Archieven

 31-08-2007 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De uitmatch tegen Roeselare verhuist naar zondag 7 oktober om 20:30. De wedstrijd van paars-wit thuis tegen Gent wordt dan weer naar 21 oktober verschoven, aftrap om 20:30. Lees verder »

Sven Kums niet naar FC Brussels

Sven Kums niet naar FC Brussels

Via de officiële website ontkent Anderlecht dat er een akkoord is met Brussels met betrekking tot een mogelijke transfer van de jonge Sven Kums. In de media verschenen hieromtrent enkele berichten. Lees verder »

Pers: "Tchité vertrekt bij Anderlecht"

Pers:

Volgens verschillende media zou Tchité wel degelijk Anderlecht verlaten voor de Spaanse club Racing Santander. Anderlecht zou zo'n 7.5 miljoen euro ontvangen voor de speler. Van Holsbeeck wil het nieuws echter niet bevestigen. Lees verder »

Baseggio hoopt nog op transfer

Baseggio hoopt nog op transfer

Walter Baseggio hoopt dat zijn transfer vandaag alsnog in orde komt. Volgens hem blijven Bergen en Charleroi mogelijkheden. "Maar het hangt ook van Anderlecht af", aldus de middenvelder in LDH. Lees verder »

Anderlecht loot Rapid Wenen

Anderlecht loot Rapid Wenen

Deze middag vond in Monaco de loting plaats voor de Uefa Cup. Anderlecht bevond zich in groep vier en lootte het Oostenrijkse Rapid Wenen. De heenmatch wordt afgewerkt op donderdag 20 september. Lees verder »

Anderlecht zal moeten besparen

Anderlecht zal moeten besparen

Door de uitschakeling in de Champions League duikt het budget van Anderlecht met 20% naar beneden: van 40 naar 32 miljoen euro. Een zware opdoffer voor Anderlecht en ook voor enkele spelers. Lees verder »

Spaanse interesse voor Tchité

Spaanse interesse voor Tchité

Desondanks hij niet in bloedvorm is kan Tchité rekenen op buitenlandse interesse. Niet enkel uit de Nederlandse Eredivisie, maar ook het Spaanse Racing Santander zou interesse hebben. Lees verder »

 30-08-2007 

Fenerbahçe loot mooie groep

Fenerbahçe loot mooie groep

Fenerbahçe, dat gisteren Anderlecht nog uitschakelde, neemt het in de eerste ronde op tegen Inter Milaan, PSV en CSKA Moskou. Fenerbahçe zat in pot 4 waar ook Anderlecht had ingezeten mits kwalificatie. Lees verder »

Goor en Mpenza tegen Kazachstan

Goor en Mpenza tegen Kazachstan

Bart Goor en Mbo Mpenza zijn de enige Anderlechtspelers die door bondscoach René Vandereycken werden opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Kazachstan op 12 september. Lees verder »

Boussoufa: "We hebben gefaald"

Boussoufa:

Net als alle andere spelers hield ook Mbark Boussoufa het kort na de wedstrijd. "Anderlecht haalde meermaals de Champions League en nu niet: we hebben gefaald. Mijn vervanging was een tactische keuze, daarmee kan ik me verzoenen." Lees verder »

Elf Anderlecht supporters opgepakt

Elf Anderlecht supporters opgepakt

Na de wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe zijn elf supporters van Sporting Anderlecht opgepakt. Dat heeft de lokale politie donderdag gemeld. Ze riskeren naast een boete ook een stadionverbod. Lees verder »

Hassan biedt zijn excuses aan

Hassan biedt zijn excuses aan

Ahmed Hassan beleefde een moeilijke avond en ook hij kon niet beletten dat Anderlecht naar de Uefa-beker werd verwezen. "De hele ploeg haalde vanavond niet het verwachte niveau", wist Hassan. Lees verder »

Kone naar SK Londerzeel

Kone naar SK Londerzeel

Michael Kone heeft een contract van één seizoen getekend bij derdeklasser SK Londerzeel. De 18-jarige flankverdediger komt uit de beloften van Anderlecht. Lees verder »

Loting eerste ronde Uefa-beker

Loting eerste ronde Uefa-beker

Vrijdag 31 augustus 2007, wordt er in Monaco geloot voor de eerste ronde van de Uefa-beker. De loting is, in tegenstelling tot de Champions League loting van vanavond, niet live te volgen op televisie. Lees verder »

 29-08-2007 

Anderlecht gebuisd in Champions League

Anderlecht gebuisd in Champions League

“We spelen te weinig wedstrijden van dit niveau”, vertelde Van Holsbeeck tijdens de rust. Dat is wellicht één van de redenen waardoor het misliep tegen Fenerbahçe. Paars-wit verloor in het Astridpark met 0-2. Lees verder »

Statistieken geven Anderlecht 43% kans

Statistieken geven Anderlecht 43% kans

De 1-0 nederlaag geeft Anderlecht statistisch minder kans om door te stoten dan Fenerbahçe. Daarentegen heeft Anderlecht wel zijn eigen verleden mee: sinds 1991 speelde RSCA acht keer voorrondes en haalde het zeven keer de CL. Lees verder »

Hassan: "Schreeuw luider dan de Turken!"

Hassan:

"Elke topspeler wil Champions League spelen", zo zegt Hassan. "Straks volgt dan ook een strijd die zal bepalen of we overleven of sterven. Vluchten kan niet meer en ik vraag de supporters om ons negentig minuten lang te steunen." Lees verder »

Toch opening voor Baseggio in Bergen?

Toch opening voor Baseggio in Bergen?

De besprekingen tussen Bergen en Walter Baseggio werden gisteren afgebroken wegens de hoge looneisen van de 29-jarige middenvelder. Maar een deel van het bestuur van Bergen wil nu toch een extra inspanning leveren. Lees verder »

Akin misschien op de bank vanavond

Akin misschien op de bank vanavond

Er is een kleine kans dat Serhat Akin vanavond al op de bank zit. De Turkse aanvaller ging gisteren op doktersbezoek en werd medisch fit verklaard. Conditioneel heeft Akin nog wel een achterstand. Lees verder »

Voorbeschouwing: RSCA - Fenerbahçe

Voorbeschouwing: RSCA - Fenerbahçe

Vanavond moet het gebeuren voor Anderlecht. De opdracht, een 1-0 achterstand tegen Fenerbahçe uitwissen, lijkt niet gemakkelijk maar onder druk kan Anderlecht in het Astridpark altijd iets meer. Lees verder »

Frutos nog een maand out

Frutos nog een maand out

Nicolas Frutos zal allicht nog een maand uitgeschakeld zijn. De Argentijnse spits herstelt van een liesblessure en moet de looptrainingen nog hervatten. Momenteel sukkelt hij met een bronchitis. Lees verder »


 28-08-2007 

De rol van joker zint Legear

De rol van joker zint Legear

Hij scoorde tegen Brussels de 3-0 en gaf daarna de camera een dikke pakkerd en tekende een P op het scherm. De P van pétroleur, of vertaald vuurtjesstoker.Hij keeg deze bijnaam van de kinesist. Lees verder »

Voorzitter schat kansen op 50%

Voorzitter schat kansen op 50%

"Anderlecht zal er niet aan doodgaan als we ons niet kwalificeren", verklaart Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad. "We kunnen het ons altijd permitteren om geen Champions League te spelen." Lees verder »

Van Holsbeeck over scorende Clement

Van Holsbeeck over scorende Clement

Zowel Clement van Club Brugge als Jelle Van Damme waren in principe dit weekend niet speelgerechtigd. Clement mocht in allerlaatste instantie toch meedoen en scoorde in de wedstrijd tegen Mechelen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Fenerbahçe

Selectie Anderlecht - Fenerbahçe

Deze namiddag heeft Vercauteren op de persconferentie zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Fenerbahçe. 19 spelers werden nu al geselecteerd, later volgt er een 20ste naam. Lees verder »

Lifondja vier jaar naar RKC

Lifondja vier jaar naar RKC

De 18-jarige Gerard Lifondja heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de Nederlandse eerstedivisionist RKC Waalwijk. De Congolees met Belgische nationaliteit speelde in de jeugdopleiding van Sporting Anderlecht. Lees verder »

Fenerbahçe verzwakt naar Brussel?

Fenerbahçe verzwakt naar Brussel?

Fenerbahçe zakt mogelijk verzwakt af naar Brussel. Doelman Serdar, die in Istanbul met een aantal reddingen de winst vasthield, haakt af. Hij wordt vervangen door Volkan, een ex-international. Vedette Alex is twijfelachtig. Lees verder »

Boussoufa opgeroepen voor interland

Boussoufa opgeroepen voor interland

Mbark Boussoufa is opnieuw international na de niet-selectie tegen Malawi. De middenvelder van Anderlecht werd door bondscoach Henri Michel opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Marokko tegen Ghana op 8 september. Lees verder »

Zwitser als scheidsrechter

Zwitser als scheidsrechter

De Zwitser Massimo Busacca werd aangeduid als scheidsrechter voor het duel van Anderlecht morgen tegen Fenerbahçe. De scheidsrechter is alleszins niet de vriend van Frank Vercauteren. Lees verder »

Sven Kums drie jaar naar Kortrijk

Sven Kums drie jaar naar Kortrijk

Sven Kums vertrekt nu met 99% zekerheid naar Kortrijk. De beide ploegen kwamen tot een overeenkomst, enkel de speler moet nog zijn handtekening zetten. Het contract heeft een duur van drie jaar. Lees verder »

 27-08-2007 

RSCA - Fenerbahçe uitverkocht

RSCA - Fenerbahçe uitverkocht

Supporters die de Champions League wedstrijd Anderlecht - Fenerbahçe van woensdag willen volgen, zullen dat via de televisie moeten doen want alle tickets zijn uitverkocht. Er zijn dus geen tickets meer beschikbaar! Lees verder »

Osasuna wil De Man nog steeds huren

Osasuna wil De Man nog steeds huren

De Spaanse club Osasuna heeft interesse in Mark De Man en zou hem voor een jaar willen huren. "Maar wij willen De Man in geen geval verhuren", stelt manager Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Pautasso mag wellicht blijven

Pautasso mag wellicht blijven

De Argentijnse rechtsachter Martin Pautasso heeft een behoorlijke indruk nagelaten bij zijn test. Pautasso kwam bij AEK Athene niet veel aan spelen toe en was een week op test bij paars-wit. Lees verder »

 26-08-2007 

Reacties na de gewonnen derby

Reacties na de gewonnen derby

Anderlecht had deze avond weinig moeite met Brussels en won vlot met 3-0. Ook werd voor de derde keer in vier speeldagen de nul op het bord gehouden. "De verdediging is goed op elkaar ingespeeld", weet Pareja. Lees verder »


 25-08-2007 

Interview met Ariël Jacobs

Interview met Ariël Jacobs

Na de wedstrijd tegen Dender had Vercauteren geen zin om met de pers te praten en liet hij die taak over aan Ariël Jacobs. De assistent-coach is nu enkele maanden aan het werk bij paars-wit Lees verder »

Vercauteren stelt zich vragen

Vercauteren stelt zich vragen

Kan Anderlecht nog zonder de Argentijnen? Dat vraagt Vercauteren zich af. Frutos is nog tot eind september out en ook Pareja en Biglia zitten met kwaaltjes. Al zullen die twee laatste er wellicht tegen Brussels bij zijn. Lees verder »

Olufemi tekent bij Boavista

Olufemi tekent bij Boavista

De Nigeriaan Olapado olufemi, die einde contract was bij Anderlecht, tekende voor het Portugese Boavista. Sven Kums staat dan weer dicht bij Kortrijk. De overgang wordt volgende week afgerond. Lees verder »

Lamah scoort weer voor Roda

Lamah scoort weer voor Roda

Roland Lamah is wel zeer goed op dreef bij zijn Nederlandse club. De aanvaller scoorde in de 4e minuut de openingstreffer. De wedstrijd tegen Heracles werd door Roda met 2-1 gewonnen. Lees verder »

Beloften verliezen met 3-1

Beloften verliezen met 3-1

De beloften van Anderlecht verloren gisteren met 3-1 van Brussels. Hervé Kage scoorde het enige paars-witte doelpunt uit de partij. Het is meteen het eerste puntenverlies in de nieuwe beloftencompetitie. Lees verder »

 24-08-2007 

Verlaat Mbo Anderlecht dan toch?

Verlaat Mbo Anderlecht dan toch?

Als we de buitenlandse pers mogen geloven zou Mbo Mpenza onthuld hebben toch liever Anderlecht te verlaten in ruil voor een buitenlandse club. Eerder werd de speler al gelinkt aan Murcia. Lees verder »

Anderlecht volgt ook Larrys Mabiala

Anderlecht volgt ook Larrys Mabiala

Het is de laatste week voor het afsluiten van de transfermarkt en nog steeds blijven er spelersnamen opduiken in dewelke Anderlecht interesse zou hebben. Zo heeft, volgens de Franse pers, RSCA interesse in Larrys Mabiala van PSG. Lees verder »

Turkse Belgen krijgen geen tickets

Turkse Belgen krijgen geen tickets

Anderlecht wil geen tickets verkopen aan twee Belgen van Turkse afkomst. Zij doen hun beklag in de krant La Dernière Heure. Het gaat om tickets voor de Champions League wedstrijd tegen Fenerbahçe. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Brussels

Selectie Anderlecht - Brussels

Morgen staat er voor Anderlecht met Brussels een derby op het programma. Verschillende spelers zijn echter onzeker, zo onder meer Pareja, Polak en Van Damme. Ze zijn wel opgenomen in de selectie. Lees verder »

"Eerst Brussels, dan pas Fenerbahçe"

Anderlecht staat voor een cruciale week met de Brusselse derby en de terugwedstrijd tegen Fenerbahçe op het programma. Jelle Van Damme is hersteld van zijn blessure en speelt mogelijk al tegen Brussels. Lees verder »

 23-08-2007 

Tribune of transfer voor Baseggio

Tribune of transfer voor Baseggio

Dat de terugkeer van Walter Baseggio geen succes is geworden, is nu wel duidelijk. Het wordt ofwel de tribune ofwel een transfer. Maar het zal snel moeten gaan, volgende week sluit de transfermarkt. Lees verder »

Interesse in Mulumbu?

Interesse in Mulumbu?

Volgens de Franse pers zou Anderlecht interesse tonen om Youssuf Mulumbu (PSG) te huren. Ook andere ploegen als Valenciennes en Levante zijn uit op diensten van de speler. Lees verder »

Oproep voor vlotte toegang tot stadion

Oproep voor vlotte toegang tot stadion

Anderlecht vraagt zijn supporters om voor de wedstrijd RSCA–Brussels, tijdig naar het stadion af te zakken en zich voor 19u30 aan te bieden aan de toegangscontroles om zo files te vermijden aan de ingangen. Lees verder »

Kan Baseggio naar Bergen?

Kan Baseggio naar Bergen?

Volgens Het Laatste Nieuws zou Bergen verregaande interesse tonen in Walter Baseggio. Beide partijen zaten gisteren rond de tafel. Straks bespreken de speler en Van Holsbeeck de mogelijke transfer. Lees verder »


 22-08-2007 

Rode Duivels winnen met 3-2

Rode Duivels winnen met 3-2

Eindelijk eens goed nieuws over de Rode Duivels. De nationale ploeg ging in het Koning Boudewijnstadion met 3-2 winnen van Servië. Het is de eerste overwinning na een reeks van vijf nederlagen. Lees verder »

Siani op huurbasis naar Union

Siani op huurbasis naar Union

De Kameroener Sébastien Siani speelt komend seizoen voor Union. Siani wordt door Anderlecht voor één seizoen verhuurd aan Union, de club waarmee paars-wit een samenwerkingsakkoord heeft. Lees verder »

Frutos pas eind september terug

Frutos pas eind september terug

Frutos, die nog steeds revalideert van een hieloperatie, zou pas eind september terug speelklaar zijn. De blessure van Van Damme (wreef) evolueert gunstig. Zijn speelkansen voor Brussels zijn iets groter geworden. Lees verder »

 21-08-2007 

Tweede cap voor Zitka

Tweede cap voor Zitka

Zitka is eindelijk nog eens geselecteerd voor de Tsjechische nationale ploeg, de tweede cap uit zijn carrière. Het gaat echter nog om een preselectie. Door de komst van Polak, wordt Anderlecht nu van dichterbij gevolgd in Tsjechië Lees verder »

Anderlecht wil schoolrapport zien

Anderlecht wil schoolrapport zien

Ouders die hun kind laten aansluiten bij RSC Anderlecht moeten bereid zijn inzage te geven in de schoolrapporten van hun kind. De maatregel geldt alleen voor de regionale ploegen van Anderlecht. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Akin is veranderd"

Van Holsbeeck:

Dat het in voetbal soms snel kan gaan bewees Akin nog maar eens. De voorbije weken leek er voor de Turk geen toekomst meer weggelegd, maar gisteren mocht Serhat na zes maanden terug meetrainen. Lees verder »

Martin Pautasso test bij paars-wit

Martin Pautasso test bij paars-wit

De Argentijn Martin Pautasso is volgens Het Laatste Nieuws op proef in het Astridpark. De 28-jarige verdediger kan als doublure dienen voor Wasilewski. Pautasso komt een week testen bij Sporting. Lees verder »

Serhat Akin klaar voor comeback

Serhat Akin klaar voor comeback

Serhat Akin lijkt zijn laatste kans te krijgen bij Anderlecht. De Turkse spits trainde gisteren voor het eerst na een half jaar weer in Brussel en beweert dat hij meer scherpte voor doel kan brengen. Lees verder »

 20-08-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Er stonden vandaag 2 trainingen te wachten voor de spelers. Proto, die tijdens het weekend rugpijn had, kon meetrainen. Ook Biglia trainde mee, maar de Argentijn heeft bij het trappen nog steeds last van pijn. Lees verder »

Vandereycken roept Goor op

Vandereycken roept Goor op

Bondscoach René Vandereycken heeft Bart Goor opgeroepen voor de EK-kwalificatiematch tegen Servië. Hij vervangt Jelle Van Damme die eerder vandaag moest afhaken met een blessure aan de wreef. Lees verder »


 19-08-2007 

Van Damme haakt af voor Servië

Van Damme haakt af voor Servië

De blessure die Jelle Van Damme opliep tegen Dender zal niet tijdig genezen zijn voor de wedstrijd met de Rode Duivels tegen Servië. De Anderlechtspeler haakt dan ook officiëel af. Lees verder »

Van Damme onzeker voor interland

Van Damme onzeker voor interland

Jelle Van Damme liep in de wedstrijd tegen Dender een blessure op aan de wreef na een duel met Johan Gerets. Van Damme vreest dat hij niet klaar zal geraken voor de interland woensdag tegen Servië. Lees verder »

Goor: "Wedstrijd uit handen gegeven"

Goor:

Bart Goor hield tot ieders verrassing Jelle Van Damme op de bank, maar ook hij kon het tij niet keren. "Als je 0-2 voor komt tegen een ploeg als Dender, mag je dat nooit meer uit handen geven", beseft Goor. Lees verder »

 18-08-2007 

Sterk debuut Roland Lamah voor Roda

Sterk debuut Roland Lamah voor Roda

Roland Lamah heeft z'n ploeg Roda JC aan een 1-1 gelijkspel geholpen op de openingsspeeldag in Nederland. De Anderlecht-huurling kopte net voor affluiten de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust zag hij nog een doelpunt afgekeurd. Lees verder »

Fenerbahce doet wat Anderlecht niet kan

Fenerbahce doet wat Anderlecht niet kan

Ook het Turkse Fenerbahce moest deze avond aantreden. Zij gingen echter thuis wel winnen, en dit van Gaziantepspor. Einduitslag 2-1. De doelpunten werden gescoord door Kemal Aslan (1-0) en Semih Sentürk (2-0). Lees verder »

Jacobs: "Collectieve off-day"

Jacobs:

Coach Frank Vercauteren wou na de wedstrijd geen commentaar kwijt omdat hij te ontgoocheld is. "Dit was een collectieve off-day", verklaart hulptrainer Ariël Jacobs. "Alles verliep moeizaam vandaag." Lees verder »

Tioté nog niet speelgerechtigd bij Roda

Tioté nog niet speelgerechtigd bij Roda

Tioté, die op huurbasis naar de Nederlandse club Roda verhuisd is, zal nog niet kunnen aantreden bij de start van de competitie. De speler beschikt nog niet over een tewerkstellingsvergunning. Ook Lamah is ondergebracht bij Roda. Lees verder »

Fanshop Anderlecht groot succes

Fanshop Anderlecht groot succes

Enkele jaren geleden breidde de fanshop gevoelig uit tot een 350 m² en krijgt het nu elke dag zo'n 300 paars-witsupporters over de vloer. Ook blijft het aantal verkochte artikelen jaarlijks groeien. Lees verder »

Voorbeschouwing: FCV Dender - RSCA

Voorbeschouwing: FCV  Dender - RSCA

Paars-wit kent Dender nog uit de Beker van België en is dus gewaarschuwd. Dender is nog op zoek naar de eerste punten terwijl Anderlecht de punten nodig heeft om Club Brugge bij te blijven. Lees verder »

Mulder te gast bij Frank Raes

Mulder te gast bij Frank Raes

Ex-Anderlecht speler Jan Mulder is morgenavond te gast bij Frank Raes in Studio 1. Hij kaart er samen met de andere genodigden na over de 3e speeldag. Ook te gast is Dendertrainer Vande Velde, ooit nog jeugdspeler bij Anderlecht. Lees verder »

Griekse club doet bod op Baseggio

Griekse club doet bod op Baseggio

Volgens Het Nieuwsblad heeft de Griekse club Xanthi een bod uitgebracht op Baseggio. De ploeg wordt getraind door Emilio Ferrera. Volgens de krant zou paars-wit het bod "voldoende" vinden. Lees verder »

 17-08-2007 

Vercauteren maakte selectie bekend

Vercauteren maakte selectie bekend

Na de middagtraining heeft Vercauteren zijn selectie bekend gemaakt met spelers die het zullen opnemen tegen nieuwkomer Dender. Morgen wordt er nog een 20ste naam aan de selectie toegevoegd. Lees verder »

Polak in Sport Voetbalmagazine

Polak in Sport Voetbalmagazine

Jan Polak verscheen deze week in de Sport Voetbalmagazine. Hij gaf er een uitgebreid interview, en stond zelfs op de voorpagina van het magazine. We vatten de belangrijkste punten van het interview samen. Lees verder »

Boussoufa pikt kritiek niet langer

Boussoufa pikt kritiek niet langer

Ondanks het verbod van Vercauteren reageerde Boussoufa fel op de kritiek al zou hij zijn 3,5 miljoen niet waard zijn. De speler vindt zichzelf een onderdeel van de ploeg, en als die niet functioneert, dan hij ook niet. Lees verder »

“Biglia beste transfer in jaren”

“Biglia beste transfer in jaren”

Hoe lang zal Anderlecht Lucas Biglia nog kunnen houden na zijn puike prestaties op het veld? "Ik weet het niet," geeft voorzitter Roger Vanden Stock eerlijk toe, "maar we hopen hem toch nog even te houden." Lees verder »

Akin maandag terug in Anderlecht

Akin maandag terug in Anderlecht

Het heeft een lange tijd geduurd maar maandag is het zover: Akin zal dan terug zijn in het Astridpark en de training kunnen aanvatten. De Turk onderging een buikspieroperatie en moest revalideren. Lees verder »

Pareja wellicht fit tegen Dender

Pareja wellicht fit tegen Dender

Het ziet er naar uit dat Pareja er tegen Dender bij zal zijn. De verdediger sukkelde enige tijd met een spierletsel. Lucas Biglia ondervond gisteren reactiepijn na een stoot op de bil tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Lees verder »

Mbo Mpenza kan naar Murcia

Mbo Mpenza kan naar Murcia

Volgens Het Nieuwsblad zou het Spaanse Murcia graag Mbo Mpenza willen inlijven. Van Holsbeeck is echter niet op de hoogte van de interesse en Mpenza zelf blijft liever nog bij Anderlecht. Lees verder »

 16-08-2007 

Deschacht: "Kansen zijn 50-50"

Deschacht:

"We zijn veel te nerveus aan de wedstrijd begonnen", weet Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht. "In de eerste helft gaven we de ene slechte pass na de andere en dan kom je natuurlijk in de problemen." Lees verder »

 15-08-2007 

Hassan in persconferentie

Hassan in persconferentie

In de persconferentie voor de wedstrijd ontkende Hassan dat hij gezegd heeft dat Roberto Carlos over zijn piek heen is. "Dat is nu eenmaal voetbal in Turkije, iedereen probeert valse speculaties op te blazen." Lees verder »

Sven Kums mogelijk naar Kortrijk

Sven Kums mogelijk naar Kortrijk

Anderlecht en KV Kortrijk zitten binnenkort rond de tafel om een overgang van Sven Kums te bespreken, al dan niet op uitleenbasis. Vorig seizoen werd de 19-jarige middenvelder een half jaar aan SK Lierse verhuurd. Lees verder »

Voorbeschouwing: Fenerbahçe - RSCA

Voorbeschouwing: Fenerbahçe - RSCA

Vanavond weet Anderlecht waar het staat en of het nog mag dromen van de Champions League of het er nu, vroegtijdig, al een kruis over moet maken. 52.000 Turkse fans zullen voor een helse sfeer zorgen. Lees verder »

 14-08-2007 

Van Damme wist niets van schorsing

Van Damme wist niets van schorsing

Her zag er naar uit dat Jelle Van Damme het slachtoffer ging worden van de transfer van Polak. Desondanks zette de speler toch een puike prestatie neer tegen Lokeren. “Die goal moest gewoon vallen." Lees verder »

België - Servië gratis voor -12-jarigen

België - Servië gratis voor -12-jarigen

Even een tussendoortje: kinderen tot 12 jaar mogen de wedstrijd België - Servië gratis bijwonen. De tickets moeten wel op voorhand besteld worden. De wedstrijd vindt plaats op woensdag 22 augustus 20.45 in het Boudewijnstadion. Lees verder »

Fenerbahçe - RSC Anderlecht uitverkocht

Fenerbahçe - RSC Anderlecht uitverkocht

De wedstrijd Fenerbahçe-Anderlecht, die woensdag op het progamma staat, is volledig uitverkocht. Dat betekent dat er zo'n 48.000 Turkse fans aanwezig zullen zijn. Alvast een van de redenen waarom het lastig zal worden in Turkije. Lees verder »

Ajax richt zijn pijlen op Boussoufa

Ajax richt zijn pijlen op Boussoufa

Nu Sneijder naar Real Madrid vertrekt, is Ajax op zoek naar een alternatief en het denkt daarbij aan Mbark Boussoufa. Ajax informeerde al, maar Boussoufa zou de belangstelling naast zich neer leggen. Lees verder »

Sunderland vangt bot bij Hassan

Sunderland vangt bot bij Hassan

Naar verluidt lonkte het Engelse Sunderland naar Hassan. De entourage van Hassan bevestigde dat de nieuwkomer in de Premier League Hassan een aanbod heeft gedaan, maar de Egyptenaar wees het af. Lees verder »

 13-08-2007 

Biglia en Pareja mee naar Istanboel

Biglia en Pareja mee naar Istanboel

Zowel Biglia als Paraja zijn opgenomen in de 20-koppige kern voor het duel tegen Fenerbahçe. Biglia heeft nog last van zijn bloeduitstorting. Hij kreeg vandaag verzorging en kan misschien spelen. Lees verder »

Kolar op weg naar Italië

Kolar op weg naar Italië

Er lijkt voor Martin Kolar geen toekomst meer weggelegd bij Anderlecht. De Tsjech moet niet meer rekenen op speelminuten bij paars-wit en gaat nu testen bij de Italiaanse tweedeklasser Avellino. Lees verder »

De Man: "Het wordt een kleine oorlog"

De Man:

Woensdag staat het champions league duel tegen Fenerbahçe op het programma. De generale repetitie tegen Lokeren was niet overtuigend. Anderlecht kon pas, net zoals tegen Mechelen, in de slotfase scoren. Lees verder »

 12-08-2007 

Reactie Olivier Deschacht

Reactie Olivier Deschacht

"Onze prestatie was stukken beter dan vorige week. Ik denk dat een gebrek aan frisheid bij de aanvallers ons parten speelden. Het spel is nog niet schitterend, er vielen niet veel doelpunten”, aldus Olivier Deschacht na de match. Lees verder »

 11-08-2007 

Problemen met nieuw toegangssyteem

Problemen met nieuw toegangssyteem

Anderlecht nam tegen Lokeren een nieuw toegangssyteem in gebruik, maar vlot verliep dat allerminst. Veel fans raakten door een probleem met het ingangssyteem het stadion niet binnen. RSCA excuseert zich voor het ongemak. Lees verder »

Biglia mogelijk out tegen Fenerbahçe

Biglia mogelijk out tegen Fenerbahçe

Het ziet er niet goed uit voor Biglia. De Argentijn blesseerde zich tijdens de wedstrijd tegen Lokeren en liep een bloeduitstorting op. Biglia heeft veel pijn en moeite om te stappen. De match in Fenerbahçe wordt problematisch. Lees verder »

Fenerbahce - Anderlecht op VT4

Fenerbahce - Anderlecht op VT4

Op woensdag 15 augustus speelt Anderlecht tegen Fenerbahçé. Er staat paars-wit in Istanbul wellicht een warm onthaal te wachten. De wedstrijd is live te volgen op VT4 vanaf 19.40. Johan Boskamp werd uitgenodigd als studiogast. Lees verder »

Openhartig gesprek met Vercauteren

Openhartig gesprek met Vercauteren

Twee en een half seizoen is hij nu trainer bij Anderlecht. Het Nieuwsblad zat met Frank Vercauteren aan tafel en had een openlijk gesprek van hoe het trainerschap zijn leven drastisch heeft veranderd. Lees verder »

Interview met Wasilewski

Interview met Wasilewski

Het was dankzij Marcin Wasilewski dat Anderlecht met de drie punten op zak uit Mechelen kon vertrekken. Na Wasilewski's doelpunt konden de aanwezige fans zijn tatoeages bewonderen. Lees verder »

Jan Polak klaar voor Lokeren

Jan Polak klaar voor Lokeren

Even zag het er naar uit dat de Tsjech niet speelgerechtigd zou zijn voor de wedstrijd van vanavond tegen Lokeren. Maar Vercauteren kan nu toch op hem rekenen. Gisterenavond kreeg de Tsjech zijn licentie. Lees verder »

Vercauteren wil psycholoog houden

Vercauteren wil psycholoog houden

Sinds gisteren zit paars-wit zonder psycholoog, dit tegen de zin van Vercauteren die Desmadryl graag wil houden. "We willen hem nog altijd gebruiken als we hem nodig hebben", laat Vercauteren weten. Lees verder »

Akin wordt op de club verwacht

Akin wordt op de club verwacht

Eerst mocht hij vertrekken, de dag er na kreeg hij toch nog een kans. Vervauteren wilt de spits nog een kans geven en verwacht hem op de club. "Zolang hij een speler is van de club is hij voor mij een optie." Lees verder »

Fenerbahce verliest van Buyuksehir

Fenerbahce verliest van Buyuksehir

Fenerbahce, tegenstander van Anderlecht in de 3e voorronde van de CL, is er niet in geslaagd de openingswedstrijd van de Turkse competitie te winnen. Het verloor met 2-0 van promovendus Buyuksehir. Lees verder »

 10-08-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Pareja zal niet tijdig fit geraken voor de wedstrijd tegen Lokeren. De verdediger heeft last van een bloeduitstorting in de bil en ook zijn aantreden tegen Fenerbahçe woensdag is hoogst onzeker. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Lokeren

Selectie Anderlecht - Lokeren

Sporting Anderlecht geeft zaterdagavond Lokeren partij in het Constant Vanden Stockstadion. Coach Frank Vercauteren selecteerde alvast achttien spelers, maar daar komen er morgen nog twee bij. Lees verder »

Polak speelgerechtigd tegen Lokeren

Polak speelgerechtigd tegen Lokeren

De Tsjechische middenvelder Jan Polak mag zaterdag dan toch gewoon aantreden tegen Lokeren. RSC Anderlecht heeft bevestigd dat de arbeidsvergunning van Jan Polak sinds deze vrijdagmorgen in orde is. Lees verder »

Regularisatie Polak nog niet afgerond

Regularisatie Polak nog niet afgerond

Anderlecht is nog niet zeker of het tegen Lokeren beroep kan doen op Jan Polak. De aansluitingsprocedure van de Tsjech is nog niet helemaal in orde. Paars-wit is er echter gerust in dat de regularisatie vandaag rond zal zijn. Lees verder »

Pareja: "Wat een gekke situatie"

Pareja:

Nicolas Pareja begrijpt de nieuwe regels niet die sinds dit seizoen werden ingevoerd. Anderlecht pakte tegen KV Mechelen drie gele kaarten voor protest. "Ik vind het een gekke situatie", aldus Pareja in HLN. Lees verder »

Anderlecht zit zonder psycholoog

Anderlecht zit zonder psycholoog

Anderlecht en sportpsycholoog Johan Desmadryl hebben de samenwerking stopgezet. Frank Vercauteren introduceerde de psycholoog bij de club bij zijn aanstelling tot hoofdtrainer in februari 2005. Lees verder »

 09-08-2007 

Westrijd tegen Moeskroen verplaatst

Westrijd tegen Moeskroen verplaatst

De KBVB voerde enkele wijzigingen door in de kalender. Zo werd de wedstrijd Moeskroen - Anderlecht verplaatst van zaterdag naar zondag. De match zal nu doorgaan op zondag 2 september 2007 om 18u. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Pareja zal waarschijnlijk tijdig fit geraken voor de CL-voorronde tegen Fenerbahçe volgende woensdag. Mogelijk haalt hij zelfs de wedstrijd tegen Lokeren, maar misschien geeft hij uit voorzorg forfait. Lees verder »

Komst De Muner zeer onwaarschijnlijk

Komst De Muner zeer onwaarschijnlijk

Het ziet er niet naar uit dat Pablo De Muner naar Anderlecht komt. Het bestuur maakt alvast geen prioriteit van de Argentijn. Sporting volgt een andere piste en enkel als die niet doorgaat, zal De Muner mogelijk mogen komen. Lees verder »

 08-08-2007 

Polak: "Ik ben geen robot"

Polak:

Jan Polak speelde gisteren zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht. Een succes werd het niet, want Anderlecht verloor met 6-0 van het Spaanse Murcia. "Oefenwedstrijd of niet, als ik maar kan spelen", reageert Polak. Lees verder »

Frutos tegen september opnieuw fit

Frutos tegen september opnieuw fit

Het gaat de goede kant op met de blessure van Nicolas Frutos. De aanvaller blijft verder revalideren, maar voelt zich al veel beter en hoopt tegen september opnieuw in actie te kunnen komen. Lees verder »

Serhat Akin niet meer welkom

Serhat Akin niet meer welkom

De Turkse aanvaller Serhat Akin is niet meer welkom in het Constant Vanden Stockstadion. Akin heeft nog een contract tot 2008 bij paars-wit, maar de clubleiding wil hem liever niet meer zien. Lees verder »

Tchité praat niet meer met pers

Tchité praat niet meer met pers

Na Deschacht praat nu ook Tchité niet meer met de pers. "Zolang ik niet scoor, spreek ik liever niet", verduidelijkte hij. "Eerst doelpunten en het pas daarna uitleggen, zo werkt het", aldus de Congolees. Lees verder »

 07-08-2007 

Mpenza: "Ik hou van Anderlecht"

Mpenza:

"De opluchting was er vorige week al tegen Brugge. Na een mindere voorbereiding kwamen we toen ook sterk voor de dag. Op Mechelen liep het stroef, maar we hebben toch de drie punten", vertelt Mpenza. Lees verder »

Anderlecht volgt Pablo De Muner

Anderlecht volgt Pablo De Muner

Volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht drie rechtsachters aan het scouten in Argentinië. Een van hen is volgens de krant Pablo De Muner. Een 26-jarige speler die bij Argentinos Juniors einde contract is. Lees verder »

 06-08-2007 

Selectie Murcia - Anderlecht

Selectie Murcia - Anderlecht

Morgen speelt Anderlecht nog een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Murcia. De wedstrijd zal plaatsvinden in Bornem. Vercauteren selecteerde A-kern spelers aangevuld met enkele jongeren. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De nieuwe aanwinst van Anderlecht, Jan Polak, trainde vandaag voor het eerst mee met de groep. Ook Jonathan Legear die sukkelde met een verstuiking van de enkel werkte de volledige groepstraining af. Lees verder »

 05-08-2007 

Fenerbahçe wint Turkse Supercup

Fenerbahçe wint Turkse Supercup

Fenerbahçe heeft deze avond de Turkse Supercup gewonnen van tegenstander Besiktas Istanboel. De wedstrijd werd gespeeld in Keulen en eindigde op 2-1. De doelpunten werden gescoord door Deivid de Souza en Mateja Kezman. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Maikel, één van onze webteamleden die verantwoordelijk is voor het Nederlandse nieuws en het forum. Het volledige webteam wil hem een gelukkige verjaardag wensen en bedanken voor zijn inspanningen. Lees verder »

 04-08-2007 
 03-08-2007 

Vercauteren: "Het was niet goed"

Vercauteren:

De opluchting was groot bij Vercauteren toen Wasilewski in de slotseconden Anderlecht nog de volle buit bezorgde op het veld van KV Mechelen. De coach gaf wel toe dat het spel van Anderlecht niet goed was. Lees verder »

Baseggio op weg naar Charleroi?

Baseggio op weg naar Charleroi?

Volgens Het Laatste Nieuws speelt Walter Baseggio binnenkort voor de Zebra's. De middevelder is op overschot bij Anderlecht en mag weg. Ook Napoli en Livorno tonen nog steeds interesse in de Italo-Belg. Lees verder »

 02-08-2007 

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Morgen opent Anderlecht de nieuwe competitie op het veld van KV Mechelen. Frank Vercauteren selecteerde een 20-koppige selectie. Enkel de gekwetsten Frutos en Legear zullen er niet bij zijn. Lees verder »

Polak tekent voor vier seizoenen

Polak tekent voor vier seizoenen

Het is nu eindelijk officieel: Jan Polak komt Anderlecht versterken. De 26-jarige Tsjech heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen. Polak komt over van het Duitse FC Nürnberg. Lees verder »

Polak vandaag van Anderlecht

Polak vandaag van Anderlecht

Jan Polak legt vandaag medische tests af. Als deze meevallen lijkt niets een transfer nog in de weg te staan. "Hij wil naar Anderlecht. Dat een club zoveel moeite doet voor hem, maakt Polak erg trots", vertelt zijn club Nürnberg. Lees verder »

Roda JC huurt Lamah en Tioté

Roda JC huurt Lamah en Tioté

De komst van Jan Polak heeft tot gevolg dat Roland Lamah en Cheik Tioté voor een jaar gratis verhuurd worden aan Roda JC. De Nederlandse club kreeg geen aankoopoptie zodat beide talenten na een jaar terugkeren naar Anderlecht. Lees verder »

 01-08-2007 

Reserven kloppen KV Mechelen

Reserven kloppen KV Mechelen

De reserven van Anderlecht zijn goed aan het seizoen begonnen. In hun partij tegen promovendus KV Mechelen, wonnen ze vanavond met 2-0. Olivier Mukendi scoorde beide doelpunten voor paars-wit. Lees verder »

Polak heel dicht bij Anderlecht

Polak heel dicht bij Anderlecht

Jan Polak is op dit moment in Anderlecht. Hij kreeg van zijn club Nurnberg twee dagen vrij om te onderhandelen over een contract. Een transfer van de Tsjech komt dus wel heel dichtbij. Lees verder »

Hassan: "Tonen dat ik nóg beter kan"

Hassan:

Een enquête onder alle trainers uit eerste klasse toont aan dat Mémé Tchité en Ahmed Hassan de grootste kandidaten zullen worden voor de Gouden Schoen. "Dat is een hele eer, natuurlijk wil ik die prijs winnen", aldus Ahmed Hassan. Lees verder »

Training achter gesloten deuren

Training achter gesloten deuren

Wie van plan was deze week naar Anderlecht af te zakken om een training bij te wonen, mag die plannen opbergen. Paars-wit traint zowel vandaag als morgen achter gesloten deuren ter voorbereiding op de match tegen KV Mechelen. Lees verder »

KV Kortrijk geïnteresseerd in Kums

KV Kortrijk geïnteresseerd in Kums

Zoals al eerder aangegeven, wordt er momenteel nog een team gezocht voor Sébastien Siani, Martin Kolar, Serhat Akin en Sven Kums. Deze laatste kan rekenen op heel wat interesse van tweedeklassers, vooral van KV Kortrijk. Lees verder »

Ook Livorno wil Baseggio

Ook Livorno wil Baseggio

Naast Napoli is nu ook het Italiaanse Livorno geïnteresseerd in Walter Baseggio. Toch beweert Herman Van Holsbeeck van niets te weten. "Ik had aan Baseggio's manager gevraagd om me in te lichten over interesse, maar ik hoor niks." Lees verder »

KBVB kondigt nieuwe regels aan

KBVB kondigt nieuwe regels aan

De Centrale Scheidsrechterscommissie van de KBVB heeft nieuwe regels aangekondigd die vanaf dit seizoen zullen gehanteerd worden door de scheidsrechters. Vooral protest zal nog strenger bestraft worden. Lees verder »