gisteren weten dat Dennis Appiah deze week opnieuw aansluit bij de groep. Dan is het enkel nog wachten op de terugkeer van Andy Najar en Ivan Obradovic, al speelde die al enkele keren mee met de beloften. Lees verder »

Proto: "Ik heb met Roef gesproken"

Proto:

INTERVIEWS Het moet gisteren geen gemakkelijke wedstrijd geweest zijn voor Davy Roef met Silvio Proto in het andere doel. Met voor de wedstrijd, achter zich, ook nog eens een megatifo waar Proto geëerd wordt. Dat moet ook Proto geweten hebben, hij sprak met Roef na de wedstrijd. Lees verder »

Deschacht valt geblesseerd uit

Deschacht valt geblesseerd uit

BLESSURES Olivier Deschacht eindigde gisteren zijn recordwedstrijd in mineur. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen met een hamstringblessure. Ook de wedstrijd zelf was opnieuw niet om aan te zien: "We moeten gewoon meer kwaliteit brengen", aldus Deschacht. Lees verder »

 06-11-2016 

Ook Dortmund richt pijlen op Teodorczyk

Ook Dortmund richt pijlen op Teodorczyk

ANDERE Het lijkt er meer en meer op dat Anderlecht moeite zal hebben om zijn topschutter ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League te houden, ondanks de aankoopoptie. De prestaties van Lukasz Teodorczyk blijven niet onopgemerkt. Dortmund ziet in de Pool te vervanger van Pierre-Emerick Aubameyang die de club wellicht zal verlaten.  Lees verder »

"Van Der Heyden maakte al veel progressie"

JEUGD Naast de zeven die straks mee naar het Astridpark komen, telt de kern van KV Oostende nog een achtste oud-speler van Anderlecht. De 18-jarige Siebe Van Der Heyden ruilde deze zomer de U21 van Anderlecht voor KVO. Hij werkt er hard aan zijn ontwikkeling. Lees verder »

Reminder: Kom op tijd naar het stadion !

Reminder: Kom op tijd naar het stadion !

ANDERE Anderlecht heeft voor de aanvang van de wedstijd tegen Oostende, heel wat huldigingen voorzien. Ondermeer Silvio Proto krijgt een gepast afscheid, zowel Paul Van Himst als Olivier Deschacht worden gefeliciteerd met hun aantal gespeelde wedstrijden. Jean Trappeniers en Martin Lippens krijgen één minuut applaus.  Lees verder »

 05-11-2016 

"Ik ben geen linksback hé"

INTERVIEWS Frank Acheampong depanneert nu al enige tijd op de linksback, niet zijn favoriete positie. De Ghanees telt dan ook de dagen af tot Ivan Obradovic terug is. Tegen Mainz had Acheampong opnieuw de nodige moeilijkheden maar hij blijft werken. Met zijn snelheid kan hij veel oplossen.  Lees verder »

Samenwerking tussen Anderlecht en Olsen ?

Samenwerking tussen Anderlecht en Olsen ?

ANDERE Anderlecht zou in de toekomst gaan samenwerken met Morten Olsen. Die laatste was donderdag ook aanwezig in de eretribune van het Constant Vanden Stock Stadion. Anderlecht recruteerde de voorbije jaren amper Scandinavische spelers, dat zou de club willen veranderen en daarvoor schakelt het Olsen in.  Lees verder »

"Het belangrijkst is dat het team wint"

INTERVIEWS Nicolae Stanciu scoorde zijn eerste twee goals voor Anderlecht in de Europa League wedstrijd tegen Mainz. Er was lange tijd heel wat om te doen dat de Roemeen maar niet tot scoren toekwam. Nu dat eindelijk gelukt is hoopt iedereen dat hij vertrokken is, ook Stanciu zelf.  Lees verder »

 04-11-2016 

Ook interlandvoetbal voor Doumbia

Ook interlandvoetbal voor Doumbia

JEUGD Idrissa Doumbia is opgeroepen voor een interland met de U23 van Ivoorkust. De 18-jarige middenvelder mag zich volgende week melden voor een oefenduel tegen Frankrijk. Deze partij wordt gespeeld op donderdag 10 november. Lees verder »

West Bromwich gecharmeerd door Teodorczyk

West Bromwich gecharmeerd door Teodorczyk

TRANSFERS Lukasz Teodorczyk was gisteren opnieuw alomtegenwoordig in de wedstrijd tegen Mainz, hij bekroonde zijn sterke prestatie met twee doelpunten. Hij maakte dan ook indruk op de aanwezige scouts gisterenavond. Ondermeer Sunderland, Everton, Aston Villa, West Bromwich, West Ham, Leipzig, Dortmund, Leverkusen, Atalanta en AC Milan stuurden een scout.  Lees verder »

Stanciu in EL-elftal van de week

Stanciu in EL-elftal van de week

ANDERE Nicolae Stanciu wordt ook door UEFA beloond voor zijn twee goals in de wedstrijd tegen Mainz. De Roemeen krijgt een plaatsje in het UEFA Europa League elftal van de week. Na zijn twee doelpunten nog een boost voor het vertrouwen van Stanciu.  Lees verder »

Kom zondag op tijd naar het stadion

Kom zondag op tijd naar het stadion

ANDERE Anderlecht heeft komende zondag voor de wedstrijd tegen Oostende, verschillende huldigingen voorzien. Er wordt onder andere één minuut applaus gehouden om afscheid te nemen van oud spelers Jean Trappeniers en Martin Lippens. De club vraagt dan ook minstens 10 min voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn om de huldigingen te ondersteunen.  Lees verder »

Tielemans opgeroepen voor Rode Duivels

Tielemans opgeroepen voor Rode Duivels

ANDERE Deze middag maakte Roberto Martinez een selectie bekend van 25 spelers voor de wedstrijden tegen Nederland en Estland. Youri Tielemans maakt opnieuw deel uit van deze selectie. Vorige interlandbreak werd de jonge middenvelder ook al bij de A-kern gehaald.  Lees verder »

Leya Iseka vergist van afspreekpunt

Leya Iseka vergist van afspreekpunt

ANDERE Marseille speelt vanavond op en tegen Marseille. Voor het vertrek van deze wedstrijd had Marseille-coach Rudi Garcia, afgesproken op het trainingscentrum van Marseille 'La Commanderie'. Alleen had Anderlecht-huurling Aaron Leya Iseka dat niet goed begrepen en hij stond aan het vliegveld van Marignane.  Lees verder »

Teodorczyk opgeroepen voor nationale ploeg

Teodorczyk opgeroepen voor nationale ploeg

ANDERE Vorige maand was er heel wat te doen rond Lukasz Teodorczyk bij de Poolse nationale ploeg. Hij zou het op een dronken nacht nogal te bont gemaakt hebben. Er was zelfs sprake van een uitzetting bij de nationale ploeg. Allemaal overdreven blijkt nu, de Pool is vier weken later gewoon weer opgeroepen worden de wedstrijd tegen Roemenië op 11 november.  Lees verder »

Sunderland toont interesse in Acheampong

Sunderland toont interesse in Acheampong

ANDERE Frank Acheampong depanneert bij Anderlecht nog altijd op de linksachter. De Ghanees blijft hopen op een snelle terugkeer van Ivan Obradovic om op zijn beste positie te kunnen spelen. Gisterenavond zat Sunderland in de tribunes om snelle Franky te scouten. Alleen wil ook Sunderland Acheampong aantrekken voor de linksachter.  Lees verder »

UEFA verbiedt één minuut stilte

UEFA verbiedt één minuut stilte

ANDERE Anderlecht verloor de voorbije week twee van zijn iconen, Martin Lippens en Jean Trappeniers. Het wou dan ook de wedstrijd tegen Mainz aanvangen met één minuut stilte om hen te eren. Dat werd echter geweigerd door de UEFA, die een strak tijdschema aanhaalt als excuus. De herdenking is dan verplaatst naar zondag tegen Oostende.  Lees verder »

Weiler: "Scoorden op belangrijk moment"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler keek gisteren toch ook even met ongeloof naar het scorebord, dit had hij duidelijk niet verwacht. De cijfers waren overdreven volgens de coach, maar hij zag ook verbetering in zijn ploeg. "Deze riante zege moet het vertrouwen een boost geven", aldus Weiler.  Lees verder »

15 goals in 19 matchen

15 goals in 19 matchen

ANDERE Het stond buiten kijf dat Lukasz Teodorczyk gisteren zijn goaltje ging meepikken tegen Mainz, het werden er zelfs twee, eentje uit penalty. Daarmee legt de Pool opmerkelijke statistieken neer, 15 goals in 19 wedstrijden voor Anderlecht.  Lees verder »

Proto krijgt zondag gepast afscheid

Proto krijgt zondag gepast afscheid

ANDERE Zondag keert Silvio Proto voor de eerste keer sinds zijn vertrek tijdens de zomermercato, terug naar het Astridpark. Anderlecht heeft voor de wedstrijd een gepast afscheid gepland voor zijn ex-doelman in het Constant Vanden Stock Stadion, ook Olivier Deschacht en Paul Van Himst worden gehuldigd. Lees verder »

"Kara is fysiek een beest"

INTERVIEWS Kara Mbodj maakte gisteren zijn rentree in de kern na een knieblessure. De beginminuten van de wedstrijd verliepen nog wat stroef, maar de Senegalees groeide in de wedstrijd. Kara heeft zijn voor- en tegenstanders maar bewees gisteren nogmaals zijn belang in de defensie.  Lees verder »

Chipciu: "Iedereen is belangrijk"

Chipciu:

INTERVIEWS Alexandru Chipciu stond gisteren opnieuw tussen de lijnen na zijn dijblessure. De Roemeen bewees meteen hoe belangrijk zijn aanwezigheid is op het veld. Hij zorgde ook voor beide voorzetten voor de goals van Nicolae Stanciu.  Lees verder »

Stanciu: "Eerlijk, ik wilde voorzetten"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu bande gisteren de scoreloze ban voor Anderlecht met twee doelpunten. Het zal de Roemeen deugd gedaan hebben dat hij er eindelijk twee kon binnentikken voor paars-wit, al was die eerste eigenlijk bedoeld als voorzet, dat heeft hij ook eerlijk toe.  Lees verder »

 03-11-2016 

Anderlecht scoort zes keer tegen Mainz

Anderlecht scoort zes keer tegen Mainz

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gereageerd op de blamage van afgelopen zondag. De eerste helft was nog rommelig maar de tweede helft was al een flink stuk beter. Met drie doelpunten voor de negentigste minuut en drie erna zet Anderlecht Mainz opzij. Het blijft zo samen met Saint-Étienne leider met 8 punten. Lees verder »

Leekens roept Hanni alsnog op

Leekens roept Hanni alsnog op

ANDERE Sofiane Hanni mag zich dan toch melden bij de Algerijnse nationale ploeg voor de interland tegen Nigeria van 12 november. In eerste instantie was hij niet opgeroepen, maar na het afhaken van Adam Ounas heeft Georges Leekens Hanni nu toch opgeroepen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Mainz

Voorbeschouwing: Anderlecht - Mainz

WEDSTRIJDEN Vanavond om 19 uur ontvangt Anderlecht het Duitse Mainz op de vierde speeldag van de Europa League. Twee weken geleden in Duitsland werd het 1-1, maar de de wanprestatie van zondag in Beveren is vanavond enkel een overwinning goed genoeg. Lees verder »

15.000 supporters tegen Mainz

15.000 supporters tegen Mainz

ANDERE Het Constant Vanden Stock Stadion zal vanavond niet vollopen voor de Europa League wedstrijd tegen Mainz. Er zullen 15.000 toeschouwers aanwezig zijn Uit veiligheidsoverwegingen worden er vandaag geen tickets meer verkocht voor deze wedstrijd.  Lees verder »

Schmidt: "We gaan voor de overwinning"

Schmidt:

INTERVIEWS Anderlecht ontvangt vanavond het Duitse Mainz 05. De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel en Mainz staat samen met Anderlecht en Saint-Etienne op kop in Groep C met 5 punten. Maar Mainz-trainer Martin Schmidt gaat vanavond voor de volle buit: "We zijn gekomen om te winnen." Lees verder »

"Frans is niet zijn moedertaal"

INTERVIEWS Er was heel wat te doen rond de uitspraken van René Weiler na Waasland-Beveren. Anderlecht neemt het op voor de Zwitser en zegt dat bepaalde uitspraken zo niet bedoeld waren of slecht uitgesproken zijn. Dat komt omdat 'Frans niet de moedertaal is van de coach', aldus Anderlecht.  Lees verder »

"Geef Davy nog wat tijd"

INTERVIEWS Davy Roef is sinds begin dit seizoen eerste keeper bij Anderlecht. De jonge doelman doet het niet slecht, maar heeft af en toe zijn schoonheidsfoutjes. En dat is normaal. Geert De Vlieger, Max de Jong en Filip De Wilde zijn het erover eens: "Geef Davy tijd, vertrouwen en een deftige defensie voor hem en hij wordt één van de beste." Lees verder »

 02-11-2016 

Anderlecht - Mainz live op Sporza

Anderlecht - Mainz live op Sporza

WEDSTRIJDEN De Europa League-wedstrijd van Anderlecht tegen Mainz is morgen live te bekijken in Sporza op Canvas. De partij begint om 19 uur, de uitzending twintig minuten eerder. Vanaf 20 uur gaat de uitzending van de tweede helft verder via Canvas+ op Ketnet. Lees verder »

Lutonda tekent zijn eerste contract

Lutonda tekent zijn eerste contract

JEUGD De 16-jarige Thierry Lutonda heeft vandaag zijn eerste contract getekend bij Anderlecht. De getalenteerde middenvelder speelt onder René Peeters bij de U17 van Anderlecht. Ook bij de nationale U17 is Lutonda actief, samen met zijn ploeggenoten vergaarde hij daar een ticket voor de kwalificatironde voor het Europees Kampioenschap. Lees verder »

Spajic zondag weer fit ?

Spajic zondag weer fit ?

BLESSURES Coach René Weiler liet op de persconferentie weten dat Uros Spajic vandaag voor de eerste keer heeft meegetraind met de groep. De wedstrijd tegen Mainz komt nog te vroeg, maar tegen Oostende hoopt de Zwitser op Spajic te kunnen rekenen. Dennis Appiah heeft nog niet meegetraind en is dus nog niet klaar.  Lees verder »

Kara: "Voetballer moet tegen druk kunnen"

Kara:

INTERVIEWS Morgen kan René Weiler weer rekenen op Kara Mbodj. De Senegalees mistte door een knieblessure de wedstrijd tegen Mechelen en de blamage op de Freethiel. "We moeten nu als team solidair blijven", zegt Kara, "De nul houden is een prestatie van heel het team." Lees verder »

Weiler: "We hebben zeges nodig"

Weiler:

INTERVIEWS Morgen speelt Anderlecht tegen Mainz, in het kader van de vierde speeldag voor de voorrondes van de UFA Europa League. Coach René Weiler is duidelijk: "We moeten winnen, ik verwacht dat mijn spelers de longen uit hun lijf lopen voor iedere bal." Lees verder »

Hanni gevolgd door Fenerbahçe

Hanni gevolgd door Fenerbahçe

ANDERE Dick Advocaat, huidig trainer bij het Turkse Fenerbahçe, is op zoek naar een nummer 10. In zijn zoektocht kwam hij bij Sofiane Hanni waar hij al verschillende positieve scoutingrapporten van zag passeren. Tijdens de wintermercato zou de Turkse club eventueel een poging doen om Hanni naar Turkije te halen.  Lees verder »

Steegen: "We steunen onze coach"

Steegen:

INTERVIEWS René Weiler krijgt na de afgang op de Freethiel, de wind van voren. Velen zeggen dat de twee komende wedstrijden, thuis tegen Mainz en Oostende, cruciaal zijn voor de toekomst van de Zwitser. Anderlecht is echter formeel: "Wij steunen onze coach", aldus woordvoorder David Steegen.  Lees verder »

Leekens heeft geen plaats voor Hanni

Leekens heeft geen plaats voor Hanni

ANDERE Kersvers bondscoach van Algerije, Georges Leekens, heeft een lijst vrijgegeven van 18 spelers voor de volgende wedstrijd tegen Nigeria. De voormalige coach van Lokeren verraste iedereen door Sofiane Hanni niet op te roepen.  Lees verder »

Kara en Chipciu in, Spajic nog out

Kara en Chipciu in, Spajic nog out

BLESSURES Kara Mbodj sukkelde de voorbije dagen met een knieblessure maar traint ondertussen weer mee met de groep. De kans is groot dat hij morgen tegen Mainz opnieuw tussen de lijnen staat. Ook Alexandru Chipciu lijkt klaar voor een plek in de selectie. Uros Spajic is nog steeds out. Lees verder »

 01-11-2016