Archieven

 31-01-2013 

Transfer Kabasele is afgerond

Transfer Kabasele is afgerond

De overgang van Nathan Kabasele naar Torino is afgerond. Anderlecht laat weten dat het de 19-jarige speler uitleent tot het einde van het seizoen. Torino heeft ook een optie tot aankoop. (RSCA.be) Lees verder »

Reynaldo richting Azerbeidzjan

Reynaldo richting Azerbeidzjan

Anderlecht heeft een akkoord bereikt met Qarabag FK over Reynaldo. De speler wordt door de club uit Azerbeidzjan definitief overgenomen. Wel moeten er nog medische testen afgelegd worden. (RSCA.be) Lees verder »

Inter Milaan versterkt zich met Kuzmanovic

Inter Milaan versterkt zich met Kuzmanovic

Inter Milaan heeft de komst bevestigd van Zdravko Kuzmanovic. De Serviër was samen met Lucas Biglia kandidaat om de nieuwe controlerende middenvelder te worden. Zijn transfer is dus mogelijk slecht nieuws voor Biglia. (inter.it) Lees verder »

Selectie België U21 - Spanje

Selectie België U21 - Spanje

Op dinsdag 5 februari vindt er een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen de U21 van België en Spanje. Bij de selectie vinden we enkele Anderlechtspelers terug: Michaël Heylen, Jordan Lukaku, Massimo Bruno en Dennis Praet. Lees verder »

Gillet opgeroepen door Wilmots

Gillet opgeroepen door Wilmots

Woensdag 6 februari spelen de Rode Duivels een oefeninterland in het Jan Breydelstadion tegen Slowakije. Vandaag heeft bondscoach Marc Wilmots zijn selectie van spelers bekend gemaakt. Guillaume Gillet is de enige Anderlechtenaar. Lees verder »

Heylen in NextGen XI

Heylen in NextGen XI

In de NextGen series is het Anderlecht gelukt om door te stoten naar de volgende ronde. Voor één Anderlechtspeler komt hier nog een leuk extraatje bij. Heylen zag namelijk zijn prestaties beloond met een plaats in de NextGen XI. Lees verder »

Vanden Borre heeft geen contract

Vanden Borre heeft geen contract

Anthony Vanden Borre trainde gisteren voor het eerst met de beloften van Anderlecht. De voorbije maanden trainde hij alleen, maar Het Laatste Nieuws zag dat de voormalige Rode Duivel er behoorlijk fit uitzag. Lees verder »

Mbokani pas zondag terug in België?

Mbokani pas zondag terug in België?

De kans is reëel dat Anderlecht zondag tegen Standard nog niet kan rekenen op Dieumerci Mbokani. Het Laatste Nieuws vernam uit de omgeving van de spits dat hij mogelijk pas zondag uit Afrika terugkeert. Lees verder »

Proto: "Denk niet aan transfer"

Proto:

Hij speelt de pannen van het dak en is de onbetwiste nummer één bij de paars-wit doelmannen. Ook tegen Genk blonk Proto terug uit. De goede prestaties van de doelman worden opgemerkt, maar hij denkt niet meteen aan een vertrek. Lees verder »

Beker: reacties van Proto en Armenteros

Beker: reacties van Proto en Armenteros

Samuel Armenteros had eerder zijn debuut voor RSCA al gemaakt op Lokeren, maar kreeg tegen Genk voor het eerst echt speelminuten. Hij was al bij al tevreden met de overwinning, maar minder met de manier waarop. Lees verder »

 30-01-2013 

"Tijdens aanloop van gedacht veranderd"

Guillaume Gillet miste in de halve finale tegen Genk de zoveelste penalty voor Anderlecht, 8 van de 14 strafschoppen werden nu al gemist. Ditmaal werd er met een lijstje gewerkt en Gillet stond als eerste aangeduid. Lees verder »

Witte rook rond Najar?

Witte rook rond Najar?

Volgens de Washington Post zou op dit moment de transfer van Najar gefinaliseerd worden. De verdediger/middenvelder komt over van D.C. United en dit voor zeker 1,5 miljoen euro (2 miljoen dollar). Lees verder »

De Zeeuw blij met keuze voor Anderlecht

De Zeeuw blij met keuze voor Anderlecht

Demy de Zeeuw ruilde Spartak Moskou vorige week op huurbasis voor RSC Anderlecht. De middenvelder is blij met zijn overstap weet Voetbal International. De speler had meerdere aanbiedingen op zak maar koos toch voor paars-wit. Lees verder »

Lucas Biglia weer vader

Lucas Biglia weer vader

Op zijn officiële Facebookpagina heeft Lucas Biglia het heugelijke nieuws bekendgemaakt dat hij en zijn vrouw Cecilia voor de tweede keer mama en papa worden. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Vanavond spelen Anderlecht en Genk hun heenwedstrijd in de halve finale van de Belgische voetbalbeker. Lucas Biglia wordt in de basis verwacht, net als Demy de Zeeuw. Sacha Kljestan is er door een schorsing niet bij. Lees verder »

Anderlecht-top beslist mee over WK 2022

Anderlecht-top beslist mee over WK 2022

Roger Vanden Stock en Michel Verschueren trekken maandag naar Qatar voor de algemene vergadering van de European Club Association (ECA). Eén van de punten die op tafel komt, is het plan om het WK van 2022 in de winter te spelen. Lees verder »

Sané toch niet naar Anderlecht?

Sané toch niet naar Anderlecht?

Er is een wending in de transfer met betrekking tot Salif Sané. In Het Laatste nieuws laat John van den Brom verstaan dat de speler van Nancy geen prioriteit is. "Sané is nog geen optie", aldus de trainer. Lees verder »

Kouyaté wil naar Engeland

Kouyaté wil naar Engeland

Cheikhou Kouyaté wil Anderlecht na dit seizoen verlaten, dat liet de centrale verdediger aan Het Laatste Nieuws weten. Hij wil na dit seizoen naar de Engelse Premier League verkassen. Rusland is geen optie. Lees verder »

Mbokani voor het weekend terug?

Mbokani voor het weekend terug?

Nu Congo uit de Afrika Cup ligt is het afwachten hoe snel Mbokani terug in het land is en kan aansluiten bij de kern. Van den Brom sprak alvast af met de goalgetter dat hij voor het weekend zou terugkeren. Lees verder »

Doorbraak in transfer Najar?

Doorbraak in transfer Najar?

Gisteren leek het er nog op dat de transfer van Najar niet zou doorgaan daar DC United een tweede bod op de speler afgewezen had. In de loop van de nacht zouden de Amerikanen toch van gedacht veranderd zijn. Lees verder »

Inter blijft jagen op Biglia

Inter blijft jagen op Biglia

In de Italiaanse pers blijft de geruchtenmolen draaien. Zo zou Inter een poging ondernemen om Lucas Biglia over te nemen van Anderlecht. Het probleem echter zou zijn dat Anderlecht hem niet wil laten gaan op huurbasis voor juni. Lees verder »

Duivels dumpen Anderlecht-bus

Duivels dumpen Anderlecht-bus

De Rode Duivels moeten niet meer in de bus van Anderlecht rondtoeren voor de interlands. Deze week krijgen de mannen een nieuw voertuig, eveneens van busmaatschappij Rantour. Lees verder »

 29-01-2013 

Beloften tegen Olympiakos in NextGen

Beloften tegen Olympiakos in NextGen

Dinsdag is er geloot voor de achtste finales van de tweede editie van de NextGen Serie. De Anderlecht-beloften nemen het op tegen Olympiakos, dit in een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. De datum is nog niet bekend. Lees verder »

Luckermans trekt naar Dordrecht

Luckermans trekt naar Dordrecht

Anderlecht verhuurt middenvelder Andreas Luckermans tot het einde van het seizoen aan FC Dordrecht. Dat maakte de Nederlandse club bekend via Twitter. Bij Anderlecht speelde Luckermans bij de U21. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - RC Genk

Selectie: Anderlecht - RC Genk

Anderlecht probeert morgen de deur naar de finale van de Beker van België open te beuken. Voor de heenmatch tegen RC Genk kan John van den Brom terug rekenen op Lucas Biglia. Ook nieuwkomer Demy de Zeeuw zit in de selectie. Lees verder »

Vanden Borre: "Dank aan Anderlecht"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre toont zich erkentelijk voor de kans die Anderlecht hem biedt. "Ik wil de club danken voor deze kans. Ik zal er alles aan doen om mijn dank op gepaste wijze te uiten", vertelt hij. Lees verder »

Anderlecht haalt Vanden Borre terug

Anderlecht haalt Vanden Borre terug

Anderlecht heeft een verrassende zet gedaan op de transfermarkt. De club maakte zopas bekend dat Anthony Vanden Borre een contract tot het einde van het seizoen getekend heeft. Vanaf morgen traint hij mee met de U21. (RSCA.be) Lees verder »

"Inter in onderhandeling met Anderlecht"

De transferperiode loopt bijna op zijn einde dus gaat de geruchtenmolen wat harder draaien. Zo zou volgens buitenlandse persberichten Inter in onderhandeling zijn met Anderlecht over een eventuele transfer van Biglia. Lees verder »

Sané bevestigt gesprekken met Anderlecht

Sané bevestigt gesprekken met Anderlecht

Volgens de Franse krant Le Républicain Lorrain staat Salif Sané op het punt om naar Anderlecht te trekken. "Mogelijk speelde ik zondag mijn laatste match voor Nancy", zegt Sané. "Iedereen raadt me aan naar Anderlecht te trekken." Lees verder »

Najar keert terug naar de VS

Najar keert terug naar de VS

De Hondurese tester Andy Najar keert donderdag terug naar de Verenigde Staten. Anderlecht deed al twee keer een bod om hem over te nemen, maar beide werden afgewimpeld. Of er nog een derde poging volgt, is niet zeker. Lees verder »

Gladbach en Celtic grepen naast Acheampong

Gladbach en Celtic grepen naast Acheampong

Als we de commentaren mogen geloven, is Frank Acheampong een erg veel belovende speler. Niet alleen wordt hij 'de Ghanese Messi' genoemd, afgelopen zomer weigerde zijn club een bod van 700.000 euro van Borussia Mönchengladbach. Lees verder »

Anderlecht ontvangt bod voor Iakovenko

Anderlecht ontvangt bod voor Iakovenko

Een Italiaanse subtopper heeft gisteren per fax een bod neergelegd voor Sacha Iakovenko. John van den Brom wil zijn luxe-invaller graag houden, maar die is in juni einde contract en is niet van plan om bij te tekenen. Lees verder »

Kljestan kan bijtekenen tot 2016

Kljestan kan bijtekenen tot 2016

Sacha Kljestan tekent weldra een nieuw contract dat hem tot 2016 aan Anderlecht bindt. De huidige verbintenis van de Amerikaan, die in de zomer van 2010 overkwam van Chivas USA, loopt eind volgend seizoen af. (HNB) Lees verder »

Ook Waasland-Beveren wil Sterckx

Ook Waasland-Beveren wil Sterckx

Waasland-Beveren heeft zich bij Anderlecht gemeld om René Sterckx te huren. Anderlecht wil de 22-jarige middenvelder uitlenen om meer aan spelen toe te komen. Eerder liet ook Bergen zijn interesse al blijken. (HNB) Lees verder »

"Dieu zal er zondag staan tegen Standard"

Congo werd gisteren uitgeschakeld op de Africa Cup na een 1-1 gelijkspel tegen Mali. Goed nieuws voor Anderlecht dat in de topper tegen Standard al terug kan rekenen op Dieumerci Mbokani. Dat bevestigt zijn vrouw Marlène. Lees verder »

Anderlecht op weg naar titel en beker

Anderlecht op weg naar titel en beker

Anderlecht boekte tegen Lokeren zijn elfde competitiezege op rij en is momenteel ongenaakbaar in de Jupiler Pro League. Geen enkel ander team in België heeft zo'n rijke selectie met zoveel concurrentie. Lees verder »


 28-01-2013 

Congo uitgeschakeld op Africa Cup

Congo uitgeschakeld op Africa Cup

Het Congo van Anderlechtspits Dieumerci Mbokani is uitgeschakeld op de Africa Cup na een 1-1 gelijkspel tegen Mali. Congo moest deze wedstrijd winnen om zich nog te kwalificeren voor de kwartfinales. Ghana en Mali gaan wel door. Lees verder »

Inter Milaan komt opnieuw bij Biglia uit

Inter Milaan komt opnieuw bij Biglia uit

Inter Milaan denkt opnieuw aan Lucas Biglia. De Milanezen willen deze week nog een middenvelder aantrekken, maar eerste keuze Paulinho van Corinthians lijkt te duur. Biglia is één van de twee alternatieven die nu in beeld komen. Lees verder »

Anderlecht vond Lumu te duur

Anderlecht vond Lumu te duur

Na een test van een week stuurde Anderlecht Jeroen Lumu zonder contract terug naar Nederland. La Dernière Heure weet nu waarom paars-wit niet toehapte: de vraagprijs van Willem II voor de 17-jarige flankaanvaller was te hoog. Lees verder »

Geen haast voor transfers Canesin en Kanu

Geen haast voor transfers Canesin en Kanu

Volgens La Dernière Heure is de Koreaanse club die interesse heeft in Fernando Canesin Matos niet geneigd om haast te maken. In Zuid-Korea is de transfermarkt immers open tot eind februari. Hetzelfde geldt voor Grozny en Kanu. Lees verder »

Sonck: "Deschacht is een grote meneer"

Sonck:

Wesley Sonck zwaait in zijn maandagse column in Het Nieuwsblad vandaag met lof naar Olivier Deschacht, die 300 competitiematchen voor Anderlecht speelde. "Linksachters kwamen, zagen en werden door Deschacht uit de ploeg gehouden." Lees verder »

Positieve medische testen voor Suarez

Positieve medische testen voor Suarez

Na drie dagen medische testen is Suarez terug in Anderlecht. Zijn wellicht toekomstige club CSKA Moskou liet een tussentijdse evaluatie maken nadat de Argentijn al twee keer werd afgekeurd wegens knieproblemen. Lees verder »

Kanu: "Penalty was goed getrapt"

Kanu:

Tot verbazing van zijn coach en ploegmaats zette Kanu zich achter de bal toen Anderlecht een strafschop kreeg. Maar de Braziliaan miste. Toch vond hij zijn penalty goed gezet. "Alle eer komt Lazic toe", vertelde hij. Lees verder »

 27-01-2013 

Anderlecht - Genk op Op 12 en Canvas

Anderlecht - Genk op Op 12 en Canvas

De wedstrijd van Anderlecht tegen Racing Genk in de halve finales van de Cofidis Cup zal live worden uitgezonden op de VRT. De eerste helft op "Op 12", en de tweede helft op Canvas. De aftrap is voorzien om 20.00 uur. Lees verder »

Garcia had Biglia elke dag aan de lijn

Garcia had Biglia elke dag aan de lijn

Begin januari stuurde Lucas Biglia zijn kat naar de stage van Anderlecht in Turkije. Anderlecht hoorde enkele dagen niets van de Argentijn. Volgens zijn manager Montepaone kwam dat omdat Biglia's gsm niet buiten Europa werkte. Lees verder »

Morgen open training om 10.30 uur

Morgen open training om 10.30 uur

Supporters die de nieuwkomers bij Anderlecht aan het werk willen zien, kunnen morgen terecht op het oefencomplex van Neerpede. Coach John van den Brom heeft de voormiddagtraining om 10.30 uur opengesteld voor de fans. (rsca.be) Lees verder »

Proto: "Als kapitein het voorbeeld gegeven"

Proto:

Silvio Proto bewees tegen Lokeren andermaal waarom hij woensdag mee op het podium van de Gouden Schoen stond. Hij behoedde zijn team tot tweemaal toe van een tegendoelpunt. "Ik heb mijn werk gedaan", lachtte Proto na de match. Lees verder »

 26-01-2013 

Van den Brom: "Sloegen nooit in paniek"

Van den Brom:

Anderlecht zit aan elf competitieoverwinningen op rij na de 0-2 tegen Lokeren, maar zeker in de eerste helft liep het niet van een leien dakje. Dat zag ook coach John van den Brom, die aangaf dat het moeizaam ging. Lees verder »

Anderlecht verstevigt koppositie na zege

Anderlecht verstevigt koppositie na zege

Anderlecht heeft geen punten verspeeld in zijn eerste wedstrijd na de winterstop. Tegen Lokeren werd het 0-2 dankzij doelpunten van Tom De Sutter en Oleksandr Iakovenko. Paars-wit blijft door de zege comfortabel aan de leiding. Lees verder »

Lokeren - Anderlecht gaat door

Lokeren - Anderlecht gaat door

De wedstrijd tussen Lokeren en Anderlecht van 18 uur gaat zeker door. Door de hevige sneeuwval was het even wachten op een beslissing. Wel moet het veld nog grotendeels sneeuwvrij gemaakt worden. Lees verder »

Van Damme: "Naar Anderlecht om te winnen"

Van Damme:

Jelle Van Damme leidde Standard gisteren met een doelpunt en een assist naar 2-0 winst tegen KV Kortrijk. Op de 25ste speeldag komen de Rouches naar het Constant Vanden Stockstadion en daar hield Van Damme gisteren rekening mee. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Tegen Lokeren staat er deze avond zowaar een topper op het programma. Lokeren staat op een derde plek en won vorige week nog overtuigend met 2-6 op het veld van OH Leuven. De wedstrijd wordt om 18u afgetrapt. Lees verder »

Lierse optie voor Aoulad

Lierse optie voor Aoulad

Anderlecht hoopt nog steeds om een club te vinden voor Mohammed Aoulad en mogelijk komt de oplossing uit Lier. Gazet van Antwerpen weet dat Lierse aan Aoulad denkt om de ploeg te versterken. Lees verder »

De Zeeuw: "Rusland viel toch tegen"

De Zeeuw:

Demy De Zeeuw heeft bij de persvoorstelling laten weten opgelucht te zijn met zijn vertrek uit Rusland. "Ik had gedacht dat het wat makkelijker was om te aarden, maar het viel toch tegen: de cultuur, het voetbal, het vele reizen." Lees verder »

Canesin naar Zuid-Korea of Nederland?

Canesin naar Zuid-Korea of Nederland?

Er lijkt een oplossing in de maak voor Fernando Canesin. Het Nieuwsblad meldt dat hij maandag een contract kan tekenen in Zuid-Korea. Het Laatste Nieuws weet dan weer dat een Nederlandse club hem wil huren. Lees verder »


 25-01-2013 

Geen Biglia en De Zeeuw in de selectie

Geen Biglia en De Zeeuw in de selectie

Zaterdag gaat leider Anderlecht op bezoek bij Sporting Lokeren. Geen gemakkelijke opdracht want de Lokenaars staan mooi derde in het klassement. Coach John van den Brom kan alleszins geen beroep doen op Biglia, Vargas en De Zeeuw. Lees verder »

Transfer Lumu gaat niet door

Transfer Lumu gaat niet door

De transfer van Jeroen Lumu, op dit moment onder contract bij Willem II, gaat niet door. Dat is zonet bekend geraakt via Twitter. Marc van Hintum, technisch directeur van de Nederlandse club, kon nog geen uitleg geven. Lees verder »

Wintermercato: stand van zaken

Wintermercato: stand van zaken

Bij de voorstelling van Demy De Zeeuw en Samuel Armenteros heeft Van Holsbeeck een overzicht gegeven van nog mogelijke transfers of van spelers die Anderlecht graag tijdelijk ergens wil stallen. Lees verder »

Willem II wacht op witte rook uit Brussel

Willem II wacht op witte rook uit Brussel

Willem II hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Anderlecht en Jeroen Lumu. De zeventienjarige buitenspeler is op proef bij Anderlecht en speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Dordrecht. Lumu scoorde trouwens in deze wedstrijd. Lees verder »

"Je hebt nooit genoeg goede spelers"

Van den Brom is zeer te spreken over de nieuwe versterkingen die er deze transferperiode bij zijn gekomen. Volgens hem is Anderlecht dan ook sterker dan in 2012, want iedereen is gebleven en er zijn versterkingen gehaald. Lees verder »

"Proto is klaar voor de Europese top"

Max de Jong, keeperstrainer bij Anderlecht, vindt het een prestatie om als doelman derde te eindigen op de Gouden Schoen. Volgens de keeperstrainer is Proto met voorsprong de beste van België en klaar voor de Europese top. Lees verder »

Gillet op verlanglijstje Inter

Gillet op verlanglijstje Inter

Over er nog een eventuele transfer van Biglia komt, iedereen heeft er het raden naar. Zo schermde de Argentijn ook met de interesse van Inter. Als het niet tot een transfer zou komen hebben de Italianen een mogelijk alternatief. Lees verder »

"Voorbereid op vertrek Mbokani en Biglia"

Bij Anderlecht genoot men gisteren uitgebreid na van de Gouden Schoen. Al beseffen ze wel dat deze aan zijn laatste half jaar in Brussel begint. "Engelse clubs zien wat Benteke nu doet en ze weten dat Mbokani beter is." Lees verder »

Ploegmaats geven Biglia warm welkom

Ploegmaats geven Biglia warm welkom

Lucas Biglia maakte gisteren opnieuw zijn opwachting in de Anderlecht-kleedkamer. Milan Jovanovic zette prompt 'Lacs Du Connemara' in en begon met zijn shirt te zwaaien. De rest van de spelergroep volgde spontaan. Lees verder »

Van Holsbeeck: "We willen Najar en Lumu"

Van Holsbeeck:

Anderlecht speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht om Jeroen Lumu en Andy Najar te testen. "We hebben voor Najar een bod uitgebracht", zegt Herman Van Holsbeeck. Ook voor Lumu is een akkoord in de maak. Lees verder »

Komst Acheampong weldra afgerond

Komst Acheampong weldra afgerond

Anderlecht wacht nog steeds op Frank Acheampong. De 19-jarige Ghanees van het Thaise Buriram United heeft echter problemen met zijn visum. "Maar dat proberen we de komende dagen op te lossen", zegt Herman Van Holsbeeck. (HNB) Lees verder »

Aoulad niet naar Cercle Brugge

Aoulad niet naar Cercle Brugge

De transfer van Mohammed Aoulad naar Cercle Brugge is van de baan. Aoulad traint sinds zondag 13 januari mee met Cercle. De Vereniging hoopte hem aan te trekken, maar Charleroi weigert om de transferpapieren vrij te geven. Lees verder »

 24-01-2013 

Africa Cup: Congo niet langs Niger

Africa Cup: Congo niet langs Niger

Dieumerci Mbokani en Congo hebben ook in hun tweede wedstrijd op de Africa Cup gelijk gespeeld. Tegen Niger werd het 0-0. Mbokani speelde de hele match en kreeg kort voor affluiten een gele kaart. Chancel Mbemba bleef op de bank. Lees verder »

Ticketingdienst nu zaterdag langer open

Ticketingdienst nu zaterdag langer open

In de halve finales van de Cofidis Cup neemt Anderlecht het op tegen Racing Genk. De ticketingdienst laat weten dat tickets voor de heenwedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion kunnen aangekocht worden vanaf tien euro. Lees verder »

Suarez keert morgen terug naar België

Suarez keert morgen terug naar België

Geen Matias Suarez op het gala van de Gouden Schoen gisteren. De winnaar van vorig jaar verblijft sinds gisteren in München voor tussentijdse medische testen door CSKA Moskou. Morgen keert hij terug naar België. Lees verder »

Kouyaté: "Mbokani zal nog beter worden"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté mocht namens zijn goede vriend Dieumerci Mbokani diens Gouden Schoen in ontvangst nemen. Hij wist ook te vertellen dat Dieu al twee maanden droomt van deze trofee en nu ook de gelukkigste mens ter wereld is. Lees verder »

René Sterckx op weg naar Bergen

René Sterckx op weg naar Bergen

Het Nieuwsblad weet te melden dat René Sterckx op weg is naar Bergen. De verschillende partijen staan dicht bij een akkoord. Er wordt gesproken van een huur van zes maanden. Bergen hoopt ook op een aankoopoptie. Lees verder »

Mbokani won beide stemrondes

Mbokani won beide stemrondes

In de geschiedenis van de Gouden Schoen had de winnaar amper vijf keer een grotere voorsprong dan Dieumerci Mbokani dit jaar. Deze goede scoren is te verklaren door Mbokani's constante jaar. Hij won immers beide stemrondes. Lees verder »

De Sutter: "Dit was ook mijn top drie"

De Sutter:

Tom De Sutter staat bij Anderlecht in de schaduw van Dieumerci Mbokani. Toch gunt hij zijn concurrent de Gouden Schoen van harte. "Dieu verdient hem", zo zegt hij. "Net als Vossen zijn tweede plaats en Proto de derde." Lees verder »

Biglia krijgt geen boete

Biglia krijgt geen boete

Biglia mocht bij Van Holsbeeck zijn afwezigheid komen uitleggen en gelukkig voor de Argentijn besliste de manager om hem geen boete te geven. De speler houdt vol dat hij ziek is geweest en kampte met zware migraine. Lees verder »

 23-01-2013 

Mbokani wint Gouden Schoen

Mbokani wint Gouden Schoen

Zoals verwacht heeft Dieumerci Mbokani de Gouden Schoen 2012 gewonnen. Hij haalde het met ruime voorsprong op Jelle Vossen en Silvio Proto. Ook Matias Suarez en Lucas Biglia haalden de top tien. Dennis Praet werd elfde. Lees verder »

Dames verliezen met 3-0

Dames verliezen met 3-0

De Anderlecht-dames hebben hun eerste wedstrijd op Nederlandse bodem er op zitten, dit tegen ADO Den Haag. Ze keren echter huiswaarts met een 3-0 verlies. Vanoudheusden viel enkele minuten voor tijd uit met een blessure. Lees verder »

Volg Dames van Anderlecht live

Volg Dames van Anderlecht live

Deze avond spelen de Dames van Anderlecht in het kader van de BeNe league een wedstrijd tegen Den Haag. De aftrap wordt gegeven om 19u30. Supporters moeten niet afreizen naar Nederland maar kunnen de wedstrijd live volgen. Lees verder »

Gouden Schoen: aanvoerders kiezen Mbokani

Gouden Schoen: aanvoerders kiezen Mbokani

Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt en Dieumerci Mbokani is de grote favoriet. Het Laatste Nieuws deed een rondvraag bij de aanvoerders van de eersteklasseploegen en elf van de zestien vinden dat Mbokani hem verdient. Lees verder »

De Zeeuw wil carrière herlanceren

De Zeeuw wil carrière herlanceren

Oud-Anderlecht-speler Patrick van Diemen is één van de zaakwaarnemers van Demy de Zeeuw. Volgens hem heeft paars-wit een prima zaak gedaan, al is Demy geen zuivere vervanger van Biglia wegens zijn offensievere ingesteldheid. Lees verder »

Biglia geeft later meer uitleg

Biglia geeft later meer uitleg

Samen met zijn vrouw en dochtertje landde Lucas Biglia gisteren om 22.15 uur op Zaventem. Biglia liet zich tot een kort gesprek verleiden en meldde alvast dat zijn gezondheid in orde is. Lees verder »

Anderlecht en Alatta staken hun strijd

Anderlecht en Alatta staken hun strijd

Herman Van Holsbeeck en Anderlecht hebben gisteren hun burgerlijke partijstelling tegen Pietro Allatta ingetrokken. De spelersmakelaar betaalde beide 25.000 euro schadevergoeding en dus staakt Anderlecht zijn strijd. Lees verder »

Biglia terug in België

Biglia terug in België

Lucas Biglia is dinsdagdavond geland op de luchthaven van Zaventem. De Argentijnse middenvelder was een tijdlang spoorloos. Hij stuurde zijn kat naar de oefenstage en was een dagenlang onbereikbaar voor het Anderlecht-bestuur. Lees verder »


 22-01-2013 

De Zeeuw blijft in beeld

De Zeeuw blijft in beeld

Hoewel Lucas Biglia weldra terugkeert, heeft Anderlecht de piste Demy de Zeeuw niet verlaten. De Nederlander wil weg bij Spartak Moskou, maar hoopt op een lucratievere club. Komt deze niet, dan komt Anderlecht in beeld. Lees verder »

Van den Brom wil Iakovenko houden

Van den Brom wil Iakovenko houden

Sacha Iakovenko is na dit seizoen einde contract en hoorde nog niets in verband met een contractverlenging. De Oekraïner hoopt snel de gesprekken te kunnen opstarten en ook John van den Brom wil hem graag houden. (HNB) Lees verder »

Vage interesse Malaga in Jovanovic

Vage interesse Malaga in Jovanovic

Op diverse websites verscheen gisteren dat Malaga interesse heeft in Milan Jovanovic. Het Laatste Nieuws stak zijn licht op en blijkbaar informeerde een makelaar die voor Malaga werkt naar Jova na de onderlinge CL-wedstrijd. Lees verder »

 21-01-2013 

Sonck: "Anderlechtspeler zal winnen"

Sonck:

Overmorgen wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Oud-winnaar Wesley Sonck laat er alvast weinig twijfel over bestaan. Volgens hem was Anderlecht het afgelopen jaar outstanding en zal dus ook één van de paars-witte spelers winnen. Lees verder »

Suarez woensdag naar München

Suarez woensdag naar München

Volgens Het Nieuwsblad trekt Matias Suarez terug naar München. Hij zou er voor de derde keer medisch gekeurd worden door CSKA Moskou met het oog op een transfer. Benieuwd of hij deze keer wel slaagt. Lees verder »

Anderlecht stuurt begeleider naar Mbokani

Anderlecht stuurt begeleider naar Mbokani

Anderlecht heeft Jean-François Lenvain van de sociale dienst naar Zuid-Afrika gestuurd om Dieumerci Mbokani bij te staan tijdens de Africa Cup. Paars-wit wil zorgen dat Mbokani na de laatste match fris weer naar België komt. Lees verder »

Speelde Kléber spelletje met Anderlecht?

Speelde Kléber spelletje met Anderlecht?

Lange tijd zag het ernaar uit dat Kléber de nieuwe spits van Anderlecht zou worden. Ook met Porto leek halfweg de week een akkoord in de maak, maar dan verhoogde Kléber plots zijn persoonlijke eisen en sprong de deal af. Lees verder »

Wanneer wordt wedstrijd ingehaald?

Wanneer wordt wedstrijd ingehaald?

Het is nog niet duidelijk wanneer Anderlecht - Zulte Waregem zal worden ingehaald. Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen geven hierover tegenstrijdige berichten. De beslissing valt waarschijnlijk morgen. Lees verder »

 20-01-2013 

Wedstrijd afgelast

Wedstrijd afgelast

De wedstrijd van Anderlecht deze namiddag om 18u tegen Zulte Waregem is afgelast. De verse sneeuwval maakt spelen onmogelijk. Trainer van den Brom is alvast tevreden met de beslissing. Lees verder »

Topper lokt scouts naar Astridpark

Topper lokt scouts naar Astridpark

Heel wat buitenlandse clubs sturen een mannetje naar Anderlecht - Zulte Waregem. Chelsea, Ba­yern München, Werder Bremen, West Ham, West Bromwich, PSV, Wolfsburg, Udinese, Lille en Sampdoria zullen er allemaal zijn. (HNB) Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Anderlecht begint de competitiehervatting met een heuse topper. Vanmiddag komt in het Astridpark Zulte Waregem op bezoek, de verrassende tweede in de stand. Anderlecht kan wel rekenen op Kouyaté, die sneller fit is dan verwacht. Lees verder »

Molins hoopt bij Betis te kunnen blijven

Molins hoopt bij Betis te kunnen blijven

Betis Sevilla heeft Guillermo Molins gisteren officeel voorgesteld. De Zweed reageert in ieder geval verheugd op zijn transfer en hoopt zich snel te kunnen aanpassen in Spanje. "Ik hoop te kunnen blijven", zei hij. Lees verder »

Officieel: Armenteros nu al bij Anderlecht

Officieel: Armenteros nu al bij Anderlecht

Anderlecht maakte via de officiële website bekend dat het met Heracles een akkoord bereikt heeft over een onmiddellijke overgang van Samuel Armenteros naar Anderlecht. De Zweed zal vanaf maandag 21 januari de groep vervoegen. Lees verder »


 19-01-2013 

Verjaardag RSCASkater

Verjaardag RSCASkater

Vandaag is het de verjaardag van RSCASkater. Hij is sinds jaar en dag lid van ons webteam en verzorgt de Duitse sectie van onze website. Dankzij zijn inzet, kan ook Duitstalig Europa beter kennis maken met onze club. Lees verder »

Geen Kléber, wel Armenteros?

Geen Kléber, wel Armenteros?

De kans dat Kléber nog naar Anderlecht komt, is erg klein geworden. Ook John van den Brom lijkt er niet meer in te geloven. In Klébers plaats zou Samuel Armenteros al vervroegd worden aangetrokken. Lees verder »

Cercle hoopt komst Aoulad snel af te ronden

Cercle hoopt komst Aoulad snel af te ronden

Nu Mohammed Aoulad zijn excuses aan Charleroi heeft aangeboden, hoopt Cercle Brugge zijn verhuur snel af te ronden. Dit kan wanneer Charleroi Aoulads transferpapieren vrijgeeft. Cercle, Anderlecht en Aoulad zijn al rond. (GvA,HNB) Lees verder »

Verhuur Molins aan Betis afgerond

Verhuur Molins aan Betis afgerond

Guillermo Molins doorstond gisteren met succes de medische keuring bij Betis Sevilla. De Spaanse club bereikte ook een akkoord met Anderlecht en dus speelt Molins tot het einde van het seizoen voor Betis. Lees verder »

 18-01-2013 

"Anderlecht bepaalt wie kampioen wordt"

Morgen begint de tweede seizoenshelft en op Sporza.be blikt Peter Vandenbempt vooruit. Club Brugge kocht in om kampioen te worden, zo stelt hij. Toch heeft volgens hem Anderlecht de sleutel van het kampioenschap in handen. Lees verder »

Betis wil komst Molins dit weekend afronden

Betis wil komst Molins dit weekend afronden

Guillermo Molins heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Betis Sevilla. De Spaanse club wil echter de resultaten van de medische testen afwachten alvorens de overgang af te ronden. Dit weekend zou alles rond moeten zijn. (GvA) Lees verder »

 17-01-2013 

Odoi nog onzeker over zijn toekomst

Odoi nog onzeker over zijn toekomst

Denis Odoi mocht tegen Gent nog eens opdraven en kreeg na afloop compimenten van zijn coach. In de media lezen we dat hij mag vertrekken, maar zelf weet hij van niets. Het bestuur contacteerde hem naar eigen zeggen nog niet. Lees verder »

Geen Safari door voetblessure

Geen Safari door voetblessure

Behrang Safari kwam gisteren tegen Gent niet in actie. De Zweed was niet voldoende hersteld van een trap die hij dinsdag op training kreeg. Ook achter zijn aantreden zondag tegen Zulte Waregem staat een vraagteken. Lees verder »

 16-01-2013 

Bekerwedstrijden gaan door zoals gepland

Bekerwedstrijden gaan door zoals gepland

De vier wedstrijden in de kwartfinales van de beker van België - dus ook de wedstrijd van Anderlecht tegen Gent - gaan door. Dat heeft de KBVB via Twitter bekend gemaakt. Al de terreinen werden door de scheidsrechters goedgekeurd. Lees verder »

Transfer Mbenza afgerond

Transfer Mbenza afgerond

Bedi Mbenza is niet langer speler van Anderlecht. Paars-wit meldt dat zijn transfer naar het Tunesische Club Africain volledig rond is. Mbenza tekent er voor 2,5 seizoenen. (RSCA.be, clubafricain.com) Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - Gent

Anderlecht gaat straks tegen Gent op zoek naar een ticket voor de halve finale van de Belgische voetbalbeker. Na een 1-1 gelijkspel in de heenmatch is alles nog mogelijk. Anderlecht mist wel enkele sterkhouders. Lees verder »

Lumu begonnen aan tiendaagse stage

Lumu begonnen aan tiendaagse stage

De Nederlander Jeroen Lumu trainde gisteren voor het eerst mee bij Anderlecht. Hij krijgt tien dagen om zijn meerwaarde aan te tonen. John van den Brom ziet Lumu op termijn als de opvolger van Milan Jovanovic. Lees verder »

Van den Brom wil Najar aantrekken

Van den Brom wil Najar aantrekken

De Hondurese tester Andy Najar is er tijdens de stage in Belek in geslaagd om John van den Brom te overtuigen. De coach wil de 19-jarige flankaanvaller graag aantrekken. Een akkoord met zijn club DC United is er nog niet. (LDH) Lees verder »

 15-01-2013 

Selectie Anderlecht - Gent

Selectie Anderlecht - Gent

Na een weekje verlof en een geslaagde winterstage neemt Anderlecht morgen de draad weer op met de bekermatch tegen AA Gent. Voor dit duel selecteerde John van den Brom 18 spelers. Lees verder »

Beker: Van den Brom rekent op jongeren

Beker: Van den Brom rekent op jongeren

John van den Brom heeft de jongeren Michaël Heylen, Medhi Tarfi, Jordan Lukaku en Leander Dendoncker opgenomen in zijn selectie voor de bekerwedstrijd tegen Gent. "Ik zal niet twijfelen om ze te brengen", zegt de Anderlecht-coach. Lees verder »

Heylen is klaar voor zijn debuut

Heylen is klaar voor zijn debuut

Het gaat hard voor Michaël Heylen. Deze zomer werd nog getwijfeld aan zijn toekomst bij Anderlecht, nu staat hij dicht bij zijn debuut in het A-elftal, waar hij naar eigen zeggen klaar voor is. Lees verder »

Suarez volgende week al naar München?

Suarez volgende week al naar München?

Het Nieuwsblad vernam van enkele bronnen dat Matias Suarez mogelijk al volgende week naar München gaat om medisch getest te worden door CSKA Moskou. Gezien zijn progressie, zou hij deze keer wel fit moeten verklaard worden. Lees verder »

Sunderland haakt af voor Juhasz

Sunderland haakt af voor Juhasz

Roland Juhasz blijft wachten op zijn transfer. Dnipropetrovsk en Sunderland haakten dit weekend af. Sunderland-manager Martin o'Neil ontkende vandaag namelijk dat zijn club interesse toont in de Hongaarse verdediger. Lees verder »

Jonge spits Willem II komt op proef

Jonge spits Willem II komt op proef

De 17-jarige spits Jeroen Lumu van Willem II komt op stage bij Anderlecht. Lumu debuteerde vorig seizoen op zijn 16e als jongste speler ooit bij Willem II. Hij is een vaste waarde bij de Nederlandse U17. Lees verder »

Anderlecht en Willem II akkoord over Molins

Anderlecht en Willem II akkoord over Molins

Anderlecht heeft met Willem II een akkoord bereikt voor een verhuur van zes maanden van Guillermo Molins. Alvorens zijn fiat te geven, wil Molins zelf eerst een bezoekje brengen aan de Tilburgse club. Dat doet hij vandaag. (HLN) Lees verder »

Transfer Mbenza vandaag afgerond

Transfer Mbenza vandaag afgerond

Na een jaar trekt Bedi Mbenza vandaag de deur van het Astridpark definitief achter zich toe. Straks worden de documenten ondertekend die zijn transfer naar het Tunische Club Africain afronden. Mbenza tekent er tot 2015. (HLN) Lees verder »

Duurste spelers spelen bij Anderlecht

Duurste spelers spelen bij Anderlecht

Van de tien spelers met de grootste transferwaarde in België spelen er zeven bij Anderlecht. Dit althans volgens de de gespecialiseerde Duitse website Transfermarkt.de. Matias Suarez blijft ondanks zijn blessure de duurste. Lees verder »

Transfer Armenteros volledig afgerond

Transfer Armenteros volledig afgerond

Samuel Armenteros heeft gisteren zijn contract tot 2016 ondertekent. Op RSCA.be toont de Zweed zich erg blij. "De overstap van Heracles naar Anderlecht is een hele mooie stap in mijn carrière", zo zegt hij. Lees verder »

 14-01-2013 

Roef: "Elke dag proberen bij te leren"

Roef:

De 18-jarige Davy Roef geldt als een groot talent en is dit seizoen derde doelman. Met de U19 blonk hij wel uit in de NextGen Series. Vooral in Tottenham was hij subliem. "John van den Brom feliciteerde me voor die match." Lees verder »

Lukaku: "Praet en Bruno motiveren me"

Lukaku:

Na vier en een halve maand blessureleed trok Jordan Lukaku mee op oefenkamp. Tijdens de terugronde hoopt de jonge linksback terug zijn kans te krijgen. "Maar het wordt moeilijk. Ik ben pas derde keuze op mijn positie." Lees verder »

Heeft CSKA Suarez nog nodig?

Heeft CSKA Suarez nog nodig?

Een jaar na zijn vertrek naar Flamengo keert de Braziliaan Vagner Love terug naar CSKA Moskou. Flamengo slaagt er niet in de afgesproken transfersom te voldoen. De terugkeer van Love is mogelijk slecht nieuws voor Matias Suarez. Lees verder »

Porto-voorzitter wil Anderlecht aanklagen

Porto-voorzitter wil Anderlecht aanklagen

In een gesprek met RTBF beweert Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa nog niets gehoord te hebben van Anderlecht in verband met een verhuur van spits Kléber. Hij overweegt zelfs een klacht in te dienen bij de FIFA. Lees verder »

 12-01-2013 

Anderlecht sprak al met Marquet

Anderlecht sprak al met Marquet

Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht rond de tafel gezeten met Francois Marquet. Deze talentvolle middenvelder van 17 jaar weigert voorlopig om een contract te tekenen bij Standard. Hij is ook Belgisch jeugdinternational. Lees verder »

Ook akkoord met Buriram over Acheampong

Ook akkoord met Buriram over Acheampong

Naast Kléber staat Anderlecht ook op het punt om Frank Acheampong aan te trekken. Paars-wit bereikte een mondeling akkoord met zijn club Buriram United om de 'Ghanese Messi' voor een half jaar te huren met koopoptie. (HLN, HNB) Lees verder »

Porto gaat akkoord met transfer Kléber

Porto gaat akkoord met transfer Kléber

Nadat Anderlecht eerder al een akkoord had bereikt met de speler, is nu ook met Porto overeenstemming gevonden over de transfer van Kléber. De Braziliaanse spits wordt voor een half jaar gehuurd met optie tot koop. Lees verder »

Anderlecht 37e beste ploeg van 2012

Anderlecht 37e beste ploeg van 2012

Volgens berekeningen van de IFFHS, International Federation of Football History & Statistics, is Anderlecht de 37e in de lijst van beste clubs van 2012. Genk eindigt als 43e, Club Brugge als 86e. Barcelona voert de lijst aan. Lees verder »

Analyse van oefenmatch tegen Heracles

Analyse van oefenmatch tegen Heracles

Anderlecht mist na de winterstop vier basisspelers en John van den Brom probeerde tegen Heracles enkele oplossingen uit. De Sutter verving Mbokani prima met twee doelpunten en Kanu nam met succes de positie van Biglia over. Lees verder »

 11-01-2013 

Anderlecht verslaat Heracles met 4-2

Anderlecht verslaat Heracles met 4-2

Anderlecht heeft zijn oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Heracles Almelo vanmiddag met 4-2 gewonnen. Alle doelpunten vielen voor de rust. Praet, twee keer De Sutter en Kanu scoorden voor Anderlecht. Lees verder »

"Wilden niet zo hoog gaan voor De Bock"

Hoewel er veel gespeculeerd wordt, heeft Anderlecht nog geen speler aangetrokken deze transferperiode. Met Milik en Hiljemark was Anderlecht bezig, maar ze kozen voor andere clubs. "De Bock was te duur", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Waar ligt de toekomst van Iakovenko?

Waar ligt de toekomst van Iakovenko?

Sacha Iakovenko heeft zich onder John van den Brom opgewerkt tot luxe-invaller. Het contract van de Oekraïner loopt in juni af. De club noch de speler lijken echter aan te dringen op een contractverlenging. Lees verder »

Jovanovic: "Geen extra spits nodig"

Jovanovic:

Als het van Milan Jovanovic afhangt, moet Anderlecht deze winter geen extra aanvaller aantrekken. "Sinds het begin van het seizoen speel ik op links, maar mijn beste positie blijft centraal in de aanval", zo zegt de Serviër. Lees verder »

De Zeeuw: "Goed nadenken over transfer"

De Zeeuw:

Op zijn persoonlijke website heeft Demy de Zeeuw gereageerd op de transfergeruchten die rond hem opduiken. "Ik wil eerst goed nadenken en niet te vroeg ja zeggen, maar ook niet te laat nee", aldus de Nederlander. Lees verder »

Juhasz ontkent akkoord met Trabzonspor

Juhasz ontkent akkoord met Trabzonspor

In de Hongaarse media ontkent Roland Juhasz het bericht als zou hij een persoonlijk akkoord bereikt hebben met Trabzonspor. De speler vraagt iedereen om geduldig te blijven en niet naar de geruchten te luisteren. Lees verder »

Legia Warschau denkt aan Wasilewski

Legia Warschau denkt aan Wasilewski

Het Laatste Nieuws weet dat Marcin Wasilewski interesse geniet van Legia Warschau. Bij de Poolse competitieleider kan Wasilewski Michal Zewlakow opvolgen. Wasilewski's manager sprak gisteren met Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Anderlecht oefent straks tegen Heracles

Anderlecht oefent straks tegen Heracles

Vanmiddag om 15 uur speelt Anderlecht in Belek een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo, de club van nieuwe spits Samuel Armenteros. Met het oog op de tweede seizoenshelft zal John van den Brom enkele spelers lang laten spelen. Lees verder »

Aoulad moet zich excuseren bij Bayat

Aoulad moet zich excuseren bij Bayat

Mohamed Aoulad traint na zijn ontslag bij Charleroi mee met de beloften van Anderlecht. "Hij moet zich eerst verontschuldigen bij Medhi Bayat vooraleer hij bij ons een kans krijgt", zegt Herman Van Holsbeeck. (HNB) Lees verder »

 10-01-2013 

Gillet: "Lahm is mijn voorbeeld"

Gillet:

Guillaume Gillet kreeg de voorbije maanden soms kritiek te slikken als rechtsback. Hij beseft dat hij niet foutloos is. Zo maakte hij naar eigen zeggen tegen Milan een foutje met een doelpunt als gevolg. Lees verder »

Armenteros: "Opvolger Mbokani worden"

Armenteros:

Als hij de medische keuring doorstaat, tekent Samuel Armenteros een contract tot 2016 bij Anderlecht. Met Anderlecht kiest Armenteros voor een nieuwe uitdaging, aangezien ook verschillende Nederlandse topclubs interesse toonden. Lees verder »

Juhasz heeft akkoord met Trabzonspor

Juhasz heeft akkoord met Trabzonspor

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Juhasz een akkoord bereikt met Trabzonspor voor een contract van 2,5 jaar. Op clubniveau moet er wel nog onderhandeld worden. Trabzonspor biedt 750.000 euro, Anderlecht wil één miljoen. Lees verder »

Manager De Zeeuw: "Was nog geen gesprek"

Manager De Zeeuw:

Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Demy de Zeeuw nog niet met Anderlecht onderhandeld over een transfer. "Gesprekken vonden er niet plaats", klinkt het. "Het is de speler wel ter ore gekomen dat Anderlecht aan hem denkt." (HNB) Lees verder »

Nieuws uit Belek: Kanu maakt indruk

Nieuws uit Belek: Kanu maakt indruk

De Anderlecht-spelers genoten in Belek gisteren van een vrije namiddag, maar 's voormiddags werd er pittig getraind. Daarbij liet vooral Kanu erg mooie dingen zien. Ook de technische kwaliteiten van tester Andy Najar vielen op. Lees verder »

 09-01-2013 

Heracles bevestigt transfer Armenteros

Heracles bevestigt transfer Armenteros

Op zijn website heeft Heracles Almelo bevestigt dat zijn spits Samuel Armenteros deze zomer naar Anderlecht verhuist. "Hij tekent, onder voorbehoud van een aantal details en de medische keuring, een contract tot 2016 in Brussel." Lees verder »

"Niet zeuren om spelers die er niet zijn"

Bram Nuytinck werkte zich in korte tijd op tot een onmisbare pion in de Anderlecht-defensie. In Het Laatste Nieuws kijkt hij met vertrouwen de tweede seizoenshelft tegemoet en komt hij nog even terug op het 'homo vraag'-verhaal. Lees verder »

Niet Defour, wel De Zeeuw prioriteit

Niet Defour, wel De Zeeuw prioriteit

Volgens Het Laatste Nieuws is niet Steven Defour, maar wel Demy de Zeeuw eerste keuze om Lucas Biglia op te volgen. De 27-voudige Nederlandse international is ongelukkig bij Spartak Moskou, dat aan een transfer wil meewerken. Lees verder »

Mbenza heeft akkoord met Club Africain

Mbenza heeft akkoord met Club Africain

Bedi Mbenza heeft een akkoord bereikt met het Tunesische Club Africain. Op clubniveau moet de transfer wel nog afgerond worden. John van den Brom rekent niet op de Congolees. Enkel tegen Ekranas kwam hij in actie. (HLN) Lees verder »

Nieuws vanop winterstage

Nieuws vanop winterstage

De temperatuur in Belek nam de voorbije dagen een fikse duik. De gevoelstemperatuur ligt nog maar net boven het vriespunt meer. Gisterennamiddag sneeuwde het zelfs. Massimo Bruno trainde niet mee, want is wat ziekjes. Lees verder »

 08-01-2013 

De Sutter bij twaalf beste winterkoopjes

De Sutter bij twaalf beste winterkoopjes

De Engelse website Footballfancas stelde een lijst samen met de twaalf beste koopjes voor deze winter. Daarbij ook Tom De Sutter. "Hij zou een slimme aankoop zijn voor enkele noodlijdende clubs in de Premier League", klinkt het. Lees verder »

Ghanese jeugdinternational op komst?

Ghanese jeugdinternational op komst?

Volgens Asianfootballfeast.com zou de 19-jarige Ghanees Frank Acheampong op huurbasis naar Anderlecht verhuizen. Acheampong speelt sinds 2011 in Thailand bij Buriram United. In augustus speelde hij zijn enige A-interland. Lees verder »

Juhasz en Molins trainen met beloften

Juhasz en Molins trainen met beloften

Roland Juhasz en Guillermo Molins dienden zich gisteren aan op Anderlecht en trainden er met de beloften. Na de training had Juhasz een gesprek met Herman Van Holsbeeck. Beiden willen een oplossing voor de situatie van de Hongaar. Lees verder »

Nieuws vanop winterstage

Nieuws vanop winterstage

Gisteren stond er in Belek een loopsessie en twee trainingen op het programma. Suarez en Cyriac deden de loopsessie en eerste training mee, maar moesten wel contacten vermijden. 's Namiddags deden ze kiné-oefeningen voor de knie. Lees verder »

 07-01-2013 

Anderlecht zet advocaten in tegen Biglia

Anderlecht zet advocaten in tegen Biglia

Anderlecht laat weten dat het Lucas Biglia en zijn zaakwaarnemer nog steeds niet kon bereiken. De club heeft inmiddels zijn advocaten ingeschakeld. "Op die manier willen we de rechten van RSC Anderlecht vrijwaren", klinkt het. Lees verder »

De Camargo op weg naar Anderlecht?

De Camargo op weg naar Anderlecht?

Speelt Igor De Camargo weldra voor Anderlecht? In de Duitse pers worden de geruchten alvast hardnekkiger. De Camargo komt bij Mönchengladbach amper van de bank en mag weg. Anderlecht zou de voornaamste kandidaat zijn. Lees verder »

Nieuws vanop winterstage

Nieuws vanop winterstage

Op de afwezigheid van Biglia na is de winterstage in Belek prima gestart. Er werd al goed getraind. Maar wie te zwaar terugkwam uit de feestdagen, moest van John van den Brom extra loopwerk verrichten. Lees verder »

Juhasz deze week van Sunderland?

Juhasz deze week van Sunderland?

Niet Dnipropetrovsk, maar wel het Engelse Sunderland lijkt de grootste kandidaat om Roland Juhasz te strikken. Sunderland zou een officieel bod hebben uitgebracht en deze week zit Juhasz met de Engelse club rond de tafel. Lees verder »

Malmö optie voor Molins

Malmö optie voor Molins

Het Zweedse Malmö staat dicht bij een verkoop van zijn sterspeler Jiloan Hamad aan Benfica. Deze transfer de deur kunnen openen voor een terugkeer van Guillermo Molins. Zijn ex-club zou Molins willen huren. (LDH) Lees verder »

Odoi te duur voor Lokeren

Odoi te duur voor Lokeren

Nu Lokeren Laurens De Bock kwijt is aan Club Brugge, zoekt het een vervanger. Het denkt hiervoor aan Denis Odoi. Anderlecht wil de verdediger laten gaan, maar vraagt 1,1 miljoen euro. Lokeren wil hooguit de helft betalen. (HLN) Lees verder »

Gehuwde Canesin kost 1,75 miljoen euro

Gehuwde Canesin kost 1,75 miljoen euro

Anderlecht weigerde Fernando Canesin Matos te verhuren met koopoptie aan Gençlerbirligi. Paars-wit wil de Braziliaan enkel verkopen en vraagt 1,75 miljoen euro. Tijdens zijn vakantie trad Canesin trouwens in het huwelijk. (HLN) Lees verder »

 06-01-2013 

Biglia ontbreekt op winterstage

Biglia ontbreekt op winterstage

Lucas Biglia daagde gisteren niet op in het stageverblijf van Anderlecht. Niemand wist waarom hij er niet was, maar mogelijk heeft hij zijn vlucht gemist. Net als enkele ploegmaats reisde Biglia rechtstreeks vanuit zijn thuisland. Lees verder »

Stage: Geen Suarez op eerste training

Stage: Geen Suarez op eerste training

Gisterenavond werkte Anderlecht al meteen een eerste training af op winterstage in Belek. In tegenstelling tot wat werd aangekondigd, deed Matias Suarez niet mee. Hij werkte binnen een sessie af met de kinesist. Lees verder »

 05-01-2013 

Aoulad: "Bayat zei me dat ik niks opbracht"

Aoulad:

In een persbericht zegt Anderlecht akte te hebben genomen van het ontslag van Mohamed Aoulad bij Charleroi. Paars-wit steunt de beslissing van de Carolo's. Intussen blijkt dat uitspraken in Sport Footmagazine de druppel waren. Lees verder »

"Onbegrijpelijk dat Suarez werd afgekeurd"

Matias Suarez is met Anderlecht mee op stage vertrokken. De Argentijn wil er de groepstrainingen meedoen en zo bewijzen dat hij volledig fit is. Intussen ligt Napoli op de loer mocht de transfer naar CSKA alsnog afspringen. Lees verder »

Anderlecht met 28 naar Turkije

Anderlecht met 28 naar Turkije

Anderlecht is vandaag op oefenstage naar het Turkse Belek vertrokken met 28 spelers. Nieuwkomers zijn er zoals bekend niet bij, wel één tester (Andy Najar) en twee jongeren (Michaël Heylen en Leander Dendoncker). Lees verder »

Odoi: Cercle niet, Heerenveen mogelijk wel

Odoi: Cercle niet, Heerenveen mogelijk wel

Denis Odoi wordt al een tijdje genoemd bij Cercle Brugge, maar daar ontkent men nu dat ze geïnteresseerd zijn. "We bekijken verschillende spelers. Denis Odoi hoort daar in elk geval niet bij", zegt managing director Yvan Vandamme. Lees verder »

Mbenza onderhandelt met Tunesische club

Mbenza onderhandelt met Tunesische club

Volgens La Dernière Heure was Bedi Mbenza donderdag in Tunesië om te onderhandelen met Club Africain, dat tweede staat in de competitie. Mbenza mag weg bij Anderlecht en sprak eerder al met zijn ex-club Mazembe. Lees verder »

Schorsing Gillet blijft behouden

Schorsing Gillet blijft behouden

Ook in beroep handhaaft de geschillencommissie de schorsing van Guillaume Gillet op één wedstrijd effectief en twee voorwaardelijk. Gillet mist hierdoor de bekermatch van 16 januari tegen AA Gent. Ook de boete van 300 euro blijft. Lees verder »

 04-01-2013 

Hiljemark tekent contract bij PSV

Hiljemark tekent contract bij PSV

Anderlecht kan Oscar Hiljemark schrappen van zijn lijstje. De 20-jarige Zweed tekende deze voormiddag een contract voor 4,5 jaar bij PSV Eindhoven. Bij Anderlecht was Hiljemark kandidaat om Lucas Biglia op te volgen. Lees verder »

Bekermatch nog niet uitverkocht

Bekermatch nog niet uitverkocht

Voor de terugmatch van de kwartfinale van de Beker van België tussen Anderlecht en Gent zijn nog tickets beschikbaar. Deze kosten 5 en 10 euro. De partij wordt gespeeld op woensdag 16 januari om 20 uur in Anderlecht. (RSCA.be) Lees verder »

'Aoulad ontslagen door Charleroi'

'Aoulad ontslagen door Charleroi'

Volgens La Nouvelle Gazette heeft Charleroi Mohamed Aoulad ontslagen. Enkele weken geleden riep hij na een doelpunt tegen Charleroi 'hoerenzoon'. Dit was toen niet naar zijn coach, zo blijkt nu, maar naar manager Medhi Bayat. Lees verder »

Anderlecht en Brugge strijden om De Bock

Anderlecht en Brugge strijden om De Bock

Anderlecht en Club Brugge willen zich allebei versterken met Laurens De Bock. Anderlecht zou al het verste staan. Het biedt 1,8 miljoen euro en Denis Odoi. Bovendien bracht De Bock al een bezoek aan het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »

Suarez mee op winterstage met Anderlecht

Suarez mee op winterstage met Anderlecht

Matias Suarez zal morgen met de spelerskern van Anderlecht mee op winterstage vertrekken. CSKA Moskou gaf hiervoor toestemming. "Ik ben blij dat ik weer met de groep kan trainen die ik ken en met de bal", klinkt het bij Suarez. Lees verder »

Fiorentina vindt Biglia nog te duur

Fiorentina vindt Biglia nog te duur

Anderlecht en Fiorentina hadden vorige week telefonisch contact over Lucas Biglia. Anderlecht herhaalde dat het netto 8 miljoen wil innen. Daar komen nog heel wat commissielonen voor makelaars bij en dat vindt Fiorentina te veel. Lees verder »

Canesin niet naar Gençlerbirligi

Canesin niet naar Gençlerbirligi

De gesprekken tussen Fernando Canesin en Gençlerbirligi zijn stopgezet. Terwijl Anderlecht aanvankelijk akkoord ging met een verhuur met aankoopoptie, wil het de Braziliaan nu enkel definitief verkopen. (LDH, HNB) Lees verder »

Ook Jagiellonia denkt aan Wasilewski

Ook Jagiellonia denkt aan Wasilewski

Het Poolse Jagiellonia wordt in verband gebracht met Marcin Wasilewski. Eerder werd hij al gelinkt aan Lubin. Wasilewski is in juni einde contract en Anderlecht verzet zich niet tegen een vertrek deze winter. (HNB, LDH) Lees verder »

 03-01-2013 

Zulte Waregem wil optie Verboom lichten

Zulte Waregem wil optie Verboom lichten

Volgens Het Nieuwsblad gaat Zulte Waregem de optie op Bryan Verboom lichten. De linksachter, die momenteel gehuurd wordt van Anderlecht, zou hierdoor voor 200.000 euro volledig eigendom worden van de West-Vlaamse club. Lees verder »

Contractverlenging Kljestan bijna rond

Contractverlenging Kljestan bijna rond

Sacha Kljestan liet enkele dagen geleden op Fox Sport verstaan graag zijn contract bij Anderlecht te willen verlengen en de onderhandelingen zouden al verder staan dan gedacht. Volgens Het Laatste Nieuws is de deal bijna rond. Lees verder »

Mbokani mist deel voorbereiding Africa Cup

Mbokani mist deel voorbereiding Africa Cup

Congo is gisteren in Oman begonnen aan zijn voorbereiding op de Africa Cup. Dieumerci Mbokani is er nog niet bij. Tegen Lierse liep hij een open voetwonde op die genaaid moest worden. Mbokani verblijft daardoor nog even in België. Lees verder »

 02-01-2013 

Sunderland denkt aan Roland Juhasz

Sunderland denkt aan Roland Juhasz

De Engelse krant Daily Mail meldt dat Sunderland interesse toont in Roland Juhasz. De Engelse nummer 14 wil zich defensief versterken, maar zowel Joleon Lescott (Man. City) als Sylvain Distin (Everton) hebben al gepast. Lees verder »

Wilmots: "Praet is pas voor over twee jaar"

Wilmots:

In Het Nieuwsblad blikt Marc Wilmots vooruit op het jaar van de Rode Duivels. Hij laat verstaan Dennis Praet er nog niet meteen bij te nemen. "Praet moet zeker nog twee jaar onafgebroken spelen. Dan zal hij er erg dichtbij staan." Lees verder »

Juhasz op weg naar Dnipropetrovsk

Juhasz op weg naar Dnipropetrovsk

Volgens de Russische krant Sport-Express staat Roland Juhasz dicht bij een transfer naar Dnipro Dnipropetrovsk. De Oekraïnse club zou hem eerst een half seizoen huren en daarna kunnen overkopen voor één miljoen euro. (GvA) Lees verder »