Archieven

 31-05-2015 

Vanden Borre toont zijn groot hart

Vanden Borre toont zijn groot hart

Anthony Vanden Borre is wellicht de meest bekritiseerde speler van afgelopen seizoen. Toch heeft de Anderlecht-verdediger een groot hart, dat liet hij deze namiddag nog eens zien in Brussel. Hij liep de 20 km voor Tous à bord. Lees verder »

Trekt Scholl naar het Italiaanse Bari?

Trekt Scholl naar het Italiaanse Bari?

De kans is reëel dat Alexis Scholl, linksachter bij de beloften, zijn carrière voortzet in Italië. AS Bari uit de Serie B zou hem erg graag aantrekken. Volgens journalist Alfredo Pedulla zou er zelfs al contact geweest zijn. Lees verder »

Besnik Hasi staat niet ter discussie

Besnik Hasi staat niet ter discussie

Ondanks een seizoen zonder prijzen staat de positie van Besnik Hasi niet ter discussie. Daar is ook Herman Van Holsbeeck duidelijk over. "We zijn heel content over het werk van Besnik Hasi", zegt Van Holsbeeck. Lees verder »

 30-05-2015 

Mitrovic niet mee met Servische beloften

Mitrovic niet mee met Servische beloften

Aleksandar Mitrovic maakt geen deel uit van de Servische selectie voor het EK voor beloften. Besnik Hasi uitte eerder al zijn ongenoegen over de eventuele deelname van de Serviër en was bang voor oververmoeidheid. Lees verder »

 29-05-2015 

Mohamed Ouahbi wordt T3

Mohamed Ouahbi wordt T3

Anderlecht laat in een persbericht weten dat het haar staff herschikt. Zo zullen coach Besnik Hasi en assistent-coach Geert Emmerechts bijgestaan worden door T3 Mohamed Ouahbi. Lees verder »

"Bastien is een pitbull die nooit loslaat"

Nu al is het uitkijken naar welke jongeren volgend seizoen zullen doorbreken. Van Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka wordt veel verwacht, maar er is ook nog Samuel Bastien. "Hij heeft de kwaliteiten om het te maken bij Anderlecht." Lees verder »

Paars-wit bod op Barrales afgewezen

Paars-wit bod op Barrales afgewezen

Volgens een bericht in de Griekse pers werd een officieel bod van Anderlecht op Jerónimo Barrales afgewezen. Paars-wit had een bod van 1,5 miljoen euro uitgebracht op de Argentijnse aanvaller van Asteras Tripoli. Lees verder »

Van Duivel naar examens

Van Duivel naar examens

Youri Tielemans werkt momenteel een mini stage af met de Rode Duivels. Daarnaast neemt hij ook zijn schoolboeken mee naar Knokke. Op 13 juni heeft Tielemans zijn eerste examens voor zijn laatste jaar Handel. Lees verder »


 28-05-2015 

Manager Rolando valt Anderlecht weer aan

Manager Rolando valt Anderlecht weer aan

Op Twitter heeft Paulo Teixeira, de manager van Rolando, opnieuw hard uitgehaald naar Anderlecht. Hij laat zijn poulain verkondigen dat de trainingen op niets trekken. Het is niet de eerste keer dat Teixeira Anderlecht aanvalt. Lees verder »

Anderlecht stelt nieuwe manager voor

Anderlecht stelt nieuwe manager voor

Anderlecht stelde deze namiddag Jo Van Biesbroeck voor als nieuwe manager. Hij zal werken aan de zijde van Herman Van Holsbeeck. Beiden zullen de club samen leiden met elke zijn verantwoordelijkheden. Lees verder »

"We kunnen Acheampong goed gebruiken"

De Ghanese U23 spelen deze zomer kwalificatiewedstrijden voor hun Africa Cup. Anderlecht-speler Frank Acheampong is hier niet bij, maar als het van aanvoerder Lawrence Lartey afhangt, vervoegt hij snel de groep. Lees verder »

Van Holsbeeck krijgt collega naast zich

Van Holsbeeck krijgt collega naast zich

Het sportieve beleid, de operationele werking, het stadiondossier: Herman Van Holsbeeck heeft een erg goed gevuld takenpakket. Dit wordt stilaan teveel voor één persoon en daarom krijgt hij binnenkort een collega. Lees verder »

Van Holsbeeck over mogelijke vertrekkers

Van Holsbeeck over mogelijke vertrekkers

In Het Laatste Nieuws blikt Herman Van Holsbeeck vandaag vooruit naar de komende transferperiode. Hij spreekt onder meer over de mogelijke vertrekkers. "Anthony Vanden Borre? Niemand binnen de club heeft gezegd dat hij weg moet." Lees verder »

Talentvolle broertjes kiezen voor Anderlecht

Talentvolle broertjes kiezen voor Anderlecht

Enock en Ebenezer Agyei, twee talentvolle 10-jarigen uit Verviers, zullen voortaan voor Anderlecht voetballen. Meerdere topclubs toonden interesse en vooral Genk was erg concreet. "Maar bij Anderlecht is de 2005-lichting sterker." Lees verder »

 27-05-2015 

Praet stelt website voor

Praet stelt website voor

Vandaag is de officiële website van Dennis Praet gelanceerd. "Trots dat ik jullie vandaag mijn nieuwe website mag voorstellen", klinkt het via Twitter. De website is te vinden op dennispraet.be. Lees verder »

Ndi en Ivanic gevolgd door Anderlecht

Ndi en Ivanic gevolgd door Anderlecht

Anderlecht denkt als versterking voor komend seizoen aan Dani Ndi, een 20-jarige Kameroener. Hij komt op dit ogenblik uit voor Sporting Gijon in de Spaanse tweede divisie. Ook de Serviër Mirko Ivanic wordt gevolgd. Lees verder »

Mbemba eind deze week van Gladbach?

Mbemba eind deze week van Gladbach?

Chancel Mbemba trekt eind deze week naar Möchengladbach om het plaatselijke Borussia te bezoeken. Als alles naar wens verloopt, zal dit bezoek uitmonden in een contract. De Duitsers zouden 8 miljoen euro betalen. Lees verder »

Cyriac slaagt voor medische testen

Cyriac slaagt voor medische testen

Gohi Bi Cyriac legde gisteren medische testen af bij KV Oostende. De spits raakte hier probleemloos door. Als Anderlecht en KVO een akkoord vinden over de prijs, is de deal rond. Het verschil bedraagt nog enkele duizenden euro's. Lees verder »

Anderlecht informeerde naar Lombaerts

Anderlecht informeerde naar Lombaerts

In zijn zoektocht naar een ervaren centrale verdediger informeerde Anderlecht eens naar Nicolas Lombaerts. De 30-jarige Rode Duivel is financieel echter niet haalbaar. Zowel transfersom als loon zijn te hoog. Lees verder »

Anderlecht gaat opnieuw voor Boussoufa

Anderlecht gaat opnieuw voor Boussoufa

Olivier Deschacht zei het zondag nog: "Anderlecht heeft nood aan een type-Boussoufa". Bij het bestuur weten ze dit ook en de Nederlandse Marokkaan is nog steeds gewild. De komende weken volgt een nieuwe poging hem aan te trekken. Lees verder »

 26-05-2015 

Jeugdinternational Rolfes naar Standard

Jeugdinternational Rolfes naar Standard

Médard Rolfes verlaat de jeugdopleiding van Anderlecht en trekt naar Standard. Rolfes is een verdediger die in september 16 jaar wordt. Hij speelde vijf jaar voor Anderlecht en maakt deel uit van de nationale jeugdelftallen. Lees verder »

Praet gekoppeld aan Real Sociedad

Praet gekoppeld aan Real Sociedad

David Moyes was volgens berichten in de Spaanse pers op 10 mei aanwezig tijdens het duel Anderlecht - Club Brugge om de prestaties van Dennis Praet zelf te beoordelen. Praet wist toen de 3-1 op het scorebord te zetten. Lees verder »

Tielemans en Dendoncker blij met selectie

Tielemans en Dendoncker blij met selectie

Youri Tielemans en Leander Dendoncker mogen zich donderdag voor het eerst melden bij de Rode Duivels. De twee jongeren reageren verheugd. "Maar hoe ik dit ga combineren met mijn examens, dat weet ik niet", lacht Tielemans. Lees verder »

Anderlecht dumpt Emmerechts en Wieme

Anderlecht dumpt Emmerechts en Wieme

Geert Emmerechts moet plaats ruimen als assistent-coach. De 47-jarige Emmerechts is verantwoordelijk voor de stilstaande fases en hem worden de vele tegendoelpunten hierop aangewreven. Anderlecht zal Emmerechts wel niet ontslaan. Lees verder »

Mönchengladbach aast op Mbemba

Mönchengladbach aast op Mbemba

Borussia Monchengladbach heeft zijn oog laten vallen op Chancel Mbemba. Monchengladbach werd derde dit seizoen in de Bundesliga en is dus zeker van de Champions League. Ook Wolfsburg zou zich al gemeld hebben voor de Congolees. Lees verder »


 25-05-2015 

Van Holsbeeck: "Gent verdiende kampioen"

Van Holsbeeck:

Ook Herman Van Holsbeeck maakte bij Sporza een balans van het voorbije seizoen. "Wat bij mij vooral diep zit, is dat we de tweede plaats op zo'n knullige manier verspeeld hebben", verwijst hij naar het gelijkspel in Kortrijk. Lees verder »

Hasi: "We grepen overal net naast"

Hasi:

Na de laatste wedstrijd tegen Gent maakte Besnik Hasi een eerste balans op van het afgelopen seizoen. "Het is eenvoudig: we hebben overal net naast gegrepen. De Champions League-campagne was wel goed." Lees verder »

Mbemba: "Ik wil alle supporters bedanken"

Mbemba:

De kans is groot dat Chancel Mbemba gisteren tegen Gent zijn laatste wedstrijd in Anderlecht-shirt gespeeld heeft. Na afloop leek hij dan ook afscheid te nemen. "Ik wil alle fans en de hele Anderlecht-familie bedanken." Lees verder »

 24-05-2015 

Deschacht: "Type-Messi of -Ronaldo nodig"

Deschacht:

Het seizoen zit erop, tijd om analyses te maken en de voorbereiding op volgend seizoen aan te vatten. Wat is er nodig om beter te doen? "We hebben iemand nodig die vanuit het niets de match kan beslissen", weet Olivier Deschacht. Lees verder »

Proto: "Seizoen om snel te vergeten"

Proto:

Anderlecht sloot het seizoen vanmiddag af met een kleine overwinning tegen kampioen Gent. "We wilden nog winnen voor onze supporters", vertelde Silvio Proto na afloop. "Maar ons gemoed staat niet naar feesten." Lees verder »

Vanden Borre gespaard uit gele schrik

Vanden Borre gespaard uit gele schrik

Anthony Vanden Borre stond vanmiddag niet op het scheidsrechtersblad voor de partij tegen Gent. "Mocht hij vandaag geel gepakt hebben, zou hij volgend seizoen meteen twee matchen geschorst geweest zijn", legt Besnik Hasi uit. Lees verder »

U15 winnen toernooi van OSM '75

U15 winnen toernooi van OSM '75

De U15 van Anderlecht hebben vanmiddag het internationaal jeugdtoernooi van OSM'75 in Nederland gewonnen. Anderlecht haalde het in de finale van het Zweedse Malmö na het nemen van strafschoppen. Uitslag: 7-6. Lees verder »

Anderlecht wint en mag Europa League in

Anderlecht wint en mag Europa League in

Anderlecht moest hopen op een misstap van Club thuis tegen Kortrijk. Paars-wit won met 2-1 van Kampioen Gent, maar Club Brugge won ook. Volgens seizoen dus geen Champions League in het Astridpark maar wel Europa League. Lees verder »

Video: erehaag en applaus voor AA Gent

Video: erehaag en applaus voor AA Gent

Bestuur, spelers en supporters van Anderlecht hebben landskampioen AA Gent uitgebreid gefeliciteerd voor het behalen van de landstitel. "Een uiting van de hoogste sportiviteit", zo noemde Peter Vandenbempt het op Radio 1. Lees verder »

U15 in finale toernooi OSM '75

U15 in finale toernooi OSM '75

De U15 van Anderlecht hebben zich deze voormiddag geplaatst voor de finale van het jeugdtoernooi van OSM '75 in Nederland. Anderlecht won vanmorgen twee duels en speelde één keer gelijk. De finale is later vandaag. Lees verder »

Deschacht is 'speler van het seizoen'

Deschacht is 'speler van het seizoen'

De fans van Anderlecht hebben in een poll georganiseerd door de club Olivier Deschacht uitgeroepen tot beste speler van dit seizoen. De verdediger speelde één van zijn beste seizoenen ooit en voetbalde constant op een hoog niveau. Lees verder »

Opstellingen: Anderlecht - AA Gent

Opstellingen: Anderlecht - AA Gent

Besnik Hasi heeft zijn opstelling bekend gemaakt voor het duel van deze namiddag tegen kampioen AA Gent. Daarbij enkele verrassingen. Zo starten Najar en Acheampong in de verdediging en is er een basisplaats voor Leya Iseka. Lees verder »

 23-05-2015 

U15 halfweg vierde in toernooi OSM '75

U15 halfweg vierde in toernooi OSM '75

De U15 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan het internationaal jeugdtoernooi van OSM '75 in Nederland. De jongens van Nourredine Moukrim speelden vandaag vier duels en staan momenteel vierde. Morgen volgen nog vier matchen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht -  AA Gent

Zondag om 14.30 uur moet Anderlecht voor de allerlaatste keer dit seizoen aan de bak, dit tegen kampioen AA Gent. Paars-wit doet er maar beter aan om te winnen, wil het nog een kans maken op de Champions League. Lees verder »

Najar opgeroepen voor oefeninterlands

Najar opgeroepen voor oefeninterlands

Voor Andy Najar zit het seizoen er morgen nog niet op. De Hondurees is geselecteerd voor drie oefenduels. Hij neemt het met zijn land op tegen El Salvador (31 mei), Paraguay (6 juni) en Brazilië (10 juni). Lees verder »

Anderlecht volgt Marokkaanse aanvaller

Anderlecht volgt Marokkaanse aanvaller

Volgens de Turkse pers zou Anderlecht zijn oog laten vallen hebben op Moestafa El Kabir, een Marokkaanse aanvaller. El Kabir komt momenteel uit voor Gençlerbirligi, waar hij vier keer scoorde in viertien wedstrijden. Lees verder »

Hasi blikt vooruit

Hasi blikt vooruit

Besnik Hasi kijkt al vooruit naar volgend seizoen. Anderlecht kan op meerdere posities versterking gebruiken. De coach verwacht niet dat er veel spelers zullen vertrekken. Lees verder »

Zitka geeft zondag aftrap

Zitka geeft zondag aftrap

Daniel Zitka geeft zondag de aftrap van Anderlecht - AA Gent. De voormalige doelman van paars-wit was actief van 2002 tot 2010 en vertrok dan richting Sparta Praag. In 2007 werd Zitka uitgeroepen tot Belgisch Doelman van het Jaar. Lees verder »


 22-05-2015 

Anderlecht ontvangt Gent in stijl

Anderlecht ontvangt Gent in stijl

Anderlecht draagt waardigheid hoog in het vaandel en dat zal ook zondag blijken. Het mislopen van de titel komt zwaar aan, maar dat belet niet dat paars-wit AA Gent zal eren. Het zal zondag een erehaag vormen voor de kampioen. Lees verder »

Vazquez Profvoetballer van het Jaar

Vazquez Profvoetballer van het Jaar

Victor Vazquez van Club Brugge is met 569 punten verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. In de top tien zijn wel maar liefst vijf Anderlechtspelers terug te vinden. Zo staat Alexandar Mitrovic op de vijfde plek. Lees verder »

Gumienny fluit Anderlecht - AA Gent

Gumienny fluit Anderlecht - AA Gent

Serge Gumienny is aangeduid om de wedstrijd van zondag tegen Gent, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frank Bleyen, Thibaud Nijssen, Gino De Belder, Luc Wouters en Christof Virant. Lees verder »

Milosevic opnieuw in beeld bij Anderlecht

Milosevic opnieuw in beeld bij Anderlecht

Alexander Milosevic stond tijdens de wintermercato al dicht bij een transfer naar Anderlecht. Uiteindelijk koos de Zweed voor Besiktas. Volgens Turkse bronnen zou hij nu weer in beeld zijn bij paars-wit als vervanger voor Mbemba. Lees verder »

Hommeles in de kleedkamer

Hommeles in de kleedkamer

Het moet serieus gestoven hebben in de kleedkamer van Anderlecht gisterenavond. Zelfs Herman Van Holsbeeck verliet woedend de vestiares. En hij was niet alleen. Lees verder »

 21-05-2015 

Anderlecht gelijk, Gent kampioen

Anderlecht gelijk, Gent kampioen

Anderlecht moest winnen ... maar het speelde 2-2 gelijk tegen Kortrijk. Gent won van Standard en daardoor vieren ze in de Arteveldestad feest. Proficiat Gent, volgend jaar is het weer in het Astridpark te doen. Lees verder »

Moeder Bossaerts: "Hopen op Anderlecht"

Moeder Bossaerts:

Drie jaar geleden ruilde Mathias Bossaerts Anderlecht voor Manchester City. Het hele gezin verhuisde naar Engeland, maar daar heeft moeder Saskia nu spijt van. "Het was een vergissing", zegt ze in Sport/Voetbalmagazine. Lees verder »

Poll: titelhoop blijft overeind

Poll: titelhoop blijft overeind

De doorsnee Anderlecht-supporter gelooft nog steeds in de titelkansen van paars-wit. Uit onze poll blijkt dat 64 procent van onze bezoekers nog in de vierde titel op rij gelooft. Lees verder »

Programma Copa Amsterdam

Programma Copa Amsterdam

De U19 van Anderlecht nemen deel aan het prestigieuze toernooi Aegon Copa Amsterdam, dat van start gaat zaterdag 23 mei. Anderlecht komt in zijn eerste wedstrijd uit tegen Besiktas. De aftrap wordt gegeven om 16 uur. Lees verder »

Nicolas Raskin naar Anderlecht

Nicolas Raskin naar Anderlecht

de 14-jarige middenvelder, Nicolas Raskin, maakt de overstap van Stadard Luik naar Anderlecht. Eerder maakte ook al de 16-jarige verdediger, Christian Katalay da Silva de overstap. Lees verder »

Op stage naar Nederlandse Tegelen

Op stage naar Nederlandse Tegelen

Vanaf maandag gaan de spelers op welverdiende vakantie. Ze worden terug verwacht op 22 juni voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het oefenprogramma zit een week stage naar het Nederlandse Tegelen. Lees verder »

Suarez niet meer in actie

Suarez niet meer in actie

Matias Suarez liet eerder deze week weten dat hij graag nog in actie zou komen deze play-offs. Besnik Hasi duwde die hoop misschien de kop in en wil dat de Argentijn zich volledig op volgend seizoen concentreren. Lees verder »

 20-05-2015 

Nieuw record voor Deschacht

Nieuw record voor Deschacht

Olivier Deschacht is aan een topseizoen bezig. Een paar weken geleden speelde hij zijn 500ste wedstrijd voor paars-wit. Tegen Standard speelde hij zijn 72ste officiële wedstrijd zonder onderbreking. Lees verder »

Hasi: "90 minuten alles geven"

Hasi:

Anderlecht verplaatst zich morgen naar het Guldensporenstadion voor zijn voorlaatste wedstrijd in play-off 1. Besnik Hasi weigert om de handdoek al in de ring te gooien en gaat voluit voor de drie punten. Lees verder »

Bossin tekent eerste profcontract

Bossin tekent eerste profcontract

Liam Bossin heeft zopas zijn eerste profcontract getekend bij Anderlecht. De 18-jarige doelman tekende voor twee seizoenen. De Ierse Belg is momenteel vierde keeper na Silvio Proto, Davy Roef en Nicaise Kudimbana. Lees verder »

Jestrovic: "Saponjic lijkt op Ibrahimovic"

Jestrovic:

Anderlecht toont verregaande interesse in Ivan Saponjic. De 17-jarige spits van Partizan Belgrado moet op termijn Aleksandar Mitrovic doen vergeten. Sud Presse had een gesprek met makelaar Nenand Jestrovic over beide spitsen. Lees verder »


 19-05-2015 

Suárez traint terug met de groep

Suárez traint terug met de groep

Fantastisch nieuws uit Neerpede, Matias Suárez traint terug mee met de groep. Een bericht waar vele supporters blij mee zijn. Ook de Argentijn zelf is opgetogen om opnieuw op het veld te staan. Lees verder »

Jonge Duivels missen finale EK

Jonge Duivels missen finale EK

De nationale U17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Europees Kampioenschap in Bulgarije. In de halve finale gingen de jonge Belgen na strafschoppen onderuit tegen Frankrijk. Lees verder »

Heylen vervanger van Mbemba ?

Heylen vervanger van Mbemba ?

Chancel Mbemba kreeg twee gele kaarten tegen Standard en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen Kortrijk. Mogelijk zal hij vervangen worden door Michaël Heylen die de voorkeur krijgt op Rolando. Lees verder »

Einde seizoen voor Conté?

Einde seizoen voor Conté?

Het ziet er naar uit dat Ibrahima Conté dit seizoen niet meer in actie zal komen. Tegen Standard was hij niet beschikbaar wegens last aan de enkel. Eerder al had hij al problemen met zijn beide knieën. Lees verder »

Suárez voelt zich klaar om te spelen

Suárez voelt zich klaar om te spelen

Matias Suárez heeft de trainingen opgedreven sinds hij terug in Brussel is. Alhoewel hij moe is van de vele inspanningen, acht hij zichzelf klaar om te spelen. Hij hoopt op de bank te zitten komende zondag tegen AA Gent. Lees verder »

Bild koppelt Tielemans weer aan Dortmund

Bild koppelt Tielemans weer aan Dortmund

Op zich is het niet zo'n spectaculair nieuws, het Duitse blad Bild koppelt Youri Tielemans weer aan Borussia Dortmund. Ze noemen hem er "Jack of Hearts", daar Tielemans steeds hartjes maakt nadat hij een doelpunt gescoord heeft. Lees verder »

Anderlecht drukt door voor Kebano

Anderlecht drukt door voor Kebano

Achter de schermen zit Anderlecht niet stil en is volop bezig met volgend seizoen. Zo zijn de gesprekken om Neeskens Kebano naar het Astridpark te halen al volop bezig. Paars-wit ziet in Kebano een potentiële vervanger voor Praet. Lees verder »

Delferière fluit Kortrijk - Anderlecht

Delferière fluit Kortrijk - Anderlecht

Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd van donderdag tegen KV Kortrijk, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, Philipphe Vandecauter, Jonathan Lardot en Denis Vanbecelaere. Lees verder »

 18-05-2015 

Wenkt Bundesliga voor Mitrovic?

Wenkt Bundesliga voor Mitrovic?

Toegegeven, je wordt het na een tijdje beu hoor al die transfergeruchten. Eerst was er volgens de Servische pers een akkoord tussen Newcastle en Anderlecht betreffende de overgang van Alexandar Mitrovic. Lees verder »

Faes droom van A-kern

Faes droom van A-kern

Nu dinsdag om 15 uur treedt de Belgische U17 in de halve finale van de Euro U17 aan tegen Frankrijk. De kapitein van de Belgische ploeg is niemand minder dan Wout Faes, centrale verdediger bij paars-wit. Lees verder »

Acheampong niet naar Ghana

Acheampong niet naar Ghana

Frank Acheampong was opgeroepen door Malik Jabir, de coach van het Ghanees nationaal team, voor het CAF U23 kwalificatieduel. Anderlecht laat hem evenwel niet gaan in deze cruciale week van de play-offs. Lees verder »

Prachtige tifo, dankwoord van Hasi.

Prachtige tifo, dankwoord van Hasi.

Net als tegen Brugge kon Anderlecht rekenen op de steun van de twaalfde man. Er werd zelfs een prachtig tifo ontrold voor de aanvang van de wedstrijd. Besnik Hasi was de supporters dan ook dankbaar. Lees verder »

Najar: "Ezekiel was mijn man"

Najar:

Andy Najar scoorde zijn vierde goal in vijf matchen en was de held van Anderlecht. Tot de 23ste minuut Anderlecht weer gepakt werd op een stilstaande fase. En Najar geeft toe dat hij daar in de fout ging: "Ezekiel was mijn man". Lees verder »

 17-05-2015 

Eerste reacties: Defour en Hasi

Eerste reacties: Defour en Hasi

Vier punten staat Anderlecht nu achter leider Gent. "Dat is een grote kloof", klinkt het bij Steven Defour. "Nu is het hopen dat Standard punten pakt tegen Gent en we op Kortrijk gaan winnen." Lees verder »

Opstellingen: Anderlecht - Standard

Opstellingen: Anderlecht - Standard

Na de 2-3 nederlaag van Club ligt de weg open voor Anderlecht om kampioen te worden, toch als het straks wint van Standard. Op het resultaat is het nog even wachten, maar de ploegopstellingen kunnen we al geven. Lees verder »

Gent legt druk bij Anderlecht

Gent legt druk bij Anderlecht

AA Gent heeft zopas de topper van de 38 speeldag gewonnen. De Oost-Vlamingen wonnen met 2-3 op het veld van Club Brugge en hebben nu vijf punten voorsprong op Anderlecht en Club Brugge. Lees verder »

 16-05-2015 

Van Holsbeeck mee op afzondering

Van Holsbeeck mee op afzondering

Om zich optimaal voor te bereiden op het duel tegen Standard gaan de spelers en staff, zoals dat vaak het geval is, op afzondering. Om niets aan het toeval over te laten gaat ook Herman Van Holsbeeck mee op afzondering. Lees verder »

Defour en Vanden Borre fit

Defour en Vanden Borre fit

Steven Defour die last had van de kuit en Anthony Vanden Borre die sukkelde met de lies, zijn fit voor de wedstrijd van zondag. "Zij trainden deze week weer mee met de groep en hadden nog weinig last van hun blessure", zegt Hasi. Lees verder »

Barcelona in de tribunes

Barcelona in de tribunes

Verschillende clubs sturen zondag een mannetje naar het Astridpark om het duel tegen Standard bij te wonen. Daarbij is ook Barcelona aanwezig, zij komen kijken naar de prestaties van Youri Tielemans. Lees verder »

Jovanovic geeft aftrap van Classico

Jovanovic geeft aftrap van Classico

Milan Jovanovic geeft morgen de aftrap in het Astridpark voor de Classico tussen zijn twee ex-clubs. Hoewel hij meer prijzen behaalde bij Standard dan bij Anderlecht, beschouwt hij Anderlecht als zijn thuis. Lees verder »

Oostende informeerde naar Cyriac

Oostende informeerde naar Cyriac

Gohi Bi Zoro Cyriac, die al enige tijd terug laten horen heeft dat het tijd is om België te verlaten, kan rekenen op interesse van ... Oostende. De kustploeg informeerde bij het bestuur naar de Ivoriaan. Lees verder »

 15-05-2015 

Euro U17: België naar halve finale

Euro U17: België naar halve finale

De Belgische U17 gaan door naar de halve finale van Euro U17 nadat ze Kroatië versloegen in de penaltyfase. De wedstrijd zelf was geëindigd op 1-1. Daarmee hebben ze ook meteen een ticket te pakken voor The World Cup U17 in Chili. Lees verder »

Anderlecht rekent opnieuw op 12de man

Anderlecht rekent opnieuw op 12de man

Iedereen die aanwezig was vorige zondag tegen Brugge was het erover eens: de sfeer was fenomenaal. De supporters duwden de spelers richting overwinning. Besnik Hasi vraagt opnieuw om dezelfde steun tegen Standard komende zondag. Lees verder »

Hasi: "Willen in eigen huis altijd winnen"

Hasi:

Zondag komt Standard op bezoek in het Astridpark. De opdracht is simpel: winnen om blijven aanspraak te maken op de titel. Al zal dat niet van een leien dakje lopen. Paars-wit kon dit seizoen nog niet winnen van de Rouches. Lees verder »

Genomineerden zijn bekend

Genomineerden zijn bekend

Aleksander Mitrovic hoort bij de vijf genomineerden voor "Profvoetballer van het jaar". Silvio Proto is genomineerd voor "Keeper van het jaar" en Youri Tielemans voor "Belofte van het jaar". Lees verder »

Praet heeft oplossing voor winst zondag

Praet heeft oplossing voor winst zondag

Anderlecht kon dit seizoen nog niet winnen van Standard. Dennis Praet weet de oplossing om zondag de drie punten te pakken tegen de Rouches: "Niet langer in de val van het fysieke spel vallen en voetballend oplossing vinden." Lees verder »

Anderlecht in het spoor van Jahabakhsh

Anderlecht in het spoor van Jahabakhsh

Anderlecht is achter de schermen al volop bezig met volgend seizoen.Het volgt nu ook de 21-jarige linksachter Alireza Jahabakhsh. De Iraniër,momenteel aan de slag bij NEC, geniet al interesse van verschillende Nederlandse topclubs Lees verder »

Najar staat er op belangrijke momenten

Najar staat er op belangrijke momenten

Andy Najar is niet meer weg te denken uit de eerste ploeg. Met zijn snelheid en acties is hij een nachtmerrie voor zijn tegenstander. Hij kan ook depanneren als rechtsback en centrale middenvelder en staat er in de play-offs. Lees verder »

Wasyl was bijna terug bij Anderlecht

Wasyl was bijna terug bij Anderlecht

Heman Van Holsbeeck deed vorige winter diverse pogingen om Marcin Wasilewski terug te halen bij Anderlecht. Dat zegt althans de makelaar van Wasyl in de Poolse pers. Van Holsbeeck stootte op een 'njet' van Leicester. Lees verder »

Marin traint weer mee

Marin traint weer mee

Met uitzondering van Matias Suarez kan Besnik Hasi op een volledige fitte kern rekenen zondag. Marko Marin trainde weer mee met de groep, alsook Anthony Vanden Borre en Steven Defour. Lees verder »

Voetballers brachten stem uit

Voetballers brachten stem uit

De stemmen voor de Profvoetballer van het jaar zijn allemaal binnen. Ook de spelers van paars-wit hebben hun stem uitgebracht. Iemand die ook mocht stemmen was Leander Dendoncker. Lees verder »

Defour terug op het trainingsveld

Defour terug op het trainingsveld

Steven Defour was gisteren terug met de groep op het trainingsveld te vinden. Tegen Club Brugge moest hij nog naar de kant gehaald worden maar dat was meer uit voorzorg. Hij geraakt klaar voor het duel tegen Standard. Lees verder »

 14-05-2015 

Anderlecht scout Durmisi

Anderlecht scout Durmisi

Riza Durmisi, een 21-jarige linksback van Brondby, zit in het vizier van Anderlecht. De Macedoniër heeft alle jeugdopleidingen in Denemarken doorlopen maar speelde nog niet in de A-kern. Lees verder »

 13-05-2015 

Stadionuitbreiding in de vuilnisbak

Stadionuitbreiding in de vuilnisbak

Brusselnieuws.be weet dat de uitbreidingsplannen van het Constant Vanden Stock-stadion definitief opgeborgen kunnen worden. Dat zegt toch Brussels parlementslid en Anderlechts gemeenteraadslid Walter Vandenbossche. Lees verder »

Anderlecht informeerde naar Diaby

Anderlecht informeerde naar Diaby

Anderlecht toont concrete belangstelling voor Abdoulay Diaby, de Malinese spits die voor de winterstop twaalf keer scoorde voor Moeskroen-Peruwelz. Ook Club Brugge doet dit. Beide clubs informeerden al naar de transfervoorwaarden. Lees verder »

Milicevic alternatief voor Kebano?

Milicevic alternatief voor Kebano?

Anderlecht bereidt zich voor op een vertrek van Dennis Praet deze zomer en Neeskens Kebano van Charleroi is de voornaamste kandidaat om hem te vervangen. Als alternatief denkt Anderlecht aan Danijel Milicevic van AA Gent. Lees verder »

Moyes kwam Praet scouten

Moyes kwam Praet scouten

David Moyes woonde volgens bronnen van Het Nieuwsblad de topper tussen Anderlecht en Club Brugge bij om Dennis Praet te scouten. De voormalige coach van Manchester United is momenteel aan de slag als coach van Real Sociedad. Lees verder »

 12-05-2015 

Euro U17: België naar kwartfinale

Euro U17: België naar kwartfinale

België heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van Euro U17. Het deed na een 1-0-overwinning tegen Slovenië. België eindigt zo tweede in zijn groep na Duitsland. In de kwartfinale vrijdag wacht Kroatië. Lees verder »

Mulder: "Doelman is wél belangrijk"

Mulder:

Naar aanloop van de topper tegen Brugge had Jan Mulder het over de schorsing van Silvio Proto. De Nederlander was toen van mening dat de keeper niet belangrijk is, maar komt nu op zijn stappen terug. Lees verder »

Luc Roef: "Van den Brom wilde Davy bij AZ"

Luc Roef:

Wat een namiddag beleefde Davy Roef zondag. In de commentaren één constante: wat een cool heeft die Roef toch. Een eigenschap die hij allicht niet van zijn ouders heeft. "We waren hypernerveus", geven ze toe in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Inbreng eigen jeugd stijgt

Inbreng eigen jeugd stijgt

De inbreng van eigen jeugd is de voorbije tien jaar gestegen van 8 naar 52 procent. Dat berekende Anderlecht zelf na doorbraak van jongeren als Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Dennis Praet. Lees verder »

Mbemba derde in Ebbenhouten Schoen

Mbemba derde in Ebbenhouten Schoen

Neeskens Kebano van Charleroi heeft de Ebbenhouten Schoen gewonnen. Die trofee bekroont de beste Afrikaanse speler of speler van Afrikaanse origine in de Belgische competitie. Anderlecht had twee spelers in de top vijf. Lees verder »

Beloften gelijk tegen Genk

Beloften gelijk tegen Genk

De U21 van Anderlecht hebben 1-1 gelijkgespeeld tegen RC Genk. Idrissa Sylla opende de score na 70 minuten, maar een kwartier later stonden de bordjes weer gelijk. Lees verder »

 11-05-2015 

Vertenten fluit Anderlecht - Standard

Vertenten fluit Anderlecht - Standard

Bart Vertenten is aangeduid om de wedstrijd van komende zondag tegen Standard Luik, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijsen, Bart Vandeweghe, Frederik Geldhof en Jurgen Brinckman. Lees verder »

Opinie: Bespaar Proto een Cech-ervaring

Opinie: Bespaar Proto een Cech-ervaring

Versloeg Anderlecht Club Brugge ‘ondanks’ de schorsing van Silvio Proto of ‘dankzij’ de schorsing van Silvio Proto? Feit is dat Davy Roef excellent speelde. Kan Anderlecht deze Roef nog langer op de bank houden? Wat dan met Proto? Lees verder »

U21: Selectie RC Genk - Anderlecht

U21: Selectie RC Genk - Anderlecht

Vanavond gaan de U21 op bezoek bij RC Genk. Met Idrissa Sylla, Bram Nuytinck, Hervé Matthys, Samuel Bastien, Andy Kawaya, Mehdi Tarfi en Aaron Leya Iseka staan er zeven spelers van de A-kern op het wedstrijdblad. Lees verder »

De Gouden 'Laars' is thuis

De Gouden 'Laars' is thuis

Dennis Praet kreeg gisteren zijn Gouden Schoen uit handen van voorzitter Roger Vanden Stock en chef voetbal van het Laatste Nieuws Stephan Keygnaert. Deze namiddag poseerde Praet trots met zijn schoen bij hem thuis. Lees verder »

Bastia gaat optie op Gillet lichten

Bastia gaat optie op Gillet lichten

Bastia verzekerde zich het voorbije weekend van een verlengd verblijf in de Franse hoogste klasse. Dit betekent dat het de aankoopoptie op Guillaume Gillet zal lichten. Anderlecht vangt zo'n 500.000 euro voor de middenvelder. Lees verder »

Beerschot-speler Nicot overleden

Beerschot-speler Nicot overleden

Amper een week na Gregory Mertens is alweer een jonge voetballer overleden na een hartfalen op het veld. Tim Nicot, linksachter van Beerschot, kreeg zaterdag een hartstilstand tijdens een toernooi. Vanochtend is hij heengegaan. Lees verder »

Blessures voor Defour en Vanden Borre

Blessures voor Defour en Vanden Borre

Steven Defour en Anthony Vanden Borre moesten tegen Club Brugge beiden gewisseld worden met een blessure. Vanden Borre voelde iets in de bil, Defour in de kuit. "Er is echter geen probleem voor volgende week", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Mitrovic: beter twee dan één keer geel

Mitrovic: beter twee dan één keer geel

Aleksansdar Mitrovic pakte tegen Club Brugge zijn negende gele kaart van het seizoen. Nog één karton en de spits is twee speeldagen geschorst. Tenzij ... hij in dezelfde wedstrijd meteen een tweede gele kaart, en dus rood, pakt. Lees verder »

 10-05-2015 

Eerste reacties: Hasi, Roef en Praet

Eerste reacties: Hasi, Roef en Praet

We beginnen met Davy Roef. De jonge doelman speelde een ijzersterke wedstrijd en liet Michel Preud'homme zowaar bijna zijn eigen haren uitrekken. De Supporters zongen dan ook verschillende keren "De Roef is on fire". Lees verder »

Vanden Stock: "Ik heb de beste ploeg"

Vanden Stock:

Het Laatste Nieuws had een interview met voorzitter Roger Vanden Stock naar aanleiding van de topper vandaag. De voorzitter heeft er vertrouwen in: "Ik ben zeker: ik heb de beste ploeg", aldus Vanden Stock. Lees verder »

 09-05-2015 

Selectie: Anderlecht - Club Brugge

Selectie: Anderlecht - Club Brugge

Coach Besnik Hasi maakte zijn selectie bekend voor de topper van morgen tegen Club Brugge. Ibrahima Conté, die twijfelachtig was met een meniscusblessure, is niet voldoende fit en zit niet in de kern. Lees verder »

Meerdere scouts aanwezig voor topper

Meerdere scouts aanwezig voor topper

Zoals gewoonlijk sturen verschillende buitenlandse clubs naar het Astridpark morgen voor de topper tegen Brugge. Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Hoffenheim en Kaisernlautern zullen vertegenwoordigd zijn. Lees verder »

Spreutels woedend na schorsing Proto

Spreutels woedend na schorsing Proto

Anderlecht wenste niet te reageren op de schorsing van Silvio Proto en stuurde enkel een perscommuniqué de wereld in. Raadsman Daniel Spreutels reageerde wel woedend. Ook Besnik Hasi was allerminst gelukkig met de uitspraak. Lees verder »

 08-05-2015 

Proto reageert cynisch op schorsing

Proto reageert cynisch op schorsing

Silvio Proto mist dan uiteindelijk toch de wedstrijd tegen Club Brugge. Een soap die nogal lang bleef aanslepen, het woord 'competitievervalsing' was dan ook niet veraf. Ook Proto reageerde in die trend cynisch op twitter. Lees verder »

Hasi: "Geen ruimte meer voor fouten"

Hasi:

Besnik Hasi klonk strijdvaardig deze namiddag op de persconferentie naar aanleiding van de topper zondag. Anderlecht moet winnen wil het nog meespelen voor de titel. Paars-wit kon dit seizoen nog niet winnen van Brugge. Lees verder »

Conté twijfelachtig voor zondag

Conté twijfelachtig voor zondag

Ibrahima Conté sukkelt met een meniscusblessure en trainde deze week nog niet. Het is dan ook hoogst onzeker of hij zondag kan spelen. Pech voor hem en Besnik Hasi, want door de schorsing van N'Sakala wachtte hem een basisplaats. Lees verder »

Waarom het Bondsparket beroep aantekent

Waarom het Bondsparket beroep aantekent

Ter consternatie van Anderlecht tekende het Bondsparket gisteren beroep aan tegen de vrijspraak van Silvio Proto door de Geschillencommissie. In Het Nieuwsblad legt bondsprocureur Marc Rubens uit waarom hij dit doet. Lees verder »

"Kebano, Obradovic? Volgen al wie goed is"

Anderlecht heeft gereageerd op de berichten als zou de club zich willen versterken met Neeskens Kebano en Ivan Obradovic. "Wij volgen alle goede spelers in België", zegt voorzitter Roger Vanden Stock. "Dat is altijd zo geweest." Lees verder »

Anderlecht speelt zondag in nieuw shirt

Anderlecht speelt zondag in nieuw shirt

Anderlecht zal zondag tegen Club Brugge aantreden in het nieuwe shirt voor volgend seizoen. Het truitje is ook al te koop in de fan- en webshop. De uit-shirts worden in de aanloop naar het nieuwe seizoen voorgesteld. Lees verder »

Praet bezoekt Gasthuisberg

Praet bezoekt Gasthuisberg

De Gouden Schoen is er eentje met een gouden hart. Gisterennamiddag bracht Dennis Praet een bezoekje aan de jonge patiëntjes in Gasthuisberg te Leuven. Hij kreeg er de hulp van de cliniclowns. Lees verder »

 07-05-2015 

Ook Van Holsbeeck laakt Reviewcommissie

Ook Van Holsbeeck laakt Reviewcommissie

In navolging van AA Gent heeft nu ook Anderlecht kritiek op de werking van de Reviewcommissie. "Wat gebeurt is eigenaardig", zegt Herman Van Holsbeeck. "De Reviewcommissie heeft haar belang, maar moet heruitgevonden worden." Lees verder »

16-jarige Indiër gelinkt aan Anderlecht

16-jarige Indiër gelinkt aan Anderlecht

Volgens bronnen in de omgeving van de speler toont Anderlecht interesse in Abneet Bharti. Dit is een 16-jarige Indiër die momenteel uitkomt voor de U19 van Valladolid. Anderlecht-scouts zouden "erg onder de indruk" zijn. Lees verder »

"Nooit getwijfeld aan Youri zijn woord"

Ook Herman Van Holsbeeck is erg tevreden met de contractverlenging van Youri Tielemans. Zolang er niets op papier stond, was er immers altijd een beetje onzekerheid. "Maar we hebben nooit getwijfeld aan het woord van Youri." Lees verder »

Anderlecht legt Tielemans vijf jaar vast

Anderlecht legt Tielemans vijf jaar vast

Youri Tielemans ondertekende vandaag, op zijn achttiende verjaardag, een nieuwe verbintenis voor vijf jaar bij Anderlecht. "Ik vond deze dag perfect om dit te doen", zo vertelt hij. "Als verjaardagscadeau wil ik de titel." Lees verder »

Anderlecht stelt zijn nieuwe shirts voor

Anderlecht stelt zijn nieuwe shirts voor

Vandaag werd op een persconferentie de nieuwste truitjes voorgesteld. Het homeshirt blijft in de vertrouwde paars-witte kleuren, maar nu met horizontale strepen. Vanaf zondag, zal Anderlecht de nieuwe uitrusting dragen. Lees verder »

Toch nog schorsing voor Proto?

Toch nog schorsing voor Proto?

De kans bestaat dat Silvio Proto alsnog geschorst wordt voor zijn ingreep op Kortrijk-spits Teddy Chevalier. Het Bondsparket heeft immers beroep aangetekend tegen de beslissing van de Geschillencommissie. Die sprak Proto vrij. Lees verder »

Tielemans krijgt 'Bronzen Zinneke'

Tielemans krijgt 'Bronzen Zinneke'

Youri Tielemans kreeg gisteren zijn eerste verjaardagscadeau. Hij kreeg het 'Bronzen Zinneke' uit handen van Brussels minister Guy Vanhengel. Die eer is weggelegd voor personen die zich verdienstelijk maken voor Brussel. Lees verder »

Nieuwe shirts vandaag voorgesteld

Nieuwe shirts vandaag voorgesteld

Vanavond organiseert Anderlecht een persconferentie. Verwacht wordt dat de contractverlening van Youri Tielmans wordt voorgesteld, alsook de nieuwe thuis- en uit truitjes. Opvallend gerucht, het roze zou verdwijnen voor groen. Lees verder »

Anderlecht zet in op Kebano

Anderlecht zet in op Kebano

Anderlecht gaat voluit voor Neeskens Kebano. Er zou een contract klaar liggen van vijf jaar voor de Fransman en er zou zelfs al een principeakkoord zijn. Charleroi en Mogi Bayat, zaakwaarnemer van Kebano, bevestigen de interesse. Lees verder »

 06-05-2015 

Officieel: Petit naar Anderlecht

Officieel: Petit naar Anderlecht

Anderlecht heeft zopas via haar website laten weten dat Clément Petit een contract voor drie seizoenen heeft getekend in het Astridpark. De zeventienjarige spits komt over van Moeskroen-Péruwelz. Lees verder »

Anderlecht wilde Van Buyten voor play-offs

Anderlecht wilde Van Buyten voor play-offs

In de zomer lukte het Anderlecht niet om Daniël Van Buyten binnen te halen, maar in de winter deed het een nieuwe poging. "Ze zeiden me 'Zorg dat je klaar bent voor de play-offs'", vertelt Van Buyten in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Van Buyten: "Bayern volgt Tielemans"

Van Buyten:

Ook de Duitse topclub Bayern München kent Youri Tielemans. "Youri is een speler die door Bayern gevolgd wordt", geeft Daniël Van Buyten, tegenwoordig scout voor Bayern toe. Volgens Van Buyten is Tielemans een interessante speler. Lees verder »

 05-05-2015 

Proto blij met vrijspraak

Proto blij met vrijspraak

Silvio Proto zag bijna de topper tegen Brugge aan zijn neus voorbij gaan door een schorsing. Nu de goalie vrijgesproken is door de geschillencommissie, is hij dan ook heel tevreden. Zo liet hij zelf weten via twitter. Lees verder »

Geschillencommissie spreekt Proto vrij

Geschillencommissie spreekt Proto vrij

De Geschillencommissie heeft zopas een uitspraak gedaan in de zaak tegen Silvio Proto. De doelman van Anderlecht wordt vrijgesproken. Hij krijgt dus geen schorsing en kan zondag gewoon spelen tegen Club Brugge. Lees verder »

Anderlecht en Verschueren gaan vrijuit

Anderlecht en Verschueren gaan vrijuit

Anderlecht en Michel Verschueren worden door het parket van Luik niet langer vervolgd voor onregelmatigheden bij de transfer van Ivica Mornar in 2001. De club bereikte een financieel akkoord met het parket om de zaak te stoppen. Lees verder »

Opinie: paars-witte bond slaat weer toe

Opinie: paars-witte bond slaat weer toe

Het bondsparket heeft Club Brugge zonet een fameuze tik uitgedeeld in de titelstrijd. De reviewcommissie eist namelijk één speeldag schorsing voor Silvio Proto en twee voor Laurent Depoitre. Mehdi Carcela gaat dan weer vrijuit. Lees verder »

Bondsparket eist één speeldag tegen Proto

Bondsparket eist één speeldag tegen Proto

Het bondsparket heeft een schorsing van één speeldag effectief geëist tegen Silvio Proto. Daarnaast vraagt het ook één speeldag met uitstel en een boete van 800 euro. De Geschillencommissie moet nu oordelen of het deze eis volgt. Lees verder »

Vader Antonucci: "Ajax staat verder"

Vader Antonucci:

In La Dernière Heure legt de vader van Franco Antonucci uit waarom zijn zoon naar Ajax verhuist. "Samen met Barcelona heeft Ajax het beste opleidingscentrum van Europa", klinkt het. &qquot;Het staat toch een stap verder dan Anderlecht." Lees verder »

Steegen: "Geen sanctie voor Vanden Borre"

Steegen:

Bij Anderlecht noemt men het veterincident "erg dom". De club zal hem erop aanspreken, maar een sanctie krijgt Anthony Vanden Borre niet. "We zijn ervan overtuigd dat hij niemand wilde kwetsen", zegt woordvoerder David Steegen. Lees verder »

Vader en broer verdedigen Vanden Borre

Vader en broer verdedigen Vanden Borre

Anthony Vanden Borre kende al betere tijden. Zowel sportief, als extrasportief krijgt de verdediger heel wat kritiek te slikken. In de kranten reageren zijn vader en broer. "Anthony weet dat hij beter kan dan wat hij nu toont." Lees verder »

Gumienny geen goed voorteken voor topper

Gumienny geen goed voorteken voor topper

Serge Gumienny leidt zondag de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Voor paars-wit is dit geen goed voorteken. Deze scheidsrechter floot al twaalf keer een duel tussen beide ploegen en daarvan won Anderlecht slechts één keer. Lees verder »

Antonucci naar Ajax

Antonucci naar Ajax

Francesco Antonucci, een 15-jarig toptalent bij Anderlecht, kiest voor een avontuur in Nederland. Er zou een profcontract van drie jaar klaar liggen bij Ajax voor de lichtvoetige nummer 10, die ook technisch heel sterk is. Lees verder »

Suarez traint op het veld

Suarez traint op het veld

Matias Suarez trainde gisteren voor de eerste keer terug mee op het veld, hij trainde zelfs al even met de bal. Anderlecht hoopt vooral om hem op een normale manier voor te bereiden op volgend seizoen. Lees verder »

Roef klaar voor Club Brugge

Roef klaar voor Club Brugge

Davy Roef maakte gisteren zijn wederoptreden met de U21. Coach Besnik Hasi en keeperstrainer Max de Jong zagen dat het goed was. Bij een eventuele schorsing van Silvio Proto, is Roef klaar om in te vallen. Lees verder »

 04-05-2015 

Mitrovic vervanger Falcao bij Man. United?

Mitrovic vervanger Falcao bij Man. United?

We kunnen weer enkele namen toevoegen aan het lijstje van clubs dat interesse toont in Aleksandar Mitrovic. Volgens de Italiaanse website TuttoMercatoWeb hebben Manchester United, Marseille en Napoli de Serviër op het oog. Lees verder »

Verjaardag Jan Mulder

Verjaardag Jan Mulder

De heer Jan Mulder, een clubmonument dat in de jaren zestig als aanvaller actief was voor paars-wit, viert vandaag zijn 70ste verjaardag. Wij wensen hem van harte een gelukkige 70ste verjaardag !!! Lees verder »

Gumienny fluit Anderlecht - Club Brugge

Gumienny fluit Anderlecht - Club Brugge

Het begint een traditie te worden, Serge Gumienny is aangeduid om de topper tegen Club Brugge in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frank Bleyen, Jimmy Cremers, Rien Vanyzere, Luc Wouters en Christof Dierick. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Obradovic

Anderlecht denkt aan Obradovic

Anderlecht wil zich voor komend seizoen versterken met een linksachter en Ivan Obradovic van KV Mechelen is één van de opties. De Serviër kwam bij Malinwa zijn carrière herlanceren en is daar met verve in geslaagd. Lees verder »

Hasi: "Deze uitzege geeft ons vertrouwen"

Hasi:

Besnik Hasi lijkt zijn vaste ploeg te hebben teruggevonden. En dat brengt resultaten met zich mee, zoals gisteren de eerste uitzege tijdens de play-offs. Gisteren stond voor de vierde keer op rij dezelfde ploeg op het veld. Lees verder »

 03-05-2015 

Anderlecht wint op Mambourg

Anderlecht wint op Mambourg

Anderlecht heeft zondagavond tegen Charleroi een goede zaak gedaan door met 0-1 te gaan winnen. Zo komt het op drie punten van drie punten van Club, tweede in het klassement, en op vier punten van leider Gent. Lees verder »

Opstelling Charleroi - Anderlecht

Opstelling Charleroi - Anderlecht

Na Gent en Club Brugge is het op deze zesde speeldag van de Ploy Offs tijd voor Anderlecht. Gent won daarnet nog met 0-1 van Kortrijk, Club verloor gisteren met 0-1 van Standard. Ondertussen is de opstelling van paars-wit gekend. Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Na de misstap van Club Brugge kan Anderlecht zich vanavond opnieuw in de titelstrijd mengen. Het moet dan wel winnen van Charleroi en dat is geen evidentie. Tijdens de laatste vijf duels in Charleroi won Anderlecht er maar één. Lees verder »

Anderlecht-vijftal naar EK U17

Anderlecht-vijftal naar EK U17

De Belgische U17 zijn naar Bulgarije vertrokken voor het Europees kampioenschap. Bij de kern ook vijf spelers van Anderlecht: Wout Faes, Nelson Azevedo, Jorn Vancamp, Alper Ademoglu en Orel Mangala. Lees verder »

U16 spelen halve finale Torneo del Futuro

U16 spelen halve finale Torneo del Futuro

De U16 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan het Torneo del Futuro in het Nederlandse Amstelveen. Anderlecht speelde gisteren tegen Liverpool (1-1), PSG (1-4 winst) en AZ (2-1 verlies). Het plaatste zich voor de halve finale. Lees verder »

 02-05-2015 

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Selectie: Charleroi - Anderlecht

Coach Besnik Hasi maakte zonet zijn selectie bekend voor de wedstrijd op Charleroi morgen. Opvallende terugkeer is die van Rolando in de selectie. Anderlecht moet morgen winnen wil het nog meedoen voor de titel. Lees verder »

Praet: "Soms denk ik nog teveel na"

Praet:

Dennis Praet groeit stilaan naar zijn beste vorm toe. En dat zal meer dan nodig zijn. Na de nederlaag in Gent mag paars-wit niet meer verliezen. Het heeft dus nood aan de Praet van voor zijn blessure. Lees verder »

Moeilijke tijden voor Proto

Moeilijke tijden voor Proto

Silvio Proto beleeft moeilijke tijden bij Anderlecht, bovendien hangt er hem een schorsing boven het hoofd. Hij is ook niet meer beslissend voor paars-wit en dat vreet aan de goalie. Lees verder »

 01-05-2015 

"We hadden het altijd moeten afmaken"

Anderlecht kreeg in de slotminuten het deksel op de neus in Gent. Toch laten de spelers het hoofd niet hangen. "Dit Gent is de best voetballende ploeg van België, en wij komen hen op hun eigen veld wegspelen", zei Oliver Deschacht Lees verder »