Archieven

 31-03-2022 

Murillo: "WK missen doet pijn"

Murillo:

INTERVIEWS Panama heeft de WK-kwalificatiecampagne de voorbije nacht afgesloten met een 1-0-zege tegen Canada. Amir Murillo stond aan de aftrap, maar werd bij de rust vervangen. Na afloop schreef hij op Instagram hoe erg hij het vindt dat Panama het WK misloopt. Lees verder »

Zirkzee raakt klaar, Ashimeru erg onzeker

Zirkzee raakt klaar, Ashimeru erg onzeker

BLESSURES Anderlecht zal zondag kunnen rekenen op Joshua Zirkzee. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De enkelblessure die de spits dinsdag opliep bij Jong Oranje is niet zo erg. Majeed Ashimeru daarentegen zal wellicht wel geblesseerd moeten toekijken wanneer Anderlecht het opneemt tegen Charleroi. Lees verder »

Vandenhaute: "1 miljoen euro is belachelijk veel"

Vandenhaute:

INTERVIEWS Je mag het vel van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is, maar niets lijkt een toetreding van de beloften van RSC Anderlecht in 1B, nog in de weg te staan. Momenteel staan ze tweede en zo goed als verzekerd van de top vier. Alleen kost die toetreding veel geld, heel veel geld, 1 miljoen euro om exact te zijn.  Lees verder »

Ashimeru onzeker voor zondag

Ashimeru onzeker voor zondag

BLESSURES Ghana stoot door naar het WK en deed dat zonder Majeed Ashimeru, die haakte geblesseerd af. De Ghanees sukkelt met de enkel en het is niet zeker of hij fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi.  Lees verder »

Blessure Zirkzee valt mogelijk mee

Blessure Zirkzee valt mogelijk mee

BLESSURES Joshua Zirkzee droeg de kapiteinsband bij Jong Oranje toen het het dinsdag opnam tegen Zwitserland. Twintig minuten voor tijd moest hij echter geblesseerd het veld verlaten, maar die blessure blijkt nu mee te vallen. Vandaag volgen er nog extra onderzoeken bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

 30-03-2022 

Alle namen 'Team Oli' bekend

Alle namen 'Team Oli' bekend

ANDERE Zaterdag 16 april krijgt Olivier Deschacht zijn afscheid bij Zulte Waregem, samen met Davy De Fauw. Deschacht strikte verschillende ex-RSC Anderlechtspelers om zijn team voor het Legends Game samen te stellen, ondermeer Wasillewski, Boussoufa, Hasi en Jovanovic tekenen present.  Lees verder »

 29-03-2022 

Gomez opnieuw trefzeker voor Spanje

Gomez opnieuw trefzeker voor Spanje

WEDSTRIJDEN Sergio Gomez heeft vanavond opnieuw zijn goaltje meegepikt bij de Spaanse U21. De Anderlecht-speler scoorde het tweede Spaanse doelpunt in de 2-3-zege bij Slowakije. Door deze zege blijft Spanje in pole positie voor groepswinst in de EK-kwalificatie. Lees verder »

Belgische U21 plaatsen zich voor EK

Belgische U21 plaatsen zich voor EK

JEUGD De Belgische U21 hebben zich als eerste geplaatst voor het EK van volgend jaar. De jonge Duivels, met Marco Kana als invaller, speelden 1-1 gelijk in Denemarken, maar zijn zeker van groepswinst. Anouar Ait El Hadj bleef op de bank. Lees verder »

Ashimeru mag dromen van WK

Ashimeru mag dromen van WK

WEDSTRIJDEN Ghana heeft zich vanavond geplaatst voor het WK in Qatar. Het speelde 1-1 gelijk in Nigeria, maar omdat de heenwedstrijd op 0-0 geëindigd is, stoot Ghana door. Majeed Ashimeru had er normaal bijgeweest, maar moest afhaken met een blessure. Lees verder »

Geen EK voor Stroeykens en Engwanda

Geen EK voor Stroeykens en Engwanda

JEUGD De Belgische U19 verloren vanmiddag met 0-2 van Italië en mislopen zo een EK-ticket. Mario Stroeykens en Alonzo Engwanda begonnen op de bank. Stroeykens viel in na 72 minuten, maar de eindstand stond toen al op het bord. Lees verder »

28-jarige Miguel Van Damme overleden

28-jarige Miguel Van Damme overleden

ANDERE Cercle-doelman, Miguel Van Damme, heeft de strijd tegen leukemie verloren, dat maakte zijn vrouw deze morgen bekend: "Je bent vertrokken naar je laatste wedstrijd, eentje die je niet kan winnen". Verdriet kent geen kleuren of voetbalgrenzen, ons immens medeleven en steun aan zijn familie, vrienden en Cercle Brugge.  Lees verder »

Interesse in Gomez groeit

Interesse in Gomez groeit

TRANSFERS Terwijl Sergio Gomez het mooie weer maakt bij de Spaanse U21, blijft de interesse van buitenlandse clubs alleen maar toenemen. FC Internazionale zou de Spanjaard van dichtbij volgen maar ook over het kanaal is er interesse, Manchester United zou zelfs al een bod voorbereiden.  Lees verder »


 28-03-2022 

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

WEDSTRIJDEN Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Charleroi in het Lotto Park, dit is de laatste thuiswedstrijd voor paars-wit alvorens de aanvang van de play-offs. Alle beschikbare tickets zijn de deur uit, de wedstrijd wordt dus gespeeld voor een vol stadion.  Lees verder »

 27-03-2022 

Mistap OHL zet RSCA Women een stap dichter bij titel

Mistap OHL zet RSCA Women een stap dichter bij titel

DAMES - DAMES OH Leuven kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Racing Genk. Hierdoor behoudt Anderlecht een voorsprong van drie punten op OHL. Zelfs het onderlinge duel kan er niet meer voor zorgen dat de Leuvenaars over paars-wit wippen. Bij winst van OHL komen ze weliswaar gelijk qua puntenaantal, maar Anderlecht eindigde de reguliere competitie met een puntje meer. Paars-wit zit zo dus stevig op titelkoers. Lees verder »

 26-03-2022 

 25-03-2022 

Svilar tekent bij AS Roma

Svilar tekent bij AS Roma

TRANSFERS Herinnert u zich Mile Svilar nog, in 2017 verliet hij RSC Anderlecht omdat hij volgens hem niet genoeg kansen kreeg bij de A-kern. Hij ging zijn geluk beproeven bij Benfica, maar ook daar kwam zijn carrière niet van de grond, hij speelde amper acht wedstrijden op vijf seizoenen bij de Portugezen.  Lees verder »

 24-03-2022 
 23-03-2022 

 22-03-2022 

Cullen tegen België

Cullen tegen België

ANDERE Komende zaterdag neemt de jonge lichting Rode Duivels het op tegen Ierland. Josh Cullen is opgenomen in de selectie van Ierland en zal er dus bekende gezichten tegenkomen tijdens de wedstrijd tegen de Rode Duivels. Lees verder »

 21-03-2022 
 20-03-2022 

Nu supporteren voor Cercle en OH Leuven

Nu supporteren voor Cercle en OH Leuven

WEDSTRIJDEN Met nog twee speeldagen te gaan staat Anderlecht nu vijfde in de stand. Wil het in de top vier en de Champioin's Play-Offs geraken, doet het er goed aan om zelf twee keer te winnen. En dan is het hopen dat Gent en/of Antwerp punten laten liggen. Die twee clubs spelen allebei nog tegen dezelfde tegenstanders. Lees verder »

Hoedt: "Verhaal van het hele seizoen"

Hoedt:

INTERVIEWS Een zichtbaar erg ontgoochelde Wesley Hoedt stond na de partij tegen Gent Sporza te woord. "Als je zo veel kansen krijgt, kan je alleen maar naar jezelf kijken", vindt de verdediger. "We moeten nu positief blijven en alles doen om nog twee keer te winnen." Lees verder »

Anderlecht zit in vieze papieren na nipte nederlaag

Anderlecht zit in vieze papieren na nipte nederlaag

WEDSTRIJDEN Met nog twee speeldagen te gaan, heeft Anderlecht de kwalificatie voor de Champions play offs niet meer in eigen handen na een 1-0 nederlaag in Gent. Anderlecht was vooral na rust de betere ploeg in Gent, maar vergat zoals wel vaker dit seizoen het moment te grijpen. Een counter van Gent, laat in de wedstrijd, bezegelde het lot van Paars-wit. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na de knappe prestatie vorige week tegen Antwerp staat Anderlecht vandaag terug voor een wedstrijd met grote inzet. Paars-wit speelt om 18.30 uur in de Ghelamco Arena tegen AA Gent. Bij een nederlaag verliest paars-wit haar plaats in de top vier aan de Buffalo's. Lees verder »


 19-03-2022 

Mooie namen voor afscheidswedstrijd Deschacht

Mooie namen voor afscheidswedstrijd Deschacht

ANDERE Heel wat mooie namen uit het recente Anderlecht-verleden zullen half april naar Waregem afzakken voor de afscheidswedstrijd van Olivier Deschacht. Onder meer Silvio Proto, Guillaume Gillet, Mbark Boussoufa, Milan Jovanovic en Marcin Wasilewski tekenen present. Lees verder »

Oefenwedstrijd tijdens interlandbreak

Oefenwedstrijd tijdens interlandbreak

WEDSTRIJDEN Maandag ziet Anderlecht weer een resem spelers vertrekken naar hun nationale ploeg. Om de jongens die achterblijven wedstrijdritme te laten behouden, organiseert Anderlecht een oefenduel. Op donderdag 24 maart speelt het om 12 uur tegen Waasland-Beveren. Lees verder »

Selectie: de vertrouwde namen

Selectie: de vertrouwde namen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 21 spelers vrijgegeven voor de wedstrijd van morgen tegen AA Gent. Wesley Hoedt keert terug uit schorsing en is er logischerwijs weer bij. Ook Kristoffer Olsson, die vorige week tegen Antwerp ontbrak wegens ziekte, staat op de lijst. Lees verder »

Kompany: "Er komen er nog aan"

Kompany:

INTERVIEWS Er zit maar één speler die nog actief is bij RSC Anderlecht bij de selectie van de Rode Duivels, Yari Verschaeren. Maar van de hele selectie zitten er opvallend veel die hun opleiding op Neerpede hebben genoten. Een fiere Vincent Kompany laat in ieder geval weten "dat er nog aankomen". Lees verder »

 18-03-2022 

3 Anderlecht-spelers bij jonge duivels

3 Anderlecht-spelers bij jonge duivels

JEUGD Bondscoach Jacky Matthijssen nam in zijn selectie drie RSC Anderlecht-spelers op, Marco Kana, Killian Sardella en Anouar Ait El Hadj. De nationale U21 staan voor een belangrijke wedstrijd in en tegen Denemarken. Ze hebben aan 1 punt genoeg om zich te plaatsen voor Euro 2023. Lees verder »

Verschaeren opgeroepen voor Rode Duivels

Verschaeren opgeroepen voor Rode Duivels

ANDERE In de selectie van Roberto Martinez zitten veel spelers die bij RSC Anderlecht opgeleid zijn maar Yari Verschaeren is de enige die ook nog actief is bij paars-wit. De Rode Duivels nemen het op tegen Ierland op verplaatsing en  Burkina Faso in het Lotto Park.  Lees verder »

"I love this club, man"

INTERVIEWS Majeed Ashimeru laat er geen twijfel over bestaan, hij is gelukkig in Brussel en bij RSC Anderlecht: "I love this club, man". Hij heeft enkele moeilijke maanden achter de rug maar straalt nu als vanouds en hij belooft meteen dat het beste nog moet komen. Lees verder »

Geen rechtstreeks ticket meer voor Champions League

Geen rechtstreeks ticket meer voor Champions League

ANDERE Wie straks de Champions' play-offs wint is de laatste die nog een rechtstreeks ticket krijgt voor de Champions League, Vanaf volgend seizoen zullen eerst twee voorrondes moeten worden afgewerkt. Ook de nummers twee en drie en de bekerwinnaar moeten vanaf dan een Europese voorronde vroeger instappen.  Lees verder »

 17-03-2022 

Olsson opgeroepen voor Zweden

Olsson opgeroepen voor Zweden

ANDERE Kristoffer Olsson moet de laatste weken de duimen leggen voor Majeed Amshimeru waardoor hij amper aan spelen toekomt. Janne Andersson, bondscoach van Zweden, ik Olsson echter niet vergeten en nam hem op in de Zweedse selectie. Lees verder »

 16-03-2022 
 15-03-2022 

Gelukkige verjaardag Garrincha !

Gelukkige verjaardag Garrincha !

ANDERE Vandaag is het tijd voor een speciale vermelding voor webteamlid Garrincha die een kaarsje meer mag uitblazen. HIj is al jaren nieuwredacteur bij onze Nederlandse afdeling, de artikels die hij schreef zijn dan ook niet meer tellen. Een heel gelukkige verjaardag Pieter en bedankt voor je niet-aflatende inzet !! Lees verder »

 14-03-2022 
 13-03-2022 

Zirkzee: "Dit geeft enorme boost"

Zirkzee:

INTERVIEWS Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen, zijn eerste in zes wedstrijden, zette Joshua Zirkzee Anderlecht op weg naar de zege tegen Antwerp. "We hadden eigenlijk nog vaker moeten scoren", vond de Nederlander. "Daar gaan we deze week op werken." Lees verder »

Raman: "2-1 is te weinig"

Raman:

INTERVIEWS Geen goaltje voor invaller Benito Raman vandaag, maar daar maalde hij niet om. Anderlecht won, dat is wat telt. "Dit is een belangrijke zege. Als we dit soort wedstrijden winnen, zijn we zeker op de goede weg", vertelde Raman na afloop voor de Eleven-microfoon. Lees verder »

Verdiende zege in topper

Verdiende zege in topper

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een verdiende zege geboekt tegen Antwerp. Het won met 2-1, maar het kreeg genoeg kansen om meer doelpunten te maken. Antwerp was buiten de gelijkmaker nauwelijks gevaarlijk. Volgend weekend volgt alweer een cruciale wedstrijd. Dan trekt paars-wit naar Gent. Lees verder »

Opstelling: Kompany kiest voor Kana

Opstelling: Kompany kiest voor Kana

WEDSTRIJDEN Voor de topper tegen Antwerp heeft Kompany gekozen voor Marco Kana om centraal achteraan te depanneren. Hoedt is immers geschorst, Debast en Delcroix zijn geblesseerd. Murillo keert wel terug uit schorsing. Olsson staat niet op het wedstrijdblad en is mogelijk ziek of geblesseerd. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 13.30 uur strijden Anderlecht en Antwerp in het Lotto Park voor plaats drie in de stand. Bij een thuiszege wipt paars-wit over de Great Old. Een nederlaag of gelijkspel brengt de top vier dan weer in gevaar, want AA Gent zit op de hielen. Lees verder »

 12-03-2022 

Dames verliezen en virtueel leider af

Dames verliezen en virtueel leider af

DAMES De dames van Anderlecht hebben vandaag met 1-0 verloren bij Standard. Ondanks deze nederlaag blijft Anderlecht leider, maar eerste achtervolger OH Leuven speelde dit weekend niet en heeft dus een wedstrijd minder gespeeld. Lees verder »

Onwel geworden OHL-supporter nu toch overleden

Onwel geworden OHL-supporter nu toch overleden

ANDERE De supporter van OH Leuven die twee weken geleden tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht onwel werd en minutenlang gereanimeerd werd, is overleden. Dat laat OHL weten. Jacky, zoals de man heet, verbleef sinds het voorval op de afdeling intensieve zorgen, maar haalde het dus niet. Lees verder »

Verhuist Murillo naar het centrum?

Verhuist Murillo naar het centrum?

WEDSTRIJDEN Het Nieuwsblad en La Dernière Heure schrijven vandaag dat Vincent Kompany mogelijk voor Amir Murillo kiest om de geschorste Wesley Hoedt te vervangen tegen Antwerp. De Panamese rechtsback zou naar binnen schuiven om de nodige duelkracht te voorzien tegen de sterke Michael Frey. Lees verder »

 11-03-2022 

"Sardella toonde al dat hem mogelijk mooie carrière wacht"

INTERVIEWS Vincent Kompany wilde het niet bevestigen, maar de kans is reëel dat Killian Sardella zondag de geschorste Wesley Hoedt vervangt. De Anderlecht-coach sprak alvast zijn vertrouwen uit in de 19-jarige verdediger. "Hij is nog jong en we willen hem op de juiste manier brengen, maar hij heeft op jonge leeftijd wel al laten zien dat hij mogelijks een mooie carrière voor zich heeft." Lees verder »

Debast en Delcroix nog weken out

Debast en Delcroix nog weken out

BLESSURES Pech voor Anderlecht: het zal nog enkele weken duren voor Zeno Debast (foto) én Hannes Delcroix opnieuw wedstrijdklaar zijn. Dat vertelde coach Vincent Kompany vanmiddag op zijn persconferentie. Volgens Het Laatste Nieuws is het duo mogelijk pas tijdens de play-offs weer beschikbaar. Lees verder »

Lotto Park uitverkocht tegen Antwerp

Lotto Park uitverkocht tegen Antwerp

WEDSTRIJDEN Zondag komt de nummer drie uit de competitie, Antwerp op bezoek in het Lotto Park, het wordt dus een rechtstreeks duel voor de derde plaats. Of RSC Anderlecht over Antwerp springt of deze laatste net zijn derde plaats kracht bijzet wordt uitgevochten voor een vol Lotto Park. Alle tickets gingen de deur uit.  Lees verder »

 10-03-2022 
 09-03-2022 
 08-03-2022 

Bounida koos voor Ajax door band met Nouri

Bounida koos voor Ajax door band met Nouri

JEUGD - INTERVIEWS'Een schandalige keuze voor het geld', zo klinkt het bij velen wanneer de overgang van Rayane Bounida naar Ajax ter sprake komt. Maar wie vandaag het mooie verhaal over de families Bounida en Nouri leest in Het Nieuwsblad, kan niet anders dan vaststellen dat er zijveel meer meespeelt. "Het zou Anderlecht of Ajax geworden zijn, maar door Abdelhak Nouri kozen we voor Ajax." Lees verder »

Video: U21 blijven leider na draw tegen Genk

Video: U21 blijven leider na draw tegen Genk

JEUGD De U21 van Anderlecht speelde gisterenavond 1-1 gelijk tegen Racing Genk. Kristian Arnstad (foto) scoorde voor Anderlecht kort na de rust. Paars-wit blijft zo leider met drie punten meer dan Genk, dat wel drie matchen minder gespeeld heeft. Bekijk hieronder een videoverslag van de wedstrijd. Lees verder »

Speciale ontmoeting voor Sasha Kljestan

Speciale ontmoeting voor Sasha Kljestan

ANDERE Kljestan maakte deel uit van Anderlecht tussen 2010 en 2015 en werd driemaal kampioen met paars-wit. De nu 36-jarige Kljestan is nog actief en speelt voor LA Galaxy. Tijdens en vooral na de wedstrijd tegen Charlotte FC had hij een wel erg bijzondere ontmoeting. Lees verder »

Morgen duidelijkheid over Debast

Morgen duidelijkheid over Debast

BLESSURES Hannes Delcroix heeft nog steeds hinder aan de adductoren en speelde om die reden gisteren niet mee met de U21. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant weet verder dat er morgen duidelijkheid moet zijn over de inzetbaarheid van Zeno Debast komend weekend. Lees verder »

Visser fluit topper in het Lotto Park

Visser fluit topper in het Lotto Park

ANDERE Zondag komt Antwerp op bezoek in het Lotto Park, het wordt een duel tussen de nummer drie en vier van het klassement. Lawrence Visser mag de wedstrijd om 13.30 uur op gang fluiten. Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen staan hem bij langs de lijn, Jasper Vergoote is vierde official.  Lees verder »

 07-03-2022 

Beker van België: abonnees krijgen voorrang

Beker van België: abonnees krijgen voorrang

ANDERE Supporterclubs van RSC Anderlecht zijn gestart met de info te vergaren van de abonneehouders die een ticket wensen voor de finale van de Beker van België. Vanzelfsprekend krijgen zij voorrang voor hun ticket aan te vragen. Nadien zullen de niet-abonnees de kans krijgen een ticket aan te kopen.  Lees verder »

Bounida tot 2025 bij Ajax

Bounida tot 2025 bij Ajax

JEUGD - TRANSFERS Het is afwachten op de officiële voorstelling van Rayana Bounida bij Ajax, die zou later vandaag gebeuren. Bounida zal er een contract tekenen tot 2025, maar op zijn 18de kan die verbintenis nog eens verlengd worden met twee jaar.  Lees verder »

 06-03-2022 

Weijs: "Lang naar ons ritme moeten zoeken"

Weijs:

INTERVIEWS Door de schorsing van Vincent Kompany mocht T2 Willen Weijs niet alleen de wedstrijd coachen, maar ook de persconferentie na afloop voor zijn rekening nemen. De Nederlander erkende dat het voor de rust magertjes was. "Aan de bal was het heel stroperig, heel traag." Lees verder »

Hoedt geschorst tegen Antwerp

Hoedt geschorst tegen Antwerp

ANDERE Wesley Hoedt kreeg tegen Oostende zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De verdediger, die nog geen seconde miste dit seizoen, moet zo geschorst toekijken wanneer Anderlecht volgende week Antwerp ontvangt. Lees verder »

Refaelov effent het pad naar overwinning

Refaelov effent het pad naar overwinning

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen. Het won tegen Oostende met 3-0, maar speelde traag en ongeïnspireerd voor rust. Refaelov opende de score kort na de pauze en toen Oostende meer ruimte liet, creëerde paars-wit wel kansen. Verschaeren en Raman waren de schutters van dienst. Jammer genoeg pakte Hoedt geel en mist hij de topper tegen Antwerp.  Lees verder »

Bounida: "Tijd om te vliegen" (video)

Bounida:

JEUGD - TRANSFERS In een video op Instagram heeft Rayane Bounida bekendgemaakt dat hij in juni Anderlecht verlaat. "Brussel is mijn thuis en mijn bloed is paars, maar om te vliegen, moet je het nest verlaten. Dit is het moment om uit te vliegen", zegt de 16-jarige balgoochelaar. Lees verder »

 05-03-2022 

Dames starten play-offs met 2-1-zege

Dames starten play-offs met 2-1-zege

DAMES De damesploeg van Anderlecht is vanmiddag aan Play-Off 1 begonnen met een overwinning tegen Racing Genk. Jarne Teulings (foto) en Tessa Wullaert maakten een vroege achterstand ongedaan. Ook OH Leuven won, waardoor de titelstrijd meer dan ooit een duel tussen Anderlecht en OHL wordt. Lees verder »

 04-03-2022 

Pre-registreer je voor de finale

Pre-registreer je voor de finale

ANDERE RSC Anderlecht kan tijdens het Paasweekend zijn tiende Beker van België in de wacht slepen, de precieze datum wordt later meegedeeld. Supporters kunnen zich nu al pre-registreren voor een ticket, dat doe je hier. Enkel supporters die preregistreerden zullen een ticket kunnen bestellen van zodra die beschikbaar zijn. Lees verder »

Debast onzeker voor Oostende

Debast onzeker voor Oostende

BLESSURES Zeno Debast stond gisterenavond geblesseerd aan de kant, hij liep een kleine voetblessure op. Al zou het niets ernstig zijn en hoopt Debast zelf dat hij fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende. Lees verder »

Supporters laten zich van hun beste kant zien

Supporters laten zich van hun beste kant zien

ANDERE De supporters van RSC Anderlecht vormden het Lotto Park gisteren om in een bruisend stadion. Voor de wedstrijd verwelkomden ze de spelersbus al met het nodige vuurwerk en bengaals vuur. Tifo's en de aanmoedigingen tijdens de wedstrijd deden de rest. Ze sloten de wedstrijd af met een lofzang voor Kompany. Lees verder »

"De beleving was perfect"

INTERVIEWS Een lachende Vincent Kompany die ook lof had voor de supporters die er een bruisend Lotto Park van maakten. Op het veld bleef zijn ploeg rustig bij de eerste tegentreffer. Genieten mag, maar maar voor even want zondag wacht de volgende belangrijke wedstrijd. Lees verder »

Lotto Park recht voor Mykhaylichenko

Lotto Park recht voor Mykhaylichenko

ANDERE Vincent Kompany gunde Bogdan Mykhaylichenko vijf minuten voor tijd nog enkele speelminuten. Meteen rolt zijn naam van alle tribunes en krijgt hij een staande ovatie. Een opsteker voor de Oekraniër die dit gebaar ten zeerste kan appreciëren.  Lees verder »

 03-03-2022 

U21 naar bekerfinale na 2-5-zege

U21 naar bekerfinale na 2-5-zege

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van België U21. Paars-wit won met 2-5 op het veld van Westerlo. Aan de rust stond Anderlecht 1-0 achter, maar na de pauze stelde het de finaleplaats veilig. Lees verder »

Opstellingen Anderlecht - Eupen

Opstellingen Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Om 20.45 uur nemen Anderlecht en Eupen de handschoen op. De inzet: een plaats in de finale van de Beker van België. De heenwedstrijd eindigde op 2-2, dus de opdracht is simpel: wie wint, die speelt de finale. Bij Anderlecht ontbreekt Zeno Debast. Lees verder »

Stroeykens en Kana met U21 tegen Westerlo

Stroeykens en Kana met U21 tegen Westerlo

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen om 20.30 uur in Westerlo hun halve finale van de Beker van België U21. Paars-wit begint aan de wedstrijd met Marco Kana en Mario Stroeykens in de basis. Aanvoerder Theo Leoni ontbreekt. Hij is er wellicht straks bij wanneer de A-kern tegen Eupen speelt. Lees verder »

"Straks verliezen zou een blamage zijn"

INTERVIEWS Uitgerekend tegen zijn ex-club Eupen kan Hendrik Van Crombrugge zich straks met Anderlecht plaatsen voor de finale van de Beker van België. "De Beker leeft in de groep", zegt de doelman. "Onze uitgangspositie is niet super, maar een uitschakeling zou een blamage zijn." Lees verder »

Ook U21 spelen vanavond voor een finaleplaats

Ook U21 spelen vanavond voor een finaleplaats

JEUGD Niet alleen de A-ploeg gaat vanavond op zoek naar een ticket voor de finale van de Beker van België. De U21 van Anderlecht doen straks hetzelfde. Zij nemen het in hun halve finale op tegen Westerlo. Deze partij wordt om 20 uur gespeeld in het Westelse Kuipke. Lees verder »

15 jaar is en blijft jong

15 jaar is en blijft jong

JEUGD - INTERVIEWS Vincent Kompany kreeg gisteren ook vragen over de aankomende transfer van Rayane Bounida, de coach wou er echter niet teveel over uitweiden. Vooral door de jonge leeftijd van Bounida is het voor de coach moeilijk om het vanuit een professionele context te bekijken.  Lees verder »

"Ook ik reageer wel eens emotioneel"

INTERVIEWS Vincent Kompany pakte tegen Oud-Heverlee Leuven, vanavond mag hij echter nog plaatsnemen in de dug-out omdat het over een andere competitie gaat. Zondag tegen KV Oostende zal hij echter moeten plaatsnemen in de tribune van het Lotto Park. Lees verder »

"Deze wedstrijd leeft bij de supporters"

INTERVIEWS Het is vanavond erop of eronder in het Lotto Park, want deze wedstrijd is belangrijk voor iedereen. Het Lotto Park is uitverkocht, dat op zich zegt al genoeg. De boodschap is simpel, winnen, en dat zal geen gemakkelijke opdracht worden want ook Eupen heeft niets te verliezen.  Lees verder »

 02-03-2022 

Paars-wit getinte Belgische U16 verslaan Hongarije

Paars-wit getinte Belgische U16 verslaan Hongarije

JEUGD De Belgische U16 hebben gisteren een oefenduel tegen Hongarije met 2-0 bewonnen. Anderlecht-jonkie Rayane Bounida gaf een assist en trapte een strafschop in doel. Ook Ethan Butera, Nassim Azaouzi, Lilian Vergeylen en Julien Duranville kwamen in actie. Aboubacar Conte bleef op de bank. Lees verder »

Bounida tekent (voor)contract bij Ajax

Bounida tekent (voor)contract bij Ajax

TRANSFERS Wat er allang zit aan te komen is nu een feit, ook al is zijn 16de verjaardag pas morgen, toch tekende Rayane Bounida al een (voor)contract bij Ajax. RSC Anderlecht verliest zijn talent dus aan de Nederlanders en moet het stellen met een opleidingsvergoeding. Lees verder »

Vrouwenploeg verhuist naar Woluwe-Zaventem

Vrouwenploeg verhuist naar Woluwe-Zaventem

DAMES De onderhandelingen zitten nog in een afrondende fase, maar de kans is groot de damesploeg van RSC Anderlecht binnenkort speelt op de terreinen van Woluwe-Zaventem. In april starten er werken op het huidige basecamp in Tubeke waardoor de verhuis een must is.  Lees verder »

 01-03-2022 

Spelconcept 1B voor volgend seizoen bekend

Spelconcept 1B voor volgend seizoen bekend

JEUGD De Pro League heeft bekendgemaakt hoe de competitie in 1B volgend seizoen zal verlopen. In totaal zullen twaalf ploegen, waaronder wellicht ook de beloften van Anderlecht, een reguliere competitie van 22 wedstrijden afwerken. Daarna volgen voor alle clubs play-offs met tien wedstrijden. Lees verder »

U21 als leider naar topper tegen Genk (video)

U21 als leider naar topper tegen Genk (video)

JEUGD De U21 van Anderlecht wonnen gisterenavond met 1-0 tegen Club Brugge. Paars-wit wordt zo alleen leider, met drie punten meer dan Racing Genk. De Limburgers hebben we drie duels minder gespeeld momenteel. Volgende week staan Genk en Anderlecht tegenover elkaar. Lees verder »

Delcroix maakt rentree bij U21

Delcroix maakt rentree bij U21

BLESSURES Hannes Delcroix speelde gisteren 45 minuten mee in de wedstrijd van de beloften tegen Club Brugge. Het waren de eerste speelminuten van de verdediger nadat hij op 26 januari tegen Cercle Brugge al na 17 minuten naar de kant moest. Lees verder »

Murillo inzetbaar tegen Eupen

Murillo inzetbaar tegen Eupen

WEDSTRIJDEN Amir Murillo, die zaterdag twee keer geel en dus rood kreeg tegen OH Leuven, moet zijn speeldag schorsing pas zondag tegen Oostende uitzitten. De rechtsback mag donderdag in de bekerwedstrijd tegen Eupen nog meespelen. Lees verder »