Archieven

 31-01-2019 

Ferreyra tekent bij Espanyol

Ferreyra tekent bij Espanyol

TRANSFERS Facundo Ferreyra heeft met Espanyol Barcelona een nieuwe club gevonden. Het Anderlecht-doelwit trekt voor anderhalf jaar naar de Spaanse club. Anderlecht had een akkoord met Benfica om de spits te huren, maar Ferreyra zelf hapte niet toe. Lees verder »

Bolasie aangekomen in Neerpede

Bolasie aangekomen in Neerpede

TRANSFERS Yannick Bolasie is in het land om zijn tijdelijke overgang naar Anderlecht af te ronden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De spits moet nog wel medische testen ondergaan, maar daar worden geen problemen verwacht. Lees verder »

'Deal Dauda en Vitesse is rond'

'Deal Dauda en Vitesse is rond'

TRANSFERS Volgens de Nederlandse krant De Gelderlander is de uitleenbeurt van Mohammed Dauda aan Vitesse in kannen en krijgen. De club uit Arnhem huurt Dauda tot het einde van het seizoen met optie tot aankoop. Het is nu wel nog wachten op bevestiging door de clubs. Lees verder »

Bolasie: "Anderlecht? Ik zeg niet neen"

Bolasie:

TRANSFERS Yannick Bolasie ziet een transfer naar Anderlecht zitten. Dat vertelde hij zopas tegen Het Laatste Nieuws. "Anderlecht kan interessant zijn voor mij. Ik zeg zeker geen 'neen'." Ook Everton staat niet afkerig tegenover een uitleenbeurt van de spits. Lees verder »

Bolasie op komst?

Bolasie op komst?

TRANSFERS Volgens Sportwereld staat Anderlecht op het punt om de 29-jarige Yannick Bolasie weg te plukken in Engeland. Bolasie is een polyvalente aanvaller die de afgelopen maanden door Everton werd uitgeleend aan Aston Villa. Lees verder »

Luzern weigert bod op Eleke

Luzern weigert bod op Eleke

TRANSFERS - ANDERE Deze morgen viel de naam van de Nigeriaan Blessing Eleke van Luzern, als nieuwe aanwinst voor RSC Anderlecht. Paars-wit heeft een bod neergelegd van vijf miljoen euro bij de Zwitserse club maar dat blijkt niet voldoende te zijn  Lees verder »

Transfer out: wie wil en raakt weg?

Transfer out: wie wil en raakt weg?

TRANSFERS Om geld te vinden voor inkomende transfers, moet Anderlecht ook verkopen. Dat wordt niet simpel. Voor Ivan Santini is er interesse uit de woestijn, maar hij wil niet weg. Ook Antonio Milic en Ognjen Vranjes blijven liefst. En wat met Abazaj, Dauda en co? Lees verder »

Transfer in: Eleke, Leon of niets?

Transfer in: Eleke, Leon of niets?

TRANSFERS Slaagt Anderlecht er vandaag nog in om een inkomende transfer te realiseren. De Nigeriaan Blessing Eleke van Luzern lijkt momenteel de grootste kanshebber, maar ook de naam van Sergio Leon valt. Nikolai Komlichenko en RIcardo Gomes worden door hun clubs liever niet verkocht. Lees verder »

 30-01-2019 

Anderlecht vindt geen akkoord met Akgün

Anderlecht vindt geen akkoord met Akgün

TRANSFERS De transfer van Yunus Akgün naar Anderlecht lijkt van de baan. Paars-wit vond geen akkoord met de speler en diens manager, waarop Frank Arnesen de deal afblies. Zo klinkt het vanuit Turkije. Met Galatasaray had Anderlecht eerder vandaag wel een akkoord bereikt. Lees verder »

Officieel: Morioka naar Sporting Charleroi

Officieel: Morioka naar Sporting Charleroi

TRANSFERS Het hing al enkele dagen in de lucht en is nu ook officieel, Ryota Morioka ruilt de ene Sporting voor de andere. De Japanner trekt tot het einde van het seizoen op huurbasis naar Charleroi dat eveneens een aankoopoptie heeft voor een contract van drie seizoenen.   Lees verder »

Tweede transfer bij Anderlecht-dames

Tweede transfer bij Anderlecht-dames

DAMES - TRANSFERS Bij de mannen blijft het dan misschien wel stil op gebied van transfers, bij de vrouwen haalden ze vandaag hun tweede aanwinst binnen. De 22-jarige Italiaanse Norma Cinotti komt het paars-witte damesteam versterken en trainde deze week al mee met het eerste elftal.  Lees verder »

Ferryera zegt definitief nee

Ferryera zegt definitief nee

TRANSFERS Het lijkt erop dat RSC Anderlecht zijn plannen om Facundo Ferreyra naar het Astridpark te halen, definitief mag opbergen. De Argentijn wees paars-wit voor de tweede keer af en geeft aan liever naar het Spaanse Barcelona Espanyol te gaan.  Lees verder »

Deal Morioka eindelijk rond

Deal Morioka eindelijk rond

TRANSFERS - ANDERE Volgens Sudpresse is de deal met Charleroi omtrent de verhuur van Ryota Morioka in orde. De Japanner trekt de volgende vijf maand naar Mambourg op huurbasis. Er zou een aankoopoptie zijn van anderhalf miljoen euro.  Lees verder »

Verschueren in Lissabon voor ECA

Verschueren in Lissabon voor ECA

TRANSFERS - ANDERE Michaël Verschueren vertoefde gisteren in Lissabon voor de vergadering van de European Club Association (ECA), de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Sommige linkten ook meteen de transfer van Facundo Ferreyra aan het tripje naar Lissabon maar Verschueren was er dus voor ECA. Lees verder »

 29-01-2019 

"Sportjournalisten, spaar de jeugd in de laatste maanden school"

ANDERE Yari Verschaeren zit in zijn laatste jaar Economie-Wiskunde op het Sint-Niklaasinstituut te Anderlecht. De Standaard pakte in een artikel uit met een oproep richting de school om de jonge middenvelder wat te sparen in zijn laatste maanden school. Het Sint-Niklaasinstituut gaat daar graag op in en kaatst de bal terug richting pers, een mooi "recht van antwoord". Lees verder »

Anderlecht stap dichter bij Ferreyra

Anderlecht stap dichter bij Ferreyra

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht ligt volgens A Bola in pole position voor Facundo Ferreyra. De hoge salaris eisen van de Ferreyra zouden ook niet echt meer een struikelblok vormen voor paars-wit. Benfica geeft nog altijd de voorkeur aan een definitieve transfer maar lijkt akkoord te gaan met een huurovereenkomst mét aankoopoptie.  Lees verder »

Daar is gerucht Affelay weer

Daar is gerucht Affelay weer

TRANSFERS Het gerucht Ibrahim Affelay steekt weer de kop op. De Nederlandse middenvelder zijn contract is ontbonden bij Stoke City en is dus transfervrij. Sommige media linken hem opnieuw aan RSC Anderlecht wegens zijn vroegere vriendschap met Fred Rutten en Frank Arnesen.  Lees verder »

Stanciu kan Anderlecht nog geld opbrengen

Stanciu kan Anderlecht nog geld opbrengen

TRANSFERS Nicolae Stanciu is onderweg naar de Verenigde Arabische Emiraten waar ze ongeveer tien miljoen euro willen neertellen voor de Roemeen. RSC Anderlecht bedong bij zijn transfer naar Sparta Praag een doorverkooppercentage van 15%. Het kan nu dus ongeveer 1,5 miljoen euro vangen op de transfer. Lees verder »


 28-01-2019 

Ferrerya op weg naar Sassuolo

Ferrerya op weg naar Sassuolo

TRANSFERS - ANDERE Facunda Ferreyra stond op de radar van RSC Anderlecht, maar de Argentijn zou op weg zijn naar het Italiaanse Sassuolo. De Italianen huren Ferreyra tot het einde van het seizoen en hebben een aankoopoptie van 7 miljoen euro. De transfer zou morgen al afgerond worden.
  Lees verder »

Visser mag clasico leiden

Visser mag clasico leiden

ANDERE Zondag wordt RSC Anderlecht ontvangen in een uitverkocht Sclessin. Scheidsrechter Lawrence Visser mag de clasico in goede banen leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Jo De Weirdt.  Lees verder »

"Verschaeren heeft alles om het te maken"

INTERVIEWS Jean Kindermans heeft Yari Verschaeren zien evolueren in de jeugdacademie van RSC Anderlecht waar hij al sinds zijn negen jaar speelt. Kindermans is opgetogen over de jonge Verschaeren en ziet een mooie toekomst weggelegd voor de 17-jarige middenvelder.  Lees verder »

Beveren krijgt uitstel voor Roef

Beveren krijgt uitstel voor Roef

TRANSFERS Normaal gezien heeft Waasland-Beveren tot donderdag 31 januari de tijd om de optie op Davy Roef te lichten. De Waaslanders vroegen aan Anderlecht echter om uitstel. En dat kregen ze. Tot een week na de dertigste speeldag heeft Beveren nu de tijd om Roef definitief over te nemen. Lees verder »

Sanneh wint prijs in Gambia

Sanneh wint prijs in Gambia

ANDERE Zijn transfer naar Anderlecht is nog geen voltreffer, maar in Gambia blijft Bubacarr Sanneh een ster. Tijdens de Wah Sa Halat Awards werd Sanneh dit weekend uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Lees verder »

"Provocatie van Bayat en Trebel"

ANDERE Volgens Peter Vandenbempt zijn Anderlecht-bestuurders Marc Coucke en Michael Verschueren niet opgezet met de aanwezigheid van Mogi Bayat gisteren in de tribunes tijdens Anderlecht - Eupen. Wat de journalist een nog groter probleem vindt, is dat Bayat er zich kostelijk amuseerde met aanvoerder Adrien Trebel. Lees verder »

Verschaeren: "Een fantastisch moment"

Verschaeren:

INTERVIEWS Peter Zulj liet zich opmerken, maar de grote uitblinker tegen Eupen was Yari Verschaeren. "Ik had gezonde stress voor de wedstrijd", vertelde de 17-jarige middenvelder achteraf. Ook coach Fred Rutten en ploegmaat Alexis Saelemaekers loofden Verschaeren. Lees verder »

Nieuwe grasmat ook niet super

Nieuwe grasmat ook niet super

WEDSTRIJDEN Anderlecht legde tijdens de winterstop een nieuwe grasmat in het Constant Vanden Stock-stadion, maar echt goed zag die er gisteren niet uit. "Op 2dehands gekocht?" klonk het schertsend op Twitter. Blijkbaar zorgt een defect drainagesysteem voor het probleem. Lees verder »

Azmoun veel te duur

Azmoun veel te duur

TRANSFERS Serdar Azmoun, de spits die volgens Het Nieuwsblad belangstelling geniet van Anderlecht, is een dure vogel. Zijn club Rubin Kazan vraagt tien miljoen euro voor de Iraanse internatioal. Lees verder »

 27-01-2019 

Coucke praat morgen met Bayat over Morioka

Coucke praat morgen met Bayat over Morioka

TRANSFERS Na zijn desastreuze invalbeurt vorige week zat Ryota Morioka vanavond niet in de wedstrijdkern voor de partij tegen Eupen. Paars-wit hoopt de Japanner de komende dagen nog te verpatsen. In dat opzicht zit Marc Coucke morgen samen met Mehdi Bayat, de sterke man van Charleroi. Lees verder »

Rutten: "Veerkracht getoond"

Rutten:

INTERVIEWS Na afloop van de wedstrijd tegen Eupen toonde Fred Rutten zich tevreden met de drie punten. Volgens de coach domineerde Anderlecht de hele partij. "Maar moeten ook realistisch zijn en toegeven dat er nog heel wat verbeterpunten zijn." Lees verder »

Bayat lachend naast Trebel in tribune

Bayat lachend naast Trebel in tribune

ANDERE Voor het eerst sinds het uitbreken van het voetbalschandaal in ons land woonde Mogi Bayat weer een wedstrijd van Anderlecht bij. De makelaar volgde de partij vanop de tribunes van het Constant Van den Stock-stadion in het gezelschap van Adrien Trebel. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur ontvangt Anderlecht in het eigen stadion Eupen. Na de overwinning van STVV is Anderlecht gezakt naar plaats zes. Ook Gent kan straks over Anderlecht wippen. Een overwinning is, zoals tegenwoordig elke week, van levensbelang in de strijd op Play-Off 1. Lees verder »

Gerkens wellicht toch out

Gerkens wellicht toch out

BLESSURES Geen Pieter Gerkens gisteren op de laatste training voor het duel tegen Eupen. De middenvelder heeft nog steeds last van zijn blessure. Hierdoor komt Yari Verschaeren wellicht aan de aftrap straks. Lees verder »

 26-01-2019 

Grasmat ligt er piekfijn bij

Grasmat ligt er piekfijn bij

ANDERE Voor de winterstop was de grasmat van het Constant Vanden Stock Stadion in erbarmerlijke staat. RSC Anderlecht maakte van de winterstop gebruik om een nieuwe grasmat aan te leggen en die ligt er nu piekfijn bij.  Lees verder »

Santini: "Ik geloof nog in de titel"

Santini:

INTERVIEWS Ivan Santini is niet van plan om RSC Anderlecht zomaar af te schrijven, ook zichzelf trouwens niet. De Kroaat blijft geloven in de titel het enige wat nodig is zijn doelpunten, de aanvoer daarvoor en eindelijk eens een reeks neerzetten.  Lees verder »

Mogi Bayat morgen in Astridpark ?

Mogi Bayat morgen in Astridpark ?

ANDERE Michaël Verschueren gaf al meermaals aan dat RSC Anderlecht geen zaken meer wil doen met Mogi Bayat, tenzij het echt niet anders kan natuurlijk. Bayat heeft nog enkele paars-witte spelers in zijn portefeuille zitten. Bovendien overweegt de makelaar om morgen de wedstrijd tegen Eupen bij te wonen.  Lees verder »

"Nog voor geen 20 miljoen naar China"

INTERVIEWS Ivan Santini mag/moet vertrekken. Er is Chinese interesse en uit het Midden-Oosten, maar daar bedankt de spits vriendelijk voor. Hij voelt zichzelf nog niet uitgeblust en is van mening dat hij zelfs bij een grotere club dan Anderlecht nog mee kan. Lees verder »

Charleroi biedt te weinig

Charleroi biedt te weinig

TRANSFERS Sporting Charleroi wil Ryota Morioka binnenhalen. RSC Anderlecht staat niet te springen om een rechtstreekse concurrent te versterken, maar is wel bereid om te luisteren. Alleen zal Charleroi dan toch met wat meer over de brug moeten komen. Lees verder »


 25-01-2019 

Iraanse spits in beeld

Iraanse spits in beeld

TRANSFERS Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht denkt aan Serdar Azmoun als nieuwe spits. De 24-jarige Iraniër is een vaste waarde bij het Russissche Rubin Kazan. Een veelscoorder is hij evenwel niet. Lees verder »

Van Handenhoven vertaler van dienst

Van Handenhoven vertaler van dienst

ANDERE Coach Fred Rutten is de Franse taal niet machtig. Zijn persconferenties werkt hij dus af met een vertaler. De voorbije weken was dat persverantwoordelijke Marie Verbeke, vandaag was het echter aan teammanager Gunther Van Handenhoven.  Lees verder »

Rutten: "Zulj zondag in selectie"

Rutten:

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tegen Gent bekeek hij nog op televisie, maar zondag tegen Eupen is Peter Zulj van de partij. Volgens Fred Rutten is hij conditioneel in orde om te spelen. "Het ziet er goed uit. We hebben goed opgebouwd. Als er zich niets voordoet, zit hij zondag in de selectie", aldus Rutten op zijn persbabbel. Lees verder »

Geen Dimata en Bornauw zondag

Geen Dimata en Bornauw zondag

BLESSURES Anderlecht kan zondag niet rekenen op Landry Dimata en Sebastiaan Bornauw. Dat vertelde coach Fred Rutten vanmiddag op zijn persconferentie. Voor Adrien Trebel wordt het afwachten. Pieter Gerkens raakt wel fit. Lees verder »

Olsen en Munaron geven aftrap

Olsen en Munaron geven aftrap

WEDSTRIJDEN Ook voor de thuiswedstrijd van dit weekend heeft Anderlecht twee oud-vedetten opgetrommeld om de aftrap te geven. De eer valt ditmaal Morten Olsen en Jacky Munaron te beurt. Beiden waren jarenlang sterkhouder in de jaren '80. Lees verder »

Charleroi doet bod op Morioka

Charleroi doet bod op Morioka

TRANSFERS De interesse van Charleroi in Ryota Morioka wordt concreter. De "Zebra's" zouden zelfs al een bod hebben uitgebracht op de Japanner. Ook Morioka ziet een overstap meer en meer zitten. Alleen RSC Anderlecht twijfelt nog om een direct concurrent te versterken.  Lees verder »

Gerkens inzetbaar, Trebel en Bornauw niet

Gerkens inzetbaar, Trebel en Bornauw niet

BLESSURES Pieter Gerkens moest tegen Gent nog vervangen worden nadat hij een stoot tegen de knie kreeg. In principe is hij fit voor de wedstrijd tegen Eupen. Ander verhaal voor Adrien Trebel en Sebastiaan Bornauw die beiden nog uit zijn met een knieblessure.. Lees verder »

Dauda naar Spanje

Dauda naar Spanje

TRANSFERS Mohammed Dauda legt normaal vandaag zijn medische testen af bij de Spaanse tweedeklasser Cadiz. Het gaat over een huurovereenkomst met aankoopoptie.  Lees verder »

 24-01-2019 

Morioka bedankt ook voor STVV

Morioka bedankt ook voor STVV

ANDERE Ook Sint-Truiden ziet een sterkhouder vertrekken naar een andere club, Roman Bezus ruilt de Kanaries in voor AA Gent. STVV moet dus op zoek naar een vervanger en denkt aan Ryota Morioka.  Lees verder »

Makelaar Vranjes zoekt oplossing

Makelaar Vranjes zoekt oplossing

ANDERE De kansen van Ognjen Vranjes zijn op, de Bosniër mag gaan meetrainen met de B-kern en is niet meer welkom bij de A-ploeg. Zijn makelaar zoekt ondertussen naar een oplossing bij andere clubs  en Vranjes zelf, die hoopt terug te kunnen naar AEK Athene als we zijn sociale media mogen geloven.  Lees verder »

Vertrek zondag op tijd

Vertrek zondag op tijd

ANDERE Zondag 27 januari is de laatste zondag van de solden. Bijgevolg is Westland Shopping Center open tot 18u. Dat kan dus parkeerproblemen meebrengen. RSC Anderlecht vraagt dan ook om op tijd naar Anderlecht te vertrekken. Ook de parking van Decathlon is beschikbaar. Lees verder »

Vranjes naar B-kern

Vranjes naar B-kern

Het huwelijk tussen Ognjen Vranjes en Anderlecht lijkt na een half jaar al voorbij. Pär Zetterberg bevestigde aan de redactie van Het Nieuwsblad dat paars-wit de Bosniër naar de B-kern heeft gestuurd. De bedreigingen aan het adres van de Servische zangeres Jelena Karleusa bleek het incident te veel.  Lees verder »

 23-01-2019 

Joma op derde plaats in Europa

Joma op derde plaats in Europa

ANDERE Volgend seizoen speelt RSC Anderlecht niet langer meer met Adidas. Na meer dan 40 jaar wordt de nieuwe kledingsponsor Joma. Een vrij onbekende naam, maar Joma maakt meer en meer zijn opmars bij de voetbalclubs.  Lees verder »

RSCA bezoekt autosalon

RSCA bezoekt autosalon

ANDERE Naar jaarlijkse traditie ging RSC Anderlecht vandaag naar het autosalon. Ze gingen er op bezoek bij hun sponsor Audi. Daar maakten ondermeer Kara Mbodji, Andy Najar en Kenny Saief tijd om handtekeningen uit te delen.  Lees verder »

Edmilson blijft een optie

Edmilson blijft een optie

TRANSFERS Anderlecht is één van de clubs die de situatie van Junior Edmilson in de gaten houden. De Braziliaanse Belg ruilde in de zomer Standard voor Al-Duhail in Qatar. In makelaarskringen weerklinken tegenstrijdige berichten over zijn bereidheid om terug te keren naar België. Lees verder »

Dimata sukkelt met het kraakbeen

Dimata sukkelt met het kraakbeen

BLESSURES Anderlecht wil niet communiceren over de aard van de blessure van Landry Dimata, maar Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat de spits sukkelt met het kraakbeen van de knie. Normaal zou hij naar Duitsland trekken voor onderzoeken, maar Het Laatste Nieuws weet dat die trip werd geannuleerd. Lees verder »

Vranjes weer niet op training

Vranjes weer niet op training

ANDERE Voor de tweede dag op rij was er geen spoor van Ognjen Vranjes tijdens de training. Hoewel hij niet langer ziek is, laat Anderlecht weten dat hij "niet verwacht werd". Het lijkt er steeds meer op dat Vranjes onder de nieuwe coach Fred Rutten niet langer welkom is. Lees verder »

Kara bidt voor verdwenen ex-ploegmaat

Kara bidt voor verdwenen ex-ploegmaat

ANDERE De hele wereld is in de ban van de verdwijning van een vliegtuigje met daarin voetballer Emiliano Sala. Tot enkele weken geleden speelde Sala samen met Kara Mbodj bij Nantes. Op zijn sociale media schrijft Kara dat hij "bidt voor een veilige terugkeer". Lees verder »


 22-01-2019 

"Vranjes heeft kwaliteiten"

INTERVIEWS Michaël Verschueren zei het niet met zoveel woorden, maar Ognjen Vranjes mag vertrekken bij RSC Anderlecht. Al benadrukt de sportief directeur wel dat het niets te zien heeft met de kwaliteiten van Vranjes op het veld.  Lees verder »

"Sterkhouders en jeugd beschermen"

INTERVIEWS In de transferperiode mogen er ook spelers vertrekken. Wie dat zijn, daar wou Michaël Verschueren geen naam op plakken. Wat wel zeker is, de sterkhouders en de jeugd mogen niet weg. Al hangt dat ook dikwijls van de speler zelf af. Lees verder »

"Zoeken nog versterking vooraan"

INTERVIEWS Het was eigenlijk de persvoorstelling van Peter Zulj, maar onvermijdelijk kreeg ook Michaël Verschueren enkel vragen over eventuele transfers. RSC Anderlecht is nog op zoek naar versterking vooraan en misschien nog meer, al valt dat af te wachten.  Lees verder »

Ook Gerkens mag weg (bij goed bod)

Ook Gerkens mag weg (bij goed bod)

TRANSFERS Anderlech wil zich de komende tien dagen nog roeren op de transfermarkt, maar dan heeft het ook euro's nodig. De spelers op overschot raken maar niet verkocht, dus staat paars-wit ook open voor een vertrek van sommige basispionnen. De nieuwste naam die opduikt, is die van Pieter Gerkens. Lees verder »

Didillon weet AC Milan te bekoren

Didillon weet AC Milan te bekoren

TRANSFERS Een scout van AC Milan was zondag aanwezig tijdens Gent - Anderlecht. De man raakte onder de indruk van Thomas Didillon. Hoewel Milan momenteel geen doelman zoekt, "zal het Didillon wel blijven volgen", zo noteerde Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Vranjes wil niet vertrekken

Vranjes wil niet vertrekken

INTERVIEWS Of hij nu ondertussen wel of niet terug traint is niet helemaal duidelijk, maar RSC Anderlecht laat weten dat Ognjen Vranjes niet onwettig afwezig is. Het is duidelijk dat paars-wit niet meer rekent op de Bosniër, al denkt die er -volgens zijn manager- anders over: “Ognjen blijft”. Lees verder »

 21-01-2019 

Poll: Vertrouwen in Obradovic

Poll: Vertrouwen in Obradovic

ANDERE Uit onze webpoll blijkt dat Ivan Obradovic van de potentiële vertrekkers nog het meeste vertrouwen geniet. Antonio Milic, Dennis Appiah en Ognjen Vranjes hebben dan weer duidelijk afgedaan.
Obradovic kreeg meer dan 35 procent van de stemmen achter zijn naam. Ryota Morioka en Yevhen Makarenko haalden respectievelijk veertien en dertien procent van de stemmen. Lees verder »

Grote kern maar geen kwaliteit

Grote kern maar geen kwaliteit

ANDERE RSC Anderlecht gebruikte dit seizoen al 31 verschillende spelers, het record staat op 34. Niet meer zoveel dus om dat te breken. Peter Zulj zal in ieder geval de 32ste speler zijn van het huidige seizoen.  Lees verder »

Gerkens geblesseerd aan de heup

Gerkens geblesseerd aan de heup

BLESSURES Fred Rutten moest gisteren aan de rust Pieter Gerkens vervangen. De Limburger incasseerde een trap op de heup en kon niet verder. De ernst van de blessure is niet geweten. Het afwachten of hij inzetbaar is tegen Eupen.  Lees verder »

Morioka wil in Europa blijven

Morioka wil in Europa blijven

INTERVIEWS Ryota Morioka weigerde al twee aanbiedingen. Meer bepaald uit China en Saoudi-Arabië. Een toekomst bij paars-wit heeft de Japanner niet meer, maar hij wil ook geen exotische club. Morioka wil in Europa blijven voetballen.  Lees verder »

Vranjes traint terug mee

Vranjes traint terug mee

ANDERE Opvallende verschijning op het trainingsveld van RSC Anderlecht afgelopen weekend. Ognjen Vranjes is genezen en traint terug mee met de groep. Voor hoelang valt nog af te wachten, de Bosniër mag normaal vertrekken bij paars-wit. Lees verder »

Rutten: "Dit doet pijn"

Rutten:

INTERVIEWS Fred Rutten gaf na afloop van de wedstrijd tegen AA Gent toe dat de nederlaag hard aankwam. Meteen deelde hij ook zijn wens dat er nog wat kwalitieit mag bijkomen. De Nederlander is er zich van bewust dat er nog hard moet gewerkt worden om play-off 1 te halen.  Lees verder »

Dimata wel degelijk geblesseerd

Dimata wel degelijk geblesseerd

BLESSURES Geen Landry Dimata in de selectie tegen AA Gent gisteren. De Anderlecht-spits werd het voorbije weekend gekoppeld aan AS Roma. Maar dat had niets te maken met zijn afwezigheid, Dimata was wel degelijk geblesseerd aan de knie.  Lees verder »

De Roeck combineert U21 met A-kern

De Roeck combineert U21 met A-kern

ANDERE Voorlopig blijft Jonas De Roeck nog coach bij de beloften van RSC Anderlecht. De Roeck gaat beide ploegen combineren. Hij blijft aanwezig als trainer bij de wedstrijden van de beloften. De trainingen zullen gedeeltelijk door iemand anders gegeven worden.  Lees verder »

Dimata langere tijd out?

Dimata langere tijd out?

BLESSURES Landry Dimata is mogelijk voor een langere tijd afwezig. Het probleem zou zich in de privésfeer van de spits situeren en wordt daarom niet gecommuniceerd. Ze aanvaller is bijgevolg voor "onbepaalde tijd" afwezig.  Lees verder »

 20-01-2019 

Geen Dimata en Zulj

Geen Dimata en Zulj

ANDERE Anderlecht doet het tegen AA Gent zonder Landry Dimata. Waarom de spits onbreekt, is momenteel niet bekend. Ook Peter Zulj is niet van de partij. Voor de nieuwkomer komt dit duel nog te vroeg. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Ook voor Anderlecht zit de winterstop er vandaag op. Paars-wit hervat met een uitwedstrijd bij AA Gent, dat drie punten minder telt en zevende staat. Het is uitkijken of Fred Rutten er de voorbije twee weken al in geslaagd is om opnieuw schwung en vertrouwen in het elftal te krijgen. Lees verder »


 19-01-2019 

Hip hip hoera RSCASkater !

Hip hip hoera RSCASkater !

ANDERE Vandaag is het de verjaardag van ons webteamlid RSCASkater. Al enkele jaren verzorgt hij de Duitse sectie van onze website. De artikels die hij in de loop der jaren vertaalde zijn niet meer te tellen. Bedankt voor al je werk en inzet Michaël !! Alles gute zum geburtstag !!! Lees verder »

Kayembe als vervanger van Trebel?

Kayembe als vervanger van Trebel?

ANDERE Adrien Trebel is nog out, vraag is wie zijn plaats kan innemen. Peter Zulj kwam pas gisterenavond terug aan in België. Nog een optie is Edo Kayembe, die een goede indruk naliet op winterstage. De kans bestaat ook dat Ivan Obradovic terug zijn opwachting maakt in de basis.  Lees verder »

Bornauw uit voor AA Gent

Bornauw uit voor AA Gent

BLESSURES Sebastiaan Bornauw moet de wedstrijd tegen AA Gent aan zich laten voorbij gaan. De verdediger heeft nog steeds last van een knieblessure. Daardoor zat hij ook al bijne de hele winterstage aan de kant.  Lees verder »

 18-01-2019 

"Er zit kwaliteit in deze ploeg"

INTERVIEWS Frank Arnesen liet al uitschijnen dat er niet te veel versterkingen niet meer moeten verwacht worden. Hoe ziet coach Fred Rutten dat ? Heeft hij voldoende kwaliteit om de competitie te hervatten of heeft hij er nog graag een extra aanvaller bij ? Lees verder »

Zulj traint morgen eerste keer mee

Zulj traint morgen eerste keer mee

INTERVIEWS Peter Zulj zette woensdag zijn handtekening onder een contract en vertrok diezelfde avond nog terug naar Oostenrijk. Gisteren werd hij daar nog gehuldigd, vanavond komt hij terug aan in België.Morgen traint hij voor een eerste keer mee met de groep. Het is dus afwachten of hij zondag al kan meespelen.  Lees verder »

Galatasaray weigert bod op Akgün

Galatasaray weigert bod op Akgün

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht bracht de voorbije dagen een bod van drie miljoen euro uit op de 18-jarige Yunus Akgün. Galatasaray heeft dat bod nu naast zich neergelegd. De Turken zijn er zich van bewust dat nog andere topclubs de jonge flankaanvaller in het vizier hebben.  Lees verder »

Turkse clubs vangen bot voor Bakkali

Turkse clubs vangen bot voor Bakkali

TRANSFERS Vanuit Turkije werd er bij Anderlecht geïnformeerd naar de transfermogelijkheden van Zakaria Bakkali. Paars-wit liet evenwel weten dat de flankaanvaller niet mag vertrekken. Fred Rutten kent Bakkali van bij PSV en wil hem opnieuw naar zijn beste niveau brengen.  Lees verder »

 17-01-2019 

Eerste wedstrijd-persconferentie van Rutten

Eerste wedstrijd-persconferentie van Rutten

ANDERE De meeste onder ons zijn al een tijdje aan het aftellen. Zondag herneemt de Jupiler Pro League voor RSC Anderlecht tegen AA Gent. Fred Rutten geeft morgen dan ook zijn eerste persconferentie naar aanleiding van een competitiewedstrijd om 13u30. Lees verder »

"Het beweegt" rond Morioka

TRANSFERS De volgende vertrekkers die genoemd worden bij RSC Anderlecht zijn Ivan Santini en Ryota Morioka. Voor de eerste is er veel interesse maar niets concreets, zegt Michaël Verschueren. Ook rond Ryota Morioka "beweegt het". Lees verder »

Zulj zat bijna in Italië

Zulj zat bijna in Italië

INTERVIEWS Peter Zulj stond al sinds een aantal maanden op de radar bij RSC Anderlecht. Toch liep het nog bijna mis. Michaël Verschueren onderschepte de Oostenrijker toen hij op weg was naar Italië voor zijn medische testen.  Lees verder »

Devroe aan de slag als makelaar?

Devroe aan de slag als makelaar?

ANDERE Luc Devroe kan als hij wil meteen weer aan de slag in de voetbalwereld. Patrick De Koster, manager van ondermeer Kevin De Bruyne, heeft Devroe al meerdere malen de job van voetbalmakelaar aangeboden. Of Devroe daar effectief op zal ingaan valt nog af te wachten.  Lees verder »

Portret: Peter Zulj

Portret: Peter Zulj

OPINIES Peter Zulj is de eerste echte inkomende transfer van deze winter. Omdat er de afgelopen dagen en uren al heel wat onwaarheden en ongenuanceerde info over de middenvelder naar buiten zijn gekomen, ging Anderlecht-online wat dieper graven. Een portret van 'de beste speler van Oostenrijk’ en de rol die hij kan gaan spelen bij de grootste club van België.  
  Lees verder »

Hans Vanaken wint Gouden Schoen

Hans Vanaken wint Gouden Schoen

ANDERE Hans Vanaken heeft woensdagavond de Gouden Schoen gewonnen. De middenvelder van Club Brugge haalde het voor Mehdi Carcela en Alejandro Pozuelo. Voor het eerst in zestig jaar haalde geen enkele speler van Anderlecht de top tien. Adrien Trebel eindigde met vier punten op een gedeelde elfde plek.  Lees verder »

 16-01-2019 

Kara ruilt 4 voor 2

Kara ruilt 4 voor 2

TRANSFERS Kara Mbodj neemt bij zijn terugkeer naar Anderlecht niet zijn oude rugnummer 4 weer op. Dat is sinds eind augustus toegekend aan Bubacarr Sanneh. Kara zal de rest van het seizoen spelen met het nummer 2 op de rug. Lees verder »

Musona mag spelen tegen Anderlecht

Musona mag spelen tegen Anderlecht

TRANSFERS Knowledge Musona mag begin maart aantreden wanneer Lokeren het opneemt tegen Anderlecht. Dat laten de Waaslanders weten op hun website. Sinds dit seizoen bestaat er een regeling waarbij verhuurde spelers soms niet mogen spelen tegen hun moederclub. Lees verder »

Zulj slaagt voor medische testen

Zulj slaagt voor medische testen

TRANSFERS De transfer van Peter Zulj naar Anderlecht is voor 99 procent in kannen en kruiken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Oostenrijkse nummer tien legde vandaag met succes zijn medische testen af. Het nog wachten op enkele documenten en dan is de transfer een feit. Lees verder »

LDH: 'Zulj tekent vandaag'

LDH: 'Zulj tekent vandaag'

TRANSFERS De transfer van Peter Zulj bevindt zich in een finale fase. Dat vernam La Dernière Heure in de entourage van de speler. De Franstalige krant weet dat Zulj momenteel in België is en vandaag zijn medische testen aflegt. Lees verder »

Eén minuut stilte voor Lia

Eén minuut stilte voor Lia

ANDERE AA Gent-doelman Yannick Thoelen is deze week getroffen door een familiaal drama. Zijn te vroeg geboren dochtertje, Lia, overleed twee uur na de geboorte. De Gentse Ultra's willen komende zondag één minuut stilte (geen applaus) houden ter ere van Lia. Ze vragen de supporters van RSC Anderlecht om deze minuut stilte te respecteren. Lees verder »

Vranjes, nog maar eens, op het matje

Vranjes, nog maar eens, op het matje

ANDERE Ognjen Vranjes is sinds gisteren weer aanwezig op Neerpede na zijn "ziekte". Al hechten ze bij RSC Anderlecht wel meer en meer geloof aan dat verhaal. Volgens de dokter van Vranjes waren zijn bloedwaarden niet goed. Gisteren trainde de Bosniër nog binnen.  Lees verder »

Lukebakio "Rookie van de maand" in Bundesliga

Lukebakio

ANDERE Het lijkt erop dat Dodi Lukebakio Ngandoli volledig zijn draai gevonden heeft in de Bundesliga. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt en dat leverde hem de titel "Rookie van de maand December" op. Bovendien kreeg hij heel wat lof van Duits recordinternational Lothar Matthäus: ""Hij is een echte stroper en zal zijn fans nog veel vreugde bezorgen. Proficiat!". Lees verder »

Gesprek met De Roeck

Gesprek met De Roeck

ANDERE Michaël Verschueren zei tijdens de winterstage al dat het de bedoeling was om Jonas De Roeck aan boord te houden bij de A-kern. Verschueren voorziet de komende dagen een gesprek met de beloftencoach om te overleggen over zijn toekomst.  Lees verder »

Lenvain aan de slag bij Standard

Lenvain aan de slag bij Standard

ANDERE Jean-François Lenvain leidde jarenlang de sociale cel van RSC Anderlecht. Augustus vorig jaar verliet hij paars-wit om een social project bij RWDM te gaan leiden. Nu gaat hij als externe consultant aan de slag bij Standard Luik. Ondertussen is bij Anderlecht Bruno Clerbout aan de slag gegaan bij de sociale cel. Lees verder »

"Zulj kan alles, hij is een topper"

TRANSFERS Geen Peter Zulj op training bij Sturm Graz gisteren. De middenvelder was in het buitenland om een geïnteresseerde club te bezoeken, zo klonk het. Het zou om Anderlecht gaan. De gesprekken lopen nog, maar een ontknoping wordt snel verwacht. Intussen is oud-Waregem-speler Richard Niederbacher vol lof over Zulj. Lees verder »

Concretere interesse voor Santini en Dauda

Concretere interesse voor Santini en Dauda

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad heeft er zich een club uit Saudi-Arabië gemeld voor Ivan Santini. Een naam noemt de krant niet. Anderlecht betaalde in juli 3 miljoen euro voor Santini. Nu zou het meer kunnen krijgen voor de spits die elf keer scoorde in de competitie. Lees verder »

Musona vandaag van Lokeren

Musona vandaag van Lokeren

TRANSFERS Vandaag wordt de overgang van Knowledge Musona naar Lokeren afgerond. Het gaat om een uitleenbeurt zonder aankoopoptie. Gisteren legde Musona medische testen af bij Lokeren en die waren positief. Lees verder »

 15-01-2019 

Hamburg kwam scouten tijdens oefenduels

Hamburg kwam scouten tijdens oefenduels

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht speelde in Murcia twee oefenduels. Sportief directeur van Hamburg, Ralf Becker, kwam het laatste oefenduel tegen 1.FC Heidenheim persoonlijk bekijken. Hij wou vooral Francis Amuzu, Alexis Saelemaekers, Yari Verschaeren en Jérémy Doku aan het werk zien.  Lees verder »

Anderlecht duwt Vranjes richting uitgang

Anderlecht duwt Vranjes richting uitgang

Na een zoveelste schandaal is voor Anderlecht de maat vol. Paars-wit plant een gesprek met de verdediger om het te hebben over de vele bedenkelijke verhalen die in de pers opduiken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de krant wil Anderlecht hem verkopen. Lees verder »

Bernier op huurbasis naar Lierse

Bernier op huurbasis naar Lierse

ANDERE Antoine Bernier was vorig seizoen nog actief in de UEFA Youth League met RSC Anderlecht. Tijdens de zomermercato trok hij de deur van Neerpede achter zich dicht voor een drie-jarig contract bij Antwerp. Nu maakt hij de overstap naar Lierse dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Antwerp.  Lees verder »

Vranjes opnieuw in opspraak

Vranjes opnieuw in opspraak

ANDERE Het houdt maar niet op met Ognjen Vranjes. Momenteel ligt hij nog altijd “ziek” in bed volgens zijn entourage. Maar dat belet hem niet om opnieuw een opstootje te veroorzaken op sociale media. De Bosniër zou een oogje hebben op Jelena Karleusa. Klein detail: Karleusa is de vrouw van voetballer Dusko Tosic. Lees verder »

Bornauw en Trebel onzeker voor zondag

Bornauw en Trebel onzeker voor zondag

BLESSURES Zowel Sebastiaan Bornauw als Adrien Trebel blesseerden zich beiden aan de knie tijdens de winterstage. Trebel ondergaat vandaag verdere onderzoeken bij dr. Declercq. Of ze fit gerakan voor de wedstrijd van zondag is nog niet zeker. Lees verder »

Musona dan toch naar Lokeren?

Musona dan toch naar Lokeren?

BLESSURES - ANDERE Knowledge Musona hield een transfer af, hij wou zich bewijzen aan coach Fred Rutten. Maar de Zimbabwaan zou nu toch akkoord gaan met een transfer naar Sorting Lokeren. Musona zou vandaag zelfs al zijn medische testen afleggen.  Lees verder »

 14-01-2019 

RSC Anderlecht terug op Belgische bodem

RSC Anderlecht terug op Belgische bodem

ANDERE In de late namiddag verliet RSC Anderlecht de Pinatar Arena om terug naar België te keren naar familie en vrienden. Morgen worden de spelers terug op Neerpede verwacht om de voorbereiding voor de wedstrijd van zondag tegen AA Gent, aan te vatten.  Lees verder »

Bijkomende onderzoeken voor Trebel

Bijkomende onderzoeken voor Trebel

BLESSURES Adrien Trebel milderde zondag de verliescijfers voor RSC Anderlecht door te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd. Alleen blesseerde hij zich ook bij die actie aan de knie. Eerste onderzoeken ter plaatse sluiten een scheur aan de kruisbanden al uit.  Lees verder »

Red Flames lossen RSC Anderlecht af in Spanje

Red Flames lossen RSC Anderlecht af in Spanje

ANDERE De Pinatar Arena is blijkbaar een gegeerde plek voor de winterstage van onze Belgische ploegen. Naast RSC Anderlecht was ook ondermeer KV Oostende er op stage. Paars-wt vertrekt vandaag terug naar huis, de nationale damensploeg, de Red Flames, doen de omgekeerde beweging en gaan op winterstage in de Pinatar Arena.  Lees verder »

Kara bedankt FC Nantes

Kara bedankt FC Nantes

ANDERE Kara Mbodji bedankt op zijn officiële Instagram de voorzitter, technische staff en de supporters van FC Nantes. Het is de keuze om meer te spelen die hem terug naar RSC Anderlecht heeft doen gaan, zegt de Senegalees. Ook Nantes coach Vahid wordt vermeld.  Lees verder »

Laatste training op Spaanse bodem

Laatste training op Spaanse bodem

ANDERE Deze morgen traint RSC Anderlecht nog één keer in Spanje. Nadien wordt de terugreis naar België aangevat. Vanaf morgen start dan de voorbereiding op Neerpede voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Lees verder »

Lokeren toont interesse in Musona

Lokeren toont interesse in Musona

TRANSFERS Zelf hoopt hij nog altijd op een kans bij de A-kern van RSC Anderlecht. Maar de kans dat Knowledge Musona tijdens de wintermercato andere oorden opzoekt is reeël. Sporting Lokeren informeerde al bij paars-wit en ook Musona zegt niet direct nee. Lees verder »

Op zoek naar nieuwe beloftencoach

Op zoek naar nieuwe beloftencoach

ANDERE Zelfs met zes assistenten blijft Jonas De Roeck bij de A-kern. “We zijn heel tevreden over ieders rol bij de technische staf”, zegt Michaël Verschueren. RSC Anderlecht moet dus op zoek naar een nieuwe beloftencoach.  Lees verder »

 13-01-2019 

Zetterberg: "Willen een speler met kwaliteiten"

Zetterberg:

INTERVIEWS Net als Fred Rutten heeft ook Pär Zetterberg er zijn eerste werkweek bij RSC Anderlecht opzitten. Op gebied van transfers herhaalde hij wat ook Fred Rutten en Michaël Verschueren eerder al zeiden, beslissingen worden genomen na de winterstage. Maar één ding wil Zetterberg wel kwijt: "Als er iemand komt, komt er iemand met kwaliteiten." Lees verder »

Nieuwe blessure voor Trebel?

Nieuwe blessure voor Trebel?

BLESSURES Adrien Trebel zorgde in de laatste minuten van de oefenwedstrijd voor de 2-1. Maar de vrees is er dat de Fransman zich opnieuw blesseerde bij dat doelpunt. Hij moest even bekomen en deed direct teken naar de bank dat het niet meer ging. Lees verder »

Anderlecht verliest van Duitse tweedeklasser

Anderlecht verliest van Duitse tweedeklasser

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede oefenduel verloren. Het werd 2-1 tegen de Duitse tweedeklasser Heidenheim. Paars-wit speelde met een veredeld B-elftal, met Kara als kapitein. Alle goals vielen in de tweede helft. Feick en Glatzel scoorden na 62 en 74 minuten. Pas in de slotseconde (en na een hele hoop wissels) kon paars-wit nog milderen tot 1-2 via Trebel (die zich even leek te blesseren bij zijn trap). Later meer. Lees verder »

Boeckx in doel, Kara kapitein

Boeckx in doel, Kara kapitein

ANDERE Om 15u30 begint RSC Anderlecht aan zijn tweede en laatste oefenduel op winterstage. Het is opnieuw een Duitse tegenstander, deze keer uit tweede klasse. Frank Boeckx staat in doel, Kara Mbodji staat aan de aftrap en is kapitein. Ook Ivan Obradovic, Sieben Dewaele en Yari Verscharen staan aan de afrap.  Lees verder »

Enkele geblesseerden afwezig op training

Enkele geblesseerden afwezig op training

BLESSURES Fred Rutten mist enkele spelers op training door blessures. Sebastiaan Bornauw viel eerder deze week al uit met pijn aan de knie. Zakaria Bakkali blesseerde zich tijdens de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim, hij verliet na een half uurtje de training.  Lees verder »

Sanneh: "Ik wil een nieuwe start maken"

Sanneh:

INTERVIEWS Bubacarr Sanneh heeft nog niet echt gebracht wat zijn transferprijs deed beloven. Maar de Gambiaan geeft niet op. Hij blijft zich voluit geven op training en wil met de komst van een nieuwe coach een nieuwe start maken bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

Verschueren: "Platform gemaakt voor makelaars"

Verschueren:

INTERVIEWS De transferperiode is nu bijna twee weken bezig. RSC Anderlecht wil nog enkele versterkingen en dat is ook de makelaars niet ontgaan. Michaël Verschueren krijgt dagelijks meerdere berichten via alle kanalen. Teveel, daar werkt paars-wit aan een platform waar alle makelaars terecht kunnen.  Lees verder »

 12-01-2019 

Kara: "Ik ben terug thuis"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodji heeft één opdracht voor de komende maanden: de leider zijn waar RSC Anderlecht zo nood aan heeft. Die rol ziet de Senegalees helemaal zitten en al helemaal bij paars-wit, bij zijn "familie", zoals hij zelf zegt.  Lees verder »

Bornauw nog steeds geblesseerd

Bornauw nog steeds geblesseerd

BLESSURES - ANDERE De voorlaatste dag in Pinatar, morgen keert RSC Anderlecht terug naar huis na de oefenwedstrijd. Vandaag stond er één wedstrijd op de agenda. Zakaria Bakkali liet die aan zich voorbij gaan en trok op zijn eentje naar de fitness. Sebastiaan Bornauw is nog steeds geblesseerd en nam niet deel aan de training.  Lees verder »

Analyse: Club Brugge

Analyse: Club Brugge

Hoewel Anderlecht vooral zelf vol aan de bak moet deze maand, kan het geen kwaad om eens te kijken hoe het met de andere clubs in de eerste tabelhelft gaat. Vandaag: Club Brugge
  Lees verder »

Vranjes nog steeds ziek

Vranjes nog steeds ziek

INTERVIEWS Morgen zit de winterstage van RSC Anderlecht erop en nog steeds geen spoor van Ognjen Vranjes. Volgens zijn entourage ligt de Bosniër nog steeds ziek in bed. Fred Rutten wou ook niet dieper ingaan op de afwezigheid van Vranjes. Lees verder »

Verschueren op bezoek bij Deschacht

Verschueren op bezoek bij Deschacht

INTERVIEWS Ook Sporting Lokeren is op winterstage in Spanje. De ideale gelegendheid dus voor Michaël Verschueren om Olivier Deschacht te gaan bezoeken. Deschacht denkt voorlopig nog niet aan stoppen als is hij wel bang voor het jaar te veel. Lees verder »

 11-01-2019 

FT: Anderlecht klopt Hoffenheim met 3-2

FT: Anderlecht klopt Hoffenheim met 3-2

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt vandaag zijn eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Rutten. De tegenstander is het Duitse Hoffenheim. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube kanaal van de Duitse club en ook hier houden we jullie op de hoogte bij belangrijke gebeurtenissen. Lees verder »

Opstelling RSC Anderlecht - Hoffenheim

Opstelling RSC Anderlecht - Hoffenheim

ANDERE Om 15u speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen het Duitse Hoffenheim. De opstellingen van beide ploegen zijn bekend. Zo staat Adrien Trebel sinds zijn operatie voor de eerste keer opnieuw aan de aftrap als kapitein. Kara Mbodji start op de bank.  Lees verder »

Anderlecht laat nu ook officieel weten dat Kara terug is

Anderlecht laat nu ook officieel weten dat Kara terug is

TRANSFERS Het is gebeurd, Kara Mbodji is officieel terug bij RSC Anderlecht. RSC Anderlecht liet dat deze middag weten of zijn website. "Welcome back King Kara", liet paars-wit weten. “Met Kara halen we niet alleen een toptalent terug naar het Astridpark. Het is een ervaren speler, die in de verdediging de nodige maturiteit zal bijbrengen", aldus Verschueren.

 

Lees verder »

De Coene ziet geen problemen met knie Kara

De Coene ziet geen problemen met knie Kara

BLESSURES Kara Mbodj is terug bij Anderlecht, maar de vraag die vele fans zich stelllen is 'hoe gaat het met zijn knie'? Goed, beweert voormalig Anderlecht-kinesist Jochen De Coene. "Kara doorstond de medische keuring bij Nantes en dat hij er niet veel spelen, had niets met zijn knie te maken." Lees verder »

Jestrovic bezoekt training in Spanje

Jestrovic bezoekt training in Spanje

ANDERE Nenad Jestrovic was gisteren op bezoek in Pinatar, hij volgde er samen met Frank Arnesen de namiddagtraining langs de zijlijn. Is er in de toekomst ook een job weggelegd voor de Serviër bij RSC Anderlecht of was het gewoon een beleefdheidsbezoekje? Lees verder »

 10-01-2019 

Kara én Morioka trainen mee

Kara én Morioka trainen mee

ANDERE RSC Anderlecht kreeg twee extra spelers op de namiddagtraining. Zowel Kara Mbodji als Ryota Morioka waren present op training. Kara keerde gisteren terug Nantes, Morioka was in begin van deze week ziek en was maandag nog te ziek om mee af te reizen.  Lees verder »

Analyse: Racing Genk

Analyse: Racing Genk

Hoewel Anderlecht vooral zelf vol aan de bak moet deze maand, kan het geen kwaad om eens te kijken hoe het met de andere clubs in de eerste tabelhelft gaat. Vandaag: Racing Genk
  Lees verder »

Milic heeft geen trek in Zulte Waregem

Milic heeft geen trek in Zulte Waregem

TRANSFERS Zulte Waregem heeft zich bij Anderlecht gemeld om Antonio Milic te huren. Paars-wit staat hiervoor open, maar Milic zelf heeft de deur gesloten. De verdediger wil voorlopig niet weg bij Anderlecht. Hij hoopt zich onder Fred Rutten te kunnen doorzetten bij paars-wit. Lees verder »

U21 oefenen tegen Tubeke

U21 oefenen tegen Tubeke

JEUGD Nog een dikke week en de U21 hervatten de competitie. Dan start de tweede fase, de play-offs, met de beste acht clubs van voor de winterstop. Ter voorbereiding spelen de U21 zaterdag een oefenwedstrijd tegen Tubeke. Lees verder »

 09-01-2019 

Uitbreiding van onze real-time notificaties

Uitbreiding van onze real-time notificaties

WEBSITE Nu het transferseizoen gestart is, hebben we ook onze real-time (webpush) notificaties aangepast. Vanaf nu wordt ook Microsoft Edge ondersteund. Zo zijn de meeste moderne browsers nu compatibel. Apple iOS (iPhone) laat geen push notificaties toe via de browser. Via onze webpush notificaties krijgt u een korte melding op uw toestel (computer, tablet of Android telefoon) wanneer er breaking news is. Inschrijven op de meldingen kan op onze notificatiespagina. Lees verder »

Doumbia op weg naar Sporting Lissabon

Doumbia op weg naar Sporting Lissabon

TRANSFERS Amper een half jaar nadat Anderlecht hem verkocht aan Ahmat Grozny, staat Idrissa Doumbia voor een grote transfer. De jonge Ivoriaanse middenvelder is op weg naar Sporting Lissabon. Ook voor Anderlecht een goede zaak: het heeft een percentage op de doorverkoop. Lees verder »

'Kara onderweg naar oefenkamp Anderlecht'

'Kara onderweg naar oefenkamp Anderlecht'

TRANSFERS FC Nantes stuurt Kara Mbodj terug naar Anderlecht. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Een officieel bericht van de clubs is er nog niet, maar Sudpresse-journalist Benjamin Helson weet dat Kara momenteel op weg is naar Spanje om Anderlecht te vervoegen op het oefenkamp. Lees verder »

Kara maakt hommeles bij Nantes

Kara maakt hommeles bij Nantes

TRANSFERS Een terugkeer van Kara Mbodj naar Anderlecht is weer iets waarschijnlijker geworden. De Senegalees weigerde gisteren na zijn wissel de hand van zijn coach te schudden. Vanmorgen kwam hij niet opdagen op training. Kara lijkt zich zo onmogelijk te maken bij Nantes. Lees verder »

Dure Arnesen geen eerste keuze

Dure Arnesen geen eerste keuze

TRANSFERS Frank Arnesen was niet de eerste keuze van Anderlecht en Arnesen zelf wilde aanvankelijk niet bij Anderlecht aan de slag. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine vandaag. Uiteindelijk vonden de twee elkaar toch. Al moest Anderlecht daarvoor diep in de buidel tasten. Lees verder »

'Anderlecht wil afkoopsom Pozuelo neertellen'

'Anderlecht wil afkoopsom Pozuelo neertellen'

TRANSFERS Volgens Sport/Voetbalmagazine overweegt Anderlecht om concrete stappen te ondernemen om Alejandro Pozuelo van Racing Genk aan te trekken deze winter. "In zijn zoektocht naar een speler met een x-factor zou de directie bereid zijn om de opstapclausule van Alejandro Pozuelo te activeren", zo schrijft het blad. Lees verder »

Aziatische interesse voor Morioka

Aziatische interesse voor Morioka

TRANSFERS Ryota Morioka staat in de belangstelling van clubs uit China en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Een transfer is momenteel echter niet aan de orde. Een mogelijk vertrek staat momenteel 'on hold'. Morioka wil zich eerst tonen aan Fred Rutten. Lees verder »

 08-01-2019 

Engels wordt de voertaal

Engels wordt de voertaal

ANDERE Fred Rutten begon zijn voorstelling meteen met excuses omdat hij de Franse taal niet machtig is. Of dat geen problemen gaat geven ? Engels zal de voertaal worden op training. En Rutten belooft om zo snel mogelijk een paar woordjes Frans te leren. Lees verder »

Morioka en Vranjes écht ziek

Morioka en Vranjes écht ziek

BLESSURES Volgens sommigen was het iets té toevallig: Ryota Morioka (foto) en Ognjen Vranjes die ziek zijn en niet mee op stage konden vertrekken. Transferitis, klonk het al snel. Navraag van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws leert beide kranten evenwel dat de twee wel degelijk ziek zijn. Lees verder »

Hjulmand: “Ik ben kapot”

Hjulmand: “Ik ben kapot”

INTERVIEWS - ANDERE Kasper Hjulmand lag lang op kop om hoofdcoach te worden bij RSC Anderlecht, de Deen vertoefde zelfs al in Brussel. Uiteindelijk sprong de deal af omdat de huidige club van Hjulmand 1,5 miljoen euro vroeg als afkoopsom. Hjulmand reageert verslagen.  Lees verder »

 07-01-2019 

Rutten ook in Lego-vorm

Rutten ook in Lego-vorm

ANDERE Jullie kennen ondertussen Joe Bryant wel, de 10-jarige Britse jongen die het Constant Vanden Stock Stadion in Lego nabouwde. De jongen volgt de ontwikkelingen ook op de voet. Dat bewees hij vandaag door de aankomst van kersvers coach Fred Rutten ook in Lego uit te beelden.  Lees verder »

Dauda richting Vitesse Arnhem?

Dauda richting Vitesse Arnhem?

TRANSFERS Mohammed Dauda vertrok deze namiddag niet mee op winterstage naar Spanje. De jonge aanvaller is teleurgesteld door de hele situatie en liet dat blijken met een boodschap op zijn sociale media: "Als de dingen verkeerd lopen, laat je hoofd dan niet hangen. Ik blijf erin geloven." Lees verder »

Bruma en Afellay? Een clickbait

Bruma en Afellay? Een clickbait

TRANSFERS Verschillende websites proberen de indruk te wekken dat Fred Rutten voetballers Jeffrey Bruma en Ibrahim Afellay naar Anderlecht wil halen. Daar is (voorlopig) niets van aan. Dit is een mooi voorbeeld van hoe sommige websites zelf hun verhaal maken. Lees verder »

Vranjes en Morioka niet mee op winterstage

Vranjes en Morioka niet mee op winterstage

ANDERE Fred Rutten is ondertussen met zijn paars-witte troepen het vliegtuig opgestapt richting San Pedro del Pinatar voor de winterstage. Ognjen Vranjes en Ryota Morioka bleven echter thuis, volgens de club liggen beide spelers ziek in bed.  Lees verder »

Rutten: "Tegen Anderlecht zeg je geen neen"

Rutten:

INTERVIEWS Het doel van Fred Rutten met RSC Anderlecht is duidelijk: zo snel mogelijk een ploeg met vertrouwen op het veld sturen én resultaten behalen. De coach gaat nu eerst en vooral gebruik maken van de winterstage om spelers en staf te leren kennen. Verder zei hij dat het een eer is om voor Anderlecht te mogen werken.  Lees verder »

Rutten spreekt geen Frans

Rutten spreekt geen Frans

INTERVIEWS Het was een hele korte persvoorstelling van Fred Rutten deze voormiddag. De coach begon zijn persmoment direct met de boodschap dat hij de Franse taal niet machtig is. Persverantwoordelijke Marie Verbeke fungeerde dan ook als tolk voor de Franstalige pers.  Lees verder »

Rutten brengt Arno Van Zwam mee als assistent

Rutten brengt Arno Van Zwam mee als assistent

ANDERE Fred Rutten brengt zijn eigen assistent mee naar RSC Anderlecht, de 49-jarige keeperstrainer Arno van Zwam. Beide heren werkten al samen bij Al-Shabab en Maccabi Haifa. Ook daar was van Zwam assistent en keeperstrainer. Of dit een weerslag heeft op huidig keeperstrainer Max de Jong is nog niet duidelijk.  Lees verder »

Hjulmand was in Brussel voor gesprekken

Hjulmand was in Brussel voor gesprekken

TRANSFERS De eeuwige tweede optie, dat lot was Kasper Hjulmand de voorbije weken beschoren. Michaël Verschueren bevestigt dat de Deen een interessante piste was, maar enkele factoren bemoeilijkten zijn komst. Nochtans reisde Hjulmand af naar België voor gesprekken. Lees verder »

Vier A-kernspelers niet mee op stage

Vier A-kernspelers niet mee op stage

ANDERE Vandaag vertrekt Anderlecht op winterstage naar Spanje en volgens Het Laatste Nieuws moeten er vier spelers van de A-kern thuisblijven. De meest verrassende naam is die van Mohamed Dauda. De 20-jarige Ghanees kreeg voor de winterstop nog heel wat speelminuten. Lees verder »

Rutten officieel voorgesteld om 10u45

Rutten officieel voorgesteld om 10u45

ANDERE RSC Anderlecht vertrekt binnen enkele uren op winterstage naar Pinatar. Voor de hele delegatie het vliegtuig opstapt neemt het de tijd om de nieuwe hoofdcoach voor te stellen. Fred Rutten zal officieel aan de pers voorgesteld worden om 10u45.  Lees verder »

Zetterberg sluit aan voor winterstage

Zetterberg sluit aan voor winterstage

ANDERE Met de komst van de nieuwe coach Fred Rutten zou men bijna vergeten dat ook Pär Zetterberg officieel begonnen is bij RSC Anderlecht. Rutten brengt zelf ook nog een assistent mee, maar in principe blijft Karim Belhocine aan boord.  Lees verder »

Interesse uit Verenigde Staten voor Musona

Interesse uit Verenigde Staten voor Musona

TRANSFERS Knowledge Musona wil zich nog steeds bewijzen bij RSC Anderlecht. Er is interesse uit Amerika voor de Zimbabwaan, maar zelf wil hij daar voorlopig nog niet op ingaan. Met de komst van een nieuwe trainer hoopt de aanvaller alsnog een basisplaats af te dwingen. Lees verder »

Ook Obradovic mee op stage

Ook Obradovic mee op stage

ANDERE Frank Arnesen zei het al tijdens zijn officiële voorstelling. Hij wil tijdens de winterstage kennis maken met de spelers en de huidige kern beoordelen. En dus mag waarschijnlijk ook Ivan Obradovic mee op stage naar Pinatar. Lees verder »

 06-01-2019 

Beloften onderuit tegen Londerzeel

Beloften onderuit tegen Londerzeel

JEUGD De beloften van Anderlecht speelden vanmiddag een oefenduel tegen KLSK Londerzeel. De club uit de tweede amateurklasse won met 1-2. Voor Anderlecht, dat voor en na de rust met elf verschillende spelers aantrad, scoorde Thierry Lutonda (foto). Lees verder »

Ook Galatasaray toont interesse in Kara

Ook Galatasaray toont interesse in Kara

TRANSFERS Kara Mbodji wordt momenteel uitgeleend aan het Franse Nantes, maar veel spelen doet hij daar niet. De voorbije weken werd hij al verschillende malen genoemd in verband met een terugkeer naar RSC Anderlecht. Maar ook het Turkse Galatasaray toont interesse om de Senegalees binnen te halen.  Lees verder »

 05-01-2019 

Rutten geen coach maar people manager

Rutten geen coach maar people manager

ANDERE De naam die deze morgen bekend raakte als eventueel nieuwe trainer van RSC Anderlecht, is die van Fred Rutten. De Nederlandse lijkt wel meer en meer een grote kanshebber te zijn. Vooral omdat hij echt luistert naar zijn spelers en niet zozeer bezig is met data en nummers.  Lees verder »

Anderlecht-Dames bekeren verder

Anderlecht-Dames bekeren verder

DAMES De dames van RSC Anderlecht plaatsten zich deze namiddag voor de kwartfinale van de Beker van België. Ze wonnen hun thuiswedstrijd van Jong OH Leuven met 2-0. Elke Van Gorp scoorde beide doelpunten. Lees verder »

Vandaag geen aankondiging meer, misschien morgen

Vandaag geen aankondiging meer, misschien morgen

ANDERE De spelers van RSC Anderlecht genieten van hun voorlaatste dag vakantie. Maandag worden ze verwacht op Neerpede om op winterstage te vertrekken naar Spanje. Ondertussen blijft het stil rond de komst van een eventuele trainer. VTM-nieuws dat daaromtrent vandaag ook geen aankondiging meer zal komen, misschien morgen. Lees verder »

Voormalig Anderlecht-speler tekent bij RWDM

Voormalig Anderlecht-speler tekent bij RWDM

ANDERE De 24-jarige middenvelder Bahnou Diarra nam in 2012 nog met RSC Anderlecht deel aan de NextGen Series, met mooie prestaties tegen ondermeer Barcelona. HIj was er toen ploegmaat van onder andere Roef, Mbemba, D'Alberto, Heylen, Dendoncker en Praet. Diarra tekende nu bij RWDM een nieuw contract.  Lees verder »

Rutten nieuwe Nederlandse naam voor coach

Rutten nieuwe Nederlandse naam voor coach

ANDERE RSC Anderlecht zou momenteel onderhandelen met Nederlander Fred Rutten. Paars-wit zou wel Philip Cocu in het achterhoofd houden. Want Rutten is bereid om over te nemen voor zes maanden. Ook de Deen Kasper Hjulmand ligt nog op tafel, maar hij wil tekenen voor minstens 1,5 jaar.  Lees verder »

 04-01-2019 

Wat met Devroe ?

Wat met Devroe ?

INTERVIEWS - ANDERE Frank Arnesen zei op zijn persconferentie dat hij nog niet gesproken had met Luc Devroe. Heeft Devroe nog wel een toekomst bij RSC Anderlecht met de aanstelling van Arnesen ? Lees verder »

Alleen nog zaken doen met ernstige makelaars

Alleen nog zaken doen met ernstige makelaars

INTERVIEWS Mogi Bayat zat het langste in de cel in verband met de zaak "Propere Handen". Voor de winterstop dook hij op bij Charleroi om er een wedstrijd bij te wonen. RSC Anderlecht sprak zich nog niet uit over een eventuele verdere samenwerking met Bayat. Michaël Verschueren deed dat nu wel.  Lees verder »

Nog niet gesproken met Nantes

Nog niet gesproken met Nantes

TRANSFERS - INTERVIEWS Kara Mbodji is de voorbije dagen al meermaals gelinkt aan een terugkeer naar RSC Anderlecht. Ontkennen doet Michaël Verschueren niet, maar er is wel nog geen contact geweest met Nantes. Al heeft Verschueren wel toe dat Kara een optie kan zijn.  Lees verder »

Half januari nieuwe grasmatten

Half januari nieuwe grasmatten

ANDERE De werken aan het veld van RSC Anderlecht zijn nog niet gestart. Pas half januari staan die gepland. Er zullen dan nieuwe grasmatten uitgerold worden. De grasmatten zijn een tussenoplossing, na het seizoen zou het volledige veld aangepakt worden. Lees verder »

 03-01-2019 

Nieuwe webpoll: welk type trainer?

Nieuwe webpoll: welk type trainer?

WEBSITE Michael Verschueren is nog steeds op zoek naar een coach voor Anderlecht. Wij willen weten welk type hij volgens u moet halen. Uit onze vorige poll bleek alvast dat u het ontslag van Hein Vanhaezebrouck terecht vindt. Lees verder »

Arnesen: "Nieuwe trainer is prioriteit nummer 1"

Arnesen:

INTERVIEWS Met Marc Coucke en Michael Verschueren heeft Frank Arnesen al een gesprek gehad. Met Luc Devroe nog niet. Ook de spelers moet hij nog echt leren kennen, die kennismakingsronde is voor volgende week op stage. Maar de eerste echte prioriteit voor Arnesen is het aantrekken van een nieuwe coach.  Lees verder »

Belhocine blijft aan boord

Belhocine blijft aan boord

INTERVIEWS RSC Anderlecht is nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Ondertussen heeft Karim Belhocine ad interim overgenomen. Maar wat met hem als de nieuwe trainer er is. Michael Verschueren is duidelijk: "We rekenen op de technische staf die gebleven is." Lees verder »

Nog geen gesprekken met Jol

Nog geen gesprekken met Jol

TRANSFERS Martin Jol mag dan wel een serieuze optie zijn, volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht nog niet met hem gesproken. De Nederlander is financieel wel haalbaar en ziet een avontuur bij Anderlecht naar verluidt zitten. Lees verder »

 02-01-2019 

Hoe serieus is de piste-Hjulmand?

Hoe serieus is de piste-Hjulmand?

TRANSFERS Het is opvallend: al bijna twee weken schrijft Het Nieuwsblad bijna dagelijks dat de Deen Kasper Hjulmand een serieuze kandidaat is om de nieuwe coach van Anderlecht te worden, maar in Het Laatste Nieuws dook zijn naam nog niet één keer op.  Lees verder »

Anderlecht vangt nog 1 miljoen euro voor Kaminski

Anderlecht vangt nog 1 miljoen euro voor Kaminski

ANDERE Thomas Kaminiski is onderweg van KV Kortrijk naar AA Gent. In het verleden was Kaminski nog doelman bij Anderlecht. Toen hij de overstap maakte naar KV Kortrijk, werd er een doorverkoopclausule bedongen. Daardoor vangt paars-wit nu ongeveer de helft van de som die Gent neerlegt voor Kaminski. Lees verder »

 01-01-2019 

Geen afkoopsom voor Trebel

Geen afkoopsom voor Trebel

ANDERE De wintermercato van 2019 is begonnen. Het wordt uitkijken naar wat het bestuur van RSC Anderlecht in petto heeft voor deze wintertransferperiode. Wie vertrekt er en wie komt erbij ? De kans dat Adrien Trebel vertrekt is klein nu hij net een operatie aan de buikspieren achter de rug heeft.  Lees verder »

Persconferentie Frank Arnesen

Persconferentie Frank Arnesen

ANDERE Michaël Verschueren heeft nu ook officieel de pers uitgenodigd voor de persconferentie van 3 januari. Hij wil dan Frank Arnesen, de nieuwe technisch directeur van RSC Anderlecht, officieel voorstellen. De persconferentie gaat van start om 11 uur. Lees verder »

Mbemba op weg naar Besiktas

Mbemba op weg naar Besiktas

TRANSFERS - ANDERE Tijdens de zomermercato was er al eens even sprake van een terugkeer, maar Chancel Mbemba koos uiteindelijk voor Porto. Enkele weken voor de wintermercato viel de naam van de Congolees weer, maar nu lijkt die voor het Turkse Besiktas te kiezen. Lees verder »