Archieven

 01-09-2020 
 31-08-2020 

Goede hoop op 5.000 fans tegen Cercle

Goede hoop op 5.000 fans tegen Cercle

WEDSTRIJDEN Anderlecht zat afgelopen donderdag samen met het gemeentebestuur om te praten over het toelaten van supporters in het Lotto Park. De club heeft een plan om vanaf 13 september 5.000 fans te ontvangen. "In principe is er geen probleem", zegt burgemeester Fabrice Cumps. Lees verder »

Referee Department geeft Boterberg gelijk

Referee Department geeft Boterberg gelijk

ANDERE In zijn analyse van het voetbalweekend komt het Referee Department ook terug op de strafschop die Oostende vrijdag kreeg tegen Anderlecht. Volgens het Referee Department handelden scheidsrechter Boterberg en de VAR correct in de bewuste fase. Lees verder »

Dauda scoort hattrick bij U21

Dauda scoort hattrick bij U21

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben in de vooravond met 4-0 gewonnen van Eupen. Mohammed Dauda scoorde drie keer. Bubacarr Sanneh legde in de blessuretijd de eindstand vast. Het was de eerste zege in drie wedstrijden van de Anderlecht-beloften. Lees verder »

Sanneh en Dauda met U21

Sanneh en Dauda met U21

ANDERE Bubacarr Sanneh en Mohammed Dauda spelen momenteel mee met de U21 van Anderlecht. De beloften zijn om 17.30 uur begonnen aan hun competitiewedstrijd tegen Eupen. In doel maakt Bart Verbruggen zijn debuut. Lees verder »

Onduidelijkheid over handspel Kana

Onduidelijkheid over handspel Kana

WEDSTRIJDEN Was de strafschop die Oostende vrijdag kreeg na handspel van Marco Kana terecht of niet? Sommigen zeiden van niet omdat de bal via zijn lichaam tegen de hand kwam. Het Nieuwsblad schrijft nu dat door een kronkel in het reglement een strafschop toch op zijn plaats was. Lees verder »

"Arsenal wilde Killian als centrale middenvelder"

INTERVIEWS Door de blessure van Elias Cobbaut lijkt Killian Sardella eindelijk zijn kans te krijgen op zijn beste positie: die van centrale verdediger. In Het Nieuwsblad vertelt vader Sardella dat zijn zoon in de jeugd vergeleken werd met Vincent Kompany. "Omdat hij met de bal aan de voet ook zo op zijn gemak is." Lees verder »

Vrijdag oefenduel tegen Leverkusen

Vrijdag oefenduel tegen Leverkusen

WEDSTRIJDEN Anderlecht zwaait vandaag heel wat spelers uit die naar hun nationale ploegen trekken. De jongens die in Neerpede achterblijven, spelen vrijdag een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Wellicht krijgen ook enkele jongens op overschot speelgelegenheid. Lees verder »

Terugkeer Sandler niet aan de orde

Terugkeer Sandler niet aan de orde

TRANSFERS In het geruchtencircuit en onder supporters circuleert al even de naam van Philippe Sandler, maar Anderlecht zal de Nederlander niet opnieuw huren van Manchester City. Dat weet Het Nieuwsblad. De centrale verdediger is trouwens ook geblesseerd aan de enkel. Lees verder »

Ook Luckassen op de sukkel met blessure

Ook Luckassen op de sukkel met blessure

BLESSURES Terwijl de C-kern uitpuilt van de centrale verdedigers, wordt het in de A-kern een zorgenkindje. Kompany gestopt, Cobbaut enkel gebroken en ook Derrick Luckassen heeft blessurezorgen. De Nederlander sukkelt al even met de hamstrings. "Maar ik probeer het te managen." Lees verder »

 30-08-2020 

"Verschaeren heeft een zeldzame kwaliteit"

INTERVIEWS Afgelopen dinsdag was er best wat commotie omdat Roberto Martinez Yari Verschaeren selecteerde bij de Rode Duivels. De middenvelder komt bij Anderlecht niet aan spelen toe. In Het Laatste Nieuws verklaart hij waarom hij Verschaeren toch opriep. "Hij is erbij op basis van de vorige stages." Lees verder »

Kompany: "Basis om op te werken"

Kompany:

INTERVIEWS Een opvallend positieve Vincent Kompany stond na het gelijkspel tegen Oostende de pers te woord. "Mijn spelers toonden persoonlijkheid. Hoewel Oostende hoog druk zette, bleven ze voetballen. Daar ben ik trots op", aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »


 29-08-2020 

'Adzic naar Ankaragücü'

'Adzic naar Ankaragücü'

TRANSFERS Volgens de Turkse website Ajansspor heeft Ankaragücü een akkoord met Luka Adzic. Het Nieuwsblad meldde eerder vanmorgen al dat Adzic in Turkije vertoeft om de overgang af te ronden. Wellicht gaat het om uitleenbeurt. Lees verder »

 28-08-2020 

Derde gelijkspel na dubbele achterstand

Derde gelijkspel na dubbele achterstand

WEDSTRIJDEN Anderlecht deed het vanavond andersom: in plaats van een voorsprong uit handen te geven, haalde het een achterstand op. Een doelpunt en assist van Adrien Trebel bogen een 2-0-achterstand om in een gelijkspel. Zowel de 2-1 als de 2-2 van Tau waren een pareltje. Lees verder »

Kompany: "Dimata niet opbranden"

Kompany:

INTERVIEWS Zo'n twintig minuten voor de aftrap van Oostende - Anderlecht blikt Vincent Kompany al even vooruit. De Anderlecht-coach vertelt waarom hij Dimata op de bank laat en geeft aan een boeiende wedstrijd te verwachten. "Oostende gaat hoog druk zetten. En wij gaan hetzelfde doen." Lees verder »

Anderlecht laat jonge keeper gaan

Anderlecht laat jonge keeper gaan

JEUGD - TRANSFERS De 18-jarige Nicolas Alavoine verlaat Anderlecht voor RWDM. Dat maakte de tweedeklasser zonet bekend op sociale media. Na de komst van Bart Verbruggen zakte Alavoine weer een plek in de pikorde. De doelman had geen zicht op een vaste plaats in de A-kern. Lees verder »

 27-08-2020 

Doku is afgestudeerd

Doku is afgestudeerd

ANDERE Een kleine twee maanden later dan zijn klasgenoten heeft Jeremy Doku zijn middelbare studies afgerond. De Anderlecht-youngster slaagde voor zijn laatste examens. Op de training vanmiddag werd hij hiervoor in de bloemetjes gezet door coach Vincent Kompany. Lees verder »

Coucke past voor KVO - Anderlecht

Coucke past voor KVO - Anderlecht

WEDSTRIJDEN - ANDERE Tijdens het laatste treffen aan de Kust had Marc Coucke een hevige discussie met KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens. Bovendien kwam er extra bewaking aan te pas toen Coucke tijdens de rust het stadion al wou verlaten. Morgen past hij voor de wedstrijd wegens andere verplichtingen. Lees verder »


 26-08-2020 

'Anderlecht in gesprek met Summerville'

'Anderlecht in gesprek met Summerville'

TRANSFERS Volgens Dagblad010 is de zaakwaarnemer van Crysencio Summerville in gesprek met Anderlecht en Red Bull Salzburg. De 18-jarige rechtsbuiten wil Feyenoord verlaten omdat hij geen toekomst ziet onder zoch Dick Advocaat, zo meldt het Rotterdamse medium. Lees verder »

Joveljic heeft nieuwe club gevonden

Joveljic heeft nieuwe club gevonden

TRANSFERS Dejan Joveljic wordt komend seizoen door Frankfurt uitgeleend aan het Oostenrijkse Wolfsberger. Vorig seizoen huurde Anderlecht de spits na de winterstop, maar door de corona-epidemie kwam hij slechts tot vijf wedstrijden. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij één assist. Lees verder »

"Adzic en Dauda financieel niet haalbaar"

TRANSFERS Luka Adzic en Mohammed Dauda mogen een transfer naar ADO Den Haag vergeten. "We hebben naar hen geïnformeerd, maar ze zijn financieel gewoon niet haalbaar", vertelt ADO-coach Aleksandar Rankovic. "Het gaat puur om geld, we hebben een beperkt budget." Lees verder »

"Bellamy maakte van Colassin een spits"

JEUGD Craig Bellamy is begonnen aan zijn tweede seizoen als beloftecoach van Anderlecht. Een oud-werknemer van de club is in Sport/Voetbalmagazine vol lof over de Welshman. "Hij is de man die spelers van de U21 klaarstoomt voor de A-ploeg." Lees verder »

"Coucke wilde Nasri, Kompany had liever andere speler"

TRANSFERS Dé floptransfer van vorig seizoen is zonder twijfel Samir Nasri. In tegenstelling tot wat wordt aangenomen, stond Vincent Kompany niet te springen om zijn oud-ploegmaat bij Manchester CIty een contract te geven. "Voorzitter Marc Coucke wilde Nasri om meer shirts te verkopen", zegt een oud-werknemer van de club. Lees verder »

Vlap traint gewoon mee

Vlap traint gewoon mee

ANDERE Maandag hadden de spelers een dag vrijaf, maar gisteren werden de voorbereidingen voor de wedstrijd van komende vrijdag tegen KV Oostende aangevat. Michel Vlap trainde gewoon weer mee, zondag ontbrak hij nog in de selectie door een blessure.  Lees verder »

"Niemand verdient dit meer dan Nany"

INTERVIEWS RSC Anderlecht mag zich opnieuw hofleverancier van de Rode Duivels noemen. Vijf spelers maken maar liefst deel uit van de ruime selectie van Roberto Martinez. Vooral voor Landry Dimata is zijn selectie een enorme boost voor zijn vertrouwen na 546 dagen blessureleed. Lees verder »

 25-08-2020 

Doku en Dimata mogen zich Rode Duivel noemen

Doku en Dimata mogen zich Rode Duivel noemen

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez heeft maar liefst vijf speler van Anderlecht opgeroepen voor de komende interlands. Hendrik Van Crombrugge is een logische naam, maar ook Elias Cobbaut, Yari Verschaeren, Jeremy Doku en Landry Dimata mogen zich melden bij de nationale ploeg. Lees verder »

Mpoku: "Sambi komt hier sterker uit"

Mpoku:

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga verloor na de wedstrijd tegen KV Mechelen zijn basisplaats aan Adrien Trebel. Zijn entourage maakt zich echter geen zorgen en weet dat dit bij het voetbal hoort. Broer Paul-José Mpoku blijft positief over de huidige bankzittersrol van kleine broer; Lees verder »

 24-08-2020 

Drie Anderlecht-jongens bij nationale U17

Drie Anderlecht-jongens bij nationale U17

JEUGD Drie spelers van Anderlecht mogen het begin september met de Belgische nationale ploeg opnemen tegen Duitsland. Het gaat om Arno Herssens (foto), Lucas Stassin en Mario Stroeykens. Op 3 en 5 september spelen de Belgische en Duitse U17 twee oefenduels tegen elkaar. Lees verder »

"VAR-interventie en rode kaart"

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department van de Voetbalbond heeft tekst en uitleg gegeven over de tackle van Adrien Trebel gisteren tegen Moeskroen. Hun oordeel is dat de VAR moest tussenkomen en de scheidsrechter een rode kaart moest trekken. Lees verder »

Vlap ontbrak wegens blessure

Vlap ontbrak wegens blessure

BLESSURES Geen Michel Vlap gisteren tegen Moeskroen. "Vlap was licht geblesseerd", verklaarde Vincent Kompany na afloop op de persconferentie. "Tegen STVV liep hij een lichte verrekking op. Hij had daardoor geen normale week." Lees verder »

Kompany geeft toe: "Het was rood"

Kompany geeft toe:

INTERVIEWS Veel coaches zouden in zo'n situatie het licht van de zon ontkennen, maar niet Vincent Kompany. "Ik heb de beelden bekeken en begrijp dat het rood was", zo vertelde de Anderlecht-coach na Anderlecht - Moeskroen over de tackle van Adrien Trebel. Lees verder »


 23-08-2020 

Anderlecht geeft zege weg in toegevoegde tijd tegen tien man

Anderlecht geeft zege weg in toegevoegde tijd tegen tien man

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een zwakke partij achter de rug tegen een weliswaar stug Moeskroen. Het speelde al vanaf het einde van de eerste helft tegen tien, maar slaagde er eigenlijk nooit in om een echt uitgespeelde kans te creëren. Dimata leek de ban te breken met een penalty, maar in de toegevoegde tijd scoorde Moeskroen de gelijkmaker. De pijnpunten lieten zich nogmaals gelden: een wedstrijd controleren lukt niet en er blijft een gebrek aan doelgerichtheid en scorend vermogen in de zone van de waarheid. Lees verder »

Kompany voert één wijziging door

Kompany voert één wijziging door

WEDSTRIJDEN

In zijn eerste officiële wedstrijd als trainer kiest Vincent Kompany voor bijna hetzelfde elftal als vorige week tegen STVV. Kana komt in de ploeg voor Vlap, die ook niet op de bank zit. Mogelijk viel de Nederlander ziek uit. Trebel en Ait El Hadj behouden hun plaats.
 

Lees verder »

Perfecte score voor de Elite Jeugd

Perfecte score voor de Elite Jeugd

JEUGD De elite jeugd van Anderlecht is ondertussen ook aan de competitie begonnen. Ze speelden gisteren hun eerste wedstrijd tegen KVC Westerlo. Alle jeugdploegen van RSCA wonnen hun wedstrijd. We lijsten de uitslagen even voor u op. Lees verder »

 22-08-2020 

Derde shirt voor Beker van België

Derde shirt voor Beker van België

ANDERE Dit seizoen komt er ook nog een derde shirt van RSC Anderlecht, dat bevestigde kledingsponsor Joma. De ploeg zal aantreden in het derde shirt tijdens de Beker van België. Wanneer het bekend gemaakt wordt is niet duidelijk, mogelijk is het wachten tot de Croky Cup van start gaat voor paars-wit. Lees verder »

Rode Duivels in september zonder publiek

Rode Duivels in september zonder publiek

ANDERE Dinsdag 8 september ontvangen de Rode Duivels Ijsland in het kader van de Nations League. Deze wedstrijd zal achter gesloten deuren gespeeld worden na overleg met UEFA, dat oordeelt dat september te vroeg is om al supporters toe te laten.  Lees verder »

"Stress? Ik heb er vooral zin in"

INTERVIEWS De wekelijkse persbabbel naar aanleiding van een wedstrijd, ook dat is nu de taak van Vincent Kompany. Hoe hij toeleeft naar zijn eerste wedstrijd als trainer? Het is eerder een déja-vu gevoel: "Ik moet opnieuw alles bewijzen, net zoals ik op 17-jarige leeftijd prof werd." Lees verder »

 21-08-2020 

Nmecha speelt begin september tegen Belgische U21

Nmecha speelt begin september tegen Belgische U21

ANDERE Lukas Nmecha, de nieuwe spits van Anderlecht, is opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg U21. Begin september spelen de jonge Duitsers twee kwalificatiewedstrijden voor het EK U21. Op 3 september is Moldavië de tegenstander. Op 8 september ontmoeten Nmecha en co de jonge Rode Duivels in Leuven. Lees verder »

Gesprekken met ADO nog steeds bezig

Gesprekken met ADO nog steeds bezig

TRANSFERS ADO Den Haag is nog steeds in gesprek over een potentiële overgang van Luka Adzic en Mohammed Dauda. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Het Laatste Nieuws wist vanmorgen wel te melden dat ADO, net als Huesca, niet de voorkeursbestemming van Dauda is. Lees verder »

Coach Kompany verdient 1/3e van speler Kompany

Coach Kompany verdient 1/3e van speler Kompany

ANDERE "Van een goedbetaalde speler wordt hij een goedbetaalde coach", zo vertelde CEO Karel Van Eetvelt maandag over Vincent Kompany. Maar wat mogen we verstaan onder 'goedbetaald'? Het Nieuwsblad analyseert Kompany's salarissen. Conclusie: hij verdient nu netto een derde van wat hij als speler kreeg. Lees verder »

Kapitaalsverhoging nog niet in orde

Kapitaalsverhoging nog niet in orde

ANDERE De in juni aangekondigde kapitaalsverhoging van 50 miljoen euro door Marc Coucke is nog steeds niet doorgevoerd. Dat weet Het Nieuwsblad. De krant schrijft dat de minderheidsaandeelhouders nog geen groen licht gegeven hebben hiervoor. Lees verder »


 20-08-2020 

Officieel: Van Crombrugge kapitein

Officieel: Van Crombrugge kapitein

ANDERE Wat deze morgen al gesuggereerd werd is nu ook officieel, Hendrik Van Crombrugge is de nieuwe kapitein van RSC Anderlecht. Hij was al vice-kapitein en eerste luitenant van Vincent Kompany, een verrassing is zijn aanstelling dus niet. Veel succes Hendrik !!!  Lees verder »

Prono: finales op vrijdag en zondag!

Prono: finales op vrijdag en zondag!

WEBSITE De prono is al meteen aan zijn laatste ronde toe. Aan de kop van het klassement is het nog spannend met slechts twee punten verschil tussen de nummer één en twee. In de laatste ronde dienen jullie de finales van de Europa League en de Champions League te voorspellen. De deadline voor inzenden is dus morgen (vrijdag) om 20u30! Lees verder »

Dauda geniet interesse van Huesca

Dauda geniet interesse van Huesca

TRANSFERS Het Spaanse Huesca toont interesse in Mohammed Dauda. Dat schrijft Sports World Ghana. Coach Michel is volgens de website een grote aanhanger van Dauda sinds hij de spits enkele jaren geleden in actie zag bij de beloften van Anderlecht. Lees verder »

Van Crombrugge wellicht kapitein

Van Crombrugge wellicht kapitein

ANDERE Nu Vincent Kompany trainer is moet er een nieuwe kapitein aangeduid worden. De kans is groot dat Hendrik Van Crombrugge de kapiteinsband omdoet. Hij was al vice-kapitein en is trouwens eerste luitenant van Kompany. Lees verder »

 19-08-2020 

Doku: "Gewerkt aan mijn efficiëntie"

Doku:

INTERVIEWS Jérémy Doku is gegroeid tegenover vorig jaar. De flankaanvaller voelt dan ook veel vertrouwen en geeft aan dat hij meer verantwoordelijkheden gekregen heeft. Hij beseft dat hij zich niet meer kan verschuilen achter zijn jonge leeftijd, "anders vlieg ik op de bank", klinkt het. Lees verder »

Kompany jongste trainer in hoogste afdeling

Kompany jongste trainer in hoogste afdeling

ANDERE Vincent Kompany is momenteel de jongste trainer in de Pro League. Tot zijn aanstelling, ging die eer naar Hernan Losada, ex-Anderlecht speler en coach van promovendus Beerschot. Kompany is echter niet de jongste trainer die Anderlecht ooit gekend heeft, al zal niemand zich nog een jongere T1 herinneren. We moeten daarvoor namelijk al teruggaan naar de vooroorlogse periode: in 1930 was coach Ferdinand Adams 27 jaar jong.

 
Lees verder »

 18-08-2020 

Beloften starten met 0-0 tegen OH Leuven

Beloften starten met 0-0 tegen OH Leuven

JEUGD De U21 zijn gisteren aan hun competitie begonnen. Anderlecht speelde 0-0 gelijk tegen OH Leuven. Bij afwezigheid van Craig Bellamy nam Floribert Ngalula de rol van hoofdtrainer op zich. Volgende week spelen de U21 hun volgende wedstrijd op KV Mechelen. Lees verder »

Vercauteren stapt niet zelf op

Vercauteren stapt niet zelf op

ANDERE Exit Frank Vercauteren bij RSC Anderlecht nu Vincent Kompany T1 is. Maar Vercauteren stapt niet zelf op met als gevolg dat RSC Anderlecht hem nog zal moeten betalen. Verder wil de ex-coach niet reageren op de trainerswissel. De pers linkt hem wel aan AA Gent nu Jess Thorup daar op de helling staat. Lees verder »

 17-08-2020 

Kompany te gast in Extra Time

Kompany te gast in Extra Time

ANDERE Vincent Kompany is vanavond te gast in Extra Time. Hij zal er toelichting geven over zijn nieuwe functie als coach van Anderlecht. Analisten Peter Vandenbempt en Wesley Sonck schuiven samen met Frank Raes en Filip Joos mee aan tafel. Lees verder »

Kompany bedankt Vercauteren

Kompany bedankt Vercauteren

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt benadrukt nog eens dat Frank Vercauteren niet betrokken blijft bij RSC Anderlecht en hij dus afscheid neemt van de club. Vincent Kompany neemt tijdens zijn persconferentie ook de tijd om Vercauteren te bedanken. Lees verder »

Spelerscontract Kompany ontbonden

Spelerscontract Kompany ontbonden

ANDERE Door te stoppen als voetballer en voltijds coach te worden, levert Vincent Kompany ook financieel heel wat in. "Zijn spelerscontract wordt ontbonden", weet Sporza-journalist Peter Vandenbempt. "Hij heeft nu een gewoon trainerscontract. Dat zal in zijn geval wel wat schelen." Lees verder »

Bestuur dwong Kompany te kiezen: speler of trainer

Bestuur dwong Kompany te kiezen: speler of trainer

ANDERE De middagjournaals op VRT en VTM gingen uiteraard dieper in op de aanstelling van Vincent Kompany tot coach van Anderlecht. Het opvallend coachen van Kompany tijdens zijn inactiviteit de voorbije weken en vooral vorige week is de trigger gebleken. "Vijf dagen geleden besliste Kompany om voor het trainerschap te gaan." Lees verder »

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

Webpoll: Wat verwachten jullie van coach Kompany?

WEBSITE De zoveelste paleisrevolutie heeft zich voltrokken bij Anderlecht en dat na amper twee speeldagen in het nieuwe seizoen. Kompany stopt als speler, Vercauteren verlaat onmiddellijk de club en Kompany wordt de nieuwe T1. Dat we Kompany als speler zullen missen, is duidelijk. Hij was ongetwijfeld (één van) de beste verdediger die België ooit gekend heeft. Dat Vercauteren een beter lot verdiende, is eveneens duidelijk. Maar wat verwachten we van Kompany's coaching?  Lees verder »

Kompany: "We wisten dat dit het doel was"

Kompany:

ANDERE Anderlecht heeft de carrièrewending van Vincent Kompany officieel bekend gemaakt. De verdediger heeft zich voor vier jaar geëngageerd als hoofdcoach van de club. "We zijn allemaal verrast door de timing, maar wisten dat dit het doel was", zo vertelt Kompany, ook ook nog lof had voor Frank Vercauteren. Lees verder »

Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

Opinie: het voordeel van de duidelijkheid

WEBSITE - OPINIES Vandaag voltrekt zich binnen Anderlecht een zoveelste paleisrevolutie: Vincent Kompany stopt als speler en wordt (eindelijk) officieel hoofdtrainer van Anderlecht. De 'inspirator' krijgt zo alle sportieve zeggenschap over het elftal. Voor de buitenwereld zal het nu klaar en duidelijk zijn: Kompany en niemand anders bepaalt én is verantwoordelijk voor wat er op de grasmat te zien zal zijn. Lees verder »

"Spelers die zich tonen, moet je opstellen"

INTERVIEWS Op de persconferentie na de partij tegen STVV kreeg Frank Vercauteren voornamelijk vragen over de wissels die hij doorvoerde aan de basiself en de basisplaats van Adrien Trebel. De persconferentie begon meteen met vragen van de aanwezige journalisten. Hieronder leest u de vragen en de antwoorden van Vercauteren. Lees verder »

Vercauteren vandaag weg bij Anderlecht?

Vercauteren vandaag weg bij Anderlecht?

ANDERE Straffe woorden op de website van La Dernière Heure vanmorgen: volgens de Waalse krant is er "een grote kans" dat Anderlecht vandaag nog het vertrek van coach Frank Vercauteren aankondigt. Strubbelingen met Vincent Kompany zouden de coach hebben aangezet om ontslag te nemen. Lees verder »

Ruis op Vercauteren/Kompany-lijn

Ruis op Vercauteren/Kompany-lijn

ANDERE Frank Vercauteren twijfelt over zijn toekomst bij RSC Anderlecht. De laatste weken zouden er ook meermaals discussies zijn tussen de coach en Vincent Kompany. Beide hebben soms een andere visie voor ogen. Al sust RSC Anderlecht de gemoederen dat dat nu eenmaal bij het voetbal hoort. Lees verder »

Dan toch fans in het stadion via schermen

Dan toch fans in het stadion via schermen

ANDERE Langs de zijlijn stonden er verschillende schermen opgesteld in het Lotto Park. Daarop waren verschillende supporters te zien die de wedstrijd volgden via stream. Op die manier waren er toch fans aanwezig in het Lotto Park. Al was het dan wel virtueel.  Lees verder »

Luckassen: "Balen dat we nul niet houden"

Luckassen:

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen STVV stond Derrick Luckassen op de persconferentie de pers te woord. De Nederlander baalde over het late tegendoelpunt. "Wat er mis ging, weet ik niet. Ik zag de beelden nog niet terug", aldus de verdediger. "Maar het is zuur dat we dat doelpunt incasseren." Lees verder »

 16-08-2020 

Dimata: "Een enorme bevrijding"

Dimata:

INTERVIEWS Geen gelukkiger Anderlecht-speler vanavond dan Landry Dimata. In zijn tweede wedstrijd na anderhalf jaar blessureleed scoorde hij opnieuw. "Hopelijk is dit de déclic en ben ik eindelijk weer vertrokken", glunderde Dimata na afloop voor de microfoon van Eleven. Lees verder »

Vercauteren sleutelt aan het elftal

Vercauteren sleutelt aan het elftal

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren voert drie wijzigingen door aan het elftal in vergelijking met de opener vorige week in KV Mechelen. Mikhaylichenko maakt zijn debuut, ook Trebel en El Hadj starten in de basis. Sardella, Lokonga en Amuzu betalen het gelag en zitten op de bank, samen met onder andere Percy Tau die voor het eerst tot de selectie behoort. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18.15 uur speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Na het gelijkspel tegen KV Mechelen en de niet al te overtuigende prestatie zit er meteen druk op de ketel. Het is uitkijken of Kompany en Vercauteren sleutelen aan hun basiself. Lees verder »

 15-08-2020 

Mykhaylichenko en Tau in kern, Bundu niet

Mykhaylichenko en Tau in kern, Bundu niet

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een kern van 22 spelers bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen STVV. Nieuwkomers Bogdan Mykhaylichenko en Percy Tau zijn er voor het eerst bij. Mustapha Bundu ontbreekt. Na het vertrek van Thomas Didillon maakt de 16-jarige Timon Vanhoutte als derde doelman deel uit van de selectie. Lees verder »

 14-08-2020 

Nieuwe grasmat kost één miljoen euro

Nieuwe grasmat kost één miljoen euro

ANDERE Zondag speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De manschappen mogen aantreden op een fonkelnieuwe grasmat met drainage. De ingreep kostte ongeveer één miljoen euro, maar het resultaat zou topkwaliteit moeten zijn. Lees verder »

Ook Dauda in beeld bij ADO Den Haag

Ook Dauda in beeld bij ADO Den Haag

TRANSFERS ADO Den Haag heeft de weg naar Anderlecht gevonden. Volgens Omroep West toont de Nederlandse club ook interesse voor Mohammed Dauda. Gisteren raakte al bekend dat ADO Luka Adzic in het vizier heeft. Al is zijn komst voor Omroep West nog geen uitgemaakte zaak. Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - STVV

Visser fluit Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN De Voetbalbond heeft Lawrence Visser aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd van zondag tussen Anderlecht en STVV. Visser wordt bijgestaan door Thibaud Nijssen en Rien Vanyzere en vierde official Kevin Van Damme.  Lees verder »

Baseggio: "Trebel hoort in de basis"

Baseggio:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Walter Baseggio (foto) breekt in 'HLN' een lans voor Adrien Trebel. "Trebel hoort altijd te starten voor Anderlecht. Hij bezit een gezonde agressiviteit in zijn spel en is bovendien een stuk offensiever ingesteld dan Peter Zulj. Het middenveld stond op Mechelen veel te laag, dit kan niet", aldus Baseggio. Lees verder »

 13-08-2020 

Telenet en Eleven komen tot een akkoord

Telenet en Eleven komen tot een akkoord

ANDERE Het voorbije weekend moesten Telenet-klanten nog op zoek naar andere middelen om de wedstrijden in 1A te kunnen bekijken. Dit weekend kunnen ze wellicht opnieuw op Play Sports terecht. Telenet en Eleven vonden een akkoord waaronder ze vandaag hun handtekening zetten.  Lees verder »

Nieuwkomers wellicht nog niet tegen STVV

Nieuwkomers wellicht nog niet tegen STVV

WEDSTRIJDEN - ANDERE Zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht. De kans dat Percy Tau, Mustapha Bundu en Bogdan Mychajlychenko aan de aftrap komen in het Lotto Park, is klein. Frank Vercauteren verkiest wellicht dat ze eerst nog wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden. Lees verder »

Sanneh mag bijna gratis vertrekken

Sanneh mag bijna gratis vertrekken

TRANSFERS Na zijn mislukte uitleenbeurten aan Gözteppe en Oostende is er amper tot geen interesse voor Bubacarr Sanneh. Dat beseft ook Anderlecht en volgens Het Laatste Nieuws is paars-wit nu toch bereid om de verdediger te laten vertrekken tegen zijn actuele marktwaarde: bijna gratis. Lees verder »

 12-08-2020 

Gerkens op weg naar Antwerp

Gerkens op weg naar Antwerp

TRANSFERS RSC Anderlecht zwaait de komende dagen wellicht nog een overbodige speler uit, Pieter Gerkens. De middenvelder staat dicht bij een overgang naar Antwerp waar een contract voor drie jaar klaar ligt.  Lees verder »

 11-08-2020 

Officieel: Didillon naar Cercle

Officieel: Didillon naar Cercle

TRANSFERS De transfer van Thomas Didillon naar Cercle Brugge is rond. Nadat de doelman vandaag medische testen aflegde bij de Brugse vereniging, tekende hij een contract voor vier jaar. Didillon tekent wel degelijk bij Cercle en niet bij moederclub Monaco. Lees verder »

 10-08-2020 

Bundu even terug naar Denemarken

Bundu even terug naar Denemarken

ANDERE Mustapha Bundu speelde vandaag niet mee in de oefenpot tegen Lommel. De nieuwe flankaanvaller van Anderlecht is even teruggekeerd naar Denemarken om enkele administratieve formaliteiten in orde te brengen. Lees verder »

AEK Athene haakt af voor Vranjes

AEK Athene haakt af voor Vranjes

TRANSFERS Het lijkt erop dat Ognjen Vranjes dan toch niet definitief naar AEK Athene verhuist. Volgens Hellas Football heeft AEK de onderhandelingen met Anderlecht definitief stopgezet omdat paars-wit nog 500.000 euro vraagt voor de Bosnische verdediger. Lees verder »

Foto: zoon Anelka bij Anderlecht

Foto: zoon Anelka bij Anderlecht

JEUGD Sinds enkele weken loopt Nicolas Anelka regelmatig rond in Neerpede. De Franse oud-spits laat er zijn zoon Kais meetrainen bij de U13 van Anderlecht. Hoewel hij tactisch nog niet het niveau van zijn ploegmaats heeft, liet hij al mooie dingen zien. Lees verder »

Lawrence herdenkt overleden vader

Lawrence herdenkt overleden vader

ANDERE Kemar Lawrence heeft nog eens een bericht op zijn sociale media geplaatst. Vandaag is het 15 jaar geleden dat zijn vader overleed. Lawrence postte in zijn Instagram Stories een foto van diens zerk met daarbij de tekst 'Happy birthday pops. Thanks for everything. It's my time'. Lees verder »

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

Opgelet prono-deelnemers: hervatting prono-seizoen!

WEBSITE Door het coronavirus raakte de voetbalkalender volledig in de war, ook voor de Europese competities. Inmiddels is er een Champions League-ronde achter de rug en staan ​​woensdag de kwartfinales op het programma. Dat betekend ook dat de prono wordt voortgezet. De Ronde 8 is intussen verbeterd en de resultaten zijn beschikbaar. Lees verder »

Didillon vandaag eindelijk bij Cercle

Didillon vandaag eindelijk bij Cercle

TRANSFERS Thomas Didillon zal vandaag dan toch zijn medische testen afleggen bij Cercle Brugge. Dat meldt Het Nieuwsblad. Aanvankelijk waren deze voorzien voor begin vorige week, maar nieuwe makelaars overtuigden Didillon te wachten omdat ze hem een betere club voor ogen hielden. Lees verder »

 09-08-2020 

Anderlecht gooit dubbele voorsprong te grabbel

Anderlecht gooit dubbele voorsprong te grabbel

WEDSTRIJDEN Na een zwakke eerste helft stond Anderlecht na 75 minuten 0-2 voor dankzij Doku en een eigen doelpunt van Mechelen. Paars-wit leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar schoot daarna defensief tweemaal te kort zodat Mechelen tien minuten later weer op gelijke hoogte stond. Vlap en Luckassen hadden in de slotfase Anderlecht nog de drie punten kunnen bezorgen. Lees verder »

Nog geen akkoord met Suray

Nog geen akkoord met Suray

JEUGD Geen Mathis Suray bij de U21 gisteren tegen Gent. Het contract van de aanvallende middenvelder liep op 30 juni af en er is nog geen akkoord om dat te verlengen. De gesprekken lopen wel. Als de 19-jarige Suray bijtekent, wil Anderlecht hem uitlenen om ervaring op te doen. Lees verder »

Anderlecht wil Lissens uitlenen

Anderlecht wil Lissens uitlenen

JEUGD Anderlecht wil Lucas Lissens komend seizoen uitlenen om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Dat weet La Dernière Heure. De 19-jarige verdediger is een vaste waarde bij de U21 en heeft nog een contract tot 2021. Het is de intentie om dat te verlengen. Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond is het zo ver: na vijf maanden gaan we weer 'voor echt' voetballen. Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen trekt Anderlecht naar KV Mechelen. In een leeg stadion start Anderlecht wellicht met de basisploeg waarmee het in maart eindigde. Lees verder »

 08-08-2020 

"Anderlecht is gouden kooi voor overbodige spelers"

TRANSFERS Op inkomend vlak heeft Anderlecht zijn transferhuiswerk zo goed als rond. Enkel een bijkomende diepe spits mogen we nog verwachten, bevestigt sportief verantwoordelijke Peter Verbeke. Op uitgaand vlak wacht hem nog een zware taak. Heel wat jongens met een zwaar contract moeten weg en die staan niet te springen. Lees verder »

Nog drie jongeren kunnen verlengen

Nog drie jongeren kunnen verlengen

JEUGD - TRANSFERS Anderlecht verlengde deze zomer al de contracten van vier eigen jongeren, daar komen er normaal nog drie bij. Volgens sportief verantwoordelijke Peter Verbeke zijn de gespreken bezig met Anouar Ait El Hadj (foto), Jeremy Doku en Yari Verschaeren. "De gesprekken lopen goed", zegt hij. Lees verder »

Anderlecht boos op deelname Brugse U23 in 1B

Anderlecht boos op deelname Brugse U23 in 1B

JEUGD Anderlecht en Genk hebben in een open brief aan de Pro League hun beklag gedaan over de opname van de Brugse U23 in 1B dit seizoen. De twee clubs, die bekend staan om hun uitstekende jeugdwerking en doorstroming, spreken van "je reinste concurrentievervalsing". Lees verder »

 07-08-2020 

Positieve coronatest bij KV Mechelen

Positieve coronatest bij KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Bij de laatste coronatesten voor KV Mechelen - Anderlecht heeft bij Mechelen één persoon positief getest. Het is (nog) niet bekend om het gaat over een speler, staflid of clubmedewerker. De persoon in kwestie vertoont geen symptomen en is voor zeven dagen in quarantaine gegaan. Lees verder »

Nieuwe jongens nog niet tegen Mechelen

Nieuwe jongens nog niet tegen Mechelen

WEDSTRIJDEN De wedstrijd van zondag komt te vroeg voor de Bogdan Mykhaylichenko, Percy Tau en Mustapha Bundu. Geen van de drie nieuwe jongens zal er al bij zijn. Dat vertelde coach Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie. De drie krijgen nog wat tijd om zich in te werken bij Anderlecht.
Lees verder »

Officieel: Bundu tekent voor 4 jaar bij Anderlecht

Officieel: Bundu tekent voor 4 jaar bij Anderlecht

TRANSFERS Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Mustapha Bundu heeft voor 4 seizoenen bij Anderlecht getekend. De Sierra Leoner komt over van het Deense Aarhus GF voor een transfersom van om en bij de 3 miljoen euro, een recordbedrag voor de Deense nummer 3 van vorig seizoen. Lees verder »

 06-08-2020 

Zondag oefenduel tegen Lommel

Zondag oefenduel tegen Lommel

WEDSTRIJDEN Zondag om 10.30 uur zal Anderlecht een oefenwedstrijd spelen tegen 1B-club Lommel United. In deze partij, die plaatsvindt in Neerpede achter gesloten deuren, zullen de spelers een kans krijgen die 's avonds niet in de kern zitten voor de competitiewedstrijd op KV Mechelen. Lees verder »

Speeldata speeldagen 3 tot 8 bekend

Speeldata speeldagen 3 tot 8 bekend

WEDSTRIJDEN Neem uw agenda maar bij de hand, want de speeldata van speeldagen drie tot en met acht zijn bekend. Anderlecht speelt zijn drie thuiswedstrijden telkens op zondag, maar ook telkens op een ander aanvangsuur. De uitwedstrijden zijn op vrijdag, zaterdag en zondag. Lees verder »

De Jong vindt nieuwe club

De Jong vindt nieuwe club

TRANSFERS Een kleine drie maanden na zijn ontslag bij Anderlecht gaat Max de Jong weer aan de slag. De keeperstrainer heeft een contract getekend bij Al-Raed in Saoedi-Arabië. Hij gaat er opnieuw samenwerken met Besnik Hasi. Lees verder »

Kompany mikt op STVV

Kompany mikt op STVV

BLESSURES RSC Anderlecht ontvangt op 16 augustus STVV in een leeg Lotto Park. Vincent Kompany hoopt tegen dan speelklaar te zijn na zijn blessure aan de adductoren. De wedstrijd van zondag tegen KV Mechelen komt dus nog te vroeg voor de verdediger. Lees verder »

 05-08-2020 

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

KV Mechelen - Anderlecht gaat door

ANDERE Vlaams minister Ben Weyts heeft na overleg beslist dat er dit weekend mag gevoetbald worden in de provincie Antwerpen. Zo zal Anderlecht dus op zondag aantreden op het veld van KV Mechelen voor de eerste match van het nieuwe seizoen. Lees verder »

Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

Deze week akkoord tussen Eleven en Telenet

ANDERE Het is bijna zover, zonder tegenbericht gaat de Jupiler Pro League dit weekend van start. Play Sports-abonnees weten echter tot heden nog steeds niet of ze de wedstrijden op tv gaan kunnen volgen. Elven Sports hoopt deze week op een akkoord met Telenet. Lees verder »

Didillon legt vandaag medische testen af

Didillon legt vandaag medische testen af

TRANSFERS - ANDERE Komt er vandaag eindelijk een doorbraak in de transfer van Thomas Didillon naar Cercle Brugge. De doelman legt er normaal vandaag  zijn medische testen af. En dan staat niets een transfer nog in weg. Officieel is Didillon dan eigendom van Monaco die hem meteen weer uitleent aan Cercle. Lees verder »

 04-08-2020 

Virologen negatief over voetbal in Antwerpen

Virologen negatief over voetbal in Antwerpen

WEDSTRIJDEN Het blijft afwachten of de wedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht zondag kan doorgaan. Morgen om 12 uur geeft provinciegouverneur Kathy Berx een persconferentie. Mogelijk maakt ze dan bekend of er gevoetbald kan worden. De virologen zien het alvast niet zitten, vertelt Steven Van Gucht. Lees verder »

Roofe: "Bedankt, Anderlecht-fans"

Roofe:

TRANSFERS Via Instagram neemt Kemar Roofe afscheid van Anderlecht en zijn supporters. "Bedankt aan iedereen bij Anderlecht om me de kans te geven om hier te spelen. Bedankt ook aan de fans om me vanaf de eerste dag zo welkom te voelen. Ik voelde me meteen thuis en kan jullie hier niet genoeg voor bedanken." Lees verder »

Officieel: Roofe tekent bij Rangers

Officieel: Roofe tekent bij Rangers

TRANSFERS Glasgow Rangers heeft zopas de transfer van Kemar Roofe officieel bekend gemaakt. De Engelse spits tekent bij de Schotse traditieclub een contract voor vier jaar. "Rangers is een grote club met ambitie. Dit is de juiste plaats om mijn carrière uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om in Ibrox (het Rangers-stadion, red.) en Europees te spelen", zegt Roofe op de clubwebsite. Lees verder »

Politie zoekt vandalen Neerpede

Politie zoekt vandalen Neerpede

ANDERE Anderlecht heeft een klacht tegen onbekenden ingediend na de vandalenstreken van afgelopen weekend in Neerpede. Zaterdagnacht spoten vandalen in het groot 'fuck the prosses, Kompany casse-toi' op het asfalt aan de ingang van het oefencomplex. Lees verder »

 03-08-2020 

Gatz volgt Steegen op als perswoordvoerder

Gatz volgt Steegen op als perswoordvoerder

ANDERE Na meer dan tien jaar zet David Steegen (foto) een stap opzij als persverantwoordelijke van Anderlecht. Steegen zal zich voortaan bezighouden met het versterken van de Brusselse verankering van de club. De 27-jarige Jan Gatz volgt Steegen op als woordvoerder. Lees verder »

Tau geland op Zaventem

Tau geland op Zaventem

TRANSFERS - ANDERE Het heeft RSC Anderlecht wat moeite gekost om Percy Tau vanuit Zuid-Afrika naar Brussel te krijgen, maar het is gelukt, hij arriveerde deze morgen op Brussels Airport. Tau wou geen commentaat kwijt over zijn huurdeal met paars-wit. Lees verder »

Blessure Cobbaut zonder erg

Blessure Cobbaut zonder erg

BLESSURES In de laatste minuten van de wedstrijd tegen Lille moest Elias Cobbaut aan de kant met last aan de linkerkuit. Gelukkig blijkt de blessure achteraf mee te vallen en komt de competitiestart tegen KV Mechelen niet in gevaar.  Lees verder »

 02-08-2020 

Anderlecht blijft scouten in MLS

Anderlecht blijft scouten in MLS

TRANSFERS Anderlecht blijft rondkijken in de Amerikaanse competitie voor interessante spelers. Gisteren zou een scout van paars-wit de wedstrijd tussen Philadelphia Union en Kansas City gevolgd hebben. Naast Mark McKenzie was het vizier ook gericht op Brenden Aaronson en Gianluca Busio. Lees verder »

 01-08-2020 

Bekijk hier de volledige nieuwe kalender

Bekijk hier de volledige nieuwe kalender

WEDSTRIJDEN Vandaag maakte de Pro League de aangepaste kalender voor het komende voetbalseizoen bekend. Na de uitbreiding van 16 naar 18 clubs kon de eerdere kalender de vuilnisbak in. Anderlecht start volgend weekend op Mechelen. Opvallend: op de voorlaatste speeldag staat de topper tegen Club Brugge op de agenda. Lees verder »

Anderlecht opent competitie in KV Mechelen

Anderlecht opent competitie in KV Mechelen

ANDERE Hoewel de aangepaste kalender van 1A normaal gezien rond 18.00 uur wordt voorgesteld, opent Anderlecht volgens Het Nieuwsblad op zondag 9 augustus de competitie in KV Mechelen. Gezien de strenge maatregelen omtrent corona is het nog niet zeker of die match wel zal kunnen doorgaan. Lees verder »

Opnieuw MLS-speler gelinkt aan Anderlecht

Opnieuw MLS-speler gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Buitenlandse website maken gewag van interesse van Anderlecht voor Mark McKenzie. De 21-jarige McKenzie is een centrale verdediger die in de MLS uitkomt voor Philadelphia Union. In januari debuteerde hij voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Lees verder »

Kompany traint alweer

Kompany traint alweer

BLESSURES VIncent Kompany werkt al opnieuw enkele oefeningen op het oefenveld af. De eerste competitiewedstrijd volgende week komt nog te vroeg, maar mogelijk zit een wederoptreden in augustus er wel in. Twee weken geleden blesseerde Kompany zich aan de adductoren.  Lees verder »

Geen Dimata en Roofe, Verschaeren twee keer

Geen Dimata en Roofe, Verschaeren twee keer

WEDSTRIJDEN Landry Dimata en Kemar Roofe spelen vandaag niet mee in de oefenwedstrijden tegen RWDM en Lille. Roofe is nog steeds geblesseerd. Dimata blijft uit voorzorg aan de kant. Voor Yari Verschaeren (foto), Pieter Gerkens en Edo Kayembe wordt het een drukke dag: zij spelen beide matchen. Lees verder »