Archieven

 30-09-2022 
 29-09-2022 

Factcheck: de gepubliceerde toeschouwerscijfers

Factcheck: de gepubliceerde toeschouwerscijfers

ANDERE Na berichtgeving over de toeschouwersaantallen en de reactie van Anderlecht daarop, gingen we zelf eens kijken naar de cijfers die gepubliceerd werden. We bekeken vier mediakanalen. Wat valt op: de meteen gepubliceerde cijfers liggen heel veel hoger dan de nu genoemde gemiddeldes. Lees verder »

Anderlecht betwist cijfers over toeschouwers

Anderlecht betwist cijfers over toeschouwers

ANDERE Naar aanleiding van de berichtgeving in de kranten over de dalende toeschouwersaantallen komt Anderlecht vanavond met een officiële verklaring. Volgens paars-wit kloppen de cijfers uit de kranten niet. Een fout in de databank van de Pro League zou de oorzaak zijn. De club geeft wel geen (in hun ogen) correcte cijfers vrij. Lees verder »

Anderlecht ziet toeschouwers terugvallen

Anderlecht ziet toeschouwers terugvallen

ANDERE Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws pakte dezer dagen uit met cijfers over de teruglopende toeschouwersaantallen in onze hoogste klasse. Ook Anderlecht ontsnapt hier niet aan. Paars-wit is zelfs één van de clubs die het meest achteruit gaat. Lees verder »

Amuzu fit voor zondag

Amuzu fit voor zondag

BLESSURES Francis Amuzu is volledig hersteld van zijn hamstringblessure. De linkerflankspeler trainde vandaag mee met de groep en is inzetbaar zondag tegen Charleroi. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »

Anderlecht lanceert luisterboek

Anderlecht lanceert luisterboek

ANDERE Samen met het Geluidshuis brengt Anderlecht een luisterverhaal op de markt. Het heet 'Fromage', duurt een uur en richt zich op kinderen vanaf 6 jaar. Onder meer Vincent Kompany en Youri Tielemans leenden hun stem, net als heel wat bekende acteurs uit het hele land. Lees verder »

5 weken winterstop, wat doen de thuisblijvers ?

5 weken winterstop, wat doen de thuisblijvers ?

ANDERE De winterstop loopt dit seizoen van 13 november tot 23 december door het WK te Qatar. Vijf weken geen wedstrijden dus, betekent dit dan extra verlof voor de spelers die niet naar het WK moeten. Zeker niet, de clubs vullen deze periode met oefenwedstrijden en buitenlandse stages.  Lees verder »

 28-09-2022 

Raman fit, Amuzu twijfelachtig

Raman fit, Amuzu twijfelachtig

BLESSURES Benito Raman is hersteld van zijn enkelblessure en is fit voor de wedstrijd van zondag. Francis Amuzu is nog een twijfelgeval. De flankaanvaller heeft nog last van de dij en het is dus afwachten of hij fit geraakt voor de wedstrijd tegen Charleroi.  Lees verder »

Padel en BBQ voor de thuisblijvers

Padel en BBQ voor de thuisblijvers

ANDERE Felice Mazzu zag heel wat internationals vertrekken maar dat betekende niet dat hij op zijn lauweren bleef rusten. Al was er voor de "thuisblijvers" wel wat ontspanning voorzien, een kleine teambuilding bestaande uit padel en BBQ. Lees verder »


 27-09-2022 

Officieel: Amuzu tekent bij tot 2025

Officieel: Amuzu tekent bij tot 2025

TRANSFERS Francis Amuzu heeft een verbeterd contract getekend bij Anderlecht tot 2025 met een optie voor een extra seizoen. De 23-jarige aanvaller debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal en genoot deze zomer nog concrete interesse van Nice. Lees verder »

Croky Cup: Anderlecht moet naar Lierse

Croky Cup: Anderlecht moet naar Lierse

WEDSTRIJDEN Er is zonet geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup en Anderlecht zal zijn eerste opdracht zeker niet mogen onderschatten. Het moet namelijk naar Lierse (Challenger Pro League). Een interessant gegeven is dat de RSCA Futures onlangs met 2-3 gingen winnen in Lierse. Benieuwd of de A-ploeg daar ook tot in staat is momenteel. De match wordt gespeeld op 8, 9 of 10 november Lees verder »

Lothar D'Hondt leidt duel der Sportings

Lothar D'Hondt leidt duel der Sportings

ANDERE Komende zondag om 13.30 uur komt Sporting Charleroi op bezoek in het Lotto Park. Lothar D'hondt is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden, langs de lijn krijgt hij assistentie van Romain Devillers en Philippe Vandecauter, Brent Staessens is vierde official.  Lees verder »

Deze namiddag loting Croky Cup

Deze namiddag loting Croky Cup

ANDERE Binnenkort beginnen de 1A-clubs aan hun Beker van België. Westerlo en Seraing kwamen eerder al in actie. De loting voor de 1/16de finales volgt deze namiddag. Dan weet RSC Anderlecht wie zijn eerste tegenstander wordt in deze editie van de Croky Cup. Lees verder »

 26-09-2022 

Happy birthday Skyhawk, beter laat dan nooit

Happy birthday Skyhawk, beter laat dan nooit

WEBSITE De man achter de schermen die zowat alles regelt, die aan de wieg stond van Anderlecht-Online, vierde gisteren zjin verjaardag. Een hele gelukkige 24-uur later, verjaardag Skyhawk. Bedankt om onze contactpunt te zijn voor vanalles en nog wat. Hip hip hoera !! Lees verder »

 23-09-2022 

Blessure Amuzu minder erg dan gevreesd

Blessure Amuzu minder erg dan gevreesd

BLESSURES Goed nieuws voor Francis Amuzu. De hamstringblessure die hij afgelopen weekend opliep, lijkt erg goed mee te vallen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft hij al zeker geen scheur opgelopen. De kans is reëel dat hij over tien dagen tegen Charleroi inzetbaar is. Lees verder »

Martinez: "Genoten van Debast"

Martinez:

INTERVIEWS Zeno Debast vierde gisteren zijn debuut bij de Rode Duivels meteen met een basisplaats, hij kreeg het iconische nummer vier die lang op de rug van Vincent Kompany prijkte. Bondscoach Roberto Martinez heeft in ieder geval genoten van de jonge debutant.  Lees verder »


 22-09-2022 

Debast meteen basispion bij Rode Duivels?

Debast meteen basispion bij Rode Duivels?

WEDSTRIJDEN Staat Zeno Debast bij zijn eerste selectie vanavond meteen in de basis bij de Rode Duivels? Het zou wel eens kunnen. Het Nieuwsblad zet Debast in haar verwachte elftal. Bondscoach Roberto Martinez zei achteraan iets te zullen proberen en sprak wederom vol lof over de Anderlecht-speler. Lees verder »

 21-09-2022 
 20-09-2022 

Vertonghen: "Moeilijkste beslissing van mijn leven"

Vertonghen:

INTERVIEWS Jan Vertonghen vertoeft momenteel bij de Rode Duivels en nam ndaar de tijd voor een uitgebreid interview met VTM en Het Laatste Nieuws, de mediapartners van de Rode Duivels. Hij ging er onder meer dieper in op zijn transfer naar Anderlecht. "Mijn transfer ging letterlijk op 24 uur tijd van 'ik blijf bij Benfica' naar het zetten van mijn handtekening bij Anderlecht." Lees verder »

Debast: "Bijleren en me amuseren"

Debast:

INTERVIEWS Zeno Debast sprak vandaag voor het eerst met de pers als Rode Duivel. De 18-jarige Anderlecht-verdediger straalt rust uit, maar keek al wel zijn ogen uit. "Of ik starstruck was? Ja, natuurlijk. Het is even aanpassen van tv naar realiteit. Zo'n Debruyne is van een enorm niveau." Lees verder »

Amuzu tekent verbeterd contract

Amuzu tekent verbeterd contract

TRANSFERS Deze morgen klonk het dat de onderhandelingen over een nieuw contract voor Francis Amuzu, de goede kant uitgingen. Volgens Het Nieuwsblad heeft Amuzu ondertussen zijn handtekening gezet onder een nieuw, verbeterd contract.  Lees verder »

Isabelle Mazzara eerste vrouw in Pro League

Isabelle Mazzara eerste vrouw in Pro League

ANDERE Isabelle Mazzara is de eerste vrouw in de raad van bestuur van de Pro League. Ze is ex-voorzitter van het directiecomité Binnenlandse Zaken die ook de voetbalcel onder zijn hoede heeft. Momenteel is algemeen directeur van de ULB en voorzitter van het Franstalig Gemeenschapsonderwijs.  Lees verder »


 19-09-2022 

Amuzu mogelijk enkele weken out

Amuzu mogelijk enkele weken out

BLESSURES Francis Amuzu moest tegen Kortrijk de strijd al vroeg staken met een blessure. Het zou gaan om een probleem met de hamstrings, mogelijk is er een klein schuurtje. La Dernière Heure schrijft dat hij mogelijk de eerste wedstrijden na de interlandbreak moet missen. Lees verder »

"Deze overwinning doet deugd"

INTERVIEWS De trend was 'eerste doelpunt' gisteren tegen Kortrijk. Jan Vertonghen scoorde zijn eerste in de Jupiler Pro League en Yari Verschaeren zijn eerste van dit seizoen. Verschaeren had er graag nog een tweede bijgedaan, maar de drie punten zijn nu het belangrijkste.  Lees verder »

 18-09-2022 

Gemotiveerd Anderlecht stuurt Kortrijk wandelen

Gemotiveerd Anderlecht stuurt Kortrijk wandelen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na de één op twaalf in de competitie weer de weg naar de zege gevonden. Het won met 4-1 van Kortrijk en leidde onder impuls van Verschaeren aan de rust met 1-0. Na rust kopte een goede Ashimeru zijn ploeg op 2-0. Een knullig tegendoelpunt bracht de West-Vlamingen een paar minuten weer in de match, maar Vertonghen en Refaelov (op penalty) namen alle twijfels weg. Na de interlandbreak moet Paars-wit deze prestatie uiteraard bevestigen, te beginnen tegen Charleroi. Lees verder »

Opstelling: Met Arnstad en Verschaeren

Opstelling: Met Arnstad en Verschaeren

WEDSTRIJDEN Een sputterend Anderlecht moet binnen een klein uur absoluut op zoek naar de drie punten tegen Kortrijk of de kelder van het klassement dreigt voor de recordkampioen. Mazzu zet Arnstad als verdedigende middenvelder door de afwezigheid van Diawara. Verschaeren en Refealov moeten Silva assisteren. Lees verder »

 17-09-2022 

Selectie: geen Sadiki en Diawara

Selectie: geen Sadiki en Diawara

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen KV Kortrijk. Daarbij geen Noah Sadiki. Ook Amadou Diawara en Benito Raman zijn er, wegens blessures, niet bij. Anouar Ait El Hadj is evenmin geselecteerd. Lees verder »

Verjaardag Macuz en Lajoya

Verjaardag Macuz en Lajoya

WEBSITE Vandaag verjaren twee van onze medewerksters: Macuz, die de Spaanstalige versie eigenhandig up to date houdt en haar collega Lajoya die hetzelfde doet voor onze Engelstalige versie. We wensen hen te bedanken voor al hun harde werk en wensen hen uiteraard een gelukkige verjaardag! Lees verder »

Webpoll: wat is de oorzaak van de malaise?

Webpoll: wat is de oorzaak van de malaise?

WEBSITE Anderlecht haalt de laatste weken barslechte resultaten in de competitie en de Champions Play-Offs zijn momenteel ver weg (en zeker de eerste plaats). In Europa loopt het iets beter, maar de wedstrijd tegen FCSB was eigenlijk ook niet om aan te zien, tegen een zeer beperkte tegenstander. Er wordt onder de fans volop gediscussieerd over de oorzaak van de problemen. Lees verder »

Salazaku Kinzadi vervolgt carrière bij Pisa

Salazaku Kinzadi vervolgt carrière bij Pisa

JEUGD Tussen de U18- en de U23-categorieën gaapt een grote kloof en veel spelers slagen er niet in die te overbruggen. Emmanuel Salazaku Kinzadi lijkt één van die spelers te worden. Hij arriveerde in 2000 in Neerpede, komende van Mechelen (en voordien ook spelend voor Brugge), maar sinds de zomer trainde hij al niet meer mee met het team. Daarom zet hij nu zijn carrière verder in Italië, meer bepaald in de Serie B bij Pisa. Lees verder »


 16-09-2022 

18-jarige Salazaku kiest voor Pisa

18-jarige Salazaku kiest voor Pisa

JEUGD - TRANSFERS Emmanuel Salazaku Kinzadi heeft een contract getekend bij het Italiaanse Pisa. Dat maakte de speler zelf bekend via Instagram. De 18-jarige linksachter kwam in 2020 naar Anderlecht, maar de voorbije zomer vertrok hij. Pisa komt uit in de Serie B. Lees verder »

Kana: "Moeten nederig blijven"

Kana:

INTERVIEWS Marco Kana stond gisteren in de basis tegen FCSB door de blessure van Amadou Diawara, twintig minuten voor het einde werd hij vervangen door Yari Verschaeren. Kana wou vooral onthouden dat er in deze Europese campagne nog geen tegengoal slikten.  Lees verder »

Mét rouwband in de National Arena

Mét rouwband in de National Arena

ANDERE De spelers van RSC Anderlecht droegen gisteren in Boekarest een rouwband ter ere van Mister Michel. Het was afwachten of de UEFA groen licht gaf voor dat gebaar. Zondag doen de spelers dat nog eens over en is er in het Lotto Park een groter eerbetoon voorzien.  Lees verder »

 15-09-2022 

Voorbeschouwing: FCSB - Anderlecht

Voorbeschouwing: FCSB - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21 uur speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd in de poules van de Conference League. Tegenstander is FCSB uit Roemenië. De Roemenen verloren vorige week bij West Ham. Als Anderlecht wint, zet het dus meteen een goede stap richting volgende ronde. Lees verder »

 14-09-2022 

Sportwereld neemt afscheid

Sportwereld neemt afscheid

ANDERE Het overlijden van Michel Verschueren brengt een golf van eerbetonen op gang. Van de man in de straat tot de Belgische Voetbalbond, iedereen heeft enorm veel respect voor de Zilveren Vos die veel betekent heeft in de voetbalwereld.  Lees verder »

Mister Michel is niet meer

Mister Michel is niet meer

ANDERE In Engeland verloren ze vorige week een grote dame, in Anderlecht verliezen ze vandaag een grote meneer. Michel Verschueren is op 91-jarige leeftijd overleden. Daarmee verliest het Belgisch voetbal een icoon, 'Mister Michel' stond aan de wieg van een aantal grote successen van RSC Anderlecht.  Lees verder »

 13-09-2022 
 12-09-2022 
 11-09-2022 

Mazzu: "Ik vrees niet voor mijn job"

Mazzu:

INTERVIEWS Net als Lior Refaelov vond coach Felice Mazzu dat zijn team te weinig intensiteit bracht vanmiddag. "Nochtans was er aan goede wil geen gebrek", stelde de coach na afloop. "Of mijn groep te weinig kwaliteit heeft? Neen. We missen wel maturiteit." Lees verder »

Refaelov: "De intensiteit moet hoger"

Refaelov:

INTERVIEWS Iets voorbij het uur en bij een 1-0-achterstand kwam Lior Refaelov van de bank. Na de wedstrijd was mocht hij het aan de pers komen uitleggen. "Op training is het niveau fantastisch, maar in de wedstrijden merk ik daar niets van. Dat stelt me enorm teleur." Lees verder »

Boze supporters wachten spelers op in Neerpede

Boze supporters wachten spelers op in Neerpede

ANDERE Een vijftigtal boze supporters hebben vanmiddag de spelers opgewacht bij een terugkeer in Neerpede. 'Shame on you', galmde door de lucht toen de bus arriveerde. Wesley Hoedt sprak de supporters toe. Het gesprek verliep rustig, terwijl de politie vanop afstand toekeek. Lees verder »

Ontzettend zwak Anderlecht opnieuw de boot in

Ontzettend zwak Anderlecht opnieuw de boot in

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog maar eens verloren. Het ging met 2-1 verdiend onderuit in Westerlo dat Paars-wit al koud pakte na 5 minuten. Anderlecht bleef zonder kansen totdat Esposito na rust met een mooi doelpunt Anderlecht toch op gelijke hoogte bracht. Maar in de slotfase counterde Westerlo zich naar de 2-1. Westerlo kreeg trouwens nog een resem kansen tegen Anderlecht dat voor de zoveelste maal een ongemotiveerde indruk liet. Indien er niet snel verbetering komt, is dit Anderlecht binnenkort al kansloos voor de Champions Play-offs. Lees verder »

Opstelling: Zonder Vertonghen, Refaelov en Murillo

Opstelling: Zonder Vertonghen, Refaelov en Murillo

WEDSTRIJDEN Binnen een klein uur gaat Anderlecht op bezoek bij promovendus Westerlo en dat was in het (verre) verleden niet altijd een succes. Na de moeizame zege in Europa start Anderlecht zonder (de licht geblesseerde) Vertonghen, Murillo en Refealov. Delcroix, Sadiki en Stroeykens staan wel aan de aftrap. Bij Westerlo staat ex-Anderlechtspeler Chadli na zijn transfer ook aan de aftrap. Lees verder »

 10-09-2022 

Selectie: geen Ishaq en Ait El Hadj

Selectie: geen Ishaq en Ait El Hadj

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 21 spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Westerlo. In vergelijking met de Europese match van donderdag vallen Ishaq Abdulrazak (foto) en Anouar Ait El Hadj af. Julien Duranville is er, we zouden durven zeggen 'uiteraard', wel bij. Lees verder »

RSCA Women blijven foutloos

RSCA Women blijven foutloos

DAMES - DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft de maat genomen van Standard. Het werd 2-0 en door deze zege behouden de RSCA Women het maximum van negen op negen. Voor Anderlecht scoorden Marie Minnaert en Sarah Wijnants. Ook OHL heeft nog het maximum van de punten. Lees verder »

De bliksem flitste ei zo na in Dortmund

De bliksem flitste ei zo na in Dortmund

TRANSFERS Op de slotdag van de Duitse zomermercato stond Julien Duranville erg dicht bij een transfer naar Borussia Dortmund. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van meerdere Duitse bronnen. De Borussen zouden 10 miljoen euro geboden hebben, plus 20 procent bij een doorverkoop. Lees verder »

 09-09-2022 

West Ham verslaat FCSB en wordt medeleider

West Ham verslaat FCSB en wordt medeleider

WEDSTRIJDEN In de andere wedstrijd in groep B heeft West Ham met 3-1 gewonnen van FCSB, het vroegere Steaua Boekarest. De Engelsen kwamen 0-1 achter en voerden aan de rust een driedubbele wissel door. In de laatste twintig minuten gingen ze dan op en over de bezoekers uit Roemenië. Lees verder »

 08-09-2022 

Silva schenkt de zege vanop de stip

Silva schenkt de zege vanop de stip

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de Conference League gewonnen. Tegen de zwakke Denen van Silkeborg moest er gewonnen worden en daarin slaagde Anderlecht al ploeterend via een omgezette penalty van Silva, diep in de tweede helft. Anderlecht speelde zwak voor rust, maar na de pauze kon Paars-wit voor iets meer dreiging zorgen waardoor het toch verdiend zegevierde. Lees verder »

 07-09-2022 

Mazzu: "Het is speciaal"

Mazzu:

INTERVIEWS Eindelijk, opnieuw Europees voetbal in het Lotto Park, geen kwalificatiewedstrijden maar een heuse groepsfase. RSC Anderlecht haalt opgelucht en opgetogen tegelijk adem, maar ook voor coach Felice Mazzu is het een speciaal gegeven.  Lees verder »

Viertal genezen van buikgriep

Viertal genezen van buikgriep

BLESSURES - ANDERE Goed nieuws voor Felice Mazzu met het oog op de Conference League-wedstrijd van morgen tegen Silkeborg. Yari Verschaeren, Francis Amuzu, Kristian Arnstad en Mario Stroeykens trainen opnieuw mee en zijn dus genezen van de buikgriep waardoor ze vorig weekend geveld werden.  Lees verder »

Wim Smet fluit KVC Westerlo - RSC Anderlecht

Wim Smet fluit KVC Westerlo - RSC Anderlecht

ANDERE Komende zondag komt RSC Anderlecht een oude bekende tegen in het Kuipje, Nacer Chadli. Westerlo huurt de Rode Duivel tot het einde van het seizoen. De aftrap staat gepland om 13.30 uur. in Het Kuipje,  Wim Smet zal Westerlo - RSC Anderlecht in goede banen leiden. Lees verder »

 06-09-2022 

RSC Anderlecht stelt Europese shirts voor

RSC Anderlecht stelt Europese shirts voor

ANDERE RSC Anderlecht stelde de shirts voor voor de Europese wedstrijden, die zijn zwart met goud en kwamen tot stand na een samenwerking met rapper DAMSO. "Een uniek shirt - een viering van Brussels als hoofdstad voor talent", staat er te lezen op de officiële clubwebsite.  Lees verder »

Conference League: Hongaars scheidsrechterteam

Conference League: Hongaars scheidsrechterteam

ANDERE RSC Anderlecht begint donderdag aan zijn Europees avontuur, het ontvangt in het Lotto Park het Deense Silkeborg. UEFA heeft een Hongaars scheidsrechterteam aangeduid voor deze wedstrijd met aan de leiding Istvan Vad, die ook actief is in de Hongaarse hoogste klasse.  Lees verder »

Transfer Deadline Day !!

Transfer Deadline Day !!

TRANSFERS Vanavond sluit ook in België de transfermarkt. Vanuit Anderlecht lijken we niet veel nieuws meer te moeten verwachten. Volgens journalist Pieter-Jan Calcoen van Het Nieuwsblad plant paars-wit vandaag geen versterkingen meer te halen. Lees verder »

 05-09-2022 

"Sadiki had rood moeten krijgen"

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department is van oordeel van Noah Sadiki een rode kaart had moeten krijgen tegen OH Leuven. In de slotfase van het duel kwam de youngster te laat en raakte hij het scheenbeen van Mathieu Maertens. "Een rode kaart voor ernstig gemeen spel was beter geweest dan geel", zo klinkt het nu. Lees verder »

Terugblik: De Westelse spookavonden

Terugblik: De Westelse spookavonden

ANDERE Wie als supporter van Anderlecht de naam Westerlo hoort vallen – en zeker de ietwat oudere supporter – zal ongetwijfeld altijd denken aan de twee pandoeringen (6-0 en 5-0) die Anderlecht er om de oren kreeg in de seizoenen 1998–1999 en 1999–2000. We blikken even terug op deze twee memorabele wedstrijden. Lees verder »

Denk aan de Anderlecht-Online prono!

Denk aan de Anderlecht-Online prono!

WEBSITE Het Europese voetbalseizoen gaat morgen van start. Dit betekent eveneens dat jullie prono een half uur voor aanvang van de eerste match ingestuurd moet worden. Deelnemen is gratis en aan het einde van het seizoen vallen er prijzen te winnen, op voorwaarde dat je elke ronde meespeelde. Succes. Lees verder »

Verbeke en Mazzu halen verhaal bij Laforge na affluiten

Verbeke en Mazzu halen verhaal bij Laforge na affluiten

ANDERE Felici Mazzu verwees er al naar tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd tegen Oud-Heverlee, de fouten van de scheidsrechter. Nu zijn ook beelden opgedoken waarop te zien is dat zowel de coach als CEO Peter Verbeke verhaal gaan halen na affluiten, bij dienstdoend scheidrechter Nicolas Laforge. Lees verder »

Vertongen: "Ik ben geen verlosser"

Vertongen:

INTERVIEWS RSC Anderlecht geraakte gisteren niet verder dan een gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Nieuwe aanwinst Jan Vertonghen mocht na tien minuten in de tweede helft, invallen, meteen ook zijn debuut in paars-wit shirt in het Lotto Park.  Lees verder »

 04-09-2022 

Hoedt: "Hadden iemand als Vertonghen nodig"

Hoedt:

INTERVIEWS Wesley Hoedt kreeg de voorbije week wat kritiek te slikken en kwam vanmiddag dus gemotiveerd aan de aftrap. "Er wordt van alles gezegd en geschreven, maar niemand weet dat ik al twee matchen speelde met een kuitspier die vijf centimeter langer was dan de andere", aldus de Nederlander na de match tegen OH Leuven. Lees verder »

Invallers stuwen Anderlecht naar gelijkspel

Invallers stuwen Anderlecht naar gelijkspel

WEDSTRIJDEN Anderlecht lijkt zich de laatste tijd graag vast te houden aan zekerheden in het voetbal. Na de traditionele nederlaag tegen Union en het niet winnen tegen Gent volgde er nu ook weer geen zege tegen OHL. Het is nu al vijf wedstrijden geleden dat Paars-wit kon winnen van Leuven. OHL klom op voorsprong en Anderlecht kwam vrij laat gelijk via de jonge Duranville. Maar Leuven sloeg onverwacht opnieuw toe nadat Diawara stond te slapen, maar gelukkig kon Silva nog een punt redden voor Paars-wit dat pas in het laatste half uur echt kon dreigen. Lees verder »

Opstelling: Buikgriep gooit elftal door elkaar

Opstelling: Buikgriep gooit elftal door elkaar

WEDSTRIJDEN Na twee zwakke competitiewedstrijden met twee nederlagen als gevolg heeft Mazzu zijn elftal door elkaar geschud. Verschaeren, Amuzu, Arnstad en Stroeykens hebben immers last van buikgriep en zijn onbeschikbaar, net als Raman die geblesseerd is. Nieuwkomer Diawara staat meteen aan de aftrap. Jan Vertonghen zit op de bank. Vorig jaar speelde Anderlecht tweemaal gelijk tegen OHL. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - OH Leuven

Voorbeschouwing: Anderlecht - OH Leuven

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 13.30 uur ontvangt Anderlecht OH Leuven. Na drie nederlagen op rij en slechte prestaties tegen Union en AA Gent is winnen een must. Het is uitkijken of Felice Mazzu zijn team door elkaar schudt. Nieuwkomers Amadou Diawara en Jan Vertonghen zitten voor het eerst in de selectie. Lees verder »

 03-09-2022 

Selectie: geen Raman, nieuwkomers present

Selectie: geen Raman, nieuwkomers present

WEDSTRIJDEN Nieuwkomers Jan Vertonghen en Amadou Diawara zitten meteen in de selectie voor de partij van morgen tegen OH Leuven. Benito Raman kreeg tegen Gent een tik op de enkel en ontbreekt. Doelman Colin Coosemans, die gelinkt wordt aan Beerschot, zit gewoon in de selectie. Lees verder »

 02-09-2022 

Officieel: Vertonghen is 'back in Belgium'

Officieel: Vertonghen is 'back in Belgium'

TRANSFERS Het langverwachte nieuws is er: Jan Vertonghen heeft een contract voor twee jaar getekend bij Anderlecht. De Belgische recordinternational (139 interlands) krijgt rugnummer 14. "In het verleden waren er al contacten, maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar", zegt Vertonghen in een eerste reactie. Lees verder »

 01-09-2022 

Zeer zwak Anderlecht opnieuw onderuit

Zeer zwak Anderlecht opnieuw onderuit

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor de elfde keer op rij niet kunnen winnen tegen Gent. Het verloor na een zeer povere partij met 0-1, een strafschop omgezet na rust. Anderlecht was aanvallend onmondig, al verdedigde Gent wel goed. Refaelov schoot de enige echte kans naast bij 0-0. Paars-wit liet een gelaten indruk en kon Gent nooit onder druk zetten. Het zakt weg naar de middenmoot en er wacht zondag met OHL nog een club waartegen vorig seizoen niet werd gewonnen. Bovendien doet OHL het goed met twaalf punten. Lees verder »

Hooligans zamelen geld in voor vernield café

Hooligans zamelen geld in voor vernield café

ANDERE Enkele leden van de harde kern van Anderlecht zijn een inzamelactie gestart om de herstellingwerken aan het Brusselse café Le Falstaff te bekostigen. Dat café raakte vorige week zwaar beschadigd toen een groep Anderlecht-hooligans er hun tegenhangers van Young Boys Bern aanviel. Lees verder »

Opstelling: Nieuw aanvalstrio

Opstelling: Nieuw aanvalstrio

WEDSTRIJDEN Zoals verwacht starten Silva, Refealov en ook Stroeykens straks tegen Gent. Raman, Esposito en Arnstad, die nog startten in Union, zitten op de bank. Kana start opnieuw als verdedigende middenvelder. Olsson is er uiteraard niet meer bij. De Zweed is vertrokken naar Denemarken. Ait El Hadj zit na zijn kort verblijf in de B-kern wel weer op de bank. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN We zouden het op deze drukke transferdag bijna vergeten, maar vanavond moet Anderlecht ook voetballen. Paars-wit ontvangt AA Gent in een uitgestelde wedstrijd van anderhalve week geleden. Het is uitkijken of Felice Mazzu zijn elftal wijzigt na de non-match tegen Union zondag. Lees verder »

Vertonghen aangekomen op Zaventem

Vertonghen aangekomen op Zaventem

TRANSFERS Jan Vertonghen is deze voormiddag geland op de luchthaven van Zaventem. De Belgische recordinternational zal deze namiddag zijn medische testen bij Anderlecht afleggen. Het is de bedoeling dat hij vanavond voor de partij tegen Gent aan het publiek wordt voorgesteld. Lees verder »

'Anderlecht informeerde ook naar Umtiti'

'Anderlecht informeerde ook naar Umtiti'

TRANSFERS Voor het zijn pijlen richtte op Jan Vertonghen, informeerde Anderlecht bij Barcelona naar Samuel Umtiti. Dat schrijft de Waalse journalist Sacha Tavolieri. Financieel bleek dit echter een moeilijke zaak. Umtiti tekende vorige week op huurbasis bij Lecce. Lees verder »

Geen transfersom voor Vertonghen

Geen transfersom voor Vertonghen

TRANSFERS Anderlecht en Jan Vertonghen onderhandelen momenteel over de financiële voorwaarden van een contract. De recordinternational kan voor twee jaar tekenen. Over de transfersom hoeft Anderlecht zich geen zorgen te maken. Volgens Het Laatste Nieuws wil Benfica hem gratis laten gaan. Lees verder »

Aankoopoptie Olsson van 4 miljoen euro

Aankoopoptie Olsson van 4 miljoen euro

TRANSFERS Als FC Midtjylland tevreden is over Kristoffer Olsson, kan het hem na dit seizoen definitief overnemen voor 4 miljoen euro. Dat weet Het Laatste Nieuws op basis van Deense bronnen. 4 miljoen euro is ook het bedrag dat paars-wit vorig jaar betaalde voor de Zweed. Lees verder »